LinnThereseDagsland -

Deilig lunsjwrap på 1-2-3

 • 09.11.2017 kl. 20:15

Sliter du med å finne ut hva du skal ha til lunsj? Er du lei av brødskiver med ost og skinke? I så fall passer denne oppskriften perfekt for deg. Det er fort og enkelt å lage, sunt og viktigst av alt - kjempe godt.

Du trenger:

Ønsket antall grove tortillalefser, philadelphia med smak av franske urter, oppskjært kål, paprika, agurk og grovkvernet pepper

Slik gjør du:

Start med å smøre philadelphia ost på tortillalefsen(e). Skjær så opp litt kål og strø det over. Og så e det bare til å toppe med det du liker best av grønnsaker. Jeg valgte agurk og paprika - og det ble knall godt.

Til slutt strødde jeg over litt grovkvernet pepper for å gjøre siste finish på smaken. 

Rull lefsen sammen og vips så har du et deilig lunsj måltid på 1-2-3.

Synes du det ser godt ut?

Gresskarsuppe med sprø gresskarkjerner!

 • 02.11.2017 kl. 20:19

Jeg kommer ikke over hvor mye skryt jeg fikk av gresskarsuppen jeg lagde fra bunn av uten oppskrift på selve halloweenkvelden. Det er noe av det kjekkeste jeg vet om - å finne masse gode ingredienser og ta litt av det ene og mer av det andre, og plutselig sitter jeg igjen med DEN gode retten. Gresskar er noe jeg har hørt det er veldig vanskelig å lage mat med, fordi det har en ganske sær smak. Vel, denne suppa har gresskar som hovedingrediens, og alle fem gjestene mine elsket den, så jeg tror jeg kan si at dette er verdt å teste ut! Skynd deg å kjøpe inn et gresskar nå før de blir veldig vanskelig å få tak i.

Oppskriften holder til 6-8 personer! Vi var seks stykk, og har enda en del igjen, men vi hadde også masse tilbehør til.

Du trenger:

1 kilo gresskar i terninger, 1 boks kokosmelk, 2 terninger med kyllingbuljong, salt, pepper, 1 chili, 1.5 dl fløte, 1 ss olje


Slik gjør du:

Del gresskaret og sorter i tre ulike skåler. Ei med skall og det bløte vevet fra midten, ei skål med kjerner og ei skål med hardt fruktkjøtt. Skallet og vevet kaster du, og det andre trenger du til å lage suppen. Start med fruktkjøttet. Vei opp én kilo og del i terninger. Kok så fruktkjøttet i vann med buljongterningene til det er mykt.

Deretter siler du av vannet (ikke kast det, for du trenger det senere). Mos gresskarterningene med en stavmikser og bland i kokosmelk, finhakket chili og krydder (salt og pepper) i ønsket mengde. Bland alt godt sammen ved hjelp av stavmikseren. Deretter finner du frem vannet du kokte gresskaret i, og blander det inn i suppen. Rør inn fløten helt til slutt. Gi det hele et oppkok før den er klar for servering.

Til slutt skrur du stekeovnen på 180 grader. Finn frem kjernene igjen, og skyll dem under rennene kaldt vann. Pass på så du får vekk alt vevet. Lag så en oljeblanding av 1 ss olje og 1/2 ts salt. Bland det godt sammen med kjernene før du fordeler dem utover et brett med bakepapir. Stek kjernene til de blir lett brune (tar omtrent 15-25 minutter). Snu dem av og til, og avkjøl dem på kjøkkenpapir.

Server så suppen med gresskarkjernen til! Smaker faktisk ganske fantastisk.

#halloween2017mood

To skummelt-gode halloweendesserter!

 • 01.11.2017 kl. 20:38

Meitemarker i ei krukke med jord

Tenk at det kan går an å spise meitemarker og jord til dessert på halloween. Det smakte helt fantastisk, og kommer nok til å bli en klassiker her hjemme utenom halloweenkvelden også. Tenk så spennende og annerledes å servere dette i et barneselskap for eksempel. Oppskriften er slett ikke vanskelig. Du finner den under her.

Du trenger:

en halv pakke oreokjeks, 1 pakke sjokoladepudding, husholdningssaft, gelantinpulver, sugerør

Slik gjør du:

Start kvelden i forveien. Varm opp 3 dl (ublandet) saft og 1,5 dl vann. Rør så ut 3 ts gelantinpulver i 3 ss kaldt vann i en liten skål, og la dette stå litt. Når saftblandingen er varm (det skal ikke koke) rører du ut gelantinen helt til alt er godt blandet uten klumper. Hell så saftblandingen i et glass med mange forskjellige sugerør oppi. La det stå i kjøleskapet natten over.

Dagen etter heller du sjokoladepuddingen over i ei krukke. Deretter deler du en halvpakke oreokjeks, og fjerner kremen. Knus så kjeksene og hell dem over sjokoladepuddingen. Rør gjerne forsiktig slik at blander seg litt inn og ligner på ekte jord. Press så ut geleen fra sugerøren - og vips, så har du gelemarker i sjokoladepudding-jord. Smaker fantastisk!


Bananspøkelser

Dette må være tidenes enkleste dessert, og det er gjort på 1-2-3.

Du trenger:

bananer og smeltet sjokolade eller sjokoladepålegg

Slik gjør du:

Skjær bananene i to, fjern skrellet og tegn på øyne og munn med smeltet sjokolade. Enklere blir det ikke! Obs: pass på å lage dem så tett opp mot servering som mulig, så slipper du at de blir brune.

Hva synes du?

#halloween2017mood

Skummel halloweenmat til barna!

 • 30.10.2017 kl. 20:30

Vi har vel alle sett de avhogde dukkehodene, plast edderkoppene og fingernegler i skumle halloweenretter..? Vel, i dag har jeg lyst til å vise dere noe nytt. Dele en spennende og skummel matoppskrift til barna. Noe som gjør det kjempe gøy å spise middag - for hvem vil vel ikke hive innpå med mumiepølser? Jeg er sikker på at du kommer til å få et poeng i mammaboka dersom du lager dette til middag på selveste halloween! Oppskrift ser du under - enklere enn man skulle tro.


Du trenger:

3 dl lunkent vann, 1/2 pakke gjær, 2 ss olje, 1/2 ts salt, 7 dl hvetemel, 1 pakke grillpølser, spiselige øyne (mine er fra panduro)

Slik gjør du:

Start med å blande gjær og vann før du tilsetter olje, mel og salt. Elt deigen godt og la den heve til dobbel størrelse. Når deigen er klar kjevler du den ut, kjører pizzahjulet over slik at du får lange strimler og surrer dem rundt pølsene. Legg dem på ei rist med bakepapir under og stek dem i 10 minutter i stekeovnen på 225 grader. SÅ enkelt! Fest på øynene like før servering.

Tips: server gjerne med ketchup også for å få en enda blodigere rett.

Håper det smaker!

#halloween2017mood

Det er en første gang for alt!

 • 25.10.2017 kl. 21:15

Dennis er blitt et skikkelig matvrak. Han elsker alt, og vi har enda ikke gitt han noe som han ikke liker. Ikke før i dag... Haha, jeg sto på kjøkkenet sent i går kveld for å prøve meg på en ny middagsrett til minstemann. Denne oppskriften hadde jeg funnet på nett, og lest at den var en stor favoritt hos de aller minste. Vel, det gjelder ikke for Dennis i hvertfall..

Huff, han fikk frysninger og kredlet noen sekunder etter at han fikk første skje i munnen. Vi prøvde å gi han litt mer, men han var fremdeles ikke særlig begeistret. Fra skje nummer tre begynte han å spytte maten ut igjen, og skjeen etter der igjen brakk han seg. Det var da jeg stoppet. Huff! Resten gikk i søpla, så varmet jeg heller opp ei fiskegryte (som jeg forresten også lagde i går) og den gikk ned på høykant!

Så, da har vi altså funnet noe som Dennis ikke liker. I hvertfall ikke for denne gang. Vi kommer til å prøve å gi det til han flere ganger for å se, men liker han det ikke så liker han det ikke. Uansett, kanskje barnet ditt liker det bedre? Oppskriften finner dere i hvertfall under her.

Du trenger:

1 boks kikerter, 1 pære og 1 håndfull brekkbønner.

Slik gjør du:

Skrell pæren, fjern kjernene og skjær den i terninger. Skjær endene av brekkbønnene. Kok så brekkbønnene og pæreterningene i 5-6 minutter. Skyll kikertene i vann, og mos så alt sammen til en myk puré i blenderen.

Super enkelt, sunt og (jeg syntes i hvertfall det var) godt!

Kanskje barnet ditt liker det bedre enn mitt? ;-)

Deilig høstmiddag på 1-2-3!

 • 22.10.2017 kl. 14:00

Altså, NAM! Denne retten her er dere nødt til å teste ut. Jeg spiser veldig sjeldent reinsdyr, men jeg aner ikke hvorfor - det er jo SÅ godt. Så i går da jeg lagde en skikkelig høstinspirert middag til Christopher og meg ble jeg litt trist for at jeg ikke lagde mer. Dette blir i hvert fall ikke siste gangen vi har reinsdyr til middag denne høsten. Oppskriften var også superenkel, og ferdig på null komma niks.

Du trenger:

400 gram reinsdyrskav, en pose peppersaus fra toro (i pulverform), 1.5 dl vann, 1.5 dl matfløte, brekkbønner, gulrøtter, poteter og litt olje til steking

Slik gjør du:

Start med å brune reinsdyrkjøttet i ei stekepanne med litt olje. Samtidig rører du ut peppersausen i vannet og matfløten. Når alt kjøttet er blitt lysbrunt tilsetter du det i sausen. La det småkoke mens du tilbereder grønnsakene. De skal enkelt og greit kuttes i mindre biter (brekkbønnene kan være hele) og stekes i olje til de er myke med en sprø flate.

Smaker fantastisk!

To knallgode desserter til baby!

 • 19.10.2017 kl. 21:20

Mens Dennis hadde ettermiddagsluren sin i går tok jeg en titt i kjøleskapet, fant frem den frukten vi hadde i skuffen og bestemte meg for å prøve meg på noen nye oppskrifter. Jeg pleier som regel å gi Dennis fruktmos til dessert om han virker ekstra sulten etter et måltid, men også som lunsj. Med andre ord går det en del frukt, og da er det gøy å prøve ut nye smaker.

Fruktmosen jeg lagde først var av mango og pære. Det er så enkelt som å fjerne kjernene i pæren og mangoen, fjerne skrellet på begge fruktene og mose dem i blenderen til det blir en glatt og myk puré. Dennis ELSKET denne her! Tror det må være det aller beste han har smakt til nå. Altså, han ble helt i hundre og holdt på å stupe ut av stolen der han satt og hoppet, sprellet og kastet seg frem og tilbake i full lykkerus. Skal dele et klipp av denne galskapen med dere i morgen.

Oppskrift nummer to var ren eplemos! Denne har han ikke smakt enda, men han har smakt eplemos fra butikken tidligere, og dette er også supergodt. Gleder meg til å teste den ut. Jeg gjorde det samme her som med pæren, fjernet kjernene og tok vekk skrellet. Delte deretter eplet i litt mindre biter og moste det sammen. Granateplekjernene på toppen er forresten kun til pynt, hehe, de spiste jeg opp selv før jeg helte det over på glassene.

Helt til slutt hadde jeg også nok rester av disse to mosene til at jeg kunne blande dem og få enda en ny smak - med eple, mango og pære. Denne gang var det kun for å se om han likte det, og fordi jeg ikke hadde noe bedre å gjøre mens han sov, men nå vet jeg absolutt hvilke frukter jeg skal kjøpe mer av og fryse neste gang. Pære og mango er storfavoritter!

Liker barnet ditt fruktmos?

5 tips og triks som gjør food prep til en lek

 • 11.10.2017 kl. 13:00

Dere har kanskje hørt det, det kjente begrepet "foodprep" som går ut på å lage mange porsjoner med mat klar i forveien slik at det bare er til å varme og spise..? Det er i hvertfall godt brukt i fitnessverdenen. Jeg gjorde det selv også, hver søndag. Da lagde jeg middager for hele uken. Noen av dere har etterspurt tips og triks, og det skal dere nå få.


- 5 smart tips og triks som gjør foodprep til en lek -

Gode matbokser!

Det som nesten er viktigst (i mine øyne i hvertfall) er å ha gode matbokser. Matbokser som er akkurat passe store, og som lett kan stables oppå og inntil hverandre i kjøleskapet. Runde matbokser for eksempel tar altfor stor plass om man skal ha noe annet i kjøleskapet også. Jeg brukte disse fra proteinfabrikken i tillegg til noen jeg kjøpte på ikea. Det fungerte ypperlig!

Ris er bedre enn poteter

Min erfaring er også at ris holder seg bedre enn poteter, og jeg valgte derfor stort sett alltid ris som karbohydratkilde, også byttet jeg heller til poteter i ny og ne når jeg lagde middagen samme dag.

Stek kyllingen i stekeovnen

Mange bruker kylling når de foodpreper ettersom det inneholder masse proteiner og likevel er rent og sunt kjøtt uten for mye fett. Min anbefaling er da å brune den på høy varme i stekepannen noen minutter på hver side før du steker den resten av tiden i stekeovnen. Da sparer du deg for masse tid i forhold til om du skulle stekt den i stekepannen og passet på hele tiden. Nå kan du heller bruke den ekstra tiden på å fikse ris og grønnsaker. En siste lite kyllingtips er å skjære kyllingen på langs - da halverer du steketiden!

Bruk vann i stedet for olje

Spar kalorier ved å steke maten i litt vann i stedet for olje. Det fungerer faktisk superbra, man må bare ha ei god stekepanne og bruke dobbelt så mye vann i forhold til hva man hadde gjort med smøret eller oljen.

Ha alltid en kilde til protein, en til karbohydrater og grønnsaker

Dette gir deg et fullverdig måltid og metter godt, samtidig som det er bra for kroppen din. Jeg liker å bruke lettkokte brokkoli i matboksene, for de synes jeg også fungerer godt!

Har du noen gode tips til meg?

Protein jordbærmilkshake!

 • 03.10.2017 kl. 21:43

Etter dagens treningsøkt bestemte jeg meg for å lage til noe ekstra godt. Valget falt på jordbær milkshake - fitness style! Laget av både proteinpulver og cottage cheese. Den ble så god at jeg er nødt til å dele oppskriften med dere. Anbefaler forresten å bruke kaldt vann så den blir ekstra kjølig og god.

Du trenger:

200 gram cottage cheese, 1 ss sukrin (adlink - kan kjøpes her), 4 jordbær, 45 gram jordbær proteinpulver (denne er supergod), 1 dl vann

Slik gjør du:

Start med å blande sukrin og cottage cheese i mikseren. Kutt så jordbærene i fire og miks dem sammen med blandingen før du til slutt tilsetter vannet og proteinpulveret. Så enkelt! Bland alt godt sammen før du heller over i glass og nyter.

Synes du det høres godt ut?

Forslag til ukesmeny!

 • 02.10.2017 kl. 18:09

Det er flere av dere som har spurt etter forslag til middagsretter, og om jeg kunne dele ukesmenyer med dere. Det kan jeg selvsagt gjøre. Denne uken blir litt annerledes for vår del, for Christopher reiser vekk på kurs, men en slik meny er noe vi lett kunne hatt, så derfor kan jeg like gjerne dele den med dere også. Klikk på overskriftene for å komme til oppskriftene!


Mandag - asiatiske vårruller med deilig tilbehør


Tirsdag - spinatsuppe


Onsdag - ovnsbakt squash fylt med grønnsaker og karbonadedeig


Torsdag - søtpotetsuppe


Fredag - spicy kyllingpizza


Lørdag - hjemmelagde kebabspyd


Søndag - asiatisk falafel

Hva synes du om menyen? Var det noe som så godt ut?

Banan- og avokadomos på 1-2-3!

 • 27.09.2017 kl. 14:00

Å lage babymaten selv er kjempe enkelt, og da er du sikker på at babyen får i seg matretter med godt næringsinnhold. For ikke å snakke om at du kan variere smakene i det uendelige, og ikke minst det faktum at hjemmelaget babymat smaker mye mer spennende enn den tamme maten man får kjøpt i butikkene. Dennis kommer nok til å få begge deler - mest hjemmelaget, men jeg har noen glass i skapet som kan være greit å gi en sjelden gang.

Denne banan- og avokadomosen jeg lagde til Dennis i dag falt virkelig i smak, og det eneste du trenger for å lage den er nettopp banan og avokado. Jeg lagde av to bananer og to avokado, og i tillegg til maten han fikk med det samme holdt det også til 14 isbiter som jeg frøs ned til en annen gang! Med andre ord er det absolutt ikke tidskrevende å lage maten selv. Jeg skrelte bananen og avokadoen, fjernet steinen og kjørte alt sammen i blenderen i ett minutt. Vips, så har du et deilig lunsjmåltid med masse smak!

Lager du babymaten selv?

I handleposene mine!

 • 25.09.2017 kl. 18:30

I dag er det mandag og vi har derfor vært på ukens storhandel. De siste par månedene, egentlig siden vi kom hjem fra ferie, har vi vært veldig dårlige til å planlegge ukens middager og vi har derfor sett at matbudsjettet har blitt sprengt helt sinnsykt. Nå er vi derfor tilbake i gamle og gode rutiner med å planlegge alle middager for hele uken, skrive handleliste og handle én gang i uken. Om dere trenger litt inspirasjon til middager og hva dere skriver på slike lister kan dere se hva vi kjøper inn av mat til en hel uke.

Noe av dette er også ting vi har kjøpt inn til fremover fordi det var på tilbud. Smoothiene og maten til Dennis blant annet er kun noe vi synes er greit å ha i skapet til nødstilfeller eller om vi skal på tur. Ellers liker vi å lage maten hans selv. Vi kjøpte derfor en av hver smak (og så ikke før vi kom hjem at noen av dem er 12 mnd + hehe, menmen, de holder heldigvis lenge) for å se hvilken av dem han liker best. Skjeer er også noe vi har sett at vi trenger mer av, så da fikk vi med oss en 10 pakning hjem i dag.

Ellers er vi veldig glad i frukt og grønt, og har derfor dette i kjøleskapet til alle tider. I kveld blir det taco etter at Dennis er i seng! Også noe frukt, bær og kesam til kos for min del. Jeg har også planer om å prøve meg på en sunn jordbærmilkshake med blant annet cottage cheese - deler oppskrift med dere om den blir vellykket!

Hva befinner seg i handleposen din?

 

Hjemmelaget hvitløksbrød!

 • 24.09.2017 kl. 12:29

Dette hjemmelagde hvitløksbrødet er det perfekte tilbehøret til supper, lasagne og andre pastaretter! Det smakte i hvertfall nydelig til søtpotetsuppen jeg delte oppskriften på tidligere i uken. Det er også super enkelt å lage samtidig som det ser veldig fint og fancy ut på bordet!

Du trenger:

Et brød og en pakke hvitløkssmør

Slik gjør du:

Skjær dype kutt på tvers av brødet (ikke helt gjennom). Smør så hvitløkssmøret utover brødet.

Fordel det både mellom og over skivene. Stek deretter brødet i stekeovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter - og du er ferdig!

Synes du det ser godt ut?

Søtpotetsuppe for store og små!

 • 21.09.2017 kl. 12:00

Dere husker kanskje jeg nevnte at søtpotetsuppe var det aller første Dennis fikk smake? Vel, nå har jeg tenkt til å dele oppskriften med dere, for Dennis elsket den - det gjorde vi andre også. Nå tilsatte vi litt ekstra i suppe til oss voksne før servering, men det var likevel så likt som det kunne bli. Endelig kunne Dennis også spise det samme som oss til middag. Oppskriften under holder til 4 voksne og omtrent 20 isbiter med babymat.

Du trenger:

4 søtpoteter (her har jeg regnet to av dem til Dennis og de to andre til oss voksne), 1 chili, 1 boks kokosmelk, 2 terninger hønsebuljong, 0,5 ts hvitløkspulver, 1 ts pepper, 1 ts salt, 0,5 ts ingefær, ønsket mengde baconterninger

Slik gjør du - babymaten:

Skrell to av søtpotetene, hakk dem opp i terninger og la dem koke til de er myke - dette tar omtrent 15 minutter. Hell så av vannet og mos dem sammen med en blender. Dette gir en myk og deilig konsistens og smaken er utrolig søt. Dette er derfor perfekt å begynne med som noe av det første babyen får spise. Dennis elsket det!

Slik gjør du - voksenmaten:

Den vanlige suppen lager du på akkurat samme måte, bare at før du moser alt sammen tilsetter du kokosmelk, finhakket chili og alt krydderet. Kok så opp igjen samtidig som du tilsetter buljongterningene. Pass på å røre hele tiden ettersom at suppen er såpass tykk at det spruter når den når kokepunktet hvis man ikke rører. Dette synes jeg også er et fint tidspunkt å steke baconet på. I tillegg lagde jeg et hvitløksbrød - dette deler jeg oppskriften på i neste uke!

Synes du det ser godt ut?

Spinatsuppe: bedre enn du tror!

 • 08.09.2017 kl. 16:59

Jeg har fokus på en grønnere hverdag for tiden. Med det mener jeg å spise litt grønnere. Litt sunnere. Det skal egentlig så lite til om man bare innstiller seg på det, for ikke å snakke om at det finnes et hav av deilig og sunn mat der ute. Som for eksempel denne middagen jeg vil dele med dere i dag. Kanskje ikke så fredagsvennlig, men ettersom Christopher er på jobb benytter jeg muligheten til å spise det han ikke liker når han er borte.

Du trenger (til 2 porsjoner):

300 gram fersk spinat, 1 grønnsaksbuljongterning, 5 dl vann, 100 gram karbonadedeig, 1/2 løk, 2 fedd hvitløk, 2 dl kokosmelk, ønsket mengde mager kesam, 1 ss olje, salt og pepper

Slik gjør du:

Hakk opp løk og finhakk hvitløken. Stek så begge deler i 1 ss olje. Tilsette spinaten, vannet og buljongterningen. La alt småkoke i 10 minutter. Mens suppen koker steker du karbonadedeigen. Bruk så stavmikseren til å blande suppen sammen slik at det blir et glatt og kremete resultat. Tilsett kokosmelk, salt og pepper helt til slutt. Server med karbonadedeig og kesam!

Jeg stekte også noen grove rundstykker til - og det smakte absolutt ikke feil! Det ser kanskje ikke så godt ut, men det lover jeg dere at det er. Både godt og mektig! Prøv denne neste gang det står suppe på ukesmenyen!

Synes du det høres godt ut?

En sunn helgemiddag!

 • 25.08.2017 kl. 19:54

I kveld er Dennis og jeg på besøk hos mamma. Christopher er på jobb og vi valgte å ta en frikveld fra syingen for å kose oss litt sammen med familien. Jeg fikk servert en nydelig middag, tortillapizza med deilig fyll og fersk ruccola på toppen. Det smakte helt fantastisk, og det var godt å spise noe sunt til tross for at det faktisk er helg i dag. Absolutt et godt tips om du har lyst på noe godt til middag, men likevel vil holde deg borte fra det med mest fett og sukker.

Nå sitter Dennis og koser seg på fanget til mormoren sin sammen med den nye lekeelefanten han fikk i går. Det er snart natt for han, og da er det godt med litt mormorkos før lalletid.

Hva hadde du til middag i dag?

Spicy minikjøttboller i salsa!

 • 21.08.2017 kl. 19:24

Mm, en av favorittmiddagene mine er helt klart denne jeg skal dele oppskriften på nå. En av grunnen til at den er på topp fem over middagsfavorittene er nok fordi vi spiser det alt for sjeldent. Alt man spiser et par ganger i halvåret smaker liksom så mye bedre enn de som serveres fast en gang i uken. Oppskriften er veldig enkel, og maten er lett å lage. I tillegg er det en sunn og god middag du kan nyte med god samvittighet.

Du trenger (til 2-3 personer):

400 gram karbonadedeig, 1 egg, 1/2 ss potetmel, 1 ts pepper, 1/2 ts salt, 1 ts chilikrydder, 1 boks hakkede tomater, 1 boks salsa, 1 pose potetstappe (eller eventuelt hjemmelaget som smaker enda bedre) + litt gressløk

Slik gjør du:

Start med å kna karbonadedeigen sammen med egget, potetmel, pepper, salt og chilikrydder i ei bolle. Når alt er most godt sammen bruker du enten hendene eller ei skje (eller begge deler) til å lage mange små runde kjøttboller. Stek dem på middels varme i stekepannen til de er stekt på alle sider.

Tøm så de hakkede tomatene og salsaen over og sett på et lokk. Da dette putre på middels varme mens du lager potetstappen. Lager du den fra bunn av må du eventuelt begynne tidligere, men posestappe passer det perfekt å begynne på den nå. Pass på å røre i kjøttbollene inni mellom.

Jeg pleier alltid å hive litt gressløk oppi samtidig som jeg tilsette potetstappepulveret. Dette synes jeg gir en ekstra piff på stappen!

Når potetstappen er ferdig er alt klart for servering!

Så enkelt, håper det smaker!

Deilig og sunn smoothie på 1-2-3

 • 03.08.2017 kl. 14:19

En grønn smoothie er ofte noe som skremmer mange fra å tørre og smake. For det ser kanskje ikke like delikat ut som en mørk gul eller dyp rød, men den kan absolutt være like god! Denne jeg lagde meg tidligere i uken smakte hvert fall helt fantastisk. Faktisk så god at jeg ønsker å dele oppskriften med dere.

Du trenger:

1 neve spinat, 1 eple, 1 kiwi, 1/2 avocado, 1/2 lime, 1 banan og 2 never isbiter

Kutt eple, kiwi, avocodo og banan i biter. Kjør alt godt sammen i en blender før du tilsetter isbiter og saften av en halv lime. Blant alt godt sammen i et par minutter til og plutselig har du et supert lite måltid i farta.

Håper det smaker!

The perfect breakfast!

 • 29.07.2017 kl. 16:58

I dag er det lørdag, og da er det vel innafor å une seg pannekaker til frokost - er dere ikke enig? Jeg lagde derfor pannekaker til meg og min kjære i dag morges. Det smakte helt fantastisk, spesielt med sukkerfri pannekakesirup over! Nå er det én liten ting jeg har holdt hemmelig for dere, og jeg lover at dere ikke hadde merket det om dere hadde fått spist denne retten først heller.

innlegget inneholder adlinks

Jeg spiste dette til frokost flere ganger denne uken - med verdens beste samvittighet! Dette er nemlig proteinpannekaker, men det betyr ikke dermed at de smaker ekkelt. Faktisk synes jeg de smaker mye søtere og bedre enn de vanlige pannekakene med mel, sukker og det hele. For ikke å snakke om at det tar en brøkdel av tiden å lage dem! To skjeer med pulver fra denne boksen (boksen jeg linket til nå gir hele 57 måltider! men om du heller vil prøve en mindre pakke først finner du den her), 1.5 dl vann og et par sekunder med risting i shakeren så er den klar til å stekes! Gjort på under to minutter altså.Perfekt om du er lei brødmat til frokost!

Deilig tilbehør til pizzaen på 1-2-3!

 • 18.06.2017 kl. 18:30

Åh, jeg var på besøk hos mamma i går kveld, og der fikk jeg servert hjemmelaget italiensk pizza med en helt fantastisk pizzasalat til. Salaten smakte så godt (pizzaen også altså!) at jeg var nødt til å spør henne om oppskriften. Heldigvis fikk jeg tillatelse til å dele den med dere også, så da beordrer jeg deg til å lage denne neste gang du skal ha pizza. Tro meg, du kommer ikke til å angre!

Det beste av alt er likevel at den lages på snipp, snapp, snare - så du kan for eksempel lage den når pizzaens steketid nærmer seg slutten. Alt du trenger er 1/2 hodekål, 4 ss eddik, 1 ss sukker, 2 ss olje, 1 ts salt, 1/2 ts pepper. Skjær opp hodekålet i strimler og bland inn alle ingrediensene. Voíla! Så enkelt og så godt. Topper du det hele med hvitløksdressing er det ingen tilbehør til pizza som kan slå denne.

Ellers vil jeg gjerne dele oppskriften på pizzaen med dere en annen gang, for den smakte også helt vidunderlig. Jeg skulle gjerne invitert dere alle med hjem på middag til mamma, haha. Da er jeg sikker på dere hadde godt derfra med et smil om munnen og ikke minst gode og mette.

Kunne du tenke deg å prøve denne pizzasalaten?

Ovnsbakt squash med karbonadedeig!

 • 14.06.2017 kl. 15:13

Ettersom jeg var veldig forberedt på at Dennis ville få feber i går, og jeg visste at Christopher skulle på jobb, inviterte jeg mamma og lillesøster på middag slik at jeg slapp å være alene med han første gang han fikk feber. Valg av mat falt på ovnsbakte squash med karbonadedeig. Noe jeg aldri har smakt før, faktisk har jeg knapt spist squash før, men dette var utrolig godt - så det kan jeg virkelig anbefale. Jeg har også veldig gjerne lyst til å dele oppskriften med dere slik at dere også kan prøve.


Du trenger (til tre porsjoner):

3 squash, 3 ss meierismør, litt salt, 400 gram karbonadedeig, 1 boks hermetiske tomater, 1 ts salt, 1-2 ts pepper (alt etter hvor sterkt du ønsker det), 9 skiver ost eller litt revet ost. Server gjerne med salsa, rømme og ris til (jeg glemte selvsagt rømmen, men det var kjempe godt likevel).


Slik gjør du:

Start med å vakse squashen, dele dem i to og deretter skrape ut innmaten med ei skje. Legg det i ei bolle for dette skal brukes senere! Plasser så squash halvdelene på et stekebrett med bakepapir og legg 0,5 ss i hver av halvdelene. Dryss så over litt salt og stek dem midt i stekeovnen på 225 grader i 6-7 minutter.

I mens squashene er stekeovnen kan du starte med fyllet. Stek karbonadedeigen i noen minutter. Tilsett så innmaten fra squashene (om du ikke har en stekespade som kan dele bitene bør du grovhakke dem først) og stek i et par minutter til. Helt til slutt tilsetter du de hermetiske tomatene og krydderet.

La det hele få surre litt til det meste av væsken etter tomatene er fordampet. Husk å koke risen om du skal ha den til!

Fordel så karbonadeblandingen i squash-halvdelene og topp med litt revet ost.

Sett så brettet inn i stekeovnen igjen og la det steke noen minutter til osten har smeltet. Server så med revet ost, salsa, rømme og ris! Et lite tips er å ha piffi på risen - det smaker supergodt.

Tror du dette er noe du kunne likt? Ikke bare er det godt, men det er jammen sunt også. Vil du ha det enda sunnere kan du selvsagt også droppe smøret.


Helt til slutt vil jeg bare informere dere om at feberen til Dennis gikk ned etter paraceten i går, og gikk kun opp til 38 noen få ganger etterpå. I løpet av natten har det forsvunnet helt for i dag morges våknet han med et stort smil akkurat som om ingenting hadde hendt. Veldig deilig!

Fyll brødskuffen med hjemmelaget bakst!

 • 08.06.2017 kl. 17:21

I tillegg til å fikse meg kontor i spisestua i går brukte jeg også en del tid på å fylle brødskuffen med hjemmebakte rundstykker og grove scones. I blant kan det være godt med noe annet enn bare vanlig brød! Spesielt nå som Christopher sjonglerer to jobber synes jeg det er veldig viktig at han liker jobbmaten sin slik at han bruker litt tid på å smøre den med seg før han går - og ikke minst orker å spise den mens han er på jobb.

Jeg bakte derfor tolv rundstykker til han - seks runde og seks avlange! I tillegg bakte jeg to grove scones til meg selv! Resultatet ble supergodt, og det er faktisk ikke så vanskelig som man først tenker heller. For å være ærlig tror jeg egentlig man sparer litt penger også, for om man allerede har de fleste ingrediensene hjemme koster det ikke allverden å bake selv.

Helt til slutt vil jeg gjerne dele oppskriften på sconesene til dere, fordi de smakte virkelig amazing! Spesielt med philadelphia ost, kalkunpålegg og agurk på! Bland sammen 3,5 dl havregryn, 3 dl sammalt speltmel, 2 egg, 2 dl vann, 0,5 ts salt  og 0,5 ts bakepulver. Form dem til to store boller og skjær så et kryss over hver av bollene. Skjær nesten helt gjennom! Stek dem så midt i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. Voíla!

Pleier du å bake mye?

What I eat in a day!

 • 05.05.2017 kl. 20:20

For noen dager fikk jeg et spørsmål om jeg kunne skrive et "what i eat in a day" innlegg, og det kan jeg selvfølgelig! Nå er jeg ikke på noen diett, så det blir veldig forskjellig fra dag til dag, men som et eksempel kan jeg fortelle dere hva jeg spiste i dag.


Til frokost

Gresk yoghurt naturell blandet med kalorifri karamell saus (kan kjøpes her) slik at yoghurten får en deilig karamellsmak, men likevel er uten sukker. Også toppet jeg det hele med jordbær og blåbær for å gjøre det ekstra spennende.

Lunsj

Tre speltlomper med kalkunpålegg og agurk.

Rett før trening

Ei banan

Etter trening

En proteinshake + to riskaker

Middag

Panert sei med gulrot, poteter og en liten klatt smør. Dette så veldig kjedelig og tørt ut ser jeg, haha, men det smakte knall godt altså! Og for de av dere som ikke har fått det med dere kan jeg jo nevne at jeg ikke liker saus.

Kveldsmat

Proteinpannekake med kalorifri sjokoladesaus og sukrinmelis på toppen der igjen!


Fortell meg gjerne omtrent hvordan du spiser på en dag!

Super godt tips hvis du vil ned i vekt!

 • 21.04.2017 kl. 19:17

Så lenge man har gode oppskrifter er det egentlig veldig enkelt å spise sunt! I dag for eksempel, lagde jeg meg disse havrepannekakene til lunsj. De er kun laget av ett egg, 30 gram havregryn og ei teskje sukrin. Med andre ord supersunt og skikkelig muskelmat! ;-) Til topping hadde jeg kalorifri jordbærgele fra walden farms. Knallgodt.

For å lage pannekakene blander du bare sammen egget og havregrynet i ei skål. Tilsetter sukrin og rører alt sammen med en gaffel. Stek deretter to pannekaker (lapper) på høy varme i et minutt og to på hver side. Voila! Det blir nesten ikke enklere enn det.

Denne jordbærgelen er noe av det beste som finnes! For ikke bare er det kalorifritt, men det er også super godt på smak. Da jeg gikk på fitnessdietten hadde jeg av og til ei skje og to med dette på kvelden om søtsuget meldte seg, og det hjalp veldig mye. De finnes også i både appelsin, blåbær, bringebær og sikkert enda flere smaker, så det er nesten umulig å bli lei! Alle walden farms sine produkter kan du kjøpe her. Der er det blant annet sjokoladedip, ketchup, dressinger og mye mye mer. Og alt er selvsagt kalorifritt! Tror du dette er noe du kunne likt? Har du smakt walden farms sine produkter før, og hva synes du eventuelt om dem? 

Galskap og påskefrokost!

 • 13.04.2017 kl. 18:08

Tradisjonen tro var det påskefrokost hjemme hos mamma i dag. Kjempe koselig! Denne frokosten føles som den ikke kan bli bedre hvert eneste år, men jammen er det et enda større utvalg året etter. Det er nesten ikke til å tro. Bare se på alt vi hadde å velge mellom til de nystekte baguettene, og ikke minst kjeksen med ost til dessert. Mmm! Dessert til frokost er jammen ikke hverdagskost.

- lillegull sov i vuggen sin mens vi spiste -

Ellers er ikke denne frokosten for alle. Vi blir nemlig en gjeng med galninger rundt så mye deilig mat. Eller galne er vi vel egentlig alltid - men med et slikt matutvalg blir det bare enda verre. Her lager vi briller av fårepølse, tvangsmater og har alle mulige samtaler rundt frokostbordet. Etterfulgt av de verste brølelatrene du kan tenke deg. Selvsagt med litt grisesnøfting inni mellom! Så, det nytter ikke å være fin på det om du skal spise med oss. Det har heldigvis Christopher forstått for lenge siden, og han er ikke bedre selv. Dermed glir han rett inn i familien. 

Og med det ønsker jeg dere alle en fantastisk god påske!

Bakt paprika er undervurdert!

 • 12.04.2017 kl. 18:45

Mmm, bakt paprika er virkelig undervurdert! Det er ekstremt godt, og kan varrieres på alle mulige måter. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha oppi paprikaen. I denne oppskriften har jeg valgt å ha kjøttdeig, gulrot og mais, og resultatet ble en smakseksplosjon uten like. Absolutt verdt å prøve ut hjemme.

Du trenger:

Til to personer: 2 paprika, 200 gram kjøttdeig, 1 gulrot, 1 boks hakkede tomater (eller hele slik jeg har, og hakk dem selv), 1 boks mais, 100 gram raspa ost, salt, pepper, chilikrydder (kan sløyfes) og gressløk. Rømme til servering.


Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader. Skrell deretter gulroten og skjær den i strimler.

Stek kjøttdeigen sammen med gulrøttene og maisen. Krydre så med 1/2 ts pepper, 1/2 ts salt og 1/2 ts chilikrydder.

I mens dette steker en liten stund kan du skjære toppene av paprikaene, fjerne innmaten og skrape ut eventuelle rester med ei skje.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt heller du over glasset med hakkede tomater og lar det hele putre i et par minutter.

Hell kjøttdeigblandingen over i ei skål, osten i en annen og ha paprikaene klar. Legg så annet hvert lag med kjøttdeigen og osten. Start med et lag kjøttdeig og avslutt med et lag ost.

Sett paprikaene i ei ildfast form og stek dem i stekeovnen på 200 grader til osten er blitt gyllen. Dette tar omtrent 15-17 minutter, men følg med hele tiden ettersom det avhenger av hvilken ovn du har og ikke minst hvilken ost du bruker.

Når paprikaene er ferdig stekte legger du litt rømme på toppen og deretter et lett dryss med pepper og/eller gressløk. Legg gjerne på et blad og to med koriander helt til slutt, det gjorde jeg.

Deretter er det bare til å servere! Håper det smaker.

Tror du dette er noe du kunne likt?

I kjøleskapet mitt finner du...

 • 03.04.2017 kl. 17:12

Hei og hå! I dag har jeg veldig lyst til å ta dere med på en tur i kjøleskapet mitt. Hver mandag drar jeg og Christopher på storshopping for hele uken, og da handler vi inn alt vi trenger av mat de neste syv dagene. Med andre ord er kjøleskapet rimelig skrapt på søndagene før det fylles opp igjen første dagen i uken. Det er noen produkter som går igjen hver eneste uke, og som virkelig er «must have», mens andre kun kjøpes inn en gang i blant.

Over her ser du middagsmenyen vår denne uken. Vi prøver å planlegge fem middagsretter hver eneste uke før vi drar på handleturen, også koser vi oss litt ekstra i helgene annen hver uke. Men denne uken her for eksempel skal Christopher være på jobb fra kl.12-21 både lørdag og søndag, så da blir det enten noe enkelt på meg, med mindre jeg tar turen på besøk til mamma. Neste helg derimot har han fri, så da kjøper vi oss kanskje noe ferdig mat eller tar opp noe litt ekstra godt fra fryseren.

Fortell meg gjerne om dine must have i kjøleskapet!

Bakt potet med deilig fyll!

 • 01.04.2017 kl. 13:30

Trenger du litt inspirasjon til den kommende ukens middagsplanlegging? Eller kanskje du ikke vet hva som frister i dag? Denne retten her smaker helt fantastisk og tar bare 10 minutter å lage. Til tross for at det er bakt potet - noe du kanskje tenker tar en evighet? Men neida, med et triks og to har du bakt potet med masse deilig fyll på bare ti minutter. Oppskriften ser du under.

Du trenger:

Ønsket antall poteter (er de store kan du beregne ei potet til hver person ettersom det er så mye godt fyll) Til én person: ei potet, to små eller ei stor gulrot, ei pølse, en halv boks maisen liten løk, 1 ts gressløk, 3 ss rømme, 3 ss salsa


Slik gjør du:

Start med å skjære potetene i to, stikk så mange hull i hver potet med en gaffel. Surr potetene inn i plastfolie og bak dem i mikroen i 8-10 minutter.

Samtidig som potetene står i mikroen kan du skjære opp løken, gulroten og pølsen. Stek så alt i stekepannen i litt olje til løken er gyllen.

Når potetene er klare er egentlig retten ferdig, det er bare til å legge alt klart på fatet. Pakk gjerne inn potethalvdelene inn i litt aluminiumsfolie både for å få den «bakt potet looken» men også for å holde litt ekstra på varmen.

Skjær ut ei spiseskje med potet midt i poteten og legg så litt av grønnsak- og pølseblandingen oppi hullet.

Legg maisen over der igjen.

Før du topper det hele med salsa, rømme og litt gressløk! Vips så var retten klar!

Veldig enkelt, veldig godt og ikke minst ser det utrolig delikat ut!

Synes du det ser godt ut?

Kjempe gode, asiatiske vårruller!

 • 08.03.2017 kl. 18:16

Mmm, vårruller! Det er noe av det beste som finnes spør du meg. Derfor valgte jeg å invitere mamma og de på asiatisk middag i dag når min kjære skulle på jobb. Han er ikke så stor fan av asiatisk, så da passer det fint å lage dette en dag han likevel ikke skal spise sammen med meg. Oppskriften under er absolutt ikke noe hokus pokus, bare følg punktene så skal du se det går som en lek.

Du trenger:

Vårrullene: en pakke kjøttdeig, en pakke vårrullark, en pakke glassnudler, 3 gulrøtter, 1 gul løk, 2 fedd hvitløk, 1 chili, en liten neve kål (omtrent 1/8 del av et kålhode), 1 dl matolje, 2 ss sweet chili saus, salt og pepper. Tilbehør: ris, en boks mais, 2 gulrøtter, sweet chili saus, nanbrød

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 225 grader. Hakk deretter opp hvitløk, løk, chili og kålhode. Rasp gjerne gulrøttene med en rasp, om ikke kan disse også finhakkes!

Legg glassnudlene i ei gryte med kaldt vann. La de ligge til de er blitt helt myke! Samtidig steker du hvitløk, chili og gul løk i ei stekepanne med litt smør/olje.

Når løken er blitt gyllen legger du alt fra stekepanna oppi ei skål, og steker så kjøttdeigen.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt heller du løk/chiliblandingen tilbake igjen i stekepannen + revet gulrot og det hakkede kålet. Stek alt sammen i panna på lav varme samtidig som du blander inn resten av ingrediensene. Klipp glassnudlene i små biter før du tilsetter dem i blandingen.

Legg et og et vårrullark i bløt i varmt vann i 10-15 sekunder før du legger det flatt på kjøkkenbenken, legg så 2-3 ss med grønnsak- og kjøttblandingen i midten på halvdelen mot deg. Rull så inn mot midten, stopp og brett inn sidene, og rull videre til du ikke har mer igjen av arket. Stek vårrullene midt i ovnen i omtrent 18-20 minutter.

Imens vårrullene står i stekeovnen kan du begynne med tilbehøret! Jeg valgte å hakke to gulrøtter opp i terninger, og deretter koke dem sammen med risen. Helt til slutten blandet jeg også inn en boks mais, og så serverte jeg vårrullene med denne grønnsaksrisen, sweet chilisaus til å dyppe i og nanbrød på siden.

Ser det ikke godt ut? Tror du dette er noe du kunne likt?

7 enkle og gode middagstips!

 • 27.02.2017 kl. 19:36

Står du fast i matveien? Kanskje sliter du med å planlegge ukens middager fordi du føler det bare blir de samme rettene om og om igjen. Vel, da har du klikket deg inn på riktig innlegg, for her finner du hele syv ulike, gode middagsretter! Finn frem penn og papir og skrible ned hva du trenger til disse middagene så er du allerede godt i gang. Her finner du nemlig en veldig variert og god ukesmeny med alt fra vegetarretter til supper og selvsagt noen klassikere med rødt kjøtt.


- Ukesmeny uke 9 -

Mandag - enkel og god grilltallerken

Okei, så er det kanskje ikke helt sommer og grillsesong enda, men vi er da på god vei! Denne enkle retten lages inne på stekepannen, men likevel får man den gode grillfølelsen av å spise det. Absolutt en fin start på uken!

Tirsdag - spicy gulrotsuppe med kylling

Dere aner ikke hvor stolt jeg var etter å ha disket frem denne retten. Den ble så ekstremt mye bedre enn forventet at jeg endte med å dele oppskriften til tross for at bildene er tatt med et dårlig mobilkamera. Suppen er tykk og god med en deilig blanding av gode smaker. Suppe-tirsdag!

Onsdag - Falafel med ris og tomatsaus

Det nyeste innslaget i «mat»-kategorien; deilig og asiatisk falafel! Denne var bare så god at jeg var nødt til å ta den med i ukesmenyen til tross for at det bare er seks korte dager siden jeg spiste den sist! Helt klart å anbefale - både til dere som til vanlig elsker asiatisk, men også til skeptikerne. Denne retten tror jeg nemlig alle liker.

Torsdag - Ovnsbakt og fyllt paprika!

Mmm, det er nesten ingenting som smaker så godt som ovnsbakte grønnsaker, og jeg må innrømme at ovnsbakt paprika med masse deilig full inni må være en av mine favoritter. Det er ei god stund siden jeg lagde denne retten sist, så nå begynner det absolutt å bli på tide igjen!

Fredag - Spicy kyllingpizza

Nå blir det en del kyllingretter blandet med sterke smaker - men det må jeg ærlig innrømme at er to av mine favoritter innen matverdenen; kylling og sterk mat. Denne pizzaen er ekstremt sprø, saftig og kjempe god. Perfekt mat på fredagskvelden!

Lørdag - Sunne kyllingnuggets med salat

Kanskje ikke nødvendig å ha en sunn rett på en lørdag tenker du kanskje? Men der tar du skrekkelig feil. Denne retten her smaker nemlig  usunt og godt. Kyllingnuggetsene er til og med bedre enn de fra McDonalds, og la oss være ærlige, det skal litt til..? ;-) Prøv dem da vel!

Søndag - Bakt søtpotet med tilbehør

Vi avslutter uken med nok en vegetarrett, og denne smaker helt fantastisk godt. Her snakker vi grand finale altså! Godt for munnen, godt for miljøet og godt for kroppen. Søtpotet er en ekstremt næringsrik grønnsak som jeg absolutt bør bli flinkere å inkludere i middagene. I tillegg til de gode næringsstoffene er det heller ingen hemmelighet at den smaker himmelsk - spesielt når den er bakt!


Klikk på bildene for å komme til de forskjellige oppskriftene!

Deilig, asiatisk falafel!

 • 21.02.2017 kl. 20:03

Da jeg skrev handlelisten for denne uken fristet det av en eller annen grunn med litt asiatisk mat. Jeg planla derfor to forskjellige asiatiske retter, og her har dere oppskriften på den første av dem. Det er faktisk en vegetarrett, men den smaker helt nydelig og man savner absolutt ikke et innslag av kjøtt - det gjorde i hvertfall ikke jeg.

Når det kommer til ingredienslisten må du ikke bli skremt av den, for halvparten er bare krydder!

Du trenger:

2 bokser kikerter, 1 gul løk, 2 fedd hvitløk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts chilikrydder, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts tandoori, 3 blader fersk basilikum, 2 bokser hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 dl matfløte, 1 pose ris, nanbrød

Slik gjør du:

Hell vannet av kikertene, og ha dem i en bolle med et knust fedd hvitløk, 1/2 hakket løk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts paprikapulver, 1/2 ts chilipulver, 1/2 ts tandoori og finhakket basilikum.

Mos alt med en stavmikser. Er deigen perfekt så er det bare å forme små kuler av den, er den litt for våt så tilsett 2-3 ss hvetemel, er den litt for tørr så tilsett noen dråper vann. Her er det bare å prøve seg frem!

Stek falafel-bollene på middels varme i ei stekepanne med litt olje til de blir helt faste med et tynt og sprøtt lag.

I mellomtiden koker du posen med ris. Ha boksene med hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 fedd knust hvitløk og andre halvdel av den hakkede løken i en gryte. La det hele stå å småputre til løken er blitt myk, og mos så den varme blandingen med en stavmikser. Tilsett 1 dl matfløte og smak til med salt og pepper.

Sett nanbrødet i stekeovnen i det du tar tomatblandingen av stekeplaten for å mose den. Server så denne deilige retten med ris nederst, tomatsaus over og falafel-boller helt på topp. Oppskriften bør holde til å mette tre mager!

Dette hadde jeg til middag i dag, og magen ble veldig glad etter å ha blitt servert en deilig, asiatisk vegetarrett som er nokså enkel å lage. Anbefales på det varmeste!

Synes du det ser godt ut?

Spis ute for kun en hundrings!

 • 17.02.2017 kl. 15:18

Dere som bor her i distriktet har garantert hørt om «Haugesund i 100». En kampanje for å vise frem byens spisesteder, der man kan velge en rett til kun hundre kroner på flere forskjellige restauranter i ei hel uke. Kanskje har dere lignende i andre byer også? Fortell meg gjerne om det i så fall!

Uansett, dette måtte vi selvsagt teste ut. Så i går - som var første dag i denne kampanjen - gikk vi ut og spiste på Brasseri Brakstad hvor vi fikk servert langtidsbakt svinenakke!

Maten smakte nydelig, og når det i tillegg kun koster 100,- per person svarer det seg nesten å spise ute i stedenfor å lage mat hjemme. Absolutt noe jeg anbefaler alle i området rundt Haugesund å teste ut. I morgen skal vi på Himla Godt Spiseri & Bar å teste ut sjettesans-burger. Noe så spennende! Oversikten over alle spisestedene som er med på denne kampanjen, og hvilken rett hver av dem serverer ser dere under her.

Vi var så heldige å få middagen, dessert og drikke spandert av snille morfar ♥ Tusen takk!

Finnes det en slik kampanje der du bor?

Deilig fingermat som må prøves!

 • 10.02.2017 kl. 20:08

Er du litt småsulten og ønsker noe enkelt og veldig godt å spise på en fredagskveld? Eller kanskje bare som snacks til lunsj? Slik fingermat som dette fungerer til det aller, aller meste, og smaker knallgodt! Absolutt å anbefale enten en helt vanlig dag eller om du får besøk. 

Du trenger:

en pakke karbonadedeig, ei halv agurk, ost, tannpirkere, en pakke skivet bacon, 1 egg, salt og pepper


Slik gjør du:

Start med å blande karbonadedeigen med egget og passe mengde salt og pepper. Rør alt sammen i ei bolle!

Bruk ei måleskje eller bare i vanlig skje til å lage omtrent like store minikjøttboller. Stek dem på sterk varme alle sider i ei stekepanne.

Skjær opp agurken, osten og baconet i passe store skiver. Stek deretter baconskivene godt på hver side.

Helt til slutt er det bare til å montere herligheten sammen. Ta ei agurkskive, ei ostesneie, ei baconskive og ei minikjøttbolle på en tannpirker - server og nyt!

Tror du dette er noe du kunne like?

Romantisk date her hjemme!

 • 05.02.2017 kl. 21:12

Til tross for lite energi om dagen var jeg bare nødt til å gjøre noe litt ekstra spesielt til middag i dag. Det er så lenge siden kjæresten og jeg har hatt en skikkelig god, hjemmelaget middag der jeg har stått en god stund på kjøkken etterfulgt av å dekke bordet pent og skikkelig. Det har blitt mye posemat, frysemat og enkle løsninger den siste tiden - men i dag fikk jeg nok.

Disket derfor opp med en skikkelig god og hjemmelaget middag som tok en liten evighet å tilberede, haha. Indrefilet av svin med baconterninger, stekte båtpoteter og gulrot strimpler til! Også saus til min kjære da.

Maten smakte himmelsk, og alt var veldig romantisk! Vi hadde til og med dekket bordet med finserviset vårt for anledningen. En bukett med roser satte vi på bordet, og like ved siden av sto en nydelig tulipanbukett jeg fikk av farfar her en dagen. Snille, gode farfaren min. Tusen hjertelig takk!

Vi er blitt skikkelig flinke til å bruke god tid på å pleie forholdet vårt om dagen - masse god kvalitetstid, med andre ord. Jeg synes det er så viktig å få tid til det nå når vi bare har oss to å tenke på. Det blir hakket vanskeligere å planlegge dater når lille er født, så da bruker vi denne siste tiden før fødselen til masse kliss og klass! I like it.

Hva hadde du til middag i dag?


Ellers er vinneren fra giveawayen trukket, og kontaktet på mail!

Enkelt og godt lunsjtips: minipizza!

 • 02.02.2017 kl. 19:59

Har dere noengang vært veldig sulten men samtidig hatt en ikke-eksisterende matlyst? Det har jeg hatt rundt lunsjtider de siste dagene, og da har denne supergode minipizzaen vært en reddende engel. Den er veldig enkel å lage og smaker himmelsk! Brødskivene blir skikkelig sprø samtidig som de er dekket av saftig ost som sammen med tomatpuréen smelter ned i hullene i brødskiven. Kan ikke beskrives - må bare prøves!

Du trenger:

ønsket antall brødskiver, samme antall ts med tomatpuré, ost (enten raspet, ferdig oppskjært eller ost du høvler opp selv), piffikrydder og litt ruccola til topping


Slik gjør du:

Smør ei teskje tomatpuré utover hver av brødskivene.

Fordel et lag med ost over tomatpuréen.

Dryss deretter et lag med piffikrydder over brødskivene, og sett dem i stekeovnen på 225 grader i 5-6 minutter til osten blir gyllen.

Når brødskivene er ferdigstekt strør du over litt ruccolasalat! Min har sett sine bedre dager, haha, men den var likevel veldig god!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Håper det smaker!

Spicy kyllingpizza på 1-2-3

 • 25.01.2017 kl. 16:24

Mm, er det noe jeg aldri kommer til å bli lei av så er det definitivt pizza. Samme om den er fra pizzabakeren, pakket i ei pappeske fra frysedisken eller om den er hjemmelaget - pizza er digg uansett. Nå skal jeg innrømme at jeg har jukset litt med bunnen, den er nemlig peppes sin 1-2-3 pizzabunn. Men den smaker himmelsk uansett! Absolutt noe som bør prøves til middag enten i kveld eller til helgen.


Du trenger:

Pizzabunn (enten om den er ferdigkjøpt eller om du lager den fra bunn av), 400 gram kylling, 1 boks med hakkede tomater med hvitløk, 1 ss tomatpuré, 1 rød chili, en halv boks créme fraiche, 2 ss matolje, en halv boks mais, en håndfull ruccolasalat, 4 ss grønn pesto


Slik gjør du:

Start med å skru på stekeovnen (dette glemmer jeg alltid selv, også må jeg stå å vente på at ovnen skal bli varm når pizzaen egentlig er klar, haha, så gjør dette nå!) 225 grader. Legg bakepapir på et stekebrett, og smør så 2 ss matolje utover bakepapiret. Om pizzaen får ligge å steke i matolje vil nemlig både bunn og kanter bli ekstra sprø og supergode. Fordel så deigen godt utover brettet.

Hell boksen med hakkede tomater i en gryte sammen med tomatpuréen, créme fraiche og finhakket chili. Min chili er faktisk egendyrket fra kjøkkenhagen min, men du kan fint bruke kjøpte fra butikken også. Gi det hele et lett oppkok før du moser alt godt sammen med en stavmikser.

Nå er tomatsausen klar! Smør sausen godt utover pizzabunnen, fordel så 4 ss grønn pesto utover deigen og ost over der igjen.

Skjær kyllingen opp i terninger og stek dem lett i stekepanne før du fordeler terningene over pizzaen. Topp med en halv boks mais (på min er det kun halve pizzaen som blir dekket av pesto og mais ettersom min kjære ikke liker dette) og 200 gram revet ost.

Pizzaen er nå klar til steking! Stek den i 15-20 minutter - alt etter hvor varm stekeovn du har. Når osten begynner å bli gyllen er den klar, så husk å følge med mot slutten! Topp pizzaen med ruccolasalat (og gjerne litt chili eller cherrytomater om du liker det) før servering.

Håper det smaker! Tror du at du hadde likt denne pizzaen?

Deilig, sunn og smakfullt hverdagsgodt!

 • 24.01.2017 kl. 18:40

Mmm, dette deilige fruktfatet har jeg akkurat kost meg med! Ikke helt alene altså, haha, jeg delte med lillesøster også. Kjæresten og jeg hadde ukens handledag i dag, og ettersom coop obs har -40 % på all frukt og bær klarte jeg ikke å gå forbi uten å ta med meg litt godsaker. I tillegg fikk vi handlet inn det aller siste til fødebagen, så den deler jeg med dere i morgen.

Vil dere helst at jeg skal vise hva jeg har med i fødebagen i et innlegg eller i en video?

Ellers må jeg bare fortelle dere hvor mye bedre frukt smaker med engang det er oppskjært! Ah, himmelsk. Sikker på at jeg kunne levd av bare frukt om det hadde hatt alle næringsstoffene vi trenger. Har ikke så mye annet på hjertet i kveld jeg altså. Fortell meg gjerne om det er noe dere ønsker å lese mer om, så får jeg litt inspirasjon til innlegg!

Husk å svare på om dere vil se innholdet i fødebagen min i et innlegg eller video!

Varme epler med nøtter og honning!

 • 22.12.2016 kl. 20:33

Har du lyst på noe veldig enkelt, godt og egentlig ikke så fryktelig usunt? Denne desserten her prøvde jeg meg på her en dagen ettersom jeg ønsker å servere den når vi skal ha folk på nyttårsaften! Resultatet ble så bra at jeg ikke lenger er i tvil - denne skal lages både på nyttårsaften og andre feiringer. Stjel gjerne oppskriften om du selv også ønsker å diske opp med noe veldig godt som gjestene dine sent kommer til å glemme!

Du trenger:

2 ss forever honning (kan kjøpes her), 12 valnøtter, 2 ss olje, 2 store epler


Forever Bee Honey er en deilig honning produsert av Forever Living. Takket være sitt høye fruktoseinnhold har honningen lavere GI enn vanlig sukker. Det gjør den til et bedre alternativ til søtning av drikker og bakverk. Honningen er hentet fra verdens mest ettertraktede honningprodusent i Nord-Spanias fjellområder, og er uten tvil noe som må prøves!


Slik gjør du:

Start med å hakke opp valnøttene.

Skjær eplene i to, og skjær ut kjernene med ei spiseskje før du pensler eplene med litt av oljen.

Bland så resten av oljen sammen med de knuste valnøttene og to spiseskjeer honning.

Fordel den seige valnøttblandingen oppi de fire penslede eplene.

Stek deretter eplene i ei ildfastform på nederste rille i stekeovnen på 170 grader. La dem steke i cirka 10 minutter, men følg med ettersom alle stekeovner kan være forskjellige!

Server med ei kule vaniljeis og topp det hele med kanel og litt mer av forever honningen!

Håper det smaker! Tror du dette er noe du kunne likt?

Warm chocolate in the morning!

 • 20.12.2016 kl. 12:08

Mmm, for en deilig start på dagen! Det vil si, etter oppkast og et møte i barnehagen. Formen var med andre ord ikke på topp, men da jeg kom hjem igjen etter å ha vært på besøk i barnehagen klarte jeg endelig å roe ned kroppen. Hva passer vel ikke bedre da enn denne deilige kakaoen på pinne? Der og da var det ingenting som kunne gjort starten på dagen bedre.

Kakaoen smakte utmerket, og med noe så enkelt som osteskive som tilbehør var det rene nyttårsaften i munnen min - den smakseksplosjonen av deilig, varm sjokolade og sprø osteskiver er er rett og slett uslåelig.

Når jeg da i tillegg drakk kakaoen fra Forever-julekoppen min var det lite som kunne slå denne tirsdagsmorgenen. Nå sitter jeg under et deilig ullpledd i stuen og ser på en julefilm som går på fem samtidig som lillegutt i magen tar saltoer rett som det er! Han er veldig aktiv i dag, og jeg tror det har noe med kakaoen og julestemningen nå om dagen. 

Hvordan startet du tirsdagen din?

En frisk og sunn start på dagen!

 • 09.12.2016 kl. 18:22

Med både lungebetennelse og ekstremt vondt i halsen er det ikke alltid like lett å få i seg mat. Faktisk har matlysten stagnert skikkelig den siste tiden, noe som har bekymret meg en del med tanke på lille i magen. Derfor steg både samvittigheten og humøret ti tusen hakk da jeg plutselig kom på å lage meg en deilig og innholdsrik smoothie. Dette har jeg gjort de to siste dagene, og jeg føler meg nesten bedre allerede.

Oppskriften gir to gigantiske glass - så to store porsjoner altså. Jeg pleier å lage meg to porsjoner om morgenen, så drikker jeg det ene glasset til frokost og det andre til et mellommåltid eller kos om kvelden. For selv om denne smoothien er sunn smaker den helt fantastisk!

Du trenger:

250 gram melon og pasjonsfrukt yoghurt fra tine, 400 gram frosne bringebær, 2 dl kaldt vann, 25 gram proteinpulver (jeg bruker iso whey zero i smaken lemon cheesecake, og den smaker himmelsk. Kan kjøpes her) og gjerne ei skive sitron til pynt og dessert etterpå.

Slik gjør du:

Ikke så vanskelig fremgangsmåte, det er tross alt en smoothie, men jeg skriver det opp likevel jeg. Hell alt sammen oppi en blender (du trenger ikke å riste proteinpulveret ut først. Jeg har i hvert fall ikke fått noen klumper av å gjøre det på denne måten) kjør det sammen til det har ønsket konsistens. 1-2 minutter var akkurat passe her!

Deretter heller du det over på to store glass. Drikker det ene til frokost og setter det andre i kjøleskapet til senere på dagen.

Fungerer utmerket! Smoothien blir god og syrlig av sitronsmaken i proteinpulveret og de frosne bringebærene. Synes du det er for surt kan du bare tilsette litt sukrin! Proteinrik, sunn og kjempe god, anbefales på det sterkeste.

Synes du det ser godt ut?

// inneholder adlinks

Pepperkakebaking på en søndag!

 • 04.12.2016 kl. 17:02

God andre søndag i advent! Her i hus startet jeg dagen med å hoppe ut av sengen og kjøre flinke samboeren min på jobb før jeg fikk spandert frokost av en kompis som sov over hos oss i natt. Deretter kjørte jeg en rask tur hjemom til mamma og de før jeg bestemte meg for å sette i gang med julekakebakingen.

Jeg fikk nemlig ei kjevle i gårsdagens luke i pakkekalenderen, noe som har vært sårt trengt. Den ble derfor flittig brukt sammen med forkle, reinsdyrhårbøylen og ikke minst sangstemmen min da jeg bakte pepperkaker i dag. Jeg nynnet på julesanger, kjevlet ut deigen og trykket ut de fineste figurene.

Så nå er kakeboksen min full av nystekte, deilige pepperkaker i alle mulige former. Favoritter må definitivt være de søte elefantformene jeg kjøpte på wish! Etter at tema på barnerommet har vært elefant må jeg innrømme at jeg har blitt hekta på alt som har med elefanter å gjøre, hehe.

Jeg ble også overrasket av en nabo i dag! Forteller dere mer om den hendelsen senere i kveld. I mellomtiden kan dere jo fortelle meg hva dere har brukt denne søndagen på så langt?

Spicy gulrotsuppe med kylling!

 • 16.11.2016 kl. 19:22

Ettersom så og si alt av mat har kommet opp igjen her i huset i dag valgte jeg å lage meg noe jeg aldri har prøvd før, men som likevel hørtes veldig godt ut der og da. Nemlig gulrotsuppe! Kjæresten og jeg tok turen til butikken hvor vi kjøpte en stor pose med first price gulrøtter og så fant jeg frem litt forskjellig jeg hadde i skapet. Resultatet ble helt nydelig takket være kyllingkjøttdeig, litt spicy krydder og frisk sitronsaft. Mmm! Absolutt verdt å teste ut.

 - Dessuten er retten både rimelig å lage, kjapp og supersunn! -

Du trenger:

1 liter vann, 2 hønsebuljong terninger, omtrent 700 gram gulrøtter, 1/2 ts ingefærkrydder, 1/2 ts chilikrydder og 1 chili (min kommer rett i fra planten i kjøkkenvinduet), 1 ts salt, 1 gul løk, , 3 ss sitronsaft, 200 gram kyllingkjøttdeig

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og skjær dem i mellomstore biter sammen med løken. Ha alt i en gryte med 10 dl vann + 2 hønsebuljonger og kok til grønnsakene er myke.

I mellomtiden kan du steke kyllingkjøttdeigen.

Sil vannet/kraften av grønnsakene over i en annen bolle. Slik at du nå har ei bolle med grønnsakene og ei bolle med kraften. Mos alt av gulrot og løkbiter med en stavmikser og tilsett omtrent halvparten av vannet igjen.

Ha så alt tilbake i gryten sammen med finhakket chili, alt krydderet, sitronsaften, halvparten av kyllingkjøttdeigen og gjerne litt mer av kraften dersom du ønsker suppen tynnere. Jeg brukte vel rundt 7-8 dl av kraften, og da ble suppen akkurat passe tykk. Gi det hele et nytt oppkok, og bland alt godt sammen. 

Når alt er blandet og suppen er god og varm skjærte jeg opp et par gulrøtter i tynne strimler og toppet med dem + resten av kjøttdeigen og et par busker med persille! Så er supper klar til servering. Gjerne med et par baguetter eller flatbrød til, men den smaker akkurat like godt uten også.

Oppskriften holder til 2 store eller 3 små porsjoner! Tror du dette er noe du kunne likt?

Tidenes beste havregrøt!

 • 11.11.2016 kl. 19:09

Er du glad i havregrøt? Da er denne oppskriften perfekt for deg. Denne hemmelige ingrediensen er nemlig prikken over i-en i en havregrøt og gjør underverker. Smaken blir enda søtere og mildere! Ikke er honningen usunn heller, så dette er virkelig noe du burde prøve.

Du trenger: 

2 dl melk, 2 dl havregryn, 2 dl vann, 3 ss forever bee honey (kan kjøpes her, dette er en sunnere honning), 0.5 ts salt og 1 ss kanel, 1 ss sukrin, noen rosiner og ein klatt smør

Slik gjør du:

Bland sammen melken og havregrynet i ei gryte, og sett platen på. Rør rundt hele tiden slik at ingenting setter seg fast i bunn, og når konsistensen er blitt veldig fast tilsetter du vannet, saltet og honningen!

Rør fremdeles hele tiden slik at ingenting setter seg fast, og når du har fått den konsistensen du ønsker tar du gryten av platen og heller grøten oppi ei skål.

Topp deretter grøten med det du måtte ønske, men selv synes jeg det er veldig godt med sukrin, kanel, en klatt smør og rosiner!Tror du dette er noe du kunne likt?

Jeg trodde ikke mine egne øyne!

 • 02.11.2016 kl. 16:12

Åh, vet dere hva jeg opplevde i dag? Noe jeg aldri trodde kom til å skje! Christopher og jeg hadde fisk til middag! Fisk! Dere aner virkelig ikke hvor lenge jeg har ventet på denne dagen her. Min kjære er nemlig alt annet enn en fiskeelsker, så da jeg sa til han at vi skulle ha panert sei til middag ble jeg møtt av et veldig skeptisk blikk. Han foreslo til og med om vi bare skulle ha McDonalds i stedet, haha!

Jeg sto likevel på mitt, og til middag i dag ble det panert sei med kokte gulrøtter, poteter og smeltet smør! Et lite onsdagstips er forresten at disse porsjonspakkene med sei selges til bare 10,- på spar denne uken! Dere kan jo tro jeg hamstret, hehe. Hele frysen er fullt opp av fisk. Derfor var det ekstra gøy, og ikke minst overraskende, at Christopher likte middagen!

Da ble det jubel i heimen! Nå står han nede og fikser opp i leilighet som snart er klar for utleie mens jeg oppdaterer dere, og så snart det er gjort skal vi bort i gamle leiligheten vår for å hente noen møbler. Håper dere har hatt en strålende onsdag så langt, og at resten av kvelden blir magisk!

Liker du sei, og synes du dette ser godt ut?

Skummel tomatsuppe til halloween!

 • 30.10.2016 kl. 13:30

Utenom nachos som jeg delte med dere sistgang er suppe også veldig enkelt å lage om du skal servere mange personer! Nå som det er halloween kan det kanskje være gøy å prøve seg på en gresskarsuppe? Om du derimot synes det høres litt for skummelt ut kan du alltids gå for en klassiker som grønnsaks-, beta- eller tomatsuppe. Sistnevnte er i tillegg rød, så det passer seg i hvert fall til halloween!

Om du likevel ønsker å gjøre den litt skumlere enn en vanlig tomatsuppe kan du enten se om du finner pasta i forskjellige «halloweenformer». Om ikke det går kan du koke pastaen for seg selv i grønn konditorfarge og servere den ved siden av suppa! Ha gjerne hardkokte egg som du dekorerer som øyne i ei annen skål.

Det finnes så mange alternativer! Det gjelder bare å finne frem den kreative siden av seg selv. Jeg dekorerte forresten eggene med rød konditorfarge og svart oliven. Prøv du også da vel!

En gledelig overraskelse!

 • 25.10.2016 kl. 17:36

Nå har Christopher og jeg nettopp vært på mangojakt over hele byen, men dessverre uten hell! Vi skulle nemlig ha en 20 centimeter lang mango, men ettersom det var umulig å finne falt valget til slutt på en som kun var 16 centimeter. Noen av dere vet kanskje hvorfor vi skulle ha en mango med akkurat denne størrelsen? Om ikke får dere i hvert fall svaret i kveld!

Men uansett, tilbake til overskriften! Vet dere hvilken gledelig overraskelse jeg ble møtt med i det jeg gikk inn dørene hjemme etter jobb i dag? Nemlig et brett med fersk og rykende varm middag med nystekte rundstykker til! Snille mormor hadde bestemt seg for å lage middag til Christopher og meg, og tidspunktet passet perfekt ettersom jeg kom rett fra jobb - både kald og skrubbsulten! Mmm.

Ellers skal jeg i gang med litt mer pakking nå! Vi har nemlig endelig fått vite at eksakt flyttedato blir den 1.november, så nå er det bare å få alt vi eier ned i esker. SOM jeg gleder meg til den spennende tiden fremover. Nytt hus, akkurat fått ny jobb og snart vårt første barn. Livet smiler!

Blodig nachos til halloween!

 • 24.10.2016 kl. 15:00

Noe som er veldig enkelt å lage når man skal ha halloweenfest er nachos! De av dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje da jeg delte denne oppskriften på blodige nachos med dere i fjor? Om ikke må dere ta en titt her, og skible ned alt dere trenger til neste handletur. For den er dere nødt til å få med dere!

Husker du da jeg delte oppskriften? Prøvde du den forrige gang? Skal du lage dette i år?

Gode proteinballer som fjerner søtsuget!

 • 15.10.2016 kl. 19:29

God lørdagskveld! Hvordan har helgen behandlet dere så langt? Selv har jeg brukt noe av tiden til å lage disse supersunne og gode proteinballene som fjerne søtsuget øyeblikkelig. Hva det er som gjør at man får mye mindre lyst til å spise sjokolade etter å ha tatt en eller to proteinballer vet jeg faktisk ikke, men kanskje det kan ha noe med den store mengden proteiner som finnes i disse?

Noen av dere husker kanskje at jeg har delt denne oppskriften tidligere også? Dere finner den i hvertfall her. Men grunnen til at jeg deler den igjen er fordi den er så ekstremt god, og kanskje kan være god å ha i morgen når man har lyst til å fortsette på lørdagsgodtet som sto fremme på bordet i går? Når noe både er sunt og fjerner søtsuget sier i hvert fall ikke jeg nei takk.

Disse er i tillegg superenkle å lage, og jeg anbefaler dem på det varmeste. I dag tok jeg med meg ei skål til mamma, og både hun og lillesøster syntes de smakte kjempe godt! «Akkurat som karamell», sa lillesøster. Ta en titt på oppskriften er da vel.

Kunne du tenke deg å prøve ut disse proteinballene?

Høstens beste grilltallerken!

 • 12.10.2016 kl. 17:53

Tidligere i dag satt jeg og funderte på hva jeg skulle lage meg til middag, og fikk plutselig veldig lyst på grillmat. Jeg spurte min kjære om vi skulle ta med oss grillen ut på piknik et sted - men etter at vi fant ut at vi ikke hadde mer grillkull, og dobbelt sjekket temperaturen ute bestemte vi oss for å droppe det.

I stedet laget jeg heller denne deilige og innholdsrike grilltallerken! Hjemmelaget dip som passer perfekt til grillmat, mos av blomkål og brokkoli og ikke minst stekte pølser og karbonader! Skriv ned ingrediensene og lag det du også.

Du trenger (nok til 1 person):

2 pølser, 2 karbonader, 6 spiseskjeer rømme, 1/3 teskje salt, 1/3 teskje pepper, 1/2 teskje piffi, 2 spiseskjeer sitronsaft, noen centimeter purreløk, 3 store dusker blomkål og 3 store dusker brokkoli


Slik gjør du:

Start med å sette blomkålen og brokkolien på kok. 

I mens de koker kan du starte med å lage den hjemmelagde dipen! Kutt purreløken i små biter, og bland dem deretter sammen med rømmen og krydderet. Rør godt om slik at alt blir blandet!

Skjær pølsene i to, og legg både dem og karbonadene i stekepannen på lav til middels varme. De skal ligge en stund slik at de blir varme helt gjennom uten å svi seg.

Nå har sannsynligvis grønnsakene kokt i rundt 15 minutter. Tøm derfor av vannet, og legg dem i ei skål. Bruk stavmikseren til å blande blomkålen og brokkolien godt sammen til en mos.

Når det er gjort er det bare til å plassere alt på tallerkenen, og tilsette litt ketchup som prikken over i-en! Server og nyt.

Håper det smaker! Er dette noe du tror du kunne likt?

Jeg vil spise frokost med mamma til jeg er femti!

 • 08.10.2016 kl. 15:27


Heldige meg fikk en invitasjon til dette frokostbordet i går kveld! Tror dere jeg jublet? Det skal jeg love dere at jeg gjorde. Det samme gjorde også magen min da den inntok denne maten etter at min fine mann hadde dratt på jobb. Jeg kjørte bort til mamma i elleve tiden før vi nøt en deilig felles frokost sammen alle tre!

Det er ingenting i hele verden som slår mammas frokostbuffet, og jeg håper jeg blir invitert til slike frokostselskaper som dette helt til jeg er femti! Jeg kommer i hvertfall ikke til å takke nei til en slik invitasjon med det første.

Hva hadde du til frokost i dag?

Sunne kyllingnuggets på 1-2-3

 • 26.09.2016 kl. 12:03

Hva er vel bedre enn å starte uken med en supersunn og knallgod middagsoppskrift? Kyllingnuggets er noe jeg tror jeg aldri kommer til å bli lei av, og jeg må innrømme det er litt av en utfordring å avstå fra denne deilige retten ettersom jeg forbinder kyllingnuggets med McDonalds.

Om du er som meg trenger du ikke lenger å motstå fristelsen. Kyllingnuggetsene jeg har delt i denne oppskriften er nemlig hundre ganger bedre på smak enn McDonalds sine - for ikke å nevne at de garantert er hundre ganger sunnere også! Disse er du bare nødt til å inkludere i middagsmenyen denne uken.

Du trenger:

1 kyllingfilet, 1 egg, 2 ss mandelmel, 2 ss finrevet parmesan, litt olje, salatblad og forskjellige dipper til tilbehør


Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfileten opp i skiver. Knus deretter egget i ei skål og visp plommen og hviten sammen. Bland mandelmelet med osten i ei annen skål. Ta deretter en og en kyllingskive og vend den i egget, og deretter i melblandingen før du legger den i stekepannen. Stek kyllingnuggetsene i litt olje på middels varme til de er gyllenbrune!

Server med salatblader og forskjellige diper! Jeg brukte rømme, salsa og ketchup - men jeg tror både sweet chilisaus og barbequesaus ville passet perfekt til disse sunne kyllingnuggetsene. Virkelig verdt å prøve!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Havregrøt med honning på 1-2-3!

 • 22.09.2016 kl. 14:00

Ingenting er som å starte dagen med ei stor skål havregrøt med masse god topping! Blander man inn litt honning i det hele blir det rene smakseksplosjonen i munnen. I denne oppskriften har jeg også brukt en sunnere honning, som jeg har linket til lenger nede i innlegget. Dette gjør at man kan blande honning inn med god samvittighet - hvor perfekt er ikke det!?

Du trenger (nok til én porsjon) :

1 dl havregryn, 2.5 dl vann, en klype salt, 2 ss forever bee honey (kan kjøpes her) - pluss litt syltetøy, rosiner, valnøtter og forever bee honey til topping.

Slik gjør du:

Bland havregrynet, saltet og vannet i ei gryte og varm det opp mens du rører.

La grøten småkoke i 2-3 minutter. Du ser selv når konsistensen er riktig, men husk å røre hele tiden slik at den ikke svir seg i bunn.

Bland så inn cirka 2 spiseskjeer med forever bee honey - en sunnere honning fra verdens mest ettertraktede honningprodusenter. Dermed perfekt som søtning i for eksempel grøt! Rør godt om å hell over i skål.

Topp så grøten med det du måtte ønske. For min del var det en dash bringebærsyltetøy, rosiner, valnøtter og litt mer honning som skulle til for at grøten skulle bli utmerket!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Sprø og god skivepizza!

 • 19.09.2016 kl. 14:00

Har du noengang vært så sulten at brødmat ikke frister. Men samtidig så mett at du ikke klarer en hel pizza? Her får du den perfekte mellomtingen. Nemlig skivepizza! Jeg prøvde det for første gang nå i helgen, og har bare blitt helt frelst i ettertid. Det smaker sååå godt. Virkelig noe du bør prøve ut! Det går veldig fort å lage det også.
Du trenger:

Ønsket antall brødskiver, tomatpuré, revet ost, skinke og pizzakrydder fra pizzabakeren

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader, og smør så tomatpuré på alle fire brødskivene. Strø deretter litt revet ost over.

Del opp skinkeskiven og fordel bitene over osten. Dryss så over et lag med pizzakrydderet!

Sett skivene på risten midt i stekeovnen og stek dem i 12 minutter!

Sprø og god skivepizza som virkelig er verdt å prøve! Tror du dette er noe du kunne likt?

Proteinrik smoothie!

 • 13.09.2016 kl. 13:09

Nå er jeg faktisk på vei ut dørene for å dra på trening for første gang etter at jeg fikk positiv graviditetstest. I dag viser nemlig appen at jeg er tolv fullgåtte uker, og dermed inne i min 13. svangerskapsuke. Det betyr at jeg har fått tommel opp til å trene styrketrening igjen, og gurimalla som jeg gleder meg.

Før jeg drar skal jeg drikke opp denne deilige smoothien jeg lagde meg for litt siden av alle restene jeg fant i kjøleskapet og fryseren. Den hadde om mulig blitt enda bedre med litt isbiter oppi eller om jordbærene hadde vært fryst på forhånd. Men den ble absolutt helt fantastisk god slik den er nå også!

Du trenger:

en neve frosne bringebær, en halv kurv jordbær, 2 scoops forever ultra med vaniljesmak (kan kjøpes her), noen dråper sitronsaft, 2 dl vann

Slik gjør du:

Fremgangsmåten på smoothie er ikke det vanskeligste her i verden. Tilsett alle ingrediensene i blenderen, og kjør dem sammen til alt er blandet godt sammen. 

Hell over i et høyt glass, og pynt gjerne med et jordbær på kanten!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Forslag til ukesmeny!

 • 12.09.2016 kl. 17:19

Det er mandag og ny uke! Kanskje det betyr middagsplanlegging og handletur for hele uken for flere enn bare oss? Det er på mandagene kjøleskapet blir fylt opp av friske råvarer som skal bli til forskjellige middager de neste syv dagene. Kanskje står du litt fast på middagsplanleggingen denne uken?

I så fall vil jeg gjerne hjelpe deg litt i gang, og tipse deg om syv deilige middagretter jeg har lagt ut oppskriften på tidligere. Bare klikk på bildet av retten du ønsker oppskriften på!

Mandag - Minikjøttboller i paprikasalsa

Du har gjerne allerede lagt mandagens middag? Vel, denne kan fint spises på både tirsdager, onsdager og torsdager også! Og den bør absolutt ikke hoppes over, for denne retten her smaker for det første himmelsk, men er også supersunn og stappfull av proteiner. Den må dere bare prøve!

Tirsdag - Bakt søtpotet med grønnsaker

Mmm.. denne er en klassiker! Jeg gikk for en vegetarrett da jeg lagde min, men det beste av alt med denne retten må jo være at man kan variere tilbehøret i det uendelige! Enkelt, godt og ikke så aller verst på fett- og sukkerinnhold heller (med mindre man overdriver med smøret da selvsagt). Absolutt verdt å sette opp på middagsplanen en av dagene.

Onsdag - Hjemmelaget meksikansk tomatsuppe

Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn forbinder jeg alltid onsdager med suppe. Derfor vil jeg tipse dere om mammas hjemmelagde oppskrift på meksikansk tomatsuppe denne onsdagen. Den er bare nødt til å prøves, og tilbehøret kan selvsagt varieres i det uendelige! 

Torsdag - Hvitløksfylt kylling på ei seng av grønt

Mitt nyeste innslag i mat og oppskrifter kategorien her på bloggen. Noe så enkelt som grønnsaker, kylling og ris - men så har jeg gjort kyllingen litt mer spennende ved å fylle den med en kryddeblanding og hvitløk. Kjempe godt og absolutt sunt!

Fredag - En annerledes taco

Akkurat fredagen er vel kanskje ikke så vanskelig å fylle ut på ukesmenyen? På fredager er det nemlig en uskreven lov om at alle skal ha taco til middag! Både Christopher og jeg elsker taco, og spiser det gjerne flere enn én ganger i uka også *kremt, kremt* hehe, men det kan også være gøy å variere innholdet i tacoen. Ettersom jeg regner med de fleste av dere kan oppskriften på vanlig taco tenkte jeg at jeg kunne dele en litt annerledes taco-oppskrift med dere!

Lørdag - Italiensk pizza med mozzarella

På samme måte som den tradisjonelle fredagstacoen er det sikkert flere enn oss som har den såkalte lørdagspizzaen også? Haha, her har vi hvertfall - om ikke hver lørdag - så ganske ofte forskjellige typer pizza på lørdagene. Om det er tortillapizza, pitapizza, pizza med søtpotetbunn eller bare en vanlig italiensk pizza som den over - så er det ingen tvil om at det er noe med lørdager og pizzaer som hører sammen.

Søndag - Hjemmelaget kyllingkebab

Søndagen er vel kanskje dagen for fastfood-mat? Vel, ingenting er bedre for både kroppen og lommeboken din enn å faktisk lage fastfooden hjemme. Det smaker enda bedre og er mye, mye sunnere - det krever bare litt mer tid, men akkurat det er i hvertfall denne retten verdt! I tillegg til å nytes i pitabrød som vi gjorde kan den også serveres som kebabtallerken med salat og pommes frites til!


Nå ble det dessverre ingen fiskeretter denne uken, men det er absolutt noe som hører hjemme i en ukesmeny. Derfor skal jeg pønske ut noen gode fiskeretter å dele med dere til neste gang. Enn så lenge kan dere gjerne legge igjen en kommentar med hvilke av disse rettene dere synes ser best ut?

Sunn hjertekake til frokost!

 • 10.09.2016 kl. 20:32

Det ble en aldri så liten hjertekake på meg i dag morges. Ingenting smaker så godt til frokost som nybakt havrelapp, og når det på toppen av det hele er i hjerteform så kan det nesten ikke bli bedre? Sunn er den også - noe som betyr at den lille i magen også var fornøyd! Jeg toppet min med kalorifri blåbærgele og ost, men den kan selvsagt toppes med akkurat det DU ønsker!

Du trenger:

60 gram havregryn, 2 egg, 2 spiseskjeer sukrinmelis (kan kjøpes her)

Slik gjør du:

Start med å blande alle ingrediensene sammen.

Press dem så flat i en kakeform. Jeg brukte en hjerteformet form for å gjøre den ekstra fin!

Plasser den så i stekeovnen på midterste rille, og la den stå i 175 grader i omtrent 12 minutter.

Vend den så opp-ned ut av formen, og la den kjøle seg litt ned før du begynner å smøre på den! Min ble som sagt toppet med kalorifri blåbærgele og hvitost - noe som ble veldig godt.

Tror du dette er noe du kunne likt?

Kylling fylt med hvitløk på en seng av grønt!

 • 05.09.2016 kl. 20:00

Er dere klar for en utrolig enkel og ikke minst supersunn middagsoppskrift? Ikke noe hokus pokus, men likevel veldig godt. Finn frem handlelisten og skrible ned ingrediensene under her. Eller kanskje har du alt du trenger allerede? Slik at det bare er til å sette i gang. Uansett - lykke til!

Du trenger:

2 kyllingfileter, 200 gram ris, et halvt fedd hvitløk, brokkoli og blomkål, 1 ts paprikapulver, 0.5 ts chilipulver, 0.5 ts pepper, 0.5 ts salt og eventuelt saus (kjæresten hadde bernesaus til)


Slik gjør du:

Start med å finhakke hvitløken og blande den sammen med alt krydderet. Skjær så kyllingfileten på tvers, nesten helt gjennom, og fyll den så opp med krydderblandingen.

Lukk så kyllingfileten igjen og stek dem i stekepannen på høyest mulig varme. Du trenger egentlig ikke steke den i noe, men om du har ei elendig stekepanne kan du bruke litt vann. Du skal ikke steke dem helt gjennom, bare lage ei fin stekeskorpe på hver side.

Skjær opp grønnsakene i mellomtiden, og dekk hele bunnen av ei ildfast form med dem. Ha gjerne litt vann i bunn her også.Når kyllingfiletene har fått ei fin stekeskorpe på hver side legger du dem over grønnsakene og steker alt midt i ovnen på 150 grader til kyllingen er gjennomstekt. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor stor kyllingfiletene er og ikke minst hvor mye du stekte dem i pannen, men hos meg tok det cirka 20 minutter.

Kok ris og eventuelt lag saus, før du serverer alt! 

Jeg er ikke så veldig glad i saus, så for min del ble dette helt perfekt. Men for kjærestens del hadde det blitt litt for tørt, og han hadde derfor bernesaus til. Gjør det du føler blir best! Ellers går det også selvsagt an å variere med grønnsakene for å få det litt mer spennende! Om du liker grønnsakene dine litt mykere kan du også steke grønnsakene i ovnen for seg selv før du legger kyllingen over og steker resten. Jeg derimot elsker når det er litt tyggemotstand i dem, og da var denne fremgangsmåten perfekt!

Håper det smaker!

Tror du at du kunne likt dette?

Ekte hverdagsgleder!

 • 31.08.2016 kl. 16:48

Mmm, Christopher og jeg har nettopp inntatt tidenes beste kjøttkakemiddag med en hel haug av tilbehør. Mormor gav meg nemlig en gigantisk bag med diverse tilbehør og mat til dagens middag slik at jeg bare trengte å varme det opp + koke poteter. I tillegg til en boks med tyttebærsyltetøy, en boks med ertestuing, en boks med kokte gulrøtter, ei gryte med hjemmelagde kjøttkaker i brunsaus og 3 store poteter, var det også en brokkoli og et blomkål!

Ettersom vi allerede hadde fått mye godt tilbehør valgte jeg å legge blomkålen og brokkolien i kjøleskapet, så koser vi oss med det sammen med dip til kveldsmat. 

Magen føles stappmett akkurat nå, og både jeg og min kjære smiler fra øre til øre. Vi er så takknemlige og kjempe glade for slike hverdagsgleder. Tusen takk mormor og morfar!

Hvilke hverdagsgleder har du opplevd den siste uken?

Vegetar: bakt søtpotet på 1-2-3

 • 30.08.2016 kl. 14:00

For noen dager tilbake bestemte jeg meg for å ha en aldri så liten vegetarrett til middag. Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn i gjennomsnitt spiser for mye kjøtt, så en kjøttfri dag i ny og ne har alle godt av. Denne vegetarretten er også så god at du ikke savner biffen et eneste sekund.

Du trenger:

En stor søtpotet per person (om den er veldig stor, som min, holder det med en kjempe stor til to personer), mais, rømme og smør. Eller annet tilbehør om du ønsker.

Slik gjør du:

Kutt søtpoteten i to, eventuelt fire om den er stor. Sett stekeovnen på 200 grader, og la den stå i stekeovnen i cirka 70 minutter, mindre om de er små og lengre om de er store.

Legg den deretter på et fat med mais, rømme og smør som tilbehør. Spis med skje og nyt! 

Et lite tips helt på tampen: skjære gjerne et tynt lag av toppen av søtpoteten. Med andre ord, ikke slik jeg har gjort på bildet under, men et supertynt lag over hele poteten (jeg gjorde dette på den andre halvdelen, og det ble mye bedre!).

Håper du smaker!

Tidenes klisje!

 • 25.08.2016 kl. 15:32

Nå har min kjære og jeg akkurat inntatt middagen, og jeg har nesten ikke ord ååå - det var bare så godt! Jeg vet forresten det er veldig klisje å blogge om hva man spiste til middag. På samme måte som det blir å blogge om været, men noen ganger må jeg bare. Og i dag er en slik dag. Haha! Uansett! Fløtegratinerte poteter og stekt kyllingfilet sto på menyen. Med en alle tiders fruktsalat til dessert. Det skulle dere smakt altså!

- vi fikk også brukt dette nye bestikket vi fikk av farmor og farfar for noen dager siden! Tusen takk -

Kjæresten hadde forresten brun saus på sin mat, men jeg er ikke helt der. Matens smaker kommer så mye bedre frem uten sausen, og steker man den riktig blir det heller ikke noe tørt. Du kan eventuelt ha et glass vann til om du synes det, men helt ærlig så er det absolutt ikke nødvendig.

Og siden vi først prater om middag; i går hadde jeg bakt søtpotet med tilbehør - en skikkelig vegetarrett som jeg gleder meg til å dele oppskriften på. For den smakte også helt nydelig!

Nå er det nok middagsprat for en stund tenker jeg. Men helt til slutt vil jeg gjerne vite hva som er dine favorittretter til middag? Og hva du har hatt eller skal ha til middag i dag! Legg igjen en kommentar her så kan vi inspirere hverandre om det er noen som står litt fast.

Deilig sjokoladekake med bringebærfyll!

 • 24.08.2016 kl. 12:22

På mormors bursdagsfeiring på søndag bestemte jeg meg for å slå på stortromma. Jeg ville overraske henne med den mest avanserte kaken jeg noensinne har laget - og heldigvis ble resultatet vellykket! Jeg har derfor veldig lyst til å dele oppskriften på den med dere. Hele kaken tar veldig lang tid å lage, og du må derfor begynne å lage den dagen før den skal serveres.

Du trenger:

sjokoladekaken: 225 gram meierismør, 410 gram sukker, 4 egg, 375 gram hvetemel, 3 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 1.75 ts natron, 45 gram bakekakao, 45 gram oboypulver, 3.5 dl kulturmelk.

bringebærmousseé som skal være fyllet i kaken: 200 gram frosne bringebær, 100 gram sukker (+ 1 ts sukker for seg selv), 1 ss sitronsaft, 1 pakke freia bringebærgelepulver, 3 dl kremfløte.

sjokolademousse som skal dekke kaken: 3 egg, 450 gram sjokolade, 6 dl kremfløte

topping: friske bær


 

Slik gjør du - sjokoladekaken:

Start med å lage sjokoladekaken dagen før du skal servere kaken. Bruk ballongvispen på kjøkkenmaskinen til å piske smør og sukker hvitt. Dette tar omtrent 6 minutter. Tilsett så eggene, kun ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg (cirka ett minutt). 

Finn frem en bolle, og tilsett alle de tørre ingrediensene. Bland disse godt sammen, og sil dem så over i en annen bolle, dette er viktig for å få kaken luftig.

Tilsett så vekselsvis det tørre og kulturmelken i røren. Start og avslutt med det tørre. La så alt blande seg til en jevn røre.

Smør en rund kakeform, og kle bunnen med bakepapir. Husk å bruke dobbelt lag bakepapir siden kaken er tung. Hell så i røren, og stek kaken på 170 grader på nederste rille i ovnen i cirka én time og 10 minutter. Men pass på ettersom det kan være forskjellig steketid på forskjellige ovner.

Velv kaken opp/ned på en rist med bakepapir og litt hvetemel. Vent ca. 10-15min før du tar bort kakeformen. Det tar ganske lang tid å få kaken helt avkjølt så det er en fordel å lage den dagen/kvelden før man skal dele og fylle den. Pakk den godt inn i plastfolie og oppbevar den på kjøkkenbenken (kjøleskapet kan gjøre den tørr).


Slik gjør du - bringebærmousse:

Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjole og kok opp. La det koke i omtrent 5-10 minutter.

Sil så bærblandingen for å få bort frøene, og bruk en skje til å presse med. Husk å skrape under silen etterpå da mye av væsken samler seg her.

Tilsett så bringebærpulveret og rør til det er oppløst. Hvis pulveret ikke løser seg opp kan du sette det noen sekunder i mikroen, og prøve igjen, men dette skal egentlig ikke være nødvendig om du er effektiv.

Sett så blandingen i kjøleskapet i 20-30 minutter slik at blandingen begynner å stivne.

Ta den så ut igjen og pisk opp bringebærkremen med en håndmikser. Dette tar omtrent åtte minutter. Mens du pisker kan du ta kremfløten og 1 ts sukker i kjøkkenmaskinen og piske opp denne samtidig.

- slik ser de ut når de er ferdig pisket -

Tilsett så bærblandingen i kremen og bland det godt sammen. Sett gjerne bringebærmoussen i kjøleskapet mens du skjærer opp sjokoladekaken fra dagen før, opp i lag.

Smør så et lag med bringebærmousse mellom hvert lag med sjokoladekake.


Slik gjør du - sjokolademousse

Smelt sjokoladen og vent til den blir kaldere enn 60 grader (dette er viktig!). Sett den eventuelt i kjøleskapet i noen minutter om du har dårlig tid.

Klekk deretter eggene og bland ei og ei eggeplomme inn i sjokoladen (det er viktig at sjokoladen ikke er for varm når dette gjøres). Legg eggehvitene i ei egen skål, disse skal brukes senere. Pisk så krem av kremfløten, og bland kremen med sjokoladen.

Så pisker du eggehvitene helt stive og blander dem inn til slutt.

Deretter setter du bollen med sjokolademousse i kjøleskapet i rundt 30 minutter slik at den blir litt stivere, før du dekker hele sjokoladekaken med moussen. Sett så kaken i kjøleskapet en liten stund til.


Slik gjør du - topping

Pynt med friske bær - jeg brukte blåbær rundt kanten nede, og oppskjærte jordbær og blåbær på toppen!

Tror du at du kunne likt denne?

Hjemmelagde kebabspyd på 1-2-3

 • 18.08.2016 kl. 13:30

I går kveld sto det kebabspyd, salat og pitabrød på menyen her hjemme. Kebabspydene er laget fra bunn av, mens pitabrødene er kjøpt ferdige denne gangen. Maten smakte kjempe godt, og samboer var strålende fornøyd når maten var inntatt - juhu! Siden den falt så godt i smak hos både meg og min kjære tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere også. Så finn frem handlelisten og skrible ned det du mangler!

Du trenger:

Til kebabspydene: 400 gram kyllingkjøttdeig, grillspydpinner, 1 egg, 2 fedd hvitløk, 1/2 gul løk, 1 ts paprikapulver, 1 1/2 ss tandori-krydder. Tilbehør: Pitabrød, agurk, hodekål, mais og det du ønsker av grønnsaker.


Slik gjør du:

Mos kyllingkjøttdeigen i ei bolle. Finhakk hvitløk og gul løk, og tilsett det sammen med 1 egg, paprikapulver og tandorikrydder i bollen med kjøttdeigen. Bland alt godt sammen.

Press så kjøttdeigen til 6-8 pølser, og press dem på grillpinnene.

Stek dem midt i stekeovnen i ei ildfast form på 180 grader i 10-12 minutter.

Selv stekte jeg tre og tre spyd om gangen. Deretter skrudde jeg stekeovnen opp til 230 grader for å varme pitabrødene, og da satte jeg kebabspydene inn mot slutten slik at alt var godt og varmt samtidig. Server gjerne med grønnsaker og kebabsaus til (eventuelt en hjemmelaget dressing eller topping).

Både min kjære samboer og jeg ble stappmette av bare ett pitabrød hver - for gurimalla, det her var knallgodt OG mektig! Tror du at det er noe du kunne likt?

Jordbærdrøm med karamell og sjokolade!

 • 16.08.2016 kl. 20:30

Åh, dere klarer aldri å gjette hvordan denne fantastiske smakseksplosjonen av deilig, kald is og friske jordbær smakte! Jeg er ikke i nærheten av å klare og beskrive det heller. Men jeg skal i hvertfall gi det et forsøk. Denne tirsdagens kveldskos smakte som regnbuer, rosa skyer og en gigantisk blomstereng på en og samme tid. Helt, helt fantastisk!

Du trenger:

vanilje is, jordbær, kalori- og sukkerfri sjokoladesaus (denne kan kjøpes her og er verdt hver eneste krone!), og kalor- og sukkerfri karamellsaus (denne kan kjøpes her og er minst like god som sjokoladesausen! Helt utrolig at det faktisk er sunt!)

Slik gjør du:

Det er ikke noe hokus pokus, men jeg deler fremgangsmåten med dere likevel, jeg. Start med å legge vaniljeis i bunn av skålen. Topp deretter med jordbær skjært i skiver, før du heller over litt karamellsaus og helt til slutt litt sjokoladesaus! Mmm...

Håper det smaker!

Tror du dette er noe du kunne likt?

// innlegget inneholder adlinks

Annerledes og bedre bakt potet!

 • 11.08.2016 kl. 17:13

Dersom du er som meg, og har bakt potet som din livrett kan jeg glede deg med at jeg har funnet en ny måte å tilberede den bakte poteten på, som gjør den enda bedre! Det er ikke mulig, tenker du kanskje? Vel, det trodde ikke jeg heller, men jeg gav det et forsøk likevel, og er kjempe glad for det nå i ettertid. Helt fantastisk smakte det!


Du trenger:

En stor potet (evt. 2-3 små), 1 ts persille, 3 ts smeltet smør, 1 ts salt


Slik gjør du:

Start med å skjære "lokket" av poteten. Skjær ned i poteten, rundt og rundt, helt inn til midten - se hvordan på bildet under.

Snu så poteten opp ned og skjære små kutt hele veien gjennom poteten, igjen se bildet under for en bedre forklaring.

Når dette er gjort snur du poteten tilbake igjen, og "drar" den litt fra hverandre. Legg den så i ei ildfastform og stek den i stekeovnen på 220 grader i 30 minutter.

Bland deretter krydderet og smøret i en liten skål, og legg det over den bakte poteten etter at den har stekt ferdig i stekeovnen. Dytt gjerne litt av kryddeblandingen ned i sprekkene på poteten også.

Etterstek så poteten i 30 minutter til, fremdeles på 220 grader.

Når den er ferdig topper du med et par teskjeer ost, før du setter poteten inn i stekeovnen igjen for fem minutter helt til slutt. 220 grader denne gangen også.

Voíla! Poteten er ferdig, og kan nå serveres sammen med kjøtt, fingerretter eller kanskje bare som forrett til en bedre middag? Himmelsk smaker det i hvertfall! Og definitivt verdt den lange tilberedningstiden!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Yummy & healthy smoothie bowl

 • 03.08.2016 kl. 17:23

Heisann dere ♥ I dag er jeg redd for at det ikke blir mer enn denne ene oppdateringen. Jeg er nemlig veldig dårlig, og komlemiddagen vi fikk av mormor og morfar kom dessverre i retur. Håper likevel at formen kommer seg i løpet av dagen, så er det mulighet for en litt kjekkere update senere i dag. I mellomtiden vil jeg gjerne dele denne smoothiebowlen med dere!

Jeg lagde den til kveldsmat i går, og det smakte bare helt nydelig! Jeg startet med å lage smoothien av frosne, blåbær, bringebær og jordbær, en shot pomesteen power (som kan kjøpes her) og en spiseskje tagatesse. Etter å ha kjørt det i blenderen helte jeg det over i ei skål og toppet med mandler, kokosflak og litt hjemmelaget musli! Mmm, et sunt og godt måltid 

Prøv deg frem med megden bær. Selv hadde jeg mest jordbær og en liten del blåbær og bringebær. Men husk at du gjerne må ha en del bær i for at det skal bli en skikkelig tykk og god smoothie, og ikke ligne en tynn juice. Lykke til og håper det smaker!

Tror du at du kunne likt dette?

Sukker- og kalorifri gele!

 • 29.07.2016 kl. 11:46

Er det én ting jeg synes hører til sommeren, sammen med soft-is, så er det gele. For rundt en uke siden bestemte jeg meg derfor for å lage hjemmelaget, sunn gele. Og jammen fikk jeg det til! Den smaker akkurat likt som vanlig, usunn gele, men denne er helt fri for kalorier og sukker. Er ikke det fantastisk?

Da vi fikk besøk av familien min i går slukte de geleen med det samme. Spesielt lillesøster og mamma syntes den var knallgod, og at det var helt utrolig at denne var sunn. Om du også ønsker å lage denne geleen finner du oppskriften under her;

Du trenger:

3 dl konsentrert fun light (eller annen sukker- og kalorifri saft), 7 dl vann og 5 ts gelantinpulver (eventuelt en pakke gelantinplater)

Slik gjør du:

Jeg valgte fun lights sin bringebærsaft, men du kan selvsagt varriere smaken i det uendelige! Bland vannet med den konsentrerte saften oppi ei kjele. Tilsett gelantinpulveret, og rør godt om.

Sett platen på fullt, og rør til blandingen begynner å ryke (den skal ikke koke). Det er viktig at du rører hele tiden slik at gelantinen ikke setter seg i bunn.

Hell så over blandingen i ønsket antall skåler. Jeg helte det over i to små serveringsskåler og resten i en ildfastform. Sett deretter geleen i kjøleskapet, og la den stå over natten eller i hvertfall i 4-5 timer.

Håper det smaker!

Friske muffins med tranebær

 • 27.07.2016 kl. 20:00

Jeg skulle gjerne sagt at disse muffinsene står like fint på kakestativet på stuebordet og flotter seg, men det er dessverre ikke sannheten. Like etter at bildene var knipset ble nemlig alle 12 muffinsene slukt på høykant av meg og min kjære. De smakte bare så fantastisk godt! Til tross for at de er supersunne.

For å lage disse trenger du:

5 egg, 2 ss sukrin (kan kjøpes her), 2 ss sukrin gold (kan kjøpes her), 1 boks kesam lime, 50 gram smør, 30 gram vaniljeprotein (kan kjøpes her), 1 ss fiberfin (kan kjøpes her), 5 ss mandelmel, 2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland deretter inn kesamen, og alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret, og rør det inn til slutt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Denne oppskriften ga meg tolv passe store muffins.Ellers er det i hvertfall ingen tvil om hvilke muffins du bør lage neste gang du venter besøk. Eller om du bare vil kose deg litt ekstra -som du forresten kan gjøre, med god samvittighet, til hverdags også når de er så sunne som dette! Jeg drysset litt sukrinmelis over muffinsene med en sil, og de ble ekstra søte og gode.

Håper det smaker!

// innlegget inneholder adlinks

Sunn, hjemmelaget ananassorbet!

 • 24.07.2016 kl. 20:43

Mmm.. vet dere hva jeg lagde meg da søtsuget melte seg tidligere i dag? Nemlig hjemmelaget, sunn ananassorbet! Og det smakte himmelsk. Sunt er det som sagt også. Om du lurer på næringsinnholdet er det som følger; 58 kalorier, 2.2 gram proteiner, 0.8 gram fett, 6.4 gram karbohydrater - og dette er for hele oppskriften! Altså to skåler.

Du trenger:


250 gram fryste ananasbiter, 4-5 ss varmt vann, 1-2 ss sukrinmelis eller annet søtningsstoff (Smak deg frem for hvor søtt du vil ha det)

Bland alt sammen med en stavmikser eller smoothiemikser som jeg brukte, og sett i fryseren i en halvtime. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.

Tror du dette er noe du kunne likt?

Frokostfavoritt med tranebær

 • 18.07.2016 kl. 12:48

Hva sier dere til et aldri så lite frokosttips denne mandagsformiddagen? Du kan for all del spise det til kvelds også, men selv synes jeg det passe aller best som dagens først måltid. Fremgangsmåten og ingrediensene er veldig enkle, en halv boks vanilje kesam toppet med noen spiseskjeer havregryn, frosne bær (jeg bruke blåbær og bringebær) og noen tørkede tranebær på toppen! 

Dette smaker smaker helt fantastisk godt i seg selv, men for å sprite smaken enda mer opp kan du dryppe noen dråper sitronsaft oppi blandingen! Da blir det en magisk smaksopplevelse. Prøv selv da vel.

Tror du dette er noe du kunne likt?

Tortillapizza med peanuter og brokkoli!

 • 16.07.2016 kl. 18:00

Lyst på noe godt og veldig, veldig enkelt? Tortillapizza er noe av det aller beste jeg vet om. Har du smakt det før? Om ikke bør du fortsette å lese. 

Du trenger:

to tortillalefser, tacosaus, skinkebiter, pizzaost, frosne brokkolibiter, peanuter

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader, og deretter smører du et lag tacosaus på hver av lefsene. Topp deretter med ost, skinke, brokkoli og peanuter. Ikke vanskeligere enn det! Dryss gjerne på litt krydder også dersom du ønsker det.

Deretter plasserer du tortillalefsene i stekeovnen, og lar dem stå på midderste rille i cirka 10 minutter. Dette er gjerne litt forskjellig fra ovn til ovn, så følg med underveis. Og pass på! Det tar ikke lang tid før tortillalefsene plutselig er helt svart.

Server gjerne med en klatt ekstra lett rømme til! Håper det smaker.

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve?

Sunne og proteinrike sjokoladeballer!

 • 12.07.2016 kl. 12:47

Haha, jeg kjenner det nesten er litt flaut å dele denne oppskriften med dere! Ikke på grunn av oppskriften i seg selv, men grunnet bildene jeg legger til. Opprinnelig var det nemlig tolv deilige sjokolade-proteinballer oppi denne skålen! Men jeg ikke kunne ta bilde av dem da ettersom lyset var alt for dårlig, og jeg så meg nødt til å vente til i dag.

Men å skulle vente et halvt døgn med å ta bilder av noe som er så godt, er absolutt ikke enkelt. For når dagslyset kom sammen med morgenen i dag var over halvparten av proteinballene borte... Hehe, så da ble jeg nødt til å ta bilde av fire stusselige baller... Vel, vel, jeg håper i det minste dere skjønner hvor gode de er da! 

Disse er forresten supersunne, stappfulle av proteiner, og dersom du holder deg til tre proteinballer på én kveld inneholder de under 100 kalorier til sammen! Kjempe enkelt er det å lage dem også, la oss ta en titt på oppskriften:


Du trenger (til 12 proteinballer):

100 gram proteinpulver med sjokoladesmak (jeg bruker dette!), 4 ts sukrin gold (kan kjøpes her), 1 ss sukrinmelis (kan kjøpes her), 1 ss bakekakao, kokosflak og litt vann eller melk.

Start med å blande alt det tørre i en liten bolle, og spe deretter på litt og litt vann eller melk (vann er sunnest, men melk gir en litt bedre smak). Vær forsiktig når du tilsetter væsken for blandingen kan gå fra veldig tørr til klissete på 1-2-3. Når du har fin konsistens på blandingen deler du deigen opp i 12 deler og triller dem til små baller. Dypp dem deretter raskt i en liten skål med vann/melk, og rull dem i kokosflak! Sett dem i kjøleskapet 1-2 timer og nyyyt.

Bare så dere vet det er de gode før man setter dem i kjøleskapet også! Kakemonsen, det vil si meg selv, klarte selvsagt ikke å dy seg, og smakte på både en og to baller før jeg satt dem i kjøleskapet. De smaker helt fantastisk, og det beste av alt er at de er så sunne som de er!

Næringsinnhold for 3 proteinballer (når de er laget med vann):

95 kcal
18,2 gram protein
1,9 gram fett
2,1 gram karbohydrat

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve?

Havrepannekaker med sjokoladesaus!

 • 09.07.2016 kl. 14:27

Hva sier dere til et aldri så lite frokost tips igjen? Det begynner å bli en liten stund siden sist, og nå som jeg er ferdig med min usunne periode uten trening er det veldig godt å komme inn i gode, gamle rutiner igjen. Derfor er det bare til å skrive ned denne oppskriften så du har den til frokosttid i morgen - kjempe enkelt og super sunt.

Start med å blande 30 gram havregryn med ett egg.

Tilsett så litt sukrin (kan kjøpes her) dersom du ønsker den litt søtere og godere.

Jeg bruker denne formen når jeg lager pannekakene mine! Men det er absolutt ikke nødvendig. Du kan fint lage dem som små runde lapper også.

La havrepannekaken steke på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Og voíla, så er den ferdig! Topp den med hva enn du måtte ønske, men selv valgte jeg en dash vanilje kesam, litt havregryn og sukkerfri sjokoladesaus (kan kjøpes her).

Tror du dette er noe du kunne likt?

Vi har tidenes luksusproblem!

 • 08.07.2016 kl. 19:30

I går bestemte jeg meg for å prøve og lage hjemmelagde komler til meg og min kjære for aller første gang. Jeg planla både salt kjøtt, pølser, kolerabistappe, bacon og gulrøtter som tilbehør, men var likevel mest nervøs for selve komlene. Uansett! Jeg var godt i gang før jeg fant ut at jeg var nødt til å invitere noen på middag. Jeg sto nemlig med 16 gigantiske komler foran meg, og den største gryta mi ved siden av som kun hadde plass til halvparten av dem!

Haha, derfor ble det ganske enkelt. Jeg ringte mamma for å høre om de ville komme på besøk, noe de heldigvis ville! Så da fikk vi hvertfall bli kvitt noen av dem... Lurer på hvem vi skal invitere i dag. For det er ingen tvil om at vi er nødt til å spise dette hver eneste dag i ei uke om vi ikke får middagsgjester som kan hjelpe oss! Haha. Er det mulig!? Det er vel dette som kalles et luksusproblem..?

Heter det komler der du kommer fra også? Eller sier du raspeballer, etc?

Sunn og enkel lunsjfavoritt!

 • 26.06.2016 kl. 17:08

Dette her er min absolutte favoritt lunsjfavoritt for tiden. Den kan forsåvidt spises til både frokost, kvelds og mellommåltid også. Pluss den er helt ekstremt enkel å lage!

Du trenger:

Jordbær og mager vanilje kesam.

Slik gjør du:

En fremgangsmåte er vel strengt tatt ikke nødvendig i denne enkle retten her. Men la oss nå skrive det opp uansett. Du kutter først opp en del jordbær, heller over noen spiseskjeer med vanilje kesam og kutter så opp et par jordbær til.

Så enkelt og så godt!

Hjemmelaget sommer-is!

 • 25.06.2016 kl. 11:30

Denne isen her må være noe av det beste jeg har smakt! Jeg lagde den etter at jeg plutselig fikk et veldig stort behov for å være kreativ på kjøkkenet, men ettersom jeg er i Hellas ble det ikke verdens enkleste oppgave. Jeg klarte likevel å smelle sammen noe etter en liten tur på supermarkedet - og dette noe må være den beste hjemmelagde isen jeg har spist noensinne!

Du trenger:

Yoghurt (jeg brukte en med sitronsmak), frukt og bær (her gikk det i blå druer, bringebær og banan), musli, ispinner og isformer.

Fremgangsmåte:

Oppskriften er superenkel. Det eneste du gjør er å legge lag på lag med yoghurt og frukten. Selv tok jeg tilsammen tre lag med frukt på hver is. Og helt til slutt topper du med litt musli før du stapper ispinnene nedi yoghurten.

La dem stå i frysen over natten, og voíla, så har du deilig, hjemmelaget sommer-is!

Håper det smaker!

Sjokolade i kveldsmaten!

 • 18.06.2016 kl. 19:00

Hei fra luften. Nå befinner vi oss sannsynligvis et sted over mellom-europa. Kanskje Østerrike? Og før dere klør dere i hodet av nyskjerrighet, nei jeg har ikke blogget fra flyet. Dette er et forhåndsskrevet innlegg. Uansett! Det jeg ville dele med dere var en stor favoritt når det kommer til valg av kveldsmat på en lørdagskveld. 

Ettersom det er lørdag er det nemlig lov å kose seg litt ekstra. Derfor valgte jeg (forrige lørdag vel og merke) å tilsette et par sjokoladeruter oppi denne kjempe gode blandingen av yoghurt, bringebær og havregryn. Yoghurten jeg valgte var yoplait dobbel 0 vanilje! Synes den smaker såå godt.

Så, om du ikke har bestemt deg for hva du vil ha til kveldsmat enda, anbefaler jeg altså denne deilige skålen her!

Sukkerfri suksesskake!

 • 15.06.2016 kl. 19:39

Nå vil jeg dele oppskriften på ei kake mamma har laget hundrevis av ganger. Den er så god at jeg ikke lenger klarer å la være å dele den. Kaken skriker om mer oppmerksomhet, og at flere prøver den ut - og det skal jeg derfor prøve å få dere til å gjøre nå. Den er nemlig et genialt alternativ til kalori- og sukkerbombene som finnes av kaker ettersom denne er både sukkerfri og kun inneholder 18 karbohydrater (i hele kaken!).

Med andre ord er den perfekt for dere lavkarbofolk, men også for både sunne og usunne mennesker. Det går nemlig ikke an å kjenne på smaken at denne er sunn. Selv hadde jeg lyst til å gomle i meg hele kaken selv. Men nok snikksnakk, her får dere oppskriften;

Du trenger:

6 eggehviter, 200 gram malte mandler, 100 gram tagatesse, 1 ts bakepulver og 2 ss smeltet smør til bunnen. Og til fyllet trenger du 6 eggeplommer, 1 dl kremfløte, 64 gram tagatesse, 150 gram smeltet smør.

Slik gjør du:

Når du skal lage denne kaken begynner du faktisk med fyllet! Så det første du gjør er å smelte smøret som skal brukes i fyllet, og la det avkjøles. Deretter tar du eggeplommer, tagatesse og fløte i en panne for seg, og varmer det opp på svak varme. Du må røre HELE tiden. Viktig å røre godt langs bunnen.

Når blandingen nærmer seg kokepunktet vil den tykne. Men det må ikke koke, det er viktig! Like under kokepunktet vil den være så tykk, at når du røre med sleiven, vil du kunne se bunnen i en strek der du har rørt. Da er det ferdig! Bland smøret med eggeplommene, og bland deretter dette med resten i kjelen. Dette vil skille seg, ettersom det fremdeles er varmt, men rør i det ved jevne mellomrom. Når det er kaldt vil det blande seg fint, til en jevn og tykk krem som smaker helt nydelig.

Fyllet kan derfor stå slik og kjøle seg ned samtidig som du lager bunnen. Start med å piske eggehvitene og tagatessen sammen i cirka 5 minutter til det er luftig. Rør så inn malte mandler og bakepulver med ei ballongvisp, og helt til slutt tilsetter du smøret. Stek bunnen på nederste rille i stekeovnen på 160 grader i 35 minutter. Om den blir veldig brun mot slutten kan du legge bakepapir over.

Og så er det bare til å smøre fyllet utover bunnen, og smelte enten sukkerfri eller mørk sjokolade som du pynter med på toppen!

Håper det smaker.

Oppskriften på en god start på dagen!

 • 14.06.2016 kl. 10:55

God formiddag! Er det flere her som sliter med å finne ut av hva dere vil ha til frokost? Dere har lyst på noe godt, gjerne også sunt og som er enkelt å lage. Vel, da har jeg den perfekte frokostvarianten til deg. Dette er supergodt, og kjempe enkelt å lage.

Yoghurt kan enkelt varieres på mange mulige måter, og nå skal jeg vise dere én av dem. Dette er min frokostfavoritt for tiden, og det smaker himmelsk! Prøv selv. Jeg lover deg at du får en helt fantastisk start på dagen.

Du trenger:

Et beger med yoplait double 0 vanilje yoghurt, 4-5 jordbær, en halv mango, en halv banan og litt havregryn.

Slik gjør du:

Hell hele yoghurtbegeret i skålen og dryss over omtrent en spiseskje havregryn. Kutt deretter opp frukten og legg dette over yoghurten før du drysser enda litt mer havregryn over der igjen. Og voíla! Så enkelt, så godt og så sunt!

Håper det smaker!

Diettvennlig sommerkos!

 • 27.05.2016 kl. 11:10

Nå som sommeren er rett rundt hjørnet er det ingen tvil om at fristelsene er hakket større enn de var i vinterhalvåret. Derfor hørte jeg ekstra godt etter da mamma tipset meg om at jeg kunne lage meg is som var diettvennlig! Når jeg fikk høre det var det nesten så jeg ble litt oppgitt, at jeg ikke hadde tenkt på det før! Det er jo helt genialt.

Vi fikk også disse to silikonformene av mamma, som forresten kan kjøpes på kitch'n til 49 kroner stykke! Utrolige greie i forhold til de i plast som er mest vanlig. Disse er nemlig akkurat som solo-isene, og man slipper dermed alt klisset når isen begynner å smelte nedover pinnen. Uansett, la oss komme til oppskriften!

Du trenger:

Silikonformer, sukker- og kalorifri saft (et lite tips: denne uken har de -40 % på all fun lights saft på joker. Dere ser kanskje at jeg gikk bananas der...), vann.

Slik gjør du:

Bland 50/50 med vann og konsentrert saft oppi silikonformene. Om du ønsker isen svakere på smak kan du selvsagt blande mer vann og mindre saft, men selv elsker jeg når den er sterk og smaker masse.

Press på "korken" slik at saften ikke renner ut før den stivner.

Plasser så silikonformene i frysen over natten, og voíla! Dagen etter har du kalori- og sukkerfri is til å kose deg med i sommervarmen. Eller kanskje bare i sofakroken om kvelden med levende lys på bordet og en god film på tv?

Håper det smaker!

My everyday lunch!

 • 24.05.2016 kl. 10:30

Jeg har tidligere fortalt dere om "my everyday breakfast", og det virket som dere likte det innlegget veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg kunne gjøre det samme med lunsjen også, for dette er også noe som blir spist hver eneste dag. Jeg har ristet meg proteinpannekaker siden 1.februar, men jeg er enda like sjokkert over hvor kort tid det tar å smelle i sammen dette måltidet - og ikke minst hvor godt noe som er så sunt kan smake!

For at jeg ikke skal bli lei pleier jeg å varierer med hva jeg topper pannekakene med. Noen ganger blir det denne sukkerfri pannekakesirupen, andre ganger blir det frosne bær og denne sukkerfri sjokoladesausen - men min favoritt må nok være ferske jordbær med sukkerfri jordbærsaus til. Du finner også mange andre smaker på forskjellige toppinger og sauser som er både sunne, sukkerfrie og kalorifattige her.

Selve pannekakepulveret blander du bare med 1,5 dl vann, og smeller det i ei stekepanne på middelsvarm i et par minutter på hver side. Det er latterlig enkelt og ufattelig godt. Absolutt mitt favorittmåltid i løpet av dagen! Proteinpannekake-pulveret er forresten på supersalg akkurat nå, det er verdt å ta en titt på det her!

Liker du proteinpannekaker? Har du prøvd proteinfabrikken sine?

// innlegget inneholder annonselinker

Sukkerfri og kalorifattig sjokoladefluff!

 • 22.05.2016 kl. 18:06

Er dere klar for en sunn dessertoppskrift? Eller kveldskos midt i uken? For man kan faktisk spise dette når man vil ettersom det er såpass kalorifattig, men samtidig smaker det helt ekstremt godt. Det kan jeg til og med skrive under på selv! For jeg skal innrømme at jeg smakte hvordan denne sjokoladefluffen egentlig var på en liten bananbit før jeg gav resten til mamma og lillesøster. Og aaah - heeelt fantastisk!

Søtt og godt - og i tillegg sunt! Kan vel ikke bli bedre enn dette? Men joda, det kan nok det, denne oppskriften har nemlig veldig få ingredienser og en helt utrolig enkel fremgangsmåte. Høres nesten for godt ut til å være sant? La oss sette i gang, så du får prøvd ut denne helt geniale kveldskosen du også.

Du trenger:

2 eggehviter, 1 ss sukrin (du kan kjøpe det her, om du ikke er så opptatt av at det skal være sunt kan du erstatte dette med 1 ss sukker), 2 ts bakekakao

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive i en liten skål. Dette tar rundt 3-4 minutter, men ikke vær redd for å piske litt ekstra. Det er bedre med for lenge enn for lite!

Hell så oppi sukrin og bakekakao og pisk bittelitt til, på lav hastighet. Her er det viktig å være forsiktig så du ikke pisker for lenge eller for hardt, bare akkurat lenge nok til at alt har fått blandet seg. 

Kutt opp frukt og bær, og dypp dem i sjokoladefluffen!

Smaker himmelsk.

Er dette noe du kunne tenke deg å prøve ut?

My everyday breakfast!

 • 19.05.2016 kl. 12:29

Å starte dagen med en god frokost er så utrolig viktig for at resten av dagen skal bli bra, i hvertfall er det slik i mitt tilfelle. Dersom du skal trene direkte etter frokosten, slik jeg vanligvis gjør hver dag, er det nesten enda viktigere at frokosten din er sunn, næringsrik og at den gir deg det du trenger av energi til å gjennomføre ei god treningsøkt.

Alt dette gir frokosten min meg, og den har jeg spist hver eneste morgen siden 1.februar da jeg startet på konkurransedietten min. Nå har jeg lyst til å dele den med dere!

Alt du trenger er:

50 gram havregryn, 10 gram rosiner, 30 gram whey tech og 2 dl vann. I tillegg har jeg også vitaminer og fettforbrennere som jeg inntar til frokosten (mer om det lenger nede i innlegget).

Slik gjør du:

Start med å veie opp 50 gram havregryn i ei skål.

Vei deretter opp 10 gram rosiner i samme skålen.

Finn frem en shaker og mål opp 2 dl vann. Fyll den deretter med 2 scoops (30 gram) whey tech - dette proteinpulveret smaker nesten akkurat som sjokolademelk og er så langt min absolutte favoritt, og jeg har prøvd mange(!) Det kan kjøpes her.

Deretter åpner jeg medisinbrettet mitt og tar ut 1 kapsel stimutant (som er en god fettforbrenner som kan kjøpes her), 1 multivitamintablett og 1 tablett for angsten min.

Disse svelger jeg med proteinshaken, og når de er nede i magen heller jeg resten av proteinshaken over havregrynet og rosinene.

Dette er kjempe enkelt og smaker helt utrolig godt! Absolutt verdt å prøve ut.

Hva pleier du å spise til frokost?

// innlegget inneholder annonselenker

Oppskrift: årets 17.mai kake!

 • 17.05.2016 kl. 09:00

Først av alt; GRATULERER MED DAGEN til alle nordmenn der ute! ♥

Og så over til kakesnakk og oppskrift! Er dere sugne på hvilke ingredienser jeg har brukt for å lage denne kaken her? Vel, først må jeg bare få si at du må være ute i god tid om du skal lage denne kaken, helst et par uker i forveien. Derfor er det nok dessverre litt for sent å lage den til dagens festligheter, men kanskje til neste års 17.mai? Eller konfirmasjon til høsten? Bare med annen pynt på toppen selvsagt.

Du trenger:

Sukkerpasta (du kan eventuelt lage den selv også, noe jeg gjorde med den hvite! Kommer oppskrift på den en annen gang), i rødt, hvitt og blått, 3-delt kakebunn, 600 gram melis, 200 gram margarin, 3 ts vaniljesukker, 6 ss melk, bringebærsyltetøy, noen sjokoladebiter og jordbær.

 


 

Slik gjør du:

Noen uker i forveien presser du ut pynten du skal ha til toppen av kaken, og skjærer til flagget. Dette skal så stå å tørke ute i luft (altså ikke i plastpose, men for eksempel i ei pappeske med plast som underlag) i et par uker før det er klart. 

På selve dagen eller dagen i forveien kan du begynne med kaken. Jeg pleier å lage smørkremen først; smelt 200 gram margarin og bland det sammen med 600 gram melis og 3 ts vaniljesukker. Når dette er blandet godt sammen tilsetter du ei og ei spiseskje melk til kremen har en fin konsistens. 

Legg så den nederste delen av kakebunnen på et kakefat og smør et lag smørkrem over. Deretter legger du skiver av jordbær over hele flaten.

Legg et nytt lag med kakebunn, smør over smørkrem og deretter et tynt lag med bringebærsyltetøy. Skjær noen biter sjokolade og dryss de over der igjen. 

Legg så det siste laget med kakebunn på toppen før du dekker hele kaken med resten av smørkremen. Prøv å få overflaten så jevn som mulig.

Så kommer siste, men vanskeligste punktet. Kjevle ut en stor sirkel av hvit sukkerpasta (nesten som du ville gjort med en pizzadeig), og legg den over kaken. Press den fint inntil på sidene, og skjær av helt nederst. Deretter er det bare til å pynte kaken slik du ønsker, og så servere!

Håper du smaker! Spør meg gjerne om det er noe du lurer på!

Sunt og godt lunsjtips!

 • 14.05.2016 kl. 18:58

Hva sier dere til et sunt, godt og utrolig enkelt lunjstips? Eller, lunsj og lunsj, målitdet kan selvsagt spises til både frokost, kveldsmat også - ja, til og med middag egentlig. Men selv har jeg spist det til lunsj hver eneste dag siden den 1.februar, og jeg elsker det! Dette er definitivt favorittmåltidet mitt i løpet av hele dagen.

Jeg snakker selvsagt om proteinpannekakemiksen fra proteinfabrikken. Jeg har tipset dere om dem før også, men jeg går aldri lei og derfor synes jeg det fortjener en anbefaling til. Jeg vil jo at alle skal få øynene opp for hvor godt sunn mat egentlig kan være - for disse her, de smaker usunt! Så gode er de!

Alt du trenger for å lage denne superenkle lunsjen er dette spannet med 4 kilo proteinpannekakemiks (kjøper du dette får du mest igjen for pengene, men om du er skeptisk kan du også kjøpe en liten pakke med bare 490 gram her), sukkerfri jordbærsaus og litt sukrinmelis (som du forresten får for bare 67,- her, noe som er mye billigere enn hva man må punge ut med om man skal kjøpe det på dagligvarebutikker).

Alt man trenger å gjøre for å smelle sammen denne herlige lunsjen er å blande to scoops (måleskjeer, de følger med i pakken forresten) med 1,5 dl vann. Jeg rister det i en shaker så går det ekstra fort, men man kan selvsagt bare bruke en visp og ei bolle også.

Hell deretter blandingen i ei stekepanne og stek den på høy varme i et par minutter på begge sider! Enklere blir det ikke. Topp med litt sukrinmelis og jordbærsaus når pannekaken er ferdig. Selv liker jeg også å varriere toppingen med blant annet friske bær, denne sjokoladesausen eller kanskje favoritten - pannekakesirup, som du kan kjøpe her.

Har du smakt proteinfabrikkens proteinpannekaker før?

// innlegget inneholder annonselinker

Verdens beste hjemmelagde pizza

 • 26.04.2016 kl. 10:17

Husker dere pizzaen jeg lagde meg i helgen? Den som hadde så utrolig mye usunn digg oppå seg, som jeg vanligvis aldri spiser? Vel, denne lørdagen unet jeg meg likevel alt dette, men prøvde å gjøre den litt sunnere ved å legge ruccola på toppen - haha. Uansett, den var helt ekstremt god, og selv om det ikke er noe jeg anbefaler dere å spise hver dag, går det helt fint å spise en lørdag i blant.

Du trenger

En pizzabunn (såklart! Jeg hadde en veldig tynn bunn slik at pizzaen fikk et italiensk preg), tomatpuré, ost, bacon, paprika, pepperoni, mozzarella, ruccola.

Slik gjør du

Start med å skjære baconklumpen i biter, og stek dem deretter litt i stekepannen. Er usikker på om det å forhåndssteke baconet egentlig er nødvendig, men jeg gjorde det hvertfall, så er vi sikre. 

Deretter smører du tomatpuré utover pizzabunnen.

Topp så med ost (alltid ost først!), paprika, bacon, pepperoni og alle de andre godsakene.

Stek pizzaen i ovnen så lenge som bunnen skal stekes, eventuelt bare ta den ut når osten er gyllen (det er en fin huskeregel). For min pizza var det etter cirka ti minutter på 225 grader.

Dere ser mesterverket til venstre, mens kjærestens halvdel til høyre består av det samme, - paprika og mozzarella, + tortillachips.

Topp gjerne med noen blader ruccola, og server med foccaciabrød. Mmm! Det slår aldri feil.

Min lørdag i mat: måltid for måltid

 • 24.04.2016 kl. 13:55

Jeg lovet dere et innlegg om hvordan gårsdagens fridag så ut. Altså, at jeg skulle fortelle dere om alt jeg valgte å spise! Så, det er det jeg skal gjøre nå.


Frokost

Frokosten spiste jeg på sengen, og da var det gresk yoghurt toppet med forskjellige frukt og bær, litt valnøtter, og et stort glass frokostjuice ved siden av.


Lunsj

Lunsjen ble litt forsinket ettersom vi hjalp mamma med å skifte dekk på bilen. Derfor må jeg innrømme at jeg småspiste litt godteri mellom frokost og lunsjmåltidet. Men når vi endelig kom oss hjem og jeg fikk laget meg lunsj var jeg i himmelen! Proteinpannekaker (dere skjønner kanskje hvor godt jeg synes dette er, når jeg til og med velger å spise det på en fridag) toppet med kiwi, mango og sukkerfri sjokoladesaus. Pluss en halv banan! Jo, også strødde jeg også over litt sukrinmelis - jo søtere, jo bedre!


Middag

- Forresten, ikke la dere lure av at det kun ligger to stykker på tallerkenen... Jeg spiste egentlig FIRE! -

Til middag lagde jeg hjemmelaget pizza! Den ble faktisk så god at jeg skal dele oppskriften med dere en av de nærmeste dagene. Kjæresten og jeg er litt ulike når det kommer til favoritt-pizzatopping, derfor ble bunnen delt i to, og min halvdel besto av; tomatpuré, ost, pepperoni, bacon, mozzarella, paprika og ruccola. Mens han heller ville ha; tomatpuré, ost, pepperoni, bacon og tortilla chips. Til pizzaen hadde jeg også foccaciabrød.


Kvelds

Til kveldsmat hadde jeg ferskt foccaciabrød toppet med ananasost, paprika og litt persille! Til dette hadde jeg også en kopp med sjokolademelk, ah - det var lenge siden!


Kos

Til filmtittingen om kvelden snek jeg meg til det aller siste av godsaker den dagen. En kvikk lunsj, litt smågodt og sourcreme chips dippet i en boks lett rømme blandet med holiday dipmix. Det var sååå godt, og jeg kan virkelig leve lenge på den smaksopplevelsen!

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dagen matmessig. Jeg fikk spist det meste jeg har cravet den siste tiden, men klarte også å holde det noenlunde sunt. Det skal litt viljestyrke til for å klare å begrense seg når man endelig får en fridag, men jeg føler at jeg fikk det greit til denne gangen i hvertfall. 

Koste du deg med noe spesielt i går?

What's in my fridge?

 • 20.04.2016 kl. 19:50

Nyskjerrig på hva som skjuler seg inne i mitt kjøleskap? Vel, du trenger ikke å lure så lenge. Min kjære samboer og jeg har nemlig nettopp vært på ukens handlerunde - som vanligvis finner sted på mandagene forresten, men som ble et par dager utsatt denne uken. Vi klarer oss som regel med bare en handledag, men det krever selvsagt en del planlegging (og noen ganger selvbeherskelse, hehe). 

For min del går det mye i det samme ettersom jeg er på diett; kylling, brokkoli og ris til middag, proteinpannekaker til lunsj, havregryn til frokost og omelett med diverse grønnsaker til kvelds. Derfor er det ikke så vanskelig å planlegge akkurat den biten, men det krever litt likevel. Som denne uken for eksempel, da har jeg fri spisedag hele lørdagen, og det må planlegges! Jeg skal forresten laget et "min dag i mat"-innlegg akkurat den lørdagen!

På kjærestens side setter vi opp en plan for både frokost, lunsj, middag og kvelds hver eneste uke - pluss litt kos utenom til helgen. Til dagens to første måltider spiser han som regel brød med kaviar eller nugatti. Mens middagene går det mye i kjøttdeig, svin, supper og lignende - og kveldsmaten pleier å være frokostblanding med melk og jordbærsyltetøy. 

Ellers er vi veldig glad i grønnsaker. Kjæresten spiser masse poteter, gulrøtter, kål, agurk og løk - også har jeg resten til omeletten min. Brokkoli har jeg forsåvidt til middag hver dag også, men den ligger i matboksene dere ser her. Jeg lager alle middagene mine for hele uken (det vil si 14 stykk) på mandagen, og så har jeg det klart i kjøleskapet slik at jeg slipper å lage middag tre ganger daglig hver eneste dag.

Jeg kan forresten avsløre litt om hva som kommer til å befinne seg i lørdagens matinnlegg, og det er både mango, jordbær, skyr, gresk yoghurt og sist men ikke minst, pizza! Jeg skal nemlig diske opp hjemmelaget pizza med kjøttdeig, ost, mozzarella, bacon, ruccola, pepperoni og litt av hvert til meg og min kjære på lørdagskvelden. Mmmm, får vann i munnen allerede <3

Er det noe jeg må ha i kjøleskapet til enhver tid så er det melk, kylling, løk, mais, ketchup, brokkoli, kjøttdeig og egg! Fortell meg gjerne hva du har i kjøleskapet. Kanskje det er noe av det samme som meg?

Denne ukens middagsmeny

 • 18.04.2016 kl. 11:58

Hver eneste mandag setter jeg meg ned for å planlegge hele ukens middager. For min egen del går det selvsagt bare i kylling, ris og brokkoli, men jeg elsker å lage mat - og min kjære samboer får derfor hjemmelaget middag hver eneste dag. Jeg har tro på at det aller sunneste og beste er mat som er laget fra bunnen av, og når jeg i tillegg liker å stå på kjøkkenet sier det seg selv at det går mye i hjemmelaget middager her i hus.

Jeg ønsker også å inspirere dere til å lage så mye mat hjemme som mulig, og deler derfor oppskrifter på alt mulig med dere. I dag har jeg lyst til å gjøre en liten vri på det ved å heller dele hele ukens middagsmeny med dere. Dette var et ønske som poppet opp i kommentarfeltet rett før helgen, så jeg håper det er flere som setter pris på det.


 

Mandag - Kjøttkaker

Norsk, tradisjonell middag. Kjøttkaker slår vel aldri feil, uansett? Disse kjøttkakene gjør i hvertfall ikke det. Her snakker vi en helt ekstremt enkel og samtidig smakfull middag.


 

Tirsdag - Bakt søtpotet med taco-kyllingfyll

Wæ, som om bakt potet ikke er godt nok fra før skal kjæresten få den i søtpotet, med taco-kylling fyll inni og smeltet ost på toppen. Åh, får vann i munnen bare av å skrive om det til dere, for denne oppskriften her er bare latterlig god.


 

Onsdag - Minikjøttboller i hjemmelaget paprikasalsa

En oppskrift jeg prøvde meg på for kjempe lenge siden, men som likevel smaker kjempe godt. Her snakker vi sterkt, sunt og utrolig proteinrikt. Verdt å teste ut!


 

Torsdag - Meksikansk tomatsuppe

Min egen lille vri på mammas hjemmelagde, meksikanske tomatsuppe. Min er hakket sterkere og (om jeg får si det selv) enda bedre. Å bryte opp med suppe mellom alle kjøttmiddagene blir absolutt ikke feil.


 

Fredag - Hamburger med potetstrimler

Denne her prøvde jeg meg på for første gang etter at vi hadde flyttet ut faktisk. Ikke hadde jeg noen plan på forhånd heller, jeg bare klasjet kjøttdeig og forskjellige krydder i en bolle og håpet på det beste. Vel, kjæresten ble fornøyd og derfor våger jeg å dele oppskriften med dere.


 

Lørdag - Bakt paprika med tacofyll

Mmmm.. På lørdag har jeg såkalt cheatday, med andre ord er jeg så heldig å få ta del i middagen akkurat denne dagen. Derfor må det være noe ekstra godt på planen, og bakt paprika med tacofyll er virkelig en surveren vinner. 


 

Søndag - Biff med potetskiver og brokkolipuré

Biff slår aldri feil, i hvertfall ikke for mannfolkene. Her har jeg stekt potetskiver og laget brokkolipuré til, verdt å teste ut!

For å komme til de forskjellige oppskriftene kan du bare trykke på bildet av maten du vil ha oppskriften på!

Hva synes du om slike typer innlegg som dette?

Sunne cupcakes med marshmallowsfrosting

 • 17.04.2016 kl. 21:46

Okei, hva tenker du hvis jeg forteller deg at det finnes et sunnere alternativ til cupcakes, og de smaker minst like godt som de originale kaloribombene som er proppet med sukker? Jeg vedder på at du tenker "Herlighet, det må jeg prøve!? Hvor kan jeg få tak i oppskriften på dem mon tro..?" og nettopp derfor har jeg nå bestemt meg for å dele oppskriften på disse fullstendig sukkerfri cupcakesene.

Frostingen (det vil si toppingen) er av hjemmelaget marshmallows med en frisk og syrlig smak av sitron som passer perfekt til den søte sjokoladesmaken i muffinsen. Denne her er du bare nødt til å prøve ut, for uansett hvor lenge jeg prøver å beskrive smaken er det umulig å formidle det på en slik måte at du skjønner hvor godt det er. Så finn heller frem penn og papir og noter ned det du mangler til morgendagens handletur!

Du trenger:

4 egg - 300 gram mager kesam - 100 gram sukrinmelis - 100 gram sukrin - 70 gram bakekakao - 40 gram mandelmel - 30 gram fiberfin - 1 ts salt - 1 vaniljestang - 4 ts bakepulver - 200 gram philadelphia light. Og til marshmallowsfrostingen: 25 gram gelantinpulver - 1 dl sukkerfri saft (jeg brukte zeroh sin med sitron og lime smak) - 1 dl vann - 200 gram fibersirup

Slik gjør du:

Start med å vispe egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette tar som regel rundt 15 minutter, bruk derfor en automatisk visp eller kjøkkenmaskin.

Når eggedosisen er ferdig rører du forsiktig inn mager kesam. Igjen, rør forsiktig, slik at du beholder luftigheten. Sikt så i det tørre og rør dette forsiktig sammen med resten.

Visp philadelphiaosten sammen med litt sukrinmelis i en egen bolle, og rør det så forsiktig inn sammen med røren etterpå. Fordel røren i muffinsformer. Fyll dem opp 2/3 deler og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

I mens muffinsene står i stekeovnen kan du begynne å lage marshmallowsfrostingen. Da blander du gelantinpulveret med 1 dl vann i en liten skål. Så heller du fibersirup og saft  i en kjele og varmer det forsiktig opp (det skal ikke koke), ha gelantinen i den varme blandingen og la alt løse seg opp.

Hell så blandingen over i ei bolle og pisk massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så hastigheten til maks i 10 minutter til. Helt til slutt smører du på marshmallowsfrostingen (eventuelt bruker en sprøytepose eller pumpe om du har det) og pynter med det du vil. Bare pass på at muffinsene er helt avkjølt før du begynner å dekorere dem.

Jeg drysset bare over vanlig sjokolade-kakepynt (med andre ord, det er det eneste på disse cupcakesene som ikke er sukkerfritt). Men det finnes mange sukkerfri alternativer til kakepynt også. Eventuelt kan du jo pynte med bær eller frukt også.

Håper det smaker!

Verdens beste hjemmelagde kjøttkaker

 • 14.04.2016 kl. 18:23

Den desidert beste middagen det går an å lage til kjæresten min er definitivt kjøttkaker - og da gjerne med salsa og brun saus, noen andre som har smakt salsa til kjøttkakene før? Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve meg på det til middag i dag. Jeg har nemlig aldri laget kjøttkaker helt fra bunn av tidligere. Men en gang er nødt til å være den første!

- rosene jeg fikk av mormor for snart to uker siden står enda like fine! -

Jeg vet forresten at det blir mye middagsprat og oppskrifter i hytt og pine nå for tiden - men jeg håper det er noe dere setter pris på, og at det ikke bare blir oppfattet som mas. Haha! Har nemlig en liten, ekkel følelse av det. Men jeg klarer liksom ikke å la være heller. Jeg trives ekstremt godt på kjøkkenet, og nå når jeg har fått meg mitt eget klarer jeg nesten ikke å gå ut i fra rommet uten å få en rar form for hjemlengsel. Jeg trives med andre ord aller best på kjøkkenet - samme hvor rart det enn høres ut! 

Uansett, det betyr at det blir masse god hjemmelaget mat til min kjære, hver eneste dag. Og det er vel en god ting? I dag har jeg derfor lyst til å dele denne super enkle oppskriften på kjøttkaker med dere!


Du trenger

400 gram kjøttdeig - 1,5 ts salt - 0,25 ts pepper - 0,25 ts malt muskat - 0,25 ts malt ingefær - 2 ss potetmel - 1,5 dl melk

Slik gjør du

Bruk helst en foodprocessor til å blande sammen alle ingrediensene til farsen er jevn og fin. Har du ikke det, slik som denne nyinnflytta frøkna, kan du også kna deg ihjel med en gaffel i en liten evigheten - det blir bra til slutt!

Når farsen er jevn former du den til runde kaker i ønsket størrelse. Ha gjerne litt kaldt vann til å duppe hendene i slik at farsen blir lettere å jobbe med.

 Nå har vi allerede kommet til tredje og siste steg! Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek kjøttkakene i cirka 2 minutter på hver side til de har fått en fin brun farge. Om du er usikker på om de er ferdige kan du dele den tykkeste på midten for å dobbelt sjekke!

Etter at kjøttkakene er ferdig stekt lager jeg sausen og koker poteter og grønnsaker. Når sausen begynner å nærme seg ferdig legger jeg kjøttkakene oppi, og lar dem trekke en liten stund der før maten serveres med kokte poteter og gulrøtter. Server gjerne med erterstuing og tyttebærsyltetøy også!

Har du laget hjemmelagde kjøttkaker før?

Sunn og god meksikansk tomatsuppe!

 • 12.04.2016 kl. 18:59

God tirsdag! Hvordan har dere det? Selv har jeg det egentlig veldig fint, til tross for at jeg nettopp har fått plassert skinka ned på sofaen. Frem til nå har jeg både hatt ei treningsøkt, vært på et møte, ryddet både stue og kjøkken, laget middager til meg selv for resten av uken, vasket noen klær, tatt oppvasken, ooog lagd meksikansk tomatsuppe helt fra bunnen av til min kjære. Lillebroren hans var også på besøk for å hjelpe oss her i leiligheten i dag, så da fikk han også middag - for jeg hadde laget i massevis, jeg!

Denne oppskriften er for hele 6 personer! Den er supersunn, smaker fantastisk godt og skikkelig meksikansk. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til mamma som jeg har delt med dere tidligere her, men kuttet ut litt av paprikaen, tilsatte litt ekstra chili og andre små justeringer. Så, om du liker sterk suppe med masse smak og mye oppi - da bør du prøve denne!


Du trenger

2 buljongterninger - 1 pakke hakkede tomater med hvitløk - 1 pakke hakkede tomater med basilikum og oregano - 1 glass tacosaus - 1 pakke philadelphia ost - 3 ss kokosmelk - 1 halv paprika - 2 chili - 1 løk

Evt. kjøttdeig, bacon, mais, paprika, tortilla chips, chili, ost, peanøtter, løk og lignende som kan serveres til suppen. Jeg valgte kjøttdeig, mais, løk og chili denne gang.


Slik gjør du

Start med å hakke grønnsakene. Chilien og paprikaen kan gjerne finhakkes mens løken kan skjæres opp litt grovere. Det gjør du slik du synes det smaker best, men selv er jeg størst fan av den måten.

Stek så løken på middels varme sammen med litt smør til den blir glatt og blank.

Tøm alle ingrediensene oppi ei stor gryte sammen med 8,5 dl vann. Rør godt om slik at philadelphiaosten løser seg helt opp, og alle ingrediensene blandes. La suppen koke i omtrent 10 minutter.

Samtidig som suppen koker kan du steke kjøttdeig dersom du vil servere det til suppen. 

Når suppen har kokt i 10 minutter er alt klart. Server med det du ønsker, og så håper jeg det smaker! ... Eller, jeg vet det smaker!

Kunne du tenkt deg å prøve denne suppen?

Hjemmelaget hamburger med potetstrimler!

 • 09.04.2016 kl. 12:00

Ettersom mange av dere gav uttrykk for at dere syntes middagen jeg lagde til kjæresten her en dagen så utrolig god ut, tenkte jeg at det kunne være en god idé å dele oppskriften med dere! Denne middagen er forholdsvis enkel å lage, og den tar ikke fryktelig mye tid. Ikke er den særlig usunn heller. Et godt alternativ til hamburgermenyen du får kjøpt på et gatekjøkken.

Du trenger

200 gram kjøttdeig av svin, et hamburgerbrød, 3 middagspoteter, litt kål, ei skive av en løk, noen agurksneier, ett egg, ketchup, dressing, piffikrydder, salt, grovkvernet pepper, paprikakrydder og litt smør (evt. olje) til steking.

Slik gjør du

Kna kjøttdeigen i en bolle sammen med egget og krydderet. 

Kutt opp alle tre potetene i strimler og stek dem i litt fett i stekepannen. Dryss gjerne over litt piffi og/eller salt.

Når potetstrimlene har stekt en liten stund trekker du stekepannen av platen og legger "pommes fritesen" i ei skål. Deretter legger du kjøttdeigen i stekepannen og former den som en burger.

La den steke på middels varme uten å snu den til du ser at brunfargen begynner å komme til den andre siden. Slik som du ser på bildet over her. Der er det litt brunt litt over midten av flaten på burgeren. Snu den forsiktig på den andre siden og la den ligge der et par minutter.

Når du har snudd burgeren kan du gjerne hive potetstrimlene (pommes fritesen) oppi stekepannen igjen. Bare legg dem rundt burgeren. I mens dette ligger i pannen i et par minutter klargjør du brød og salat.

Samboeren min liker ikke når hamburgerbrødet er litt stekt derfor har jeg ikke gjort noe med dette. Men jeg vet mange, inkludert meg, liker når hamburgerbrødet er varmt og litt sprøtt. Så sett det gjerne i stekeovnen i noen minutter før du hiver på dressing, salat, kål, løk, eventuelt andre grønnsaker, ketchup og til slutt selve burgeren.

Legg potetstrimlene i en liten skål ved siden av, og server med et iskaldt glass av favorittdrikken til vedkommende!

Er dette noe du kunne tenkt deg? Ja? Vel, lag det da! Det er jo lørdag.

Sunn og god omelett med havreknekkebrød!

 • 05.04.2016 kl. 14:10

Gjett hvem som er ferdig med kjøkkenet? Jo, det er vi! Eller, ferdig og ferdig. Det gjenstår kjøkkenbord og maling av lister og vinduskarmer. Men ellers er alt på plass, og det første rommet har endelig tatt form. I går kveld ble jeg derfor så ivrig at jeg glemte å sjekke om jeg hadde strøm på kameraet da jeg plutselig bestemte meg for å dele en aldri så liten oppskrift med dere. Nemlig oppskriften på min kveldsmat for tiden - omelett med havreknekkebrød. Derfor er resultatbildet tatt med mobilen, men resten med kameraet - håper det er OK!


Du trenger:

4 eggehviter - 1 egg - litt løk, mais, paprika og purreløk - 2 havreknekkebrød - persille - gressløk - grovkvernet pepper - salt


Slik gjør du:

Start med å piske sammen 4 eggehviter og ett egg, eventuelt bare rist det godt sammen i en shaker slik jeg gjorde. Hell så røren oppi ei stekepanne og la den steke på svak varme en god stund. I mens dette ligger i stekepannen kan du skjære opp litt grønnsaker. Når du ser at omeletten begynner å stivne litt til (men fremdeles er rennende på toppen) fordeler du grønnsakene over hele flaten, før du krydrer med grovkvernet pepper, salt og persille.

La den steke en liten stund til slik at hele omeletten er fast og gjennomstekt, før du legger den over et fat. Server med to havreknekkebrød og dryss litt gressløk over det hele helt til slutt! Dermed har du en proteinrik, sunn og god kvelds som holder deg mett lenge!

Håper det smaker!

Lunch with a view

 • 19.03.2016 kl. 16:02

Den som sier sunn mat ikke smaker godt, den vet ikke hva den går glipp av. Dette her spiser nemlig jeg til lunsj hver eneste dag, og jeg skal stille i fitness! Da er jammen ikke livet så verst, eller hva? Maten smaker akkurat like godt som den ser ut, og består av en proteinpannekake, noen bær og litt sukrin på toppen. Mmmm.

Dette måltidet nøt jeg samtidig som jeg beundret utsikten vi har her i Hervik. Dette her kan vi sitte å se ut på hele døgnet fra vinduet som går fra gulv til tak i utestuen til mormor og morfar. Jeg sier det igjen; det er umulig å beskrive hvor bra jeg har det her inne. Nå skal jeg lage middagen klar i matboksen min før jeg kjører til byn for å levere kjæresten på jobb. Etter det skal jeg trene! 

Håper dere har hatt en like fin lørdag som meg så langt, så prates vi igjen senere ♥

Deilig grønnkålchips på 1-2-3!

 • 09.03.2016 kl. 18:48

Okei, dette må være den aller beste oppskriften jeg har delt med dere noensinne her på bloggen. Om dere kun skulle prøvd én av mine oppskriften bør det være denne, for fy søren, går det virkelig an? Å lage sprø, deilig og smakfull chips av noe så enkelt og sunt som grønnkål, liksom! Men ja, det gjør virkelig det. Tro det eller ei. Jeg var litt i tvil på forhånd ettersom lillesøster ikke hadde så gode erfaringer med denne typen chips, men når jeg endelig bestemte meg for å prøve kan jeg love dere at det ble vellykket!

Oppskriften er så uhyre enkel at jeg ikke kommer til å skrive opp ingrediensliste og fremgangsmåte på samme måten som jeg pleier, det holder faktisk å bare forklare alt i ett avsnitt. Du trenger kun grønnkål, salt og ei hvilken som helst olje - gjerne olivenolje. Riv bladene på grønnkålet av, kast stilken, og del bladene i ønsket størrelse på chips flakene. Gni dem deretter inn i litt olje, og plasser dem utover ei rist med bakepapir over. Pass på at de ikke ligger "oppå" hverandre, da vil de nemlig ikke bli sprø. Så er det bare til å drysse over med litt salt og så sette brettet mitt i stekeovnen på 175 grader, varmluft. 15 minutter senere har du sprøe og gode chips.

Så enkelt, sunt og godt at det nesten er på grensen til å være tryllekunst. Nå sitter kjæresten og jeg i sengen foran tv-skjermen og koser oss med serietitting og chips - jeg av grønnkål og kjæresten med vanlig chips. Men til og med han likte faktisk grønnkålchipsen, og når han liker noe som er så sunt - da kan jeg love deg at det smaker godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om du skulle lure på hvorfor jeg plutselig sitter og spiser "chips" når jeg er på diett kan jeg fortelle deg at jeg erstattet brokkolien i middagen med grønnkål, og hadde dermed grønnkålchips som dessert etter kyllingen og risen. Mmm <3

Har du lagd grønnkålchips før?

Sunn og sukkerfri kake

 • 05.03.2016 kl. 17:22

I dag har jeg til og med en oppskrift å dele med dere. Hvem skulle trodd det - jeg som går på diett? Vel, i dag klødde det i bakefingrene, og det var da jeg fant ut at jeg selvsagt kan bake selv om jeg ikke kan spise mesterverket etterpå. Det får heller bli en aldri så liten gave til min kjære mamma og lillesøster. Jammen sparte jeg til og med et stykke til kjæresten også, og når til og med han liker den sunne kaken da smaker den godt.

Kaken er både sukkerfri og tilnærmet kalorifri. Sunn med andre ord. Dermed kan den nytes både nå som det er helg - men også til dessert i ukedagene. Hva er vel ikke bedre enn en kake som kan spises med god samvittighet?

Du trenger:

25 g gelantinpulver (eller 5 gelantinplater), 1 dl ublandet ZERO med pineapple-smak, 1 dl vann, 150 gram sukkerfri sjokolade, 200 gram fibersirup, ønsket mengde kokosmasse og bær (til pynting)

Slik gjør du:

Start med å finne frem en kakeform. Jeg bruke en form som var 20 cm i diameter. Du skal kun bruke ringen rundt, ikke bunnen, ettersom denne kaken ikke skal i stekeovnen. Sett derfor ringen rett på et kakefat, og strø litt kokos i bunn.

Bland gelantinpulveret med 1 dl vann, og sett det til sides mens du varmer opp fibersirup og saft i en kjele. Ha på svak varme og vær forsiktig, det skal ikke koke. Hell så gelantinblandinen i den varme kjelen med saft og la det hele løse seg opp.

Når all gelantinen er oppløst heller du alt over i en kjøkkenmaskin og pisker massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Skjær jordbær i to og plasser dem tett i tett rundt kanten på kakeformen med den skjærte siden inn mot formen (kan hoppe over dette punktet). Når du har gjort dette heller du gelantinmassen over i kakeformen og setter det kaldt i omtrent én time.

Når kaken har satt seg kan du smelte sjokolade forsiktig og helle denne over kaken, og deretter pynte med kokos og bær etterpå. Server til både dine sunne og usunne venner - kaken smaker friskt av appelsin blandet med en søt smak av sjokoladen på toppen og friske bær. Med andre ord kan den derfor lages til alle ettersom den ikke "smaker sunt"!

Håper det smaker!

Verdens beste diett-smoothie!

 • 23.02.2016 kl. 14:49

I går kveld bestemte lillesøster seg for å lage smoothie til seg selv og mamma. Smoothie, dere! Det må jo være min absolutte favoritt av alt som går an å spises eller drikkes her på denne jord. Dere kan derfor tenke dere selv hvor fristet jeg ble da jeg så hun sto med disse to digre glassene rett ved siden av meg mens jeg stekte meg kylling, ris og brokkoli... Viljestyrken fikk testet seg der, med andre ord.

Men så kom jeg på at jeg kan jo faktisk lage smoothie jeg også, så lenge jeg bruker de samme ingrediensene som jeg egentlig skulle brukt til å lage havrepannekake, med cottage cheese og bær - kveldsmaten min. Derfor skal jeg nå dele denne diett-smoothie oppskriften med dere - for den ble faktisk overraskende god!


Du trenger

Haha, prøv å ignorer at jeg skrev frosne isbiter... Ellers kan jeg legge til at jeg bruker mager cottage cheese og FUN solbærsaft.

Fremgangsmåten kan du sikkert tenke deg til selv? Bland alle ingrediensene i en mixer i rundt ett minutt, og voíla - der har du en sunn, knallgod og proteinrik diett-smoothie! Denne har masse smak på grunn av mengden saft jeg bruker. Så dersom du liker en smoothie som ikke smaker like mye kan du bare halvere mengden med saft, og heller bytte resten ut med vann!

Håper det smaker!

Linn Therese's diett-søtpotetpizza

 • 10.02.2016 kl. 19:48

Hellau i luken! Nå føler jeg meg over gjennomsnittet kreativ. Som dere kanskje har fått med dere nå, går jeg på diett. Mine middagsmåltider hver eneste dag består da av kylling, ris og brokkoli. Med andre ord, det er fort gjort å bli litt matlei. Derfor er jeg så heldig å ha alternativer på matplanen min som jeg kan bytte med dersom jeg blir for lei. Og akkurat den muligheten følte jeg for å benytte meg av i dag. 

Ikke nok med at jeg brukte alternativene, jeg prøvde også å være litt kreativ når jeg skulle lage middag ut av de nye matvarene. På ingredienslisten står nemlig bare søtpotet, karbonadedeig og brokkoli. Derfor fikk jeg en glimrende idé, og bestemte meg for å lage min helt egen søtpotetpizza! Resultatet ble faktisk ikke så aller verst, derfor tenkte jeg at jeg kunne dele fremgangsmåten med dere også!


 

Du trenger (pizza til 1 person): 

150 gram rå karbonadedeig (cirka 100 gram når den er ferdig stekt), 300 gram søtpotet og en håndfull brokkoli.


 

Slik gjør du:

Start med å skjære bort skrellet og deretter hakke søtpoteten opp i terninger. Plasser deretter bitene i ei kjele sammen med vann.


Sett dette til kok samtidig som du steker karbonadedeigen.

Når søtpotetbitene er blitt møre heller du av vannet, og deretter bruker du en stavmikser til å lage mos av søtpoteten. Smør søtpotetmosen ut over et bakepapir, og sett den midt i stekeovnen på 200 grader i cirka en halvtime. 


Når søtpotetbunnen er ferdig tar du den ut og legger så karbonadedeig og brokkoli over før du setter den inn i stekeovnen igjen i 15 nye minutter.

Voíla! Så har du Linn Therese's diett-søtpotetpizza! Håper det smaker.

Synes du det ser godt ut?

 

Dette spiser jeg til frokost hver dag!

 • 09.02.2016 kl. 11:20

Dere aner ikke hvor deilig morgen jeg har hatt nå! Huset var helt stille da jeg sto opp, og jeg tok derfor på meg en myk tights og treningsgenser. Kosesokkene mine i rosa ull dro jeg også oppover bena. Før jeg trasket nedover mot kjøkken. Med matbagen over den ene skulderen og kamera over den andre. Helt stille var det. Den eneste lyden kom fra kosesokkene mine som subbet langs stuegulvet. Dette er starten på en helt fantastisk tirsdag.

Det gav meg også lyst til å dele frokosten min med dere. Det er dette her jeg spiser hver eneste morgen, og selv om det ser helt forferdelig ekkelt ut, smaker det himmelsk. Sunt er det også! Det eneste du trenger er havregryn, rosiner og en proteinshake (min er med sjokoladesmak). Ellers svelger jeg to kapsler CLA og en multivitamin-tablett før frokost. CLAen får fart på fettforbrenningen mens multivitaminen naturligvis gir meg massevis av vitaminer og mineraler.

Bland litt av proteinshaken oppi skålen med havregrynet og rosinene. Det trengs absolutt ikke så mye. La det stå i et par minutter slik at havregrynen får trukket til seg all væsken, og rør rundt. Tilsett gjerne mer proteinshake dersom det er nødvendig. Deretter er det bare til å spise og nyte. Resten av proteinshaken svelger jeg CLA og multivitaminen med, samtidig som jeg bruker det som vanlig drikke ved siden av maten. 

Dette er hva jeg kaller en god start på dagen! Hva har du hatt til frokost?

Dette finner du i handleposen min

 • 03.02.2016 kl. 19:38

Nå som jeg har begynt på diett er det litt andre matvarer som befinner seg i handleposen min enn det var tidligere. Det går mye i det samme (noe som er helt greit forresten), og derfor er det også mye enklere å planlegge matinnkjøpene. Nå bor jeg enda hjemme noe som betyr at mamma og pappa kjøper inn det meste av mat - så der er jeg veldig heldig, for det er dyrt å være på diett. Men jeg prøver også å hjelpe til med å kjøpe inn litt selv også innimellom.Jeg tenkte kanskje det kunne være gøy for dere å se noe av det jeg spiser om dagen, og på bildene her ser dere altså det som går mest igjen. Hihi, priser meg lykkelig over at jeg enda får drikke solo super! Ellers er jeg også blitt veldig flink til å drikke vann - drikker aldri noe annet enn det på trening, men har også begynt å drikke det til måltidene mine, så har jeg heller brusen og saften til kos på kvelden. 

Under her holder jeg på å lage middagsmåltidene for noen dager fremover. Det skal jeg bruke kvelden i kveld på også forresten. Når man spiser to middagsmåltider til dagen kan det fort bli kjedelig og det tar mye tid å lage maten før hvert måltid. Derfor hjelper det veldig på å lage masse noen dager i forveien slik jeg gjør under her.


Hva befinner seg i handleposen din? Er det noe av det samme som i min?

Hjemmelagde pannekaker på 1-2-3

 • 26.01.2016 kl. 15:30

Er du på diett? Eller prøver du bare å styre unna søtsakene? Har du kanskje et nyttårsforsett å holde? Uansett hva, så kan du spise disse pannekakene med god samvittighet! Ingrediensene er så sunne som man kan få dem, men smaken er så usunn og søt at det ikke er til å tro. De smaker akkurat som rosinboller! Dere vet de gode rosinbollene som man kan få kjøpt på statoil? Vel, disse smaker akkurat likt, eneste forskjellen er at de er sunne!

Liker du ikke rosinboller er det bare til å kutte ut rosinene, så smaker de som gode, myke og søte boller. Så absolutt verdt å teste ut.

Du trenger - til to pannekaker, én porsjon:

40 gram havremel (eller havregryn), 2 egg, 1 scoop ultra protein med vaniljesmak, 1/2 ts kanel, 1/2 kardemomme og en liten neve rosiner


 

Slik gjør du:

Dersom du kun har havregryn hjemme kan du bruke denne fremgangsmåten for å gjøre havregrynet om til havremel. Veldig enkelt og ikke minst mye billigere enn å kjøpe havremel!

Bland alle ingrediensene utenom rosinene oppi ei skål, og rør godt. Pass på at du får blandet krydderet ut i hele røren slik at ikke en av pannekakene smaker for mye og den andre for lite. 


Når du har gjort det kan du steke dem i stekepanne på middels varme. I oppskriften står det at man ikke trenger å bruke fett i pannen, men jeg vil likevel anbefale deg å bruke litt ettersom jeg syntes det var mye lettere å steke dem da. Del røren i to, og lag to runde pannekaker (lapper), trykk forsiktig noen rosiner på toppen av pannekakene og la dem steke i noen minutter på hver side. 

Topp dem med brunost og syltetøy, cottage cheese og blåbær eller hva enn du måtte ønske!Resultatet blir fantastisk godt. Lykke til og håper det smaker!

//Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her

Lyst på noe sunt mot søtsuget?

 • 20.01.2016 kl. 21:08


Du trenger:


ett beger yoghurt naturell - 0,5 dl honning - 15 bringebær - en liten håndfull mandler - en liten håndfull pistasjnøtter

Honningen jeg har brukt kan du lese mer om, se pris og kjøpe her. Det er en deilig, mørk ravfarget honning som er hentet fra verdens mest ettertraktede honningprodusenter i Nord-Spanias fjellområder. En av de sunnere honningene du får tak i.


 

 Slik gjør du:

Start med å blande yoghurten og honningen i ei skål. Om du vil ha den ekstra søt kan du gjerne doble mengden honning.

Hell så yoghurtblandingen over i ei form slik som jeg har på bildet.


Deretter topper du med akkurat det du måtte ønske. Bare kreativiteten setter grenser. Selv valgte jeg å toppe med bringebær og nøtter.


Plasser formen i fryseren i cirka 4 timer, og så er det klart! Ta den ut og skjær i porsjonsstykker slik som jeg har gjort.Spis og nyt med god samvittighet!

Oppskrift: bakt paprika med tacofyll

 • 18.01.2016 kl. 19:12

 


Jeg fortalte dere så vidt at jeg hadde prøvd meg på noe helt nytt til middag i dag. Nemlig bakt paprika med tacofyll, og det ble så godt at jeg ikke kan annet enn å dele oppskriften med dere. Denne maten her er definitivt verdt å erstatte fredagstacoen med, eller hva med morgendagens middag? Godt, sunt og enkelt!

Du trenger:

400 gram karbonadedeig, en stor boks mais, en stor løk, tre paprika, ost, en boks tacosaus, en pakke tacokrydder


 

Slik gjør du:


Start med å skjære stilken av paprikaene, og skrap ut alt fyllet. Plasser dem så i stekeovnen oppi ei ildfastform på 175 grader i omtrent 20 minutter.


Samtidig som paprikaene står og klargjør seg i stekeovnen kan du starte med fyllet. Stek karbonadedeigen før du blander inn tacokrydderet.


Skjær så opp løken og tilsett den i stekepannen, sammen med maisen og tacosausen.


La dette ligge å putre sammen i stekepannen i noen minutter til paprikaene er ferdig bakt. Når de er ferdige fyller du dem opp med tacofyllet. Før du legger litt ost helt på toppen.


Sett dem tilbake inn i stekeovnen igjen. Fremdeles i den ildfaste formen, og fremdeles på 175 grader, men denne gangen bare i 15 minutter. 


Og så er de ferdige! Så enkelt som bare det. Topp gjerne paprikaen med guacamole, rømme, salsa og en salat! Eller bare spis den som den er, det gjorde jeg, og det smakte helt fantastisk.


Synes du det ser godt ut?

Min dag i mat og kosttilskudd

 • 13.01.2016 kl. 21:22

Jeg har fått noen mailer fra dere der dere spør hva jeg spiser i løpet av en dag når jeg trener så mye som jeg gjør. Andre har spurt meg om råd når det kommer til kosttilskudd. Når det gjelder sistnevnte er ikke det noe jeg ønsker å svare på ettersom jeg ikke har god nok peiling på det - rett og slett. Råder deg derfor enten til å ta kontakt med en ernæringsfysiolog eller spør din trener. Noe jeg likevel har bestemt meg for er å skrive et innlegg om hva jeg spiser i løpet av en dag.

Husk at det som er rett for meg ikke nødvendigvis er rett for deg!

Først vil jeg fortelle dere to ord om hvert kosttilskudd, slik at dere skjønner sånn cirka hva det er.


♥ Kreatin - gir uovertruffen effekt på styrke. Skal du ha rå muskelkraft er Kreatin Monohydrat er det mest dokumenterte kosttilskuddetsom finnes. ♥ ZMA-X - gir deg verdifulle mineraler i en kombinasjon som støtter kroppens naturlige hormonakse. Optimaliser treningseffekten og restitusjonen med denne mineralformuleringen. ♥ CLA - er et fantastisk verktøy for å bedre ballansen mellom muskler og fett. CLA har vært på markedet i over 15 år og har vist sin effekt gang på gang. 

♥ Rapid burn - er den nyeste generasjonen innen energitilskudd som kan hjelpe deg med å frigjør store mengder energi og bidrar til en mer effektiv aktivitet. I tillegg kan den føre til dempet appetitt for søtsaker. Proteinfabrikkens mest populære fettforbrenner. ♥ BCAA+ - er designet for å imøtekomme et økt behov for frie aminosyrer i muskulaturen ved hardt muskelarbeid. Gir meget bra effekt på muskelbygging og restitusjon. ♥ Tech nutrition - proteintilskudd i pulverform som sørger for muskeloppbygging, god restitusjon og hindring av muskelnedbrytning.

Frokost: 

Før jeg inntar frokosten svelger jeg to tabletter CLA. Deretter spiser jeg som regel ei skål med havregryn, skyr, noen mandler og gjerne bær. Ved siden av drikker jeg et glass vann og et glass med appelsinjuice og 5 gram kreatin.

Lunsj:

Før lunsj svelger jeg to kapsler CLA, og deretter spiser jeg som regel en grønnsakswok med kylling eller karbonadedeig til.

Før trening:

Når det er omtrent 30 minutter til jeg skal trene svelger jeg tre tabletter med rapid burn og fem tabletter BCAA+ i tillegg til at jeg spiser ei banan.

Etter trening: 

Rett etter at jeg er ferdig med treningsøkten min. Det vil si i det jeg setter meg i bilen utenfor treningsstudioet, drar jeg frem matbagen min fra baksetet og finner frem enda ei banan sammen med fem tabletter BCAA+, et par riskaker og en neve rosiner.

Mellommåltid:

Rundt én time etter at jeg er ferdig på trening rister jeg meg en proteinshake av merket tech nutrition.

Middag:

Rett før jeg starter på middagen svelger jeg to kapsler CLA. Deretter spiser jeg det vi har til middag hjemme. Om jeg ikke vil ha det vi har lager jeg meg enten noe med karbonadedeig eller kylling, sammen med grønnsaker og gjerne ris eller poteter.

Kvelds:

Når kvelden kommer spiser jeg gjerne noen proteinpannekaker, havregrøt eller riskaker. Jeg har gjerne peanutsmør og banan til pannekakene og riskakene, ellers har jeg kanel og banan på havregrøten. 

Natt:

Tretti minutter før jeg slukner om kvelden svelger jeg de to siste tablettene - ZMA-X. 


 

Dette er altså en helt vanlig dag hos meg når det kommer til mat og kosttilskudd! Fortell meg gjerne dine meninger, hva du spiser eller hvilke kosttilskudd du bruker?

Healthy, protein breakfast!

 • 12.01.2016 kl. 20:44


Yummi, yummi in my tummy! Dette her lagde jeg meg til frokost! Jeg ristet meg en enkel porsjon med proteinpannekaker, men det virket mer som den porsjonen var beregnet på en hel familie. For herlighet så mange pannekaker det ble. For å si det slik; jeg hadde noen til frokost og noen til kvelds i tillegg til at kjæresten fikk noen til kveldsmaten sin. Dét kan vel ikke være en porsjon, haha? 

Uansett, det smakte helt fantastisk, og jeg valgte å stable dem som et tårn, med annet hvert lag banan og skyr med vaniljesmak.


Dere kan tro det smakte godt, i hvert fall etter den beinøkten jeg hadde i dag. Både lår og legger fikk virkelig kjørt seg, og jeg skalv i bena hele veien hjem. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg var livredd for å kvele bilen i hvert eneste kryss. Bena mine skalv så mye at jeg hadde problemer med å kontrollere kløtsjen! Det må være den deiligste følelsen i hele verden.

Nå skal kjæresten og jeg slenge oss ned i hver vår god stol og nyte en velfortjent filmkveld ♥

Tips: lag frokost av snø

 • 11.01.2016 kl. 22:01

Hva? Går det an? Ja, det gjør det faktisk! Og det smaker sååå godt. Sunt er det også, tro det eller ei. Men dessverre er ikke dette noe som kan spises alene, i hvertfall ikke som et måltid. Men som kos på kvelden er det selvsagt helt innafor. Jeg vil likevel benytte muligheten til å vise dere hva jeg hadde til kveldsmat i dag - og som definitivt skal spises til frokost i morgen også. Håper det kan inspirere dere litt.


 

Alt du trenger er:


Havregryn, kanel, proteinshake (evt. vanlig melk), ei banan, fun lights saft og snø.


Kutt opp bananen, og ha det i ei skål sammen med havregryn og kanel. Rist deg en proteinshake (evt. melk) og hell dette over havregrynet. Dette smaker veldig godt samtidig som det er god mat for musklene. Proteiner er et must om man ønsker å bygge muskler eller bli sterkere.


Ved siden av har du et stort glass med snø (bare ta fra hagen din eller lignene - pass bare på at snøen er ren. Det vil si, ikke ta snø som har blitt tråkket i eller som er fra veikanten). Hell så litt ren fun light saft oppi, og du har den perfekte shave is. Kna gjerne snøen så godt sammen som du klarer på forhånd, så får du masse sunn is! Pass på at du ikke heller for mye saft oppi ettersom dette fort kan bli veldig sterkt.

Så, hva tenker dere? Høres dette godt ut eller? Jeg kan i hvert fall love dere at det er det. Og det er på ingen måte vanskelig å lage. Eneste ingrediensen som kan være vanskelig å få tak i må være snøen, men slik jeg har forstått det er det snø i store deler av landet nå, så jeg håper ikke det er et problem. Om det er det kan du jo bare spare på tipset, og ta det frem når snøen faller. Lykke til og håper det smaker! 

Oppskrift: middag stappfull av proteiner!

 • 07.01.2016 kl. 10:04

Okei, nå må dere høre godt etter! Vet dere hva jeg disket opp til meg og min kjære da klokken nærmet seg middagstider i går? Noe av det beste jeg noengang har fått. Heldigvis likte kjæresten det også - og da kan jeg ikke annet enn å dele oppskriften med dere. Hjemmelagde minikjøttboller i paprikasalsa med ovnsbakte båtpoteter til siden. Sistnevnte lagde jeg mest for kjærestens del, men resten er så sunt som du kan få det. Stappfullt av proteiner, og ikke minst, det smaker knall godt! 

Finn frem handlelisten og en kulepenn, for her kommer ingrediensene for 2-3 porsjoner av denne fantastiske middagsretten!


To bokser hakkede tomater - 3 paprika (gjerne en i hver farge) - en halv chili - 400 gram karbonadedeig - 1 fedd hvitløk -  tre store poteter - salt, pepper, kanel, tandoori og cumin

Slik gjør du:

Start med å knø karbonadedeigen sammen med krydderet, velg selv hvor mye du ønsker av hver krydder alt etter hva du liker best. Selv hadde jeg cirka 1 ss kanel, 1 ss tandoori, 1 ss cumin, 1/2 ts pepper og 1 ts salt. Pass på at du blander alt krydderet godt utover hele deigen slik at ikke noen kjøttboller er enormt sterke mens andre ikke smaker noenting.

Trill så små kjøttboler av karbonadedeigen.

Legg deretter kjøttbolene i litt olje i ei stekepanne og la dem ligge å putre på svak varme. Samtidig kan du begynne å skjære opp grønnsakene. Paprikaene skjærer du i passe store biter, men husk å finhakke chilien og hvitløken.

Når kjøttbolene ser ferdig stekt ut heller du de hakkede tomatene, chilien, hvitløken og paprikaene oppi stekepannen. Og lar alt dette ligge å putre på svak varme i cirka 5 minutter.

Dersom du ønsker å ha ovnsbakte poteter til må du starte med dette aller først. Det er veldig enkelt! Skjær opp potetene i båter, legg dem deretter i ei oljet, ildfast form, krydre med salt og pepper før du setter dem i stekeovnen på 200 grader i 20-30 minutter!

Voíla, så er du ferdig! Var det ikke enkelt? Med andre ord er det ikke noe hokus pokus å lage sunn mat. Solen hadde dessverre løpt i fra meg, og dermed var det så og si helt mørkt når jeg skulle ta bilde av resultatet. Med andre ord - det ser så mye bedre ut i virkeligheten!

Del gjerne innlegget på facebook!

Proteinsmoothie på 1-2-3

 • 28.12.2015 kl. 17:54


Tidligere i dag skulle Christopher og jeg på shoppingtur, men ettersom det var en liten stund siden vi hadde inntatt frokosten bestemte jeg meg for å lage en smoothie på farten. Oppskriften ble derfor svært enkel, og besto kun av en scoop vaniljeproteinshake fra Forever Living og noen frosne bær jeg fant i fryseren. Nøyaktig hva jeg brukte har jeg listet opp under.


Dette trenger du: 

En scoop vanilje proteinshake (jeg brukte denne)

Frosne bringebær

Frosne blåbær

3 dl vann


Jeg blandet alt i denne enkle mikseren jeg fikk av tante og onkel til 20 årsdagen min, og presset på knappen. Lot den mikse i omtrent 20 sekunder før jeg tok av "beholderen", byttet kork og tok den med meg på shopping. Så enkelt, så greit og veldig godt. Det er også et veldig godt alternativ til den helt vanlige proteinshaken!


Kunne du tenkt deg å prøve ut denne?

Slik lager du ditt eget sjokoladehus!

 • 20.12.2015 kl. 20:28

Nå har jeg akkurat ankommet svigers, og sitter for øyeblikket å gomler i meg den ene pistasjnøtten etter den andre. Det er jo så godt! Jeg er blitt skikkelig hekta i det siste, og da Palestine ikke hadde åpent gikk jeg faktisk så langt at jeg kjøpte nøttene på Rema 1000. I løsvekt. Det som er så dyrt! Med andre ord; du vet du er hekta på pistasjnøtter når du er villig til å betale i bøtter og spann bare for å ha de stående i skålen når søndagskvelden sniker seg innpå.

Uansett, nå er det på tide å dele fremgangsmåten på sjokoladehuset mitt med dere. Resultatet delte jeg i går kveld, og fremgangsmåten får du her:

Du trenger:

seks melkesjokoladeplater - 300 gram melis - et egg - dekorasjoner til å pynte med etterpå (jeg brukte seigmenn, marshmallows og sjokoladefigurer)

Slik gjør du:

Start med å pakke ut tre av sjokoladeplatene, og del dem opp slik som på bildet under her. Bruk en skarp kniv og press den ned, altså ikke skjær frem og tilbake som du vanligvis gjør med andre matvarer.

Bruk én av de tre 2x3 rutede sjokoladeplaten, for eksempel den helt nede til høyre i bildet. Del den opp i mindre biter før du legger dem i ei skål i mikroen i ca. 30 sekunder. Ta så skålen rundt og rør godt - mest i bunn av skålen! - før du setter den inn igjen i 30 sekunder til.

Den smeltede sjokoladen skal du bruke til å lime sammen sjokoladedelene med. Derfor er det nå på tide å gjøre klar veggene i huset. De fire største delene (altså to 3x6 biter og to 3x3 biter) skal vi bruke som vegger. Skjær derfor ut dør og vinduer der du ønsker dét ved å bruke tuppen på en skarp kniv. Stikk forsiktig gjennom rundt hele ruten som skal fjernes før du presser den ut.

Det gjør ingenting om sjokoladen knekker, da bruker du bare litt smeltet sjokolade på hver side av der den er knukket og presser dem sammen. La den tørke i noen minutter og så skjærer du bort den overflødige sjokoladen. Slik jeg har gjort under her.

Når du er ferdig med å designe huset må du bestemme deg for om du vil at rutene skal vises eller ikke. Jeg valgte sistnevnte og lot derfor rutene være innover i huset. Bruk smeltet sjokolade for å lime veggene sammen her også. Det gjør ingenting om du bruker overdrevent mye sjokolade for å lime bitene sammen, bare husk å gjøre det på innsiden av huset.

For å lage pipen limte jeg bare sammen tre ruter som jeg hadde skjært skjevt, og avsluttet med å lime ei helt rute på toppen av pipen.

Gjør det samme for å lage de skrå veggene på siden. Skjær noen av bitene skjevt, og lim alt sammen. For å gjøre dette bruker du bare noen av sjokoladebitene som er til overs. Det er viktig at du ikke bruker de to siste hele platene.

Når du er ferdig, og huset har tørket mangler det bare taket. Men før du fester det er du nødt til å gjøre det litt penere. Som du ser er det lappet sammen, og det ser ikke så veldig fint ut. 

Bruk derfor en kniv til å skjære av overflødig sjokolade, og bruk deretter fingrene til å glatte over "humpene" og kantene. Sjokoladen vil etterhvert smelte når du tar på den - bruk det til din fordel, og glatt det fint ut. Slik ble mitt etter å ha glattet ut og skjært av.

Nå kan du endelig åpne de to siste sjokoladeplatene. Skjær av ei rad på den ene enden, og bruk den til å smelte mer sjokolade om du trenger det. Fest så taket litt nedenfor toppen av huset slik at det gjenstår ei glipe helt øverst.

Når du har gjort dette på begge sider bruker du de siste bitene til å dekke igjen glipen på toppen.


Nå er du ferdig, og det er klart for å pyntes! Lag glasuren av melis og eggehvite, og start med å legge en god dasj over den igjen dekkede glipen på taket. Lim så på pipen med glasur, og pynt slik du selv ønsker!

Vær kreativ, og ikke minst, ha det gøy! Lykke til med sjokoladehusbyggingen.

Frisk og syrlig bringebærsmoothie

 • 15.12.2015 kl. 13:14

Akkurat nå sitter jeg i sofaen og godter meg med ei skål fylt med en deilig, frisk og syrlig smoothie, toppet med noen mandler og litt havregryn. Smoothien lagde jeg meg i går kveld, og dette er restene fra den. Åh, den smaker så fantastisk godt! Ikke nok med at den er sunn, den har også en uerstattelig syrlig og frisk smak. Jeg vet ikke med dere, men selv elsker jeg i hvertfall syrlige smaker. Om ikke dere gjør det samme kan dere lett tilsette ei spiseskje eller to med sukrin, alt etter hvor søtt dere ønsker den.

Det eneste du trenger for å lage denne faktisk gode smoothien (som forresten er ca. store 2 porsjoner) er det som står over her, og eventuelt litt sukrin om du ønsker den søtere. Tøm alle ingrediensene oppi en mikser, og press på start knappen. La det mikses til konsistensen er jevn og flytende. 

Deretter kan du velge om du vil gjøre som jeg gjorde i går kveld; og helle smoothien oppi et glass, før du topper det med noen hele bringebær på toppen. Eller om du vil helle det oppi ei skål, toppe med mandler og havregryn og spise det med skje. Begge deler smakte like fantastisk!

Dette anbefales på det varmeste (og syrligste)! Prøv og smak selv da vel ♥

Ny frokostfavoritt

 • 13.12.2015 kl. 15:09

Hei på dere, og god søndag! Dagen så langt har kun gått til å slappe av her i huset - vi er med andre ord i skikkelig søndagsmodus. Akkurat nå i dette øyeblikk står jeg på kjøkken og sjonglerer mellom å oppdatere dere og lage middag. Kjæresten på sin side står i stuen og rigger til play stationen. Vi skal nemlig spill crash bandicot i kveld! Noe jeg ikke har gjort siden jeg gikk på barneskolen! Gleder meg en hel haug og står nærmest og tripper av adrenalin! 

Til frokost hadde jeg en ny favoritt - dette kommer definitivt til å bli en ny rutine hver eneste morgen. For herlighet så enkelt det var, og i tillegg smakte det så godt. Tror aldri dere klarer å gjette hvor lang tid det tok meg å lage til dette engang! Eller jo, gjett da... Hele tretti sekunder tar det! Wæ, er det mulig? Også for noe så godt. Men joda, det er mulig det. Du tar kun et par spiseskjeer av cottage cheese oppi ei skål, skjærer opp ei halv banan (eventuelt ei hel om den er liten) og til slutt tilsetter noen oppskjærte jordbær.

Det ser ufattelig godt ut, smaker ufattelig godt og er ufattelig enkelt! 

Nå skal jeg gå inn i stuen og servere middag til min kjære før vi drar oss en tur på trening. Tenkte jeg skulle prøve å få til enda en runde med øvelsestips i dag - denne gang for å trene magen. Vi får se!

Sunn og god fitnessmat: bakt søtpotet

 • 11.12.2015 kl. 20:00


Husker dere at jeg sa jeg prøvde meg på en bakt søtpotet i går? Vel, gjett om det ble vellykket da? Så til de grader også! Den ble nesten bedre enn vanlig bakt potet, og det er ingen tvil om at den metter helt ekstremt godt i evigheter. Jeg spiste min klokken halv fire, og fem timer senere når klokken var halv ni var jeg fremdeles halv mett! Er det mulig? Dere er bare nødt til å prøve den altså, bedre og sunnere middag skal man lete lenge etter.

Det du trenger


En liten søtpotet (tro meg, det holder i massevis) - en pakke kyllingkjøttdeig - en pakke tacokrydder - en halv paprika - tre sneier hvitost

Slik gjør du

Start med å stikke mange små hull i søtpoteten med en gaffel, og legg den så i mikroen til den er helt myk - for meg tok det 10 minutter. 

I mens søtpoteten ligger i mikroen kan du tilberede fyllet. Stek kyllingkjøttdeigen og hakk opp paprikaen i små biter. Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter du tacokrydderet, 1,5 dl vann og paprikabitene. La det ligge å putre på svak varme til nesten all væsken er fordampet.


Når søtpoteten er ferdig i mikroen skjærer du et kryss på toppen og bretter så flikene ute til siden. Grav ut noe av innholdet med ei skje før du erstatter hulrommet med kjøttdeigblandingen.


Legg noen skiver med hvitost på toppen og krydre med piffi.


La søtpoteten bake seg ferdig i stekeovnen på 200 grader til osten er smeltet. Ta så poteten ut av stekeovnen og nyt den himmelske smaken! Jeg ser for meg at det smaker veldig godt med salsa eller kesam til! Ah, bare prøv dere frem.


 

Synes du det ser godt ut? Er det eventuelt noe du kommer til å prøve ut selv også?

Sunt, godt og veldig enkelt middagstips!

 • 10.12.2015 kl. 18:20

Husker dere den fantastiske middagtallerkene jeg visste dere i innlegget i går? Vel, her kommer oppskriften! Og dere, det smaker minst like godt som det ser ut. Kok deg gjerne saus til også dersom du liker det. Kjæresten fikk for eksempel bernesaus!

Du trenger:

en liten søtpotet - to små gulrøtter - fire mandelpoteter - noen busker med brokkoli og blomkål - en pakke med 300 gram løvtynn kyllingfilet - piffi, salt og pepper


Slik gjør du:

Start med å kutte opp alle grønnsakene utenom brokkolien. Legg søtpotetbitene og gulrotbitene oppi ei gryte med kokende vann. Etter at grønnsakene har kokt i fem minutter hiver du oppi brokkolien og blomkålen, og lar alt koke i ti minutter til.


Rett etter at du hiver resten av grønnsakene oppi kjelen med kokene vann begynner du å skjære opp potetene i skiver. Legg dem så i ei stekepanne med litt olje i bunnen. Krydre over med salt og pepper, og la dem steke på middels varme i rundt 5 minutter på hver side. Pass på å flytte litt rundt på dem slik at de ikke svir seg!Når du har satt potetene til steking er det på tide å gjøre det samme med kyllingen. Krydre den først med piffi før du hiver alle bitene i ei stekepanne og lar det steke på middels varme. Nå skal grønnsakene snart være bløte og gode. Ta derfor ut brokkolibitene, og tøm så vannet ut. Bruk en stavmikser til å lage mos av resten av grønnsakene, og så er alt klart!


Legg en dasj med grønnsaksmos i den ene enden av tallerkenen, og noen hele brokkolibiter over. Stable tårn av de ferdigstekte potetskivene og legg kyllingbitene i den andre enden. Voíla! Der så mye bedre ut enn det ser ut på bildene her forresten, men dessverre var solen gått ned da jeg skulle ta bilde av sluttresultatet. Noe som betyr at det dårlige lyset ikke akkurat hjelper til på utseende.

Hva synes du? Er dette noe du kunne spist selv?

Knallgode og kule julecupcakes!

 • 06.12.2015 kl. 16:46

Herlighet, i dag har det gått skikkelig unna her hjemme! Jeg har baket fra jeg sto opp i dag og frem til nå. Jeg forsvant helt inn i min egen verden, og glemte faktisk at jeg i det hele tatt hadde en blogg - haha. Det må likevel ha ligget i underbevisstheten min, for jeg har tatt bilder underveis gjennom hele prosessen.

Nå sitter du kanskje og lurer på hvilke julekaker jeg har laget? Siden det er desember liksom. Men nei, jeg må nok skuffe deg (eller kanskje ikke?) for jeg har laget cupcakes istedet. Dere som har fulgt meg en stund vet hvor mye jeg elsker og eksperimentere når det kommer til disse cupcakene, og i dag falt jeg for en helt enkel cupcake med vaniljesmak - men så gjorde jeg det litt mer avansert på dekoreringen denne gangen. Knallgøy! Frostingen lagde jeg forresten av kremost - og den var kjempe god. Noen som har lyst til å smake dette? Her kommer i hvertfall oppskriften;

Det du trenger - cirka 24 cupcakes 

4 egg - 6 dl hvetemel - 4 dl sukker - 2 ts vaniljeessens - 250 gram romtemperert margarin - 2 dl melk - 3ts bakepulver

Slik gjør du - cupcakes

 Start med å røre sukker og smør hvitt, og tilsett deretter et og et egg. Rør mellom hvert egg. 


Tilsett vaniljeessensen og rør enda litt mer. Mål opp hvetemel, bakepulver og melk. Sikt inn melet og hell i melken vekselvis. 


Fyll deretter 24 cupcakeformer 2/3 fulle, og stek dem midt i ovnen på 175 grader i cirka 20 minutt.

 La cupcakene avkjøles på rist før du begynner å dekorere. Det er viktig at de er iskalde, eller så vil frostingen bare renne utover.


 


  

Du trenger - vaniljefrosting

125 gram romtemperert margarin - 200 g Philadelphia kremost -1 ts vaniljeessens - 8,5 dl melis (eller mer dersom du ønsker den fastere)

Slik gjør du - vaniljefrosting

Rør først smør og kremost sammen til en jevn og glatt masse.


Tilsett 1 ts vaniljeessens og deretter litt og litt melis til frostingen har ønsket konsistens. Husk at den skal være så stiv at den holder seg i den posisjonen du slipper den i, om du forstår? Du skal kunne lage en liten stang av frostingen i vannrett posisjon uten at den faller sammen. Når du har fått til det er det bare til å begynne å pynte!

Selv synes jeg pyntingen er noe av det kjekkeste med hele bakeprosessen og jeg sitter og koser meg mens jeg presser ut frosting og dekorerer med små sølvkuler, sjokolade og til slutt drysser et tynt lag melis over det hele.

 Jeg lagde først formen til ei nisselue før jeg dekket den med rød glittergelé, og så presset ut enda litt mer frosting til kanten nede og dusken på toppen.

Den andre typen jeg lagde var helt vanlige cupcakes med hvit frosting og snøkrystalldekorasjoner på toppen.

Den siste typen - også den jeg ble mest fornøyd med - var juletre. Her blandet jeg det som var igjen av frostingen med litt grønn konditorfarge, og presset ut vakre grener slik at det lignet et juletre. Deretter pyntet jeg med sølvkuler og lagde en stjerne av gul marsipan på toppen.


All dekorasjonen og utstyret jeg har brukt i dette innlegget har jeg kjøpt på Panduro!

Hva synes du om slike innlegg som dette?

Enkel frokostfavoritt

 • 02.12.2015 kl. 11:53

Nå nyter jeg en deilig og rolig morgen med en liten blokk med til og fra lapper som skal fargelegges. De fikk jeg faktisk i adventskalenderen i dag - heldige meg. Jeg sitter og fargelegger disse samtidig som jeg kjenner at frokosten siger lenger og lenger ned i magen. Det er deilig å sitte her, den andre desember, og nyte synet av nissene rundt meg. Jeg pyntet selvsagt til jul i går ettersom det da var 1.desember. Resultatet skal jeg vise dere senere i kveld, først må jeg bare bli ferdig med et par til og fra lapper, hihi. 

Ellers lagde jeg meg en veldig enkel, men likevel fantastisk god frokost i dag. Vanligvis pleier jeg bare å riste meg en proteinshake eller om jeg skal lage noe annet så gjør jeg det veldig avansert. Her snakker vi havrepannekaker, havregrøt eller slik ting. I dag derimot gjorde jeg det veldig enkel. Ingen varmetilbereding, ingen venting og ingen pisking, blanding eller røring. Det eneste jeg gjorde var å kutte opp en mango, strø over litt havregryn og til slutt helle en skvett biola over det hele. Så fantastisk godt! Til tross for at det var veldig enkelt å lage og kun inneholdt tre ingredienser, smakte det knallgodt. Så absolutt ikke siste gang jeg tenker enkelt når det kommer til frokost. Anbefaler dere å prøve det samme!

Svært delikat, men likevel enkelt

 • 25.11.2015 kl. 12:34

Jeg tenkte jeg kunne tipse dere om en middag som er ekstremt enkel og lage, men som likevel ser utrolig delikat og avansert ut. Perfekt til en kjærestekveld dersom du vil imponere litt ekstra, eller hva med en middag til deg selv en dag du synes du fortjener det? Biff slår jo aldri feil! Uansett, dette er som sagt svært enkelt, og jeg tenkte derfor at jeg kunne vise dere hvordan jeg lagde denne retten.


Det du trenger (til en person):

Ei potet, en biff, ønsket mengde brokkoli, ei halv gulrot og piffi, salt og pepper til krydder. Du kan selvsagt doble mengden poteter eller grønnsaker om du ønsker det, men for meg var dette helt perfekt til en person.

Slik gjør du:

Start med å skjære opp poteten i skiver og krydre med salt og pepper på begge sider av hver eneste potetskive. Legg dem så i ei stekepanne med litt olje eller smør i bunnen, og la dem steke til de er brune og begynner å bli litt sprø.


 

I mens potetskivene steker skjærer du opp brokkoli som du lar koke en liten stund. Når brokkolien har kokt i cirka 5-10 minutter tar du dem ut av vannet og moser dem med en stavmikser. Da vil du få en potetstappe lignende konsistens på brokkolien.


Helt til slutt krydrer du biffen med piffi før du steker den. Den skal nemlig kun stekes i 2 minutter på hver side (noe jeg lærte på den harde måten, jeg stekte den nemlig som om det skulle vært en kyllingfilet... Haha, lite visste jeg om det. Den ble likevel veldig god, da). Plasser alt på fatet før du bruker en grønnsaksskreller til å raspe opp litt rå gulrot til å ha ved siden av. Dekorer fatet slik du vil, men gjør det gjerne på min måte også!

 

Healthy pancakes stuffed with chocolate

 • 19.11.2015 kl. 17:45

Pannekaker er noe som hører til helgene, men med denne oppskriften jeg prøvde meg på i dag går det helt fint å spise disse både til helg og hverdag - med god samvittighet. Pannekakene smaker ekstremt godt i seg selv, men i tillegg er de fylt med en sunn hjemmelaget sjokolademousse. Altså, går det an å ikke ville prøve ut dette? Nope! Jeg stemmer for å teste det ut allerede i dag. Det kan like gjerne spises til frokost som lunsj, middag og kvelds. Så finn frem en handleliste og skriv ned det du ikke har av ingrediensene under her. 

Dette trenger du til pannekakene (cirka 18 stk)

4 egg - 2,5 dl sammalt hvete, fin - 1 dl lettkokt havregryn - 1 l ekstra lett melk - 3,5 dl hvetemel - 1/2 ts salt - 2 ss smeltet smør


Dette trenger du til sjokolademoussen

En stor avokado (jeg brukte heller 1,5 små) - 1 ss bakekakao - 4 ss honning - 1/2 ts salt - 5 dråper vaniljeessens

Slik gjør du

Start med å lage pannekake røren; finn frem ei bollene og pisk lett sammen alle de fire eggene. Tilsette sammalt hvete og havregryn før du rører dette sammen. Spe med en halv liten melk og tilsett så nesten alt hvetemelet. Rør til det blir en glatt røre uten klumper. Tilsett så resten av melken og melet. Til slutt røres salg og smør inn i røren. Dekk den så til og la den stå og svelle i 30 minutter til en time. I mens kan du begynne å lage sjokolademoussen.

Forever Bee Honey er en deilig honning produsert av Forever Living. Takket være sitt høye fruktoseinnhold har honningen lavere GI enn vanlig sukker. Det gjør den til et bedre alternativ til søtning av drikker og bakverk. Honningen er hentet fra verdens mest ettertraktede honningprodusent i Nord-Spanias fjellområder, og er uten tvil noe som må prøves! Om du ønsker å få mer informasjon eller kjøpe dette produktet finner du her. Ta gjerne kontakt med meg på ltd-forever@hotmail.com om du lurer på noe.


 

Begynn med å skrape innholdet ut av avokadoen og mos det i en bolle. Tilsett honningen, saltet, kakaopulver og 5 dråper vaniljeessens. Mos alt dette sammen med en stavmikser slik at du får blandet det ekstra godt. Smak gjerne til med mer honning eler salt - salt er forresten super undervurdert i sjokolade! 
Om du har vært rask nå kan du bare sette deg ned og vente til pannekakerøren har hvilt lenge nok, men om du er som meg og har brukt en liten evighet (det tar sin tid å ta bilder underveis, hehe) så er du ferdig samtidig som røren er ferdig å hvile. Finn derfor frem ei stekepanne, sett den på komfyren over middels varme og smelt litt smør. Om du har ei slik hjerteform som jeg har (kjøpt på tgr) så er det bare til å bruke den slik jeg har gjort på bildene under her. Om ikke, heller du så mye pannekakerøre i stekepannen at den så vidt dekker bunnen. Vri pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Smør deretter et tynt lag med sjokolademoussen over røren, og hell enda litt pannekakerøre over der igjen.

La pannekaken steke til den har begynt å stivne helt på toppen, da snur du den og lar den steke litt på andre siden også. Ta så pannekaken av og gjør det samme igjen. 

Stable et lite tårn på et fat og topp gjerne det hele med resten av sjokolademoussen, noen frosne bær og enda litt mer honning slik jeg har gjort, og nyt!

  Og dere, selv om dette er sunt, så smaker det så absolutt ikke sunt!

En annerledes taco

 • 17.11.2015 kl. 21:15

Til middag i dag fant jeg frem noen grønnsaker og skinkebiter som jeg planla å woke. Jeg skjærte opp litt brokkoli, en gulrot, noen dusker blomkål og en løk. Hadde alt dette i tillegg til litt olje og cirka 100 gram skinke i ei stekepanne. Mens jeg stekte det tenkte jeg plutselig at det kunne være gøy å gjøre noe annet med denne standard woken jeg spiser flere ganger i uken. Noe litt annerledes enn det jeg pleier. Jeg var innom tanken å tilsette hakkede tomater, en boks med tacosaus, litt nytt krydder - men det var liksom ingenting som hørtes superfristende ut. Helt til jeg fikk den idéen å lage en litt annerledes form for taco!

Jeg gravde i brødskuffen og fant til min store glede en uåpnet pakke med grove tortillalefser. Åpnet pakken og la to stykk på fatet mitt som jeg bar inn i stuen sammen med woken, tacosaus og rømme. Deretter gjorde jeg bare som jeg alltid gjør når jeg spiser taco. Startet med å smøre et lag rømme på tortillalefsen, før jeg la en liten haug med grønnsaker og skinke oppå der igjen og toppet det hele med litt salsa. Pakket den sammen og smakte på denne tortillarullen. Litt tvilende og skeptisk. Helt til jeg kjente smaken av det, for herlighet så godt det var! En veldig annerledes smak i forhold til vanlig taco - men annerledes på en positiv måte. Den varme woken inne i lefsen var liksom prikken over i-en. Så absolutt noe jeg vil anbefale dere å prøve!


Sjokolade cupcake med marengskrem!

 • 14.11.2015 kl. 11:00

Som jeg allerede har skrytt av en million ganger, har jeg lagd cupcakes i anledning min egen 20 års dag! Eller, egentlig bare til feiringen av 20 års dagen min, men jeg regner med at det er noe igjen til i morgen også - så da sier vi bare i anledning min egen 20 års dag. Uansett, nok om det! Akkurat denne typen cupcake har jeg aldri lagd før, men jeg har prøvd oppskriften på både muffinsdelen og toppingen tidligere - bare kombinert med andre smaker. Derfor var det veldig spennende om dette kom til å smake like godt. Etter smaksprøven sent i går kveld å bedømme var cupcakene så absolutt godkjent - både av meg selv, lillesøster og mamma! Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere. Jeg har forresten erstattet den originale frostingen med marengskrem - noe som smaker himmelsk. Du er bare nødt til å teste den ut. Gjerne i dag! Det er jo lørdag :-)

Dette trenger du - sjokolade cupcake (nok til cirka 12 store eller 24 vanlige) 

2 egg - 90 g romtemperert margarin - 200 g brunt sukker - 150 g mørk sjokolade - 150 g mel - 1 ts bakepulver - 1/2 ts natron - 2 dl melk


Slik gjør du - sjokolade cupcake: Start med å vispe det brune sukkeret sammen med margarinen. Tilsett et og et egg, og visp godt mellom hvert egg. Smelt så sjokoladen i et vannbad eller i mikroen (dersom du smelter i mikroen må du passe på å røre inni mellom slik at det ikke dannes harde klumper. Tilsett sjokoladen i røra og hell så i mel, bakepulver, natron og melk. Litt av gangen. Fordel røren i muffinsformene, fyll dem nesten helt opp til kanten. Slik jeg har gjort på bildet. Så er det bare til å steke dem midt i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter. Normalt ville jeg anbefalt dere å starte med frostingen mens cupcaken står i ovnen, men ettersom dette er marengs må den påføres med en gang den er ferdig. Derfor vil jeg heller anbefale deg å vente cupcaken er ferdig stekt. Og slapp av, det er meningen at selve muffinsen skal synke sammen etter at du tar den ut av stekeovnen, det er for å gjøre den ekstra saftig. 

Du trenger - marengskremen (jeg ville doblet denne oppskriften dersom du er glad i mye topping)

2 eggehviter - 3,5 dl sukker - 0,5 dl vann - 1 ss lys sirup - 1 ts vaniljeessens

 

Slik gjør du - marengskremen: Finn frem ei metalbolle og ei kjele. Metalbollen kan fint byttes ut med ei annen kjele, så lenge du passer på at størrelsen stemmer (dette kommer jeg tilbake til). Hell litt vann i bunnen av kjelen, og sett den på komfyren med middels varme. Når vannet koker setter du metalbollen (eventuelt den ene kjelen) over kjelen med det kokende vannet. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet, men den må være stor nok til at det er helt rundt kanten av kjelen. Mål opp eggehviter, sukker, vann og sirup i metalbollen (den øverste kjelen), og pisk eggehviteblandingen over vanndampen fra kjelen under. Det anbefales på det sterkeste å bruke en elektrisk håndmikser, ellers blir du stående i en evighet. La håndmikseren piske eggehviteblandingen til en tykk, hvit, blank marengskonsistens - dette tar cirka 7-8 minutter. Når du har oppnådd ønsket konsistens tas metallbollen vekk fra kjelen og vaniljeessensen piskes inn. La håndmikseren gå i noen minutter til slik at marengsmassen blir avkjølt og tykk. Ta deretter marengskremen i en kakeprøyte så snart som mulig (eventuelt bare smør den på med ei spiseskje eller en slikkepott) og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Pynt med kakestrøssel eller annen kakepynt. Håper det smaker!Slik unngår du enkelt den usunne maten

 • 05.11.2015 kl. 16:00

Mmm... Nå har jeg nettopp spist verdens beste lunsj!

I tillegg har jeg også laget lunsjen for resten av uken, og pakket det i små plastikkesker som står klare i kjøleskapet. Dette tror jeg jammen at jeg skal vurdere å begynne og gjøre hver eneste mandag. Eller kanskje søndag? Så slipper jeg å bruke så mye tid på å lage meg mat, og dermed ofte velge det usunne og enkle fremfor et sunt og næringsrikt måltid som dette. For det er fort gjort å heller ta noe ferdig enn å lage seg et sunt måltid fra bunnen av. Hva er vel da bedre enn å ha sunn ferdigmat klar i kjøleskapet? Et minutt i mikroen så er det klart. Jeg tror også det er veldig viktig at det du velger å dele opp i plastikkbokser som dette faktisk er noe du synes smaker godt. For er det noe du ikke liker kan jeg love deg at det er mye enklere å bare finne frem det usunne likevel. Med andre ord; bruk en dag i uken på å lage sunn mat som du i tillegg synes smaker godt, så slipper du å ty til de usunne løsningene. Det skal i hvertfall jeg prøve å gjøre fremover nå! 

Ellers kan jeg jo fortelle dere hva jeg valgte å pytte i disse boksene mine! Karbonadene er hjemmelagde av mormor, risen har jeg allerede kokt og deretter fordel likt i boksene. Grønnsakene derimot var det litt mer styr med. De lagde jeg slik som dette; jeg skjærte opp og stekte en stor gulrot og en løk. Deretter skjærte jeg opp brokkoli, blomkål og sjampinjong og tilsatte dem i resten av grønnsakene. Lot alt steke en liten stund før jeg krydret med tacokrydder og kajennepepper. Tilsatte så et helt glass med salsa, tacosaus, i smaken hot. Ettersom jeg er veldig glad i sterk mat. Jeg lot så dette putre på svak varme i noen minutter før jeg smakte til med salt og pepper, og fordelte det i boksene. Ikke noe hokus pokus med andre ord, men det tar selvsagt en del mer tid enn å bare ta boksen ut av kjøleskapet og plassere den i mikroen i et minutt.Vi lever tross alt bare en gang

 • 02.11.2015 kl. 21:55

Tidligere i dag hadde jeg SÅ lyst på noe godt, og ettersom jeg prøvde å ikke skeie ut alt for mye prøvde jeg å holde kosen så sunn som mulig. Dermed gikk jeg til innkjøp av både mango, kiwi, ei korg jordbær og banan. Planen var egentlig å bare skjære opp dette til en sunn fruktsalat, men da jeg kom til kassen lyste stratosen mot meg, og jeg klarte absolutt ikke å gå forbi. Derfor gjorde jeg en liten vri og tilsatte smeltet sjokolade til den oppskjærte frukten. Resultatet ble da minst like godt som det hadde vært med bare frukt - eller, hvem er det jeg prøver å lure? Det kunne ikke sammenlignes engang! Sjokoladen er prikken over i-en, og det som gjør dette til verdens beste snacks.

Så absolutt å anbefale en lørdagskveld, en torsdagsmorgen eller rett og slett en mandagsettermiddag! I mine øyne er det ikke så viktig om det er tirsdag, onsdag eller lørdag - har jeg lyst til å une meg noe godt så gjør jeg rett og slett det. Det trenger ikke være helg. Men til gjengjeld er det ikke alltid jeg spiser usunt i helgen heller. Jeg spiser sunt så ofte jeg klarer, men når jeg vil ha noe som det er litt mer sukker i - ja, da spiser jeg like gjerne det også. Vi trenger ikke ha det så strengt, mener jeg. Vi lever tross alt bare en gang! ... som vi vet om i hvertfall...Knall god, blodig nachos!

 • 27.10.2015 kl. 16:00

Hvor ekkelt, skummelt og brutalt ser ikke dette ut? Men slapp av! Det smakte ufattelig mye bedre enn det ser ut.

Nå er vi offisielt inne i halloweenuken! Derfor slo jeg til med en aldri så liten halloweenmiddag til kjæresten og meg i går. Valget falt på hjemmelaget nachos med guacamole, salsa og rømme til. Bare en bitteliten vri; nachosen så blodig, ekkel og direkte skummel ut. Er det halloween så er det halloween, ikke sant? Denne retten her passer også perfekt om du skal ha halloweenparty hjemme hos deg, men enda ikke vet hva du skal servere. Dette er superenkelt, noe de aller fleste liker, men kan også fort se veldig skummelt og ekkelt ut bare ved å gjøre noen små endringer.

 

Du trenger (til 3-4 personer):

400 gram kjøttdeig - smør eller olje til steking - 300 gram revet ost - 1 pose med salte tortillachips - 2 tuber med rød konditorfarge - 1 pose spicemix, tacopulver - 1 glass med salsa, tacosaus - 1 rød chili - 1 gul løk - ekkel dekor (jeg kjøpte mitt på europris)

Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller det du måtte ønske. Selv serverte jeg med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole og rømme. 


 

Slik gjør du:

Start med å steke kjøttdeigen. Hakk opp chilien og løken som du tilsetter i kjøttdeigen når den er ferdig stekt. La dette surre sammen en liten stund før du blander inn tacopulveret og omtrent en desiliter med vann. Til slutt tilsetter du glasset med salsa, jeg foretrekker å bruke en sterk en, men skal du servere til gjester ville jeg anbefalt å bruke en litt mildere variant. Etter å ha tilsatt salsaen blander du alt godt sammen før du lar det småkoke på svak varm i cirka 10 minutter. Dette er for at sausen ikke skal være så rennende, om den er det får du nemlig myke tortillachips istedenfor sprøe. Det vil vi jo ikke!

Imens kjøttdeigblandingen koker, tar du all osten oppi ei bolle. Hell deretter den røde konditorfargen over osten, og rør det godt sammen til osten har fått en jevn rød farge. Hvor mye konditorfarge du skal bruke må du nesten se an i forhold til hvor rød du ønsker at nachosen skal bli. Men når det kommer til halloween pleier jeg å tenke at jo mer "blod" jo bedre, er dere ikke enig? Så jeg brukte i hvertfall to tuber med rød farge, slike som man får kjøpt på rema 1000.

Finn frem en ildfastform, eller som jeg har gjort en langpanne, legg bakepapir i bunn før du fordeler posen med tortillachips utover hele bunnen. Hell deretter kjøttdeigblandingen over tortillachipsene, og avslutt med den blodige osten på toppen. Sett retten midt i ovnen på 225 grader og la den stå der til osten har smeltet skikkelig slik at det ser ut som "blodet" renner. Dette tar omtrent tjue minutter.

Dersom du lager hjemmelaget salsa og guacamole som jeg gjorde, kan dette være et fint tidspunkt å tilberede den på. Gjerne legg igjen en kommentar om dere ønsker at jeg skal dele oppskriften på salsaen og guacamolen også! Kjæresten syntes hvertfall at salsaen var knallgod! Etter at nachosen er ferdigstekt er det bare fantasien som setter grenser for hvor skummel og ekkel du klarer å få det til å se ut. Jeg toppet det med edderkopper, skjelett, spøkelser og flaggermuser. Alt dette kjøpte jeg som sagt på europris!

Håper det smaker skummelt godt!

Jeg skulle bare gjøre en ørliten forandring

 • 26.10.2015 kl. 09:35

Jeg har alltid vært utrolig glad i å lage min egen wok av alle mulige grønnsaker til et hvert måltid. Uansett om det er kylling, fisk, bare vanlig kjøttdeig eller noe helt annet, så fungere hjemmelaget grønnsakswok utmerket som tilbehør. Enkelt er det også! Min wok er også helt fri for sauser, dressinger eller annet som fjerner smaken fra de friske grønnsakene. Her snakker vi så rent og naturlig som overhodet mulig! Vanligvis pleier jeg å legge en liten klatt smør eller olje i bunn av stekepannen før jeg steker oppskjært løk og gulrøtter i et par minutter. Deretter hiver jeg brokkoli, blomkål og evt. sopp oppi woken, og lar alt steke et par minutter til. Så krydrer jeg med litt salt og pepper før det plasseres på tallerkenen sammen med noe annet. 

Dette fungerer som sagt utmerket til det meste, men ettersom jeg har spist dette her flere dager i uken i årevis begynner jeg så smått å bli litt lei. Ikke så lei at jeg velger noe annet å erstatte woken med, men så lei at jeg ønsket å gjøre en ørliten forandring. Rett før helgen bestemte jeg meg derfor for å prøve noe nytt, og av den grunn at jeg hadde spist havregrøt med kanel til frokost falt valget av forandring på å erstatte salt og pepper med kanel. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Det er jo bare til å prøve! Resultatet ble så fantastisk at jeg er nødt til å dele hele fremgangsmåten med dere, så len deg godt tilbake og ønsk vannet i munnen velkommen.Du trenger:

en liten del kålrot - ei potet - ei gulrot - to klaser brokkoli - en liten del blomkål - en sopp - en halv løk


 

 

Slik gjør du:

Start med å skjære opp løk, poteten, kålrot og gulrot. Bland alt i ei stekepanne, eventuelt wokpanne, sammen med litt olje og la det steke på middels varme i et par minutter. Mens dette ligger og putrer i stekepannen kan du skjære opp resten av grønnsakene. Det vil si brokkoli, blomkål og sopp. Disse trenger ikke like lang steketid, så du tilsetter dem bare mot slutten, og lar alt steke sammen noen minutter til. Rett før du tar stekepannen av platen krydrer du godt med kanel! Det ser ikke så veldig delikat ut, men jeg lover dere, det smaker helt fantastisk.Eventuelt kan du bare ta en bit fra en av grønnsakene ut av pannen, krydre den biten og deretter smake om du synes det er godt eller ei. Server sammen med kjøtt, fugl eller fisk, eller spis det alene i ei skål med en klatt rømme på toppen. Sistnevnte passer best om det er lunsj eller kveldsmat du lager deg. Skal du ha det til middag anbefaler jeg at du velger å ha noe kjøtt til!Håper det smaker!

Hjemmelaget havregrøt på to minutter

 • 22.10.2015 kl. 09:30

Er det noe som er sikkert som banken så er det at havremel er et dyrt produkt å gå til innkjøp av. I hvertfall i forhold til hvor billig man kan lage sin egen versjon, som jeg skal vise dere i dette innlegget. Havremel selges stort sett bare på helsekostbutikker, og en kilo koster rundt 30 kroner. Til sammenligning koster en kilo havregryn bare 12 kroner og kan kjøpes over alt. Derfor skal jeg nå vise dere hvor enkelt det er å lage havremel av havregryn, og deretter bruke dette til å lage verdens beste, sunneste og hjemmelagde havregrøt. Perfekt til frokost både på hverdager og i helger ettersom det er sunt og knallgodt.


 

Først, hvordan man lager havremel av havregryn. Det eneste du trenger er havregryn og en mikser. Hell litt havregryn oppi mikseren og så vidt trykk på knappen. Vips så har du hjemmelaget havremel som koster en tiende del av prisen, og i tillegg smaker enda bedre.


Vanlig havregryn - Havregrynet etter fem sekunder i mikseren

Så, over til hvordan du lager havregrøt! Dette er egentlig latterlig enkelt. Det eneste du trenger er 50 gram av dette havremelet du nettopp har pulverisert i mikseren, 2 dl vann og ett egg. Bland vann og havremel i ei skål, for så å plassere den i mikroen i ett minutt. Når det gjenstår tretti sekunder tar du skålen ut og rører om før du setter den inn igjen. Tretti sekunder senere tar du skålen ut og rører om igjen - nå er massen veldig rennende og løs. Rør så inn et rått egg, og plutselig er konsistensen blitt tykk og kremete. Enklere enn dette går det vel ikke an å få det? Billig er det også - ei skål med denne fantastisk gode havregrøten koster ikke mer enn et par kroner! Dryss over litt søtning og kanel - gjerne noen bær eller nøtter også dersom du ønsker det - og nyyyt ♥

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no