LinnThereseDagsland -

Gøy å spise mammas nese!

 • 31.07.2017 kl. 20:22

Haha, dere er bare nødt til å se filmen over her MED LYD! Det er noe av det søteste jeg har hørt, og ikke minst ekstremt gøy at jeg fikk det på film. Dennis og jeg satt og koste på morgenkvisten. Vi satt utrolig tett inntil hverandre og jeg tok opp mobilen for å filme dét. Plutselig snur Dennis ansiktet sitt rett mot mitt, åpner munnen og begynner å spise forsiktig på nesen min.

Ikke vet jeg hva som fikk han til å bryte ut i verdens søteste, rullende latter - men noe må det ha vært. Kanskje var det morsomt å være så nærme mamma, eller kanskje konsistensen på nesen var hard og rar i forhold til hva han pleier å ha i munnen..? Hva tror dere? Latteren hans er dere i hvertfall nødt til å få med dere!

Snurr film.

Barnerommet - det fineste rommet i huset!

 • 31.07.2017 kl. 13:44

Det er litt rart hvordan det minste rommet i huset samtidig er det fineste... Eller, badet vårt er kanskje mindre. Og gangen! Men finere? Nope. Barnerommet er rommet jeg er desidert mest stolt over. Det er også det rommet som alltid er ryddigst. Jeg forandrer også stadig på ting der inne. Enten om det er så lite som å bytte hylleplass på to pynteting eller om jeg flytter møbler - det er liv og bevegelse i det hele tiden. Derfor tenkte jeg at det kanskje var på tide å vise dere hvordan det ser ut der inne igjen!

Dennis er den personen i verden som betyr aller, aller mest for meg. Uten tvil! Han er jo barnet mitt, så det sier seg kanskje selv? Jeg elsker han over alt på jord, og kanskje det er akkurat derfor jeg er så opptatt av at det alltid skal se perfekt ut på rommet hans..? For det er ikke akkurat slik at han leker der inne enda. Eller sover for den del! Det eneste vi gjør der inne er å finne klær til han, skifte bleie og oppbevare alt som er hans. Jeg synes det er så unikt at jeg kan føle så sterkt for et rom!

Da vi fant ut at fuglene hadde bygget reir i ventilen inn til rommet hans begynte jeg å gråte. Tenk alle de bakteriene! Inn til akkurat DET rommet. Ikke nok med det men ventilen befant seg også rett over sengen til min lille skatt. Det var helt fryktelig. Han sov der ikke. Faktisk var han ikke født engang. Men likevel følte jeg at rommet hans måtte beskyttes mot rot, bakterier og alt som er ondt. Det føler jeg fortsatt.

Rommet til Dennis skal heller fylles av barnelatter, gode minner, de første skrittene, overgangen til seng for store gutter og første besøk av tannfeen. Det er der inne han skal lære å dele, det er der inne øynene hans kommer til å glitre av spenning mens vi leser eventyr før leggetid, og det er der inne Dennis kan trekke seg tilbake om han ønsker å være litt alene. Rommet hans. Bare hans.

Det fineste av dem alle.

Ukens spørsmål #30

 • 30.07.2017 kl. 16:00

Kjempefin men har du andre farger?

Ja, heldressen har jeg sydd i to forskjellige farger så langt! Ta gjerne en titt på den grønne med prikker her og den hvite med ballonger her.

Jeg synes du alltid fremstår som veldig lykkelig og at du klarer å se glede i de små tingene. Jeg forstår veldig godt at man er i lykkerus når man har baby, mann og nytt hus, men jeg bet meg veldig merke i dette før hus og baby kom inn i bildet også. Er dette noe som bare ligger i din natur eller er det noe du har (og kanskje fortsatt) jobber med? (Altså å se glede i de små tingene og generelt se positivt på livet.) Regner med at også du har dårlige dager, hvordan møter du desse dagene og hvordan kommer du deg "opp" igjen?

Herlighet for en utrolig koselig kommentar å få! Jeg synes selv jeg også er veldig flink til å se det positive i ting. Å ha fokus på det gode og fine er absolutt noe jeg jobber med hver eneste dag, men det er også noe som ligger i min natur. Det er slik jeg er som person. Verden blir jo et mye koseligere sted om man ser det positive i enhver situasjon. Da er det også litt enklere å tillate seg å være deppa på de litt tyngre dagene. Det gjør jeg! Da ligger jeg kanskje inne sammen med Dennis hele dagen. Bare koser med han og er lei meg - rett og slett. Også våkner jeg opp til en ny dag med masse energi og et stort smil dagen etter! 

Hvor i Spania har dere hus? så formbildene dine den 1.7 og bakgrunnen så fryktelig kjent ut!!!

Leiligheten vi leide ligger i Punta Prima - noen få minutter utenfor Torrevieja.

Hva jobber moren din som?

Hun jobber i barnehage! Og på fritiden er hun manageren min. Haha, helt ubetalt blir hun hamret ned med ti tusen forskjellige spørsmål hver eneste dag stakkar. Hun mottar meldinger til alle døgnets tider som omhandler alt fra ideer til blogginnlegg, sytips eller statistikk! Kjenner på et stikk av dårlig samvittighet når jeg ser at hun våknet av meldingen jeg sendt klokken to om natten - meningen var jo bare at jeg skulle sende ideen til henne nå i frykt for å glemme det, også kunne hun lese det når hun våknet dagen etterpå. Heldigvis tror jeg hun liker at jeg spør henne om alt og ingenting! ...men kanskje ikke om natten da...

Den marsmødrene gruppa, kan du legge til folk der? Fikk en liten i mars, bor i hgsd :)

Det skulle jeg gjerne gjort, men nå er det dessverre innslippstopp i den gruppen! Vi har rundet 200 medlemmer og det begynner derfor å bli ganske mange. Men kanskje noen vet om det finnes flere marsgrupper på facebook?

EDIT: Hvis du sender meg en melding på facebook kan jeg legge deg til i barselgruppa vår for oss her på Haugalandet om du ønsker!

Delte selv alle 4 gangene :) Hadde ikke facebook eller noe slikt med de 3 første .... Hvordan visste den personen som delte at Dennis var født? Var det ikke bare du og faren som var til stede under fødselen?

Så heldig! Det må ha vært veldig godt å kunne dele selv. Vi sendte ut en liten melding til de aller, aller nærmeste om at han var født. Men hadde tidligere gitt klar beskjed om at vi ønsket å dele det selv. Dessverre er det noen som ikke klarer å holde seg, så meldingen gikk rett ut på facebook..! Ellers var det kun jeg og Christopher som var tilstedet under fødselen ja.

Hvis du bruger to af de scoops og 1,5 dl vand, hvor mange sådanne små pandekager som du har lavet, får du så? Kan man også lave de tynde der dækker hele panden? Hvor mange er der så nok til at lave?

Disse pannekakene jeg har på bildet er fra 2 scoop med proteinpulver og 1,5 dl vann. Om man vil ha så store pannekaker at de dekker hele stekepannen har man nok til to tynne eller ei tykk på en porsjon. Og dette er faktisk akkurat passe til å bli god og mett på! De metter altså godt.

Knallfint men du har ikkje andre heile sett?

Tusen takk, så gøy å høre at du liker det! Nei, jeg har dessverre ikke andre farger enda, men jeg står på og syr som en galning - lever opp til nettbutikknavnet altså :'-D Jeg har noen lyserosa, lysegule og lyseblå stoffer på vei, og de tenker jeg å sy flere hele sett av, også kommer jeg selvsagt til å fylle på med flere mønstrete sett etterhvert. Om det er et spesielt stoff du venter på kan du bare sende meg en mail til linntherese@sygalelinntherese.no eller sende meg en melding på facebooksiden min, så prioriterer jeg DIN FARGE! Settet med isbjørner kan du kjøpe her.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Jeg kunne ikke klart meg uten + GIVEAWAY!

 • 30.07.2017 kl. 11:26

Jeg tror jeg har nevnt det før, men jeg klarer ikke å la være å si det enda en gang - å ha sin egen personlige almanakk er genialt. Spesielt nå som jeg ammer, men jeg er overbevist om at jeg kommer til å fortsette etter ammeperioden også. Denne boken er virkelig min aller beste venn, og her skriver jeg absolutt alt! Forfallsdato på regninger, idéer til blogginnlegg, avtaler på helsestasjonen, syoppdrag, når Christopher skal jobbe, viktige ting jeg må huske, handlelister, middagsplaner og alt annet jeg må huske.

konkurranse i samarbeid med personligalmanakk.no

Når man har alt på samme på plass på den måten blir livet med ett MYE mindre bekymringsverdig. Jeg lover dere! Jeg har følt meg så lett i kroppen det siste halve året og vet at det er almanakken min som er grunnen! Jeg slipper å gå rundt med følelsen av at jeg har glemt noe viktig, eller å balansere ti forskjellige avtaler i hjernen på samme tid. Nå gir jeg bare boken et raskt blikk så har jeg full kontroll. I love it!

slik ser almanakken min ut denne uken! Veldig rotete, men likevel - tenk så fantastisk og mer systematisk å få rotet ned på papir i stedet for å ha det i hodet! For DET hadde vært rotete det.

Nå har jeg hatt min personlige almanakk i et halvt år, og har allerede boken for 2018 liggende klar! Jeg har en litt mindre variant til neste år - men det er kun for at den skal bli enklere å ta med seg over alt. Den jeg har nå er i A4 størrelse og blir derfor stort sett liggende hjemme når jeg drar på besøk eller shopping. Til neste år kan jeg altså til og med ta med meg almanakken min hvor enn jeg skal. Du kan bestille din egen alamanakk på personligalmanakk.no

Ettersom jeg er frelst og synes alle skal ha en slik erstatter for hukommelsen vil jeg gjerne kjøre en giveaway! Premien er en personlig almanakk som du kan designe akkurat slik du ønsker, og alt du trenger å gjøre for å delta er å like facebooksiden min (det kan du gjøre ved hjelp av boksen rett under her).

Legg igjen en kommentar når du har gjort det hvor du skriver "ja takk". Husk å skrive inn epostadressen din i feltet for epost.

Vinneren trekkes allerede nå på onsdag! Del blogginnlegget på facebook for å øke mulighetene dine for å vinne!


Nå finnes også personlig almanakk på instagram. Følg dem gjerne om du ønsker å se mange inspirerende bilder - @personligalmanakk og bruk hashtaggen #personligalmanakk om du vil dele bilder av DIN almanakk.

Samme topp - fire måneders forskjell!

 • 29.07.2017 kl. 22:16

Jeg blir like sjokkert hver gang jeg ser tilbake på bilder fra slutten av svangerskapet. Magen var så svær! Ekstra gøy med formbilder når førbildene er så forskjellig fra etterbildene. Men nå er det heller ikke bare trening og kosthold som er forklaringen på forandringen heller, så det er kanskje litt juks..? Det at Dennis kom ut av magen har helt klart mest å si!Når det er sagt tror jeg absolutt jeg ville vært større nå om jeg ikke hadde satt foten innom uno eller tenkt over hva jeg spiser! Litt ironisk at jeg skriver dette i dag, haha, for lørdager er alltid fridager! Altså jeg har fri fra trening og spiser akkurat det jeg har lyst på. Resten av uken holder jeg kostholdet fritt for unødvendig fett og sukker, og prøver å trene hver dag. Annen hver dag med styrke + kardio og bare kardio.

Blir spennende å se hvordan kroppen ser ut om fire måneder til!

The perfect breakfast!

 • 29.07.2017 kl. 16:58

I dag er det lørdag, og da er det vel innafor å une seg pannekaker til frokost - er dere ikke enig? Jeg lagde derfor pannekaker til meg og min kjære i dag morges. Det smakte helt fantastisk, spesielt med sukkerfri pannekakesirup over! Nå er det én liten ting jeg har holdt hemmelig for dere, og jeg lover at dere ikke hadde merket det om dere hadde fått spist denne retten først heller.

innlegget inneholder adlinks

Jeg spiste dette til frokost flere ganger denne uken - med verdens beste samvittighet! Dette er nemlig proteinpannekaker, men det betyr ikke dermed at de smaker ekkelt. Faktisk synes jeg de smaker mye søtere og bedre enn de vanlige pannekakene med mel, sukker og det hele. For ikke å snakke om at det tar en brøkdel av tiden å lage dem! To skjeer med pulver fra denne boksen (boksen jeg linket til nå gir hele 57 måltider! men om du heller vil prøve en mindre pakke først finner du den her), 1.5 dl vann og et par sekunder med risting i shakeren så er den klar til å stekes! Gjort på under to minutter altså.Perfekt om du er lei brødmat til frokost!

Bleieguide: hvilke er best?

 • 28.07.2017 kl. 21:11

Det finnes mange forskjellige bleiemerker på markedet, og jeg føler stadig det kommer inn nye. Det kan være vanskelig å vite hvilke bleier man skal kjøpe, i hvertfall om man går gravid med første barnet. Jeg husker at jeg kjente veldig på den usikkerheten. Det var jo så mange typer, så hvilke var egentlig best for den lille skatten inni magen?

Det endte med at jeg ventet med å kjøpe noen som helst helt til jeg hadde prøvd alle merkene som fulgte med i startboksene man får på blant annet kiwi, rema og apoteket. Den første måneden skiftet vi altså merket for hver pakke, og da fant jeg egentlig ganske fort ut hvilke bleier jeg likte og hvilke som ikke holdt mål. Det var blant annet ett merke som gikk rett i søpla bare etter noen få dager!


- Mine erfaringer med de forskjellige bleiemerkene -

Libero

La oss starte på topp! For libero er virkelig favoritten. Det er gode bleier som jeg sjeeeldent har opplevd en eneste lekasje med. Vi bruker dem fast nå og er superfornøyde. Dennis ser ut til å trives veldig godt og bleien virker ikke ubehagelig i det hele tatt. Den trekker også fuktigheten i bleien veldig godt til seg slik at det ikke blir så ekkelt for han etter at han har gjort enten det ene eller det andre. Prisen synes jeg heller ikke er ille - om du har bleiekort fra kiwi får du jo hver fjerde pakke helt gratis!

Terningkast: 6

Lillego

Disse bleie var egentlig favoritter ganske lenge! Etter at vi hadde testet ut alle merkene var det lillego som ble favoritten. De var vi storfornøyd med hele perioden Dennis brukte 2-er bleier. Men med det samme vi gikk over til størrelse 3 kom lekasjene annen hver dag. Det er ikke overdrivelse heller! Nesten hver eneste gang han bæsjet kom den oppover ryggen, uansett hvor mye vi strammet bleien. Noe så rart! Spesielt siden vi var strålende fornøyd med størrelse 2. 

Terningkast: 3

Rema 1000

Okei, hvor skal jeg begynne..? Jeg kjenner jeg blir skikkelig irritert når jeg skal fortelle dere om dette merket, for det vi opplevde med disse bleiene får meg nesten til å begynne og grine. Jeg hadde egentlig stor tro på rema bleiene, for jeg hadde hørt en del godt om dem fra før, og på den tiden handlet vi også kun på denne butikken - så det hadde passet perfekt om vi likte dem. Vel, det kan man trygt si at vi IKKE gjorde! HVER ENESTE GANG vi skulle skifte bleie på Dennis så hadde huden hans "hengt seg fast" i bleien. Altså det må være et eller annet med stoffet i innerbleia som gjør at huden hans klistrer seg inntil. Og da mener jeg virkelig klistrer seg også! Som et plaster. Tissefanten, pungen og huden på rumpa hans hang fast i bleien hver eneste gang. Resten av den pakken gikk derfor rett i søppelet, og jeg kommer aldri til å kjøpe samme merke igjen!

Terningkast: 1

Libero Touch

Jeg er like fornøyd med disse som jeg er med vanlig libero! De sier at disse også skal være enda mykere. Akkurat det vet jeg ikke om jeg merker så mye til, men nå har jeg heller ikke stått og kjent og sammenlignet! Stor fornøyd med alt denne bleien har å by på bortsett fra én ting; prisen! Å betale over 50 kroner for en pakke bleier synes jeg er litt i meste laget, men jeg kjøper gjerne inn en pakke og to om de er på tilbud for bleien er jeg fornøyd med! Jeg skjønner bare ikke hvorfor jeg skal betale dobbel pris for touch når jeg synes de vanlige libero bleien er like gode!

Terningkast: 5


Nå ble det ikke en kjempe stor bleieguide for jeg har altså kun prøvd disse 4 merkene. Men kanskje DU kan fortelle meg hva du synes om disse i tillegg til pampers, coop, first price eller andre bleier du er fornøyd/misfornøyd med!

Den hjemmesydde dressen til Dennis

 • 28.07.2017 kl. 15:51

Herregud så fornøyd jeg er med det fjerde plagget jeg prøver meg på! Eller, den fjerde typen plagg, blir vel mer rett å si. Jeg startet med å sy bukser. Prøvde meg så på omslagsbody, gikk over til lue og denne fjerde utfordringen ble heldress - med hette! Den ble så søt. Og myk!

Dere skulle sett hvordan jeg tok hendene opp til ansiktet og foldet dem rundt hver av kinnene mine. Munnen åpnet seg og jeg er sikker på at øynene mine glinset. Jeg ble så rørt da jeg så den vakreste lille skatten min med denne heldressen på seg at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. 

Etter et par minutter med beundring løp jeg bort til andre enden av stuen for å hente kameraet mitt. Jeg måtte jo fange øyeblikket å dele det med dere!

Og her ser dere altså resultatet. Dennis i kledd egendesigned og håndlaget heldress med hette. Jeg oser av stolthet! 

- Heldressen kan kjøpes her -

Hva synes du om heldressen?

Jeg fikk ikke fortelle at sønnen min var født!

 • 27.07.2017 kl. 20:40

Mens jeg var gravid så jeg mange i samme båt som delte på lenker og blogginnlegg med overskrifter som "Jeg vil dele at babyen min er født"! Jeg husker at jeg lurte på hvorfor de stresset sånn med å dele flere slike artikler - det er vel en selvfølge at foreldrene selv får fortelle en så stor nyhet..? Der tok jeg fryktelig feil. Jeg har tenkt tilbake på tiden etter fødselen min så mange ganger, og jeg synes det er trist at jeg følte på en så enorm skuffelse litt over en time etter at Dennis var født..!

La meg ta det fra begynnelsen...

Jeg hadde sagt i fra et par ganger fra før at jeg ønsket å dele den store nyheten selv når tiden var inne. Det er tross alt mitt barn som kommer til verden, og det er en av de største opplevelsene jeg noensinne kommer til å oppleve. Selvsagt ønsker jeg stolt å kunne fortelle at endelig er dagen kommet - barnet mitt er født!

Da Dennis kom til verden en sen søndagskveld kl. 22:47 var jeg i lykkerus, og jeg svevde på skyene, tørket på gledestårer og smilte med hele ansiktet hele den første timen. Da jordmoren var ferdig å sy, jeg hadde ammet Dennis og barnelegen hadde gjort de nødvendige undersøkelsene var det tid for at pappan skulle få holde sønnen sin for aller første gang!

Jeg lette frem mobilen min for å fange det store øyeblikket. Da jeg tar den opp lyser varslene mot meg. Det hadde bare gått én time siden Dennis ble født. EN TIME! Og likevel hadde noen vært så frekke å skrevet åpent på facebook at sønnen min var født. De tok fra meg en av de største gledene - nemlig å kunne fortelle at barnet mitt hadde kommet til verden. Jeg hadde gledet meg til å dele denne store nyheten selv, men jeg var absolutt ikke klar for å gjøre det enda. Dette øyeblikket var for bare oss tre - meg, Christopher og vårt nyfødte barn.

Likevel ble det øyeblikket ødelagt av en enorm skuffelse over å se at noen andre hadde delt nyheten VÅR med verden. Jeg begynte å grine igjen - men denne gang av skuffelse, for jeg visste at dette ikke kunne tas tilbake. Det var allerede mange som hadde likt, kommentert og gratulert, og jeg ble bare enda mer lei meg. Hvorfor kunne jeg ikke selv få dele at mitt eget barn hadde kommet til verden?

Jeg kjenner jeg enda blir veldig lei meg av å tenke tilbake på det. Min plan var å dele den store nyheten morgenen etter, når jeg hadde fått kommet meg på bena etter fødselen. Men i stedet måtte jeg lete fram både kamera, mac og kortleser klokken tre på natten når jeg endelig kom inn på barselavdelingen. Der tok jeg bilde, la det inn og skrev noen få setninger i halvsvime, totalt utslitt, bare slik at jeg i hvertfall fikk dele det første bildet...

Fikk du dele den store nyheten selv?

Disse snapchaterne bør du følge!

 • 27.07.2017 kl. 15:54

Jeg har tidligere tipset dere om å følge mange inspirerende snapchatere, og så spille av alle my storyene deres mens du trener kardio. Det hjelper helt sinnsykt på motivasjonen, og man glemmer alt som heter tidsperspektiv! Tiden raser avgårde, og plutselig har man gått på elipsemaskinen i én time! Det høres kanskje lett ut, men du - det er det også! I hvertfall synes jeg det. Jeg fikk et helt annet forhold til kardio etter at jeg fant ut dette, og nå koooser jeg meg virkelig når jeg trener utholdenhet også.


- Slik finner du snapchatere å følge -

Bloggere

Følg alle bloggene du leser - enten om du er innom bloggen flere ganger til dagen eller én gang i måneden. Følg dem på snapchat! Så lenge du vet hvem de er og synes livene deres er sånn noenlunde interessante; følg dem! Du trenger ikke å åpne hver eneste snap. Jeg for eksempel, åpner stort sett bare my storyen til folk når jeg er på trening. Ellers har jeg 2-3 stykk som jeg leter frem og åpner til vanlig.

Bloggerne jeg følger på snapchat er; Caroline og Lars Kristian Eriksen (carobergeriksen og lkeriksen), Marna (komikerfrue), Kristine Ullebø (krisssy), Marthe Borge (martheborge) og Stina Bakken (stinablogg).

Fitness og treningsfolk

Når man trener skulle det jo bare mangle at man fikk litt påfyll med treningsmotivasjon også! Følg gjerne mennesker som inspirere deg innenfor trening - og som snaper mye om det. Jeg følger blant annet Anette Marie (tingjegliker) som jeg synes snaper om sååå mye forskjellig og inspirerende. Hun deler masse om sunn mat, trening og livet som veganer. Hun er også teamleder for TeamJegLiker. Dette tar meg til neste punkt på "disse må følges", nemlig TeamJegLiker, det er et fitnessteam som har snapen hver sin dag. Her får du altså følge mange spreke jenter gjennom hverdag, mat og trening, som har som mål å stille i fitness. VektJegLiker går ut på det samme. Eneste forskjellen er at disse kun har som mål å gå ned i vekt, de skal altså ikke stille i fitness, men de trener og har stort fokus på kostholdet likevel.

Ellers følger jeg treningskamerater og -venninner også! 

Hobby

Følg mennesker som snaper om den samme hobbyen som du har! Liker du for eksempel veldig godt å tegne, designe, dekorere, strikke eller sminke deg? Følg mennesker som liker det samme! Jeg følger snapen "visygale" der har flinke syere over hele landet snapen én dag hver, og så deler de tips og triks og plagg eller annet de selv har sydd. Kjempe spennende for meg som elsker å sy!

Familie, venner og bekjente

Hvis du klikker inn på "mine venner" på snapchat, og så velger "kontakter" som du finner øverst på skjermen kommer snapen til alle du har telefonnummeret til opp på skjermen. Der kan du klikke "+legg til" for å legge dem til som venner på snapchat! Genialt ikke sant? Så slipper du å spør etter brukernavnet til hver enkelt. Her er det også mange å hente! Snapchat er jo supert for å holde seg oppdatert på hva som skjer i livene til de rundt oss om tiden ikke strekker til.

Barselgrupper

Har du fått barn? Kanskje er du medlem av ei gigantisk barselgruppe på facebook? Jeg for eksempel er medlem i ei gruppe som heter Marsmødrene 2017, og vi har også en snapchatkonto vi har én dag hver. Den er det klart jeg følger. I tillegg til at vi har en felles my story som alle kan publisere bilder på hver eneste dag - så samles alle bildene fra alle med barn i mars på den storyen. Og sist men ikke minst har vi en egen my story i barselgruppa mi her på Haugalandet. Altså, vi som treffes med jevne mellomrom og som kjenner hverandre litt bedre enn å vite at vi har fødd barn i mars! Sjekk ut om du er medlem av ei lignende facebookgruppe - plutselig har du mange flere å følge på snapchat!

Sist men ikke minst må jeg også be dere om å følge meg på snapchat! Legg meg til med brukernavnet "linnthereseee". Jeg deler masse forskjellig fra hverdagen min. Alt fra Dennis til trening, syprosjekter og når jeg har oppdatert bloggen!

Dennis sjokkerte på helsestasjonen!

 • 26.07.2017 kl. 11:38

Helsesøsteren til Dennis kikket på displayet på vekten han lå på med store øyne i dag morges. Han som har ligget under gjennomsnittskurven helt siden han ble født på grunn av en del sykdom hadde plutselig tatt igjen både gjennomsnittet og de over. På bare 40 dager har han lagt på seg 1,4 kilo! 1400 gram på førti små dager, det er helt sinnsykt. Jeg kjenner jeg blir skikkelig stolt over puppene mine, haha, tenk at de klarer å produsere så god melk.

Lengden hans ble også målt, og den viste 64 centimeter nå. Lille, store, gutten min. Etter at helsesøster hadde kommet over sjokket forklarte hun meg at den gode vektoppgangen mest sannsynlig skyldtes at vi var hele tre uker i Spania hvor jeg ammet veldig hyppig på grunn av varmen. Hun fortsatte med å si at hun var veldig fornøyd med at han hadde kommet seg så godt opp i percentil, for nå lå han på omtrent samme kurve som da han ble født. Men hun forklarte meg også at vi ikke måtte bli bekymret om han plutselig stagnerte en del i vekt i ukene fremover nå.

Da han ble født lå han på 65 percentil, etter all sykdommen har han ligget rundt 30 percentil, altså veldig mye lavere enn hans opprinnelige kurve, og i dag hadde han kommet seg opp til 67 percentil! Jeg er så stolt! Selv om jeg er forberedt på at han har dalt litt neste gang, lever jeg på denne toppen så lenge som jeg klarer. Det er godt å se at Dennis endelig har en normal vekt i forhold til hans alder og fødselsvekt!

Ellers pakket jeg han inn i vogna i åtte tiden i dag morges, og så gikk vi ned til helsestasjonen. Pappen var på jobb, så vi skulle ned å møte helsesøster alene. Etter å ha fått tommel opp for både lengde, vekt og ikke minst hvor sterk han har blitt i nakken sin - spaserte vi hjemover. Vi tok en liten omvei, og møtte på mamma og Milo.

De ble med oss hjem hvor vi spiste frokost og slappet av en times tid, og nå har mamma og Dennis gått ut for å gå seg en tur igjen mens Milo og jeg er igjen her hjemme. Jeg tenkte jeg skulle benytte denne timen med barnefri til å sy litt! Gleder meg til å vise dere hvilke nyheter jeg klarer å produsere.

Hvor gammel er barnet ditt og hvor mye veier det?

Giveaway: designer solbriller!

 • 25.07.2017 kl. 16:48

Konkurranse i samarbeid med USB Gadgets // sponsede solbriller

Den beste avslutningen på ferien må være å motta designerbriller i posten! Jeg fikk mine for et par dager siden, og du kan også få et par i postkassen din. Jeg er nemlig så heldig at jeg får lov til å dele ut to designer solbriller til to av dere, og det eneste dere trenger å gjøre for å delta er å melde dere på dette nyhetsbrevet.

Når det er gjort legger du igjen en kommentar under dette innlegget, hvor du forteller meg om du ønsker nummer 1 eller nummer 2! Husk også å skrive inn epostadressen din inn i feltet for epost slik at jeg vet hvordan jeg kan kontakte deg dersom du vinner!

Solbrillene skiller seg ut fra de vanlige solbrillene som "alle har" med sitt unike utseende. Jeg er kjempe fornøyd med mine, og dersom du ikke føler du har vinnerlykken med deg, eller ønsker å kjøpe deg flere par, finner du alle solbrillene fra merket Rochas Paris her!

Konkurransen avsluttes førstkommende søndag 30.juli kl.23.59.

Lykke til!

100 kilo for første gang etter fødselen!

 • 24.07.2017 kl. 20:59

Juhu! En liten milepæl. Et delmål på veien mot fitnessdrømmen - kall det hva du vil. Poenget er at jeg tok 100 kilo i en øvelse for aller første gang etter fødselen. Det er stas det! Nå var det kun beinpress, men likevel, 100 kilo er 100 kilo. Det er utrolig gøy å se at det går i riktig retning med formen min. For jeg skal være så ærlig med dere å si at jeg aldri har følt meg i verre form enn jeg gjorde for et par måneder siden. ALT var tungt. Heldigvis fikk jeg kommet meg litt før vi reiste på ferie, og nå etter at vi kom hjem starter reisen mot scenen for alvor!

Video av settet med 100 kilo i beinpress kan dere forresten også se på my storyen min på snapchat. Legg meg gjerne til! Der deler jeg mye mer av hverdagen min enn jeg gjør her, i tillegg til at dere ofte får se et klipp og to fra treningsøktene mine.

Med det vil jeg gjerne ønske dere en fantastisk fin mandagskveld!

Jeg vil ikke skuffe dere!

 • 24.07.2017 kl. 15:01

Jeg tror sjeldent jeg har vært så stolt som jeg var i går ettermiddag. Dennis hadde akkurat våknet fra luren sin, og jeg tok han med meg bort til stellebordet med engang. I mens han hadde sovet sydde jeg de siste sømmene på buksen hans, og dermed var settet med isbjørner helt ferdig!

Bleien ble skiftet, og så kledde jeg på han mine egne klær. Klærne som jeg har sittet i flere timer og sydd bare til han! Den følelsen jeg fikk da jeg så min lille skatt i klær jeg har laget selv var helt ubeskrivelig. 

Og ikke nok med at jeg ble fornøyd med klærne, skatten min var jo såå vakker i dem. Verdens fineste modell. Nå ble det mye sukkersøtt, skryting og mas her, men det føltes altså så bra. Buksen satt superfint, og den er myk og deilig mot den skjøre huden. Bodyen er omslagsbody - min favorittbodytype! Og luen sitter kjempe godt, det er samme form som Kivat-luene. Dekker godt for ørene og glir ikke rundt om han ligger i vognen.

Helt til slutt må jeg bare få si at selv om jeg har sydd klærne selv, og jeg syr på bestilling, er jeg ærlig med dere! Jeg kunne ikke gått god for et produkt jeg ikke likte selv. Det hadde for det første gitt både meg og klærne mine et utrolig dårlig rykte, men nesten enda verre - jeg hadde skuffet dere dersom dere kjøpte noen av produktene og ikke ble fornøyd, og DET er det siste jeg vil!

Nå har jeg bablet nok, så da avslutter jeg med å dele linker til hvor klærne kan kjøpes. Du kan kjøpe hele settet her (da sparer du en god del i forhold til å kjøpe hvert plagg for seg), buksen her, luen her og bodyen her!

Hva synes du om klærne?

Ukens spørsmål #29

 • 23.07.2017 kl. 18:02

Hva er din bmi?

Det må være det verste jeg vet om - bmi altså. Umulig å se på den seriøst, i hvertfall om man har en god del muskelmasse. Ettersom den kun beregner i forhold til vekt og høyde. Dermed kan en totalt utrent person uten muskler og med masse fett får mye lavere bmi enn en topptrent idrettsutøver nesten uten fett på kroppen, men mye muskelmasse! Bmien min for eksempel er 31,2. Dette er i kategorien for "svært overvektig" og det vil jeg absolutt ikke påstå at jeg er nå. Jeg er ikke i mitt livs beste form, men jeg er i hvertfall ikke svært overvektig heller. 

Hvor høy er du?

164 centimeter høy i følge passet mitt i hvertfall.

Er det bare bildene, eller er du å Christopher veldig solbrent ☀..?

Vi var faktisk ikke solbrente en eneste gang der nede - det må være ny rekord! Eller Christopher var litt brent på armene en av dagene, men det var ikke mye. Ser likevel at vi ser rimelig røde ut på disse bildene, så det er nok bare lyset som gjør det. Bildene ble forresten tatt under solnedgangen, og da blir det jo ofte et litt mer oransje/rødt lys!

Du svarer jo ikke på alle spørsmål?

Har jeg glemt noen? I så fall er det bare til å spør igjen. Jeg prøver så godt jeg kan å svare på absolutt alle spørsmål!

Hvor har du kjøpt genseren til Dennis med sky på?

Det er en heldress og den fikk jeg faktisk av ei venninne, så jeg vet dessverre ikke! Helt utrolig at den passer enda forresten, for den er størrelse 50!

Når du kommer hjem kan du lage en innkjøps video?

Hm, jeg tror nok ikke det blir noen innkjøpsvideo, men du kan se noen av innkjøpene i dette innlegget.

Kommer mannen din til å være med å trene nå som du skal trene deg opp igjen, eller er det mer din greie?

Det er definitivt mer min greie! Jeg har trent nesten hele mitt liv, mens han kun har spilt fotball noen år. Men han har faktisk vurdert å begynne sammen med meg nå han også. Det hadde vært super gøy. 

Hvordan har du det akkurat nå?

For et koselig spørsmål! Jeg har det faktisk veldig bra for tiden. Vi har akkurat kommet hjem fra ferie, jeg har verdens herligste sønn og snilleste mann. Familien rundt meg er gull verdt og jeg setter stor pris på dem alle sammen. Ellers har vi både hus og bil. Syingen går kjempe bra og jeg elsker å blogge. Livet er med andre ord en dans på roser for tiden - og jeg har det derfor veldig, veldig bra! Kunne vel egentlig nesten ikke vært verre. 

Hvis dere skal ha flere barn, hvor mange år vil dere ha mellom barna deres?

Hm, 2-3 år tror jeg ville vært perfekt! Men jeg tenker at vi kanskje merker det når tiden er inne for å planlegga en nummer to. Det blir i hvertfall ikke enda.

Er du og Christopher forlovet?

Nei, det er vi ikke, men jeg gleder meg til den dagen jeg får ring på fingeren!

Ikke stygt ment eller noe sånt, men hvorfor blir du rød i ansiktet?

Det var vel fordi jeg var på trening? Når jeg er på trening daller jeg ikke rundt og prøver å svette minst mulig slik at selfiene ser bra ut..! Jeg tar i med det jeg har og gir alt slik at svetten spruter og ansiktet blir rødere enn solmodne tomater. Og hvis spørsmålet ditt var rettet til hvorfor man blir rød i ansiktet generelt når man trener kan jeg fortelle deg at det å bli rød i ansiktet ved trening er helt normalt. Det skyldes at kroppen øker blodgjennomstrømningen til huden for å kvitte seg med varme, og er ikke noe dårlig tegn. Uten denne prosessen (og svetteprosessen) ville kroppen blitt overopphetet under trening. Hvor rød man blir er veldig individuelt. Ikke alle reagerer på den måten, men ofte fører hardere trening til at ansiktet blir rødt.

Hvilken bh størrelse har du? Hvilke bher anbefaler du?

Haha, jeg har faktisk ingen bher å anbefale.. Trist nok, men jeg har kun én bh i riktig størrelse, og den er fra Primark. Kan vel kanskje anbefale den, for den var veldig god. Men jeg kan ikke bruke den noe særlig nå ettersom det ikke er ammebh. De bhene jeg bruker nå er ammebher fra lindex, h&m og glammom! Superfornøyd med sistnevnte forresten. Ellers bruker jeg bh størrelse 80 H!

Hvor mye veier du nå?

Det får du vite den 1.august - da er det tid for den månedlige formoppdateringen. Når det er sagt kan jeg fortelle såpass at jeg gikk ned 3 kilo på de tre ukene vi var i Spania!

Gikk hjemreisen og flyturen tilbake like bra som når dere dro?

Den gikk ikke forferdelig, men Dennis var likevel mye roligere på vei bort enn hjem. På hjemturen var han både sulten og trøtt da vi satte oss i flyet, og på toppen av det hele fløy vi med et minifly slik at både amming og det å få han til å sovne i armene mine ble nesten umulig. Det gikk seg likevel til etterhvert, og han var rolig mesteparten av turen.

Hvordan holder du motivasjonen oppe til å gå en hel time på elipsemaskin?

Jeg følger en del på snapchat; syfolk, trenings- og fitnessmennesker, mødre, bloggere og folk jeg kjenner. Dette gjør at mystoryene til alle disse varer ganske lenge til sammen. Når jeg går på elipsemaskinen legger jeg derfor mobilen foran meg (over ruten hvor klokken står, haha) på den måten flyr tiden avgårde. Jeg drømmer meg helt bort i snapchat, og har ikke muligheten til å se på klokken underveis. Når jeg har sett gjennom alle my storyene har det plutselig gått 50 minutter - og jeg har kun 10 minutt igjen før jeg har nådd en time! Absolutt å anbefale. Kanskje jeg skal lage et innlegg med snapchatere det er verdt å følge..?

Hvorfor er det aldri noen på treningsstudioet du er på?

Det er ofte folk der, for det er et ganske populært treningssenter, men jeg trener stort sett alltid utenom den mest populære tiden for å unngå "rushet". Ellers tar jeg aldri bilder om det er andre i rommet. I hensyn til dem venter jeg til jeg er alene før jeg tar bilder eller filmer. 

Hvordan er de i størrelsen? Det burde kanskje stått på siden?

Det er helt sant! Foreløbig har jeg ikke sydd mange nok til å få et forhold til størrelsen. Men jeg tror de skal være ganske normale. Jeg har prøvd størrelse 62 på Dennis, og den passet perfekt! Om du er i tvil vil jeg likevel anbefale deg å ta en størrelse større for å være sikker. Husk forresten at om du velger feil størrelse får du byttet den i en annen helt gratis! Det samme gjelder om du vil returnere den fordi du ikke er fornøyd, men da må du også betale for porto på returen.  

Sku gjerne sitt hvordan dei sitter på, litt usikkert i forhold til mellomrommet mellom beina.. Virker ut i fra bildene litt for stort..? Også kunne du kansje laget i stoff som er litt mer for jenter?

Skal få knipset noen bilder av Dennis i dag, slik at dere får se! Mellomrommet er ikke for stort når buksen sitter på, det at det er godt mellomrom mellom bena gjør bare at buksen er mye mer fleksibel, og babyen kan bevege bena i alle retninger uten at buksen strammer! Stoff som er enda mer jentete kan jeg også kjøpe inn etterhvert, men i første omgang kommer jeg til å sy opp det jeg allerede har her hjemme.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Bedre tider i vente!

 • 23.07.2017 kl. 10:30

Jeg koser meg såå mye sammen med symaskinen om dagen! Faktisk så mye at jeg skal innrømme jeg glemmer dere av og til. Jeg er nødt til å ta meg selv i nakken - de siste dagene har det vært dårlig med oppdateringer her, og det viser også på statistikken. Så nå er det på tide å legge vekk symaskinen et par timer selv om Dennis sover (det kommer til å bli vanskelig) og heller jobbe med bloggen, skrive innlegg for samarbeidspartnere, gå gjennom mailer og alt det som hører med bloggjobben!

Kort fortalt; denne bloggen har gode tider i vente! Jeg har planlagt masse spennende innhold, så nå er det bare til å henge med! Ellers blir jeg alltid glad for tips og innspill fra dere. Har dere noen temaer dere ønsker at jeg skal skrive mer eller mindre om? Eller spesielle innlegg dere ønsker å lese?

Reisevideo: Spania 2017!

 • 22.07.2017 kl. 12:00

Endelig har jeg funnet tid til å gå gjennom alle klippene jeg filmet i løpet av de tre ukene vi koste oss i Spania, og jeg må innrømme at det var en god del. Vanskelig å skulle klippe vekk så masse bra bare for at videoen ikke skal drøye ut i timevis. Men det gikk likevel til slutt, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Fortell meg gjerne hva du synes om videoen!

En gledelig nyhet!

 • 21.07.2017 kl. 18:21

Det siste døgnet har det blitt lite oppdateringer her inne, for jeg har heller brukt masse tid på å sy. Det har resultert i at jeg har hele seks nye bukser å vise dere. Seks nyheter til nettbutikken min - sygalelinntherese.no. Som alltid når det er nye varer på lager har jeg en rabattkode til dere. Denne gangen gir koden deg - 20 % rabatt på alle bukser.

- BUKSENE KAN DU KJØPE HER -

Koden heter "20bukser" og du taster den inn i feltet for rabattkode rett før betaling! Dette gir deg altså - 20 % rabatt på alle buksene. 

De neste dagene skal jeg også sy matchende luer, bodyer og pysjamaser. Gi meg gjerne tips dersom du har andre forslag til plagg du vil kjøpe, eller kanskje noen stoffer du drømmer om?

- BUKSENE KAN DU KJØPE HER -

Spør gjerne om det er noe du lurer på! Hva synes du om buksene?

Den deiligste følelsen!

 • 20.07.2017 kl. 13:49

Nå som jeg er hjemme fra syden og sommerferien derfor regnes som ferdig er det på tide å komme inn i gode treningsrutiner igjen. I formiddag matet jeg derfor Dennis før jeg kledde meg og kjørte til Uno. Der møtte jeg Marthe, som også skal stille i fitness, bare at hun satser mot bikinifitness og jeg mot bodyfitness! Vi startet denne skikkelig gode treningsperioden med ei hel økt kun med kardio. Fremover blir det nok flest økter med en kombinasjon av både kardio og styrke - men i dag var det altså bare kardio som sto på planen.

En time gikk vi på elipsemaskinen før vi så oss fornøyde! Det resulterte i at jeg forbrente omtrent 700 kalorier, og følelsen jeg hadde i kroppen etterpå er ubeskrivelig. Super, duper deilig! Gleder meg til å oppdatere dere mer på treningsfronten fremover, så satser jeg på at dere også synes det er kult.

Synes du det er gøy å lese mer om trening?

Jeg vil ikke gi Dennis noe annet enn morsmelk!

 • 19.07.2017 kl. 19:30

Er det én ting jeg har vært sikker på siden graviditetstesten viste to streker så er det at jeg skal lage babymaten til Dennis selv når den tid kommer. Nå er Dennis fire måneder, det vil si at jeg kan begynne å gi han smaksprøver på fast føde dersom jeg ønsker det. Jeg har likevel bestemt meg for å vente lengst mulig med å gi han noe annet enn morsmelk - dette for å gjøre det så skånsomt for magen hans som mulig.

Han har som dere kanskje vet, en sjelden form for tarminvaginasjon. Det gir han store smerter i magen (tarmene) i perioder 1-2 ganger i døgnet. Derfor ønsker jeg ikke å gjøre dette verre ved å gi han fast føde før han egentlig trenger det. Han klarer seg helt fint på bare morsmelk, og legger godt på seg enn så lenge.

Det anbefales likevel at man begynner med fast føde når babyen er blitt 6 måneder gammel, så jeg kommer ikke til å vente lenger enn det. Men om Dennis er fornøyd med bare morsmelk helt til han er seks måneder kommer jeg også til å være strålende fornøyd! Hurra for fullamming.

Når begynte du å gi fast føde til barnet ditt?

Dennis sin utvikling: 4 måneder

 • 19.07.2017 kl. 13:00

Dennis utvikler seg masse fra dag til dag, og jeg er spent på å se hvor lang og tung han er på onsdag om ei uke, når vi skal bort på helsestasjonen igjen. Forrige gang, for nøyaktig én måned siden var han 6085 gram og 60 centimeter, så det blir veldig spennende å se om han har bikket syv kilo nå. Om han har det eller ei er det uansett ikke bare i vekst han utvikler seg.

Han har nå begynt å bruke stemmen sin veldig mye til å kommunisere med oss. Han prater masse! Dere husker kanskje at jeg delte video av da han sa "ai ai" her en dagen? Legger videoen til under her for de av dere som ikke har sett det. Ellers prater han en hel del utenom også - de siste dagene har vi for eksempel våknet rett før klokken ni av at Dennis ligger lys våken mellom oss og prater og smiler! Definitivt den aller beste måten å starte dagen på.

Latteren hans hører vi også stadig oftere, og det er den nydeligste latteren jeg har hørt. En rullende, deilig og uskyldig latter! Jeg skal prøve å få den på film en dag også, slik at dere kan få høre. Dennis ruller seg ofte over på siden for tiden, så nå mangler han kun den siste biten for å kunne rulle seg rundt. Så utrolig gøy å se hvor hardt han prøver på både dét, å reise seg opp eller å strekke seg etter ting. Han er virkelig sterk i kroppen sin, og det er jammen ikke mye om å gjøre før han klarer en sittup!

Som dere også har sett elsker han å hoppe eller stå mens vi holder vekten hans! Fly-leken har blitt en storfavoritt. Den har vært veldig skummel til nå, men plutselig er det blitt noe av det morsomste som finnes. Pappan til Dennis har forresten fått rollen som klovn, for hver gang Dennis ser han, smiler han fra øre til øre. Det er så fint å se hvor mye han elsker pappan sin. 

Dennis er også mye mer oppmerksom på det som skjer rundt han nå enn han har vært tidligere. Nå snur han hodet etter lyder og følger menneskene som går forbi han med blikket. Han snur hodet mot der vi sitter, og kan helt ute av det blå ligge å studere oss fra flere meters avstand. Når vi plutselig får øyekontakt går smilet hans rundt! Herlig.

Han leker stadig mer med fingrene sine, elsker å ha hendene i munnen, og løfter bena opp i lufta hele tiden. Nå venter vi bare på at han skal gripe tak i føttene sine, rulle rundt og le enda mer! Herlige, lille gutten vår! Mamma og pappa elsker deg.

Takk for oss!

 • 18.07.2017 kl. 21:57

Denne kosen til Dennis har blitt en av hans bestevenner, og han elsker å kose med den, dra den i både armer og ben og snakke til den. Spesielt før han legger seg! Også holder han godt rundt den mens han sover. To gode venner! Slik lå han tidligere i dag også - bare ladet opp til natten vi har foran oss.

Taxien kommer nemlig og henter oss klokken fire i natt, og kjører oss til flyplassen hvor flyet går i syvtiden. Vi er hjemme i Norge på formiddagen. Planen er derfor å ta oss en tur på IKEA når vi ankommer Stavanger før turen går videre hjem til Haugesund.

Takk for oss, kjære Spania, vi sees igjen!

Det føles uvirkelig!

 • 18.07.2017 kl. 13:00

Etter utallige negative tester visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg da en av graviditetstestene plutselig viste at jeg var gravid! Ett år tidligere hadde jeg opplevd det samme, men da mistet jeg den lille spiren noen uker senere. Vi prøvde i tolv måneder etter dette, og jeg brukte flere tusen kroner på både graviditetstester, eggløsningstester og fertilitetstabletter. Og plutselig sto jeg der med den positive testen i hånden. Grytidlig om morgenen! Øyeblikket føltes uvirkelig, og jeg kjente at jeg begynte å skjelve ytterst i fingertuppene.

Hele graviditetstesten ristet, og sjelvingene fortsatte oppover armen helt til jeg sto der og skalv uten å vite hvor jeg skulle gjøre av meg. Smilet hadde jeg ikke sjans til å holde igjen. Jeg hoppet opp og ned på badet og hadde lyst til å hyle! Men jeg kunne ikke det, Christopher sov, og jeg ønsket å filme reaksjonen hans, så jeg kunne ikke vekke han enda.

Tenk at det er nøyaktig ett år siden denne dagen. 18.juli 2016 visste vi at Dennis hadde festet seg i magen min. Den gang var han et bittelite frø, og nå er han en nydelig gutt på over seks kilo, 60 centimeter og full av liv. Med en sterk personlighet og et nydelig smil. Det er veldig rart å tenke på at du en gang bare var en bitteliten prikk!

Jeg husker dagen som om den var i går, men det føles likevel uvirkelig at det allerede har gått et år. Lurer på hvordan livet ser ut om enda et år..?

Dennis og pappa kjører karusell!

 • 17.07.2017 kl. 20:15

Noe av det søteste jeg har sett! I dag fikk Dennis kjøre karusell for aller første gang. Pappan til gullet mitt bestemte seg for å presse rumpa si oppi det lille setet i den knøttlille bilen bare slik at Dennis skulle få kjøre karusell. De snurret rundt og rundt mens det var billyder i bakgrunnen, og lille prinsen min så superfascinert ut der han satt og studerte alle fargene og lyttet til de fine lydene.Nå er det en liten stund til vi kan dra på tivoli med Dennis, så da var det ekstra gøy at han fikk prøve å kjøre karusell likevel!

Jeg ammet under en palme!

 • 16.07.2017 kl. 21:45

Da vi var i Torrevieja i går ble plutselig Dennis veldig sulten mens vi gikk langs stranden - eller kanskje han ble tørst i den stekende varmen..? Uansett, poenget er at jeg var nødt til å finne et sted å amme fort som fy. Alle benkene innenfor rekkevidde var plassert i solen. Og jeg kunne ikke akkurat sette meg ned på en av stolene på restaurantene i nærheten. Løsningen ble til slutt å krype under en palme hvor det var en liten skyggeflekk.

Der brettet jeg ned både kjole og amme-bh, fant frem matstasjonen til lillegullet, og ammet han på bakken under palmen, rett ved stranden. Haha! Det var nok litt av et syn! Men slik er det med en baby. Han blir sulten hvor som helst og når som helst. Jeg er bare glad for at jeg har puppen med meg til alle tider og kan gi han mat akkurat der han måtte ønske. Det hadde blitt litt mer styr om vi måtte begynt å koke vann, blande erstatning, varme på flasker og koke dem etterpå!

Fortell meg det rareste stedet du har ammet!

Ukens spørsmål #28

 • 16.07.2017 kl. 16:01

Har Christopher en tatovering med rip? Er det noen spesielle som har dødd?

Ja, det har han! Tatoveringen har han tatt til minne om mormoren sin.

Har du flere vogner enn denne du har med deg på ferie?

Ja, det har jeg! Hjemme står drømmevogna mi - emmaljunga mondial duo combi i fargen white leatherette. Det er den fineste vogna som finnes synes jeg, men den ble litt stor (og ikke minst for fin) å dra med ned her til Spania. Da var det veldig enkelt med en liten og lett reisevogn som jeg ikke taper like mye på om den skulle blitt ødelagt.

Hvordan er det med retur av kjøpt babynest om den ikke står til forventningene?

Tusen takk for dette spørsmålet! Dette hadde jeg nemlig verken tenkt på eller skrevet noe om inne på nettbutikken min. Men det er selvfølgelig gratis retur- og bytterett dersom du ikke er fornøyd. Du skal ikke måtte betale for noe du ikke er fornøyd med - nå har jeg likevel enda aldri opplevd at en kunde ikke blir fornøyd til tross for at jeg har sydd på bestilling i et halvt år. Juhu! Det gir jeg meg selv en high five for.

Så fantastisk genialt da! Tenkt på det mange ganger, men det har bare vært snakk fra mi side:D men kunne du ikke bare ha ammet inne, eller er det like fælt som ute?

Ja, ikke sant! Joda, jeg kunne selvsagt ammet inne, og det er det jeg pleier å gjøre. Men det begynte å bli litt kjedelig å gå inn alene og ligge der å amme i nærmere en halvtime mens alle de andre sitter oppe på takterrassen sammen. Så da fant jeg på en mellomting som gjorde at jeg både kunne amme og sitte med resten av gjengen! 

Kan du begynne å vlogge?

Hm, jeg skal prøve å ha noen vlogger her inne litt oftere, men kommer ikke til å begynne med det fast. Jeg trives best med bilder og tekst, men man må jo alltid utfordre seg selv! Så et par vlogger skal dere nok ikke se bort i fra i tiden fremover.

Hvor mange er det som følger deg på snapchat?

Jeg vet ikke eksakt tall på hvor mange som følger meg, for da måtte jeg ha telt alle navnene, men det er rundt 350 personer som ser snappene jeg legger ut. Så gøy! Om du enda ikke følger meg på snapchat heter jeg linnthereseee der. Legger ut en del mer der enn her på bloggen, så om du savner flere oppdateringer er det bare til å legge meg til!

Svarer du på alle spørsmål du får til ukens spørsmål?

Ja, det gjør jeg! Svarer av og til i kommentarfeltet med engang også, men det er stort sett bare hvis det kommer inn spørsmål som det "haster" å svare på. Om ikke det gjør dét samler jeg sammen alle spørsmålene fra uken som var og svarer på dem hver søndag.

Æ lurt på om du kunna skriv et eget innleg om pakketips te syden? Altså det du pakka te dæ sjøl å ikke dennis.

Det skal jeg som jeg får til! Takk for tips!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Video: Dennis har lært seg å snakke!

 • 16.07.2017 kl. 10:58

Herlighet som prinsen min utvikler seg. I går kveld sa Dennis "oi, ai ai" til Christopher da han kitlet han, og vi ble like overrasket begge to. Det var så utrolig søtt å høre, og enda bedre at jeg fikk det på film! Dennis bruker stemmen sin kjempe masse for tiden, lager en hel haug med forskjellige lyder og nå har han også begynt å snakke.

Jeg gleder meg sånn til å høre hva som er det første skikkelige ordet han sier, og ikke minst når det skjer!

- skru lyden på fullt, og klikk på play -

Hva synes du, var det ikke søtt?

Bursdagsutflukt til Torrevieja!

 • 15.07.2017 kl. 19:51

Tidligere har jeg skrevet til dere at vi bor i Torrevieja, men det stemmer ikke helt. Vi bor på et lite område kalt Punta Prima, 10 minutter i fra byen Torrevieja. Litt rart at vi har bodd her i snart tre uker nå, og likevel har vi ikke besøkt byen før i dag. Bortsett i fra de få minuttene Christopher og jeg sto og ventet på busstasjonen her en dagen da.

Mamma har bursdag i dag, og det feiret vi med å hoppe i taxien og kjøre til Torrevieja! Der gikk vi langs så og si hele strandpromenaden, var innom mange boder, kikket, shoppet og koste oss masse. Solen strålte og temperaturmåleren over apoteket viste 40 grader! At det er hetebølge her er i hvertfall sikkert og visst. Gjennomsnittstemperaturen i juli måned er nemlig 24 grader!

Strendene var stappfulle av blide mennesker, og på gatene vandret vi blant hundrevis av turister. Lunsjen spiste vi inne på en sval kafé lignende restaurant. Eller, det var vel egentlig mer en isbar hvor de i tillegg solgte litt mat og drikke..? På menyen min sto det nachos - yummi! 

Dennis hadde det veldig fint oppi vognen sin store deler av tiden, men mot slutten begynte han å bli både trøtt og sulten - og det var ikke bare bare å amme ute i det fri. Ofte er det litt for mye støy til at lillegull klarer å konsentrere seg, men med både mamma- og pappakos i forkant av måltidet klarte han til slutt å få i seg en sup og to.

Nå ligger han og sover inne på soverommet vårt, og når han våkner skal vi ut å spise middag! Bursdagsmiddag! Gratulerer så mye med dagen i dag, mamma. Håper den har vært super så langt, og ikke minst at du likte gaven du fikk av oss. Fotobok med konfirmasjonene til Marthe og meg - også en spinner da!

Hva har du gjort i dag?

Mormor, og bare 42 år!

 • 15.07.2017 kl. 10:30

Kjære mormor!

Gratulerer så masse med dagen. Jeg skal sørge for at dagen din blir super! Jeg skal smile og prate masse med deg, og jeg skal le av deg hver eneste gang du gjør deg morsom. Og det er jammen ikke få ganger - så jeg kommer nok til å bli veldig sliten etterhvert. Men det gjør ingenting mormor. For jeg elsker deg! Jeg er kjempe takknemlig for at du er akkurat min mormor, og ikke minst at du i tillegg er fadderen min slik at du kan passe på meg hvis det skulle skjedd noe med mamma og pappa. Da vet jeg at jeg havner i gode hender.

Jeg vet at jeg har det bra hos deg mormor. Jeg fikk jo overnatte hos deg for en måned siden. Det var kjempe gøy. Jeg husker den dagen. Jeg hadde hatt vondt i magen min tidligere på dagen, så mamma var veldig spent på om det kom til å gå bra. Men med det samme jeg kom til deg hadde jeg det så bra at jeg la meg til å sove, og sov kjempe masse. 

Det var kjempe koselig å sove i sengen din sammen med deg den gangen. Jeg håper jeg snart kan få komme å sove hos deg igjen. Unnskyld for at jeg vekket deg noen gang i løpet av den natten for at jeg var sulten forresten. Jeg ville egentlig la deg sove, men jeg ble så sulten at jeg klarte ikke å vente. Håper det går bra mormor. Tusen takk for at du gav meg mamma sin melk på flaske selv om det var midt på natten og du var kjempe trøtt.

Du har alltid smilt og snakket masse med meg. Helt siden jeg ble født. Og jeg har kost meg kjempe masse hver gang jeg har fått komme på besøk til deg. Eller når du har kommet på besøk til meg. Jeg synes det er så gøy å leke med deg at du var den andre personen (pappa var først) jeg lo til. Det var når jeg fikk lov til å hoppe på fanget ditt.

Jeg kunne bedt mamma om å skrive mye mer om deg, mormor, for jeg elsker deg kjempe masse, men da blir det alt for langt for alle følgerne til mamma å lese. Så jeg avslutter med å si; gratulerer så masse med dagen!

♥︎ ​Bursdagsnuss fra Dennis! ♥︎

Blått babynest med fugler!

 • 14.07.2017 kl. 22:09

Jeg har enda ikke vist dere dette vakre blå babynestet med hvite fugler på, men kanskje noen av dere allerede har sett det på nettbutikken min? Dere legger kanskje også merke til at det er snor i stedet for silkebånd? Dette ble etterspurt av hun som bestilte det, og da lagde jeg det slik. Det er altså mulig å komme med egne ønsker til både farger, stoff, snorer og bånd - jeg klarer å oppfylle de aller fleste ønsker.

Som dere kanskje husker er det alltid ei uke med - 20 % rabatt når jeg har et nytt babynest å vise dere. Vanlig pris for dette er 700,- og denne uken koster det kun 540 kroner!

Hvis du vil at jeg skal lage et til deg kan du bestille det her (nestet blir laget med silkebånd med mindre du skriver i feltet for "ekstra info" at du heller ønsker snor)!

Mine 15 mest leste innlegg noensinne!

 • 14.07.2017 kl. 19:25

Ambulansehelikopter til Haukeland!

Med over 6000 sidevisninger er det definitivt dette innlegget som har fått mest klikk av alle innleggene jeg noensinne har publisert. Her forteller jeg dere at vi nettopp har blitt flydd med luftambulanse til akuttmottaket på Haukeland Sykehus fordi det ble oppdaget at Dennis hadde tarminvaginasjon.


Vi venter et lite mirakel

Nummer to på topplisten er innlegget som ble publisert for snart ett år siden hvor jeg deler videoen som forteller at jeg er gravid. Den får meg enda til å bli rørt, og det er rart å tenke at det var lille Dennis som lå inni der hele tiden. Dette innlegget fikk 4163 sidevisninger.


I dag fikk jeg kroppen min vurdert!

Med sine 3692 sidevisninger handler dette innlegget om at det hadde vært formsjekk i teamet jeg skulle stille i, og i innlegget forteller jeg dere om jeg ble tatt ut eller ei, og resultatet etter formsjekken.


Innkjøp fra nelly!

Sååå moro å se at dere synes slike innlegg er kjekke å lese også. Her viser jeg hva som befant seg i sommerpakken jeg bestilte meg fra nelly. Dette innlegget har blitt lest av 3609 personer.


Gravidoppdatering: uke 12

Da jeg var gravid delte jeg ukentlige gravidoppdateringer med dere, og det er helt klart at den uken jeg rundet 12 uker tiltrakk flest lesere! Kjempe gøy at 3445 personer har vært innom og lest dette innlegget.


Om meg

Et av de første innleggene jeg skrev på bloggen, som jeg med jevne mellomrom er inne og redigerer. Det minner meg på at det er på tide med en update igjen snart! Innlegget er festet øverst i menyen og er lest av 3196 personer.


Kroppen min 4 dager etter fødsel

Med sine 2761 sidevisninger er det de typiske 4 dager etter fødsel-bildene som ligger på 7.plass på topplisten over alle blogginnleggene mine.


Det dummeste jeg noengang har gjort!

Haha, jeg prøvde meg på selvbruning for første gang i mitt liv, tror dere det gikk bra eller? Nope, bildene i innlegget taler for seg selv! Hele 2700 personer har vært inne og ledd av det!


DIY: forny benkeplaten for 200 kroner

Husker dere kanskje at jeg fornyet benkeplaten min på kjøkken med kontaktplast? Nå flere måneder etterpå holder den seg fremdeles veldig bra! Innlegget ble godt mottatt, og fikk i alt 2522 sidevisninger.


Fødselen er i gang!

Overskriften taler for seg selv. 2440 personer var inne og lest første oppdatering under fødselen. Så utrolig spennende!


7 utfordringer som høygravid!

Da jeg var gravid følte jeg meg til tider som en vandrende (det vil si haltende) hval på to bein med en enorm mage og et ødelagt bekken. På toppen av det hele var kondisen drit, kvalmen rett rundt hjørnet hele tiden, bekkenet ødelagt og spybøtta innen rekkevidde hele døgnet. Jeg klarte likevel å skrive et litt humoristisk innlegg som inneholdt 7 utfordringer ved det å være høygravid! Innlegget fikk 2172 sidevisninger.


Velkommen til verden, Dennis!

2164 lesere var inne og kikke på innlegget hvor jeg delte det aller første bildet av min perfekte, lille sønn få timer etter at han var født! Et av mine stolteste innlegg.


Pizza i verdens fineste stue!

Tenk det, to dager før jeg fødte gullgutten min satt jeg hjemme hos mamma og spiste pizza uten å ane hva jeg hadde i vente de neste døgnene. Mulig dere så det komme, for noe må i hvertfall være grunnen til at et så "vanlig" innlegg plutselig fikk 2148 sidevisninger! 


Min fødselshistorie!

På fjortende plass finner vi fødselshistorien min som er helt usensurert og inneholder alle de ekle, rørende, skumle og fine detaljene fra den største opplevelsen i mitt liv. 2103 personer har lest den så langt!


Dårlige nyheter på blodprøvene!

Da Dennis var åtte dager gammel hadde han allerede blitt innlagt på sykehuset for første gang etter at vi fikk reise hjem. Han måtte ha et døgn i lysbehandling på grunn av gulsotten. Det viste seg likevel at det var forgjeves, for på blodprøvene to dager etter steg fremdeles nivåene i blodet hans. Til slutt fant de ut at Dennis hadde en sjelden type gulsott som blir verre av morsmelk. Han fikk morsmelkerstatning i tillegg et par dager så klarte han til slutt å overvinne den forbarka gulsotten. Det tok likevel mange uker før han var helt frisk!


Klikk på overskriftene for å komme til de ulike blogginnleggene.

Har du lest alle innleggene før?

En dag i Alicante!

 • 13.07.2017 kl. 23:15

I dag morges etter at vi hadde spist frokost bestemte vi oss plutselig veldig spontant for at vi skulle dra til Alicante i stedet for å bare ligge å sole oss i dag også. Misforstå meg rett - jeg elsker å sole meg, og storkoser meg med late og rolige dager her nede, men jeg må bevege meg og oppleve litt også! Derfor pakket vi stellevesken, tok med oss vognen og gjorde oss klare for en dagstur til Alicante.

Bussen fra Punta Prima til Torrevieja kom aldri, akkurat som når vi skulle til La Zenia fra samma plass. Så mye mulig busstoppet der er nedlagt eller noe..? Uansett! Vi hoppet like godt i en taxi som tok oss direkte til busstasjonen i Torrevieja. Derifra tok vi bussen videre til Alicante. Noe som tok ganske nøyaktig én time!

Da vi ankom byen ble vi slått i bakken av en stekene varme i det vi gikk ut av bussen. Displayet med nærmeste apotek viste ikke mindre enn 41 grader! Phuuu, ikke rart vi svettet... Vi vandret likevel blide og fornøyde bortover et nydelig landskap, grønne parker fulle av statuer, lekeparker, vakre planter og magiske trær. Bygningene rundt oss var også utrolig høye og fine!

Vi vandret nedover mot kysten. Der lå den ene gigantiske yatchen etter den andre! Et hav (bokstavelig talt) av yatcher så langt øye kunne se. I tillegg var det plassert benker, palmer og store, nydelige og rosa busker langs hele havnen. Vi satte oss ned på den ene benken for å beundre utsikten i noen minutter før vi gikk ei gate opp og spaserte videre.

Der kikket vi i boder, butikker, parker og nøt livet før vi ramlet over en helt nydelig restaurant. Magene begynte å bli sultne, så da klarte vi ikke å la være å sette oss ned der for å spise lunsj! Alle tre spiste før vi gikk videre - spagetti bolognese, pommes frites og morsmelk sto på menyen. Gode og mette gikk vi videre.

En liten time senere gikk vi forbi en YO-YO frosen yoghurt sjappe, og da var vi nødt til å ta turen innom for å kjøle oss ned litt. Vi kunne velge akkurat det vi ønsket av forskjellige iser, strøssel, topping og sauser - resultatet ble helt fantastisk. Det beste av alt må likevel være at lille Dennis lå rett ved siden av i vognen og gliste sammen med oss.

Da yoghurten var inntatt var magene våre fulle, og vi koste oss videre i de vakre gatene i Alicante. Vi var innom noen boder og butikker til, i tillegg til å beundre de vakre bygningene, smale gatene, havnen og ikke minst nyte det deilige været! Bussen hjem igjen tok vi når klokken slo halv syv, og to timer senere satte vi foten innenfor døren i leiligheten vår.

En helt fantastisk dag som jeg sent kommer til å glemme!

Kampen mot myggen!

 • 12.07.2017 kl. 15:00

Vi har opplevd minimalt med mygg her i Spania de to ukene vi har vært her så langt, men her en kvelden var det likevel plutselig veldig mange som flokket seg omkring oss når solen gikk ned. Veldig merkelig at det kan forandre seg så fort - de andre dagene, både før og etter, har vi ikke sett en eneste én. Til poenget; jeg turte ikke å la Dennis ligge uten noe form for beskyttelse mot myggen denne kvelden, og var derfor nødt til å tenkte kreativt for å komme opp med en løsning.

Det endte med at jeg gikk ned og hentet myggnettingen til vognen, og tredde det over Christopher, Dennis og stolen de satt i! Haha, samme løsningen brukte jeg litt etter mens jeg ammet Dennis der oppe på taket. Jeg synes egentlig det var en veldig genial løsning, for da slapp vi å sitte inne alene for å beskytte lillegullet mens resten satt ute. Vi tredde også myggnettingen over babygymmen hans mens han lå og lekte i den.

Har du prøvd det samme noengang?

En drøm har gått i oppfyllelse!

 • 11.07.2017 kl. 20:30

Endelig er jeg så godt som ferdig, så da vil jeg gjerne dele den store hemmeligheten med dere...

- Jeg har startet min egen nettbutikk! -

​Der selger jeg babynest, smokkelenker, ammeputer og alt annet som den kreative sjelen i meg kommer til å lage. Jeg vil etterhvert begynne å sy klær også - barneklær i første omgang - så det kommer også til å bli lagt ut der. Nettbutikken kommer til å ha kampanjer med jevne mellomrom, stort sett alltid produkter på salg, rabattkoder vil bli delt ut og jeg kommer til å fylle på med nye produkter, farger og mønstre underveis.

Jeg gleder meg sånn til å komme skikkelig i gang, og håper dere har lyst til å klikke hjem noe fra nettbutikken min. Om du bestiller for over 900,- får du gratis frakt forresten! Ellers fyller jeg stadig på med nye produkter, men det ligger en god del der inne allerede. Klikk deg gjerne inn her og ta en titt.

www.SygaleLinnTherese.no

I dag avslører jeg den store hemmeligheten!

 • 11.07.2017 kl. 17:43

Okei, nå har jeg bestemt meg. Prosjektet jeg har holdt på med ganske mange timer og dager den siste tiden, og som har vært en stor drøm i månedsvis, avsløres i kveld! Jeg gleder meg så mye til å dele det med dere, men først er det noen småting som gjenstår. Jeg håper den blir godt mottatt av dere, og ikke minst at jeg klarer å få det til å fungere etter at det er ute i offentligheten. Nå går jeg veldig rundt grøten her merker jeg, men jeg vil ikke si mer før det er helt ferdig, så gjerne like greit at jeg avslutter innlegget her.

​Vi sees senere i kveld!

Hetebølge på vei!

 • 11.07.2017 kl. 16:06

Oh no, i dag morges våknet vi til en telefon fra mammas bekymrede bror. Det er ei kraftig hetebølge på vei innover i Spania, og det er derfor meldt 47 grader i nærmeste fremtid! Han minnet oss på å drikke masse, spise appelsiner - ettersom de inneholder magnesium og kalsium - og ikke gå lengre turer.

Så nå er planen for de neste dagene å tilbringe litt mer tid inne med Dennis i stedet for at han skal ligge å koke på verdens varmeste takterrasse!

Det går nok fint det også. Varmen skal jeg i hvertfall ikke klage på, for vi har jo tross alt reist hit til Spania for å få det varmere. Og jeg sier gjerne ja takk til sol og 47 grader noen dager enn regn og 9 grader som jeg så det var hjemme i Haugesund for litt siden...

Vi storkoser oss masse! Og mer innetid betyr mer tid til prosjektet mitt. Et hemmelig prosjekt jeg har drevet med de siste dagene, og som jeg gleder meg til å dele med dere. Kommer nok til å slippe nyheten i kveld eller i morgen!

Dennis har lært seg å stå!

 • 10.07.2017 kl. 20:04

På sin aller første sydentur, bare tre måneder gammel, har Dennis lært seg å stå! Med litt hjelp da. Hihi, det er så søtt å se. Han elsker å stå slik som dere ser på bildene her. Ofte begynner han også å trampe med bena, danse og flytte føttene frem og tilbake. Nå utvikler han seg så fort at jeg nesten ikke klarer å holde følge! Dennis har blitt utrolig sterk i både nakken og bena sine.

Og bare så jeg har sagt det (ettersom jeg er ganske sikker på at mammapolitiet kommer til å kommentere); vi holder mesteparten av vekten hans når han står slik som dette, så det eneste han gjør er å trene balansen og leke med følelsen av at han kan stå. Han elsker det og smiler seg i hjel hver eneste gang - og da sier det seg selv at det ikke skader han. Flinke, lille gutten min som jeg er så stolt over.

Kunne babyen din "stå" slik da den var 3 måneder?

De første bildene (og video) etter fødselen!

 • 09.07.2017 kl. 21:20

Dette bildet ble tatt dagen etter at jeg fødte, og ettersom Dennis kom til verden kl. 22:47 om kvelden var det under et døgn siden han ble født da dette bildet ble tatt. Helt utrolig hvor mye magen hadde trukket seg tilbake allerede - men samtidig rart å se hvor mye kroppen har trukket seg tilbake etter at dette bildet ble tatt også!

Se hvor deformert hodet til Dennis er! Jeg synes det er så fascinerende å se hvor tydelig det vises på hodet til Dennis at han satt fast i åpningen på vei ut. Jeg klarte å presse halve hodet hans ut på den annet siste rien, og så måtte jeg vente helt til det kom ei rie til før jeg kunne presse ut resten av han. Det var helt sinnsykt vondt, og når jeg ser hvor deformert hodet hans ble kan jeg ikke engang tenke meg hvor vondt han fikk også.

Åh, jeg smelter! Se de rolige og forsiktige bevegelsene til skatten min som var helt ny i denne verdenen. Bare noen timer gammel, men likevel så våken og vakker. 

Dette bildet er tatt én time etter at han ble født! Jeg synes det er helt utrolig å tenke tilbake på. Her var han helt fersk i denne verdenen og øynene mine var røde og våte av gledestårer samtidig som jeg ammet han for aller første gang. Lille gullgutten min måtte ligge sulten på brystet mitt i en hel time mens jordmoren sydde meg før han kunne få mat, stakkar. Men når han først fikk spise var han kjempe flink og koblet seg veldig fint på - selv om det var aller første gang han fikk mat via munnen sin.

Etter at han hadde spist sitt aller første måltid sovnet han så fint og sov et par timer før han våknet igjen. Jeg var så høy på adrenalin den kvelden at jeg nesten ikke sov - selv om jeg var utslitt etter å ha vært gjennom en fødsel. Dette lille mirakelet mitt var det umulig å ta øynene bort fra!

Ukens spørsmål #27

 • 09.07.2017 kl. 14:50

Du sier at du ikke legger ut bilder som Dennis kommer til å bli flau av når han blir stor. Det vil da si at du ikke blir noe som helst brydd, flau eller ukomfortabel når du tenker på at du saug på mammen din sin pupp som baby? Å tror du ikke han blir ukomfortabel av å se det når han blir eldre? Og hva med vennene hans? Du bør tenke deg litt om før du handler..

Jeg blir absolutt ikke brydd, flau eller ukomfortabel av å tenke på at jeg ble ammet av mamma da jeg var baby, nei? Hvorfor i all verden skulle jeg blitt det? Det er jo helt fantastisk at man kan få mat direkte fra mamman sin! Amming er det mest naturlige som finnes. Når det er sagt slet mamma en del med ammingen. Hun fikk aldri nok melk til å fullamme. Det ble derfor ekstra viktig for meg å få det til, og jeg er kjempe glad for at jeg klarer å fullamme sønnen min - med mer enn nok melk!

Om Dennis noensinne sier til meg at han synes det er flaut å tenke på at han ble ammet av meg da han var baby så kommer jeg til å sette meg ned og ta meg en prat med han. De som blir flau over amming bør ta en runde med seg selv.

Går du på noe prevensjon etter fødselen?

Ja, det gjør jeg! For første gang i mitt liv faktisk, haha! Minipillen som den så fint kalles - eller Cerazette på legespråket. De eneste p-pillene man kan gå på om man ammer.

Kan du lage et innlegg om hvordan bli tynn i løpet av sommeren?

Hm, jeg er ikke noen ekspert på dette, så tror ikke jeg kommer til å skrive et eget innlegg om dét. Men veldig konkret så er det noen enkle tips som ALLTID fungerer. Spis rett (og nok) og beveg deg mer! Veldig enkelt å si, men kanskje ikke fullt så enkelt å gjennomføre? Om du trenger flere tips eller inspirasjon kan du gjerne ta en titt på kategorien min kalt for "trening" som du finner i menyen øverst på bloggen.

Hvordan har ting forandret seg i forholdet deres etter at dere fikk barn, om noe i det hele tatt har forandret seg?

Litt vanskelig spørsmål egentlig, for alt blir på en måte forandret når man får barn. Livet blir snudd på hodet, og man danser på skyene den ene timen og gråter av utmattelse den neste. Når det er sagt er både jeg og Christopher enige om at det å få Dennis til verden er det beste som noensinne har hendt oss. Vi har virkelig blitt forelsket på nytt, og kranglene våre er mye "mildere" nå enn før han ble født. Jeg vet ikke hvorfor egentlig. Vi krangler fremdeles, men kun om filleting, og kranglene avsluttes like fort som de startes.

Tidligere hendte det at vi gikk i flere timer og var sure på hverandre. Nå kan vi kysse og kose oss bare sekunder etter en krangel. Ett blikk bort på Dennis så er liksom alt greit igjen. Veldig vanskelig å forklare, og en merkelig følelse - kanskje det er det som er lykke..? Eller kjærlighet.

Nå ble det et veldig langt svar på spørsmålet ditt, så for å oppsummere veldig kort. Vi har blitt enda mer forelsket, kranglene er mildere og vi er definitivt lykkeligere!

Men får man bestilt eget sete til spedbarn? Er rimelig sikker på at det ikke er mulig å kjøpe eget sete før barnet har fylt 2 år. Fordi frem til det skal man ha de på fanget under take-off og landing. Man kan selvfølgelig benytte seg av ledige seter i luften.

Joda, man får bestilt egne seter til spedbarn, men man må da ha med seg bilstolen ombord, og feste den i setet. Litt usikker på om man kan la babyen sitte oppi der under take off og landing, men jeg vet i hvertfall at man kan feste babyen der når man er oppe i luften. Veldig greit slik at babyen får ligge for seg selv, og foreldrene får litt avlastning. Hadde vi hatt en lengre flytur hadde vi definitivt vurdert det samme.

Hva skjer med navlen?

Dennis har navlebrokk. Helt normalt og ufarlig, og navlen kommer sannsynligvis til å trekke seg tilbake innen han fyller ett år. Om ikke blir det operasjon. 

Stemmer at barn under 6 måneder ikke bør smøres, men det er jo bedre at de smøres enn blir brent.

Det beste må vel være at de verken blir smørt eller solbrent? Om man er flink til å ha babyen i skyggen og benytte seg av uv-drakt og uv-telt tror jeg det skal være veldig vanskelig å bli brent. Vi har snart vært i Spania i 2 uker. Solen er utrolig sterk, og Dennis er ute hele dagene (også mellom kl.12-15). Eneste gangene han er inne er når han sover. Og han har enda ikke blitt verken brent eller fått antydning til rødfarge. Vi har ikke smørt en eneste gang, men har stort sett alltid på han en uv-drakt, og lar han ligge i uv-teltet sitt i skyggen mesteparten av tiden. Ellers dekker vi alltid til åpen hud når vi er ute på trilletur.

Får du ofte "hate" kommentarer?

Nei, jeg synes egentlig ikke jeg gjør det. Den siste uken har jeg fått noen kommentarer som inneholder konstruktiv kritikk av mennesker som har andre meninger enn meg. Men jeg vil absolutt ikke si at jeg får mange hate-kommentarer. Faktisk har jeg et overraskende støttende og snilt "publikum". Når jeg en sjelden gang får skikkelig stygge kommenterer vet jeg også ganske ofte hvem som står bak selv om de kommenterer under "anonym". Jeg får opp ip-adressen til hver enkelt som kommenterer, så det er ikke så veldig vanskelig å se hvem du er selv om du ikke skriver navnet ditt.

Brystmelk i badevannet? Hæ? Nå skjønner jeg ingenting, hva skal det være bra for?

Det gir ekstra myk babyhud og skal være veldig bra for de minste! Det er derfor genialt å gi babyen et luksusbad om du plutselig oppdager at du har melk i kjøleskapet eller fryseren som har stått litt for lenge og ikke kan drikkes - så slipper man å kaste så dyrebare dråper.

Kjørte dere hondaen (400cc) eller voksen (270cc)?

Vi kjørte voksen, 270 cc!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

Rosa babynest med blonder!

 • 09.07.2017 kl. 11:23

Nytt babynest er på lager! Likt som forrige gang, bare at det er i rosa i stedet for blå. Jeg synes dette også ble superfint, og det er helt klart et av mine favoritter. Før jeg reiste sydde jeg faktisk to slike som dette til noen tvillingjenter som akkurat er blitt født! Så utrolig koselig.

Som dere kanskje husker er det alltid ei uke med - 20 % rabatt når jeg har et nytt babynest på lager. Denne typen babynest koster 100,- mer enn de andre, som jeg fortalte dere forrige uke, ettersom det er litt ekstra stoff og en del mer jobb. Vanlig pris for disse er derfor 800,- men denne uken koster det kun 640 kroner!

Hvis du vil at jeg skal lage et til deg kan du legge igjen en kommentar i dette innlegget eller sende meg en melding på facebooksiden min her.

Til min kjære sønn!

 • 08.07.2017 kl. 19:15

Jeg stryker hånden over ditt myke kinn,

mens jeg tørker en tåre fra øyenkroken min...

Det er ikke en tåre av sorg eller smerte,

men et bevis på den sterke kjærligheten

i mitt hjerte..

 

Jeg prøver å forestille meg hvordan

din framtid vil være,

mens jeg ber en stille bønn om at du

får alt du ønsker deg, min kjære..

Men jeg vet jo at veien ikke alltid er rett,

å velge riktig er ikke alltid like lett..

 

Du vil nok møte motgang,

smerte og sorg,

men til slutt vil du finne lykkens borg.

Der vil du finne hvile på

en sterk og god arm

og kanskje huske minner fra

mammas myke favn..

Når stormen uler på sitt verste

og du er trist og lei..

lukk øynene og tenk på at

mamma elsker deg

 

For uansett hvor i verden du vil være,

skal du vite at mamma er der for deg

min kjære..

For du og jeg har delt samme blod

og ingen kan skille oss,

for vi har sterke bånd vi to.

5 smarte pakketips: til syden med baby

 • 08.07.2017 kl. 10:38

Jeg var veldig usikker på forhånd, og redd for å glemme noe da jeg reiste fra Norge for aller første gang sammen med vår lille prins på 3 måneder. Ukene i forkant hadde jeg søkt opp, ned og i mente for å finne alle tips og triks jeg kunne angående det å reise til syden med baby. Jeg tenkte meg også om 100 ganger og brukte veldig mye tid og energi på dette med pakkingen. For å gjøre det litt enklere for deg tenkte jeg å tipse deg om 5 smarte pakketips dersom DU skal til syden med din baby i nærmeste fremtid.


- 5 smarte pakketips til deg som skal til syden med baby -

Babycall

Det må være det aller lureste, og denne blir brukt hver eneste dag. Det er genialt når Dennis skal sove blundene på dagen inne i sengen på soverommet, for da kan vi likevel ligge på takterrassen i etasjen over og sole oss. Vi har også muligheten til å sitte på terrassen mye lenger om kveldene enn vi hadde kunnet om vi ikke hadde hatt babycallen med oss.

Myggnett

Om du reiser til et land med en del insekter kan det være lurt å investere i et myggnett. Det koster ikke all verden, men er gull verdt ettersom det beskytter babyen fra å bli stukket av mygg, veps eller andre farlige insekter vi ikke har hjemme i Norge. Dette kan også brukes over babygym, vippestol eller andre steder babyen oppholder seg - ikke bare over vognen.

Uv-telt

Dette har vært genialt ettersom jeg er veldig bestemt på at Dennis ikke skal smøres med solkrem. Vi har nå vært her nede i Spania i snart to uker, og har vært ute hele dagene bortsett fra når han sover blundene sine på dagtid. Han har likevel ikke blitt solbrent eller hatt antydning til å bli rød i huden i det hele tatt. Dette tror jeg kommer av at han stort sett alltid ligger inni uv-teltet sitt som står i skyggen, og på seg har han uv-drakt. Så godt beskyttet som overhodet mulig!

Temperaturmåler

Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har brukt vår allerede, og jeg tror faktisk jeg kunne glemt den hadde det ikke vært for at dere tipset meg om det i siste liten. Det er supersmart å kunne sjekke temperaturen til babyen når man er i et annet klima enn man er vandt til. Det kan være vanskelig å vite hvor mye eller lite du skal kle babyen din i, temperaturen til barnet er da en god pekepinn om han eller hun er for varm eller kald. Jeg har også sjekket ellers i løpet av døgnet for å være helt sikker på at han ikke har feber. Husk også å ta med paracet!

Morsomme leker

Vi var så heldige å få låne mormor sin koffert slik at Dennis fikk sin egen. Dermed hadde vi ekstra god plass, og kunne få med oss babygymmen hans! Det er jeg kjempe glad for at vi fikk plass til, for den har han brukt mange timer hver eneste dag. Når han ligger i uv-teltet sitt pleier han alltid å ligge inni babygymmen slik at han ikke kjeder seg. Den bruker vi også når vi sitter og spiser frokost eller lunsj - med mindre han sover.


Har du noen smarte pakketips?

Deilig dag på taket!

 • 07.07.2017 kl. 21:22

I dag tok vi oss nok en tur på senteret, og i dag kom jeg hjem med blant annet ei superdigg bukse, flere sofaputer, treningsklær, undertøy, en drikkekopp, klær til Dennis og mye annet. I går derimot hadde vi en veldig rolig dag, og for uten om å gå ut å spise på kvelden brukte vi hele dagen på takterrassen. Jeg fikk for første gang her nede lest i boka jeg hadde med meg mens Dennis lå og sov. 

Jeg virkelig elsker denne takterrassen, og er nesten helt sikker på at det må være et punkt på must-have listen neste gang vi skal kjøpe oss hus! Og da er det heller ingen tvil om at denne henge stolen også skal kjøpes inn. Super deilig å ligge og lese i!

Hva har du gjort i dag?

Dennis sine leggerutiner!

 • 07.07.2017 kl. 19:30

Ettersom noen har spurt tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om våre leggerutiner. Nå har det seg slik at babyer stort sett ikke kan skille mellom natt og dag før de er 3 måneder, det er derfor i de fleste tilfeller ganske umulig å begynne med rutiner før denne tid. På helsestasjonen fikk vi anbefalt å begynne med leggerutiner når Dennis var mellom 3 og 6 måneder, så det har vi altså såvidt begynt med nå.

Rutinene starter klokken 22 om kvelden. Da er det slutt på leketid. Vi tar han vekk fra babygymmen og andre leker og lar han roe seg helt ned ved å sitte på fanget til en av oss og bare kose. To ganger i uken blir denne kosetiden erstattet med bading! Kose- eller badestunden varer omtrent en halvtime. Deretter blir det bleieskift, pysjamasen kommer på, og når klokken blir 22:30 går Dennis og jeg inn på soverommet vårt.

Der ammer jeg han i sengen vår i mørket! Dette er det roligste og lengste måltidet hans i løpet av døgnet, og det er tydelig at han allerede på dette tidspunktet skjønner at det snart er natt. Han spiser i alt fra 25-45 minutter. Liggende, mage mot mage med meg. Siste halvdel av måltidet har han øynene igjen, og måltidet avsluttes stort sett med at han har sovnet.

Jeg løfter han forsiktig opp på skulderen min mens jeg står og gynger til rapen kommer. Etter at han har rapt legger jeg han ned i vuggen sin, oppi babynestet, med kosen sin under den ene armen, ei gulpefille på andre siden og dynen over seg. Han pleier å snu seg mot enten gulpefillen eller kosen og begrave nesen inni der slik at det blir godt og varmt.

Tutten har han i munnen! Deretter setter jeg på favorittmelodien hans i sauen som spiller musikk, og han sovner stort sett innen et par minutter. Jeg pleier å sitte på sengekanten til jeg hører han puster tungt slik at jeg vet han har det trygt og godt. Deretter tar jeg forsiktig bort gulpefillen (eventuelt flytter litt på kosen) slik at han har nesen fri, og lister meg ut fra rommet.

Dennis sover vanligvis i rundt 3 timer før han våkner for mat for første gang. Dette måltidet blir også spist liggende i sengen vår, og på dette tidspunktet har stort sett Christopher og jeg lagt oss vi også. Jeg ammer Dennis, og deretter sovner vi alle tre i dobbeltsengen vår. Det er også der resten av natten blir tilbrakt til vi står opp i ni tiden dagen etter!

Fortell meg gjerne om deres leggerutiner!

Asiatisk buffet med gjengen!

 • 06.07.2017 kl. 18:13

Nå er vi på vei ut dørene for å dra til den asiatiske buffeten rett borti gaten. Vi var der for noen dager siden også, og maten var helt fantastisk - for ikke å snakke om prisen. I tillegg til at utvalget var helt sinnsykt. Ikke bare hadde de asiatisk mat, men de hadde også ferske biffer og sjømat liggende rå slik at man kunne ta det man ville derfra bort til en kokk som sto og stekte maten foran deg. Kjempe stilig!

Det var også godt og kjølig der inne, så denne restauranten anbefales til dere som er i Torrevieja området. Vi bor på et lite sted utenfor denne byen som heter Punta Prima. Restauranten ligger der, på senteret Punta Marina, og heter Wok Buffet.

Hva skal du i kveld?

Lille badeløven min!

 • 06.07.2017 kl. 13:00

Jeg har tidligere fortalt dere at gullgutten vår har fått sitt eget basseng her oppe på takterrassen som han elsker å ligge og plaske i, men noe annet vi også har prøvd å gjøre omtrent en gang hver dag er å ta han med oss ned i det store bassenget. Han elsker virkelig å bade, og det er så koselig å se hvordan han plasker og plasker, prøver å svømme og sparker med bena.

Lille gullgutten min stortrives her nede i varmen og det er ingenting som gjør meg lykkeligere!

Spontan amming på Lidl!

 • 05.07.2017 kl. 20:30

I dag morges bestemte vi oss for at vi skulle ta enda en shoppingtur til La Zenia, men denne gang gikk vi bort i stedet for å vente på bussen som aldri kom eller ta taxi. Det gikk veldig fint til tross for at veien var veldig knotete, og vi brukte litt tid på å komme oss frem. Vi fant likevel senteret til slutt, og koste oss der inne i flere timer. Mesteparten av tiden var vi egentlig på Primark! Det er helt klart min nye favorittbutikk, og i dag fant vi enda mer enn sist gang - sluttbeløpet ble 86 små euro. Altså, alt det vi fikk for 860 norske kroner er helt sinnsykt!

På hjemveien fikk vi imidlertid litt større problemer da vi skulle prøve oss på en ny vei. Vi trodde den skulle være kortere, men det viste seg at den var dobbelt så lang. På toppen av det hele gikk vi mens solen var på det sterkeste, og det var HETT! Svetten rant, Dennis sov i super varm vogn stakkar, og vi nærmest krøp bortover veien mot slutten. Etter omtrent en time med vandring i solsteken begynte Dennis å gråte. Vi løp inn på nærmeste butikk. Løftet han opp av vogna og holdt han opp mot kjøledisken, hehe. Han gliste fra øre til øre og ble med ett mye kvikkere.

Før vi gikk videre tenkte jeg at han kunne få i seg litt væske, men det var veldig få benker inne på Lidl. Så da endte det med at jeg måtte amme på gulvet, sittende i vinduskarmen rett ved inngangen. Haha, det må definitivt være den rareste plassen jeg har ammet så langt, og dere kan tro vi fikk noen blikk der vi satt. Selv synes jeg bare det var supermorsomt, og det viktigste er jo at Dennis får i seg litt væske, uansett hvor eller når det måtte være.

Hvor er den merkeligste plassen du har ammet?

Vi har kjørt Go Kart!

 • 05.07.2017 kl. 18:04

Juhu, i går var Christopher og jeg så heldige å få barnevakt i noen timer, og den tiden brukte vi effektivt til å kjøre go kart! På forhånd pumpet jeg 235 ml melk slik at mamma skulle ha to store og gode måltider å gi han dersom han ble sulten mens vi var borte. Skjønne prinsen min hadde spist 100 ml da vi kom tilbake, så da var han så heldig å få de resterende 135 ml i badevannet sitt på kvelden!

Å kjøre go kart er definitivt noe jeg skal gjøre igjen! Det var supergøy, og jeg stor koste meg masse der jeg suste rundt på banen i den lille bilen. Christopher syntes nok det var enda kjekkere, for han stoppet ikke å smile før han sovnet for kvelden mange timer senere. Banen var i tillegg veldig stor med mange svinger, og vi var ikke så veldig mange som kjørte på engang - derfor fikk vi både god plass og tid til å kjøre akkurat der vi ønsket.

Det er helt klart noe jeg anbefaler alle å prøve en gang!

Det er mitt valg!

 • 04.07.2017 kl. 22:33

Blogginnlegget "deler jeg for mye av sønnen min på internett?" fikk mye oppmerksomhet, men det hagler fremdeles inn kommentarer som i hovedsak handler om hvordan mine tanker rundt eksponering av barn er. For hvorfor deler jeg så mye av livet vårt, inkludert Dennis, her på bloggen?

Flere av dere mener det er feil av meg å dele det jeg deler ettersom Dennis selv ikke kan si om dette er noe han ønsker eller ei. Svaret mitt til det er at jeg selvfølgelig kommer til å skjerme han fra bloggen DERSOM dette er noe han ønsker når han er gammel nok til å si i fra om det selv. Frem til da er det mitt og Christopher sitt ansvar som foreldrene hans til å ta den avgjørelsen for han.

Dette snakket vi mye om mens jeg gikk gravid, og vi kom frem til at vi ønsker å dele det meste ettersom jeg alltid har vært en veldig åpen blogger. Jeg deler det aller meste fra livet vårt, og trives med det. Vi ønsker derfor å inkludere Dennis, med noen få unntak; jeg deler ikke bilder av han helt naken, og jeg kommer  heller aldri til å dele hendelser eller bilder jeg tror han kan bli flau over når han blir eldre.

Når det er sagt valgte vi å dele bilder av han og hverdagen vår (inkludert Dennis) med dere fordi han er en stor del av mitt liv. Og det er tross alt dét denne bloggen handler om. Mitt liv og mine opplevelser!

Alle barn blir født i en eller annen situasjon, og vokser opp i forskjellige miljø. Akkurat som at noen barn blir født inn i kongefamilien, noen blir barn av narkomane eller prostituerte, noen barn blir født i rike familier, noen i fattige, noen blir barn av den helt vanlige A4-familien mens andre blir barn av bloggere. Slik har det alltid vært og kommer det også alltid til å være.

Dennis ble født av en blogger, og livet hans blir derfor selvsagt preget av det. Om han kommer til meg om noen år og forteller meg at han ikke ønsker å være med på bloggen kommer jeg selvsagt til å skjerme han fra den, men frem til da er det mitt valg og mitt ansvar som hans mamma å ta den avgjørelsen for han.

Om jeg hadde valgt å ikke dele noe av livet hans her på bloggen kan det like gjerne være dét som er i mot hans ønske. Kanskje hadde han hatt lyst til å klikke seg tilbake og lese historier, hendelser og se bilder fra da han var liten. For det er mye som blir glemt!

Jeg tror Dennis kommer til å være fornøyd med det valget vi har tatt, så får han heller fortelle meg at det var feil beslutning den dagen han er gammel nok til å forstå det.

Legen nektet å undersøke min syke sønn (6 uker)!

 • 04.07.2017 kl. 18:21

Nå har det gått noen uker siden en av de verste situasjonene jeg har vært oppi. 8 uker siden jeg følte meg utrolig hjelpesløs. Lille skatten min var helt ny i verden, bare 6 uker gammel, og hadde nettopp fått sin aller første vaksine. Ingen hadde trodd at den ville slå så kraftig ut på den lille kroppen hans. Han fikk en av de sjeldneste bivirkningene, tarminvaginasjon, og på toppen av det hele fikk han en sjelden type av denne sykdommene som legene i Bergen aldri hadde vært borti før.

Hele situasjonen var utrolig skummel, og det å se sin lille skatt ligge å vri seg i smerter på undersøkelsesbordet mens legene flokker seg rundt han for å finne ut hva som er galt var helt forferdelig. Jeg tok et par bilder av han mens han lå der ettersom jeg ikke kunne gjøre så mye annet. Bildene publiserte jeg senere på bloggen min sammen med en tekst om hvordan det gikk med Dennis. På den måten fikk alle de nære, kjære og bekjente lese hvordan det gikk samtidig, og jeg slapp å bruke tiden min på å svare og oppdatere hver enkelt på sms.

I kampens hete glemte jeg helt å sladde ansiktet til legene, noe jeg selvfølgelig burde ha gjort! Jeg ble påminnet om dette noen timer senere og gjorde det med det samme. Til tross for at legene var totalt ugjenkjennelige etter at jeg hadde sladdet bildene var dette ikke godt nok for legene. Jeg orket ikke å tenke så mye mer på det eller logge meg inn på macen IGJEN for å slette bildene helt, slik hun ba om. Jeg ville heller bruke tiden min på lille prinsen som skrek av smerte store deler av tiden uten at de fant ut hva som var galt. Legene kunne likevel ikke gjenkjennes, så hvorfor var det et problem at jeg la ut et bilde av min sønn i en så sår situasjon? De var jo bare i bakgrunnen på disse bildene likevel.

Dagen etter hadde ingen av blodprøvene, urinprøvene eller noe annet gitt svar på hvor smertene kom fra. Det ble derfor bestilt en ny ultralyd av den lille magen hans. Da vi kom ned for å ta ultralyden ble vi bedt om å slette alle bildene fra mobilen og over alt på nett (selv om de var sladdet) FØR de undersøkte Dennis. Den lille gutten min på bare seks uker hylte altså av smerte, men legen NEKTET å undersøke han før et par sladdede bilder av henne var slettet.

Dette har irritert meg helt sinnsykt nå i ettertid. For ikke nok med at hun nektet å undersøke gutten min. Hun politianmeldte meg til og med! Tror likevel at politiet skjønte hvor håpløst det var, for jeg har ikke hørt noe. Nå vil jeg ikke nevne navn, for det jeg vil oppnå med dette innlegget er ikke å henge deg ut, kjære lege. Det er rett og slett bare å få deg til å tenke over hva du sa til oss den vonde dagen for åtte uker siden.

Vi var nybakte foreldre til vår lille syke gutt, som bare én time etter at du undersøkte han for andre gang ble fløyet til Haukeland sykehus med luftambulanse, og du står der og nekter å sjekke han fordi vi har sladdede bilder av deg på nett. Bilder hvor du er totalt ugjenkjennelig. Jeg kjenner jeg blir sint enda! Totalt uakseptabelt. Jeg håper du aldri, aldri truer noen andre på samme måte igjen.

Vær så snill å del innlegget på facebook, så kommer det kanskje frem til denne legen til slutt!

Alle innkjøpene fra La Zenia!

 • 03.07.2017 kl. 21:17

Som jeg nevnte kort for dere kjøpte jeg så utrolig mye fint på La Zenia, det store senteret vi var på her en dagen. En god del til lille prinsen og noe til meg selv. Christopher kjøpte seg også noe, men det viser jeg ikke frem her. Der vi kjøpte mest var h&m og Primark! Sistnevnte har jeg aldri vært på tidligere, og jeg ble slått i bakken av de billige prisene og alle de flotte klærne.

Pysjamasen og smekkene er fra Primark. Bodyen, shortsen og buksa er fra h&m.

Chilli puffs og massasjeball fra Tiger.

Kjole fra h&m.

2 leker til Dennis fra den ene lekebutikken.

BH fra primark og bukse fra h&m.

Veske fra Primark.

Samme BH som jeg visste over her. Den kostet kun 6 euro selv om det er spesialstørrelse - helt utrolig. Slike koster jo en formue i Norge.

5 pysjamaser med føtter. De to til venstre er fra h&m og de tre til høyre er fra Primark.

Shorts og topp til venstre fra Primark og genser fra h&m.

Mykt og tynt helseteppe fra Primark.


Alt over her kostet under 70 euro til sammen! Jeg kommer ikke over hvor billig det var, og det er helt klart at jeg skal tilbake hit minst én gang før vi skal hjem igjen.

Hva synes du om innkjøpene?

Gårsdagens antrekk!

 • 03.07.2017 kl. 17:35

Det var så mange som spurte hvor jeg hadde kjøpt klærne mine da jeg la ut bilde av dem på snapchat, så da tenkte jeg at jeg kunne dele antrekket med dere i et eget innlegg. Skoene har jeg kjøpt for mange år siden, tror det var i syden en plass. Skjørtet fikk jeg av mamma, og toppen kjøpte jeg på Primark i går. Antrekket er derfor fra hele verden, og rimelig vanskelig å få tak i.

Jeg har likevel tatt meg turen inn på nelly for å finne lignende plagg til deg som ønsker samme antrekk. Adlinks: Lignende sko kan kjøpes her, lignende skjørt her og lignende topp her.

Bildene er tatt i parken rett nedenfor leiligheten vår. Den er så vakker, og her går vi igjennom så og si hver eneste dag. Vi må gjennom her for å komme til butikken, restauranter og stranden. Jeg elsker det!

Hva synes du om antrekket, og ikke minst parken?

Ukens spørsmål #26

 • 02.07.2017 kl. 16:24

Jeg er selv gravid i uke 32 og har enda ikke fått et eneste strekkmerke, bare lurer på når du fikk dine? Vet det kommer an på person til person.

Jeg fikk de aller første strekkmerkene mine i starten av desember, altså i 6. måned, og etter det kom resten på løpende bånd. Plutselig var både mage, lår, legger og pupper dekket av rød-lilla merker. Det plagde meg veldig mye helt i starten, men nå som jeg er blitt vandt til dem bryr jeg meg ikke så mye lenger.

Hvordan er sexlivet deres etter fødselen? Hvor lang tid tok det før dere kunne ha sex igjen?

Helt normalt. Det blir nok litt sjeldnere sengekos nå som vi har en baby som krever sitt, men med tanke på at det har passert et barn gjennom kanalen der nede var jeg spent på om det kom til å være som før - og det er det heldigvis. Vi prøvde for første gang etter fem uker. Da gjorde det litt vondt, og jeg begynte å blø i etterkant. Prøvde igjen ei uke senere og da var alt som før!

Hvor mye har du gått ned etter fødselen?

Hm. 4 dager etter fødselen var jeg 97 kilo, to og en halv måned senere var jeg 82 kilo, og det var forrige gang jeg veide meg. Så jeg vet ikke eksakt nå, men den 1.juni hadde jeg i hvertfall gått ned 15 av kiloene graviditeten førte med seg (om jeg ser bort i fra de kiloene fra babyen, fostervann, morkake etc. som forsvant like etter fødselen).

4 dager etter fødsel (23.05.17)    -    3 måneder etter fødsel (01.07.17)

Husket å ta med deg Paracet?

Ja, det har jeg. Etter tips fra dere pakket vi med oss både paracet til oss selv, men også til lille Dennis!

Ser du har kjøpt en del på wish, så kanskje du kan lage et innlegg med alt du har kjøpt der og dine erfaringer?

Så spennende, dette vil jeg absolutt skrive et innlegg om når vi kommer hjem fra Spania!

Skriv gjerne hvordan dere flyr i forhold til Dennis, har dere bestilt eget sete til han i bilstol eller skal du holde han på fanget ditt hele turen?

Vi bestilte kun billett til han, ikke eget sete. Hadde nok gjort det om flyturen var lenger, men ettersom det kun tok 3,5 time fant vi ut at det var enklest å bare ha han på fanget hele veien. 

Hadde dere han på bilstol også eller hadde du han bare på fanget ditt? Og hvordan fikk du til å amme når Dennis var fast i belte?

Som jeg svarte på i spørsmålet over hadde jeg han kun på fanget mitt gjennom hele flyturen. Det gikk helt fint å amme selv om han var festet med beltet - det er et bittelite belte mellom midt og hans belte som gjør at han lett kan vris uten at det strammer rundt magen hans.

Hvordan går det ift navlen hans?

Det går veldig fint. Han har ingen smerter eller ubehag med den, så det er bare å vente til det går over av seg selv. I noen tilfeller må de opereres, men barnelegen som sjekker han på kontrollene sier at det ser lovende ut. Hun tror brokket til Dennis kommer til å trekke seg inn av seg selv, så satser på at hun vet hva hun prater om! Når det er sagt synes jeg også det er blitt mindre enn det har vært.

Hvordan gjorde du det i forhold til sikring av Dennis i taxien? Hadde du han bare i bæreselen?

Planen vår var egentlig å ta med oss bilstolen hans ned til Spania. Vi pakket det derfor med oss, og da vi kom til Stavanger åpnet vi prampacken som vi har vognen i, satte bilstolen over og lukket igjen. Ettersom prampacken gikk helt fint igjen tenkte vi såklart at vi kunne frakte den slik. På flyplassen fikk vi dessverre beskjed om at den var for høy, og at vi måtte ta ut bilstolen og la den være igjen i Norge. Hadde vi visst dette litt før hadde vi kunne funnet opp en bedre løsning, men ettersom det var under to timer til flyet gikk var vi nødt til å forlate bilstolen i Norge.

Jeg har derfor satt meg inn i bilen først hver gang vi har kjørt taxi, og festet meg selv med selen i bilen. Deretter har jeg fått hjelp av Christopher eller noen av de andre vi reiser med til å feste Dennis i bæreselen på meg igjen. Vi fant ut at det var den sikreste måten å feste han på når vi ikke hadde bilstolen. Da sitter han bakovervendt, han har god beskyttelse rundt hodet, og hele kroppen hans sitter tett inntil min uten at vekten min kan presses mot han i en eventuell kollisjon.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

I ♥︎ milk!

 • 02.07.2017 kl. 13:00

Heldige, lille Dennis har fått seg to nye tutter i samlingen sin! Er det én ting jeg har funnet ut at det kan være veldig greit å ha en del av, så er det jammen tutter. De forsvinner før du får tid til å blunke, og da kan det være veldig greit å vite hvor resten av lageret ligger. Nå skal det også være minimalt med bakterier rundt babyens munn, så tuttene må kokes med jevne mellomrom.

Et lite tips er derfor å ha en eller to reservetutter i stellevesken. Dette er genialt om man er på butikken og babyen plutselig spytter tutten ut på gulvet. Da kan man enkelt stappe den i stellevesken og bytte den i en av de rene reservetuttene. På samme måte gjør jeg det hjemme. Jeg har ei hylle på kjøkken hvor alle flaskene og tuttene til Dennis blir oppbevart. Etterhvert som det forsvinner noen tutter eller de faller på gulvet/områder med mye skitt, legger jeg dem ved siden av mikroen og tar frem en ny fra skapet.

Når det begynner å minke i skapet finner jeg frem alle tuttene og koker dem samtidig! Og så fyller jeg opp skap og stelleveske igjen, supergenialt.

Disse to nyeste tuttene til Dennis er fra avent, og har skriften "i love milk" og "i love mama" på! Jeg synes de er så utrolig søte at jeg bare var nødt til å vise dem til dere. Det er en 2 pakning og du kan kjøpe de jeg har her. Like bare i røde her. Smokker med tekst "i love papa" og "kiss me" i blå her og rød her.

Hva synes du om smokkene?

// innlegget inneholder adlinks

Bussturen som gikk til helvette!

 • 02.07.2017 kl. 10:48

Som jeg fortalte dere for et par dager siden planla vi å dra på det gigantiske shoppingsenteret, La Zenia, i går. Den planen fikk vi gjennomført, men den gikk ikke akkurat som planlagt likevel. Vi søkte nemlig på nett dagen før for å finne ut hvilken buss vi kunne ta for å komme oss dit. Jeg skrev ned informasjonen jeg kom frem til, og la planen for hele reisen, til tross for at det bare var 10 minutter unna.

Dagen etter spiste vi frokost litt tidligere enn vi pleide slik at vi skulle få tid til å gå bort til busstoppet, og være der i god tid før bussen gikk klokken 10:25. Da vi ankom det vi trodde var riktig busstopp litt over klokken ti sto vi som seks spørsmålstegn i et par minutter før vi fant ut at vi sto på feil side av motorveien. Vi var på riktig sted, bare på feil side av veien. Ettersom det var motorvei var det verken overgangsfelt eller noe annet i nærheten. Vi ble derfor nødt til å løpe over med det samme vi så en liten åpning. Jeg først med Dennis i bæreselen på magen, alle de andre etter og Christopher til sist med vogna! Det var nok litt av et syn. Spesielt siden vi var nødt til å klyve over midtrabatten på halvveien. Heldigvis var det en snill sjåfør som stoppet for oss slik at vi fikk komme oss trygt over det andre feltet.

Det snåle stopper likevel ikke der! Vi er over på riktig side av veien, i riktig busstopp kvart over ti, altså 10 minutter før bussen skal komme. Og vi venter og venter. Venter og venter. Det kommer til slutt én buss svingende inn på busstoppet og alle ansiktene lyser opp! Christopher spør om bussen går til La Zenia, og bussjåføren svarer i full fart en hel haug med setninger på utforståelig spansk. Heldigvis startet han talen med "No.." mens han ristet på hodet. Og det var alt vi trengte for å skjønne at dette var feil buss.

Bussen kjørte igjen, og vi sto og ventet videre. Klokken gikk, og gikk... Fem minutter etter at bussen skulle ha kommet stilte jeg meg bak en bil for å få mindre sol og vind på Dennis som hang på magen min. Ti minutter senere kom morfar bort og satt seg i skyggen. Enda noen minutter senere var det Marthe sin tur til å gi opp, og hun satte seg på en fortauskant med leppa feil vei. Christopher kikket på klokken før han kom bort til meg. "Nå har det gått en time" sa han.

Det var da vi skjønte at denne bussen ikke hadde tenkt å komme. Bena var slitne, temperaturen var nærmere 30 grader og vi sto rett ved motorveien så lyden av susende biler var overdøvende, for ikke å snakke om vindene bilene dro med seg - den var kraftig den! Oppdraget gikk derfor fra å se etter bussen til å se etter ledige taxier. Vi kastet inn håndkle og prøvde heller å praie en taxi.

En halvtimes tid senere hadde vi endelig fått tak i en taxi, som ringte en kollega slik at vi fikk alle bort til senteret samtidig. Dagen var reddet! Etter å ha stått og ventet på bussen som aldri kom i 1,5 time var vi drittlei, og dere kan tro vi ble oppgitt da vi fant ut at senteret kun lå 10 minutter med bil lenger nedi gaten.

Humøret steg likevel til topps med det samme vi kom frem! Haugevis av kjente merkebutikker, billige kjeder, restauranter og kafeer.  Vi gikk rundt og kikket i flere timer, og det var ikke akkurat få ting som ble med oss hjem! Jeg har veldig lyst til å vise dere alle innkjøpene, men det får bli en annen gang for nå har dette innlegget allerede blitt altfor langt.

Har du vært på La Zenia?

Formoppdatering: juli 2017

 • 01.07.2017 kl. 15:30

Jeg kan vel være så ærlig å si at jeg ikke følte det var noe vits med formoppdatering denne måneden. For det første fordi jeg ikke føler jeg har forandret meg noe utseende messig den siste måneden, men kanskje mest av alt fordi jeg ikke har med meg vekt til syden, så jeg aner ikke hvor mange kilo som skiller på disse bildene.

Det har vært en del å gjøre den siste måneden, så det har derfor blitt minimalt med trening, men det forandrer seg når vi kommer hjem fra syden. Da skal de gode, gamle treningsrutinene mine på plass for fullt!

1.juni 2017           -           1.juli 2017

Hva synes du? Ser du forskjell?

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no