LinnThereseDagsland -

Alt blir bra med pappas hatt!

 • 30.06.2017 kl. 20:52

Dagen i dag har vi brukt til å ta oss en tur rundt i nærområdet for å vandre litt. Planen var å bli litt kjent, finne de forskjellige butikkene, sentrene og se hvordan stranden så ut. Vi kunne alle trenge en fridag, eller i hvertfall noen timer fri fra soling på takterrassen. Vi var ute og gikk i flere timer, og stoppet innom to spisesteder. Det ene bare for å drikke og det andre for å spise lunsj.

Planen for morgendagen er å ta bussen til et gigantisk shoppingsenter! Det passer fint ettersom de har meldt bittelitt regn. Gleder meg til å se om vi finner frem.

Ellers er bildene i innlegget fra en kveld for litt siden da vi spiste på en kinarestaurant. Dennis var litt varm og hadde derfor problemer med å sovne i vogna da vi skulle spise. Vi gikk derfor tur med han på rundgang, og da pappan tok han fikk han til og med låne hatten hans. Kort tid etter sovnet han, så det var tydelig at han likte den nye hatten til pappan sin!

Hva synes du om hatten?

Prinsen plasker i bassenget sitt!

 • 30.06.2017 kl. 13:30

Åh, det er så herlig å se! Lille Dennis elsker å bade, og koser seg i hjel hver gang han får dyppe kroppen litt i vann. Ikke så rart med tanke på at det er opp mot 40 grader her nede nå. Vi tar han som regel med oss ned til bassenget én gang hver dag, men han får også ligge å plaske litt i sitt eget basseng inni uv-teltet utenom det.

Når han ligger der smiler han stort, plasker omkring seg, og fekter med armer og ben! Det absolutt skjønneste jeg har sett. Jeg har forresten filmet det, og mye annet, som dere skal få se når vi kommer hjem. 

Er han ikke skjønn? Ligger bare og koser seg i bassenget sitt. Under skyggen, inni uv-teltet og med kun en liten badebleie/bukse på seg! Det må være deilig det, ettersom han stort sett er helt påkledd ellers.

Vi opplevde noe utrolig sjeldent!

 • 29.06.2017 kl. 21:08

Vi har kun vært her tre kvelder så langt, men har likevel hatt ost og kjeks til kveldsmat to av dem. Det eeer så godt! Spesielt med alt det gode tilbehøret vi har til; spekeskinke, baguetter, fårepølse og brunost fra Norge, flere typer smør, melon og alle oster og kjekser du kan tenke deg.

Ellers har vi hatt en nydelig dag med masse soling, amming og kosing med lille Dennis. Han takler egentlig varmen veldig bra, men vi tar likevel de fleste lurene inne på soverommet, for det er der han trives aller best. Det har likevel hendt flere ganger at han har sovnet i babygymmen sin, inni uv-teltet oppe på takterrassen. I det ene øyeblikket leker han, og i det neste sover han - uten tutt, byssing, kosen sin eller ei fille. Helt utrolig, det er det veldig sjeldent vi opplever!

Synes du det ser godt ut?

Bildedryss fra de første dagene!

 • 29.06.2017 kl. 12:00Vi har tatt så mange fine bilder her de siste to dagene, og det er ikke alle som kommer med i innleggene, derfor tenkte jeg at det kunne være litt gøy å ha et bildedryss fra disse dagene med mange bilder som ikke har blitt publisert!

Hva synes du om bildene?

Video av Dennis sin første latter!

 • 28.06.2017 kl. 22:33

Tenk at vi fikk den aller første latteren din på film, lillevenn! Mamma og pappa ble superstolte, men det beste må likevel være at tante Marthe, mormor, ollemamma og ollepappa var der da det skjedde, og delte øyeblikket sammen med oss. Vi satt på restauranten på hotellet ved flyplassen. Morgenen etter skulle vi reise til syden, kanskje det var derfor du var i så godt humør og fant ut at du skulle le for første gang!

Pappa pratet masse med deg, og plutselig ble det så morsomt at du ikke klarte å holde igjen lenger. Du lo til pappa! For aller første gang. Tante filmet, og vi har alle sett filmen mange ganger etterpå.

Var det ikke søtt? Etter denne latteren har han også ledd flere ganger mens vi har vært her i syden! Hjerter mitt smelter hver gang.

Hører du latteren hans? Omtrent midt i filmen, på 5 sekund. 

Under the water!

 • 28.06.2017 kl. 14:37

I dag tok Christopher og jeg oss en tur ned i bassenget sammen med kamera mens mamma og resten av gjengen var barnevakt for en sovende Dennis. Temperaturen på vannet er helt utrolig varm og deilig, og vi koste oss i en fillehaug der vi plasket, dukket og svømte omkring. Det var deilig å bare føle seg helt fri og uten ansvar - selv om jeg må si at det var minst like koselig å bade sammen med Dennis.

Han hadde seg en liten dukkert i bassenget i går, og det var helt utrolig å se hvor mye han koste seg, plasket og spente i fra. Gleder meg til å vise dere bilder av det også! Ellers må jeg bare få skryte litt av plastmappen til kamera mitt som jeg kjøpte for 9 kroner på wish - kvaliteten var upåklagelig!

Hva synes du om bildene?

Slik reagerte lille Dennis på flyturen!

 • 27.06.2017 kl. 20:54

Jeg var veldig usikker på hvordan det ville bli å fly med en liten på bare tre måneder. Det var faktisk dét jeg gruet meg mest til med hele reisen tror jeg. Man hører jo så mange historier om hvor vondt de får i ørene, hvor utålmodige de blir av å sitte så lenge i ro og hvordan de kan gråte fra flyet letter til det lander.

Det var i hvertfall ikke tilfelle med Dennis! Han var helt fantastisk flink, og gråt nesten ikke i det hele tatt. Jeg ammet han på vei opp, og da merket jeg ikke antydning til at han ble påvirket av trykket. Når vi var oppe i luften hadde han noen få øyeblikk hvor han åpnet øynene, men utenom det sov han hele turen. Ellers hovnet han dessverre veldig mye opp i bena, og det var så sårt å se at de bittesmå føttene ble super hovne.

Da flyet var på vei nedover merket vi det på Dennis før vi oppdaget det selv, ellers hadde jeg selvsagt prøvd å amme han da også. Han begynte plutselig å hylgrine. Dro seg i ørene, stappet fingrene inn i ørene, presset hele kroppen til han ble lilla i ansiktet, og vrei seg i smerte stakkar. Heldigvis varte bare dette en liten periode, et minutt og to kanskje. Da fikk jeg han til å suge på puppen, og han roet seg fullstendig igjen. Resten av landingsprosessen sov han gjennom, så det gikk absolutt over all forventning!

Å fly med Dennis er null problem! Men jeg merket likevel at det tok på den lille kroppen, for han var helt skutt i timene etterpå! Helt kaputt, super slapp og ville bare sove. Men så tok det heldigvis ikke lange stunden før han var seg selv igjen.

Endelig er vi fremme!

 • 27.06.2017 kl. 15:05

Etter mange ukers venting er vi endelig kommet frem til leiligheten vår her i Spania! Vi har funnet oss godt til rette, vært en tur ute for å spise middag (ja, veldig tidlig, men vi sto opp klokken tre i natt, så det føles allerede som det er kveld) og nå har vi akkurat kommet tilbake igjen. Det er helt sinnsykt varmt her - dermed har vi allerede kjøpt ei vifte til Dennis, som han roet seg ved veldig fort, og kjøpt et basseng han kan ligge og plaske litt i! Nå gleder vi oss bare til å nyte de tre neste ukene i disse vakre omgivelsene!

Vi er fremme på hotellet!

 • 26.06.2017 kl. 16:57

Juhu! Vi er fremme på hotellet. Tre dobbeltrom på rekke og rad er fullt av den gøyale familien min. Likevel har vi samlet oss på det ene rommet. Jeg med Dennis på magen, skikkelig kengurumamma, og de andre sittende på stoler, i sengen og litt over alt der det er plass. Vi koser oss kjempe masse og humøret er på topp! Nå er vi super klar for å starte denne tre ukers lange ferien.

Nå skal vi snart ned i restauranten og spise middag. Forsinket feiring av mormor og morfar sin 45 års bryllupsdag! Perfekt start på ferien. Ellers kommer taxien for å kjøre oss bort til flyplassen klokken fire i natt. Gleder meg! Blir spennende å se hvordan Dennis reagerer på flyturen.

Derfor elsker jeg nattamming!

 • 26.06.2017 kl. 15:52

Kan du klare - midt i trettheten - å øve deg på å nyte natten med barnet ditt. Nyte følelsen av at dere to utgjør en liten øy midt i menneskeheten. Den varme, urolige lille kroppen som er så intenst levende. Nattestillheten når barnet omsider roer seg. Freden når dere begge gradvis glir inn i søvnen.

Aldri noensinne vil du være så ettertraktet, så totalt elsket, så absolutt nødvendig for noen. Det kommer netter senere i livet, da du vil savne nærheten sårt. Når store barn vrir seg utålmodig bort fra din kjærtegnende hånd og ikke lenger vil ha godnattkos. Når tenåringen er ute om natten og du er fra deg av engstelse. Når redet er tomt for barn og du plutselig kjenner at egentlig gikk de alt for fort, gullårene. Så jobb litt med deg selv nå. Kjenn at nattestundene med barnet ditt også er gode - hvis du klarer...


 

Tekst av Gro Nylander. Jeg synes den er så nydelig at jeg bare var nødt til å dele den med dere. Og det er dette som er grunnen til at jeg elsker nattamming. Jeg elsker at Dennis vil ha mat alt fra 2-4 ganger i løpet av hver eneste natt. Jeg nyter det!

Morgendagens reiseantrekk!

 • 25.06.2017 kl. 17:00

Nå begynner det å føles veldig virkelig! Alle koffertene er pakket, det samme er vogn og bilstol. Reiseantrekkene til Dennis og meg er allerede lagt frem, og håndbagasje + stelleveske skal være i orden. Jeg gleder meg så uendelig mye, men samtidig har jeg et lite panikkanfall over å ha glemt noe veldig viktig. Føler på meg at det er noe som enda ikke er kommet i kofferten, og det er den verste følelsen jeg vet om. I hvertfall nå når vi skal ha Dennis med oss! Hadde det bare vært Christopher og meg hadde det liksom ikke vært så farlig om det var noe vi måtte leve uten noen dager, men er så redd for å glemme noe viktig til lille prinsen min.

Samtidig prøver jeg å tenke slik, at så lenge han har puppen min, en kjærlig pappa, rene klær og tørre bleier så har han egentlig det viktigste! Krysser fingrene for det.

Ukens spørsmål #25

 • 25.06.2017 kl. 11:48

Hvor stor er Dennis blitt i lengde og vekt?

Forrige gang vi målte og veide var på 3 månederskontrollen den 13.juni, og da var han 6085 gram og 60 cm lang! Litt under gjennomsnittet, men han følger i hvertfall sin egen kurve perfekt (med unntak av to perioder hvor han var veldig syk og gikk ned i vekt).

Har dere stort nok hus til en familie på 4 der dere bor nå?

Hm, vi har egentlig det. For det har vært 3 soverom her tidligere, men så ble den ene veggen fjernet for å gjøre stuen større. Det er likevel mulig å enkelt sette den opp igjen for å få 3 soverom igjen. Ellers har vi også et stort disponibelt rom nede i kjelleren vi kan innrede til soverom om vi ønsker det. I verstefall kan også barna dele rom i starten, men sannheten er vel egentlig at vi ønsker å flytte før lillebror eller lillesøster kommer, nettopp for å få litt bedre plass. Når det er sagt er huset i perfekt størrelse til oss tre akkurat nå.

Den kommoden som er lik bare dobbel er den like høy? Kan du å ta det i neste ukens spørsmål?

I følge ikea sine nettsider skal den være det ja.

Kommer du til å blogge fra Spania?

Ja, selvfølgelig! Hadde aldri klart å latt være.

Kan du skrive et innlegg om rutinene deres hjemme med Dennis? Leggetid osv.

Det kan jeg!

Hvorfor reiser dere ikke til Spania fra Haugesund?

Ingen spesiell grunn, det var bare der vi havnet når vi søkte litt rundt. Mulig det var fullt eller ikke gikk direktefly fra Haugesund..? At vi måtte innom gardermoen da..? Jeg husker ikke helt. Men det fungerer helt fint å reise fra Stavanger også. Det er jo bare et par timer hjemmefra, og da slipper vi mellomlanding!

Følger deg på snapchat. Du legger ut mye kjekt å mye spennende og det er kjekt å se på storyene dine! - Men, syns du det er kjekt at alle ser brystene dine? Du viser ikke nippel, men det er ikke langt i fra..

For å være ærlig har dette med nakenhet og pupper blitt så utrolig naturlig etter at jeg begynte å amme at jeg ikke tenker på det på samme måte lenger. Det føles ikke ukomfortabelt i det hele tatt, verken å legge ut bilder av at jeg ammer eller å amme ute i offentligheten. Det fascinerer meg mer å se hvordan Dennis får mat av meg, og spiser av brystene mine, enn å tenke på at jeg viser litt hud. Så akkurat det har en så enkel forklaring at jeg ikke bryr meg noe særlig. Det er jo bare hud, og alle har jo pupper, så hvorfor skal det være så hemmelig?

Er det trygt babynest? Faste kanter osv?

Trygt og trygt. Det kan jo alltid skje ting, men det kan det jo med det meste! Når det er sagt er i hvertfall ikke disse noe mindre trygge enn andre babynest og vi lar absolutt Dennis ligge oppi både om dagen når vi passer på, men også  om natten uten oppsyn. Alt er festet, så det er ingen løse deler. Babynestet er bare blitt en eneste stor trygghet for Dennis oppi den store vuggen eller åpne sofaen.

Har han begynt å holde hodet og nakken sin nå når dere holder han? Eller må dere enda passe på nakken/hodet når dere løfter han opp/holder han?

Så absolutt! Han vil nesten aldri støtte hodet sitt inntil oss når vi bærer han, det skal han holde selv! Men vi må likevel passe på, og ha en hånd klar, om ikke den støttet hodet direkte, så hjelper den hvertfall å holde overkroppen og skuldrene i ro. For når han blir sliten av å holde hodet sitt selv begynner han å vingle fra side til side og kaste på hodet. Da er det greit å ha hånden klar til å støtte opp.

Hvem synes du at Dennis ligner på?

Jeg synes det er så vanskelig, så jeg aner faktisk ikke hva jeg skal svare her! Når det er sagt ser jeg at han har samme store leppene som jeg har, samme øyefarge og lignende hårfarge som meg. Men samme ører som pappan! Resten av ansiktet aner jeg ikke, haha! Hadde vært lettere å sammenligne hvis vi hadde babybilder av alle tre.

Så herlige bilder av dere, og de genserne var skikkelig fine! Hvor er de fra?

Tusen takk! De kjøpte vi faktisk på wish til en slikk og ingenting - superfornøyde!

Blir du ikke nervøs av å ta med en så liten baby med mageproblemer til syden, hadde det ikke vært best for han å være hjemme?

Nei, jeg blir egentlig ikke det. Når har vi jo fått konstatert på sykehuset at det ikke finnes noen behandling for tarminvaginasjonen, og da kan han jo like gjerne ha vondt der nede som her hjemme. Det spiller ingen rolle. Ellers har vi reiseforsikring om noe skulle skje, så det går helt fint!

Kan du legge ut treningsprogrammet ditt?:)

Akkurat nå følger jeg ingen treningsprogram. Trener bare det jeg har lyst på hver enkelt økt!

Kan du være så snill å skrive et innlegg om hvordan det kjennes ut å føde?

Huff, det tror jeg faktisk ikke at jeg kan dessverre, fordi for det første er alle fødsler ulike. Jeg kunne jo ha skrevet om hvordan det føltes for meg å føde, men jeg tror ikke jeg hadde klart det heller. Det finnes liksom ingen ord som beskriver det godt nok... Når det er sagt må du gjerne lese fødselshistorien min! Den finner du her.

Hvordan går treningen din?

Akkurat nå i det siste har det gått litt tregt. Mye å tenke på med Dennis, han har hatt en del vondt, masse sying her hjemme, pakking, for ikke å snakke om at Christopher har sjonglert to jobber og jeg derfor stort sett har måttet være hjemme for å ta med av lille Dennis. Håper jeg kan trappe opp treningsbiten når vi kommer hjem fra ferie. Kanskje kan jeg også få tid til å trene litt der nede.

Kan du legge ut en kostholdsplan på hva du spiser for å bli fit?

Jeg holder meg ikke til noen spesiell kostholdsplan. Prøver heller bare å spise vanlig husmannskost, og kose meg litt når jeg en sjelden gang ønsker det. Stort sett blir det én gang i uken, men det kan gjerne gå et par uker mellom også. Og når jeg først velger å kose meg spiser jeg det som skal til for å dekke søtsuget, og ikke mer. Det er snakk om å styre mengden! Ellers synes jeg man skal spise det man har lyst på av mat! Ha grønnsaker, kjøtt og en karbohydratkilde til middag, så går det som regel fint.

Bekymrer det deg ikke å reise i Europa med messlingutbruddet som er nå? Selv om sjangsen er lav så er sjangsen alltid der.. spesielt når man skal til en destinasjon som er proppet med turister som er på ferie og er det en sjangsen man burde være villig til å ta når det er snakk om en liten baby.

Jo, selvfølgelig gjør det dét! Det var akkurat derfor vi var usikre på om vi kom til å reise i flere uker. Deretter forhørte vi oss med helsesøster, og hun sa at så lenge jeg fullammer får han antistoffer for meslinger av vaksinen jeg har fått, så da er det veldig, veldig liten sjanse for at han kan bli smittet. Akkurat like liten sjanse som oss andre som er vaksinert. Når det er sagt bor vi på et veldig lite sted, noe som gjør at sjansen for smitte blir enda mindre igjen. Så det tror jeg nok kommer til å gå bra!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

Tenk at du egentlig skulle hatt en søster eller bror!

 • 24.06.2017 kl. 12:00


Jeg har tenkt på deg mange ganger nå etter at Dennis ble født. Tenkt på deg som egentlig skulle blitt storesøster eller storebror. Nøyaktig ett år eldre enn Dennis ville du vært. Du festet deg inne i mammas mage med termin i mars 2016, og vi var veldig stolte og lykkelige. Vi gledet oss til å bli foreldre, og sorgen var derfor stor da du valgte å slippe taket etter bare seks uker i mammas mage.

Jeg har tenkt på deg mange ganger. Jeg har lurt på om du var en gutt eller ei jente. Hvordan du hadde sett ut, hva du ville hete og hvilken dag du skulle bli født. Jeg har lurt på hvordan du ville reagert på nyheten om at du skulle få en lillebror, og ikke minst hvordan du hadde tatt i mot Dennis. Hadde det blitt mye sjalusi eller ville dere blitt bestevenner fra dag én?

Du ville vært 1 år og 3 måneder nå. Tenk det. Så rart å tenke på at du mest sannsynlig hadde lært deg å sitte, krype, gå og prate nå.

Jeg har tenkt på deg mange ganger. Lurt på hvorfor du valgte å slippe taket. Lurt på hvorfor du ikke fortsatte å vokse inni der. Jeg har lurt på om du allerede var syk eller om det var noe jeg gjorde feil. Var jeg for stresset? Spiste jeg feil eller drakk jeg for lite? Svaret får jeg nok aldri, men jeg håper du valgte å slippe taket av egen fri vilje, og ikke fordi du ikke trivdes der inne i magen min.

♥︎ Mamma kommer aldri til å glemme deg. ♥︎

Når pappan passer babyen...

 • 23.06.2017 kl. 15:52

Vi har hatt helt sinnsykt mye å gjøre de siste dagene. Litt pakking gjenstår fremdeles, alle kommende regninger for de tre neste ukene må betales på forhånd, innkjøp til den første sydenturen til Dennis må gjøres og jeg har fått bestillinger på seks babynest som må være ferdig før vi reiser! I tillegg til dette burde jeg ha skrevet en del innlegg ferdig og lagret i utkast slik at de kan publiseres inni mellom når vi er i Spania, så slipper jeg å måtte bruke unødvendig mye tid foran macen der nede. Dennis skal også mates, og det tar sin tid. På toppen av det hele har Christopher enda to jobber han veksler mellom, så mesteparten av tiden er jeg en alenemamma med altfor mye å gjøre! Haha. All respekt til dere som klarer å få dagene til å gå rundt med aleneforelder.

Når det er sagt er Christopher helt sinnsykt flink til å ta seg av Dennis når han er hjemme. Jeg får gjort supermasse, og han smiler, leker og prater med gullgutten. Det kan likevel være en liten utfordring å la han være alene med Dennis også, for når Dennis har lekt en stund er det pappan sin tur til å leke. Forskjellen er bare at Christopher sin form for lek går ut på å se hvor lenge han klarer å balansere leken til Dennis på hodet hans!

Haha, dere kan jo tro jeg ble forskrekket da jeg plutselig så hva han holdt på med! Visste ikke om jeg skulle le eller gråte! Fortell meg gjerne noen morsomme historier fra da pappan var alene med barna deres.

Nytt interiør i stuen!

 • 22.06.2017 kl. 17:28

Ååå, jeg ble så overrasket tidligere i dag! Plutselig kom mamma og lillesøster på uventet besøk, og med seg hadde de en gave til lille prinsen min. Gaven viste seg å være et tipitelt! Jeg har siklet på et slikt veldig lenge nå, og var faktisk innom tanken på å sy et selv, men så kommer plutselig de to på besøk med den beste gaven jeg kunne tenke meg. Teltet har selvsagt fått plass i stuen! Det er så fint at det ikke kan gjemmes bort. Ikke hadde det vært plass på rommet til Dennis heller...

Jeg la inn et saueskinn, et par pledd, den store elefantbamsen hans, noen mindre bamser og ei pute for å gjøre det ekstra koselig. Han skjønner kanskje ikke så mye av det akkurat nå, men nå som det er klart kan han vokse inn i det! Teltet vil da være hans lille sted som han har hatt så lenge han kan huske, og det synes jeg er helt fantastisk. Ellers lå han her og koste med "sauen" ganske lenge, så jeg vil tro han elsker det allerede!

Inni her kommer han nok til å kose seg kjempe masse med bamsene sine! Se bare så fint og koselig.

5 ting jeg ikke var forberedt på med ammingen!

 • 22.06.2017 kl. 11:24

Å amme er absolutt ikke noen selvfølge. Ikke er det lett heller! Faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg så for meg at jeg bare kunne legge sønnen min inntil så spiste han seg god og mett, og deretter gjenta det til hvert måltid. Slik ble det altså ikke. Jeg vil derfor fortelle dere 5 ting med amming som jeg absolutt ikke var forberedt på, så kan det kanskje være til hjelp for noen av dere som går gravide nå.


- 5 ting jeg ikke var forberedt på med ammingen -

Utrolig vondt den første uken

Jeg var heldig! Melken kom ganske fort og jeg slapp å pumpe for å få melkeproduksjonen i gang. Jeg hadde også masse melk fra dag 1. Det var likevel helt utrolig vondt å amme den første uken. Jeg ble sår etter bare ett døgn, og det ble verre og verre hele den første uken. Mot slutten var det så vondt at jeg hadde et åpent sår på brystvortene, og det ene blødde hver gang Dennis spiste, så det fikk aldri tid til å gro.

Sugetaket til prinsen min var perfekt, vi gjorde alt riktig, men det var likevel så vondt at jeg begynte å grine av smerte hver gang Dennis skulle ha mat. Dette er noe man leser alt for lite om synes jeg! For brystvorten trenger faktisk å bli herdet, og bruker vanligvis 1-2 uker på det. Så, hold ut! Så lenge sugetaket er godt vil det gå over, bare bit tenna sammen.

Melkespreng

Jeg merket det best da Dennis var syk. Han hadde fått tarminvaginasjon, en sjelden bivirkning etter rotavirusvaksinen, og da det ble oppdaget ble vi flydd med ambulansehelikopter til Haukeland Sykehus. Jeg måtte nekte min sultne, syke sønn mat i åtte timer (!) fordi han kanskje måtte opereres, og det var første gang jeg fikk ordentlig vond melkespreng. Dennis hadde spist veldig lite de siste dagene, og når han i tillegg ikke spiste noenting på så lang tid kom det for fullt.

Puppene var så vonde at det kjentes som de skulle sprenge. De var superømme, og bare det å løfte armene gjorde kjempe vondt! Før jeg opplevde dette tenkte jeg kanskje at melkeproduksjonen stoppet opp litt når brystene var helt fylle av melk, men det gjør den altså ikke. Kroppen bare produserer mer og mer melk, og det blir vondere og vondere. Helt til baby tømmer puppen eller man må pumpe for å lette på trykket.

Barnet skyver puppen vekk selv

Haha, denne er faktisk litt morsomt! Når Dennis, og de fleste andre babyer, spiser beveger de hendene opp, ned og på kryss og tvers. De kan fekte, dytte, klype og stryke! Dennis gjør alle disse tingene, men han er spesielt glad i å plassere hånden sin ved siden av munnen for så å bruke all sin kraft på å strekke ut armen og dermed dytte puppen vekk fra seg. Han mister da sugetaket, og blir kjempe sint for at han ikke får spise mer! Haha, super søtt egentlig.

Nattamming

Okei, jeg visste jo egentlig at nyfødte trenger mat omtrent hver tredje time (uansett om det er natt eller dag), men jeg tenkte ikke over at dette var noe som ville fortsette. Nå er Dennis tre måneder, og spiser likevel 2-4 måltider hver eneste natt! Et par ganger har han sover i ett fra klokken 01 om natten til klokken 06 - men stort mer enn det har vi aldri opplevd. Det gjør likevel ikke så veldig mye.

Når Dennis vil ha sitt første nattmåltid flytter jeg han fra vuggen sin og over i sengen til meg og Christopher. Der sover han videre, og våkner for å spise når han er sulten. Jeg legger han til og ammer så i halvsøvne. Veldig koselig med så mye nærhet og kos egentlig, så for min del gjør det ingenting! Han er også alltid helt rolig når han spiser om natten. 

Kraftig utdrivning

Jeg ante ikke at det var noe som het kraftig eller svak utdrivning før jeg fikk vite av helsesøster at jeg har førstnevnte selv. Det betyr at melken min strømmer for fort, og Dennis setter derfor ofte i halsen. Han klarer ikke å svelge unna melken like fort som den kommer, og dette fører som sagt til at han hoster, setter i halsen og til tider ikke får puste. Han begynner å gråte fordi han blir skremt, og det er absolutt ikke noe gøy å se! Heldigvis er dette noe de fleste vender seg til etterhvert, så satser på at han snart klarer å svelge unna like fort som melken min kommer.


Bildene i innlegget er fra 3 måneders fotograferingen vår her hjemme i stuen! Vakre gutten min. Ellers må jeg innrømme at jeg er veldig stolt over å ha fullammet i 3 måneder, og derfor vært den eneste grunnen til at gutten min har lagt på seg nesten tre kilo!

Var det noe av dette du visste/ikke visste fra før?

Livredd for å glemme noe livsviktig!

 • 21.06.2017 kl. 17:36

Dagene går i ett og det er mye å gjøre rett før vi skal avgårde på vår aller første familieferie med lille Dennis på bare tre måneder. Vi har såvidt begynt å pakke. Mesteparten er handlet inn og nå er det kun gjennomgang av pakkelistene for hundrende gang for å dobbel-, trippel og kvadruppelsjekke at vi ikke har glemt noe veldig viktig som står for tur.

Ellers er det en del grining på Dennis om dagen. Han har det veldig bra i det ene sekundet før han plutselig bryter ut i hylskriking det neste. Christopher tok han derfor med seg på en liten tur ned til Egon tidligere i dag mens jeg fikk sove en timestid. Nå ligger han superfornøyd og spreller i babygymmen sin igjen, og pappan har dratt på jobb.

Selv skal jeg prøve å få unnagjort det siste av pakkingen før vi rydder stuen, setter på Tid for hjem på tv-skjermen, og kanskje steker meg litt kylling til kvelds! Solbrillene mine er forresten fra wish! Elsker den appen.

Hvordan har dagen din vært i dag?

Dennis sin utvikling: 3 måneder!

 • 20.06.2017 kl. 19:18

I går var Dennis tre måneder, men vi hadde så mye på agendaen, at jeg fikk ikke fortalt dere om det før i dag! Så langt i sitt tre måneders gamle liv har han opplevd veldig mye, men jeg føler formen hans kommer seg for hver dag som går (med noen unntak selvsagt, som gårsdagen). Siden han var seks uker har han nemlig grint (ja, det ordet skrives slik, jeg søkte det opp, haha! Synes det ser så feil ut) veldig mye! Jeg er veldig usikker på om det er kolikk han har, eller om det er tarminvaginasjonen som enda ikke har gitt seg - men det er helt sikkert at det er noe.

Som sakt synes jeg likevel han begynner å bli bedre! I går kveld hadde han en lang periode hvor han lå i den nye babygymmen sin, slo etter lekene, pratet til dem og smilte av seg selv i speilet. Det var så herlig å se han slik! Så selvstendig og underholder seg selv så godt og så lenge. Med andre ord er nok det en av de største forandringene siden han var to måneder. Han klarer å leke mye lenger alene, og trenger ikke hele tiden bli underholdt av oss.

Andre forandringer er at han virkelig har begynt å spytte! Haha, han spytter og lager bobler helt utrolig mye. Det er så morsomt, for det kommer helt ut av det blå i alle mulige situasjoner. Plutselig hører man bare at han presser leppene sammen og blåser ut luft og spytt til det renner nedover haken og boblene kommer i haugevis. Haha! Supersøtt, men veldig vått! Vi har fått god bruk for smekkene hans, med andre ord.

Han har også blitt veldig glad i hendene sine. Stapper dem i munnen rett som det er. Hele knyttneven! Noen ganger nekter han også å ta tutten, for hendene er så mye mer spennende. Jeg tror likevel ikke det er tenner på ferde helt enda, men man vet jo aldri! Pappan hans fikk faktisk tenner da han var 3-4 måneder, mens jeg var 10 måneder - så det blir spennende å se når de dukker opp hos Dennis.

Utenom det har det vel ikke skjedd sånn super mye. Jo, forresten! Det skal mye mindre til for å få han til å smile. Nå trenger vi bare å prate til han så går smilet nesten rundt! Det eneste som gjenstår nå er å trene opp nakken hans enda litt mer. Selv synes jeg han er veldig sterk i nakken sin, men i følge helsesøster og barnelegen var han litt for svak. Så da er det mange mage-perioder i løpet av dagen som skal til. Satser på det gjør susen!

Nå venter jeg bare på at han skal begynne å le og rulle rundt! Gleder meg sånn til det. Hva kunne barnet ditt da det var 3 måneder?

Vårt aller første barseltreff!

 • 19.06.2017 kl. 18:02

Nå har Dennis og jeg akkurat kommet inn dørene etter å ha vært på vårt aller første barseltreff! Det var superkoselig selv om Dennis ikke var helt i form. Det har blitt mye grining og lite søvn i natt, og formiddagen startet på samme måte. Derfor var jeg egentlig sikker på at vi måtte være hjemme når barseltreffet endelig kom på en dag det i utgangspunktet passet. Men så roet han seg plutselig litt i ellevetiden, og jeg hev på meg klærne og løp ut i bilen.

Vi kom nesten en time senere enn avtalt, men satt der likevel i to og en halvtime, så jeg er superglad for at jeg tok sjansen. Dennis var litt avhengig av å bli bært mens vi var der, men han hadde en liten periode hvor han tok seg en blund i bilstolen sin og en annen der han lekte i babygymmen til Lilly Marie! Den likte han forresten veldig godt, så nå vet jeg helt klart hva som er neste punkt på innkjøpslista!

Nå ligger Dennis endelig og sover i vippestolen sin, så satser jeg på at han får tatt igjen litt av den tapte søvnen i natt! Selv sitter jeg her og smiler over dagens koselige barseltreff og gleder meg allerede til neste!

Babyblå med blonder!

 • 18.06.2017 kl. 20:07

Åh, babynestet jeg har putlet med denne uken synes jeg ble det fineste jeg har laget hittil, og når babynestet Dennis har nå blir for lite er det ingen tvil om at det er denne fargen jeg kommer til å gå for når jeg skal lage XL-nest til han. Jeg synes det ble så utrolig søtt med blondene over det lyseblå stoffet, og kunne ikke vært mer fornøyd!

Som dere kanskje husker er det alltid ei uke med - 20 % rabatt når jeg har et nytt babynest på lager. Akkurat dette nesten koster 100,- mer enn de andre ettersom det er litt ekstra stoff med tanke på blondene, og også blir en del mer jobb. Håper det går fint. Vanlig pris er derfor 800,- men denne uken koster det kun 640 kroner!

Hvis du vil at jeg skal lage et til deg kan du legge igjen en kommentar i dette innlegget eller sende meg en melding på facebooksiden min her.


Jeg kan selvfølgelig sy likt i rosa også! Også må jeg bare få nevne helt til slutt at jeg hadde en kamp mot lyset her i stad for å få det ferdig til solen gikk ned, så jeg fikk ikke tid til å klippe av trådene! Det vil altså selvsagt ikke bli levert med løse tråder som på bildene her!

Deilig tilbehør til pizzaen på 1-2-3!

 • 18.06.2017 kl. 18:30

Åh, jeg var på besøk hos mamma i går kveld, og der fikk jeg servert hjemmelaget italiensk pizza med en helt fantastisk pizzasalat til. Salaten smakte så godt (pizzaen også altså!) at jeg var nødt til å spør henne om oppskriften. Heldigvis fikk jeg tillatelse til å dele den med dere også, så da beordrer jeg deg til å lage denne neste gang du skal ha pizza. Tro meg, du kommer ikke til å angre!

Det beste av alt er likevel at den lages på snipp, snapp, snare - så du kan for eksempel lage den når pizzaens steketid nærmer seg slutten. Alt du trenger er 1/2 hodekål, 4 ss eddik, 1 ss sukker, 2 ss olje, 1 ts salt, 1/2 ts pepper. Skjær opp hodekålet i strimler og bland inn alle ingrediensene. Voíla! Så enkelt og så godt. Topper du det hele med hvitløksdressing er det ingen tilbehør til pizza som kan slå denne.

Ellers vil jeg gjerne dele oppskriften på pizzaen med dere en annen gang, for den smakte også helt vidunderlig. Jeg skulle gjerne invitert dere alle med hjem på middag til mamma, haha. Da er jeg sikker på dere hadde godt derfra med et smil om munnen og ikke minst gode og mette.

Kunne du tenke deg å prøve denne pizzasalaten?

Ukens spørsmål #24

 • 18.06.2017 kl. 14:52

Hva fyller du dagene dine med utenom bloggen?

Jeg bruker mye tid på å sy. Det må virkelig være den beste hobbyen jeg har hatt. Ellers bruker jeg såklart også masse tid på Dennis. Resten av tiden går til trening, gå turer, husarbeid og dra på besøk. Jeg tenkte kanskje jeg skulle se om jeg fikk til en videoblogg der jeg filmer hva jeg gjør i løpet av en hel dag nå før vi reiser! 

Hva er det beste du vet?

Hm, å reise og oppleve ting sammen med familien min. Det må være det absolutt beste som finnes! Jeg elsker å reise, og vil gjerne oppleve mest mulig på de stedene jeg drar til - ikke bare ligge på solsengen fra jeg ankommer til reisen er ferdig.

Hvilke venner er det som står deg nærmest?

Kanskje litt rart, men jeg tror faktisk jeg må si lillesøsteren min her! Jeg og hun har vært bestevenner gjennom hele våre liv, og vi har virkelig verdens beste forhold.

Har du mistet noen venner etter at du ble gravid å fikk dennis?

Hm, nei, det synes jeg egentlig ikke jeg har.

Kan du fortelle oss din største drøm?

Min største drøm må være å bo i et stort hus med minst tre soverom, dobbel garasje og gjerne takterrasse. Stor og nydelig gårdsplass og hage. Sammen med Christopher, min drømmemann, Dennis og hans lillebror eller lillesøster. Vi har god inntekt. Jeg lever av bloggen. Driver med fitness og har nok tid til alt i hverdagen. Vi kan reise på lange opplevelsesturer hver eneste sommer, og har god familie og venner rundt oss. Det må være drømmen!

Hvordan ser du for deg framtiden? Hjemmeværende mor eller en mor å far i arbeid?

Ja takk begge deler! Drømmen er definitivt å kunne leve av bloggen slik at jeg får masse tid hjemme med Dennis. Altså, at jeg jobber hjemmefra! Men om det ikke går (noe det sannsynligvis ikke gjør) ser jeg for meg en fremtid med både mor og far i arbeid!

Hvordan trives du som forelder?

Helt fantastisk! Det er det beste som noensinne har hendt meg, og nå kan jeg ikke se for meg et liv uten Dennis. Altså, hva var egentlig meningen med livet før jeg fikk barn? Man gikk jo bare rundt uten å gjøre noe nyttig... Nå har jeg ansvar for et lite menneske, og må oppdra han til å bli en kjærlig, høflig og god mann! Ah, det er helt vidunderlig det.

Er det noe som overrasket deg etter at du ble mor?

Ja, og det er helt klart hvor fint man kan fungere uten søvn! Noen netter har jeg nesten ikke sovet et sekund, men jeg klarer likevel å få dagen til å gå rundt uten å være stuptrøtt. Det hender en sjelden gang at jeg tar meg en powernap, men det skjer absolutt ikke ofte. Jeg så for meg at jeg ville bli veldig trøtt om jeg skulle gå dag etter dag med bare noen få timer søvn, og sjelden mer enn 3-4 timer sammenhengende søvn! Men det går faktisk overraskende bra. Kanskje det følger med en superkraft med det å være mamma? Man fungerer utmerket selv på veeeldig lite søvn.

Har du tenkt å ha flere barn i fremtiden(hvor mange?)

Ja, drømmen er å ha to barn. Gjerne en gutt og ei jente, men jeg jubler absolutt om det blir to brødre også! Gleder meg til å finne det ut en gang langt frem i tid.

Hva synes du om andre mødre som har barn med forskjellige? (Mange er dømmende på det)

Selv satser jeg på at jeg aldri kommer i den situasjonen, men jeg legger meg ikke opp i hva andre velger å gjøre. Og selvsagt forstår jeg at man gjerne ønsker et barn sammen om man endelig finner drømmemannen selv om man har fått barn tidligere med en annen. Det får være opp til hver enkelt hvordan de ønsker å ha det, så kan vi andre passe på oss selv!

Hvordan er du som person? (Livlig,rolig,morsom?)

Jeg er nok ganske sjenert før du blir kjent med meg, og virker ganske rolig for de som ikke kjenner meg så godt. Men de nærmeste vil nok beskrive meg som morsom, men med en veldig sær humor. Ellers er det veldig lite som skal til for å glede meg!

Visst du skulle beskrevet ditt forhold til Christopher med ETT ORD hva ville det vært?

Åh, dette var vanskelig! Har tenkt på dette spørsmålet i flere minutter nå, for det er nesten umulig å beskrive en så god, flink, kjærlig, snill og omtenksom mann med bare ett ord. Men om jeg absolutt må velge tror jeg at jeg sier godhjertet. Og med det mener jeg at han alltid står på for at Dennis og jeg skal ha det bra. Han stiller opp for oss, jobber en hel haug for at vi skal ha det godt her hjemme, hjelper til i huset og tar ofte Dennis, selv etter en lang arbeidsdag, fordi han ser at jeg er sliten. I mange tilfeller ser jeg også at han er mer sliten enn meg, men han insisterer likevel på å la meg hvile. En fantastisk samboer og pappa som virkelig fortjener all skryt han kan få!

Har dere noen andre planer i sommer foruten om Spania?

Ingen andre reiseplaner foreløbig, men vi skal i hvertfall pusse opp stuen når vi kommer hjem fra ferie!

Hvordan bestemte dere for at Dennis skulle hete akkurat Dennis? Er det et navn dere har hatt for dere hele tiden eller hørte du det av andre å synes det var fint?

Ingen av delene! Vi hadde egentlig bestemt oss for Lucas, men så ble vi plutselig veldig usikre fordi vi ville ha et navn som skilte seg ut og ikke et som tre andre klassekamerater kan komme til å hete. Vi kjøpte oss derfor ei navnebok. Markerte alle aktuelle. Og deretter luket vi bort annet hvert navn til vi til slutt sto igjen med Dennis! Dette var en genial og ikke minst rettferdig måte å gjøre det på, og vi sto igjen med et navn begge likte kjempe godt. Vi kommer helt klart til å bruke samme metode på lillebror eller lillesøster i fremtiden.

Kunne du tenke deg å ha bloggen din som en fast arbeidsplass?

Helt klart! Drømmen er å kunne leve av bloggen. Tenk det da, å leve av noe man synes er SÅ gøy, og som man kan gjøre hvor som helst. Du kan ta jobben med deg til Hawaii om du ønsker, liksom! Minuset er jo at man aldri har "ferie" eller får fri på helligdager. Men det hadde jeg definitivt kunnet leve med ettersom jeg brenner for bloggen min.

Når tenker dere at nr 2 kommer?

Om et par år kanskje. I hvertfall ikke enda!

Når starter du trening for fullt til bodyfitness?

Jeg har vært litt sløv på treningsfronten de siste ukene, og kommer til å trappe opp den biten etter Spaniaturen. Ellers kommer jeg nok til å starte med et fast treningsprogram, diett og alt som hører til forberedelsene til å stille i fitness etter nyttår. Før det er fokuset bare å komme meg en god del ned i fettprosent.

Viste du at babyer kan bli solbrente i skyggen også og må smøres der de ikke er beskyttet av klær? Har du noen tanker om dette?

Barn under 6 måneder skal ikke smøres med solkrem, og barn under 1 år bør absolutt heller ikke smøres :-) Det har jeg skrevet et innlegg om her.

Hvor høye er de komodene du har ved siden av pulten din? Lurer på det pga skal kanskje ha sove rom på en garasje med skrå tak.

De er 78 cm høye, og kan kjøpes her. En veldig fin, enkel og billig løsning!

Får du plass til vognen i baggasjerommet? Har hatt den samme vognen som deg men fikk aldri plass til den i sedan- baggasjerom.

Ja, det sjekket vi før vi kjøpte bilen, og det gikk akkurat! Vi får understeller inn, også har vi eventuelt bagdelen i baksetet - men det er kun om vi skal langt. I de fleste tilfeller tar vi kun med adapterne til understellet og klikker bilstolen på der. Super enkelt og tar veldig liten plass i bilen. Dette gjorde vi også i opelen som også var sedan.

Først av alt vil jeg si at jeg har fulgt bloggen din lenge, og synes det meste av innholdet er supert. Men å utlevere helsesituasjonen til babyen din på den måten du gjør, synes du virkelig det er ok? Når han var så syk at han måtte bli flydd med ambulanse, så hadde det vel vært bedre for dere alle at du heller brukte all tid på familien og heller oppdaterte de du kjenner personelig istedenfor å bruke unødvendig mye tid på å oppdatere leserene dine i en slik situasjon?

Da vi var i Bergen oppdaterte jeg veldig lite her på bloggen. Hadde kanskje ett innlegg i døgnet, og da brukte jeg maks 15 minutter på å skrive det. Så dårlig som Dennis var da, og så vondt som han hadde var det klart Christopher og jeg ble slitne vi også. Vi passet derfor på å bytte på å trøste han. Så mens Christopher trøstet han brukte jeg 15 minutter av døgnet på å skrive et raskt innlegg med oppdateringer på bloggen.

Dette gjorde jeg både for å ha det dokumentert for det kan være greit å se tilbake på i ettertid. Det er rart hvor mye man glemmer av en slik skummel situasjon. Men også fordi da slapp jeg å bruke masse tid på å sende melding rundt til alle de nærmeste, og så svare hver enkelt på spørsmål etterpå. Da er det lettere å bare skrive alt på ett sted, også kan alle lese der. Så det synes jeg absolutt var et riktig valg å gjøre!

Dersom det er deres husnøkkel som er stjålet, ville jeg ha byttet lås asap! Kjipt å komme hjem til rundstjålet hus, etter at dere har vært i Spania...

Husnøkkelen er heldigvis kommet til rette nå, og det var heller ikke vår nøkkel. Men takk for tips likevel!

Hvorfor kan han ikke smøres med solkrem?

Det har jeg skrevet et innlegg om her.

Når reiser dere?

Vi reiser fra Haugesund neste mandag, og med fly fra Stavanger tirsdag morgen.

Jeg skal også til Spania. Hvor i Spania skal dere?

Et lite område utenfor Torrevieja som ligger en liten time fra Alicante Flyplass.

Hvor har du kjøpt den badebleiå?

Den er kjøpt på barnas hus!

Kan du ikke skrive om reisevogna deres?

Jo, det tenkte jeg at jeg skulle gjøre i et eget innlegg i løpet av uken.

jeg lurer på hva du tenker om at blogglesere kommer og hilser på om de ser deg? Jeg har sett deg et par ganger, men har selvfølgelig ikke hatt lyst til å skape en situasjon som oppleves som ubehagelig for deg, enten om det handler om at du kanskje har dårlig tid eller at du kjenner det som ubehagelig å møte mennesker du ikkje kjenner.

Så hyggelig at du spør. Dette har jeg faktisk opplevd noen ganger allerede, og synes bare det er super koselig. Det er så gøy å se hvem dere er, fordi for meg er dere bare et tall på et statistikkskjema. Noen få legger igjen kommentarer, men det er hundrevis som leser bloggen hver eneste dag som jeg ikke aner hvem er - og det hadde derfor vært superkoselig å treffe dere!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Kan babyer smøres med solkrem?

 • 17.06.2017 kl. 21:06

De aller fleste vet nok at babyer ikke skal utsettes for direkte sollys, men det er ikke alle som vet at babyer ikke skal smøres med solkrem. Det oppdaget jeg blant annet da jeg nevnte på bloggen her at vi ikke kan smøre Dennis nå når vi skal til Spania. Jeg fikk flere spørsmål om hvorfor, og ei som sa at man kunne smøre de, men bare med noen solkremer. Derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om det.

Det er nemlig slik at babyer under seks måneder absolutt ikke skal smøres med solkrem! Og man bør heller ikke smøre barn under 1 år med solkrem. Grunnen er at huden deres er mye tynnere og derfor ikke tåler solkrem like godt som oss andre. Huden til de minste tar derfor opp alle de aktive, kjemiske ingrediensene i huden, noe som absolutt ikke er bra.

Men nå er det slik at babyene heller ikke skal utsettes for direkte sollys. Så om du havner i et tilfelle der du absolutt ikke kan unngå at barnet får sol på seg, hva gjør du da? Jo, du kan i verste fall smøre en ørliten mengde med solkrem på barnets kinn og håndbak - men ingen andre steder. Husk også uv-drakt og uv-telt når det er sol ute!

Ettersom det virker som dette er litt lite opplyst tenkte jeg det kunne være greit å dele det med dere. Så spre gjerne innlegget videre slik at flest mulig småbarnsforeldre får det med seg! Bare klikk på del-knappen under her.

Jeg savner ikke den første tiden!

 • 17.06.2017 kl. 18:28

Dennis er virkelig den som lyser opp dagen min aller mest. Det er han som får meg til å smile uendelig mange ganger i løpet av en dag. Grunnen kan være så mangt - han kan prate, rope, sove utrolig søtt og sist men ikke minst selvsagt smile! Jeg smiler helt klart tilbake. Smiler fra langt inn i hjertet mitt! Gleden er ubeskrivelig, og jeg kan ikke annet enn å føle meg som verdens heldigste og lykkeligste når jeg ser på denne lille tassen.

Nå de siste dagene har Dennis også begynt å interessere seg for å rulle rundt. Dere som følger meg på snapchat har nok fått det med dere allerede! Han ligger på ryggen på saueskinnet sitt, og så kaster han hånden bakover på siden, griper tak i "sauen" og bruker bena og hånden til å dra seg over. Han kommer ikke lenger enn til siden - men det er likevel kjempe fascinerende å se på.

Det er så mange som sier at det er litt vemodig å se at barna vokser så fort, og at de ikke lenger er bittesmå nyfødte babyer. Selv synes jeg egentlig det bare er vakkert å se hvordan han utvikler seg fra dag til dag. Det er interessant å se hvordan han lærer nye ting og viser mer og mer av sin egen personlighet.

Vi begynner å se hva han liker og hva han ikke liker, og snart kommer han også til å bevege seg litt der nede på gulvet. Han kommer til å lære og sitte selv, og ikke minst ta sine første skritt! Jeg gleder meg til alt vi har i vente! Nyfødttiden har vi jo nyt i tre måneder allerede, og han er enda bare en liten baby en god stund fremover - og da er det ekstra spennende når han utvikler seg litt mer og lærer så mye nytt.

Og siden jeg føler vi klarte å nyte den første tiden av livet til Dennis så godt som mulig - til tross for mye sykdom - kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke savner den tiden. Ikke enda i hvertfall! Nå ser jeg fremover og gleder meg over alt det nye Dennis lærer hver eneste dag.

Gullgutten vår! Mamma og pappa elsker deg.

Det løste seg til slutt!

 • 16.06.2017 kl. 09:53

God morgen kjære dere! I dag dro Christopher på jobb på Tanken klokken halv syv og er ikke ferdig der før klokken fire i ettermiddag. Når han er ferdig skal han rett bort på jobb nummer to på Egon fra klokken sytten til rundt midnatt. Dennis har derfor hele dagen for oss selv og satser derfor på å gå en lang og god tur! Vi tar oss nok også en tur på trening og kanskje innom mormoren hans. Men da tar vi nok bilen!

Og når vi først er inne på dette med bil og kjøring! Det løste seg med bilstolen. Etter at jeg publiserte det her har jeg fått mange gode og forskjellige tips. Dere tipset blant annet om at det går an å ettermontere isofix i bilen, man kan kjøpe beltebase, kile og en hel haug med andre gode tips og forslag. Det aller beste tipset var likevel det enkleste - og det løste problemet vårt på 1-2-3 uten at det koster ei eneste krone. Bare se hvor mye bedre Dennis sitter i bilen nå!Løsningen var rett og slett bare å dra opp fotenden på bilstolen etter at jeg sikret selen. For om det står helt vanlig i bilen har det bare en helning på 26 grader. Drar jeg det helt opp til selen sier stopp kommer jeg helt opp i 39 grader, noe som absolutt er innafor! Derfor må jeg bare få takke dere igjen - jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten en så smart og løsningsorientert heiagjeng!

Hva er dine planer for dagen?

De siste innkjøpene til Spania!

 • 15.06.2017 kl. 18:35

I går satte jeg meg ned for å skrive pakkeliste, og etter mange gode tips fra dere tror jeg at jeg har fått dekket det meste. Kommer nok på noen flere ting etterhvert, men foreløbig har jeg i hvertfall det viktigste. I dag var derfor Dennis, oldemoren hans og jeg ute på shopping for å handle inn det siste vi trengte til Spaniaturen (av det vi har kommet på til nå). Myggnetting til reisevogna, sollue, uv-drakt og badebleie ble blant annet med oss hjem i tillegg til litt andre småting. 

Dennis syntes som dere ser at uv-drakten og solluen var superbehagelige! Han er storfornøyd, noe som også gjør mammaen enda sikrere på at dette blir en alle tiders ferie. Under her ser dere badebleien. Vi ble anbefalt den i stedet for de engangsbadebleiene for de blir jo ofte så store og tunge. Denne tres bare på som en helt vanlig badebukse, men holder tett rundt både lår og mage! Genialt. 

Vi gleder oss til å teste alt dette ut i syden, så nå pakkes det ned i kofferten sammen med alt det andre!

Mitt liv gjennom snapchat!

 • 15.06.2017 kl. 12:27

Jeg har sagt det mange ganger før, men jeg nevner det gjerne igjen ettersom det stadig er folk som spør - brukernavnet mitt på snapchat er linnthereseee! Der oppdaterer jeg mange ganger til dagen, og dere som synes det er litt få oppdateringer på bloggen kan altså følge meg der. Der deler jeg også veldig mye av hva jeg bruker dagene mine til, og dere kommer mye tettere inn på livet vårt.

- her ser dere my storyen min for øyeblikket -

Snapene jeg legger ut er uten sensurering og redigering. Bildet blir tatt der og da og så publisert - det er ikke like nøye som her på bloggen. Så, et tips er altså å legge meg til på snapchat om du ikke får nok av meg gjennom bloggen, haha. Jeg skal også bli flinkere til å oppdatere der hver gang det er et nytt innlegg på bloggen!

Følger du meg på snapchat?

Vi skal til Spania!

 • 14.06.2017 kl. 20:57Nå er pakkingen offisielt i gang og Dennis er så heldig å få sin egen koffert. Oldeforeldrene hans sa de skulle dele slik at han får sin egen. Se hvor fornøyd han ble med det da! Jeg fortalte han at han ikke kunne pakke seg selv med i kofferten, men han insisterte, og la seg oppi. Hva ellers skal jeg pakke når jeg har en så stor koffert bare til meg, spurte han? Du har blant annet mange klær, bleier, våtservietter, brystpumpe, flasker og mye annet du skal ha med deg, så det går helt fint, svarte jeg. Skjønnasen tok av seg solbrillene og krabbet ut av... 

Haha, neida, men fra spøk til alvor. Har dere noen viktige pakketips til meg? Noe som er et must å ha med til syden med en liten en på tre måneder? Vi har såvidt satt i gang i dag, og det jeg har fått med meg er at vi bør ta med bleier ettersom det er veldig dyrt i utlandet i forhold til i Norge. Våtservietter ser jeg derfor på som en selvfølge å ta med. Jeg tenkte også å pakke både et par flasker og pumpa tilfelle vi tar oss en kosekveld der nede mens resten er barnevakt. Vet ikke om det skjer, men er synd å angre, så bedre føre var. 

Klær tar vi selvsagt med, og et lett helseteppe til å ha over han når det er for varmt med klær. Han kan jo ikke bli smurt med solkrem, så vi må dekke det meste av kroppen hans med klær (eller teppe som sagt) selv om han bare skal være i skyggen. Bæreselen pakker vi med på flyet. Vogn og bilstol blir sendt som bagasje.

Hm, noe jeg har glemt? Sikkert en hel haug, haha! Kjør på med tips!

Ovnsbakt squash med karbonadedeig!

 • 14.06.2017 kl. 15:13

Ettersom jeg var veldig forberedt på at Dennis ville få feber i går, og jeg visste at Christopher skulle på jobb, inviterte jeg mamma og lillesøster på middag slik at jeg slapp å være alene med han første gang han fikk feber. Valg av mat falt på ovnsbakte squash med karbonadedeig. Noe jeg aldri har smakt før, faktisk har jeg knapt spist squash før, men dette var utrolig godt - så det kan jeg virkelig anbefale. Jeg har også veldig gjerne lyst til å dele oppskriften med dere slik at dere også kan prøve.


Du trenger (til tre porsjoner):

3 squash, 3 ss meierismør, litt salt, 400 gram karbonadedeig, 1 boks hermetiske tomater, 1 ts salt, 1-2 ts pepper (alt etter hvor sterkt du ønsker det), 9 skiver ost eller litt revet ost. Server gjerne med salsa, rømme og ris til (jeg glemte selvsagt rømmen, men det var kjempe godt likevel).


Slik gjør du:

Start med å vakse squashen, dele dem i to og deretter skrape ut innmaten med ei skje. Legg det i ei bolle for dette skal brukes senere! Plasser så squash halvdelene på et stekebrett med bakepapir og legg 0,5 ss i hver av halvdelene. Dryss så over litt salt og stek dem midt i stekeovnen på 225 grader i 6-7 minutter.

I mens squashene er stekeovnen kan du starte med fyllet. Stek karbonadedeigen i noen minutter. Tilsett så innmaten fra squashene (om du ikke har en stekespade som kan dele bitene bør du grovhakke dem først) og stek i et par minutter til. Helt til slutt tilsetter du de hermetiske tomatene og krydderet.

La det hele få surre litt til det meste av væsken etter tomatene er fordampet. Husk å koke risen om du skal ha den til!

Fordel så karbonadeblandingen i squash-halvdelene og topp med litt revet ost.

Sett så brettet inn i stekeovnen igjen og la det steke noen minutter til osten har smeltet. Server så med revet ost, salsa, rømme og ris! Et lite tips er å ha piffi på risen - det smaker supergodt.

Tror du dette er noe du kunne likt? Ikke bare er det godt, men det er jammen sunt også. Vil du ha det enda sunnere kan du selvsagt også droppe smøret.


Helt til slutt vil jeg bare informere dere om at feberen til Dennis gikk ned etter paraceten i går, og gikk kun opp til 38 noen få ganger etterpå. I løpet av natten har det forsvunnet helt for i dag morges våknet han med et stort smil akkurat som om ingenting hadde hendt. Veldig deilig!

Vi har nettopp ringt legevakten!

 • 13.06.2017 kl. 19:46

Det er et eller annet med Dennis og vaksiner som bare ikke fungerer sammen. Eller Dennis og det å få alle de sjeldne tingene for den del. Nå er det heldigvis ikke noe annet enn høy feber som er grunnen til at vi måtte kontakte legevakten. For vi var forberedt på at Dennis kom til å få feber, men fikk beskjed om at den ikke burde bli høyere enn 39 grader, så hvis den ble 39 eller høyere måtte vi kontakte lege.

Temperaturen hans begynte så smått å stige klokken ett, fire timer etter vaksinen, da gikk den fra 36,8 til 37,5. Deretter steg den videre til 38,8 i firetiden, og nå for en timestid siden var den plutselig blitt 39,5! Dennis sover veldig mye og spiser veldig lite. Vi ringte derfor for å høre hva vi skulle gjøre. De ba oss ta paracet, måle igjen etter 20 minutter og deretter ringe dem tilbake for å si resultatet. 20 minutter etter var temperaturen 38,8.

Vi fikk derfor beskjed om å kontrollere temperaturen ofte videre ettersom den kan synke og stige på et blunk på en så liten kropp. Ellers sa de også at vi måtte komme bort med han dersom han ikke våknet for å spise innen 1,5 time. Nå har det gått litt over én time og han har nettopp spist. Juhu!

Målte akkurat temperaturen igjen, og nå har den sunket til 37,6. Satser på at han har god virkning av paraceten og får det fint resten av kvelden. Og ikke minst at han er helt fin igjen når paraceten er ute av systemet. Hater å se min lille Dennis syk!

Jeg måtte holde han fast!

 • 13.06.2017 kl. 11:13

Nå har vi akkurat kommet hjem fra helsestasjonen, og det har vært det verste besøket hittil. Dennis skulle få sine første sprøytevaksiner (forrige vaksine var kun en drikkevaksine, og den fikk han jo en veldig alvorlig bivirkning på!). Men heldigvis er det ikke så alvorlige bivirkninger på vaksinene han fikk i dag. Men han kommer sannsynligvis til å bli trøtt og slapp, få vonde og ømme lår og feber. Kjenner jeg gruer meg! Men denne gangen er heldigvis sykdommene vaksinene beskytter mot farligere enn bivirkningene - det var det ikke sist.

Ettersom han reagerte slik han gjorde på rotavirusvaksinen hadde helsesøster ringt helsemyndighetene, som sa at Dennis ikke skulle få andre dose av den vaksinen. Det ble derfor to sprøytevaksiner i dag - en i hvert lår. Og jeg måtte holde han fast mens hun stakk de store sprøytene inn i de bittesmå lårene, det var absolutt ikke noe gøy! Jeg gråt med han for å si det slik.

Noen minutter etter vaksinene sluknet han på skulderen til pappan sin. Utslitt stakkar. Og da skulle vi selvsagt på legekontroll, så han måtte vekkes igjen. Der fortalte legen oss at han var for svak i nakken sin. Jeg som synes han er så sterk! Løsningen blir å ligge på magen 5 ganger daglig så nå har jeg laget til en "magestasjon" foran speilet i stuen ettersom han elsker speil. Ellers var resten supert, og han er en blid og flott gutt. Han smilte og snakket til både helsesøster og legen - og begge kommenterte hvor glad og sosial han er!

Ellers fikk vi svar på at tarminvaginasjonen hans enda henger litt igjen, og at det er det som gjør at han fremdeles har utrøstelige grinetokter 1-3 ganger daglig. Det er likevel fremdeles ingenting de kan gjøre. Vi må bare vente til det går over av seg selv.

Når det er sagt var resten supert! Han hadde god kontakt med helsesøster, er mer opptatt av andre mennesker enn alt rundt, han er veldig aktiv og som sagt superblid. Gullgutten vår veier 6085 gram og er 60 cm lang - litt under gjennomsnittet, men helt greit. Navlebrokket vil mest sannsynlig gå tilbake av seg selv - så vi satser på han slipper operasjon. Og nesten det beste av alt; vi får reise til Spania!!!

Nå har Dennis akkurat sovnet. Jeg sitter klar med febermåleren, og gruer meg til bivirkningene, men trøster meg med at de neppe blir så alvorlige som sist. 

Vi har kjøpt oss ny bil!

 • 12.06.2017 kl. 22:44

Bilen vår ble solgt ganske fort, og i dag morges overleverte vi den til ny eier så krysser jeg fingrene for at de blir fornøyde. Ellers var vi også og hentet vår nye bil i dag, og jeg er så fornøyd! Det er en automatbil, så bare det i seg selv vil nok bli en stor forandring. For min del har jeg kjørt en del automatbiler tidligere, men jeg regner med Christopher kommer til å "kløtsje" noen ganger - i hvertfall nå i starten, haha. 

Ellers må jeg bare få si at så langt er jeg strålende fornøyd! Bilen er nydelig både på innsiden og utsiden, og til tross for at det er en 2003-modell har den kjørt under 100 000 km. Dennis og jeg har kjørt den for første gang i dag, og han sovnet under bilturen - noe som er et godt tegn i seg selv. Men jeg synes likevel at han sitter litt brattere i denne bilen enn den forrige. Noen som vet om det er en måte å få han til å ligge mer på? Plassere noe under setet, går det an? Om ikke får vi bare ha det slik. Han klarte jo å sovne, så regner med at sitter godt, det var bare annerledes i forhold til hvordan han satt i den forrige.

Hva synes du om bilen vår?

Ukens spørsmål #23

 • 12.06.2017 kl. 19:16

Har du noen gang tenkt over hva en arbeidsgiver, sjef eller foresatt i barnehagen vil tenke om de finner masse lettkledde bilder av deg på nett?

Det vil jeg ikke tro er noe problem ettersom jeg kun legger ut helt uskyldige bilder. Nå i dagens samfunn finner man bikinibilder av de aller fleste på nett. Det ser du jo også om du tar deg en tur på stranda, så jeg ser ikke helt problemet med det.

Så han fikk jobben på tanken?

Ja, det gjorde han! Så nå har han to jobber, og så går han over til bare Tanken om en liten stund. 

Har du gjort deg noen tanker om eksponering av barn?

Ja, det har jeg! Hva jeg tenker om det har jeg skrevet i dette innlegget.

Har du oppskrift på amma puta?

Nei, det har jeg dessverre ikke, ettersom jeg har laget den fra eget hode. Men jeg lager gjerne ei til deg også. Bare legg igjen en kommentar eller send meg en melding på facebooksiden min HER.

Hvor mye blir det for sending?

159,- for sending av store ting som babynest og ammepute, ellers er det 24,- for små ting som smokkelenker.

Fikk dere lov å reise på ferie?

Det får vi svar på i morgen når vi skal på tre månederskontrollen! Krysser fingrene.

Hvorfor ringer dere ikke lege å spør?

Vi har noen andre spørsmål til helsesøster også, så da er det greit å ta alt samtidig.

Skal deigen heve noe før steking?

Nei, det skal den ikke! Det er med andre ord raskt og enkelt å lage.

Oppskrift?

Oppskriften står i innlegget, som du finner her.

Hvilken linse er det du bruker på disse bildene?

Canon linse 10-18 mm.

Som de fleste over her skriver, han har nok antistoffer fra deg de første månedene og så er det jo heller ikke utbrudd alle steder, har dere stedet/byen dere skal bo?

Åh, det var jeg faktisk ikke klar over! Da krysser jeg fingrene for at vi får reise ettersom han blir fullammet. Byen vi skal bo i heter Torrevieja.

Så på snappen at du skulle være borte 1 døgn fra babyen din,han er vel ikke 3 mnd enda engang? 3 mnd,da kan du være borte i 3 timer,4 mnd 4 timer osv og du skal være borte ett døgn??

Jeg var ikke borte et døgn nei, men måtte ha melk til et helt døgn ettersom alkoholen gjerne kan være i kroppen en stund etterpå. Vi gikk fra han kl. 17 om ettermiddagen og kom igjen kl. 7 morgenen etter. 14 timer til sammen, og det er absolutt ikke lenge. I hvertfall ikke når han har vært hos mormoren sin så masse, og kjenner henne veldig godt. Det der med 3 timer når han er 3 måneder er i hvertfall hysteri synes jeg. Men det får være opp til hver enkelt forelder å bedømme.

Jeg har fulgt bloggen din fast lenge! Helt siden du var vektløfter, og elsker den! Jeg er bare nysgjerrig på hva du tenker om det å "utlevere" (misforstå rett) barnet på sosiale medier, siden det er et tema veldig i vinden for tiden. Det er jo mange bilder av dennis både her og på Snapchat så tenkte du kanskje hadde tenkt på det.

Det har jeg skrevet i dette innlegget!

Jeg ser du syr og bruker babynest, hva er dine tanker rundt at LUB fraråder bruk av det ifbm fare for krybbedød?

De kom med den anbefalingen nå nettopp, og frem til det har det stått over alt på nett at babynest er noe de anbefaler for at barnet skal føle seg tryggere. Jeg velger derfor å bruke det, men følger selvsagt med hele tiden. Grunnen til at de ikke anbefaler det er for at barnet kan få ansiktet helt inntil veggen og dermed ikke får puste. I mitt hode vil jeg egentlig kalle det litt hysteri. For da kan jo egentlig ikke babyen ligge noe sted hvor de plutselig kan snu hodet inntil...

Dennis elsker babynestet sitt, og jeg kunne aldri i verden tatt det fra han når jeg ser hvor godt han trives oppi der. Når det er sagt hadde de heller ikke solgt det i så mange butikker og nettbutikker dersom det hadde vært så farlig.

Er innom bloggen din alt for mange ganger for du blogger så bra. Men nå i det siste så blogger du så lite.. :-/

Ja, det har jeg merket selv også, og jeg hater det! For å skrive til dere er noe jeg elsker, og nå når jeg har litt mindre å gjøre om dagene fremover kommer nok oppdateringene oftere også. I kveld skal jeg blant annet sette meg ned å gjøre en del bloggarbeid, planlegge innlegg og svare på mailer. Satser på alt blir bedre fra i morgen av. De siste dagene har det bare vært veldig mye med bilselging, fest, nedvask av huset og en del annet. Håper du fortsetter å følge meg, det synes jeg er SÅ hyggelig!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål? 

Takk for i går folkens!

 • 11.06.2017 kl. 16:41

Juhu, innflytningsfesten var en suksess, og vi koste oss masse! Vi leverte Dennis fra oss hos mamma klokken halv fem, og kjørte rett hjem til oss og begynte å drikke etterpå. Tidlig ute, med andre ord. Men slik blir det kanskje når det er ett års tid siden forrige fest - eller i hvertfall siden forrige fest med promille.

Til tross for problemer med å åpne champagneflasken hadde vi som sagt en fin kveld. Jeg hadde siste glass rundt midnatt, og var derfor klar til å amme Dennis klokken tolv på formiddagen dagen etter. Jeg ble også overrasket over hvor mye jeg savnet han i løpet av kvelden. Mamma sendte meg snaper av den fine skatten og da satt jeg med tårer i øynene. Derfor var det ekstra godt å se gullgutten igjen i halv ti tiden i dag morges.

Nå når dere har fått høre om alt det kjekke kan jeg jo fortelle dere om en litt mindre kjekk hendelse. Mot slutten av festen kom det plutselig en hel haug med folk vi verken hadde invitert eller kjente. Utrolig irriterende ettersom dette var en privat innflytningsfest kun for inviterte, og der valser de rett inn i stuen og setter seg ned i sofaen vår. Uten å hilse eller spør om lov.

Ekstra kjipt var det fordi vi i dag har funnet ut at det har blitt stjålet tre mobilladere, 500 kroner og en husnøkkel i løpet av kvelden. Lommeboken til hun ene har også blitt tatt fra jakkelommen, inn på toalettet, de har tatt med seg alle kontanter og kastet lommeboken og kortene i søppelet på badet. 

Uakseptabel oppførsel! Neste gang tror jeg vi må innføre vakter i døren, overvåkningskamera og safer til alle på gangen! Haha, neida. Men alt i alt en veldig hyggelig kveld til tross for uakseptabel stjeling!

Dennis sin aller første overnatting!

 • 10.06.2017 kl. 12:58

God formiddag, alle sammen! Nå holder Christopher på å pakke i bilen! Et helt flyttelass med blant annet vippestol, babynest, dyne, x-antall skift med klær, 2-3 pysjamaser, bleier og våtservietter, dyne, bamse, bilstol, én liter morsmelk etc. Dennis skal nemlig på sin aller første overnatting hos mormor.

Nå er det ett år siden forrige gang jeg var ute og koste meg med noe godt i glasset, og Christopher og jeg bestemte oss derfor for at det var på tide at vi kunne ta oss en aldri så liten fest. Vi har derfor invitert bort de nærmeste av vennene våre til innflytningsfest i kveld, og så skal Dennis sove borte. Kjenner jeg gruer meg litt, men samtidig kjenner han mormoren sin veldig godt, og ser henne nesten daglig - så det tror jeg skal gå helt fint.

Jeg har pumpet 400 ml morsmelk de to siste dagene, i tillegg til at jeg har tatt opp 580 ml morsmelk fra frysen! Med andre ord får Dennis med seg én liter morsmelk for ett døgn - det burde vel være nok? Nå kjører vi bort med han om en stund, sitter der en liten time slik at han får siste ammemåltid og vi får tatt farvel. Etter det kjører vi hjem og gjør oss klar. Koser oss masse i kveld, og så går vi bort for å hente han i morgen formiddag en gang. Jeg har likevel beregnet omtrent 24 timer når jeg har lagt klar morsmelken for å være helt sikker på at alkoholen er ute av kroppen før jeg ammer han igjen.

Det skal bli spennende å høre hvordan det har gått, selv om jeg er helt sikker på at det vil gå fint!

Gratulerer med ny jobb, kjære!

 • 09.06.2017 kl. 20:07

Kjære, gode samboeren min! Jeg er så uendelig stolt over deg. Du står på og jobber som en helt. Nå i ei ukes tid har du hatt to jobber og jeg blir så imponert over at du får det til. Nå er det heldigvis bare for en kort periode, for det sier seg selv at det ikke kommer til å fungere i lengden.

På tirsdag for eksempel jobbet du fra klokken syv om morgenen på Tanken. Der var du ferdig klokken halv fire om ettermiddagen. Du kom raskt hjem for å spise middag før du kjørte ut igjen på jobb nummer to. Der var du fra klokken 17 til 23:45!Igjen, super stolt over deg! Og ikke minst, gratulerer så mye med dagen!

Fyll brødskuffen med hjemmelaget bakst!

 • 08.06.2017 kl. 17:21

I tillegg til å fikse meg kontor i spisestua i går brukte jeg også en del tid på å fylle brødskuffen med hjemmebakte rundstykker og grove scones. I blant kan det være godt med noe annet enn bare vanlig brød! Spesielt nå som Christopher sjonglerer to jobber synes jeg det er veldig viktig at han liker jobbmaten sin slik at han bruker litt tid på å smøre den med seg før han går - og ikke minst orker å spise den mens han er på jobb.

Jeg bakte derfor tolv rundstykker til han - seks runde og seks avlange! I tillegg bakte jeg to grove scones til meg selv! Resultatet ble supergodt, og det er faktisk ikke så vanskelig som man først tenker heller. For å være ærlig tror jeg egentlig man sparer litt penger også, for om man allerede har de fleste ingrediensene hjemme koster det ikke allverden å bake selv.

Helt til slutt vil jeg gjerne dele oppskriften på sconesene til dere, fordi de smakte virkelig amazing! Spesielt med philadelphia ost, kalkunpålegg og agurk på! Bland sammen 3,5 dl havregryn, 3 dl sammalt speltmel, 2 egg, 2 dl vann, 0,5 ts salt  og 0,5 ts bakepulver. Form dem til to store boller og skjær så et kryss over hver av bollene. Skjær nesten helt gjennom! Stek dem så midt i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. Voíla!

Pleier du å bake mye?

Se den nye spisestuen min!

 • 08.06.2017 kl. 14:03

Gjett hvor i huset jeg sitter og blogger for dere nå? Jo, på kontoret! Nå har jeg nemlig fått meg kontor her også. Riktig nok ikke et eget rom, faktisk bare en egen vegg - men det er veldig greit det også, for da slipper jeg å stenge meg helt vekk selv om jeg skal blogge eller sy. Her har jeg nemlig sy-ting (fant ut at jeg måtte sette en bindestrek der, ellers fikk plutselig ordet en helt annen betydning, haha) i den ene kommoden og bloggting i den andre.

Elefantbilde mitt har jeg også fått opp på veggen over pulten, og der passet det perfekt! Bilde av Dennis har jeg stående i ene enden på pulten, og akkurat i dag har jeg Dennis sittende på andre siden i stolen sin, haha. Han storkoser seg med elefantleken, så jeg får virkelig gjort jobben min!

Forresten - se for dere hvor fint dette blir når vi får veggene mørkegrå og listene helt hvite! Det kommer til å bli så fint. Vi tenker at vi startet med malingen etter sommerferien.

Ellers var det altså dette jeg holdt på med i går mens Christopher var på jobb fra kl. 07:00-23:45 (!!!). Det, amming av Dennis, leking med han, rydding, baking og andre typiske husmorting. Også blogget jeg jo én gang da - men dette var grunnen til at det kun ble den ene gangen. Håper jeg tilgitt! Jeg skal gjøre det godt igjen i dag.

Hva synes du om den nye spisestuen min - med kontor i seg?

Jeg skal selge bilen min!

 • 07.06.2017 kl. 17:22

De av dere som følger meg på snapchat (heter linnthereseee der) har allerede fått det med dere - jeg skal selge bilen min! Den ble lagt ut på finn i går kveld, og flere har likevel allerede meldt at de er interesserte. Nå var det nettopp et par som var og så på den, og i neste uke skal de låne den med seg for å prøvekjøre. Spennende! Om du også kan være interessert finner du den på finn.no HER.

Dette er den første og eneste bilen jeg har hatt, så det er klart jeg er glad i den! Derfor er det litt ekstra sårt å selge den, men heldigvis oppgraderer vi til en bedre bil - og da er det litt greit likevel. Bilen vi skal kjøpe var faktisk farfar sin! Den er en Mercedes, og heter c 180 kompressor! Gleder meg så masse til vi overtar den, og gleder meg til å vise dere bilder.

Finn-annonsen finner du her

Er du interessert i å kjøpe bilen min, eller vet du om noen som er? Del gjerne dette innlegget på facebook ved hjelp av del-knappen under her. 

Får vi reise til Spania?

 • 06.06.2017 kl. 21:00

På grunn av meslingutbryddet som herjer i Europa nå ber helsemyndighetene alle som har barn under ni måneder å rådføre seg med lege eller helsestasjonen før de eventuelt reiser til utlandet. Vi har derfor vært utrolig redde for at alle pengene vi har brukt på denne spaniaturen skal gå rett ut vinduet og vi sitter hjemme i Norge mens resten av familien reiser ned. Svaret på det skulle vi få på timen vi booket på helsestasjonen i dag.

Dessverre vil skjebnen ha det til at vi må vente enda lenger, for i dag morges fikk vi telefon fra helsestasjonen - helsesøsteren vår er syk, og ringer igjen når hun er blitt frisk for å booke ny time. Ah, jeg hater at vi må vente så lenge! Det er liksom ikke noe vits å pakke før heller, da blir det bare enda mer deprimerende å plutselig måtte pakke ut av kofferten igjen uten å ha forlatt landet. Og når begynner det jo å nærme seg! Under tre uker igjen.

Krysser alt vi har for at helsesøster snart blir frisk, at vi får ny time og ikke minst at hun gir oss klarsignal til å reise!

Alt du har lært på bare to måneder!

 • 06.06.2017 kl. 13:29

Jeg kan sitte å beundre denne lille gutten min i evigheter! Jeg synes han er så utrolig vakker. Og flink! I dag varte nakketreningen veldig lenge, og han klarer å holde hodet lenger og lenger oppe for hver dag som går. Jeg blir så stolt når han ligger slik som dette - for det er et så tydelig tegn på at han utvikler seg riktig.

Selv om han enda bare er en bitteliten baby på fem kilo så har han utviklet seg og lært masse de to månedene han har vært i denne store verdenen vår. Og det til tross for sykdom og vonde tider - gode, flinke gutten min.

Siden du ble født har du lært deg å feste blikket. Du klarer å holde hodet oppe lenge uansett om du ligger for deg selv eller på fanget. Det er veldig sjeldent vi får deg til å hvile hodet inntil brystet vårt, for du vil bare trene og trene. Kanskje du har en drøm om å bli vektløfter du også..? Akkurat slik morfaren din, tanten din og mammaen din var! Ellers smiler du dagen lang, du har lært deg å følge en leke med blikket, men også å holde rundt og leke med leker!

Og alt dette her på bare to måneder! Jeg er så spent på å se alt du har lært deg om to måneder til!

8 sommerantrekk til Dennis!

 • 05.06.2017 kl. 17:04

I dag har jeg begynte å tenke litt på hvilke klær jeg skal pakke med til Dennis når vi skal til Spania om tre uker! ..Hvis vi får reise.. Skal til helsestasjonen i morgen og får vite det da. Men jeg prøver å ikke ta sorgene på forskudd, og har derfor funnet frem litt klær i dag. Jeg tenkte derfor jeg kunne vise dere 8 nydelige sommerantrekk til Dennis!


- Sommerantrekk -

Håper det kan inspirere litt dersom du selv har en liten en og gjerne er på jakt etter sommerklær? Bare spør om det er noe du lurer på! Ellers er flere av disse antrekkene kun body som du ser - og de er selvsagt beregnet til de varmeste dagene når det blir for varmt med bukse!

Antrekk 1- body fra Newbie og kosen til Dennis

Antrekk 2 - hvit body fra h&m, romper fra MeMini og caps fra Polarn o Pyret

Antrekk 3 - hvit body og hvit strømpebukse fra h&m i tillegg til en hjemmestrikket romper

Antrekk 4 - body fra Hust & Clair og en nydelig smokk fra mam med bilde av en bjørn

Antrekk 5 - Solbriller med strikk fra apoteket og hvitt sett fra Name It

Antrekk 6 - Sommerdrakt fra Polarn o Pyret og en matchende solhatt

Antrekk 7 - Body fra Name It og lue fra Newbie

Antrekk 8 - Hvit body og strømpebukse fra h&m og blå shorts fra Newbie

Hvilket antrekk likte du best?

Skal jeg sy ammepute til deg?

 • 04.06.2017 kl. 17:03

Juhu! Jeg utfordrer stadig meg selv på syfronten, og nå har jeg begynt å sy ammeputer. Jeg vet ikke om dere er enige, men selv synes jeg hvertfall at det er utrolig vanskelig å kjøpe ei god ammepute! Alle er enten med sånne isoporkuler inni ellers så er de altfor myke. Jeg ble derfor utrolig glad da jeg fikk den blå ammeputen med hvite elefanter på av ei venninne. Den var fast, og Dennis ligger derfor godt på den uten at jeg trenger å støtte verken han eller puppen i tillegg.

Problemet oppsto da jeg var ute eller på besøk hos mamma - noe jeg var ganske ofte. For der hadde jeg ikke ammeputen min, måtte derfor bruke armen min eller myke sofaputer. Dennis spiste veldig urolig, kavet og slapp taket. Det var da jeg oppdaget hvor viktig det er med ei god ammepute som babyen ligger godt på.

Jeg bestilte stoff og sydde meg ei! Fylte den med masse polyester vatt slik at den var fast, fin og perfekt! Resultatet ble superbra, og nå har jeg altså denne liggende hos mamma alltid. Dennis spiser kjempe fint her også nå, og faller fint i søvn etter måltidene.

Etter at jeg så hvor viktig det var med ei god og fast ammepute bestemte jeg meg for å begynne og sy dem på bestilling. Da er jeg sikker på at jeg kan hjelpe mange av dere med å få roligere babyer som slapper godt av når de spiser, og ikke minst en mamma som ikke anstrenger seg når hun ammer! Vinn - vinn.

Fargene du kan velge mellom (har du andre ønsker kan du sende meg en melding med bilde av fargen/mønsteret så kan jeg nok fikse det også):

Prisen er 300,-

Men nå den første uken er de på tilbud til 229,-

Legg igjen en kommentar i dette innlegget eller send meg en melding på facebooksiden min her dersom du ønsker å bestille en eller har andre spørsmål.

Ukens spørsmål #22

 • 04.06.2017 kl. 13:29

Har dere kjøpt reiseforsikring til dere og Dennis?

Ja, det fikk vi fordi vi betalte reisen med Mastercard.

Hvilke utdanninger har dere? Evt. hva jobber dere med?

Vi har kun videregående utdanning. Jeg gikk studiespesialiserende med toppidrett, og Christopher har gått TIP, Maritime fag og Industriteknologi. Christopher har faktisk to jobber akkurat nå. Han jobber både på Egon og på Tanken. Sistnevnte fikk han nettopp men han har tenkt å jobbe på begge disse jobbene i hvertfall ut måneden, og går så etterhvert over til 100 % på Tanken. Jeg er naturligvis i mammapermisjon for øyeblikket, men jobber ellers i barnehage. 

Vet du hvorfor det tok så lang tid før du ble gravid? Prøvde dere aktivt, eller tenkte du ikke over når du hadde EL osv? Gjorde du noe annerledes den måneden du ble gravid? Er 20 år, og har prøvd å bli gravid i over 7 måneder, så åpen for alle tips..

Jeg vet faktisk ikke hvorfor det tok så lang tid, men ettersom vi hadde ventet så lenge ble gleden mangedoblet da mirakelet endelig hadde inntruffet. Ja, vi prøvde aktivt hele veien, telte på dager og jeg lå med rumpa i været lenge etterpå for å hjelpe svømmerne innover. De siste tre månedene prøvde vi med eggløsningstest for å finne ut nøyaktig når jeg hadde eggløsning - på tredje runde med denne testen fikk vi det altså til å klaffe! Jeg flyttet også mye av fokuset over på fitnessen i den før jeg ble gravid, og tror det også kan ha noe med saken å gjøre.

I stedet for å grave seg ned hver gang menstruasjonen kom gang på gang gikk jeg heller bare på trening og fikk fokuset over på noe annet. Ellers vil jeg gjerne ønske deg masse lykke til med prøvingen!

Hvor har du vært å gått tur? Såg jo kjempe flott ut, bor i Haugesund selv å kan ikke huske jeg har sitt den plassen før :-D

Ja, det var virkelig nydelig. Jeg har ikke sett det tidligere jeg heller før jeg fant det tilfeldig da jeg gikk tur rundt omkring i byen. Denne parken ligger rett ved Karmsund Skole.

Hvor er strykemerkene kjøpt?

De er kjøpt av ei dame her i distriktet som lager dem på bestilling.

Skal selv ordne med pass til litla jenta mi på 5mnd. Men hørt at vi må ordne bilde selv? Tok du dette bilde eller gjekk du til en bildebutikk? Vist du tok bilde selv hvordan "printet" du den ut? Veit du også om vi bare kan gå uanmeldt på politiet for å fikse pass? Hvordan gjorde dere det??

Vi bestilte time på politistasjon to uker før vi fikk time. Det er lang kø nå rett før sommeren, så er lurt å være tidlig ute. Når det kommer til bilde la vi han på gulvet hjemme i stua oppå et hvitt ark. Tok bilde, og tok det med oss til fotobutikk på minnepenn. Fikk de til å printe det ut i riktig størrelse, og så tok vi det med oss til politistasjonen når vi hadde time.

Hvor høy er du?

Jeg er 164 centimeter høy!

Siden du har greie på trening og kosthold lurer jeg på hvorfor lårene dine (også mine) peker litt utover om du skjønner, på framsiden av låret, i en bue på en måte. Er det muskler eller er det genetisk?

Vet du hva, det er jeg faktisk veldig usikker på. Men lårmusklene gjør jo at lårene peker litt utover der, og så når man da har et fettlag over viser det kanskje ekstra godt..? Dette er bare ren tipping altså, jeg vet helt ærlig ikke.

Hei, vi planlegger tur til utlandet i november. Lillegutt er 2 uker i dag så har ikke pass eller personnummer, må man ha dette for å bestille selve reisen?

Vi bestilte reisen med det samme vi hadde personnummeret til Dennis. Det får man på fødselsattesten! Så du trenger ikke å ha pass for å bestille reise. Trenger kun fullt navn og personnummer! I hvertfall på norwegian, der vi bestilte reise.

Kan du legge ut link til hvor på Wish du kjøpte de to tingene?

Det kunne jeg gjerne gjort, men de er dessverre utsolgt. Jeg kjøpte dem rundt nyttår, så det begynner jo å bli en stund siden.

Den bamsen med lyd som skulle berolige barnet. Samme lyder som er i magen vel og merke. Kan du skrive litt om den funker på dere og på Dennis? Veier den opp til forventningene dine av den? :-)

Vi er absolutt superfornøyde med den, og bruker den hver eneste kveld for å få Dennis til å sove. Vi bruker den gjerne også på dagtid for å få han til å sovne hvis han sliter. De første ukene brukte vi hjertelyden, og hadde god utbytte av den, men etterhvert har vi gått over til å bruke den ene melodien. Nå har han en klar favorittmelodi i den bamsen, som han hører på hver kveld før han sovner. Absolutt å anbefale!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

I stellevesken min...

 • 03.06.2017 kl. 19:30

I forrige ukes spørsmål var det ei som lurte på om jeg kunne vise hva jeg pleier å ha i stellevesken til Dennis! Og bare så det er sagt, jeg skjønner godt hvorfor du lurer! Da jeg var nybakt mamma bare noen dager etter at Dennis var kommet til verden skulle vi ut på vår første trilletur til mamma. Jeg satt der med stellevesken og så garantert ut som et spørsmålstegn. For hva i alle dager skulle jeg ha med? Jeg hadde jo aldri vært mamma før, og ante virkelig ikke. Nå etter noen måneder har jeg lært og feilet, og endelig funnet ut hva jeg liker å ha med meg på tur.

Det beste er egentlig å gjøre som meg, altså prøve deg frem og se hva du trenger når du er ute og finne ut hva som passer best for deg og barnet ditt. Når det er sagt vil jeg gjerne hjelpe deg litt på veien - så under her ser dere en video som viser alt jeg har med meg når jeg er på tur.

lipsylen kan kjøpes her

Har du noen gode tips til hva jeg mangler i stellevesken min?

Pakkesel på tur!

 • 03.06.2017 kl. 14:43

I dag startet jeg dagen med å gå en lang tur med en hel haug pikkpakk! Jeg skulle egentlig ha bilen i dag, og hadde derfor lagt frem alt jeg skulle ha med meg. Da Christopher forsov seg til jobben i dag morges, og våknet 20 minutter før han begynte sa jeg han kunne ta bilen i stedet.

Jeg var derfor nødt til å være veldig kreativ for å få med meg alt dette til mamma. Og etter mye om og men, styring og stabling fikk jeg det til til slutt.

Med på tur hadde jeg; for det første vognen med Dennis oppi, saueskinnet hans over der igjen, vippestolen på ryggen, bilstolen til Dennis under vognen, stappfull stelleveske med blant annet skift til Dennis, bleier, mac og kamera, i tillegg hadde jeg lekene til vippestolen hans oppi bilstolen. Haha! Ut på tur aldri sur, men det var i hvertfall tungt! Det ble med andre ord dagens treningsøkt.

Da jeg kom frem var jeg så heldig å komme til ferdigdekket frokostbord!

Innkjøp fra nelly!

 • 02.06.2017 kl. 21:45

Jeg har helt glemt å vise dere denne pakken jeg mottok for flere uker siden! Over halve sommergarderoben min er jo for liten, så da benyttet jeg muligheten til å fornye litt da det var salg! Det ble likevel ikke supervellykket, haha. For det er ingen hemmelighet at bh-størrelsen min har endret seg! Begge bikinitoppene var derfor litt små - selv om jeg bestilte dem i størrelse L og XL. Jeg beholdt dem likevel i god tro om at de kommer til å passe utover sommeren. Så får vi se!

kjolen kan kjøpes her

Ellers kjøpte jeg også denne nydelige sommerkjolen som kan brukes til alt. Enten hverdags eller fest! Baksiden av kjolen er åpen, noe som er nydelig med solbrunrygg. Ellers er det mye stretch i kjolen, så jeg regner med den passer når jeg blir litt mindre også. Om du bruker rabattkoden TREND får du den forresten til - 30 %.

bikini overdel kan kjøpes her // bikini underdel kan kjøpes her

Denne blå bikinien synes jeg er sååå fin! Tenk hvor fin den kommer til å bli mot en brun kropp - ah, jeg gleder meg til å se! Ellers synes jeg egentlig trusen satt veldig bra til tross for at det ikke er knytting i sidene. Jeg pleier stort sett bare å kjøpe det ettersom jeg da slipper at den blir for smal og at det "tyter" ut over og under. Men denne var faktisk ganske bra i størrelsen. Ellers er stroppene på toppen avtagbare.

bikinioverdel kan kjøpes her // bikiniunderdel kan kjøpes her

Denne bikinien er så klassisk og fin! Svart er nydelig på alt - til og med bikini. Denne har også bølgete kanter som gjør bikinien ekstra søt! Det er i tillegg knytting over alt - i love it.

Kunne du tenke deg noen av disse plaggene?

// innlegget inneholder adlinks

En deilig sommerdag!

 • 02.06.2017 kl. 17:55

Siden været er så som så ute i dag - overskyet, litt yring inni mellom og ganske kaldt - velger jeg å dele gårsdagens deilige sommerbilder. Det var utrolig flott vær i går. Faktisk så fint at jeg gikk ute i bare singlet, mens Dennis satt i bæreselen i body, bukse, lue og ullsokker. Christopher klippet plenen mens jeg og Dennis gikk rundt og nynnet, kikket i postkassen og fikset litt på alle de fine blomstene vi har i hagen.

Det var virkelig en deilig dag som jeg kan leve lenge på! Plenklipperen fikk vi av mormor og morfar - haha, den var sårt trengt for å si det sånn... Bildene taler for seg selv! Så Christopher monterte den i går før han tok den med ut i hagen og klippet!

Hvordan er været hos deg?

Mine fem mest leste innlegg i mai

 • 01.06.2017 kl. 22:18

Ambulansehelikopter til Haukeland!


En oppdatering fra Haukeland!


Hvil i fred, kjære farfar!


Dennis er innlagt på sykehuset!


Diagnosen til Dennis


Klikk på overskriftene for å lese de forskjellige innleggene. Wow, det er sjeldent alle innleggene har over 1000 klikk! Men det har de altså denne måneden. Det minst leste innlegget av disse fem, Diagnosen til Dennis, har hele 1583 klikk! Og det mest leste, Ambulansehelikopter til Haukeland har svimlende 5631 klikk!

Har du lest alle innleggene?

Formoppdatering: juni 2017

 • 01.06.2017 kl. 12:24

Ny måned betyr ny formoppdatering. Denne måneden har virkelig vært god! Tror mye av grunnen til det kan være at jeg har begynt å trene igjen. Jeg har ikke trent så mye som jeg har ønsket ettersom Dennis har vært ganske syk, og jeg derfor har brukt tiden min på han. Men jeg har fått trent litt hver eneste uke likevel, og det resulterte i at det skjedde noe med kroppen i løpet av mai måned. Føler ikke jeg ser så veldig stor forskjell på bildene, må jeg være ærlig, men vekten har gått fra 88 kilo til 82,5 kilo!

Juhu! Storfornøyd. 4 dager etter fødsel var jeg 97 kilo, og nå - litt over to måneder senere - er jeg 14,5 kilo lettere! Den siste måneden har jeg gått ned 5,5 kilo. Det vil si at av de tretti kiloene jeg la på meg i løpet av graviditeten er allerede 17,5 av dem borte, og 12,5 kilo gjenstår. Jeg har stor tro på at de (og litt til) forsvinner før året er omme.

Ellers må jeg si at jeg føler meg bedre og bedre for hver dag som går. Flere og flere av klærne mine passer, og snart kan jeg forhåpentligvis bruke hele garderoben min igjen!

Nå er jeg spent på hvilke tilbakemeldinger dere har å komme med!

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no