LinnThereseDagsland -

Slik tror jeg han kommer til å reagere!

 • 28.02.2017 kl. 17:07

Dette vakre lille vesenet er jeg på besøk hos i dag! Lillebroren min, faktisk. Liten, hvit, spretten og full av energi. Det er så gøy å se hvordan han inni mellom koser med magen, prøver å slikke meg opp eller legger seg til å sove på fanget mitt. Jeg innbiller meg at det er fordi han merker at jeg har en liten en i magen, men for alt jeg vet kan det hende han bare tror jeg har spist veldig mye det siste halve året også...

Lille, snille Milo. Du kommer til å bli den aller beste onkelen i hele verden. Det er jeg sikker på! Og jeg gleder meg til å se hvordan du reagerer når du får møte Dennis for aller første gang. Jeg er ganske sikker på at du kommer til å være veldig nysgjerrig, men samtidig forsiktig. Du kommer til å snuse på han, kanskje slikke litt, men jeg tror også du kommer til å ta et par skritt tilbake og danse! Akkurat slik du gjør hver gang du blir veldig glad.

Når du har fått blitt kjent med han og vet at han kommer til å være en del av familien vår tror jeg du kommer til å legge deg ved siden av han når du skal ta deg en lur. Jeg tror du kommer til å passe på Dennis, og ikke minst være tålmodig med han når han begynner å dra deg i halen.

Det eneste jeg er helt sikker på, er at dere kommer til å bli bestevenner, du og Dennis.

7 enkle og gode middagstips!

 • 27.02.2017 kl. 19:36

Står du fast i matveien? Kanskje sliter du med å planlegge ukens middager fordi du føler det bare blir de samme rettene om og om igjen. Vel, da har du klikket deg inn på riktig innlegg, for her finner du hele syv ulike, gode middagsretter! Finn frem penn og papir og skrible ned hva du trenger til disse middagene så er du allerede godt i gang. Her finner du nemlig en veldig variert og god ukesmeny med alt fra vegetarretter til supper og selvsagt noen klassikere med rødt kjøtt.


- Ukesmeny uke 9 -

Mandag - enkel og god grilltallerken

Okei, så er det kanskje ikke helt sommer og grillsesong enda, men vi er da på god vei! Denne enkle retten lages inne på stekepannen, men likevel får man den gode grillfølelsen av å spise det. Absolutt en fin start på uken!

Tirsdag - spicy gulrotsuppe med kylling

Dere aner ikke hvor stolt jeg var etter å ha disket frem denne retten. Den ble så ekstremt mye bedre enn forventet at jeg endte med å dele oppskriften til tross for at bildene er tatt med et dårlig mobilkamera. Suppen er tykk og god med en deilig blanding av gode smaker. Suppe-tirsdag!

Onsdag - Falafel med ris og tomatsaus

Det nyeste innslaget i «mat»-kategorien; deilig og asiatisk falafel! Denne var bare så god at jeg var nødt til å ta den med i ukesmenyen til tross for at det bare er seks korte dager siden jeg spiste den sist! Helt klart å anbefale - både til dere som til vanlig elsker asiatisk, men også til skeptikerne. Denne retten tror jeg nemlig alle liker.

Torsdag - Ovnsbakt og fyllt paprika!

Mmm, det er nesten ingenting som smaker så godt som ovnsbakte grønnsaker, og jeg må innrømme at ovnsbakt paprika med masse deilig full inni må være en av mine favoritter. Det er ei god stund siden jeg lagde denne retten sist, så nå begynner det absolutt å bli på tide igjen!

Fredag - Spicy kyllingpizza

Nå blir det en del kyllingretter blandet med sterke smaker - men det må jeg ærlig innrømme at er to av mine favoritter innen matverdenen; kylling og sterk mat. Denne pizzaen er ekstremt sprø, saftig og kjempe god. Perfekt mat på fredagskvelden!

Lørdag - Sunne kyllingnuggets med salat

Kanskje ikke nødvendig å ha en sunn rett på en lørdag tenker du kanskje? Men der tar du skrekkelig feil. Denne retten her smaker nemlig  usunt og godt. Kyllingnuggetsene er til og med bedre enn de fra McDonalds, og la oss være ærlige, det skal litt til..? ;-) Prøv dem da vel!

Søndag - Bakt søtpotet med tilbehør

Vi avslutter uken med nok en vegetarrett, og denne smaker helt fantastisk godt. Her snakker vi grand finale altså! Godt for munnen, godt for miljøet og godt for kroppen. Søtpotet er en ekstremt næringsrik grønnsak som jeg absolutt bør bli flinkere å inkludere i middagene. I tillegg til de gode næringsstoffene er det heller ingen hemmelighet at den smaker himmelsk - spesielt når den er bakt!


Klikk på bildene for å komme til de forskjellige oppskriftene!

Gravidoppdatering: uke 37

 • 27.02.2017 kl. 14:19

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 37, og er med andre ord 36 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Nå er det faktisk kun 31 dager igjen til termin - det blir så spennende å se når lillegull velger å melde sin ankomst!

Babyen er så stor som: En såkalt voksagurk i følge google da jeg skrev inn «winter melon» som er det engelske navnet. Men dette betyr altså at lille i magen er hele 46 centimeter lang, 2.79 kilo i starten av denne uken og 2.97 kilo i slutten av denne uken! Med andre ord er han snart tre kilo dersom han er gjennomsnittlig stor!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg definitivt. Dere kan blant annet se litt morgengymnastikk på videoen under her som jeg publiserte tidligere i uken.

Innkjøp: Ukens innkjøp... hm, har egentlig ikke kjøpt inn noe særlig den siste uken. Men vi har fått litt leker og klær av familie!

Utstyr: Nå mangler vi ingenting! Så han kan egentlig bare komme.

Ukens cravings: Tror jeg er nødt til å si sjokolademelk denne uken også! Kjøpte inn to 18 pk med sjokomelk uken som var ettersom de var på tilbud - og jeg må si meg meget fornøyd med det kjøpet der. Det er så ekstremt godt!

Plager: Har hatt ekstremt mange sterke kynnere, og faktisk noen modningsrier, hele helgen. I dag morges gikk også slimproppen igjen, så nå virker det som kroppen gir beskjed om at han gjør seg klar for å komme ut. Ellers er det det vanlige med oppkast, kvalme, halsbrann og bekkenet. 

Kjønn på babyen: En liten gutt!

Denne lille boksen dere ser til venstre i bildet poppet plutselig opp i dag! Så spennende, nå nærmer det seg.

Hvordan sover du om natten: Litt opp og ned, men våkner som regel en gang og to i løpet av natten. De siste dagene har jeg riktignok våknet av både kynnere og vondt i ryggen i tillegg til doturene mine! Godt det ikke er så lenge igjen nå, og enda bedre er det at det er lenge til jeg skal gå gravid igjen, haha! I hvertfall 2-3 år.

Fødselsforventninger: For min del kan den egentlig bare starte nå. Jeg gleder meg til smertene! Det høres jo helt sinnsykt å si det, men det er sant, haha. Bring it on - jeg er klar!

Humør: Tror egentlig det har vært ganske greit jeg. I hvertfall om man tar i betraktning at jeg er høygravid, haha.

Neste kontroll: 8.mars hos jordmor, men jeg må innrømme at jeg har en følelse av at den kommer til å bli avlyst. Tror lillegutt kommer før den tid. Så nå blir jeg sikkert dritskuffet om halvannen uken når jeg finner ut at jeg må på denne kontrollen likevel, haha. Tenk om jeg til og med må gå over termin - tror jeg kommer til å dø av utålmodighet. Nei, jeg satser på at det skjer noe snart, så får jeg heller ta den skuffelsen om noen uker dersom det viser seg at det bare er kroppen som spiller meg et puss.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Ukens spørsmål #10

 • 26.02.2017 kl. 20:12

Lurer på hva din start vekt var før graviditeten å hvor mye du har lagt på deg?

Da jeg ble gravid hadde jeg akkurat gått på fitnessdiett i flere måneder, og kroppen la derfor superfort på seg med det samme jeg begynte å spise normalt igjen. Men da jeg ble gravid veide jeg 71 kilo, og i løpet av svangerskapet har jeg så langt lagt på meg hele 26 kilo!

Hvordan er din plan for åsså bli klar for bikini fitness :)?

Planen er å ta det med ro etter fødselen. Med andre ord blir det ikke rett på gymmet dagen jeg kommer hjem fra sykehuset, men heller starte litt rolig med å gå lange trilleturer etc, og når jeg føler meg klar for det (mest sannsynlig etter 6 uker, som de anbefaler) starter jeg med styrketrening igjen. Da er planen å trene masse og spise sunt og variert! Men bare så det er sagt helt til slutt; så er det bodyfitness jeg satser på - ikke bikinifitness.

Nå skal du sikkert være hjemme en god stund, men hva er drømmeyrket ditt? :)

Det stemmer! Jeg skal være hjemme til august 2018, når Dennis begynner i barnehagen. Da går jeg tilbake til å jobbe i barnehage, og der trives jeg veldig godt, så kan egentlig kalle det drømmeyrket mitt. Men hvis du er på jakt etter noe litt mer spennende har jeg også alltid hatt en drøm om å jobbe som brannkonstabel!

Hei Linn Therese! Jeg er stor fan av bloggen din, og gleder meg hver gang du poster innlegg. Jeg ble kjempeglad på dine vegne da du la ut at du var gravid! Jeg bare lurte på om kanskje etter at du har født, at du skriver en "min fødselshistorie" her på bloggen!

Så utrolig hyggelig å høre! Ja, det vil jeg helt klart gjøre. Selv elsker jeg også å lese andres fødselshistorier.

Hvor har du kjøpt den pysjamasen?

Den fikk jeg i gave, så det vet jeg dessverre ikke. Men kanskje noen av dere andre her inne vet?

Edit: Den er kjøpt på sparkjøp!

Jobber du eller er du sykemeldt noe/har du vært det dette svangerskapet?

Jeg jobber ikke, og har ikke gjort det siden rett før jul. Jeg jobbet noen måneder i barnehagen jeg er ansatt i, men dit skal jeg ikke tilbake igjen før august 2018. Om du ønsker å lese mer om jobbsituasjonen min og hva dette egentlig går ut på så har jeg skrevet utfyllende om akkurat det i et eget innlegg her.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

DIY: slik lager du sengegavl selv!

 • 25.02.2017 kl. 14:00

Å lage egne møbler er noe som krever tålmodighet, kreativitet, masse inspirasjon og nøyaktighet. Jo mer du har av disse, jo bedre blir som regel resultatet. Til gjengjeld, sparer du penger og får et møbel fylt med personlighet. I tillegg vil du nok kjenne på mestringsfølelsen en god stund etterpå, og det kan man ikke få nok av. I dette innlegget har jeg forklart dere hvordan jeg lagde sengegavlen min.

Du trenger:

2 sponplater fra obs bygg (jeg kjøpte disse til 99,- per stykk), ei lysdempende gardin i ønsket farge, et ullpledd med litt tykkelse, 3 pakker med dekorstifter fra clas ohlson, målebånd, hammer og småspikre (eventuelt stifter)

Slik gjør du:

Start med å legge sponplatene helt inntil hverandre, og spikre dem sammen i midten.

Når dette er gjort legger du ullpleddet over slik at det dekker hele platen, og så spikrer du det fast i hvert hjørne. Pass på at du strammer det godt opp, og ha gjerne en spiker i hver av langsidene også.

Legg så gardinen over der igjen, og spikre en spiker i hvert av de to nedre hjørnene. Pass på at gardinen ligger stramt over når du slår i den andre spikeren.

Snu så platen. På dette punktet er det lettest om du får hjelp av noen, for da kan dere holde platen oppreist mens dere slår fast. Da er det lettere å få det fint. Start i det ene nederste hjørne og jobb deg rundt. Slå i spikere på baksiden av platen, men husk å stramme gardinen godt først slik at resultatet ikke blir rukkete og løst.

Nå er du ferdig med selve sengegavlen, så da er det bare pyntingen igjen! Slå dekorstiftene i en fin firkant litt innenfor kanten på sengegavlen. Her er det viktig at du bruker målebånd slik at du får et jevnt og fint resultatet. Mål avstanden mellom hver av stiftene, men også avstanden fra kanten på gavlen. Det krever litt tålmodighet og nøyaktighet men er du nøye blir resultatet superbra.

Nå er du ferdig! Slå i så mange dekorstifter du ønsker. Selv stoppet jeg omtrent førti centimeter fra bunnen ettersom bekkenet mitt skrek etter å ha sittet så lenge på bakken og hamret. Jeg klarte meg derfor med bare to pakker dekorstifter, men om du ønsker å fortsette mønsteret helt ned til kanten trenger du tre.

Lykke til!

Morgengymnastikk på video!

 • 24.02.2017 kl. 15:29

Hver eneste morgen driver Dennis med morgengymnastikk i magen. Altså han beveger seg veldig mye ellers i døgnet også altså, men denne morgengymnastikken er liksom blitt en rutine! Presis klokken ti over halv ni HVER ENESTE MORGEN begynner han å romstere inni der. En ganske deilig følelse egentlig, ettersom disse morgenbevegelsene er så myke og rolige.

Han driver nemlig og beveger seg mellom klokken ett og halv to hver eneste natt også, men disse bevegelsene er mye hardere og ofte vonde. Disse morgenbevegelsene derimot er bare myke, deilige bevegelser. Herlig! Se gjerne videoen under.

Har du en liten i magen? Merker du at han eller hun har faste bevegelsesmønstre?

Store forandringer på soverommet!

 • 23.02.2017 kl. 21:42

De siste nettene har faktisk Christopher og jeg flyttet ut i stuen. Vi har hatt senga vår plassert midt på stuegulvet mens han har tatt seg av malingen inne på soverommet. Vi har nemlig lenge planlagt å pusse opp dette rommet, og nå som det nærmer seg termin med stormskritt fant vi ut at vi er nødt til å få rumpa i gir så vi blir ferdige til sjefen ankommer.

Christopher har derfor stått på som en helt og malt både vegger og lister der inne, og i dag var det tid for å flytte møblene inn igjen. Et nytt garderobeskap har vi også kjøpt oss, så nå mangler vi bare nattbord!

Sengegavlen dere ser på bildet her har vi faktisk laget selv! Veldig stolt over å kunne si at jeg faktisk har gjort mesteparten helt på egenhånd - selv om jeg er høygravid! Det finnes ingen unnskyldninger, hehe. Trengte bare litt hjelp av min kjære til få de tunge platene sammen, dra-hjelp for å få stoffet stramt og fint, og til slutt hjelp til å bære den inn og på plass.

Jeg skal vise dere steg-for-steg hvordan jeg lagde den slik at dere kan prøve selv også, men det får bli til helgen! Nå skal vi slappe av en liten stund før vi skal inn på det vakre og nyoppussede soverommet vårt. Gleder meg til å få de siste detaljene på plass slik at det blir helt ferdig.

Hva synes du så langt?

Giveaway: hjemmestrikket sett!

 • 23.02.2017 kl. 14:00

Konkurransen er avsluttet!

Mormor er som dere vet tidenes strikkemaskin, og nå har hun strikket enda en romper som gis vekk til en av dere! Denne gangen følger det også med langlue. Se bare hvor vakkert dette settet er, og ikke nok med det, men ettersom det er hvitt passer det både til jente og gutt.

For å delta i konkurransen må du:

like facebooksiden min

Dele dette blogginnlegget på facebook (det skal være en del-knapp) rett under her.

Og deretter legge igjen en kommentar der du skriver at du ønsker å være med i konkurransen.

LYKKE TIL!

Så mye veier Dennis nå!

 • 22.02.2017 kl. 16:46

Som dere kanskje fikk med dere skulle vi på vekstestimering på sykehuset i dag. Dette for å kontrollere at Dennis ikke har store vekstavvik ettersom symfyse-fundusmålet mitt er (var ettersom det har sunket litt) så høyt. I følge det skjemaet har nemlig livmoren min et vekstavvik på 97,5 persentil! Det vil si at 97,5 % av alle gravide kvinner har mindre livmor enn meg, og kun 2,5 % har større.

Dette gjorde at jordmoren min ble litt bekymret for at Dennis skulle være like stor, for da er det naturligvis mye større sannsynlighet for at det skulle oppstå komplikasjoner under fødselen. Jeg var derfor veldig spent i forkant av timen i dag, og den nøyaktige ultralydmålingen viste at Dennis veier akkurat 2684 gram nå! Dette var kun et vekstavvik på 5%!

Så med andre ord er han nesten så gjennomsnittlig som han kan bli. Gjennomsnittlig vekt for babyer som er i uke 35+2 er nemlig 2550 i dag. Lille, sterke gutten min var ellers helt frisk og han viser at han er veldig sterk allerede! Han lager nemlig pustebevegelser med lungene sine, puster inn og ut fostervann bare for å øve seg på bevegelsen - og dette er vist et veldig godt tegn som vanligvis ikke viser seg så tidlig!

Det var veldig koselig å hilse på han igjen, og nå håper jeg at jeg snart får se han i virkeligheten også, ikke bare på en skjerm med svart-hvitt bilde.

Har du vært på vekstestimering før? Hvor stor var ditt lille mirakel?

Deilig, asiatisk falafel!

 • 21.02.2017 kl. 20:03

Da jeg skrev handlelisten for denne uken fristet det av en eller annen grunn med litt asiatisk mat. Jeg planla derfor to forskjellige asiatiske retter, og her har dere oppskriften på den første av dem. Det er faktisk en vegetarrett, men den smaker helt nydelig og man savner absolutt ikke et innslag av kjøtt - det gjorde i hvertfall ikke jeg.

Når det kommer til ingredienslisten må du ikke bli skremt av den, for halvparten er bare krydder!

Du trenger:

2 bokser kikerter, 1 gul løk, 2 fedd hvitløk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts chilikrydder, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts tandoori, 3 blader fersk basilikum, 2 bokser hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 dl matfløte, 1 pose ris, nanbrød

Slik gjør du:

Hell vannet av kikertene, og ha dem i en bolle med et knust fedd hvitløk, 1/2 hakket løk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts paprikapulver, 1/2 ts chilipulver, 1/2 ts tandoori og finhakket basilikum.

Mos alt med en stavmikser. Er deigen perfekt så er det bare å forme små kuler av den, er den litt for våt så tilsett 2-3 ss hvetemel, er den litt for tørr så tilsett noen dråper vann. Her er det bare å prøve seg frem!

Stek falafel-bollene på middels varme i ei stekepanne med litt olje til de blir helt faste med et tynt og sprøtt lag.

I mellomtiden koker du posen med ris. Ha boksene med hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 fedd knust hvitløk og andre halvdel av den hakkede løken i en gryte. La det hele stå å småputre til løken er blitt myk, og mos så den varme blandingen med en stavmikser. Tilsett 1 dl matfløte og smak til med salt og pepper.

Sett nanbrødet i stekeovnen i det du tar tomatblandingen av stekeplaten for å mose den. Server så denne deilige retten med ris nederst, tomatsaus over og falafel-boller helt på topp. Oppskriften bør holde til å mette tre mager!

Dette hadde jeg til middag i dag, og magen ble veldig glad etter å ha blitt servert en deilig, asiatisk vegetarrett som er nokså enkel å lage. Anbefales på det varmeste!

Synes du det ser godt ut?

Gravidoppdatering: uke 36

 • 21.02.2017 kl. 17:43

Så var vi kommet til uke 36, og selv om denne siste tiden er skikkelig tung er det godt å se at det sakte men sikkert går fremover likevel!

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I går gikk jeg inn i svangerskapsuke 36, og er med andre ord 35 uker + 1 dag på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Skremmende lite, wæ! Kun 37 dager igjen til termin.

Babyen er så stor som: Visstnok en honningmelon. Han er 45 centimeter lang fra topp til tå, og veier 2,59 kilo i starten av uken og 2,76 kilo i slutten av uken. Han begynner virkelig å få det trangt der inne nå. Det tror jeg både han og jeg merker!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, absolutt! Nå når han har blitt så stor kjenner jeg hver minste bevegelse han gjør. Om han så bare flytter litt på armen sin dytter den veldig hardt mot innsiden av magen min, og jeg kjenner det derfor ganske godt! Det skal likevel sies at bevegelsene kjennes veldig annerledes ut for tiden. Nå er de mye mer seige og langsomme enn de dyttende og raske bevegelsene jeg kjente for bare noen uker siden.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være denne pysjamasen og det søte badehåndkle han fikk av oldemoren og oldefaren sin.

Utstyr: Mangler ingenting, og det føles godt! Nå kan han bare komme. Eller, fint om han venter et par dager slik at vi får gjort oss ferdig med oppussingen på soverommet og får flyttet sengen inn dit igjen. Nå sover vi jo faktisk i stuen, haha! Men når jeg tenker meg om kan Christopher gjøre det mens vi ligger på barsel også, sååå - han kan egentlig bare komme NÅ.

Ukens cravings: Sjokolademelk! Det eneste som frister av mat for tiden er påsmurt horn og sjokolademelk. Matlysten er en vits om dagen, og jeg får nesten ingenting ned. I går spiste jeg ett måltid, og så langt i dag har jeg spist et halvt horn... Ikke bra!

Plager: Med tanke på alle kontrollene vi har vært på denne uken vet jeg ikke om jeg orker å ramse det opp engang - det er så mange! Alt fra magesmerter til kvalme, halsbrann, bekkenvondt, høy puls og høyt blodtrykk. Lite matlyst kan jeg vel kanskje også ramse opp her? Huff, tror vi stopper der, ellers blir det veldig negativt her inne - og det vil jeg ikke!

Kjønn på babyen: En liten prins!

Hvordan sover du om natten: Stadig mer og mer urolig. Det er litt rart hvordan kroppen forbereder seg på alle våkennettene som venter allerede nå. Jeg kjenner bare at jeg gleder meg til jeg faktisk har en grunn til å våkne så mange ganger i løpet av natten - når Dennis trenger meg enten for mat, kos eller noe annet. Nå virker det bare meningsløst å ikke få sove skikkelig ut. Også går det også veldig mye ut over energinivået resten av dagen - for ikke å snakke om alle timene som går til å prøve å sove litt ellers i døgnet.

Fødselsforventninger: GLEDER MEG! Uansett hvor vondt det kommer til å gjøre så vil jeg bare at fødselen skal sette i gang nå. Jeg er rimelig klar for å bli ferdig med denne graviditeten, og det blir noen år til jeg skal gå gravid igjen - det kan jeg love dere!

Humør: Altfor negativt dessverre. Skal prøve å skjerpe meg!

Neste kontroll: Allerede i morgen! Da skal vi til vårt andre hjem - sykehuset - for å få en vekstestimering av Dennis. I går kveld ble han estimert til å være 2500 gram, men på onsdag kommer de til å gjøre det enda mer nøyaktig, så gleder meg til å se hvilket resultat de kommer frem til da. Tenk at han allerede er oppe på en normalfødselsvekt (2,5-4,5 kilo er nemlig området som regnes som normal fødselsvekt)!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Mine drømmedestinasjoner!

 • 20.02.2017 kl. 18:33

Det er kanskje flere enn meg som er skikkelig reisesyke på denne tiden av året? Vel, her i hus blir det nok ingen sydenferie dette året, i hvert fall ikke til sommeren, på grunn av vårt nyeste familiemedlem. Litt enklere å kjøre på tur med en liten baby på noen få måneder enn å måtte styre med fly, hotell og hele den biten. Så sverigetur i bil blir vår sommerferie i år - men det blir nok helt topp det også!

På et senere tidspunkt i livet derimot har jeg bestemt meg for at jeg er nødt til å oppleve enkelte reisemål, og de ser dere under her.


- Mine drømmedestinasjoner -

Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News/REX (4231357h)
Red bush seashore
Red bush seashore, Panjing, Liaoning Province, China - Nov 2014

- Panjin Red Beach China - 

Dette er ei såkalt «rød strand» i Kina, og man skulle tro ei rød strand besto av hav og rød sand - ikke sant? Men neida, på denne stranden finner du ikke et eneste sandkorn! Hele Panjin Red Beach består nemlig av en type sjøgress som vokser opp til våren hvert eneste år, og som er grønt om sommeren men så farges rødt mot høsten. Tenk så sinnsykt eventyrlig å oppleve en elvesafari langs disse kanalene!


Herd of elephants in african savanna at sunset

- Sør Afrika -

Okei, dere har sikkert fått med dere at vi bestilte tur til Sør Afrika i fjor vår, som skulle finne sted i januar i år? Vel, ting gikk så absolutt ikke etter planen, jeg ble jo gravid, og kunne dermed ikke reise så langt. Avbestillingsgebyr hadde jeg betalt for, men den gjaldt ikke ved graviditet. Selv om jeg til og med fikk legeerklæring på at jeg ikke kunne reise med fly så sent i svangerskapet. Uansett - vi skal til Cape Town en eller annen gang, og oppleve dette nydelige landskapet med både hvite sandstrender, blått hav og grønne fjell - for ikke å snakke om alle de majestetiske dyrene.


- Machu Picchu Peru -

"Det gamle fjellet", også kjent som Inkaenes tapte by ligger 2200 meter over havet, og består av rundt 200 ruiner som tidligere var bebodde byggverk, gårdsplasser, palass og templer. Grunnet den unike beliggenheten og de geologiske trekkene ble dette i gamledager brukt som en ferieby i Peru, og det sies også at silhuetten av fjellkjeden bak symboliserer ansiktet til en inka som ser opp mot himmelen. Fascinerende! Peru... En vakker dag kommer vi og besøker deg!


- Lavender fields, Provence France -

Altså, bare se på det her! Lillafargede lavendelbusker så langt øye kan se. Hadde jeg reist på ferie her en gang så hadde jeg helt klart tatt med meg lille Dennis og min kjære Christopher ut for å spise både frokost, lunsj, middag og kveldsmat på lavendelbusk-piknikk hver eneste dag! Tenk noe så romantisk.


- Namib Desert i Sossusvlei Namibia -

Afrikansk natur... Jeg får bare ikke nok! Nå vil jeg besøke en skikkelig ørken; stå på bunnen av verdens største sanddyner og bli påminnet om hvor liten jeg er.. Før jeg selvsagt klatrer til topps og ser utover hele det oransjefargede landskapet. OG ikke minst knipser bilder som en gal.


- Seven Colored Earth of Chamarel, Mauritius -

Mauritius har alltid vært en drømmedestinasjon, men nå har jeg funnet enda en grunn til å besøke paradiset... I Chamarel kan man nemlig besøke et sand-dyne område av vulkansk sand som gjør at sanden lyser opp i hele syv forskjellige farger når det er sol på himmelen! Fargene glitrer i sola og man ser tydelig variasjonene mellom gult, rødt og lilla. Bare se på bildene under her - noe så vakkert!


UYUNI, BOLIVIA - JANUARY 11: Tourists enjoy landscape at the Salar de Uyuni or Uyuni Salt Flat during Day 7 of the 2014 Dakar Rally on January 11, 2014 in Uyuni, Bolivia. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

- Salar de Uyuni, Bolivia -

Velkommen til verdens største saltslette! For 40 000 år siden var dette en stor innsjø, men i dag har vannet tørket ut og etterlatt seg to mindre innsjøer og to digre saltsletter som under regntiden kan bli dekket av flere desimeter dypt vann. På en vindstille solskinnsdag blir dette området som tatt rett ut fra et eventyr. Bare se på disse bildene! Hvorfor har jeg ikke vært her på jeepsafari allerede?


- Kauai, Hawaii -

Trenger jeg å utdype meg? Kauai er Hawaiis nordligste og fjerde største øy, mest kjent som "The Garden Island" med sine store regnskoger og majestetiske kyst. Fy fader her snakker vi drømmedestinasjon. Hadde ikke takket nei til å nyte en kokosnøtt og to her! Slikke sol på formiddagen, for så å pakke sekken og dra på oppdagelsesferd i jungelen på ettermiddagen! Virkelig en drømmereise.


Så ekstremt fargerikt, og ikke minst mye å oppleve. Man får i hvertfall med seg mange flere opplevelser hjem i kofferten om man velger disse litt utradisjonelle reisemålene istedenfor å reise til de typiske sydenplassene i Bulgaria og Tyrkia hvert eneste år.

Fortell meg gjerne hvilke av disse reisemålene du gjerne vil besøke! Eller har du besøkt noen av dem allerede kanskje?

Innlagt på sykehuset i natt!

 • 20.02.2017 kl. 14:35

Bloggmotivasjonen, livsgnisten og ikke minst energinivået mitt er bare «bånn i bøtta» for tiden. Jeg er så sliten og lei. Vurderte å droppe å fortelle dere at jeg ble innlagt på sykehuset i natt, kun fordi jeg vet at jeg er nødt til å skrive en del for å fortelle det - og når til og med det er slitsomt sier det litt om hvor lite energi jeg egentlig har. Jeg som pleier å elske og skrive.

Uansett, det begynte lørdagskveld. En vond smerte nederst i magen. Jeg tenkte ikke så masse over det, annet enn at jeg la meg for kvelden og prøvde å sove det bort. Lillegull var like aktiv som han pleier, så jeg ble ikke bekymret. Da jeg våknet i går morges var smertene der fremdeles, og utover dagen ble de egentlig bare verre og verre.

Rundt klokken 15 bestemte vi oss for å ringe føden for å høre hva dette kunne være. På dette tidspunktet klarte jeg ikke å gå oppreist uten at ei sinnsyk smertebølge skylte over meg. Smertene ble verre når jeg sto, og enda verre igjen når jeg løftet føttene. Jordmoren på føden ba oss komme inn på en kontroll.

Da vi kom inn ble det tatt en urinprøve som gav litt utslag på to stoffer, etterfulgt av ctg (som er et apparat som kobles til magen for å overvåke babyens hjertefrekvens). Det viste seg at pulsen til Dennis var veldig høy, og stigende, noe som betydde at han var tydelig stresset. Pulsen var helt oppe i 180-190 slag i minuttet, uten at han bevegde noe særlig på seg (så det var altså ikke det som skapte den høye pulsen).

Da de sjekket blodtrykket mitt fikk de bakoversveis over hvilken puls jeg hadde. Blodtrykket var også litt høyt, men der fikk jeg aldri høre noe tall. Pulsen min derimot var på 160 til tross for at jeg hadde ligget i 20 minutter på en benk og slappet av. Jeg følte meg verken engstelig eller bekymret, men likevel slo hjertet mitt altfor fort. 

Jeg ble koblet fra ctg-en og sendt videre til en lege som ville ta ultralyd for å ta en enda mer nøyaktig titt på babyen. Igjen så alt fint og normalt ut - bortsett fra den høye pulsen såklart. Etter rundt en halvtime på ultralydbenken var det tilbake til det forrige rommet for ctg enda en gang. Denne gangen var heldigvis Dennis litt roligere, men fremdeles for høy puls i forhold til hva de egentlig ønsket.

Det kom ei dame opp fra labratoriet for å ta noen blodprøver for å prøve og finne ut hva som var galt, men disse resultatene måtte vi vente i to timer på å få. Vi satt derfor på dagligstuen i mellomtiden, og jeg fikk beskjed om å la være å spise tilfelle de plutselig måtte ta keisersnitt for å få barnet ut.

Heldigvis slapp de det! Resultatene på blodprøvene var fine, men de viste at jeg hadde en infeksjon i kroppen. Men riktignok ikke så ille at det var alvorlig. Vi ble derfor sendt hjem igjen med lav terskel for å ta kontakt igjen, og vi ble bedt om å ringe igjen dersom smertene i magen ikke gav seg utover kvelden/natten.

Rett før midnatt ringte vi igjen. Smertene i magen var enda like vonde. Da vi kom inn ble det gått igjennom samme prosedyre. Urinprøve først, så ctg, og underveis i ctg-målingen ble det tatt blodtrykk og puls på meg. Alt gikk ganske bra helt til de så resultatet fra blodtrykk- og pulsmålingen. Plutselig løp jordmoren ut og kom tilbake med en lege. Legen løp ut igjen samtidig som jordmoren ble igjen hos meg, pratet med meg, målte temperaturen min, lyttet på hjertet mitt og en del andre undersøkelser.

Den samme legen kom andpusten tilbake bare et par minutter senere, da hadde hun med seg ei gigantisk sprøyte og en stor maskin med ti tusen ledninger på. Først tok hun en blodprøve i fra hovedpulsåren min gjennom håndleddet - noe som forresten gjorde fryktelig vondt, og så begynte hun å klistre på noen runde plaster over hele kroppen min. 

I andre enden av rommet gikk Christopher frem og tilbake og var tydelig stresset over hele situasjonen samtidig som han oppdaterte mamma på telefonen underveis. Legen koblet en ledning fra det store apparatet til hver av plastrene hun hadde klistret over kroppen min, og så begynte den å dure. Alt dette samtidig som babyens hjerterytme ble overvåket på ctg-en.

Denne store maskinen var tydeligvis til for å overvåke hjertet mitt og prøve å se hvorfor det slo så fort. Legen var både bekymret for at jeg skulle besvime på grunn av den høye pulsen, at jeg ikke i fikk i meg nok oksygen og at det var derfor det slo så fort, eller at babyen i magen skulle overanstrenge det lille hjertet sitt.

Hun fant likevel ingen grunn til at det slo så fort på hjertemaskinen, så da ble vi med inn til ultralyd etterpå. Jeg var fremdeles koblet til ctg når hun tok ultralyd, fordi de ville overvåke babyen hele tiden. Ultralyden viste også at alt var normalt (bortsett fra pulsen selvsagt). Når Dennis plutselig sovnet underveis i ultralyden kom det enda ei jordmor løpende med et glass iskald, sterk saft med isbiter for å prøve å vekke han igjen, fordi de likte ikke at han sov når alt var så uvisst.

Når jeg lå med ctg-bånd rundt magen, ble undersøkt med ultralyd og drakk saft kom det inn en sykepleier med mange glass og ei sprøyte. Hun tok enda noen blodprøver i albuen samtidig som alt det andre pågikk før hun forsvant igjen.

Skjermen under er fra ene registreringen i dag morges når pulsen til Dennis hadde gått ned igjen. Fortsatt litt høy, men heldigvis innenfor normalområdet (det hvite feltet). Den grå kurven helt nederst viser sammentrekningene i livmoren min.

Ultralydundersøkelsen ble avsluttet med innvendig ultralyd, hvor de heller ikke fant noe unormalt, og etter det la de meg inn. Da ble jeg lagt inn på ei fødestue og ikke et vanlig rom, og det var fordi det kun var i fødestuene de kunne koble apparatene opp mot skjermen som viste inne på venterommet til jordmødrene. Jeg skulle altså sove med ctg-apparatet på meg slik at babyens puls og trivsel inne i magen ble overvåket hele natten. I tillegg fikk jeg en pulsmåler på meg selv som også var koblet til hele natten.

Før jeg sovnet fikk jeg smertestillende for magesmertene, beroligende for den høye pulsen og sovemedisin for å få kroppen til å slappe helt av. Christopher fikk heldigvis være med meg hele natten, så han lå i sengen sammen med meg og holdt rundt meg helt til jeg sovnet. En veldig god trygghet når alt plutselig ble så hektisk og uvisst.

Han flyttet seg likevel over til en stol etter at jeg hadde sovnet, så her fant jeg han i dag morges.

I dag morges ble det gjort en ny ctg undersøkelse, og den viste at pulsen til oss begge hadde sunket i løpet av natten. De ligger fremdeles helt øverst i normalområdet, men akkurat så lavt nede at de var trygge på å sende oss hjem igjen. Magesmertene forsvant også i løpet av natten.

Så nå er vi hjemme igjen, jeg er super sliten, dritt lei og veldig klar for å bli ferdig med denne graviditeten. Vær så snill, la den siste tiden gå FORT!

Ukens spørsmål #9

 • 18.02.2017 kl. 22:01

Er dere aldri med barnefar sin familie?

Jo, det er vi, men ikke like mye som med min familie. Det har vel kanskje noe med at han har fem søsken mens jeg bare har ei søster. Men vi skal bort dit å spise middag i morgen!

Hvordan ønsker du å føde? (Badekar, vanlig stilling i seng, stående etc..)

Vet du hva, dette lurer jeg veldig på selv også. Jeg tar det veldig som det kommer, og vil nok prøve det meste der og da, og så se hva jeg liker best. Det eneste jeg vet jeg vil er å prøve å stå mest mulig oppreist (ved hjelp av prekestol) i åpningsfasen.

Hvordan viste du at det var slimproppen din som gikk?

Da jeg gikk på do om morgenen lå det en stor slimklump i trusa mi. Akkurat som en fast geleklump, haha, beklager for ekle detaljer - men du spurte! Så søkte jeg på «slimpropp» på google, og da kom det opp bilde av akkurat like klumper - dermed skjønte jeg at det var slimproppen min som hadde gått.

Jeg lurte på når startet du og handle inn ting til baby Dennis?

Det gjorde jeg vel egentlig med det samme jeg fikk positiv test, haha. Men de største innkjøpene ventet vi med til etter uke 12 tilfelle det skulle skje noe. Om du lurer på hva vi kjøpte når finner du dette i gravidoppdateringene som jeg har kategorisert under «graviditeten». Her står det fra uke til uke hva vi har kjøpt og hva som gjenstår å kjøpe. Så det er bare til å bla seg tilbake om det er noe spesielt du lurer på!

Hva pleier ditt blodtrykk normalt å ligge på?

Det har ligget rundt 125/70 hele veien før det plutselig steg til 130-140/80-90. En ganske stor endring som hendte over natten - veldig rart egentlig. Men det er vel også derfor jeg har måttet passe litt ekstra på om jeg får andre tegn på svangerskapsforgiftning.

Hvor har du kjøpt den hyllen og de lyseblå boksene?

Hyllen kjøpte jeg brukt, men vet at den er fra IKEA, og det er også der boksene er kjøpt.

Har du slitt med mensmurringer i korsryggen i graviditeten? Evnt. fra hvilken uke?

Nei, det har jeg faktisk ikke. Har hatt en del mensmurringer nederst i magen nå de siste ukene - omtrent fra uke 30 mener jeg. Ellers er det kun bekkensmerter jeg har hatt i ryggområdet.

Jeg lurte på hvilke nivå du er i på forever å hva du tjener på forever?

Jeg er supervisor, og hva jeg tjener varierer fra måned til måned - alt etter hvor aktiv jeg er med reklamering og jobbing rundt Forevers produkter.

Hvor mye tåler plasten av vann, skraping o.l?

Den tåler vann, men man skal være forsiktig med skraping og lignende. Ikke skjære rett på platen for eksempel, men helt vanlige ting som å dytte en tallerken bortover og slikt gjør ingenting.

Ååh, jeg vil ha stein jeg som benkeplate eller betong. For varmen sin skuld, sånn at jeg kan slippe og tenke meg om når jeg tar ut varm mat fra bakerovnen. Stekebrett eller ildfaste former. Hvordan tåler denne varme?

Da tror jeg nok ikke kontaktplast er det rette valget for deg dessverre. Den tåler varme opp til 40 grader over lange perioder og opp til 70 grader over kortere perioder.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

DIY: forny benkeplaten for 200 kroner

 • 18.02.2017 kl. 12:06

Jeg delte jo bilde av hvor fin benkeplaten vår på kjøkken har blitt nå, og nevnte kort hva jeg hadde brukt for å skifte den ut. Vel, i dag tenkte jeg at jeg kunne forklare ganske nøyaktig hva jeg har gjort og hvordan jeg har gjort det slik at du også kan få det til - og fornye benkeplaten din hjemme for bare 200 kroner!

Du trenger:

En 10 meters lang rull med valgfri kontaktplast (jeg kjøpte min rull her, men ser nå at de er utsolgt. Men dere finner nok lignende ved å søke på «wallpaper» på wish), noe til å dytte kontaktplasten ned med (for eksempel slik man bruker når man tapetserer, ellers fungerer det også ypperlig med en stekespade, haha, det brukte jeg), ei nål, saks og en hårføner.

Slik gjør du:

Klipp først et så langt stykke som du trenger av rullen, men pass på å ta noen centimeter ekstra. Vask så godt av benkeplaten og tørk opp overflødig vann - pass på at det ikke er noe skitt og smuss igjen på platen. Begynn deretter i én ende av kontaktplasten, og ta kun av bakpapiret på et lite stykke om gangen. Bruk stekespaden til å dytte kontaktplasten godt nedtil benkeplaten slik at du unngår luftbobler.

Skulle du likevel få ei luftboble og to kan disse enkelt fjernes ved å stikke ei nål midt i luftboblen og deretter gå over med stekespaden igjen så er luftboblen helt borte.

Hvis du har vanskelige hjørner, utskjæringer eller andre utfordringer der kontaktplasten må strekkes godt for å passe kan du finne frem hårføneren. Om du blåster medium varm luft på kontaktplasten vil den nemlig utvide seg og du kan forme den akkurat som du selv ønsker! Genialt. Bare pass på å ikke blåse for lenge eller dra for mye slik at den blir for utstrekt og tynn.

For å skjøyte kontaktplasten (slik jeg måtte flere plasser der benkeplaten var for bred) legger du bare et nytt lag tett inntil det andre laget, og så skjærer du bort det som er overflødig etterpå. Kontaktplasten skal da ligge kant i kant og gli inn i hverandre. For enda finere resultat finner du frem hårføneren igjen og blåser akkurat i skjøyten samtidig som du presser dem sammen. Da vil den bli enda mindre synlig!

Spør gjerne om det er noe annet du lurer på! Høres det ikke enkelt ut?

Spis ute for kun en hundrings!

 • 17.02.2017 kl. 15:18

Dere som bor her i distriktet har garantert hørt om «Haugesund i 100». En kampanje for å vise frem byens spisesteder, der man kan velge en rett til kun hundre kroner på flere forskjellige restauranter i ei hel uke. Kanskje har dere lignende i andre byer også? Fortell meg gjerne om det i så fall!

Uansett, dette måtte vi selvsagt teste ut. Så i går - som var første dag i denne kampanjen - gikk vi ut og spiste på Brasseri Brakstad hvor vi fikk servert langtidsbakt svinenakke!

Maten smakte nydelig, og når det i tillegg kun koster 100,- per person svarer det seg nesten å spise ute i stedenfor å lage mat hjemme. Absolutt noe jeg anbefaler alle i området rundt Haugesund å teste ut. I morgen skal vi på Himla Godt Spiseri & Bar å teste ut sjettesans-burger. Noe så spennende! Oversikten over alle spisestedene som er med på denne kampanjen, og hvilken rett hver av dem serverer ser dere under her.

Vi var så heldige å få middagen, dessert og drikke spandert av snille morfar ♥ Tusen takk!

Finnes det en slik kampanje der du bor?

10 baby favoritter!

 • 16.02.2017 kl. 21:15

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10

Tidligere i dag falt jeg for fristelsen og skrollet nedover ellos sine babykategorier, og jeg angrer like mye hver eneste gang! De har så ekstremt mye fint som jeg har lyst til å klikke hjem, men lille Dennis har allerede altfor masse klær. I tillegg har jeg både uro og ammepute (faktisk akkurat lik denne ammeputen her, bare i blå). Elefantbamsen øverst i midten har vi også helt lik!

Det eneste jeg egentlig kunne hatt bruk for var leketeppe og babygymmen. Men babygym skal vi prøve oss på å lage selv. Om det prosjektet ikke blir vellykket vet jeg i hvertfall hvor jeg skal bestille fra, hihi. Da blir det denne sauen som plan b!

Hvilke av produktene over her likte du best?

Før og etter bilder av kjøkkenet!

 • 16.02.2017 kl. 16:59

Jeg har hatt lyst til å gjøre noe med kjøkkenet vårt oppe en god stund nå, og etter at jeg så hvor fint det ble nede i leiligheten ble ikke lysten akkurat mindre. Jeg gikk deretter på jakt etter enkle og billige måter å fornye kjøkkenet på uten å måtte bytte ut alt. Da jeg kom over kontaktplast som ser ut som svart tre på wish ble jeg frelst, og nå når jeg har fått lagt dette på hele kjøkkenbenken må jeg si meg superfornøyd.


FØR                ETTER

Se bare for utrolig flott det ble! Nå mangler det bare å male kjøkkenskapene hvite og få gjort noe med flisene, så har vi plutselig fått et helt nytt kjøkken til en veldig billig penge. Tenkte jeg skulle fortelle dere mer om hvordan jeg gjorde dette og ikke minst hvor jeg kjøpte kontaktplasten i morgen! 

I mellomtiden må dere gjerne fortelle meg hva dere synes!

Utstyrsliste: dette trenger du til en baby!

 • 15.02.2017 kl. 20:22

Når man plutselig sitter med positiv graviditetstest i hendene for aller første gang begynner tankene å spinne som en sinnsyk karusell. Rundt og rundt og rundt. Ett av spørsmålene som gjerne dukker opp er «Hva trenger man egentlig til en baby?». Det er ikke så lett å vite når man aldri har hatt barn før, men det er også forskjellig fra barn til barn alt etter hvilket behov hver enkelt har.

Jeg tenkte likevel at jeg kunne hjelpe deg litt i gang med et innlegg med ei fullstendig liste over alt det er lurt å kjøpe før babyen kommer. Selvsagt er det ting du kan kjøpe underveis også, men selv synes jeg i hvertfall det er koselig å ha noe å gjøre i denne altfor lange ventetiden.


Dette trenger du til en vår- eller høstbaby!

Nå tar jeg vår- eller høstbaby som eksempel ettersom det er denne årstiden jeg selv har innstilt meg på. Men sommerbarn trenger gjerne bare litt lettere klær, mens vinterbarn trenger flere ullplagg.

Barnevogn med utstyr

Barnevogn er viktig, og det finnes et enormt utvalg så sett deg gjerne inn i hvilket behov vognen din må dekke. Tenk over hvor du skal trille, hvilket underlag, om den må være liten og nett eller om det er viktigere med stor og god plass til babyen. Husk også at du trenger både sengetøy (laken, pute, pledd, eventuelt vogndyne), stelleveske, vognpose, regntrekk, myggnetting og refleks (om det ikke allerede er sydd på vognen) i tillegg.

Babysete

Babysete kan både kjøpes og leies, men det anbefaler ikke å kjøpe det brukt ettersom du da ikke kan være sikker på at det aldri har vært i en kollisjon. Sikkerhet er viktig! Så bruk god tid på å bestemme deg her også, og sjekk gjerne ulike tester på internett på forhånd. Husk også å sjekke om bilen din har isofix eller ei.

Stelleplass

Jeg skriver stelleplass fordi det er ikke supernødvendig med eget stellebord selv om de aller fleste velger dette. Nå følger det med en god del utstyr rundt en stelleplass og da kan det være lurt og ha et stellebord å kunne oppbevare diverse i. Blant annet trenger du; (i tillegg til selve stellebordet) ei stellematte, salve mot sår hud, bleier, våtservietter eller tørre engangskluter, badebalje, oljer, termometer, neglesaks/neglefil, badehåndkle, myke frottévaskekluter, gjerne bleiebøtte og bomullspinner til å pleie navlen de første 7-10 dagene.

Sprinkelseng/vugge

Sprinkelseng eller vugge, eller gjerne begge deler som barnet kan sove i. Mange velger å ha sprinkelseng på barnerommet og vugge i stuen til sovingen på dagen. Mange har også babyen sovende på sitt eget soverom den første tiden, og da kan det være greit med bed side crib og/eller babynest. I tillegg til det som allerede er nevnt trenger du madrass(er), sengetøy og pledd. Gjerne et par kosebamser og en uro også!

Klær

Av klær må du tenke deg om hvor ofte du vasker klær og hvilke vaskemuligheter du har. Vasker dere sjeldnere klær kan det være lurt å velge antall ut i fra det som står til høyre på skalaen under her. Dette er forresten antall plagg man trenger i hver størrelse.

5-10 stk bodyer med lange armer (og gjerne som ikke trekkes over hodet i de minste størrelsene)

1-2 luer

3-8 stk pysjamaser

3-5 stk bukser

3 par sokker

1-2 gensere

3-6 siklesmekker

ytterklær

pledd

La gjerne et par av bodyene, et par av buksene, minst ei jakke og ei lue være i ull!

Amming

Husk også at det ikke bare er babyen dere må kjøpe inn til. Om du skal amme trenger du også et par gode ammebher, ammeinnlegg, ammesalve, ammeklær og ammepute. I tillegg kan det være greit å ha (spesielt om du ikke får til ammingen, men da trenger du et større antall flasker osv enn jeg har ramset opp her) 2-3 flasker, brystpumpe og en pakke med morsmelkerstatning stående bare i tilfelle.

Kjekt å ha

Dette er ikke livsnødvendig, men absolutt kjekt å ha likevel; vippestol, babygym, bæresele og babynest.

Babynestet over her har jeg sydd til meg selv, men jeg syr gjerne til deg også! Ta kontakt her for å lese mer.


Hvor langt har du kommet med innkjøpene til den lille, og når er termin?

 

Sjette svangerskapskontroll!

 • 15.02.2017 kl. 16:48

Ettersom det har skjedd en del siden forrige svangerskapskontroll må jeg innrømme at jeg var veldig spent på hvordan det kom til å gå. Spesielt symfyse-fundus målet i og med at det er hele tre uker siden det ble målt sist, men også blodtrykket ettersom det var veldig høyt natt til mandag da vi måtte innom føden.

Alt i alt var egentlig de fleste resultatene bra, i hvertfall til slutt. Blodtrykket måtte måles tre ganger (med noen minutter liggende på benken i mellom for å prøve og få det ned) og etter det tredje forsøket hadde det heldigvis sunket ned til rett under godkjent nivå. På første måling viste undertrykket hele 98!

Ellers ser dere kanskje på skjemaet over her at symfyse-fundusmålene mine har variert ganske mye. Mellom uke 23 og 28 steg det veldig kraftig, og jeg havnet utenfor markert område, men så har det avtatt litt de siste ukene, og nå er jeg faktisk nesten helt nede på gjennomsnittet!

For de av dere som ikke forstår så mye av skjemaet over så er dette altså et skjema som måler hvor stor livmoren er. På den vannrette linjen vises antall uker i svangerskapet mens den loddrette linjen viser hvor mange centimeter lang livmoren er.

Vi fikk pratet mye om amming, og jeg lærte faktisk et par gode grep også! Kjæresten tok bilder underveis så vi skal huske dem til etter at Dennis er kommet til verden også. Ellers fikk jeg beskjed om å ta kontakt med jordmor om jeg fikk hodepine igjen (dersom det hendte på dagtid) eller føden om det oppsto ellers i løpet av døgnet. Dette fordi blodtrykket mitt ligger helt på grensen, så hvis jeg får hodepine er jeg nødt til å få blodtrykket målt.

Nå nærmer deg seg virkelig, og om ei uke skal vi på sykehuset for å hilse på lillegull på ultralyd igjen, og sjekke åpningen!

En uventet valentinsgave!

 • 14.02.2017 kl. 20:19

Til tross for at min kjære og jeg ble enige om å ikke gi hverandre gaver på valentinsdagen, men heller være snille og takknemlige med hverandre året rundt lå det jammen en pakke og ventet på meg likevel. Ikke fra Christopher riktignok, men i fra mamma! Åh, snille, gode mamman min. Super takknemlig for dette vakre kortet og hjerte sjokoladene som jeg skal innrømme ble spist litt for fort. Veldig uventet og kjempe koselig. Tusen takk, mamma!

Og ikke minst, gratulerer med valentinesdagen Christopher. Du som hadde kjempe dårlig samvittighet da du gikk på jobb i formiddag og visste at du kom til å bli værende der til langt på natt «jeg går på jobb og forlater deg her hjemme alene på selveste valentinesdagen» sa du. Vel, det skal du ikke tenke på! Jeg er superstolt over deg for at du jobber så mye som du gjør, og forsørger meg og vår kommende sønn.

Elsker deg av hele mitt hjerte!

DIY: elefant vognpynt!

 • 14.02.2017 kl. 15:38

Gjett hva, jeg har endelig funnet tid til å hekle ferdig vognpynten min! Den ble akkurat så fin som jeg så for meg, og jeg er super fornøyd. Jeg hadde egentlig tenkt å lage disse på bestilling, men ettersom det tar så ekstremt lang tid og det er såpass mye arbeid bak (mye mer enn det ser ut til), så tror jeg ikke det blir aktuelt. Jeg har derfor forklart hvordan dere kan gjøre det selv heller!


Du trenger:

To klyper (mine er fra trendhuset), et nøste blått garn, litt hvitt og svart restegarn, hvite treperler (kan kjøpes her), heklede treperler (kan kjøpes her)

Slik gjør du:

Start med å hekle hjertene (oppskriften finner du her) og elefanten (oppskriften finner du her). Når det er gjort trer du bare alt på en tau som er akkurat lang nok til å gå fra ene enden på skjermen på vognen til den andre enden. Fest ei hjerteklype i hver ende, og knytt godt. Dra så resten av garnenden tilbake gjennom perlene igjen. Voíla, så enkelt!

Om du likevel har et stort ønske om at jeg skal lage en slik vognpynt til deg også kan du sende meg en melding på facebook her, også kan vi ta det derifra.

Har du laget vognpynt selv?

Gravidoppdatering: uke 35

 • 13.02.2017 kl. 19:38

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 35, og er med andre ord 34 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Kun 45 dager igjen til termin! Så utrolig spennende. Men enda mer spennende må det være at det bare er 14 dager igjen til uke 37. Da er Dennis ferdigutviklet og vil ikke lenger regnes som prematur om han blir født.

Babyen er så stor som: En kokosnøtt - men det må være en veldig stor en! Lille i magen er nemlig hele 44 centimeter lang, 2.38 kilo tung i starten av uken og 2.56 kilo i slutten av uken. I hvertfall om han ligger på gjennomsnittet, for nå kan det jo være store individuelle forskjeller. Derfor gleder jeg meg masse til neste onsdag, da skal vi nemlig på vekstestimering på sykehuset - og får ved hjelp av ultralyd vite akkurat hvor stor han er!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg absolutt! Han er en veldig aktiv liten kar - og det har jeg fått høre både fra familie, jordmor og lege.

Innkjøp: Ukens innkjøp er uten tvil alt det fine jeg fikk av farmor i slutten av forrige uke da vi var en tur innom Barnas Hus. En supersøt uro som jeg allerede har montert på sprinkelsengen. Den snurrer rundt og spiller den klassiske babymelodien. Adapter til vognen slik at bilstolen enkelt kan klikkes på understellet til vognen, og vi dermed slipper å dra med oss bagen om vi bare skal raskt innom butikken. Også veldig genialt dersom Dennis har sovnet på vei til butikken ettersom vi da slipper å vekke han for å legge han over i vognen!

Og ikke minst babycallen! Dette er den mest populære babycallen på markedet og har et hav av muligheter noe jeg synes er utrolig praktisk. Jeg var likevel ganske sikker på at jeg ikke ønsket videoovervåking på babycallen. Nå er barnerommet tross alt bare noen meter i fra både stuen og soverommet vårt, og da ser jeg virkelig ikke poenget med å ha en superavansert babycall. Denne er akkurat passe og helt perfekt for vårt formål!

Utstyr: INGENTING! Og det føles utrolig godt å kunne skrive det. Nå kan du virkelig bare komme, lille Dennis.

Ukens cravings: Sjoko, sjoko, sjoko, sjokolaaaaademelk!

Plager: Samme som tidligere; oppkast, kvalme, halsbrann og vondt i bekkenet - men har også hatt litt vondt i hodet. Satser på at dette var et engangstilfelle og ikke svangerskapsrelatert!

Kjønn på babyen: En liten gutt!

Hvordan sover du om natten: Veldig godt - eller veldig mye. Det vil si; jeg kan legge meg i halv elleve tiden på kvelden og sove godt over 12 timer, og likevel er jeg så trøtt at jeg er nødt til å sove et par timer på dagtid også. Ingen tvil om at babyen og svangerskapet stjeler veldig mye energi fra meg for tiden...

Fødselsforventninger: Gleder meg veldig. For selv om jeg vet det kommer til å bli veldig vondt føler jeg meg godt forberedt, og ser virkelig frem til å ta tak i denne enorme utfordringen!

Humør: Opp og ned!

Neste kontroll: Allerede nå på onsdag. Da skal vi på sjette svangerskapskontroll hos jordmor!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Jeg har 3 cm åpning!

 • 13.02.2017 kl. 14:38

På selveste morsdagen ble det en tur inn på føden på oss. De siste 2-3 døgnene har jeg nemlig vært ekstremt trøtt - nå snakker vi så trøtt at jeg har sovet rundt 12 timer om natten, og likevel måttet sove i flere timer midt på dagen. Jeg har ikke tenkt så mye mer over det, annet enn at jeg må lytte til kroppen. Men da jeg i tillegg våknet med litt hevelse i fingrene i går morges begynte jeg å tenke meg litt om.

Et par timer senere fikk jeg ikke ringene av, og var nødt til å gå på badet for å gnikke dem av med såpe - da gikk det heldigvis! Utover kvelden kom også en intens hodepine snikende. Jeg tok en paracet, men uten virkning.

En god time etter at paraceten var inntatt hadde jeg fremdeles like intens hodepine, og kanskje til og med enda verre. Vi ble derfor enige om å ringe føden for å høre om dette kunne være svangerskapsforgiftning. Vi ble bedt om å komme inn på kontroll med det samme, og klokken var da blitt hele halv elleve om kvelden.

Først koblet de meg til ctg for å sjekke at babyen hadde det bra. Den ble jeg liggende med i en evighet - faktisk så lenge som en times tid. I starten så alt bra ut, men så steg pulsen til babyen veldig mye. Jeg fikk derfor beskjed om å legge meg ned i steden for å sitte, også hadde jordmor kontaktet legen som skulle komme så fort han kunne.


Her er et lite videoklipp fra da Dennis begynte å hikke under målingene. Haha, det forstyrret lyden av hjertet hans helt, og den jevne dunkingen dere hører på videoen her er hikkingen hans!

I mellomtiden målte hun blodtrykket mitt og pulsen min (samtidig som jeg hele tiden var koblet til ctg-apparatet), og resultatet viste 148/89 i blodtrykk som var litt for høyt. I tillegg var pulsen min på godt over 130 noe som også var for høyt ettersom jeg bare lå i en sofa.

Da klokken passerte halv tolv kom endelig jordmor inn med beskjed om at legen var ledig, og vi ble sendt videre på et annet rom. Der pratet først legen lenge med meg og spurte meg om forskjellige ting før han ba meg legge meg ned for å ta en ultralyd. Den viste igjen at alt var bra med lille, og grunnen til at han hadde hatt litt høy puls var mest sannsynlig bare fordi jeg hadde opplevd noen kynnere mens jeg lå der og/eller at ctg-apparatet hadde fanget opp min puls i tillegg til hans.

Da han fikk vite at slimproppen min hadde gått for fire dager siden ville han også veldig gjerne sjekke åpningen. Jeg gikk derfor inn på toalettet for å kle av meg, og kom tilbake med et lite håndkle som miniskjørt rundt underlivet, haha. Fryktelig sjarmerende! Uansett - det ble tatt innvendig ultralyd for å sjekke åpningen, og den viste at jeg faktisk hadde 3 cm åpning!

Aktiv fødsel er ikke før 4 cm, og man kan gå lenge med 3 cm åpning før det skjer noe mer, men dette betyr altså at fødselen kan starte når som helst. Vi ble derfor sendt hjem med beskjed om å ringe med engang dersom noe endret seg eller jeg plutselig kjente på noe som kunne bety at fødselen var i gang.

Når klokken passerte midnatt utbrøt plutselig legen; «Nå er du 34+0, så dersom fødselen starter nå kommer vi ikke til å prøve å stoppe den. Bare slik at du vet det!» Så utrolig spennende! Jeg fikk uansett beskjed om å ta det med ro på grunn av pulsen og blodtrykket mitt, og fikk en sterkere smertestillende for hodeverken med meg som jeg var nødt til å ta i natt for å få sove.

I dag skal bare kose meg masse her hjemme. Skrive noen innlegg og muligens gjøre en forandring på kjøkkenet - gleder meg til å vise dere resultatet av det! Vi prates senere i dag, da er det tid for ny gravidoppdatering. 

Fortell meg gjerne hvor lenge du gikk med åpning før fødselen startet om du har lignende erfaringer!

Ukens spørsmål #8

 • 12.02.2017 kl. 18:00

Har du skrevet utstyrsliste til hva man trenger til baby?

Hm, nei det tror jeg faktisk ikke at jeg har gjort! Men det var en veldig god idé, så du skal ikke se bort i fra at det kommer et slikt innlegg ganske snart. Når det er sagt skrev jeg et innlegg i starten av desember der jeg viste dere alt av utstyr vi hadde kjøpt inn, og det kan du lese her.

Måtte du betale mye i toll, da du bestilte amme-bher fra glammom? Er gravid selv, og trenger store størrelser. Ser at de har en del, men det blir så dyrt med toll :/

Mener det var rundt 200,- i toll da jeg bestilte for litt over 500,- Så det ble litt - men absolutt verdt det synes jeg.

Har kjæresten din lappen? Føler alltid det er du som kjører haha!

Haha, ja, det stemmer at det alltid er jeg som kjører. Han har nemlig ikke lappen enda, men er i god gang med forberedelsene nå, så satser vi på at han kommer i mål før sommerferien - da skal vi nemlig til Sverige. Og det hadde vært en drøm å kunne bytte på å kjøre når det er så langt.

Har du bestilt vekstestimering selv, eller er du blitt sendt på dette?

Jeg ble henvist av jordmor ettersom symfyse-fundusmålet mitt har vært ganske høyt.

Hvilke app bruker du når du redigerer bildene med hvor langt du er på vei?

Babypics heter den! Koster noen få kroner, men det er den virkelig verdt. Her har man et helt hav av muligheter til bilderedigering som passer enten man er gravid eller har barn. Sjekk den ut!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

Ting jeg vil ha, men ikke kan kjøpe!

 • 12.02.2017 kl. 13:00

Nr.1 kan kjøpes her // Nr.2 kan kjøpes her // Nr.3 kan kjøpes her

Herregud. Nå begynner jeg nesten å få abstinenser her. Neida, det er ikke så ille, men helt seriøst - jeg savner virkelig å kunne shoppe på nelly og andre vanlige butikker. Jeg hater at jeg kun kan gå å se i «mamma-avdelingen» på h&m hvor de har eksakt femten plagg tilsammen mens resten av butikken renner over av nydelige plagg i mange hundre forskjellige farger og fasonger.

På den ene siden er det vel kanskje litt positivt at det kun er gravidklær som passer meg for tiden, for jeg sparer en hel haug med penger. Men på den andre siden er jeg drittlei klærne mine! Jeg har så få plagg som passer nå at man nesten kan gjette hva jeg har på meg før man ser meg den dagen.

Nr.1 kan kjøpes her // Nr.2 kan kjøpes her // Nr.3 kan kjøpes her // Nr.4 kan kjøpes her

Det er likevel ikke noe vits å kjøpe flere gravidklær nå når det er så kort tid igjen av svangerskapet. Men guuud som jeg gleder meg til å kunne kjøpe vanlige klær igjen! Eller bare det å fylle opp klesskapet mitt med alle eskene med de vanlige klærne mine også - det kommer til å bli så deilig. For tiden er de gjemt nede i boden.

Ellers må jeg være så ærlig å innrømme at jeg har brukt formiddagen på å titte innom nelly selv om jeg ikke kan kjøpe noe derfra nå. Men dersom jeg ikke hadde vært gravid hadde jeg definitivt klikket hjem det dere ser i innlegget her - om lommeboken strakk til så klart!

Nr.1 kan kjøpes her // Nr.2 kan kjøpes her // Nr.3 kan kjøpes her

Likte du noen av plaggene? Kjenner du deg igjen i dette «gravid-problemet» haha? 

// innlegget inneholder annonselenker

Skuffet bursdagsbarn!

 • 11.02.2017 kl. 20:52

Helt siden vi var små har vi alltid hatt en tradisjon som går ut på felles frokost på bursdagen vår. Da vi var enda mindre ble denne frokosten spist i sengen til bursdagsbarnet, men etterhvert som vi ble eldre flyttet vi den over til kjøkkenbordet. I dag var likevel første gang på atten år at det ikke ble felles frokost for deg, Marthemor.

Du hadde fest i går og våknet derfor opp hjemme med noen venner, mens mamma og de sov over hos meg. Da mamma fikk en melding fra deg i dag morges som sa at du syntes det var dumt at du ikke fikk felles frokost med oss tror jeg hun fikk litt vondt i mammahjertet. For denne frokost-tradisjonen ble erstattet med en felles lunsj like etter at vennene dine hadde gått hjem.

Vi koste oss med deilige rundstykker, masse pålegg, kake og wienerbrød! Mmm. Gaver fikk du også med bordet, så til tross for at det ikke kan kalles frokost holdt vi i hvertfall noe av tradisjonen.

Håper du har hatt en helt fantastisk dag, Marthe!

Gratulerer med dagen, lillesøster!

 • 11.02.2017 kl. 10:17

Tenk det, lillevenn, eller jeg kan vel egentlig ikke kalle deg liten lenger. I dag er du jo blitt hele 18 år! Tenk det. Du har vært i livet mitt så lenge jeg kan huske, og det var for akkurat atten år siden i dag at jeg møtte deg for første gang. Den gang visste jeg lite om at det lille menneske jeg kom for å møte på sykehuset kom til å bli min aller beste venninne gjennom hele oppveksten! Det føles helt utrolig rart, stort og uvirkelig å tenke på nå i ettertid.

Du har betydd så masse for meg, og vært så viktig for meg at jeg ikke aner hvor jeg ville vært den dag i dag om det ikke var for deg. Jeg føler meg heldig som får være storesøster for akkurat DEG. Ei så moden, godhjertet og flink jente.

Jeg har mange ganger irritert meg over at du skulle herme etter hver minste ting jeg gjorde. Eller at du syntes det var så stas å gå i samme klær som meg. Det føles så spesielt og ikke minst skummelt å tenke på at jeg har vært med på å forme deg til det vakre mennesket du har blitt i dag. Jeg blir nesten litt stolt! Tenk at jeg har vært et av dine største forbilder gjennom store deler av livet ditt - tusen takk for at jeg fikk den æren.

Helt til slutt må jeg få si at jeg håper Dennis får akkurat samme forhold til sin lillesøster eller lillebror en gang i framtiden. For da vet jeg at han kommer til å få den største gaven det er mulig å få. Og jeg vet han kommer til å ha så masse glede av denne broren eller søsteren sin. Du er noe av det beste som har hendt meg Marthe, og du er uten tvil en veldig stor del av både livet mitt og meg.

Jeg vil derfor ønske deg en helt fantastisk dag. Lykke til med lappen på mandag - gjør ditt beste så er det ingenting du kunne gjort annerledes. Jeg heier på deg!

Gratulerer så masse med dagen!

Deilig fingermat som må prøves!

 • 10.02.2017 kl. 20:08

Er du litt småsulten og ønsker noe enkelt og veldig godt å spise på en fredagskveld? Eller kanskje bare som snacks til lunsj? Slik fingermat som dette fungerer til det aller, aller meste, og smaker knallgodt! Absolutt å anbefale enten en helt vanlig dag eller om du får besøk. 

Du trenger:

en pakke karbonadedeig, ei halv agurk, ost, tannpirkere, en pakke skivet bacon, 1 egg, salt og pepper


Slik gjør du:

Start med å blande karbonadedeigen med egget og passe mengde salt og pepper. Rør alt sammen i ei bolle!

Bruk ei måleskje eller bare i vanlig skje til å lage omtrent like store minikjøttboller. Stek dem på sterk varme alle sider i ei stekepanne.

Skjær opp agurken, osten og baconet i passe store skiver. Stek deretter baconskivene godt på hver side.

Helt til slutt er det bare til å montere herligheten sammen. Ta ei agurkskive, ei ostesneie, ei baconskive og ei minikjøttbolle på en tannpirker - server og nyt!

Tror du dette er noe du kunne like?

Enda flere valgmuligheter!

 • 10.02.2017 kl. 15:30

Wuhu, om dere ikke allerede følger facebooksiden min; Linn Therese babynest og smokkelenker må dere gjerne gjøre det! Der legger jeg stadig ut nye farger og mønster på de forskjellige smokkelenkene og babynestene jeg lager. Det er også der dere får med dere når det er giveaways! 

Når det er sagt har jeg den siste uken fylt på med to nye produkter. Den ene er denne rosa prikkede smokkelenken, og den andre er det grå prikkede babynestet du ser på bildene over. Veldig fornøyd med begge to - og begge er allerede solgt videre. Ønsker du det rosa stoffet på et babynest kan jeg også fortelle deg at jeg er godt i gang med å sy dette allerede! Gleder meg til å legge ut resultatet på facebooksiden.

Helt til slutt vil jeg gjerne minne dere om at dere kan kontakte meg her i kommentarfeltet eller på melding på facebook dersom dere ønsker å bestille noe fra meg. Leveringstiden er rask, og prisen er supergod. 100,- for ei smokkelenke og 700,- for et babynest!

Hva synes du om de nye fargene?

Ord kan ikke beskrive følelsen!

 • 09.02.2017 kl. 21:02

Ååå, herregud! Tenk at jeg plutselig har fått alt jeg har hatt på «må kjøpe»-listen min på én og samme dag! Som jeg nevnte kort tidligere i dag var jeg med farmor på barnas hus. Heldige, heldige meg fikk både adaptor til bilstolen - slik at den enkelt kan festes på vognen med et lite klikk, den mest populære babycallen og en supersøt uro jeg gleder meg til å vise dere skikkelig bilde av!

Jeg har allerede testet ut både adaptoren og montert uroen over sprinkelsengen, men skal prøve å vente med å åpne babycallen til han faktisk er her. Smilet mitt går nesten rundt, og jeg danser på skyene bare av tanken på hvor god familie jeg har rundt meg. Superduper takknemlig - ord kan faktisk ikke beskrive følelsen.

Har du noen av disse produktene? Hva synes du eventuelt om de?

Slik sparer du mange penger på babyutstyr!

 • 09.02.2017 kl. 17:01

Jeg kom akkurat på at jeg har helt glemt å vise dere disse krokene til vognen min! De man kan bruke til å henge stellevesken på slik at den slipper å skli nedover håndtakene. Mine kroker bestilte jeg, som tidligere fortalt, på wish - og kvaliteten er virkelig super! Nå når jeg gikk ut for å ta disse bildene er stellevesken fullpakket med alt mulig ettersom vi bruker den som fødebag, og jeg overdriver ikke når jeg sier at den må veie nærmere 10 kilo! Likevel bøyer ikke krokene seg i det hele tatt.

Mange av de man kjøper her i Norge tåler jo kun opp til 5 kilo, og da betaler man fem ganger mer for dem! Derfor synes jeg virkelig at dette er noe jeg nesten føler meg pliktet til å dele med dere. Jeg elsker wish, og aner ikke hvor mange penger jeg har spart på å kjøpe både babyutstyr og andre ting til hjemmet der, men det er ikke få kroner!

Krokene kan du kjøpe her.

Når det er sagt ser dere kanskje at jeg enda mangler én ting til vognen min? Nemlig vognpynt! Den holder jeg på å hekle nå om dagen, og regner med at jeg blir ferdig i morgen eller på lørdag - gleder meg sånn til å vise dere resultatet. Et lite hint er at den er blå og har en elefant på seg - kom det som et sjokk, hehe?

Synes du slike tips er nyttige?


Nå skal jeg på barnas hus med farmor. Vi snakkes senere i kveld!

Hjelp, i dag gikk slimproppen!

 • 08.02.2017 kl. 20:16

Wæ, jeg føler det skjer så mye med kroppen min for tiden. Merker virkelig at jeg er inne i siste fase av graviditeten ettersom jeg opplever både nedpress, et sinnsykt søvnbehov, kynnere og modningsrier fra tid til annen. Og i dag skjedde det mest uvirkelige av alt - slimproppen min gikk!

Jeg skal spare dere for bilder av akkurat den, haha, fordi det var ikke særlig delikat. Men for de få, nysgjerrige av dere som faktisk lurer på hvordan den ser ut kan dere bare google «slimpropp» så kommer det opp mange ekle og detaljerte bilder. Min slimpropp fant jeg i trusen min i dag morges. En fast geleklump med masse slim!

Dette er da et tegn på at kroppen begynner å bli moden for fødsel. Slimproppen er den hinnen som beskytter livmoren fra infeksjoner i et svangerskap, og befinner seg nederst i livmorhalsen. I mange tilfeller starter fødselen 1-7 dager etter at denne har gått, men det kan også ta flere uker. Så selv om jeg lever i håper om at det skjer noe snart kan jeg enda gå gravid i en god måned til!

Uansett når fødselen skulle starte så vet jeg i hvertfall at kroppen min jobber på høygir og forbereder seg så godt den kan til den store dagen! Det har jeg fått mange tegn på, men at slimproppen gikk i dag må være det tydeligste av dem alle.

Har du merket at slimproppen din gått før? Eventuelt hvor lenge etter startet fødselen?

Slik ble garderobeskapet til slutt!

 • 08.02.2017 kl. 18:26

Sjekk den forandringen! Etter at jeg og Christopher rev ut den gamle innredningen i garderobeskapet vi har midt i stuen for ei uke og to siden har det ikke blitt gjort noe mer med det. Men i går kveld fikk jeg besøk av mormor og morfar som hjalp meg å virkeliggjøre bildet jeg hadde i hodet - og det ferdige, nyoppussede resultatet ble akkurat like bra, om ikke bedre.

Åh, jeg angrer sånn på at jeg ikke tok skikkelige før-bilder av det sinnsykt stygge garderobeskapet vårt! De hadde nemlig sett helt skrekkelige ut i forhold til hvor fint det er blitt nå. Virkelig som natt og dag. Tidligere var det ei skikkelig stygg blomstergardin hengende fra ei gullfarget gardinstang som dekket skapet. Det var også en fuktskade nede i høyre hjørne som virkelig ikke så ut, ei enkel garderobestang og ei hylle over der igjen. 

Nå derimot, nå ser det så sinnsykt mye bedre ut! Gardinstangen er borte for lenge siden - takk gud for det. I tillegg har vi revet den gamle innredningen i skapet og erstattet det med ei splitter ny, hvit garderobestang fra IKEA og tre fine, hvite skohyller som morfar monterte for meg i går kveld. Det ble SÅ mye bedre, og ikke minst mye mer praktisk.

Med tid og stund kommer vi nok til å kjøpe ei dør til å ha foran, men foreløbig ser det helt greit ut når det er åpent også.

Helt på bunn har vi en kurv hvor vi oppbevarer luer, vanter og skjerf! Veldig fornøyd med systemet, og fitnesskoene mine har selvsagt fått hedersplassen på topphyllen.

Hva synes du?

Øvelser tilpasset tredje trimester!

 • 07.02.2017 kl. 15:56

Som jeg har nevnt for dere et par ganger nå har jeg fått et helt supert treningsprogram av coachen min, og i dag har jeg veldig lyst til å dele noen av øvelsene på det programmet med dere. Det har seg nemlig slik at dette er et treningsprogram som har fokus på hele kroppen, og derfor får dere se hvordan dere kan trene flere forskjellige muskelgrupper - til og med i tredje trimester.

Øvelsene jeg har filmet er skråpress i smith, sidehev, fronthev, sittende hantelcurl og step på kasse. Sistnevnte er dessverre en av de eneste øvelsene jeg klarer å trene som går på lårmuskulaturen på grunn av bekkenet. Gud som jeg gleder meg til å kunne ta knebøy igjen!

Slik så treningsøkten min ut i dag! Veldig enkelt, greit og litt over én time langt. Akkurat passe med andre ord! Er du nysgjerrig på hva de andre øvelsene over her er og hvordan de utføres er det bare til å fyre løs i kommentarfeltet, eller søke dem opp på youtube.

Men fem av dem ser du altså i videoen under her! 

Fortell meg gjerne hva du synes om øvelsene!

Enda et vellykket prosjekt!

 • 06.02.2017 kl. 21:03

Som dere vet har jeg sydd babynest på bestilling en god stund nå, noe som betyr at det har samlet seg opp en god del restestoff som jeg synes det er altfor dumt å bare kaste. Her en kvelden fikk jeg derfor en genial idé om å bruke restestoffet til å sy smokkelenker istedet! Resultatet ble disse flotte smokkelenkene her. 

Så langt har jeg bare laget disse to, men jeg skal sy mange flere i tiden fremover. Med forskjellige farger, mønster og ikke minst klyper. Det er jo så gøy! Om du har lyst på ei smokkelenke som dette kan du legge igjen en kommentar i innlegget her eller sende meg en melding på facebooksiden min som du finner her.

​- Prisen er 100,- per smokkelenke -

Kunne du tenke deg ei slik smokkelenke til barnet ditt? Eller kanskje du vil gi det i gave til noen?

Gravidoppdatering: uke 34

 • 06.02.2017 kl. 15:47

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 34, og er med andre ord 33 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 52 dager igjen! Og med det er over 80 % av svangerskapet fullført.

Babyen er så stor som: En pakke kjeks! Selv om jeg ikke helt kan skjønne den sammenligningen med tanke på at han er 42 centimeter lang nå. Men mulig han er like stor som kjekspakken når han ligger sammenkrøllet inne i magen. Ellers veier han 2,18 kilo i starten av uken og 2,35 kilo i slutten av uken.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det gjør jeg absolutt! I ett-halv to tiden om natten pleier han alltid å ha en skikkelig sparkerunde som gjerne varer i 20-30 minutter - og da gjør sparkene egentlig ganske vondt. Men ellers i løpet av dagen kjenner jeg ofte at han romsterer og snur på seg inni der med litt mer behagelig styrke på bevegelsene. Merker uansett at han begynner å få veldig dårlig plass der inne, stakkar.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være dette vi fikk av mormoren og morfaren til Dennis! To par sokker, ei ullstrømpebukse og en bitteliten strømpebukse i den minste størrelsen. Tusen hjertelig takk!

Utstyr: Av utstyr mangler vi kun adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen og babycall. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig. 

Ukens cravings: Jeg trodde det var vanlig å crave sitrusfrukter når man gikk gravid med gutt, og søtsaker når man går gravid med jente. Men de siste ukene har jeg hatt sinnsykt lyst på alt som er søtt og heter noe med sjokolade, så det finnes jammen unntak også. Sjokolademelk og lion-sjokolade har jeg hatt helt ekstremt lyst på!

Plager: Bekkenet gjør vondere og vondere, og nå skal det ikke mer enn et par minutter stående på kjøkken for at jeg skal få vondt. Å sette på en maskin med klær begynner også å bli veldig utfordrende, for det kjennes som ti tusen kniver stikker meg i hoften samtidig når jeg bøyer meg ned for å kaste klærne inn i vaskemaskinen.

Ellers har jeg funnet ut at jeg stort sett klarer å unngå å spy om morgenen hvis jeg står opp i fem tiden på natten og spiser noe. Haha, høres veldig sært ut - jeg vet! Men de siste dagene har jeg derfor spist ei pære, gårsdagens middagsrester eller noe annet superenkelt midt på natten - og det har gjort at jeg har klart å holde kvalmen i sjakk. Juhu!

Kjønn på babyen: Fremdeles en liten prins!

Hvordan sover du om natten: Litt opp og ned, men får vanligvis sove ganske godt til tross for omstendighetene, haha. Det vil si jeg våkner stort sett en gang for å gå på do, en gang for å spise og et par ganger fordi Dennis sparker så hardt - men bortsett fra det sover jeg ganske bra. Tar noen ganger litt lang tid før jeg sovner, men jeg skal absolutt ikke klage!

Fødselsforventninger: Tenker mer og mer på dette for hver dag som går, men føler meg egentlig ganske klar også. Tar det som det kommer, rett og slett. Men jeg håper jeg klarer meg med så lite smertelindring som mulig.

Humør: Ganske ok føler jeg selv!

Neste kontroll: Den 15.februar hos jordmor - og deretter er det den 22.februar på sykehuset for vekstestimering.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Romantisk date her hjemme!

 • 05.02.2017 kl. 21:12

Til tross for lite energi om dagen var jeg bare nødt til å gjøre noe litt ekstra spesielt til middag i dag. Det er så lenge siden kjæresten og jeg har hatt en skikkelig god, hjemmelaget middag der jeg har stått en god stund på kjøkken etterfulgt av å dekke bordet pent og skikkelig. Det har blitt mye posemat, frysemat og enkle løsninger den siste tiden - men i dag fikk jeg nok.

Disket derfor opp med en skikkelig god og hjemmelaget middag som tok en liten evighet å tilberede, haha. Indrefilet av svin med baconterninger, stekte båtpoteter og gulrot strimpler til! Også saus til min kjære da.

Maten smakte himmelsk, og alt var veldig romantisk! Vi hadde til og med dekket bordet med finserviset vårt for anledningen. En bukett med roser satte vi på bordet, og like ved siden av sto en nydelig tulipanbukett jeg fikk av farfar her en dagen. Snille, gode farfaren min. Tusen hjertelig takk!

Vi er blitt skikkelig flinke til å bruke god tid på å pleie forholdet vårt om dagen - masse god kvalitetstid, med andre ord. Jeg synes det er så viktig å få tid til det nå når vi bare har oss to å tenke på. Det blir hakket vanskeligere å planlegge dater når lille er født, så da bruker vi denne siste tiden før fødselen til masse kliss og klass! I like it.

Hva hadde du til middag i dag?


Ellers er vinneren fra giveawayen trukket, og kontaktet på mail!

Vi måtte ringe føden i natt!

 • 05.02.2017 kl. 15:52

Sent i går kveld var kjæresten og jeg ute og kjørte tur. Etter å ha sittet i bilen i en liten halvtime kjente jeg at magen strammet seg helt sinnsykt. «Åh, kynnere nå! For et dårlig tidspunkt» utbrøt jeg til kjæresten, uten å tenke noe mer over det. For vanligvis pleier jeg bare å få kynnere et par ganger i døgnet. Etter rundt 20 sekunder da den hadde gitt seg sank jeg skuldrene og lente meg tilbake og trodde alt var over - haha, der tok jeg skrekkelig feil!

En liten stund etter (jeg så ikke på klokken, så vet ikke nøyaktig hvor lenge) kom det enda en. Litt rart, men tenkte ikke så mye over det nå heller. Da den tredje kom derimot (29 minutter etter den første) reagerte jeg! Tre stykker på én dag, det var det veldig sjeldent jeg opplevde - og nå hadde alle tre kommet innen en halvtime. Jeg ba kjæresten notere ned klokkeslettet. Nøyaktig 10 minutter senere kom det enda en. Og deretter en til, 11 minutter etter det.

Nå begynte jeg å få litt småpanikk. Hva var dette? Var det rier i startfasen? Hvorfor kom de så regelmessig, og hva i alle dager skulle jeg gjøre om fødselen plutselig startet nå, over én måned før termin? Tankene spant, og jeg fikk sendt en melding til mamma hvor jeg forklarte hva som skjedde og la deretter til spørsmålet «kan rier i startfasen kjennes som kynnere?».

Hun var usikker, og jeg stilte samme spørsmål i marsgruppen jeg er med i på facebook (ettersom flere der har fødd før og vet hvordan rier starter). Jeg fikk mange svar, og de fleste anbefalte meg å ringe føden med det samme. Enten var det rier, eller så var det kynnere - men sistnevnte kan føre til rier om de kommer så ofte. Ettersom jeg kun er i uke 33 anbefalte de meg å ringe føden å høre hva jeg skulle gjøre. 

Riene/kynnerne fortsatte å komme med omtrent 10 minutters mellomrom hver gang. Jeg pratet masse med kjæresten om hva vi skulle gjøre. Vi satt fremdeles i bilen! Vi ble enige om å vente litt å se om de ble vondere eller kom med mindre mellomrom, og ringe dersom de gjorde det.

De ble ikke vondere, men plutselig kom det en bare fem minutter etter den forrige. Kjæresten fikk fullstendig panikk og dro til seg mobilen min før han slo nummeret til føden med skjelvende fingre. «Hvor langt er hun på vei?», «Blør hun?», «Hvordan kjennes de ut?», «Hvor lenge har det holdt på?», «Øker det i styrke?», «Mest i mage eller rygg?». En hel haug med spørsmål fikk vi fra jordmoren i andre enden. Kjæresten svarte med å si at jeg var 33 uker på vei, ikke visste om jeg blødde siden vi satt i bilen, forklarte at de var ubehagelige og ekle, men ikke direkte vonde. At de hadde holdt på i 1,5 time med omtrent 10 minutters mellomrom hver gang, de øker ikke i styrke og kjennes kun i magen.

Jordmoren ba oss dra hjem og gav klar beskjed om at jeg måtte legge med ned, ikke sitte oppreist (verken i bil eller hjemme). Jeg skulle også ta en paracet og slappe helt av. Dersom det ikke gav seg innen 1-2 timer måtte vi ringe igjen.

Vi kjørte hjem, jeg svelget en paracet og la meg på benken med et pledd over meg. Prøvde så godt jeg kunne å slappe av til tross for at tankene fremdeles gikk på kryss og tvers. «Er virkelig fødselen i gang allerede nå?». Etter at vi hadde kommet hjem kjente jeg enda en, men så gikk det heldigvis nitten minutter til neste - og jeg forsto derfor at det fungerte å slappe av! Etter det kom det en siste én time og ett minutt etter der igjen, før de gav seg helt.

Etter den siste i natt har jeg ikke kjent noenting, og regner derfor med at det bare var modningskynnere. Litt rart at de kom så regelmessig og så mange, spesielt siden jeg vanligvis ikke pleier å kjenne mer enn et par i døgnet. Men alt kjennes altså bra ut nå!

Har du opplevd det samme, og fikk du eventuelt vite hva det var?

Ukens spørsmål #7

 • 05.02.2017 kl. 14:24

Den siste uken har det faktisk bare kommet inn to spørsmål, haha. Men det er to mer enn ingen, så det blir et eget innlegg likevel!

Bruker du wish mye ?

Jeg vil ikke kalle det mye, men jeg har 2-3 ganger i måneden der jeg handler en del. Gjerne 5-6 ting i slengen hver gang. Synes denne nettsiden er superpraktisk ettersom man får gode og smarte produkter til en billig penge - spesielt nå som jeg har begynt å tenke på hva jeg trenger til dåpen! Eneste minuset er den lange leveringstiden ettersom det meste blir sendt fra Asia, men det er uansett verdt det mener jeg. Absolutt å anbefale!

Hvor har du kjøpt den I <3 my dad pysjen?

Den er fra h&m!

Har dere flere spørsmål er det bare til å hyle ut, så blir kanskje neste ukes innlegg litt lenger!

Daddy survival kit - morsomt og genialt!

 • 04.02.2017 kl. 13:53

Så gøy at så mange av dere gjettet på hva jeg gav Christopher! De aller fleste var i riktig gate ettersom dere gjettet «pappakurv», men den eneste som gjettet det nøyaktige ordet «Daddy survival kit» var Ida, og bloggen hennes finner du her! Dette er altså en kurv med masse morsomt (og noe praktisk) for å hjelpe Christopher å overleve den første tiden som småbarnspappa.

Jeg syntes idéen var helt genial da jeg så noen andre som hadde gjort dette i den ene facebookgruppen jeg er medlem av, så da klarte jeg ikke la være å lage en selv også. I dette innlegget vil jeg vise dere alt jeg hadde oppi min, så får du kanskje noen tips til hvordan du også kan lage en slik til din kjæreste!


Dette hadde jeg i «daddy survival kitet» 

På utsiden av kurven festet jeg et kort hvor jeg hadde skrevet hva denne kurven var, og en liten tekst som fortalte når og hvordan hver av tingene oppi kunne brukes. Dette kortet festet jeg med ei gigantisk klype - som kan brukes som neseklype under bleieskift. I tillegg fikk han et par store gummihansker, og et par vernebriller som skal beskytte mot ufrivillige urinstråler - under bleieskift!

Av en eller annen merkelig grunn har pappaer en tendens til å bruke helt sinnsykt mange våtservietter per bleie, og nettopp derfor fikk han sin egen pakke med 72 stykk våtservietter. I tillegg fikk han en luftfrisker som han kan spraye rommet med før han tar av seg neseklypen etter bleieskiftingen. En pakke med våtservietter til hendene hans har han også fått - dette er for å tørke av det som eventuelt har kommet seg forbi hanskene.

En smokk får han også, som jeg har skrevet i kortet at kan brukes som lyddemper! I tillegg til en liten notatblokk hvor jeg har fylt inn litt forskjellig, viktig informasjon som for eksempel telefonnummer til legevakten, dato for dåp og dåpssamtale og laget et skjema hvor han selv kan fylle ut personnummer etc. til Dennis. Resten av boken kan han selv skrive skryteøyeblikk, viktige avtaler og hva enn han måtte ønske i.

Etter netter med lite søvn kan det være greit å starte dagen med en kopp kaffe. Han har derfor fått en pose med friele frokostkaffe, i tillegg til en «verdens beste pappa» kopp for å minne han på at han gjør en god jobb!

Skulle det likevel ikke være tid til å lage seg kaffe har han fått to bokser med energidrikker. Og dersom tannpussen også blir nedprioritert har han fått en boks med frisk for å ta knekken på morgenånden. Som vi alle vet kan mye grining fra en liten baby sammen med lite søvn føre til hodeverk - da kan det være godt å ha pakke med paraceter liggende!

Igjen, for at han skal huske på at han gjør en god jobb og at Dennis elsker han uansett, så får han også en liten pysjamas med teksten «I love my dad» på.

Etter flere dager og uker med god «pappajobbing» kan det være godt med et avbrekk når mini har lagt seg for kvelden. Derfor har han også fått det nyeste call of duty spillet som jeg vet han har ønsket seg lenge.

Det var alt jeg hadde oppi «daddy survival kitet» til min kjære, så håper jeg du fikk noen tips dersom du selv også ønsker å lage en slik. Jeg har også bestilt ei morsom bok til han jeg har hørt masse bra om. Den heter «Baby - en bruksanvisning» men den kommer ikke før på mandag!

Har du/skal du lage daddy survival kit til din kjære?

Du gjetter aldri hva samboer fikk av meg!

 • 03.02.2017 kl. 21:27

Mens Christopher var på jobb i går kveld tok jeg meg en tur på byens største shoppingsenter for å kjøpe inn en del forskjellige ting jeg hadde planlagt en stund. Etter at jeg hadde fått med meg alt på listen kjørte jeg hjem, skrev et langt kort og pakket deretter ned alt sammen i en stor kurv. Da Christopher kom hjem fra jobb fikk han denne kurven av meg - og i videoen under her kan dere se hvordan han reagerte!

Klarer du å gjetta hvilken anledning jeg lagde dette for? Eller, ikke minst, hva som befinner seg i kurven! Haha, gleder meg til å høre hva dere tror. Den som eventuelt gjetter riktig får en shoutout (enten om du har instagram, blogg eller hva som helst).

Skriv derfor gjerne hva du vil jeg skal linke til om du gjetter riktig! Svaret får dere i morgen. Hva tror du Christopher fikk av meg?

Mine fem mest leste innlegg i januar!

 • 03.02.2017 kl. 16:29

Kun 6 måneder mellom bildene!

Et innlegg der jeg viste dere hva denne graviditeten har gjort med kroppen min på bare seks måneder. Helt sinnsyke forandringer! Klikk på overskriften om du ønsker å se flere sammenligningsbilder.


En kropp full av strekkmerker!

Det innlegget som ble annet mest lest forrige måned var dette hvor jeg viste dere ærlig og upyntet hvor mange strekkmerker jeg har fått sålangt i graviditeten. 


I fødebagen min!

I dette innlegget viste jeg dere hva jeg hadde pakket i fødebagen min. Eller fødebagene! Jeg har to stykk, en til selve fødselen og en til barseltiden på sykehuset etterpå.


Juks med epidural!

Mine tanker og meninger om epidural! Selv ønsker jeg ikke å bruke denne formen for smertelindring, men jeg er likevel åpen for det dersom det skulle vise seg at jeg ikke klarer meg uten.


Henvist til sykehuset to ganger!

Etter jordmorkontrollen i starten av januar ble jeg henvist til sykehuset to ganger - en gang for å ta glukosebelastning igjen, og en gang for vekstestimering av lille. Det fortalte jeg dere om i dette innlegget!


Klikk på overskriftene for å lese innleggene. Husker du alle?

Enkelt og godt lunsjtips: minipizza!

 • 02.02.2017 kl. 19:59

Har dere noengang vært veldig sulten men samtidig hatt en ikke-eksisterende matlyst? Det har jeg hatt rundt lunsjtider de siste dagene, og da har denne supergode minipizzaen vært en reddende engel. Den er veldig enkel å lage og smaker himmelsk! Brødskivene blir skikkelig sprø samtidig som de er dekket av saftig ost som sammen med tomatpuréen smelter ned i hullene i brødskiven. Kan ikke beskrives - må bare prøves!

Du trenger:

ønsket antall brødskiver, samme antall ts med tomatpuré, ost (enten raspet, ferdig oppskjært eller ost du høvler opp selv), piffikrydder og litt ruccola til topping


Slik gjør du:

Smør ei teskje tomatpuré utover hver av brødskivene.

Fordel et lag med ost over tomatpuréen.

Dryss deretter et lag med piffikrydder over brødskivene, og sett dem i stekeovnen på 225 grader i 5-6 minutter til osten blir gyllen.

Når brødskivene er ferdigstekt strør du over litt ruccolasalat! Min har sett sine bedre dager, haha, men den var likevel veldig god!

Tror du dette er noe du kunne likt?

Håper det smaker!

Vår aller første familieferie!

 • 02.02.2017 kl. 13:20

Jeg er så giiiira! Altså, dere aner ikke engang. Helt siden vi ble enige om å reise til Sverige i sommer sammen med familien min for bare noen uker siden har jeg nesten ikke fått sove. Jeg gleder meg så ekstremt masse, og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Tiden går altfor sakte (for selv om fødselen kommer nærmere og nærmere virker det som sommerferien bare er lenger og lenger unna).

Det var så gale at jeg vurderte å sette meg ned for å skrive pakkeliste til Dennis her en dagen! Haha, hvem er det som gjør sånt? Skriver pakkeliste for en sverigetur til barnet sitt, som enda ikke er født, ET HALVT ÅR I FORVEIEN! Jeg skjønte heldigvis hvor ille det var før jeg begynte, så ble pent nødt til å slå fra meg den tanken. I hvertfall en liten stund til...

Uansett, vi er så heldige å få låne godbilen til mormor og morfar - så Dennis, Christopher og jeg kjører i den. Også sitter mamma og de på med mormor og morfar i bobilen deres. Vi kjører til Sverige; shopper masse, koser oss en hel haug, tar livet med ro og satser på nydelig vær.

Det blir vår aller første familieferie med Dennis. Mye mulig det er derfor jeg gleder meg så masse! Har du lagt planer for sommerferien enda?

Training with the bump!

 • 01.02.2017 kl. 20:40

I dag var bekkenet mitt mye bedre, så da fikk jeg endelig kommet meg på trening igjen. Etter å ha nevnt på snap at jeg var på vei til trening fikk jeg noen gode ord tilbake fra verdens beste coach - du motiverer meg supermasse, Rein Egil! Treningsstudioet i seg selv gir meg også ekstra masse motivasjon for tiden. Det har nemlig fått ny eier nå etter nyttår, noe som har ført til oppussing av både butikken, garderobene, treningslokalet og ikke minst nye apparater! Utrolig moro.

Som nevnt i et innlegg for noen dager siden har jeg fått et nytt treningsprogram som går på hele kroppen, og er tilpasset at jeg er i tredje trimester. Dette fungerer utmerket ettersom jeg får trent gjennom hele kroppen på ei uke selv om jeg bare skulle ha energi til et par, eller kanskje til og med bare ei eneste, økt. Så det er absolutt et godt tips til dere andre sporty og gravide der ute; tren så mange forskjellige muskelgrupper som mulig på ei og samme økt.

Fortell meg gjerne om dere vil ha tips til styrkeøvelser som er lette å trene selv med en mage i veien, et vondt bekken og mange kilo ekstra! Nå er jeg på ingen måte noen ekspert altså, men jeg liker å dele tips og triks som jeg merker fungerer for meg.

Har du trent i det siste?

8 ting du ikke må si til gravide!

 • 01.02.2017 kl. 17:16

At gravide er proppet av hormoner og like ustabile som bomber er noe de aller fleste påstår. Selv mener jeg at andre føler de kan si hva som helst til oss nå «bare fordi vi er gravide». Og jeg er neppe den eneste som mener dette. Dette fører igjen til reaksjoner, og skylden blir lagt på hormonbombene. Selv mener jeg at andre bør passe litt på hva de sier, både rundt gravide og ikke-gravide.


- Liste over 8 ting gravide ikke ønsker å høre -

« Har du gått opp så mye? Gikk bare opp 8 kilo jeg »

Som at det er helt valgfritt at jeg har gått opp over 20 kilo, og hvorfor er det plutselig helt greit å spør gravide om vekta deres? Man spør da ikke kollegaen sin hvor mye han la på seg i jula? Når det er sagt veier selve graviditeten med livmor, ekstra blod, fostervann, baby, melk i puppene, morkake og alt det der 12 kilo i seg selv. Så de som legger på seg mindre enn tolv kilo går faktisk ned i vekt. Ellers er det mange som legger enda mer på seg enn 12 kilo fordi kroppen bygger opp et fettlager som den kommer til å tære på i ammeperioden. Veldig lite den gravide kan gjøre med dette selv, kroppen lever sitt eget liv.

​« Graviditet er ingen sykdom » 

Neida, å være gravid er ingen sykdom, men det den kan gjøre med kroppen er symptomer som er ganske like de man har når man er syk. Eller, jeg vet ikke jeg hva du kaller det å spy konstant 9 måneder i strekk, ha vondt på steder i kroppen du ikke trodde det var mulig å føle smerter, å måtte bruke alle krefter i hele kroppen for å komme deg ut av sengen eller opp trappen, å ha stikkende smerter i korsryggen som stråler nedover bena om du står, sitter eller går for lenge, eller bare det å trenge tolv timer søvn hvert eneste døgn. Særlig når det kommer fra personer som enten aldri har vært gravid selv eller de som hadde null problemer selv gjennom sitt svangerskap.

​« Hvem er faren? »

Nei, jeg vet ikke jeg. Samboeren min som jeg har vært i et fast forhold med i over to år kanskje..?

​« Du er sikker på at det ikke er to der inne, da? »

Man kan aldri være 110 % sikker, men etter å ha vært på x-antall ultralyder, tror du ikke jeg hadde nevnt at jeg ventet tvillinger om det var to barn der inne? Har jeg ikke følt meg stor før, kan du vedde på at jeg i hvert fall gjør det nå!

​« Åh, så deilig spekemat, du går virkelig glipp av en stor opplevelse her! »

Jeg har heldigvis aldri opplevd å få denne kommentaren selv, men jeg kan love deg at dersom noen hadde sagt dette til meg rundt juletidene når jeg hadde helt sinnsyke cravings etter fenalår hadde jeg begynt å strigråte! Det er ikke vits å strø salt i såret, noen ting går det an å holde for seg selv.

​« Min fødsel var grusom! Jeg revnet herfra til evigheten? Gruer du deg ikke? Det burde du. »

Det virker som om de med de mest dramatiske fødselshistoriene er de som villigst deler den med andre gravide. Har du glemt ut hvor bekymret og redd man er for fødselen når man går gravid du da? Å dele en slik skrekkhistorie med ei som er gravid har absolutt ingen positive virkninger. Heldigvis får de aller fleste en fin fødselsopplevelse. Har du en sånn? Del den heller!

« Du vet vel at du faktisk ikke skal spise for to? »

Ja, selvsagt vet jeg det. Man bør spise sunt og fornuftig under graviditeten, og langt i fra det dobbelte av hva man gjorde før - men det er enda viktigere å spise seg METT! Om jeg er sulten, spiser jeg. Å lage et menneske krever masse ekstra energi, og da er det viktig at man får i seg nok og riktig næring. Ikke legg deg opp i hvor mye jeg spiser. Jeg tror jeg kjenner best selv om jeg er sulten eller ei.

« Er du sikker på at du vil kalle han dét? Er du ikke redd for at han kommer til å bli mobbet? »

Man har selvfølgelig tenkt nøye gjennom navnet til barnet sitt. Å få høre stygge kommentarer om navnet får bare den kommende moren til å bli såret, skikkelig lei seg og sint. Om du ikke liker navnet, lat i det minste som du synes det er fint. Å velge navn til sitt eget barn er foreldrenes oppgave, ikke din!

Om din graviditet var enkel, hurra for det, men husk at alle svangerskap er ulike. Prøv å ha litt mer forståelse, og se for deg om du hadde likt å få den kommentaren om det var du som var gravid. Ellers gjelder normal høflighet - gravide er ikke en egen rase, behandle oss som et hvilket som helst annet menneske.

Ubetenksomhet til tross, de fleste opplever nok å få flest hyggelige kommentarer. Det er koselig å høre at man ser flott ut når man føler seg som et hus, og det er hyggelig at folk interesserer seg for det man går gjennom. Spør gjerne den gravide om hun syns det går greit, og husk for all del at du aldri, aldri må spørre noen om de er gravide med mindre de åpenbart er ni måneder på vei.

Har du opplevd å få noen av disse, eller andre, kommentarer som du ikke syntes var greit?

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no