LinnThereseDagsland -

Julegavetips til den gravide

 • 30.10.2016 kl. 17:00

Har du en gravid kjæreste, men kanskje ikke all verdens penger? Ikke bare er denne julegaven relativt billig, men den er også ekstremt personlig, og jeg lover deg at den kommer til å bli satt stor pris på! Jeg hadde i hvert fall blitt veldig glad for denne gaven selv.

Gi ei tube med et av Forever Livings mest populære produkter, nemlig heat lotion. Dette er en såkalt «tenkekrem», det vil si at den enten varmer opp musklene eller så kjøler den dem ned - alt etter hva kroppen trenger der og da. Den gjør dessuten huden myk og glatt, og dufter friskt av mint. 

Denne er veldig deilig å bli smurt inn med for absolutt alle, men den er kanskje ekstra deilig for oss gravide. Å smøre denne nederst i ryggen, ved bekkenet, eller andre steder din gravide kjæreste har vondt etter en lang og slitsom dag kan virkelig gjøre en forskjell! Kjæresten min har gjort dette med meg flere ganger - og det er virkelig magisk! Smertene forsvinner på 1-2-3.

For å gjøre det hele ekstra personlig og koselig kan du legge ved et hjemmelaget klippekort av typen jeg har laget over her. På den måten kan hun selv velge når hun skal få disse massasjene, og når hun trenger dem mest.

​Heat lotion kan du kjøpe her - og dersom du bestiller nå får du med disse fem klippekortene i tillegg!

Send meg gjerne en mail på ltd-forever@hotmail.com om du har noen spørsmål på forhånd. Du kan gjerne stille dem i kommentarfeltet her også. Er dette noe du hadde blitt glad for å få i julegave av din kjære?

Skummel tomatsuppe til halloween!

 • 30.10.2016 kl. 13:30

Utenom nachos som jeg delte med dere sistgang er suppe også veldig enkelt å lage om du skal servere mange personer! Nå som det er halloween kan det kanskje være gøy å prøve seg på en gresskarsuppe? Om du derimot synes det høres litt for skummelt ut kan du alltids gå for en klassiker som grønnsaks-, beta- eller tomatsuppe. Sistnevnte er i tillegg rød, så det passer seg i hvert fall til halloween!

Om du likevel ønsker å gjøre den litt skumlere enn en vanlig tomatsuppe kan du enten se om du finner pasta i forskjellige «halloweenformer». Om ikke det går kan du koke pastaen for seg selv i grønn konditorfarge og servere den ved siden av suppa! Ha gjerne hardkokte egg som du dekorerer som øyne i ei annen skål.

Det finnes så mange alternativer! Det gjelder bare å finne frem den kreative siden av seg selv. Jeg dekorerte forresten eggene med rød konditorfarge og svart oliven. Prøv du også da vel!

En storslått feiring!

 • 29.10.2016 kl. 18:50

Hipp hurra!

I dag er det en stor dag her hjemme, lille Milo blir nemlig 2 år! Noen av dere husker kanskje ett års dagen hans, som jeg skrev om her? Om dere gjorde det så vet dere at en hunds bursdag er like mye verdt å feire som et menneskes bursdag. I dag har det derfor vært masse godbiter, pakkeåpning og kake her hjemme! Vi har kost oss en hel haug, tatt masse bilder og sunget bursdagssanger. 

I bursdagsgave fra meg fikk han et garnnøste som han faktisk står og river i fra hverandre og rister på i dette øyeblikk. Det er nemlig noe av det kjekkeste han vet, og det er ikke bare én gang mamma har kommet hjem og sett strikket sitt ligger utover hele stuen. Derfor har han nå fått sitt eget garnnøste, så får mamma forhåpentligvis ha sitt i fred. Haha!

Det siste året har Milo lært helt ekstremt masse. Nå kan han både sitte og ligge på kommando. Han kan få godbiter både rett foran seg, på labben eller hvor det nå måtte være - men likevel vente til vi sier «vær så god» før han forsyner seg. Det samme gjelder med mat eller andre godsaker. Han er blitt så flink!

I tillegg springer han alltid på kjøkken og legger seg i buret sitt med det samme han ser at vi er på vei ut dørene. Der ligger han bare å ser på oss, i håp om å få være med, hvor enn vi skal i denne verden. Han er med andre ord veldig glad i å kjøre bil, og får være med på både handleturer og øvelseskjøring.

Milo har også begynt å sette seg med terrassedøren og lage en slags mjauelyd om han må på do. Utrolig praktisk! Ikke bare slipper vi at han går på do inne om han ikke klarer å holde seg til neste tur, men det er også hans måte å kommunisere med oss på. Og jeg synes det er så fantastisk kult! Samme lyd lager han på utsiden av terrassedøren når han vil inn igjen etter å ha gjort sitt der ute. 

Veldig, veldig flink er du blitt, og jeg gleder meg allerede til neste bursdag og alt du kommer til å lære deg i mellomtiden! 

DIY - spindelvev til halloween

 • 29.10.2016 kl. 12:50

Så utrolig gøy at dere likte min forrige «do it yourself» angående hvordan dere lager kan enkelt og billig kan lage deres egne gresskar til halloween! Det gjør det bare enda kjekkere å vise dere flere slike prosjekter, så i dag har jeg lyst til å dele hvordan du enkelt kan lage skumle spindelvev som du kan dekorere hjemmet ditt med til halloween!

Du trenger:

Et bakepapir, saks og plastikk edderkopper eller andre skumle figurer til dekorasjon på spindelvevet!

Slik gjør du:

Nå kan det muligens være enklere å følge bildene under i stedet for forklaringen ettersom den kan være litt vanskelig å forstå. Brett først bakepapiret til en trekant.

Brett samme bevegelse to ganger til, og klipp så av en rett kant i den bredeste enden.

Klipp deretter «hakk» ut av arket (mens det enda er brettet) nedover mot den smaleste enden, og klipp så av den aller ytterste spissen helt til slutt.

Brett bakepapiret ut igjen, og du har et spindelvev! Om du ønsker en annen farge på det er det bare til å male det, i så fall må det gjøres nå. Ellers kan du også få et helt, rundt spindelvev ved å brette et kvadratisk ark to ganger på midten (til en mindre kvadratisk firkant) og deretter gjenta punktene over!

Dekorer så spindelvevet med edderkopper eller andre skumle figurer, og ha det som dekorasjon på bordet! Eller kanskje hengende på veggen? Kun fantasien setter grenser!

Er han fremdeles en gutt?

 • 28.10.2016 kl. 20:22

Jeg skal faktisk være så ærlig å si at jeg faktisk stilte meg dette spørsmålet før den ordinære ultralyden i dag. For selv om vi fikk bekreftet at det ganske sikkert var en gutt på ultralyden i uke 14 så er man litt bekymret (eller nervøs er kanskje et bedre ord?) for om det plutselig skulle vise seg å være ei jente nå når vi har handlet inn alt i blått. Beste- og oldeforeldre har til og med strikket både gutteklær og matrosdress!

Derfor var det veldig godt å få det bekreftet i dag! Vi venter altså fremdeles en liten prins. Christopher og jeg satt på venterommet på sykehuset allerede klokken åtte i dag morges. Der ble vi sittende i nesten tjue minutter før vi endelig fikk komme inn. Først gikk vi gjennom papirene jeg hadde fylt ut på forhånd og helsekortet mitt før det var tid for selve ultralyden!

Det første jeg la merke til da den kalde geleen var smurt ut over magen min var at lille D hadde blitt så utrolig mye større siden forrige ultralyd! Han var blitt så stor! Og han beveget veldig masse på seg. Faktisk så mye at det var like før jordmoren ble nødt til å sende oss hjem og gi oss ny time senere. Hun hadde nemlig vanskelig for å få målt og kontrollert alle organene hun skulle. Så mye beveget han på seg! Men det var heldigvis bare et sunnhetstegn, sa hun.

Hun klarte det likevel til slutt. Både hjertet og alle organene i magen ble nøye kontrollert. I tillegg målte hun både hodet, magen og lårbenet for å finne ut nøyaktig hvor langt jeg var på vei. Til min store glede og overraskelse ble jeg flyttet frem én dag! Med andre ord vil ny graviditetsuke og gravidoppdatering komme på mandagene fremover.

Ellers må jeg innrømme at jeg syntes jordmoren brukte en evighet på å sjekke og kontrollere at alle organer og bein var som det skulle. Noe som selvsagt bare er bra, siden det betyr at hun gjør jobben nøye - men jeg synes det er litt mer spennende å se han i helprofil der han beveger seg så fint. I stedet for innzoomet på for eksempel hjertet. Jeg er likevel overlykkelig for at vi nok en gang får beskjed om at skatten vår er helt frisk.

Morkaken min ligger fremdeles foran, men heldigvis ikke foran åpningen. Dette kommer likevel til å bli sjekket igjen mot slutten for å være sikker på at den ikke har flyttet seg nedover! Ellers kunne jordmor fortelle oss at lille D rynket på nesen, og vi fikk se selv at han ristet på hodet og klødde seg på magen. Utrolig rørende ♥ Tenk at det er vårt lille barn der inne som gjør sine egne valg og beveger seg akkurat slik han selv vil.

Over her ser dere forresten utviklingen hans! Første bildet, til venstre, er i uke 9 da vi var på tidlig ultralyd. Det i midten er fra ultralyden i uke 14 når vi fikk vite kjønnet, og det helt til høyre er fra i dag! Lille mirakelet vårt som vokser og vokser for hver dag som går! Før vi vet ordet av det er han ute her med oss 

Video: er babyen gutt eller jente?

 • 27.10.2016 kl. 20:21

Da vi var på ultralyd i uke 14 og fikk vite hvilket kjønn som befant seg inne i magen min bestemte vi oss for å lure de som satt hjemme, superspent på resultatet. Vi fortalte dem at vi dessverre ikke hadde fått vite kjønnet, men at alt var bra og vi var glade for det. Deretter gikk vi hjem og bakte før vi kjørte rundt med muffins til store deler av familien!

Vi fortalte først at vi ikke hadde vært helt ærlig med dem, og at vi hadde fått vite om babyen var gutt eller jente. Vi gav dem deretter hver sin muffins og sa at det var rosa eller blå krem inni muffinsen - alt etter om det var jente eller gutt.

Alle reagerte veldig positivt da de fikk vite at det er en liten prins! Det var likevel bare mamma og lillesøster jeg filmet reaksjonen til, og under her ser dere den!

Hva synes dere om slike videoer som dette? Er det gøy eller ei?

Topp 9 filmer som må sees på halloween!

 • 27.10.2016 kl. 17:44

Disse filmtipsene skal jeg være så ærlig å si at jeg har sneket til meg fra forskjellige plasser på nettet. Jeg er nemlig verdens største pyse når det kommer til skrekkfilmer, og har vel ikke sett flere skrekkfilmer i mitt liv enn jeg kan telle på én hånd. Jeg har likevel bestemt meg for at jeg skal se en skummel film på halloweennatten - selvsagt sammen med Christopher, hadde nok ikke turt uten! Og da faller valget på en av filmene under.

I know what you did last summer - Fire ungdommer er ute og fyllekjører. Når deres fokus forsvinner fra veien et øyeblikk, kjører de over en mann som plutselig sto midt ute på landeveien. I frykt for hva som vil skje om de rapporterer hendelsen, velger de å kvitte seg med liket ved å dumpe det i havet. Når de tror at alt er glemt, får en av de i gjengen en lappe hvor det står: ?I know what you did last summer?!

Halloween - Jeg har ikke sett denne filmen selv, men min kjære har, og han sier at dette er en klassiker som alle burde se og forbinde med den store dagen!

Child´s play - En dukke havner plutselig opp som gave til en liten gutt. Det de ikke vet er at dukken er forhekset og lever sitt eget liv. Dette er en spenningsfylt skrekkfilm som gjør at du ikke vil gå bort fra tv?n et sekund. Kan anbefales for de som liker litt unaturlige filmer.

Dawn of the dead - I løpet av natten rammes hele jorden av et dødelig virus - men ingen dør helt! Levende døde, drevet av en umettelig sult etter friskt kjøtt jakter nå på de gjenværende.

The orphanage - Sønnen til et par begynner å fremvise uheldig atferd etter at familien pusser opp og flytter inn i et barnehjem for handicappede barn.

The conjuring - Denne grøsseren bygger på hendelser fra virkeligheten og forteller historien om en familie på landsbygden i New England som blir terrorisert av onde ånder i huset deres.

Scream - En mann går rundt og dreper folk i en vennegjeng ikledd maske og sort overdel. Hvem er denne mannen? Eller er det en kvinne? Hvorfor dreper denne personen og kjenner de ham/henne?

Hellraiser - En utro kvinne møter plutselig på sin gamle elsker som Zombie. Har har klart å slippe unna helvete og demonene er på utkikk etter å få tak i ham igjen.

A night mare on elm street - Barn har en tendens til å drømme det mest utenkelige. På grunn av at barn har så stor fantasi, er det en død mann som kan komme inn i deres drøm og drepe dem. Når de dør i drømmen, blir de drept i virkeligheten. Her er det viktig å hold seg våken..

Har du noen andre skumle filmtips til halloweennatten?

Samboer svarer på spørsmål!

 • 26.10.2016 kl. 20:26

Wæ! Bloggproblemer på høyt plan! I dette flyttekaoset har jeg klart å pakke ned kortleseren min sammen med minnekortet til kamera, noe som betyr at jeg verken får tatt bilder eller lagt dem inn her. Derfor var jeg nødt til å være litt kreativ med tanke på valg av blogginnlegg i dag, og løsningen falt til slutt på en aldri så liten spørsmålsrunde. Men denne gangen med en liten vri - nemlig at Christopher svarer på spørsmålene!

Tenker det kan være litt spennende nå ettersom han både skal bli far og huseier. Kanskje er det noe helt annet dere også lurer på? Spør om det du måtte ønske, ingen spørsmål er for dumme.

Gravidoppdatering: uke 19

 • 25.10.2016 kl. 20:28

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 19, og er med andre ord 18 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 156 dager! Med tanke på at det var 282 dager igjen av svangerskapet da jeg ble gravid har vi absolutt lagt en god del bak oss allerede.

Babyen er så stor som: En 20 centimeter lang mango! Med andre ord begynner han å bli ganske stor nå, til tross for at han bare veier 220 gram. Denne uken kommer også finger- og tæravtrykkene til den lille til å bli dannet. Det samme blir immunforsvaret! Babyen er også blitt så sterk at de aller fleste kjenner fosterbevegelsene på denne tiden.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det første sparket kjente jeg for noen dager siden, og jeg har kjent noen spark etter det også. Det er så deilig! Han våkner likevel først når jeg setter meg ned i sofaen hjemme etter en lang dag på jobb, og når jeg legger meg om kvelden.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være dette supersøte elefantteppe! Vurderer faktisk og bare ha det innrullet slik som dette og la det stå på kommoden eller ei hylle som pynt ettersom det er så søtt. Hva ville du gjort?

Utstyr: Alt av store ting er kjøpt inn, og i går gikk vi en tur innom nye huset for å se. Da fikk jeg også laget meg et lite bilde av hvordan barnerommet til D kommer til å bli seende ut! Som jeg gleder meg til å innrede det.

Hvordan har treningsuken vært: Ettersom sykdom har preget store deler av uken har dessverre ikke treningen blitt prioritert, men et par spaserturer har jeg absolutt klart å fullføre.

Ukens cravings: Cravings og cravings, men lovehearts er faktisk noe jeg har gått og knasket på hele tiden de siste dagene. Halsbrannen har nemlig meldt seg for fullt, og jeg kan stort sett ikke sette meg ned eller bøye meg uten at den kommer snikende! Lovehearts hjelper utrolig nok, og dette har derfor vært ukens «må ha!»

Plager: Som nevnt over, halsbrann! Ettersom den kommer hver gang jeg bøyer meg eller setter meg kan dere jo bare tenke dere hvor mange ganger i løpet av dagen jeg er nødt til å hive i meg et hjerte og to ettersom jeg jobber i barnehage... Ellers får jeg fremdeles vondt helt nederst i ryggen om jeg sitter lenge i ro - men det er absolutt ikke superille! 

Kjønn på babyen: Lille gutten min! Får satse på at han ikke har blitt ei jente på fredag, når vi skal på ordinær ultralyd ;-)

Hvordan sover du om natten: Veldig bra egentlig! Sovner fort og sover hele natten gjennom. Kommer meg likevel enkelt ut av sengen om morgenen ettersom jeg er ekstremt tissetrengt, haha. Kan liksom ikke ligge «bare litt til» om jeg ønsker engang - i så fall blir det i ei våt seng, og da er liksom hele poenget borte.

Fødselsforventninger: Tar det fremdeles som det kommer, og tror det kommer til å bli en veldig fin (men selvsagt vond) opplevelse. Vurderer faktisk om jeg skal bestille fødselsfotograf - noen av dere som har erfaringer med det?

Humør: Nå skal jeg være ærlig å si at humøret mitt egentlig ikke er stabilt i det hele tatt. Jeg er veldig glad og lykkelig altså - men det skal INGENTING til før jeg plutselig klikker i vinkel og vil denge ned alle i en mils omkrets... Hormonene viser seg virkelig fra sin beste side med andre ord.

Neste kontroll: Ordinær ultralyd på Haugesund sykehus fredag morgen!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En gledelig overraskelse!

 • 25.10.2016 kl. 17:36

Nå har Christopher og jeg nettopp vært på mangojakt over hele byen, men dessverre uten hell! Vi skulle nemlig ha en 20 centimeter lang mango, men ettersom det var umulig å finne falt valget til slutt på en som kun var 16 centimeter. Noen av dere vet kanskje hvorfor vi skulle ha en mango med akkurat denne størrelsen? Om ikke får dere i hvert fall svaret i kveld!

Men uansett, tilbake til overskriften! Vet dere hvilken gledelig overraskelse jeg ble møtt med i det jeg gikk inn dørene hjemme etter jobb i dag? Nemlig et brett med fersk og rykende varm middag med nystekte rundstykker til! Snille mormor hadde bestemt seg for å lage middag til Christopher og meg, og tidspunktet passet perfekt ettersom jeg kom rett fra jobb - både kald og skrubbsulten! Mmm.

Ellers skal jeg i gang med litt mer pakking nå! Vi har nemlig endelig fått vite at eksakt flyttedato blir den 1.november, så nå er det bare å få alt vi eier ned i esker. SOM jeg gleder meg til den spennende tiden fremover. Nytt hus, akkurat fått ny jobb og snart vårt første barn. Livet smiler!

Blodig nachos til halloween!

 • 24.10.2016 kl. 15:00

Noe som er veldig enkelt å lage når man skal ha halloweenfest er nachos! De av dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje da jeg delte denne oppskriften på blodige nachos med dere i fjor? Om ikke må dere ta en titt her, og skible ned alt dere trenger til neste handletur. For den er dere nødt til å få med dere!

Husker du da jeg delte oppskriften? Prøvde du den forrige gang? Skal du lage dette i år?

Babyens første spark!

 • 23.10.2016 kl. 18:20

- den 23.oktober skjedde det endelig -

I dag morges, mens jeg satt i denne godstolen, med pleddet over meg og macen på fanget kjente jeg det. For aller første gang kjente jeg lille mirakelet i magen min sparke. Et tydelig dult! Tre tydelige dult faktisk, rett etter hverandre. Det kom helt ut av det blå og jeg ble så overrasket og glad på samme tid. Det er den beste følelsen jeg noensinne har kjent på, og det føles så uendelig godt at jeg bare kommer til å kjenne mer og mer av den i tiden fremover.

Etter å ha kjent svak romstering og noe som føles som en liten fisk i et par uker var det veldig deilig og endelig kjenne et skikkelig spark! Herregud for en lykke ♥

Når kjente du spark for første gang?

Klassiske halloweenkostymer!

 • 22.10.2016 kl. 20:30

Det finnes så ekstremt mange mennesker ute på halloween; du kan se dem som har laget kostymene sine selv, de som går i den finere typen antrekk (en klassisk, svart kjole eller kanskje en kjole som har et lysende skjelett på seg som den under her har), du kan se dem som prøver å kle seg så sexy og nakent som mulig, men også de som tar den helt ut og går i kostymer som er ufattelig skumle og som gjør det umulig å kjenne igjen personen under!

Politikostymet jeg har på meg kan kjøpes her

Over her ser dere det som egentlig skulle være mitt halloweenkostyme i fjor, men så droppet jeg plutselig hele festen og ble hjemme istedet, haha. Det kommer jeg forsåvidt til å gjøre i år også. Kjæresten og jeg skal bare kose oss hjemme med noe skummel mat og en skrekkfilm på skjermen!

Men om du er en av dem som skal ut på halloweenfest i år, men enda ikke har funnet noe å ha på deg kan du ta en titt under!

Kjolen til venstre kan du kjøpe her // Kjolen i midten kan kjøpes her // Kjolen til høyre kan kjøpes her

Er du av den typen som liker å pynte deg litt på halloween kan kanskje en av alternativene over være aktuelle? Kjolen i midten lyser forresten i mørket! De andre to er både skumle og utrolig fine - og kan brukes både på halloween og resten av året! Perfekt om du er av typen som hater å kjøpe plagg som kun kan brukes én gang i året.

Blodig skolepike kan kjøpes her // Blodig pirat kan kjøpes her // Blodig sykepleier kan kjøpes her

Om du heller ønsker å ta den helt ut denne ene dagen i året synes jeg disse tre kostymene over her er noen av de skumleste og kuleste jeg har sett i hele mitt liv! Så troverdige og ekle på samme tid.

Wonderwomen kan kjøpes her // Politikostyme kan kjøpes her // She-ra kostymet kan kjøpes her

Ønsker du heller å være søt eller sexy kan kanskje noen av de tre over her være favoritter?

Superhelt-parkostymet kan kjøpes her

Par-kostymer må være noe av det kuleste og søteste jeg ser! Hva synes dere om de par-kostymene jeg har funnet frem over her? Det er dessverre bare det til høyre jeg fant link til! Men det til venstre passet seg bare så bra med tanke på situasjonen jeg selv (og mange av dere som leser bloggen) er i nå at jeg bare måtte ta det med likevel!

​Nå lurer jeg veldig på hvilken «type» du er når det kommer til halloweenkostyme? Og fant du noen favoritter blant dem over?

// innlegget inneholder annonselenker

Jeg er kjempe stolt over deg!

 • 22.10.2016 kl. 17:48

For flere uker siden meldte lillesøster seg på et av byens lengste løp, nemlig Djupadalten. I etterkant slet hun dessverre med en skade i kneet, noe som gjorde at hun ikke fikk en skikkelig oppkjøring og egentlig ikke var i toppform nå når løpets dag var kommet. Hun fortalte derfor til alle venner og familie at hun valgte å trekke seg.

I går kveld hvisket hun likevel i øret mitt at hun hadde tenkt å delta likevel, men at det var en hemmelighet. Haha, den tullehøna!

Så da avtalte vi at jeg skulle stå å heie på henne når hun løp i mål, men jeg hadde ikke hjerte til å stå der å heie henne frem alene. Hun fortjente jo en skikkelig heiagjeng! Jeg gav derfor beskjed til Christopher og mamma at jeg hadde en overraskelse til dem. De satte seg i bilen og vi kjørte bort til målstreken. Der fortalte jeg at Marthe har løpt i rundt en time nå og snart kommer i mål. Dere skulle sett reaksjonen til mamma, haha!

Ellers rakk vi akkurat bort fort nok, og fikk sett lillesøster suse forbi oss og løpe i mål. 9,3 kilometer hadde hun lagt bak seg, nesten en mil i ulendt terreng og masse bakker - det står det respekt av! I hvertfall når hun klarte å fullføre dette på 1 time og 4 minutter uten å være i toppform.

Jeg er kjempe stolt over deg, snuppa mi!

Ta med deg kamera ut i natt!

 • 21.10.2016 kl. 21:32

Jeg er nok ikke den eneste som kommer til å stå ute med kameraet mitt i natt! Nå er det nemlig en stor meteorsverm som suser over himmelen vår. Den vil nok være mest tydelig sent, sent i natt - men det går alltids an å prøve nå også. Selv har jeg akkurat vært ute en tur for å ta noen blinkskudd, men dessverre så jeg ingen meteorer denne gang. Jeg kommer likevel til å prøve igjen, og det anbefaler jeg dere også å gjøre!

Jeg fikk likevel tatt noen kule bilder, og lekt meg litt med omgivelsene rundt huset til mamma og pappa ettersom jeg er på besøk her i kveld. 

Synes du dette med meteorsvermer er interessant?

DIY - gresskar til halloween!

 • 21.10.2016 kl. 16:43

Selvsagt går det an å gå på butikken, kjøpe et gigantisk gresskar (som forresten har en helt sinnsykt pris) for så å bruke en evighet på å skjære tomt innholdet, kaste det og så lage hull til øyne, nese og munn. Jeg er sikker på at det er kjempe koselig også, om man først har tid og ork til det! Om du derimot leter etter en litt enklere og ikke minst billigere løsning har jeg svaret til deg! Skriv ned handleliste av det du trenger under her (om ikke du har alt i kjøkkenskuffen allerede!).

Du trenger:

Oransje ballonger, brun hyssing (jeg fant ikke brun, så måtte bruke hvit, men dere ser nok hvorfor brun ville gitt et mye bedre resultat), svart tusj, litt bakepapir

Slik gjør du:

Start med å blåse opp en ballong. Pass på så du ikke blåser den for stor da det er mye lettere at den sprekker om du gjør det, og du vil heller ikke få den samme «gresskarformen» som hvis du har litt mer å gå på. Knytt tuten sammen, og du er i gang!

Surr deretter brun hyssing rundt og rundt ballongen ganske stramt for å få «gresskarlooken», pass på å surre den en hall rundt rundt tuten før du tar en ny runde på ballongen slik at hyssingen ikke sklir av ballongen etterhvert. Om du ikke forsto hvordan jeg mente kan du bare spør i kommentarfeltet så skal jeg prøve å forklare bedre!

Tegn deretter på øyne og munn - gjerne nese også - så skummelt som du klarer med den svarte tusjen! Dersom du lager flere gresskar kan du gjerne variere ansiktsuttrykkene.

Helt til slutt klipper du ut et kvadratisk stykke bakepapir, krøller det sammen som en tut slik du ser jeg har gjort på bildene under. Dytt så enden ned mot bordet og klipp den litt jevnere helt nederst. Tre den på tuten på ballongen og krøll den slik du ønsker for at det skal ligne mest mulig på et gresskar!

Voíla! Du er ferdig! Var det ikke enkelt? Og man kan få en veldig skummel effekt av det også. Det kan kanskje ikke stå ute ettersom vinden lett tar det, men inne til dekorasjon på en halloweenfest passer det seg ypperlig!

Alt du trenger til Halloween!

 • 20.10.2016 kl. 18:09

Det er først etter at jeg begynte å jobbe fast hver dag at jeg merker hvor kjedelige dagene blir når jeg ikke kan gå på jobb. Det skjer liksom ingenting, og tiden går tre ganger så sent. Derfor bestemte jeg mer for å være litt produktiv rundt en halvtime etter at paracetten var inntatt tidligere i dag. Jeg satt meg ned og planla noen gode blogginnlegg for tiden fremover da jeg plutselig fikk en idé om å lage en aldri så liten halloweenguide!

Med andre ord ønsker jeg å komme med forskjellige innlegg med tips til gode halloweenoppskrifter du kan servere på halloweenfest, kostymer, halloweendekorasjoner, kanskje noen DIY-prosjekter, men også tips til skumle filmer du kan snurre på halloweenkvelden!

Høres ikke det spennende ut?

Det synes i hvertfall jeg! Gi meg gjerne en tommel opp på facebook-knappen under her om du er enig. Eller kom med forslag til hvilke halloweentips du ønsker deg i tiden fremover i kommentarfeltet under!

One of those days...

 • 19.10.2016 kl. 21:24

Dette har vært en skikkelig drittdag. Jeg hadde alarmen på halv syv i dag morges, og følte meg uvel med det samme jeg våknet. Det første som slo meg var at svangerskapskvalmen var tilbake. Jeg hastet derfor ut til kjøkken for å få i meg noe mat - noe som alltid hjelper på kvalmen. I dag var det likevel noe som var annerledes. Kvalmen forsvant ikke. I stedet ble den bare verre. Jeg følte meg også dårligere og dårligere utover morgenen, men bestemte meg for å gå på jobb likevel.

Jeg frøs ekstremt masse da jeg var på jobb, og følte meg absolutt ikke noe bedre. Og etter en times tid skjedde det store... Jeg kastet opp i barnehagen - i søppelkurven. Jeg ble derfor sendt hjem, og det siste halve døgnet har jeg bodd i sengen, kastet opp flere liter med væske, til tross for at jeg nesten ikke har fått i meg noe.

Jeg er svimmel, har 39 i feber, kaster opp og liten matlyst. Legenvakten har vi akkurat ringt, og dersom jeg ikke blir bedre til i morgen tidlig skal vi ta oss en tur til fastlegen. Håper virkelig lille D i magen har det fint selv om mammaen hans ikke har det så bra. Ellers er jeg likevel heldig som har supersnille foreldre og besteforeldre som kom med masse god snacks, eplejuice, farris, febermåler (som vi faktisk ikke hadde skaffet oss enda) og en nydelig bukett roser!

Håper dere har hatt en litt bedre dag!

Gravidoppdatering: uke 18

 • 18.10.2016 kl. 18:57

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 18, og er med andre ord 17 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 163 dager igjen.

Babyen er så stor som: En søtpotet - lille gutten er 18 centimeter lang fra topp til tå nå.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg! Bevegelsene hans kjennes oftere og oftere, og sterkere og sterkere for hver dag som går, og det er verdens beste følelse. Likevel har jeg enda ikke kjent et tydelig spark, så det gleder jeg meg til!

Innkjøp: Dette punktet kunne jeg egentlig ha skrevet et helt innlegg om denne uken! Vi har nemlig fått så utrolig mye fint til lille D. Masse fine, små gutteklær, ammepute, bleier, engangskluter, ammeinnlegg og den flotte jakken fra Mini A Ture er bare noe av det han har vært så heldig å få!

Utstyr:​Vi mangler egentlig ingenting av de store tingene, og flere og flere av de små kommer i boks! Babyrede er vel det «viktigste» som vi ikke har fikset enda, men det skal jeg som sagt sette meg ned for å sy når vi har flyttet til det nye huset.

Hvordan har treningsuken vært: Ganske ok egentlig! Har hatt to treningsøkter på UNO denne uken. Kunne helt klart vært bedre, men det kunne definitivt vært verre også!

Ukens cravings: Hm.. Melon yoghurt fremdeles! 

Plager: Jeg tør faktisk påstå at kvalmen endelig har sluppet taket. I løpet av forrige uke kastet jeg kun opp én gang, og det var etter å ha kjørt sikk sakk i bil rundt i hele byen for å hente klær. Haha! Men utenom det har jeg ikke vært kvalm en eneste morgen. Ryggen derimot har begynt å gjøre veldig vondt med engang jeg har sittet i ro litt for lenge - men om jeg legger meg ned på gulvet en liten stund er jeg helt fin igjen! Så ingen krise altså.

Kjønn på babyen: En gutt!

Hvordan sover du om natten: Veldig bra, men jeg har også lagt merke til at jeg er ekstremt mye mer trøtt for tiden! Mye mulig det kan ha med jobben å gjøre da.

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer!

Humør: Jeg tar veldig lett til tårene, enten om det er av sinne, glede eller tristhet - men likevel klarer jeg å holde meg positiv og glad jevnt over, noe jeg er veldig fornøyd med.

Neste kontroll: Ordinær ultralyd på Haugesund sykehus den 28.oktober - som jeg gleder meg til å hilse på han igjen!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Husk å bruke gravidbelte folkens!

 • 17.10.2016 kl. 20:00

Nå er det en liten stund siden jeg tok disse bildene, så om dere reagerer på at magen min plutselig er blitt mye mindre er det bare det som er grunnen altså. For å være ærlig hadde jeg glemt dette innlegget litt ut, men ettersom det er så viktig er jeg nødt til å dele det selv om det er en stund siden. 

Om du ikke har hørt om gravidbelte tidligere er dette ekstrautstyr som du enkelt fester i setet i bilen din, og så holdes bilbelte i en slik posisjon at det er mye tryggere for babyen i magen om det skulle skje en kollisjon.

Når beltet havner så langt nede vil det nemlig ikke knuse fosteret om en kollisjon plutselig skulle oppstå, noe som i hvert fall gjør meg mye tryggere når jeg er ute og kjører i trafikken. De selger dette beltet mange steder på nett, men jeg vet også at det går an å kjøpe det både i butikk og brukt. Bare søk på «Be safe gravidbelte» på google så kommer det opp mange alternativer!

Har du brukt gravidbelte, eller bruker du det kanskje nå?

Follow me on snapchat!

 • 17.10.2016 kl. 12:00

Follow me - linnthereseee

Om du ønsker å følge meg på snapchat, kan du gjerne legge meg til der. Jeg heter linnthereseee, og oppdaterer stort sett flere ganger daglig. Jeg synes også det er mye enklere å oppdatere «ufiltrert» der, så om du ønsker alt fra hundebilder til nye ting vi har kjøpt til lille gutten vår. Eller kanskje oppdateringer fra både legekontroller og ultralyder! Følg meg, så får du se!

Hva heter du på snapchat?

Vil du ha tidenes søteste jakke?

 • 16.10.2016 kl. 23:29

Først må jeg bare får beklage for en veldig dårlig jobb på bloggfronten denne helgen! Jeg får så dårlig samvittighet av å oppdatere dere så sjeldent. Men samtidig skal jeg være såpass ærlig å si at det har vært en smule deilig å slippe og gå rundt å tenke på blogg og bilder hele tiden. Det har faktisk vært veldig godt og bare ha fri fra alt som har med jobb og oppgaver å gjøre. Når det er sagt er det ikke slik det kommer til å bli hver helg fremover altså.

Nå er jeg tilbake for fullt, og lover at jeg skal bli flinkere til å planlegge! Jeg starter derfor med å vise dere denne nydelige, lille jakken fra Mini A Ture som lille D fikk av mormoren sin rett før helgen.

Om du også ønsker å kjøpe denne jakken finner du vintermodellen (jeg har vårmodellen) til gutt her, og vårmodellen til jente her. Jeg fant dessverre ikke vårmodellen til gutt, men om du er flink til å søke opp slikt selv kan det jo hende du finner det på egenhånd!

Har du noen plagg fra Mini A Ture i garderoben til en av dine håpefulle?

//innlegget inneholder annonselenker

Gode proteinballer som fjerner søtsuget!

 • 15.10.2016 kl. 19:29

God lørdagskveld! Hvordan har helgen behandlet dere så langt? Selv har jeg brukt noe av tiden til å lage disse supersunne og gode proteinballene som fjerne søtsuget øyeblikkelig. Hva det er som gjør at man får mye mindre lyst til å spise sjokolade etter å ha tatt en eller to proteinballer vet jeg faktisk ikke, men kanskje det kan ha noe med den store mengden proteiner som finnes i disse?

Noen av dere husker kanskje at jeg har delt denne oppskriften tidligere også? Dere finner den i hvertfall her. Men grunnen til at jeg deler den igjen er fordi den er så ekstremt god, og kanskje kan være god å ha i morgen når man har lyst til å fortsette på lørdagsgodtet som sto fremme på bordet i går? Når noe både er sunt og fjerner søtsuget sier i hvert fall ikke jeg nei takk.

Disse er i tillegg superenkle å lage, og jeg anbefaler dem på det varmeste. I dag tok jeg med meg ei skål til mamma, og både hun og lillesøster syntes de smakte kjempe godt! «Akkurat som karamell», sa lillesøster. Ta en titt på oppskriften er da vel.

Kunne du tenke deg å prøve ut disse proteinballene?

Sjokkerende oppdagelse en lørdags morgen!

 • 15.10.2016 kl. 15:27

Er du en av oss som har trodd at Ellos kun selger klær til godt voksne damer? Altså ingenting til litt yngre kvinner som ønsker å kle seg som om de fremdeles er 18 år. Vel, den oppfatningen har i hvert fall jeg hatt om Ellos, helt til jeg oppdaget en liten reklame fra akkurat denne nettbutikken med bilder av babyklær på. «Hva», var det første jeg tenkte, «Er det virkelig så søte babyklær på denne nettbutikken uten at jeg har fått det med meg!?» Etter det var jeg nødt til å klikke meg inn på nettbutikken for å se hva de egentlig selger der.

6-dels sett til gutt i økologisk bomull kan kjøpes her (finnes også til jente) // nissedrakt kan kjøpes her // langarmet body med vest kan kjøpes her // myk kosedress i brun kan kjøpes her (finnes også i rosa, svart og hvit) // rosa pelsjakke kan kjøpes her // 3-dels sett med sky og regndråper kan kjøpes her

God og varm voksipose med nydelig mønster kan kjøpes her // 75 cm høy sjiraffbamse kan kjøpes her // gigantisk oppbevaringsboks formet som en legoklosse kan kan kjøpes her (finnes også i en hel haug andre farger) // fargerikt bowlingsett kan kjøpes her

Nå sitter jeg igjen helt overveldet over at jeg ikke har vært innom før! SÅ mye fint til både babyer, gravide mammaer, barnerommet og kvinner og menn i alle aldre. Den der oppfattelsen jeg hadde fått av Ellos tidligere var jo bare helt på tryne. Skal jeg være ærlig tror jeg dette må være en av mine nye favorittnettbutikker. De selger jo alt mulig til begge kjønn i alle aldre, for ikke å snakke om alt du kan tenke deg til hjemmet.

3 i 1 minni-møbel kan kjøpes her // rosa oppbevaringskasse med hjul kan kjøpes her // klesstativ til barn kan kjøpes her // elefant nattlampe kan kjøpes her (finnes i mange andre dyr også) // grå oppbevaringskasse kan kjøpes her (finnes også i rosa og blå) // 2 m langt saueskinnsteppe kan kjøpes her (finnes også i grå og svart) // blå vimpler kan kjøpes her (finnes i mange andre motiver også) // Nattbordlampe kan kjøpes her // Stellebord med hyller kan kjøpes her

Rosa gravidgenser kan kjøpes her (kan også brukes under amming) // hvit og svart gravidkjole kan kjøpes her // Vinter-gravidjakke kan kjøpes her // Lillamønstret gravidkjole kan kjøpes her // Dongeri gravidtunika kan kjøpes her // Hvit gravidbluse kan kjøpes her // Stripet gravidkjole kan kjøpes her (kan også brukes under amming)

I dette innlegget har jeg derfor delt mine favoritt babyplagg, barneleker og diverse til barnerommet - og en liten kollasj med klær til oss gravide også - det er tross alt bare dét som står i hodet mitt for tiden. Baby, baby, graviditet og baby. Er dere flere som meg fant dere kanskje dette innlegget veldig interessant..?

I så fall må dere gjerne legge igjen en kommentar med hvilke av produktene over som er dine favoritter!

// innlegget inneholder adlinks

Har jeg svangerskapsdiabetes?

 • 13.10.2016 kl. 18:22

I dag morges var det endelig tid for glukosetesten jeg har ventet på i over én måned for å finne ut om jeg har svangerskapsdiabetes. Legen mente nemlig jeg var i faresonen for å få det ettersom vekten hadde økt en del etter at jeg ble gravid, og dette ofte var et av symptomene på svangerskapsdiabetes. Jeg skulle ha med meg en urinprøve og komme til legen fastende.

Ettersom kvalmen har vært veldig opp og ned, men vanligvis gitt seg etter at jeg får i meg mat var jeg veldig bekymret på forhånd. Hvordan skulle det her gå!? Jeg skulle komme fastende, drikke noe søtt, seigt glukosevann og deretter vente i et par timer (fremdeles uten å kunne spise eller drikke noe annet). Puuh.

Heldigvis gikk det over all forventning! Kroppen spilte på lag med meg, og jeg var ikke særlig kvalm da jeg kom opp til legen. Først fikk jeg målt blodsukkeret som var på 4,8. Deretter måtte jeg drikke flere desiliter med seigt, altfor søtt vann, før jeg skulle sitte i ro på venterommet i flere timer. Dere kan jo tenke dere hvordan det var - hadde ikke noe annet i kroppen enn alt dette sukkeret, og så får jeg ikke engang lov til å få utløp for energien, haha.

Det gikk uansett veldig fint. Jeg satt der i to timer og vekslet mellom å lese i boken jeg hadde med meg og spille på mobilen min. Jeg kjente også masse bevegelser fra lille D mens vi satt der. Tydelig at han også fikk masse energi av sukkervannet! Etter to timer på venterommet ble jeg kalt inn igjen og blodsukkeret ble målt på nytt. Resultatet sa 5,4 noe som betydde at jeg heldigvis ikke var en av de uheldige som var blitt rammet av svangerskapsdiabetes! Juhu. 

Helt til slutt tok legen en standard-kontroll på meg, der blodtrykk og puls ble målt, i tillegg til hjerterytmen til babyen. Blodtrykket mitt var litt for lavt, men det fikk jeg beskjed om at ikke var direkte farlig. Det betydde bare at jeg måtte være forsiktig ettersom jeg hadde større risiko for å besvime. Så jeg måtte ikke overanstrenge meg, og passe på å ta det med ro. Ellers hadde jeg litt mangel på jern, så skal begynne på jerntabletter med det samme.

Resten så veldig bra ut, og jeg fikk til og med sett lille D på ultralydapparatet! Legen fortalte meg også at bevegelsene jeg har kjent der nede er babyens bevegelser, og at de også kommer til å bli enda sterkere i løpet av denne uken. Han er visstnok en veldig aktiv liten krabat som sparker og slår som bare det - noe som heldigvis er et godt sunnhetstegn!

Har du blitt testet for svangerskapsdiabetes? Hva ble resultatet?

Høstens beste grilltallerken!

 • 12.10.2016 kl. 17:53

Tidligere i dag satt jeg og funderte på hva jeg skulle lage meg til middag, og fikk plutselig veldig lyst på grillmat. Jeg spurte min kjære om vi skulle ta med oss grillen ut på piknik et sted - men etter at vi fant ut at vi ikke hadde mer grillkull, og dobbelt sjekket temperaturen ute bestemte vi oss for å droppe det.

I stedet laget jeg heller denne deilige og innholdsrike grilltallerken! Hjemmelaget dip som passer perfekt til grillmat, mos av blomkål og brokkoli og ikke minst stekte pølser og karbonader! Skriv ned ingrediensene og lag det du også.

Du trenger (nok til 1 person):

2 pølser, 2 karbonader, 6 spiseskjeer rømme, 1/3 teskje salt, 1/3 teskje pepper, 1/2 teskje piffi, 2 spiseskjeer sitronsaft, noen centimeter purreløk, 3 store dusker blomkål og 3 store dusker brokkoli


Slik gjør du:

Start med å sette blomkålen og brokkolien på kok. 

I mens de koker kan du starte med å lage den hjemmelagde dipen! Kutt purreløken i små biter, og bland dem deretter sammen med rømmen og krydderet. Rør godt om slik at alt blir blandet!

Skjær pølsene i to, og legg både dem og karbonadene i stekepannen på lav til middels varme. De skal ligge en stund slik at de blir varme helt gjennom uten å svi seg.

Nå har sannsynligvis grønnsakene kokt i rundt 15 minutter. Tøm derfor av vannet, og legg dem i ei skål. Bruk stavmikseren til å blande blomkålen og brokkolien godt sammen til en mos.

Når det er gjort er det bare til å plassere alt på tallerkenen, og tilsette litt ketchup som prikken over i-en! Server og nyt.

Håper det smaker! Er dette noe du tror du kunne likt?

Gravidoppdatering: uke 17

 • 11.10.2016 kl. 21:25

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 17, og er med andre ord 16 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Nå er det 170 dager igjen av svangerskapet.

Babyen er så stor som: En stor løk! Men det skal sies at jeg synes disse sammenligningene ikke passer like bra til frukten vi har her i Norge. Løken skal nemlig være 16 centimeter i diameter, noe som er ekstremt vanskelig å finne i vårt land. Derfor har jeg bilder av en 16 centimeter purreløk i stedet for! Men det er altså stor babyen vår er nå - 16 centimeter fra topp til tå! Ellers veier han 135 gram.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Vet dere hva! Nå er jeg rimelig sikker på at det er lille gutten vår jeg kjenner! Når jeg legger meg om kveldene, men av og til ellers på dagen også, kjenner jeg ofte noe romstering der nede. Jeg må ligge helt i ro for å kjenne det, og det er ganske svakt men jeg har aldri kjent noe sånn før - så mest sannsynlig er det lille D som prøver å gi et lite livstegn og to! Gleder meg likevel til det første tydelige sparket!

Innkjøp: Ukens innkjøp er definitivt stokke tripp trapp stolen, new born setet, lillelam dressen og sengetøyet han fikk av sine snille oldeforeldre. Jeg viste dere flere bilder av alt i går, men hvis du ikke fikk det med deg finner du det her!

Utstyr: Nå tror jeg faktisk at jeg tør påstå at vi har absolutt alt av de store tingene i boks - eller i hvertfall i planleggingsprosessen. Babynestet skal jeg sy selv, men tenker jeg venter til etter at vi har flyttet før jeg starter på det. Vognen skal vi få av mormor og morfar. Resten er vel kun småting og dilldall. Ellers trenger vi det meste av klær fra størrelse 2 måneder og oppover - men det tar vi som det kommer!

Hvordan har treningsuken vært: Veldig bra! Gangsperren min har akkurat sluppet taket etter søndagen, så jeg tar meg nok ei økt etter jobb i morgen også tenker jeg. Veldig deilig å kunne trene igjen nå som jeg faktisk føler meg vell i treningsklærne mine - magen tyter liksom ikke ut lenger etter at jeg fikk noen mammaklær i treningsgarderoben!

Ukens cravings: Hm.. Denne var litt vrien. Tror ikke jeg har hatt noen typiske cravings denne uken heller - men jeg har definitivt hatt dilla på melon yoghurt, det er så godt! 

Plager: For utenom den kvalmen som tyder til at aldri vil gi seg har jeg faktisk hatt en god del hodeverk denne uken! Ikke veldig deilig, men har tatt en paracet når det har vært aller verst. Utenom det har jeg det veldig fint - deilig å ikke ha noen hindringer eller utfordringer på jobb som jeg leser mange andre i termingruppen min har! .. bank i bordet, hehe.

Kjønn på babyen: En liten gutt! Prinsen til mamma og pappa ♥ Vi elsker deg allerede!

Hvordan sover du om natten: Ufattelig godt! Sovner tidelig og fort, og har heller ingen problemer med å komme meg ut av sengen om morgenen. Noen ganger har jeg til og med stått opp lenge før alarmen ringer ettersom blæren min som er mye mindre og slappere blir veldig fort full - hehe.

Fødselsforventninger: Tenker ikke så mye på det. Gleder meg egentlig litt skal jeg være ærlig. Vet det kommer til å bli et smertehelvette uten like, men det er noe med det å ha opplevd en fødsel også. Ellers planlegger jeg ingenting når det kommer til smertelindring eller noe i den duren - jeg vil bare ta det som det kommer! Legger jeg en plan er det likevel stor sjanse for at jeg ikke klarer å holde den - så hvorfor skal jeg gidde..?

Humør: Føler selv at humøret er veldig bra for tiden! Jeg er jo så lykkelig. Men jeg skal også være såpass ærlig å si at jeg merker det skal myyye mindre til før jeg plutselig eksploderer! Eller bryter ut i full gråt - enten av sorg eller glede. Humøret svinger med andre ord, men er jevnt over veldig, veldig glad.

Neste kontroll: Skal til legen nå på torsdag for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes. Må innrømme jeg gruer meg litt... Tenk om jeg må begynne å tenke på diabetes i tillegg, huff. Krysser fingrene for at utfallet blir bra. 

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Vi er ekstremt heldige!

 • 10.10.2016 kl. 20:00

- Nye innkjøp til den lille gutten vår -

Herregud... Akkurat nå sitter jeg hjemme alene og gliser som en annen tulling! Jeg er bare så lykkelig og glad for tiden at jeg ikke klarer å tørke vekk dette smilet mitt. I tillegg til at det gikk kjempe bra på jobb i dag også - fikk jeg besøk av farmor for et par timer siden. Hun ville så gjerne være med å kjøpe inn litt av hvert til sitt kommende olderbarn. Jeg er så ekstremt takknemlig for at vi har så god og snill familie rundt oss som hjelper til med at lille D skal få den beste starten på livet sitt!

Stokke tripp trapp stolen vi har ønsket oss i en liten evighet er endelig bestilt! Det er den samme som dere ser på new born settet over her, bare i fargen hvit. I tillegg fikk vi også dette new born settet som vi kan montere på tripp trapp stolen. Det gjør at lille kan sitte med middagsbordet når vi spiser, han kan få sin egen stol i dåpen og være med på de hyggelige familiestundene selv om han er bitte liten.

Dette skjønne, grønne sengesettet med masse forskjellige dyr på fikk han også av sine snille oldeforeldre! Gleder meg til å pakke han inn i dynen sin med dette sengesettet rundt, og se at han sovner så søtt i sengen sin.

Og sist men ikke minst fikk vi denne superskjønne lillelam dressen! Den har jeg ønsket meg i en liten evighet - den er jo bare helt utrolig myk og vakker. For ikke å snakke om at den er laget av den beste ullen man kan få tak i! Og endelig henger den i skapet til lille D. Nå klarer jeg nesten ikke vente med å se han i denne skjønne dressen her. Et lite pluss er også at den er i størrelse 62, noe som gjør at den passer litt lenger enn om den hadde vært bitteliten!

I dag fikk vi litt av hvert som vi har hatt på ønskelisten vår lenge, og det er så deilig å se at utstyrslisten bare blir kortere og kortere! Tusen millioner takk, farmor og farfar!

Første bokstav i navnet til babyen!

 • 10.10.2016 kl. 17:31

Nå begynner det å bli noen uker siden Christopher og jeg bestemte oss for hvilket navn den lille i magen skal få. Vi vil holde navnet for oss selv en liten stund til, men dere skal i hvert fall få vite forbokstaven hans! Så langt har vi kjøpt inn hele navnet i hvite trebokstaver som skal stå på hyllen over stellebordet, men vi har også kjøpt én stor bokstav - som er forbokstaven hans - og denne skal henge på veggen over sengen hans.

Herlighet som jeg gleder meg til å innrede det lille barnerommet så snart vi overtar huset vårt! Klarer nesten ikke å vente. Klarer dere å vente, forresten? Eller skal jeg bare hoppe i det..? Ja, okeida. Forbokstaven til skatten vår er....

D! Navnet til gutten vår begynner altså på bokstaven D, og nå kan dere gjerne gjette hvilket navn han har fått i kommentarfeltet! Blir spennende å se om noen av dere får rett!

Slik blir du garantert gangsperr i rumpa!

 • 09.10.2016 kl. 18:27

Denne uken fikk jeg endelig en passelig treningstopp i klesskapet mitt, så nå er det bare motivasjonen som kan sette en stopper for øktene fremover. Jeg kjenner faktisk veldig på det at jeg har mye mindre motivasjon til trening nå som jeg er gravid, men samtidig er det så godt når jeg endelig får gjennomført ei skikkelig god økt! I går ettermiddag prøvde jeg meg derfor på noe nytt da jeg var på trening for å se om det hjalp på motivasjonen også - og det gjorde det helt klart!

Jeg hadde nemlig kun tre øvelser, men trente en hel haug med repitisjoner og sett på hver av øvelsene slik at jeg fikk kjørt meg ekstra godt i de muskelgruppene som var i fokus i går - lår og rumpe! Øvelsen under her for eksempel, utfall i smith, kjenner jeg ekstremt godt i stumpen i dag. Jeg er kjempe gangsperr, og jeg digger det!

Denne måten å sette opp treningsøkten på anbefaler jeg derfor dere også å teste ut! Det er så enkelt; start med å varme godt opp, på toppvekten kjører du så 5x5, 4x4, 3x3, 2x2, 1x1 - alt på samme vekt og prøv å gjennomfør alle settene med god teknikk og kontroll! Jeg lover deg, du kommer til å kjenne det. Tror aldri jeg har vært så gangsperr i lårene og rumpa før - haha, det er i hvert fall lenge siden sist.

Hvordan liker du best å sette opp treningsøktene dine?

Over 20 kilo tyngre enn planen!

 • 08.10.2016 kl. 17:43

Tenk at denne helgen går NM i fitness av stabelen i Oslo! Jeg sitter her og ser på livesendingen, og lurer på hvordan det hadde gått om jeg hadde stått der oppe på den scenen sammen med de andre deltagerne. Det er så rart å tenke over hvor annerledes livet mitt er nå i forhold til hvordan planen var.

Egentlig skulle jeg veid rundt 20 kilo mindre enn jeg veier nå (kun akkurat under konkurransen selvsagt ettersom det ikke er sunt for meg å være så lett ellers). Kostholdet mitt hadde vært et helt annet. Jeg hadde akkurat reist til Oslo sammen med resten av Team Uno og hadde enten konkurrert i NM i fitness nå i dag eller i morgen. Det er rart hvordan livet absolutt ikke går etter planen.

Ellers må jeg innrømme at det er en smule bittert å sitte her og føle seg som en hval når jeg egentlig kunne sett ut sånn der. Men samtidig vet jeg at jeg har noe enda finere enn en fitnesskropp i vente - jeg har verdens vakreste sønn inni magen min, og kunne ikke ønsket at livet hadde vært på en annen måte.

Når det er sagt gleder jeg meg til fødselen er overstått, fitnesstreningen begynner, og jeg selv har fitnesskroppen jeg drømmer sånn etter høsten 2018. Det er i hvertfall målet. Så får vi se hvordan det går denne gangen - planen er i hvertfall klar allerede. Ellers har jeg også bestemt meg for at det er bodyfitness jeg ønsker å satse mot!

Jeg vil spise frokost med mamma til jeg er femti!

 • 08.10.2016 kl. 15:27


Heldige meg fikk en invitasjon til dette frokostbordet i går kveld! Tror dere jeg jublet? Det skal jeg love dere at jeg gjorde. Det samme gjorde også magen min da den inntok denne maten etter at min fine mann hadde dratt på jobb. Jeg kjørte bort til mamma i elleve tiden før vi nøt en deilig felles frokost sammen alle tre!

Det er ingenting i hele verden som slår mammas frokostbuffet, og jeg håper jeg blir invitert til slike frokostselskaper som dette helt til jeg er femti! Jeg kommer i hvertfall ikke til å takke nei til en slik invitasjon med det første.

Hva hadde du til frokost i dag?

Slik var første dag i ny jobb!

 • 07.10.2016 kl. 21:09

Herlighet for en innholdsrik, lærerik og lang men samtidig veldig kort dag! Dessverre startet ikke dagen så veldig bra ettersom jeg våknet klokken halv seks - potte tett, hostet og følte meg veldig dårlig. Typisk at slik skjer på viktige dager - er det ikke? Men jeg lot meg ikke stoppe av den grunn altså. Denne dagen har jeg lengtet til og ventet på veldig lenge, så jeg skulle gå uansett!

Formen ble brått litt bedre mens jeg satt i stolen i stuen med en deilig frokost, appelsinjuice i glasset og God Morgen Norge på tv-skjermen. Da kjæresten på toppen av det hele bestemte seg for å stå opp sammen med meg, bare for å gå ned på nærbutikken å kjøpe go morgen yoghurt til meg ble alt bare enda bedre! Både formen og humøret ble brått mye bedre. 

Ellers kjørte jeg hjemmefra i god tid, sammen med sekken jeg hadde pakket i forveien og matboksen jeg nettopp hadde fylt opp! Vel fremme skrev jeg først under på arbeidskontrakten før jeg hoppet rett inn i hverdagen som barnehageassistent. Det var nemlig to personer som var sykemeldt, noe som betydde at det ble veldig travelt - og litt færre ansatte enn ønskelig. 

Jeg satt meg derfor på gulvet og lekte sammen med en god gjeng 3-6 åringer. Og der ble jeg faktisk sittende i nærmere to timer. I elleve tiden var det tid for lunsj, og selv om det gikk mye tid i å dele, smøre og hjelpe barna rundt bordet mitt klarte jeg jammen å få ned ei skive og to selv også. Etter lunsjen vasket vi av bordene, barna kledde på seg og løp ut for å leke. Selv gikk jeg til pause!

Etter pausen kledde jeg på meg selv også for å nyte det deilige været ute! Jeg ble faktisk nødt til å gå inn igjen for å ta av meg fleecegenseren etter bare noen minutter - det var så varmt! Vi lekte ute en god stund før vi gikk inn igjen for å spise. Etter å ha vasket og ryddet av bordene for andre gang slo klokken tre på ettermiddagen, og vakten min var over!

En myk start med kort dag - men jeg har jammen fått opplevd masse likevel! Jeg synes første dagen gikk strålende, og selv om det er deilig med helg allerede kjenner jeg at jeg gleder meg til den er over også, slik at jeg får kommet meg på jobb igjen!

Et veldig viktig innlegg!

 • 07.10.2016 kl. 17:16

Jeg skal fortelle dere alt om hvordan første dag i ny jobb var altså, men først er jeg bare nødt til å rose han der mannen min!

Pappaen til vår ufødte sønn som jeg vet kommer til å gli inn i foreldrerollen som om han aldri før har gjort noe annet. Han jeg har kjøpt hus sammen med, og det går ikke et sekund uten at jeg gleder meg over akkurat dén tanken. Mannen som sto opp tidlig i dag morges selv om han hadde fri fra jobb, kun for å overraske meg med en go morgen yoghurt fra nærbutikken før jeg hadde min første dag i ny jobb.

Christopher. Han som alltid ser på meg med beundring i øynene. Han som selv etter å ha vært sammen med meg dag og natt i snart to år fremdeles gir meg komplimenter hver eneste dag. Mannen som selv etter denne lange tiden fremdeles liker å holde rundt meg når vi legger oss om kveldene, og som enda kysser meg god morgen hver eneste dag. Min kjære samboer som er verdens beste kjæreste og som jeg vet kommer til å bli verdens beste pappa!

Jeg synes det er veldig viktig at jeg tar meg tid til å gi deg litt ekstra ros og litt ekstra oppmerksomhet i ny og ne - du som alltid passer på at det er jeg som skal være i fokus. Du er viktig du også, vet du. 

Jeg er så uendelig glad for at det ble oss to, og jeg elsker deg over hele mitt hjerte!

Jeg har fått meg jobb!

 • 06.10.2016 kl. 21:54

Jeg har holdt dette hemmelig for dere i litt lang tid nå, men det har seg faktisk slik at for rundt 3-4 uker siden fikk jeg vite at jeg har fått meg jobb! Fast jobb som miljøarbeider i barnehage. Jeg er så spent på hvordan dette skal gå, og planen for tiden fremover er allerede lagt.

I førsteomgang skal jeg arbeide som vanlig barnehage assistent frem til nyttår. Da vil det bli tatt en vurdering om jeg er i god nok form til å fortsette en liten stund til eller om jeg skal gå av svangerskapspenger resten av svangerskapet. Ettersom det å jobbe i barnehage er en veldig tung jobb som gravid, med mye opp og ned på gulvet, løfting og leking var det sjefen som anbefalte at det var smartest å gjøre det slik.

Om jeg går av med svangerskapspenger etter nyttår vil jeg være i permisjon frem til fødsel og i mammaperm-perioden etter fødselen. Når jeg da kommer tilbake fra permisjon vil jeg start opplæringstiden som miljøarbeider. Dette er en opplæringsperiode på fem år, og jeg gleder meg i hjel til å starte! 

Ikke bare gleder jeg meg til miljøarbeiderperioden etter mammapermisjonen, men jeg gleder meg også veldig mye til tiden jeg har foran meg nå. Nå skal jeg bare bli kjent med barne og ikke minst de ansatte i barnehagen, deres rutiner og hvordan det er å jobbe i barnehage. 

Det føles som en enorm lettelse og endelig ha en fast jobb igjen, og jeg kunne ikke gledet meg mer over alt det kjekke som skjer nå for tiden! Jeg har barn på vei sammen med verdens fineste mann, vi har akkurat kjøpt oss hus og nå har jeg på toppen av det hele fått meg jobb - livet kan nesten ikke bli noe bedre enn det er nå!

Jeg søker prøvekaniner!

 • 06.10.2016 kl. 12:32

Jeg søker etter flere personer som vil prøve forskjellige Forever Living produkter for meg - HELT gratis! Alt jeg ønsker i gjengjeld er din ærlige tilbakemelding om produktene. Som takk legger jeg også ved en liten gave. Høres dette ut som noe for deg kan du bare legge igjen en kommentar i dette innlegget der du skriver «Jeg ønsker å prøve produkter». Husk også å fylle ut eposten din i feltet, så tar jeg kontakt med deg på mail og avtaler nærmere der!

Bor du her i distriktet leverer jeg varene til deg på døren, helt gratis. Bor du andre steder i landet skal jeg sende varene til deg, og du slipper selvsagt å betale frakten! 

Dette kan være en gyllen mulighet til å finne julegaver til «de som har alt». Velvære produkter er jo noe ingen kan få nok av! Ta sjansen da vel. Jeg gleder meg til å høre fra deg. I mellomtiden kan du gjerne ta deg en tur innom nettbutikken min her for å se hvilke produkter jeg har!

Legg igjen en kommentar der du skriver «Jeg ønsker å prøve produkter» om du er interessert. Da kontakter jeg deg på mail, så avtaler vi nærmere der!

edit: Så utrolig gøy at så mange av dere er interesserte! Er nødt til å sette en stopper etter de 50 første ettersom det var så stor etterspørsel. Tusen takk for alle som vil hjelpe!

En genial oppfinnelse for oss gravide!

 • 05.10.2016 kl. 21:23

I går kom postmannen med denne geniale oppfinnelsen til meg! Den er ikke laget kun for gravide i utgangspunktet, men jeg synes den passer yppelig for oss som bærer et lite mirakel i magen og alle utfordringer det fører med seg. For eksempel å knytte skoene sine!

For sliter man med bekkenet eller har veldig stor mage kan det være veldig vanskelig å komme seg ned til gulvet for å knytte skoene. Jeg har mer enn én gang lest om gravide som lar kjæresten sin knytte skoene dems de siste par månedene. 

Dersom man i stedet er eier av denne supersmarte oppfinnelsen kalt zubits som enkelt lukker og åpner joggeskoen din ved hjelp av magnet blir det straks mye enklere. Etter å ha montert denne i skoen din kan du enkelt åpne skoen ved å løfte hælen - med andre ord du slipper å bøye deg ned for å knytte dem opp. Men enda enklere er det når du skal ta skoene på deg. Da er det nemlig bare til å trø ned i skoen og smelle magnetene sammen.

- Videoen under her viser hvordan du enkelt monterer og bruker zubits! -

Selv skal jeg innrømme at jeg vanligvis er litt skeptisk til slike produkter, og med akkurat dette produktet fryktet jeg at magneten kom til å falle fra hverandre om jeg var på trening og lignende. Men den magneten er ekstremt sterk, og jeg sliter med å åpne dem med hendene. Må med andre ord bruke føttene!

Du kan få ditt eget par med zubits her - den finnes i både sort, blå, grå, rosa og hvit som jeg har. På den måten kan du velge akkurat den fargen som passer joggeskoene dine best!

Nå gleder jeg meg nesten til å være høygravid, få bekkenløsning og alt som er - med disse montert på joggeskoene mine slipper jeg å bøye meg når jeg skal ta dem av og på likevel! Og bare så det er sagt helt til slutt - de kan selvsagt brukes om du ikke er gravid også. Det er jo veldig enkelt å slippe og måtte knytte joggeskoen hver gang du skal ut døren!

// sponset produkt

Mine fem mest leste innlegg i september!

 • 05.10.2016 kl. 12:04

Forrige måned hadde jeg helt enorme topper på statistikkmåleren, der fire av disse fem mest leste innleggene ble lest over 1000 ganger - og det aller mest populære innlegget ble lest nesten 3000 ganger! Det er helt sinnsykt, og jeg satser på at oktober måned blir like innholdsrik og spennende for dere.

Gravidoppdatering: uke 12

Det aller mest leste innlegget var gravidoppdateringen fra uke 12. Hvorfor akkurat dette innlegget kom så høyt opp på listene aner jeg ikke, men kanskje du klarer å se hvorfor? Klikk deg inn på overskriften over her for å lese det.


Sydenturen som gikk til helvette!

Selv om det ikke er det mest leste innlegget er det ingen tvil om at det er det mest omtalte og delte innlegget. Dette innlegget fikk nemlig den lokale avisen til å ville skrive en artikkel om oss. Artikkelen kom i papiravisen på mandag, men du finner den også på nett her. Om du ikke har lest innlegget anbefaler jeg deg å gjøre det først for å forstå hva det går i.


Vi har kjøpt oss hus!

Juhu! Denne gledelige nyheten delte vi få minutter etter at vi vant budrunden, og i innlegget her viser jeg dere store deler av huset! Klikk gjerne inn om du ikke allerede har gjort det.


Gravidoppdatering: uke 15

Disse gravidoppdateringene blir alltid en hitt! De er som regel de mest leste innleggene hver uke, og det gleder meg å se at dere synes det er så spennende å lese om svangerskapet mitt - for jeg elsker i hvertfall å skrive om det!


Video: Kjønnet til vår lille skatt!

I denne videoen delte vi hvilket kjønn lille i magen er! Har du ikke sett videoen bør du klikke deg inn å gjøre det med det samme. Vi er så lykkelige!


Husker du alle innleggene?

Gravidoppdatering: uke 16

 • 04.10.2016 kl. 14:23

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 16, og er med andre ord 15 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Nå har jeg lagt 105 dager bak meg i dette svangerskapet, og har 177 dager igjen! Vi nærmer oss med andre ord halvferdig svangerskap. Allerede - føler tiden flyr avgårde.

Babyen er så stor som: En avokado (avokadoen på bildene mine er forresten for liten. Avokadoen de har tatt utgangspunkt i skal nemlig være hakket større enn en appelsin)! Babyen min er nå blitt 14 centimeter lang, armer og ben er ferdigutviklet og alle leddene fungerer. Likevel veier han kun 100 gram!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Vet dere hva!? Jeg tror faktisk at jeg har kjent de første bevegelsene til den lille! Rundt to-tiden natt til søndag 2.oktober følte jeg at noe bevegde seg der nede. Denne «bevegelsen» varte i rundt to minutter. Det var ikke bestemte spark, men mer som romstering... Rart å beskrive. Jeg har også hatt samme følelse tre ganger etter denne hendelsen - så jeg tror faktisk det er vår lille skatt som prøver å «gi lyd» fra seg!

Innkjøp: Ukens innkjøp må være disse supersøte lekene vår lille verdensborger fikk av mormoren sin etter at det ble klart at elefant skulle bli tema på barnerommet! Jeg kjøpte også inn en tøybokstav som er første bokstav i navnet til den lille - men det vil vi vente med å dele litt enda.

Utstyr: Likt som forrige uke; vi mangler fremdeles babynest og stokke tripptrapp stol av de store tingene - ellers mangler vi en god del småting, men det er slik vi kan ta etterhvert. Vi er jo tross alt ikke halvveis enda engang!

Hvordan har treningsuken vært: Jo, nå skal dere høre... Jeg hadde store planer om å trene mange gode økter denne uken - men neida, INGEN av treningsklærne mine passer lenger! Alle treningstoppene mine er altfor korte og stramme - jeg har aldri vært fan av store og løse treningstopper og har derfor ingen slike i klesskapet mitt. Men jeg har nå innsett at jeg faktisk må kjøpe meg noen slike. Det er enda lenge igjen av svangerskapet...

Ukens cravings: Sprøstekte båtpoteter - det eeer så godt!

Plager: Nå begynner jeg å bli rimelig utålmodig! Skal ikke kvalmen gi seg etter uke 12? Det er én måned siden og fremdeles har jeg morgener der jeg er så kvalm at jeg kaster opp... Ellers har jeg ingen andre plager - deilig!

Hvordan sover du om natten: Sover veldig bra, våkner ikke engang når kjæresten kommer inn og legger seg!

Kjønn på babyen: ​It´s a boy!

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer!

Humør: I følge meg selv tør jeg å påstå at det er akkurat slik det skal være! ;-)

Neste kontroll: Legebesøk den 14.oktober for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Prosjekt nyfødt kaninlue!

 • 03.10.2016 kl. 21:30

Åh, se denne supersøte kaninluen vår lille skatt skal ha på hodet sitt. Endelig er den ferdig! Jeg er så ufattelig stolt og fornøyd at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Så utrolig nusselig. Den er også strikket i nyfødtstørrelse, med andre ord er denne en av plaggene som skal dekke vår lille sønn på nyfødtfotograferingen!

Oppskriften fant jeg i det nyeste babydrøm bladet som jeg fikk av mamma! Det bladet anbefaler jeg virkelig. Utrolig innholdsrikt og mange nyttige tips. 

Hva synes du om kaninluen?

Dette er du nødt til å få med deg!

 • 03.10.2016 kl. 13:44

Gjett hva? Denne uken er den - 25 % rabatt på alt på proteinfabrikkens egne produkter! Tenk det. Det må være perfekt for dere som er ekstra glad i trening, satser på fitness eller kanskje har planer om en livsstilforandring. Ingen tidspunkt er bedre å starte på enn akkurat nå!

pannekakene kan kjøpes her, sausene hershortsen her og toppen her

I dette innlegget skal jeg dele mine favorittprodukter fra Proteinfabrikken med dere, men om dere heller ønsker å ta en titt på absolutt alle produktene selv kan dere gjøre det her.

Og jada, bildene i innlegget er nok fra fitnessperioden min - som jeg gleder meg til å ta opp igjen!

Min elskede matbag! Denne var min bestevenn dette halvåret da fitnessprosjektet mitt pågikk. Ved hjelp av denne geniale bagen hadde jeg matbokser, riskaker, drikkeflasker, proteinshaker, bananer og alt jeg trengte av kosttilskudd med meg over alt! Den var spesielt praktisk å ha med seg på trening eller jobb - da hadde jeg alt jeg trengte av mat for hele dagen med meg i matbokser i denne superpraktiske bagen.Anbefales absolutt! Matbagen kan kjøpes her, treningsdagboken her, rapid burn her, shakeren her og verdens beste matbokser her.

Disse pannekakene har jeg skrytt opp i skyene en hel haug av ganger. Det var faktisk det eneste på dietten min jeg ikke ba om å bytte ut det halve året jeg spiste det samme hver eneste dag. Disse er bare så ekstremt gode at man aldri blir lei av dem. I tillegg lages de på 1-2-3, rist vann og pannekakepulver i en shaker og stek så røren i pannen. Enklere blir det ikke!

Denne er dere nødt til å teste ut! Hvertfall nå som den er så billig; du kan kjøpe spannet her.

Treningsdagboken min som jeg enda bruker den dag i dag - har måttet kjøpe ny én gang ettersom jeg skrev den forrige ut, og valget falt lett på denne boken igjen. SÅ oversiktlig og utrolig innholdsrik. Ei helt perfekt treningsdagbok i mine øyne. Denne er også laget spesielt for jenter - noe som om mulig bare gjør den enda bedre!Du kan kjøpe treningsdagboken her og BCAA her.

Helt til slutt er jeg nødt til å ta med klassikeren - proteinshaken som smaker som sjokolademelk! To scoops proteinpulver i 2 dl vann, rist og voíla du har supersunn sjokolademelk som er perfekt etter trening eller som et mellommåltid. Jeg hadde den også som væske over havregrynet mitt til frokost på dietten min - og det smakte himmelsk. Rart at noe så sunt kan smake så godt.

Proteinpulveret med sjokoladesmak får du kjøpt her, og shakeren her.


Nå, hva synes dere om slike innlegg? Er det ikke genialt å bli tipset når det er SÅ gode tilbud ute og går? Har du planer om å kjøpe noen av disse (eller noen av de andre produktene til proteinfabrikken) i nærmeste fremtid bør du absolutt slå til denne uken. Om du ønsker å se flere av produktene som er på supertilbud finner du absolutt hele salget her.

Har du prøvd noen av disse produktene selv? Hvilke er favoritten?

// innlegget inneholder adlinks

Jeg lengter etter deg!

 • 02.10.2016 kl. 19:25

I dag hadde jeg store planer om å dra ut på min aller første høstfotoshoot. Location hadde jeg allerede bestemt meg for, og det var selvsagt eventyrveien. Det er så ekstremt fint der om høsten at så snart trærne har begynt å slippe bladene og løvet har fått både oransje, røde og gule mønster over seg har jeg lyst til å bo der inne.Derfor klarer dere nok å tenke dere til hvor skuffet jeg ble da jeg kun så grønne blader på trærne! Jeg er med andre ord litt tidlig ute. Eller så er det høsten som er sent ute. For det var nesten ingen farger å se i hele distriktet vårt, og vi kjørte rimelig langt i håp om å finne et tegn til at høsten er kommet.

Vi stoppet likevel med denne sinnsykt stilige veien dere ser på bildene over her. Så øde og forlatt - og ikke minst mystisk ettersom det er umulig å se hvor den ender eller hva den leder til.

Hvordan er det der du bor - er høsten kommet? Selv lengter jeg i hvert fall veldig etter favorittårstiden min!

10 gode sparetips på matfronten!

 • 01.10.2016 kl. 18:14

1. Gå alltid rundt med drikkeflaske. Små beløp på kaffe, kjøpevann, sjokomelk og juicekartonger utgjør en skremmende sum på bare én måned. Har du et matbudsjett på 2-3000 kroner så har du bare ikke råd til det. Vann er gratis, og kan fylles på nesten over alt. Saft er heller ikke så dumt, og smaker til og med godt!

2. Last ned appen "Mattilbud". En gratis, superoversiktlig app som oppdateres hver mandag, med hva som er på tilbud hvor. Er det 10 kroners marked på Spar så vet du det, er det tilbud på vaskemiddel på Rema 1000 så vet du det. Denne uken er det - 30% på alle pose og suppepakker på Coop Prix, så dit dro jeg og hamstret på tirsdag!

3. Se alltid på kilopris. Jeg vet det er fristende å dra med seg den pakken med to kyllingfileter til 49kroner, men du får så uendelig mange flere middager for pengene ved å kjøpe en diger pakke til det dobbelte på Rema 1000. Ta filetene ut av pakningen, legg dem i plastposer og frys ned, så har du til middagsretter for uker fremover.

4. Sett av en times tid til planlegging av middagsmenyen kvelden før kjøleskapet skal fylles og følg handlelisten din til punkt og prikke. Husk at en ekstra vare her og der utgjør en stor sum sammenlagt. Det er ikke vanskelig å lage en budsjettvennlig handleliste. Det krever bare litt ekstra kreativitet. Gjør det til en morsom utfordring! Du behøver slett ikke å spise makaroni hver dag for å få det til å gå opp.

5. Lag gjerne doble middagsporsjoner. Så sparer du både penger og tid. Maten kan fryses og varmes opp igjen en dag du har dårlig tid! Dette har vi gjort en liten stund nå, og det fungerer supert. 

6. Om du går på jobb eller skole, lag deg gjerne nistepakke på morgenen, og legg kortet igjen hjemme så du ikke har noe annet valg enn å spise det du har smørt deg. Bare sørg for at du lager deg nok nistemat slik at du ikke ender opp med å spise maten opp litt for tidlig og deretter kjøpe den noe i kantinen senere på dagen likevel. Det er jo helt tullete!

7. Bli trumf medlem. Som Trumf-medlem får jeg 1% trumf-bonus hver gang jeg handler på dagligvarer tilknyttet trumf, og i tillegg så har Kiwi kommet med Kiwi PLUSS, som gir 7,5 trumf-bonus på frukt og grønt. JA! Er det noe jeg elsker å fylle kjøleskapet mitt med så er det nettopp frukt og grønt, så dette er helt genialt spør du meg. Her er det masse penger å spare!

8. Let alltid etter billigste variant. I hvertfall på de produktene som virkelig ikke utgjør noen smaksforskjell. Gulrøtter er gulrøtter.. Hvorfor kjøpe dem til 40 kroner når First Price har dem til halve prisen?

9. Det holder med to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen. Du trenger ikke alltid ha roastbiff, ost, leverpostei, skinke, syltetøy og alt på en gang. Her i hus går det i skinke og ost denne perioden, og når det er tom kjøper vi kanskje inn fårepølse og leverpostei for litt variasjon. Dette sparer vi masse penger på i stedet for å kaste halvfulle påleggsbokser fordi vi rett og slett har for mye å velge mellom.

10. Bak selv. Hvetemel er superbillig, og det samme er havregryn om du foretrekker den litt sunnere varianten. Dessuten holder stort sett en porsjon med frokosthorn eller rundstykker til frokost, lunsj og kveldsmat til hele uken. Du behøver bare å sette av tid til baking én time av søndagskvelden så har du nistemat i boks for hele uken. Selv bakte jeg 36 horn her en dagen, og det tok ikke mer enn et par timer! Nå ligger mesteparten i frysen så tar vi opp etterhvert.

- og bare så det er sagt så er bildene i dette innlegget fra lunsjbordet til mamma (som absolutt ikke klarer å ha bare to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen) hehe -

Så ønsker jeg dere en superøkonomisk lørdagskveld - med nedlasting av tilbudsapper og baking av frokosthorn. Og husk, i morgen er den store middagsplanleggingsdagen!

Kilde her

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no