LinnThereseDagsland -

I dag skrev vi under kjøpskontrakten!

 • 30.09.2016 kl. 21:13

Nå er huset offisielt vårt! I dag morges skrev vi under kjøpskontrakten på huset vårt, og fikk til og med vite at overtakelsesdatoen sannsynligvis blir to uker tidligere enn planlagt. Etter dette møtet gikk vi hjem for å slappe av en liten stund før vi kjørte bort til farmor og farfar. Der skulle vi nemlig spise middag hele familien for å feire farfars bursdag som var i går og farmors bursdag som er om akkurat én måned.

Vi måtte likevel gå rett etter maten fordi Haugesund avis, den lokale avisen her i byen, skulle komme på besøk til oss klokken sytten. Her ble vi både intervjuet og fotografert, og så blir saken trykket på mandag eller tirsdag - holder dere selvsagt oppdatert på den biten, og for dere som ikke har fått det med dere hva det gjelder enda kan dere lese innlegget mitt her.

Etter dette møtet gikk vi på besøk til nevøen vår for å passe på han noe som gikk kjempe bra! Så nå ligger vi utslitt på benken hjemme og tar resten av fredagskvelden med knusende ro ♥

Sydenturen som gikk til helvette!

 • 29.09.2016 kl. 22:27

Det er ikke ofte jeg kommer med klageinnlegg eller negative utblåsninger, men akkurat nå klarer jeg ikke å la være! Reisebyrået gotogate har nemlig gjort noe jeg absolutt ikke trodde var mulig. Så lite forståelse har jeg aldri opplevd i hele mitt liv.

Tidlig i mai i år bestilte jeg flybilletter til meg og min kjære. Vi skulle reise på en helt fantastisk opplevelsesferie til Sør Afrika, og nyte fjorten dager med majestetiske dyr, enestående natur og lange bilturer langs kysten av Afrika. Planen var at vi kun skulle booke flybilletter og deretter hotell litt etterhvert. Slik at vi kunne sove på flere forskjellige hoteller etterhvert som vi forflyttet oss østover i dette magiske landet. Vi skulle leie bil, kjøre rundt og gjøre akkurat det vi ville i to hele uker! 

Høres ikke det fantastisk ut?

Men så hendte det da. Det mest fantastiske som kunne skje! Akkurat i det vi var i ferd med å gi opp, etter over ett års prøving - jeg ble endelig gravid! Dette var kun én og en halv måned etter at ferien vår til Sør Afrika var bestilt. Etter å ha sjekket opp om det fremdeles var mulig å reise fant jeg ut at det ikke er anbefalt å reise til Afrika som gravid ettersom bakteriene der er veldig annerledes enn i her Norge, og dette kan være en fare for fosteret. I tillegg er jeg kommet alt for langt i graviditeten på avreisedato at legen ikke tillot meg å reise.

Jeg priset meg derfor lykkelig over at jeg hadde bestilt reisen med avbestillingsbeskyttelse! For man skulle jo tro at det var nok til å avbestille en reise. Jeg leste gjennom vilkårene og fant ut at jeg var nødt til å få legeerklæring for å benytte meg av avbestillingsbeskyttelsen. Det var greit nok - jeg tok bare med meg skjemaet på neste svangerskapskontroll, og legen min fylte det mer enn gjerne ut ettersom han mente det var viktig at jeg ikke kunne reise! 

Jeg sendte denne inn for rundt en uke siden, og her i kveld fikk jeg svar på mail. Svaret var på to knappe linjer og gikk ut på at avbestillingsbeskyttelsen ikke dekker graviditet..! Hva!? Jeg klødde meg i hodet samtidig som jeg kjente det bruse inni meg. Hvorfor i alle dager skal vi da betale mange hundre kroner for en avbestillingsbeskyttelse når vi likevel ikke får benytte oss av den?

Jeg har legeerklæring på at jeg ikke kan reise ettersom jeg er for langt på vei i graviditeten. Og dette er snakk om nesten et halvt år frem i tid. Likevel får jeg kun et svar på to linjer om at det ikke er nok? 13 000 kroner betalte vi for de flybillettene. 13 000 kroner rett ut vinduet. For på gotogate går det nemlig ikke an å endre navn på flybillettene - på samme måte som at det ikke går an å benytte seg av en avbestillingsbeskyttelse man allerede har betalt for - så jeg får med andre ord ikke solgt dem videre heller.

Herd of elephants in african savanna at sunset

Er det noen som har noen tips til hva vi kan gjøre nå? Det blir litt for dumt å kaste bort 13 000 kroner bare fordi vi ikke får benytte oss av avbestillingsbekreftelsen vår nå som jeg er blitt gravid. Er det bare jeg som synes dette er hull i hodet!? Det skal jo ikke være slik. 

Med vennlig hilsen ei rimelig irritert og frustrert frøken som aldri skal kjøpe flybilletter av gotogate igjen.

Typisk meg!

 • 29.09.2016 kl. 20:34

Er det én ting som er typisk meg så er det å være tidlig ute! Dere har kanskje merket det allerede ettersom vi har det meste klart til lille sønnen vår allerede - selv om han ikke kommer før i mars. Og hvis jeg skal være helt ærlig med dere har jeg både planlagt hvilket leketelt gutten vår skal få ha på rommet sitt når han blir så gammel at han kan leke selv, og jeg har til og med planlagt bordplasseringene til dåpen... Hehe!

Men det jeg har gjort nå er altså å starte pakkingen! Skikkelig typisk meg. For vi overtar jo faktisk ikke huset før om en og en halv måned.

Likevel har vi allerede en god del esker nedpakket allerede. Mesteparten av klærne mine har også funnet veien oppi pappesker - men til mitt forsvar så har jeg fremdeles klærne som passer meg hengende oppe. Det er kun korte topper og gensere, stramme bukser og altfor små kjoler som ligger i eskene. Resten skal jeg klare å vente litt lenger med. Jeg må jo tross alt ha klær å gå i! 

Er du også alltid altfor tidlig ute eller er du av den typen som venter lengst mulig med å få ting gjort?

Tema på barnerommet!

 • 28.09.2016 kl. 20:30

Endelig har jeg bestemt meg! Jeg har vært innom mye forskjellig; skyer, afrikas dyr, ugler, apekatter, teddybjørner og regnbuer - men ingenting har sett så perfekt ut i min egen fantasi som elefanter! Det er definitivt dét som blir tema på barnerommet til gutten i magen. Jeg har allerede kikket litt rundt på nettet og gjort meg oppmerksom på hvor de forskjellige tingene selges og hvilket utvalg som finnes der ute.

På kollasjen under her har jeg derfor samlet det jeg synes er aller finest, og satt i sammen en aldri så liten haug med inspirasjonsbilder til dette barnerommet vi snart skal i gang med å innrede. Nå som jeg vet akkurat hvordan rommet ser ut blir det bare enda kjekkere! Kan ikke vente med å flytte inn den 15.november og komme i gang med innredningen av barnerommet - som jeg gleder meg!

Holder du på å innrede barnerom selv? Har du også et tema som går igjen - eventuelt hvilket?

Gravidoppdatering: uke 15

 • 28.09.2016 kl. 16:50

14 fullgåtte uker, og jeg er offisielt inne i andre trimester!

Herregud som jeg skvatt da jeg så dette bildet på macen. Jeg gløttet ned på magen min med det samme, men det som ser ut som strekkmerker på bildet er egentlig bare klømerker - så vet dere det :-)

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I går gikk jeg inn i svangerskapsuke 15, og er med andre ord 14 uker + 1 dag på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 183 dager igjen!

Babyen er så stor som: En appelsin! 10 centimeter lang er den lille gutten vår nå, men likevel bare 50 gram. Denne uken blir håret på hodet og øyebrynene grovere, i tillegg til at det vokser små, lyse hår på resten av kroppen.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Nei, jeg kjenner dessverre ingen bevegelser enda, men nå begynner jeg for alvor å nærme meg tidspunktet mange begynner å kjenne noe! Blir spennende å se når min lille sønn blir sterk nok til å sparke så hardt at jeg kan kjenne det.

Innkjøp: Hmm, ukens innkjøp? Det var jammen ikke et lett spørsmål! Denne uken har vi nemlig fått både babysete, masse søte babyklær og -utstyr og en bamse som spiller søt sovemusikk av familien rundt oss. Sengehimmel har vi også gått til innkjøp av! Og en hel haug mammaklær. Men om jeg absolutt er nødt til å velge så sier jeg faktisk huset! Ukens innkjøp (eller kanskje kjøp?) må definitivt være huset vi straks får flytte inn i.

Utstyr: Babynest og stokke tripptrappstol er faktisk det eneste av de store tingene vi mangler nå! ...om jeg husker riktig!

Hvordan har treningsuken vært: Huff, dette er nesten flaut å innrømme, men denne ukens treningsøkter har gått rett i dass. Overskudd har det vært lite av... Den kommende uken håper jeg likevel jeg kan endre på dette!

Ukens cravings: Honning melon, jordbær og appelsin! NAM.

Plager: Jeg føler at jeg skriver kvalmen er på vei til å gi seg hver eneste uke, haha. Men sannheten er at jeg til tider fremdeles kan være veldig kvalm, men det er helt klart bedre enn det har vært på det verste! Jeg får bare vente å se når det gir seg helt. Ellers har jeg faktisk begynt å få vondt nederst i korsryggen om jeg går lenge... Hm, er det der bekkenet er, mon tro? Ikke noe godt, men jeg skal nok klare å overleve ;-)

Kjønn på babyen: En liten prins!

Hvordan sover du om natten: Veldig bra! Men jeg merker også at jeg klarer å være våken litt lenger enn klokken ni, haha! Overskuddet begynner med andre ord å snike seg tilbake igjen. DEILIG!

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer.

Humør: La meg oppsummere det ved å dele en liten samtale som nettopp fant sted mellom meg og min kjære!

Jeg: Christopher, jeg holder på å fylle ut gravidoppdateringen, og lurte på om du kunne svare på hvordan humøret mitt har vært den siste uken?
Christopher: HAHA! ..eh, skal jeg svare helt ærlig da eller..?
Jeg: ehm, ja...
Christopher: Det har vært litt opp og ned altså... Men du har hatt verre uker!

Neste kontroll: Legebesøk den 14.oktober for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Vi har kjøpt oss hus!

 • 27.09.2016 kl. 16:20

Åååå, herregud! Nå svever jeg på en rosa sky av lykke! Christopher og jeg kan nemlig kalle oss huseiere nå! Vi har kjøpt oss hus! Tenk det. Hvem hadde trodd at vi skulle være så heldige å få det første huset vi gav bud på!? Det føles så ufattelig godt. Nesten enda bedre er det å tenke på at vår lille gutt skal få vokse opp i et stort hus med hage, lekeplasser og barnehager i umiddelbar nærhet.

Rommet under her kommer til å bli barnerommet til vår lille prins!

Et stort hus på 229 kvadratmeter er vi stolte eiere av! I tillegg er tomten på 821 kvadratmeter med stor terrasse, en liten balkong ut fra soverommet vårt, god plass i innkjørselen og ikke minst mulighet for gigantisk hage ettersom store deler av tomten er naturtomt. Ellers er det allerede god hage rundt hele huset som vi gleder oss til å dekorere med både blomster og hagemøbler!

Og jeg har enda ikke fortalt dere det beste av alt! I kjelleren er det nemlig en leilighet som vi kan leie ut. Er ikke det bare helt fantastisk? I tillegg har vi også et vaskerom og fire store boder i kjelleren som er vårt. Nei, jeg kunne virkelig flyttet inn i dag jeg altså. Så mye gleder jeg meg!

Vi gleder oss så utrolig masse til å flytte inn, og det at overtagelsesdatoen er den 15.november, på bursdagen min, gjør bare det hele enda, enda bedre! Nå er det festmiddag hos mormor og morfar hvor hele familien er invitert. Nå skal det feires!

Slik gikk det på visningene!

 • 26.09.2016 kl. 21:30

Jeg lovet dere en update på hvordan det gikk på visningene i dag, og det skal dere få nå! Jeg sitter enda med bena høyt og kjenner at kroppen enda er sliten. Rart det der, men etter å ha tittet gjennom tre hus var jeg kjørt i hele kroppen. Merker godt at energien i kroppen min går til andre ting enn å bare holder meg i drift, med andre ord.

Uansett, vi var på tre visninger i dag, og likte egentlig kun ett av husene veldig godt. De to andre var helt okei, men ikke noe vi kommer til å satse på. Det siste derimot kommer vi sannsynligvis til å by på. Og jeg skal selvsagt fortelle dere alt om dette drømmehuset om vi er så heldige å vinne den første budrunden i vårt liv!

Sunne kyllingnuggets på 1-2-3

 • 26.09.2016 kl. 12:03

Hva er vel bedre enn å starte uken med en supersunn og knallgod middagsoppskrift? Kyllingnuggets er noe jeg tror jeg aldri kommer til å bli lei av, og jeg må innrømme det er litt av en utfordring å avstå fra denne deilige retten ettersom jeg forbinder kyllingnuggets med McDonalds.

Om du er som meg trenger du ikke lenger å motstå fristelsen. Kyllingnuggetsene jeg har delt i denne oppskriften er nemlig hundre ganger bedre på smak enn McDonalds sine - for ikke å nevne at de garantert er hundre ganger sunnere også! Disse er du bare nødt til å inkludere i middagsmenyen denne uken.

Du trenger:

1 kyllingfilet, 1 egg, 2 ss mandelmel, 2 ss finrevet parmesan, litt olje, salatblad og forskjellige dipper til tilbehør


Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfileten opp i skiver. Knus deretter egget i ei skål og visp plommen og hviten sammen. Bland mandelmelet med osten i ei annen skål. Ta deretter en og en kyllingskive og vend den i egget, og deretter i melblandingen før du legger den i stekepannen. Stek kyllingnuggetsene i litt olje på middels varme til de er gyllenbrune!

Server med salatblader og forskjellige diper! Jeg brukte rømme, salsa og ketchup - men jeg tror både sweet chilisaus og barbequesaus ville passet perfekt til disse sunne kyllingnuggetsene. Virkelig verdt å prøve!

Tror du dette er noe du kunne likt?

En aldri så liten husjakt!

 • 25.09.2016 kl. 19:48

I dag tok jeg mamma og Milo med meg på husjakt. Som dere kanskje har fått med dere har Christopher og jeg store planer om å finne oss vårt eget hus før minstemann kommer til verden. Og nå som vi har fått vite hvor mye vi får i lån kan letingen begynne! Vi skal på to, muligens tre, visninger allerede i morgen. Vi tre tok oss derfor en god spasertur i dag for å se to av husene fra utsiden.

Gleder meg masse til å fortelle dere mer om dette huseventyret vårt i morgen! I mellomtiden kan dere gjerne fortelle meg hvordan dere bor - leier dere, eier dere eller bor dere fremdeles hjemme?

I dag shoppet vi til deg, lille venn!

 • 24.09.2016 kl. 20:00

Kjære lille gutten min ♥ I dag var jeg, mormor og tante Marthe på byens største kjøpesenter for å handle klær og utstyr til deg. Nå som vi vet at du er en gutt er det mye lettere å planlegge, og handle inn akkurat det du trenger.

Men ettersom du vokser og vokser der inne er det ikke bare deg vi er nødt til å handle klær til. Færre og færre av mammas klær passer, og hver eneste uke er det et nytt av mamma sine plagg som er for små. I dag handlet jeg derfor i pappas genser fordi de fleste gensrene min enten er for korte eller så er de få som passer til vask! Denne nydelige, blomstrete toppen ble derfor med meg hjem i dag, og i den er det god plass til både deg og meg.

Den blå og hvite gardinen over her skal vi bruke som sengehimmel over sprinkelsengen din. Oppi der kommer du til å sove trygt og godt en stund etter at du har kommet til verden, og vi gleder oss masse til å se deg oppi den. Gasklutene og frotteklutene over her var du så heldig å få av din kjære mormor. Hun gleder seg nok minst like mye til å treffe deg som jeg gjør, og i dag kjøpte hun mange deilige, myke kluter til deg.

Du fikk også to kjempe tøffe smekker av mormoren din. Disse hadde masse biler over hele seg. Lurer på om du kommer til å bli en liten bilgutt. Kanskje kommer du til og med til å jobbe med biler når du blir voksen..? Jeg gleder meg sånn til å bli kjent med deg, lillevenn.

Dette sengesettet her klarte jeg heller ikke å gå forbi. Det var så vakkert at jeg var nødt til å ta det med meg hjem! Nå gleder jeg meg bare til å pakke det rundt den lille dynen din og legge det fint oppi sprinkelsengen sammen med bamsen som ligger og venter på deg, under den hvite og blå sengehimmelen.

Disse bodyene her fikk du også av mormoren din i dag. Og selv om de er bittebitte små kommer de sannsynligvis ikke til å passe til deg før du er rundt tre måneder gammel. Tenk det,  liten kommer du til å være når du kommer til verden!

Vi begynner med andre ord å nærme oss klare til å møte deg allerede, men vi vil gjerne at du holder deg inne helt til mars likevel!

Ultralydbilder av prinsen vår!

 • 24.09.2016 kl. 14:37

Nå skal jeg endelig fortelle dere om den utrolig fine opplevelsen vi hadde i går! 23. september... Jeg kommer aldri til å glemme den datoen. Det var dagen vi fikk vite at det er en liten prins som ligger inne i magen min, og vokser seg stor og sterk. Jeg følte meg så enormt mye mer knyttet til den lille etter denne ultralyden. Jeg kunne med det samme kjenne de sterke følelsene, og den sterke forelskelsen, jeg har til min ufødte sønn.

På bildet over her strekker prinsen vår seg! Det var utrolig rørende å se at han bevegde på seg akkurat slik han selv ønsket. For å være helt ærlig begynte tårene mine å renne i akkurat dét øyeblikket. Da jeg så sønnen vår strekke seg så lang som han var der inne. Det er noe magisk ved den følelsen jeg kjente akkurat da. Noe som er så magisk at jeg ikke klarer å beskrive det med ord. En utrolig sterk følelse! Mon tro om det er kjærlighet jeg føler.

Jeg kjenner at jeg elsker han så masse allerede. Det er helt rart. Hvordan går det an å elske noen man ikke har møtt, ikke har snakket med eller ikke vet hvordan ser ut... Jeg har ikke engang kjent bevegelsene og sparkene hans enda, men likevel elsker jeg han! Og jeg kjenner jeg vil beskytte han for alt vondt her i verden, for resten av mitt liv.

We made a wish, and you came true ♥

Video: Kjønnet til vår lille skatt!

 • 23.09.2016 kl. 19:28

Nå har vi blåst opp ballonger, bakt muffinser og sprengt party pooperen - i dag fikk vi nemlig vite kjønnet til lille mirakelet vårt! Se gjerne videoen under om du også vil vite om vi venter en prins eller ei prinsesse! Jeg skal fortelle dere mer om ultralyden og vise ultralydbilder av vårt lille barn i morgen. I dag ønsker jeg bare å dele denne videoen med dere og bruke resten av kvelden til å feire.

♥ ♥ 

Er du gravid? Venter du gutt eller jente?

Er babyen gutt eller jente?

 • 22.09.2016 kl. 20:10

Den siste tiden har Christopher og jeg vært så nyskjerrige på hvilket kjønn som egentlig skjuler seg inne i magen min. Hvilket kjønn er dette menneske som vi allerede elsker så høy! Derfor har vi satt av litt tid i dag til å gå igjennom alle de forskjellige mytene og kjerringrådene som finnes når det kommer til akkurat dette med kjønnet til den lille. Om du vet om flere må du gjerne hyle ut!

Magefasong

Det sies at hvis magen er trillrund og sitter lavt er det en gutt, men hvis magen er avlang som en vannmelon og sitter høyt er det en jente. I tillegg sies det også at dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente. Utifra dette venter jeg trolig ei jente!

Kinesiskfødselskart

Kartet skal være laget av en kinesisk vitenskapsmann for 700 år siden, og funnet i en kongelig grav. Det sies at kartet skal stemme i 99 prosent av tilfellene. Vel, isåfall er det en liten gutt som ligger og spreller i magehulen min. Du skal nemlig regne ut i fra alder på mor da unnfangelsen skjedde på den loddrette aksen, og måneden unnfangelsen fant sted på den vannrette aksen.

Hår på leggene
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente. Ingen endring på disse leggene i hvertfall - sååå.. jente!?

Nål i trå

Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente. Den beveget seg i sirkler... Min lille prins?

Fosterets hjertelyd

Det sies at dersom hjertelyden til fosteret er under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente. Her i hus har fosterets hjerterytme blitt målt tre ganger, og den har vært forskjellig alle tre gangene - men likevel vært over 140 hver eneste gang - så utifra det er det muligens ei jente.

Morgenkvalme

Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente. I såfall er det nok ei jente!

Søvn
Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente. Vel... Jeg sover med puten mot vest, jeg. Hvilket kjønn er det da? Får ikke håpe det er et lite intetkjønn som kommer ut i slutten av mars.

Natrontesten

Ta 2 teskjer natron i en kopp. Tiss oppi koppen. Dersom det bruser eller skummer, venter du en gutt. Om det ikke skjer noenting venter du ei jente. Her bruset det - med andre ord venter jeg en gutt i følge dette punktet.

Vel, 4 av testene viste jente, mens 3 av de viste gutt. Så selv om det ikke var veldig stor forskjell, tilsier flertallet av kjerringrådene at det er en liten jente i magen min. Nå får tiden bare vise om dette stemmer eller ei! Vi får forhåpentligvis vite dette allerede på ultralydkontrollen førstkommende fredag. I mellomtiden kan du gjette hva du tror?

Havregrøt med honning på 1-2-3!

 • 22.09.2016 kl. 14:00

Ingenting er som å starte dagen med ei stor skål havregrøt med masse god topping! Blander man inn litt honning i det hele blir det rene smakseksplosjonen i munnen. I denne oppskriften har jeg også brukt en sunnere honning, som jeg har linket til lenger nede i innlegget. Dette gjør at man kan blande honning inn med god samvittighet - hvor perfekt er ikke det!?

Du trenger (nok til én porsjon) :

1 dl havregryn, 2.5 dl vann, en klype salt, 2 ss forever bee honey (kan kjøpes her) - pluss litt syltetøy, rosiner, valnøtter og forever bee honey til topping.

Slik gjør du:

Bland havregrynet, saltet og vannet i ei gryte og varm det opp mens du rører.

La grøten småkoke i 2-3 minutter. Du ser selv når konsistensen er riktig, men husk å røre hele tiden slik at den ikke svir seg i bunn.

Bland så inn cirka 2 spiseskjeer med forever bee honey - en sunnere honning fra verdens mest ettertraktede honningprodusenter. Dermed perfekt som søtning i for eksempel grøt! Rør godt om å hell over i skål.

Topp så grøten med det du måtte ønske. For min del var det en dash bringebærsyltetøy, rosiner, valnøtter og litt mer honning som skulle til for at grøten skulle bli utmerket!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Gigantisk bag med masse kjærlighet!

 • 21.09.2016 kl. 19:42

Her en dagen fikk vi en gigantisk bag av min kjære mormor med oss hjem, og oppi der fant vi knøttsmå hjemmestrikkede plagg i alle former og fasonger. Felles for alle var at de var ufattelig søte og strikket i ull. Med andre ord kommer vårt lille mirakel både til å se ufattelig vakker ut og i tillegg holde seg varm. Og alt dette takket være den lilles strikkemaskin - også kjent som oldermor.

- Sett med hjertedetaljer -Sparkebukse med føtter, jakke med hjerter, lue i samme serie og et vognteppe som er strikket ekstra langt! Mormor har strikket alt og sydd kant rundt hvert av hjertene i etterkant. Jeg har også hjulpet til med noen av hjertene på vognteppe faktisk!

- Sett med nydelige riller -

Enda et nydelig sett med jakke, bukse, lue, sko og vognteppe - disse med nydelig silkebånd og et flott rillemønster! Gleder meg så masse til å se lille med dette på seg.

- Hjemmestrikket body, bukse og sko -

Om dette er et sett eller om det bare er tilfeldig at fargene matcher vet jeg ikke, men det var så flott at jeg definitivt kommer til å bruke dem sammen! Bodyen har vi også i samme farge i en størrelse større, og en i en lysere lillafarge. Begge disse andre bodyene ser du i et eget bilde helt i bunn av innlegget.

- Helseteppe -

Helseteppe her må være favoritt-teppet mitt oppi denne gigantiske bagen med masse vakre babyklær! Det er gigantisk og med et helt nydelig mønster. Jeg kan bare se for meg hvor lang tid det må ha tatt og hvor vanskelig det må ha vært. Men gurimalla for et resultat! Nydelig er det - rett og slett.

- To bodyer og to par sko til -

Her er de to siste bodyene og to par sko til! Bittebitte små. Tenk at føttene til vårt lille mirakel kommer til å passe oppi disse om rundt et halvt år.


 

Jeg er så utrolig glad for alt det fine vi har vært så heldige å få til vår lille prins eller prinsesse. Og tusen takk til mormor som har sittet uendelig mange timer bare for å jobbe med dette her. Jeg klarer ikke å sette ord på hvor takknemlig jeg er ♥

Vi har fått babysete i hus!

 • 21.09.2016 kl. 13:46

Gjett hva snille farmor og farfar kom innom med for et par timer siden? Nemlig dette splitter nye babysetet! Akkurat det merket og den fargen jeg ønsket meg ♥ Maxi Cosi Pebble Plus i fargen Brown Earth! Er det ikke vakkert? Det har til og med en sammenleggbar solskygge som kan rulles inn i selve bilstolen slik at den slipper å være i veien når vi ikke har bruk for den. 

På håndtaket har jeg hengt denne supersøte uroen fra wish som jeg kjøpte for noen få kroner for en god stund siden. Det beste av alt må være at fargene passe så utrolig fint sammen. Nå slipper babyen å kjede seg på bilturene. Et annet stort pluss med dette bilsetet (i tillegg til at det er et av de aller tryggeste og sikreste bilsetene til biler som ikke har iso fix) er at det kan klikkes rettpå barnevognen vår ved hjelp av en adaptor. På den måten slipper vi å måtte vekke barnet om det har sovnet i bilen under kjøringen, vi kan bare klikke bilsetet på understellet til vognen istedet!

Om dere lurer på hvordan det festes ser dere det på de to bildene over og under her. Med tre enkle trinn med andre ord! Selen skal innom disse tre punktene på setet og hektes fast, noe som tar maks 10 sekunder - og så sitter babysetet som bom fast! Det er absolutt ikke vinglete i det hele tatt. Jeg er helt sikker på at dette er det perfekte babysete for vår lille skatt.

Hvilket babysetet har du kjøpt eller har planer om å kjøpe?

Gravidoppdatering: uke 14

 • 20.09.2016 kl. 17:14

Termindato: 30.03.2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 14, og er med andre ord 13 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 191 dager igjen! Nå går det unna. Vi har allerede lagt 91 dager bak oss, og har derfor akkurat 50 dager igjen til vi er halvveis!

Babyen er så stor som: Nå er faktisk det lille mirakelet vårt blitt så stor som en muffins! 8,5 centimeter er den lille fra hode til føtter. Ja, endelig er den så stor at den kan måles i full lengde. Nå vil også babyen vår kjenne det om vi dytter forsiktig mot livmoren. Da vil den bevege seg! Noe så fantastisk å vite.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Jeg kjenner ingenting enda, men gurimalla som jeg kjenner etter når jeg legger meg om kveldene..! Jeg bare går og venter på den dagen når jeg endelig kan kjenne vår lille hjerteknuser bevege seg.

Innkjøp: Det må være disse supersøte klistremerkene som jeg fikk kjøpt på tilbud til 5,- per ark. De skal brukes til å fylle ut boken jeg holder på å lage om graviditeten, fødselen og barnets første år!

Utstyr: Arh, føler ikke jeg kommer noen vei nå som jeg har skrevet det samme på dette punktet de tre siste ukene! Men sannheten er vel at vi snart er i mål, og derfor slapper vi litt mer av med de siste innkjøpene. Vogn og bilsete skal jeg få av de kommende oldeforeldrene, ellers mangler vi babynest, vippestol og tripptrappstol. Tror faktisk ikke det er noe mer enn det av de store tingene! Skal imidlertid publisere et utstyrsliste-innlegg denne uken, og da får dere en ganske grei oversikt over hva vi har og hva vi mangler.

Hvordan har treningsuken vært: Veldig bra egentlig! Kun tre økter har jeg fått gjennomført denne uken, men så har vi hatt litt av hvert på agendaen også. Jeg har likevel ikke ligget på latsiden når det gjelder bevegelse, for jeg har gått mange turer, noe som også er veldig bra. Satser likevel på at jeg kan øke antallet styrkeøkter noe til neste uke.

Ukens cravings: Gjett hva? Standardfrokosten min, skive med ost og ketchup i mikroen, har blitt byttet ut etter uendelig mange uker! Ja, nå har jeg faktisk fått skikkelig dilla på noe nytt å starte dagen med, nemlig pizzaskiver! Jeg delte oppskriften med dere tidligere i uken, den finner dere her. For å være ærlig blir jeg litt småkvalm når jeg tenker tilbake på osteskiven i mikroen, blaah. Det er så rart hvordan matvanene kommer og går fortere enn lynet.

Plager: Det er så deilig å si; kvalmen er nesten helt borte! Kun to morgener og én kveld forrige uke, kom maten i retur. Ellers har jeg vært helt fin i formen! Har fått litt vondt nederst i ryggen når jeg har kjørt bil over en lengre periode uten pause bare, men det er jo bare småtteri! Endelig begynner jeg å se på dette svangerskapet som en dans på roser.

Kjønn på babyen: Føler på meg at det er ei lita jente, men det får vi se på fredag. Kjæresten er jo bombesikker på at det er en liten prins!

Hvordan sover du om natten: Veldig bra! Sovner fort og sover til jeg må tisse. Marerittene har også begynt å gi seg, så tommel opp det det :-D

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer.

Humør: Mja, hva kan jeg si... Grining i det ene øyeblikket, kjefting i det neste, for så å bryte ut i full latterkrampe. Og alt dette innen fem sekunder. Tror det oppsummerer humøret mitt for tiden veldig bra!

Neste kontroll: Neste kontroll er faktisk om tre små dager, når vi forhåpentligvis får vite kjønnet til mini. Med andre ord, det er ultralyd hos jordmor som står for tur.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Foreldre for en dag!

 • 19.09.2016 kl. 20:00

I dag har Christopher og jeg vært foreldre på prøve! Hihi. Vi var så heldige å få passe på lille Bodvard, sønnen til Christopher sin søster, i dag ettersom det var planleggingsdag i barnehagen. Alt har derfor gått i ett i hele dag, og nå ligger vi utslitte på sofaen klar for å ta resten av kvelden med ro og bare slappe av med en god film. 

Denne lille gledessprederen entret nemlig dørene våre i dag morges, og etter å ha lekt i stuen med onkel i en liten evighet sovnet vi i dobbelsengen alle tre. Christopher og jeg duppet heldigvis bare av samtidig som han, så vi snek oss ut like etter at han falt i dyp søvn. Deretter slappet vi av i en god time mens han sov. 

Da han våknet igjen spiste vi litt før vi kledde på oss og tok turen ut i sentrum. 

Vi gikk først en tur på butikken hvor vi kjøpte bolle og yoghurt, og deretter tok vi det med oss opp i «Gryta», lekeplassen her i sentrum. Der lekte vi i noe som føltes som en liten evighet! Alt fra rulling i gresset, føysing, leking i sanden og rysjing på rysjebanen. Hvordan skrives egentlig det ordet der, rysjebane?

Etter en god stund var vi så slitne at vi satt oss ned for å ta et pust i bakken, spise litt yoghurt og slappe av før det var påan igjen! Vi fikk brukt mer enn nok energi i dag, med andre ord. I hvertfall Christopher og jeg. Akkurat som ei treningsøkt det der, og løpe etter en 17 måneder gammel tass på en gigantisk lekeplass. De kan prøve de som vil! Men ingen tvil om at det var moro hvertfall.

Nå er det nesten slik at jeg håper det er planleggingsdag hver eneste mandag fremover! Haha, neida, vi får nok nøye oss med mange besøksturer heller. Også er det tross alt bare litt under seks måneder til hans kjære søskenbarn kommer til verden. Da får både vi og han noen å gå på lekeplassen med. Kanskje ikke i starten, men etterhvert tror jeg de kan bli veldig gode lekekamerater de to!

Varmt ble det også etterhvert, så da for både lua og jakka! Noe så deilig og ikke minst gøy!

Hvordan har mandagen din vært?

Sprø og god skivepizza!

 • 19.09.2016 kl. 14:00

Har du noengang vært så sulten at brødmat ikke frister. Men samtidig så mett at du ikke klarer en hel pizza? Her får du den perfekte mellomtingen. Nemlig skivepizza! Jeg prøvde det for første gang nå i helgen, og har bare blitt helt frelst i ettertid. Det smaker sååå godt. Virkelig noe du bør prøve ut! Det går veldig fort å lage det også.
Du trenger:

Ønsket antall brødskiver, tomatpuré, revet ost, skinke og pizzakrydder fra pizzabakeren

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader, og smør så tomatpuré på alle fire brødskivene. Strø deretter litt revet ost over.

Del opp skinkeskiven og fordel bitene over osten. Dryss så over et lag med pizzakrydderet!

Sett skivene på risten midt i stekeovnen og stek dem i 12 minutter!

Sprø og god skivepizza som virkelig er verdt å prøve! Tror du dette er noe du kunne likt?

Romantisk piknik i naboens hage!

 • 18.09.2016 kl. 12:34

Jeg skal være helt ærlig med dere å si at ståa mellom min kjære og meg ikke var helt på topp i går kveld. Småkrangling, diskutering og sure miner oppsummerer det veldig greit. Men personlig hater jeg når stemningen er så dårlig! Jeg sendte derfor min kjære ned på butikken for å kjøpe pølsebrød uten å si noe mer om hvorfor, og til tross for dårlig stemning går snillingen ned og kjøper det jeg ber om! 

I mens finner jeg frem piknikkurven min. Fyller den med eplejuice, pølser, engangsgrill, ketchup, dressing, mais majones, opphakket råløk, lighter, grillpinner og noen glass. Deretter finner jeg frem mitt elskede piknikteppe og bretter det over kurven, slik at når min kjære kommer tilbake fra butikken med pølsebrød er alt klart for en skikkelig romantisk middag!

Uten å si et ord, for stemningen er fremdeles ikke noe å skryte av, tar jeg imot pølsebrødene, gir kurven til min kjære og ber han om å følge etter meg. Så klatrer vi ned terrassen vår, og inn i naboens hage. Der bretter vi ut piknikteppe og jeg begynner å pakke ut alt fra kurven. I takt med at kurven blir tommere og tommere blir smilet til Christopher bredere og bredere.

Og det var alt som skulle til for å redde lørdagskvelden vår! Christopher var grillmesteren mens jeg ble assistenten hans, og fylte pølsebrødene med råløk og mais før pølsene var ferdige. Vi satt på pleddet og bare nøt det deilige været, lukten av grilling, de nydelige blomstene rundt oss - og vi fikk til og med musikk til maten ettersom naboen hadde fest.Absolutt en vellykket lørdagskveld! Maten ble kjempe god og vi satt her i noe som føltes som tjue minutter, men som i følge klokken var nesten to timer! Med andre ord koste vi oss masse. Dette er noe jeg anbefaler alle å gjøre nå på sensommeren (eller tidlig høst om du vil). Enten om stemningen er god eller dårlig på forhånd vil den garantert være god etter en slik opplevelse som dette.

Så det ikke koselig ut? Hva gjorde du i går?

Endelig kom brevet!

 • 17.09.2016 kl. 16:28

Endelig kom det! Brevet fra Helse Fonna med innkallelse til sykehuset for den ordinære ultralyd undersøkelsen! Herlighet som jeg gleder meg - og gruer meg... Litt i hvertfall! For selv om det er koselig å få titte på mirakelet vårt er det ikke en selvfølge at alt er i orden med mini. Den lille bekymringen for at noe kan være galt ligger liksom alltid i bakhodet.

Men i utgangspunktet gleder jeg meg! Datoen vi fikk var 28.oktober klokken kvart over åtte om morgenen, veldig tidlig med andre ord. Juhu! Slipper vi å gå hele dagen å prøve og få tiden til å gå.

Er du også gravid? Når har/hadde du time til ordinær ultralyd, og gikk det fint?

Babygym in progress!

 • 16.09.2016 kl. 20:00

Jeg har store planer om å lage både uro over sprinkelsengen, babygym og babynest selv. Ikke bare blir det mye mer personlig, men jeg kan også lage dem akkurat slik jeg selv ønsker. Bedre er det også, både økonomisk og for miljøet. Når man i tillegg tenker over at et svangerskap varer i hele ni måneder må man ha noe spennende å gjøre i denne lange ventetiden. Mine prosjekter blir derfor overnevnte!

Uroen har jeg snart laget ferdig, og dere skal selvsagt få se den når alt er klart. Babygymmen derimot, den begynte jeg ikke på før i dag, men har likevel lyst til å dele litt underveis-bilder med dere. Jeg har nemlig gjort det så enkelt at jeg har bestilt såkalte «fingerdukker» på wish, og har brukt dagen i dag på å fylle dem med vatt og sy dem sammen.

Senere skal enten jeg eller min kjære pusse ned og male noen plankebiter for så å skru dem sammen til et nydelig, lite stativ. Dette skal jeg henge lekene opp i, og deretter krysse fingrene for at den lille kommer til å like den! Oppdaterer dere selvsagt når den er helt ferdig.

Har du laget noe til barnet ditt selv?

Mine beste tips mot svangerskapskvalme!

 • 16.09.2016 kl. 14:41

Allerede fra uke 5 og helt frem til dagens dato har jeg slitt veldig med svangerskapskvalme. Jeg har stort sett kastet opp minst én gang til dagen, men enkelte dager har det hendt oftere enn dette også. Med andre ord har jeg lært meg et triks og to i løpet av disse to månedene med kvalme og oppkast hver eneste dag. Jeg tenkte jeg kunne dele disse med dere ettersom det kan hende det er flere her som er på akkurat det stadiet nå!

Få nok søvn, og stå opp tidligere enn du trenger! For det første, det er så enormt viktig å ta det med ro om morgenen. Må du tidlig opp på jobb så legg deg et par timer tidligere om kvelden slik at du kan ta vekkerklokken på enda tidligere om morgenen, og bare ta det helt med ro! Det er så viktig med nok søvn, og ikke minst en rolig morgen!

Start dagen med et par knekkebrød. Du finner fort ut hva som hjelper deg aller best om det er ritskjeks, frokostknekkebrød, mariekjeks eller fullkornsknekkebrød. Prøv deg frem med alle mulige kjekser og knekkebrød - gjerne også salt chips? Selv er det frokostknekkebrød og wasa sine kanelknekkebrød som har hjulpet meg mest om morgenen. Det er ofte kun dette jeg har fått i meg før middagstid, nettopp på grunn av at alt annet kommer i retur.

Kjøp deg ei spybøtte! Min fikk jeg av mormor og morfar, og den var rosa. Gøy at den ser litt fin ut så blir det bittelitt kjekkere å bruke den. Ta denne bøtten med deg over alt. La den stå ved siden av sengen når du sover. Da unngår du å hoppe opp av sengen og løpe til badet (noe som bare gjør kvalen enda verre) når du plutselig må kaste opp. Ha den også stående ved siden av bordet når du spiser frokost - igjen slik at du kan ta det med ro når kvalmen er på sitt verste og bare strekke deg etter bøtta. Ta den til og med med deg på do! Det har ikke bare hendt én gang at jeg har sittet på do og kvalmen plutselig kommer snikende, da kan det være godt å ha ei bøtte mellom føttene.

Kjøp ingefærkapsler! Disse kan hjelpe noen veldig mye, mens de ikke har like god effekt på andre. Selv opplevde jeg at de kun fungerte om jeg kun hadde lett kvalme, eller for å forebygge at kvalmen kom rett før jeg skulle legge meg. Tok jeg dem på andre tidspunkter på døgnet når kvalmen var mye verre hjalp de egentlig ingenting. Men dette er som sagt veldig individuelt! Ei venninne av meg hadde veldig god effekt av disse til alle døgnets tider - så det skader jo ikke å prøve.

Spis ofte og små måltider - gjerne med masse karbohydrater. Å spise ofte og små måltider er kjempe vanskelig om man er veldig kvalm. Da kan det friste å heller hoppe over måltidene, for så å spise et stort ett med det samme du føler deg bedre. Dette kan dessverre ofte bare gjøre kvalmen verre. Prøv derfor å spise litt og litt nesten hele tiden. Jeg småspiste stort sett fra morgen til kveld, med kun ett hovedmåltid (middagen) ellers var det bare masse småspising spredd utover dagen som hjalp en del på kvalmen. Spis også masse karbohydrater - dette setter seg bedre i magen og har mindre sjanse for å komme i retur. Jeg liker best stekte potetskiver, pølsebrød med smør og skinke, grovbrød med ost og piffi i mikroen eller knekkebrød med forskjellig pålegg.

Jeg håper dette var til hjelp, og at du som er kvalm blir bedre ganske snart. Svangerskapskvalme er noe av det verste jeg har opplevd, og det er så ekstremt slitsomt å gå rundt å være kvalm hver eneste dag - prøv likevel å trøste deg med at det kommer noe godt ut av det ♥ et lite mirakel!


Jeg kan også legge til at kvalmen de siste ukene har bedret seg veldig for min del! Noe jeg aldri trodde kom til å skje da jeg hang over bøtta rundt uke 9, og formen var på sitt absolutt verste.

Fisker for en dag!

 • 15.09.2016 kl. 21:46

I dag har samboeren min vært fisker for en dag! Da temperaturmåleren viste godt over 25 grader, og det ikke var ei eneste sky å se på himmelen, bestemte vi oss nemlig for å ta oss en tur inn til mormor og morfar. De har det helt fantastisk flott på sitt nye landsted (som de egentlig kan kalle sitt nye hjem, for de bor der dag inn og dag ut). Morfar hadde også satt noen garn i sjøen som han og Christopher skulle ut for å trekke i dag.

Christopher ble helt i hundre da han fikk høre om dette ettersom han faktisk aldri har trukket garn før, men synes alt som har med sjø og fiske å gjøre er kjempe gøy. Han fikk derfor lånt seg et par støvler av morfar, og så gikk de ned mot sjøen der båten lå fortøyd. Veien ned var ikke bare, bare heller. Allerede der startet nemlig utfordringene med bratte trapper og gjørmete bakker. Begge fiskerne våre kom seg heldigvis ned i god behold!

Da vi kom ned til sjøkanten så vi at havet var akkurat like stille som det hadde sett ut ovenifra. Med andre ord; perfekte fiskeforhold. Etter at de hadde dratt inn båten, hoppet ombord og var på vei utover ropte jeg «skitt fiske» vinket, og fulgte dem med blikket til de kjørte utenfor min syns-rekkevidde. Med et smil om munnen tok jeg kamera på ryggen og begynte å klatre oppover stien igjen alene. 

Etter å ha sittet på terrassen sammen med mormor i nærheten av en time fikk jeg øye på den lille fiskebåten i kikkerten. Jeg ventet enda litt for å være helt sikker på at det var dem før jeg gikk ned stien igjen, full av spenning angående hva de hadde fått med seg hjem igjen.

Hele 16 krabber hadde de fått! Og en del uspiselig fisk som de hadde kastet på sjøen igjen. En veldig fin fangst, så i morgen er familien invitert inn til dem for å spise krabbe! Og Christopher kjørte hjem med et smil om munnen i dag, etter å ha vært fisker for en dag. Et yrke han mer enn gjerne kunne tenkt seg å gjøre på fulltid.

Hva har du gjort denne torsdagen?

Min første treningsøkt som gravid!

 • 14.09.2016 kl. 13:47

Eller i hvertfall etter at jeg fikk vite at jeg var gravid. De første fire ukene når jeg ikke visste at jeg bar på et lite mirakel trente jeg selvsagt noen økter med styrketrening. Men like etter at testen var positiv ble styrketreningen erstattet med gåturer. Nå som jeg har 12 fullgåtte svangerskapsuker bak meg derimot - og den mest sårbare tiden for fosteret er over - kan jeg ta opp styrketreningen igjen. Noe jeg gledet meg masse til!

Og nå som den første økten er gjennomført føler jeg meg SÅ bra! Jeg gikk på trening i går formiddag, og allerede under oppvarmingen begynte svetten å piple. Litt ute av form med andre ord. Eller så er det bare mindre energi igjen til treningen nå som det går så masse energi til å skape et lite menneske. Uansett grunn klarte jeg likevel å fullføre en treningsøkt på rundt en time.

Rygg og lår sto på programmet, og jeg var innom følgende øvelser; sittende roing, breie nedtrekk, pull ups, beinspark, utfall og sittende lårcurl. Litt kardio hadde jeg også energi til. Ikke så veldig mye, men alt er bedre enn ingenting. Veldig fornøyd med den første økten, og nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal ta meg en tur på trening i dag også, eller om jeg skal drøye det til i morgen. Lover å oppdatere dere på den biten!

Hva er dine tanker rundt graviditet og styrketrening?

Gravidoppdatering: uke 13

 • 13.09.2016 kl. 21:32

Juhu, endelig er vi forbi den magiske 12 ukers grensen! Det er selvfølgelig ingen garanti for at det ikke kan forekomme en spontanabort nå som vi er 12 fullgåtte uker heller, men sjansene for at det skulle skje er veldig, veldig små ettersom alle de viktige organene til den lille allerede er ferdig dannet!

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 13, og er med andre ord 12 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 198 dager igjen! Wuhu, endelig under 200 dager. Nå går det virkelig fremover!

- Den kommende onkel Milo slikker så forsiktig på frukten som symboliserer den lille denne uken! -

Babyen er så stor som: En fersken (eller en nektarin, som jeg har tatt bilde av i dette innlegget)! Nå er også nakken så sterk at den lille kan bevege på hodet sitt. Barnet begynner også å oppfatte lyder denne uken! Herlighet som tiden flyr avgårde. Vårt lille mirakel kan allerede høre!

Ukens must have: Søvn, søvn og mere søvn. Og mat!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Kjenner ingenting enda, men andre i termingruppen min har allerede begynt å kjenne bevegelse - så jeg kjenner etter hele tiden. Og bare venter i spenning på at min lille baby skal bli sterk nok til at jeg kan kjenne de små sparkene.

Innkjøp: Hm, det har ikke blitt noen innkjøp til den lille denne uken, men jeg kan jo vise dere hva vi fikk av mormor da hun kom fra IKEA! Tre små vaskeposer som vi kan vaske alle barneklærne i. Slik at de søte, små plaggene ikke skal bli nuppete av mine og Christophers klær. Åå, for en koselig og hyggelig tanke.

Utstyr: Mangle det samme som forrige uke; men nå har vi faktisk fått vite at vi skal få bilsete av farmor og farfar - så tusen millioner takk til dere! ♥ Det neste vi selv skal spare til er derfor stokke tripptrapp stol med newborn innlegg, babyrede (som vi har planer om å lage selv), babygym skal vi også lage etter hvert. Ellers er vel egentlig det meste i boks allerede. I hvertfall av de store tingene.

- Min fine lillebror som skal bli stolt onkel i slutten av mars -

Hvordan har treningsuken vært: Veldig bra! Jeg hadde en dag der min daglige spasertur på 30 minutter rett og slett ble glemt, men utenom det har jeg gått hver dag. Fra i dag av kunne jeg også begynne å trene styrketrening igjen! Ei god formiddagøkt ble derfor gjennomført - som jeg skal fortelle dere mer om i morgen.

Ukens cravings: Grove brødskiver med ketchup, ost og piffi, 2 minutter i mikroen, og voíla! Dette har vært min faste frokost i et par måneder. Kjempe godt både både på smak og for kvalmen!

Plager: Nå er det fire ting som går igjen hver eneste dag; kvalme og oppkast (jepp, det har kommet tilbake for fullt! Jeg som trodde det var i ferd med å gi seg nå... Der tok jeg skrekkelig feil. Holder seg likevel stort sett til morgenene, noe jeg er glad for), hodeverk, halsbrann og trøtthet. Men utenom det har jeg masse energi og humøret er stort sett strålende - i hvertfall i følge meg selv.

Kjønn på babyen: A little baby girl... I hvertfall om man skal tro quizene jeg har tatt på nett, flere kjerringråd og min egen magefølelse. Men vi får sannsynligvis vite det på ultralyd den 23.september!

Hvordan sover du om natten: Sover bra. Sovner stort sett med engang, men jeg våkner gryyytidlig for å tisse! 

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer.

Humør: Veldig bra i følge meg selv. Kanskje litt mer svingende om man spør min kjære.

Neste kontroll: Neste kontroll er ultralyd hos jordmor den 23.september - da får vi muligens vite kjønnet på mirakelet vårt!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Proteinrik smoothie!

 • 13.09.2016 kl. 13:09

Nå er jeg faktisk på vei ut dørene for å dra på trening for første gang etter at jeg fikk positiv graviditetstest. I dag viser nemlig appen at jeg er tolv fullgåtte uker, og dermed inne i min 13. svangerskapsuke. Det betyr at jeg har fått tommel opp til å trene styrketrening igjen, og gurimalla som jeg gleder meg.

Før jeg drar skal jeg drikke opp denne deilige smoothien jeg lagde meg for litt siden av alle restene jeg fant i kjøleskapet og fryseren. Den hadde om mulig blitt enda bedre med litt isbiter oppi eller om jordbærene hadde vært fryst på forhånd. Men den ble absolutt helt fantastisk god slik den er nå også!

Du trenger:

en neve frosne bringebær, en halv kurv jordbær, 2 scoops forever ultra med vaniljesmak (kan kjøpes her), noen dråper sitronsaft, 2 dl vann

Slik gjør du:

Fremgangsmåten på smoothie er ikke det vanskeligste her i verden. Tilsett alle ingrediensene i blenderen, og kjør dem sammen til alt er blandet godt sammen. 

Hell over i et høyt glass, og pynt gjerne med et jordbær på kanten!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Du gjør meg så lykkelig!

 • 12.09.2016 kl. 21:20

 


 

Dette her! Det er det jeg kaller en helt perfekt kjærestekveld. Nå har vi akkurat vært og handlet inn litt kos til kvelden, nærmere bestemt en hel haug med forskjellig frukt! Så nå skal jeg legge meg godt til rette i armkroken til min kjære, spise masse deilig frukt og slappe av til en spennende film. Om dere har filmtips kan dere gjerne komme med dem nå!

Forslag til ukesmeny!

 • 12.09.2016 kl. 17:19

Det er mandag og ny uke! Kanskje det betyr middagsplanlegging og handletur for hele uken for flere enn bare oss? Det er på mandagene kjøleskapet blir fylt opp av friske råvarer som skal bli til forskjellige middager de neste syv dagene. Kanskje står du litt fast på middagsplanleggingen denne uken?

I så fall vil jeg gjerne hjelpe deg litt i gang, og tipse deg om syv deilige middagretter jeg har lagt ut oppskriften på tidligere. Bare klikk på bildet av retten du ønsker oppskriften på!

Mandag - Minikjøttboller i paprikasalsa

Du har gjerne allerede lagt mandagens middag? Vel, denne kan fint spises på både tirsdager, onsdager og torsdager også! Og den bør absolutt ikke hoppes over, for denne retten her smaker for det første himmelsk, men er også supersunn og stappfull av proteiner. Den må dere bare prøve!

Tirsdag - Bakt søtpotet med grønnsaker

Mmm.. denne er en klassiker! Jeg gikk for en vegetarrett da jeg lagde min, men det beste av alt med denne retten må jo være at man kan variere tilbehøret i det uendelige! Enkelt, godt og ikke så aller verst på fett- og sukkerinnhold heller (med mindre man overdriver med smøret da selvsagt). Absolutt verdt å sette opp på middagsplanen en av dagene.

Onsdag - Hjemmelaget meksikansk tomatsuppe

Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn forbinder jeg alltid onsdager med suppe. Derfor vil jeg tipse dere om mammas hjemmelagde oppskrift på meksikansk tomatsuppe denne onsdagen. Den er bare nødt til å prøves, og tilbehøret kan selvsagt varieres i det uendelige! 

Torsdag - Hvitløksfylt kylling på ei seng av grønt

Mitt nyeste innslag i mat og oppskrifter kategorien her på bloggen. Noe så enkelt som grønnsaker, kylling og ris - men så har jeg gjort kyllingen litt mer spennende ved å fylle den med en kryddeblanding og hvitløk. Kjempe godt og absolutt sunt!

Fredag - En annerledes taco

Akkurat fredagen er vel kanskje ikke så vanskelig å fylle ut på ukesmenyen? På fredager er det nemlig en uskreven lov om at alle skal ha taco til middag! Både Christopher og jeg elsker taco, og spiser det gjerne flere enn én ganger i uka også *kremt, kremt* hehe, men det kan også være gøy å variere innholdet i tacoen. Ettersom jeg regner med de fleste av dere kan oppskriften på vanlig taco tenkte jeg at jeg kunne dele en litt annerledes taco-oppskrift med dere!

Lørdag - Italiensk pizza med mozzarella

På samme måte som den tradisjonelle fredagstacoen er det sikkert flere enn oss som har den såkalte lørdagspizzaen også? Haha, her har vi hvertfall - om ikke hver lørdag - så ganske ofte forskjellige typer pizza på lørdagene. Om det er tortillapizza, pitapizza, pizza med søtpotetbunn eller bare en vanlig italiensk pizza som den over - så er det ingen tvil om at det er noe med lørdager og pizzaer som hører sammen.

Søndag - Hjemmelaget kyllingkebab

Søndagen er vel kanskje dagen for fastfood-mat? Vel, ingenting er bedre for både kroppen og lommeboken din enn å faktisk lage fastfooden hjemme. Det smaker enda bedre og er mye, mye sunnere - det krever bare litt mer tid, men akkurat det er i hvertfall denne retten verdt! I tillegg til å nytes i pitabrød som vi gjorde kan den også serveres som kebabtallerken med salat og pommes frites til!


Nå ble det dessverre ingen fiskeretter denne uken, men det er absolutt noe som hører hjemme i en ukesmeny. Derfor skal jeg pønske ut noen gode fiskeretter å dele med dere til neste gang. Enn så lenge kan dere gjerne legge igjen en kommentar med hvilke av disse rettene dere synes ser best ut?

Pleieprodukter til den gravide #2

 • 11.09.2016 kl. 18:39

Etter at den første posten med pleieprodukter til den gravide ble så godt tatt i mot (kan leses her) tenker jeg at en post nummer to i samme kategori kunne være en god ide!

 

Denne gangen har jeg lyst til å dele et produkt jeg selv har vært fast bruker av i over ett år, men som jeg virkelig har vært avhengig av etter at jeg ble gravid. Nemlig denne super gode lipsylen som er stappfull av aloe vera! Etter at jeg ble gravid har jeg hatt helt utrolig tørre lepper - om det er på grunn av spyingen eller om det er hormonelt vet jeg ikke - det eneste jeg vet er at jeg ikke har antydning til tørrhet om jeg bruker denne lipsylen.

Den holder leppene fuktige i en evighet, og gir også en fin glans, slik at det ser ut som man går med lipgloss. Denne lipglossen beskytter også leppene mot både vær og vind. Men kan også brukes på for eksempel insektstikk, tørre neglebånd eller brannskader. Kun fantasien setter grenser - aloe vera fungerer jo mot det aller meste.

Lipsylen kan fås kjøpt her, og jeg leverer den gratis til deg på døren dersom du bor her på Haugalandet. Om ikke sender jeg den til deg, og da koster det 20 kroner i frakt (OBS: ikke 159,- som det kommer opp på hjemmesiden min)! Det er også 90 dagers fornøyd kundegaranti på lipsylen, noe som betyr at du får alle pengene igjen om du ikke er fornøyd!

Har du erfaringer med denne lipsylen?

Sunn hjertekake til frokost!

 • 10.09.2016 kl. 20:32

Det ble en aldri så liten hjertekake på meg i dag morges. Ingenting smaker så godt til frokost som nybakt havrelapp, og når det på toppen av det hele er i hjerteform så kan det nesten ikke bli bedre? Sunn er den også - noe som betyr at den lille i magen også var fornøyd! Jeg toppet min med kalorifri blåbærgele og ost, men den kan selvsagt toppes med akkurat det DU ønsker!

Du trenger:

60 gram havregryn, 2 egg, 2 spiseskjeer sukrinmelis (kan kjøpes her)

Slik gjør du:

Start med å blande alle ingrediensene sammen.

Press dem så flat i en kakeform. Jeg brukte en hjerteformet form for å gjøre den ekstra fin!

Plasser den så i stekeovnen på midterste rille, og la den stå i 175 grader i omtrent 12 minutter.

Vend den så opp-ned ut av formen, og la den kjøle seg litt ned før du begynner å smøre på den! Min ble som sagt toppet med kalorifri blåbærgele og hvitost - noe som ble veldig godt.

Tror du dette er noe du kunne likt?

Frokost-trøbbel

 • 10.09.2016 kl. 12:53

God morgen dere! Håper dere har sovet bra, og ikke minst at starten på helgen har vært fin. For min del har jeg tatt det veldig med ro ettersom jeg har hadde en del hodeverk i hele går, noe som også er grunnen til fraværet mitt på bloggen. Men nå, nå er jeg tilbake igjen! 

Akkurat nå sitter jeg faktisk og småspiser på noen druer samtidig som jeg ser på Unge Mødre og funderer på hva jeg skal lage meg til frokost. Brødmat frister liksom ikke i dag. Ikke knekkebrød heller. Kanskje jeg skal lage meg en smoothie! Dere skal i hvertfall få vite det senere ettersom jeg ønsker å dele en aldri så liten oppskrift i dag.

Enn så lenge ønsker jeg dere en nydelig lørdag og håper den blir enda bedre enn du håper!

En utfordring å finne klær!

 • 08.09.2016 kl. 20:31

Er det én ting jeg har merket allerede så er det at det begynner å bli veldig få klær jeg har klesskapet mitt som jeg egentlig kan bruke de neste månedene. Jeg har nesten bare korte topper og kjoler uten stretch. Derfor har jeg nå begynt å åpne øynene for klær som har masse stretch, og som både kan brukes nå, om noen måneder og etter fødselen. Denne kjolen er et eksempel på det!

Jeg har brettet den inn helt nederst ettersom den var bittelitt for lang, men når magen bygger litt tror jeg den kommer til å være helt perfekt! Det synes jeg også de tre andre kjolene under her ser ut til å være! Felles for alle kjolene er nemlig at det står «fabric is very stretchy» i produktbeskrivelsen inne på shein.

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

​Dette gjør det veldig lett for gravide å slippe og bare shoppe på mamma-avdelingen. På shein skriver de nemlig hvor mye stretch det er i absolutt alle plaggene, og finner du noen som er merket med «fabric is very stretchy» er det altså stor sjanse for at de vil passe selv med en voksende mage.

Denne flotte, grønne kjolen var perfekt for meg og min voksende mage, og ikke minst var det kjempe gøy at kjolen hadde en del lengde. På den måten slipper den å bli superkort når magen tar en del plass! Jeg var så heldig å få den sponset av shein, men om du ønsker å klikke den hjem kan du gjøre det her. Prisen er (som på alle shein's klær) veldig billig!

Likte du kjolen?

Roser og frokost på senga!

 • 08.09.2016 kl. 14:46

Herlighet! Den mannen min altså. Han slutter aldri å imponere. I dag morges slo han virkelig på stortromma! Tenk å bli vekket av å få et frokostbrett med ei stor baguette med smeltet ost og piffi på (min favoritt<3), et deilig horn med sjokolade inni til dessert, et glass sjokolademelk, en liten hjertesjokolade med teksten «Jeg elsker deg» på fremsiden og ikke minst en stor og nydelig bukett med rosa roser. Jeg trodde helt ærlig at jeg fremdeles drømte.

Så fantastisk god var altså den følelsen. Men etter å ha kløpet meg i armen x-antall ganger fant jeg ut at dette var virkelig, og smilet ble bare enda breiere! Plutselig kommer min kjære samboer frem med kameraet mitt også - han har filmet hele greia. Er det mulig!? Et så fantastisk øyeblikk fanget på film.

Ingen tvil om at jeg har funnet drømmemannen av alle drømmemenn! Føler meg så elsket og ikke minst heldig!

Svar på spørsmålene!

 • 07.09.2016 kl. 21:16

Var det planlagt graviditet? Og hvorfor satse så hardt mot å stå på en scene om du visste du skulle ha barn/ eller planlagt å bli gravid?

Ja, graviditeten var helt klart planlagt. Når det kommer til hvorfor jeg valgte å satse på fitness samtidig som vi prøvde så var det enkelt og greit fordi det tok så lang tid før det klaffet at jeg like gjerne kunne finne på noe å gjøre i mellomtiden. Etter en stund hadde det gått nesten ett år, og vi var egentlig ganske sikre på at noe var galt med en av oss. Så med andre ord trodde jeg vel egentlig at jeg kom til å stå på scenen i fitness før en eventuell graviditet fant sted. Når alt kom til alt og testen plutselig ble positiv var det likevel ønsket om å få barn som sto sterkest, og derfor var det lett å sette fitnessdrømmen på vent.

Når bestemte du deg for å satse på fitness? Hva var kroppens utgangspunkt? Vekt(ca), str. i klær osv?

Jeg hadde en drøm om det fra høsten 2014, men det var ikke før november 2015 at jeg faktisk bestemte meg for å starte. Da var jeg veldig utrent, hadde nesten ikke trent ei eneste økt siden på et halvt år, men hadde likevel en del muskelmasse igjen fra mine ni år med vektløfting. Hadde likevel en veldig høy fettprosent, veide 80 kilo og var omtrent en medium i klesstørrelse (L i bukser).

Ka kjønn håpe du på?

Det er ingen av kjønnene jeg håper fremfor det andre, men jeg har på følelsen av at det blir ei lita jente.

Hvordan trener du nå som du er gravid?

Nå de første tolv ukene har jeg fått beskjed om at eg ikke bør trene styrketrening, men heller gå meg en tur på cirka 30 minutter hver eneste dag. Dette på grunn av at jeg har mistet tidligere. Med andre ord er det slik jeg har trent frem til nå. Etter tolv ukers grensen kommer jeg til å begynne med styrketrening igjen - og for å være ærlig klarer jeg nesten ikke vente! Klør i fingrene etter å løfte vekter igjen, og gleder meg til å oppdatere dere på hvilke endringer jeg gjør når det kommer til styrketrening som gravid.

Hva trener du mye av, og hva trener du mindre av?

Akkurat nå blir det ikke mye styrketrening, mest gåing. Men om jeg skal se bort i fra graviditeten elsker jeg å trene masse bein og rygg! Trener også litt armer, mage og resten av kroppen slik at jeg får brukt alle muskler! Så pleide jeg vanligvis å avslutte øktene med litt kardiotrening (elipsemaskin eller rask gange på tredemølle med veldig høy stigning). Det jeg trener mindre av er vel egentlig løping og jogging - har aldri likt det noe særlig.

Hva spiser du til frokost og middag for å holde deg sunn? Hva er dine favoritt retter? :)

Når det kommer til å spise supersunt har det sklidd litt ut nå som jeg har vært så kvalm. Da har jeg rett og slett bare spist det jeg har klart å holde nede - stort sett grovbrød med ost eller knekkebrød med skinke. Men om vi ser bort i fra graviditeten er jeg veldig glad i å starte dagen med frukt og vaniljekesam (oppskrift her, eller med yoghurt her), smoothie (oppskrift her), proteinpannekaker (oppskrift her) eller havregryn med proteinshake (oppskrift her). Til middag liker jeg veldig godt kylling med ris og grønnsaker, og ulike former for tortillapizza (oppskrift her). Eller bakt søtpotet - den er veldig god, oppskrift finner du her. Ellers må du gjerne ta en titt i «mat og oppskrifter» kategorien min for enda mer inspirasjon!

Har dere noen idé til barnenavn?

Det har vi! Vi bestemte oss faktisk for både guttenavn og jentenavn for over ett år siden, men litt usikker på om vi ønsker å gjøre det offentlig enda. I tilfelle vi ombestemmer oss.

Ka jør du for tidå mtp økonomi altså jobb?

Det har jeg skrevet et utfyllende innlegg om her. Men for å oppsummere kort, jeg har litt inntekter på både bloggen og Forever Living. Ellers er i jeg i en såkalt «arbeidsutprøvingsperiode» hvor jeg får teste ut forskjellige yrker samtidig som jeg får en fast inntekt fra nav. Men jeg har også noen andre spennende prosjekter på jobbfronten som jeg gleder meg til å dele med dere dersom det går i boks!

Hva var tankene dine etter du mistet sist, og ble gravid nå igjen? Positivt, usikkerhet etc.

Jeg ble veldig glad, men var samtidig litt redd for å bli for glad ettersom jeg var klar over at det kan gå galt. Gleden når jeg kom forbi tolv ukers grensen denne uken var derfor veldig god!

Har du sluttet helt med bikini fitness drømmen, eller vil du ta det opp igjen en gang? (:

Neida, den fitnessdrømmen er bare satt på pause! Jeg kommer sterkere tilbake etter fødselen, og foreløbig er målet å delta høsten 2018, men jeg tar det litt som det kommer, og ser når jeg blir klar for det! Men det er i hvertfall ingen tvil om at jeg kommer til å fortsette med styrketrening både underveis i svangerskapet, og i etterkant av fødselen.

Har du ingen venninner?

Joda, jeg har nok det du. Skal ikke skryte på meg at jeg er den her i verden som har flest venner, men jeg har noen få, men veldig nære venninner. Ellers har jeg også en del nære kompiser som jeg går godt overens med.

Hvordan går det med deg?

Det går veldig bra med meg for tiden! Herifra går det bare oppover, og jeg ser veldig lyst på livet! Elsker livet mitt akkurat nå.

Hvilket kamera bruker du?

Canon EOS 7D.

Hvor mye tid bruker du sånn ca. på bloggen hver dag?

Jeg bruker egentlig veldig mye tid! Akkurat hvor mange timer varierer litt fra dag til dag, men om jeg ikke sitter og skriver eller tar bilder, så har jeg alltid bloggen i bakhodet og pønsker ut nye og spennende emner å skrive om. Jeg er også inne for å sjekke for nye kommentarer flere ganger i timen!

Har dere fortsatt tenkt å bo der dere gjør nå når barnet kommer?

Vi har mulighet til å bo her frem til tidligst april 2017, altså til barnet er en måned gammel. Men planen er vel egentlig å prøve og finne noe annet før den tid, slik at vi har alt på stell og en leilighet eller et hus vi eier før vi blir en familie på tre!

Når har du tenkt å satse fullt på fitness igjen?

Jeg kommer til å begynne å trene igjen, sakte men sikkert, fra seks uker etter fødselen. I starten blir det vanlig styrketrening, og etterhvert som jeg begynner å komme i form igjen blir det mer fitnessrettet trening med treningsprogram og diett! Tar det litt som det kommer og ser hvor langt tid kroppen trenger på å komme seg i form. Når det er sagt har jeg et lite håp om å stå på scenen høsten 2018!

Hvor mye tjener du ca på bloggingen?

Det varierer fra måned til måned, men rundt 2000,- i måneden er vel gjennomsnittet.

Mormor og morfars reaksjon på graviditeten!

 • 07.09.2016 kl. 15:50

Filmen fra mormor og morfars reaksjon har jeg også fått lov til å dele med dere! Og reaksjonene deres er så fine. Jeg skulle likevel ønske at jeg hadde fortsatt filmingen enda lenger, for like etter at filmen er skrudd av hopper morfar opp fra sofaen og gir Christopher og meg tidenes bamseklem. Mens mormor begynner å krype inn i boden og lete i skuffer og skap, før hun kommer frem med en stor pose full av mange små babyplagg som hun allerede har strikket ferdig.

Ingen tvil om at de to gleder seg til å få hilse på sitt første oldebarn i hvertfall! Mormor har forresten også strikket på babytepper og alt mulig nå etter at de fikk nyheten også, hihi. Vi trenger jo nesten ikke kjøpe inn noe klær til den lille.

Fortell meg gjerne om reaksjonen til dine besteforeldre da du fortalte at du var gravid!

Gravidoppdatering: uke 12

 • 06.09.2016 kl. 17:20

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 12, og er med andre ord 11 uker + 0 dager på vei! Herlighet jeg føler tiden bare flyr avgårde.

Dager igjen av svangerskapet: Nå er det bare 205 dager igjen. Eller, bare og bare... Det er jo en del, men allerede neste uke er det under 200 dager igjen, så det går så absolutt fremover!

Babyen er så stor som: En stor plomme! Med andre ord vokser den lille veldig mye for tiden, og i løpet av de neste tre ukene vil lengden doble seg!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Kjenner ingen bevegelse enda, men vet med sikkerhet at den lille er veldig, veldig aktiv der inne! Noe så rart.

Ukens innkjøp: Denne uken må jeg faktisk gi delt førsteplass. Det første jeg vil vise dere er denne supersøte stellematten babyen fikk av mormoren sin.

Det andre er denne dukken som morfar kjøpte for en stund siden, og nå bestemte seg for at den lille skal få! Hihi, må innrømme at jeg gleder meg litt for mye til å fortelle historier samtidig som jeg beveger denne klovnen her altså.

Utstyr: Nå er både stelle- og soveplassen helt ferdig, og vi mangler bare bilsete, babynest, babygym, vippestol og eventuelt stokke-stol med nyfødtsete av de store tingene! Vogn og vugge også, men det er vi så heldig å få av familie.

Hvordan har treningsuken vært: Nok en gang kan jeg stolt innrømme at den daglige spaserturen på 30 minutter har blitt utført hver eneste dag! Noen ganger alene, andre ganger sammen med mamma og noen gang sammen med min kjære.

Plager: Jeg har faktisk ikke *bankibordet* kastet opp på tre dager! Kvalmen er her fremdeles, men den blir ikke så ille at jeg er nødt til å kaste opp. Ellers hadde jeg noen dager i løpet av forrige uke der jeg til og med våknet flere ganger om natten bare for å spy! Rart hvordan det kan forandre seg så masse fra dag til dag. Sliter også litt med hodepine, men det er så absolutt overkommelig.

Kjønn på babyen: Jeg føler det er en jente jeg altså! Men nå er det bare to og en halv uke til vi forhåpentligvis får vite det.

Hvordan sover du om natten: Veldig bra! Marerittene er fremdeles en del av hver eneste nattesøvn, men også de begynner faktisk å bli mindre dramatiske.

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer!

Humør: Da jeg spurte Christopher om hvordan humøret mitt hadde vært den siste uken svarte han bare med å lage store bølger med hendene. Sååå, da får vi la det være svar nok for denne gang...

Vektøkning: 5 kilo. Som faktisk akkurat er innenfor normalen. Vanligvis legger nemlig de aller fleste gravide på seg 1-5 kilo i løpet av de første tolv ukene.

Neste kontroll: Neste kontroll er første svangerskapskontroll hos legen nå på torsdag, gleder meg! 

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Kylling fylt med hvitløk på en seng av grønt!

 • 05.09.2016 kl. 20:00

Er dere klar for en utrolig enkel og ikke minst supersunn middagsoppskrift? Ikke noe hokus pokus, men likevel veldig godt. Finn frem handlelisten og skrible ned ingrediensene under her. Eller kanskje har du alt du trenger allerede? Slik at det bare er til å sette i gang. Uansett - lykke til!

Du trenger:

2 kyllingfileter, 200 gram ris, et halvt fedd hvitløk, brokkoli og blomkål, 1 ts paprikapulver, 0.5 ts chilipulver, 0.5 ts pepper, 0.5 ts salt og eventuelt saus (kjæresten hadde bernesaus til)


Slik gjør du:

Start med å finhakke hvitløken og blande den sammen med alt krydderet. Skjær så kyllingfileten på tvers, nesten helt gjennom, og fyll den så opp med krydderblandingen.

Lukk så kyllingfileten igjen og stek dem i stekepannen på høyest mulig varme. Du trenger egentlig ikke steke den i noe, men om du har ei elendig stekepanne kan du bruke litt vann. Du skal ikke steke dem helt gjennom, bare lage ei fin stekeskorpe på hver side.

Skjær opp grønnsakene i mellomtiden, og dekk hele bunnen av ei ildfast form med dem. Ha gjerne litt vann i bunn her også.Når kyllingfiletene har fått ei fin stekeskorpe på hver side legger du dem over grønnsakene og steker alt midt i ovnen på 150 grader til kyllingen er gjennomstekt. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor stor kyllingfiletene er og ikke minst hvor mye du stekte dem i pannen, men hos meg tok det cirka 20 minutter.

Kok ris og eventuelt lag saus, før du serverer alt! 

Jeg er ikke så veldig glad i saus, så for min del ble dette helt perfekt. Men for kjærestens del hadde det blitt litt for tørt, og han hadde derfor bernesaus til. Gjør det du føler blir best! Ellers går det også selvsagt an å variere med grønnsakene for å få det litt mer spennende! Om du liker grønnsakene dine litt mykere kan du også steke grønnsakene i ovnen for seg selv før du legger kyllingen over og steker resten. Jeg derimot elsker når det er litt tyggemotstand i dem, og da var denne fremgangsmåten perfekt!

Håper det smaker!

Tror du at du kunne likt dette?

Hva lurer du på?

 • 05.09.2016 kl. 12:03

Denne uken tenkte jeg at jeg kunne starte med en aldri så liten klassiker - nemlig spørsmålsrunde! Det har hendt litt av hvert siden forrige gang jeg skrev et slik innlegg, så kanskje det kan være på tide igjen. Dere vet hva dere på gjøre; lurer du på noe, fyr løs i kommentarfeltet!

Om så det handler om graviditeten, trening, jobb, Christopher eller hva som helst - ingen spørsmål er dumme!

Vogndynen er klar!

 • 04.09.2016 kl. 20:37

God søndag! Hvordan har den siste dagen i uken vært for dere? Selv har jeg vært på roadtrip sammen med min kjære kjernefamilie inkludert Milo. En kjempe koselig dag som avsluttet med at jeg tok en ryddedag her hjemme. Nå sitter jeg med bena høyt og steker lapper på stuebordet samtidig som Top Model surrer i bakgrunnen. Satser på at min kjære blir fornøyd når han kommer hjem etter en lang arbeidsdag og får nystekte lapper til kveldsmat!

Ellers var jeg bare nødt til å vise dere dette utrolig søte dynetrekket vår lille skatt fikk av mormoren og morfaren sin for en liten stund siden. Sammen med dynen som ligger inni trekket - ei tykk og god dyne som kommer til å holde den lille god og varm på kalde og sure dager. Denne skal ligge i vognen oppå vognposen som jeg hadde når jeg var liten - med saueskinn inni! Er det rart jeg er lykkelig for tiden? Blir så glad av å tenke på hvor godt vårt lille mirakel kommer til å få det.

Var ikke dette trekket bare verdens skjønneste?

Mitt livs beste sommer så langt!

 • 04.09.2016 kl. 12:12

Dette årets sommer har bare vært helt fantastisk! I tillegg til å ha vært både på Kreta med Christopher og min fine familie, nyt lange og deilige dager her hjemme i vår egen leilighet og besteget Preikestolen, har vi også fått vårt livs beste nyhet - vi venter et lite mirakel. Det er nok det som har gjort at dette har vært den beste sommeren hittil. Fremover regner jeg med at somrene bare blir finere og finere ettersom vi får oppleve dem sammen som familie, alle tre. Herregud så lyst jeg ser på fremtiden!

Sommeren startet vi med en topptur til Preikestolen! Da hadde vi nydelig vær, og feiret det med å gå opp i rekordfart på 2 timer. Da vi skulle ned igjen bestemte vi oss for å gjøre det enda mer intenst, og jogget hele veien. Akkurat én time brukte vi da! En helt fantastisk tur som jeg lett ønsker å gjøre igjen en gang.

I midten av juni reiste vi til Kreta - kjæresten, jeg, mormor, morfar og lillesøster. Der storkoste vi oss i fjorten dager med sol, varme og opp i mot 40 grader hver dag. Vi utforsket både det ene og det andre, opplevde parasailing, nattbad,  den rosa stranden, bussturer i høye fjell på smale veier, piratøya og en nydelig lagune midt ute i havet. Vi prøvde oss på greske retter og slikket sol dagen lang. Shopping i storbyene var vi også innom! Absolutt en perfekt ferietur.

Ellers har jeg feiret bursdagen til både mormor og mamma denne sommeren. Jeg har spist epler fra hagen til mamma og pappa. Vært på piknik inne i stuen da været ute ikke har tillat det. Vært masse på besøk hos mamma og pappa mens min kjære har jobbet. Nyt mange deilige kjærestekvelder og ikke minst gitt min andel kos til lille Milo også.Familiemiddager på Egon har jeg også fått oppleve denne sommeren! Mmm, nydelig mat, kjekt selskap og ikke minst topp stemning! Absolutt en minneverdig kveld fra årets sommer.

Jeg har også trent en del i starten av sommeren, mens det har gått over til gåturer etter at jeg ble gravid. Gleder meg som et lite barn til jeg kan begynne å trene igjen etter 12 fullgåtte uker! Med andre ord, bare litt over ei uke igjen. Guud, så deilig det skal bli.

Hva har du brukt sommeren din på i år?

Lørdagstur i solskinn!

 • 03.09.2016 kl. 20:25

Dagens 30 minutters tur tok jeg sammen med min kjære mamma, lillesøster og Milo. Til tross for at regnet nettopp hadde hamret hull i vinduene, sto solen høyt på himmelen en liten stund senere når vi bestemte oss for å gå. Turen gikk til Vangen, på kryss og tvers på stiene der. Det må være en av mine favorittsteder - et vanvittig fint turområde!

Jeg fikk til og med knipset et fint bilde av solskinnet som strålte gjennom åpningen på de høye trærne!

Hva har du gjort på denne lørdagen?

Magen vokser altfor fort!

 • 03.09.2016 kl. 15:32

Herregud, det er helt sinnsykt hvor fort magen min vokser for tiden. Jeg føler den bare har blitt større og større for hver dag.

Vet ikke om jeg har nevnt det tidligere, men min kjære mamma kjøpte to mammabukser til meg for noen uker siden ettersom kvalmen var såpass ille. Om man bruker plagg som er løse rundt magen kan det nemlig hjelpe litt på kvalmen! Jeg har derfor bodd i disse to buksene siden jeg fikk dem, og eeelsker dem virkelig allerede.

I går var jeg med mamma på shopping, og da var jeg så heldig å få to mammatopper av henne også! En genser og en t-skjorte. De var så utrooolig fine, og med engang jeg fikk dem på meg poppet magen skikkelig frem. Enda mer enn den gjør til vanlig. Haha, jeg synes det er helt sinnsykt hvor stor mage jeg har allerede, i hvertfall med tanke på at jeg er førstegangsgravid (da pleier det nemlig å gå lang tid før magen kommer til syne. Men ikke her i hus, nei). 

Jeg synes selvfølgelig det bare er superkoselig nå når jeg faktisk kan se at jeg er gravid, altså. Men det gjør ingenting om magen vokser liiitt seinere fremover heller. Ellers er jeg redd jeg kommer til å ende opp som en elefant mot slutten av svangerskapet, haha!

Er du gravid? Har du stor eller liten babymage?

Mitt hvorfor!

 • 02.09.2016 kl. 20:00

Når man er forhandler for Forever Living får man gjerne spørsmål om hva som er "vårt hvorfor". For det er nemlig sånn at man sjelden kommer langt om man ikke klarer å motivere seg selv. Om man ikke har et sterkt hvorfor. Selv har jeg slitt veldig med å finne mitt hvorfor. Finne ut hvorfor jeg vil satse på Forever. Men nå har jeg endelig funnet det, og det har jeg lyst til å dele med dere!

For det er ingen hemmelighet at vi ikke svømmer i penger. Vi sliter ikke økonomisk, men vi er heller ikke rike. Jeg får arbeidsavklaringspenger fra NAV, mens min kjære er ekstrahjelp som kokk nede på Egon - noe som faktisk har utviklet seg til å bli en mer eller mindre fulltidsjobb for han! Juhu. Men poenget mitt er at vi bor for oss selv, får regninger som alle andre og må kjøpe mat og husholdningsprodukter selv. Nå som vi får en liten en til våren ønsker jeg derfor å forbedre økonomien vår.

Jeg har lyst til at barnet mitt skal ha det godt. Ikke sånn at det blir utakknemlig og kravstor - men sånn at det slipper og måtte bekymre seg for mamma og pappas økonomiske problemer. Barnet skal ikke måtte få dårlig samvittighet for å ønske seg en leke. Eller sitte hjemme når sommerferien kommer samtidig som alle klassekameratene reiser på ferie.

Jeg har heller ikke lyst til å kaste barnet ut i barnehaget så snart permisjonen er over. Jeg vil gjerne være hjemme med barnet en liten stund til. Prøve å få alt til å gå rundt, samtidig som barnet har trygge rammer rundt seg, og ikke begynner i barnehagen før det er noe han eller hun - og ikke minst vi som foreldre - er klare for selv. Jeg vil kunne gi barnet mitt den beste barndommen i hele verden, og jeg vil ikke måtte bekymre meg for penger underveis. 

Jeg jobber derfor masse med Forever nå slik at det kan gi meg en bonus litt lenger frem i tid. Jeg har allerede merket at salg ut til kunder går som det suser. Om rundt ett år er målet mitt at jeg slipper å bekymre meg for den økonomiske situasjonen, og for at barnet vårt må ut i barnehage før det er ett år. Noe som absolutt ikke er bra i følge forskning. Det er viktig med trygge rammer for en som er helt ny i verden - og med jobb i Forever er dette noe jeg har mulighet til å gi barnet mitt, i lang, lang tid fremover.

Send meg gjerne en mail på ltd-forever@hotmail.com om du ønsker å jobbe som forhandler av Forever Living - eller om du bare ønsker å høre mer om mulighetene dine. Jeg hjelper deg gjerne!

Mine fem mest leste innlegg i august!

 • 02.09.2016 kl. 15:03

Etter en liten pause fra disse innleggene nå i sommermånedene er det tid for å starte på an igjen. Så, her kommer de fem mest populære innleggene i løpet av august!


Vi venter et lite mirakel

Kommer kanskje ikke som en overraskelse, men innlegget som ble aller mest lest forrige måned var innlegget vi delte nyheten om graviditeten med dere! Hele 2981 personer har vært inne og lest det innlegget siden det ble publisert!


Personlige årsaker

På grunn av kvalme og veldig lite energi hadde jeg store problemer med å oppdatere bloggen som normalt, og i dette innlegget fortalte jeg dere derfor at det var noe på gang, som dere skulle få vite den kommende uken.


Svar på spørsmål om graviditeten!

Det første innlegget etter at dere fikk vite den store nyheten. Dere hadde spurt om en del forskjellige ting, og i dette innlegget svarte jeg på det meste.


Slik gikk ultralyden! ♥

Jeg fortalte dere om hvordan den første ultralyden vår hadde gått, pluss viste dere bilder av vårt lille mirakel. Et innlegg som ble veldig populært!


Jeg begynte å blø på fredag!

Etter å ha hatt en liten blødning var vi veldig bekymret da vi dro til legen for en ekstra sjekk. Gleden ble likevel veldig stor da vi fikk sett den lille sprelle med armene, og ikke minst høre hjertelyden for aller første gang! Et innlegg om hele opplevelsen.


Har du lest alle innleggene? Klikk på overskriften i de forskjellige innleggene for å lese dem.

Utstyrsguide: garderobeskapet!

 • 01.09.2016 kl. 21:10

Det er ingen hemmelighet at vi er tidlig ute når det gjelder å kjøpe inn utstyr til den lille, men etter å ha lest andres erfaringer vet jeg at disse ni månedene kommer til å gå veldig fort, og nettopp derfor har vi bestemt oss for å gjøre ferdig alt av innkjøp ganske tidlig slik at vi bare kan nyte siste tiden som høygravid uten å stresse med å få alt i hus. Også er det liksom noe av kosen med denne ventetiden, og gjøre alt klart til dagen vi får møte vårt lille mirakel.

Plutselig vil den lille ut før termindato også, og da vet vi hvertfall at det kommer til å gå fint ettersom alt er klart. Så slipper jeg å løpe fra den ene barnebutikken til den andre med melkespreng i puppene og en gråtende baby på skulderen. Haha, dere skjønner sikkert tegninga? ;-) Uansett, det jeg ville vise dere nå var i hvertfall garderobeskapet til den lille.

Vi hadde allerede noen babyplagg liggende fra i fjor da vi mistet, og de ble pakket opp igjen så snart testen viste positiv. Men jeg skal innrømme at kjæresten og jeg har vært i butikkene og kjøpt 2-3 plagg i år også. Resten av klærne vi trenger kommer likevel ikke til å bli kjøpt før etter at vi vet kjønnet til den lille.

Til nå har vi 4 pysjamaser, 6 bodyer, 1 genser, 2 bukser, 1 strømpebukse, 3 bomullsluer og 2 par sokker i den minste størrelsen - riktignok kun i nøytrale farger. Vi har likevel bittelitt liggende oppi kassen merket med størrelse 1 måned også. 2,3 og 4 måneder kassene står enda tomme, men i løpet av tiden frem til mars skal vi nok fylle opp dem også. Gleder meg masse til å kjøpe inn bittesmå rosa eller lyseblå klær også - åh, vi har en så fin tid i vente.

Ellers er både skapet, kleshengerne og eskene fra IKEA. Veldig fornøyd med alt, og synes spesielt klesskapet er utrolig flott, og ikke minst gøy at det er i samme serie som både stellebord og seng. Ved siden av eskene med klær i større størrelser har vi laken og sengetøy liggende.

Spør gjerne om det er noe mer dere lurer på!

Treningsklær for den gravide!

 • 01.09.2016 kl. 19:04

1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER // 6. HER // 7. HER

Det er ingen tvil om at den kan være en liten utfordring å finne treningsklær når en er gravid, i hvertfall i slutten av svangerskapet. Men det er faktisk mange «vanlige» treningsklær som kan brukes selv når en er gravid, så lenge man vet hva man bør se etter. Selv tenker jeg at treningstightser med mye stretch og enten veldig høyt eller veldig lavt liv vil være perfekt! I dette innlegget har jeg funnet litt av hvert, men det er faktisk bare nummer 1, 2 og 7 som er laget for gravide og ammende.

8. HER // 9. HER // 10. HER // 11. HER // 12. HER // 13. HER

Når det kommer til topper må det helst være en del lengde på dem. I hvertfall om du har stor mage! Men om du kjøper en størrelse eller to større enn du vanligvis bruker klarer du deg stort sett med vanlige treningsklær. Så slipper du å betale dyre dommer for treningsklær som er tilpasset den gravide magen.

Har du noen gode erfaringer med treningsklær som passer ypperlig når du er gravid?

// inneholder adlinks

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no