LinnThereseDagsland -

Dennis sitt første pass!

 • 31.05.2017 kl. 13:48

Nå er det bare noen få uker igjen til avreise til Spania. I dag har vi derfor tatt bilde av Dennis, og i morgen skal vi ned på politistasjonen hvor han skal få sitt aller første pass. Det er helt utrolig at han skal få sitt første pass når han bare er to måneder gammel, og ikke minst at han skal reise til Spania under en måned etter.

Her ser dere passbildet til Dennis, og det må være et av de fineste passbildene jeg har sett i hele mitt liv. Det pleier jo å være typisk at passbilder virkelig ikke ser bra ut - men dette er er jo helt utrolig fint. Jeg er så heldig og ikke minst stolt over å være mamma til en så fantastisk liten skatt.

Når fikk du/barnet ditt deres første pass?

Jeg har sydd en pysjamas til Dennis!

 • 30.05.2017 kl. 23:04

Se denne søte pysjamasen! Det er aller første gang jeg syr klær, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med resultatet. Synes pysjamasen var både supersøt og samtidig veldig lett. For stoffet er tynt - perfekt nå om sommeren. Etter at jeg var ferdig med å sy denne ventet jeg i spenning på at Dennis skulle våkne slik at jeg kunne prøve den på han.

Dessverre passet den ikke! Jeg ble sååå skuffa! Det verste av alt var at jeg fikk den over hodet, jeg fikk den ene armen igjennom, men den var akkurat bittelitt for smal rundt brystet til at jeg fikk den andre armen gjennom. Jeg kunne sikkert klart det om jeg hadde prøvd litt lenger, men det ville nok ikke vært behagelig for Dennis uansett. 

Men jeg gir meg ikke altså! Jeg skal sy en til, bare bittelitt større. Da kan han jo ha den med seg til syden om en måned - den er jo perfekt i varmt vær!

Hva synes du om pysjamasen? Husk å ta i betraktning at dette er det aller første plagget jeg har sydd - haha!

Dette har du ventet lenge på!

 • 30.05.2017 kl. 18:04

Gratulerer så masse med sertifikatet, kjære! Endelig kan du kjøre selv dersom det er noe du skal. Du slipper å føle deg til bry med å spørre meg hele tiden. For ikke å snakke om at jeg endelig kan sitte bak med Dennis når vi er ute på lengre kjøreturer. Jeg kan sitte der og trøste han når han blir lei i stedet for å sitte bak rattet og føle meg hjelpeløs.

Det er helt utrolig hvor fort du klarte dette! Under én måned fra første time til oppkjøring - du er helt utrolig. Dennis og jeg er uendelig stolt av deg! Nå gleder vi oss til å dra på en lengre biltur med deg en eller annen gang. Kanskje nå til sommeren, eller til høsten engang. Tiden får vise.

Gratulerer så masse med lappen, elskling. Det var så kjekt å se hvor glad du var da du gikk ut av oppkjøringsbilen, og gav meg tidenes største smil og en tommel opp.

Du er bare psykisk syk hvis du bruker medisiner!

 • 29.05.2017 kl. 21:06

For noen dager siden fikk jeg dette spørsmålet i uthevet skrift under her, og jeg har veldig lyst til å svare på det i et eget innlegg. Under bildet kommer svaret mitt!


Hvis det hadde vært meg, hadde jeg kanskje vært litt forsiktig med å bruke ordet "psykisk sykdom" om angstsymptomene/angstlidelsen du beskriver. Man kan selv bidra til stigmatiseringen med ordene man bruker. En angstlidelse går utover og hemmer en på alle livsarenaer, og som oftest krever tett oppfølging og behandling i helsetjenesten. Kanskje ordet "sykdom" egentlig bør være forbeholdt tilfellene som medisineres? Jeg vet ikke helt, jeg bare følte ikke det passet helt. Angst er jo såpass "normalt", det er helt vanlige mennesker som får det, og det er lett å komme ut av det med god hjelp.

Jeg skal ikke si noe sikkert, men med det du skriver her tipper jeg at du aldri har vært psykisk syk, eller i hvertfall aldri hatt sosial angst. For at det er "lett å komme ut av med god hjelp" er helt feil. De aller fleste som får sosial angst blir faktisk aldri kvitt det, de bare lærer seg å leve med det. Slik som jeg har gjort. Altså, nå klarer jeg å fungere normalt selv om det preger meg hver eneste dag, det gjorde jeg ikke før.

Det var ikke uten grunn at jeg fikk lov til å fortsette skolegangen hjemme det siste halve året på videregående skole. Jeg kom bare på skolen for å ta prøvene, ellers leste jeg og gjorde lekser hjemme, alene, hver eneste dag.

Og når du sier at "sykdom egentlig bør være forbeholdt tilfellene som medisineres" så synes jeg også dette er helt feil. Jeg var på mitt sykeste når jeg ikke brukte medisiner. Et par år senere hadde jeg enda ikke blitt bedre, og klarte ikke å fungere normalt uansett hvor mange ganger i uken jeg gikk til psykolog. Jeg fikk da anbefalt å begynne på medisiner mot angsten. Ellers måtte slutte på dem da jeg ble gravid.

Helt til slutt vil jeg si at jeg er helt enig med deg! Angst ER normalt, og det er helt vanlige mennesker som får det. MEN det betyr ikke at det ikke er en sykdom. Det er så viktig at vi som har sosial angst føler oss som alle andre, men likevel er klar over at vi har en sykdom. Det er en grunn til at vi ikke klarer det andre ser på som en selvfølge. Den grunnen er sykdommen, sosial angst. Når sånne som du sier at man ikke er syk så føler man seg fort ganske ubrukelig og forvirret.

For hvorfor klarer ikke jeg å snakke i telefonen da? Eller hvorfor turde jeg ikke å gå på skolen? Hvorfor er jeg redd for å møte kjensfolk eller å snakke med fremmede?

1 mil med barnevogn!

 • 29.05.2017 kl. 15:59

I dag startet Dennis og jeg dagen med å gå en hel mil med vognen! Det var så deilig. Superbehagelig temperatur ute - verken for varmt eller kaldt. Vi gikk forbi pusekatter, mange fugler, nydelige blomster og skoleungdommer. Dennis lå i vognene og sov gjennom hele turen, som faktisk tok 2,5 time!

Nå er det blitt så varmt ute at det er på tide å pakke vekk den nydelige og varme saueskinnsposen hans for sommeren. I dag lå han oppi der i en tynn body, tynn bukse og ei bomullslue. Han var god og varm da vi kom hjem igjen, men akkurat ikke for varm. Helt perfekt med andre ord. Men nå var det også overskyet og ikke så veldig varmt ute i dag. Om det er sol vil han nok koke i denne posen.

Så vi får heller nøye oss med et teppe og ei dyne neste gang vi skal ut å gå. Er det veldig kaldt kan jeg bare knappe på overdelen til bagdelen. Den har jeg faktisk enda ikke brukt! Vognteppet er jo så fint at vi ikke kan gjemme det under skinntrekket. Men jeg har altså det til kaldere dager om det skulle vært nødvendig, så slipper jeg å pakke inn Dennis i ti lag med klær. Det er nok ikke så behagelig å sove i, hehe.

På hjemveien plukket jeg meg også noen nydelige lilla blomster. Blåklokker, er det ikke det disse heter? Haha, det blir flaut om jeg tar feil nå, men jeg er ganske sikker... De står nå i en liten vase på stuebordet! Det er rart hvor mye koseligere og finere det blir med engang man har en liten bukett med friske blomster stående på bordet.

Ellers har jeg også fått vannblemmer under den høyre foten, haha. Ikke vandt til å gå så langt, nei...

Hva har du gjort denne mandagsformiddagen?

My little elephant boy!

 • 28.05.2017 kl. 18:30

Da jeg fant ut at jeg var gravid begynte tankene å rulle. Jeg tenkte på enormt mye forskjellig, deriblant hvilket tema jeg skulle ha på barnerommet til babyen. Jeg søkte på pinterest, google og utallige blogger før jeg fant ut jeg temaet skulle være elefanter. Deretter kjøpte jeg inn mange søte elefantbamser, nattlampe, gardiner med elefanter på og mye mer til å ha på dette barnerommet hans. 

Men det viste seg fort at det var ikke bare på barnerommet det ble elefanter. Jeg ble plutselig enormt fascinert over dette store, vakre dyret. Nå vil jeg reise til et land hvor jeg kan studere elefanter, ri på dem, ta masse fine bilder og virkelig leve ut drømmen.

Jeg er rett og slett blitt elefantfrelst, og jammen tror jeg Dennis går i mammaen sine spor, for han elsker denne store elefantbamsen sin! Kanskje vi skal reise til Afrika når Dennis blir større og dra på elefantsafari...

Det er i hvertfall en stor drøm!

- 30 % på ALT fra Hust & Claire

 • 28.05.2017 kl. 16:02

1 her // 2 her // 3 her

Et lite søndagstips fra meg til dere. Eller, så lite er det vel ikke akkurat, for dette tilbudet er skikkelig bra. Hust & Claire har ekstremt fine klær og det er god kvalitet på plaggene. Nå er det - 30 % på alle klærne fra dette merket inne på babyshop! Det er virkelig verdt å slå til, for det er ikke ofte det er tilbud på dette populære merket. For å gjøre det litt lettere for dere har jeg plukket ut de plaggene jeg synes er finest i dette innlegget. Om dere vil se resten av utvalget finner dere det her!

4 her // 5 her // 6 her // 7 her // 8 her // 9 her // 10 her // 11 her // 12 her

13 her // 14 her // 15 her // 16 her // 17 her // 18 her // 19 her // 20 her // 21 her

Mine favoritter må være nummer 1, 3, 5, 6, 12, 18 og 19. Hvilke likte du best?

// innlegget inneholder adlinks

Ukens spørsmål #21

 • 28.05.2017 kl. 12:31

Hvordan er dere i forhold til meslingutbruddet i Europa og reise?

Vi følger nøye med på anbefalingene, men så langt priser vi oss lykkelige over at det (enda) ikke har spredd seg til Spania. Så slik det ser ut nå kan vi reise, men må såklart være veldig forsiktige der nede med tanke på Dennis. Han kan jo ikke få meslingsvaksinen før han er 9 måneder.

Hva tenker du om folk som ikke har råd til slike dyre barnevogn som du har? Må ærlig innrømme at jeg har lyst på den selv. Hvor enn jeg går ser jeg folk med dei vognene.. Jeg selv har en jente på litt over 4mnd men jeg hadde ikke råd til å kjøpe en slik dyr vogn og gjekk til innkjøp av barnevogn inkludert sittedel å bilstol til totalt 4000,- kr. Hva tenker du om dette?? Avogtil synst jeg det er flaut å gå med den barnevognen jeg har da jeg føler folk ser "stygt" på meg. Likevell så er jo barnevognen for en liten periode..?

Det tenker jeg faktisk ikke over en gang! Prisen på barnevognen spiller jo absolutt ingen rolle så lenge den fungerer og babyen ligger trygt oppi der. Så det synes jeg absolutt ikke du skal bekymre deg for. Trill rundt med stolthet, for uansett hvor dyr ei vogn er så er den lille skatten som ligger oppi verdt så mye mer.

Jeg lurte på om du kunne vise hvordan babyboken til Dennis ser ut inni. Lurer selv på om jeg skal kjøpe denne boken til min sønn på 2 måneder.

Det gjorde jeg her i uken! Innlegget finner du her!

Har du selvdiagnostisert deg?

Nei, det har jeg absolutt ikke. Diagnosen sosial fobi fikk jeg av psykologen min for mange år siden, og har i ettertid fått samme diagnose av flere andre psykologer også. Ellers er sosial fobi så og si det samme som sosial angst - derfor sier jeg heller sistnevnte, for det vet de fleste hva er.

Når tror du dere vill ha baby nr 2?

Det blir nok om et par år. Ser for oss å ha 2-4 år mellom dem, men det må vi nesten se på når den tid kommer. Rett og slett se når vi føler oss klar for et barn til, og slik jeg ser det nå blir det i hvertfall ikke enda. Jeg storkoser meg med Dennis og kunne absolutt ikke tenke meg å bli gravid igjen på en god stund.

Har du planer om å amme lenge?

Jeg vet ikke helt. Vil i hvertfall prøve å fullamme til han er seks måneder, og deretter delamme så lenge jeg føler det er naturlig og nødvendig. Tar det som det kommer!

Kjente du Christopher lenge før dere var sammen?

Haha, nei, absolutt ikke. Vi møttes på byen en lørdagskveld den 13. desember 2014 (eller siden klokken var over midnatt kan vi vel egentlig si den 14.). Vi pratet litt frem og tilbake på nett og avtalte og møtes mandagen etter. Siden det var vi med hverandre stort sett hver dag, og bare én liten måned senere ble vi offisielt kjærester - den 8.januar!

Og hvordan kom dere frem til at dere ville ha barn allerede i forholdet?

Hm, jeg vet ikke helt... Det var vel egentlig bare noe som begge plutselig følte seg klar til. Søsteren hans hadde akkurat fått baby, og vi ble vel litt babysyke begge to da vi møtte det lille nurket. I ukene etter pratet vi litt frem og tilbake om dette var noe vi følte oss klar for allerede (både med tanke på at vi bare hadde vært et par i noen måneder, men også fordi vi ikke var mer enn 19 år gamle. Vi bestemte oss for å prøve, og et par måneder senere, nærmere bestemt juli, ble jeg gravid. Mistet dessverre babyen i uke 6. Vi var fast bestemt på å prøve igjen, men det gikk et helt år før det klaffet og jeg fikk to streker på graviditetstesten. 

Nå har vi også ganske unge mødre begge to. Christopher sin mamma fikk sin første, altså han, da hun var 16 år og min mamma fikk meg når hun var 20 år. Så kanskje det bare ligger i genene at vi føler oss klar for å bli foreldre ganske tidlig..? Ellers var vi 21 år begge to, og jeg føler egentlig ikke det er sååå tidlig.

Har du noen drømmeferier du vill til?

JA! Jeg vil til Maldivene eller Hawaii en eller annen gang før jeg dør. Kanskje til og med ha bryllupsreisen dit? Det hadde jo vært fantastisk. Ellers ser jeg virkelig frem til denne sommerens ferie også - så det vil jeg helt klart kalle for en drømmeferie. 

Håper du vet at babyer under 6 måneder ikke skal oppholde seg i direkte sol?

Ja, det vet jeg, men nå hadde han lue og hette på seg hele tiden slik at jeg kunne ha ansiktet hans vendt bort fra solen - og dermed slapp at han skulle få sol på seg. Snudde kun ansiktet hans på et par av bildene, men det var snakk om sekunder :-)

Jeg ble også diagnosert med sosial fobi, men er enklere forklare med å si sosial angst ja :) Har du det fortsatt eller er du kvitt det? Hva brukte/bruker du av teknikker for at du skulle/skal ha det bedre? Er det ikke enkelte situasjoner du har det, eller har du det når du er hjemme også?

Jeg har det fortsatt, men lever mye bedre med det nå enn før. Jeg er virkelig på bedringensvei selv om slike sykdommer gjerne sitter i resten av livet. Jeg har eksponert med en del tidligere, men føler ikke det har gitt så store fremskritt egentlig... Jeg ble rett og slett bare bedre etter at jeg ble gravid - aner ikke hvorfor, det bare skjedde.

Angsten slår kun inn om jeg er blant fremmende eller mennesker jeg ikke har så veldig nært forhold til. Det vil si, om vi er ute, på et kjøpesenter, på besøk eller hjemme i egen stue - så er det personene rundt som avgjør om jeg får angst eller ei. Forutenom det klarer jeg meg veldig bra. Jeg sliter bare litt med å prate i telefonen.

Hvordan går det forresten med Dennis? Har han fortsatt vondt eller er det vekke?

Han er blitt mye bedre, og det gikk vel ei god uke fra vi ble skrevet ut fra sykehuset til de fryktelig vonde smerteskrikene avtok. Etter dette gråt han mye fremdeles, men med akkurat rett teknikk klarte vi å roe han til slutt. Jeg konkluderte derfor med at det var noe annet han gråt over nå, ikke tarminvaginasjonen - for den var enda verre.

Etter mye om og men, og søking på internett fant jeg ut at jeg ville prøve miniform på Dennis. Dette var for å se om det var masse luft i magen som gjorde at han gråt nå på slutten. Vi kjøpte det på apoteket på fredag, og begynte like etter. 10 dråper før hvert måltid, og nå to dager senere er han som et nytt barn! 6 timer tok det før virkningen kom. Nå sover han lenge av gangen, smiler og er superglad mellom blundene og spiser godt uten å få vondt.

Etter at tarminvaginasjonen gav seg fikk han altså enormt mye luft i magen, men nå er han helt frisk - smiler og koser seg, og sover godt! I natt sov han seks timer i strekk. Deilig!

Takk for at du skrev litt om sosial angst. Jeg har følt meg veldig alene med det å kjenner meg igjen i alt du skriver. Nå har jeg ikke lest bloggen din før idag siden du dukket opp på forsiden. Men ut ifra bildene har du en samboer - hvordan takler han psyken din? Jeg trenger nemlig litt tips på det feltet, hvis ikke alt i livet skal ryke. Hvordan ble du frisk?

Masse god bedring til deg, og krysser fingrene for at du snart får det bedre. Samboeren min er veldig forståelsesfull. Vi har satt oss ned og pratet om dette flere ganger, og han har søkt mye på nettet utenom, og vet derfor godt hva det går i. Bortsett i fra det så gir jeg beskjed hver gang det er noe jeg ikke klarer, så hjelper han meg. Mitt beste tips er rett og slett å bare være åpen om det!

Jeg er ikke frisk, men jeg har blitt mye bedre. Spesielt etter at jeg ble gravid. Vet ikke hvorfor - det bare skjedde av seg selv.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Den fineste bodyen til Dennis!

 • 27.05.2017 kl. 11:58

Nå har Dennis fått en ny body i klesskapet sitt, og dette må være den fineste av alle bodyene hans. Den er halvt kjøpt og halvt lagt. Jeg kjøpte nemlig en helt hvit body, og så kjøpte jeg strykemerker - og strøyk merkene på bodyen. Resultatet ble kjempe fint, og Dennis er så vakker i den.

Ikke minst er jo det som står på bodyen sant også! For oldefaren hans, farfaren min, passer på lillegutt hver eneste dag fra himmelen. Det er jeg helt sikker på!

Hva synes du om Denne fine, nye bodyen til Dennis?

Tren med babyen din!

 • 26.05.2017 kl. 19:43

Det er ikke alltid man får tid til å ordne med barnevakt for å dra på treningssenteret med en liten baby, da kan det være greit å ha et alternativ. For eksempel å trene med babyen din hjemme! Du trenger verken barnevakt, bil eller å dra ut av huset. Dette fungerer også utmerket for dere som ikke trener til vanlig, men vil komme i litt bedre form nå etter både svangerskap og fødsel. Under her tipser jeg dere om noen øvelser som er veldig gode, underholder lille og kjennes i musklene for deg!

Ta gjerne 8-12 repitisjoner på hver øvelse og 3-4 sett! Gjerne enda mer også dersom du synes dette er for lett. Men det er i hvertfall en fin plass å starte!


- Treningsøvelser med baby -

Knebøy

Stå rett opp og ned med skulderbredes avstand mellom beina og hold babyen foran deg med strake armer. Ha vekten midt på foten og sett deg ned på huk, gå så dypt du klarer og reis deg så opp igjen. Utfør øvelsen kontrollert og hold ryggen rett gjennom hele bevegelsen.

Utfall

Hold babyen tett inntil deg mens du står oppreist. Ta så et langt skritt frem og gå så dypt ned at kneet nesten rører ved bakken, og bruk så musklene i lårene og rumpa til å reise deg opp og tilbake igjen. Ta annen hver fot frem.

Russian twist

Sett deg godt til rette på rumpa og len deg bakover. Løft så bena litt over bakken, og balanser vekten. Hold babyen foran deg og løft han fra side til side mens du strammer magen!

Situps

Ta situps på bakken med babyen liggende mot brystet ditt. Varier gjerne med beinstillingen for å gjøre øvelsen enda tyngre.

Push up

Ta push up, eller armhevinger som det heter på norsk, samtidig som du holder øyekontakt med babyen. Smil, gjør deg løyen og underhold babyen samtidig. Gå gjerne så dypt at du kan gi babyen en nesekos før du går opp igjen.

Benkpress

Denne kan vel alle? Det blir smal benkpress når babyen er så liten, men etterhvert som han vokser kan du holde han på langs og ta vanlig benkpress også. Hold babyen strakt over deg, og bøy så armene nedover før du presser dem ut igjen.


Dennis og jeg hadde ei veldig god økt på terrassen tidligere i dag. Solen skinte, og det ble derfor godt og varmt samtidig. Dennis koste seg hele veien, og det gjorde mammaen også. Godt å variere treningen litt også! I morgen er det fri, og så blir det bein og rumpe på søndag! Juhu.

Ønsker dere en strålende helg!

Da jeg var liten

 • 26.05.2017 kl. 13:44

Etter at jeg la ut bilder av denne "da jeg var liten" boken til Dennis har jeg fått mange spørsmål om jeg kan vise hvordan den ser ut på innsiden, og det er klart jeg kan det! Boken er delt inn i åtte kapittler - ventetiden, fødselen, den første tiden hjemme,vekst og utvikling, måltider, reiser og utflukter, festdager, yndlings. Det er god plass til å skrive, og god plass til å lime inn bilder. Men det er også mange bilder i boken fra før, så det vil ikke se rart eller tomt ut om du bare limer inn noen få eller ingen bilder.

Første kapittel, ventetiden, går gjennom det viktigste i løpet av graviditeten. Alt fra planlegging av barnerom, ultralyd, navnespekulasjon og mye mye mer. Jeg syntes likevel at det var unødvendig med to hele sider med spekulasjoner rundt jentenavn - det hadde jo vært greit om jeg hadde begynt å skrive i boken før jeg fant ut at Dennis var en gutt. Men ettersom jeg fikk den etter han var født gjorde jeg heller om disse to sidene til magebilder!

Syntes egentlig det ble veldig bra! Jeg skal bare dekke over "jentenavn" helt øverst med klistremerker eller noe annet fint.

Kapittel nummer to, fødselen, handler om både fødselen og de første dagene på sykehuset. Jeg syntes dette kapittelet var helt supert, og fikk fyllt inn masse! Ellers er det også ei "lomme" på første side i hvert kapitell hvor man kan legge ark, bilder eller kort man ønsker å ta vare på, men som det ikke finnes noen plass til å lime inn i boken. Denne lommen kan også brukes til å legge bildene før de blir limt inn slik at du vet hvor du har dem. Det tar jo ofte litt tid før du setter deg ned og skriver og limer i ei slik bok...

Over her ser dere noen eksempler på hva som befinner seg i det tredje kapittelet "den første tiden hjemme". Og hvis dere ser på venstresiden der jeg limer inn bilder så er det egentlig et stort bilde der fra før. Men jeg velger altså å dekke over dette med å lime inn mine egne bilder, men det vil altså ikke se rart ut om du velger å ikke gjøre det.

I slutten av hvert kapittel er det også noen helt tomme sider der du kan lime inn bilder og skrive det du selv ønsker. Om det er noe du følte manglet i kapittelet er altså dette muligheten til å få det med likevel. I "fødsel" kapittelet er det for eksempel bare noen linjer som forteller hvordan fødselen gikk. Jeg vil gjerne ha med hele den detaljerte fødselshistorien, og brukte derfor disse siste sidene til å skrive den ned.

Nå har jeg allerede fylt inn en del, men jeg er langt i fra ferdig. Jeg skal blant annet skrive bildetekst til alle bildene over her, pluss fylle inn en del annet. Jeg må også snart bestille bilder igjen slik at jeg kan skrive om blant annet første smil og dåpen.

Om du lurer på hvordan boken ser ut rett i fra butikken er bildet under her et eksempel på det. Her ser du at den teksten som står i boken her egentlig er svart. Jeg har skrevet over den med blå tusj, også har jeg skrevet mine egne tekster med svart penn. På den måten blir det mer fremhevet.

Syntes du dette innlegget var interessant? Hva synes du om boken til Dennis så langt?

10 ting du ikke visste om meg!

 • 25.05.2017 kl. 19:58

Jeg har aldri på meg bukse hjemme

Det er noe av det verste jeg vet! Så stramt, klamt og ekkelt. Det er så mye deiligere å sitte uten. Er det kaldt i rommet tar jeg heller bare på meg et pledd.

Jeg har nesten aldri håret løst

Jeg elsker å ha langt hår, og synes absolutt det er finest når det er løst. Men å ha så langt, og ikke minst tykt, hår er ekstremt varmt! Jeg takler derfor ikke å ha det løst store deler av tiden. Nå er også hestehalen så lang at det er nesten like varmt som når jeg har det løst - så da går jeg for en skikkelig stygg dult 18 timer i døgnet! Jeg tar det som regel i hestehale når jeg skal ut, men går alltid med dult hjemme. Ellers må jeg virkelig bli flinkere til å ha håret løst også - det er jo så fint.

Jeg husker ingenting lenger

Er det ammetåke de kaller det..? Jeg vet i hvertfall at jeg er hardt rammet. Jeg aner ikke hvorfor det er sånn eller hva som gjør det, men jeg vet bare at om det ikke hadde vært for planleggingsboken min hadde jeg sikkert glemt mitt eget navn. Der skriver jeg hvilke blogginnlegg jeg skal skrive, alle planer og avtaler, handleliste, forfallsdato på alle regninger osv. Absolutt alt!

Jeg må sove med bh og ammeinnlegg om natten

Jepp! Dødsirriterende at jeg aldri kan ligge uten noe stramt og ekkelt rundt meg. Jeg som egentlig hater å sove med bh. Men dersom jeg tar den av våkner både jeg og Christopher bare få timer etter at vi la oss i ei klissvåt og kald seng. Eller kanskje jeg skal si basseng..? Sengen er full av melk! Det er en av få ulemper med å ha masse melk, man lekker veldig lett! Men jeg skal absolutt ikke klage, det er nok av dem som ikke kan amme fordi de har for lite melk.

Jeg både mater og trøster lille Dennis i søvne om nettene

Det har hendt flere ganger at jeg våkner om morgenen og blir sjokkert når jeg ser hva klokken er! "Herregud, Christopher, Dennis har sovet åtte timer i strekk i natt!" Han ler før han svarer at han har trøstet Dennis to ganger for han begynte å grine, og jeg har matet han én gang i løpet av natten. Vel, vel, slik er det vel å bli mamma. Man blir sliiiten, haha. 

Jeg har bare vasket bilen min én gang på fire år

Jeg var 17 år da jeg begynte å kjøre bilen. Da var det øvelseskjøring. Jeg fikk fortsatt bruke den etter at jeg fikk lappen, og nå som jeg har hatt lappen i over tre år har jeg fremdeles bare vasket bilen en eneste gang. Wups. Nå skal det sies at både mormor, morfar, pappa og Christopher har vasket den flere ganger for meg, men jeg burde absolutt ha skjerpet meg selv også. Men det er liksom ikke noe gøy i det hele tatt...

Frappe med karamell fra cirkle k er noe av det beste jeg kan få

Den smaker bare helt fantastisk! Jeg har kun drukket den tre ganger for det er ikke akkurat fitnessvennlig, men herlighet, hadde den vært kalorifri hadde jeg lett drukket flere til dagen. Ellers synes jeg også iskaffe smaker amazing! Begge disse har jeg konkludert med at jeg ikke liker tidligere ettersom jeg ikke synes kaffe smaker godt. Men disse kan ikke sammenlignes med kaffe engang. Yummi!

Jeg er tidenes romantiker

Jeg ELSKER virkelig alt av romantiske ting. Om Christopher skriver "jeg elsker deg" på en lapp jeg finner en eller annen plass en stund etter kan jeg sveve på den i dagevis etterpå. Ellers skal det ikke så mye mer til enn en bukett roser for å smelte hjerte mitt. Jeg elsker kosing, nærhet og kan aldri komme for tett inntil en person. Jo nærmere, jo bedre! Christopher holder på å klikke av dette til tider, men det er rett og slett bare slik jeg er. Selv etter nesten tre år sammen vil jeg veldig gjerne ligge klin inntil han og kose før vi sovner om kveldene.

Jeg liker ikke saus

Denne har jeg nevnt noen gang før, men ettersom jeg har fått en del nye lesere den siste tiden skriver jeg det likevel en gang til. Uansett om det er brun saus, bernesaus eller fløtesaus synes jeg ikke det smaker noe godt. Det ødelegge bare maten og kjøttet. Men jeg har noen få unntak, og det er lofoten fiskesaus på laks, pinnekjøttsaus på poteter og i noen få tilfelle peppersaus på diverse kjøtt.

Jeg har gått på medisiner for angsten min

Et par måneder før jeg ble gravid fikk jeg medisiner for angsten min. Jeg måtte likevel slutte med dem da jeg ble gravid, og har ikke følt behov for å begynne igjen nå i ettertid. Er usikker på om jeg kunne ha begynt om jeg ville eller om det ikke går nå som jeg ammer.

Var det noe du visste fra før? Eller noe du ble overrasket av?

Nå skal vi til svigers!

 • 25.05.2017 kl. 14:49

MY BEAUTIFUL FAMILY

God torsdag alle sammen! Nå er vi på vei ut dørene, men jeg ville bare oppdatere dere litt først. Vi skal spise middag hos svigers sammen med alle søsknene til Christopher og søskenbarna til Dennis - en god gjeng med andre ord! Komle står på menyen, og jeg gleder meg. Senere i dag skal jeg prøve å få delt "10 ting dere ikke visste om meg" ettersom det er veldig etterspurt. Men jeg kan ikke love noe! Når man har blogget i over fire år er det nemlig veldig vanskelig å komme på noe som enda ikke er delt. Haha!

Ønsker dere en strålende kristi himmelfartsdag!

Legesjekk: slik er kroppen min etter fødselen!

 • 24.05.2017 kl. 20:00

Alle kvinner som har fødd får beskjed om å bestille en legetime til fastlegen seks uker etter fødsel. Her skal det blant annet sjekkes hvordan kroppen har grodd, om livmoren har trukket seg sammen, hvordan stingene man sydde etter fødselen har grodd, det tas en celleprøve av livmorhalsen og snakke om prevansjon.

Jeg var på den kontrollen i dag... Ni uker etter fødselen, hehe. Så, litt forsinket, men heldigvis syntes fastlegen at det bare var bra! For de aller fleste er fremdeles veldig såre seks uker etter, så den underlivssjekken ville ikke være like ubehagelig for meg nå når det er gått tre uker ekstra! Hurra for utsetting.

Legetimen startet ved at vi snakket litt om hvordan fødselen hadde vært, og han spurte en del om hva som hadde hendt med Dennis nå i ettertid ettersom han hadde fått meldinger om at vi hadde vært innlagt flere ganger. Deretter var det tid for underlivssjekken. Først tok han celleprøven som skal sendes videre til et laboratorium for å sjekke om jeg har kreft, og deretter tok han noen prøver til som han selv skulle se på for å finne ut om jeg har forskjellige kjønnsykdommer, sopp, etc. Det hadde jeg heldigvis ikke!

Han sa også at slimhinnene mine der inne så veldig fine ut! Og han sa "åh, du har jo ikke sprukket noe du!" så svarte jeg at jeg hadde måttet sy i en time etterpå. Da sa han at de hadde sydd veldig fint, for han kunne ikke se antydning til at jeg hadde sprukket engang. Jippi! Kanskje derfor de brukte så lang tid på å sy meg..?

Helt til slutt trykket han på magen min for å sjekke at livmoren lå der den skulle og hadde trukket seg sammen igjen. Han presset enda hardere, og kom inn til begge egglederne, og de kjentes også fine ut. Helt til slutt sjekket han om magemusklene mine hadde grodd sammen igjen. Og det hadde de helt nede, men oppe fikk han inn en finger. Så jeg må vente litt til før jeg kan begynne å trene mage igjen, men han trodde ikke det ville ta lang tid før alt var tilbake til normalen.

Har hørt mye rart fra mange forskjellige om at legen ikke gjør en dritt på denne kontrollen. Kun spør om du føler deg bra, og så sender deg ut igjen. Selv synes jeg at jeg fikk super mye ut av timen og er kjempe fornøyd!

Hva gjorde legen da du var på seksukerskontroll?

En helt fantastisk leg-day!

 • 24.05.2017 kl. 15:22

Juhu! Endelig er Dennis blitt såpass bra at han ikke trenger kos og trøst hele tiden. Derfor kan jeg begynne å gjøre ting jeg har lyst til igjen - som for eksempel trening! Jeg matet han godt før vi gikk og så krysset jeg fingre og tær for at han ikke skulle våkne underveis. Hva tror dere skjedde? Han sov som en stein gjennom hele økten! Hurra.

Det var bein som sto på programmet, og jeg har virkelig en lang vei å gå når det kommer til beintreningen. Musklene er der, det kjenner jeg, men det er liksom ingen futt i dem. De er blitt skikkelig daffe, og jeg synes det er tung med 20 kilo 5 x 10 reps i knebøy! Det er nesten flaut å dele det med dere, men jeg gjør det likevel slik at jeg skal ha dokumentert hvordan det var på det verste - så kan det bare gå én vei videre.

Etter beintreningen hadde jeg 40 minutt på elipsen, som alltid. Og det kjentes virkelig godt i kroppen! I dag er jeg en smule gangsperr i bena også, men skal heldigvis tilbake på trening igjen i kveld og bli litt gangsperr i ryggen og skuldrene også! I morgen står det armer på programmet. Jeg føler det blir litt og litt lettere for hver dag som går, og merker allerede fremgang - men jeg gleder meg virkelig til å se det skikkelig på kroppen også!

Bilstolposen lille Dennis ligger i har forresten oldemoren hans strikket til han, og den er nydelig! Treningsskoene mine er nye (brukte dem for første gang i går) og supergode. Anbefales! De kan kjøpes her, og er superbillige.

Når trente du sist?

// innlegget inneholder adlinks

Er jeg fremdeles psykisk syk?

 • 23.05.2017 kl. 21:19

De siste årene har jeg nesten ikke blogget om den psykiske sykdommen min. Det er ikke fordi den ikke er der lenger. Eller fordi jeg er blitt frisk. For angsten preger meg fremdeles daglig. Jeg er veldig sjeldent ute med venner, og når jeg først er det har jeg måttet psyke meg opp flere dager i forveien. Jeg trives rett og slett best sammen med familien min. De trygge, nære, kjære som jeg kjenner så godt og vet akkurat hvor jeg har.

Det betyr likevel ikke at jeg ikke går på shoppingsenter eller i byen, for det gjør jeg! Jeg klarer det faktisk ganske greit. Tidligere var jeg livredd for å treffe på kjentsfolk, så redd at jeg stort sett holdt meg hjemme, men slik er det ikke nå lenger. Jeg liker ikke å treffe mennesker jeg ikke har sett på lenge, men jeg klarer det likevel. Angsten har ikke full kontroll over livet mitt, med andre ord. Den preger meg bare i noen tilfeller.

Som for eksempel dette med å prate i telefonen! Jeg får det bare ikke til. Å snakke med de aller nærmeste som jeg er trygg på er ingen problem, men å plutselig skulle prate med noen jeg ikke kjenner så godt. Nei, det går rett og slett ikke an. Eller å ta telefonen når noen jeg ikke har lagret nummeret til ringer - det er rett og slett umulig! Jeg kjenner det knyte seg i magen, og vil bare løpe å gjemme meg. 

Nettopp på grunn av dette med telefon har jeg også alltid mobilen min på lydløs. På den måten slipper jeg å få fullstendig panikkangst når den ringer på grunn av den høye lyden. Jeg får heller en rolig beskjed med at den ligger og vibrerer. Å plutselig stykke til av en høy ringetone, for så å være i stand til å snakke i telefonen er rett og slett noe som er veldig vanskelig for meg.

Det var ikke meningen at dette skulle være noe "synes synd på meg selv-innlegg", for det gjør jeg ikke. Jeg har lært meg å leve med angsten for lenge siden, og livet mitt er veldig flott til tross for at jeg har en psykisk sykdom. Jeg ville bare fortelle dere litt om hvordan det går nå, ettersom noen av dere har spurt.

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Hvis ikke må dere gjerne stille spørsmål under her - så kan jeg svare på dem i et eget innlegg!

Vektproblematikken til Dennis!

 • 23.05.2017 kl. 16:02

Dere som leser bloggen til mamma har nok fått med dere at jeg har spist mye mindre den siste tiden fordi jeg har hatt vondt, og jeg har derfor gått ned en halv kilo på halvannen uke! Bare se hvor liten jeg er blitt!

LUUUURTE DEEEEREEE!

De siste to dagene har jeg følt meg bedre, og det viste også på vekten. Jeg klarer å spise mye mer, faktisk klarer jeg å spise superdupermasse nå, og jeg vil bare ligge med puppen til mamma i munnen hele tiden. Mamma ble likevel kjempe overrasket da hun så va jeg veide! Hele 5265 gram. Det er jo mye mindre enn jeg egentlig burde veid nå, men jeg har klart å snu vektnedgangen, og er på vei oppover igjen - og det ble hun superglad for.

Mamma ble så stolt over meg, og sa at siden jeg hadde vært så flink skulle jeg til og med få lov til å skrive på bloggen hennes! For aller første gang!

Er det rart jeg elsker han?

 • 22.05.2017 kl. 21:06

Overskriften sier det meste! Dennis smelter hjertet mitt hver eneste dag, og i dag er intet unntak. Kan godt hende jeg utfordrer skjebnen når jeg forteller dere dette, men det får bare være. Det ser nemlig ut til at Dennis er på bedringens vei! 

De siste ukene har han ikke kunnet spist mer enn et par minutter før han begynner å hylskrike av smerte. Når melken kommer ned i tarmene begynner de å jobbe, og han får vondt. Dette har resultert i at han har gått NED 500 gram (!!) på halvannen uke. Ikke bra.

I dag derimot, har ammingen gått som en drøm. Dennis har spist leeenge under hvert måltid, og har ikke begynt å grine en eneste gang. Han spiser seg god og mett, og faller i søvn etterpå. Det er rart hvordan det kan snu så brått! Denne forandringen har jo skjedd over natten. Jeg tror også Dennis er like overrasket og lettet som meg, for nå nettopp måtte han til og med smile mens han spiste. Han er så glad for at han endelig kan spise uten å få vondt.

Jeg sier det igjen "Er det rart jeg elsker han?"

Jeg krysser alt jeg har for at det holder seg slik, og at gutten min blir frisk som en fisk!

Vi skal pusse opp stua!

 • 22.05.2017 kl. 17:15

Helt siden vi flyttet inn i november i fjor har jeg følt at stua vår alltid har vært sånn halvveis. Det er mange fine ting og møbler, men det er lite som går sammen. Det blir liksom en god miks av stiler i samme rom, og det ser ikke bra ut. Vi malte stua like over nyttår, og da valgte vi bare hvit fordi vi tenkte at det alltid er safe. Men nå etter noen måneder har vi funnet ut hvordan vi vil ha det.

Planen er klar, men vi begynner ikke å pusse opp før om et par måneder. Denne gang skal vi være helt sikker på hva vi vil slik at vi ikke angrer i ettertid. Men foreløbig er planen at det skal gå i gråtoner. Veggene skal blant annet bli mørkegrå og alle lister og dører skal males hvite. De fleste av møblene kommer til å være hvite, og hva som skal henge på veggene har jeg også begynt å tenke på.

I dag kjøpte jeg blant annet dette nydelige elefantbilde som skal henge på denne veggen:

Hylleseksjonen som står her skal bort og bli erstattet av et hvitt, mindre vitrineskap, en hvit skrivepult og dette store nydelige elefantbildet. Jeg tror det kommer til å bli så bra!

Hva tror du? Høres det ut som en god plan?

Takkekortet!

 • 22.05.2017 kl. 12:30

I går kjørte vi rundt og leverte takkekort til alle som gav Dennis en gave på dåpsdagen. Jeg ble så fornøyd med kortet, og det ble akkurat slik jeg så for meg i hodet på forhånd - det hadde jeg aldri trodd. Jeg spurte jo dere hvilket bilde dere trodde jeg hadde valgt, og de aller fleste hadde rett, for jeg brukte hele seks bilder på takkekortet!

Slik er det når man har en så flott og fotogen gutt som gjør alle bildene nydelige. Da er det neimen ikke lett å bestemme seg!

Jeg slet også litt med å bestemme meg for hva det skulle stå på innsiden av kortet. Det er rart hvordan noe så kort og enkelt egentlig kan være så vanskelig. Det må jo være perfekt, han døpes bare en gang i livet. Resultatet ble bra til slutt, og jeg er fornøyd!

Fortell meg gjerne hva du synes?

Ukens spørsmål #19 og #20

 • 21.05.2017 kl. 14:22

Nå var det litt mye som skjedde forrige søndag, så da kommer både denne og forrige ukes spørsmål i samme innlegg! Sett deg godt til rette, for det har jammen blitt en del.

 

Hvordan kommer du til å stille deg i forhold til fremtidige vaksinasjoner på Dennis ettersom dere har opplevd en så alvorlig og sjelden bivirkning på denne vaksinen? Kommer han til å få de andre vaksinasjonene som normalt eller har du fått et annet syn på vaksinasjonsprogrammet som gjør at du ikke vil la han få ta de andre?

Vi kommer helt klart til å fortsette å holde oss til det anbefalte vaksinasjonsprogrammet. Sjansen for at Dennis skulle fått en så sjelden bivirkning enda en gang er så liten at jeg ikke orker å tenke på det en gang. Når det er sagt er kanskje sykdommen det vaksineres mot enda verre..? Så vi kommer ikke til å slutte å vaksinere han. Det eneste vi kanskje kommer til å gjøre er å droppe andre dose av rotavirusvaksinen. Nå er jo dette kun en vaksine for diare og oppkast, så det er ikke superalvorlig om vi dropper den andre dosen.

Etter at han reagerte så kraftig på den første dosen er jeg ikke sikker på om vi tørr ta sjansen på den en gang til. Men ingenting er bestemt enda. Vi kommer til å høre med helsesøster hva hun anbefaler før vi tar noen beslutning.

Hvordan kom dere på "Dennis"? Nydelig navn!

Tusen hjertelig takk! Vi hadde jo egentlig bestemt oss for Lucas, og hadde det klart ganske lenge, men ettersom det plutselig ble et veldig vanlig navn valgte vi å ombestemme oss. Vi gikk til innkjøp av ei navnebok, markerte alle aktuelle navn og så fjernet vi et og et navn hver helt til vi sto igjen med ett - og det var Dennis!

Hadde dere andre guttenavn?

Ja, som jeg skrev over markerte vi alle aktuelle navn før vi begynte å luke ut. Da hadde vi disse navnene på listen: Lucas, Leander,  Elias, Andre, August, Oscar, Dennis, Elliot, Felix, Gabriel, Jacob, Julian, Linus, Noah, Storm og Tobias.

Hvilket navn hadde dere tenkt ut hvis dere fikk en jente? Eller får en jente neste gang.

Dersom Dennis hadde blitt jente hadde han fått navnet Leah Sophie. Om vi får ei jente neste gang kan det godt være hun også kommer til å hete det, men vi kommer nok uansett til å starte navnevalget på nytt.

Er det noe babyutstyr du anbefaler mer enn andre av det du har kjøpt? Noe som blir brukt mye/lite?

Babynest, vippestol og adaptere til understellet på vognen er virkelig must have! Om man ser bort i fra helt nødvendige ting som bilstol, vogn etc. Babynestet er genialt å ha i sofaen om dagen og kvelden. Da kan lille sove oppi der samtidig som dere sitter i stua og se på tv eller lignende. Det passer også utmerket oppi vugga slik at han eller hun føler seg tryggere med disse "pølsene" tett inntil seg. Og helt til slutt er det supergenialt oppi dobbeltsengen dersom dere skal samsove i starten - da slipper du å være redd for å rulle over babyen.

Vippestolen har i hvertfall Dennis hatt stor glede av, og der ligger han ofte på dagtid. Han snakker, sparker, slår og smiler til lekene som henger over han! Adapterene til understellet har vært geniale når vi skal på butikken og Dennis har sovnet i bilstolen. Da klikker vi bare den på understellet, så kan vi trille rundt på han uten at han våkner. Supersmart oppfinnelse!

Kan du skrive innlegg om "10/15 ting dere ikke viste om meg" ?

Ja, det kan jeg nok helt sikkert gjøre!

Har du noen serie/film anbefalinger?

Ja, det har jeg! Kanskje jeg kan skrive et eget innlegg om det :-)

Skal Dennis i barnehage når den tid kommer?

Ja, det skal han! Dersom alt går etter planen starter han i barnehagen august 2018!

Har du mange venner som har baby på samme alder?

Ja, jeg kjenner fire stykker som har babyer her i området som er født fra høsten 2016 og frem til mars 2017! Veldig koselig og ikke minst spennende å se utviklingen til de forskjellige og ikke minst hvor ulike de er.

Tar du bloggingen med deg til syden i sommer?

Ja, det gjør jeg helt klart! Og jeg gleder meg masse til å dele alle de fine opplevelsene med dere.Hvilket kamera har du?

Kamera mitt heter canon eos 7D! Og det er jeg superfornøyd med!

Når ser du for deg å være klar til å stille i bodyfitness?

I 2018 er målet! Mest sannsynlig høsten. Men det er vanskelig å si noe om på forhånd, så jeg tar det egentlig litt som det kommer. Man vet aldri hva som skjer.

Hvor er serviettene med skrift fra?:) og glassene?

Serviettene kjøpte jeg på ebay og glassene var det ei her i distriktet som lagde privat til meg.

Hvor mye koster det?

Nå husker jeg ikke nøyaktig hva det kostet, men vi fikk en ganske god pris egentlig. Både på serviettene og glassene.

Kan eg spør kor kjolen e kjøpt?😀slite så himligt å finne en kjole så e ammevenlig 😀

Den kjøpte jeg faktisk på bikbok! Men jeg skjønner frustrasjonen din, for jeg slet veldig mye jeg også! Var innom ganske mange butikker før jeg fant en som kunne fungere, selv om den egentlig ikke er en ammekjole.

Er du ikke redd for å miste melken, etter som du trener så mye? Selvfølgelig ingen problem med mme, men har tolket det sånn at du ønsker å amme?

Ja, jeg håper at jeg kan fullamme til Dennis er 6 måneder, og jeg er absolutt ikke redd for å miste melken når det gjelder treningen. Jeg har masse melk, Dennis spiser seg alltid god og mett fra ett bryst per måltid, og jeg er kjempe fornøyd med det. Han virker også fornøyd, og så lenge jeg spiser og drikker rett og nok, og lytter til kroppen på trening, vil jeg ikke tro at det påvirker melkeproduksjonen.

Hvor lenge ønsker/planlegger du å være hjemme med Dennis? Altså har du tenkt å være hjemme ut over den betalte permisjonen? :)

Ja, det har jeg tenkt på! Jeg har betalt permisjon frem til februar 2018, og så overtar pappaen og går i 50 % pappapermisjon frem til juni/juli. Samtidig som han er i pappapermisjon går jeg i ubetalt permisjon samtidig som vi mottar kontantstøtte ettersom Dennis ikke går i barnehagen enda. Fra august 2018 begynner pappaen i full jobb igjen, jeg går tilbake til jobb og Dennis begynner i barnehagen!

Hva er planene deres for 17.Mai? :)

Planene var egentlig å feire hjemme hos oss. Feste flagg på den flotte vogna vår og dra ned til sentrum en liten tur for å se på folketoget, men ettersom det skjedde veldig mye noen dager før nasjonaldagen - med lengre sykehusopphold og dødsfall i familien - overtok mamma ansvaret for selskapet. Så vi var bare der borte og spiste smørbrød og koste oss sammen med den nærmeste familien samtidig som vi gav lille Dennis masse kjærlighet!

Har Christopher 6 søsken?

Ja, det har han! Men kun hun ene er helsøster, også har han fem halvsøsken.

Kan ikke alle falske søtningstoffer, proteinshakes osv. Går over i morsmelken og gi magesmerter hos barnet? Har hørt at dette ikke er anbefalt å innta under amming. Verdt å sjekke ut

Det kan godt hende, men jeg har ikke merket noe til dette på Dennis, så i vårt tilfelle går det nok helt fint. Nå fant de jo ut hva magesmertene til Dennis kom av til slutt, tarminvaginasjon som kommer og går. Tusen takk for tips likevel!

Så fine bilde fra dåpen, æ har et spm skull itj du gå i bunad i kirka om æ itj tar heilt feil?

Joda, det stemmer! Jeg skulle egentlig det, men denne kroppen min tar det vist litt tid å få tilbake igjen til samme form og vekt som før jeg ble gravid - så jeg fikk rett og slett ikke bunaden på meg.

Jeg bare lurer, hvor lenge ligger han der om gangen? Synes jeg har lest at de ikke bør ligge der over 40 min om gangen på grunn av ryggen dems :)

Det sies veldig mye forskjellig om akkurat dette, men helsesøsteren vår har sagt at i det setet vi har ligger han ganske mye, og han får ikke så stor belastning på ryggen da. Derfor kan han ligge i bilstolen sin så lenge han ikke viser tegn til ubehag, sult eller at han må ha ny bleie.

Beklager å spøre midt oppe i dette, men hva heter appen du bruker i forhold til ammingen ?:)

Det går helt fint, er en del som har spurt om denne appen, og den er helt genial! Jeg hadde aldri klart å holde styr på hvor lenge det var siden forrige måltid, hvilken pupp som står for tur og ikke minst hatt kontroll på hvor mye han spiser om det ikke hadde vært for denne appen. Det blir jo litt sånn i disse ammetåke-tider. Appen heter "baby connect". Den koster noen kroner, men det er virkelig verdt det!

Hvordan går det med Dennis? Får han noe behandling?

Det går opp og ned. Han har gode perioder og vonde perioder, og selv om det er utrolig tøft og vondt å se han slik er vi bare nødt til å bite tenna sammen og gi han så mye trøst og kjærlighet som vi klarer. Han får ingen behandling nei - det er ikke kommet noen behandling for denne typen tarminvaginasjon enda - så det sier litt om hvor sjeldent det er. Vi er rett og slett bare nødt til å sitte og vente til det går over av seg selv... 

Har du vurdert å kjøpe bæresele? :) kan jo bli tungt i lengden når dere må gå å bære på han..

Ja, bæresele har vi skaffet oss, og han elsker å ligge oppi der!

 Har legene sagt noe om hvor lang tid det kan ta før det forsvinner?

Både ja og nei. De har sagt noe om det, men det er ikke til så mye hjelp, for svaret var at det er ingen som vet hvor lang tid det vil ta før han blir frisk. Det kan ta dager og det kan ta uker. Kanskje til og med måneder? Ingen vet. Det er så sjeldent at de har liksom ikke noe særlig å sammenligne med.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

En skikkelig tøffing!

 • 20.05.2017 kl. 20:51

Til tross for alt Dennis har vært gjennom i løpet av sitt 8 ukers korte liv smiler han like bredt hver eneste gang han får ligge å prate med mamma og pappa. Han elsker å ligge på magen, og han elsker når pappa gjør seg løyen. Nå mens jeg tok disse bildene satt nemlig pappaen til Dennis på gulvet og lekte klovn - og da skal det ikke mye til før smilet hans kommer frem.

Jeg synes det er helt utrolig at han klarer å være så blid når han har så mye vondt. I natt for eksempel har jeg vært oppe med lille så og si hele tiden. Han har skreket og skreket av smerte, og tidlig i dag morges var jeg så utslitt at pappaen tok over mens jeg fikk sove. Men lille Dennis stakkar. Han har ingen han kan overlevere smertene til. Han er alene om dem hele døgnet, hele uken, hele tiden. Vi må bare sitte der å trøste, og vente til det går over.

Derfor er jeg så imponert over at han likevel klarer å smile i de smertefriperiodene. Han er virkelig en liten tøffing denne skatten min.

Du er helt utrolig, Dennis. Mamma og pappa elsker deg, og vi hadde tatt vekk smertene på sekundet om vi bare kunne...

Lilla med hvite stjerner!

 • 20.05.2017 kl. 16:12

Nok en ny farge er tilgjengelig på babynestene! Dette jeg har bilde av her er et XL babybnest, men jeg syr dem i normal størrelse også. Dette passer perfekt for ei lita jente som er helt ny i denne verdenen, og trenger å føle seg trygg når hun ligger alene i sofaen, sengen, vugga eller på gulvet. I slike tilfeller er nemlig et babynest perfekt. Et babynest som ligger helt inntil den lille kroppen og minner henne om hvordan det var inne i livmoren. Trangt og trygt.

Dere husker kanskje hvordan det er når jeg har et nytt babynest dere kan velge? Da feirer vi det med å gi dere - 20 % på alle bestillinger på dette lilla babynestet med hvite stjerner hele den neste uken! Altså ei uke fra i dag får du kjøpt dette babynestet til 560,-. XL-babynestet får du kjøpt til 640,- hele den neste uken.

Kunne du tenkt deg dette babynestet? Legg igjen en kommentar i dette innlegget eller send meg en melding på facebooksiden min her.

Dennis er 2 måneder i dag!

 • 19.05.2017 kl. 19:50

Gjennomsnittsguttene på 2 måneder er 5500 gram tunge og 59 cm lange. Dennis er litt mindre enn dette med sine 4890gram og 55 cm. Han har vært over fem kilo, men på grunn av sykdommen hans de siste to ukene har det vært vanskelig å få i han nok mat, og han har derfor gått ned en del i vekt. Det virker likevel som han får i seg mer og mer for hver dag som går nå, så da satser vi på at vekten økter i samme takt den også.

Ellers skal barn på 2 måneder kunne søke kontakt med deg ved å få øyekontakt og fekte med armer og ben - dette har Dennis gjort i et par uker allerede. Og han er superskjønn når han holder på slik. Smiler og snakker ofte samtidig!

En baby på 2 måneder kan skille mellom glade, triste og sinte stemmer. Det kan også følge gjenstander eller mennesker med blikket, og ser nå forskjell på farger. Nå skal barnet kunne løfte hodet godt opp når det ligge i mageleie. Dette er Dennis veldig god på, og jeg blir superstolt når jeg ser at han utvikler seg slik han skal, og gjerne ligger litt i forkant også. Hodet har han nemlig kunnet løfte slik en god stund nå.

Dennis elsker å ligge på magen! Så selv når han har ligget så lenge at han er for sliten til å holde hodet oppe smiler han fra øre til øre!

Nå begynner også barna å gripe etter gjenstander, men de klarer ikke å få tak i dem ettersom de enda har hendene lukket når de beveger armene. Dennis har blant annet begynt å interessere seg for lekene i vippestolen sin. Han slår etter dem og prater masse når han ligger oppi der. Smiler til lekene gjør han også!

Han utvikler seg i rekordfart, og lærer seg nye ting for hver dag som går! Hva kunne barnet ditt da det var 2 måneder? 

Farfar sitt siste hvilested!

 • 19.05.2017 kl. 17:23

I dag var det tid for farfar sin begravelse. Den foregikk i Udland Kirke og er en av de fineste begravelsene jeg har vært i. Ikke at jeg har vært i så veldig mange altså, men denne var likevel uten tvil veldig, veldig fin. Kirken var også stappfull av folk - så det er tydelig at farfar var en god mann som gjorde godt inntrykk på de aller, aller fleste.

En annen ting det var masse av i kirken var blomster! Farfar var veldig glad i nettopp dét. Hans store lidenskaper var blant annet blomster, hagearbeid og fugler. Jeg tror nok han hadde blitt glad og rørt om han hadde fått sett dem. Både blomstene og folkene.

I tillegg til at presten fortalte fine ord og en kort oppsummering av livet til min kjære, elskede farfar ble det også synget "Jag trodde änglarna fanns". Det var sangen til farmor og farfar, og det var utrolig sterkt å høre. Men samtidig veldig fint.

Kisten ble bært av nær familie med hans to sønner, min pappa og onkel, fremst. Han ble begravd på den nye gravlunden til Udland kirke. En veldig fin plass som jeg er sikker på at farfar trives på. Alle blomstene rundt seg kommer han i hvertfall til å trives med, og det røde hjertet i midten fikk han av sitt kjære oldebarn, lillegutt, som han alltid kalte Dennis for.

Etter at kisten var senket ned i jorden og selve begravelsen var over, tok jeg Dennis med meg bort til farfar og fortalte han at vi lovet å komme på besøk med jevne mellomrom slik at han får se utviklingen til "lillegutt". Vi skal blant annet komme å vise han at Dennis har lært seg både å sitte, gå og snakke.

Hvil i fred, kjære farfaren min, du fortjener å ha det fredfullt og godt nå.

Dennis sine symptomer på tarminvaginasjon!

 • 18.05.2017 kl. 21:18

Jeg har fått mange meldinger og mailer i det siste der dere lurer på hvordan jeg skjønte at det var noe som var galt med Dennis, og at det ikke bare var kolikk eller de vanlige bivirkningene på rotavirusvaksinen - som løs i magen, mer grinete etc. I stedet for å måtte svare på det samme spørsmålet hundre ganger tenkte jeg derfor at jeg kunne ramse opp symptomene hans i dette innlegget.

Men først vil jeg bare få sagt at det å få tarminvaginasjon etter rotavirusvaksinen er uhyre sjeldent. For hver 200 000 spedbarn som blir vaksinert er det i snitt kun 3 av dem som får tarminvaginasjon. Med andre ord er det VELDIG sjeldent, men det skjer, og det er derfor viktig å være klar over det, og merke symptomene dersom de oppstår. Nå fikk Dennis i tillegg en veldig sjelden form for tarminvaginsjon ettersom hans kommer og går. Vanligvis blir tarmen bare sittende fast, og da er det også mulig å behandle det. Han har altså vært så uheldig som det går an å være.


- Dennis sine symptomer på tarminvaginasjon -

Grinetokter som kommer med alt fra noen minutter til noen timers mellomrom, og varer i alt fra noen minutter til flere timer. Under disse grinetoktene er det helt umulig å roe han.

Plutselige smerteskrik når han spiser. Disse kommer omtrent 7 minutter etter at han har startet måltidet, og hvis jeg får roet han og legger han til igjen tar det bare 2-3 minutter før samme smerteskrikingen kommer igjen.

Ingen avføring. Dennis gikk fra 4-5 bæsjebleier hver dag til å gå ei uke uten noen avføring. Da fikk han klyster på sykehuset for å få det ut.

Trekker bena opp mot magen og sparker de ut igjen når han gråter. Dette er et tegn på at smertene kommer fra magen.


Vi ble informert om å være oppmerksom på denne veldig sjeldne bivirkningen av helsesøster da han tok vaksinen. 2 dager etter han hadde tatt den begynte det smått med smerteskriking i ny og ne, men det var ikke før 6 dager etter vaksinen jeg begynte å skjønne at det var noe som ikke stemte. Da gråt han ofte, lenge og med korte mellomrom. Fra denne dagen og helt til dag ti ble det bare verre og verre - på dag ti tok vi kontakt med helsesøster som sendte oss videre til fastlege som igjen ringte og fikk oss innlagt på sykehuset. Derifra vet dere resten (om dere har lest de tidligere innleggene mine!).

En annerledes 17.mai i år

 • 17.05.2017 kl. 18:27

Vi er nå tilbake igjen i Haugesund. Konklusjonen fra sykehuset er at det ikke er noe mer de kan gjøre for Dennis. Mage-tarmsykdommen hans gjør at tarmen går inn og ut av hverandre hele tiden. Altså han har tarminvaginasjon som kommer og går. Det mest vanlige er at tarmen går inn i hverandre og deretter setter seg fast. Da sprøyter de inn væske, og så er det fikset. Men i Dennis sitt tilfelle vil det sannsynligvis bare komme tilbake om det gjør det.

Den eneste måten å fikse det på er derfor operasjon, og det vil de ikke gjøre på så små babyer med mindre skadene er livstruende. Derfor er vi bare nødt til å vente til det går over av seg selv. Dennis får sukkervann som lindring, og ellers er det bare masse trøst og kjærlighet som gjelder i tiden fremover.

Vi kunne derfor feire 17.mai i år, selv om det ble en veldig annerledes feiring. Vi skulle jo egentlig ha folk, men da det var usikkert om vi kom oss hjem fra sykehuset før nasjonaldagen eller ei overtok mamma ansvaret. Gjestene ble derfor invitert hjem til henne i stedet, inkludert oss.

Dagen startet brått i halv åtte tiden i dag morges med gråt og smerte, og han hadde vondt i fire timer! I perioder hjalp det til og med ikke med sukkervann, så vi var bare nødt til å busse og trøste. Stakkar lille gutten vår. I halv tolvtiden begynte det å gi seg, så da hev vi på oss klærne, kledde Dennis og gjennomførte hurtigsminking. Håret fikk jeg ikke tid til å fikse, haha! Også kjørte vi bort til mamma der alle sto og ventet på oss i finstasen.

Vi spiste alle sammen, til og med Dennis, og så var det avslapping og kos resten av dagen. Vi dro ikke til byen for å se på tog. Ettersom Dennis ikke er i form og vi nylig har mistet en fantastisk mann i familien ble det bare slik i år. En litt annerledes 17.mai.

Lille Dennis klarte likevel å spre litt glede da han begynte å smile masse mellom to vonde perioder. Det er så deilig å se at han ikke har vondt konstant, men at det kommer og går. Da får han samlet litt krefter, smilt litt og ikke minst spist når han ikke har vondt.

På seg hadde han en nydelig matrosdress som oldemoren hans strikket mens han enda lå i magen. Luen var litt stor, men ellers passet det meget bra! Han hadde også ei 17.mai smokkelenke på seg, og to flagg på bilstolen.

Jeg hadde jo håpet å kunne gå ned til sentrum for å se på tog med en frisk, liten Dennis oppi den fine vogna. Flagg hadde jeg store planer om å feste på vogna, og gjerne noen bjørkekvister også. Men slik ble det altså ikke, men vi hadde en fin dag likevel. En annerledes, men fin, 17.mai feiring.

Gratulerer med dagen, Norge!

En oppdatering fra Haukeland!

 • 16.05.2017 kl. 11:39

Jeg tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering til dere, for det har skjedd veldig mye det siste døgnet. En kortversjon av det er to ultralyder, som ikke viste tarminvaginasjon der og da. Vi ble overført fra barnekirurgisk til barnepoliklinikk. Han har vært gjennom utallige legesjekker av mange forskjellige leger. Vi har måttet veie han før og etter hvert måltid (og måltidene nå varer bare fra 2-8 minutter ettersom han plutselig begynner å hylskrike når maten kommer ned i tarmene). Han har fått klyster for å prøve å fikse tarmen (uten at det hjalp). Han har gått ned nesten 200 gram i vekt siden fredag. Han har nesten ikke sovet på to døgn, kun et par små dupper på 20 minutter. Og han har grått hysterisk i omtrent 20 timer i løpet av døgnet. Hele gutten er utslitt, klarer nesten ikke holde øynene åpne, han har røde merker rundt øynene etter all smertegråtingen. Og sist men ikke minst har han to veldig triste og slitne foreldre.

I natt har han nok en gang grått ustanselig. Det ble vurdert å gi han smertestillende, noe de gjør veldig sjeldent på så små barn ettersom det da er veldig vanskelig å se om de får det værre og det blir enda farligere. Legen ringte også og tilkalte en røntgenspesialist som var hjemme og sov klokken halv to i natt. Han kom kjørende bort, og det ble foretatt nok en grundig ultralyd av tarmene hans.

Nå i dag har de konkludert med at Dennis har en mage-tarmsykdom som gjør at tarmene sklir inn og ut av hverandre (tarminvaginasjon). Dette gir han uutholdelige smerter, men det er likevel ikke noe de kan gjøre med det. Det finnes ingen behandling for det, så vi må bare vente til det går over av seg selv.

I dag blir vi derfor sendt tilbake til Haugesund med helseekspressen, men lille gullgutten vår skal få smertestillende før vi reiser slik at bussturen i hvertfall blir fin for han.

Håper dere har forståelse for at det kommer litt sjeldnere oppdateringer nå som vi har et veldig sykt og plaget barn å ta oss av.

Dennis fikk besøk av sykehusklovnene!

 • 15.05.2017 kl. 11:11

God morgen! Eller, her har det egentlig vært morgen ganske lenge. Dennis har hatt to smerteperioder i natt - den siste gav seg i halv åtte tiden, så da sto vi opp. Etter det har vi bare sittet her på rommet, Christopher og jeg har spist frokost på tur mens den andre har kost med og trøstet Dennis, og så fikk vi besøk av legen som kunne fortelle oss at planen videre i første omgang kun blir en ultralyd til. Resultatet på ultralyden avgjør hva som skjer etter det igjen. Vi vet ikke hvor lenge vi må bli, men vi vet at vi hvertfall ikke får reise hjem i dag.

Ellers fikk nettopp Dennis besøk av sykehusklovnene! Noe så utrolig koselig. De banket på døren og spurte om de kunne få komme inn, og så sto de og pratet litt med han før de sang en sang for han. Da ble jeg virkelig varm i hjertet mitt, og selv om Dennis sannsynligvis ikke forsto noe av det var det veldig fint at de tok seg tid til å besøke han likevel.

Også fikk han et kort som han et kort av dem. På det står det "Vi traff deg ♥︎ Du var liten" Også tegnet hun en strek som viste hvor
liten han var. Hihi, det skal vi ta godt vare på. Ellers er ultralydtimen hans klokken 11:50, og før den tid skal vi bare kose masse med lille Dennis! Tusen takk for alle lykkeønskninger vi har fått. Det betyr masse i en så tøff tid som denne. ♥︎

Ambulansehelikopter til Haukeland!

 • 15.05.2017 kl. 02:53

Dennis sine smerte ble ikke bedre, og i formiddag bestemte vi oss derfor for å kjøre tilbake til sykehuset. Det ble ikke gjort noe særlig flere undersøkelser, de konkluderte bare med at han hadde forstoppelse, og planla å sette klyster på lille mirakelgutten vår. Heldigvis ombestemte legen seg og bestilte ny ultralyd for å dobbeltsjekke at det ikke kunne være tarminvaginasjon. Ultralyden dagen før hadde jo vist at alt var bra med tarmene hans, men da hadde han også vært rolig.

Da ultralyden ble tatt i dag hadde han klare smerter, og de fant også ut at han hadde tarminvaginasjon - det betyr at tynntarmen krøller seg inn i tykktarmen og kommer i klem. Dette gjør veldig vondt for Dennis, og det er også derfor han gråter ustoppelig i perioder. For denne tarmen sklir inn og ut, og når den er ute (slik den skal være) har han det helt fint. Men uansett - da de fant ut at han hadde tarminvaginasjon skjedde plutselig alt veldig fort!

De ringte og bestilte helikopter med det samme! Vi pakket tingene våre, klistret to tykke gule "puter" på hvert av ørene til Dennis - dette er da hørselsvern for babyer. Mens vi ventet på at helikopteret skulle komme satte de en veneflon i den lille hånden til gullgutten min! En stor, tykk sprøyte i den bittelille hånden. Da det var gjort fikk vi vite at helikopteret ankom om 10 minutter.

5-6 leger fra barneavdelingen fulgte oss bortover, og ingen av de hadde sendt en så liten baby avgårde med ambulansehelikopter før! Da vi kom opp på taket fikk vi vite at Christopher dessverre ikke fikk være med. Det var kun ett ledig sete i helikopteret, og der skulle jeg sitte med Dennis på fanget mitt. Ambulanselegen kom inn og hentet oss og så gikk vi ut på taket og inn i helikopteret.

Vi hadde ikke før satt oss inn, og så lettet vi! Det var første gang jeg fløy i helikopter - Dennis også! Bare 8 uker gammel. Helikopterturen gikk bra, han hadde heldigvis ikke vondt akkurat da, og 30 minutter senere landet vi i Bergen. Etter at vi landet fulgte helikoptermannen oss bort til en ambulanse som allerede sto og ventet. Vi hoppet inn i den, og så ble vi fraktet til akuttmottaket på Haukeland. Der ble vi tatt i mot av en barnekirurg som undersøkte Dennis en god stund. Dennis begynte å hylgrine i det vi gikk ut av helikopteret, og stanset ikke før lenge etter at vi var kommet på sykehuset.

Tanten til mamma som bor i Bergen og faktisk jobber på barneavdelingen på Haukeland kom og besøkte oss. Det var veldig godt å se et kjent ansikt i en så usikker og skummel situasjon. Legene fant mat og drikke til meg, og ba meg om å sette meg ned for å spise slik at jeg ikke gikk i bakken. For jeg var tydeligvis veldig blek. Etter at kirurgen hadde undersøkt han skulle han til ultralyd igjen. På dette tidspunktet var det SYV TIMER siden han hadde spist sist, men jeg fikk ikke lov til å amme han tilfelle det plutselig skulle bli operasjon.

Derfor kan dere jo tenke dere hvor vanskelig det var å holde han rolig. Han vridde på hele kroppen og skrek av full hans. De fant derfor frem sukkervann, og han fikk det underveis i undersøkelsen. De fant ingen invaginasjon på han nå - og så lenge tarmen er der den skal kan de ikke gjøre noe for å få han frisk. Konklusjonen ble da at vi ble innlagt på barnekirurgisk avdeling til observasjon over natten og så avgjør legene som kommer i morgen tidlig hva de skal gjøre for at Dennis skal bli bra igjen.

Han har hatt noen smerteanfall allerede etter at vi kom, og da gir vi han litt sukkervann for å prøve og roe han litt, og deretter masse kjærlighet! Absolutt ikke noe godt å se lille gullet mitt slik som dette - så jeg håper virkelig han får den hjelpen han trenger i morgen og at vi får vår smilende og blide Dennis tilbake.

Ellers har Christopher akkurat kommet til oss! Han ble kjørt opp av mormoren min - så utrolig snilt gjort! Tusen hjertelig takk! Nå skal vi prøve å få oss litt søvn. Ønsk gjerne vår lille skatt god bedring!

Hvil i fred, kjære farfar!

 • 13.05.2017 kl. 22:41


Etter flere år med kjemping mot kreften vant dessverre denne stygge sykdommen til slutt. I dag tok du ditt siste åndedrag etter mange lange måneder og uker med mye smerter, lite næring og inn og ut av sykehuset. Det har vært perioder vi trodde du hadde vunnet, at kreften endelig hadde tapt, men plutselig kom den tilbake fortere enn noen kunne forutse. Den spredde seg fra det ene organet ditt til det andre, og helt mot slutten nådde den til og med hodet ditt, farfar.

Det er ingen som fortjener å få kreft, men du var en av dem som fortjente det aller, aller minst. Du var alltid så snill og god! Heldigvis fikk du treffe oldebarnet ditt før du sovnet. Ditt aller første oldebarn som du var så ufattelig stolt over. Du strålte og lyste opp hver eneste gang Dennis var i samme rom som deg - og du tok ikke øynene fra han før vi gikk igjen.

På dåpsdagen til Dennis kom vi på besøk til deg på sykehuset, og da ble du så rørt at du begynte å grine. Du syntes han var så fin! Det er godt å tenke på at du fikk oppleve disse gledene oppi alt det vonde og triste. Jeg håper Dennis klarte å gjøre den siste tiden din litt bedre enn den egentlig var.

Jeg er også veldig glad for at Dennis og jeg fikk muligheten til å komme på besøk til deg på sykehjemmet i dag, sammen med mange andre som er veldig glad i deg. Jeg vet ikke om du fikk med deg at vi var der, men det håper jeg. Jeg håper også at du har det godt nå, og at du er på et bedre sted.

♥︎ Hvil i fred, kjære farfar ♥︎

Diagnosen til Dennis

 • 13.05.2017 kl. 15:07

Legen kom til slutt i går kveld og da fortalte han oss at alle prøvene var fine, så de visste ikke hva som var galt, men de kunne tydelig se at han hadde magesmerter så de ville ta en ny sjekk og vurdering morgenen etter. Han sa også at det ikke ville bli gjort noe i løpet av natten, og siden vi bodde så nærme sykehuset kunne vi reise hjem på permisjon over natten dersom vi var tilbake igjen på sykehuset kl. 9 morgenen etter.

Å være på sykehus i seg selv er langt i fra det kjekkeste jeg vet om, og med en liten baby blir det bare enda verre, så derfor valgte vi å reise hjem. Natten gikk kjempe fin! Det virket ikke som om Dennis hadde vondt, og han våknet kun én gang for å spise, og sovnet igjen rett etterpå.

Da vi kom på sykehuset igjen klokken ni i dag morges gikk vi rett inn på rommet vårt og ble sittende å vente der i over tre timer før legen kom for å ta en ny vurdering av hva de skulle gjøre videre med Dennis. Han tok en utvendig sjekk og spurte hvordan natten og formiddagen hadde vært. Christopher hadde gått på jobb, så jeg svarte at han hadde hatt en kjempe fin natt, men hatt litt vondt i formiddag - men likevel mye bedre enn det har vært.

Etter mye om og men, og frem og tilbake, ble det konkludert med at Dennis fikk lov å reise hjem, men med åpen retur til mandag dersom han skulle bli verre igjen. Også måtte vi komme tilbake hvis det ikke bedret seg etter noen dager, hvis det ble verre, hvis jeg ikke får i han mat eller hvis han virker slappere.

På skjemaet for åpen retur står det forresten "magesmerter" på diagnose. Det er det eneste de vet! Stakkar lille gutten min - håper dette fikser seg av seg selv, og at vi slipper å dra tilbake på sykehuset.

Dennis er innlagt på sykehuset!

 • 12.05.2017 kl. 21:35

Jeg skjønner ikke hvorfor denne gutten vår skal være så uheldig. Han får liksom alt, han som er så smilende og blid hver eneste dag. Han startet livet med morsmelkassosiert gulsott, som han slet med helt til han var 4-5 uker. Etter det fikk han navlebrokk, og den har bare blitt verre og verre, og større og større, siden den kom. Og nå mistenker altså legene at han har fått tarminvaginasjon - en veldig sjelden bivirkning etter rotavirusvaksinen som han tok forrige tirsdag.

Fra og med to dager etter vaksinen og frem til nå har han grått utrøstelig lenge hver eneste dag. Disse gråteperiodene har også kommet oftere og oftere og vart lenger og lenger. De siste dagene har det også vært om natten. I starten var det kun på dagtid, men nå griner han nesten døgnet rundt. Det er veldig klart at han har store smerter i magen, og vi kontaktet derfor helsestasjonen i dag morges etter nok ei søvnløs natt. Hun sendte oss videre til fastlegen som igjen ringte sykehuset for å legge oss inn.

Dennis har vært gjennom mange prøver i dag. Full legesjekk, puls og blodtrykk er målt, han har blitt både veid og målt lengde, tatt ultralyd av magen hans, blodprøver fra hælen, urinprøve og så videre... Nå sitter vi på rommet vårt på barneavdelingen og venter på legen. Forhåpentligvis kan han gi oss bedre svar, for så langt vet vi egentlig ikke noe mer enn at Dennis har veldig vondt en eller annen plass.

Ammebh og bh-størrelse!

 • 11.05.2017 kl. 18:30

Heisann! Jeg er gravid nå, og finner stor glede i nye og gamle innlegg hos deg, men jeg lurte på om du kunne ha lagd ett innlegg om ammebher? Ser du bruker sånne fine:) ift erfaringer, størrelser og hvem som er gode:) ha en super dag videre!


Såå koselig. Jeg kan selvfølgelig skrive litt om mine erfaringer med ammebher, men nå har det seg slik at jeg kun har vært mamma litt over en måned, så jeg har ikke fått tid til å teste ut så mange enda. Jeg har to ammebher fra glammom, to fra h&m og en fra wish (ja, faktisk!). Og jeg liker aller fem veldig godt, så ingen negative erfaringer enda, med andre ord.

Ettersom du sier du er gravid vil jeg bare komme med et enormt viktig tips! Ikke kjøp mange ammebher enda. Gjerne bare en eller to slik at du har til de første dagene, også kjøper du flere etterpå når du vet hvor store puppene blir når melken kommer. Jeg merker i hvertfall selv at de este ut, og de ammebhene jeg hadde kjøpt på forhånd (i et par størrelser større enn jeg brukte da jeg var gravid) ble nesten for små!

Med andre ord er det umulig å si noe om størrelsen du trenger i ammebh før du faktisk har fått masse melk i puppene etter fødselen. Når det kommer til ammebhene mine har jeg to "fine" som du kalte det, også har jeg tre myke som absolutt ikke er fine. De to fine kjøpte jeg på glamom - det har de et stort utvalg av nydelige ammebher! De er uten spiler (selv om det ikke ser slik ut), men de er likevel ganske tykke i stoffet og ubehagelige å sove med. Det var likevel disse jeg sov med de fire første ukene, så det er ikke helt umulig altså, bare litt ubehagelig.

På dagtid derimot er de en drøm! For de holde puppene fint på plass, ser vakre ut og er enkle å brette ned når man må amme. De anbefaler jeg absolutt! Men vent med å kjøpe til etter at du er ferdig med fødselen, fordi det er vanlige bh-størrelse. De andre ammebhene mine er S-M-L størrelser.

De to fra h&m synes jeg er så fine fordi de har den vakre blondekanten øverst. Da gjør det liksom ingenting om de stikker litt opp fra singleten heller! Jeg har de i størrelse L, altså den største, og synes egentlig de er bittelitt for små. Så størrelsene er egentlig ganske små for oss med store pupper, men det går akkurat. Disse bruker jeg både på dagtid og nattestid, og de er veldig myke, fine og behagelige å sove med.

Den siste ammebhen min som er fra wish er den dårligste av dem, fordi stoffet er veldig tynt og den støtter akkurat like lite som om jeg skulle gått naken. Denne blir derfor stort sett bare brukt til å sove med, men det hender også jeg går med den på dagtid. Til gjengeld brukte jeg bare 9 kroner på å kjøpe den, og da gjør det liksom ingenting, haha! Helt utrolig at den enda passer forresten, ettersom jeg har hatt den siden helt i starten av graviditeten. Men den er altså veeeldig stretchy!

Helt til slutt vil jeg gjerne gi dere et eksempel på hvor mye puppene forandrer seg i løpet av et svangerskap og etter fødselen! For selv tenkte jeg i hvertfall at de neppe kunne forandre seg sååå mye, og kjøpte derfor dyre ammebher før jeg hadde født i et par størrelser større. Jeg var heldig, fordi de passer så vidt, men hadde jeg kjøpt dem igjen nå hadde jeg valgt enda en størrelse større. Før jeg ble gravid brukte jeg 75D i bhstørrelse. Dette utviklet seg til 75F-80E mot slutten av svangerskapet,og 80G etter fødselen!!!

Hvilke ammebher liker du best? Hvordan forandret bhstørrelsen din seg i løpet av svangerskapet og etter fødselen?

Jeg trodde aldri det skulle gå!

 • 11.05.2017 kl. 14:00

De av dere som følger meg på snapchat har allerede fått det med dere, men for dere andre så tenkte jeg å fortelle dere litt om hva som hente i går kveld. Dennis spiste fra klokken 15:13 til 15:28, altså ikke mer enn 15 minutter - noe som er mye mindre enn vanlig - han la seg så til å sove. Sov og var våken om en annen i FIRE OG EN HALV TIME før han var sulten igjen! Det er ekstremt lenge. Vanligvis pleier det bare å gå 2-3 timer mellom hvert måltid.

Denne gang spiste han i 39 minutter og så la han seg til å sove igjen. Lille luringen sov helt til klokken ti på kvelden da jeg skulle gå på trening. Det var da nesten to og en halv time siden forrige måltid. Jeg vekket han for å skifte bleie og så kle på han. Vi kjørte til trening og jeg var egentlig 100 prosent sikker på at han kom til å våkne så snart jeg begynte økten.

Jeg startet med de beste øvelsene slik jeg hvertfall fikk trent litt godt før han våknet. Minuttene gikk og jeg fullførte den ene øvelsen etter den andre. Dennis sov fremdeles! Jeg var sjokkert én time senere da han fremdeles var langt inne i drømmeland og jeg kun hadde kardio igjen.

Jeg stilte meg på elipsemaskinen og begynte å gå. 40 minutter senere var jeg ferdig med kardioen også, og Dennis sov fremdeles. Jeg var sjokkert! Klokken var halv tolv på kvelden, det var over fire timer siden forrige måltid og han hadde sovet gjennom bleieskifting, inn og ut av bilen og ikke minst alt bråket på trening. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg kjørte hjemover for å hente Christopher på jobb med en sovende liten hjerteknuser i baksetet.

Om han er så samarbeidsvillig resten av livet kommer dette til å gå som en drøm! 

Se hva jeg fikk i posten!

 • 10.05.2017 kl. 18:39

Juhu! I dag fikk jeg en pakke med masse gøy oppi i posten! Jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt mer om disse rosa produktene, haha, for fire av fem varer er faktisk rosa. Og det innså jeg ikke før nå i ettertid når jeg skulle ta bilde av alle produktene. Noe så morsomt! Ellers ble jeg kjempe fornøyd med alt og gleder meg til å ta det i bruk. Link til alle varene finner du i bunn av innlegget!


- I pakken min befant det seg... -

Man kan vel aldri få nok shakere? Denne rosa shakeren fra proteinfabrikken glir nok rett inn i favoritthylla - se bare hvor fin den er! Ikke nok med at den er rosa og skikkelig jentete, men den har også ekstra rom i tillegg til hovedrommet, noe jeg elsker. Da kan man ha med seg proteinpulver i det største rommet i bunn, kapsler, vitaminer, bær eller andre tabletter i det litt mindre rommet over og likevel bruke shakeren som vannflaske under treningsøkten.

Gripere! Eller reimer som noen også kaller det. Det har jeg trengt lenge. Jeg hadde noen svarte kjedelige i noen måneder, men så forsvant den ene på mystisk vis og etter det har jeg måtte trene uten. Nå når det blir flere treningsøkter og tyngre vekter er det derimot på tide å gå til innkjøp av noen nye. Disse rosa fra better bodies er derfor blitt mine nå! De ER så fine. Og ikke minst behagelige ettersom de har ei tykk pute på innsiden av reimen. Gleder meg til å prøve dem i markløft i kveld.

Walden farms! Jeg bare elsker det merket, og har tidligere kjøpt både siruper, sauser, dressinger og pålegg, men jeg har aldri prøvd ketchupen - så det var virkelig på tide. Jeg smakte den med det samme, og ble like overrasket som jeg er av alle andre walden farms sine produkter! Den smakte akkurat som den vanlige ketchupen, men inneholder likevel 0 kalorier! Det liker vi.Treningsdagbok måtte jeg også bare ha! Den forrige min er faktisk over ett år gammel, men jeg har likevel noen få sider igjen i boken. Jeg kjøpte uansett en ny fordi jeg nå begynner på en ny periode, og det kan være greit å ha alle de øktene i en egen bok. I tillegg er den gamle blitt veldig krøllete og stygg etter å ha blitt fraktet med på utallige treninger, sølt vann på og blitt knødd ned i treningsbagen.

Quest bar! Jeg tror jeg kunne levd på bare det dersom lommeboken hadde tillatt det. Det er så godt! Det beste av alt må likevel være at en slik bar er stappfull av proteiner og derfor egner seg utmerket til oss treningsglade mennesker. Det er deilig å ha en slik 12 pakning liggende i treningsbagen slik at jeg kan ta meg en bar etter en ekstra hard treningsøkt. Denne med smak av hvit sjokolade og bringebær er forresten den beste jeg har smakt av disse barene - himmelsk smakte den!

Kunne du også tenke deg noen av disse produktene?


Klikk på bildet av varen du ønsker å lese mer om eller kjøpe.

// innlegget inneholder adlinks

Siste sjanse!

 • 10.05.2017 kl. 17:00

Det er bare ei uke til 17.mai, og dette er derfor siste sjanse til å bestille ei 17.mai smokkelenke. Den koster kun 100,- og eventuelt 24,- for frakt dersom den skal sendes. Den er nydelig å ha til 17.mai klærne på nasjonaldagen, for ikke å snakke om at den er praktisk ettersom tutten ikke mistes dersom den faller ut av munnen på en så hektisk dag med mange folk og mye å følge med på. Det skulle bare mangle at man slapp å følge med på at barnet ikke mister tutten på toppen av det hele!

Legg igjen en kommentar eller send melding på facebooksiden min her dersom du ønsker å bestille!

Video: Dette fikk Dennis til dåpen!

 • 10.05.2017 kl. 14:32

Jeg lovet dere å filme en video der jeg viste dere alle gavene Dennis fikk i dåpen sin, og det har jeg gjort i dag morges. Håper dere synes det er spennende, og kanskje dere får noen tips til hva dere kan gi i dåpsgave til noen du vet skal døpe seg snart. Si gjerne fra om dette er noe dere ønsker å se mer av - videoer altså!

Fikk du noen tips til dåpsgaver? Hva synes du om videoen?

Takkekort til dåpen!

 • 09.05.2017 kl. 17:46

I går kom jeg plutselig på at jeg glemte helt ut å ta bilder av Dennis alene i dåpen hans. Derfor kledde jeg på han dåpskjolen igjen tidligere i dag og knipset i vei. Vi må jo ha bilder av hovedpersonen alene også. For ikke å snakke om at vi trenger bilder til takkekortene, så de har jeg også fått bestilt i dag. Gleder meg til å vise dem til dere. I mellomtiden kan dere ta en titt på bildene jeg fikk knipset av solstrålen min!

Hvilke av bildene likte du best?

Unike bordkort!

 • 08.05.2017 kl. 21:42

Noe av det jeg var aller mest fornøyd med under dåpen til Dennis var bordkortene våre. Det ble så unikt, og jeg har aldri sett noen gjøre det samme. Eller, jeg så det for første gang da noen andre som skulle ha konfirmasjon hadde gjort det samme, og det var da jeg fikk idéen, men før det har jeg aldri sett noe så kult. Nemlig å gravere inn navnene på alle glassene!

Jeg kjøpte først glassene på nille og leverte dem så inn til ei som driver med slike ting på hobbybasis her i distriktet. Hun graverte inn navn på alle glassene, og så var de unike bordkortene ferdige! Veldig enkelt, gjennomført og kult. Det beste av alt må likevel være at gjestene får noe de kan bruke med seg hjem, ikke bare en papirbit med pynt på som likevel bare støver bort i ei skuffe.

Så dette er definitivt noe jeg anbefaler videre! Et supersmart tips om du vil gjøre noe litt annerledes enn alle andre.

Hvilke bordkort hadde/skal du ha i deres dåp?

Familiebilder fra dåpen!

 • 08.05.2017 kl. 12:20

Det ble tatt så mange fine familiebilder i dåpen at jeg synes det skal få et eget innlegg. Ettersom været var så fint fikk vi også muligheten til å ta dem ute på terrassen i strålende sol! Veldig fornøyd med resultatet, og dette er kjempe koselig å se tilbake på i senere tid.


- Dennis og faddere - 

Fra venstre av har vi mamman min som er en av fadderene, etterfulgt av en god kompis med navn Per som er gudfar, deretter lillesøsteren min Marthe som er gudmor og til slutt lillebroren til Christopher, Daniel, som også er fadder.

- Dennis og mormor -

Under her ser dere min mamma, Dennis sin mormor, sammen med gullgutten selv.

- Dennis med farmor og farfar -

På bilder under ser dere foreldrene til Christopher, som altså er farmor og farfar til Dennis, og selvsagt dåpsbarnet i armene til farfaren sin.

- Dennis med nesten alle oldeforeldrene sine -

Dere fikk kanskje med dere at farfaren min var for syk til å være med i dåpen, men at vi besøkte han på sykehjemmet før selskapet i stedet. Derfor har vi nesten alle oldeforeldrene på bildet under, mangler kun oldefar Bjarne. Fra ventre har vi hans kone, min farmor, oldemor Bente, deretter oldefar Jan Arvid og oldemor Anne Torill, min mormor og morfar. Oldemor Sigrid, farmoren til Christopher holder Dennis, og ved siden av står hennes mann, oldefar Bodvard. Helt til høyre står morfaren og bestemoren til Christopher, oldemor Karen og oldefar Geir Charles.

- Dennis og tippoldemor -

Dette vil jeg tro er at ganske uvanlig familiebilde å ta i en dåp! Altså bilde av dåpsbarnet og tippoldemor - så utrolig spesielt og gøy at vi er så heldige å ha en tippoldemor i familien vår.

- Dennis med tanter og onkler -

Fra venstre har vi onkel Roar, deretter tante Aurora, tante Emily, tante Melanie og i midten tante Marthe som holder Dennis. Ved siden av der igjen kommer onkel Marcus og helt til slutt onkel Daniel.

- Fem generasjoner -

På bildet under her ser dere faktisk fem generasjoner! I stolen har vi eldste som holder ynste, tippoldemor som holder lille Dennis, og bak dem fra venstre står Dennis sin oldemor, mormor og mamma, altså meg.

- Dennis med mamma og pappa -

Helt til slutt har vi mitt favorittbilde - er det lov å si slik om seg selv? Hehe, min egen lille familie. Mor, far og sønn. Mamma, pappa og lille Dennis. Denne familien gjør meg så lykkelig, og jeg er så takknemlig for at jeg får lov å bo sammen med disse to.

Hva synes du om den store, fine familien vår? Tenk at Dennis får vokse opp med så mange mennesker rundt seg. Det er ikke mange som har så mange oldeforeldre og ikke minst ei tippoldemor når de blir født!

Slik gikk barnedåpen til Dennis!

 • 07.05.2017 kl. 19:43

For en fantastisk dag det ble! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Både vær, kirke, selskapet, maten, gjestene og alt sammen var bare topp! Dagen startet litt stressende med at vi glemte minnekortet til kamera, og ikke fant det ut før vi var i kirken. Heldigvis har vi snille faddere som var ute i god tid, og kjørte hjem for å hente det til oss. Bildene fra kirken ble litt skurrete, men det gjør ingenting - bildene i minnet er jo krystallklart!

Gudstjenesten startet ved at Christoper, Dennis og jeg gikk opp gjennom midtgangen med musikk i rommet, presten foran oss, en menighet som sto og det eneste andre dåpsbarnet den dagen bak oss. Det hele var veldig rørende og sterkt. Faktisk så rørende at jeg gråt en tåre og to.

Etter et par sanger var det tid for døpingen. Marthe, lillesøster min, er gudmor og hun bar derfor Dennis opp til døpefonten. Etter henne kom Per, en god kompis av både meg og min kjære - også kalt gudfar - deretter broren til Christopher, som er fadder, og til slutt min mamma som også er fadder. Dennis sov helt til han fikk lua av seg. I det presten tok vann på hodet hans våknet han bare litt mer til, men han lagde ikke en eneste lyd! Det var bare deilig, og han hadde faktisk antydning til et lite smil. Lille sjarmøren vår. Så snill og god.

Etter døpingen varte gudstjeneste litt for lenge for lille Dennis, for han var veldig sulten. Da hadde vi ikke annet valg enn å brette ned kjolen og amme, på første rad under gudstjenesten. Haha! Må man så må man. Men det gikk fint det også, og da han var ferdig rapte han en kjempe rap før han la seg til å sove igjen. Likte seg veldig godt i kirken med andre ord.

Da gudstjenesten var ferdig kjørte vi til sykehjemmet hvor farfaren min er innlagt. Han har vært kreftsyk i flere år nå, og har dessverre bare blitt dårligere og dårligere den siste tiden. Jeg tror han ble veldig lei seg for at han ikke kunne være med i dåpen, derfor kjørte vi opp til han etter kirken slik at han fikk sett oldebarnet sitt i dåpskjolen.

Det ble han veldig glad for! Utrolig rørende og sterkt å se hvor mye det gikk inn på han, og ikke minst hvor stolt han er over den lille skatten, eller "lillegutt" som han så fint kaller han.

Etter en liten visitt oppe hos farfar kjørte vi hjem til oss! 10 minutter forsinket til vårt eget dåpsselskap. Heldigvis har vi snill familie som er forståelsesfull, blid og ikke for sultne. Hehe! Smørbrød ble servert på bordet og vi koste oss gløgg i hjel. Maten smakte kjempe godt, og den æren skal mormor og mamma ha! Tusen takk for hjelpen.

Dennis lå og sov i stolen sin under hele spisingen. Hihi, godt sovehjerte har han i hvertfall, og det har han arvet etter faren sin. Ellers ser dere kanskje at Dennis også fikk sitte med bordet! Det skulle da bare mangle, det er jo hans dåp. Så det var jeg klar på fra starten av.

Etter at maten var spist tok vi familiebilder ute på terrassen i det nydelige været (de vil jeg vise dere i et eget innlegg i morgen). Gavene åpnet vi etter der igjen. Jeg åpnet dem, Christopher skrev ned underveis og mange av gjestene sto rundt og fulgte med. Jeg har lyst til å vise dere alle dåpsgavene Dennis fikk i en video en av de nærmeste dagene. Hadde ikke det vært litt gøy?

Helt til slutt var det kaker og kaffe. I likhet med at vi hadde masse smørbrød hadde vi også en god del kaker. Fruktkaken dere ser under her har faktisk tippoldemoren til Dennis laget. Også har vi dronning maud pudding, ostekake og karamellkake som oldemor Anne Torill, altså min mormor, har laget. Jeg selv har laget marsipankaken dere såvidt ser på bildet under her. Også har vi kjøpt dronningkake med bilde av Dennis på. 

Det så ut til at gjestene trivdes, og det gjorde Christopher og jeg også! En veldig vellykket barnedåp, og som jeg startet innlegget med, den kunne faktisk ikke blitt bedre. Jeg lurer på om Dennis har blitt overstimulert av alle folkene eller om han kanskje bare er sliten av mye lyder og en fantastisk dag, ikke vet jeg, men noe er det i hvertfall. For han har ligget strekk ut i flere timer nå. Sovet på fanget mitt en god stund, før han ble flyttet over på fanget til mormoren sin hvor han sov enda litt til og nå etter at gjestene gikk har han ligget i babynestet sitt et par timer helt alene og sovet.

Men selv om han er sliten tror jeg han er veldig fornøyd og har hatt en fin dag - for han har smilt veldig masse i dag. Og det er det som er det viktigste - at Dennis har det bra!

Ukens spørsmål #18

 • 07.05.2017 kl. 13:00

Har du skjekket at magemuskelen din er grodd sammen?

Nei, det har jeg faktisk ikke, men jeg føler meg helt normal igjen så vil egentlig tro de har det. Men skal få sjekket det hos legen før jeg begynner med øvelser som går direkte på magemusklene, må bare få ut fingeren og bestille den 6 uker etter fødsel-legetimen først.

Noen tips til å gå ned i vekt?

Jeg har delt mange tips tidligere, i kategorien trening. Ellers er noen gode tips å trene, bevege deg ellers i løpet av dagen, tenke over hva du spiser (og drikker! det er mange kalorier i brus for eksempel, men bytter du det ut med lightbrus sparer du deg for veldig mange kalorier) :-D Masse lykke til!

Hei! Jeg lurer sånn på hva som er forskjellen på bodyfitness og bikinifitness? Når jeg googler bilder av de to ser jeg virkelig ingen forskjell, haha! Men det er vell noen siden det er to forskjellige grener?

Ja, det kan kanskje se litt likt ut. Hovedforskjellen er at bikinifitness har lår og rumpe som hovedfokus, mens bodyfitness har mer på overkroppen i tillegg. Altså mer muskelmasse, lavere fettprosent og litt andre poseringer. Ellers er oppkjøringen ganske lik!

Hvilken uke var du i nå igjen når du tok 3D ultralyd? :)

Uke 28!

Hvordan er dette i forhold til meg som ammer?

C9 skal IKKE tas når man er gravid eller ammer.

Hvor mye koster dette? :)

Prisen på C9, eller noen av Forever Livings andre produkter for den saks skyld, har jeg dessverre ikke lov til å oppgi her. Men om du klikker deg inn på nettbutikken min og lager deg en bruker får du opp alle prisene! Ellers kan du sende meg en mail, så skal jeg svare deg der.

Lurte bare på når baby nummer 2 kommer?

Det blir nok et par år til! Savner ikke å gå gravid i det hele tatt for å si det slik ;-)

Hvor var babyen din når du trente?

Dennis var hjemme med pappan sin.

Har du lyst til å dele et treningsprogram med oss andre gravide som ønsker å komme i form?

Treningsprogram som er supert for gravide finner du her! Eller det er vel ikke et treningsprogram, men noen øvelser jeg selv syntes var gode å trene når magen var i veien og bekkenet ikke spilte på lag. Jeg spilte forresten inn en video, slik at du ser hvordan alle øvelsene utføres.

Hvilke produkter bruker du under stell? Og hvilke bodyer bruker dere, omslag? Knapper øverst? Ingenting øverst? Strømpebukse? Sparkebukse? Sokker? Kom gjerne med enda flere tips ;-)

Så gøy at du spør meg om tips. Jeg skal se om ikke jeg får skrevet et innlegg med flere babytips igjen om en liten stund. Ellers finner du det forrige innlegget mitt med tips om babyklær her.

Kan alle delta i bikinifitness?

Ja! Det er bare til å trene og spise rett. Sett deg et mål og gå inn for det - så kan du delta du også. For alle kan delta i fitness om de ønsker, men fitness er likevel ikke for alle. Det er veldig tøft til tider, så man er nødt til å gå all in for å klare det!

Jeg fikk også en sønn i mars og fikk beskjed at man ikke kunne spise jordbær når man ammet pga allergi... Har du merket noe til dette på Dennis?

Man kan helt klart spise jordbær når man ammer! Det er kun i få, sjeldne tilfeller man skal være forsiktig, og det er vist man selv eller noen i familien har ekstrem allergi for jordbær. Ellers kan man spise det meste som ammende, bare i passe mengder.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Morgendagens antrekk!

 • 06.05.2017 kl. 21:32

I morgen er vi blå alle tre! Pappan i blå dress og blått slips, mamman i blå kjole og dåpsbarnet i hvit kjole med blå bånd. Jeg gleder meg sånn til å se den flotte gutten vår bli døpt at jeg holder på å sprekke. Tenk, nå er det bare noen få timer igjen. Under her ser dere flere bilder av den fine dåpskjolen Dennis skal ha på seg i morgen. Den er nesten 50 år gammel, og i tillegg til mange andre i familien hadde jeg også den på meg da jeg ble døpt. Bare med rosa bånd selvsagt.

Har dere en gammel dåpskjole i deres familie som har blitt brukt i flere generasjoner?

Dagen før dagen!

 • 06.05.2017 kl. 20:45S.N.I.K.T.I.T.T    P.Å    D.Å.P.S.D.E.K.O.R.A.S.J.O.N.E.N.E

Dagen før dagen. Nå er vi så klar som vi kan få blitt før morgendagens dåp, og jeg er så spent! Spent på hvordan natten blir, om vi er blide og uthvilte til i morgen, spent på hvordan Dennis kommer til å reagere i kirken og ikke minst om resten av dagen blir vellykket. Jeg håper virkelig det, for han skal jo bare døpes en gang i livet. Vi får aldri denne dagen igjen og det gjør det ekstra viktig at alt er som det skal.

Nå skal Dennis og jeg sette oss ned å slappe av til pappan kommer hjem fra jobb senere i kveld. Vi er heldige og har besøk av mormoren til Dennis, også har oldeforeldrene hans nettopp vært her og hjulpet oss masse. Vi er så heldige!

Synes du det ser fint ut?

What I eat in a day!

 • 05.05.2017 kl. 20:20

For noen dager fikk jeg et spørsmål om jeg kunne skrive et "what i eat in a day" innlegg, og det kan jeg selvfølgelig! Nå er jeg ikke på noen diett, så det blir veldig forskjellig fra dag til dag, men som et eksempel kan jeg fortelle dere hva jeg spiste i dag.


Til frokost

Gresk yoghurt naturell blandet med kalorifri karamell saus (kan kjøpes her) slik at yoghurten får en deilig karamellsmak, men likevel er uten sukker. Også toppet jeg det hele med jordbær og blåbær for å gjøre det ekstra spennende.

Lunsj

Tre speltlomper med kalkunpålegg og agurk.

Rett før trening

Ei banan

Etter trening

En proteinshake + to riskaker

Middag

Panert sei med gulrot, poteter og en liten klatt smør. Dette så veldig kjedelig og tørt ut ser jeg, haha, men det smakte knall godt altså! Og for de av dere som ikke har fått det med dere kan jeg jo nevne at jeg ikke liker saus.

Kveldsmat

Proteinpannekake med kalorifri sjokoladesaus og sukrinmelis på toppen der igjen!


Fortell meg gjerne omtrent hvordan du spiser på en dag!

Nytt i treningsgarderoben!

 • 05.05.2017 kl. 14:30

Jeg er så lei meg! For det første passer så og si ingenting i treningsgarderoben min lenger. Kun et plagg her og der - kanskje ikke så rart ettersom jeg bare var noen få måneder fra å konkurrere i fitness forrige gang jeg brukte de treningsklærne, men uansett... Det er jo kjedelig! Men det som er enda kjedeligere er at halvparten av tightsene mine, altså alle de med høyt liv og som er gode og stramme rundt magen, er bortevekk. Jeg husker jeg pakket vekk de tightsene med høyt liv da jeg var gravid ettersom de uansett ikke ville passe på flere måneder, men nå når jeg ikke er gravid lenger finner jeg dem ikke igjen!

Jeg har lett over alt, og skjønner ikke hvor de kan ha blitt av. Håper de dukker opp snart, for det er ikke noe gøy å trene i tightser som er lave i livet når man har en mage som nettopp har vært gigantisk, og derfor er ganske slapp og "hengete" fremdeles...

Ettersom jeg føler meg ganske uvel i de treningsklærne jeg har liggende hjemme bestemte jeg meg for å kjøpe meg et nytt sett slik at jeg likevel skal synes det er gøy på trening. Man må jo føle seg bra for å like det man holder på med! Med meg hjem fra h&m ble derfor denne treningstightsen som holder inne alt som skal holdes inne, og jeg er super fornøyd! Godsaken kostet til og med bare 399,- og det er jammen ikke galt til å være en god treningstights.

Denne jakken kjøpte jeg også! Den er supertynn og derfor deilig å trene med, samtidig som det er strikker nederst på jakken og rundt håndleddene. Vakker og samtidig god treningsjakke som kun veier noen få gram.

Denne singleten tror jeg likevel må være favoritten. Jeg elsker klær som har utringninger i ryggen, og jeg var derfor ikke i tvil om at denne singleten skulle bli med meg hjem. Den har også en innebygd sportsbh! Dobbel-jubel!

Likte du treningsklærne?

Årets første grillkveld!

 • 05.05.2017 kl. 10:30

Værmeldingene så langt i mai har virkelig levert, og slik det ser ut nå melder de fint vær til søndagens dåp også! Juhu. Krysser fingrene for sol, blå himmel og vindstille. Det blir så mye hyggeligere da. Ellers var det helt fantastisk vær i går også, og heldige som vi var fikk vi nyt kveldssolen hos mormor og morfar. Der ble vi nemlig invitert på grillaften!

Morfar var grillmesteren for kvelden, og Christopher var hans god assistent. Sammen var de et veldig godt team som disket opp med deilig grillmat til alle mann. Vi koste oss gløgg i hjel, og var gode og mette flere timer etterpå.

Dennis derimot var ikke så lett å få til å spise. Lurer meg på om det kan være vaksinen som gjør det... Det gikk til slutt, og når kvelden var omme hadde vi en mett og fornøyd sønn med oss hjem. Men før den tid koste han seg masse sammen med oldemoren og oldefaren sin. Han fikk blant annet ligge med rompa bar i senga deres og sparke fra seg mens han pratet en hel haug! Smilte gjorde han også, og det var så gøy å se hvor glade mormor og morfar ble av å se han smile til dem.

Gleder meg bare enda mer til sydenturen vår i sommer. Som vi faktisk bestilte flybilletter til i dag! Der kommer nok Dennis til å kose seg masse. Tenk det, å være midtpunktet blant seks voksne i tre uker. Nå er det faktisk under to måneder til vi reiser.

Har du hatt årets første grillkveld enda?

En skikkelig gladgutt!

 • 04.05.2017 kl. 21:34

Denne gutten vår er virkelig alltid en solstråle om morgenene, og når han er god og mett. I dag morges da Christopher hadde kjøretimer satte jeg derfor Dennis i vippestolen sin, og knipset mange fine bilder da han smilte fra øre til øre. Jeg koser meg så utrolig mye, og dagene blir så mye bedre med en så fantastisk start. Nå gleder jeg meg bare til han begynner å le!

Er han ikke fin?

Min nye baby!

 • 04.05.2017 kl. 15:36

Nå er jeg så glad! Endelig, etter flere uker med en ekstremt dårlig og treg reserve-mac har jeg kjøpt meg en ny, og det føles så godt! Jeg er så glad, og dette innlegget tok meg ikke mer enn 15-20 minutter å skrive. Helt fantastisk! Jeg skulle gjerne ønsker jeg kunne satt meg ned og trykket i en liten evighet for å gjøre macen min til min egen, legge inn alle snarveier, bakgrunnsbilde og alt mulig annet. Men dessverre har vi litt for mye å gjøre her hjemme.

Vil skal som dere sikkert vet ha dåp nå på søndag, og har derfor begynt å gjøre alt klart. I dag fikk vi bordene og stolene, og det har vært et mareritt å få plass til alt, for ikke å snakke om å plassere de riktige personene med hverandre. Men jeg tror endelig vi har fått det til. Dåpsdekorasjonene har vi også begynt å henge opp - dere ser blant annet litt av dem bak meg på bildet over her. Gleder meg til å vise dere hvordan det blir, og ikke minst til dåpsdagen faktisk er her.

Nå skal jeg begynne å dekke bordet, og så skal vi bort til mormor og morfar i kveld. Der skal vi grille og bestille flybillettene til sommerens tur til Spania! Jippi! Måtte dere ha en nydelig torsdagskveld.

Knærne svikter annet hvert minutt!

 • 03.05.2017 kl. 21:05

Ååå, jeg er så lei av denne reserve-macen som jeg bruker nå. Den er ufattelig treig, og bruker år og dag på alt mulig. I tillegg lever usb-inngangen sitt eget liv, og fungerer bare når den selv vil. Noe som gjør det litt vanskelig å legge inn bilder når jeg skal blogge. Innleggene blir derfor av og til utsatt til langt på kveld - slik som dette. Én ting er hvertfall sikkert - og det er at jeg skal kjøpe meg en ny mac i løpet av uken!

Ellers har jeg vært på trening i dag igjen, og det er deilig å kjenne at det blir litt bedre og litt lettere for hver økt. I dag var det lår og legger som sto på programmet mitt, i tillegg til kardio på slutten såklart! Man vet man har hatt ei god økt når man sliter med å komme seg opp trappene etter at halve treningsøkten er ferdig, det vil si styrkedelen, og knærne svikter annet hvert minutt under kardiotreningen på slutten. Men selv om det er sinnsykt tungt er det også veldig, veldig deilig!

Det føles veldig godt å kunne presse seg selv skikkelig godt på hver eneste økt. I forhold til hvordan det var i graviditeten da jeg måtte passe på å ikke trene for tungt. Og når man først snakker om graviditeten - på grunn av bekkenløsningen fikk jeg ikke trent bena noe særlig de siste seks månedene. Så dere kan tenke dere hvor tungt det var i dag, og ikke minst hvor gangsperr jeg kommer til å være i morgen! Jeg både gruer og gleder meg på samme tid. Gangsperr er en deilig smerte.

Har du vært på trening i dag?

Kommer du ikke inn i bunaden?

 • 02.05.2017 kl. 20:00

Er du en av dem som sliter med å komme inn i bunaden? Har du kanskje noen få kilo ekstra som gjør at bunaden ikke går igjen? Kanskje burde du ha sydd den ut, men du valgte å la være fordi du hadde store planer om å gå ned i vekt til 17.mai? Vel, tro meg, du er ikke alene! 

Og slapp helt av, det er enda ikke for sent å komme seg inn i bunaden til 17.mai!

Flertallet av de som har planer om å gå ned i vekt kommer som regel aldri i gang. Andre sprekker underveis, og gir opp. Uansett hvilken påstand du kjenner deg igjen i, så er det noe felles for dere alle; dere kommer dere ikke inn i bunaden. Nå som vi allerede er i mai begynner det å bli ganske sent å gjøre noe bare ved hjelp av trening og et sunt kosthold. Du behøver litt flere hjelpemidler ettersom tiden er så knapp.

Mitt tips til deg er derfor å teste ut C9! Change 9 er en slags kur som går over ni dager som kan hjelpe deg med blant annet å få høyere energinivå, rense kroppen din skikkelig og sist, men ikke minst; miste en del kilo og centimeter - uten å gå opp igjen etterpå. Jeg har selv testet ut kuren, og ble strålende fornøyd med resultatet. På ni dager gikk jeg ned 4,2 kilo og 22,5 centimeter fordelt over kroppen. Blant annet ble jeg hele 5 centimeter smalere over midjen! Bildene mine fra dag 1 og dag 9 ser dere under her.

Jeg gikk faktisk ikke opp igjen etter endt kur heller! Noe som i stor grad er på grunn av at man totalforandrer kroppens innside; noe som også viser igjen på utsiden! Man tar blant annet kapsler hver eneste dag som holder søtsuget borte, disse har man mange igjen av etter disse 9 dagene. Dersom man fortsetter med disse i en liten stund etterpå vil man altså lettere holde seg til sunn og næringsrik mat, uten å få søtsug.

Over her ser dere mesteparten av hva dere får med i esken; en pose proteinpulver, 2 flasker med den populære aloe vera gel juicen, en eske med fiberposer (som holder sultfølelsen i sjakk - disse er det også mange igjen av etter de 9 dagene), forever lean kapsler, et målebånd til å se resultatene, og en brosjyre hvor det står listet opp alt du skal spise/drikke i løpet av disse dagene, en liten dagbok som du kan følge utviklingen gjennom, treningstips, middagstips, vanlige spørsmål og mye, mye mer!

Om du kjøper C9 nå får du også med denne shakeren (som har to ekstra rom til pulver eller annet) som du kan bruke til å blande proteinshaken i! Helt gratis. Jeg leverer også pakken til deg på døren, uten ekstra kostnader, dersom du bor på haugalandet. Om ikke sender jeg den selvsagt i posten, og du har den i løpet av 2-3 dager!

Synes du dette høres bra ut? Vel, det blir bedre! Om du ikke er fornøyd får du nemlig alle pengene dine tilbake, uten noen problemer, så lenge du gir beskjed om at du ikke er fornøyd innen 90 dager! Og med tanke på at 17.mai bare er 15 dager unna, har du goood tid på deg. 

Du kan kjøpe C9 med vaniljesmak her og sjokoladesmak her!

Begge smakene er veldig gode, men sjokolade er min favoritt ♥ Spørsmål kan legges igjen i kommentarfeltet under eller sendes på mail til ltd-forever@hotmail.com!


Siden jeg vet at flere gravide og ammende leser bloggen min er jeg nødt til å nevne at denne ikke skal tas om du er gravid eller ammer!

Dennis har fått navlebrokk!

 • 02.05.2017 kl. 15:46

I dag har vi vært på helsestasjonen for seksukerskontroll for Dennis! Der ble det gjennomført litt forskjellige kontroller, sjekker og målinger, men først av alt var det veiing. Vekten hans viste 4885 gram - så han vokser veldig fint, noe mammaen hans er veldig fornøyd med. Hodeomkretsen har også vokst - så fra å være 37 cm rundt hode ved fødsel var han nå 39 cm!

Etter veiingen hadde vi en samtale med helsesøster hvor vi blant annet spurte om navlen hans som har begynt å stikke veldig ut de siste dagene. Hun var usikker, så hun overlot til legen å svare på hva det kunne være. Helt til slutt inne hos helsesøster fikk Dennis rotavirusvaksinen - det er en drikkevaksine, og han drakk den fint rett fra sprøyten. Krysser alt jeg har for at han ikke får noen bivirkninger!

Etterpå satte vi oss ut på venterommet igjen, og mens vi satt der gav Dennis beskjed om at han var sulten. Og han var sulten AKKURAT NÅ. Så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å brette frem puppen å begynne og amme. Etter et kvarters tid kom legen og ropte opp navnet vårt. Jeg avbrøt derfor ammingen og vi gikk inn for å gjennomføre siste del av seksukers-kontrollen! Dennis var blid og fornøyd, og begynte ikke å gråte en eneste gang under hele sjekken til tross for at legen dro, trykket, målte og styrte på.

Hun sjekket også navlen hans, og vi fikk beskjed om at han dessverre har fått navlebrokk. Men hun syntes likevel den så veldig fin ut, og trodde derfor at det kom til å fikse seg av seg selv. Vi skulle bare følge med på at det gikk an å trykke navlen inn i magen, og at den ikke ble hard, rød og øm.

Kontrollen gikk med andre ord veldig fint, så får vi håpe han ikke får for mange bivirkninger av vaksinen. Mange barn blir likevel veldig søvnige, urolige og trenger mer trøst opp til en uke etter vaksinen.

Ligner Dennis på 3D-ultralydbildene sine?

 • 01.05.2017 kl. 20:40

Jeg var lenge veldig usikker på om jeg skulle betale over 1000 kroner for å få 3D-ultralyd og se hvordan Dennis så ut før han ble født. Vi fikk gode bilder og var egentlig veldig fornøyde, men det er først nå i ettertid jeg ser om det var verdt det eller ikke. Og konklusjonen min er definitivt at det var verdt det! Her har jeg satt sammen noen sammenligningsbilder i omtrent samme posisjon - et ultralydbilde og et av Dennis da han var på utsiden.


Jeg vil helt klart konkludere med at det var verdt pengene! For jeg ser virkelig likheten. Jeg synes egentlig ikke han er såå veldig lik på bildene jeg har lagt til her, men når jeg kun ser på ultralydbildene så ser jeg helt klart at det er bilde av Dennis. Det er bare litt vanskelig å finne bilder fra nøyaktig samme vinkel og i samme stilling.

Hva synes du? Ligner Dennis på seg selv på ultralydbildene?

Vi skal stille i fitness!

 • 01.05.2017 kl. 12:46

Herregud, jeg er motivert! Og glad! Jeg ser sånn frem til det neste året. Fordi det har seg nemlig slik at lillesøster har sagt at hun også ønsker å satse mot å stille i fitness - bare at hun vil stille i bikinifitness! Hun skal også skifte treningssenter til uno, og vi kan derfor trene sammen. Første økt var i går, akkurat seks uker etter fødsel, og nå skal vi snart på økt nummer to. Det er kjempe kjekt å ha en fast treningspartner med samme mål, og jeg bare vet at dette her kommer til å bli knallbra.

I går var det kardio og tre forskjellige ryggøvelser som sto på programmet. Planen fremover er å ha tre styrkeøvelser på en muskelgruppe og avslutte økten med kardio - hver gang! Det har jeg veldig tro på at det vil bli resultater av. Gårsdagens økt var egentlig ganske lett styrkemessig slik at jeg skulle få en myk start, også tar jeg litt mer i i dag. I morgen er det fri og på onsdag er det på'an igjen!

Dette er så gøy! Jeg har nemlig trent vektløfting sammen med Marthe, lillesøsteren min, i en årrekke. Vi to var på et tidspunkt to av de beste kvinnelige vektløfterne i Norge. Vi har vært på landslaget og reist rundt i Europa for å delta på stevner sammen! Vi ble ofte omtalt som "de sterke søstrene Dagsland" og da vi var på trening i går mimret vi tilbake til denne tiden - og samtidig så frem til tiden vi har i vente. Fordi nå er søstrene Dagsland tilbake!

Jeg gleder meg til å dele denne reisen med dere, og jeg gleder meg til alle de kjekke treningsøktene jeg har i vente sammen med Marthe! Dette kan ikke bli noe annet enn bra.

Formoppdatering: mai 2017

 • 01.05.2017 kl. 11:00

Jeg tror aldri jeg har gruet meg så masse til en formoppdatering som jeg har gjort denne gang. Eller fremdeles gjør, for innlegget er ikke publisert enda nå når jeg sitter og skriver det. Jeg gruer meg ikke fordi jeg aldri har vært så stor, for det har jeg jo! Jeg var større 1.april, men jeg gruer meg fordi jeg trodde jeg hadde gått mer ned denne måneden. Og det tror jeg egentlig dere også trodde. Av en eller annen merkelig grunn føler jeg at jeg skuffer dere fordi det ikke går fort nok. Men samtidig vet jeg at det kommer til å bli enda bedre resultater 1.juni - for da har jeg fått lov til å trene i en måned.

Jeg var på første treningsøkt i går, akkurat seks uker etter fødsel, og den vil jeg fortelle dere mer om senere i dag! Akkurat nå er det formoppdateringen det handler om. Forskjellen fra 1.april og 1.mai ser dere altså over og under her. Ikke veldig store forskjeller, men jeg ser likevel at jeg sakte men sikkert blir et lite hakk mindre. Forskjellen på vekten er likevel bare 2 kilo! Satser på det går litt fortere nå når jeg har begynt å trene igjen.

Nå er jeg veldig spent på å høre tilbakemeldingene deres, selv om jeg gruer meg i hjel!

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no