LinnThereseDagsland -

Barnefavorittene nå til høsten!

 • 31.08.2017 kl. 21:03

Nå er det siste innspurt med tanke på baklukesalget på lørdag! Jeg skal fortelle dere mer om hva dette er i morgen. Da har vi barnevakt for å kunne gjøre oss helt ferdige, og så skal Dennis overnatte hos mormoren sin ettersom vi skal opp tidlig på lørdag og stå på rådhusplassen til langt ut på ettermiddagen. Ettersom det derfor nesten bare er sying jeg klarer å tenke på for tiden vil jeg gjerne vise dere høstfavorittene i nettbutikken min!

komplett sett med bambi kan kjøpes her - ellers kan du kjøpe alle plaggene hver for seg i nettbutikken

Smokkelenker i alle regnbuens farger finner du også i nettbutikken nå. Ellers er denne fleecedressen et absolutt must have nå til vinterhalvåret!

svart smokkelenke her // rød smokkelenke her // fleecedress her // brun smokkelenke her // grønn smokkelenke her

Dette ullsettet under her er også super poppis! Deilig og mykt merinoull som varmer den lille kroppen nå som det blir kaldere og kaldere ute. Med dette settet på den lille sikrer du at babyen ikke fryser ute på trilletur!

ullbodyen kan kjøpes her // ullbuksen her // hele settet her

Denne genseren med alle skogens dyr på er så langt kommet i denne dypgrønne fargen, men kommer også i sennepsgul! Nydelig farge og motiver. Deilig på den lille kroppen nå som høsten er her. Finnes i størrelse prematur til 170!!

genseren kan kjøpes her

Disse sparkebuksene er august måneds bestselgere. Kanskje blir de septembers bestselgere også? De finnes fra størrelse 50 til 110!  I deilige farger og mykt stoff.

den lilla sparkebuksen kan kjøpes her // den blå sparkebuksen kan kjøpes her

Hvilke av plaggene over er DINE favoritter?

Tips: introduser babyen for nye smaker!

 • 31.08.2017 kl. 16:37

Nå har jeg fått bekreftet at det fremdeles er fullamming til 6 måneder som er anbefalt, og vi kommer derfor ikke til å introdusere Dennis for noe annet enn væske før på halvt års dagen. Men ettersom han er så interessert og nysgjerrig på mat, og følger oss med blikket når vi spiser kommer vi til å gi han frukt og grønnsaker i denne suttesmokken litt innimellom. Så langt har han fått smake på drue, agurk og vannmelon - spistnevnte falt absolutt ikke i smak, haha. Men det kan muligens være fordi det var litt kaldt. Vi får prøve igjen en annen gang når den er romtemperert.

Uansett, jeg tenkte jeg kunne tipse dere litt om hvordan man kan tilfredsstille babyens nysgjerrighet til mat uten å faktisk gi han noe mat. Det har fungert utmerket for oss, og det håper jeg det vil gjøre for dere også. Dennis stor koser seg med å venne seg til andre smaker enn bare morsmelksmaken, og dette forbereder han også på når han skal begynne å spise.

Suttesmokkene kan kjøpes ganske mange plasser på nett, og gi gjerne beskjed om dere ikke finner link så skal jeg prøve å samle noen i et eget innlegg. Når det er sagt er disse med gummismokk mye lettere å rengjøre enn de med nett! Fremgangsmåten er enkel. Man skjærer opp en liten bit som passer oppi smokken. Lukker igjen og gir den til babyen. Da kan han sitte å kose seg med denne, bli kjent med andre smaker samtidig som han ikke får i seg stort mer enn noen dråper væske fra frukten eller grønnsaken! Det er heller ikke fare for at de kan sette noe i halsen med denne ettersom bitene ligger inni gummismokken.

Hva synes du om slike suttesmokker?

En helt vanlig dag hos oss!

 • 30.08.2017 kl. 12:20

09.00

Dennis-alarmen våkner stort sett rundt klokken 09, og i dag er intet unntak. Ti på ni er gullgutten våken. Da får han frokost i sengen før vi står opp. Pappan har fri fra jobb, så da er det han som tar han med seg til stellebordet mens jeg finner frem klærne Dennis skal ha på seg i dag. Etter at han har fått tørr bleie og er ren og pen er det min og Christopher sin tur til å stelle oss. Dennis ligger i stuen og leker samtidig - enten i babygymmen eller på koseteppet sitt med ei leke og to.

09.50

Dennis begynner å bli trøtt igjen og han får derfor komme opp i armene mine. Jeg har akkurat spist frokost, og nå er det tid for Dennis sin første lur. Han sover som regel på meg, og sovner ved at jeg synger for han. Tjue minutter senere våkner han igjen for å spise enda litt mer.

12.15

De siste par timene har jeg brukt til å sy mens Dennis har kost og lekt med pappan sin. Jeg syr som en galning for tiden og benytter hver eneste friperiode til dét. Førstkommende lørdag finner du meg nemlig på rådhusplassen - der skal jeg selge klær og utstyr jeg har sydd! MEN nå er det tid for å gjøre oss klare for å dra ut på første ærend. Dennis skal til kiropraktoren kl.12.45!

13.00

Vi er ferdige hos kiropraktoren. Hvordan det gikk kan du lese i dette innlegget. Dennis roer seg i bilstolen sin med det samme. Vi kjører til mormor for å levere noen knapper og er så heldige å gå derfra med kjøttdeig, taco og baguetter! Tusen takk mormor. Lilleprinsen har på dette tidspunktet sovnet i bilen. På vei hjem kjører vi innom posten for å hente en pakke.

14.15

Christopher slapp meg og Dennis av hjemme sammen med pakken vi nettopp hentet. Han kjører ut igjen for å handle litt! Smilet mitt går rundt mens jeg pakker opp pakken. Der ligger venylkutteren min - så nå kan jeg få trykk på klærne jeg syr. Dette blir så spennende.

14.26

Jeg kommer plutselig på at vi skulle vært på helsestasjonen for å veie Dennis, ringer Christopher og ber han komme hjem i en fei før jeg kaster meg over gullgutten - kler han i rekordfart og går ut og venter på pappan. Åpen veiing er egentlig bare fra 13.00 til 14.30, men det gjorde heldigvis ikke så mye at vi var tre minutter for seine.

14.50

Etter veiing og en rask samtale med helsesøster er vi på vei hjem igjen. Det er nå mange timer siden Dennis spiste sist, men han gir likevel ikke uttrykk for å være sulten. Dennis og jeg blir igjen sluppet av hjemme mens mannen kjører ut for å fortsette handlingen. Jeg klarer å få Dennis til å spise i noen minutter før han ikke vil ha mer. Da koser vi oss litt inni leketeltet hans før han faktisk sovner der inne!

15.30

Jeg benyttet blunden til Dennis til å oppdatere dere. Pappan kommer hjem fra handling og jeg begynner på middagen. Dennis er ferdig med å sove, og får derfor synge litt med pappa før det blir taco på oss voksne.

17.00

Dennis spiser litt til - denne gangen får han i seg litt mer før han er mett og jeg slapper litt mer av. Etter at gullet er mett tar jeg han med på en trilletur. Han sover i vognen sin en halvtimes tid og er blid som en sol når vi kommer hjem igjen. Mens vi var ute og gikk vasket pappan bilen - så vi kommer hjem til ren bil og en smilende mann.

20.00

De siste timene har vi bare brukt på å slappe av alle tre. Dennis har kost litt med både pappan sin, meg og elefantbamsen sin. Han har også lekt og synget med pappan, mens jeg har sydd litt til. En god del smekker har blitt til i dag, og jeg har også prøvd å sette meg inn i den nye maskinen min. Har så lyst til å få presset navn og gøyale sitater på smekkene. Nå er det likevel badetid for gullet.

20.30

Dennis er ferdig med å plaske i bassenget sitt! Vi bader han i et lite oppblåsbart basseng nå som han har blitt for stor for den lille badebaljen, og vi ikke har badekar hjemme. Etter en nattakos med pappa går jeg og prinsen inn på soverommet vårt. Ammer, synger og Dennis sover.

Voksentid

Resten av kvelden syr jeg enda litt mer. Christopher pleier på denne tiden enten å hjelpe meg med klipping eller spille litt. Den siste timen før vi tar kveld ser vi litt på serie, og så legger vi oss!

Slik ser en helt vanlig dag ut for oss! Fortell meg gjerne om din dag i kommentarfeltet.

En oppdatering på helsen til Dennis!

 • 29.08.2017 kl. 16:00

Nå har Dennis vært på to behandlinger hos Klinikk Selsaas, og det ser virkelig ut til å gå veien. Heldigvis hadde han ingen låsninger, som var det vi fryktet, men kiropraktoren fant noe i nakken hans som han holder på å jobbe med. Det var helt utrolig å se den plutselige bedringen mens vi var der i dag. I mens kiropraktoren holdt på ble Dennis super avslappet. Han lå plutselig helt stille og bare kikket fremfor seg med munnen åpen. Så nesten ut til at han kom til å sovne på sekundet. Tenk at det er mulig å merke bedring så raskt.

Vi er kjempe fornøyde med hjelpen vi har fått og krysser det vi har for at Dennis er frisk som en fisk på fredag etter det som ser ut til å bli siste behandling. Oppdaterer dere mer på formen hans om noen dager.

Ellers var vi innom helsestasjonen på åpen veiing i dag ettersom det har vært litt kluss med ammingen den siste tiden. Da er det greit å sjekke om han får i seg det han skal likevel. Det ble dessverre en skikkelig nedtur. De siste månedene har Dennis lagt på seg rundt 200 gram i uken, og har derfor rast opp i vekt. Kjempe bra med tanke på hvor langt nede han var en liten periode. Vi var likevel forberedt på at vektoppgangen kom til å bremse litt opp etterhvert, men helsesøster vil helst ikke at han skal legge på seg mindre enn 130 gram i uken.

Da vi var å veide i dag ble jeg derfor litt skuffet av å se at han kun hadde lagt på seg 130 gram siden 5 månederskontrollen for to uker siden. Altså bare opp 65 gram i uken! Kurven hans hadde plutselig flatet kraftig ut, og vi skal derfor tilbake om ei uke eller to for å følge litt ekstra med på vekten.

Jeg krysser likevel fingrene for at nå som kiropraktoren fikser nakken til Dennis vil matlysten hans komme tilbake og kurven vil fortsette å stige i passe fart!

Dennis sitt første møte med grønnsaker!

 • 28.08.2017 kl. 19:30

I dag hadde Dennis sitt aller første møte med grønnsaker, og på lørdag smakte han litt på ei halv drue. Det vil si han får suge saften ut av det, men han har enda ikke i sitt fem måneders gamle liv fått noe annet enn væske. Vi vil gjerne vente med fast føde til han er seks måneder, det har vi vært klar på fra starten av ettersom det er det som er anbefalt. Nå de siste ukene har han derimot begynt å interessere seg helt ekstremt mye for mat og spising. Han studerer oss når vi spiser og strekker seg etter maten vår.

Det er derfor helt klart at han er nysgjerrig og klar for noe annet enn bare morsmelk. Vi ønsker likevel som sagt å vente med fast føde enda tre uker, men for å gjøre denne ventingen litt mer spennende for lille prinsen har han altså begynt å vende seg til andre smaker uten å spise. Dette fungerer utmerket for både han og oss! Under her ser dere hvordan han reagerte da han smakte på agurk, sin første grønnsak, for aller første gang.

Hvordan reagerte barnet ditt på første møte med andre smaker?

Dennis skal til kiropraktoren

 • 27.08.2017 kl. 20:59

I morgen skal Dennis til kiropraktoren for aller første gang. Vi skal bort til Klinikk Selsaas som har hjulpet meg med alt mulig i alle år, og nå er det altså Dennis sin tur til å få behandling. Det har seg nemlig slik at han gråter, er veldig urolig og vrir seg unna når han ligger på ene siden. Jeg mistenker derfor at han har en låsning i nakken eller noe slik. Aner ikke hva det kan være, men er overbevist om at det er noe, så da drar vi dit for å sjekke om det kan ha med skjelettet hans å gjøre først.

Håper Regy kan hjelpe lille gutten min slik at han slipper å kave sånn hver gang han skal spise fra høyre bryst. Vi har prøvd å være kreative med alle mulige ammestillinger for å få det til å hjelpe - til og med stående amming må vi ty til noen ganger, men Dennis klarer ikke slappe skikkelig av i slike stillinger. Han liker aller best å ligge med kroppen sin inntil min slik vi alltid har gjort.

Ønsk gjerne lille gullet lykke til i morgen!

Ukens spørsmål #34

 • 27.08.2017 kl. 20:05

Ligger han ikke på kirkegård?

Jo, det gjør han. Men de har akkurat laget til en ny, så det er kun noen få rundt han så langt.

Herregud,kjenner du ikke på barnet ditt underveis på tur?! Det er IKKE bra. Kjenn alltid barnet i nakken!!

Joda, jeg kjenner ofte på Dennis når vi er ute og triller tur. Og så langt i hans fem måneder gamle liv har dette aldri skjedd før, så vil ikke akkurat si jeg er dårlig til å beregne hvor mye klær han skal ha på seg, eller dårlig til å kjenne underveis. Dette var rett og slett en liten glipp da ingenting gikk etter planen og alt ble veldig hektisk. En feil alle kan gjøre.

Det der kan ikke være det miste sunt? Chips? Kjøtt? DRESSING?? Åja du har litt ruccola på ja! Skjønner.

chips? Hvor ser du det? Og kjøtt? Jeg hadde karbonadedeig på, og det er da absolutt ikke usunt. Er heller ikke usunt med LITT dressing på pizzaen på fredagskveld. Når det er sagt er bunnen ei grov tortillalefse, så denne retten faller absolutt under kategorien sunt etter min mening.


Få spørsmål denne uken, så kom gjerne med noen flere til neste uke!

En rørende gave fra sønn til far!

 • 26.08.2017 kl. 23:43

Nå er morfar 67 år og han har alltid hatt en lidenskap for krabbefiske. Etter at vi ble nødt til å flytte fra landstedet vi hadde i Hervik i fjor sommer fikk de derfor ei campingvogn på tomten til sønnen noen minutters kjøretur fra Haugesund. Der har de stått på alle tre - mormor, morfar og onkelen min for å gjøre det så fint som mulig, og det er helt fantastisk hva de har fått til. Nå bor de der store deler av året, og har virkelig skapt sin egen lille perle!

Den største utfordringen for morfar var at dette stedet ligger en del meter over havet, i forhold til Hervik som lå ved strandkanten. For å komme ned til båten sin måtte derfor morfar gå rundt huset til sønnen, nedover en bratt sti med store steiner, røtter, gjørme og en hel haug med andre ting som gjorde denne ferden til rene hinderløypen. I tillegg er det også en ganske bratt bakke nedover denne skråningen. Med andre ord absolutt ikke ideelt for en oldefar på snart 70 år (jada, morfar, eg vet du bare e 67) som elsker å fiske, og går ned der hver eneste dag, og kommer tilbake med tunge kasser med fisk og krabbe. For så å gå ned igjen for å hente sjøvann i to 10 liters bøtter.

Morfar ble ekstremt sliten av å gå i denne bratte skråningen så ofte, og sønnen hans begynte derfor å legge en plan for å gjøre det litt lettere for morfar å drive med det han elsker aller mest. I mens onkelen min var i planleggingsfasen falt morfar i denne bratte skråningen. Han fikk et sår på foten, og hele tre uker senere ble han veldig dårlig i formen. Feber og svekket almenntilstand. Foten hans verken, og formen ble bare verre og verre. Det gikk en stund før han koblet at han ikke hadde influensa men at sykdommen rett og slett kom fra en infeksjon i såret på foten som han fikk da han falt.

Noen dager etter hadde foten til morfar blitt knallrød, dobbelt så stor og gjorde veldig, veldig vondt. Mormor og morfar var egentlig på bobiltur, men han måtte få hjelp til å komme seg til legevakten likevel. Etter en tur innom Halden legevakt viste det seg da at han hadde fått rosen! Legen påpekte også at han hadde sett mange tilfeller, men aldri noen som så så ille ut som morfar sitt! De ville egentlig ha han inn på sykehus, men ettersom de var utenbys fikk han heller med seg antibiotika for å prøve å få kontroll på infeksjonen hjemme.

For å gjøre lang historie kort; antibiotikaen klarte ikke å få kontroll over infeksjonen. Det ble bare verre, han var innom sykehuset flere ganger, legen hans tappet masse betennelse fra kneet og han går nå på en veldig kraftig antibiotikakur. Da morfar ble så syk av dette fallet sitt hadde onkelen min fått nok. Han gjorde noe så ekstremt fint for pappan sin!

Da de kom hjem fra bobilturen var onkelen min ferdig med ei kjempe lang trapp som gikk fra der morfar har båten sin og helt opp til terrassen hans. Ei trapp med stødige, solide trappetrinn, en terrasse på halvveien hvor han kan stoppe å hvile seg litt på og ledlys i hvert eneste trinn slik at han skal kunne gå når det er mørkt ute også. En gave fra sønn til far som jeg beundrer så høyt! Jeg blir rørt av å tenke på hvilken fin tanke det var, og håper virkelig at kroppen til morfar snart får kontroll på infeksjonen slik at han slipper smertene, og kan fortsette med fiskingen sin - i en ny og TRYGG trapp!

DEL GJERNE DENNE RØRENDE HISTORIEN!

En sunn helgemiddag!

 • 25.08.2017 kl. 19:54

I kveld er Dennis og jeg på besøk hos mamma. Christopher er på jobb og vi valgte å ta en frikveld fra syingen for å kose oss litt sammen med familien. Jeg fikk servert en nydelig middag, tortillapizza med deilig fyll og fersk ruccola på toppen. Det smakte helt fantastisk, og det var godt å spise noe sunt til tross for at det faktisk er helg i dag. Absolutt et godt tips om du har lyst på noe godt til middag, men likevel vil holde deg borte fra det med mest fett og sukker.

Nå sitter Dennis og koser seg på fanget til mormoren sin sammen med den nye lekeelefanten han fikk i går. Det er snart natt for han, og da er det godt med litt mormorkos før lalletid.

Hva hadde du til middag i dag?

Vår første jul som familie!

 • 25.08.2017 kl. 16:30

Noen av dere har lurt på hvilke forventninger jeg har til julen i år, med tanke på at det faktisk er Dennis sin første jul (på utsiden av magen i hvertfall), og ikke minst vår første jul som familie. Jeg gleder meg kjempe masse! Det er nå vi skal skape tradisjonene Dennis kommer til å vokse opp med. Christopher og jeg har begge tradisjoner fra denne høytiden som vi ønsker å videreføre til Dennis. I tillegg til at vi ønsker å skape helt nye tradisjoner for oss tre som familie.

- 5 tradisjoner jeg ønsker å skape for familien vår i julen - 

Juletreet og pynten

Den første juletradisjonen finner sted 1.desember! Da skal vi pakke frem julepynten, pynte huset og få juletreet inn og på kvelden skal vi pynte det med lys, kuler og stjerner sammen. Dennis får ikke hjulpet så mye til denne julen, men etter hvert som han blir eldre og eldre kan han også henge opp kuler. Om vi kjøper treet eller om vi hogger et selv, det får tiden vise.

Julekaker

Desember skal vi bruke på å bake julekaker sammen alle tre! Selvsagt mens vi hører på julemusikk, i kledd matchende juleforkler jeg skal sy til oss. Pepperkaker, kakemenn og en hel haug med julekaker skal få komme i kakeboksene. I tillegg kommer vi nok til å dele litt med venner og familie også.

Julesokken

Lille julaften skal Dennis få henge opp julesokken sin med pipen, og natt til julaften kommer nissen og fyller sokken med godis. Dette kommer vi også til å gjøre i år, og jeg har hørt rykter om at julenissen kommer til å fylle sokken til Dennis med blant annet skumpinner, smoothie, fruktmos og andre godsaker som passer for en liten tass på 9 måneder.

Julaften

Det blir muligens julefrokost hos mamma, i hvert fall har det vært slik de siste årene. Julebarnetv og masse god mat og avslapping til kvelden. Den kommer vi til å tilbringe sammen med nærmeste familie. Jeg vet ikke hvor enda, men det finner vi nok ut når det nærmer seg. Satser på vi kommer frem til en løsning med annet hvert år her eller der, eller noe i den duren. Fortell meg gjerne hvordan og hvem dere feirer med? Nissen kommer vi selvsagt til å ringe til nordpolen å booke. Ellers SKAL tradisjonen være pinnekjøtt på julaften. Den ribba hører ikke til en perfekt julekveld for min del. 

Romjulen

Om et par år skal Dennis få gå julebukk i romjulen om han ønsker det. Ellers er som regel dette tiden for å nyte juletiden, slappe av og bli invitert til utallige familieselskaper - noe så koselig!

Hvilke juletradisjoner har dere? Og hvordan har dere løst hvor dere feirer julaften?

Mamma og Dennis ble angrepet!

 • 24.08.2017 kl. 19:25

I dag var Dennis og jeg med mormoren hans og Milo til vangen. Der fikk Dennis mate gakkene for aller første gang, og det var kjempe stas. Han hadde sovet før vi dro, men sovnet likevel rett etter matingen. Virket som det å studere endene og svanene gav ganske mange inntrykk, og han var supertrøtt etterpå. 

Før vi begynte gav mamma ei skive til Dennis slik at han også kunne kjenne hvordan ei brødskive føles ut mot hånden. Da han skulle overta for å kaste til fuglene nektet han å sleppe, så de delte like godt skiven i to og holdt hver sin halvdel. Akkurat i det de hadde kommet seg helt ned til vannkanten slapp Dennis sin halvdel av skiven og det endte derfor med at gåsene løp om kapp opp på land for å kapre den halve brødskiven.

Med andre ord stormet de nesten ned den stakkars mormora som sto på land med ungen under ene armen og ei halv brødskive i den andre. Ikke gav de seg heller, så vi måtte rett og slett pakke sammen og gå videre til et annet sted.

 

Ved neste fine vannkant var det kun ender, et par måker og etterhvert et svanepar, og matingen gikk derfor mye fredeligere for seg. Mormor passet på at alle fuglene fikk hvertfall én bit hver, og Dennis holdt nesten på å sovne. Haha, jeg la han derfor oppi vognen etter en stund og lot han sove litt samtidig som jeg hørte mormora i bakgrunnen "Kan de som ikke har fått mat rekke opp ei hånd?", jeg ristet på hodet og flirte lurt til prinsen i vognen.

Etter at vi hadde gitt dem all brødet ruslet mamma og jeg hjemover igjen med en superfornøyd hund og en baby som allerede var langt inne i drømmeland!

I dag gikk trilleturen fryktelig galt!

 • 23.08.2017 kl. 21:52

Herlighet! Alt som kunne gå galt gikk galt i dag. Jeg kledde på Dennis godt med klær ettersom han nettopp hadde sovet og jeg derfor tenkte at han kom til å være våken på turen. Planen var derfor å ha han en del utav vognen. La han kjenne litt på gresset, titte på endene og høre vinden i trærne. Valg av klær falt derfor på strikkegenseren og luen Dennis har fått av oldemoren sin. Det er egentlig til vinteren, så det er enda litt stort, men jeg tok det på likevel. Det gikk jo så fint!

Som dere ser dro jeg også opp ryggen i bagdelen slik at han kunne se litt mer mens vi var ute og gikk. Dette hadde blitt aller første "sitte-trilletur". Jeg gledet meg og Dennis virket rolig og nysgjerrig. Med andre ord hadde jeg stor tro på at det kom til å gå bra! Men der tok jeg jammen fryktelig feil.

Slik så han ut etter 50 meter på tur! Luen falt hele tiden ned i øynene, og Dennis var allerede supertrøtt. Hvordan? Jeg aner ikke, han hadde nettopp sovet. Men det må rett og slett være noe med vognen som er ekstremt beroligende. Jeg prøvde likevel å gå litt til samtidig som jeg dro opp luen hans for annet hvert steg. Han gnidde seg i øynene og gjespet stadig oftere. Etter at vi hadde rundet første sving var jeg nødt til å kaste inn håndkle.

Han er ikke så stor enda... Jeg dro ned ryggen igjen og gikk noen skritt til. Vips! Der sov han. Jeg sukket, dro vognposen igjen og smilte for meg selv.

Det jeg derimot ikke tenkte på var at jeg hadde kledd han ekstra godt. Så da vi kom hjem var han drypp gjennomvåt av svette, og derfor enda sintere enn når han fikk luen i øynene. Med andre ord feilberegnet jeg TOTALT, og alt gikk bare fryktelig galt...

Haha, jeg får trøste meg med at det er nødt til å gå bedre neste gang - og da skal han ligge fra første stund!

Disse rutinene gjør leggingen til en drøm!

 • 23.08.2017 kl. 16:23

For en liten stund siden hadde vi noen dager der Dennis absolutt ikke ville sove. Han sovnet fint for natten, men våknet igjen etter et par timer og da var det umulig å få lagt han igjen før 3-4 timer senere. Christopher og jeg snakket mye om hva som kunne være grunnen til at han plutselig hadde problemer med å sove om natten. Vi var innom om det kunne være utviklingstrinn, tenner på gang og en hel haug med andre forklaringer, men kom til slutt frem til at vi kanskje ikke hadde gode nok rutiner når det kom til leggingen.

Jeg vedder på at det var det som var problemet, for etter at vi begynte med klare rutiner og å gjøre akkurat det samme hver eneste kveld har han sovet som en drøm natten igjennom (utenom nattmåltidene da, men han har ikke vært våken bortsett i fra det). Jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt om hvilke rutiner vi har nå ettersom de fungerer så bra.

Leggingen starter klokken 08.30 med stelling

Da tar enten jeg eller Christopher Dennis med oss inn på rommet hans. Der legger vi han på stellebordet mens vi gjentar "Dennis, nå e det lalletid" flere ganger underveis. Bleien blir skiftet (selv om han fikk ny for 10 minutter siden skifter vi alltid bleie før han skal sove ettersom det er en del av rutinen). Deretter tar vi på han pysjen.

Siste kveldsmåltid

Han eller jeg bærer Dennis inn på soverommet vårt. Der har vi han aldri ellers i løpet av dagen, kun når det er natt. På den måten skjønner han at der inne er det natt. Vi lar han altså ikke sove på soverommet vårt på dagtid heller. Rommet er helt mørkt bortsett i fra ei nattlampe som alltid står på. Jeg ammer han så i sengen vår samtidig som kosesauen spiller favorittmelodien hans. Noen ganger sovner han underveis i dette måltidet, men de fleste gangene fortsetter vi rutinen.

Sang

Da tar jeg han opp for å rape. Det er sjeldent han raper etter kveldsmåltidet (aner ikke hvorfor det er sånn, kanskje han spiser roligere?), og så legger jeg han ned i babynestet sitt med kosefillen under ene armen, kosen under den andre. Sauen spiller fremdeles favorittmelodien, men i tillegg synger jeg so ro nattasangen for han til han sovner samtidig som jeg holder en hånd over brystet hans. Da tar det stort sett ikke mer enn 2-3 minutter til han er langt inn i drømmeland.

 

Etter at han har sovnet sover han til rundt klokken 00:30. Da vil han ha første nattmåltid, spiser og sovner igjen. Det samme skjer klokken 03:00, 05:00, 07:00 og 09:00. Etter dette siste måltidet står vi opp, og Dennis er blid som solen!

Hvilke leggerutiner fungerer for dere?

To bursdagsfeiringer på én dag!

 • 22.08.2017 kl. 20:33

I dag har dagen gått i ett! Jeg bråvåknet i dag morges og kom plutselig på at vi skulle i to selskaper i dag, men at jeg ikke hadde tenkt på gave til noen av dem. Jeg hev derfor på meg klærne og tilbrakte de neste timene foran symaskinen. Haha! Det ble en veldig stressende morgen med andre ord, for bare noen få timer etterpå skulle vi være hos søskenbarnet til Dennis som fylte ett år her en dagen.

Der var alle søskenbarna til Dennis samlet mens vi spiste kaker etter hovedselskapet hans og lekte! Dennis derimot ble plutselig super rolig når det var så mange barn rundt. Satt bare på fanget og kikket på alle som lekte på gulvet. Deretter spiste han litt og sov resten av selskapet. Da han våknet pakket vi sakene våre og kjørte videre til neste selskap.

Mormor har bursdag i dag - gratulerer så masse med dagen til deg - og vi ble derfor invitert bort dit til middagspannekaker og maaasse dessert! En kjempe koselig dag som har gått altfor fort. Nå må vi snart komme oss hjem slik at Dennis får lagt seg for kvelden. Å forskyve leggetiden litt er greit når det er bursdag, men vi kan ikke ta den helt ut!

Hva har du gjort i dag?

Spicy minikjøttboller i salsa!

 • 21.08.2017 kl. 19:24

Mm, en av favorittmiddagene mine er helt klart denne jeg skal dele oppskriften på nå. En av grunnen til at den er på topp fem over middagsfavorittene er nok fordi vi spiser det alt for sjeldent. Alt man spiser et par ganger i halvåret smaker liksom så mye bedre enn de som serveres fast en gang i uken. Oppskriften er veldig enkel, og maten er lett å lage. I tillegg er det en sunn og god middag du kan nyte med god samvittighet.

Du trenger (til 2-3 personer):

400 gram karbonadedeig, 1 egg, 1/2 ss potetmel, 1 ts pepper, 1/2 ts salt, 1 ts chilikrydder, 1 boks hakkede tomater, 1 boks salsa, 1 pose potetstappe (eller eventuelt hjemmelaget som smaker enda bedre) + litt gressløk

Slik gjør du:

Start med å kna karbonadedeigen sammen med egget, potetmel, pepper, salt og chilikrydder i ei bolle. Når alt er most godt sammen bruker du enten hendene eller ei skje (eller begge deler) til å lage mange små runde kjøttboller. Stek dem på middels varme i stekepannen til de er stekt på alle sider.

Tøm så de hakkede tomatene og salsaen over og sett på et lokk. Da dette putre på middels varme mens du lager potetstappen. Lager du den fra bunn av må du eventuelt begynne tidligere, men posestappe passer det perfekt å begynne på den nå. Pass på å røre i kjøttbollene inni mellom.

Jeg pleier alltid å hive litt gressløk oppi samtidig som jeg tilsette potetstappepulveret. Dette synes jeg gir en ekstra piff på stappen!

Når potetstappen er ferdig er alt klart for servering!

Så enkelt, håper det smaker!

Vi savner deg så masse!

 • 21.08.2017 kl. 17:00

Kjære farfar.

Vi savner deg så masse! Tenk at det har gått over tre måneder siden du sovnet stille og fredelig inn. I dag var vi på besøk hos deg og så den nye steinen din. Jeg synes den passer deg så godt. En blomst oppe i hjørnet som symboliserer lidenskapen din for hage og blomster. Farmor har også gjort det kjempe fint i beddet rett nedenfor steinen. Det vet jeg du setter stor pris på.

Jeg håper du har det fredelig og godt nå. At du endelig får hvile etter den harde og lange kampen du kjempet mot kreften. Selv om jeg synes det er veldig trist at du ikke lenger er blant oss prøver jeg å trøste meg med at du er på et bedre sted. Og ikke minst at du fremdeles følger med på oss og passer på oss fra de myke skyene du hviler på oppe i himmelen.

Jeg håper også at du syntes det var koselig å høre hvordan sommeren vår har vært. Dennis pratet også litt til deg. Kanskje du forsto hva han sa? Din "lillegutt". Mens han satt på fanget mitt fortalte vi deg også om alt lillegutt har lært seg siden du sa farvel. Vi savner deg veldig mye, farfar. 

Hvil i fred, så sees vi igjen en dag!

Beklager om det blir for mye!

 • 20.08.2017 kl. 21:10

Etter at jeg åpnet nettbutikken min har jeg fått noen kommentarer som omhandler at jeg snakker for mye om nettbutikken på bloggen. Jeg prøvde derfor å begrense sypraten en liten periode, men har nå tenkt litt over saken. Dette er tross alt min blogg der jeg skriver om det som hender i livet mitt til enhver tid. Akkurat nå er nettbutikken noe utrolig spennende og helt nytt i livet mitt. Uten tvil noe jeg anser som stort og som jeg er stolt over. Så hvorfor skal jeg ikke skrive om det da? Fordi det er et par av dere som ikke vil lese om det? Da tenker jeg slik at de som ikke vil lese om syprat og nettbutikken min heller kan lese en annen blogg.

Beklager om jeg er krass nå, eller for direkte, men jeg synes jeg skal få dele plagg jeg har sydd og som jeg er stolt over uten å få kommentarer som går i at jeg snakker for mye om nettbutikken min. Jeg må jo få den opp å gå på et vis, må jeg ikke..?

Når det er sagt vil jeg gjerne vise dere dagens nyheter. Dette er plagg jeg har putlet med de siste dagene, og som jeg er veldig fornøyd med! Sparkebuksen dere ser over her finnes så langt i to forskjellige mønstre. En blå med stjerner som du kan kjøpe her og en lilla med blomster som du kan kjøpe her. Buksen er normal i størrelsen, god og myk og har ei lomme på magen!

Denne fleecedressen er perfekt nå som det er barnehagestart for flere av dere. Den er kjempe myk og varm. Dennis har hatt sin på seg i hele dag med bare en body under, og han har ikke frøset et eneste sekund. Han har altså hatt kun denne på seg når vi var ute også, og var likevel god og varm, så den anbefaler jeg deg å kjøpe om du har en barnehagegutt eller -jente. Eller om du bare liker at babyen din er god og varm! Er foreløbig kun tilgjengelig i blå, men kommer i lilla og hvit også etterhvert. Kan kjøpes her.

Under her ser dere det nyeste plagget i ull-kategorien! Denne er også helt ekstremt god og varm. Sydd av 100 % merinoull, og har knappåpning fra halsen og helt ned til ankelen. En skrå åpning som gjør den litt annerledes og stilig. Denne er i grå, men jeg har også et par ull plagg i blå i nettbutikken fra før, og mørk rosa er på vei inn!

Ulldressen kan kjøpes her! Som dere ser på bildet under elsker Dennis sin allerede!

Likte du noen av plaggene ekstra godt?

Ukens spørsmål #33

 • 20.08.2017 kl. 11:59

Har du 80% dekningsgrad siden du får utbetalt foreldrepenger så lenge som til februar?

Ja, det har jeg!

Skal ikkje C ha pappaperm?

Jo, han skal ha 50 % pappaperm fra februar til juni/juli.

Hva synes du om rekkefølgen på utdannelsen til brannkonstabel er (først få jobb for så å få skolegangen)? Og kjenner du noen som er brannkonstabler?:)

Synes det er litt tungvindt, men vil man virkelig bli det så vil jeg tro man finner en løsning. Ja, eller jeg vet om en som er brannkonstabel i hvertfall, men å si at jeg kjenner han blir vel å ta litt hardt i.

Hva er egentlig forskjellen på body fitness og bikini fitness?

Det skal jeg skrive et eget innlegg om!

Har du prøvd å gi han vann når han ikke vil ha mm eller noe annet?

Nei, det tenkte jeg ikke på en gang! Får ha det i bakhodet til neste gang, men da har vi nok begynt med fast føde også, så det blir ikke så fremmed å drikke vann eller noe annet. Nå har han jo aldri smakt noe annet enn morsmelk (sett bort i fra noen få ml når han kjempet mot gulsoten da han var ei uke gammel).

Kan du ikke fortelle om deres rutiner? Eller en vanlig dag hos dere.

Så spennende! Det skal jeg gjøre i et eget innlegg.

Hva skjedde med Forever living egentlig? Er du ikke forhandler der lengre? Lenge siden du har skrevet noe om der.

Joda, jeg er fremdeles forhandler, men er ikke like aktiv som jeg var. Nå har jeg nok med Dennis, sying og trening, så tar jeg heller Forever litt inni mellom. Det som er så fint med denne bedriften er at man ikke taper noe på å ta en pause (bortsett fra pengene man kunne tjent selvsagt), men man kan fortsette der man sluttet av om man bestemmer seg for å begynne igjen.

Når skal du få barn nummer 2 og 3?

Noe nummer 3 tror jeg nok aldri det blir. Med mindre neste blir tvillinger. Men nummer 2 satser vi på å få når Dennis er 2-3 år gammel, så en liten stund til enda. Jeg vil i hvert fall stille i fitness først, så tar vi det litt som det kommer etter det.

Hvor mange forskjellig plagg har du i de forskjellige størrelsene? Hvor mange plagg hadde du i størrelse 50? Å hvor fort vokste han ut av det

Jeg har/hadde en god del klær til Dennis, mer enn han hadde trengt, men har likevel fått brukt alt så jeg er super takknemlig for at vi har fått så masse fint til han. Eksakt antall har jeg ikke i alle størrelsene, men skrev ned hvor mange jeg hadde i de ulike plaggene i de minste størrelsene mens jeg gikk gravid. Det ser du på bildet under her, og dette var i desember, tre måneder før termin. Så fikk en god del etter dette også. Han passet i størrelse 50 til han var 6 uker, 56 til han var 2,5 måned, 62 passer i noen få plagg enda, men vi pakket vekk en god del i den størrelsen en liten stund etter at vi kom hjem fra ferie. Omtrent da han var 4,5 måned. Nå bruker han 68!

Hvordan var ammestarten for deg? Og føler du amminga har gått greit?

Ammingen har gått helt fantastisk fra første dag. Melken kom fort, og Dennis har aldri slitt med sugetaket. Det eneste var at jeg fikk skikkelig vonde sår 3-4 dager etter fødsel. Disse ble bare verre og verre, og på et tidspunkt gruet jeg meg til hver eneste gang Dennis var sulten, for da visste jeg at sårene ble revet opp igjen. Jeg spente hele kroppen i smerte og blodet rant samtidig som han spiste. Jeg gråt i starten av hvert eneste måltid, men så kom det seg etterhvert som han hadde spist et minutt og to. Dette gav seg likevel etter ei uke! Da var brystvortene ferdig herdet og etter det har jeg ikke hatt et eneste sår! Ammingen gjør absolutt ikke vondt lenger. Jeg kjenner så vidt at han er bortpå. Så etter dette har det vært helt fantastisk!

Jeg har nok likevel hatt en veldig annerledes ammeerfaring enn mange andre. Da Dennis hadde det som verst med tarminvaginasjonen begynte han å vri seg av smerte, hylgråte og nekte å spise videre etter bare noen få minutter. Dette skjedde HVER ENESTE gang han spiste i over én måned. Det var kun om natten det gikk bedre. Jeg var derfor på nippet til å kaste inn håndkle og heller bare gi flaske et par ganger, men holdt ut og heldigvis gikk det over. Nå spiser han kjempe fint, sovner ofte ved puppen og koser seg med maten uten smerter - og jeg er strålende fornøyd for at jeg holdt ut samme hvor sliten jeg ble! 

Hvor er klærne til Dennis fra?

Bodyen er fra h&m og buksen fra lindex!

Leste for ikke så lenge siden at du ikke ønsket å ta videre utdanning fordi du har negative erfaringer med skolen. Kan du skrive litt om hva disse negative erfaringene innebærer, og hvordan disse påvirker deg i dag?

Jeg forklarer det meste i denne videoen under her. Nå påvirker det meg ikke i like stor grad som tidligere. Jeg føler at det å bli mamma har hjulpet meg ganske masse. Nå tør jeg å gå ute alene (med vognen, hehe) selv om det innebærer at jeg kan treffe noen jeg kjenner. De største utfordringene som fremdeles påvirker meg i dag må være angsten for å snakke i telefon eller ta telefonen om jeg ikke kjenner igjen nummeret eller kjenner personen som ringer supergodt. Å åpne døren hvis noen kommer uanmeldt (dette går som oftest fint, men det hender likevel i ny og ne at jeg heller får panikk). Ellers er jeg heller ikke glad i store, åpne plasser med mange mennesker. Det går som regel fint om jeg er der sammen med noen, men å gå alene fører til for mye ubehag til at jeg heller velger å være hjemme.

Hvordan er søvnrutinene til Dennis?

Det skal jeg skrive et innlegg om nå til uken!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Dennis er 5 måneder i dag!

 • 19.08.2017 kl. 19:17

Tenk at det allerede har gått fem måneder siden du kom ut av mamman din og ble plassert på brystet mitt for aller første gang. Tiden går skremmende fort, og om bare én måned er du et halvt år! Tenk det. Den siste måneden har vi virkelig merket at du har utviklet deg masse. Du følger godt med når vi kommer inn i rommet, og snur på hodet etter lyder. Når vil du få med deg alt som skjer selv om du ligger på gulvet med lekene dine. 

Du har også blitt mye mer stødig både i sittende og stående posisjon. Da vi var på fire månederskontrollen fikk vi bekreftet at det ikke er farlig for kroppen din å verken sitte eller stå. Det er bare bra for utviklingen din! Det eneste som er viktig er å passe på at du har støtte rundt deg og at du klarer å holde ryggen rett når du sitter. Dersom du sitter som en potetsekk er du for liten, men det gjør du ikke nå lenger! Du sitter rett og fint gutten min, og du elsker det!

Du har også begynt å le mye mer den siste måneden. Nå kommer latteren rullende rett som det er, spesielt om du ser på det morsomme ansiktet til pappan din. Du er blitt en skikkelig blid gutt, Dennis, og du tollerer det meste. Å sovne på fanget til synging er noe av det kosligste du vet om, og du har også fått mye større interesse for lekene dine. Du griper etter dem, kaster dem rundt, spiser på dem og leker endelig skikkelig. Du prater til lekene, roper til dem og kjefter på dem en sjelden gang. Lurer på hva dere prater om..?

Å gripe tak i tærne når du ligger på ryggen er blitt kjempe populært, og du elsker å rulle over på siden. Av og til kommer du også så langt at du verken kommer deg frem eller tilbake. Da er det godt å ha mamma eller pappa i nærheten til å hjelpe til med et lite dytt. Gleder meg til du klarer å rulle over helt på egenhånd!

Ellers er du blitt en stor og fin gutt på over åtte kilo. Mamma og pappa er super stolt over deg og vi elsker deg så høyt som det går an! Du utvikler deg i rekordfart. Nå er det så vidt vi klarer å holde følge med deg. Heldigvis er du den lille babyen min en liten stund til.

Du var slett ikke forberedt!

 • 18.08.2017 kl. 17:55

Jeg klarer enda ikke å forstå det. Det at du faktisk har bodd lenger inne i magen min enn ute i denne store verdenen. Jeg lurer på om det er det du fremdeles anser som hjemme, eller om du kanskje allerede har glemt alt fra livet i livmoren? Av og til setter jeg meg ned og tenker på hvilken stor forandring dette har vært for deg, og hvor mye nytt du har måttet takle. Du er jammen sterk du, Dennisen min.

9 months on the inside vs 5 months on the outside

Vi hadde visst datoen i månedsvis. Vi kjøpte inn utstyr og klær i god tid, og ordnet klart et rom. Vi drømte og snakket om hvordan det ville bli, leste bøker, fikk råd og tips av andre. Vi var så veldig veldig klare når datoen nærmet seg.

Du derimot, var slett ikke forberedt. Ingen hadde sagt til deg at: 

Du, snart blir det veldig kaldt, og ekstremt mye skiftende temperatur. Snart må du begynne å puste med nesen og slutte å spise med navlestrengen. Snart blir alt innmari lyst og alle lyder blir ekstremt mye skarpere. Snart må du fordøye melkeprotein og begynne å bæsje. Snart må du søke, suge og gjøre en helt spesiell tungebevegelse for å få i deg mat. Snart må du holde orden på to flaksende armer og to bein pluss et stort og plutselig mye tyngre hode. Snart vil noen ønske at du sover i lengre perioder av gangen. Snart vil du måtte ligge på ryggen med kroppen helt ubeskyttet, og ikke slik sammenkrøllet og kjempetrangt med hodet ned.

Alt dette - og enda mer - kommer veldig brått og uventet. Men jeg vil gi deg en applaus Dennis, for du har taklet dette ekstreme miljøskiftet overraskende bra.

kilde

Kaster jeg klærne til Dennis?

 • 17.08.2017 kl. 18:11

Babyklær krymper så fort! Eller er det kanskje babyen som vokser fort? Jeg føler jeg pakker vekk et nytt plagg hver eneste dag. Det er flere av dere som har spurt hva jeg gjør med klærne som er for små til Dennis. Kaster jeg dem? Selger dem? Pakker de ned i kjelleren eller opp på loftet? Nå skal dere endelig få svaret dere har ventet så lenge på! Haha, neida, men jeg tenkte jeg kunne svare dere på dette spørsmålet i et eget innlegg - og kanskje tipse dere om noen smarte tips og triks.

Mens jeg gikk gravid tok jeg meg en tur på IKEA og kjøpte ganske mange hvite kasser. Da jeg kom hjem skrev jeg størrelser utenpå kassene. En kasse til størrelse 50, en til 56, to til 62 osv. Alt etter hvor mye klær jeg hadde i de forskjellige størrelsene. På den måten hadde jeg sånn noenlunde kontroll over hvor mye klær jeg hadde til han i de forskjellige størrelsene. Det gjør det også veldig enkelt nå etterhvert som han vokser.

Jeg tar frem en og en kasse når jeg ser at det begynner å minke av klær som passer i størrelsen han allerede bruker. Nå for eksempel, er klesskapet til Dennis fyllt av alle klærne i størrelse 68, men også en del fra 62 som fremdeles passer og et par plagg fra 56 som enda passer. Kassen med klær i størrelse 74 står klar, og jeg kommer snart til å gå gjennom den for å se om det er noen plagg som er små i størrelse. De vil bli pakket ut for resten slik at jeg er sikker på at ingenting er for smått når det kommer i klesskapet. En veldig fin løsning som jeg trives veldig godt med.

helt sinnsykt at heldressen til høyre passet for bare 5 måneder siden - jeg kan ikke huske at Dennis har vært SÅ liten!

Men så lurer dere kanskje på hva jeg gjør med klærne som er for små? Vel, jeg har alltid en kasse stående i bunn av hengeskapet. Denne er åpen og dermed lett å kaste klær oppi. Der kaster jeg klær som er for små eller har blitt ødelagte. Klær han ikke kommer til å bruke igjen, rett og slett. Når den er full går jeg gjennom alle klærne og sorterer dem i forskjellige hauger. Noe kastes, en del selges og favorittene blir tatt vare på og pakket tilbake i kassen det står riktig størrelse på. Deretter blir kassen pakket ned og gjemt til lillebror eller lillesøster.

Nå er jeg spent på å høre hvilket system du har på klærne til ditt barn!

Svar på 20 rare dilemma!

 • 17.08.2017 kl. 13:31

1. Fått eksplosiv diaré midt i offentligheten en gang i året, eller under hver eneste middag hos svigers?

Midt i offentligheten, herregud! Så krysser jeg fingrene for at jeg aldri ser de igjen.

2. Hatt et hode på størrelse med en vannmelon eller en tennisball?

Det må nok bli vannmelon. Jeg tror det vil ta seg hakket bedre ut, haha!

3. Giftet deg med Donald Trump eller ha en one night stand med Putin?

Jeg må nok gå for å gifte meg med Donald Trump. Vi kan alltids skilles i rekordfart.

4. Revet av alle neglene på fingrene, eller revet ut alle tennene fra munnen? 

Aaah, orker ikke tenke på det en gang, så velger revet ut alle tennene før jeg ser det for meg, og går videre til neste dilemma. 

5. Kuttet av en finger, eller betale 50 000kr for personen du hater mest sin spaferie?

Hvem er det jeg hater mest da..? Hmm, samme kan det være. Jeg hadde aldri kuttet av en finger.

6. Frosset til døden eller brent ihjel? 

Oi, au. Tror jeg måtte valgt å brenne ihjel altså. Det går i hvert fall fortest!

7. Leve for alltid eller dø de neste fem minuttene?

Helt klart å leve for alltid. Det hadde nok blitt veldig slitsomt, trist og vanskelig i lengden når alle mine kjære vokste fra meg og til slutt døde, men tenk å ikke få noe mer enn fem minutter sammen med dem da! Nei, jeg ville definitivt levd evig.

8. Konstant rennenese eller føle at du har noe i øyet 12 timer i døgnet? 

Æh, denne var vanskelig! Begge to er helt forferdelige, men jeg ville nok valgt øye, og så krysset fingrene for at alle sovetimene var inkludert i disse 12 timene. Forutsett at jeg klarer å sove da, ellers hadde det blitt helt, helt forferdelig.

9. Ha superkrefter som gjør deg usynlig eller i stand til å fly? 

I stand til å fly! Uten tvil. Tenk å slippe å betale x-antall tusen for en sydentur da! Bare reist til Hawaii ei uke her, Spania den neste og så tatt en tur til Sør Afrika. Nei, det hadde uten tvil vært et drømmeliv.

10. Aldri mer internett-tilgang, eller aldri ha mulighet for å fly igjen?

Ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg må jo blogge. For ikke å snakke om viaplay, netflix og GOOGLE! Tenk å aldri kunne finne svar på livets store spørsmål igjen. Jeg hadde i hvert fall aldri overlevd en ny graviditet - for DA googlet jeg mye rart da. Når det kommer til fly finnes det alltids tog, båt, bil og andre reisemuligheter. Tar kanskje litt lenger tid, men man får jo opplevd så mye mer! Pluss pluss spør du meg.

11. Skreket NEITAKK eller begynt å gråte hver gang du ble spurt om pose på butikken? 

Skreket neitakk! Hahaha, jeg dauer.

12. Lukte oppkast uten å legge merke til det selv, eller ha en partner som lukter oppkast, og kjenne det?

Samme hvor egoistisk det enn høres ut ville jeg helt klart valgt å lukte oppkast selv uten å legge merke til det. Hadde nok ikke vært like greit for min kjære, men å måtte gå rundt og sniffe den lukta hver gang vi var ute på date, lå i sengen, satt i sofaen og så film - æh, neitakk. Hadde nok ikke overlevd.

13. Ukontrollert, illeluktende promping på jobb eller under hver eneste første date?

Hver eneste første date! Sannsynligvis skal jeg aldri gjennom en eneste første date igjen. :'-D

14. Nyse hver gang du prater, eller få tårer i øynene 24 timer i døgnet?

Jeg er ikke så snakkesalig av meg, så jeg ville kanskje gått for å nyse hver gang jeg prater. Med tårer i øynene ser man jo ingenting! Tror det ville skapt større utfordringer i hverdagen min.

15. Lykkelig men singel for resten av livet, eller ulykkelig gift for resten av livet? 

Lykkelig singel, med god familie rundt meg og Dennis. Jeg hadde nok savnet min kjære Christopher, men å kaste bort hele livet ved å være ulykkelig gift unner jeg ingen.

16. At politiet skulle funnet din døde kropp på en haug av sex-leketøy eller på en haug av dop? 

Ååå..... Denne orker jeg ikke å ta stilling til engang. Det må faktisk bli førstnevnte. At alle skal tro jeg plutselig har blitt narkoman synes jeg faktisk er hakket verre. I hvert fall når jeg ikke lenger er der for å kunne fortelle hva som egentlig har skjedd. For narkoman hadde jeg aldri i verden blitt. 

17. Hatt det lekreste huset i et fattig nabolag eller det styggeste huset i et rikt nabolag?

Det lekreste huset i et fattig nabolag! 

18. Vært i den virkelige versjonen av The Walking Dead eller Jurassic Park?

Jurassic Park! Håhå, noe så spennende. Jeg blir helt fascinert av tanken på at det har løpt digre dinosaurer rundt på jorden, og skulle mer enn gjerne fått oppleve å se dem. Ja selv om det skulle føre til at jeg på et tidspunkt ble spist opp. Heller spist av en dinosaur enn en zoombie eller?

19. Få 20 barn eller ingen? 

Ingen. Tenk å få 20 barn!? Å herregud. NEITAKK. 

20. Øyevipper som fingre eller fingre som øyevipper? 

Fingre som øyevipper. Får ikke tak i mye med øyevipper som fingre!

Hehe, det var 20 dilemma på morgenkvisten! Kopier gjerne listen til kommentarfeltet og svar selv - jeg gleder meg til å høre hva dere velger!

Jeg elsker å dele nyheter som dette!

 • 16.08.2017 kl. 21:14

pysjamasen kan kjøpes her

God kveld, kjære trofaste lesere. Tusen hjertelig takk for at ingen av dere har klaget på den dårlige oppdateringen de siste dagene. Det gjør det så kjekt å klikke seg inn hit igjen. Dennis har krevd ganske mye og all min tid og oppmerksomhet har derfor gått til han. Dennis vil alltid bli prioritert fremfor både nettbutikk, sying og blogging, så da blir det rett og slett litt stille fra meg når han er syk. Nå kan jeg likevel med glede si at bivirkningene endelig har gitt seg! 

I dag morges våknet han som seg selv igjen og vi har derfor lekt og kost masse, gått en lang tur ute og hatt besøk av filleonkel/gudfaren til Dennis, Per, og senere kom Milo og mormoren til Dennis på besøk. Rett og slett en dag der vi virkelig har nytt at han er i god form igjen.

sengehimmelen kan kjøpes her

Jeg har også en god del bestillinger fra nettbutikken å få unna i kveld ettersom jeg henger veldig etter der. Både sengetøy, fleecedresser, hele tre babynest, to ammeputer og noen prematurplagg skal sys i kveld! Vi får se hvor langt jeg kommer før øynene mine er klar for å lukkes.

MEN før den tid vil jeg veldig gjerne vise dere noen nyheter i nettbutikken fra den siste uken. Noen av dem har dere allerede sett over her (link til hvert produkt ligger under hvert bilde). Resten får dere se her:

komplett sett kan kjøpes her

en hel haug med nye smokkelenker kan kjøpes her

pysjamasen kan kjøpes her

leke/kosefillene kan kjøpes her

Likte du noen av disse nyhetene ekstra godt?

Slik reagerte Dennis på 5 månedersvaksinen!

 • 16.08.2017 kl. 02:13

Jeg kan ikke huske sist jeg satt slik som dette, og skrev til dere i disse sene nattetimene. Det er i grunn litt rart, for det har alltid vært om natten jeg skriver best. Det er da de mest personlige innleggene kommer på trykk. Kanskje dette innlegget også blir et slik? Jeg vet ikke enda. Det eneste jeg vet er at jeg er nødt til å få ut noen tanker før hodet mitt eksploderer.

Jeg har prøvd å sove i et par timer allerede, men hodet verker og dunker sånn at nå gav jeg opp. I hvertfall for en liten stund. Det har ikke blitt mye søvn det siste døgnet. Dennis gråt store deler av natten i går, og har vært ganske utrøstelig flere ganger i dag også. Jeg vet ikke hva det er med han og vaksiner, men det virker ikke som den lille kroppen hans takler dem så godt. Han får alltid så ekstremt sterke bivirkninger. De to siste gangene nå har det heldigvis vært normalt bivirkninger - bare at de har vart ekstra lenge og vært enda kraftigere enn vanlig.

5 måndersvaksinen fikk han klokken halv ni mandag morgen. I tolv tiden begynte han å bli veldig sløv, ville bare ligge på fanget å kose og sov en del. Når klokken bikket atten kom feberen. Først forsiktig med 38 grader, før den steg i været utover kvelden. Vi klarte å stoppe den med en paracet da temperaturen viste 39,4. Feberen skal ikke bli høyere enn 39,5, husker jeg helsesøster sa, da er det noe annet enn vaksinen som forårsaker det og dere må kontakte lege. Med en klump i halsen holdt jeg en veldig sløv Dennis i armene mine mens jeg målte temperaturen annet hvert minutt.

En halvtime etter at paraceten var inntatt hadde det fremdeles ikke skjedd noe mer med temperaturen. Men den steg i hvert fall ikke lenger! Klokken gikk og godt over en time etter at han hadde fått stikkpillen begynte feberen sakte men sikkert å synke. Den stoppet på 38,8 en stund. Gikk så ned til 38,2. Dennis klarte å roe seg. Spiste litt før han sovnet. Nå var klokken blitt elleve på kvelden og vi var allerede utslitt.

Lite visste vi om at natten vi hadde i vente skulle bli helt annerledes enn vi så for oss. Forrige gang han fikk samme vaksine, da han var tre måneder, våknet han som seg selv dagen etter. Så vi forventet at det var det som kom til å skje denne gang også. Vel, det gjorde i hvert fall ikke det! Tvert imot! Dagen i dag har han vært tusen ganger dårligere. Natten besto av bæring, trøsting, forsøk på amming, en kjempe sliten baby som ikke vil noe annet enn å bli holdt tett inntil mamman eller pappan sin - og til og med da var han lei seg.

Når det nærmet seg morgen gråt ikke Dennis lenger. Han var så utslitt stakkar, at skrikingen hadde blitt til bare noen sløve lyder. Han holdt samme tone i flere sekunder før han trakk pusten, hikstet høyt og fortsette samme tone. Skjønner dere hvordan jeg mener? Det er så vanskelig å forklare, og vondt å tenkte tilbake på ikke minst!

Pappan sto opp med han da klokken ble ni. De satt i stuen tett inntil hverandre og koste, trøstet og gav masse omsorg mens jeg fikk sove noen timer. Dennis hadde på dette tidspunktet ikke fått i seg en eneste dråpe melk siden klokken to på natten. De neste timene ville han heller ikke ha noe. Men han klarte i det minste å sove noen minutter på brystet til pappan sin. Jeg sto opp klokken tretten. Dennis ville fremdeles ikke spise, men jeg kunne i hvertfall ta over for Christopher slik at han også fikk hvile litt.

Temperaturen til Dennis lå en stund på 37,8 før den steg til godt over 38 utover dagen. Han fikk en ny paracet rundt klokken 18, og klarte å roe seg og spise et godt måltid før han sovnet. 16 timer hadde han gått uten mat da! Han hadde også helt tørre bleier fra klokken 14... Lille gullet mitt. Han sov, gråt og koste i korte perioder resten av kvelden. Sovnet for natten klokken 23, og fikk et godt måltid av meg i halv ett tiden nå nettopp. Temperaturen er nede på 37 igjen, og jeg håper virkelig han får ei god natt og våkner opp som den smilende gutten han egentlig er i morgen tidlig med ei skikkelig full og våt bleie.

Bivirkninger etter vaksiner må være noe av det verste jeg vet. Føler meg så hjelpesløs når gutten min blir så sterkt preget... Hvordan reagerte barnet ditt på 5 månedersvaksinen?

Dennis har fått vaksine igjen!

 • 14.08.2017 kl. 12:57

I dag morges var det tid for 5 månederskontrollen, og Dennis skulle da få vaksine igjen. Jeg har aldri hatt noe i mot vaksiner før, og har for så vidt ikke det nå heller, men jeg må innrømme at jeg blir litt skjelven når jeg hører ordet. Vaksiner i seg selv synes jeg er helt supert ettersom det beskytter mot så ekstremt mange farlige sykdommer, men jeg er livredd for bivirkningene. Tror nok jeg ble litt skremt etter hva som skjedde med Dennis etter rotavirusvaksinen, men forhåpentligvis vil han aldri reagere så alvorlig på en vaksine igjen.

Foreløbig har vi kun merket at han er en del slappere, ikke orker og leke, men kun vil ligge i sofaen ved siden av oss eller på fanget vårt og slappe av. Ingen feber enda, og hvis vi hadde klart oss ut dagen uten feber hadde jeg følt meg som verdens heldigste. Jeg hater å se min lille prins ha det vondt eller være syk. 

Det var forresten pappan som holdt Dennis denne gang. Sist gang han fikk sprøytevaksine, en i hvert lår, var det jeg som måtte holde han fast, og det var helt forferdelig. Derfor var det godt å kunne gi den oppgaven til pappan denne gangen, så satt jeg heller ved siden av, holdt Dennis i hånden og gråt med han når stikkene kom.

Ellers gikk resten av kontrollen strålende! Han utvikler seg i akkurat det tempoet han skal. Helsesøster hadde ingenting å klage på, og vektoppgangen satt hun bare å smilte av. Hun måtte forsikre seg om at jeg kun ammet (og ikke gav morsmelkerstatning eller annen mat utenom). Nei, kun amming, svarte jeg. Helt fantastisk, sa hun og smilte, før hun fortsatte å undersøke han videre.

Gutten vår er altså en stor og fin kar som utvikler seg akkurat slik han skal. Mamma og pappa kunne ikke vært stoltere. Ellers veide han 8130 gram og var 66 centimeter lang!

Ukens spørsmål #32

 • 13.08.2017 kl. 21:40

Har du helt sluttet å spise godteri eller spiser du i helgene?

Absolutt ikke! Eller, nå er jeg ikke sååå veldig glad i smågodt, men chips og andre godsaker spiser jeg absolutt både fredag, lørdag og søndag, men prøver å holde det borte fra resten av uken. Nå er det likevel ikke slik at jeg sluker den ene chips posen etter den andre dagen lang. Begrenser det til normal mengde og klarer meg absolutt med én chipspose i løpet av disse tre dagene!

Har du tatt ut nyfødtinnlegget i babysete? Når gjorde du det isåfall? :) har en baby på snart 4 mnd. og ser at det begynner å bli mye mindre plass i babysete nå, men er litt i tvil om jeg kan fjerne den puten under rompen enda. Det rundt hodet ønsker jeg og ha enda en stund til, siden hodet har fin plass oppi sete enda :) Så skjønn og flott Dennis er!

Ja, det har jeg! Gjorde det faktisk akkurat på den dagen Dennis ble fire måneder. Hadde lenge tenkt at det var på tide, men ikke turt å prøve i frykt for at han skal forsvinne ned i setet, men da jeg bestemte meg for å gi det en sjanse satt han sååå fint! Selene satt også mye bedre på han, for ikke å snakke om at det var VELDIG tydelig at det var mye mer behagelig for han uten innlegget. Han smilte fra øre til øre, deretter sluknet han helt av seg selv og sov hele veien hjem fra flyplassen, en kjøretur på over to timer.

Nå i ettertid har vi også opplevd at han smiler mye mer, sover 90 % av tiden og virkelig trives i bilstolen sin. Før vi tok ut innlegget måtte vi ofte sitte bak i baksetet og vingle bilstolen fra side til side, holde han i hånden og passe på at tutten ikke falt ut av munnen for at han skulle være rolig. Nå sitter han gjerne uten både tutt og underholdning i evigheter uten å bli lei! Vi tok forresten ut hele innlegget, både det under rumpa og rundt hodet!

Men kontantstøtte utbetales jo bare når barnet er fylt 1 år?

Det stemmer! Jeg har foreldrepenger til februar, og Dennis blir ett år i mars, fra da får vi kontantstøtte.

Gir du dennis nan? La merke til kartongen på stellebordet:)

Nei, det gjør jeg ikke.

Hvorfor kjøpe dere mme hvis han ikke drikker det?

Vi kjøpte inn 3 kartonger da han trengte det når han var noen dager gammel for å bli frisk fra gulsotten sin. Men vi brukte ikke alle, så har en stående ved stellebordet og en i stellevesken til nødstilfeller. Synes det blir for dumt å kaste dem bare fordi han ikke trenger det til hverdags.

Hvorfor ønsker du ikke å studere?

Jeg har rett og slett for dårlige erfaringer med skolen til at jeg ønsker å gå tilbake dit. Angsten min er i hovedsak knyttet til skolen (naturligvis ettersom det var der den oppsto).

Hva var karaktersnittet ditt på studiespess. når du var ferdig på VGS?

Hm, vet du hva, det husker jeg faktisk ikke! Jeg husker bare at jeg var SÅ stolt og lettet da jeg endelig var ferdig med skolen at jeg tror ikke jeg vet hvor jeg har vitnemålet mitt engang. Pakket det bare langt bort i en skuff en sted og bestemte meg for å glemme alt som hadde med skole å gjøre. Eneste jeg husker er snittet etter ungdomsskolen - og det var 4,5. 

Hvordan opplevde du barseltiden på Haugesund sykehus? Fikk du god hjelp til amming?

KJEMPE FORNØYD! Jeg følger jeg ble tatt utrolig godt vare på, og fikk god hjelp til absolutt alt. Jordmødrene var kjempe greie, hentet mat til meg de første dagene slik at jeg skulle stresse med å gå og hele pakken. Har bare gode ord å si om de tre dagene der, og gleder meg til neste opphold med barn nummer to. 

Ja, jeg fikk veldig god hjelp til ammingen også! Første gang (altså en times tid etter fødselen) kluret vi litt før vi fikk Dennis til å suge skikkelig. Hehe, det var mye mer spennende å suge på tunga si enn puppen. Etter det gikk det veldig bra. Jordmødrene måtte noen gang håndpumpe litt for at Dennis skulle skjønne at det var mattid, men det var bare 2-3 trykk så kom melken. Tipp topp!

Har Dennis vært forskjølt siden han ble født, med tett nese, nysing, osv?

Han hadde et par dager mens vi var i Spania der han var ganske tett i nesen og hadde litt feber, men det gikk ikke lange stunden før han var seg selv igjen. Noen sprut med morsmelk i nesen så ble han frisk som en fisk.

Hvis du noen gang kommer til å studere, hva vil det da være?

Om jeg en dag finner ut at jeg vil tilbake til skolebenken reiser jeg opp til Nord-Norge for å gå på brannskolen! Det hadde vært fantastisk det. Å bli brannkonstabel - drømmeyrket mitt! Men jeg tror nok ikke det kommer til å skje om jeg skal være helt ærlig.

I staden for å finne en benk så hvorfor gjekk du ikke på ammerom?

Haha! Fikk spørsmål om det på facebook også, men vet du hva, det tenkte jeg faktisk ikke på engang! Pleier sjeldent å bry med meg å amme på ammerom, så da tenker jeg ikke over at det finnes. Men nå som dere sier det så vet jeg det jo egentlig. Får huske det til neste gang, haha!

Kan du begynne å lage klær til voksne også?

Så gøy at du spør! Har lekt litt med tanken, og skal starte med å sy noen plagg til meg selv og de nærmeste nå, så får vi se om jeg begynner å selge det også.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Jeg styrer økonomien til Christopher!

 • 13.08.2017 kl. 18:27

Visste dere at Christopher og jeg har hatt samlet økonomi omtrent siden vi ble et par? Vi har ikke sett på noe som "mitt" eller "ditt". Her har alt vært vårt fra dag én. Spesielt etter at vi ble samboere har vi merket mest til dette, og det var også da jeg fikk fullt ansvar for økonomien vår.

Jeg betaler alle regninger. Jeg skriver opp handlelister. Jeg setter av penger til lån og sparing. Jeg har både min og Christopher sin lønn på min konto. Jepp! Alle pengene våre er i min nettbank fordelt på brukskontoen, lånskontoen og to sparekontoer. Så hver gang han får lønn går jeg inn i nettbanken og fører dem over til min konto (jeg disponerer kontoen hans, så han slipper å følge med på det selv).

Det betyr ikke dermed at jeg tar pengene til samboeren min, for selv om de står i min nettbank er de like mye hans. Men vi er begge enige om at han ikke er så veldig flink til å tenke fornuftig omkring økonomi, og helst vil bruke penger så lenge han har. For å si det slik så er han VELDIG FLINK til å bruke penger. 

Dette er en veldig fin løsning for oss! Jeg har fullt ansvar for økonomien, og Christopher kan slappe av uten å bekymre seg for at han bruker opp huslånpengene på ei skjorte, nye sko, energidrikk, full dress, cola og chips.

Hvordan gjør dere det med økonomien? Samlet, delt, har den ene fullt ansvar eller deler dere på det?

Ingenting er morsommere enn pappa på hodet!

 • 12.08.2017 kl. 18:30

Heldigvis var du ikke syk, lille venn! Du bare lurte oss du! Eller kanskje du var litt ekstra sliten akkurat i går? Heldigvis kom du deg utover kvelden. Da lå du på ryggen på fanget til mamma, med hodet ned og bena rett til værs. Du elsker å ligge sånn selv om mamma og pappa sier til deg at du ikke kan ligge slik så lenge, for da får du alt blodet i hodet ditt. Bare tull, tenker du! Kaster hodet bakover, leter etter pappa opp ned og smiler kjempe bredt i det du finner han. Ingenting er morsommere enn pappa på hodet!

I dag hadde du så fine klær på deg. Hjemmestrikket romper som oldemoren din har strikket og lue som tante Marthe har strikket. God og varm i deilig ull! Da smilte du også bredt, men det gjør du for så vidt alltid.

Lille gutten min! Du har blitt så stor allerede!

En mislykket shoppingtur!

 • 12.08.2017 kl. 13:24

10:30 - Jeg spør Christopher om vi skal dra på senteret for å handle. Litt vi trenger og sikkert en del vi egentlig ikke trenger - men slik er det vel alltid? Christopher er den mest ufornuftige jeg vet om rundt penger, så han svarte helt klart JA!

10:37 - Vi har omsider kommet oss ut av pysjamasen alle tre, Dennis har fått ny bleie og Christopher er i ferd med å bære understellet til vognen ut i bilen.

10:40 - Christopher har letet etter bilnøklene gjennom hele gangen, stuen og på kjøkkenet. Han begynner å bli irritert, og jeg reiser meg derfor (med Dennis over armen) for å hjelpe han å lete.

10:44 - Jeg finner bilnøklene i lekekassen til Dennis! Der oppbevarer vi alt mulig. En del av klærne hans, ammepute, leker, luene og jakkene til Dennis, et par bleier. Og tydeligvis bilnøkler da..!

10:45 - Med et sukk tar Christopher i mot nøklene og tar med seg både dem og understellet ut. Der plasserer han understellet i bagasjerommet før han kommer inn igjen og henter stellevesken.

10:46 - Jeg kler på Dennis. Setter han i bilstolen og tar han med meg ut. Leverer han til Christopher, og han fester han i baksetet. Jeg setter meg i passasjersetet og Christopher ved siden av. Bilen er helt stille. Han skal akkurat til å sette nøklene i tenningen og så hører vi tidenes brumming. Vi gir hverandre et oppgitt blikk før jeg reiser meg og går ut av bilen igjen. Dennis trenger ny bleie!

10:49 - Dennis ligger på stellebordet sitt i bare bleia. Alle klærne har akkurat kommet av og jeg skal til å gjøre klar våtserviettene, men kommer så på at vi bare hadde én pakke igjen, så vi pakket den med i stellevesken. Jeg sukker, løfter Dennis opp, går ut i stuen for å finne et teppe og krølle rundt ham. Deretter går jeg ut i bilen, henter stellevesken, inn igjen for å fortsette bleieskiftet.

10:54 - Bleien er skiftet. Klærne er på. Dennis er festet i baksetet og jeg i fremsetet. Vi er igjen klar for å kjøre til senteret. Christopher setter nøklene i tenningen mens jeg holder pusten. Bilen starter og hjulene ruller ut av gården. Vi klarte det, tenker jeg! Endelig er vi på vei.

11:03 - Nesten fremme! Da slår det meg. Stellevesken! Den står fremdeles på rommet til Dennis! Ettersom den inneholder både bleier, våtservietter, ekstra skift, leker, ekstra smokk og mye annet som er veldig nødvendig om vi skal tilbringe et par timer på senteret har vi ikke noe annet valg enn å snu.

11:25 - Tilbake på senteret! Nå er både stelleveske, baby, understell og ett sett foreldre med! Vi krysser fingrene mens vi pakker alt ut av bilen. Det ser ut til at vi har husket alt denne gang! Yes! Endelig litt shoppingtid. Vi fester bilstolen på understellet og triller inn mot butikkene. I det vi trør innenfor spytter Dennis ut tutten. Jeg gir den til ham igjen.

11:26 - Dennis spytter ut tutten igjen, og både Christopher og jeg skjønner hvorfor. Han er sulten! Da er det bare til å lete etter et benk, helst med armlen og uten andre folk på. Det er jammen ikke lett!

11:32 - Vi leter fortsatt. Dennis hylgriner og vi har nå gått en hel runde i øvre etasjen uten å finne en benk eller en plass å amme på. Å gå på senteret på en lørdag var kanskje ikke så lurt. Ettersom Dennis bare griner mer og mer konkluderer vi med at vi MÅ finne et sted hvor jeg kan amme, så da går vi ut i bilen igjen, så sitter vi heller der.

11:51 - Dennis er god og mett. Mamman er sliten og svett og pappan har sovnet mens han satt og ventet. Vi gir opp og kjører hjem igjen.

Å dra på shopping med baby er ikke alltid like lett...

Er Dennis syk igjen?

 • 11.08.2017 kl. 17:48

I dag har jeg ikke fått gjort noe som helst, ikke før Christopher kom hjem fra jobb for halvannen time siden og lagde mat til oss i hvert fall. Da fikk jeg spist. Før det har jeg kun sittet i sofaen med Dennis i armene mine. Han har sovet mesteparten av tiden, men når han har vært våken har han vært helt stille. Han vil bare sitte helt i ro på fanget mitt å kose. Legger jeg han fra meg for å gå på do begynner han å grine. 

Han har heller ikke spist noe særlig, men jeg tilbyr han et par ganger i timen likevel. Dennis er blank på øynene og det virker som han fryser. Hendene, føttene og kinnene er kalde så og si hele tiden - det pleier de sjeldent å være. Jeg har derfor hatt koseteppet hans tullet rundt han i hele dag, og følger stadig med på om han har feber, noe han så langt ikke har hatt.

Nå ligger han rett ved siden av meg i sofaen i babynestet sitt. Helt stille. Vakre, lille gutten min. Masse god bedring til deg! Jeg håper virkelig ikke du er syk igjen. 

Dette MÅ du ha til babyen om høsten!

 • 10.08.2017 kl. 18:55

Nå ligger Dennis på gulvet sammen med Milo og koser seg. To gode venner allerede, de to. Her en dagen lå Dennis og dro Milo i pelsen, mens han bare sto der og godtok alt! Han er så snill med babyen min at jeg kjenner jeg blir rørt. Verdens flinkeste barnevakt.

Ellers gikk vi bort til mamma med vogn i dag. Dennis lå i vognposen med bare ett lag klær på seg, men var likevel god og varm! Hvordan er det mulig, tenker du kanskje..? Jo, det skal jeg fortelle deg! Han hadde nemlig på seg sitt splitter nye ullsett. Jeg sydde det til han tidligere i dag, og synes settet ble så utrolig fint. Det er sydd med kjærlighet av 100 % merinoull! Godt og mykt, og perfekt nå som høsten og vinteren er rett rundt hjørnet.

Ullsettet kan du kjøpe her! Jeg selger også bare bodyen eller bare buksen om du heller vil ha det. Denne fargen er gråblå, men jeg skal også sy i en mørk rosa og en mørk grå farge i løpet av de nærmeste dagene!

Tren det du vil!

 • 09.08.2017 kl. 19:44

På dagens økt hadde jeg egentlig planlagt å ha skuldre og rygg på programmet, men da jeg tråkket inn dørene på Uno fristet det bare ikke i det hele tatt. Da tenkte jeg for meg selv "hva skal jeg gjøre, trene skuldre og rygg uten noe særlig motivasjon eller trene bein med masse motivasjon?". Valget var ikke så veldig vanskelig. Det ble bein og rumpe, og så 3 kilometer roing helt til slutt! Ei helt fantastisk økt.

Jeg vet ikke om jeg hadde hatt like mye å gi om jeg hadde trent rygg og skuldre i dag, og det får jeg nok heller ikke vite, men jeg tror helt ærlig at det hadde blitt ei veldig dårlig økt om jeg ikke gjorde som jeg gjorde. Jeg mener at man må kjenne litt på dagsfølelsen hva man ønsker å trene - SÅ LENGE du ikke velger det samme hver gang, men trener alle muskelgrupper omtrent like mye!

Hva liker du best å trene?

Slik gikk 4 månederskontrollen!

 • 09.08.2017 kl. 15:37

Dennis er snart fem måneder, men var likevel ikke på fire månederskontrollen på helsestasjonen før i dag. Denne kontrollen er kun én gang i måneden, og så samles det en hel gjeng og får "undervisning" av en fysioterapeut samtidig som det kikkes litt på barna. Vi fikk blant annet vite masse om barnas motorikk og hva som er vanlig å gjøre når. Blant annet det å rulle fra mage til rygg - det er det vanlig at de lærer seg når de er mellom 4 og 6 måneder, og det er rett før Dennis får det til selv. Noe så spennende!

Vi fikk mye nyttig info, og jeg føler nå at jeg har litt mer peiling på sånn omtrent når han kommer til å sette seg opp, begynne å gå, krype og alt annet av milepæler han skal gjennom! Gleder meg til tiden fremover.

Ellers var faktisk Dennis den eldste på helsestasjonen i dag, ettersom vi nå gikk med "april-gjengen". Litt rart, for om bare noen dager er det tid for fem månederskontrollen, hehe! Uansett. Vi veide han helt på slutten, og fikk nesten sjokk av resultatet - igjen! Helsesøster som spådde at vekten hans kom til å stagnere litt fremover tok i hvertfall feil. Opp 400 gram til på bare 14 dager! Det er helt sinnsykt, haha. Jeg lurer på hva som plutselig har skjedd med melken min..? Blitt til fløte over natten?

Dennis som har ligget under gjennomsnittet i vekt hele sitt liv, og faktisk helt nede på 14 percentil (!!!) på sitt sykeste - det vil si at 86 % av alle babyer på hans alder var tyngre enn han - ligger nå på 74 percentil! 7890 gram veide den lille (store) gutten min i dag.

Mamma er så stolt over deg, gutten min!

Date night!

 • 08.08.2017 kl. 21:51

Beklager mangelen på oppdateringer her inne i dag, men jeg har rett og slett tatt meg en velfortjent fridag - eller fridag og fridag, jeg blogger jo nå. Uansett! Dagen har gått til å sy masse. Jeg har fått ferdig to supersøt pysjamaser. Den ene i mint med rever på, og den andre i mørk blå med ugler på. Gleder meg til å vise dem til dere, men først må jeg bare få tak i knapper - det er det eneste som gjenstår.

Ei stripete lue fikk jeg også sydd til Dennis, og den ble sååå fin. Den har jeg lagt ut allerede i dag, og dere finner den her. Har en liten anelse om at denne kommer til å bli superpopulær.

Da klokken nærmet seg sytten pakket vi i bilen og kjørte til mamma med vogn, stellevæske med leker, pysjamas, pumpet morsmelk og ikke minst Dennis! Vi hadde nemlig avtalt at hun skulle passe på han noen timer i kveld mens Christopher og jeg fikk noen timer for oss selv.

Vi startet dagen med å dra på McDonalds å spise (wups, men har man fri så må man jo feire!), deretter dro vi for å spille biljard. Vi ble ganske lenge der bort, lenger enn vi hadde tenkt! Helt til slutt kjørte vi hjem og slappet totalt av. Christopher spilte på play stationen mens jeg hoppet i dusjen og tok meg en laaang og deilig dusj uten å måtte bekymre meg for barneskrik eller en sulten baby.

Klokken åtte kjørte vi tilbake til mamma for å hente gullgutten vår, og selv om vi bare hadde vært borte i tre timer kjente jeg på savnet likevel. Det var veldig godt å se han igjen med andre ord! Jeg skal likevel innrømme at jeg sniktittet på han via snapchatten til mamma og lillesøster!

Nå ligger Dennis i sengen sin og sover, mens Christopher og jeg nyter resten av kvelden foran tv-en!

Tenk at du som har vært så mye syk likevel smiler så tappert!

 • 07.08.2017 kl. 22:24

For en produktiv dag! Nå har Dennis fått masse nytt i klesskapet sitt i tillegg til at både stelleveske og smekkemappen har fått påfyll. Jeg har nemlig sydd og sydd de siste timene, og storkost meg med å produsere det ene etter det andre. Postmannen var så snill å levere både kantbåndsapparat og nye stoffer til meg i dag, at de neste dagene kommer det mange nyheter i nettbutikken. Jeg tenkte jeg kunne vise dere noen av dem allerede.

Stellematter som tar bitteliten plass i stellevesken er genialt på tur. Enten om man er en plass det ikke finnes stellerom eller stellematte, eller om man er kjøpesentre eller andre plasser med stellematter som blir brukt av veldig mange hver eneste dag. Da er det veldig greit å legge sin egen stellematte oppå den som allerede er der. Det blir litt mer hygenisk i tillegg til at det blir enda mykere for babyen. Pluss, pluss! Denne tar også veldig liten plass i stellevesken og gjør det mulig å skifte bleie hvor og når som helst.

Jeg har sydd den i tre forskjellige farger så langt! En ensfarget blå som du kan kjøpe her. Ensfarget grå som du kan kjøpe her og en med et supersøtt uglemønster som du kan kjøpe her.

Denne supermyke heldressen finnes også i nettbutikken nå! Den har et slags pelslignende stoff på innsiden noe som gjør den supermyk og deilig mot ømfintlig babyhud. Perfekt nå som høsten er rett rundt hjørnet. Den er også helt uten irriterende knapper over magen - kun én knapp på skulderen. Den kan kjøpes her!

Dennis elsker den!

Smekker kan du også kjøpe nå! Kun i én farge foreløbig, men den fargen er så fin at jeg ikke vet om det er vits å komme med flere. Hehe, neida! Det kommer flere, men ikke helt enda. Lysegrønn med stjerner, og hvit kant rundt! Denne er også supermyk med samme myke stoff på undersiden, og den absorberer sikkel veldig godt. Den kan kjøpes her!

Ellers må jeg bare få fortelle dere en liten ting! Denne gutten min er nemlig blitt sinnsykt blid den siste tiden. Jeg krysser alt jeg har for at det er tarminvaginasjonen som gjør betydelig mindre vondt og at det er dét som er grunnen til at han smiler så masse! Jeg synes også det er helt utrolig at en gutt som har vært så mye syk likevel er SÅ GLAD. Vi trenger bare å se på han så gir han oss tidenes glis tilbake. Det viser bare at han allerede har en sinnsykt stå-på-vilje og har evnen til å se det positive i alt - uansett hvor lite det måtte være. Mammahjertet mitt smelter!

Du er helt fantastisk gutten min!

Best i test: våtservietter!

 • 07.08.2017 kl. 17:22

Dere likte bleieguiden fra forrige uke så godt, så da tenkte jeg å ta en våtserviettguide i dag. Ettersom det finnes et hav av merker på våtservietter kommer jeg ikke til å gå innom hver og en jeg selv har prøvd (for det er ganske mange forskjellige, hehe), men heller fortelle dere litt om min favoritt! Hvilket merke jeg synes er best i test. Så kan dere komme med deres favoritter i kommentarfeltet..?

Jeg har noen få punkter som er nødt til å krysses av for at jeg i det hele tatt skal kunne bruke våtserviettene! Jeg vet ikke om alle er like kresne på våtservietter, men selv vet jeg i hvertfall akkurat hvilke jeg vil ha. Våtserviettene er nødt til å være fuktige nok men samtidig ikke for fuktige. De skal heller IKKE lukte noe. Jeg har brukt våtservietter som stinker parfyme lang vei, og det er uaktuelt å tørke Dennis med dem. Ser ikke for meg at de kan være så snille mot den ømfintlige, tynne huden.

Sist, men ikke minst. Dette er nesten det viktigste punktet! Våtserviettene må slippe hverandre, om dere forstår den beskrivelsen. Om man drar opp én våtserviett, så får man ett tørk. Ikke en hel remse slik at man må bruke den andre hånden (som gjerne er opptatt med å holde føttene) til å stoppe dem. Jeg vet ikke om dette gir mening for dere, men de av dere som også synes det er irriterende å plutselig dra ut ALLE våtserviettene når man egentlig bare skulle ha én forstår nok problemet!

Jeg synes også det er viktig at det er en god lukkemekanisme på pakken, eller så er det fort gjort at alle våtserviettene blir ødelagt. Er det bare en teip som lukker pakken skal det ikke mer til enn en bølge under teipen for at det skal komme luft inn. Alle disse punktene er det bare ett merke jeg har testet til nå som oppfyller, og det er LILLEGO! Jeg elsker våtserviettene deres. Verdens beste!

I tillegg er det en av de billigste, så jeg klager ikke! Pakken lukkes og åpnes ved hjelp av et plastikklokk som er festet på "posen", våtserviettene kommer ut én og én, de er akkurat passe fuktige og lukter ingenting! Elsker dem.

Nå er jeg veldig spent på å høre hvilke våtservietter du liker best, og ikke minst hva som er viktig for at våtserviettene skal regnes som favoritter for deg?

Ukens spørsmål #31

 • 06.08.2017 kl. 17:47

Hvordan har du råd til å være i permisjon helt frem til august neste år? :-)

Så lenge barnet ikke går i barnehage får man kontantstøtte, som jeg tror ligger på 7500,- i måneden, og dét sammen med pappaen sin lønn vil jeg tro vi klarer å leve veldig greit på :-) Er jo bare snakk om noen måneder likevel.

Så flink du er! Syr du kun med symaskin eller har du skaffet deg en overlock?

Drømmen er å skaffe meg en overlock etterhvert, men foreløbig syr jeg kun med vanlig symaskin - og det går kjempe fint, det tar bare litt lenger tid enn om jeg hadde hatt en overlock :-)

dette settet kan kjøpes her

Hva pakket du med deg til svømmehall? Og hva var planene når dere tok han med, hva dere skulle gjøre og slikt. Vi har så lyst til å ta vår lille på 3 mnd med til en av svømmehallene selv, men vet ikke hva vi skal ha med oss og hvordan vi kan gjør det med ham

Vi pakket egentlig med oss akkurat det som vi pleier når vi drar ut i tillegg til badebleie og to håndkler til Dennis! Pluss håndkler og badetøy til oss selv. Shampo og balsam brydde vi oss ikke med å ta med ettersom Dennis ikke skal ha slik på seg likevel så da hadde jeg tenkt å dusje når jeg kom hjem. Grunnen til at vi tok med oss to håndkler var for å ha ett å ta rundt han når vi går opp fra bassenget og ett til å tørke han med etter at vi har dusjet.

Gleder du deg til jul? hva skal du i julen? :) tenk så gøy det blir med Dennis i julen :D kan du skrive et innlegg om dette?

Jeg gleder meg veldig til julen, så det kan jeg selvsagt skrive et innlegg om!

Hvordan kan man få plass i julemarkedet? Hvor søker man liksom?

Du søker her, og så får du en mail med mer info dersom du blir en av de aktuelle.

Vil du fortelle litt om hva du spiser og hvor ofte du trener for å nå de resultatene du vil ha? :I
Jeg spiser egentlig ganske vanlig. Prøver å ikke holde det for strengt nå ettersom jeg vet det kommer til å bli veldig ensformig og strengt når jeg skal begynne på fitnessdietten. Det eneste jeg gjør er å begrense søtsakene, og velge light- og zeroprodukter fremfor de med flere kalorier. Jeg prøver å trene 5-6 ganger i uken, men ser ikke supermørkt på det om jeg ikke får tid en dag. Da går jeg meg heller en litt lengre tur med Dennis.

Så utrolig stor forskjell. Er sikkert deilig og bli kvitt baby kiloene. Ikke at jeg har noe med det og du har sikkert svart på det før. Men la du på deg mye under svagerskapet?

Ja, det er det virkelig! Alt blir så mye lettere med engang! Jeg la på meg veldig mye. Over 30 kilo! Sist gang jeg veide meg hadde jeg lagt på meg akkurat tretti, men fire dager etter fødselen hadde jeg kun gått ned 2,5 kilo, og derfor sier det seg selv at jeg har vært tyngre. Bare Dennis, fostervann, morkake og det som hører med veier jo ganske mange kilo alene.

Kunne du skrevet litt om kostholdet ditt? Dele oppskrifter eller tips til å spise sunnere?

Det gjør jeg hele veien, bare ta en titt i mat og oppskrift-kategorien min som du finner her.

Hva gjør Dennis mens du syr :) ?

Sover, leker i babygymmen sin eller er med pappaen sin.

Jeg bare lurer, men hvordan er det å stille i bikini fitness med tanke på strekkmerker osv? Er det noe som blir tatt med i vurderingen, siden det faktisk er kroppen din som blir dømt? Leker med ideen om å prøve selv, men tanker som dette med strekkmerker(som jeg har) stanser meg litt fra å tørre å prøve.

Hm, vet du hva, det aner jeg faktisk ikke. Men jeg tror ikke det skal ha så veldig mye å si. I så fall vil jeg heller ikke tro de viser så veldig godt når man får noen lag med spray tan på. 

Er det noen grunn til at du aldri tar bilde av profil sett bakfra ? Bare framme og siden ?

Jeg tar bilder bakfra..? Men om det er i formoppdateringene du mener så er det egentlig ikke noen grunn til det. Jeg tok alltid bilder både bak, fremme og fra siden før, men syntes egentlig det ble litt mye, så har heller bare tatt fra siden og forfra de siste månedene.

Er det du som lager disse tingene? Isåfall utrolig bra gjort.

Det er det! Tusen takk.

Luene kan kjøpes her

Har du noen planer for framtiden i forhold til dette?

Drømmen hadde jo vært å kunne leve av sying og blogging, men om ikke det går kommer jeg helt klart til å fortsette å ha det som hobby.

Kan du skrive mer om kostholde ditt? Gode, billige middager, smoothieoppskriftee, pålegg osv..

Jeg har allerede en god del oppskrifter i matkategorien min, men kan absolutt dele innlegg i den kategorien litt oftere om det er interessant!

Hvor er bhen fra?:)

Den på førbildet er fra glamom og den på etterbildet er fra h&m! Begge er ammebher.

Kan du lage et innlegg med tips til å gå ned i vekt slikt som du har gjort nå? Hva spiser du i hverdagen og hvor ofte trener du osv...

Jeg er ingen ekspert på dette feltet, og det som fungerer for meg fungerer kanskje ikke for deg. Så jeg vil ikke skrive noe eget innlegg om akkurat dét, men du finner svar på det meste ved å lese bloggen min ettersom jeg skriver om både mat og trening jevnlig. 

Hvordan går med deg? =)

Takk som spør! Meg går det veldig bra med! Storkoser meg om dagen.

Hvor er elefanten fra?

Hvilken? Det er så mange elefanter inne på det rommet, hehe.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

5 tips som hjelper deg å gå ned i vekt!

 • 05.08.2017 kl. 14:09

Innlegget inneholder reklame

Etter at jeg la ut formoppdateringen fra august hvor før bildet var et bilde rett etter fødselen i stedet for et bilde fra måneden før har jeg fått utrolig mange kommentarer som omhandler hvordan jeg har klart dette. For å gå ned nesten 20 kilo på fire måneder er i seg selv ganske ekstremt, og ikke noe man kan gjøre når som helst. Derfor vil jeg gjerne minne dere på at før-bildene og før-vekten ble notert bare fire dager etter fødselen.

Derfor hadde jeg nok en del vann igjen i kroppen og jeg tror heller ikke livmoren hadde trukket seg helt tilbake enda. Om jeg husker riktig gikk jeg ned til 7,5 kilo i løpet av de 14 neste dagene. Etter det har det derimot gått litt saktere, og det er også etter dette jeg gikk inn for å få kroppen min tilbake. Under her har jeg skrevet litt om endringene jeg gjorde!


- 5 tips som hjelper deg å gå ned i vekt -

Bruk sukrin i stedet for sukker

Først og fremst, ja, jeg vet at det er veldig delte meninger om kunstig søtning, og nå kommer jeg sikkert til å få flere linker til artikler som forteller hvor farlig dette er. Men jeg tenker slik at det hadde ikke vært lovlig å selge om det var så farlig som enkelte av dere påstår. Flere milliarder mennesker velger også produkter med kunstig søtning fremfor de som er proppet med kalorier hver eneste dag - og jeg har enda til gode å høre om noen som ikke overlevde av det. DERFOR velger jeg å anbefale dere å bruke sukrin i stedet for sukker.

Har du søtsug? Smør og sukrin på ei speltlompe. Det smaker fantastisk godt, men er jammen kalorifattige likevel. Samme med bakevarer, pannekaker, i havregrynet, på grøten eller hvor som helst du bruker sukker til vanlig. Erstatt det med sukrin og du har plutselig spart veldig mange kalorier.

Sukrin kan kjøpes her

Spis gode måltider

Når du ønsker å gå ned i vekt tenker du kanskje at det svarer seg å halvere middagsporsjonen? Nei, nei og nei, dette blir helt feil. I de aller fleste tilfeller ender det bare med at du lurer deg ut på kjøkken for å frotse i godteskapet eller spise alt du kommer over i kjøleskapet en time etterpå. I første omgang kan du heller konsentrere deg om å kutte ut alt du spiser mellom måltidene, også heller spise gode måltider jevnt gjennom dagen som holder deg mett lenge!

Proteinpannekakene på bildet over kan kjøpes her

Beveg deg bittelitt mer enn du pleier

Gå til postkassen i stedet for å stoppe med bilen på vei hjem. Ta trappene i stedet for heisen. Sykle til nærbutikken i stedet for å kjøre. De små forandringene gjør den store forskjellen. Om du klarer å vende deg til disse forandringene vil du fort merke at du plutselig forbrenner ganske mange flere kalorier i løpet av en dag.

Ikke kjøp godteri

Dersom du sliter med å holde deg borte fra godteskapet eller snopeskuffa har jeg et godt tips til deg! Og det er rett og slett å la være å kjøpe inn godteri, sjokolade, chips og kjeks. Om du ikke har det i skapene når søtsuget melder seg er det så mye lettere å la vær å spise det i forhold til om du bare kan gå på kjøkkenet og forsyne deg. Plutselig frister det ikke sååå mye med noe godt om du faktisk må kjøre ut for å kjøpe det.

Gå over til lightbrus

Det beste er jo å kutte ut brusen helt. Om du klarer å kose deg med vann om kveldene - gjør det! Men flertallet av oss klarer nok ikke det. Det gjorde ikke jeg når jeg gikk på fitnessdietten engang! Hemmeligheten er rett og slett å drikke lightbrus. Igjen, jeg vet det er delte meninger om dette, men selv synes jeg lightbrus er genialt. Det smaker akkurat like godt som all annen brus, men er helt tom for kalorier! Applaus for lightbrus.

Hvilke tips for vektnedgang vil du dele?

Mislykket tur til svømmehallen!

 • 04.08.2017 kl. 18:50

Vi har planlagt denne dagen i flere uker! Endelig hadde Christopher fri på samme dag som svømmehallen hadde formiddagsåpent (uten at det var lørdag eller søndag). Vi ønsket nemlig å dra i Tysværtunet som er et badeanlegg en tjue minutters kjøretur fra oss etter at vi så hvor mye han likte å bade i basseng i Spania. Men vi ville ikke dra når det var masse folk ettersom det da blir mye spruting og plasking rundt en liten baby.

Vi fant ut at den fjerde august passet perfekt. Pakket med oss alt mulig rart i både stelleveske og sekk før vi satt oss i bilen og kjørte bort. Vi kjørte til og med en skikkelig omvei slik at Dennis skulle få seg en god blund før badingen - han sovner nesten alltid i bil. Da vi ankom svømmehallen etter en lang kjøretur og amming i bilen før vi gikk inn ble vi sjokkert over å se hvor mange folk det var der.

Hallen var virkelig helt full! Vi ble stående i vinduet ned til svømmebassenget et par minutter, men bestemte oss vel egentlig med det samme. Dette var altfor folksomt for lille Dennis. Vi tok derfor både stelleveske og sekk over skulderen igjen og gikk ut til bilen. Det var den badedagen, haha! Vi hadde heeelt glemt ut at det er skoleferie nå, og derfor like mye folk på en tirsdag, fredag eller søndag. Vel, vel. Vi prøver bare igjen etter at skolen har begynt!

Har du tatt med deg baby i svømmehall før? Hvordan gikk det?

Vinneren av konkurransen!

 • 04.08.2017 kl. 15:20

Husker dere konkurransen som hadde en gratis personlig almanakk som premie? Kanskje deltok du til og med selv..? Vinneren er trukket, og epostadressen din er sendt til personlig almanakk så tar de kontakt med deg. Litt annerledes enn jeg pleier å gjøre det, for vanligvis tar jeg kontakt med vinneren selv. Denne gangen blir det altså ikke slik, men jeg tenkte jeg kunne røpe vinneren her likevel! 

Vinneren er... Hanna! Etternavnet ditt vet jeg ikke, og jeg har heller ikke lyst til å skrive epostadressen din åpenlyst her på bloggen i tilfelle du ikke synes det er greit. Men det var faktisk bare én av alle de som deltok i konkurransen som hadde dét navnet. Dersom det er nettopp deg kan du sitte spent å vente på en mail fra personlig almanakk i løpet av de neste dagene!

Gratulerer så masse.

Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere!

 • 03.08.2017 kl. 21:46

Jeg har holdt noen utrolig spennende nyheter for meg selv i det siste, men nå vil jeg endelig fortelle dere om det kjekke vi har i vente! Det er ikke mange ukene siden jeg startet nettbutikken min, men jeg har likevel vært så heldig å få plass på årets julemarked i Haugesund! Du kan altså finne meg i en av bodene på rådhusplassen i helgene før jul. Dette blir så spennende, og jeg gleder meg veldig masse.

Nå om dagen er jeg derfor litt i grubleboksen når det kommer til hvilke produkter jeg skal velge å satse på. Det sier seg selv at jeg ikke kan selge ALT i ei bod på 4 kvadratmeter, men jeg vil absolutt prøve å ha et godt utvalg likevel. Når det er sagt kan jeg gjerne vise dere noen av de siste nyhetene i nettbutikken. Blant annet luer i nye farger og to nye komplette sett! Du finner alle produktene her!

Komplett sett med iskrem her // gult komplett sett her

Alle plaggene selges også hver for seg, men jeg linker kun til de komplette settene ettersom du sparer en del penger ved å kjøpe dem i forhold til et og et plagg.

Hva synes du om de nye plaggene, og ikke minst at jeg har fått plass på julemarkedet?

Deilig og sunn smoothie på 1-2-3

 • 03.08.2017 kl. 14:19

En grønn smoothie er ofte noe som skremmer mange fra å tørre og smake. For det ser kanskje ikke like delikat ut som en mørk gul eller dyp rød, men den kan absolutt være like god! Denne jeg lagde meg tidligere i uken smakte hvert fall helt fantastisk. Faktisk så god at jeg ønsker å dele oppskriften med dere.

Du trenger:

1 neve spinat, 1 eple, 1 kiwi, 1/2 avocado, 1/2 lime, 1 banan og 2 never isbiter

Kutt eple, kiwi, avocodo og banan i biter. Kjør alt godt sammen i en blender før du tilsetter isbiter og saften av en halv lime. Blant alt godt sammen i et par minutter til og plutselig har du et supert lite måltid i farta.

Håper det smaker!

Video: styrkeøvelser med barnevogn!

 • 02.08.2017 kl. 19:56

Som jeg nevnte for dere tidligere i dag bestemte jeg meg for å slå sammen treningsøkt, trilletur og sypause på denne travle dagen. Resultatet ble da ei skikkelig god treningsøkt og flere nye øvelser. Eller, gamle øvelser med en ny vri, blir vel mer rett å si. Og bare for å nevne én ting først, flere av disse øvelsene har jeg ikke trent siden før graviditeten for over ett år siden, så jeg er ganske rusten for å si det mildt, hehe.

Push up for eksempel! Wæ, resultatet skremte meg. Jeg klarte kun fire stykk, og ingen av dem var hele engang. Jeg måtte stoppe litt før jeg kom helt ned! Så det er definitivt en øvelse som skal få bli med på treningsprogrammet mitt fremover. Den tredje øvelsen på videoen under her også. Den klarte jeg helt fint før, men som dere ser må jeg stoppe ganske tidlig nå. Hjelp.

Vel, vel, det betyr vel bare at det kun kan gå én vei! Ellers er det bare til å spør hvis det er noe dere lurer på angående utførelse, hvilke muskler man bruker etc på øvelsene over. Når det er sagt er det bare til å hoppe i treningstøyet å komme deg ut på en skikkelig god trilletur MED styrkeøvelser. Kjør 10-15 repitisjoner på hver øvelse, og gjerne 3-4 runder. Lykke til!

Fortell meg gjerne hvordan det gikk!

Trening for travle småbarnsforeldre!

 • 02.08.2017 kl. 17:01

Etter salget på nettbutikken min i går har jeg ekstremt mange bestillinger å sy, og da får jeg plutselig ikke tid til noe annet. Jeg lurte derfor veldig på hvordan jeg skulle få tid til å trene i dag! Dennis får jo såklart all den oppmerksomheten og tiden jeg har til overs. Etter at Christopher gikk på jobb i dag satte jeg meg derfor ned for å amme etter en goood del sying. Hodet mitt trengte virkelig en pause, og Dennis begynte å bli trøtt. Perfekt!

Jeg la han i vognen, tok på meg treningstøyet og valgte å slå så mange fluer i én smekk som overhodet mulig. Først trillet vi en liten tur mens lille prinsen fikk sovne godt. Da jeg merket at han sov veldig tungt stoppet jeg opp for å ta noen styrkeøvelser med vognen. Det gjorde godt for både kroppen, humøret og hodet at jeg bare er nødt til å dele tipset videre med dere.

Senere i kveld kommer derfor en video med noen få styrkeøvelser som virkelig er tunge, og som gjør trilleturen til tidenes treningsøkt! Perfekt om man ikke har tid til å dra på treningssenteret en dag. Eller rett og slett bare vil variere treningen litt.

Titt innom i kveld igjen for å se videoen!

Formoppdatering: august 2017

 • 01.08.2017 kl. 18:31

Nok en ny måned er her, og denne måneden vil jeg gjerne gjøre noe litt annerledes. Istedenfor å sammenligne bildene fra i dag med dem fra 1.juli vil jeg heller vise dere bildene som ble tatt fire dager etter fødselen mot de som ble tatt i dag (eller for å være ærlig tok jeg dem egentlig i går). Jeg synes det er så utrolig! Litt over fire måneder og skiller disse bildene, og jeg føler nesten ikke det har skjedd noen ting med kroppen min.

Jeg ser meg i speilet hver eneste dag, og føler egentlig jeg stirrer tilbake på samme jenta med den samme kroppen som jeg gjorde da vi kom hjem fra sykehuset en kald dag i mars. Vel, disse bildene er et klart bevis på at det gjør jeg i hvert fall IKKE! Kanskje dette bare viser hvor viktig det er å ta bilder og måle seg underveis når man jobber med å forandre kroppen sin - enten man vil opp eller ned i vekt, opp eller ned i fettprosent, eller i muskelmasse. Det kan være veldig vanskelig å bedømme om det skjer noe i det hele tatt om ikke man dokumenterer underveis!

Jeg er kjempe glad for at jeg turde å ta av meg til undertøyet foran Christopher fire dager etter fødselen. At jeg lot han knipse bilder av meg mens jeg følte meg så ekstremt ukomfortabel! Det var helt forferdelig der og da, og spesielt å dele dem med dere etterpå. Men nå er jeg sååå glad for at jeg turte. For det er nå jeg ser den store forandringen som har skjedd!

På bildene til venstre veide jeg 97,5 kilo. I dag veier jeg 79 kilo. Jeg har fremdeles en lang vei igjen før jeg kan stille i bodyfitness, men fy søren så stolt jeg er over hvor langt jeg allerede har kommet!

GIGANTISK SALG på ALT i nettbutikken!

 • 01.08.2017 kl. 11:06

Nå føler jeg endelig at jeg har kommet skikkelig i gang med nettbutikken min, og det vil jeg gjerne feire med et gigantisk salg. KUN I DAG får du en rabatt på hele 20 % på absolutt alle varer! Jeg fyller på med nye produkter hver eneste dag, så ta deg gjerne en tur innom om det så bare er for å kikke. Noen av klærne går til og med helt opp til størrelse 110!

Kjoler, heldresser, babynest, ammeputer, luer, bukser, komplette sett, smokkelenker... listen er lang. Klikk her for å komme til nettbutikken, og bruk rabattkoden "20sommer" ved betaling for å få ordren din mye billigere. Salgsprisen vises dermed ikke før du kommer til kassen og har tastet inn rabattkoden.

GOD SHOPPING!

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no