LinnThereseDagsland -

75 kilo menneske er mye morsommere

 • 17.11.2017 kl. 09:05

I går fikk jeg en strålende idé da lillesøster og jeg hadde fokus på legger, lår og rumpe på kveldsøkten. For å gjøre treningen litt morsommere byttet vi ut tre av 25 kilos vektene med hverandre. På den måten løftet vi heller 75 kilo menneske i stedet for 75 kilo vekter, og gurimalla det hadde god innvirkning på motivasjonen. Jeg er sikker på at jeg klarte å ta enda mer i da det var lillesøster som satt over meg. Både tungt og gøy på samme tid.

Anbefaler dere å prøve dette med en venn neste gang dere har legday!

Har du løftet mennesker i stedet for vekter på trening før?

Last nights workout!

 • 14.11.2017 kl. 09:47

Sportsbhen er super god og har veeeldig fin rygg - kan kjøpes her (i svart) - reklamelink.

Gurimalla, jeg kjenner motivasjonen strømme på allerede, og jeg har ikke holdt på lenger enn en liten uke. Det skal altså ikke mer enn noen få ganger med sterk viljestyrke til før det går lettere å komme seg inn på treningssenteret. Nå danser jeg inn dørene hver eneste kveld med et stort smil. Jeg merker også allerede at det går lettere, faktisk. Hadde ikke trodd jeg kom til å kjenne forskjell så fort, men tror nok bare det har med den økte energien å gjøre. Jeg føler meg så mye friskere og sterkere, har masse overskudd og en hel haug å gi på trening!

Gårsdagens treningsøkt gjennomførte jeg mellom klokken 21 og 22 på kvelden, som alltid! Det er et perfekt tidspunkt synes jeg. Dennis sover godt, jeg har fått tid til å spise en god middag etter at han er i seng, og maten har sunket nok til at jeg klarer å gi alt. Og som dere ser på ansiktsfargen min på bildene over, så gir jeg virkelig alt, haha.

Bryst og kardio sto på planen i går, og det var ren tortur når jeg er så gangsperr som jeg er. Hele kroppen verker etter lørdagens konkurranse, og det kjentes så utrolig godt i går kveld. Det reeeeiv i brystmusklene for hver eneste reps. En veldig god men samtidig vond følelse. Klarer ikke å beskrive det bedre! Men jeg liker det. Det viser at jeg gjør noe riktig.

Ble også positivt overrasket over det jeg så i speilet da jeg skiftet topp etter trening i går. Dere ser det på det øverste bildet ;-) Men må få understreke at jeg fikk litt hjelp av lyset også, akkurat der.

Jeg vant over angsten!

 • 11.11.2017 kl. 18:15

Jeg vet ikke om dere husker da jeg publiserte dette innlegget? Der fortalte jeg dere at jeg hadde meldt meg på GI GASS 2017 - en skikkelig utfordring, som jeg gledet meg til å gjennomføre. Vel, jeg skal innrømme såpass at det var et veldig spontant valg, og at jeg angret allerede dagen etter. Langt inni meg et sted hadde jeg nok også bestemt meg for å ikke delta likevel, for jeg trente ikke på disse øvelsene én eneste gang. Jeg forberedte meg ikke i det hele tatt.

I går tok også panikken overhånd, og jeg begynte for alvor å angre. Jeg sendte melding til lillesøsteren min (som også skulle delta) og skrev at det kan være jeg "glemmer" det ut. Den dårlige samvittigheten tok over, og jeg ombestemte meg igjen. Dette skulle jeg klare! Jeg satt med tårer i øynene som et nervevrak her i sofaen i dag morges. Gruet meg ALTFOR masse.

heiagjengen min <3

For det gikk jo helt fint! Jeg møtte opp, deltok, gjorde mitt aller beste og er DRITSTOLT over det.

Akkurat resultatet vet jeg ikke enda, ettersom det ikke blir offentlig før på onsdag, men på magefølelsen synes jeg egentlig at det gikk ganske greit. Jeg var i hvertfall ekstremt sliten etterpå, og har store problemer med å gå i trapper allerede. Jeg gav alt! Og er kun skuffet over meg selv på air squat og tredemølle. Jeg startet nemlig altfor hardt på begge disse, så melkesyren tok meg skikkelig allerede etter ett minutt.

Slik så jeg ut når jeg var ferdig. Med andre ord - jeg var rimelig ferdig..!

Men jeg bryr meg egentlig ikke så mye. Det handler jo om å ha det gøy og gjøre sitt beste, og det følte jeg absolutt at jeg klarte! Jeg presset meg selv helt ekstremt mye, og det var såvidt kroppen min hang sammen mot slutten. Blant annet er jeg veldig stolt over resultatet mitt i benkpress, skulderpress og rackheng!

Men mest av alt er jeg nok stolt over at jeg klarte å møte opp og gjennomføre!

Sliter du med treningsmotivasjonen?

 • 10.11.2017 kl. 21:21

De siste månedene har jeg vært altfor dårlig til å trene. Motivasjonen er heeelt borte, og alt er mye tyngre enn før. Mest sannsynlig fordi kroppen min faktisk er mye tyngre. I tillegg klarer jeg langt i fra så mye som før svangerskapet. Jeg er ikke i nærheten av mine personlige rekorder, og alt det samlet gir verdens dårligste motivasjon. 

Jeg har likevel endelig innsett at ettersom jeg føler meg så dårlig, og faktisk ønsker å komme i form igjen nytter det ikke å bare sitte å vente på at det skal skje av seg selv. Jeg er nødt til å gjøre en innsats! Et halvt år fra nå kommer jeg til å være veldig glad for at jeg startet denne uken. For hadde jeg ikke gjort det hadde jeg sannsynligvis vært i akkurat samme form da også. Det handler bare om å ta det første store skrittet, og så blir det bare enklere og enklere å komme seg ut dørene for hver økt som går.

Jeg er allerede på dag tre, og har bestemt meg for at jeg skal trene hver eneste dag utenom lørdagene, for da går det ikke så lang tid mellom hver gang, men så skal jeg heller holde øktene til maks én time. Mange korte økter i løpet av ei uke fungerer bedre for meg enn 1-2 lange. Finn ut hva du trives best med!

Jeg trener også etter at Dennis har lagt seg om kvelden, og det fungerer utmerket! Fortell meg gjerne hvordan det står til med treningsmotivasjonen din!

Den stygge sannheten!

 • 09.11.2017 kl. 14:21

Ettersom jeg trente alene i går og egentlig hadde mer enn nok med å motivere meg selv ble det ikke tatt så mange bilder. Faktisk ingen! Men jeg filmet to klipp av to av settene i den første øvelsen. Når jeg så igjennom klippene i dag for å ta noen skjermbilder å dele med dere hadde jeg lyst å presse en pute foran ansiktet mitt! Blah. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg, DEN bilringen som dukker opp i det jeg presser det jeg har i sittestillingen i knebøy, tidenes dobbelhake og verdens vakreste løftetryne.

Min første tanke var, nei, da kan jeg ikke blogge om dette. Men så slo det meg - hvorfor kan jeg ikke det? Det er jo slik jeg ser ut. Bildene er tatt på trening, hvor man er for å trene, svette og presse seg selv, ikke for å se bra ut. Så jeg deler likevel jeg!

Det er vel bedre det enn å skape et urealistisk bilde på hvordan jeg ser ut når jeg trener..? Så, nå får dere den stygge sannheten - bokstavelig talt. Så gleder jeg meg til bilder i disse posisjonene ser mye bedre ut om noen måneder (forhåpentligvis).

God trening! Kos deg, og le av bildet mitt - det gjør jeg!

Elsker denne følelsen!

 • 08.11.2017 kl. 21:57

God kveld! Jeg kom akkurat på at dere fortjener en liten oppdatering. Har tross alt ikke gitt lyd fra meg siden i dag morges! Er for øyeblikket på trening. Holder på å dø. Bena mine kommer til å svikte hvert øyeblikk, det er jeg sikker på. Så for at jeg skal være sikker på å få fullført de to siste øvelsene, og komme meg gjennom hele økta var det på tide med en rask bloggpause! Uansett, jeg ELSKER denne følelsen. Følelsen av å være helt ferdig og sykt sliten er det beste jeg vet (i trenings sammenheng vel og merke). Må bli flinkere til å huske hvor deilig denne følelsen er, når motivasjonen svikter.

Vel, nå får jeg fortsette så jeg ikke blir her i natt! Vi prates i morgen.

Fitnessbabyen min!

 • 11.10.2017 kl. 19:11

Mormor og morfar driver med flytting, mamma var på jobb, det samme var Christopher, så da jeg skulle trene i dag tok jeg rett og slett Dennis med meg. Hvem hadde trodd det kom til å gå så bra? Jeg hadde han en del med da han bare var 6-7 uker gammel også, men det ble rett og slett for tungvindt. Dennis trengte, kos, mat og ro hele tiden, og med stenger som smalt og mye som skjedde + en svett mamma ble det ikke helt ideelt.

 

Nå derimot, var han en drøm å ha med. Jeg la han på den ene fitnessmatte, og der lå han fra vi kom til vi gikk. Jeg hadde tatt med meg to leker som jeg hang i slyngene, og slik fikk han en kjempe morsom babygym der lekene svingte frem og tilbake. Da han ble lei av det var det spennende å utforske treningsbagen min, og så hadde jeg også noen maispinner med til han som han fikk inni mellom. De koser han seg så masse med! Kjempe gode.

 

Med andre ord gikk det over all forventning, og jeg fikk trent kjempe godt til tross for at jeg hadde Dennis med meg. Rygg sto på planen og jeg hadde en hel haug med forskjellige ryggøvelser som alle tok på ulike småmuskler, noe som resulterte i at jeg følte jeg hadde trent hver eneste millimeter av ryggen da jeg gikk hjem. Dennis var forresten med å trente han også!

Har du trent i dag?

Dette gjør det mye enklere å trene!

 • 22.09.2017 kl. 17:41

Det er så deilig med tanke på treningen nå som Dennis får litt fast føde ved siden av ammingen. I dag morges for eksempel, det var et par timer siden Dennis hadde spist, men jeg kunne likevel dra for å trene ettersom pappan gav han litt smoothie da han ble sulten en stund etter at jeg hadde gått! Tidligere måtte vi få det til å klaffe hundre prosent, og hvis Dennis ikke ville spise skikkelig kunne jeg ikke gå, for da risikerte vi at han ble sulten mens jeg var borte. Nå derimot - kjempe deilig!

På økten i dag var det rygg og skuldre som var fokus, også avsluttet jeg med litt kardio. Ei veldig god økt som ble enda kjekkere ettersom jeg trente sammen med lillesøster, og mens vi var der dukket svogeren min også opp. Det er så mye kjekkere å trene når man er flere! Ellers har jeg fått meg teamklær som jeg virkelig bor i om dagen. Gleder meg til å vise dere bedre bilder, for de er virkelig superdigge!

Har du trent i dag?

Sweat is just fat crying!

 • 13.09.2017 kl. 19:26

For en deilig dag! Jeg startet den på trening i formiddag samtidig som Christopher og Dennis hadde litt far-sønn tid hjemme. På planen sto egentlig kardiotrening, men det tok jeg i går i stedet. Så da var det gi-gass øvelsene som sto for tur. Jeg prøvde meg på noen av dem til oppvarming, og så trente jeg lår og rumpe resten av økta. Fikk faktisk ny pers i knebøy etter graviditeten! Jippiiii!

Jeg er strålende fornøyd med at jeg klarte en 10-er på 50 kilo i knebøy. Det er absolutt ikke mye. Faktisk er det bare 10 kilo mer enn det jeg pleide å varme opp på da jeg var på mitt sterkeste, men en plass må man starte. Bena har visnet helt i løpet av svangerskapet og disse månedene etter, så nå er det virkelig på tide å bygge litt igjen.

Jeg avsluttet alt med en halvtime på stairmasteren - og det var jammen tungt! Mens jeg gikk i trappene der og trodde jeg skulle dø tenkte jeg én ting i hodet om og om igjen "Sweat is just fat crying". Det ordtaket hjelper meg gjennom de tyngste øktene, og det gjorde det altså i dag også. Bare et lite tips denne onsdagskvelden.

Nå skal jeg sette meg for å sy litt. Har fått mange bestillinger etter at jeg kom med den store nyheten om at nettbutikken min har endret navn! Det feires med frifrakt på hele butikken ut uken ved å bruke rabattkoden "FRIFRAKT". Jeg forteller dere mer om dette i morgen. Nettbutikken min finner du forresten her! 

Ukens treningsplan

 • 11.09.2017 kl. 15:13

Flere av dere har etterlyst ukens treningsplan for å få litt mer motivasjon til å sette opp sin egen ukesplan for trening. Dette synes jeg er supersmart å gjøre, for det er så mye enklere å komme seg på trening når man har en plan for når man skal trene på forhånd. Så lenge planen er realistisk hjelper den masse - men så fort den blir for krevende har det motsatt effekt dessverre.

Over her ser dere min plan, og som dere ser er den ganske enkel å forholde seg til. En del trilleturer som er super koselig, og samtidig god trening, men i tillegg noen turer innom treningssenteret når Christopher er hjemme fra jobb eller jeg vet jeg har barnevakt tilgjengelig. Lørdag er fri som alltid!

Hvordan ser din treningsplan ut denne uken?

En stor utfordring!

 • 07.09.2017 kl. 12:08

Hjelp, jeg angrer nesten allerede! Nå har jeg virkelig krysset alle grenser og meldt meg på Gi Gass som går av stabelen den 11.november. Et stort arrangement med mange deltagere og enda flere i publikum. Alt annet enn det jeg egentlig er komfortabel med, jeg som trener om formiddagen eller sent om kvelden for å møte minst mulig folk på treningssenteret. Men man kommer vel ingen vei her i verden om man ikke utfordrer seg selv litt?

I dag prøvde jeg de få av øvelsene jeg ikke har gjort tidligere på trening, og jeg må si jeg gruer meg veldig. Men gleder meg også! Kommer mest sannsynlig til å være superstolt over meg selv etterpå, og forhåpentligvis ville gjenta det til neste år også. Gi gass handler tross alt om nettopp det - å gi gass, ha det gøy og gjøre sitt beste!

Gleder meg til jeg er i samme form som jeg var i da disse bildene ble tatt!

Ei halv mil på mølla!

 • 04.09.2017 kl. 18:11

Det siste døgnet har jeg lekt litt med tanken på å delta på Aibelsprinten her i byen som går nå til helga. Det vil i så fall være en gigantisk utfordring ettersom min kropp hater utholdenhetstrening, og da spesielt løping. Jeg liker heller spurting eller styrketrening! Faktisk har jeg ikke løpt 5 km siden jeg gymtimen på ungdomsskolen, haha. Det sier vel sitt. Uansett, det hadde jo vært litt gøy også. Spesielt ettersom jeg tenker å ta med meg Dennis i barnevogna.

Jeg er enda i tenkeboksen, for det er jo ikke noe gøy å delta for så å drite meg fullstendig ut. Haha, er det jeg er redd jeg kommer til å gjøre. Jeg testet derfor formen på trening i dag, og resultatet ble latterlig dårlig! Hele 45 minutter brukte jeg på 5 kilometer, og da hadde jeg også en del gå-etapper innimellom joggingen.

Planen resten av uken er å ta enda noen løpeøkter før jeg bestemmer meg, og så ha i bakhodet at det er enklere å løpe ute enn inne på ei mølle. Kanskje jeg prøveløper med vogna en dag også! Kom gjerne med tips dersom dere har deltatt på dette eller løp med omtrent samme lengde (5 km) før!

Tren det du vil!

 • 09.08.2017 kl. 19:44

På dagens økt hadde jeg egentlig planlagt å ha skuldre og rygg på programmet, men da jeg tråkket inn dørene på Uno fristet det bare ikke i det hele tatt. Da tenkte jeg for meg selv "hva skal jeg gjøre, trene skuldre og rygg uten noe særlig motivasjon eller trene bein med masse motivasjon?". Valget var ikke så veldig vanskelig. Det ble bein og rumpe, og så 3 kilometer roing helt til slutt! Ei helt fantastisk økt.

Jeg vet ikke om jeg hadde hatt like mye å gi om jeg hadde trent rygg og skuldre i dag, og det får jeg nok heller ikke vite, men jeg tror helt ærlig at det hadde blitt ei veldig dårlig økt om jeg ikke gjorde som jeg gjorde. Jeg mener at man må kjenne litt på dagsfølelsen hva man ønsker å trene - SÅ LENGE du ikke velger det samme hver gang, men trener alle muskelgrupper omtrent like mye!

Hva liker du best å trene?

Video: styrkeøvelser med barnevogn!

 • 02.08.2017 kl. 19:56

Som jeg nevnte for dere tidligere i dag bestemte jeg meg for å slå sammen treningsøkt, trilletur og sypause på denne travle dagen. Resultatet ble da ei skikkelig god treningsøkt og flere nye øvelser. Eller, gamle øvelser med en ny vri, blir vel mer rett å si. Og bare for å nevne én ting først, flere av disse øvelsene har jeg ikke trent siden før graviditeten for over ett år siden, så jeg er ganske rusten for å si det mildt, hehe.

Push up for eksempel! Wæ, resultatet skremte meg. Jeg klarte kun fire stykk, og ingen av dem var hele engang. Jeg måtte stoppe litt før jeg kom helt ned! Så det er definitivt en øvelse som skal få bli med på treningsprogrammet mitt fremover. Den tredje øvelsen på videoen under her også. Den klarte jeg helt fint før, men som dere ser må jeg stoppe ganske tidlig nå. Hjelp.

Vel, vel, det betyr vel bare at det kun kan gå én vei! Ellers er det bare til å spør hvis det er noe dere lurer på angående utførelse, hvilke muskler man bruker etc på øvelsene over. Når det er sagt er det bare til å hoppe i treningstøyet å komme deg ut på en skikkelig god trilletur MED styrkeøvelser. Kjør 10-15 repitisjoner på hver øvelse, og gjerne 3-4 runder. Lykke til!

Fortell meg gjerne hvordan det gikk!

Trening for travle småbarnsforeldre!

 • 02.08.2017 kl. 17:01

Etter salget på nettbutikken min i går har jeg ekstremt mange bestillinger å sy, og da får jeg plutselig ikke tid til noe annet. Jeg lurte derfor veldig på hvordan jeg skulle få tid til å trene i dag! Dennis får jo såklart all den oppmerksomheten og tiden jeg har til overs. Etter at Christopher gikk på jobb i dag satte jeg meg derfor ned for å amme etter en goood del sying. Hodet mitt trengte virkelig en pause, og Dennis begynte å bli trøtt. Perfekt!

Jeg la han i vognen, tok på meg treningstøyet og valgte å slå så mange fluer i én smekk som overhodet mulig. Først trillet vi en liten tur mens lille prinsen fikk sovne godt. Da jeg merket at han sov veldig tungt stoppet jeg opp for å ta noen styrkeøvelser med vognen. Det gjorde godt for både kroppen, humøret og hodet at jeg bare er nødt til å dele tipset videre med dere.

Senere i kveld kommer derfor en video med noen få styrkeøvelser som virkelig er tunge, og som gjør trilleturen til tidenes treningsøkt! Perfekt om man ikke har tid til å dra på treningssenteret en dag. Eller rett og slett bare vil variere treningen litt.

Titt innom i kveld igjen for å se videoen!

Samme topp - fire måneders forskjell!

 • 29.07.2017 kl. 22:16

Jeg blir like sjokkert hver gang jeg ser tilbake på bilder fra slutten av svangerskapet. Magen var så svær! Ekstra gøy med formbilder når førbildene er så forskjellig fra etterbildene. Men nå er det heller ikke bare trening og kosthold som er forklaringen på forandringen heller, så det er kanskje litt juks..? Det at Dennis kom ut av magen har helt klart mest å si!Når det er sagt tror jeg absolutt jeg ville vært større nå om jeg ikke hadde satt foten innom uno eller tenkt over hva jeg spiser! Litt ironisk at jeg skriver dette i dag, haha, for lørdager er alltid fridager! Altså jeg har fri fra trening og spiser akkurat det jeg har lyst på. Resten av uken holder jeg kostholdet fritt for unødvendig fett og sukker, og prøver å trene hver dag. Annen hver dag med styrke + kardio og bare kardio.

Blir spennende å se hvordan kroppen ser ut om fire måneder til!

100 kilo for første gang etter fødselen!

 • 24.07.2017 kl. 20:59

Juhu! En liten milepæl. Et delmål på veien mot fitnessdrømmen - kall det hva du vil. Poenget er at jeg tok 100 kilo i en øvelse for aller første gang etter fødselen. Det er stas det! Nå var det kun beinpress, men likevel, 100 kilo er 100 kilo. Det er utrolig gøy å se at det går i riktig retning med formen min. For jeg skal være så ærlig med dere å si at jeg aldri har følt meg i verre form enn jeg gjorde for et par måneder siden. ALT var tungt. Heldigvis fikk jeg kommet meg litt før vi reiste på ferie, og nå etter at vi kom hjem starter reisen mot scenen for alvor!

Video av settet med 100 kilo i beinpress kan dere forresten også se på my storyen min på snapchat. Legg meg gjerne til! Der deler jeg mye mer av hverdagen min enn jeg gjør her, i tillegg til at dere ofte får se et klipp og to fra treningsøktene mine.

Med det vil jeg gjerne ønske dere en fantastisk fin mandagskveld!

Den deiligste følelsen!

 • 20.07.2017 kl. 13:49

Nå som jeg er hjemme fra syden og sommerferien derfor regnes som ferdig er det på tide å komme inn i gode treningsrutiner igjen. I formiddag matet jeg derfor Dennis før jeg kledde meg og kjørte til Uno. Der møtte jeg Marthe, som også skal stille i fitness, bare at hun satser mot bikinifitness og jeg mot bodyfitness! Vi startet denne skikkelig gode treningsperioden med ei hel økt kun med kardio. Fremover blir det nok flest økter med en kombinasjon av både kardio og styrke - men i dag var det altså bare kardio som sto på planen.

En time gikk vi på elipsemaskinen før vi så oss fornøyde! Det resulterte i at jeg forbrente omtrent 700 kalorier, og følelsen jeg hadde i kroppen etterpå er ubeskrivelig. Super, duper deilig! Gleder meg til å oppdatere dere mer på treningsfronten fremover, så satser jeg på at dere også synes det er kult.

Synes du det er gøy å lese mer om trening?

Tren med babyen din!

 • 26.05.2017 kl. 19:43

Det er ikke alltid man får tid til å ordne med barnevakt for å dra på treningssenteret med en liten baby, da kan det være greit å ha et alternativ. For eksempel å trene med babyen din hjemme! Du trenger verken barnevakt, bil eller å dra ut av huset. Dette fungerer også utmerket for dere som ikke trener til vanlig, men vil komme i litt bedre form nå etter både svangerskap og fødsel. Under her tipser jeg dere om noen øvelser som er veldig gode, underholder lille og kjennes i musklene for deg!

Ta gjerne 8-12 repitisjoner på hver øvelse og 3-4 sett! Gjerne enda mer også dersom du synes dette er for lett. Men det er i hvertfall en fin plass å starte!


- Treningsøvelser med baby -

Knebøy

Stå rett opp og ned med skulderbredes avstand mellom beina og hold babyen foran deg med strake armer. Ha vekten midt på foten og sett deg ned på huk, gå så dypt du klarer og reis deg så opp igjen. Utfør øvelsen kontrollert og hold ryggen rett gjennom hele bevegelsen.

Utfall

Hold babyen tett inntil deg mens du står oppreist. Ta så et langt skritt frem og gå så dypt ned at kneet nesten rører ved bakken, og bruk så musklene i lårene og rumpa til å reise deg opp og tilbake igjen. Ta annen hver fot frem.

Russian twist

Sett deg godt til rette på rumpa og len deg bakover. Løft så bena litt over bakken, og balanser vekten. Hold babyen foran deg og løft han fra side til side mens du strammer magen!

Situps

Ta situps på bakken med babyen liggende mot brystet ditt. Varier gjerne med beinstillingen for å gjøre øvelsen enda tyngre.

Push up

Ta push up, eller armhevinger som det heter på norsk, samtidig som du holder øyekontakt med babyen. Smil, gjør deg løyen og underhold babyen samtidig. Gå gjerne så dypt at du kan gi babyen en nesekos før du går opp igjen.

Benkpress

Denne kan vel alle? Det blir smal benkpress når babyen er så liten, men etterhvert som han vokser kan du holde han på langs og ta vanlig benkpress også. Hold babyen strakt over deg, og bøy så armene nedover før du presser dem ut igjen.


Dennis og jeg hadde ei veldig god økt på terrassen tidligere i dag. Solen skinte, og det ble derfor godt og varmt samtidig. Dennis koste seg hele veien, og det gjorde mammaen også. Godt å variere treningen litt også! I morgen er det fri, og så blir det bein og rumpe på søndag! Juhu.

Ønsker dere en strålende helg!

En helt fantastisk leg-day!

 • 24.05.2017 kl. 15:22

Juhu! Endelig er Dennis blitt såpass bra at han ikke trenger kos og trøst hele tiden. Derfor kan jeg begynne å gjøre ting jeg har lyst til igjen - som for eksempel trening! Jeg matet han godt før vi gikk og så krysset jeg fingre og tær for at han ikke skulle våkne underveis. Hva tror dere skjedde? Han sov som en stein gjennom hele økten! Hurra.

Det var bein som sto på programmet, og jeg har virkelig en lang vei å gå når det kommer til beintreningen. Musklene er der, det kjenner jeg, men det er liksom ingen futt i dem. De er blitt skikkelig daffe, og jeg synes det er tung med 20 kilo 5 x 10 reps i knebøy! Det er nesten flaut å dele det med dere, men jeg gjør det likevel slik at jeg skal ha dokumentert hvordan det var på det verste - så kan det bare gå én vei videre.

Etter beintreningen hadde jeg 40 minutt på elipsen, som alltid. Og det kjentes virkelig godt i kroppen! I dag er jeg en smule gangsperr i bena også, men skal heldigvis tilbake på trening igjen i kveld og bli litt gangsperr i ryggen og skuldrene også! I morgen står det armer på programmet. Jeg føler det blir litt og litt lettere for hver dag som går, og merker allerede fremgang - men jeg gleder meg virkelig til å se det skikkelig på kroppen også!

Bilstolposen lille Dennis ligger i har forresten oldemoren hans strikket til han, og den er nydelig! Treningsskoene mine er nye (brukte dem for første gang i går) og supergode. Anbefales! De kan kjøpes her, og er superbillige.

Når trente du sist?

// innlegget inneholder adlinks

Jeg trodde aldri det skulle gå!

 • 11.05.2017 kl. 14:00

De av dere som følger meg på snapchat har allerede fått det med dere, men for dere andre så tenkte jeg å fortelle dere litt om hva som hente i går kveld. Dennis spiste fra klokken 15:13 til 15:28, altså ikke mer enn 15 minutter - noe som er mye mindre enn vanlig - han la seg så til å sove. Sov og var våken om en annen i FIRE OG EN HALV TIME før han var sulten igjen! Det er ekstremt lenge. Vanligvis pleier det bare å gå 2-3 timer mellom hvert måltid.

Denne gang spiste han i 39 minutter og så la han seg til å sove igjen. Lille luringen sov helt til klokken ti på kvelden da jeg skulle gå på trening. Det var da nesten to og en halv time siden forrige måltid. Jeg vekket han for å skifte bleie og så kle på han. Vi kjørte til trening og jeg var egentlig 100 prosent sikker på at han kom til å våkne så snart jeg begynte økten.

Jeg startet med de beste øvelsene slik jeg hvertfall fikk trent litt godt før han våknet. Minuttene gikk og jeg fullførte den ene øvelsen etter den andre. Dennis sov fremdeles! Jeg var sjokkert én time senere da han fremdeles var langt inne i drømmeland og jeg kun hadde kardio igjen.

Jeg stilte meg på elipsemaskinen og begynte å gå. 40 minutter senere var jeg ferdig med kardioen også, og Dennis sov fremdeles. Jeg var sjokkert! Klokken var halv tolv på kvelden, det var over fire timer siden forrige måltid og han hadde sovet gjennom bleieskifting, inn og ut av bilen og ikke minst alt bråket på trening. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg kjørte hjemover for å hente Christopher på jobb med en sovende liten hjerteknuser i baksetet.

Om han er så samarbeidsvillig resten av livet kommer dette til å gå som en drøm! 

Nytt i treningsgarderoben!

 • 05.05.2017 kl. 14:30

Jeg er så lei meg! For det første passer så og si ingenting i treningsgarderoben min lenger. Kun et plagg her og der - kanskje ikke så rart ettersom jeg bare var noen få måneder fra å konkurrere i fitness forrige gang jeg brukte de treningsklærne, men uansett... Det er jo kjedelig! Men det som er enda kjedeligere er at halvparten av tightsene mine, altså alle de med høyt liv og som er gode og stramme rundt magen, er bortevekk. Jeg husker jeg pakket vekk de tightsene med høyt liv da jeg var gravid ettersom de uansett ikke ville passe på flere måneder, men nå når jeg ikke er gravid lenger finner jeg dem ikke igjen!

Jeg har lett over alt, og skjønner ikke hvor de kan ha blitt av. Håper de dukker opp snart, for det er ikke noe gøy å trene i tightser som er lave i livet når man har en mage som nettopp har vært gigantisk, og derfor er ganske slapp og "hengete" fremdeles...

Ettersom jeg føler meg ganske uvel i de treningsklærne jeg har liggende hjemme bestemte jeg meg for å kjøpe meg et nytt sett slik at jeg likevel skal synes det er gøy på trening. Man må jo føle seg bra for å like det man holder på med! Med meg hjem fra h&m ble derfor denne treningstightsen som holder inne alt som skal holdes inne, og jeg er super fornøyd! Godsaken kostet til og med bare 399,- og det er jammen ikke galt til å være en god treningstights.

Denne jakken kjøpte jeg også! Den er supertynn og derfor deilig å trene med, samtidig som det er strikker nederst på jakken og rundt håndleddene. Vakker og samtidig god treningsjakke som kun veier noen få gram.

Denne singleten tror jeg likevel må være favoritten. Jeg elsker klær som har utringninger i ryggen, og jeg var derfor ikke i tvil om at denne singleten skulle bli med meg hjem. Den har også en innebygd sportsbh! Dobbel-jubel!

Likte du treningsklærne?

Knærne svikter annet hvert minutt!

 • 03.05.2017 kl. 21:05

Ååå, jeg er så lei av denne reserve-macen som jeg bruker nå. Den er ufattelig treig, og bruker år og dag på alt mulig. I tillegg lever usb-inngangen sitt eget liv, og fungerer bare når den selv vil. Noe som gjør det litt vanskelig å legge inn bilder når jeg skal blogge. Innleggene blir derfor av og til utsatt til langt på kveld - slik som dette. Én ting er hvertfall sikkert - og det er at jeg skal kjøpe meg en ny mac i løpet av uken!

Ellers har jeg vært på trening i dag igjen, og det er deilig å kjenne at det blir litt bedre og litt lettere for hver økt. I dag var det lår og legger som sto på programmet mitt, i tillegg til kardio på slutten såklart! Man vet man har hatt ei god økt når man sliter med å komme seg opp trappene etter at halve treningsøkten er ferdig, det vil si styrkedelen, og knærne svikter annet hvert minutt under kardiotreningen på slutten. Men selv om det er sinnsykt tungt er det også veldig, veldig deilig!

Det føles veldig godt å kunne presse seg selv skikkelig godt på hver eneste økt. I forhold til hvordan det var i graviditeten da jeg måtte passe på å ikke trene for tungt. Og når man først snakker om graviditeten - på grunn av bekkenløsningen fikk jeg ikke trent bena noe særlig de siste seks månedene. Så dere kan tenke dere hvor tungt det var i dag, og ikke minst hvor gangsperr jeg kommer til å være i morgen! Jeg både gruer og gleder meg på samme tid. Gangsperr er en deilig smerte.

Har du vært på trening i dag?

Øvelser tilpasset tredje trimester!

 • 07.02.2017 kl. 15:56

Som jeg har nevnt for dere et par ganger nå har jeg fått et helt supert treningsprogram av coachen min, og i dag har jeg veldig lyst til å dele noen av øvelsene på det programmet med dere. Det har seg nemlig slik at dette er et treningsprogram som har fokus på hele kroppen, og derfor får dere se hvordan dere kan trene flere forskjellige muskelgrupper - til og med i tredje trimester.

Øvelsene jeg har filmet er skråpress i smith, sidehev, fronthev, sittende hantelcurl og step på kasse. Sistnevnte er dessverre en av de eneste øvelsene jeg klarer å trene som går på lårmuskulaturen på grunn av bekkenet. Gud som jeg gleder meg til å kunne ta knebøy igjen!

Slik så treningsøkten min ut i dag! Veldig enkelt, greit og litt over én time langt. Akkurat passe med andre ord! Er du nysgjerrig på hva de andre øvelsene over her er og hvordan de utføres er det bare til å fyre løs i kommentarfeltet, eller søke dem opp på youtube.

Men fem av dem ser du altså i videoen under her! 

Fortell meg gjerne hva du synes om øvelsene!

Training with the bump!

 • 01.02.2017 kl. 20:40

I dag var bekkenet mitt mye bedre, så da fikk jeg endelig kommet meg på trening igjen. Etter å ha nevnt på snap at jeg var på vei til trening fikk jeg noen gode ord tilbake fra verdens beste coach - du motiverer meg supermasse, Rein Egil! Treningsstudioet i seg selv gir meg også ekstra masse motivasjon for tiden. Det har nemlig fått ny eier nå etter nyttår, noe som har ført til oppussing av både butikken, garderobene, treningslokalet og ikke minst nye apparater! Utrolig moro.

Som nevnt i et innlegg for noen dager siden har jeg fått et nytt treningsprogram som går på hele kroppen, og er tilpasset at jeg er i tredje trimester. Dette fungerer utmerket ettersom jeg får trent gjennom hele kroppen på ei uke selv om jeg bare skulle ha energi til et par, eller kanskje til og med bare ei eneste, økt. Så det er absolutt et godt tips til dere andre sporty og gravide der ute; tren så mange forskjellige muskelgrupper som mulig på ei og samme økt.

Fortell meg gjerne om dere vil ha tips til styrkeøvelser som er lette å trene selv med en mage i veien, et vondt bekken og mange kilo ekstra! Nå er jeg på ingen måte noen ekspert altså, men jeg liker å dele tips og triks som jeg merker fungerer for meg.

Har du trent i det siste?

Denne gangen kan ingenting stoppe meg!

 • 28.01.2017 kl. 14:18

Denne lørdagen startet jeg på verdens beste treningssenter, og store deler av tiden hadde jeg hele lekeplassen for meg selv - noe så deilig! For et par uker siden fikk jeg et nytt treningsprogram av coachen min - et program med øvelser som er tilpasset tredje trimester. Med andre ord er det øvelser som er snille mot bekkenet mitt, og der magen ikke er i veien.

Det var så deilig å endelig få teste det ut i dag! For selv om coachen min vet hva han driver med er han veldig opptatt av å ikke anbefale meg noe feil, så han ba meg om å gå gjennom treningsprogrammet med jordmor først. Dette fikk jeg gjort på onsdag, så etter at hun gav tommel opp kunne jeg endelig teste det ut i dag!

Som jeg såvidt nevnte over var jeg veldig fornøyd med utvalg av øvelser. Ganske enkle og basic øvelser, men de gjør virkelig jobben sin! Jeg fikk kjørt igjennom hele programmet på rundt en time, og etterpå følte jeg meg som verdens sterkeste, haha.

Den mestringsfølelsen man får etter ei god treningsøkt er helt ubeskrivelig, og jeg gleder meg allerede til neste økt. For ikke å snakke om hvor mye jeg gleder meg til å kunne trene markløft og knebøy igjen, etter fødselen.

Jeg lover dere, den dagen lille Dennis er blitt seks uker kommer jeg til å ta han med meg bort her for ei skikkelig god økt, og starte opp igjen fitnessdrømmen for fullt! Denne gangen er det ingenting som kan stoppe meg, og innen et par år skal jeg stå på den scenen i ført en glitrende bikini med markerte og solide muskler å vise frem!

Som jeg gleder meg! Men før den tid er det et par måneder igjen med et lite menneske i magen og et litt snillere treningsprogram.

Hvordan har du startet lørdagen?

Hjemmetrening for gravide!

 • 30.12.2016 kl. 14:58

Som dere vet er jeg stolt medlem av Uno Gym, men det er ikke alle som er like heldige og har et så godt treningssenter like i nærheten. Eller kanskje du ikke har tid til å trene på treningssenter. Alternativene kan være mange, men felles for dere alle er at dere foretrekker hjemmetrening fremfor trening på treningssenter. 

Om du kjenner deg igjen i avsnittet over har jeg et par tips til deg. For det første - gå til innkjøp av gode treningsklær og ei skikkelig treningsmatte. Å finne motivasjon til å trene hjemme blir mye enklere om man har de riktige klærne og utstyret. Er du gravid anbefaler jeg denne tightsen (den er på tilbud nå) på det varmeste! Strammer der det trengs og er løs der det trengs - i tillegg er det en kompresjonstights. Jeg er superfornøyd med min og det er den eneste tightsen jeg bruker på trening nå som jeg er gravid. Kan kjøpes her.

I tillegg er denne treningsmatten genial! Ikke bare er den fin å se på, men den er også myk oppå og har antiskli under. Dette gjør at den holder seg på plass, og er både behagelig og gir god beskyttelse mot harde underlag. Matten kan også enkelt rulles sammen og gjemmes innerst i skapet når den ikke er i bruk. Den finnes i fargene svart og rosa, og er på tilbud til halv pris akkurat nå, kan kjøpes her!

Når det kommer til hvilke øvelser som kan gjøres hjemme kun ved hjelp av ei slik matte - men som også er trygge for gravide - så har jeg delt en del bilder i dette innlegget. Alle disse øvelsene er veldig gode og absolutt ikke ubehagelige, selv med mage. Push ups (så langt det lar seg gjøre. Bevegelsesbanen blir så klart en del kortere om magen er stor), diagonalløft, setehev og glutebridge er øvelser som de aller, aller fleste får til!

Trener/trente du under svangerskapet?

// Inneholder adlinks

En pinlig hendelse på trening!

 • 21.12.2016 kl. 17:40

I formiddag var det tid for ei aldri så liten treningsøkt igjen! Veldig stolt over at jeg har klart å trene omtrent annen hver dag nå i det siste! Fortsetter det slik kommer jeg til å kunne stille i fitness før termin - haha, neida! Men det er helt klart en stor forbedring fra tidligere, og jeg merker at det gjør så mye med meg og humøret mitt også. Ikke bare er jeg generelt gladere, men jeg har også mer overskudd!

Til tross for at det blir lite og ingen kardiotrening klarer jeg i hvert fall å trene en god del styrkeøvelser! Holder meg for øyeblikket unna øvelser som utsettet hoftene for mye bevegelse. Men å trene både rygg, armer og skuldre i apparater går helt fint. Også tar jeg bein og bekkentreningen med kun kroppsvekt helt til slutt.

I dag tok jeg noen øvelser på biceps og triceps først, og fikk også knipset noen bilder av førstnevnte. Super kvalitet ble det ikke ettersom jeg ikke hadde noen treningspartner som kunne ta bildene i dag, men alt er vel bedre enn ingenting?

- treningstightsen kan kjøpes her -

Ellers tror jeg at jeg skal gå til anskaffelse av et par mamma-treningstopper også, haha. Det var nemlig rimelig flaut da jeg helt på slutten av treningsøkten la merke til at genseren min hadde krøpet helt opp under puppene. Jeg sto med andre ord med magen ute på lufting - haha! Treningstightsen min er nemlig så god (og dekker hele magen) at jeg kjenner ikke at genseren plutselig er helt borte... Velvel, de andre som var på trening fikk seg nok en god latter i det minste. ;-)

Har du vært på trening i dag?

Treningstights for gravide!

 • 17.12.2016 kl. 16:57

Okei, så var det denne treningstightsen da! Jeg nevnte det såvidt for dere i går, men dette er altså den eneste av treningstightsene mine som passer for tiden. Alle de andre er enten for høye i livet eller for stramme rundt magen. Denne derimot, den kan jeg faktisk trene med uten å føle meg som en kjempe i alt for små klær.

Ikke nok med at den passer, men den er også tilpasset oss gravide, og føles helt amazing på - uansett om jeg er på trening eller ei. Ja, jeg brukte den faktisk hele torsdagen etter at jeg hadde hentet den på posten, og ville nesten ikke ta den av meg igjen da jeg skulle legge meg. Det er en kompresjonstights, men stoffet rundt magen er veldig strechy. Altså, den føles stram og behagelig på bein og rumpa (og strammer faktisk opp en ellers så vassen gravidkropp veldig godt!) samtidig som den støtter magen uten å føles ubehagelig og klam. Veldig vanskelig å beskrive - men kombinasjonen av dette gjør den helt perfekt!

Også er det jo 2xu da. En av landets desidert mest populære merker innen treningstøy! Absolutt verdt å investere i dersom du er gravid - ikke bare er den perfekt for deg som liker å trene, men den er minst like fin å bruke til hverdags også. Nå har jeg naturligvis ikke prøvd den på uten gravidmagen, men jeg er ganske sikker på at denne er veldig deilig å bruke om man ikke er gravid også! Så man slipper altså å kvitte seg med den når barnet er født.

Kan kjøpes her! Vil tro den er helt normal i størrelsen, jeg valgte min i L, og har da tatt én størrelse større enn jeg brukte i treningstightser før jeg ble gravid. Den er forresten på tilbud nå - 300 kroner billigere enn vanlig pris! 

// tightsen er sponset

Treningsmotivasjon og graviditet!

 • 16.12.2016 kl. 18:18

Jeg kjenner jeg blir litt trist av å skrive dette innlegget, samtidig som jeg tenker «bedre sent enn aldri». Fordi jeg hadde store planer om å være en av de som trente gjennom hele svangerskapet, og rett og slett var skikkelig sporty selv om jeg var gravid. Vel, de planene gikk ganske enkelt i vasken! Nå er jeg seks og en halv måned på vei og har vært på trening færre ganger enn jeg kan telle på to hender.

De første tolv ukene var det så og si umulig ettersom jeg var kvalm stort sett hele døgnet. I tillegg ble jeg anbefalt å vente med styrketreningen til uke 13. Men da uke 13 kom var jeg fremdeles kvalm til tider, og så gikk ukene. Hverdagen ble tyngre og tyngre etterhvert som jeg ble «mer og mer gravid». Det sier seg kanskje selv at det er tungt å gå rundt med så mange ekstra kilo på kroppen.

Dere kan jo se for dere hvordan det er å plutselig gå rundt med en ekstra sekk på nesten 20 kilo hele dagen. Jeg har prøvd å tenke at det er trening i seg selv, men jeg merker at det også påvirker treningensmotivasjonen min i veldig stor grad. Nå klarer jeg ikke en eneste dip, ingen pullups og holder på å dø etter bare noen få usle armhevinger. Men det som er så fint med at lista ligger så lavt akkurat nå, er at jeg ser for meg å ha veldig rask fremgang igjen når han er ute.

Men når alt kommer til alt har jeg funnet ut at jeg bare er nødt til å ta tak i meg selv og tenke at all trening er bedre enn ingen trening. Omså jeg kun klarer å holde ut i en halvtime så er det ei lita økt mer enn om jeg bare hadde ligget på sofaen. Nå som jeg endelig også har fått treningsklær som faktisk passer gleder jeg meg til å trene meg til en sterkere kropp før fødselen! Denne fantastiske treningstightsen og ikke minst økta jeg gjennomførte i dag skal jeg fortelle dere mer om i morgen.

Hvordan går det med treningen din om du også er gravid?

Slik blir du garantert gangsperr i rumpa!

 • 09.10.2016 kl. 18:27

Denne uken fikk jeg endelig en passelig treningstopp i klesskapet mitt, så nå er det bare motivasjonen som kan sette en stopper for øktene fremover. Jeg kjenner faktisk veldig på det at jeg har mye mindre motivasjon til trening nå som jeg er gravid, men samtidig er det så godt når jeg endelig får gjennomført ei skikkelig god økt! I går ettermiddag prøvde jeg meg derfor på noe nytt da jeg var på trening for å se om det hjalp på motivasjonen også - og det gjorde det helt klart!

Jeg hadde nemlig kun tre øvelser, men trente en hel haug med repitisjoner og sett på hver av øvelsene slik at jeg fikk kjørt meg ekstra godt i de muskelgruppene som var i fokus i går - lår og rumpe! Øvelsen under her for eksempel, utfall i smith, kjenner jeg ekstremt godt i stumpen i dag. Jeg er kjempe gangsperr, og jeg digger det!

Denne måten å sette opp treningsøkten på anbefaler jeg derfor dere også å teste ut! Det er så enkelt; start med å varme godt opp, på toppvekten kjører du så 5x5, 4x4, 3x3, 2x2, 1x1 - alt på samme vekt og prøv å gjennomfør alle settene med god teknikk og kontroll! Jeg lover deg, du kommer til å kjenne det. Tror aldri jeg har vært så gangsperr i lårene og rumpa før - haha, det er i hvert fall lenge siden sist.

Hvordan liker du best å sette opp treningsøktene dine?

Min første treningsøkt som gravid!

 • 14.09.2016 kl. 13:47

Eller i hvertfall etter at jeg fikk vite at jeg var gravid. De første fire ukene når jeg ikke visste at jeg bar på et lite mirakel trente jeg selvsagt noen økter med styrketrening. Men like etter at testen var positiv ble styrketreningen erstattet med gåturer. Nå som jeg har 12 fullgåtte svangerskapsuker bak meg derimot - og den mest sårbare tiden for fosteret er over - kan jeg ta opp styrketreningen igjen. Noe jeg gledet meg masse til!

Og nå som den første økten er gjennomført føler jeg meg SÅ bra! Jeg gikk på trening i går formiddag, og allerede under oppvarmingen begynte svetten å piple. Litt ute av form med andre ord. Eller så er det bare mindre energi igjen til treningen nå som det går så masse energi til å skape et lite menneske. Uansett grunn klarte jeg likevel å fullføre en treningsøkt på rundt en time.

Rygg og lår sto på programmet, og jeg var innom følgende øvelser; sittende roing, breie nedtrekk, pull ups, beinspark, utfall og sittende lårcurl. Litt kardio hadde jeg også energi til. Ikke så veldig mye, men alt er bedre enn ingenting. Veldig fornøyd med den første økten, og nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal ta meg en tur på trening i dag også, eller om jeg skal drøye det til i morgen. Lover å oppdatere dere på den biten!

Hva er dine tanker rundt graviditet og styrketrening?

Kommer jeg til å trene i svangerskapet?

 • 26.08.2016 kl. 17:42

Det har kommet inn et par spørsmål om hvordan jeg har tenkt å gjøre det med trening nå som jeg er gravid, og det har jeg lyst til å svare dere på nå.

Det har seg nemlig slik at jeg har tatt det veldig rolig frem til nå. Kun gått turer på cirka 30 minutter stort sett hver dag, og ellers gjort det kroppen har tillat. Men jeg har ikke trent styrke, rett og slett fordi man skal være veldig forsiktig med dette de første tolv ukene. Ettersom jeg også har mistet en gang tidligere ble jeg anbefalt å ta det veldig rolig første trimester.

Når jeg kommer meg forbi uke 12 derimot, da girer jeg aktivitetsnivået noen hakk opp. Jeg kommer helt klart til å lytte til kroppen, stoppe treningen om jeg føler ubehag og ta det med ro om jeg er sliten - men jeg kommer også til å trene når jeg har lyst til det. Jeg har det nemlig så sinnsykt mye bedre med meg selv når jeg får svettet litt fra meg på treningsstudioet med jevne mellomrom - og dersom jeg har det bra har også den lille i magen det bra.

Akkurat hvordan jeg kommer til å trene, hvor ofte og hvor lenge må jeg nesten ta litt som det kommer, og dere kommer helt klart til å bli oppdatert på den biten. Jeg har nemlig et stort ønske om å prøve og motivere dere andre som også går gravide til å bevege dere litt mer. For det er ingen hemmelighet at mer bevegelse underveis i svangerskapet både gir mindre sannsynliget for å få plager - men også mindre sannsynlighet for at det skal oppstå komplikasjoner under fødselen. Med andre ord er det gull verdt om du klarer å trene som gravid. Da vil du gjøre både deg selv og den lille en skikkelig bjørnetjeneste.

Helt til slutt vil jeg likevel påpeke at det er veldig viktig å lytte til kroppen sin når man er gravid. Så om du er sliten, føler ubehag eller rett og slett ikke har overskudd til å trene - er det heeelt okei! Da lar du være. Og du skal absolutt ikke få dårlig samvittighet for det! Men om du faktisk klarer å trene eller bevege deg litt mer vil du fort merke at du får mer overskudd og ikke minst at svangerskapet kan bli lettere. 

Ei kveldsøkt hjemme i stuen!

 • 21.07.2016 kl. 20:52

Etter å ha ryddet hele leiligheten bestemte jeg meg for å ta en aldri så liten økt på elipsemaskinen vår. Noe så deilig! Ikke bare kan jeg trene i shorts (noe jeg ikke føler meg komfortabel nok til å gjøre på treningsstudioet), men jeg kan også se på serie på tven samtidig! Jubel :-D 

Økten varte i akkurat én time og jeg føler meg meget ferdig nå her jeg sitter, gjennomsvett og superklar for dusjen! Hihi. Tenkte bare jeg skulle oppdatere dere litt først, så det ikke blir altfor sent etterpå. Utenom det har jeg faktisk ikke så masse på hjertet. Dagen har gått til å hekle, gå tur rundt i sentrum med min kjære, og nå til slutt rydde og fikse litt her hjemme. En veldig deilig torsdag, egentlig.

Har du trent i dag?

Lekeplassen helt for meg selv!

 • 16.07.2016 kl. 21:00

Nok en gang hadde jeg lekeplassen helt for meg selv! Hihi, kveldens treningsøkt ble gjennomført i et helt tom treningsstudio, noe så ufattelig gøy. Det betyr at jeg kan hoppe fra det ene apparatet til det neste, og ikke ta hensyn til noen andre rundt meg. Det verste jeg vet er nemlig å måtte vente i en hel evighet på at apparatet jeg skal trene på skal bli ledig - og nettopp derfor velger jeg å trene på tidspunkter jeg vet det er lite folk!

Jeg prøvde en ny øvelse i dag! Sumomarkløft med hantel. Den tar virkelig godt på både stump, rygg og lår - alle tre i en og samme øvelse, ingenting er vel bedre? Denne kommer derfor definitivt til å være en del av treningsprogrammet mitt fremover. Må innrømme at jeg er over gjennomsnittet glad i å trene bein og rygg - det er jo så mye kjekkere enn å trene overkropp... Selv om det er det jeg trenger mest - muskler i overkroppen altså...

Men men, jeg får heller fokusere på det når sommeren er over. Akkurat nå har jeg heller lyst til å gjøre det jeg synes er aller kjekkest!

Hva liker du best å trene?

Treningsmedlemskap på resept!

 • 15.07.2016 kl. 20:48

Hei dere! Nå skal jeg dra på trening igjen, og i dag står det rygg, rumpe og bein på planen. Jeg føler endelig jeg begynner å komme inn i gode treningsrutiner igjen, og det er ingenting som gjør med gladere. Jeg får så masse overskudd og energi av å trene en liten økt hver dag at jeg synes legen skulle skrevet medlemsskap på treningsstudio ut på resept om man føler seg slapp og tom for energi!

Ellers har jeg begynt å bruke strikk rundt knærne når jeg tar knebøy, noe som gjør at jeg får enda mer fokus på å presse knærne ut til siden. Dette har jeg alltid slitt med når det begynner å bli tungt, og endelig har jeg funnet en måte som gjør at jeg klarer å fokusere på å presse dem utover. I tillegg tar også knebøyen mye mer på stumpen når man bruker strikk!

Strikken kan kjøpes i to pakning her forresten.

Har du trent med strikk i knebøy før?

Teknikk på romaskinen!

 • 12.07.2016 kl. 20:46

Hei på dere, og god tirsdagskveld! Dagens treningsøkt ble utført i formiddag, og da prøvde jeg meg også på romaskinen for første gang i mitt liv. Noe som var kjempe tungt, men samtidig moro! Men i hvertfall, ettersom dette er første gang jeg prøver, og jeg ikke hadde med meg noen som kan teknikken filmet jeg en liten snutt. Og så håper jeg at noen av dere er gode på ro-teknikk, og kan peke meg i riktig retning!

Så, har du peiling på ro-teknikk? Har du eventuelt noen tips til meg, eller ser du noe jeg gjør feil, som jeg kan gjøre bedre neste gang? Hadde satt veldig pris på svar ettersom jeg da ville fått enda mer ut av denne typen trening. Og ettersom dette var første gang jeg prøvde å ro på romaskin har jeg kun youtube- og instagramvideoer å gå ut i fra.

Er det flere av dere som har et ønske om å trene mer på romaskin, men er usikker på teknikk, kan jo kommentarfeltet her være til hjelp for dere også!

Har du brukt romaskin før? Er du god på teknikk? Gi meg gjerne en tilbakemelding!

Fantastisk kul og behagelig tights!

 • 11.07.2016 kl. 21:24

Dere kan tro jeg åpnet munnen for et skikkelig jubelbrøl da jeg fikk en melding fra Vivere som sa at jeg var så heldig å få en av de utrolig fine tightsene hun selger. Her snakker vi tightser med vakre naturbilder som Ruth selv har fanget på kamera. Hun bestemte seg plutselig for å lage behagelige tightser som sitter godt på kroppen, og som kan brukes både på trening, hjemme i stuen og på byen - noe hun definitivt klarte å oppnå.

Denne tightsen jeg fikk har bilde av en nydelig solnedgang! Og etter mye om og men, frem og tilbake, kom jeg frem til at dette må være min favoritt. Men det var jammen ikke lett å plukke seg ut en favoritt av disse tre printene, for alle er så utrolig flotte! Lenger nede i innlegget finner du bilde av de to andre motivene også, i tillegg til originalbildene! Jeg syntes det var så kult å se hva hun hadde oppnådd, så jeg måtte bare vise dere hvordan motivene ble til.Tightsen er høy i livet, og sitter som sagt kjempe godt! Den strammer inn her og der, og jeg må si meg meget fornøyd med både stoff, størrelse og ikke minst utseende. Hver av disse tightsene koster kun 599,- noe som absolutt ikke er ille når man tenker på hvor gode de er å ha på, og ikke minst i forhold til andre treningstightser. Denne er faktisk en av de få tightsene jeg har som jeg ikke vil ta av når kvelden kommer!

Om dere vil se bedre bilder av hvordan de andre motivene er i virkeligheten, eller flere bilder av tightsene generelt finner du det inne på facebooksiden Vivere. Det er også her du bestiller dersom du ønsker en så fin og god tights selv også! Bare send en melding i innboksen til Vivere med størrelse og hvilket motiv du ønsker!

Har du flere spørsmål kan du stille dem i kommentarfeltet her eller på facebooksiden hennes. Hva synes du om tightsene? Kunne du tenke deg en selv også?

Ukens utfordring!

 • 11.07.2016 kl. 13:41

Jeg utfordrer deg til å prøve denne kardio-metoden!

God mandag! Nå er det ny uke, og denne uken har jeg lyst til starte med å gi dere en utfordring. Noe jeg aldri har gjort før, men som jeg kunne tenke meg å begynne med i ny og ne - kanskje ikke hver uke, men inni mellom. 

Akkurat denne uken er utfordringen en ny type kardio jeg prøvde for et par dager siden. Dry run intervaller kalles det! Jeg så det på instagram noen dager i forveien, og bestemte meg for å prøve det selv også. Du skal altså løpe uten å sku mølla på. Noe som betyr at du selv må dra farten opp. 15 sekunder på og 30 sekunder av x 5 runder. Etterfulgt av 30 sekunder på og 30 sekunder av x 5 runder.

Tar du utfordringen?

I dag prøvde jeg noe nytt!

 • 09.07.2016 kl. 20:26

Vet dere hva jeg bestemte meg for å prøve på trening for første gang i dag? Jo, dips - for det er dét det heter, er det ikke? Jeg har jo prøvd meg på en hel haug av nye øvelser det siste halve året. Tidligere var det stort sett bare øvelser i forhold til olympisk vektløfting jeg trente. Det vil si rykk, støt, knebøy, drag og press for å nevne noen. Mens øvelser med manualer, apparater og kroppsvekt var ganske ukjent for meg.

Da jeg startet treningen mot fitnessdrømmen ble jeg derimot introdusert for et helt hav av nye øvelser, men en av øvelsene jeg enda ikke har prøvd, men som jeg har visst om en god stund er denne. Dips! Jeg prøvde som sagt denne for aller første gang på trening i dag, og jeg trodde jeg skulle dø. Visste ikke om jeg skulle le eller grine, for jeg klarte faktisk ikke en eneste.

Jeg som har sett videoer over alle sosiale medier der sporty mennesker hiver seg opp og ned på dette stativet, lett som ingenting! Gjerne med et tonn vekter hengende under seg. Mens jeg, jeg klarer ikke en eneste! Haha, må innrømme det er en smule flaut. Uansett, jeg trene øvelsen likevel, både med eksentriske - det vil si å holde igjen på vei ned, så lenge som jeg klarer. Men også med strikk!

Krysser fingrene for at jeg får den til om ikke så lenge! Klarer du dips?

Ekstremt godt å være tilbake!

 • 08.07.2016 kl. 14:40

Dere kan tro jeg ligger med en deilig smerte i rygg, rumpe, mage og lår nå! Det var nemlig de muskelgruppene jeg valgte å fokusere på da jeg bestemte meg for å kjøre til trening klokken ti i går kveld. Det var så rart for motivasjonen har virkelig vært helt på bunn, og jeg har ikke klart å sette av noe tid til trening de siste 2-3 ukene.

I går kveld derimot! Da var det akkurat som motivasjonen kom til meg som lyn fra klar himmel! Og før jeg visste ordet av det satt jeg i bilen med musikkvolumet på fullt og treningsbagen i pasasjersetet. 

Ettersom jeg hadde hatt ganske lang pause bestemte jeg meg for å ta det litt rolig. Noe som vil si at jeg kjørte en hel haug med repitisjoner og sett, men jeg var kanskje ikke oppe på mer enn 60-70 % av maks! Noe som var deilig - for jeg fikk virkelig kjørt meg, men uten at det var uutholdelig! 

I dag derimot, i dag begynner det å bli rimelig uutholdelig. Hele kroppen er stiv og støl, og jeg aner ikke hvordan jeg skal sitte, ligge eller stå for at jeg ikke skal få vondt. Men vet dere hva, jeg digger det! Å være gangsperr er noe av det beste som finnes. Nå har jeg nemlig enda bedre samvittighet for at jeg klarte å komme meg på trening i går. Noe som gir enda mer motivasjon! Nå vet jeg at det jeg gjorde i går gjør en forskjell på kroppen min!

Har du savnet treningsinnleggene? Har du kanskje hatt deg en liten treningspause du også? Vel, hva sier du til å begynne igjen nå - sammen med meg?

Treningstips på ferie!

 • 05.07.2016 kl. 20:09

Å trene på ferie kan være en liten utfordring, spesielt om du befinner deg i et varmt land hvor det eneste du egentlig ønsker å gjøre er å ligge på solsengen. Men det skal likevel sies at så lenge du er motivert nok så er det ingen problem! Nå tenkte jeg at jeg kunne komme med noen tips til deg som ønsker å trene på ferie, men ikke vet hvordan du skal få det til. 

For det skal sies at det finnes et hav av treningsstudioer i utlandet, spesielt på typiske turistmål. Men skulle du likevel være så uheldig å ikke ha et treningssenter i nærheten er det flere ting du kan gjøre for å få trent likevel. Jeg kommer til å legge til bilder av treningsøvelser som ikke krever særlig utstyr. Kun din egen kropp, og eventuelt minibands om du ønsker en ekstra utfordring.

Kardio! Om man skal trene i syden er det ofte lettest å trene kardio. Det trenger ikke nødvendigvis å bety jogging i solsteken. Men en powerwalk, svømmeturer, spasering på stranden, å gå opp og ned trapper, klatring - alt dette regnes som kardiotrening. Og så lenge du finner den kardiotypen du synes er kjekkest er det også størst sjanse for at du faktisk klarer å gjennomføre treningsøkten.

 

Minibands. Som jeg nevnte innledningsvis er minibands helt genialt å ta med seg på ferie. Ikke krever de noe plass, og de veier heller ingenting. Men til gjengjeld kan de brukes i uendelig mange treningsøvelser. Fantasien setter en stopper! I innlegget her er det et par tips til øvelser man kan bruke minibands i for å få ekstra kontakt med musklene og/eller gjøre øvelsen enda tyngre. Disse kan kjøpes her!

Bruk det du har rundt deg. Dere vet de store vanndunkene man som regel alltid kjøper når man er i syden? Vel, kjøp gjerne med deg en ekstra som kan brukes til trening! Å holde denne samtidig som du tar knebøy gir deg for eksempel en god del ekstra motstand. Den kan i tillegg også brukes til både militærpress, markløft, ekstra motstand i både push-up og planke. Og listen fortsetter! Fyll den gjerne også med sand istedet for å gjøre den enda tyngre.

Tren på morgenen. Er man i syden blir man ofte veldig daff av solen og varmen. Det kan derfor være smart å utføre treningen om morgenen, så slipper du å skippe når kvelden kommer på grunn av energimangel. Om morgenen har du nettopp sovet og kroppen er uthvilt og klar for det meste - bruk det til din fordel!

Og helt til slutt; husk at når du trener i syden (varmen) krever kroppen din mer væske enn ellers. Husk å drikke masse vann!

Yoga by the lake

 • 15.06.2016 kl. 15:04

Formen er enda bad, derfor tenkte jeg å dele disse yogabildene som jeg ikke har fått delt med dere enda. Regner med at det er hakket bedre enn å se bilder av røde øyner, snått, bringebærdrops og otrivinnesespray. Haha... Ellers tenkte jeg å prøve å vaske litt klær i dag. Er tross alt bare tre dager til vi reiser nå!

Har dere noengang prøvd yoga forresten? Ikke? Vel, det hadde ikke jeg heller om vi går to måneder tilbake i tid. Men så hadde jeg litt for lite å gjøre på mens samboer var på jobb. Noe som førte til at jeg ryddet vekk møblene fra stuetemperatur, satte på "yoga for beginners" på YouTube og bare prøvde meg frem.

Anbefaler dere å gjøre det samme engang! Man får veldig mye mer energi i etterkant. For ikke å snakke om hvor mye sterkere og bedre balanse du får! Har du prøvd yoga før?

Treningsøvelser du kan gjøre ute!

 • 07.06.2016 kl. 13:20

Flere av dere har etterlyst innlegg med øvelser man kan trene hjemme, eller i disse dager ute i solen, og i dag skal dere jammen få et par tips med noen av mine favoritt kroppsvektøvelser. Altså øvelser man kan gjøre helt uten utstyr! Den første jeg vil tipse dere om ser dere på bildet over her.

Det ser kanskje ut som helt vanlige armhevinger, men om du ser nærmere på plasseringen av hendene mine ser du kanskje at de er plassert smalere og at albuene mine ligger helt inntil kroppen. Denne lille forandringen i plasseringen av hender gjør at armhevingene tar på triceps istedenfor bryst!

En av mine soleklare favorittøvelser med kroppsvekt er definitivt pistol squat. Dere har sikkert merket det allerede, så mange ganger som jeg har delt bilder av denne øvelsen? Teknikken er ikke supervanskelig, men den krever likevel en del balanse, smidighet og styrke i lårmusklene! Du skal enkelt og greit bare ta knebøy på ett bein, med den andre foten strekt ut foran deg.

Den siste øvelsen jeg vil tipse dere om er garantert ikke ny, og jeg er bombesikker på at du har prøvd den før! Helt vanlige armhevinger. Det enkleste er ofte det beste, eller hva? Denne kan være lett å glemme i treningsprogrammet ettersom den er så enkel, og du har visst om den i flere år, men det er likevel ingen grunn til å skippe den! Det er få øvelser som er tyngre, det synes i hvertfall jeg!

Hva synes du om slike innlegg?

Video: verdens beste kardiotrening!

 • 05.06.2016 kl. 12:59

Det er flere av dere som har spurt om hvordan denne stairmasteren jeg har pratet så godt om egentlig fungerer. Noen har også etterspurt en video. Dette syntes jeg hørtes ut som en veldig god ide ettersom jeg slipper å prøve å forklare i syv lange og syv brede, og til slutt ende opp med å forvirre dere mer enn dere var før dere startet å lese. Haha! Typisk meg.

Men altså, stairmasteren er genial. Anbefaler alle som har tilgang på denne her å prøve den! 

Har du prøvd stairmasteren før?

Video: 120 kilo i hip trust!

 • 31.05.2016 kl. 11:38

Endelig, endelig klarte jeg å øke i hip trust! 8 repitisjoner på hele 120 kilo klarte jeg etter fire sett med 8 reps på 110 kilo på trening i går. Juhu! Godkjenner dere de to siste repsene på 120 forresten? Ser teknikken begynte å svikte litt, men neste gang klarer jeg forhåpentlivis alle repitisjonene like bra.

Jeg filmet både 110 løftet, som jeg vanligvis trener på, men også 120 løftet som jeg klarte for første gang i går! Len deg tilbake og snurr film.

tightsen finner du her // genseren er fra h&m // strikkene finner du her

Ellers må jeg si at jeg sitter her og humrer litt for meg selv når jeg ser slutten av denne videoen. Haha, løftetrynet jeg har på de siste repsene er én ting, men hvordan jeg beveger meg etter løftet er noe helt annet. Haha, der og da ville jeg dø, mens nå sitter jeg bare å ler. Det hele er jo faktisk litt komisk...

Fortell meg gjerne hva du synes!

Miniband-monday: mage og rumpe!

 • 30.05.2016 kl. 20:30

Med denne øvelsen garanterer jeg deg at du blir gangsperr i magen dagen etter! Rumpa også, om du virkelig kjører på. For denne her er skikkelig tøff. Videoen under her viser enda bedre hvordan øvelsen gjennomføres, men for å forklare kort; du skal stå i plankeposisjon, husk å stramme mage og rygg. Plasser det gule båndet (lett motstand) rundt anklene. Løft så den ene foten opp fra bakken, og press bena fra hverandre. Gjenta på hver fot til du kjenner det svir i både rumpe og mage.

Minibands er utrolig genialt, og jeg har fått så mye mer ut av treningsøktene mine etter at jeg mottok disse i posten. Du kan kjøpe dem her, og da får du med tre slike strikker i tre forskjellige motstander i tillegg til et hefte med tips til forskjellige øvelser. 

Har du prøvd øvelsen før?

// innlegget inneholder annonselenker

Når man er for sliten til å høre på musikk...

 • 27.05.2016 kl. 17:38

Denne fredagen er planen å ta på seg finstasen og svinge seg etter musikken. Bestekameratene til min kjære skal nemlig feire bursdagen sin sammen i kveld, og vi skal derfor bort der for å feste med dem. Det blir selvsagt ingen alkohol på meg, men det depper jeg absolutt ikke over. Man kan ha det minst like gøy uten alkohol også! Og det beste av alt, vi slipper å bruke penger på taxi - jeg er jo sjåfør!

Ellers vil jeg dele litt dagens treningsøkt med dere. Da var det nemlig tid for stairmasteren igjen - og fy søren så sliten jeg blir av den! Mot slutten var jeg så utslitt at jeg ikke klarte å høre på musikk engang! Det var rett og slett for tungt å konsentrere seg om musikken. Men da vet man hvertfall at man trener godt nok, hehe.

Før selve kardiodelen hadde jeg ei skikkelig tung ryggøkt - og gjett hvem som klarte å komme seg opp over halvveis i pull ups med bredt grep? Jo da, det var meg. Med andre ord nærmer jeg meg målet mitt før Hellas-turen. Markløft og nedtrekk sto også på programmet. Og mellom markløft-settene la jeg meg like gjerne ned i beinpress apparatet. Haha, rimelig sliten, med andre ord.

Dere får ha en riktig god helg videre, så prates vi igjen i morgen! Og dere, det er deilig å tenke på at jeg våkner frisk og rask i morgen tidlig og mest sannsynlig er veldig klar for en god treningsøkt - i motsetning til kjæresten som muligens har hangover. Hoho! Svarer seg å være avholds, hihi.

Video: 2 rumpeøvelser du kan trene hjemme!

 • 24.05.2016 kl. 16:53

I formiddag hadde jeg ei god økt på legger og mage inne på UNO, etterfulgt av noen gode kroppsvektøvelser for lår og rumpe ute i solen. Sistnevnte har jeg lyst til å dele med dere. Det er nemlig flere av dere som har etterspurt flere innlegg med tips til treningsøvelser man kan gjøre hjemme, uten utstyr. Og ettersom disse øvelsene kun har kroppsvekten din som motstand kan de fint gjøres både hjemme, ute i skogen eller i prøverommet på cubus for den saks skyld.

Og dere, tenk dere hvor utrolig deilig og fint det var å trene økten her ute i denne naturen, da!

Muskelgruppene jeg har lyst til å vise dere gode øvelser for denne gang er lår og rumpe ettersom det er det, sammen med mage som er mine favoritt kroppsvektøvelser. Hyl gjerne ut om du ønsker et lignende innlegg med mage øvelser!

Den første øvelsen er den enkleste og beste øvelsen for lår og rumpe som finnes (synes jeg). Knebøy! Dere vet nok hvordan den gjøres fra før av, men om ikke har jeg lagt ved video av utførelsen under her. Kjør gjerne 20-30 repitisjoner ettersom du kun trener med kroppsvekt, og ta flere sett med en liten pause i mellom.

Øvelse nummer to er en jeg så på instagram for noen uker siden, og har hatt fast i treningsprogrammet mitt etter det. Denne trener jeg etter beindagene, og kjører gjerne så mange repitisjoner at lår og rumpe svir og brenner ut av en annen verden. Deretter har jeg som i forrige øvelse en liten pause mellom hvert sett, og kjører så mange sett jeg orker.

Liker du slike innlegg som dette, med tips til øvelser som kan gjøres hjemme? Har du prøvd noen av øvelsene før?

Video: bli med meg på trening!

 • 23.05.2016 kl. 18:46

Heisann sprekinger! I dag skal jeg ta dere med på skulderøkta jeg hadde i formiddag. Tre øvelser sto på planen, sittende hantelpress, sidehev og fronthev. Jeg fikk filmet alle øvelsene, og gleder meg til å vise dere dem. Så, la oss hoppe over småpratingen og heller bare gå rett til filmet. Len deg tilbake, klikk på play og hent all motivasjon du klarer. 

tightsen min kan du kjøpe her

Har du trent noen av disse øvelsene før?

// innlegget inneholder annonselinker

Tidenes mest effektive kardioøkt!

 • 20.05.2016 kl. 19:30

Okei, sånn her så altså jeg ut etter å ha prøvd tidenes tyngste måte å trene kardio på. Etter fettprosentmålingen var det som coachen min sa "på tide å hive mer ved på bålet" og fra søndag av skal jeg derfor begynne å ha 30 minutter på stairmaster tre ganger i uken, i tillegg til mye annen valgfri kardio. Og ettersom jeg aldri hadde prøvd meg på stairmasteren tidligere tenkte jeg å teste den ut i går.

Og hva skal man si..? Jeg kan i hvertfall trygt si at det er den beste kardioen jeg har prøvd så langt. Jeg holdt på i kun 30 minutter, og ansiktet mitt så som sagt ut som på bilde over. Ikke nok med det, men apparatet var så fullt av svette etterpå at det var ekkelt! Jeg tok blant annet bildet av stangen som befinner seg under meg. Alt vannet dere ser på bildet under er altså svette som har rent fra ansiktet mitt. Jepp...

- og før dere spør; jeg vasket selvsagt av den etter meg! -

Så, om du ikke har prøvd det til nå anbefaler jeg deg å gjøre det! Og dersom du skulle lure tok jeg det første minuttet på intensitet 1, de to neste minuttene på intensitet 4, to minutter på intensitet 6 og de 25 siste minuttene kjørte jeg på intensistet 7! Helt sinnsykt tungt var det. Kan forresten si at apparatet går ut på at man skal gå i "trapper" med veldig høye trinn hele veien.

Har du prøvd stairmasteren før?

Video: det går stadig fremover!

 • 20.05.2016 kl. 14:51

Det går stadig fremover på trening for tiden, noe som uten tvil gjør denne jenta superhappy. I dag hadde jeg igjen pullups på programmet mitt, og denne gangen klarte jeg hele tre stykker. Woho! Ikke så veldig masse, men en god del i forhold til for et par uker siden da jeg kun klarte en og en halv.

Derfor har jeg satt meg et nytt mål på treningsfronten, og det er å klare 5 pull ups med smalt grep og én med bredt grep før jeg reiser til Hellas den 18.juni! Med andre ord har jeg akkurat én måned på meg. Jippi! Kjenner jeg gleder meg allerede for det målet der, det skal jeg krysse ut før avreise - om jeg så kommer i mål på flyplassen før jeg går ombord i flyet, så skal det skje!

Over her ser dere hvordan det gikk da jeg prøvde i dag! Tre stykker, om alle de tre første er godkjente? Jeg vet i hvertfall at de to siste ikke er det, haha.

Fortell meg gjerne hvordan dere ligger an på pullups fronten!?

3 gode mageøvelser

 • 16.05.2016 kl. 11:00

Ny uke og nye muligheter! Kanskje noen av dere velger å fylle de neste dagene med trening. Jeg vet mange av dere allerede er kjempe sporty og trener flere ganger i uken, men det er kanskje også noen som har tenkt å starte et nytt og sprekere liv denne uken? I så fall vil jeg gjerne hjelpe dere i gang med å tipse dere om tre kjempe gode mageøvelser! Dere som allerede trener har kanskje prøvd dem før? Om ikke anbefaler jeg dere å gjøre det!


Øvelse nummer 1

Denne kan gjøres på en skråbenk, og tar kjempe godt nederst i magen. Øvelsen er utrolig enkel når det gjelder teknikken, det er bare til å ta sittups, akkurat som du pleier, men at du nå har et skråere underlag. Jo skråere du velger å ha benken, des tyngre er det! Er du veldig sterk i magen kan du jo prøve å henge rett opp og ned fra en ribbevegg eller i slynger? Men pass på å sikre bena godt så du ikke faller ned.


Øvelse nummer 2

Denne fortalte jeg dere om her en dagen da jeg for første gang klarte å ta bena helt opp til stangen. Denne øvelsen er også ganske enkel å forstå; du skal henge, enten fra ei stang, ribbevegg eller i slynger som jeg gjør, trekk så bena opp og "krøll" deg sammen. Om du klarer dette lett kan du prøve det samme med strake ben, og til slutt klarer du kanskje å få bena strake helt opp til stangen slik jeg gjør på bildet over her.


Øvelse nummer 3

Denne er du avhengig av et litt større apparat enn de forrige øvelsene, men har du tilgang til denne maskinen vil jeg absolutt benytte meg av den! Den tar helt ekstremt godt over hele magen, men kanskje spesielt godt i de øverste magemusklene.

Her er det viktig at du ikke holder pusten for å klare enda mer, men at du puster ut på vei ned slik at du er helt tom for luft når du er i den nederste posisjonen. Trekk så inn luft på vei tilbake igjen, før du presser deg ned/"krøller deg sammen" igjen.


Har du noen favorittøvelser for magen? Spør meg gjerne om det er noe du ikke forsto!

Trening før frokost

 • 14.05.2016 kl. 21:00

God kveld, kjære dere. Nå har jeg akkurat kommet fra trening. Denne uken tok jeg meg nemlig fri fra trening på mandag, og derfor var jeg nødt til å trene i dag. Jeg har nemlig kun én dag i uken med treningsfri! I skrivende stund har jeg akkurat kommet fra økt nummer to som besto av ei tung økt på rygg. Økten jeg likevel vil dele med dere nå er den jeg trente i dag morges. Før frokost!

Kardioøktene mine kan jeg nemlig velge om jeg vil ta før frokost eller etter dagens siste økt. I dag valgte jeg, til en forandring å ta den før frokost. Vanligvis fungerer kroppen min enormt dårlig uten mat i magen, derfor tar jeg det alltid litt roligere på øktene jeg trener før frokost. I dag ble det derfor 50 minutter på møllen med 15 prosent stigning i 5 km/t. Dette resulterte i at jeg forbrente 600 kalorier, wuhu!

Som dere ser på bildet over ble jeg også godt sliten til tross for at farten var ganske sakte. Men som sagt; trener jeg før frokost er jeg nødt til å ta det så rolig for å ikke bli kvalm. Litt kjedelig, men det er viktig å lytte til kroppen, så derfor gjør jeg det på den måten!

treningstightsen fra ICANIWILL finner du her // singleten er fra H&M

Tightsen jeg har på meg er forresten blitt en av mine absolutt favoritter selv om jeg kjøpte den rundt nyttår. Den passet nemlig ikke før for noen uker siden! Dere kan tro jeg ble glad da jeg bestemte meg for å prøve den igjen, bare for løye og den gikk hele veien opp! Da jeg mottok den i posten for snart et halvt år siden fikk jeg den nemlig bare såvidt over knærne. Så det er tydelig at det skjer ting med kroppen min!

Hvilke erfaringer har du angående å trene før frokost?

Endelig klarte jeg det!

 • 13.05.2016 kl. 15:56

Som jeg har sagt noen ganger i det siste går det veldig bra på trening for tiden, og i dag klarte jeg enda et mål! Jeg klarte endelig å få bena opp til stangen i hengende beinhev - verdens tyngste mageøvelse. Den er helt ekstremt vond, men endelig har jeg altså klart det. Denne øvelsen har jeg hatt på treningsprogrammet mitt to ganger i uken siden 1.februar, men det er ikke før i dag at jeg har klart å få bena helt opp.

treningstights fra better bodies her // treningsgenser fra better bodies her

I starten hadde jeg bena bøyd, og trakk dem opp til magen og ned igjen. Etter noen måneder gjorde jeg det samme med strake ben. Og i dag klarte jeg altså å få bena helt opp til stangen, og ikke bare til livet. Wuhu!

Har du prøvd denne øvelsen før?

// innlegget inneholder annonselenker

Video av løftene mine på 100 kilo i knebøy!

 • 13.05.2016 kl. 12:33

I går kveld lovet jeg å vise dere video fra knebøyøkta i går, og den har jeg endelig fått lastet opp nå! Det er så gøy å se hvor fort det går fremover. Jeg husker helt i starten, altså november/desember i fjor, da jeg slet med 3 x 10 repitisjoner på 40 og 50 kilo i knebøy. Hvor sykt er det ikke da at jeg nå, bare et halvt år senere har doblet den vekta? Knallgøy!

Videoen ble ikke filmet slik jeg kunne ønske, eller slik jeg vanligvis gjør det. Jeg var nemlig ikke alene på trening denne formiddagen, og da synes jeg det blir litt kleint å rigge til stativ i andre enden av treningslokalet. Jeg la derfor bare kameraet mitt oppå en stol noen meter i fra. Noe som førte til at blant annet hodet mitt ble kuttet av, men shit au. Det er bare et rødsprengt og svett ansikt likevel, det viktigste er vel å se teknikken på resten av kroppen? ;-)

Snurr film!

Hva synes du?

Video: min favorittøvelse for biceps!

 • 12.05.2016 kl. 12:04

Dere vet kanskje allerede hvor glad jeg er i mine kjære biceps, haha? :'-D Noe jeg likevel er enda mer glad i, er å faktisk trene dem. Jeg trener armene to ganger i løpet av uken, og på en av øktene har jeg kun denne øvelsen. Den er så ekstremt god at jeg nesten begynner å grine når jeg trener den. Armene svir og det føles som bicepsen skal sprenge seg ut av armen min. Merkelig nok.

Ettersom jeg synes denne øvelsen er så god har jeg lenge hatt lyst til å vise den til dere, og nå har jeg endelig fått ut fingeren og filmet den. Her trener jeg med ei stang som veier 17,5 kilo. Øvelsen heter 21 - noe som kommer av at man skal ta 21 reps på hvert sett. 7 av repitisjonene skal man ta første halvdel av en vanlig bicepscurl, de 7 neste skal man ta siste halvdel av en bicepscurl og de 7 siste skal man ta hele bicepscurl.

Om ikke dere forsto beskrivelsen min kan dere ta en titt på videoen under her hvor jeg viser ett sett.

Har du prøvd denne øvelsen før?

I dag følte jeg meg sterk!

 • 11.05.2016 kl. 15:25

Heisann og hoppsann! I dag har jeg lyst til å dele formiddagsøkten min med dere. Det var nemlig ei helt sinnsykt god økt, som hovedsakelig gikk på ryggen, men også biceps og mage. Jeg liker egentlig denne økten ganske godt fra før, men i dag var det bare et eller annet som klaffet utrolig bra - fordi jeg fikk så utrolig bra kontakt med akkurat de musklene jeg skulle.

Noe som førte til at jeg økte i flere av øvelsene, i tillegg til at alt gikk skikkelig bra. Det var lett og jeg følte meg sterk! Ikke bare hadde jeg masse kraft i løftene, men teknikken var også akkurat slik den skulle være. Nei, slike dager som dette har jeg sjeldent, så det er utrolig gøy når de først er her.

Ryggen føles kjempe sterk akkurat nå, og det samme gjør biceps og mage. Det blir spennende å se om skuldrene følger etter på kveldens økt. Men i mellomtiden har jeg lyst til å dele formiddagsøkten med dere! Så under her ser dere den.


Rygg

Brede nedtrekk: 3 x 15 reps på 90 punds

Pull-down med tau: 3 x 15 reps på 32,5 kilo

Hammer-rows: 3 x 15 reps på 20 kilo

Biceps

21: 3 x 21 reps på 17,5 kilo

Mage

Hengende beinhev med strake ben:  3 x 12 reps    

Magemaskin:   3 x 15 reps på 60 kilo

Spør gjerne om det er noe dere lurer på, ellers vil jeg gjerne vite om du har trent i dag?

Min favorittøvelse!

 • 06.05.2016 kl. 16:35

Her en dagen satt jeg og tenkte over hvilken øvelse jeg tror jeg har trent aller mest på, i hele mitt liv. Både i vektløfter- og fitnesskarrieren. Og når jeg tenker skikkelig etter er det faktisk ikke et vanskelig spørsmål i det hele tatt. Det sier seg veldig selv, og er ingenting å tvile over eller lure på. Svaret er nemlig definitivt knebøy.

Øvelsen som var en av de viktigste da jeg drev med vektløfting, og som var en av de første øvelsene jeg lærte meg. Øvelsen som jeg avsluttet hver eneste treningsøkt med i over ni år. Ja, det var knebøy det. Men selv om det er den øvelsen jeg har trent mest, er det ingen selvfølge at jeg liker den. Jeg kunne ha hatet alt som har med knebøy å gjøre, selv om jeg har trent den mye.

tightsen kan kjøpes her forresten! Utrolig behagelig og høy på livet, men biiiittelitt liten i størrelsen -

Men det gjør jeg ikke. Jeg gjorde det før. Men ikke nå lenger. Jeg lever i den tro at når man ikke liker en øvelse, er det fordi man er dårlig i den, ergo bør man bare trene den enda mer! Så, kort oppsummert; om du hater knebøy må du trene mer knebøy! Hihi, så enkelt. Til slutt blir det din favorittøvelse også, jeg lover!

Hva er din favorittøvelse?

// innlegget inneholder annonselenker

Ny pers i ny tights!

 • 03.05.2016 kl. 17:49

Som jeg fortalte dere tidligere i dag mottok jeg denne vanvittig kule tightsen i går ettermiddag. Den ble derfor med meg på treningsøkten i dag morges, og gjett om det stilige mønsteret gav meg masse energi!? Jeg presterte å perse i den første øvelsen, skrå hantelpress! Med denne tightsen (jeg liker i hvertfall å tro at det var den som gav meg det lille ekstra på trening i dag) klarte jeg å pushe tre sett med åtte repitisjoner på hele 18,5 kilo! Det vil si at jeg hadde 18,5 kilos hantler i hver hånd altså! Jeg er så stolt, hihi!

Under her ser dere video av løftet, og som dere kanskje legger merke til begynner det største problemet å bli å komme meg opp igjen etter løftet. Hantlene begynner jo å bli så tunge! Haha. Kanskje jeg må begynne å trene på og bare legge meg ned og reise meg opp igjen også? ;-) Haha.

Trener du skrå hantelpress?

Video: jeg klarte to av målene mine!

 • 02.05.2016 kl. 18:04

Vet dere hva jeg nettopp kom på? At jeg har glemt å dele noe veldig gøy med dere! I helgen kunne jeg nemlig krysse av to punkter på listen min med delmål. Og begge målene nådde jeg på samme treningsøkt. Det ene var å klare én pull up mens den andre var å dra 110 kilo i markløft!

Altså, det er helt sykt hvor vanskelig dette med pullups egentlig er. Jeg har prøvd i noe som føles som et århundre, og enda får jeg det bare så vidt til. Jeg klarte likevel å komme meg helt opp til stangen én gang! Noe som definitivt er en stor forbedring, og når jeg klarte det tenkte jeg med meg selv at jeg nå var enda et skritt nærmere å nå hovedmålet mitt! Jippi!

Ellers filmet jeg selvsagt mitt livs første pullup, og den ser dere altså her;

Mitt andre mål var som jeg sa innledningsvis å dra 110 kilo i markløft. Dette var egentlig noe jeg ikke hadde planer om å prøve på denne økten, derfor hadde jeg allerede slitt meg en god del ut med 4 x 6 reps på 100 kilo på forhånd før jeg bestemte meg for at jeg ville prøve. Men med en liten pause mellom settene, og mental forberedelse gikk det jammen meg det også!

Og igjen, video finner dere under;

Så, nå er jeg spent! Har dere noen delmål som dere har klart å nå den siste tiden? Fortell meg gjerne om dem, uansett om det er treningsrelatert eller ei!

Slik trener jeg armene mine!

 • 30.04.2016 kl. 18:03

Som jeg har fortalt dere før, trener jeg alle muskelgruppene - inkludert armene - to ganger i uken. Ei lett økt med mange repitisjoner og ei tung økt med litt færre repitisjoner. I dag har jeg lyst til å dele formiddagsøkten min med dere; som besto av tung armtrening og 40 minutter kardio til slutt. Senere i kveld skal jeg tilbake for å trene ryggen!

Ettersom jeg har såpass mange økter i uken blir de gjerne litt kortere enn normalt, og i dag var det kun fire øvelser på programmet mitt. To øvelser for biceps og to øvelser for triceps, og dersom du ikke visste det fra før er bicepsen musklene som ligger på oversiden av armen og triceps den som ligger på undersiden (når du flexer altså, begge muskelene ligger i overarmen). 

Biceps er vel den man ser lettest, men likevel ser armene mye finere ut om du har en god triceps i tillegg. Sliter du med grevinneheng for eksempel? Vel, da kan det hjelpe å trene triceps for å stramme opp undersiden av overarmen. Men tilbake til treningsprogrammet mitt i dag da; to øvelser på biceps og to øvelser på triceps. På bildet under her ser dere hvilke og hvor mye jeg tar i de forskjellige øvelsene.

Ellers avsluttet jeg som sagt økten med 40 minutter kardiotrening, noe jeg vanligvis ikke pleier å ha etter formiddagsøkta. Men samvittigheten min tvang meg til å gjennomføre det likevel ettersom jeg ikke klarte å fullføre kardioen i går. Tenker derfor at jeg tar det igjen i dag!

 

Supersliten ble jeg i hvertfall, og geléarmer fikk jeg også! Haha, gleder meg til å dra de gangsperr lårene mine bort til treningssenteret igjen i kveld, og få trent ei god økt på ryggen!

Ei helt sinnsykt god beinøkt!

 • 29.04.2016 kl. 15:38

Etter en god natts søvn føltes kroppen så kvikk og god at jeg bestemte meg for å "trøkke" litt ekstra på under formiddagens beinøkt! Jeg startet økten med tunge knebøy, før jeg gikk over til hacklift, videre til leg extentions, liggende lårcurl og til slutt hadde jeg strake markløft på programmet. Lårene mine føltes som gelé, og jeg hadde problemer med å flytte meg fra ene enden av rommet og til andre enden for å utføre siste øvelse.

tightsen er min absolutte favoritt, og du kan kjøpe den her om du ønsker

Likevel var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle gi meg, og kjørte derfor på i strake markløft også! Og dere kan tenke dere, jeg som bare drikker mer og mer vann jo slitnere jeg blir. Det vil si at jeg drikker i overkant mye vann fordi jeg tror jeg blir mindre sliten av det - en merkelig tenkemåte som jeg har hatt i alle år. Når jeg da skal ta strake markløft, altså bøye overkroppen nedover samtidig som bena er så og si strake - da begynner det å skje litt av hver i kroppen min. I hvertfall når jeg er så sliten og likevel presser meg gjennom siste øvelse.

Det kom sure oppstøt omtrent under hver eneste repitisjon, hver gang jeg bøyde meg nedover. Og på siste settet kastet jeg faktisk opp, haha tro det eller ei! Heldigvis var det siste settet så jeg slapp å pine meg gjennom noe mer der, men 40 minutter på mølla hadde jeg fremdeles igjen. Dessverre klarte jeg ikke å gjennomføre det. Jeg får heller gjemme akkurat den biten til senere i kveld!

tightsen er min absolutte favoritt, og du kan kjøpe den her om du ønsker

Når det er sagt er jeg stolt over at jeg klarte å presse meg gjennom hele økta til tross for at jeg ble så sliten etter hvert. Nå sitter jeg her med et superbredt glis om munnen, og tenker tilbake på den gode beinøkta jeg nettopp har fullført. Der jeg perset i flere av øvelsene, og klarte å holde motet oppe under hele økta. Ingen følelse er bedre enn den man sitter igjen med etter en slik treningsøkt! Nå er liksom både oppkast, de brennende lårene og svetten verdt alt sammen!

For dere vet hva de sier? "Skal man bli best, må man trene best!" Så sant og så enkelt...

// innlegget inneholder annonselenker

PS: Dersom dere skulle lure ble disse bildene tatt før trening. Nå sitter jeg som et slakt i sofaen, og det gjør enda vondt i lårene bare av å stå oppreist :-D SÅ GØY!

Motivasjon!

 • 27.04.2016 kl. 20:25

I mens jeg sitter her og prøver å finne motivasjon til økt nummer to, also known as helvettesøkta, a.k.a tung beintrening - tenkte jeg at jeg kunne dele noen klipp fra formiddagsøkten min. Da var det rygg, biceps og mage som sto på programmet! Det er faktisk en av ukens favorittøkter synes jeg. Det er så gøy å trene rygg. Jeg elsker det! Mage derimot er ikke like gøy - men uansett så gøy når man er ferdig!

Jeg fikk ikke filmet alle øvelsene jeg trente på formiddagsøkten, men jeg fikk i hvertfall filmet alle mage- og ryggøvelsene. Det er kun biceps som mangler! Det kan jeg prøve å fange på kameraet en annen gang. I mellomtiden kan dere ta en titt på videoen under, så håper jeg at det kan motivere dere til å ta ei ekstra økt eller to denne uken! Det føles jo så bra når det er gjort!

Apropos det, det er vel det eneste som motiverer meg før kveldens leg day. Eller nei, å se for meg hvordan jeg kommer til å skinne på scenen med de lårmusklene motiverer meg også. Jo, og at jeg har på meg favorittreningsklærne i dag - rosa, rosa, rosa! Også må jeg innrømme at jeg blir ganske motivert av musikken jeg hører på nå også! Den girer meg skikkelig opp! Og hey! Der ble jeg skikkelig motivert gitt. Er ikke alltid så mye som skal til ;-)

Nå skal jeg hive meg i bilen, så snakkes vi!

En etterlengtet treningsøkt!

 • 25.04.2016 kl. 13:33

God formiddag! Har dere hatt en fin start på denne uken? Det har i hvertfall jeg! Ryggen føles mye bedre, og i dag klarte jeg å våge meg tilbake på treningssenteret igjen. Stram muskulatur kombinert med en liten strekk var det som plaget ryggen min i slutten av forrige uke, men nå er jeg mye bedre! Det gjør fremdeles vondt om jeg vrir meg som en annen tulling, men så lenge jeg beveger meg normalt går det helt fint. 

treningstightsen min finner du her, sportsbhen her og genseren er gammel fra h&m

Derfor bestemte jeg meg for å starte dagen, og uken, med en skikkelig god treningsøkt. Tung brysttrening sto på programmet, og jeg føler virkelig at jeg fikk trent så tungt som jeg skal. God kontakt med musklene hadde jeg også! Det var nesten så jeg ikke ville gå hjem når treningsøkten var ferdig, derfor brukte jeg noen ekstra minutter på å tøye og strekke litt. Det hjelper vel på det også tenker jeg.

- jeg filmet også litt fra de to første øvelsene på programmet, det kan dere se under her -

Nå sitter jeg her hjemme i sofaen og tripper! Vil tilbake for økt nummer to med engang jeg, men jeg skal prøve å venta litt til i hvertfall ;-) Først må posten komme slik at jeg får bladd igjennom reklamen og så tatt den ukentlige handleturen min. Etter det blir det middag og litt bloggarbeid før jeg tillater meg å dra på trening igjen for å trene skuldre og kardio. 

Jeg føler på meg at dette her blir en veldig fin uke. Det kjennes i hvertfall slik nå. Starten har jo vært så fin! Hvordan har mandagen deres vært så langt?

// innlegget inneholder annonselenker

Pistolsquat-challenge på video!

 • 20.04.2016 kl. 21:00

Herlighet, for en fantastisk respons på dagens første innlegg! Ingenting gjør meg mer motivert enn det. Derfor bestemte jeg meg for å teste ut denne pistolsquat-utfordringen jeg gav meg selv i forrige uke. Lår sto som sagt på programmet, og når jeg var ferdig med den økta (litt lite gjennomtenkt) bestemte jeg meg altså for å prøve ut denne utfordringen.

Synes egentlig det gikk ganske greit med tanke på at jeg allerede var skikkelig kjørt i lårene, og ikke minst at dette er første gang jeg prøver det. Tror kanskje jeg ville klart å kneke opp 25 kilo også, men ettersom teknikken begynte å svikte på 20 kilo bestemte jeg meg for å la det være. Jeg får heller prøve det neste gang - i starten av økten!

Har du prøvd pistolsquat med vekter før?

Min neste utfordring!

 • 14.04.2016 kl. 21:00

Etter trening i dag bestemte jeg meg helt plutselig for å teste ut såkalte "pistol-squats" igjen. Det vil si at du skal ta knebøy på én fot slik jeg gjør på bildet over her. Jeg synes dette er skikkelig gøy og annerledes å gjøre på trening en gang i blant. Derfor bestemte jeg meg for at min neste utfordring på trening skal ha med denne gøyale øvelsen her å gjøre!

Jeg vil nemlig prøve å holde vektskiver foran meg samtidig som jeg gjør denne øvelsen. Det vil si at jeg tar knebøy på én fot med mer motstand enn bare min egen kroppsvekt. Jeg har aldri prøvd det før, så det blir spennende å se om det går, men jeg tenkte jeg kunne filme forsøket, så kan jeg dele det med dere! Det blir likevel ikke før på søndag ettersom det er da min neste leg day er!

I mellomtiden er jeg spent på å høre om dette er noe du har prøvd før, pistol-squat med ekstra motstand?

Black & white

 • 14.04.2016 kl. 13:46

Wæ, sjekk det her da! Om man bare finner det riktige lyset, og gjerne gjør bildene om i svart-hvitt kan man plutselig se gigantisk ut. Det er nesten så jeg begynner å skjelve i knærne av å se på bildene under fordi jeg ser så svær ut. Men på samme tid er det skikkelig moro! Jeg hadde jo absolutt ikke hatt noe i mot å sett sånn her ut. Eller, teknisk sett så gjør jeg jo det. Men, for å si det på en litt annen måte; jeg hadde absolutt ikke hatt noe i mot å sett sånn ut, uten hjelp av godt lys og sterke kontraster!

Når det er sagt må jeg innrømme at jeg stadig ser forbedringer på ryggmusklene! De blir mer og mer markerte, og jeg liker også å tro at de blir større og større - la oss satse på det. Ellers går det fanske greit på trening for tiden. Jeg har lite energi til å gjennomføre øktene med så høy intensitet og styrke som jeg ønsker, ettersom oppussingen tar veldig mye energi. Men jeg er likevel stolt over å klare så mye som jeg klarer, og tror det er godt for kroppen å ha noen økter med lavere intensitet inni mellom.

Ellers er det lår og legger som står på programmet i dag, så ønsk meg gjerne lykke til! Tenkte jeg skulle bortom på treningsstudioet nå snart, så har jeg resten av ettermiddagen og kvelden til maling. Kun ei økt i dag, med andre ord!

Skal du trene i dag?

Fullkroppsøkt som kan gjøres ute!

 • 10.04.2016 kl. 20:56

Søndag er også kjent som min andre bein- og rumpedag i uken. Onsdag er den første - og det er den som er skikkelig tung. På søndagene er det litt lettere trening, flere repitisjoner, og gjerne mange forskjellige plyoøvelser. Men i dag valgte jeg å gjøre det litt annerledes. Solen stråler enda sterkere i dag enn i går, og derfor bestemte jeg meg for å utforske nærområdet her litt i stedet. Det er jo egentlig en skam å trene inne på et treningsstudio når det er så fint vær ute - i hvertfall når jeg kan gjøre akkurat det samme ute. Det trengs bare en liten dose ekstra kreativitet.

Jeg fant denne lange trappen ved siden av rådhuset her i byen, og bestemte meg for å trene søndagsøkten der. Har du noen lange trapper rundt deg kan du kanskje få litt inspirasjon til en aldri så liten fullkroppsøkt? Jeg krysser fingrene for det, og derfor velger jeg også å dele treningsøkten med dere. Det sto som sagt egentlig bare bein og rumpe på programmet i dag, men jeg regner med det ikke skader å kjøre noen ekstra muskelgrupper - i hvertfall ikke i så fint vær.

Første øvelsen jeg hadde var å hoppe to og to trappetrinn helt opp til toppen, og så ned igjen. Dette gjorde jeg én gang før jeg tok en liten pause - og gjentok det tre ganger.

Andre øvelsen jeg tok var bulgarske utfall med kroppsvekt. Da plasserte jeg den bakerste foten på rekkverket, og sto selv på trappen under. Det er viktig å ha trykket på hælen på den fremste foten og stramme mage-, rygg- og setemuskulatur. Senk deg rolig ned til kneet nesten når bakken, før du presser deg opp igjen. Kjør ti repitisjoner på hvert ben, og gjenta 3 ganger.

Tredje øvelsen er litt enklere enn vanlig push ups ettersom du ligger litt skrått, men er likevel ganske tung om du kjører nok repitisjoner. Her hadde jeg 25 repitisjoner og tre sett. Husk å stramme mage og rygg! Du kan også velge hvor du vil at øvelsen skal ta mest. Ønsker du å trene bryst har du bredt mellomrom mellom hendene. Ønsker du derimot at øvelsen skal gå mest på triceps kan du holde skulderbredde eller smalere.

I neste øvelse skal du plassere ryggen mot rekkverket og bena langt frem. Hold rundt rekkverket mens du bøyer armene, og senker deg ned til det er omtrent 90 grader i hofta, før du presser deg opp igjen. Ta gjerne ti repitisjoner her også, og tre sett totalt.

Så, dette var treningsøkten jeg hadde ute i solen i dag. Men jeg er veldig giret på å få litt innspill om noen av dere har andre gode øvelser man kan trene ute! Kjør på med tips i kommentarfeltet!

Jeg er så fornøyd!

 • 07.04.2016 kl. 11:30

Som jeg fortalte dere i går fikk jeg ny personlig rekord i markløft på 100 kilo, 3 sett med 6 repitisjoner! Jeg er så fornøyd, og klarer ikke å vente lenger med å vise dere videoen! Så, len dere tilbake og snurr film! 

Trener du markløft?

Nye perser over hele linja!

 • 06.04.2016 kl. 17:12

Gjett hvem som hadde ei kjempe god økt på skuldre og rygg i dag formiddag? Jo, denne frøkna som trodde hun var utslitt av all oppussingen. Vel, det er tydeligvis en gigantisk reservetank med energi i denne kroppen, som kun begynner å pumpe når jeg entrer treningsstudioet! For det er ingen tvil om at økten var helt fantastisk god!

Jeg perset i den ene øvelsen etter den andre, og følte at jeg kunne holdt på i et århundre til! Jeg tok blant annet tre sett med åtte repitisjoner i sittende hantelpress med 13,5 kilo i hver hånd. Den tar ekstremt godt på skuldrene - en av mine nye favorittøvelser egentlig. Også markløft! Der tok jeg også tre sett, men med seks repitisjoner på 100 kilo! Jippi! Det er ny personlig rekord gjennom alle tider - jeg har nemlig aldri, ikke engang da jeg gikk på vektløfting, tatt 3 x 6 reps på 100 i markløft. Meget fornøyd med det, med andre ord!

Jeg har faktisk filmet både markløften og den sittende hantelpressen, så den skal jeg prøve å få satt sammen i løpet av morgendagen! Gleder meg sånn til å vise dere.

Video: 3 gode øvelser i slynger

 • 04.04.2016 kl. 10:21

Det er ingen hemmelighet at det å trene i slynger er ekstremt tungt og ikke minst bra for å forebygge skader. Jeg har derfor lyst til å vise dere mine tre favorittøvelser for mage og rygg. Disse kjører jeg 10 repitisjoner av og 3 sett på hver av øvelsene. Jeg kan love dere at det kjennes etterpå! Spesielt etter den siste øvelsen. Se videoen og prøv selv neste gang du har tilgang på slynger!

Har du trent i slynger før?

En lykkelig (men sliten) frøken!

 • 03.04.2016 kl. 21:32

Til tross for at jeg har brukt ekstremt masse krefter og energi på leiligheten vår (kommer aldri til å bli vant til å si det), klarte jeg jammen å skrape sammen litt til treningsøkten i dag. Og tro det eller ei, men den gikk faktisk overraskende bra! Til og med så bra at jeg valgte å kjøre noen slyngeøvelser for rygg og mage helt til slutt. De har jeg lyst til å dele med dere på video i morgen. 

Men før den tid kan jeg fortelle dere at jeg hadde lår, rumpe og kardio på programmet i dag. Økten ble gjennomført med glans, og jeg følte meg som et nytt menneske etterpå. Det er noe i det at man får energi av å trene - eller rettere sagt endorfiner!

Nå sitter jeg og min kjære samboer og slapper av foran gassovnen og nyter hvert vårt kveldsmåltid. I morgen er det ny uke, og jeg gleder meg masse til å gjøre morgenrutinene før jobb i denne vakre leiligheten. Wi! Kjenner det blir tidelig kveld på oss i dag, så god natt og sov godt.

Hilsen en lykkelig (men sliten) frøken.

Video: knebøy på 90 KILO!

 • 30.03.2016 kl. 18:45

JAAA! Nok en gang har jeg klart å øke vekten i knebøy! Denne gangen var jeg helt oppe på 90 kilo, der hadde jeg fire sett med seks repitisjoner. Jeg er så fornøyd at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.

Jeg planla å prøve og gå så høyt som bare mulig i dag, derfor utsatte jeg kardioøkten til i kveld, slik at jeg skulle være helt uthvilt i kroppen, og klar for å nå nye høyder! Noe jeg også klarte. Jeg fikk til og med fanget det på video! Nå har jeg sett på videoen av knebøyen sikkert hundreogtretti ganger, og jeg smiler bare mer og mer for hver gang!

Ingenting slår følelsen av å forbedre seg på trening - det synes i hvertfall ikke jeg! 

Treningsplan uke 13

 • 30.03.2016 kl. 12:11

Jeg har hatt tirsdagsfølelse i hele dag, og det regner jeg med at jeg ikke er alene om. Derfor går det kanskje greit at ukens treningsplan blir som forsinket som den er? Jeg håper det! Denne uken har jeg måtte finne frem min fleksible og kreative tankegang ettersom jeg skal jobbe kveld to av dagene. Men det gikk helt fint i går, og jeg regner med det går minst like bra i dag!

Og dersom dere har lest bloggen min en stund vet dere at jeg alltid har treningsfri om lørdagene, så det er derfor lørdagen ikke står listet opp på treningsplanen! Ellers må dere hyle ut dersom dette er et gørrkjedelig innlegg å lese. Det har falt i smak tidligere, og derfor fortsette jeg også å dele det - inntil dere sier at dere er drittlei selvfølgelig! For meg er det likevel veldig greit å lage disse planene for da vet jeg når jeg skal trene hva. Det sparer meg for masse planleggingstid før hver økt.

Ellers må dere gjerne fortelle meg om deres treningsplan denne uken. Har du trent allerede kanskje?

En fantastisk skulderøkt er gjennomført!

 • 28.03.2016 kl. 16:49

Nå har jeg nettopp fullført dagens første økt, og på programmet sto det styrke på skuldre! Jeg sitter og smiler for meg selv her nå, for den økta gikk over all forventning. Jeg hadde god kontakt med de riktige musklene i hver eneste øvelse, og føler virkelig at jeg bare ble pumpet opp! Hihi. Moro når det føles som det går fremover.

Senere i kveld skal jeg ha bryst og kardiotrening, og etter at den første økta i dag gikk så bra kan jeg ikke si at jeg mangler energi. Eller motivasjon! For både energinivået og motivasjonen holder på å stige i taket. Jeg er så gira, og ser frem til å komme inn i de gode, gamle rutinene igjen nå som påskeferien er slutt.

Ellers nærmer det seg månedsskifte med stormskritt, og dere vet hva det betyr? Ny måling og veiing - jeg gleder meg til å dele resultatet med dere, for så langt har jeg hatt utrolig god fremgang denne måneden. Jeg håper fremgangen viser likebra på formbildene som skal tas om fire dager! 

treningstightsen kan kjøpes her // singleten kan kjøpes her

Håper dere har hatt en fin 2.påskedag så langt! Vi prates igjen senere i kveld, da skal jeg dele videoen fra årets påskeferie med dere!

// innlegget inneholder annonselinker

Treningsglede!

 • 27.03.2016 kl. 17:08

At det går an å være så sliten som jeg er nå etter ei treningsøkt, ville jeg egentlig ikke trodd om ikke jeg kjente det på kroppen min nå. Det var så vidt jeg klarte å holde øynene åpne under kjøreturen på vei hjem. For ikke å snakke om hvor tungt det var å komme seg inn i bilen. Bena mine er kaputt. 

Jeg startet økten med tre tunge beinøvelser;

Etter at jeg klarte å krype opp trappene med skjelvende bein bar det videre til tredemøllen. Der gikk jeg i førti minutter med 15 % stigning! Fy søren, jeg trodde virkelig ikke at det gikk an å bli så sliten. Jeg fikk tips om to nye måter å trene kardio på av ei treningsvenninne her en dagen, og jeg kan uten tvil skrive under på at denne er en av mine nye favoritter. Ikke nok med at svetten renner og man tappes fullstendig for energi - men man bli også helt gåen i stumpen ettersom man går så bratt.

Men samtidig er det utrolig gøy å trene når man pusher seg selv så til de grader. Det er slike økter som skaper skikkelig treningsglede - i hvertfall for denne kroppen!

Har du trent i dag?

Palmesøndagens treningsøkt fullført!

 • 20.03.2016 kl. 18:01

Kroppen føles for øyeblikket fullstendig tom for energi, men på samme tid så er det utrolig deilig å være ferdig med denne palmesøndagens treningsøkt. Lår sto på programmet, men jeg følte også for å lure inn et par mageøvelser - så nå håper jeg at min godt bortgjemte six pack er støl og stiv i morgen tidlig. Jeg kan ikke vente med å hilse på disse magemusklene mine, for enn så lenge ligger de godt gjemt bak et solid lag fett, haha.

Jeg avsluttet økten med kardiotrening før jeg kjørte tilbake hit til Hervik igjen, og nå ligger jeg uslitt i sofaen. Det blir litt tegning og hekling i løpet av kvelden, og så kryper jeg under dyna. God natt til dere alle!

Fastere pupper av å trene bryst?

 • 18.03.2016 kl. 11:29

Siden jeg startet å trene mot dette målet har det skjedd litt av hvert med kroppen min. Det har dere nok sett på formbildene jeg legger ut i begynnelsen av hver måned også. Kroppen skal enda forandres veldig mye mer, men jeg tenkte likevel at jeg kunne fortelle dere litt om den største forandringen så langt. 

Vi har selvsagt lår, rumpe og midje som det har forsvunnet en del fett fra, men der jeg merker aller størst forskjell må nok være puppene. Det hele er ganske rart, for jeg hadde aldri trodd at det var her jeg kom til å merke største forskjell. Jeg hadde faktisk ikke trodd at jeg kom til forandre dem på noe annet vis enn at de kom til å bli mindre ettersom fettet forsvinner.

Men der tok jeg jammen feil. Allerede nå er det her jeg ser størst forskjell. Ja, det er nok blitt litt mindre også, men den aller største forskjellen vises i fastheten - til og med kjæresten min har kommentert det - og da må det jo bare være sant? Puppene mine har altså blitt mye fastere, og nesten ikke blitt noe mindre - enda hvertfall. Jeg ser det også veldig godt på bilder.

Dette er jeg ganske sikker på at jeg har brysttreningen å takke, derfor ønsket jeg å dele dette tipset med dere som gjerne kunne tenke dere fastere pupper - både kvinner og menn! For det er faktisk helt ekstremt hvor stor forskjellen er, og skal jeg være ærlig så trodde jeg ikke at det gikk an. 

Noen av brystøvelsene jeg trener har jeg lagt til i dette innlegget, men hyl ut om dere ønsker flere!

Mer markerte lårmuskler

 • 16.03.2016 kl. 18:03

Beintrening sto på programmet tidligere i dag - mer nøyaktig lårtrening. Både fremsiden og baksiden. Første øvelse er min favorittøvelse, knebøy. Vanligvis pleier jeg å trene på 75 kilo, men i dag føltes alt så utrolig bra at jeg bestemte meg for å øke til 80 kilo. Åtte repitisjoner og fire sett - og det gikk veldig bra det også! Dermed ble den allerede perfekte dagen min enda mer perfekt. Er det i det hele tatt mulig å ha en så bra dag som jeg har hatt i dag!?

Jeg begynner å lure på om den manglende positiviteten og energien fra de to siste dagene bare har samlet seg opp inne i kroppen min, og at alt kommer ut i dag! For det er akkurat slik det føles. Dermed kunne jeg heller ikke dy meg, og knipset like gjerne hundreognitti bilder i speilet under økten. Jeg skal likevel begrense meg og kun dele et par av dem med dere.

Forresten, når vi snakker om å føle seg bra - vet dere hvilken oppdagelse jeg gjorde i dag? En oppdagelse angående lårmuskulaturen min. Plutselig innså jeg nemlig at lårene mine er blitt mer markerte. Ikke vet jeg om det kommer av større muskelmasse i lårene eller om det kommer av at fettprosenten min synker - kanskje det er en god kombinasjon når jeg tenker meg om..?

For det som er så rart er at jeg sjeldent ser forskjell på meg selv når jeg ser meg i speilet hver dag, men plutselig en dag helt ute av det blå slår det meg at jeg har forandret meg. Akkurat som at det har skjedd over natten. Noen av dere har sikkert merket det selv også? Kanskje du prøver å slanke deg. Vekten viser et stadig lavere tall, men du ser ingen endring. Helt til du en dag innser at du faktisk har blitt smalere?

Let me know hvis dere også har opplevd dette!

Søndagens beintrening!

 • 13.03.2016 kl. 19:34

Søndagen er en av mine to ukentlige leg days, og som regel pleier jeg å kjøre litt varierte beinøvelser på denne økten. Noen ganger blir det bare med kroppsvekt, og andre ganger blir det økter som er ganske lik denne. Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele programmet mitt på akkurat denne økten med dere, så får dere kanskje litt inspirasjon til neste leg day!

Øvelsen over her er forresten genialt å varme opp med! Knebøy på balansebrett med kroppsvekt. Jeg kjører tre sett med tjue repitisjoner.


 

Hacklift

Oppvarming:

25 kilo 1 x 10 reps  -  50 kilo 1 x 10 reps  -  75 kilo 1 x 10 reps

Maks:

100 kilo 3 x 10 reps 


 

Strake markløft / Stiffleg

Oppvarming:

20 kilo 1 x 10 reps - 50 kilo 1 x 10 reps - 70 kilo 1 x 10 reps

Maks:

80 kilo 3 x 10 reps


 

Hip trust

Oppvarming:

20 kilo 1 x 10 reps  -  50 kilo 1 x 10 reps  -  70 kilo 1 x 10 reps  -  80 kilo 1 x 10 reps  -  90 kilo 1 x 10 reps

Maks:

100 kilo 3 x 10 reps


 

Helt til slutt avsluttet jeg med 40 minutter kardiotrening før jeg tøyde litt lett ut! Hvordan ser ditt ben program ut?

Ryggtrening & meal prepping

 • 08.03.2016 kl. 17:26

I dag hadde jeg enda en knallfin dag i hjemmetjenesten. Jeg fikk blant annet prøvd meg litt mer selv i dag, noe som var veldig spennende, givende og gøy. Jeg er bare nødt til å si det igjen - det er så godt å føle seg viktig, og at min hjelp betyr så mye for andre mennesker.


Men så, over til treningssnakk! Denne øvelsen her brenner helt sinnsykt i bakside skuldre!

Ellers hadde jeg ei utrolig god treningsøkt direkte etter jobb. Muskelgruppene som sto for tur var ryggen, biceps og mage. Jeg følte jeg fikk skikkelig god kontakt med musklene, og kunne kjenne at de jobbet godt - spesielt ryggen. Da er det ekstra gøy å trene, for du føler liksom at musklene vokser for hver eneste repitisjon du tar. Deilig! Jeg håper snart at jeg kan se tydelig endringer på ryggmusklene mine, og da tenker jeg på at jeg blir bredere øverst på ryggen og enda mer markert over hele ryggen. Om jeg fortsetter å jobbe like bra som dette på trening kommer det nok etter hvert tenker jeg.

Ellers tenkte jeg at jeg skulle mealpreppe litt i dag! Det vil si; lage middager klar for mange dager fremover. Jeg har sett mange gjør dette én dag i uken, og at de da lager middager for hele uken, men det er dessverre ikke mulig for meg. Jeg har bare 9 matbokser, og i løpet av ei uke spiser jeg 14 middager, derfor blir det litt usystematisk når det kommer til den biten. Vanligvis lager jeg bare så mange middager som jeg har tid/matbokser/ork til å lage, og så gjør jeg det samme igjen når de er spist opp. Denne gangen ble visst dét på en tirsdag!

Vel, når bare babler jeg i vei her. Jeg får heller se å komme meg i gang, så vi prates senere dere ♥

Denne ukens treningsplan

 • 07.03.2016 kl. 22:30

For å være ærlig skremmer egentlig dette bildet meg litt. Jeg ser så... svær ut! Haha, bildet ble tatt i går kveld i mellom to sett med hip trust da jeg fant ut at musklene synes enda mer om man holder bak hver stang slik som jeg gjør på bildet under her - og samtidig prøver å dra stengene sammen og fremover. Bare prøv selv!

 


 

Men så, over til deg jeg egentlig ville dele med dere. Denne uken har jeg litt av hvert på planen, både når det gjelder jobb, reising og ikke minst trening. Men mer om alt dette får dere underveis i løpet av uken - akkurat nå har jeg bare lyst til å dele denne ukens treningsplan med dere.Har du planer om å trene denne uken?

En første gang for alt!

 • 07.03.2016 kl. 07:14

God morgen! Nå sitter jeg på trening og har akkurat fått unnagjort 40 minutter kardiotrening. Herlighet, jeg tror aldri jeg har trent så tidlig før i hele mitt liv, i hvertfall ikke uten mat i magen. Det er vel en første gang for alt. Ettersom magen min roper etter mat sitter jeg nå og gumler i meg en deilig porsjon havregryn, rosiner og sjokoladeprotein. Det finnes ingen bedre måte å stare en dag, eller uke for den saks skyld, på!

Jeg har akkurat tatt meg en rask dusj i garderoben, hår og sminke er fikset, treningsklærne er byttet ut med hverdagsklær, og så snart dere er oppdater setter jeg kursen mot hjemmetjenesten. Min første dag i "ny jobb". Det er vel egentlig ikke jobb heller, ettersom jeg verken får lønn eller er ansatt. Det er kun arbeidsutprøving innenfor hjemmetjenesten som yrke - men spennende blir det nå uansett.

mat for resten av dagen har jeg også pakket med meg!


Håper dere alle får en riktig god start på uken!

Mer tårer enn svette!

 • 04.03.2016 kl. 17:11

God helg! I dag er det fredag, og jeg har akkurat fullført min andre treningsøkt for dagen. Dermed kan jeg legge meg tilbake i god stolen med god samvittighet. Nå har jeg nemlig treningsfri helt til søndagsmorgen, og selv om jeg elsker å trene føles det fantastisk å ha en fridag i ny og ne også.

Spesielt etter gårsdagens ekstra tunge dag. Det ble bare ett innlegg ettersom energinivået mitt var lik null, og jeg hadde tre treningsøkter på planen. På den aller siste økta er jeg sikker på at det rant mer tårer fra ansiktet mitt enn svette - men jeg klarte likevel å fullføre økten, og sovnet derfor med en enorm mestringsfølelse med det samme jeg kom inn dørene hjemme. 

I dag derimot er energinivået tilbake på topp, og jeg startet dagen med kardiotrening for så å ha ei tung ryggøkt noen timer senere. Kameraet glemte jeg hjemme, men kjæresten filmet et par klipp med mobilen min som dere kan se under her. Øvelsen under her trener jeg som en erstatter for pull ups frem til jeg klarer det. Smale nedtrekk anbefales på det sterkeste om målet er å klare pull ups!

Senere i dag skal kjæresten og jeg en tur på kino for å se oppfølgeren til Olympus has fallen - en utrolig god action thriller - og jeg gleder meg kjempe masse! 

Treningsvideo: lår og rumpe!

 • 29.02.2016 kl. 16:24

Wuhu, gårsdagens andre treningsøkt er en av mine favorittøkter gjennom hele uken, og nå har jeg filmet hele økta slik at jeg kan dele den med dere. Øvelsene går på fremside lår, bakside lår og rumpe - hvilke øvelser som tar på hva har jeg skrevet i videoen. Sjekk den gjerne ut under her!

Hva synes du, og trener du noe av det samme?

Morsom kjærestetrening!

 • 27.02.2016 kl. 11:00

I går kveld klokken halv ti var kjæresten og jeg på trening og koste oss. Vi var helt alene på treningssenteret og hadde det så utrolig gøy med både løfting, latter, flexing og kyssing. Jeg hadde ei skikkelig intens ryggøkt, og følte meg virkelig som hulken da vi var ferdige. Ryggen kjentes gigantisk!

Treningstightsen min finner du her og singleten finner du her

Ellers må jeg få si at jeg har funnet meg en god favoritt, og fin erstatter for pull ups frem til jeg klarer den øvelsen. Istedenfor å drive og tulle med strikken trener jeg heller nedtrekk med smalt grep. Det blir akkurat samme øvelsen, og når jeg da klarer kroppsvekten min i smale nedtrekk kan jeg variere med å ta pull ups i stedet, i ny og ne. 

Kjæresten på sin side trente armer og skuldre i går, og selv om vi ikke hadde det samme treningsprogrammet eller de samme øvelsene var det likevel veldig gøy å trene sammen. Det er så fint at vi klarer å trene i lag selv om vi ikke trener det samme. Forstår dere hva jeg mener? Vi prater sammen og backer hverandre opp, vi sikrer hverandre i de tyngste løftene og følger med når den andre løfter.

Trente du i går?

//innlegget inneholder annonselinker

Noen tanker rundt knebøy + treningsvideo

 • 24.02.2016 kl. 22:54

Nå skjelver bena mine! Jeg er så kjørt i lårene at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg hadde problemer med å gå ned trappene da jeg kom hjem til kjæresten, og for ikke å snakke om hvordan det var å kjøre bil hjem fra trening! Jeg elsker denne følelsen her, selv om både gangen og balansen blir noe svekket. Haha. Så fantastisk deilig likevel. 

Jeg startet økten med knebøy - min favorittøvelse. Men jeg skal likevel innrømme at jeg har et litt elsk-hat forhold til denne øvelsen. Da jeg drev med vektløfting løftet jeg så mye tyngre i knebøy, men med færre repitisjoner - jeg trente også øvelsen med stopp mellom hvor repitisjon, holdt pusten gjennom løftet, brukte belte og vektløftersko. Nå trener jeg den uten stopp mellom repitisjonene, jeg puster inn på vei ned og ut på vei opp, jeg trener i joggesko og uten belte. Jeg trener også på mange flere repitisjoner nå enn jeg gjorde tidligere. Den største forskjellen er likevel at jeg tidligere trente rundt 100 kilo med 2-3 repitisjoner - nå trener jeg på 80 kilo med seks repitisjoner.

Jeg føler meg så svak i knebøy nå i forhold til tidligere på grunn av denne endringen i utførelsen og antall repitisjoner. Jeg trener forresten bare knebøy én gang i uken nå, i forhold til på så og si hver eneste økt tidligere. Jeg håper likevel at jeg en vakker dag kommer meg opp på samme nivå som før, bare at jeg utfører øvelsen på "fitness-måten" og at jeg tar 6-8 åtte repitisjoner istedenfor 2-3.

Train hard or go home!

 • 22.02.2016 kl. 19:23

Pjuh! For en deilig dag dette har vært. Jeg har hatt så masse på agendaen, og nå kan jeg endelig sette meg ned for å slappe av i noen minutter mens jeg oppdaterer dere. På høyre side av macen min står det et gigantisk glass med sukkerfri saft, og på ventre side står fatet mitt med kylling, ris og brokkoli. Og gjett hva? Det er ferskt! Nystekt! Ikke bare oppvarmet i mikroen, mmm, for en luksus.

De av dere som leste mitt forrige innlegg vet allerede at jeg har trent to økter i dag, og jeg må si jeg føler meg rimelig sliten. Etter gårsdagens legday er jeg så gangsperr i baken at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Heldigvis var det overkroppen som skulle trenes i dag. Bryst og skuldre! Det gikk veldig fint, og selv om jeg følte meg litt sliten i kroppen klarte jeg jammen å presse opp ny pers i både den ene og den andre øvelsen. 

Helt til slutt ble det selvsagt litt flexing og posering utenfor treningsstudioet. Det var litt for mye folk til at bildene kunne tas inne, men det er null problem når kjæresten stiller opp som fotograf og vi har en hel parkeringsplass for oss selv. Juhu!

Jeg har forresten veldig gode nyheter når det gjelder hvordan kroppen min har reagert på dietten. Jeg startet første februar, og i går veide og målte jeg meg for første gang siden da - og resultatene er gode! Jippi! Gleder meg til å fortelle dere alt om det, i tillegg til litt mer rundt emnet den første mars. Den offisielle formoppdateringen på denne bloggen skjer som dere kanskje vet den første i hver måned! Gled dere.

Håper dere har hatt en fantastisk start på uken! Nå skal jeg pakke sammen maten min, prøve å være litt kreativ med ingrediensene på dietten min og kanskje lage en spennende oppskrift som jeg deler med dere i morgen.

Treningsplan uke 8

 • 22.02.2016 kl. 10:30

Det er så godt å være tilbake i gode treningsvaner igjen. For selv om det gikk ganske bra med dietten når jeg var på ferie, ble det litt halvveis med treningen. Jeg hadde kun ei økt til dagen, og ettersom vi gikk mye tur og var ute i solen hele dagen sier det seg selv at jeg var sliten når kvelden kom. Derfor kjennes det så godt å være tilbake. Denne uka skal jeg virkelig gi alt på hver eneste økt - og i ukene som kommer selvsagt! Men litt ekstra akkurat denne uka.

Treningsplanen min for denne uken finner du forresten over her, og som du ser skal jeg avgårde for å trene skuldrene nå. Vi prates senere i dag! Håper dere har hatt en fin start på uken ♥

Denne øvelsen får rumpa til å brenne

 • 21.02.2016 kl. 13:28

I løpet av uken trener jeg gjennom hver eneste muskelgruppe i kroppen to ganger. Det innebærer også lår og rumpe - den ene økta består av tunge baseøvelser som knebøy etc. mens den andre består av litt lettere øvelser, deriblant mange kroppsvektøvelser. Denne er én av dem. Likevel kjenner du virkelig at det svir i baken når du utfører denne øvelsen.

Starte uten manualer, altså tren kun ved hjelp av kroppsvekten din. Stå på alle fire, og bøy deretter den ene foten opp - samtidig som du fremdeles holder bøyen i kneet for bedre kontakt med rumpa. Løft benet så høyt du klarer samtidig som du strammer mage og passer på at du holder hoften rett. Senk så sakte ned igjen. 

Når du har utført denne noen ganger og føler du mestrer øvelsen kan du øke motstanden ved å plassere en manual bakom kneet. 

Har du trent denne øvelsen før? Eventuelt synes du den fungerer?

Video: slik trener jeg ryggen!

 • 10.02.2016 kl. 20:59


Hei på dere, og god kveld! Nå skal jeg på trening for andre gang i dag, og på planen står tung trening på biceps og triceps. I mellomtiden tenkte jeg at dere kunne få se denne filmen fra dagens første økt. Tung ryggtrening sto på programmet mitt, og her er altså halvparten av ryggøvelsene jeg trener. Den andre halvdelen kjører jeg igjennom  i morgen kveld. Håper dere liker videoen. Dere må forresten gjerne komme med deres favorittøvelser for ryggtrening i kommentarfeltet!

Snurr film!

Hva synes du om videoen? Hvilke ryggøvelser trener du?

For to år siden

 • 10.02.2016 kl. 13:41

Vet dere hva jeg gjorde på denne tiden for to år siden? Jeg var i full gang med oppkjøringen mot mitt aller beste stevne i min vektløfterkarriere. Helt siden starten av desember hadde jeg trent på et treningsprogram som var utrolig tøft, og som man var nødt til å være godt trent for å klare å fullføre. Pappa trodde likevel at jeg kom til å klare dette og bestemte seg derfor for at dette var noe jeg skulle prøve ut. Det var pappa som var treneren min forresten!

- 80 kilo i kickstøt -

Så han og jeg sto i vektløfterlokalet vårt både morgen og kveld. Om ikke jeg husker helt feil var det doble økter nesten hver dag. Ganske likt slik jeg trener nå, bare at på den tiden var øktene mye lengre og det var enormt mange løft på hver økt i forhold til hva det er nå. Flere av treningene ble jeg så sliten at jeg begynte å grine av utmattelse. Jeg holdt på å spy flere gangere, og den ene gangen blødde jeg også neseblod etter økten.

- 69 kilo i rykk, video av løftet ligger under -


Likevel fortsatte jeg. Pappa var verdens beste trener, og ikke bare fulgte han meg opp på trening, han passet også på hva jeg fikk i meg av mat i løpet av dagen. Han var min beste motivator, støttespiller og forbilde. 

Den 8.februar 2014 deltok jeg på mitt siste stevne før NM. Dette var en liten måned før norgesmesterskapet, og var kun regnet som en del av oppkjøringen. Likevel gjorde jeg det enormt bra i forhold til hva jeg hadde gjort før, og på videoen under her kan dere også høre pappa le mot slutten av vidoen fordi det var så latterlig lett.

 Tre uker gikk, og plutselig var NM-helgen der. Jeg var utrolig nervøs ettersom jeg visste at jeg burde gjøre det bra siden jeg hadde trent mot dette i tre måneder. Selvtilliten var der likevel ikke til å backe opp dette. Og fortelle meg at jeg kom til å gjøre det bra. At jeg var i god form, og så lenge jeg gjorde det jeg skulle (det jeg visste jeg kunne) så kom dette til å gå knallbra.

Stevnedagen var der, og hvordan det gikk kan dere se under her. Her ser dere forresten bare det siste løftet i hver øvelse:

JA! Jeg fikk seks godkjente løft! Perset i både rykk, støt, sammenlagt og poeng. Jeg tok min første (og eneste) norgesrekord som junior. Selv om jeg hadde tatt 33 norske rekorder som ungdom, betydde likevel denne ene mer enn de 33 til sammen! I tillegg fikk jeg også en tredje plass i min klasse. Bronse dere, på et NM for seniorer, og her var jeg bare 18 år! Jeg var så fornøyd. Dette er også et fint minne å se tilbake på. Jeg er stolt over meg selv jeg.

Også er jeg utrolig takknemlig for all tiden og arbeidet pappa ofret for meg i denne perioden. Tusen takk! Jeg håper du vet at jeg aldri i verden hadde gjort det så bra uten deg som støtte.

Treningsplanen min denne uken!

 • 08.02.2016 kl. 11:00

God morgen og god mandag! Er dere klar for en ny uke med nye muligheter? Det er i hvertfall jeg, og treningsplanen min for denne uken ser slik ut.

Jeg har endelig fått det nye treningsprogrammet mitt, og synes det er så gøy at jeg har så få muskelgrupper å fokusere på, på hver økt. Det gjør det så mye lettere å holde fokus synes jeg! Ellers tror jeg det blir tøft å ha doble økter hver dag, men ettersom jeg har helt fri på lørdagen går det nok veldig fint likevel. Jeg gleder meg veldig masse til å gjennomføre denne treningsuken, og håper dere også blir inspirert til å trene litt! ♥

Vil få ønske dere en fin uke, nok en gang! Nå skal jeg komme meg på trening, og som du ser på planen over her er det brystet som skal trenes nå på formiddagen. Over og ut!

Kroppen sa stopp

 • 05.02.2016 kl. 19:06

Dette innlegget skrev jeg klokken 14:30, men har ikke publisert det før nå

Jeg skal ikke legge skjul å at det har blitt litt mye trening på meg i det siste, for det har det så absolutt. Jeg har til tider vært redd for at det har blitt for mye, men har valgt å lytte til kroppen, og ettersom den kjentes frisk og rask ut kjørte jeg på enda litt til. I går kveld gikk jeg på trening fra halv ti til halv tolv (det inkluderer forresten nesten en halvtime med tøying på slutten, så det var ikke super intenst i to timer). I dag morges prøvde jeg meg på morgencardio få minutter etter at jeg hadde våknet, uten mat i magen, klokken halv åtte. Det var da det sa stopp!

Plutselig følte jeg meg veldig svimmel og ør, prøvde derfor å drikke enda litt mer vann, men det hjalp ikke. Jeg holdt på en liten stund til, men når jeg begynte å verke i så og si alle ledd, pluss hodeverken snek seg innpå, det var da jeg forsto at kroppen sa stopp. Jeg ble nødt til å kaste inn håndkle etter 20 minutter cardio (som egentlig skulle vært 40) og bestemte meg heller for å dra hjem igjen.

Da jeg kom hjem fikk jeg i meg et godt måltid, og jeg hadde faktisk problemer med å klare å spise opp uten å sovne. Da jeg likevel fikk i meg den siste riskaken sovnet jeg på sekundet etterpå, og sov i fire timer (fire!!!!). Etter at jeg våknet igjen har jeg bare blitt liggende her i sengen (med unntak av når jeg har gått på do eller funnet meg mat) bare for å ta det mest mulig med ro. Jeg skal snart ned å lage meg enda litt mer mat, men skal så absolutt slappe av etter det igjen. Kroppen trenger det nå. Senere i ettermiddag skal jeg ha ei veldig lett beinøkt, men i morgen er det helt fri. Hviledag! Så håper jeg at kroppen klarer å hente seg inn til søndag igjen. 

Ønsker dere en ellers god helg, fine dere

Et innlegg for spesielt interesserte!

 • 02.02.2016 kl. 18:25

Haha, gjett hva denne frøkna klarte å prestere i dag da? Jeg hadde nemlig i tankene å ta noen gode og inspirerende bilder under dagens cardioøkt. Deretter skulle jeg skrive et blogginnlegg om mine cardioplaner for tiden fremover og i tillegg hvordan jeg trener på denne måten. Vel, flink som jeg er klarte jeg å legge kameraet mitt igjen i gangen da jeg gikk ut døren for å trene. Wuhu, må nesten få applaus for den! *ler så jeg griner*...

Det endte derfor meg at jeg var nødt til å krype til korset og knipse noen nødbilder med telefonen min. Cardio er nemlig noe av det kjedeligste som finnes, men skal jeg nå målet mitt er jeg det noe jeg er nødt til å komme meg igjennom. Så i dag ble ukens første av tre cardioøkter fullført. Snill som kjæresten min er valgte han å bli med meg på elipsemaskinen (level 5) i 40 minutter slik at jeg skulle slippe å gjøre det alene. Wi!

Forresten, om jeg skal komme med en kommentar om hvordan treningsøkten gikk, kan jeg enkelt oppsummere det med noen få setninger; de siste fem minuttene måtte jeg knipe øynene sammen store deler av tiden ettersom svetten rant inn i øynene. Det rant nemlig så masse at jeg ikke hadde sjanse til å tørke det vekk. Da jeg var ferdig oppdaget jeg at det lå en liten dam akkurat rett under meg. Svette-mette, der har du meg! Jeg drakk over én liter vann i løpet av disse førti minuttene, og det virket som det kom minst dobbelt så masse ut igjen, gjennom porene mine. Haha, men smilet - det var klistret på likevel. Nå er jeg jo ett skritt nærmere målet enn jeg var før jeg presset meg selv gjennom disse førti minuttene med tortur.

Se bare hvor mye vippene mine samlet seg på grunn av den enorme mengden med svette. Eller hvordan hele ansiktet mitt er klissvått. Hadde jeg husket kameraet kunne dere sett det så mye bedre, det var helt ekstremt altså. Men så spørs det jo egentlig hvor interessant det er for dere å se svetten min renne. Haha. Kanskje det er like greit at jeg glemte kameraet. Dette innlegget her er jo egentlig bare for spesielt interesserte. :-P

Slik utfører du markløft riktig!

 • 31.01.2016 kl. 18:21

Markløft! Øvelsen som tar på hele baksiden av kroppen din - både bakside lår, rumpe og rygg får kjørt seg i denne øvelsen. Selv om mange har hørt om denne er det kanskje en del som ikke vet helt hvordan den utføres? Om du er en av de personene kan jeg glede deg med at jeg skal dele steg for steg i tillegg til en video av hvordan du utfører markløft i dette innlegget!

For det første er det veldig viktig å ha riktig utgangsposisjon (den stillingen du står i før du begynner å løfte). Stå med sånn cirka skulderbredde mellom hælene og la tærne peke litt utover. Ta grep i stangen og la armene henge, ikke løft stangen med armene.

Ryggen skal ha en natulig svai, altså ikke krum ryggen. Stram magen og ryggen samtidig som du strekker bena. Når stangen har passert knærne retter du deg opp samtidig som du strekker resten av bena. Skjønner dere? Litt vanskelig å forklare, men det vises bedre på videoen under! :-)

Når du står helt oppreist presser du skuldrene bakover, brystet opp og frem, samtidig som du strammer og "trekker rumpa sammen". Legg gjerne trykket på hælen helt på slutten av løftet, ellers skal trykket være midt under foten. Pass på at du har samme teknikk når du setter stangen fra deg igjen også.

Trener du markløft?

Gårsdagens syrefest!

 • 29.01.2016 kl. 14:30

Slik som dette så jeg ut etter gårsdagens treningsøkt. Helt kaputt med andre ord! Etter at vi hadde vært på bowling kjørte vi tilbake til Uno for å trene verdens tyngste økt for lår og rumpe. Det var i hvertfall det den ble kalt på nettet der jeg fant den, og jeg kan love dere at den skuffet i hvertfall ikke. Om dere ønsker kan jeg legge den ut her også? Her snakker vi melkesyre i hele underkroppen! Syrefest til de grader.

Kjæresten som i utgangspunktet hater legdays ble også med på denne økten, og dere kan jo bare tenke dere reaksjonen hans. I hvertfall når dere ser hvordan jeg følte meg etter økten, på det øverste bildet. Med andre ord, han var ikke særlig happy! Men det betydde bare at jeg smilte enda mer, haha. Jeg elsker å se andre slite på trening, aner ikke hvorfor. Er selvfølgelig veldig flink til å oppmuntre dem etterpå også da.

Dere må forresten hjelpe meg litt her. Jeg aner ikke hvor mye dere vil lese om trening, hva som er nok og hva som er akkurat passe. Jeg har som dere allerede vet, skrevet masse om trening i det siste og for flere av dere har det blitt for mye treningssnakk. Derfor prøvde jeg å kutte ned litt i går. Varriere litt. Og skrev derfor om helt andre ting enn treningen. Resultatet da var at flere av dere spurte hvordan treningsøkten hadde gått. Så, da sitter jeg igjen med spørsmålet "Vil dere lese alt om treningen, og et par andre ting utenom - eller vil dere lese 50/50 om trening og andre ting?" Legg gjerne igjen en kommentar med hva du vil!

Ellers har vi en syk liten vovvov her hjemme nå. Eller syk og syk, han er vel egentlig frisk nå, men han ligger og sover av seg narkosen. Huff, så trist å se han sånn, så slapp og liten. Håper bare han føler seg som seg selv igjen øyeblikk! Jeg skal planlegge sommerens sydentur sammen med pappa nå, og så blir det en treningsøkt etterpå. Håper dere får en fin helg allihopa!

Det føles så fantastisk bra!

 • 25.01.2016 kl. 18:08

Åh, juhu! Gjett hva jeg gjorde på trening i dag, da? Jo, jeg tok ny personlig rekord på 10 reps i beinpress - og ja, jeg fanget det på film! Gliset er klistret på munnen min enda, og jeg tror heller ikke det kommer til å forsvinne med det første. For vekten jeg klarte å pushe opp 10 ganger var nemlig hele 150 kilo! Det er mye det.

Beinpress er en øvelse jeg faktisk ikke har vært borti før til tross for at jeg har trent vektløfting i nærmere ni år. Jeg har alltid valgt å ta knebøy i stedenfor, men nå som jeg trener fitness er det en fin kombinasjon mellom disse øvelsene som er ideelt. Derfor har jeg nå trent beinpress i snart tre måneder, og i dag tok jeg ny personlig rekord på ti repitisjoner, eller som det heter på treninsspråket, 10RM. Jeg er storfornøyd jeg!

Jeg vet at beinpress er en øvelse man lett kan ta veldig mye i, men jeg er likevel veldig fornøyd med 150 kilo! :-D Trener du beinpress?

Pink legday!

 • 24.01.2016 kl. 22:43

- ny måte å trene beinpress på, får i hvertfall motivasjon -

Det ble en ganske sen treningsøkt denne søndagen, men hva gjør vel det når jeg gjennomfører den med en så kjekk mann som han her! Vi startet økten nærmere klokken halv ti, og var ikke ferdige før nå nettopp. Vi trente den ene beinøvelsen etter den andre, og jeg kan med glede innrømme at vi hadde problemer med å holde oss oppe på slutten. For å si det sånn; du vet du har trent skikkelig når du sliter med å stå. For ikke å snakke om å gå!

Ryggen trente vi også forresten! Det er denne delen av programmet som definitivt er min favorittdel - legdayen altså. Så å avslutte uken på denne måten kan jeg ikke annet enn å glede meg over. Når det er sagt gruer jeg meg likevel til dagene fremover, det er mye som skjer både på privaten og på trening - men jeg skal fortelle dere om alt en annen gang. Nå skal jeg heller legge meg godt tilbake i godstolen og se på harry potter med min kjære samtidig som jeg slurper i meg en proteinshake og noen rosiner. Over og ut!

Har du trent i dag?

Video av treningsøkten min

 • 22.01.2016 kl. 14:00

Gjett hvem som bestemte seg for å dra på trening i går kveld da? Jo, denne frøkna! Kjedsomheten tok overhånd ettersom kjæresten befant seg på jobb, og derfor var det bare én ting å gjøre; få utløp for litt energi. Jeg hadde ei ganske rolig og deilig økt på nøyaktig én time. 
Jeg startet som alltid med å varme opp i fem minutter på elipsemaskinen, før jeg kjørte noen øvelser for ryggen. Etterpå gikk jeg ned til styrkeavdelingen for å ta noen sett på mine to favoritt-skulderøvelser. Før jeg begynte den første øvelsen bestemte jeg meg til og med for å være flink blogger, og rigget til kameraet. Videoen kan du se rett under her, bare husk å huke av på best mulig kvalitet på tannhjulet i høyre hjørne.
Helt til slutt avsluttet jeg med 20 minutter kardiotrening på elipsemaskinen. Som sagt, en deilig og ikke altfor intensiv økt. Godt å ha slike økter inni mellom også. Ellers fikk jeg likevel svettet en del mot slutten ettersom jeg stilte elipsemaskinen på level 7. Det blir tungt i 20 minutter! 
Legg gjerne igjen en kommentar! Dere var så flinke til det før, men så har det dabbet litt av den siste tiden.  Masse kjærlighet fra meg til dere Og god helg!

Slik trener jeg rumpa mi!

 • 20.01.2016 kl. 14:47

Nå ligger jeg som et slakt i senga og gruer meg til å dra på trening igjen om knappe to timer. Har nettopp kommet hjem fra formiddagsøkten, og som vanlig om morgenen var det rumpe og lår som sto på programmet. Jeg har prøvd meg litt frem og tilbake med forskjellige øvelser en liten stund - og nå kan jeg med sikkerhet fortelle dere at jeg endelig har funnet det programmet som fungerer aller best for lår og rumpe. Visste dere forresten at det er de to muskelgruppene som er de viktigste om man skal delta i bikinifitness? 

Uansett, la oss komme til poenget. Jeg har lyst til å dele dette programmet med dere, og utfordre dere til å gjennomføre det! På forhånd må jeg advare dere om at det er ekstremt tungt, og at du uten tvil kommer til å kjenne det veldig godt. Dette programmet tar mest på rumpe og bakside lår, men jeg merker også at jeg bruker framside lår og nedre del av ryggen. 

Er det noen av øvelsene dere lurer på hvordan utføres anbefaler jeg dere å søke på youtube, om ikke dere finner det der kan dere heller spør meg etterpå. Kanskje jeg skal filme hele denne økta en gang forresten. Så får dere sett alle øvelsene? Hm, jeg får tenke på det! I mellomtiden kan jeg fortelle dere at kick back i kabel på benk står i pounds, liggende lårcurl står i antall hakk jeg bruker og resten av øvelsene står i kilo.

Hele to liter vann gikk ned på denne en og en halve timen! Og jeg er sikker på at jeg svettet ut MINST like mye. Med andre ord - denne økta er intens! Men forhåpentligvis vil den også gi resultater.


Masse lykke til! Fortell meg gjerne om du ønsker å prøve deg på dette programmet, eller dine favorittøvelser for lår og rumpe. Kan forresten legge til at jeg trener vanlig knebøy og markløft i mitt andre program, og at jeg derfor har utelatt de øvelsene her.

En innrømmelse å komme med

 • 18.01.2016 kl. 23:46

Okei, nå skal jeg innrømme en ting. Noe som egentlig er litt merkelig å avsløre. En tanke som poppet opp i hodet mitt tidligere i kveld. Helt uten grunn. Plutselig så slo det meg. Som lyn fra klar himmel... Jeg tror jeg er blitt gal!

Hvorfor, tenker du kanskje? Vel, det er så enkelt som at jeg bestemte meg for å dra på trening klokken ti i kveld. Altså klokken 22! Hvem er det som gjør noe sånn? Ingen friske hvertfall. Haha! Da jeg sto på trening på elipsemaskinen og varmet opp tittet jeg raskt bort på klokken, og tanken slo meg med det samme. Deretter sa jeg til meg selv "Herregud, Linn Therese. Nå er du blitt gal!".

Men selv om jeg er blitt gal var det absolutt verdt det! En så god beinøkt har jeg ikke hatt på lenge. Planen var jo egentlig overkroppstrening, men ettersom jeg følte meg mye mer gira på å trene bein gjorde jeg heller det. Det er viktig å lytte til kroppen vet dere! Beina kjentes kvikke, mens jeg var litt mer sliten i overkroppen. Ingen fare! Jeg byttet bare om på programmet i morgen og i dag, så derfor står det overkropp på planen i morgen. 

- wi, lårmusklene mine kommer mer og mer til syne for hver dag som går -


Man får så mye mer motivasjon, og klarer å holde på treningsgleden hvis man gjør som jeg gjorde nå i dag. Lytt til kroppen din! Bytt på programmet om du ønsker det. Bytt med morgendagen, eller dagen etter der. Det er null problem så lenge du ikke bytter så mye at du ender med å skippe det ene programmet ditt hele tiden. Skjønner du? Ha en jevn fordeling mellom trening av over- og underkropp så gjør det ingenting å bytte program mellom to dager!

Nå skal jeg spille litt Beach Buggy Racing med min kjære før jeg faller i dyp søvn i armene hans. Ah, beste følelsen i hele verden

En annerledes treningsøkt

 • 18.01.2016 kl. 17:03

Denne uken startet veldig rolig med en deilig treningsøkt der vi ikke fulgte noe program, men rett og slett bare gjorde det vi hadde lyst til. Det er veldig deilig det også en gang i blant. Både ryggen, armene og magen var det som fikk kjørt seg aller mest - og det var deilig å få en hviledag for bena etter fjellturen i går. Jeg vurderer likevel å ta meg enda en tur bort senere i kveld, og da blir det overkroppstrening på denne frøkna. Skuldre, bryst og armer står på programmet!

Da vi kom hjem fra trening prøvde jeg meg på noe nytt til middag, og jeg kan love dere at det ble vellykket! Oppskriften kommer på bloggen senere i kveld. Vi prates da ♥

Søstrene sporty på trening

 • 15.01.2016 kl. 15:03

Gjett hvem som ble med meg på dagens morgentrening? Jo, min kjære, sporty lillesøster! Vi har det så gøy når vi trener sammen, og det er helt fantastisk å ha noen som du kan fokusere og trene seriøst med, men samtidig le mellom settene. Det er gøy å trene sammen med noen som forstår den balansen. Det er nemlig ikke mange som gjør det - de fleste er enten seriøse og fokuserte gjennom hele økten eller så er det for mye tull og fjas. Heldigvis er lillesøster akkurat lik som meg, fokusert når man løfter, men smilende og pratsom i mellom settene. Wi!

- utfall -

Dagens morgenøkt gikk på mage, rygg og rumpe - og vi fikk virkelig kjørt oss i alle tre muskelgruppene. Litt kardiotrening på elipsemaskinen ble det også helt til slutt. Det er definitivt noe jeg skal begynne å gjøre oftere. Avslutte med kardiotrening etter en styrkeøkt altså. For herlighet så mye man får opp pulsen om man gjør det i den rekkefølgen! 

Denne øvelsen her er dere forresten bare nødt til å prøve ut! Du skal henge i løse luften, og deretter trekke knærne sakte opp mot brystet. Hold dem så i et lite sekund før du sakte senker dem ned igjen. Gjør dette ti ganger før du tar en liten pause. Kjør gjerne på med strake ben også dersom du klarer det!

- good morning i knebøystativ -Ellers ligger jeg i sengen og prøver å samle alt jeg har av energi. Det er ikke lenge til neste økt, så best å slappe av så mye som overhode mulig! Bryst, skuldre, triceps og biceps står på programmet om et par timer. Wish me luck!

Treningsglede og fremgang!

 • 14.01.2016 kl. 18:34

Nok en treningsdag går mot slutten, og jeg ligger her i senga mi og skriver til dere med de siste kreftene jeg har! Haha, jeg tuller ikke når jeg sier at lårene mine enda rister og skjelver! Det er sånn her en skikkelig treningsøkt føles etterpå, wuhu. Jeg føler meg super samtidig som det er tungt å hamre løs på tastaturet. Men så er det akkurat slik det skal være også...

Under dagens økt var hovedfokus på B.E.I.N! Men så lurte jeg også inn noen øvelser for ryggen og magen. Ettersom delingen av treningsøkten min ble så godt tatt i mot forrige gang tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele den med dere denne gangen også. 

I dag er det litt mer innviklet på "kilo-ruten". På nedtrekk er motstanden angitt i pounds, ikke kilo. På beinspark, lårcurl og stående tåhev er motstanden angitt i antall lodd. Det står nemlig ikke hvor mange kilo (eller pounds) hvert lodd er. Ellers er resten av øvelsene angitt i kilo!

Det er disse øktene jeg liker aller best - de hvor jeg trener lår og rygg. Aner ikke hvorfor det er slik egentlig, men det kan kanskje ha sammenheng med at dette var de viktigste muskelgruppene da jeg trente vektløfting? Men det er likevel ikke slik at jeg misliker overkroppstrening altså! Alt er gøy. Wihu!

- sittende roing -
Denne øvelsen her må være en av mine favoritter for ryggen! I dag økte jeg også til 42 kilo på de to siste settene istedet for å ta alle tre på 35 kilo som jeg vanligvis gjør. Jippi! Fremgang.

Fortell meg gjerne om du har trent i dag, og eventuelt hvordan det gikk!

Et lite innblikk i min treningsøkt!

 • 13.01.2016 kl. 19:10


Jeg deler stadig opplevelser fra treningsøktene mine, hvilken øvelse som gikk bra den dagen, og hvilken som ikke gjorde det. Det jeg derimot ikke gjør like ofte er å vise dere programmet mitt og hvor mange kilo jeg kjører i de ulike øvelsene. Så, derfor tenkte jeg at jeg kunne gjøre det i dag. Vise dere akkurat hvordan dagens treningsøkt så ut! 

I dag var hovedfokus på overkroppen, og jeg trente bryst, triceps, biceps og skuldre - i den rekkefølgen. 

Alle tallene som står før skråstreken i rutene ovenfor er oppgitt i antall kilo. I de øvelsene jeg har én hantel i hver hånd står det hvor mange kilo jeg har i hver hånd, ikke til sammen. Tallet som står etter skråstreken viser hvor mange repitisjoner jeg hadde på dét settet. Hvor mange ruter som er fylt ut etter øvelsen viser hvor mange sett jeg tok i den øvelsen. Enkelt og greit!


- skrå hantelpress, 14 kilo i hver hånd -

Dersom det er noen av øvelsene dere lurer på hva er må dere bare spør! Ellers hadde det vært kjempe gøy om dere hadde lagt igjen hvilke øvelser dere pleier å trene, og dersom det er de samme som meg - skriv gjerne hvor mange kilo! Så kan vi konkurrere og motivere hverandre! :-D

Legday med latterkrampe

 • 12.01.2016 kl. 17:02

Åååh, nå har jeg akkurat gomlet i meg en hel bakt søtpotet fylt med stekt karbonadedeig og paprika. Det er så godt! (Oppskriften har jeg delt med dere tidligere - og dere finner den her dersom det skulle være av interesse). Dere kan tro at dette smakte godt etter trening! ...eller før trening. Alt etter som. Jeg har nemlig akkurat fullført formiddagsøkten der jeg trente øvelser som gikk på fremside lår, rumpe og rygg. Knall gøy! 

Og før dere spør, nei, jeg var ikke så useriøs under selve treningsøkten. Jeg trente hele programmet mitt veldig bra, men da jeg var ferdig kom kjæresten på besøk på trening for å ta noen bilder av meg. Vi benyttet også muligheten til å ha det litt gøy, og brukte fantasien på flere av apparatene for å finne andre måter å trene på! Noe som blant annet førte til at vi feilet litt - så applaus til de som klarer å finne ut hva vi egentlig prøvde på på bildet under her.


 

Dere aner ikke hvor mye jeg koser meg på trening om dagen. Det er liksom blitt min egen lille lekeplass, og jeg smiler fra øre til øre - fra oppvarming til uttøying. Senere i dag står bakside lår, rygg, legger og mage på programmet! 

Ikke glem å gjette hva vi egentlig prøvde på på bildet over her!

Video av dagens test i markløft!

 • 10.01.2016 kl. 19:02

Ettersom jeg allerede har hatt mine syv treningsøkter denne uken hadde jeg egentlig planer om å ta en fridag i dag. MEN når man har så masse energi og motivasjon som jeg har er det jammen ikke lett å holde seg hjemme. Jeg dro derfor på trening med en plan om å bare trene det jeg følte for. Altså, ei økt med øvelser som gikk på litt forskjellige muskelgrupper og stort sett veldig lett motstand. Ingen tunge løft, bare lett og gøy. Tror dere jeg klarte det?

Vel, det gikk bra i starten. Jeg trente litt forskjellig på lår, rygg og rumpe, men så fikk jeg plutselig en enorm trang til å makse i markløft. Jeg hev derfor på førti kilo og kjørte på ti repitisjoner. Økte ti og ti kilo, helt til jeg var oppe på åtti kilo. Ta tok jeg fem repitisjoner. Tre repitisjoner på nitti. Og helt til slutt kjørte jeg tre sett med én repitisjon på 100 kilo! Wi, så gøy! Video av det siste settet på hundre kilo ser dere under her. Jeg er så fornøyd med at det gikk såpass lett, og dere kan bare tenke dere hvor mye motivasjon jeg fikk av å se at jeg blir sterkere selv om jeg trener på en helt annen måte enn jeg gjorde da jeg drev med vektløfting.

Nå har jeg nettopp slukt en proteinshake, noen rosiner og riskaker - og ligger spent og venter på at mamma og pappa skal rope opp at maten er klar. Hjemmelaget pizza - pappa style! Wi. Ingenting smaker bedre. Jeg håper dere også har hatt en så fin avslutning på uken som jeg har hatt. Vi prates i morgen, til ny uke og nye muligheter ♥

Jentete og sporty treningsantrekk!

 • 07.01.2016 kl. 13:09

Wuhu, morgenøkten er fullført og jeg sitter i skrivende stund helt kaputt her i sofaen etter å ha kjørt ei ganske intensiv økt. Øvelsene gikk for det meste på fremside lår, rumpe og rygg - og senere i dag blir det baksiden av lårene, legger og mage! Jeg trente med headsettet jeg fikk av kjæresten til jul, og det er helt utrolig hvor mye mer energi man får av å ha sin egen musikk på ørene istedenfor hvilken som helst musikk spillende på høytalerne over hele treningsstudioet (pjuh, lang setning!). 

Treningsantrekket jeg hadde på meg i dag må forresten være min favoritt for tiden. Jeg føler meg så sporty og jentete - noe som passer meg helt perfekt. I hvertfall når jeg i tillegg løfter på samme nivå som gutta! Eller, i hvertfall noen av guttene. Hihi. 

Markløft må være den øvelsen jeg følte jeg gjorde det best på i dag, med 10 x 10 repitisjoner på 70 kilo! Egentlig skulle jeg "kun" ha fem sett, men ettersom det gikk så lett kjørte jeg likevel på med dobbelt så mange. Kan ikke si noe annet enn at jeg sitter igjen veldig fornøyd. Nå har jeg akkurat slurpet i meg en proteinshake, og skal straks i gang med å lage dagens første middag. 

Håper dere har hatt en fin start på denne torsdagen, og at resten av den blir minst like bra!

Slik unngår du å miste treningsmotivasjonen

 • 05.01.2016 kl. 18:58

Jeg har som regel ingen problem med treningsmotivasjonen, men det tror jeg er fordi jeg hele tiden passe på å følge et par punkter som gjør at jeg slipper å bli lei. Standard for mange er at de begynner å trene og synes det er veldig gøy, men så går det noen uker og de blir drittlei, og gir opp. For at du skal slippe å gå i den fella tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om noen ting som gjør at jeg klarer å holder på treningsmotivasjonen - uten noen problem! Hvem vet, kanskje det fungerer for deg også?

♡ Å ha et fast treningsprogram som du skal følge kan gi masse motivasjon, men det er også viktig å tenke på at du ikke på død og liv MÅ gjennomføre programmet hver eneste økt. Om du kommer på trening en dag og heller føler for å trene bein når du egentlig har overkropp på programmet er det absolutt ikke noe i veien for å gjøre det - så lenge du ikke skipper hver eneste leg-day eller overkroppstrening ;-) Pass på å trene alle muskelgruppene, men gjør det på den måten du vil og føler for. På den måten opprettholder du både motivasjon og treningsglede, og du slipper å gå lei.

♡ Vær flink å oppgradere treningsgarderoben din. Å trene i en falmet rød treningsgenser som er to størrelser for stor gir ikke særlig mye motivasjon, og man kan fort gå lei om man føler seg dritt når man er på trening. Boost opp treningsgleden i ny og ne ved å oppgradere med nye treningsklær i friske farger. Tro meg, det hjelper mer enn du tror! Bare det å kjøpe en ny sportsbh hjelper faktisk.

♡ Tren med mennesker som gjør deg glad. Jeg trener vanligvis 6-7 økter i uken, og fire av dem trener jeg alltid sammen med andre. Enten er det bare med kjæresten ellers er det med kjæresten og et vennepar av oss. Uansett så gir det masse motivasjon å trene sammen med andre - for ikke bare blir det kjekkere, men man kan også konkurrere med og presse hverandre. For meg er det likevel viktig å ha et par økter der jeg trener helt alene ettersom jeg ofte er mye flinkere til å fokusere da. Derfor er en slik ordning jeg har midt i blinken for meg. Finn ut hva som passer best for deg!

♡ Følg med på fremgangen din ved å veie og måle deg med jevne mellomrom. Selv veier jeg meg i tillegg til å måle omkrets rundt overarm, bryst, midje, lår og legger den første i hver måned. På den måten følger jeg med på utviklingen og ser fremgangen mye tydeligere. Og tro meg; det er ingenting som gir mer motivasjon enn å se fremgang på seg selv. Ta gjerne bilder også, selv om det kan ta litt lengre tid før man ser endringene på bildene i stedenfor ved hjelp av målebåndet kan det være en stor motivajsonsfaktor på sikt.

Dette var fire punkter som jeg synes hjelper veldig for å holde på treningsmotivasjonen over sikt, men jeg har mange flere på lager, så dersom dere ønsker en del 2 er det bare til å hyle ut!

Det har gått overraskende bra så langt!

 • 04.01.2016 kl. 17:05

Nå har jeg akkurat kommet hjem etter dagens andre økt, og bare tanken på at jeg har fullført to knallgode økter i dag gjør meg super glad. Det er så deilig å føle at jeg har haugevis av energi å bruke på trening. Den ene løftet er lettere enn det andre, og i dag perset jeg meg hele 14 kilo i magemaskinen! Eller, ikke heeelt. Fra før hadde jeg ti repitisjoner på 67 kilo som personlig rekord, og i dag klarte jeg seks repitisjoner på 81 kilo!!! 81 kilo dere! Wæ, jeg er så glad.


Ellers går det veldig fint med kostholdet så langt. Jeg har enda ikke sprukket en eneste gang, og det har faktisk gått overraskende bra. Ikke lengter jeg etter verken brus, sukker eller mcdonalds. Med andre ord gleder jeg meg ihjel til første februar, for å se om det er noe fremgang siden nyttår. Fra nå av skal jeg nemlig kun veie og måle meg én gang i måneden for at jeg ikke skal bli helt tussete i hodet om jeg har litt mer vann i kroppen den ene dagen i forhold til den andre.


Nå må jeg hoppe i dusjen, for vi skulle vært hos et vennepar av oss for fire minutter siden! Wæ, på tide å få rumpa i gir. Vi sees i morgen ♥

Lårmusklene mine er endelig synlige!

 • 02.01.2016 kl. 16:05

Da jeg gikk gjennom bildene kjæresten tok av meg etter dagens treningsøkt var det én ting som plutselig slo meg. Jeg fikk øye på at lårmusklene mine endelig begynner å ta form. Man kan tydelig se at de faktisk begynner å vise, og det er ingenting som gjør meg lykkeligere enn dét akkurat nå! Endelig ser jeg resultater på kroppen selv også! Bare se på bildet under her, det er vel ikke bare jeg som ser det?

Til tross for at det er lørdag i dag fikk jeg med meg både kjæresten min og en kompis av han på trening. Det var overkroppen som sto for tur, og armene har virkelig fått kjørt seg. Jeg økte også i fire av øvelsene, og føler meg tipp topp! Mye av grunnen til det er nok den nye matbagen min som jeg har hengende over skulderen til enhver tid. I dag fikk jeg også kjøpt inn det aller siste som skal få plass i denne bagen - rosiner, riskaker og peanutsmør.

Til tross for at jeg har bestemt meg for å kutte ned på alkoholinntaket (som var ganske lavt fra før også, forresten) skal kjæresten og jeg ut en liten tur i dag. Han fyller 20 år etter midnatt, og det er vi nødt til å feire. Derfor går morgendagen til å slappe av og hente seg inn igjen før neste treningsøkt blir på mandag - da kjører jeg i gang med doble økter igjen! Gleder meg, wii. I mellomtiden øsker jeg dere en fantastisk lørdag! ♥

Jeg tok utfordringen

 • 01.01.2016 kl. 19:42

Gjett hvem som nettopp har utført årets første treningsøkt? Jo, meg! Det var jammen godt å få komme seg på trening igjen ettersom jeg ikke hadde trent siden i fjor - haha, ler meg i hjel (dette er altså min humor). Jeg kjørte på med den ene øvelsen etter den andre, pushet på, og alt gikk så lett. Hovedfokuset i dag lå på fremside lår, rumpe og rygg. Ettersom jeg begynner å bli små lei av treningsprogrammet mitt (skal få nytt øyeblikk forresten) gjorde jeg bare det jeg hadde lyst til i dag. Og derfor ble det leg-day!


Mot slutten av programmet, eller mer nøyaktig, i det jeg skulle starte på siste øvelse - var det plutselig noen som sa noe i bakgrunnen. Ei annen som jeg har møtt på trening mange ganger før sa plutselig "Jeg utfordrer deg!". Med det samme ble jeg super nyskjerrig og motivert, og lurte på hva hun utfordret meg til. Da fortsatte hun med å si at hun utfordret meg til å trene FST-7 på den siste øvelsen, sittende roing.

Ettersom jeg aldri har hørt om denne treningsformen før spurte jeg hva FST-7 gikk ut på. Da forklarte hun meg at jeg skulle ta 7 sett med 15 repitisjoner, og kun 30 sekunder pause mellom settene. "Herlighet, det hørtes tungt ut", svarte jeg, før jeg fortsatte med "men jeg får vel bare prøve!"Slik ble jeg altså introdusert for FST-7, og det er utvilsomt ikke siste gang jeg trener på denne måten. For fy søren så godt jeg kjente det! Det beste av alt må likevel være at jeg tok utfordringen, og klarte det!

Holder liv i cheerleading triksene

 • 31.12.2015 kl. 11:28

Her får dere se hva som skjer når man plasserer lillesøster og meg i samme rom, der vi har tilgang på matter, vi har masse energi til overs og vi befinner oss på et sted der ingen kommer til å se rart på oss dersom vi utfordrer oss selv fysisk! Med andre ord; vi ender opp med å turne! Det er jo så gøy!

Dette er faktisk noe vi har gjort i årevis. Tidligere da jeg gikk på cheerleading begynte vi for alvor og utfordre oss selv og prøve ting vi ellers aldri hadde turt. Jeg lærte noe nytt på trening og gikk rett hjem for å lære videre til lillesøster slik at vi kunne øve masse på dette hjemme i stuen, ute i hagen og på trampolinen. Vi prøvde ut alt mulig og storkoste oss mens vi turnet og presset oss selv.

I de senere år har det blitt litt mindre tid til dette, men vi finner likevel på å kose oss med litt klatring og balansering innimellom. Som for eksempel på trening i går. Vi var ferdig med økten og hadde fremdeles litt energi til overs - den gikk derfor til å prøve ut både nye og gamle ting. Kjæresten ble ansatt som fotograf og så satte vi i gang. Prøvde det ene etter det andre, og lo masse mellom forsøkene. Knallgøy var det!


Dette har jeg ventet så lenge på!

 • 30.12.2015 kl. 17:45


Endelig kom den! Pakken jeg har ventet så lenge på! Eller jeg bestilte den like etter jul, så jeg har ikke ventet lenge - men det føltes likevel som en evighet ettersom jeg gledet meg så masse. En pakke fra proteinfabrikken altså - om du ikke kjente igjen logoene på produktene ovenfor. I den befant det seg en treningsdagbok, en matbag med tre matbokser og en shaker oppi(som kommer til å bli mye brukt!), en boks med rabid burn og 500 gram kreatin. Klikk på bildene under for å lese mer om eller kjøpe produktene.

                      

Jeg får forresten ingenting for å skrive om og linke til disse produktene. Bare slik at det er sagt, så slipper det å komme kommentarer om at jeg må huske å merke innlegget med reklame. Så jeg linker rett og slett bare til dem fordi jeg selv ønsker det, og er så fornøyd! ♥


Matbagen er helt genial, og noe jeg kommer til å ta med meg over alt. Det er jo så mye enklere å spise det man skal når man har lettvinte løsninger med seg til en hver tid. Om jeg er ute og kjører, er langt hjemmefra og plutselig blir sulten så slipper jeg å måtte kjøre innom en butikk eller McDonalds for å kjøpe meg noe fastfood, jeg kan bare åpne ene matboksen min! For ikke å snakke om at det er mye lettere å huske og ta med meg diverse kosttilskudd og shakere når jeg skal på trening. Det ligger bare alltid i bagen likevel!Treningsdagboken har en helt genial oversikt over både treningsprogram, kosttilskudd, antall timer søvn, rangering i etterkant av økten og sted, tid og plass for økten. En egen plass for å fylle inn både oppvarming og uttøying, man kan lime inn før- og etterhver etterbilder av kroppen sin. Det er også et diagram hvor man kan fylle inn vekt og centimetermål på de forskjellige stedene på kroppen for hver måned. Sist men ikke minst er det også motiverende sitater og bilder, og eksempler på hvordan man kan fylle ut boken sin. Et veldig enkelt redskap for å holde kontrollen og være strukturert når det gjelder treningen.Den ene matboksen valgte jeg å fylle med kreatinpulveret ettersom en pose med 500 gram akkurat fikk plass i en matboks. De to andre matboksene kommer jeg til å bruke til mat, og det andre rommet (som dere ser på bildet over) kommer jeg til å bruke til shakeren, de små boksene med kapsler, ei vannflaske og kanskje et par proteinbarer. Treningsdagboken får som dere ser også plass i denne matbagen! G.E.N.I.A.L.T!


Jeg er i ekstase, nå kan det nye året bare komme!

Rumpetrening med lillesøster

 • 30.12.2015 kl. 16:30

Åh, dere! Nå har jeg så masse motivasjon for nyåret at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har en plan for alt både når det gjelder kosthold og treningen, så nå sitter jeg bare og tripper! Kan det ikke snart bli fredag og 1.januar!? Wæ, dette året kommer til å bli så bra. Jeg skal fortelle dere mye mer om hva som gjorde at motivasjonen plutselig skjøt i været de neste dagene - det gjelder blant annet en pakke jeg fikk i posten og nyttårsforsettene mine. Men før den tid har jeg lyst til å dele dagens treningsøkt med dere.
Jeg trente som alltid på mitt favoritt treningssenter, UNO, men denne gangen trente jeg sammen med både lillesøster og kjæresten. Knall gøy og endelig få trene med Marthe igjen ettersom det er evigheter siden jeg gjorde det. Før trente vi sammen flere ganger i uken i årevis, men det siste året har det liksom ikke blitt noe av det. Derfor var det motivasjon nok til å presse seg selv til de grader, hihi.Det er ingenting som slår å konkurrere med lillesøster på trening, og heldigvis er det fremdeles jeg som er sterkest - pjuh! Vi hadde ei skikkelig god treningsøkt med fokus på rumpe og mage. Helt til slutt turnet vi også en del, men de bildene viser jeg dere i morgen tidlig. Enn så lenge ønsker jeg dere en veldig fin onsdag, så prates vi snart igjen!

Treningen i dag ble bare fiasko!

 • 26.12.2015 kl. 19:01

Her er det juleselskap etter juleselskap, og derfor blir det dessverre litt lite tid til bloggen. Jeg håper likevel at dere tilgir meg i disse travle juletider, kanskje de fleste av dere ikke har tid til å lese blogg likevel? 


 

Uansett, jeg har nettopp kommet fra trening. Og gjett hva? Økten varte i hele 30 minutter! Det må være ny rekord, tror aldri jeg har hatt ei så kort økt før i hele mitt liv. Men nå skal det også sies at jeg ikke tror jeg har hatt så vondt i magen mens jeg har vært på trening før heller. Jeg aner ikke hva det kan være. Det startet brått i det jeg våknet i dag morges og har ikke gitt seg siden. Først trodde jeg det kunne komme av at jeg var sulten, men etter å ha trykket i meg en hel haug med julemat hos farmor og farfar etterfulgt av twist og iskake til dessert har jeg strøket det av listen. 


Jeg prøvde likevel å våge meg på trening ettersom jeg ikke har trent siden lille julaften, men det ble bare fiasko! Alle øvelser gjorde vondt, og da mener jeg også alle. Jeg prøvde både å trene framsiden og baksiden av lårene, ryggen, armene og ja til og med magen - men i alle øvelsene fikk jeg bare lyst til å krype sammen i fosterstilling. Med andre ord gikk det absolutt ikke an å fortsette. Jeg prøvde meg likevel i trappemaskinen helt mot slutten ettesom jeg tenkte at kondisjonstrening i hvertfall var bedre enn ingen trening. Men dessverre gjorde det veldig vondt det også.


Kjæresten fikk likevel knipset noen bilder av meg i det jeg holdt på med knebøyen - og selv om jeg ikke var kommet lenger enn til oppvarmingen på 20 kilo, var det rett og slett der det stoppet også. Dere får likevel sett det eneste som var positivt på trening i dag. Nemlig treningsklærne mine! Hele dette antrekket fikk jeg av mormor og morfar til jul, og jeg er kjempe fornøyd. Fikk også løftehansker av dem som jeg gledet meg til å teste ut, men det får jeg gjøre en annen gang. 


Ellers kan jeg love dere at det var vanskelig å velge antrekk til treningen i dag. Ikke fordi jeg har lite å velge i men rett og slett fordi jeg fikk så masse fint til jul at det var vanskelig å vite hva jeg skulle prøve først. Haha! Treningtightsen jeg hadde på meg i dag kan dere forresten se flere bilder av eller kjøpe her (helt normal i størrelsen, jeg har min i størrelse M) og genseren finner dere her (denne er litt stor i størrelsen om du liker den best inntilsittende slik som jeg gjør. Min er i størrelse XS).


Håper dere har hatt en litt bedre 2.juledag! Nå skal jeg legge meg tilbake i sengen og lese litt i boken min før kjæresten og jeg skal på kino med et vennepar senere i kveld.

//Innlegget inneholder annonselenker

Sprudlende og positiv

 • 23.12.2015 kl. 14:52


I dag har jeg en god del på agendaen og derfor startet jeg dagen med å trene. På den måten får jeg masse energi til å gjøre alt jeg må få gjort før morgendagen. For ikke å snakke om at jeg på mystisk hvis blir super sprudlende og positiv etter å ha svettet litt på treningsstudioet. I dag kjørte jeg masse forskjellige øvelser på overkroppen, og helt til slutt noen som tok veldig godt på framsiden av lårene. Dermed kan jeg med god samvittighet lene meg godt tilbake resten av dagen, og gjerne kose meg med noen julekaker også! Hihi, er det jul så er det jul.


Julekjolen min kom også i posten i dag forresten, så den gleder jeg meg til å vise dere senere. Den er såå fin, og selvsagt i julens farge - rød. Men før den tid skal kjæresten og jeg fargelegge de resterende til og fra lappene. Vi prates senere, og jeg ønsker dere en helt fantastisk lillejulaften!


Dette motiverer meg aller mest

 • 20.12.2015 kl. 16:07

Nå er uken avsluttet på en perfekt måte. Dagens treningsøkt er utført, og ettersom jeg hadde litt energi til overs etter gårsdagens fridag kunne jeg presse meg litt denne formiddagen. Med andre ord; svetten rant, musklene skrek og jeg gliste over å være enda et skritt nærmere å stå på scenen. Jeg er én dag nærmere for hver eneste dag som går, og det er ingenting som motiverer meg mer enn den tanken. 


I tillegg motiverer jeg meg også ved å se forandringer på kroppen min. Og da mener jeg ikke se som i å bruke øynene, for jeg vet av erfaring at det er lett å bli blind på seg selv - i hvertfall om man studerer kroppen daglig for å lete etter noe som er annerledes enn dagen før. Med å se forandringer på kroppen mener jeg at jeg har målt alle kroppsdelene og skrevet ned målene mine fra før jeg startet. Lille julaften, altså om tre små dager - én og en halv måned etter at jeg startet - skal jeg måle på nytt. Forhåpentligvis kommer jeg til å bli positivt overrasket, og motivasjonen vil ganske sikkert øke enda litt mer.


Fortell meg gjerne dine beste motivasjonstips når det kommer til trening! Hva er det som motiverer deg?

Ny øvelse: motiverende beinpress!

 • 15.12.2015 kl. 21:28

Nok ei kveldsøkt er fullført, og denne gang sammen med kjæresten. Noe som er ekstra koselig! Vi har hvert vårt program forresten, så selv om vi trener sammen så har vi ikke de samme øvelsene. Derfor blir det ekstra gøy når vi plutselig oppdager at vi er på samme øvelse til samme tid - slik som vi var i beinpressen i dag. For å gjøre det litt ekstra motiverende og trene bestemte vi oss for å bruke hverandre som belastning - det er bra med variasjon, er det ikke? ;-) Så, når kjæresten skulle løfte hopper jeg opp på maskinen, og så gjorde han motsatt når jeg skulle løfte.


Denne øvelsen likte jeg så godt at jeg jammen tror at jeg skal legge den fast inn i programmet mitt - så får jeg bare prøve å overtale kjæresten til å gjøre det samme. Det er nemlig ikke så enkelt å trene denne øvelsen alene, haha. Tror også jeg skal døpe den for motiverende beinpress ettersom det er super motiverende og se den du elsker rett foran deg når du presser på!


Ellers var resten av økten også veldig god! Jeg fikk i hvertfall kjørt meg godt både på baksiden av lårene, biceps og magen. Pjuh! 

Mandagstrening med nye sko

 • 14.12.2015 kl. 21:07

Min første treningsøkt denne uken er nå fullført, og det ble gjort i disse rosa og lilla treningsskoene! Jeg fikk dem av mormor etter at de ikke passet til henne, og jeg kan love dere at det hjalp på motivasjonen min i dag. Det er ingenting som gjør det så gøy å trene som når man har nye treningssko eller treningsklær. Gode var de også forresten! De så altså ikke bare bra ut, men de satt godt på bena også.Ettersom det var utrolig mange andre spreke mennesker på trening denne mandagen ble det ikke noe bildeknipsing inne i treningslokalet. Derfor tok jeg i bruk min kreative sjel og skrudde på fjernlysene før jeg knipset disse bildene. Har man ikke sol og dagslys så får man lage det selv, og dette her viste seg å være en veldig god nødløsning selv om jeg innrømmer er at jeg liker dagslys hakket bedre. Haha ;-) 


Hva har dere brukt mandagskvelden deres på?

Video: bli med meg på trening!

 • 10.12.2015 kl. 23:42

Endelig har jeg redigert videoen fra treningsøkten min ferdig, så håper jeg at dere liker resultatet! Synd at det kom en del folk i slutten slik at jeg ikke fikk filmet alt, men jeg fikk i hvertfall med meg mesteparten. Legg forresten merke til at jeg ble nødt til å tekste deler av filmen ettersom musikken på trening er så høy - haha. Det gir ihvertfall ekstremt mye treningsmotivasjon! 

argi + finner dere her - Forever Lean tablettene finner dere her - proteinshaken med sjokoladesmak finner dere her og med vaniljesmak her


 

Forresten, en liten funfact; visste dere at tightsen jeg har på meg i denne videoen egentlig er 7/8 lengde, haha! Altså, den skal egentlig slutte midt på leggen, men ettersom jeg ikke er den høyeste kan den like gjerne brukes som en vanlig treningstights med full lengde. 

Veldig lik genser finner du ved å klikke her - veldig lik tights finner du ved å klikke her

Hva synes dere? Mer av dette eller ikke?

//innlegget inneholder annonselenker

Målet mitt er krystallklart!

 • 07.12.2015 kl. 18:56


Gjett hva jeg har gjort i dag da? Jeg har fullført to treningsøkter! Wuhu, kroppen kjennes bedre enn på lenge, og til tross for at jeg er sliten i musklene etter to tette økter føler jeg likevel at jeg kan klare alt i verden. Jeg startet med første økten klokken halv elleve i formiddag, og da var det et hav av forskjellige rumpeøvelser som sto på planen. Jeg lekte meg med både det ene og det andre, og en time etterpå gikk jeg svett ut fra treningslokalet igjen, med verdens beste samvittighet. Jeg visste nemlig at kjæresten og jeg skulle trene sammen klokken fire på ettermiddagen også!


På ettermiddagsøkten kjente jeg at jeg ikke hadde like mye å gi som på morgenen, men jeg var likevel langt i fra sliten. Jeg kjørte på og hoppet fra den ene øvelsen til den andre. Økte antall kilo i hele tre øvelser, og kroppen tok det jammen ganske greit, den også. Her er det i hvertfall ingen tvil om at jeg skal på scenen, og jeg skal gjøre det bra! Målet mitt er krystallklart og det er ikke snakk om at jeg skal prøve, eller at det kan hende det ikke går - jeg SKAL klare det jeg. Økta avsluttet jeg med litt enkel mage-ryggtrening før jeg tøyde litt.


Slik så jeg ut etter at jeg hadde fullført dagens økt nummer to! Svett og fantastisk - haha

Jeg føler meg som dere sikkert forstår veldig pigg om dagen, og derfor lurer jeg litt på om dere har spesifikke ønsker til treningstips eller treningssnakk? Det er nå jeg har energi og motivasjon å dele med dere, så hyl ut! 

Jeg drepte magemusklene mine

 • 06.12.2015 kl. 20:51

Gjett om magen min kommer til å være ødelagt i morgen, da? Jeg syntes nemlig det var en veldig god idé å starte kveldens treningsøkt med å pushe meg maksimalt på magemaskinen. Haha, jeg kan love dere at det var tungt! Jeg kan også love dere at jeg kommer til å gå som ei gammel kjerring i morgen - for dette her er nødt til å ha satt sine spor. Magemaskinen vi har på UNO går opp 7 og 7 kilo for hvert hakk, og ettersom jeg startet med ti repitisjoner på 32 kilo sier det seg selv at det ble tungt etterhvert. På det aller siste settet var jeg helt oppe på 67 kilo (!!!) men klarte dessverre ikke å fullføre settet.

Magen min hylte og skrek gjennom hver eneste repitisjon, og etter den åttende sa det stopp. Bare to usle, små repitisjoner i fra å klare å fullføre! Det var surt det, men likevel så ufattelig deilig at jeg klarte så mange på en så tung vekt. Kan jo legge til at da jeg startet i begynnelsen av november var et sett med ti repitisjoner på 39 kilo maks. Haha, det har skjedd en del på én måned kan man vel si ;-)

Ellers gikk resten av økten også veldig greit, og jeg føler jeg svever nå. Dette har vært ei råbra treningsuke og jeg satser på at den neste blir minst like bra! Jeg prøvde også å få tatt et bilde og ta ute i treningslokalet, men ettersom det krydde av spreke mennesker sent en søndagskveld ble jeg til slutt nødt til å ta bildene inne i garderoben istedet. Det gikk nå bra det også da!

Helt til slutt, før jeg runder av her, har jeg lyst til å prøve å motivere dere litt. I dag er det søndag, sant? Det betyr at det er en ny uke og derfor en ny mulighet til å starte og trene i morgen. Jeg er helt sikker på at det er flere av dere som leser her som har lyst til å trene, men ikke finner motivasjon til det, og i morgen kan dere starte. Hvorfor? Jo, nå skal dere høre.

Det er sikkert flere av dere som har tenkt at dere skal begynne etter nyttår? Vel, hva med å bare begynne nå? Det er enda over tre uker igjen til nyttår, tenk så mye du kan få gjort på de tre ukene! Tenk så mye bedre resultater du har i midten av januar dersom du begynner i morgen istedenfor å utsette det tre uker! Tenk på det i hvertfall, jeg har troen på deg! Og synes du det er vanskelig, eller det er spesifikke ting du sliter med, legg igjen en kommentar - kanskje jeg kan prøve å hjelpe!

Gode styrkeøvelser for ryggen!

 • 04.12.2015 kl. 22:15

Å være sterk i ryggen er alfa omega når det kommer til om du vil leve et behagelig liv eller ikke. For visste dere at det er ekstremt mange nordmenn som den dag i dag sliter med ryggproblemer? Og at i over halvparten av tilfellene skylder dette enten feil løfteteknikk (i form av trening eller løfting av møbler, esker, ja til og med små barn) eller at man rett og slett ikke er sterk nok i ryggen til å kunne holde seg selv oppe. De vanligste tilfellene på sistnevnte gjelder mennesker som enten er overvektige, gravide eller har store pupper (tro det eller ei!). Som du da kanskje skjønner er det å trene ryggen ekstremt viktig - både fordi du lærer deg riktig løfteteknikk og fordi du blir sterkere slik at ryggen din klarer å holde deg oppe.

Derfor har jeg nå kommet til del to med mine favorittøvelser, og denne gangen skal jeg altså ta for meg gode øvelser som du virkelig vil kjenne i ryggen. Del en med mine favorittøvelser for å trene bein kan du lese ved å klikke her. Vil du ha en sterk rygg anbefaler jeg disse øvelsene på det sterkeste! 


 

Første øvelse er faktisk en som jeg har trent både da jeg drev med vektløfting og nå som jeg driver med fitness. En veldig god øvelse som kanskje de aller fleste kjenner igjen som strak mark rett og slett fordi den utføres som markløft - eneste forskjellen er at man skal ha nesten helt strake bein. Altså bare en liten svikt i knærne! Selv kaller jeg den for stiflegg forresten.

Man starter oppreist (slik som bildet over her), bøyer overkroppen sakte nedover mens man har en liten svikt i knærne. Armen skal bare henge, altså du skal ikke bruke armene i det hele tatt, utenom til å holde stangen såklart. Legg gjerne trykket bak på hælen for at tyngdepunktet skal bli riktig. Det er viktig å holde spenningen i mage og rygg under hele utførelsen, og at du har svai i ryggen. Når stangen toucher bakken starter du oppbevegelsen med det samme. Gjør akkurat det samme på vei opp (du trenger ikke ta det like sakte) og deretter ned igjen. Enkelt og greit! Her kjører jeg ti repitisjoner på maks vekt, mellom tre og fire sett.

- her er jeg nesten helt nede, og skal snart snu bevegelsen og reise meg opp igjen - 

 


 

Neste øvelse er kanskje kjent for mange av dere. I hvertfall hvis dere har trent en del på treningsstudio tidligere. Nedtrekk! Den går ut på at man skal sitte som jeg gjør på bildet under her, med skuldrene helt oppe (om dere skjønner den beskrivelsen?), trekk så skuldrene ned før du fortsette med å dra bøylen ned mot brystet. Hold albuene rett ned under hele utførelsen og len deg litt bakover når du drar bøylen helt ned til brystet. Gjør så motsatt på vei opp, men hold igjen på farten. Når armene er helt utstrekt avslutter du med å slippe skuldrene opp - slik som i utgangsposisjonen. Kjør ti repitisjoner her også, tre sett.

 


 

Den siste øvelsen for ryggen som jeg har lyst til å dele med dere er øvelsen på bildet under her. Nå husker jeg dessverre ikke helt hva den heter, men det er en form for roing i hvertfall. Den går ut på at man skal sitte med en liten knekk i knærne. Med overkroppen lent fremover mens man krummer ryggen. Rett så opp ryggen og sett deg opp - samtidig som du holder i håndtakene, og når du sitter rett opp og ned drar du håndtakene mot navlen din. Prøv å la albuene peke bakover, altså at du holder overarmene inntil kroppen, samtidig som du presser skuldrene bak og brystet opp. Hold et lite sekund før du slipper deg sakte helt tilbake igjen. Gjenta bevegelsen, ti repitisjoner og tre sett på maksvekt!

Nå håper jeg at dere skjønte forklaringene mine og at dere forsto øvelsene? Kanskje noen av dere har prøvd eller trener noen av disse øvelsene fast også?

Et hav av treningsmotivasjon!

 • 04.12.2015 kl. 13:46

Den første desemberhelga er her, og før den snurres i gang skal jeg en tur på trening. Wi! I dag står det rygg, mage og bein på programmet og jeg gleder meg i hjel til å svette meg inn i helgen. Haha. Dere må forresten gi beskjed hvis det blir litt for mye treningssnakk her nå. Mulig det kan ha en sammenheng med at jeg endelig er (ganske) sikker på at dette er riktig treningsform for meg. Jeg har ikke vært med på det vanskeligste enda, faktisk har jeg kun vært med på det som er langt i fra vanskelig - trening uten diett. Men når konkurransedietten og treningen er en del av hverdagen min tror jeg likevel at jeg klarer å holde motet oppe. Grunnen er ganske enkelt at jeg har et hav av motivasjon nå, og dersom jeg klarer å ta med meg en liten brøkdel av det inn i konkurranseoppkjøringen skal det gå helt fint. Tiden får selvsagt vise, men det er ingen tvil om at jeg har troen - som jeg har sagt en million ganger nå. Haha, jeg skal slutte med det, lover!

Jeg føler forresten at jeg begynner å se ørsmå endringer på kroppen min allerede - er det mulig? Foreløbig har jeg bare sett at jeg har blitt litt strammere rundt magen, men om det kun er psyken som lurer meg eller om det faktisk er tilfelle, vet jeg ikke enda. Jeg får vel ta frem målebåndet en av dagene og finne det ut. Tok nemlig mål av hele kroppen min etter den første uken med trening, nå skal resultatet vise, svart på hvitt!

Hvordan starter du helgen din?

En annerledes knebøyøkt!

 • 02.12.2015 kl. 19:09

God kveld dere! Denne frøkna kommer rett i fra trening, og i dag økte jeg i kilo på både den ene og den andre øvelsen. Knallgøy! Forresten, kan man kalle det ny personlig rekord når man kjører så mange repitisjoner? Jeg vet jo egentlig at man kan det, men på samme tid føles det så feil. For jeg hadde jo kunne tatt mange flere kilo om jeg bare hadde én repitisjon, men likevel så har jeg aldri tatt så mange kilo på ti repitisjoner. Ah, treningssnakk og ny personlig rekord - det er dette her jeg liker å dele med dere. Og ikke minst har savnet å dele med dere det siste halve året. Men nå er jeg tilbake, forhåpentligvis for godt!

På programmet i dag sto det overkropp - det vil si bryst, skuldre og triceps - og fremside lår. Med andre ord ble det masse knebøy og andre tunge beinøvelser. I love it! For variasjonens del kjørte jeg knebøyen i knebøystativ i dag. Et slikt stativ hvor stangen står fast i stativet, og du kun skal konsentrere deg om å reise deg opp og ned. Veldig gøy å variere litt selv om jeg må innrømme at jeg liker den vanlige knebøyen hakket bedre.


Jeg tenkte jeg kunne prøve å få filmet ei treningsøkt om en liten stund forresten, hva sier dere til det? Kunne det vært gøy å følge meg på ei hel økt der dere får se hver eneste øvelse, hvert eneste sett og hver eneste repitisjon? Jeg får ha det i bakhodet og eventuelt ta kameraet opp av treningsvesken en dag det ikke er så mange folk på trening. Prøver å skjerme mest mulig av de andre når jeg tar bilder slik at de skal slippe å komme med på et bildet om de ikke ønsker det. Så til dere som muligens har mistenkt at jeg alltid trener helt alene, så gjør jeg altså ikke det. Jeg bare venter til jeg er alene før jeg tar bildene! Wi.

Ellers holder pappa på å stelle i stand middagen nå. Hjemmelagde kjøttkaker, som jeg gleder meg! Vi prates senere i kveld, da skal jeg vise dere hvordan soverommet mitt ser ut nå.

Gode styrkeøvelser for bein!

 • 28.11.2015 kl. 18:43

Etter forespørsel fra en av dere lesere skal jeg nå dele mine beste styrkeøvelser! Dette er de øvelsene jeg føler tar best på kroppen, og ettersom du som ønsket dette innlegget ikke spurte etter en spesifikk muskelgruppe kjører jeg like gjerne på med øvelser som tar på hele kroppen. Jeg begynner på bunn og jobber meg så oppover! For at det ikke skal bli et altfor langt innlegg velger jeg likevel å dele det opp litt, så i dag får dere mine beste styrkeøvelser for lår og legger. Neste gang får dere mage og rygg, før jeg til slutt deler øvelser som går på bryst, skuldre og overarmer.Derfor starter vi med den beste øvelsen for leggene! Jeg trener fast to øvelser som går på leggene, og ettersom øvelsene utføres forskjellig tar de på to forskjellige deler av muskelene i leggen.

Den første øvelsen er sittende leggpress. Den går rett og slett ut på at man skal sitte slik som jeg gjør på bildet over her og rett og slett bare løfte hælen. En tredjedel av foten skal være på platen, og så skal man løfte hælen helt opp (slik at man står på tå) og deretter senke den så langt ned man får den uten å løfte tærne. Ganske enkel øvelse som man gjerne kan kjøre 15-20 repitisjoner på. Selv har jeg tjue kilo i denne øvelsen (i tillegg til egen kroppsvekt ettersom man løfter "stolen" man sitter på.

Den andre øvelsen er stående leggpress. Denne utføres på akkurat samme måte, bortsett fra at man står i stedet for å sitte. Vektene har man over skuldrene, og deretter heiser man seg opp og ned ved å løfte og senke hælen.


 

Neste muskelgruppe jeg ønsker å tipse dere om er lårene! Først min favorittøvelse for fremsiden og deretter baksiden.

Fremsiden av låret trener man i mine øyne aller best i knebøy. Likevel har jeg heller lyst til å tipse dere om en som heter beinspark ettersom jeg regner med at de aller fleste vet hva knebøy er (om ikke, så skjønner du helt sikkert hvilken øvelse det er om jeg sier at det heter squats på engelsk, haha). Men altså, benspark. Jeg tror aldri i mitt liv at jeg har kjent en så sinnsyk melkesyre, for ikke å snakke om at jeg aldri har blitt så gangsperr i etterkant av ei treningsøkt, som jeg ble da jeg prøvde beinspark skikkelig for første gang. Jeg har nemlig trent den tidligere også, men ikke med så stor belastning, og i hvertfall ikke med så mange repitisjoner. 

Øvelsen går ut på at du skal sitte ganske rett opp og ned, med anklene bak ei pute. Den puten er festet i en stang som igjen er festet til vektskiver (som vanligvis befinner seg bak ryggen din når du utfører øvelsen). Velg den belastningen som passer best for deg før du starter øvelsen. Utførelsen sier seg ganske mye selv, men det går altså ut på at du skal sparke bena fremover helt til du har strake ben, for så å holde igjen på vei ned igjen. Gjenta dette minst ti ganger før du tar pause. Gjerna ta tolv også, dersom du klarer det!

Helt til slutt vil jeg dele min favorittøvelse for baksiden av låret med dere. Lårcurl heter den, og jeg låver dere, har dere ikke trent baksiden av låret før så kommer dere til å krype dagene i etterkant. For fy søren så vond denne øvelsen her er. Skikkelig deilig etterpå selvfølgelig, men der og da er den virkelig helt forferdelig. Du utfører den ved å ligge på magen, ha puten med motstand liggende på baksiden av ankelen, og så bøyer du bena helt til du nesten får puten inntil rumpa. Hold deretter igjen i det du slipper bena tilbake, før du kjører på opp igjen. Ha gjerne mellom åtte og ti repitisjoner for å få mest mulig utbytte av øvelsen! 

Så, har dere prøvd disse øvelsene før? Eventuelt, synes dere også de tar godt på?

That feeling!

 • 24.11.2015 kl. 14:15

Denne følelsen dere, så deilig er det å fullføre ei knall hard treningsøkt! 

Dagen min startet som alltid med ei treningsøkt på UNO, og derfor vil jeg prøve å inspirere dere til å starte dagen deres på samme måte! Har dere en fleksibel jobb, fri om morgen og formiddag, jobber offshore, kveldsskift eller hva som helst som gjør at dere har formiddag og morgen fri - gjør som meg. Dere kommer til å føle dere så ekstremt mye mer opplagt i løpet av dagen, og energien du får kan ikke engang sammenlignes. Den beste medisin mot trøtthet er rett og slett trening. 

Det samme gjelder dersom du jobber om formiddagen eller går på skole også! Dersom du kommer hjem litt ut på ettermiddagen, føler deg kaputt og tenker at en liten powernap vil gjøre susen, vil jeg råde deg til å tenke deg om to ganger. Hva oppnår du egentlig ved å ta en ettermiddagslur? Slik som jeg husker det så er du like trøtt når du våkner igjen? Og når kvelden kommer blir det veldig vanskelig å klare og legge seg til en fornuftig tid. Om du derfor velger å trene istedenfor å sove kan jeg love deg at du kommer til å merke forskjell.

For det første trenger ikke treningen være superintens eller vare i evigheter. Du kan for eksempel ta deg en lett joggetur på 15-20 minutt. For det andre kommer du til å merke endorfinene i ettertid av økten, som gjør at du får mye mer energi enn om du sover en times tid. For det siste vil du også lett kunne sovne når kvelden kommer! For ikke å snakke om at det er sunt å trene da, men det vet du nok fra før ;-)

Altså... Gjør som meg og tren regelmessig, så vil du merke at du får mer energi i løpet av dagen! Det er mitt beste tips for deg som har vanskelig for å gå en dag uten en powernap.

Et uvanlig treningsantrekk

 • 23.11.2015 kl. 18:56Herlighet, i dag har det vært full rulle hele dagen! Jeg kom akkurat hjem etter å ha vært på trening, på amanda, ute for å spise og en siste liten ting som jeg gleder meg i hjel til å fortelle dere om senere i kveld. Enn så lenge har jeg lyst til å dele litt fra treningsøkten min før i dag. Jeg klarte nemlig å dra med meg kjæresten, og tro det eller ei, men han likte faktisk veldig godt å trene på den måten jeg gjør nå. Dere skjønner, jeg maste hull i hode på han, og tryglet og ba om han ikke kunne ha på seg treningsklær når han var med meg for "å se på" når jeg trente. Dette klarte jeg likevel ikke å få til, han kom i skjorte og dongeribukse. Heldigvis for meg klarte jeg likevel å friste han til å prøve på noen av øvelsene selv også, og det verste av alt? Han prøvde disse øvelsene I FIN SKJORTE OG DONGERIBUKSE. Haha, godt vi var alene på treningsstudioet, folk hadde vel begynt å lure om de så han trene slik som dette.Ellers var det veldig gøy å ha han med, og enda kjekkere var det at han likte det så godt. Mye mulig at han kommer til å begynne og trene selv også, og dere vet hva det betyr? Jeg har med meg en personlig fotograf når jeg er på trening. Det kommer til å bli bra med treningsbilder framover altså ;-)

Ønsker dere en kjempe fin mandagskveld videre, så sees vi igjen om litt! Nå gleder jeg meg i hjel til å fortelle dere nyheten!

Tar helg med god samvittighet

 • 20.11.2015 kl. 13:30

Herlighet for ei deilig treningsøkt jeg har avsluttet denne uken med. Nå tar jeg helg med god samvittighet! Etter å ha kjørt både bryst, skuldre, triceps og fremside lår føler jeg meg rimelig ferdig. Grunnen? Jo, jeg tok meg nemlig heeelt ut på trening i dag. Jeg hadde  masse å gi og et helt ekstremt overskudd etter å ha tatt en fridag i går. Ganske utrolig hvor mye energi man får etter en slik treningsfri dag egentlig. 

Jeg prøvde meg forresten på en annerledes hårstil enn jeg pleier. Vanligvis har jeg bare alt håret i en hestehale når jeg trener, men i dag bestemte jeg meg for å flette hestehalen slik at jeg fikk ei høy flette midt på hodet. Og herlighet, så deilig det var! Definitivt noe jeg kommer til å gjøre mer fremover, da slipper man nemlig at håret klistrer seg inntil nakken - om man svetter selvfølgelig, slik som meg, haha. I tillegg følte jeg meg litt ekstra sterk. Som pippi! Hun går jo med fletter, ikke sant ;-)

Nå sitter jeg på kjøkkenet sammen med lillesøster, og vi jobber veldig med julestemningen! Julemusikken står med andre ord på fullt volum her inne. Samtidig som vi nyter hvert vårt lunsjmåltid. Mitt betår av ei skål med havregryn, banan, kesam og sukkerfri blåbærgele! Mmm, det må være noe av det beste jeg har spist på lenge, i hvertfall som "etter trening mat". I tillegg nyter jeg et glass med appelsinjuice som det er evigheter siden forrige gang jeg drakk. En deilig start på helgen! Og med det vil jeg ønske dere også en helt fantastisk helg!

Hjelp meg med mitt luksusproblem

 • 18.11.2015 kl. 11:30

Å, dere! Jeg har et aldri så lite problem her jeg sitter... Vel, egentlig er det vel et luksusproblem, men likevel! Dere skjønner, da jeg la planen for treningsøktene fremover bestemte jeg meg for at jeg (nå i starten) skulle trene mandag og tirsdag, ha onsdagen fri, for så å trene torsdag og fredag, og ha helgen fri. Mitt lille problem er bare at da jeg våknet i dag morges hoppet jeg i treningsklærne med det samme. Blandet meg en proteinshake som frokost - som jeg alltid gjør forresten, du finner favoritten smaken min her. Og nå sitter jeg her og klør i fingrene etter å komme meg på trening når jeg egentlig har fridag. What to do?

Haha, ingenting er jo egentlig bedre enn at jeg liker denne formen for trening så masse at jeg bare har lyst til å løfte og styre på hele tiden - men jeg er så redd for at jeg blir lei om jeg trener hver eneste dag nå i starten. For ikke å snakke om at jeg er livredd for å pådra meg en skade. Det er tross alt en ganske stor belastning for kroppen min å gå fra og nesten ikke trene noenting til å ha ei så intens treningsøkt hver eneste dag. 

Hm... men jeg tror jeg bare kjører på jeg. Prøvde å snakke litt fornuftig i det forrige avsnittet her for å se om det fikk meg til å miste lysten til å trene på fridagen, men nei det gjorde nok ikke det. Så, jeg får bare varme ekstra godt opp og trene forsiktig! Vi prates senere i dag ♡

Blodsmak i munnen

 • 17.11.2015 kl. 13:26

Wæ, hva skjer med den venstre armen min på øverste bilde her? Det så jeg faktisk ikke før nå.. Kanskje det spøker på uno? ;-)  Haha, nei det er nok bare jeg som har beveget meg mens bildet ble tatt, og ettersom jeg hadde litt lang lukkertid så ble resultatet som dette.

Nå sitter jeg i sofaen hjemme i stuen med blodsmak i munnen og en banan på vei ned halsen. Haha! Med andre ord har jeg nettopp fullført nok en treningsøkt, og denne gangen pushet jeg enda litt mer på. Det kjennes virkelig på kroppen nå for å si det sånn. I bilen på vei hjem kjente jeg blodsmaken i munnen og den ekle følelsen av at det ligger oppkast helt nederst i halsen som bare venter på en mulighet til å komme seg opp. Dere sporty mennesker som leser bloggen min skjønner sikkert hva jeg mener?

Men når det er sagt må jeg innrømme at det er sinnsykt deilig å starte dagen på denne måten. I det jeg åpnet øynene i dag morges drakk jeg proteinshaken som sto klar på nattbordet før jeg hoppet i treningsklærne, luftet Milo en rask tur og så bar det avgårde til uno. Jeg hadde treningssenteret for meg selv mesteparten av økten og derfor benyttet jeg muligheten til  knipse noen bilder til dere også.

Etter ei to timers lang økt med et par ekstra øvelser på mage og lår enn det som egentlig står på programmet, pustet og peste jeg meg opp trappene og inn i garderoben. Jeg tok så mobilen ut av treningsbagen og gliste mitt bredeste og største smil som jeg sendte til alle snapchatvennene mine. Må være lov å skryte litt av seg selv etter en slik økt, hihi! Rød i tryne og gåen i bena haltet jeg meg ut i bilen. Da jeg landet i sofaen her hjemme trykket jeg i meg en banan, fant frem macen og så snart jeg har oppdatert dere hopper jeg i dusjen! 

Kjenner på meg at dette blir en fin dag. Med en slik start som dette er det ikke til å unngå!

For en lykkerus!!

 • 11.11.2015 kl. 19:31

Herlighet, for en sinnsyk lykkerus!! Nå har jeg fullført min andre av flere tusen fitnessøkter og har så ekstremt masse energi at jeg er redd tastaturet skal ta fyr! Hvem hadde trodd at det gikk an å ha så masse energi etter ei så intens treningsøkt? Vel, det er endorfinene det, vet dere. Haha, jeg er faktisk litt usikker på om jeg i det hele tatt skal publisere dette innlegget nå, eller om jeg bare skal lagre det i utkast, lese gjennom det senere når jeg har landet litt og så kan jeg heller vurdere om det er FOR positivt. Haha! Jeg er altså glad! Dette er nødt til å være treningsformen for meg! Jeg koser meg så ekstremt masse når jeg er på trening, og for ikke å snakke om når jeg kommer hjem igjen! Selv om kroppen er ekstremt sår og sliten klarer ikke hodet mitt å sende ut andre signaler enn at jeg føler meg tipp topp og virkelig danser på skyene med enhjørninger og andre fargerike dotter. 

Hvem hadde trodd det, at denne eks-vektløfteren plutselig skulle får øynene opp for haugevis av reps, slitende øvelser og så langt fra den eksplosive formen for trening jeg vanligvis har trent. Kanskje forandringer virkelig fryder? Det gjør det i hvertfall for denne tutta! Skal prøve å holde meg borte fra treningsstudioet i morgen slik at kroppen får en så fin overgang som mulig i tillegg til at jeg får restituert musklene godt, før jeg drar bort igjen fredagsmorgen! Da skal jeg se om jeg ikke kan ta med meg kameraet også, og knipset litt bilder - har en mistanke om at det er litt mindre folk om formiddagen. Men det får tiden vise! 

Vet dere hva jeg gjorde da jeg kom hjem fra trening forresten? Jeg gikk (eller danset, spratt og tok pirutter bort er vel kanskje en litt mer passende beskrivelse) til kjøleskapet og tok ut et gigantisk glass med verdens beste hjemmelagde proteinshake! En halv liter rommet glasset, og innholdet var vanilje proteinpulver, vann, blåbær og banan - tenkte jeg kunne gi dere en mer nøyaktig oppskrift en av dagene. Og dere? Hele glasset gikk ned på null komma niks! Ikke vet jeg om det var all energien som gjorde det eller om det rett og slett bare var fordi det smakte så godt.

Uansett, ned gikk det! Nå skal jeg prøve å lande litt før jeg finner meg en skikkelig god kvelds!

 

 

Mitt beste løpetips

 • 21.10.2015 kl. 16:30I dag startet jeg dagen med en deilig havregrøt som jeg prøvde meg frem på selv, uten noen oppskrift. Jeg tok mål av alt jeg gjorde, og når resultatet ble akkurat slik jeg ønsket skrev jeg alt ned i et innlegg jeg deler med dere i morgen tidlig! Etter å ha inntatt havregrøten og latt den synke en timestid skiftet jeg til treningsklær. Deretter fant jeg frem verdens beste shaker, med to rom under selve drikkeflasken. I det ene rommet målte jeg opp en scoop med proteinpulver, og deretter fyllte jeg shakeren med vann. Jeg danset ned trappene, inn på treningsrommet, stablet noen stoler slik at jeg kunne plassere macen rett foran tredemøllen. Tid for en episode med dexter! Jeg har delt dette tipset før også, men jeg er nødt til å gjøre det igjen; å løpe på tredemølle mens man ser på serie er løsningen for å unngå og kjenne at man blir sliten. Man lever seg så godt inn i serien at kroppen jobber av seg selv, på autopilot. Det må være mitt aller beste løpetips!

Etter en halvtimes joggeøkt gikk jeg over til styrketrening der hovedfokus var på armer, skuldre og rygg. Det er på dager som dette jeg priser meg lykkelig over at vi har et eget treningsrom i huset. Å trene blir både lettere, billigere og mer effektivt tidsmessig når man slipper å komme seg til et treningsstudio hver eneste gang. Jeg kjenner likevel at det skal bli godt å melde meg inn i et treningsstudio nå snart. Å ha noen til å hjelpe deg med øvelser, sette opp program og ikke minst bare det å trene sammen med andre, betyr veldig mye for meg. Så det ser jeg veldig frem til! I mellomtiden koser jeg meg likevel her hjemme med apparatene og tredemøllen. Håper dere har hatt en fantastisk onsdag så langt, nå skal jeg hoppe i dusjen!Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no