LinnThereseDagsland -

Giveaway - perfekt til 17.mai!

 • 30.04.2017 kl. 19:30

I går fikk jeg en genial idé om å prøve meg på å sy noen 17.mai smokkelenker. Ettersom jeg selv sto på ferjekaien på vei til Stavanger og ikke kom hjem igjen før på kvelden ringte jeg mormor og spurte om hun kunne kjøpe inn 17.mai bånd til meg. Jammen fikk vi telefon bare noen minutter senere der hun fortalte at de var kjøpt inn! Tusen takk for hjelpen, mormor.

Jeg hev meg på symaskinen med det samme jeg kom hjem sent i går kveld, og jammen fikk jeg sydd ei lenke og to! Resultat ble knallbra, om jeg får si det selv, og jeg vil derfor feire det ved å gi bort ei 17.mai smokkelenke til en av dere. Hvor fint ville ikke dette blitt til den lille på nasjonaldagen vår? For ikke å snakke om hvor greit det er at tutten henger fast på en dag hvor man gjerne er masse ute og smokken lett kan falle på bakken uten at du får det med deg!


For å delta i konkurransen må du like facebooksiden min:

Dele dette innlegget på faceook ved hjelp av del-knappen i bunn av innlegget her, og deretter legge igjen en kommentar i dette innlegget. Husk å fylle ut epostadressen din i kommentarfeltet ettersom det er der jeg kontakter vinneren.

Om du ønsker å kjøpe ei 17.mai smokkelenke kan du sende meg en melding på facebooksiden min, som du finner her. Og bare så det er sagt, dersom du kjøper ei smokkelenke, og deretter er vinneren av konkurransen slipper du å ende opp med to 17.mai smokkelenker altså (med mindre du vil det selv). Da kan du heller bare få pengene igjen for den første du kjøpte!


Vinneren trekkes på onsdag.

Slik kjennes kroppen 6 uker etter fødsel!

 • 30.04.2017 kl. 17:47

Det er deilig og kunne si at jeg er en av de heldige. For nå, 6 uker etter fødsel kjennes kroppen akkurat lik ut som før jeg ble gravid. Med tanke på smerter og vondter altså, ikke utseende, for der er det en drastisk forskjell, haha. Det eneste er at jeg av og til får en stikkende smerte nederst i magen (i livmoren?) akkurat i det jeg nyser. Men det gir seg så snart nysen er over, så det er absolutt ikke noe å klage på.

Utenom det føles altså alt som normalt igjen. Det gjør ikke vondt å tisse, bøye meg, sitte eller noe annet lenger, og det er kjempe deilig! Jeg er super glad og ikke minst takknemlig for at jeg er kvitt alle vondter så fort, for jeg vet om mange som sliter med diverste smerter flere måneder og faktisk år etter en fødsel.

I mitt tilfelle følte jeg meg egentlig som normal igjen da det var gått fire uker! I samme uke var jeg også ferdig med renselsen, om noen skulle lure på det.

Når var du kvitt alle vondtene etter fødselen? Eller har du kanskje noen enda?

Ukens spørsmål #17

 • 30.04.2017 kl. 11:04

Hvor er den kjøpt? Kunne du vist litt bilder innvendig hvordan sidene er? :-) så veldig fin ut!!

Det vet jeg dessverre ikke ettersom jeg fikk den i barselgave, men regner med de selger den hos bokhandler! Ja, jeg kan gjerne vise litt bilder fra hvordan sidene er innvendig, men da vil jeg også vente til jeg har fyllt ut litt mer i boken :-D

Er IKEA et tilleggs hint til DIY blomsterpotter? :)

Wow, nå hadde jeg faktisk nesten glemt ut hele DIY prosjektet, så tusen takk for påminnelsen! Ellers kan jeg nevne at IKEA ikke har noe med dette prosjektet å gjøre ;-)

Synes du kunne spare deg for å legge ut bilder når du ammer. Er ubehagelig for lesere å se, og hva tror du folk tenker om deg ute på gata i en så liten by når du nærmest blotter brystene dine på en helt åpen blogg? Du burde tatt mer hensyn til Dennis som skal vokse opp og se disse bildene, familien din og C sin.

Å amme er da noe av det mest naturlige som finnes. Hvorfor skal ikke jeg kunne legge ut bilder av at sønnen min får mat, på lik linje som om han skulle fått mat fra flaske. Jeg er kjempe glad for at jeg kan amme, og "blotter" (som du så fint kalte det) gjerne brystene mine hvor som helst dersom sønnen min plutselig blir sulten. Beklager, men dette synes jeg blir for dumt... Mødre har ammet barna sine i alle år, og det finnes egentlig veldig lite som er mer naturlig enn akkurat det, og da synes jeg helt klart at det er like naturlig å ta bilde av dét som om jeg skulle lagt ut bilde av når jeg satt med middagsbordet og spiste selv.

Hva jobber du med?

Jeg har vært litt over alt egentlig! Prøvd meg som både industrimekaniker, postbud, dekkmontør, hjelpepleier i hjemmetjenesten og nå til slutt som barnehageassistent. Det er også den jobben jeg kommer til å gå tilbake til etter permisjonstiden.

Hvor lenge har du mammapermisjon?

Jeg har betalt permisjon frem til februar til neste år! Da overtar pappan med pappapermisjon, mens jeg fortsetter med ubetalt permisjon frem til august 2018. Da begynner Dennis i barnehage og jeg å jobbe.

Hvor mange unger vil du ha i fremtiden?

2 synes jeg er akkurat passe, og det er nok det vi kommer til å ende på! Forhåpentligvis ei jente og en gutt, men om det skulle bli to gutter griner jeg ikke av den grunn altså! Det hadde jo vært veldig praktisk og fått en gutt til ettersom vi har det meste etter Dennis. Men nå er ikke dette et tema før om noen år uansett ;-)

Vill du legge ut litt bilder fra stue, kjøkken, bad, soverom i huset?

Så koselig at du spør, men jeg har faktisk lagt ut en del bilder allerede. I tillegg har jeg lagt ut en house tour video tidligere, men jeg legger den til under her også så slipper du å lete deg frem.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Giveaway + bildedryss fra uken som var!

 • 29.04.2017 kl. 21:09

Beklager for lite oppdateringer i dag, men vi har nok en gang vært på roadtrip! Denne gangen til Stavanger. Lite planlegging førte derfor til at bloggen har vært helt uten nye innlegg i dag. Også på en lørdag... Det er ikke greit! Derfor skal jeg gjøre det godt igjen i morgen med en aldri så liten giveaway. Akkurat hva jeg skal dele ut forblir en overraskelse, så titt gjerne innom i morgen så får du det med deg. I mellomtiden vil jeg gjerne dele et lite bildedryss fra uken som var.


- Bilder som har blitt tatt, men som jeg ikke har hatt sjanse til å dele på bloggen -Fortell meg gjerne hva du har gjort i dag!

Dette gjorde vi i formiddag!

 • 28.04.2017 kl. 21:13

Dagen vår startet som jeg nevnte tidligere i dag med familiekos. Vi tok den ene dynen ut i stuen, beholdt pysjamasen på og snakket og koste oss med hverandre. Dennis var veldig fornøyd, og smilte masse (noe du kan se i dette innlegget dersom du ikke allerede har sett det). Veldig fin start på dagen!

Etter at Dennis hadde fått frokost pakket vi i vognen og spaserte ned til sentrum. Det var nydelig vær i hele formiddag noe som gjorde at vi fikk unnagjort en god del gjøremål før dåpen neste søndag. Blant annet fikk pappa'n seg en ny dress - og det var virkelig på tide! Han tok også en synstest ettersom legen på sesjonen sa at han var nærsynt. Resultatet var 0,25 på ene øye og 0,50 på andre - så absolutt ikke noe ille, men godt å ha gjort det likevel!

Jeg var også på jakt etter en ammevennlig kjole. Først sjekket jeg mammaavdelingen på h&m, men der hadde de kun gravidkjoler. Deretter var jeg innom både gina tricot, cubus, vero moda og til slutt bikbok før jeg fant en fin ammevennlig kjole som passer i en barnedåp! Antrekket viser jeg dere neste lørdag, dagen før dåpen. Jeg kommer forresten kun til å bruke kjolen i selskapet etterpå. I kirken har jeg bunad!

Gullgutten sov hele tiden! Flinke lille gutten vår. Også våknet han rett etter at vi var ferdig med det siste ærendet! Da satte vi oss ned på en kafé for å spise. Både Dennis, Christopher og jeg. Dennis spiste mens vi ventet på maten, og jeg spiste bakt potet etterpå! Maten smakte helt fantastisk - bakt potet er livretten min forresten.

Etter at vi hadde spist gikk vi hjem igjen! Mange kroner fattigere, men færre gjøremål igjen på dåpslisten. Den store dagen nærmer seg med stormskritt så det er godt å få unnagjort en del. Vi har blant annet bordkortene i boks nå, og de gleder jeg meg masse til å vise dere! De er så unike.

Hva har du gjort i dag?

Dennis sitt første smil!

 • 28.04.2017 kl. 17:27

Åååh, å våkne opp til denne skjønnasen om morgenen er bare helt fantastisk. Han er så blid for tiden, og har virkelig begynt å smile skikkelig og bevisst. Noe som er enormt koselig. Christopher og jeg kan sitte å se på han i evigheter uten å bli lei. Det gjorde vi blant annet i dag morges. For selv om det har vært ei natt med lite søvn og en del grining var han blid som en sol når vi sto opp. Dennis satt på fanget til Christoper, og jeg satt på gulvet ved siden av dem. Slik satt vi i bortimot en halvtime og bare snakket med gullgutten vår, og han smilte kjempe masse tilbake! Det var så koselig.

Etter en liten stund kom jeg på at jeg kunne filme litt, så over her ser dere noen av smilene til min herlige lille gutt. Verdens vakreste smil som varmer hjertet mitt og gjør at jeg føler en enorm lykkefølelse i hele kroppen. Det er virkelig helt fantastisk å være mamma til denne lille skatten.

Når begynte barnet ditt å smile?

Et av verdens fineste steder?

 • 27.04.2017 kl. 12:33

Målet om å gå minst en tur hver eneste dag (med unntak av lørdagene hvor jeg kan velge selv om jeg vil gå eller ei) har gått veldig bra! Jeg har stort sett gått en tur, uansett lengde, hver dag, men jeg skal likevel innrømme at det er et par dager tiden ikke har strukket til, været har vært for dårlig eller sofaen har vært for god. Haha, men det er bare snakk om maks to dager - så det synes jeg er helt innafor!

Uansett! I dag var det tirsdagens fantastiske trilltur jeg ønsket å fortelle dere om. Vi hadde akkurat vært ute og kjørt noen ærend, og på vei hjem slapp vi Christopher av på Egon før Dennis og jeg kjørte hjem. Da vi parkerte i oppkjørselen lot jeg han vente i bilen mens jeg løp inn for å hente vogna. Lillegull hadde sovnet i bilen, så da gjorde jeg overgangen rask og forsiktig ved å løfte han rett fra bilstolen og over i vognen. Dennis sov fremdeles, juhu!

Vi gikk faktisk et godt stykke med enormt mange motbakker! Med andre ord ble det både en deilig tur i nydelig vær og en treningsøkt. Det er alternativ trening som gjelder nå når jeg venter på å runde den magiske seksukers grensen. Å gå turer kan nemlig være enormt god trening det også. Spesielt om du holder tempoet oppe og velger ruter med litt bakker i! For dere som er lokalkjente her på Haugalandet gikk vi fra oss (djupaskar), til toppen av Djupadalen og tilbake igjen!

Solen skinte hele tiden, noe som var kjempe deilig! Jeg fikk også knipset mange fine bilder i det fine været og ikke minst fine omgivelsene.

Kunne du tenke deg å trille tur her?

Roadtrip!

 • 26.04.2017 kl. 09:42

Gjett hva? Nå har vi pakket i bilen. Både barn, vogn, matpakker og drikke, for vi er nemlig på roadtrip. Vi startet turen allerede klokken 8 i dag morges og er nå godt på vei. Jeg kommer ikke til å oppdatere noe mer her på bloggen fra denne turen i dag, men legg meg gjerne til på snapchat. Der kommer jeg til å oppdatere hele dagen. På snapchat heter jeg linnthereseee.

Følger du meg på snapchat? Gjett hvor vi skal!

En varm anbefaling!

 • 25.04.2017 kl. 19:21

Nå i disse digitale tider er det veldig få som egentlig fremkaller bildene sine, noe jeg synes er ganske trist. Derfor har jeg lyst til å vise dere hva jeg skal sitte å kose meg med denne kvelden. Nemlig klipping, liming og plassering av babybilder inni "Da jeg var liten" boken til Dennis. Jeg er blitt så glad i den, og har fylt den med masse tekst allerede. Bilder derimot, det mangler det en god del av. 

For to dager siden satte jeg meg derfor ned og gikk gjennom alle bildene jeg har tatt siden juli i fjor og frem til nå. Altså fra starten av graviditeten og frem til Dennis var blitt 5 uker. Jeg er blogger, og tar bilder hver eneste dag, så det var ikke akkurat få bilder jeg måtte gjennom. Men da jeg var ferdig var jeg SÅ stolt og følte en deilig følelse over å endelig ha gått igjennom dem.

Deretter klikket jeg meg inn på nfoto.no for å fremkalle dem. Der får du faktisk de 25 første bildene gratis ved å bruke rabattkoden GB25! Allerede i dag lå bildene i postkassen, og jeg er superfornøyd med dem alle. Nå har jeg nok bilder til å fylle både bilderammene på rommet hans, "da jeg var liten" boken og litt forskjellige dekorasjoner til dåpen hans. Jeg er så fornøyd, og vil anbefale dere alle å gjøre det samme!

Det er så gøy å se tilbake på i ettertid. For ikke å snakke om at det er litt sikrere enn å ha alle babybildene på en datamaskin som plutselig kan slutte å fungere. Fremkaller du babybilder?


Dette innlegget er forresten ikke sponset dersom dere skulle tro det. Kun en varm anbefaling fra meg til dere!

Litt av ei natt!

 • 24.04.2017 kl. 21:39

Denne sjarmøren her er det faktisk helt umulig å være sint på. Uansett om han gråter utrøstelig, gulper som en foss eller nekter å sove - så klarer jeg faktisk ikke å bli sint. Ikke irritert engang. Bare jeg ser på han smiler jeg uansett, noe som gjør hverdagen utrolig mye hyggeligere. La oss ta et eksempel i dette med gulping. For gulpingen hans har nemlig lært meg at jeg er nødt til å ha en god del skift til både meg og han tilgjengelig. Dermed fant jeg fort ut at 2 amme bher er for lite.

Dette skjedde nemlig i forrige uke... Jeg hadde akkurat kastet den ene amme bhen til vask, og tatt på meg den eneste andre jeg har. Dette gjorde jeg om kvelden før jeg la meg, og akkurat den natten finner Dennis ut at det kan være gøy å gulpe litt på mammen sin. Han har nemlig akkurat fått mat, midt på natten, jeg løfter han opp til meg for å rape. Han legger ansiktet inn mot brystet mitt slik han alltid gjør samtidig som jeg dunker han forsiktig på stumpen. Bare sekunder senere kommer DEN rapen sammen med en hel haug gulp! Og hvor tror dere det havner? Jo, rett ned i den nyvaska ammebhen min!

Lille Dennis er så fornøyd etterpå, og jeg kan ikke noe annet enn å le for meg selv. Jeg er nemlig nødt til å sove i bare ammesingleten, og prøver å feste ammeinnleggene inni singleten. Tror dere det går bra da? Jeg som har melk nok til å mette hele byen... Nope, jeg våkner en time senere med en klissvåt, kald singlet som er full av morsmelk!

Haha, det ble litt av ei natt med andre ord. Men heldigvis hadde jeg en fornøyd baby, og det er det som er det viktigste!

Mine grønne prosjekter denne sommeren!

 • 24.04.2017 kl. 19:01

I dag har jeg virkelig funnet frem de grønne fingrene mine. Da mormor og morfar kom fra påskeferie hadde de nemlig med seg mange løker og frø hjem til oss, og i dag er de plantet i potter og klargjort for å blomstre nå som sommeren er nær. Blir spennende å se om jeg får det til eller om hele greia blir fiasko. Krysser fingrene for førstnevnte! Ellers hadde de også med seg et eple- og et plommetre som er dåpsgaven fra dem til Dennis. Så utrolig søtt og unikt, og virkelig en gave han kommer til å ha stor glede av om noen år.

Jeg har også et veldig smart DIY-prosjekt på gang. Hadde egentlig planer om å gjennomføre det i dag, men ettersom det var veldig sterk vind ute er jeg nødt til å utsette det til en dag det er litt roligere. Håper på vindstille i morgen slik at jeg kan vise dere, for jeg har virkelig tro på dette prosjektet. Et lite hint er; billig, men vakre blomsterpotter!

Har du plantet noe i år?

Deler jeg for mye av sønnen min på internett?

 • 23.04.2017 kl. 19:53

Helt siden jeg ble mamma for litt over en måned siden har det haglet inn sinte kommentarer som omhandler hva jeg deler her på bloggen. Tidligere var det sjeldent disse kommentarene kom, men etter at Dennis ble født kommer de flere ganger i uka. Kommentarer som er fulle av aggresjon, og som i hovedsak går ut på hvordan jeg i alle dager kan dele så mye av livet til Dennis på bloggen, hvor dårlig mor jeg er som legger ut om livet hans og absolutt ikke skjermer han for noenting.

Det er klart jeg blir lei meg av slike kommentarer. Hvilken mamma ville ikke blitt det? Spesielt om man nettopp har fått sitt første barn og er usikker på alt som omhandler dette store ansvaret. Jeg må innrømme at jeg gruet meg til akkurat dette mens jeg gikk gravid også, for jeg regnet med at jeg kom til å få litt kritikk for å blant annet vise bilder av han på bloggen, men at det ville bli så ille hadde jeg aldri trodd! Dere har jo alltid vært så snille med meg. Heldigvis er de fleste av dere det fremdeles, men enkelte raser virkelig fra seg i kommentarfeltet. De verste kommentarene lar jeg til og med være å godkjenne, rett og slett fordi det bare skaper negativitet.

Men poenget er at ettersom jeg gruet meg en del til denne biten av mammarollen, det å velge hva som er rett og galt å dele, har jeg naturligvis tenkt godt igjennom hvor mine grenser går. Jeg har pratet med Christopher om det, og vi har funnet en løsning som vi trives veldig godt med. I hovedsak går den ut på at vi aldri skal dele bilder av Dennis hvor han er helt naken eller bilder der kjønnsorganet hans vises. Vi skal heller ikke dele bilder eller gjenfortelle hendelser som vi tror han ville vært flau over når han blir eldre og forstår mer.

På den måten har vi allerede luket vekk en god del, og vi skjermer han ganske mye ved å kun dele det morsomme, kjekke og fine! Jeg tenker også alltid godt igjennom det jeg skriver før det deles på bloggen, og jeg setter meg inn i Dennis sin situasjon ved å se for meg at mamma hadde delt dette på nett om meg da jeg var liten - om jeg selv ikke hadde likt det, klikker jeg selvsagt ikke publiser. De historiene og bildene gjemmer vi heller til fotoalbumet hans.

Når det er sagt synes jeg egentlig at det er opp til meg, som mamma til min sønn, å velge hva som er greit og ikke greit å dele på bloggen min. Så kan du avgjøre hva som er greit og ikke greit for deg å dele om ditt barn. Heldigvis er vi alle forskjellige - for mens noen bretter ut alt om livet til barna sine er det andre som aldri deler et eneste bilde - og godt er det.

Ukens spørsmål #17

 • 23.04.2017 kl. 17:05

Jeg har alltid hatt en drøm å oppnå å kunne stille i bodyfitness.. hvordan begynte du med det? Og hvordan fikk du en coach ? Er det dyrt ? Har du noen anbefalinger og tips? :)

Jeg meldte meg inn på et treningssenter, Uno gym & fitness, og fikk kontakt med coachen min der. Jeg sa bare at jeg ønsket å stille i fitness til de i resepsjonen, og så satte de meg i kontakt med en av deres personlige trenere. Etter det har han vært min coach. Hvor dyrt det er varierer veldig fra sted til sted og person til person, så der må du nesten bare høre med de i ditt område! Det er også mulig å få deg coach via nettet. Jeg har ganske mange anbefalinger og tips egentlig, men du finner mesteparten i kategorien "fitness" på bloggen. Ellers er mitt beste tips å vite hva du begir deg ut på, for det er virkelig tøft, men dersom du ikke gir opp er jeg sikker på at du kommer til å klare det! Masse lykke til.

Kommer det et nytt forminnlegg snart?

Formoppdateringer kommer den første i hver måned, så ja, det kommer snart et nytt! 

Hei, Så kjekt! jeg kjøper gjerne et slikt babynest i xl, det er til jente. Sender du?

Så gøy! Tar kontakt med deg på mail, og ja, jeg sender til hele landet - men da må du betale frakten i tillegg! Den er på 184,-

Hvorfor legger du ut bilder der brystvorta synes? Og deler seriøst ALLE detaljer fra livet deres? Det hadde jeg aldri turt, og ikke hadde jeg sett meningen i det heller..

Det er vel opp til meg å legge ut det jeg ønsker på min blogg? Så er det opp til deg om du ønsker å lese den eller ikke. Når det er sagt har jeg aldri lagt ut bilde der brystvorta synes, men det kan godt hende at noe av det mørke feltet rundt (altså areola) har vist på et bilde der Dennis spiser. Og akkurat det synes jeg er helt naturlig. Ellers deler jeg langt i fra alle detaljer fra livet vårt. :-)

Har du gradert permisjon da siden du tjener penger på babynestene og bloggen? Eller tar du gladelig imot navpengene samtidig som du jobber for eget foretak?

Å sy babynest på fritiden vil jeg da absolutt ikke si at er det samme som å jobbe for eget foretak? Jeg syr dem fordi jeg synes det er gøy å sy og for å ha noe å gjøre på nå i permisjonstiden. Det er mer en hobby enn en jobb! Det samme er bloggen. Den har jeg drevet med i flere år, og det ville blitt helt unaturlig for meg å slutte og blogge bare fordi jeg er mammapermisjon og mottar foreldrepenger. Nå er det heller ikke slik at jeg tjener en formue på disse hobbyene mine ;-)

Kor lange e dei?

XL babynestene er 1 meter lange, men selve madrassen er 83 centimeter fra ene enden til andre.

Kan eg spør kass ammeputa du bruke? Den blå som du har hatt på noen bilder og på snap idag? Er på jakt etter en god ammepute og den ser fantastisk ut!

Ja, det er ei blå ammepute med hvite elefanter på, og jeg elsker den! Den er hard og fast noe som gjør at Dennis enkelt kan ligge på bare denne uten at jeg trenger å støtte han med hendene mine. Jeg vet dessverre ikke hvor den er kjøpt ettersom jeg fikk den av ei venninne, men dersom jeg finner ut av det skal jeg gi beskjed til dere også!

Når kommer spørsmålsrunden dere skulle ha på video? Der vi lesere stilte dere spørsmål :-)

Åh, den glemte jeg helt ut ettersom Dennis kom samme dag som vi skulle spille den inn, og i tiden etter hadde jeg andre ting å tenke på. Nå er det så lenge siden at jeg tviler på det er vits, men dersom det er noe spesielt du vil ha svar på kan jeg heller svare på det i ukens spørsmål innleggene.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Trilletur i nydelig vær!

 • 22.04.2017 kl. 20:55

Som jeg nevnte tidligere i dag gikk jeg til mamma istedenfor å kjøre som jeg vanligvis gjør, og det var så deilig! Heldig med været var jeg også. For det har vært veldig av og på vær de siste dagene. Regn det ene øyeblikket, strålende sol det neste, før det plutselig kommer snø. Mens hele spaserturen var det altså strålende sol og blå himmel. Hadde det ikke vært for temperaturen kunne det nesten vært sommer.

Noe av det jeg liker aller best med å gå til mamma er at halve turen foregår i skog - med andre ord, helt nydelig natur med fosser, fjell og trær i alle fasonger og størrelser. Bare se på bildene i dette innlegget! Det skal i hvertfall jeg gjøre neste gang dørstokkmila er ekstra lang, for da regner jeg med at jeg spretter opp med det samme og nærmest løpet bort til Vangen, som dette turområdet heter.

For anledningen hadde jeg også tatt på meg den såkalte "sydenbuksa". Navnet har den fått fordi jeg kjøpte den i syden, men den er også noe jeg forbinder med sommer, sol og syden. Med andre ord begynner jeg å bli veldig klar for varmere vær, flere trilleturer, å plukke både frukt og bær rett fra trærne og buskene ute i naturen, grilling, lukten av nyklipt plen og alt annet som hører til sommeren.

Hva synes du om bildene? Hadde du likt å gå tur i dette området?

Dåpssamtale!

 • 22.04.2017 kl. 17:18

På torsdag var vi på dåpssamtale i Vår Frelsers kirke, byens største (og etter mitt syn fineste) kirke. Nå er det bare to uker igjen til Dennis skal døpes, og jeg gleder meg utrolig masse. Jeg har på følelsen av at det vil bli en veldig, veldig fin dag! Dåpssamtalen gikk ut på at vi fikk vite hvordan selve døpingen kommer til å foregå, hvor vi skal gå, hva vi skal gjøre og generelt om gudstjenesten.

Vi skulle egentlig også få vite hvor mange andre barn som skal døpes den søndagen, men vi hadde av en eller annen grunn havnet i feil gruppe, og var derfor på samtale med de som skal døpes nå på søndag. Litt kjedelig, men det spiller ikke stor rolle. Det viktigste var tross alt å få vite hva vi skulle gjøre.

Alt i alt var det en veldig fin dåpssamtale, og nå gleder jeg meg bare enda mer til den 7.mai. Det aller meste av planleggingen til dåpen er allerede i boks!

Kosing i sengen!

 • 22.04.2017 kl. 15:03

Jeg føler meg så utrolig lykkelig for tiden. Å våkne opp sammen med denne vakre skatten her gir meg den beste følelsen i hele verden. Det gir meg også lyst til å ligge og dra meg hele dagen. Å stå opp er det siste jeg vil. I dag lå vi derfor lenge i sengen etter at Christopher hadde dratt på jobb. Dennis var våken inni mellom, men mesteparten av tiden lå han å sov på armen min slik han gjør på bildene her. Så utrolig fredfull!

Det siste jeg ville var å vekke han, men til slutt var jeg så ekstremt tissetrengt at jeg bare var nødt til å legge han fra meg. Men heldigvis sov han like godt etter at jeg la han midt i sengen vår alene! Snakk om godt sovehjerte, og det er så deilig!

Etter at jeg hadde vært på do, stelt meg og spist frokost, pakket jeg stellevesken. Jeg plasserte så både den og bilstolen på vogna! Tror dere jeg følte meg lur etterpå? Den lureste av dem alle, skal jeg si deg! Jeg gikk nemlig tur bort til mamma, og med bilstolen under vogna kan vi kjøre ut i løpet av dagen uten å måtte stresse med å hente bilstolen hjemme hos meg først! Genialt. Forteller dere mer om turen senere.

Koser du ofte med barna i sengen om morgenen? Samsover du?

Super godt tips hvis du vil ned i vekt!

 • 21.04.2017 kl. 19:17

Så lenge man har gode oppskrifter er det egentlig veldig enkelt å spise sunt! I dag for eksempel, lagde jeg meg disse havrepannekakene til lunsj. De er kun laget av ett egg, 30 gram havregryn og ei teskje sukrin. Med andre ord supersunt og skikkelig muskelmat! ;-) Til topping hadde jeg kalorifri jordbærgele fra walden farms. Knallgodt.

For å lage pannekakene blander du bare sammen egget og havregrynet i ei skål. Tilsetter sukrin og rører alt sammen med en gaffel. Stek deretter to pannekaker (lapper) på høy varme i et minutt og to på hver side. Voila! Det blir nesten ikke enklere enn det.

Denne jordbærgelen er noe av det beste som finnes! For ikke bare er det kalorifritt, men det er også super godt på smak. Da jeg gikk på fitnessdietten hadde jeg av og til ei skje og to med dette på kvelden om søtsuget meldte seg, og det hjalp veldig mye. De finnes også i både appelsin, blåbær, bringebær og sikkert enda flere smaker, så det er nesten umulig å bli lei! Alle walden farms sine produkter kan du kjøpe her. Der er det blant annet sjokoladedip, ketchup, dressinger og mye mye mer. Og alt er selvsagt kalorifritt! Tror du dette er noe du kunne likt? Har du smakt walden farms sine produkter før, og hva synes du eventuelt om dem? 

Dette skal Dennis få når han blir større!

 • 21.04.2017 kl. 13:48

God formiddag! I dag startet vi dagen med besøk. Farmoren og farfaren til Dennis kom innom en liten tur, noe som var kjempe koselig. Etter at de hadde gått satte jeg meg ned for å sy litt før lillegutt ville ha mat. Nå er jeg i gang med et lilla babynest med hvite stjerner. Det er så moro at babynestene mine blir solgt som varmt hvetebrød for tiden - da har jeg masse å gjøre på mens Dennis sover.

Uansett, poenget mitt var at jeg nå har prøvd meg på enda en ny modell - denne gangen er det XL babynest. Altså et ekstra stort slik at det passer de litt større babyene også!

Som du ser er dette babynestet veldig stort i forhold til lille Dennis, så han passer nok i det vanlige nestet en god stund til. Men når han blir for stor for det skal jeg helt klart sy et stort nest til han også. Han elsker jo babynestet sitt.

Du kan få XL babynestene i alle de samme fargene som de vanlige nestene, men det første jeg lagde var altså i blågrønn med blonder. Dette er til en liten gutt på 3 måneder! 

XL babynest koster litt mer enn de vanlige ettersom det går mer stoff, fyll, bånd etc, men jeg prøver likevel å gi dere en så god pris som mulig. Prisen på dette er derfor 800,-

Men siden dette er helt nytt i denne lille butikken min kjører vi en kampanje på syv dager der du kan kjøpe alle XL babynestene til 650 kroner! Du kan bestille ved å sende meg en melding på facebooksiden min, eller legge igjen en kommentar i dette innlegget! Kunne du tenke det et XL babynest?

Dagen vår: time for time

 • 20.04.2017 kl. 19:02

Etter at vi ble foreldre har hverdagen vår forandret seg en god del, derfor tenkte jeg det kunne være gøy å følge oss en hel dag - time for time. Jeg tok derfor bilder og noterte gjennom hele gårsdagen, og nå skal dere få resultatet! Dette er det vi gjør i løpet av en dag. Christopher hadde forresten fri fra jobb i går, og dermed fikk vi masse tid sammen! Juhuuu!


08:30

Gårsdagen startet med amming, som alltid. Første og siste måltid før natten foregår alltid i sengen ( i tillegg til de måltidene i løpet av natten selvsagt), og i går var intet unntak. Jeg gav derfor Dennis mat i sengen, og når vi nærmet oss slutten av måltidet gikk pappaen for å hente klær og ei ren bleie. Vi kledde på han og deretter koste litt i sengen alle tre.

09:30

Vi hadde time hos helsesøster for å veie Dennis klokken halv ti. Ettersom han har hatt gulsott i mange uker nå er det viktig å følge med på at han legger på seg slik han skal, og vi har derfor vært innom helsestasjonen en gang i uken. Vi tok av han klærne og tok på ei tørr bleie før vi la han på vekten. Jeg gikk nesten i bakken da jeg så resultatet! Hele 4355 gram! Altså har han gått opp 325 gram på ei uke, det er ikke verst. Helsesøster ble kjempe fornøyd og sa vi bare måtte fortsette slik vi gjorde.

10:30

Én time senere befinner vi oss hjemme hos mamma og pappa. Etter helsestasjonen dro vi hjemom til oss for å hente vogna slik at jeg fikk gått den daglige turen senere på dagen. Vi plasserer vogna til Dennis i garasjen til mamma før vi kjører hjem til oss igjen for å hente sommerdekkene våre.

11:30

Christopher er i full gang med å skifte dekk på bilen vår samtidig som jeg venter inne hos mamma og pappa sammen med Dennis. Det er tid for dagens andre måltid, og jeg ammer han før jeg går for å hente meg noe mat selv.

12:30

Dennis er ferdig å spise, og har sovnet i bilstolen sin. Christopher er ferdig med å skifte dekk, og er godt i gang med å vaske bilen. Selv begynner jeg å planlegge dagens første blogginnlegg. Det er likevel en stund til det vil bli publisert ettersom macen min ligger hjemme hos oss, og det kun er teksten jeg får skrevet på mobilen min. 

13:30

Dennis har våknet, Christopher er kommet inn, og vi sitter derfor bare og slapper av sammen med Milo. Kosing, leking og avslapping er stikkordene for den neste timen.

14:30

Mamma har kommet hjem fra jobb, og Christopher er derfor overlykkelig ettersom han skal øvelseskjøre med henne. Men før den tid må Dennis få mat, for han er allerede sulten igjen!

15:30

Dennis er mett, og det er tid for øvelseskjøring! I baksetet stuer Marthe, bilsete med Dennis oppi og jeg oss sammen, men Christopher og mamma sitter foran. Bakkestart, sentrumskjøring og generell kjøring er det vi øver på. Vi kjører også innom bensinstasjonen for å sjekke lufttrykket i sommerdekkene. Vi kjører rundt i godt over én time.

17:30

Vi var som sagt ute og kjørte i godt over én time, så jeg hopper over 16:30 og går rett til 17:30 - da prøver vi å få Dennis til å rape, for han har nettopp spist igjen. Men før den tid spiste vi selv. Med andre ord var alle gode og mette når klokken slo halv seks. Etter maten gikk vi ned for å skifte sommerdekkene på bilen til mamma og de. Jeg hjalp Christopher med de to første dekkene og så gjorde han resten.

18:30

Jeg begynner endelig med dagens første blogginnlegg. Da vi var ute og øvelseskjørte hentet vi nemlig også macen min. Innlegget handler om min lille skatt som endelig er blitt én måned gammel, utviklingen hans så langt og hvordan det har vært for oss å bli foreldre.


Resten av kvelden

Resten av kvelden slappet vi bare av hjemme hos mamma og pappa. Lillegutt fikk litt vondt i magen så han trengte mye nærhet. Ellers kjørte vi hjem til oss hvor vi tok en enkel kveldsmat med stekte pølser i brød før vi la oss.

Hvordan ser vanligvis en dag ut hos deg? 

Allerede én måned!

 • 19.04.2017 kl. 19:59

Tenk at du allerede er blitt én måned gammel. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden har gått! Fra jeg ble gravid har jeg fått høre at jeg må nyte småbarnstiden fordi den raser avgårde, og har tenkt "jaja, så fort går den ikke. Det er fremdeles 24 timer i et døgn og 7 dager i ei uke etter at barnet er født også." Men der tok jeg jammen feil, for disse fire ukene har garantert ikke hatt 28 dager tilsammen. Nei, det føles mer som 12 egentlig. Maks 13.

Dennis har hatt en ganske annerledes første måned i livet enn mange andre nyfødte. For han fikk gulsott da han ble født, noe som forsåvidt er veldig vanlig, men de fleste er kvitt det når de er 10 dager gamle. Dennis derimot har gulsott enda, og han er som sagt én måned gammel i dag. Han er heldigvis på bedringens vei, men ikke helt frisk enda.

Han har likevel vært kjempe sterk gjennom alle fire ukene! Vært masse våken, spist godt og hatt daglig avføring og mange våte bleier til tross for gulsotten. Det er veldig godt å se!

Han gikk litt sakte opp i vekt i starten og havnet derfor under gjennomsnittet på kroppsvekten, men det har heldigvis bedret seg og nå den siste uken la han på seg hele 325 gram! Det er helt sinnsykt at han klarte å legge så mye på seg på ei uke. Dermed er han på god vei opp mot gjennomsnittslinjen på kroppsvekt for en én måneds gammel baby.

I dag var vi på helsestasjonen for veiing, og gullgutten veide 4355 gram! Applaus og jubel! Han har snart lagt på seg en hel kilo siden han ble født.

Til tross for at det kan være slitsomt til tider er Dennis det absolutt beste som har hendt meg, og det er rart hvordan vi mennesker tilpasser oss når det kommer til søvn. Man lever liksom etter babyens døgnrytme den første tiden - sove et par timer, være våken et par timer, sove et par og så videre.

Jeg er super stolt over lille gutten min som allerede har festet blikket sitt og har god kontroll over der. Han lager ofte koselyder og i dag begynte han faktisk også å pludre. Mammahjertet mitt stråler, og jeg er så stolt.

Pappa og jeg elsker deg over alt på jord, gutten min. Og forholdet vårt har absolutt ikke blitt noe mer utfordrende etter at du kom til verden. Heller tvert i mot! Det har blitt styrket og vi har forelsket oss på ny - både i hverandre og i deg. Planen er derfor å leve sammen som en lykkelig liten familie i lang, lang tid!

Gratulerer med én månedsdagen, gullgutten min!


Og hvis du lurer så liker han veldig godt å spise på saueskinnet sitt!

Pappan sin fødselshistorie!

 • 18.04.2017 kl. 18:16

En fødsel er ikke bare en opplevelse for mamman! Det er også en opplevelse for pappan - og i dette innlegget har Christopher skrevet sin fødselshistorie, med sine tanker og følelser underveis.


Den 18.mars havnet mamma inn på sykehuset på grunn av sterk hodepine som ikke forsvant med paracet. Hun ringte inn mens jeg var på jobb og fikk beskjed om å komme på kontroll med engang. Jeg fikk oppdateringer på mobilen underveis. De fant også ut at mamma hadde høyt blodtrykk, så da ble hun innlagt på sykehuset. Det første som slo meg var at nå var det noe galt. Jeg tenkte at blodtrykket hennes var så høyt at det kanskje kunne gå ut over deg, slik at du også begynte å stresse. Etter en liten stund tenkte jeg på om du kanskje var klar for å komme ut til denne verdenen. Ut til oss!

Dagen etter, altså den 19.mars, kom jeg på sykehuset i 10 tiden om morgenen. I 11-tiden kom legene inn og sa at siden blodtrykket til mamma var så høyt og siden vi var så nær termindato, ville de ikke gi henne faste blodtrykksmedisiner, men heller sette i gang fødselen. Jeg må helt ærlig si at jeg ble redd og nervøs med engang. Men jeg gledet meg også.

Mamma fikk sin første (og eneste) tablett klokken 11. De tok noen blodprøver av henne, og etter et par timer bestemte vi oss for å gå litt rundt på sykehuset for å se om det hjalp med at fødselen skulle skje fortere. Ettersom tiden gikk fikk mamma flere og kraftigere rier, og rundt 17-18 tiden tok de en ny undersøkelse der de fant ut at det var åpning på 3-4 cm og kjente også at hodet ditt kom godt ned under en rie.

Da fikk vi komme på fødestue. NÅ skjer det, tenkte jeg! Jeg kjente jeg ble veldig nervøs og det kriblet i hele kroppen. Rundt denne tiden fikk mamma et klyx. Dette er noe jeg helst ikke vil forklare nærmere, hehe, du kan heller google det!

40 minutter senere, altså 18:40 tok de vannet der de sa at det var lenge siden sist de så et så klart og fint fostervann. Det må nå være veldig positivt tenkter jeg og smilte til mamma. På denne tiden satte de også elektrode på hodet ditt for å følge med på deg underveis. Så det fikk nå roet nervene mine litt at de ville følge så godt med på deg under alt dette.

Rundt 20:00 fikk mamma lystgass, eller lattergass, som jeg liker å kalle det. En halvtime senere måtte mamma ty til epidural, noe hun helst ville unngå, men smertene var såpass store at det høynet blodtrykket til mamma for mye, og jordmoren sa derfor at hun måtte ha det.

Da de fant frem sprøyta tenkte jeg "koss pokker skal de få hele den greia inn i kroppen hennes?!" sprøyta var jo enorm! Selvfølgelig måtte det være vondt, så jeg prøvde å roe ned mamma og distrahere henne fra smertene. Jeg selv har aldri vært redd sprøyter, men da måtte til og med jeg kikke bort. Den var skummel!

Ettersom tiden gikk fungerte epiduralen veldig godt og hjalp mamma med å håndtere smertene. Klokken 21:00 ville de ha en ny undersøkelse der de sjekket åpningen. Da var den hele 7 centimeter! Nå er det ikke lenge igjen sier mamma til meg, og akkurat da fikk mamma beskjed om å snu seg fordi du hadde altfor lav puls. Det ble veldig hektisk, tok lang tid og hun måtte snus fra den ene siden til den andre samtidig som hun hadde masse rier. Da kom det flere tanker i hodet mitt. "Blir jeg alenefar? Mister jeg deg? Mister jeg dere begge? Hva skjer?!" Heldigvis hjalp det til slutt, og pulsen din ble stabil.

Klokken 21:50 fikk mamma beskjed om at nå var det tid for å begynne og trykke. Hun fikk flere instrukser underveis om hvordan hun skulle forholde seg og hva hun skulle gjøre. Jeg følte meg helt hjelpeløs og følte jeg ikke gjorde så mye. Men hver gang mamma presset oppmuntret jeg henne og gav masse positivitet. "Dette klarer du! Du er kjempe flink! Bra jobba!" Hørtes nesten ut som at jeg var på en fotballkamp og heiet på laget mitt. Haha.

Mellom hvert press holdt jeg mamma i hånden og jeg må jammen meg si at moren din, hun er det søren meg krefter i! På de siste pressene gjorde det så vondt for mamma at hun ikke visste hvor hun skulle gjøre av hendene sine. Så hun slengte dem rundt hodet og bak på nakken min. Også kom det ei rie der hun skulle presse. Hun klemte nakken min kjempe hardt.

Jeg var redd for å få nakkesleng eller at hun kom til å rive det av, så nå var det ikke bare én person som hadde vondt, men begge to!

Klokken 22:47 kom du til verden! I det du var på vei ut kikket jeg med et uhell ned, noe jeg ikke burde ha gjort, for det var ikke bare du som kom ut for å si det sånn! Haha.

Da du var helt ute fikk både mamma og jeg se hvordan du endelig så ut. Og du var det nydeligste jeg noen gang har sett. Det var gledestårer i både mine og mamma sine øyne, og vi var i ekstase begge to. Jeg kysset mamma på pannen og klemte henne masse. Vi var så glad for å endelig møte deg!

Da legene tok deg bort for å se hvor stor du var så tallene slik ut: vekt 3540 gram, lengde 50 cm, rundt hodet 37 cm. I tillegg hadde du masse hår!

Resten av kvelden brukte vi på å mate deg og beundre deg. Vi var kjempe stolte og kry for å se at noe så fint kom til oss!

Min nye livsstil!

 • 18.04.2017 kl. 15:45

sjokoladesausen kan kjøpes her // jordbærsausen her // Proteinpannekake-pulveret her // sukrinmelis her

- M Y   B R E A K F A S T -

Nå er det under to uker igjen til jeg kan begynne med styrketrening! Herlighet som jeg gleder meg. Men selv om jeg ikke kan trene styrke før seks uker etter fødselen går det absolutt an å gjøre noe med kostholdet og gå turer. Til nå har det vært en del kos, men fra og med i dag skal jeg prøve å få til én tur hver dag, og spise sunnere. Så får vi se om jeg klarer dette målet! Det blir spennende.

Frokosten i dag ble derfor seende slik ut! Proteinpannekake med sukker- og kalorifri sjokoladesaus, jordbærsaus og sukrinmelis! Mmm... Selv om det er sunt trenger det absolutt ikke smake ille. Gleder meg til min nye livsstil!

// innlegget inneholder annonselenker

Er det mulig - dette skjer hver gang!?

 • 17.04.2017 kl. 21:35

Mamma og lillesøster er på besøk hos meg. Vi sitter inne og ser ut av stuevinduet samtidig som jeg ammer lille Dennis. Solen skinner og det er helt blå himmel! Vi bestemmer oss for at vi bare er nødt til å gå tur etter at Dennis har spist ferdig. Så, når han er ferdig kler vi på oss alle mann, pakker han ned i vognen og begynner å trille. Milo er også med!

Vi går et lite stykke. Kikker på husene vi passerer, barna som leker og noen som griller. Fuglene kvitrer i trærne og jeg får skikkelig vårfølelse. Helt til jeg plutselig kikker opp mot himmelen som nettopp var klar og blå!

Tror dere ikke mørke skyer er på vei mot oss i full fart. De var ikke engang grå - de var svarte! Den en gang så blå himmelen er plutselig ikke å se, og før vi visste ordet av det forsvant solen også. Vi bestemmer oss likevel for å gå litt til. For vi har nesten så vidt komt oss ut dørene.

Etter noen minutter gløtter mamma tilfeldigvis opp på de svarte skyene som var et godt stykke vekke fra oss forrige gang. Vel, nå var de rett over oss, og bare et minutt og to senere begynner det å hølje ned! Snakk om drastisk værskifte! Jeg river regntrekker ut av posen, og trekker det over vogna så fort at jeg ikke legger merke til at det er på vrangen. Ikke før etterpå i hvertfall.

Samtidig som vi halvspringer hjemover gløtter vi på smilebåndet. For slik er det nemlig hver eneste gang jeg og mamma er ute på trilletur sammen. Solen stråler og det er nydelig vær. Vi planlegger den turen, og får såvidt komt oss hundre meter av gårde før regnet høljer ned. Haha, er det mulig. 

En god latter, løpetur og utendørsdusj senere er vi endelig hjemme, og kan sette oss ned i sofaen med godt humør - til tross for dårlig vær!

Hjemmevideoer fra fortiden!

 • 17.04.2017 kl. 19:30

De to siste dagene har vi virkelig reist tilbake til fortiden! Vi koblet VHS-spilleren til tv vårt her hjemme, og har snurret en hel haug av gamle hjemmevideoer. Mamma og de kom også på besøk, og så har vi sittet og sett på hjemmevideoer fra morgen til langt på natt. Tiden løper virkelig avgårde, og det er så morsomt å se tilbake på. Spesielt nå som jeg har fått et lite barn selv også! Da ser man liksom hvor mye gøy vi har i vente de neste årene.

Bloggen har derfor blitt satt litt på vent, men nå er jeg tilbake igjen! Christopher er på jobb, besøket er gått hjem, og jeg skal derfor bruke resten av kvelden på å gjøre bloggarbeid! Juhu. Vi prates senere i kveld eller i morgen - nå vil Dennis ha mat!

Ukens spørsmål #16

 • 16.04.2017 kl. 17:16

Hva er din beste treningsøvelse på å få vekk disse håndtakene bak på ryggen ? :) Midt på ryggen hvis du skjønner hvor jeg mener :D

Nå er disse "håndtakene" fett, så eneste måten å få dem vekk på er ved å få lavere fettprosent. Det går heller ikke an å punktforbrenne, så det er egentlig det samme om du trener rygg, kondisjon eller bein. Når det er sagt har jeg skrevet om mine favoritt ryggøvelser i dette innlegget.

Så fin <3 Hva bruker du til "fyll"?

Jeg bruker polyestervatt til fyll i babynestene!

Jeg er blitt hekta på fødeavdelingen! Husker du skrev et innlegg om at dere hadde meldt dere på men at de ikke filmet akkurat deres sykehus. Jeg lurer på hva motivasjonen for å delta er, og om man får noe for å delta? Jeg er ikke gravid selv, bare veldig nysgjerrig:) (på ingen måte ment dømmende, jeg synes det er flott at folk lar seg filme slik at denne type program kan lages)

Min "motivasjon" er egentlig bare at jeg får fødselen min dokumentert. Jeg får den på film, noe som vil være veldig gøy å se tilbake på i ettertid! Det er overraskende hvor mye man glemmer etter en fødsel.

Liker svært godt de bodyene med utformingen du har på det bildet med hvit body og to bukser. Visste du at halsen på disse er formet slik fordi du kan brette bodyen over skuldrene og nedover kroppen til barnet?

Åh, det var jeg faktisk ikke klar over, så tusen hjertelig takk for tips!

Lurer på hvilke ammetopper/singletter du bruker? Noen du liker bedre enn andre?

Jeg har kun prøvd de fra h&m, og liker egentlig de veldig godt!


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Vi fulgte ikke anbefalingene!

 • 15.04.2017 kl. 21:54Lille Dennis. Du vokser og vokser for hver eneste dag, men det er enda to uker og én dag igjen til du er seks uker. Ved seks ukers alder skjer det veldig mye, blant annet kan du ligge i vippestolen din. Det er ikke anbefalt å gjøre før. Vi fulgte likevel ikke den anbefalingen ettersom jeg var så spent på om du kom til å like den. Du lå bare i litt over et minutt, men det var ett minutt uten gråting, så jeg tror du likte deg der.

Om to uker og én dag finner vi ut om dette stemmer eller ei. For vi skal ikke la deg ligge der over lengre tid enda. Faktisk skal vi vente helt til du er seks uker før neste gang - nå som vi har prøveligget i den én gang.

Liker barnet ditt å ligge i vippestol?

Dennis og tipp-oldemor!

 • 15.04.2017 kl. 16:30

I tillegg til at Dennis har to foreldre, fire besteforeldre, åtte oldeforeldre, fem tanter, fire onkler og fire søskenbarn, har han også vært så heldig å få ei tipp-oldemor. Det er det jammen ikke mange som får oppleve, men lille skatten min er en av de få, heldige. Oldemoren min, Olli, er bare 82 år gammel og sprekere enn de aller fleste. Kanskje får hun til og med oppleve å bli tipp-tipp-oldemor! Er det noen som kan bli det, så er det i hvertfall henne.

Noen andre som har tipp-oldeforeldre som lever?

Barnevakt for første gang!

 • 15.04.2017 kl. 12:14

I går kom den store dagen! Dennis var 3 uker og 5 dager gammel da mamman og pappan hans bestemte seg for å dra på date for første gang etter fødselen. Mormoren hans skulle være barnevakt. Jeg hadde pumpet meg på forhånd, og selv om det var litt utfordrende å være borte fra han i tre timer var jeg egentlig sikker på at det kom til å gå fint.

Christopher og jeg dro på kino og så Fast and Furious 8 - en film jeg absolutt anbefaler alle å se. Den var ekstremt god, og jeg tror faktisk det må være min favoritt av F&F-filmene så langt. 

Jeg hadde mobilen på vibrasjon, og hadde bedt mamma om å sende meg melding hvis det var noe. Mobilen ble sjekket flere ganger underveis i filmen, men til min store lettelse var det ingen nye meldinger i varslingsvinduet. Tre timer etter at vi forlot dem alene kom vi tilbake igjen, og det var virkelig godt.

For selv om det var litt utfordrende å gå fra han må jeg innrømme at det var veldig godt å savne han litt også. Jeg visste jo at han var i gode hender.

 

Mens vi var borte hadde de gått tur, drukket opp all morsmelken jeg hadde pumpet (100 ml) fra flaske, sovet og kost masse.

Hvordan gikk det da du hadde barnevakt for første gang? Hvor gammel var barnet, og hvor lenge var du borte?

Planen for sommerferien!

 • 14.04.2017 kl. 17:00

Gjett hva jeg endelig kan si? Vi har lagt planen for sommerferien klar! Juhu. Det føles så deilig å vite akkurat hva vi skal. For før vi bestemte oss var vi innom ekstremt mye forskjellig. Der i blandt campingtur til Sverige, kjøre ned til Kroatia, reise til syden og bo på hotell og sikkert en del andre ting som jeg allerede har glemt... Ammetåken, vet dere. Haha, men det spiller ingen rolle. Det viktigste er at jeg huske hvor vi faktisk skal.

Og det er Spania! Vi har leid oss leilighet der nede i tre uker! Det kommer til å bli så deilig. Vi reiser sammen med foreldrene og besteforeldrene mine, og vi gleder oss masse alle sammen.

Leiligheten ligger i Torrevieja i sør-øst spania. Jeg skal ikke si det helt sikkert, men jeg tror faktisk aldri jeg har vært der før. Akkurat slik jeg liker det! Da er det masse å oppleve. Vi kan selvsagt ikke dra på utflukter i hytt og pine nå slik vi har vært vandt med tidligere, men jeg er sikker på det kommer til å bli en helt fantastisk tur likevel.

Nå skal vi jo faktisk på vår første ordentlige familietur. Min nye, lille familie. Christopher, Dennis og jeg. Den første av uendelig mange ferier - og jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg.

Bildene i innlegget er fra leiligheten og området rundt! Ser frem til å oppleve dette stedet i virkeligheten også, og ikke bare drømme meg bort i bildene. Har du vært i Torrevieja før? Har du eventuelt noen reisetips til oss?

Dennis sin fødselsramme!

 • 14.04.2017 kl. 12:00

Endelig kan jeg vise dere denne fødselsrammen Dennis fikk da han ble født! Den er sååå vakker, og inneholder alle fødselsopplysningene om han, og selvsagt en liten elefant i tillegg. Heldige lille gutten vår fikk rammen av farmoren og farfaren sin, og nå står den fint plassert i hyllen på rommet hans.

Det finnes så mange forskjellige fødselsrammer, og i siste del av svangerskapet tenkte jeg masse på hvilken fødselsramme jeg skulle kjøpe til han etter at han var født. Jeg var ekstremt usikker! Men takket være svigerforeldrene mine slapp jeg altså å bekymre meg noe mer for det, fordi de hadde funnet den fineste av dem alle.

Har du en fødselsramme? Eventuelt, hvordan ser den ut?

Tips, triks og favoritter: babyklær

 • 13.04.2017 kl. 20:07

Når det kommer til babyklær finnes det et enormt stort utvalg der ute! Alt fra helt enkle, hvite bodyer til heldresser og bukser i all verdens farger og mønstre. Man får også kjøpt barneklær nesten hvor som helst, men jeg må innrømme at de såkalte billigkjedene som h&m, kappahl og lindex er mine favoritter. Hadde jeg vært millionær hadde nok det svaret vært litt annerledes, men det er jeg dessverre ikke. Heldigvis har de ekstremt masse fint på disse vanlige butikkene også. Uansett, under her har jeg listet opp noen triks og tips - etter ønske fra dere. Håper det faller i smak!


- mine favoritter, tips og triks på babyklær -

La oss ta det vanligste plagget til babyer først, nemlig body. Der er jeg veldig glad i omslagsbodyene, men må likevel innrømme at jeg har en god del vanlige bodyer i skapet til Dennis også. For som oftest er de med finest motiv og farge helt vanlige. Omslagsbodyene er likevel favoritten fordi de er veldig lette å ta på babyen. Spesielt når barnet er helt nyfødt kan det være litt vanskelig (og ikke minst slitsomt for babyen) å tre bodyen over det lille hodet. Jeg merker det spesielt godt på Dennis at han gråter mye lettere når jeg tar på han en vanlig body, enn om han bare ligger på ryggen mens jeg knapper igjen omslagsbodyen.

Av farger og motiver liker jeg veldig godt helt hvite ensfargede bodyer og bukser. Det gjør antrekket veldig pent. Da pleier jeg nemlig å ha et ensfarget plagg (enten body eller bukse) og det andre plagget med mønster eller farger. Jeg har sikkert 4 eller 5 hvite bodyer, men kunne definivit hatt et par til. Kjøp mange, med andre ord!

Nå har jeg allerede nevnt at jeg anbefaler å ha en del helt hvite bukser. Men nesten enda viktigere enn dette tipset er det å velge bukser med fot. Det er så deilig å slippe de sokkene som hele tiden faller av. I vårt tilfelle har også Dennis veldig smale ankler (kanskje er det slik for alle i starten?) noe som resulterer i at ingen sokker henger på foten. Derfor er det litt kjedelig med de buksene som mangler fot, men helt klart, er de fine så kjøper jeg de uansett om de har fot eller ei. Men jeg prøver å velge de med fot fremfor de uten.

 

Et lite triks når du har ei fin bukse uten fot som du har lyst til å bruke. Dette gjelder selvsagt bare om du har problemer med å finne sokker som henger på foten! Da kan det nemlig være en løsning å ta på ei strømpebukse under buksen. Dette har vi gjort flere ganger ettersom vi slipper problemet med at sokkene faller av. Men til gjengjeld kan han fort bli litt for varm med to lag klær på bena.

Det samme gjelder med pysjamaser! Velg de med fot fremfor de uten. Et godt tips er også å ha et par pysjamaser i ull, og bruke dem på ekstra kalde dager. Vi har to ullpysjamaser i størrelse 50, og de blir brukt når det er ekstra kaldt ute. Da kan vi sove litt mer avslappet uten å våkne hvert femte minutt for å sjekke om han er kald. Ellers liker jeg veldig godt pysjamaser med knapper nede mellom bena - dette gjør det enkelt å skifte bleie i løpet av natten uten å måtte vekke han helt ved å kle av han.

Hjemmestrikkede ulljakker er virkelig et must have! Det er genialt når man skal ut med babyen - så ha gjerne MANGE. Selv har jeg faktisk hele seks forskjellige strikkejakker i størrelse 0-3 måneder, og de bruker han hver eneste gang vi skal ut av huset. Både i bilstolen og i vognen har han en av disse jakkene på seg. Velg da jakker i forskjellige farger slik at det er noen som passer til alle antrekk.

Har du noen gode tips eller triks på lur når det kommer til babyklær?

Galskap og påskefrokost!

 • 13.04.2017 kl. 18:08

Tradisjonen tro var det påskefrokost hjemme hos mamma i dag. Kjempe koselig! Denne frokosten føles som den ikke kan bli bedre hvert eneste år, men jammen er det et enda større utvalg året etter. Det er nesten ikke til å tro. Bare se på alt vi hadde å velge mellom til de nystekte baguettene, og ikke minst kjeksen med ost til dessert. Mmm! Dessert til frokost er jammen ikke hverdagskost.

- lillegull sov i vuggen sin mens vi spiste -

Ellers er ikke denne frokosten for alle. Vi blir nemlig en gjeng med galninger rundt så mye deilig mat. Eller galne er vi vel egentlig alltid - men med et slikt matutvalg blir det bare enda verre. Her lager vi briller av fårepølse, tvangsmater og har alle mulige samtaler rundt frokostbordet. Etterfulgt av de verste brølelatrene du kan tenke deg. Selvsagt med litt grisesnøfting inni mellom! Så, det nytter ikke å være fin på det om du skal spise med oss. Det har heldigvis Christopher forstått for lenge siden, og han er ikke bedre selv. Dermed glir han rett inn i familien. 

Og med det ønsker jeg dere alle en fantastisk god påske!

Bildene som ikke kommer på bloggen!

 • 12.04.2017 kl. 22:20

De siste månedene har jeg fått veldig mange nye lesere, så da tenkte jeg det kunne være på tide å tipse dere om snapchaten min igjen! Jeg har nemlig åpen my story. Noe som betyr at dere kan følge meg på snapchat ved å se my story-bildene mine, men ikke sende meg private snapchater. Dette er noe jeg har holdt på med i rundt et år og har et par hundre følgere der allerede.

Men nå som jeg har fått så mange nye lesere, og en av dere i tillegg spurte hva jeg het på snapchat for en liten stund siden, er det på tide å dele brukernavnet mitt igjen. Så, hvis du ønsker å følge meg på snapchat kan du legge til linnthereseee!

I innlegget her ser du noen eksempler av bilder jeg publiserer på snapchat. Som dere ser går det mye i babybilder, men jeg prøver å variere litt inni mellom. Her legger jeg som regel også ut resultater av veiinger og blodprøver før det kommer på bloggen, og deler mye mer av hva vi gjør på om dagene. Jeg kommer også til å dele snaper fra trening når jeg endelig kan begynne å trene igjen om litt under 3 uker.

Følger du meg på snapchat?

Bakt paprika er undervurdert!

 • 12.04.2017 kl. 18:45

Mmm, bakt paprika er virkelig undervurdert! Det er ekstremt godt, og kan varrieres på alle mulige måter. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha oppi paprikaen. I denne oppskriften har jeg valgt å ha kjøttdeig, gulrot og mais, og resultatet ble en smakseksplosjon uten like. Absolutt verdt å prøve ut hjemme.

Du trenger:

Til to personer: 2 paprika, 200 gram kjøttdeig, 1 gulrot, 1 boks hakkede tomater (eller hele slik jeg har, og hakk dem selv), 1 boks mais, 100 gram raspa ost, salt, pepper, chilikrydder (kan sløyfes) og gressløk. Rømme til servering.


Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader. Skrell deretter gulroten og skjær den i strimler.

Stek kjøttdeigen sammen med gulrøttene og maisen. Krydre så med 1/2 ts pepper, 1/2 ts salt og 1/2 ts chilikrydder.

I mens dette steker en liten stund kan du skjære toppene av paprikaene, fjerne innmaten og skrape ut eventuelle rester med ei skje.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt heller du over glasset med hakkede tomater og lar det hele putre i et par minutter.

Hell kjøttdeigblandingen over i ei skål, osten i en annen og ha paprikaene klar. Legg så annet hvert lag med kjøttdeigen og osten. Start med et lag kjøttdeig og avslutt med et lag ost.

Sett paprikaene i ei ildfast form og stek dem i stekeovnen på 200 grader til osten er blitt gyllen. Dette tar omtrent 15-17 minutter, men følg med hele tiden ettersom det avhenger av hvilken ovn du har og ikke minst hvilken ost du bruker.

Når paprikaene er ferdig stekte legger du litt rømme på toppen og deretter et lett dryss med pepper og/eller gressløk. Legg gjerne på et blad og to med koriander helt til slutt, det gjorde jeg.

Deretter er det bare til å servere! Håper det smaker.

Tror du dette er noe du kunne likt?

Dennis sitt første påskeegg!

 • 12.04.2017 kl. 12:38

For noen begynte påskeferien på fredag som var, men for de aller fleste starter den i dag! Det er vel også i dag, eller egentlig i morgen, påsken egentlig begynner også! I den anledning har Dennis vært så heldig å få sitt aller første påskeegg. Hvem hadde trodd det? At han skulle få påskeegg når han bare er 3 uker gammel. I hvertfall ikke jeg. Så dere kan jo tenke dere hvor overrasket, glad og takknemlig jeg ble på Dennis sine vegne da mormoren hans kom med et stappfullt påskeegg (som faktisk var så fullt at tre av tingene ikke kunne ligge inni.

På bildet over her tester han ut den ene leken han fikk. Ellers inneholdt påskeegget enda en lik kos som han har fra før (det er ganske greit å ha mange, så slipper det å bli så mye styr med vasking eller hvis vi skulle miste den), en mam smokk 0-2 mnd som faktisk er den eneste smokken han liker. Den forrige vi har er med en elefant på, så det var veldig greit å få en blå kanin også! Et nydelig stelleteppe med blå kaniner på, en tre pakning med store kosekluter og to nydelige bodyer i størrelse 6 mnd. Ellers var det også en kos han skal ha liggende hos mormoren sin tilfelle han glemmer sin egen hjemme.

Heldige lille Dennis!

Babybilder av meg og Dennis!

 • 11.04.2017 kl. 21:02

Helt fra Dennis ble født, eller egentlig fra vi så 3D-ultralyd bilder av han da han lå i magen, har jeg fått høre at han er veldig lik meg. Nå etter han ble født har vi også fått høre at han er utrolig lik Christopher. Det er så kjekt! Han har liksom fått det aller beste fra oss begge. Men uansett, tidligere i dag bladde jeg i babyalbumet fra da jeg selv var liten, og det er rart å se at det faktisk er en likhet mellom Dennis og babybilder av meg. I hvertfall synes jeg det.

Nå er det ikke nøyaktig samme kvalitet, lys og vinkel på disse bildene, men jeg føler man ser likheten ganske godt likevel.

Hva synes du? Ser du likheten?


Helt til slutt vil Dennis sende dere et slengkyss som takk for tålmodigheten angående den dårlige bloggingen for tiden?

Alt går ikke etter planen!

 • 10.04.2017 kl. 20:08Er det én ting jeg har funnet ut nå etter at jeg har fått baby så er det at ting absolutt ikke går etter planen. På bildet over her for eksempel, da skulle Christopher, Dennis og jeg ta koselige familiebilder til bloggen. Vel, Dennis begynte å grine. Han var sulten, og dermed utrøstelig. Jeg ble frustrert over at jeg ikke klarte å roe han, og Christopher sto ved siden av uten å vite hva han skulle gjøre samtidig som han syntes det var flaut at vi sto oppstilt her med kamera på stativ foran oss, og en baby som gråt.

Med andre ord er det ikke like lett å ta bloggbilder lenger! Noe annet som heller ikke er lett akkurat nå er å blogge. Macen min har nemlig takket for seg! Jeg ble så lei meg, men nå har jeg jo faktisk hatt den i ganske mange år, så jeg visste vel at det snart var tid for å ta farvel. Håper likevel at jeg får fikset den ganske snart så jeg slipper å måtte kjøpe en helt ny. Krysser fingre, tær og alt jeg har!

I mellomtiden håper jeg dere er litt tålmodige med meg!

Ukens spørsmål #15

 • 09.04.2017 kl. 18:30

Du skrev tidligere om vektoppgangen i graviditeten med Dennis. Jeg sliter med dette selv, lurer på hvor mye du gikk opp, og om du ble fortalt om det høye blodtrykket hadde noe å si for vektoppgangen?

Jeg gikk opp en god del, men det aller meste kom faktisk i starten av graviditeten. Jeg gikk opp hele 17 kilo før uke 20, og deretter 11 kilo frem til uke 39 - når jeg fødte. Tilsammen gikk jeg altså opp 28 kilo! Jeg fikk aldri høre at blodtrykket og vektoppgangen hadde noen sammenheng nei. Masse lykke til med svangerskapet - jeg vet det er skikkelig kjedelig å gå opp så masse, men så lenge du spiser sunt og holder deg i bevegelse er det ikke så mye du kan gjøre fra eller til. Kos deg heller nå mens du går gravid, nyt tiden, så får du eventuelt tenke på disse kiloene en god stund etter fødselen - dersom du ønsker det!

Veier de han med klær på? :o det blir jo vanskelig å få riktig, da må han ha på seg de samme klærne hver gang.. burde veie med ny, tørr bleie.

Hehe, nei nei, han ble veid i ei ny og tørr bleie. Vi tok bare bildene helt til slutt etter at vi hadde kledd på han igjen slik at han slapp å ligge halvnaken så lenge.

Ka bruker du pølsene til? Hadde vært kjekt med ein god pølserett. Mannen klager alltid på at han ikkje får det til middag :p

Pølser kjøper jeg inn med jevne mellomrom, og da pleier jeg å kjøpe en slik gigantisk pakke og deretter fryse dem i porsjonspakker. Vi har flere spennende pølseretter på menyen, så dette skal jeg definitivt dele med dere en dag. Ellers bruker vi også pølser i wok, lapskaus, supper og til potetstappe.

Du er superfin! Hvor høy er du? :)

Tusen hjertelig takk for det! Jeg er 164 cm høy.

Hva er dine tanker om abort?

Selv kunne jeg nok aldri tatt abort, men samtidig er jeg veldig glad for at det alternativet finnes. Det ville nok vært veldig vondt og tungt å måtte bære frem et barn som ble skapt under en voldtekt for eksempel. Men om du er i et stabilt forhold og har mulighetene til å ta deg av et barn synes jeg absolutt ikke noe om at du velger å ta abort. Da bør du heller være mer nøye med prevensjon.

Kan du lage et innlegg med middagstips for oss som prøver å gå ned i vekt men har lite penger og ikke er så veldig glad i å bare spise grønt?

Hm, spennende! Det skal jeg prøve på - takk for tips!

Hvordan er livet som mamma?

Helt fantastisk!

Hvis dennis hadde vært en jente hadde dere et navn til det og hva hadde det vært?

Ja, det hadde vi faktisk! Hadde han vært jente ville han fått navnet Leah Sophie. Synes det er et nydelig navn, og vi kommer nok til å kalle en eventuell lillesøster for akkurat dét når den tid kommer.

Hei æ lurt på om du kunna lag et innlegg med et treningsprogram til de som ønsker og gå ned i vekt men ikke har råa til å gå på treningsenter?

Hm, nå er ikke jeg noen personlig trener, så treningsprogram kan jeg nok ikke lage. Men jeg har tidligere delt litt av mitt eget treningsprogram, ellers har jeg tipset dere om en hel haug med treningsøvelser. Alt sammen finner du under kategorien som heter «trening».

Hei! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men ble bare litt nyskjerrig siden jeg følger deg på snap! :) leste for en liten stund siden at gulsotten til Dennis blir verre når du ammer, men ser ofte at du ammer på snap. Går det bra nå? :)

Heisann! Det stemmer. Vi fikk vite at han har morsmelkassosiert gulsott, og fikk beskjed om å gi morsmelkerstatning i tillegg etter hvert måltid. Kun 25 ml, men dette for å spe ut morsmelken slik at det ble lettere for han å få overtaket på gulsotten. Etter ei uke med dette hadde gulsottverdiene gått fra 313 til 237, så det var tydelig at det fungerte. Etter forrige blodprøve fikk vi også beskjed om at nå når han har fått så godt overtak på gulsotten vil han nok klare å bryte ned resten også selv om jeg går tilbake til å fullamme. Så nå fullammer jeg altså igjen, og Dennis er på bedringens vei, men dessverre ikke kvitt gulsotten helt enda. Jeg er likevel overbevist om at det ikke er så lenge igjen før han er helt frisk.

Jeg lurer på om du kan lage et innlegg med tanker og meninger om favoritt klær og utstyr dere har til Dennis. Feks favoritt klær som dere har som du anbefaler. Om det er vanlig body eller omslagsbody, bukse med eller uten fot eller nattis i diverse stoff? Om du orker da.

Åh, så spennende! Ja, dette vil jeg gjerne gjøre. Tusen takk for tips. 

Åh, de var fine <3 er bare redd for perler i nærheten av babyer? Hva skjer om de får de i halsen eller noe

Jeg fester dem veldig, veldig godt nettopp fordi det er babyer som skal ha dem i nærheten av seg til enhver tid. Derfor er det liten sjanse for at barnet kan få perlene i halsen, men som alt annet med små barn må man selvsagt passe på.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Ny farge og supert tilbud!

 • 09.04.2017 kl. 15:20

Jeg kjøper stadig inn nye stofftyper for å gi dere enda større utvalg når det kommer til farger og mønster, og denne gang har jeg for første gang prøvd meg på et ensfarget stoff. Altså helt uten prikker eller stjerner. Jeg var redd for at det kom til å bli litt kjedelig, men jeg synes heller resultatet ble motsatt - langt i fra kjedelig! Den dype blågrønnefargen går liksom så fint til de hvite blondene og det grønne silkebåndet.

Hva synes du? Om du i tillegg legger ei gulpepute i denne nydelige blågrønnefargen oppi nestet tror jeg til og med det kunne blitt enda penere. Ettersom jeg nå har et nytt babynest dere kan velge mellom, vil jeg feire det ved å gi dere - 20 % på alle bestillinger på dette blågrønne babynestet med blonder hele den neste uken!

Prisen (som vanligvis er 700,-) blir da bare 560 kroner!!!

Legg igjen en kommentar (med epostadressen utfylt i feltet for epost) eller send meg en melding på facebooksiden min (som du finner her) dersom du ønsker å bestille.

3 ting vi ikke var forberedt på!

 • 08.04.2017 kl. 19:30

Å være foreldre er uten tvil det aller beste som har hendt Christopher og meg, men det har likevel ikke vært helt som vi så for oss. Det er i hvertfall flere ting jeg absolutt ikke var forberedt på med foreldrerollen! I dag tenkte jeg at jeg kunne dele noen av punktene med dere slik at andre som kanskje heller ikke er klar over dette blir litt mer forberedt enn vi var, haha.


- 3 ting med foreldrerollen vi ikke var forberedt på -

Tissing og bæsjing på stellebordet

Altså, jeg vet ikke hva det er med Dennis, men det er et eller annet i kroppen hans som gir han signaler om å tisse og/eller bæsje med det samme bleien er av. Nå snakker jeg ikke om at vi tar av han bleien og lar en ligge naken i en liten evighet, for da hadde jeg absolutt forstått at det kunne skjedd et uhell eller to. Nei, nå mener jeg de fire sekundene fra vi tar bleien av han og til vi får på ei ren, ny bleie. På de fire sekundene klarer han nemlig alltid å enten tisse eller bæsje. Jeg tuller ikke engang!

Dette skjer flere ganger hver eneste dag. Og dere kan jo bare tenke dere hvor ofte vi må skifte håndkle på stellebordet. Bare for at dere skal forstå hvor lite forberedt vi var på dette punktet; vi hadde kun kjøpt inn ett håndkle til stellebordet før han ble født, og trodde det var nok. Haha!

Såre brystvorter den første uken

Jeg hadde hørt om de som fikk store kjøttsår på brystene og begynte å blø hver gang de ammet. Men jeg trodde dette med såre brystvorter kun gjaldt dersom barnet har feil sugetak. Lite visste jeg om at brystvorter må herdes før det blir behagelig å amme. For meg tok dette ei uke, så hele den første uken gråt jeg hver gang lille tok tak i brystet, og noen ganger var jeg nødt til å hekte han av bare for å få en liten pause. Jeg prøvde både lufttørking, smøre med morsmelk, flere forskjellige salver, pumpe og gi på flaske for avlastning osv. Men fant til slutt ut at det eneste som hjelper er å ta tiden til hjelp. Så sant baby har rett sugeteknikk vil det bli bedre etter noen dager!

Morskjærligheten

Jeg elsket Dennis fra det sekundet jeg fant ut at jeg var gravid, men den kjærligheten jeg følte til han gjennom svangerskapet var ingenting i forhold til den kjærligheten jeg følte til han i det sekundet han kom ut av meg, og jeg så han for første gang! DEN kjærligheten kan ikke sammenlignes med noe annet, men jeg visste likevel med engang at det var morskjærligheten. Grunnen til at jeg ikke var forberedt på dét var fordi jeg ikke visste det gikk an å elske noen så høyt.


Var det noe du ikke var forberedt på da du ble mor (eller far) for første gang?

Must have til babyen nå i påsken!

 • 08.04.2017 kl. 14:31

Å ha flere forskjellige smokkelenker i ulike farger er noe jeg ikke angrer et eneste sekund på. For det første er det supersøtt og for det andre blir smokkelenken plutselig en del av antrekket i stedet for å bare være i veien. Nå som det er påske for eksempel - går Dennis med ei gul smokkelenke. Han ligner en liten påskekylling, hihi, så utrolig søt.

Det kjekkeste av alt må nesten være at jeg i tillegg har lagd disse smokkelenkene hans selv. Og dersom du også ønsker deg ei smokkelenke, kan jeg fortelle deg at jeg lager på bestilling. Du kan få akkurat den fargen du ønsker, med eller uten bokstaver, til bare 100 kroner.

Hele utvalget av smokkelenker finner du på facebooksiden min her, mens påskesmokkelenkene ser du bilde av i dette innlegget. Da kan du altså velge mellom hjerter eller stjerner! Men du kan også få bokstavperler istedenfor tre-perlene! Send meg en melding på facebooksiden min eller legg igjen en kommentar hvis du ønsker å bestille.

Hva synes du om påske-smokkelenkene?

Sniktitt på dåpsdekorasjonene!

 • 07.04.2017 kl. 20:59

I dag har vi vært rundt med noen av dåpsinvitasjonene, og resten skal vi levere i morgen. I dag er det tross alt bare én måned igjen til den store dagen, og vi gleder oss kjempe masse. Jeg har planlagt denne dagen i en liten evighet, og kjøpte vel egentlig inn de første dekorasjonene for et halvt år siden. Fargene det skal gå i er blått, sølv og hvitt!

Som dere ser har vi litt av hvert, til og med blått dopapir! Haha, i tillegg til dette har vi en god del andre dekorasjoner på lur, men de får dere ikke se før den store dagen!

To kjempe gode nyheter!

 • 07.04.2017 kl. 16:27

I dag jubler vi for full hals! Gjett hvem som har gått opp hele 155 gram på bare tre dager? Jo, det er den lille, flinke prinsen min det! Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker. Vi hadde jo ingenting å være bekymret for. Helsesøster ble veldig fornøyd hun også, men hun syntes ikke han var blitt noe særlig mindre gul. Derfor ringte hun til sykehuset for å bestille ny blodprøve for å sjekke gulsottverdiene hans nå etter at vi begynte å gi morsmelkerstatning i tillegg.

Blodprøven ble tatt halvannen time etter at vi hadde vært hos helsesøster, og resultatene på den var knallbra!

Nå går det virkelig bare en vei her. Dennis er på bedringens vei med gulsotten som viste 313 for akkurat ei uke siden, og 237 i dag! Juhu. Leveren hans holder altså på å bryte ned avfallsstoffene, og verdt øyeblikk vil han nok være kvitt gulsotten for godt. La oss i det minste håpe det! Ettersom han har fått overtaket nå kan vi også slutte med morsmelkerstatningen og gå tilbake til fullamming - jippi!

Nå kan livet egentlig ikke bli bedre! Både jeg og pappa smiler fra øre til øre og er super duper stolt over deg, lillevenn!

Den perfekte gave!

 • 06.04.2017 kl. 20:50

Tidligere denne uken var jeg så heldig å finne en pakke i postkassen min. Pakken inneholdt hjemmelagde såper som duftet deilig, en skurehanske og noen nydelige kort pent innpakket. Dere kan tro jeg følte meg heldig! Ikke bare for å få disse såpene, men fordi såpene falt så godt i smak, og jeg vet at Sansen UB har jobbet veldig hardt for å lage dem.

Sansen UB er en ungdomsbedrift her i distriktet og består av syv unge jenter. De har altså laget disse såpene helt fra bunn av, og ingrediensene er funnet her på Haugalandet. Blant annet har de brukt sand fra Åkrasanden, vann fra Førresfjorden, lyng fra Sveio og gran fra Haugesund.

Såpene er naturlige, og lages av en vegetabilsk såpemasse. Natur, miljø og gjenvinning er veldig viktig for disse jentene, så i tillegg til at såpene er vegetabilske bruker de melkekartonger for å lage dem.

Én ting er å lage såper som ser fine ut (det har de virkelig klart!), men så er det ganske viktig at man faktisk kan bruke dem også. Jeg tok derfor med meg den ene i dusjen nå nettopp for å teste ut om man lukter godt etterpå, og der må jeg si at jeg ble veldig overrasket over resultatet! Den skummer godt, føles god mot huden, man lukter kjempe godt etterpå og huden blir silkemyk. Kjæresten kommenterte faktisk at jeg luktet veldig godt i det jeg kom ut fra badet!

Derfor kan jeg med hånden på hjertet konkludere med at jeg anbefaler disse såpene på det varmeste. De lukter kjempe godt, og er laget av fem flinke, unge jenter fra Haugaland Videregående Skole. Ikke bare kan det være greit å ha slike såper hjemme hos deg selv, men de er også perfekte å gi i gave til noen du er glad i! Hva med å overraske ei venninne, eller kanskje mammaen din, med ei deilig såpe nå i påsken?

De lager også kort med bilder de har tatt selv! Noen av dem ser du over her. Det kan jo være greit å kjøpe med dersom du skal gi såpe i gave til noen! Disse to jeg har vært så heldig å få er laget av honning og sitron - og begge dem kan du være helt sikker på at lukter skikkelig godt.

Facebooksiden til Sansen UB finner du her, og der kan du også kjøpe såpene dersom du ønsker! Ellers finner du Sansen UB på kjøpesentrene her i distriktet inni mellom.

Kunne du tenke deg å prøve disse såpene?

Skal jeg lage babynest til deg?

 • 06.04.2017 kl. 12:54

Er det noe jeg har merket at vi har fått skikkelig god bruk for så er det dette babynestet jeg har sydd til lille skatten min. Han koser seg sååå masse oppi der, og sover gjerne flere timer av gangen. Jeg regner med det er fordi han har de tykke «pølsene» så tett rundt seg at han føler seg veldig trygg. Dette er noe jeg absolutt vil anbefale alle foreldre å investere i. Det er perfekt å ha i sengen, i sofaen eller til og med på gulvet bare for at baby skal ligge litt tryggere og ha «sin egen plass».

Det er også perfekt å gi i enten babyshower- eller barselgave.

rosa med prikker  -  grått med stjerner  -  grått med prikker

brunt med stjerner  -  blått med stjerner


Jeg har fått helt dilla på å sy, så det er bare til å bestille babynest om du ønsker det! Jeg syr i hovedsak fem forskjellige typer foreløbig (de dere ser på bildet over her), men har flere stoff på lager som jeg skal prøve meg på i nærmeste fremtid, og dersom du har en eksakt farge du ønsker kan jeg selvfølgelig bestille inn det også.

Prisen for et babynest er 700,-

Da får du et trygt og godt nest med mye fyll, tykk madrass i bunnen (som kan tas ut slik at hele nestet kan kastes i vaskemaskinen når det trenger en vask), blondekant og nydelige silkebånd. Ønsker du en gulpepute i tillegg (som er veldig smart for å slippe og vaske nestet så ofte) koster det 50,- ekstra.

Dersom du ønsker å bestille kan du skrive en kommentar i dette innlegget (husk å fylle ut eposten din slik at jeg kan kontakte deg der) eller du kan sende meg en melding på facebooksiden min. Husk å skrive hvilket babynest du ønsker, eller kom med ønsker til andre farger/mønster.

Skal jeg lage babynest til deg?

Slik tar du gode nyfødtbilder hjemme!

 • 05.04.2017 kl. 21:41

Jeg har fått så mange fine komplimenter for bildene jeg har tatt av lille Dennis at jeg tenkte dere kanskje ville sette pris på litt tips og triks til hvordan man kan ta vakre nyfødtbilder hjemme i egen stue. Faktisk like fine som man må betale tusenvis for å ta hos en profesjonell fotograf. Det skal nemlig ikke så mye mer enn tålmodighet, et nydelig barn og en god dose kreativitet til!


- tips og triks for å få gode nyfødtbilder hjemme i egen stue -

Godt kamerautsyr

Altså nå snakker jeg ikke om speilreflekskamera til flere ti talls tusen, blitser, lamper, filter og flere forskjellige objektiv. Men man kommer ikke så veldig langt med et gammelt mobilkamera. Har man derimot et kompaktkamera, et helt enkelt speilreflekskamera eller en mobiltelefon med godt kamera (vet blant annet at iPhone er kjent for å ha gode kamera) kommer man ganske langt.

Dagslys

Ta bildene i dagslys - det gir alltid mye bedre bilder enn kunstig lys! Rigg deg derfor til foran et stort vindu midt på dagen for best mulig resultat. Bare pass på at solen ikke skinner inne vinduene og på babyen, da det gir skarpe og harde skygger.

Et godt etterbehandlingsprogram

Man kan ta ganske fine bilder og få et godt resultat, men bildet kan alltid blir enda bedre bare du redigerer lys, kontraster og farger i ettertid. Det finnes et helt hav av slike gratisprogrammer over alt på internett (eller forskjellige apper) at det bare er til å prøve seg frem. Selv vil jeg anbefale picmonkey.com - der har de en gratis versjon som er mer enn god nok, og en versjon du må betale noen kroner i måneden for. Sistnevnte får man litt flere muligheter, men gratisversjonen fungerer også utmerket!

FØR REDIGERING      -      ETTER REDIGERING

Lag en ensfarget bakgrunn

Bruk et stort pledd, et laken, ei dyne eller lignende for å skape en ensfarget bakgrunn. Legg det flatt på gulvet i ene enden (bygg gjerne opp med puter/hånkler etc. for å lage litt bakke så baby ligger mer stødig) og heng det over kjøkkenstoler, klesstativ eller noe annet høyt i andre enden. På den måten får du både underlaget og bakgrunnen i en og samme farge, noe som gjør at alt fokuset kommer på babyen midt i bildet!

Vær kreativ

Vær kreativ og prøv deg frem med saueskinn, søte luer, en bamse eller andre fine og enkle detaljer i bildet. Dette gir det litt mer liv enn om det bare er bilde av babyen alene - selv om det også er kjempe fint!Pass på at baby er mett

Selv har jeg også erfart at Dennis er mye roligere og mer samarbeidsvillig når han er god og mett enn når det er en time og to siden forrige måltid. Et lite tips er derfor å amme (eller gi flaske) rett før du skal ta bildene!

Stillingen til babyen

Prøv å alltid vise noe av fingrene og tærne. Bruk armen til babyen til å justere høyden og stillingen på hodet - spesielt når babyen ligger på siden, men gjerne i andre stillinger også. Dekk til kjønnsorganet med bena, et pledd eller noe annet. Ellers er det bare til å prøve deg frem!


Har du tatt nyfødtbilder hjemme?

Formoppdatering: april 2017

 • 05.04.2017 kl. 13:21

Jeg bare hopper i det og begynner med formoppdateringene nå jeg! Husker dere da jeg publiserte formoppdateringer i starten av hver måned i fjor da jeg satset mot fitness? Vel, drømmen er fremdeles å stå på scenen, så da starter jeg like gjerne med formoppdateringene nå. Hver måned frem til jeg har oppnådd målet mitt vil dere få disse innleggene med både formbilder og vektoppdateringer.

Jeg hadde aldri trodd jeg ville vært så komfortabel med å legge ut bilder av kroppen min så kort tid etter fødselen. Nå er det to uker og tre dager siden jeg fødte, og det har allerede skjedd masse med kroppen! Jeg synes det er helt sprøtt at vekten viser 90 kilo, for det er hele 20 kilo mer enn før graviditeten, men likevel føler jeg meg ganske komfortabel likevel. Denne kroppen her har tross alt bært frem det vakreste i hele verden.

Men jeg har ikke tenkt å bli her altså. Jeg skal enda mer ned i vekt, en god del også, men det føles samtidig godt at jeg ikke går rundt med hetta over hodet og er flau over hvordan jeg ser ut. Jeg føler meg faktisk ganske OK. Tre dager etter fødselen, altså dagen jeg kom hjem fra sykehuset veide jeg faktisk hele 97 kilo! Og på to uker har jeg altså gått ned til 90, så det går rette veien. Blir spennende å se hvor lang tid det tar før jeg er tilbake på startvekten. Og ikke minst, hvor lang tid det tar før jeg stiller i bodyfitness!

Her ser dere altså forskjellen på 97 kilo og 90 kilo - ganske sykt at det kun er to uker mellom bildene egentlig.

God natt, verden!

 • 04.04.2017 kl. 21:13


Nå har lille prinsen sovnet i babynestet sitt i sofaen. Mamman sitter ved siden av og ser på Bloggerne samtidig som jeg koser med med litt cola zero og venter på at Christopher skal bli ferdig på jobb. Jeg merker at det er mye vanskeligere å holde seg våken helt til han er ferdig rundt midnatt nå etter at Dennis kom til verden. Tidligere la vi oss kanskje ikke før tre om natten, mens nå har jeg problemer med å holde meg våken til klokken elleve. Kanskje jeg tar meg en liten blund på sofaen nå snart, hihi. Vil jo legge meg sammen med min kjære.

Ellers vil jeg egentlig bare ønske dere alle en fantastisk god natt!

Slik gikk det på helsestasjonen!

 • 04.04.2017 kl. 18:30

For et nylig vær det er her i Haugesund i dag! Det gjorde det bare ekstra gøy å trille vognen ned til sentrum for å veie Dennis på helsestasjonen før vi trillet en liten tur nede i byen og deretter hjem igjen! To og en halv time var vi ute og gikk, og jeg har ikke ord for hvor deilig det var. Altså, å ha et normalt bekken igjen etter ni måneder som gravid og nærmest handikappet er helt ubeskrivelig fantastisk! Nå ble det jammen mye fantastisk, vidunderlig og deilig - mye positivitet, haha. Men denne dagen har virkelig utviklet seg bra etter en ganske dårlig natt - det er vel bare det som gjør humøret mitt topp.

Ellers var det selvsagt noe tull med vekten til vår lille skatt IGJEN. Føler alltid det er noe jeg. Er det ikke det ene så er det jammen meg det andre. Vi fikk nemlig positive tilbakemeldinger på gulsotten. Han er fremdeles gul, men helsesøster mente han var mindre gul enn da hun var på hjemmebesøket. Han har ikke tatt noen flere blodprøver, så vi vet jo ikke helt sikkert, men alt tyder altså på at han er på bedringens vei med gulsotten. La oss krysse fingrene for at han snart er kvitt det for godt!

Dere kan jo gjette hvem som SELVFØLGELIG var sulten akkurat i det vi kom inn på helsestasjonen (og det til tross for at han hadde fått mat like før vi gikk hjemmefra) haha, jeg ler! Heldigvis er de vandt med slike situasjoner der nede, og vi fikk derfor låne både ammestol og ammepute.

Men han skulle som sagt veies, og vekten viste 3675 gram. Det er med andre ord en fin vektoppgang om vi tenker på at han var 3510 gram på sykehuset på fredag. Men da helsesøster var på hjemmebesøk torsdag i forrige uke var han 3610 gram - så det er veldig liten oppgang siden den gang. Konklusjonen ble at han har blitt veid på litt for mange forskjellige vekter, og det derfor kan hende at alle disse viser forskjellig. Vi skal derfor tilbake på fredag for å veie igjen (på samme vekt som i dag), og da ser vi hvor mye han egentlig legger på seg.

Under ser dere vektkurven hans. Antall dager på den vannrette linjen og antall gram på den loddrette.

Til tross for at det er liten vektoppgang har han jo faktisk tatt igjen fødselsvekten nå! Så det jubler vi virkelig for. I tillegg legger han jevnt og trutt på seg, og følger sin egen kurve. Det hadde jo vært verre om han hadde gått ned i vekt.

Hvor mye veier barnet ditt nå, og hvor gammel er h*n?

Morgenstund med mageknip!

 • 04.04.2017 kl. 12:37

 

God morgen (eller nå har det vel egentlig blitt formiddag) og god tirsdag! Dagen her i hus startet med mageknip hos minstemann. Han har vært veldig mye våken i hele natt stakkars, så da klokken slo åtte sto Dennis og jeg opp. Vi fyrte i peisen og han fikk ligge i takvuggen sin mens jeg lagde meg frokost. Kosing, spising og trøsting var stikkordene for resten av morgenen.

Nå skal vi snart kle oss og deretter trille ned til sentrum. Det er nemlig åpen veiing på helsestasjonen, så da får vi benytte muligheten til å se at Dennis legger godt på seg. Får oppdaterer dere på det senere i dag.

Hvordan har morgenen din vært?

I kjøleskapet mitt finner du...

 • 03.04.2017 kl. 17:12

Hei og hå! I dag har jeg veldig lyst til å ta dere med på en tur i kjøleskapet mitt. Hver mandag drar jeg og Christopher på storshopping for hele uken, og da handler vi inn alt vi trenger av mat de neste syv dagene. Med andre ord er kjøleskapet rimelig skrapt på søndagene før det fylles opp igjen første dagen i uken. Det er noen produkter som går igjen hver eneste uke, og som virkelig er «must have», mens andre kun kjøpes inn en gang i blant.

Over her ser du middagsmenyen vår denne uken. Vi prøver å planlegge fem middagsretter hver eneste uke før vi drar på handleturen, også koser vi oss litt ekstra i helgene annen hver uke. Men denne uken her for eksempel skal Christopher være på jobb fra kl.12-21 både lørdag og søndag, så da blir det enten noe enkelt på meg, med mindre jeg tar turen på besøk til mamma. Neste helg derimot har han fri, så da kjøper vi oss kanskje noe ferdig mat eller tar opp noe litt ekstra godt fra fryseren.

Fortell meg gjerne om dine must have i kjøleskapet!

Ukens spørsmål #14

 • 02.04.2017 kl. 20:55

Er det lenge siden du kjøpte den elefant bamsen? :) Hvor kjøpte du den?

Den kjøpte jeg i fjor høst da jeg fant ut at jeg var gravid - på wish.

Lurer på om du vill skrive ett innlegg om "hva en trenger til en baby", om du hadde en "handleliste" på en måte?

Åh, tusen takk! Så utrolig hyggelig å høre. Det har jeg faktisk gjort, om det er utstyrsguide du tenker på? Den finner du i så fall her.

Kan eg spør koffor han ikkje skal ta pappen sitt etternavn også? :) Mulig pappaen har eit veldig "vanlig" etternavn? :)

Hans etternavn er Johansen. Det er egentlig ikke noen spesiell grunn til at etternavnet hans ble Dagsland, vi ble bare enige om at det var det vi ønsket.

Hvor har du kjøpt den mum dad me-bodyen?

Den kjøpte jeg på h&m i fjor høst!

En ting som er litt viktig å tenke på i forhold til at han har gulsott er at de barna gjerne blir slappere enn andre barn, som igjen kanskje fører til at han sovner fra maten?

Ja, dette har jeg lest masse om, og hørt fra både barnepleiere, lege og helsesøster. Men det som er så rart er at lille Dennis ikke er slapp. Han er ekstremt mye våken, og sover kun litt i mellom måltidene. Spiser godt og lenge uten å sovne når vi ammer - så er ikke godt å si. Han var heller ikke slapp når verdiene var så høye at han måtte ha lysbehandling.

Fin gutt :) Jeg bare lurer på om du har slettet kommentaren jeg skrev på innlegget om "noe av det verste jeg har opplevd" ?

Nei, jeg har ikke slettet noen kommentar, men jeg har på «godkjenning» av alle kommentarer. Derfor tar det av og til litt tid før den vises på bloggen.

Du har skrevet at man skal poteten i plastfolie i mikroovnen også er det bilde av poteten i alimuniumsfolie under? Skal man bytte?

Ja, plastfolie i mikroen, og eventuelt aluminiumsfolie etterpå (kun for utseende sin skyld, hihi, også innbiller jeg meg at poteten holder litt bedre på varmen da). Viktig at du ikke bruker aluminiumsfolie i mikroen!

Har du prøvd å pumpe deg for å se hvor mye melk du har? For her trodde jeg hun spiste godt ettersom hun kunne ligge ved brystet leenge, men etter å ha pumpet noen ganger for å se cirka hvor mye jeg hadde ble det heller til at hun fikk prøve erstatning, og da la hun bedre på seg :)

Ja, det prøvde jeg en gang i forrige uke, og fikk ut overraskende mye. 200 ml på bare én pupp uten problem! Så er «dessverre» ikke der problemet ligger. Skriver dessverre siden da hadde jeg hvertfall visst hva det var. Men er samtidig veldig godt å vite at jeg faktisk har nok melk!

Men hvordan klarer dere dere økonomisk? Leier dere eller eier dere? Hvordan fikk dere råd til å kjøpe, hvis dere eier? Har du opplevd venner som har gått fra deg etter du fødte eller etter du ble gravid? Hvor mye penger har dere brukt hittil i barneutstyr?

Vi klarer oss ganske bra økonomisk. Får hverdagen til å gå rundt som de fleste andre, hihi. Vi eier et hus som vi kjøpte i fjor høst! Etter å ha spart på bsu i flere år i tillegg til å ha god familie rundt som stilte opp som kausjonister og hjalp oss fikk vi kjøpt oss vårt første hus i så ung alder. Hm, egentlig ikke merket noe til venner som har gått fra meg, men nå har ikke jeg et helt hav av venner heller da. Har noen få, veldig gode! Ellers har jeg egentlig merket motsatt effekt. Fått flere nye venner som er i samme situasjon - altså er gravide eller har fått barn! Hvor mye penger vi har brukt på babyutstyr hittil har jeg faktisk ikke peiling på, haha!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

Barnedåp i dag!

 • 02.04.2017 kl. 18:36

I dag er Dennis akkurat to uker gammel, og det feiret vi med barnedåp! Dagen startet i kirken hvor han var veldig rolig og snill under hele gudstjenesten til tross for at han var våken mesteparten av tiden. Forresten, hvis du sitter med vidåpne øyne nå og nesten satte kaffien i halsen etter å ha lest første setning kan jeg trøste deg med at det ikke var Dennis sin barnedåp, men søskenbarnet hans, Odin, sin.

Det er ikke Dennis sin tur før den 7.mai! Selv om det er relativt tidlig det også.

Veldig gøy å bli invitert i dåp nå når Dennis snart skal døpes også. Da ser vi liksom alt med helt andre øyne! Vi får sett hvordan selve døpingen foregår, vi får inspirasjon til hva vi vil gjøre på samme måte i selskapet etterpå og ikke minst hva vi vil gjøre annerledes.

En veldig koselig dag!

Smokkelenke til påsken!

 • 02.04.2017 kl. 10:07

Okei, hvor søtt er det ikke med ei helt gul smokkelenke nå som påsken er rett rundt hjørnet? Jeg vet i hvertfall at min kjære Dennis skal få bære denne smokkelenken hele påskeferien. Det gjør liksom noe med stemningen også - for ikke å snakke om at det er supersøtt. Han blir nesten en liten påskekylling! Hihi. Om du ønsker kan jeg lage ei gul smokkelenke til deg også!

Prisen er 100,- og for å bestille kan du legge igjen en kommentar i dette blogginnlegget eller sende meg en melding på facebooksiden min som du finner her.

Kunne du tenke deg ei gul smokkelenke til påsken?

3 ting jeg elsker med å være mamma!

 • 01.04.2017 kl. 18:30

- Å bli mamma og starte sin egen familie er nødt til å være meningen med livet -


Etter at jeg ble mamma har jeg kjent på så mye kjærlighet og lykke at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. For til tross for mye sykehusbesøk og lite søvn har jeg faktisk aldri hatt det bedre. Jeg kunne ramset opp flere tusen punkter med hvorfor jeg elsker å være mamma, men det ville blitt altfor mye, så jeg skal prøve å holde meg til tre!

Nå vet jeg at Dennis er altfor liten til å smile skikkelig altså, og at de «smilene» han har flere ganger til dagen kun er tilfeldigheter og ukontrollerte sammentrekninger i musklene, men hjertet mitt smelter likevel hver eneste gang han trekker på smilebåndet! På bildet over her fikk jeg jo faktisk fanget det på kamera også.

Stort sett hver eneste morgen ligger Dennis, Christopher og jeg og bare koser med hverandre i sengen. Det er noe av det koseligste jeg vet om og hadde det ikke vært for at vi hadde ting å gjøre på dagtid kunne jeg ligget sånn hele døgnet. Da ligger Dennis i midten og lager sine koselyder mens Christopher ligger på ene siden og holder en arm rundt meg og den andre rundt gullgutten. Jeg ligger på andre siden og bare nyter dette øyeblikket mens jeg prater med prinsene mine.

Siste punktet må definitivt være å ha Dennis sovende på magen på brystet mitt. Dette er noe han elsker, og han krøller seg sammen til en liten ball mens han ligger der og drømmer søtt. Slik kan vi sitte i timevis!

Hva elsker du med å være mamma?

Bakt potet med deilig fyll!

 • 01.04.2017 kl. 13:30

Trenger du litt inspirasjon til den kommende ukens middagsplanlegging? Eller kanskje du ikke vet hva som frister i dag? Denne retten her smaker helt fantastisk og tar bare 10 minutter å lage. Til tross for at det er bakt potet - noe du kanskje tenker tar en evighet? Men neida, med et triks og to har du bakt potet med masse deilig fyll på bare ti minutter. Oppskriften ser du under.

Du trenger:

Ønsket antall poteter (er de store kan du beregne ei potet til hver person ettersom det er så mye godt fyll) Til én person: ei potet, to små eller ei stor gulrot, ei pølse, en halv boks maisen liten løk, 1 ts gressløk, 3 ss rømme, 3 ss salsa


Slik gjør du:

Start med å skjære potetene i to, stikk så mange hull i hver potet med en gaffel. Surr potetene inn i plastfolie og bak dem i mikroen i 8-10 minutter.

Samtidig som potetene står i mikroen kan du skjære opp løken, gulroten og pølsen. Stek så alt i stekepannen i litt olje til løken er gyllen.

Når potetene er klare er egentlig retten ferdig, det er bare til å legge alt klart på fatet. Pakk gjerne inn potethalvdelene inn i litt aluminiumsfolie både for å få den «bakt potet looken» men også for å holde litt ekstra på varmen.

Skjær ut ei spiseskje med potet midt i poteten og legg så litt av grønnsak- og pølseblandingen oppi hullet.

Legg maisen over der igjen.

Før du topper det hele med salsa, rømme og litt gressløk! Vips så var retten klar!

Veldig enkelt, veldig godt og ikke minst ser det utrolig delikat ut!

Synes du det ser godt ut?

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no