LinnThereseDagsland -

I dag ble jeg nødt til å holde sengen!

 • 31.01.2017 kl. 19:12

Dagen i dag har vært veldig lite produktiv, og jeg går snart av hengslene. Jeg hadde nemlig store planer om å både trene og det ene og det andre i dag, men med et veldig lite samarbeidsvillig bekken var det rett og slett umulig. Ikke vet jeg om det kan ha sammenheng med hvordan jeg sov i natt eller hva som er grunnen, men da jeg våknet i dag morges kjentes det som om noen hadde stått med ei slegge og knust hoften min i ti tusen biter.

Aller verst blir smertene når jeg beveger meg. Da føles det nemlig som om alle disse bitene gnisser sammen, og det stråler smerter nedover lårene. Ikke veldig behagelig, som du sikkert kan skjønne. Jeg har derfor bygget meg opp med dyner, bamser og en hel haug med puter i sengen for å få så lite belastning på bekkenet som overhode mulig.

Jeg har holdt sengen store deler av dagen, og brukt tiden på å lese litt - både blogger og i favorittboken. Men jeg skal også innrømme at kjedsomheten har gjort at jeg hadde meg en tur innom wish også. Nå er blant annet noen glitter dekorasjoner til dåpen, ei hengekøye til terrassen og litt andre småting på vei hjem til meg. Wupsi!

Krysser fingrene for at kroppen fungerer litt bedre i morgen, da vil jeg nemlig trene!

Litt forandringer på barnerommet!

 • 31.01.2017 kl. 12:14

Husker dere hvordan rommet til lillegutt så ut tidligere? Om ikke kan dere ta en rask titt her. Som dere ser tar ammestolen opp unødvendig mye plass av det allerede lille rommet. Dette satt jeg og tenkte over i et par måneder før jeg plutselig kom over ei genial hylle fra IKEA! Ved å bytte stolen mot denne fikk vi med engang et mye åpnere, større og ikke minst mer praktisk rom med masse oppbevaringsplass.

Selv ble jeg kjempe fornøyd med den nye forandringen på rommet hans. Jeg fylte hyllene med 10 lyseblå esker som også er fra IKEA, og i dem har jeg blant annet sengetøy, flasker, smokker, vaskekluter, badesåper, ammeinnlegg, noen leker og mye mer. Etter hvert som han blir eldre vil nok innholdet i flere og flere av eskene bli byttet ut med leker - noe som vil gjøre rommet veldig ryddig selv om han har masse gøy han kan leke med.

De øverste hyllene har jeg rett og slett bare pyntet med blant annet noen bilderammer, sparebørsen hans og ikke minst bleiekaken og den digre elefantbamsen på toppen!

Hva synes du om resultatet?

Gravidoppdatering: uke 33

 • 30.01.2017 kl. 17:55

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 33, og er med andre ord 32 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 59 dager igjen!

Babyen er så stor som: En durian - denne frukten skal visstnok være en asiatisk frukt som er kjent for lukten sin. Ikke vet jeg, for jeg har aldri hørt om den før, men om den er 40 centimeter og lang og veier rundt to kilo, stemmer det på en prikk! Lille Dennis veier nemlig 1,98 kilo i starten av uken og 2,15 kilo i slutten av uken, og er som nevnt 40 centimeter fra hodet til føttene.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Så absolutt! Her en kvelden da vi la oss var han faktisk helt sinnsykt aktiv. Holdt på i nærmere en halvtime og sparket fra seg med all sin styrke. Det gikk maks 4-5 sekunder mellom hvert spark, og bare det at han hadde krefter til å holde på så lenge synes jeg er et under.

Etter at han hadde holdt på slik i noen minutter spurte jeg Christopher om han ville kjenne. Det ville han helt klart svarte han, før ha la hånden på magen min. Han ble skikkelig overrasket over hvor hardt han sparket, og etterhvert koste han seg masse med denne opplevelsen. Han «svarte» nemlig Dennis ved å dytte tilbake etter at han hadde sparket fra seg, og på den måten kommuniserte de. Det var så spesielt! Christopher fortalte at han lærte Dennis morsealfabetet, og «oversatte» hva de pratet om til meg, haha. Et veldig fint og spesielt øyeblikk som både Christopher og jeg kommer til å huske lenge!

Innkjøp: Det må være romperen og langluen han fikk av oldemoren sin!

Utstyr: Kopiert fra forrige uke, haha; adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen, babycall, noen ammesingletter og en myk kosedress som jeg skal ha med meg på barsel. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig. Jeg har kjøpt to ammesingletter og kosedressen til fødebagen! Så de to tingene kan allerede krysses ut. Resten tar jeg litt etterhvert!

Ukens cravings: Sjokolademelk!!!

Plager: Kvalme og oppkast - jepp, det sitter i fremdeles! Et bekken som blir vondere og vondere for hver uke og en del halsbrann. Ellers har jeg det egentlig ganske bra!

Kjønn på babyen: Det er en liten gutt.

Hvordan sover du om natten: Våkner noen ganger for å gå på do. Ellers snur jeg meg ganske ofte fordi bekkenet gjør vondt, men sett bort i fra det så sover jeg egentlig ganske bra. Selv om jeg våkner ti tusen ganger er det sjeldent det påvirker energinivået mitt i løpet av dagen. Ellers har jeg begynt å sove litt ekstra på dagen inni mellom også!

Fødselsforventninger: Mange tanker rundt fødselen for tiden, men ingen som skremmer eller bekymrer meg noe særlig. Jeg gleder meg mest til denne opplevelsen, og er spent på hvordan kroppen min kommer til å takle det hele. Tar resten som det kommer! Så lenge jeg klarer å stole på at jordmødrene vet hva de holder på med, at vi er i gode hender og at kroppen min vet hva den driver med - så tror jeg egentlig det meste er gjort!

Humør: Humøret er braaa, i følge meg selv! Snur kanskje litt fort mellom glede, tristhet, latter og sinne - men alt i alt synes jeg egentlig at jeg klarer meg bra jeg.

Neste kontroll: Neste kontroll er ikke før den 15. februar! Wæ, lenge til, men ettersom alt ser veldig bra ut med både meg og lille er det ingen grunn til å ha en ekstra kontroll før den tid. Det blir da hos jordmor forresten, også skal jeg på sykehuset uken etter for vekstestimering av mini (det vil si; måle hvor stor han er).

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Giveaway: Hjemmestrikket romper!

 • 29.01.2017 kl. 16:40

Konkurransen er avsluttet!

Nå begynner det å bli altfor lenge siden forrige giveaway, så i dag tenkte jeg det kunne være gøy med en aldri så liten konkurranse igjen! Snille mormoren min har tilbudt seg å strikke premien, og det blir lik denne nydelige romperen dere ser på bildene her. Dere som har fulgt med bloggen min en liten stund vet jo at mormor er rene strikkemaskinen, og disse to plaggene er det nyeste innslaget fra den kommende oldemoren i garderoben til Dennis.

Dere kan tro jeg ble glad og imponert da hun kom med disse til meg! Så utrolig flotte. Gleder meg til å knipse mange nydelige nyfødtbilder av Dennis i disse klærne, for ikke å snakke om hvor tøff han blir med denne romperen over en hvit body og ei hvit strømpebukse.

Nå har altså du også muligheten til å stikke av med denne utrolig tøffe romperen! Mormor skal strikke den akkurat lik den hun har strikket til Dennis, bare at den blir i fargen grå - slik at den går til både gutt og jente. Størrelsen er helt nyfødt!

For å være med i konkurransen må du:

like facebooksiden min

Dele dette blogginnlegget på facebook (det skal være en del-knapp) rett under her.

Og deretter legge igjen en kommentar med når du har termin (eller hvem du prøver å vinne den til).

LYKKE TIL!

Ukens spørsmål #6

 • 29.01.2017 kl. 13:38

Gikk det fint hos jordmor på onsdag? Hadde symfysemålet stabilisert seg?

Så utrolig koselig at du husket på at jeg skulle til jordmor på onsdag, og deretter etterlyste resultatet når jeg ikke skrev noe om det! Det føles så uvirkelig å tenke på at noen av dere kjenner meg så godt og følger så godt med. Men til spørsmålet ditt; ja, det gikk faktisk veldig bra! Symfysemålet har kun økt 1,5 cm på tre uker, så det er absolutt innafor. Nå er jeg tilbake igjen i normal-feltet, og krysser fingrene for at jeg kommer til å holde meg her resten av svangerskapet.

Hjemreiseantrekk til deg selv?

Vet du hva, dette var jeg SÅ i tvil om jeg skulle pakke eller ei. Jeg ser jo mange som gjør det, men da tenker jeg det kanskje er vanligst om man bor et stykke unna sykehuset..? Selv bor jeg kun 2 minutter i bil fra sykehuset, og da ser jeg ikke helt vitsen med å ha et egen antrekk til hjemreisen. Tar nok bare på meg kosedressen med en ammesinglet under jeg! Behagelig er det også.

Når vi snakker om ting som trengs, fine amme bh-er! ) hvor er de fra ?:)

Tusen takk for det! Falt virkelig for disse selv også, etter å ha sett de på en annen blogg. De er fra glamom.com! Anbefales ettersom de er myke og gode å ha på, ikke har spiler og de koster heller ikke skjorta!

Fortell gjerne om jobbsituasjonen din under svangerskapet, har du vært mye borte? sykemeldt? har det vært tungt?

Jobbsituasjonen min er nok litt utenom det vanlige. Jeg startet nemlig svangerskapet med å få arbeidsavklaringspenger fra NAV. Dette er en ordning man får når man sliter med en eller flere utfordringer som gjør det vanskelig å søke jobb på vanlig måte som andre mennesker. For min del var det angsten som var grunnen til at jeg trengte litt ekstra hjelp med å få meg jobb.

Jeg gikk derfor inn i et såkalt «oppfølgings-tiltak» i juli (som var samme måned som jeg ble gravid), og her fikk jeg hjelp til å finne ut av hvilken retning jeg ønsket å gå, hvilke jobber som var aktuelle med tanke på angsten, gjennomgang av cv og søknad, og til slutt jobbintervju-trening.

Alt dette over her tok vel rundt et par måneder, og i månedsskifte september-oktober var jeg endelig klar for å gå ut i jobb! Jeg var så heldig å få jobb via kommunen i Sagatun Barnehage, og her jobbet jeg 100 % i noen måneder. Mot slutten av november fikk jeg plutselig veldig vondt i bekkenet, og dette gjorde at jeg ble sykemeldt i 2 uker, før jeg gikk tilbake i 50 % jobb i én måned til.

Rett før jul var nemlig bekkenet mitt blitt såpass ille at jeg ikke fungerte skikkelig i en barnehage hvor man er mye opp og ned fra gulvet, sitte på rumpa i sandkassen, turgåing og så videre. Prøveperioden min i barnehagen ble derfor avsluttet, men med avtale om at jeg har fast jobb å komme tilbake til når jeg er ferdig med mammapermisjonen i august 2018! 

tjener du penger på bloggen? :)

Ja, jeg tjener litt penger på bloggen, noe jeg synes er utrolig moro ettersom jeg først og fremst ser på det som en skikkelig kjekk hobby! Nå er det likevel ikke så mye at jeg kan leve av det (enda, hehe). Men om jeg en dag kan leve av bloggen hadde det virkelig vært drømmejobben!


Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

Vil du bo i huset vårt?

 • 28.01.2017 kl. 20:08

Det tok litt lenger tid enn planlagt, men når resultatet ble så bra som det har blitt nå gjør det absolutt ingenting. Min supersnille familie har stått på som bare det de siste månedene for å hjelpe oss å pusse opp leiligheten i huset vårt, og nå er den altså endelig klar for utleie! Vi har en kjempe spennende tid i vente, og gleder oss til noen hyggelige mennesker skal flytte inn i huset vårt ganske snart.

Store deler av leiligheten er pusset opp. Blant annet er tapeten i stuen og kjøkkenet byttet ut, hele det gamle kjøkkenet er revet og splitter nytt kjøkken er kommet opp, baderomsmøblene, dusjen og toalettsetet er helt nytt. I tillegg er vegger og gulv i det disponible rommet (har ikke bilder av dette, men interesserte får se det på visningen) byttet ut. Karmer og dører er nymalte, og mye, mye mer. En flott leilighet der mesteparten av den er helt ny, med andre ord!

Er du, eller kjenner du noen som kan være interessert i å leie leiligheten? Den er på 60 kvadratmeter, har åpen stue- og kjøkkenløsning, et bad, et soverom, eget vaskerom og et disponibelt rom. Leiligheten ligger i kjelleren i huset vårt, og befinner seg med andre ord veldig sentralt i Haugesund. Delvis møblert med det aller meste av møbler og hvitevarer - alt som vises på bildene er inkludert. 

Ta gjerne kontakt med meg på facebook eller her på bloggen om du har noen spørsmål eller er interessert i å komme på visning! 

Leien er på 6500,- i måneden, der tv og internett er inkludert, men strøm kommer utenom.

Kjenner du noen som kunne vært interessert? Del gjerne innlegget på facebook!

Denne gangen kan ingenting stoppe meg!

 • 28.01.2017 kl. 14:18

Denne lørdagen startet jeg på verdens beste treningssenter, og store deler av tiden hadde jeg hele lekeplassen for meg selv - noe så deilig! For et par uker siden fikk jeg et nytt treningsprogram av coachen min - et program med øvelser som er tilpasset tredje trimester. Med andre ord er det øvelser som er snille mot bekkenet mitt, og der magen ikke er i veien.

Det var så deilig å endelig få teste det ut i dag! For selv om coachen min vet hva han driver med er han veldig opptatt av å ikke anbefale meg noe feil, så han ba meg om å gå gjennom treningsprogrammet med jordmor først. Dette fikk jeg gjort på onsdag, så etter at hun gav tommel opp kunne jeg endelig teste det ut i dag!

Som jeg såvidt nevnte over var jeg veldig fornøyd med utvalg av øvelser. Ganske enkle og basic øvelser, men de gjør virkelig jobben sin! Jeg fikk kjørt igjennom hele programmet på rundt en time, og etterpå følte jeg meg som verdens sterkeste, haha.

Den mestringsfølelsen man får etter ei god treningsøkt er helt ubeskrivelig, og jeg gleder meg allerede til neste økt. For ikke å snakke om hvor mye jeg gleder meg til å kunne trene markløft og knebøy igjen, etter fødselen.

Jeg lover dere, den dagen lille Dennis er blitt seks uker kommer jeg til å ta han med meg bort her for ei skikkelig god økt, og starte opp igjen fitnessdrømmen for fullt! Denne gangen er det ingenting som kan stoppe meg, og innen et par år skal jeg stå på den scenen i ført en glitrende bikini med markerte og solide muskler å vise frem!

Som jeg gleder meg! Men før den tid er det et par måneder igjen med et lite menneske i magen og et litt snillere treningsprogram.

Hvordan har du startet lørdagen?

Få full kontroll over livet!

 • 27.01.2017 kl. 21:36

En personlig almanakk må være noe av det mest geniale som finnes. Jeg har hatt en slik flere ganger tidligere, og gav faktisk en til mamma i julegave hvert år en periode. Å ha ett sted man kan notere alle avtaler og andre viktige ting er nemlig gull verdt i forhold til å ha ti tusen post-it lapper rundt omkring, i tillegg til notater på telefonen, en avtale bak på et ark som du ikke husker hvor du la og så videre.

Spesielt praktisk kommer det til å være for meg fremover, nå som gravidhjernen min har tredd inn for fullt, og ammetåken tar over etter det igjen.

Her skriver jeg opp både møter, avtaler, treningstimer, forfallsdato på regninger og planlegger blogginnlegg for hele uken. Dette gjør med et at livet mitt blir mye mer strukturert, og jeg slipper å gå rundt og være redd for at jeg har glemt noe viktig - som jeg føler jeg har gjort de siste månedene.

Det kuleste av alt må likevel være at om du bestiller almanakken på personligalmanakk.com har du ikke bare mulighet til å velge størrelse på almanakken din, men også hvilke bilder du skal ha på forsiden og baksiden, hvilken beskjed det skal stå når du åpner den, du kan legge inn personlige fødselsdatoer som blir trykket i selve boken og en hel haug med andre alternativer.

Du kan også velge å legge ved både penner og klistremerker til en god pris når du bestiller, noe som vil gjøre almanakken enda koseligere og mer personlig. Jeg har allerede skriblet ned en hel haug med avtaler og gjøremål, og gleder meg til å bruke den flittig fremover, og virkelig få full kontroll over livet mitt.

Om du vil gjøre det samme kan du bestille din egen personlige almanakk her!

Et veldig godt tilbud!

 • 27.01.2017 kl. 15:14

I dag har jeg en veldig god dag, og vil derfor bruke det gode humøret mitt til å gi dere et skikkelig godt tilbud! Som dere sikkert har fått med dere har jeg fått skikkelig sy-dilla, og dette førte til at jeg begynte å sy babynest på bestilling. Siden jeg startet med dette har jeg fått veldig mange bestillinger, og kun fått gode tilbakemeldinger - noe så utrolig koselig.

I går sydde jeg faktisk et nydelig babynest i brunt med hvite stjerner, og det er så moro at dere kommer med ønsker til stoff selv også. Dette gjør det bare enda morsommere for meg å sy! Derfor har jeg lyst til å gi dere et veldig godt tilbud; og det går ut på at om du bestiller babynest i kveld (før klokken 00.00) så får du to gulpeputer med på kjøpet.

To gulpeputer helt gratis om du bestiller et babynest i løpet av dagen, altså.

Disse gulpeputene er helt geniale å ha oppi babynestet, for på den måten slipper du å måtte vaske hele nestet om lille skulle gulpe oppi det. Da tar man bare ut gulpeputen og vasker den! Når du i tillegg for to stykker har du også en å ha oppi nestet samtidig som du vasker det andre.

Om du ønsker å bestille kan du enten skrive det i kommentarfeltet her, så tar jeg kontakt med deg på mail. Eller så kan du sende meg en melding inne på facebooksiden min som du finner her.

Prisen for et babynest er 700,- (og bestiller du i dag får du altså to gulpeputer gratis).

Vil du ha babynest?

Relationship goals?

 • 26.01.2017 kl. 20:54

Er det dette som kalles relationship goals? Haha, slik satt kjæresten og jeg i ettermiddag mens vi ventet på at klokken skulle bli seksten. Vi lo, krasjet i hverandre, kjeftet og koste oss en hel haug. Spillet vi spiller heter forresten beach buggy race, og er super morsomt! Minner veldig mye om mario cart. Anbefales på det varmeste.

Ellers slo vi av tv-en og tok på oss litt finere klær da klokken ble seksten, for da skulle vi nemlig ut å spise komle med familien min. Kjempe koselig til tross for at stolene var ganske ubehagelige for bekkenet mitt. Jeg er nemlig avhengig av å endre sittestilling hvert femte minutt for å ikke få vondt, og i slike stoler var det så og si umulig. Heldigvis sto det en sofa litt lenger borte i lokalet, så etter en liten pause i den gikk resten av kvelden veldig fint!

Etter at vi kom hjem igjen var Christopher og jeg nede i leiligheten en tur for å plassere det siste av møbler som skal inn dit, så nå er vi så og si ferdige der nede. I morgen når det blir dagslys skal jeg knipse masse flotte bilder av den, og jeg gleder meg som et lite barn til å vise dere hvor fint det har blitt. Tusen hjertelig takk til snille familien min, og ikke minst samboeren min, som har stått på og jobbet både kvelder og helger for at vi skal bli ferdige. Super takknemlig!

Jeg har også sydd ferdig et babynest som jeg gleder meg til å vise til dere i morgen! Da har jeg også et godt tilbud på lur, så det er bare å følge med.

Hva har du brukt denne torsdagen på?

I fødebagen min!

 • 25.01.2017 kl. 20:05

Nå har jeg endelig pakket fødebagen ferdig! I går kjøpte jeg det aller siste jeg trengte, så nå er altså alt vi skal ha med oss til fødselen og barseltiden på sykehuset pakket i bager. Jeg brukte stelleveska mi til å pakke det vi skal ha med til selve fødselen, og så en egen bag med alt til barseltiden. På den måten slipper vi å måtte rote gjennom alt av klær til barseltiden bare for å finne en sjokolade når riene står på som verst.


- til fødestuen -

Til fødestuen har jeg pakket ei flaske powerade, ei flaske iste, to new energi sjokolader og en pakke mariekjeks til påfyll av energi. Jeg har også pakket ned kamera, ekstra linse, kamerastativ, fjernkontroll til kamera og ekstra batteri. En lipsyl og et par sandaler jeg enkelt kan trø inn og ut av har også funnet veien oppi bagen. I tillegg har jeg helsekortet, fødselsbrev og meldingsliste! Sistnevnte har jeg skrevet ned alle som skal få sms når Dennis er født, haha, bare sånn at jeg ikke skal glemme noen i all lykkerusen.

Til pappan har jeg pakket med et donald blad ettersom en fødsel gjerne kan ta litt tid, ei stor flaske coca cola, ei flaske iste og en boks med energidrikk. I tillegg har jeg lagt litt kontanter i fødebagen slik at han kan kjøpe seg noe mat nede i kiosken på sykehuset. Helt til slutt, bare sånn i tilfelle fødselen tar en evighet har jeg også pakket med en ren bokser og en ren singlet.


- til mamma -

Og så over til barselbagen! Der har jeg pakket en myk og behagelig joggedress, to amme-singleter og to amme-bher. To behagelige truser har jeg også pakket med. Kommer nok til å bruke sykehustrusene under oppholdet, men jeg må jo ha noe på meg på hjemveien, også har jeg ei ekstra bare for sikkerhetsskyld. Et par tykke og varme sokker i tillegg til verdens beste tøfler får også være med!

Til ammingen har jeg pakket med tre par engangsammeinnlegg. Usikker på om vi får dette på sykehuset eller ei, derfor har jeg pakket med tre par også får samboer ta med seg flere om vi ikke får det på sykehuset. Et par ullinnlegg har jeg også pakket med meg. I tillegg til denne ammesalven fra lykkelig som liten som jeg har hørt supermasse godt om!

Hårføner ettersom dette skal lindre dersom jeg må sy. En rull med deilig, mykt lambi-dopapir. Papiret de har på sykehuset føles nemlig som sandpapir når man har fødd. Sminkevesken min blir med, sammen med såpe, shampo, balsam og en god body lotion. Tannkost, tannkrem, deodorant og ett bind - til hjemturen ettersom jeg vet man får store bleielignende bind på sykehuset.


- teknisk -

Er man blogger så er man blogger. Kamera blir selvsagt med fordi jeg ønsker å knipse ti tusen bilder av den vakre prinsen som jeg har lengtet etter å få se i ni lange måneder, og når han sover vil jeg gjerne bruke litt tid på å oppdatere dere. Derfor har jeg pakket med både mac, maclader, kortleser og selvsagt mobil + mobillader.


- til lille -

En body, ei bukse, en heldress, ei lue og et par sokker til oppholdet på sykehuset. Her vet jeg at vi kan få låne klær av sykehuset men ettersom de er både utvasket og helt nøytrale ønsker jeg å ha med to sett søte, myke og helt nye babyklær jeg kan pakke Dennis inn i. Om han likevel skulle gulpet ut disse to settene får jeg heller låne resten av sykehuset. I tillegg har jeg også pakket med to gulpekluter - det kan være greit å ha både til hjemturen og bare i tilfelle.

Pleddet over her er kun et midlertidig valg ettersom det vi egentlig skal ha med til han ligger hjemme hos mamma. Det har hun strikket og er i ull! Godt å ha rundt seg både under oppholdet på sykehuset og ikke minst i bilstolen på hjemreisen. Kosen hans har jeg selvsagt med! Jeg har også pakket med en smokk bare i tilfelle han skulle ha et stort sugebehov slik noen nyfødte har, men tviler på jeg kommer til å introdusere han for smokk før han er et par uker gammel.

Til hjemreisen har jeg funnet frem en myk og hvit body, ei hvit sparkebukse med elefanter på, ei nydelige blå jakke som oldemoren hans har strikket til han, ei blå lue og et par blå sokker/tøfler. Jeg har også pakket med et par hvite votter som jeg kommer til å ta på hendene hans dersom det er veldig kaldt den dagen.


Ellers skal mamma kjøre oss hjem fra sykehuset, så hun tar med seg bilstolen når hun kommer for å hente oss. Også er det selvsagt verdens kjekkeste kommende pappa som skal bære bagene den store dagen - så han måtte jo få prøvebære dem i dag han også.

Så, det var det jeg har pakket med til både fødselen og barseltiden i etterkant. Nå bor vi bare fem minutter fra sykehuset, og kjæresten kommer jo til å sove hjemme så det er null stress å be han om å ta med noe om jeg finner ut at det er noe jeg savner. Ellers må dere gjerne komme med tips dersom dere ser noe viktig jeg mangler!

Hva synes du om innholdet i fødebagen min?

Spicy kyllingpizza på 1-2-3

 • 25.01.2017 kl. 16:24

Mm, er det noe jeg aldri kommer til å bli lei av så er det definitivt pizza. Samme om den er fra pizzabakeren, pakket i ei pappeske fra frysedisken eller om den er hjemmelaget - pizza er digg uansett. Nå skal jeg innrømme at jeg har jukset litt med bunnen, den er nemlig peppes sin 1-2-3 pizzabunn. Men den smaker himmelsk uansett! Absolutt noe som bør prøves til middag enten i kveld eller til helgen.


Du trenger:

Pizzabunn (enten om den er ferdigkjøpt eller om du lager den fra bunn av), 400 gram kylling, 1 boks med hakkede tomater med hvitløk, 1 ss tomatpuré, 1 rød chili, en halv boks créme fraiche, 2 ss matolje, en halv boks mais, en håndfull ruccolasalat, 4 ss grønn pesto


Slik gjør du:

Start med å skru på stekeovnen (dette glemmer jeg alltid selv, også må jeg stå å vente på at ovnen skal bli varm når pizzaen egentlig er klar, haha, så gjør dette nå!) 225 grader. Legg bakepapir på et stekebrett, og smør så 2 ss matolje utover bakepapiret. Om pizzaen får ligge å steke i matolje vil nemlig både bunn og kanter bli ekstra sprø og supergode. Fordel så deigen godt utover brettet.

Hell boksen med hakkede tomater i en gryte sammen med tomatpuréen, créme fraiche og finhakket chili. Min chili er faktisk egendyrket fra kjøkkenhagen min, men du kan fint bruke kjøpte fra butikken også. Gi det hele et lett oppkok før du moser alt godt sammen med en stavmikser.

Nå er tomatsausen klar! Smør sausen godt utover pizzabunnen, fordel så 4 ss grønn pesto utover deigen og ost over der igjen.

Skjær kyllingen opp i terninger og stek dem lett i stekepanne før du fordeler terningene over pizzaen. Topp med en halv boks mais (på min er det kun halve pizzaen som blir dekket av pesto og mais ettersom min kjære ikke liker dette) og 200 gram revet ost.

Pizzaen er nå klar til steking! Stek den i 15-20 minutter - alt etter hvor varm stekeovn du har. Når osten begynner å bli gyllen er den klar, så husk å følge med mot slutten! Topp pizzaen med ruccolasalat (og gjerne litt chili eller cherrytomater om du liker det) før servering.

Håper det smaker! Tror du at du hadde likt denne pizzaen?

Deilig, sunn og smakfullt hverdagsgodt!

 • 24.01.2017 kl. 18:40

Mmm, dette deilige fruktfatet har jeg akkurat kost meg med! Ikke helt alene altså, haha, jeg delte med lillesøster også. Kjæresten og jeg hadde ukens handledag i dag, og ettersom coop obs har -40 % på all frukt og bær klarte jeg ikke å gå forbi uten å ta med meg litt godsaker. I tillegg fikk vi handlet inn det aller siste til fødebagen, så den deler jeg med dere i morgen.

Vil dere helst at jeg skal vise hva jeg har med i fødebagen i et innlegg eller i en video?

Ellers må jeg bare fortelle dere hvor mye bedre frukt smaker med engang det er oppskjært! Ah, himmelsk. Sikker på at jeg kunne levd av bare frukt om det hadde hatt alle næringsstoffene vi trenger. Har ikke så mye annet på hjertet i kveld jeg altså. Fortell meg gjerne om det er noe dere ønsker å lese mer om, så får jeg litt inspirasjon til innlegg!

Husk å svare på om dere vil se innholdet i fødebagen min i et innlegg eller video!

To geniale oppfinnelser!

 • 23.01.2017 kl. 16:52

Ettersom jeg vet mange av dere enten er gravide eller har barn selv tenkte jeg at et aldri så lite mandagstips kunne være midt i blinken. Jeg har nemlig mottatt to produkter jeg har veldig lyst til å skryte litt av til dere. Den første her ser kanskje ut som en supermyk og god kosebamse ved første øyekast? Vel, det stemmer det, men den er også så mye mer.

Dette kosedyret lager nemlig lyder som er like dem babyen husker fra tiden han lå inne i magen. På den måten sover han trygt og godt, og om ingenting annet skulle fungere på intens gråting vil kanskje disse kjente og kjære lydene klare å roe ham ned?

- kosedyret kan kjøpes her -

Jeg synes dette er en helt genial ting å lage, og var faktisk ikke klar over at det fantes. Disse kosedyrene har hele seks ulike lyder, og du kan derfor teste dem ut og se hvilke som roer din lille aller best. For å få kosebamsen til å lage lyd trenger du bare riste på den et par ganger, også slår den seg automatisk av når babyen har sovnet. Skulle babyen begynne å gråte vil den skru seg på igjen i 10 minutter før den slår seg av igjen. Noe så fantastisk!


Produkt nummer to er denne vakre vippestolen her. Like fin som et pyntemøbel som den er praktisk! Chicco Hoopla Vippestol er en vippestol med mange ulike bruksområder. Den kan selvsagt brukes som en helt vanlig vippestol, og har ergonomisk boosterpute og nakke/hodestøtte slik at babyen sitter trygt på plass i stolen. Om man ønsker kan man også bruke den som en stol, da er det bare til å vippe opp føttene i fremkant (noe jeg selvsagt glemte å gjøre da jeg tok bildene).

- vippestolen kan kjøpes her -

Vippestolen kan også legges sammen, og blir da helt flat. I tillegg til at det følger med en bærestropp. På den måten er denne helt super å ha med seg på reise. Den tar liten plass i tillegg til at den både underholder barnet, kan brukes som stol, men også som seng (da ryggen kan legges helt flat). Lekebøylen med de morsomme dyrene følger forresten også med!

Jeg gleder meg så til å se lille Dennis ligge å kose seg og leke i denne! I mellomtiden skal den få stå å pynte stuen.

Som et lite tips nå til slutt er begge disse produktene på - 30 % akkurat nå! Det tilsier en rabatt på 400,- på vippestolen og 110,- på kosebamsen.

Hva synes du om produktene?

// kosedyret og vippestolen er sponset av mimmis

Gravidoppdatering: uke 32

 • 23.01.2017 kl. 14:54

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 32, og er med andre ord 31 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 66 dager igjen! Og skremmende 217 dager har allerede passert - herlighet så fort det har gått.

Babyen er så stor som: Nå er babyen like stor som en bøtte med popcorn! Altså ikke disse små, søte bøttene jeg viser frem her, men de vanlige størrelsene - de man finner på kinoen. Mer nøyaktig så er han faktisk blitt hele 39 centimeter lang fra topp til tå, og veier 1,79 kilo i starten av uken og 1,95 kilo i slutten av uken. Lille babyen min er snart to kilo!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg uten tvil! Om nettene er han blitt helt propell. Ellers har det roet seg litt på dagtid. Men dette er visstnok normalt når man kommer mot slutten fordi lille har mye mindre plass til å bevege seg. Kjenner han likevel godt hver eneste dag, så er absolutt ikke bekymret for det.

Innkjøp: Ukens innkjøp må bli hyllen som jeg kjøpte til rommet hans. Jeg gleder meg masse til å vise den til dere, vil bare få på plass noen kurver først!

Utstyr: Okei, nå tror jeg at jeg har klart å samle sammen ei liste over absolutt alt vi mangler; adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen, babycall, noen ammesingletter og en myk kosedress som jeg skal ha med meg på barsel. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig.

Ukens cravings: Fersken på boks! Nam! Kjøpte det på nærbutikken her en dagen da jeg plutselig fikk skikkelig lyst på denne godsaken! Veldig rart ettersom jeg verken har spist, sett eller tenkt på dette på årevis.

Plager: Halsbrann, oppkast, kvalme og vondt bekken. Det er vel de verste! Også har jeg en del vann i anklene av og til, men det kommer stort sett om kveldene.

Kjønn på babyen: En liten gutt.

Hvordan sover du om natten: Jeg sover faktisk veldig dårlig for tiden. Går på do tretusentohundreogfemtifire ganger i løpet av ei natt, og våkner for å måtte snu meg hvert femte minutt fordi bekkenet tuller seg helt til når jeg ligger i ro. Som om det ikke er nok tar det vel rundt et minutt å snu seg i sengen også. Alt er med andre ord blitt veldig tungt og slitsomt nå.

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går. Utålmodig blir jeg også! Nå er det ikke lenger slik at jeg vil tiden skal gå sakte fordi jeg gruer meg til fødsel. Nei, nå vil jeg heller bare at fødselen skal starte, lillegutt kan komme ut og livet mitt kan gå tilbake til normalt. Fødselen tar jeg som det kommer, og fødebagen er snart ferdig pakket - gleder meg til å vise den til dere!

Humør: Til tross for mindre søvn må jeg innrømme at humøret er overraskende greit. Det kunne selvsagt vært mer stabilt, men alt i alt så går det helt fint altså!

Neste kontroll: På onsdag, i over i morgen, hos jordmor! Da er det tid for femte svangerskapskontroll, og jeg gleder meg masse til å se hva som har skjedd siden sist. Dette er første gang det har gått hele tre uker mellom kontrollene hos jordmor, tidligere har det vært maks to uker, så er spent på hva symfyse-målet vil vise nå.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Favoritter til barnerommet!

 • 22.01.2017 kl. 19:20

Jeg er inne i ei skikkelig koselig boble der jeg tenker på barnerommet til Dennis så og si hele tiden. Jeg innreder det på ti tusen forskjellige måter i hodet mitt, og ser for meg alle mulige løsninger. Rommet er jo ikke så stort, så man må liksom være litt kreativ for å få det til å se bra ut. I løpet av den siste uken har jeg satt ammestolen som sto der inne ut i stuen, og heller byttet den ut med ei stor hylle med plass til masse oppbevaring. Synes resultatet ble kjempe bra, og nå mangler jeg bare noen kurver før jeg viser dere hvordan det ble!

bord og krakker her // sengehimmel her // elefantteppe her // lekekasse her // vimpel her

Men selv om jeg ble fornøyd med den løsningen er det likevel mye jeg vil gjøre, og jeg elsker å drømme meg bort i ulike løsninger, møbler og dekorasjoner. I kveld har jeg derfor brukt litt tid til å bla meg gjennom lekmer sine produkter til barnerommet, og jeg fant sååå masse fint. Faktisk så mye at jeg bare er nødt til å dele favorittene med dere.

hengekøye her // oppbevaringskasser her // sky-hylle her // lag din egen banner her // gipsavstøpning her // sau-nattlampe her // sky-nattlampe her

Det beste av alt må likevel være at det er opptil 70 % rabatt på lekmer nå, og stort sett alle produktene over her er derfor på salg. De beste kuppene tror jeg må være bordet og krakkene nesten øverst, leketeltet og babydan 3 i 1. 

babydan 3 i 1 her // kleshengere her // elefant-uro her // kanin-babypakke her // leketelt her

Fortell meg gjerne hvilke produkter du likte best!

// innlegget inneholder adlinks

Ukens spørsmål #5

 • 22.01.2017 kl. 17:14

Hva er dine tanker rundt kjønnsnøytral oppdragelse? Kommer du til å la gutten din leke med dukker og sminke?:)

Jeg synes alle barn, inkludert Dennis, skal få velge dette helt selv. Jeg kommer ikke til å kjøpe dukker og sminke til han fordi jeg vil det, men om dette er noe han selv sier han ønsker seg skal han selvsagt få det!

Er det ikke mulig og ta jevne blodsukker målinger? Slik som de med diabetes gjør. Siden du sliter med kvalmen og egentlig ikke klarer å faste for så å prøve holde gugga nede.

Det skulle jeg virkelig ønske, men det virker ikke ut som det går an dessverre. Alle må igjennom denne testen for å finne ut om de har diabetes eller ikke, både de gravide og de som har vanlig diabetes, også kan de ta blodsukkermålinger i ettertid for å se hva blodsukkeret ligger på. Heldigvis fikk jeg det til på andre forsøk, og resultatet var negativt - pjuh!

Har du kontrakt med nettavisen eller side2 med tanke på at du har så mange lesere?

Nei, det har jeg ikke! Alt som legges ut her og hele denne bloggen drives kun av meg. Litt stolt over det må jeg innrømme, ettersom jeg ser så mange andre bloggere ansetter både managere, mailansvarlige, fotografer, rettskrivere og det ene og det andre.

Hvordan har du fått så mange lesere? Misunner deg!! Har du noen tips? :)

Mitt beste tips er egentlig å blogge for din egen del. Ikke blogg for å tjene penger eller for å bli kjent. Du må blogge fordi du liker det, og skrive om det du interesserer deg for. Når du gjør det går det meste av seg selv egentlig, og da gjelder det bare å ikke gi opp. Selv har jeg blogget stort sett hver eneste dag i fire år, og har ingen planer om å gi meg med det første. Tålmodighet er nøkkelen til det meste.

Har du sluttet med å oppdatere magen på video?

Dette er aldri noe jeg har begynt med eller hatt som en fast greie. Jeg har delt slike videoer to ganger før fordi dere har bedt om det, og det kan godt hende det kommer en tredje gang også, men det er ikke noe jeg gjør fast en gang i uken for eksempel.

Hva må en søke på for å få opp marsgruppen du snakker om?:)

Den er dessverre hemmelig, så det går ikke an å søke den opp. Det du derimot kan gjøre om du har termin i mars og ønsker å være medlem av gruppen er å sende meg en melding på facebook, så legger jeg deg til!

Fin vogn, sponset?

Nei, så absolutt ikke! Får ikke ei eneste krone for å skrive om den til dere heller. Det er rett og slett bare en god og varm anbefaling fra meg til dere fordi jeg liker den så godt.

Jeg har lest bloggen din siden før du ble gravid. Jeg har også kommentert tidligere men brukt mitt ekte navn og link til bloggen min. Men siden jeg fikk positiv test I DAG velger jeg å være anonym nå. Jeg har i perioder vært uten nett og derfor ikke fått lest bloggen din hver dag, så det er mulig du har skrevet dette før, men kunne du lagd ett innlegg der du skriver om dine første gravid-symptomer? :)

For en fantastisk flott kommentar, og gratulerer så masse med graviditeten din! Håper du oppdaterer meg på hvordan det går med deg underveis, og så gleder jeg meg til å finne ut hvem du er slik at jeg kan følge bloggen din også. Når det kommer til spørsmålet ditt så har jeg faktisk ikke skrevet et slikt innlegg tidligere (selv om jeg trodde jeg hadde det). Så takk for tips! Jeg skrev et innlegg om dette til deg tidligere i dag, og det kan du lese her hvis du ikke allerede har gjort det.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Mine aller første graviditetssymptomer!

 • 22.01.2017 kl. 13:25

Nå hopper jeg et stort steg tilbake her, men etter forespørsel fra en leser fant jeg plutselig ut at jeg aldri har publisert mine første svangerskapssymptomer, og det må jeg jo gjøre noe med! Kommentaren jeg fikk i dag morges:

Jeg har lest bloggen din siden før du ble gravid. Jeg har også kommentert tidligere men brukt mitt ekte navn og link til bloggen min. Men siden jeg fikk positiv test I DAG velger jeg å være anonym nå. Jeg har i perioder vært uten nett og derfor ikke fått lest bloggen din hver dag, så det er mulig du har skrevet dette før, men kunne du lagd ett innlegg der du skriver om dine første gravid-symptomer? :)

Ønsker deg masse lykke til med resten av svangerskapet og fødsel! Gleder meg til å følge deg videre! Ellers takker jeg for tips til gravidfoto! De tipsene skal hvert fall jeg ta med meg videre nå :D

Først og fremst, gratulerer så masse med graviditeten! Tenk at du bærer på et bittelite mirakel i magen din - så utrolig spennende. Og tusen takk for både en fin kommentar og tips til innlegg!


Mine første graviditetssymptomer

- drømte at jeg fikk barn -

Natt til 16.juli var jeg gravid i uke fire (jeg visste ikke på dette tidspunktet at jeg var gravid), og drømte faktisk den natten at jeg hadde fødd et barn. Ettersom jeg synes det er supergøy med drømmetolkning søkte jeg det selvsagt opp, og da sto det at jeg burde ta en graviditetstest. Wæ! Så spennende, vi hadde jo prøvd å få barn lenge, så jeg skal innrømme at jeg ble veldig gira samtidig som jeg ikke turde å håpe på for mye.

- neseblod -

To dager etter, som va den morgenen jeg skulle ta graviditetstesten, våknet jeg av at jeg blødde neseblod. Blodet rant rett og slett bare ut på puten min. Etter et raskt googlesøk fant jeg ut at også dette er et graviditetssymptom ettersom blodemengden øker en del når man er gravid, og dette gjør det lettere å plutselig begynne og blø neseblod.

- ingen mens og positiv graviditetstest -

Ettersom vi hadde brukt altfor mye penger på graviditetstester som viste seg å være negative tidligere ble vi enige om at jeg ikke skulle sjekke før menstruasjonen uteble. Så da jeg ikke begynte å blø på mandagen (som jeg egentlig skulle) tok jeg testen tirsdag morgen. Der lyste det «gravid 1-2».

- tisset ofte -

Hormonene i kroppen gjør musklene slappere, som for eksempel blæren, dette fører til at den ikke klarer å holde på like mye væske lenger. Noe som igjen fører til at man tisser oftere. Dette skjedde også i mitt tilfelle, og jeg merket det ganske tidlig. Bare et par dager etter positiv test.

- veldig trøtt -

Brått ble jeg veldig mye trøttere og kunne sove både en og to powernaper i løpet av dagen. Kroppen bruker mye energi på å skape et menneske, og denne energien tar den selvsagt fra dine lagre. Ikke rart man føler seg som en zombie gjennom hele graviditeten, haha!

- tett i nesen - 

Ikke vet jeg hvorfor man kan bli dét når man er gravid, men jeg fikk altså dette symptomet supertidlig. Allerede rundt uke fem, og har vel egentlig slitt med det med jevne mellomrom gjennom hele svangerskapet.

- kvalme -

Kvalmen kom i svangerskapsuke 6, men første gang jeg kastet opp var jeg 6+4. Haha, husker hvor møkk lei jeg var bare etter noen dager. Jeg var kvalm så og si hele døgnet, og det eneste som kunne fjerne kvalmen var å spise! Så det ble masse spising, spying og tårer de ukene der. Tror jeg kan være glad for at jeg ikke visste at dette kom til å henge med resten av svangerskapet også. Jeg hadde nemlig nedtelling til 12 uker kun fordi det er da kvalmen vanligvis gir seg. Men ikke hos meg nei, haha, heldigvis har jeg på en eller annen merkelig måte blitt vandt til å spy flere ganger i uken, og det plager meg ikke like mye nå lenger.

Så, det var mine første graviditetssymptomer, og da jeg skulle skrive dette innlegget skal jeg være så ærlig å si at jeg nesten ikke husket noenting av det. Heldigvis hadde jeg skrevet alt ned i svangerskapsdagboken. Det råder jeg deg til å gjøre også - for det er rart hvor fort man glemmer slike ting!

Fortell meg gjerne om dine første graviditetssymptomer!

5 fototips for gravidbilder!

 • 21.01.2017 kl. 16:00

Jeg har fått så mange komplimenter på at bildene jeg deler med dere er så vakre, spesielt nå etter at jeg ble gravid. Flere har også spurt meg hvilket kamera jeg bruker, hvilket redigeringsprogram og hvordan jeg får til å ta så lyse, klare og gode bilder. Selv om jeg absolutt ikke ser på meg selv som ekspert skal jeg ærlig innrømme at jeg har litt peiling når det kommer til bildetaking, manuelle innstillinger og ikke minst etterbehandling av bildene.

Jeg har vært på ett fotokurs, ellers er resten selvlært. Enten via prøving og feiling eller via google og youtubevideoer. Det er likevel ikke dette avanserte jeg skal dele med dere nå, for det kunne tatt sin tid. Nå er det kun helt enkle fototips (for nybegynnere) som gjør at gravidbildene blir enda finere!


- 5 fototips for bedre gravidbilder -

Ikke bli for stor

Om du har planlagt en fotoshoot med ei venninne, eller har planer om å sette av én dag til å ha fullt fokus på gravidbilder vil jeg anbefale deg å gjøre det før du blir for stor. Blir magen for stor, og du er for langt på vei, blir det nemlig veldig krevende å posere foran kamera. Alt er tyngre og du kan ha problemer med å stå over lengre tid, noe som fører til ubehag, som igjen viser på bildene. Det er veldig individuelt når man er for stor, og selvfølgelig vil du at magen skal synes på bildet. De fleste har en godt synlig mage i uke 30, men klarer fortsatt å stå over en litt lengre periode.

Hva med å ta en fotoshoot rundt uke 30 bare slik at du hvertfall har noen bilder, og så prøve igjen rundt uke 33, uke 36 osv. Så ser du hvor stor mage du kan få før bildene ikke blir gode lenger! 

 

Pass på bakgrunnen

Skal du få et fint bilde, må du tenke på bakgrunnen. En rotete bakgrunn er full av detaljer, og dersom du tar bildene inne kan derfor stuen bli en rotete bakgrunn selv om huset er helt ryddig. Velg enten en helt tom vegg, eventuelt eksperimenter med å henge opp et laken, eller ta bildene ute foran en enkel bakgrunn. Hva med ei stor mark, havet som bakgrunn eller foran et gjerde.

Dersom du eller den som tar bilde av deg har litt peiling på kamera, og har ei god linse, kan dere også skru ned dybdeskarpheten. Dette vil føre til at all fokus er på den gravide mens bakgrunnen blir helt furry og uklar. Veldig fin effekt! Eksperimenter!

Dropp blitsen

Blits gir et hardt, hvitt lys med sterke kontraster og skarpe skygger, noe som er lite flatterende. Jeg har faktisk ikke brukt blitsen på kamera mitt på flere år! Eksperimenter heller med å bruke andre lyskilder - men for all del unngå kunstig lys. Bruk det naturlige lyset enten ved å ta bilder utendørs, eller ved å stille deg vet et vindu eller en åpen dør, og la lyset falle på magen. Igjen, eksperimenter og prøv deg frem!

Kast klærne..?

Når det kommer til klær bær du velge ensfargede og tettsittende klær med stretch slik at magen virkelig synes. Mønstrete klær kan fort stjele oppmerksomheten og ødelegge roen i bildet, så unngå det. Velger du nøytrale farger vil også bildene vare mye lenger - det er ikke sikkert du synes den mønstrete heldressen er like kul om ti år.

Det kan også være en idé å kaste klærne om du er komfortabel nok til det. Så kan du enten ta bildene i undertøy, eller bruker et bølgende stoff til å dekke til områdene du ikke vil vise. Poser naturlig så skal du se at bildene blir kunstneriske og vakre selv om det vises mye hud.

Velg rett fotograf

Den som tar bildene av deg bør være en person du kjenner veldig godt, er komfortabel rundt og som du stoler nok på til å kunne slappe av foran kamera. Kos deg, ikke vær anspent! Kanskje passer din kjære til denne beskrivelsen, eller ei god venninne. Bildene blir så mye penere med engang du selv er komfortabel og slapper av.

Også er det selvsagt en fordel om fotografen vet hvilken vei han eller hun skal holde kamera, haha. Neida, men han/hun trenger ikke ha masse erfaring med fotografi, men det er en fordel om de i hvertfall har litt peiling.

Helt til slutt vil jeg gjerne komme med forslag til noen gode poseringer ettersom dette kan være noe som virker helt unaturlig når du først står foran kamera. Så for at du skal slippe å ende opp med 50 bilder av deg selv der du står rett opp og ned kan kanskje disse være til hjelp;

nærbilde av magen, liggende på ryggen på en sofa eller i ei seng, eldre søsken som kysser magen, du holder et eldre søsken (så det «sitter» på magen med ansiktet mot deg), sittende i skredderposisjon mot kamera, fra siden med den ene foten bøyd og overkroppen rettet mot kamera, stående i profil, sammen med din kjære der han holder deg på magen.

Fikk du noen gode tips?

Slankekrigen 2017

 • 20.01.2017 kl. 20:00

God fredagskveld! Nå når dette innlegget blir publisert sitter jeg faktisk hos svogeren og svigerinnen min for å feire 26 års dagen hans! Denne dagen har min kjære og jeg gledet oss til hele uken, for det er ikke bare en hvilken som helst bursdagsfeiring. Det er nemlig en temafest, der temaet er tv og film - noe så morsomt! Jeg gleder meg i hjel til å se alle de kreative kostymene i kveld, men kanskje enda mer gleder jeg meg til folk ser kostymet mitt. Haha!

Christopher og jeg har nemlig tenkt frem og tilbake hele uken angående hva vi skal kle oss ut som uten å komme på noe som blir perfekt. Ikke før i dag morges i det minste! Da fikk nemlig min kjære den geniale idéen om at jeg kunne kle meg ut som deltager i slankekrigen 2017! Hahah, så utrolig morsomt vi hadde det da vi skrev på singleten min og sydde svettebånd av et gammelt håndkle!

Regner med at kvelden kommer til å bli kjempe bra, og selv om jeg selvsagt er edru tror jeg at jeg kommer til å kose meg i en fillehaug. Man trenger ikke alkohol for å ha det gøy! På den positive siden slipper vi også å bruke penger på taxi. Vinn-vinn!

Hva er dine planer for fredagskvelden?

Dåpsplanlegging!

 • 20.01.2017 kl. 14:14

Dersom dere har fått et inntrykk av at jeg liker å være ute i god tid med det aller meste. Alt fra planlegging, gaveshopping, oppussing og innkjøp - så har dere fått helt rett inntrykk. Jeg er av natur veldig utålmodig, og min måte å få denne treige ventetiden til å gå litt raskere på, er ved å planlegge alt ned til den minste detalj. Lister blir det skrevet tusenvis av, og innkjøpene starter som regel i veldig god tid. Dåpen til Dennis (som ikke er født enda engang) er intet unntak. 

Bildene i dette innlegget er bilder jeg har brukt timevis på å søke opp, kun for å lagre i en egen mappe på macen min for å bruke til inspirasjon når dåpen hans skal stelles i stand. Alle bildene utenom det øverste, bildet rett over teksten her og det nederste. Disse nydelige, blå eskene med elefantutskjæringer på har jeg nemlig bestilt på wish. Tenker å bruke dem som bordkort, og jeg gleder meg til å vise dere akkurat hvordan!

Eskene kommer flatpakket slik som på bildet over her. En femtipakning med nydelige gaveesker i en supersøt blåfarge til rett over hundrelappen kunne jeg bare ikke si nei til. Akkurat den linken jeg brukte for å kjøpe eskene er dessverre blitt utsolgt, men jeg legger ved linken her likevel, så kan dere søke opp navnet og se etter lignende om dere ønsker det. Jeg kjøpte mine her!

Pleier du å være tidlig eller sent ute med planlegging til store hendelser?

En kropp full av strekkmerker!

 • 19.01.2017 kl. 13:42

Den perioden jeg står og ser på meg selv i speilet hver kveld før jeg skal legge meg - og hver morgen etter at jeg står opp - blir lenger og lenger for hver dag som går. Det tok lang tid før det første strekkmerket dukket opp på kroppen min. Faktisk så lang tid at jeg trodde jeg var en av de få som skulle være så heldig å slippe unna. Men der tok jeg veldig feil! Plutselig oppdaget jeg at undersiden av puppene mine var fulle av dem, og etter det har disse merkene spredd seg over kroppen min som ild i tørt gress.

Nå har jeg strekkmerker på puppene, hoftene, rumpa, innsiden av lårene, fremsiden av lårene og faktisk også noen på magen. Sistnevnte var det jeg gruet meg aller mest til, og nå har de kommet.

Jeg ble skikkelig lei meg da jeg så gjennom bildene jeg tok i dag. Det eneste jeg klarer å se er massevis av strekkmerker formet som en gravid kvinnekropp. Å legge ut bildet over her krevde så ekstremt mye av meg. Jeg har så lyst til å redigere bort merkene, men hvorfor i alle dager skal jeg det!? Dette er slik jeg er. Det er dette graviditeten gjør med kroppen min. Hele 85 % av alle gravide kvinner får strekkmerker, så hvorfor ser og hører vi ikke mer om det?

I magasiner og babyblader viser de alltid bilde av de få gravide som ikke har fått et eneste strekkmerke, og det får oss andre til å føle oss som unormale og stygge i forhold. Nå synes jeg det er på tide å spre både gravid- og mammabilder av oss andre også. Vi som har strekkmerker!

Jeg starter med å dele dette bildet av meg, og så vil jeg gjerne utfordre deg til å gjøre det samme! Enten det er på instagram, facebook eller om du selv har blogg. Del gjerne et bilde og legg igjen linken i kommentarfeltet under her. Jeg har så lyst til å se mange flotte, gravide- og mammakropper med strekkmerker!

Utstyrsguide: drømmevognen min!

 • 18.01.2017 kl. 14:40

Jeg sa det første gang jeg viste dere vognen min, men jeg sier det gjerne igjen og igjen og igjen. Dette er den aller fineste vognen jeg har sett i hele mitt liv, og den dagen jeg tar den første trilleturen med lille Dennis liggende oppi kommer til å være en av de stolteste dagene jeg noensinne vil oppleve.

Vognen heter Emmaljunga Mondial Duo Combi - i fargen white leatherette - med classic chrome understell.

Den har stått i stuen vår i et par uker allerede, men det er først nå jeg har fått alt av ekstraustyr, og hele vognen er klar til bruk. Jeg har derfor endelig tatt den med meg ut og knipset ti tusen vakre bilder! Nå skal dere få en liten gjennomgang av hvorfor jeg synes akkurat denne vognen er den beste - bortsett fra at den ser bra ut selvsagt.


- Myggnetting og solskjerming -

I skyggen finnes det integrert myggnetting og solskjerming som enkelt dras ut ved å åpne en skjult glidelås slik du ser på bildet over her. Da kan man velge å ta ut enten myggnettingen, solskjermingen, eller begge deler! Perfekt på fuktige, varme sommerdager med mye insekter eller om solen står lavt på himmelen og skinner rett inn i ansiktet til lille.


- Stellevesken -

Stellevesken var den siste av ekstra ustyret som kom, og den fikk jeg faktisk ikke før i går. Jeg har gledet meg en hel haug til å motta den, og nå som den endelig er min svever jeg lykkelig på ei rosa sky! Denne skal faktisk deler av fødebagen pakkes i. Den rommer ekstremt masse, og alt som hører til selve fødselen skal vi ha oppi denne. Også pakker vi med en egen bag til barseltiden på sykehuset. 

Det aller siste jeg mangler er noen kroker jeg skal feste på håndtaket til vognen, som stellevesken skal henge fra. Disse er bestilt og dukker nok opp i posten hvert øyeblikk!


- Vognpose og understell -

Denne deilige saueskinnsposen passer perfekt oppi vognen, og kommer til å holde lille varm på kalde vinterdager og ha en kjølende effekt på varme sommerdager. Helt perfekt året rundt med andre ord! Det beste av alt må likevel være at jeg selv brukte denne som baby, og det gjør bare det hele enda mer spesielt.

Over vognposen har jeg forresten lagt ei vogndyne og så et vognteppe! Eneste som mangler nå er vognpynt.

Skiltet har som dere sikkert ser også kommet opp! Ellers falt valget på classic chrome understell. Jeg var lenge i tvil om hvilket understell jeg skulle velge, men etter timesvis med søking på internett og prøving i butikken bestemte jeg meg for at det er dette understellet som passer best til vårt bruk.


- Sportsdelen -

Bagen til emmaljungavogner er kjent for å være store og romslige, og Dennis kan derfor bruke den lenge før vi bytter over til sportsdelen. Faktisk så lenge at vi kan bytte over når han selv ønsker å sitte og se mer, og ikke bare fordi den blir for liten som mange andre må.

Ellers klikkes denne sportsdelen enkelt på vognen ved hjelp av to små klikk! Genialt. Det følger også med fottrekk til sportsdelen også, noe som gjør at vi som sannsynligvis kommer til å bytte til sportsdelen om vinteren slipper å ha et barn som må pakkes på med 10 lag klær for å ikke fryse. Under fottrekket er det nemlig god plass til både barn og vognpose - i tillegg til at dette trekket er vindtett!

Når det kommer til valg av farge har jeg sagt det før også, men hvit vogn er ingen problem så lenge materialet er av skinn! Da kan skitten enkelt tørkes av med en klut uten at man må gnikke eller at det setter seg skikkelig fast. Veldig praktisk og super fint!

Hva synes du om vognen?

Den første babyvasken!

 • 17.01.2017 kl. 18:08

De siste ukene har det poppet opp masse bilder av klesstativ som er fulle av bittesmå babyklær i marsgruppen jeg er medlem av på facebook. Siden jeg så det første bildet der har jeg gledet meg til jeg selv også skal vaske klærne til lille Dennis, slik at de er helt klare til bruk. Og i dag er endelig dagen her! Første maskin er allerede vasket og hengt opp, andre maskin står på nå - og jeg klør i fingrene etter å henge opp enda en maskin med knøttsmå plagg.

Om du lurer på hvorfor jeg vasker babyklær (til og med de som er helt nye) så er det forresten fordi det er anbefalt å vaske alt tøy til nyfødte før bruk. De kan nemlig innehold ulike kjemikalier som er veldig lite gunstig, og det kan også være både fargestoffer og giftstoffer som absolutt ikke er bra for huden til nyfødte som er så sår og følsom.

I første omgang vasker jeg kun størrelse 50-62, så kan jeg heller ta frem størrelse 68 og 74 når det nærmer seg litt mer. Det dere ser på stativet på bildene her er altså alle de lyse klærne (bortsett fra ullplaggene) i størrelse 50-62! Alle ble vasket i vaskepose og med parfymefritt vaskepulver slik at det skal være så rent og pent som overhode mulig til min lille skatt skal ha det på seg. Mars måned nærmer seg med stormskritt og jeg gleder meg i hjel til å endelig få møte han som vi har gledet oss så lenge til å treffe.

Har du vasket babyklærne, og hvor langt er du på vei?

Gravidoppdatering: uke 31

 • 16.01.2017 kl. 19:00

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 31, og er med andre ord 30 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 73 dager igjen! Herlighet, nå raser tiden avgårde.

Babyen er så stor som: En ananas! Han er faktisk akkurat like lang fra hode til tærne som denne ananasen på bildene her er fra bunn til topp. Jeg synes han begynner å bli så stor, men samtidig så liten. Han veier 1,6 kilo i starten av uken og 1,76 kilo i slutten av uken - og er akkurat 37 centimeter lang.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det gjør jeg absolutt! Han gir livstegn fra seg stort sett hver eneste time, og jeg nyter hvert eneste spark med glede. Selv om jeg skal innrømme at de begynner å bli på grensen til for sterke og vonde. Spesielt i natt, da jeg nesten ikke fikk sove...

Innkjøp: Ikke innkjøp fra min side, men jeg fikk så ekstremt masse fint på babyshoweren min på fredag at det absolutt er nødt til å få plass på dette punktet her. I videoen under her kan du se alt det fine jeg fikk! Superdupertakknemlig!

Utstyr: Wæ, føler bare jeg kommer på mer og mer jeg mangler. Kjenner panikken begynner å stikke litt. Tiden går liksom så veldig, veldig fort. Men det er altså babycall, vippestol og bilstol adaptor som står på innkjøpslisten for øyeblikket.

Ukens cravings: Kanskje ikke cravings, men nesesprayen har definitivt vært min beste venn denne uken. Jeg har vært helt ekstremt tett. Mest sannsynlig på grunn av forkjølelsen som virkelig satte sine spor uken som var.

Plager: Sliter litt med å sove om natten, ellers er bekkenet så som så. Halsbrannen lever sitt eget liv, og det begynner til og med å bli vanskelig å dempe det med love hearts. Også kvalme og oppkast da, men det skal jeg være så ærlig å si at jeg snart begynner å bli vandt til! Én ting er i hvertfall sikkert, jeg skal aldri i hele mitt liv klage over omgangssyken igjen - det er over på bare noen dager, og virkelig luksus i forhold til dette.

Kjønn på babyen: Babyboy!

Hvordan sover du om natten: Våkner et par ganger for å tisse, som jeg har gjort i noen måneder nå. Det som derimot har forandret seg den siste tiden er at jeg faktisk våkner av lillegull i magen sine bevegelser også. Jeg kommer likevel aldri til å bli irritert på han for at han gir meg livstegn!

Fødselsforventninger: Tenker litt over hva jeg ønsker for tiden. For det første vil jeg uten tvil prøve å klare meg uten epidural så godt det lar seg gjøre. Lystgass kommer jeg til å sverge til! Men så er jeg litt tvilsom til å bruke vann som smertelindring. Hører så mange som synes dette er supert og absolutt å anbefale, men jeg synes det høres så styrete ut. Opp og ned fra badekaret med rier - noe som i seg selv høres utfordrende ut - men når man i tillegg legger til vått, glatt gulv og klissvåt madrass vet jeg ikke helt om dette er noe for meg... Kom gjerne med egne erfaringer!

Humør: Ettersom jeg bodde hos mamma og pappa forrige uke spurte jeg mamma hvordan humøret mitt hadde vært. Til svar fikk jeg: «Har vært ei fine uka, sjøl om an har vært prega av sjukdom. Føle du tilte mer på andre enn meg, eller?? Kanskje eg vet kos eg ikkje trokke i «salaten»?». Selv er jeg veldig fornøyd med det svaret!

Neste kontroll: 25.januar hos jordmor!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Video: dette fikk jeg i babyshoweren!

 • 16.01.2017 kl. 14:43

Som jeg har nevnt tidligere fikk jeg så utrolig mange fine i gaver i babyshoweren, og jeg er ekstremt takknemlig! Ord kan faktisk ikke beskrive hvor takknemlig (og ikke minst sjokkert) jeg er. I videoen under her viser jeg dere alt jeg fikk. Tenker det kanskje kan være gøy å se hvis du skal i babyshower selv, men står litt fast på hva du skal gi i gave! Len deg tilbake og press play.

Hva synes du om videoen?

Reaksjonen min: surprise babyshower!

 • 15.01.2017 kl. 20:30

Som dere garantert har fått med dere til nå ble jeg overrasket med surprise babyshower på fredag, og jeg har forklart dere alt om dette i et annet innlegg allerede. Det jeg derimot ikke har gjort enda er å vise dere reaksjonen min på denne sinnsyke overraskelsen. Så, om du ønsker å se den er det bare til å snurre av filmen under!

Helt i starten får du se et par klipp fra da lillesøster var og hentet mine to kjære venninner på flyplassen! Selvsagt helt uten at jeg hadde noen anelse om at de var i denne delen av landet.

Haha, fortell meg gjerne hvordan du tror du ville reagert!

Ei helt fantastisk helg!

 • 15.01.2017 kl. 18:04

For en helt fantastisk helg! Den startet som dere vet med surprise babyshower for meg og lille Dennis i magen, og resten av helgen har jeg hatt overnattingsbesøk av mine to aller beste venninner fra Trondheim. Ord kan ikke beskrive hvor mye vi har kost oss, og helgen har bare rast avgårde. Heldigvis har vi allerede planlagt å møtes igjen ganske snart - kanskje til sommeren eller utover høsten. Og da blir også Dennis med! Juhu.

På denne altfor korte helgen har vi opplevd både sightseeing i Haugesund, turgåing i nærområdet her, flere koselige filmer på tv-skjermen mens vi selv tullet oss inn under ullpledd, pizza fra pizzabakeren, ryktet går, babyshower og en hel haug med masse latter! En helt ubeskrivelig helg som virkelig har fått en verdig plass i minneboken. Nå har vi akkurat kjørt jentene til flyplassen, og skal bruke resten av kvelden på å rydde litt og ellers bare slappe av.

Håper dere har hatt ei like fin helg som jeg har hatt! 

Surprise babyshower!

 • 14.01.2017 kl. 21:49

Det hele startet da lillesøster plutselig sendte meg en sms like før klokken seks i går kveld og spurte meg om jeg ville være med å ta gravidbilder. «Du vet jeg ikke tar slike bilder når det er mørkt ute..» svarte jeg. Rundt femten minutter etterpå sto plutselig mamma på døra her og sa hun hadde funnet en sekk med babyklær hjemme og lurte på om ikke jeg ville være med å se på dem.

Ettersom jeg akkurat hadde våknet fra en powernap tok jeg på meg de første klærne jeg så. Orket verken å sminke meg eller fikse håret før jeg ble med henne. Litt fornærmet fordi min kjære samboer (med god grunn) ikke ville være med, haha.For lite viste jeg da jeg åpnet døren hjemme hos mamma og pappa, og en hel haug med fantastiske jenter hoppet frem og ropte «Surprise». Jeg sto målløs i døra en god stund før jeg fikk både krone på hodet og bånd med «Yummy mummy to be» rundt meg. Det første jeg reagerte på var at det sto to venninner av meg der som jeg ikke hadde sett på nesten to år! To jenter fra Trondheim, som hadde tatt fly ned til Haugesund bare for å feire Dennis og meg! I tillegg hadde lillesøster samlet sammen fem andre jenter, og alle sammen sto der i nydelige klær og smilte fra øre til øre.Da det endelig hadde synket inn satte vi oss for å spise. Pizzasnurrer sto på menyen! Også var det en hel haug med muffins, cupcakes og kaker til dessert. Jeg har aldri sett noe så vakkert i hele mitt liv. Bare se på disse bildene her - at det går an å planlegge noe så bra, det hadde jeg aldri trodd.

Etter god mat og masse deilig kake fikk jeg åpne masse gaver med nydelige klær, bamser, bestikk, sparebørse og alt mulig annet du kan tenke deg! Tror faktisk jeg skal lage en video av alt jeg fikk i babyshoweren, for det var så ekstremt mye fint.

Morsomme leker hadde vi også. Alt fra å gjette størrelsen på magen min med et bånd, til å fylle inn adjektiv i en fortelling. Hysterisk morsomt! Fire timer raste avgårde og plutselig var året beste kveld over. Jeg kan enda ikke tro det - tenk at jeg fikk babyshower! Video av reaksjonen min i det jeg kommer inn dørene skal jeg publisere i morgen, haha. Selv om det egentlig er en ganske klein reaksjon med en god blanding av både tårer og målløshet, så er dere bare nødt til å få se det dere også.

Så masse fine dekorasjoner, god mat, gode venninner, ballonger og hyggelige samtaler tror jeg aldri jeg har opplevd. Tusen hjertelig takk til dere alle som fikk kvelden til å bli  bra! Og ikke minst takk til min kjære lillesøster som har planlagt alt dette - og mamma og mormor for at dere hjalp henne å få det til.

Har du fått eller vært i babyshower før?

 

Jeg er i sjokk!

 • 14.01.2017 kl. 10:37

Herregud - jeg kan nesten ikkje tro det! Jeg ble overrasket av tidenes babyshower i går kveld. En hel haug med gode venninner ropte «surprise» rett i ansiktet på meg i det jeg gikk inn til mamma like etter at jeg hadde våknet etter en powernap. Det beste av alt må likevel være at disse fantastiske jentene har planlagt denne dagen siden september i fjor !!! Jeg er enda i sjokk. To av jentene har faktisk reist helt fra Trondheim bare for å være med på denne feiringen, og jeg føler meg så utrolig, utrolig heldig. Tenk det!

Så nå har jeg overnattingsbesøk av to av mine beste venninner hele helgen! Vi skal faktisk akkurat til å spise frokost sammen nå, og så skal jeg dele mange flere bilder og forteller mer fra kvelden senere i dag - det finnes faktisk film av reaksjonen min også, kanskje jeg deler den også. Må bare la det synke enda litt mer inn først, hihi.

Dette er noe jeg egentlig var heeelt sikker på at jeg ikke kom til å oppleve!

En natt på sykehuset!

 • 12.01.2017 kl. 12:49

De siste to dagene har formen min vært helt «bånn i bøtta». Helt siden glukosebelastningen faktisk! Halsen har vært supersår, noe som har ført til at jeg har hostet meg til både spy, magesyre og en hel haug med slim. Matlysten har vært ikke-eksisterende. Kroppen har vært skikkelig vond og jeg har nesten ikke gjort annet enn å halvsove på sofaen. Hodepine hadde jeg også!

Alt dette samtidig førte til at jeg sto på badet i natt og gråt på samme tid som jeg kastet opp for hundrede gang den dagen. Blæren klarte ikke å holde tett når alle brekningene kom - jeg tisset derfor på meg samtidig. Søvn var det umulig å få noe av - så jeg ringte Christopher, utmattet og drittlei.

Jeg spurte han om vi kunne ringe føden og høre om de hadde noen tips, noe de kunne gjøre, eller i det minste bare sjekke hvordan Dennis hadde det med tanke på at jeg hadde hostet hele dagen, nesten ikke spist og i tillegg hadde hodepine. Han var enig, så vi ringte! Fikk beskjed om å komme inn for å sjekke blodtrykket - men hvis det var bra var det dessverre ikke noe mer å gjøre.

Vi kom til sykehuset og etter en urinprøve målte de blodtrykket mitt. Fikk beskjed om at undertrykket var litt høyt, så de ville ta noen prøver til. Først ultralyd for å sjekke at alt var bra med lille og sjekke størrelsen hans, og deretter en CTG-sparketest.

Ultralyden viste at han er akkurat litt under gjennomsnittet i størrelse, - 1 % for å være nøyaktig. Ellers viste ultralyden at alt var bra! Heldigvis. Til slutt var det tid for CTG. Da fikk jeg to belter rundt magen som skulle registrere babyens hjertelyd og sammentrekninger i livmoren. I tillegg fikk jeg en knapp i den ene hånden som jeg skulle trykke på når jeg kjente bevegelse, og blodtrykksmåler rundt andre armen for å måle blodtrykket underveis.

Blodtrykket hadde synket igjen, og CTG-en viste normale resultater. Vi fikk derfor dra hjem igjen, og det var dessverre ikke noe mer de kunne gjøre med verken spyingen eller hostingen.

Noe må likevel ha skjedd, for i natt våknet jeg kun to ganger og sov ellers gjennom hele natten uten ubehag. I dag har jeg kun vondt i halsen, alle andre symptomer er sporløst forsvunnet! Jeg jubler, og kjenner at jeg er supertakknemlig for at det endelig er over (bank i bordet!). Så nå blir det mye mer positivitet på bloggen fremover altså!

Min vurdering: babybox fra Libero

 • 11.01.2017 kl. 16:53

Libero sluttet dessverre å utlevere babyboxer etter 31.12.16. De som hadde registrert seg før den 21. desember ville likevel motta gavebeviset i posten for så å kunne gå på nærmeste kiwi og hente babyboksen sin. Ettersom jeg registrerte meg i august ventet jeg spent på når dette gavebevise skulle komme. Da 2017 var her og jeg enda ikke hadde mottatt det, sendte jeg en mail til Libero for å høre hvor det ble av.

Svaret jeg fikk var at de hadde prøvd å sende det ut i starten av desember, men at det hadde blitt returnert. Jeg slo meg i pannen i det jeg leste det. Selvsagt! Jeg hadde glemt å endre adresse etter at vi hadde flyttet. 

De avsluttet likevel mailen med å spør etter min nye adresse, og en liten uke senere lå denne boksen på postkontoret mitt! Snakk om god service! Så, det er altså ikke lenger mulig å få tak i denne babyboxen, men jeg velger å skrive om den likevel. Det kan jo hende de begynner å levere den ut igjen - man vet aldri!

Førsteinntrykket mitt var veldig bra, og det til tross for at jeg har hørt mange blir skuffet over akkurat denne boksen. Selv ble jeg kjempe glad! Man får jo alt gratis, og da skjønner jeg ikke hvordan det går an å bli skuffet!? Syntes forøvrig det var nyttige produkter jeg, og gleder meg til å ta dem i bruk.

Babyboxen fra Libero inneholdt:

En pakke med libero-touch bleier - 5 stykk i størrelse 1 og 9 stykk i størrelse 2

20 pakning med våtservietter

En pakke med bind fra libresse

To pakning med ammeinnlegg

Et kort som gir deg hver 4. libero bleiepakke gratis

Babysåpe på ei lita flaske

Babyolje på ei lita flaske

Leke som kan festes i både bilstol, vogn, babygym o.l

Tykk brosjyre med masse tips og råd til den nye familien

«Babysåpen», jeg setter det i anførselstegn fordi den er uparfymert, så teknisk sett er det vel ikke såpe. Uansett - denne er veldig fin å ha i badevannet til lille, og vi gleder oss til å teste den ut. Oljen som er i flasken ved siden av er perfekt å smøre på huden hans om han er tørr, eller å dryppe noen dråper på de tørre stelleklutene (gjerne sammen med lunkent vann) for å unngå at han blir sår i stumpen under bleieskift.

Leken synes jeg var supersøt, og kommer absolutt godt med! Spesielt gøy var det at vingene til sommerfuglen lager en knitrelyd når man er borti dem. Ellers var det superpraktisk at vi fikk med bind i denne startboksen ettersom den såkalte renselsen etter fødselen kan vare utrolig lenge. Da er det greit å ha noen bind liggende på lager!

Våtservietter er alltid gull! Det samme er ammeinnlegg. Dette kortet vi også fikk med er genialt for nybakte foreldre som kanskje ikke var forberedt på hvor mye det koster med et lite barn. Med dette kortet får du hver fjerde liberobleiepakke gratis, og på baksiden er det en strekkode som gir deg hver fjerde pakke med bind, tamponger og truseinnlegg fra libresse gratis. Jeg sier det igjen - G.E.N.I.A.L.T.

Libero touch bleiene er kjent for å være silkemyke, og er derfor hakket dyrere enn standardbleiene til libero. Synes derfor det er kjempe gøy at vi fikk disse i startboksen. Hele fem bleier i den aller minste størrelsen som er fra 2-5 kilo, og ni bleier i størrelsen over som er fra 3-6 kilo. På den måten kan vi både teste ut hvilken størrelse han trenger, men også hvilket merke vi liker best.

Har du hentet babyboxen fra Libero, og ble du fornøyd?

Kun 6 måneder mellom bildene!

 • 10.01.2017 kl. 22:57

Tenk at dette er mulig! Det er kun litt over et halvt år mellom disse bildene. De til venstre er tatt 1.juni 2016, og de til høyre tok jeg på mandag. Jeg synes det er så fascinerende at kroppen kan forandre seg så mye på så liten tid. Ellers må jeg innrømme at det er litt trist at det tar mye lenger tid å få til forandringer andre veien - men en ting skal jeg love dere (og meg selv), og det er at jeg aldri skal gi opp.

På bildene til venstre var jeg superfokusert på å stille i fitness, mens jeg på bildene til høyre venter mitt første barn og snart skal bli mamma. Hadde du vist meg disse bildene for et halvt år siden hadde jeg bare ledd av det. Jeg hadde aldri trodd det var mulig, og jeg må innrømme at jeg ble veldig sjokkert og måtte stirre på bildene ganske lenge når jeg satte dem sammen tidligere i dag også.

Helt til slutt må jeg innrømme at det er litt trist å se på bildene også, for jeg kommer aldri til å se ut slik jeg gjør på bildene til venstre her. Kan godt hende jeg klarer å få like stram kropp igjen, men den kommer uansett alltid til å ha strekkmerker - strekkmerker etter graviditeten. Noe jeg skal være så ærlig å si at jeg sliter litt med å godta. Menmen, ikke så mye å gjøre med det nå - verdens vakreste skatt kommer snart til verden, og etter det blir det fitnessfokus igjen! Gleder meg.

Hadde du trodd det var mulig å forandre kroppen så mye på et halvt år?

Jeg er frustrert og møkk-lei!

 • 10.01.2017 kl. 14:14

Forbanna, helsikkens møkkadritt! Beklager ordbruken, men nå er jeg bare så sinnsykt lei! Jeg er så lei av å være kvalm hver eneste dag. Jeg er så lei av å kaste opp med engang jeg ikke har mat i magen. Og jeg er så lei av å ikke kunne leve normalt, akkurat som jeg selv ønsker. Jeg er lei av å være gravid - rett og slett.

I dag var det, som dere sikkert har fått med dere, tid for å ta glukosebelastning igjen, for å sjekke om jeg har fått svangerskapsdiabetes. Jeg tok den i oktober også, og den gang viste den negativ. Men ettersom jordmor ikke finner ut av hvorfor symfyse-fundus målet mitt øker så fort ville hun gjerne være helt sikker på at jeg ikke har svangerskapsdiabetes - og henviste meg til sykehuset for å teste igjen.

Klokken åtte hadde jeg time. Jeg skulle komme fastende. Det vil si at jeg verken fikk spise eller drikke noe som helst etter klokken tolv kvelden i forveien. Et mareritt når man har ekstrem svangerskapskvalme! Jeg blir kvalm og spyr med engang jeg kjenner et snev av sultfølelse. Jeg tenkte likevel med meg selv at jeg har klart det før, så jeg skal klare det igjen.

Jeg kjørte derfor til sykehuset litt over halv åtte (uten mat i magen) og var kvalm allerede da. Etter en halvtimes venting fikk jeg komme inn. Det ble tatt blodprøve før jeg måtte drikke denne seige, ekle og altfor søte guggen. Men jeg fikk det ned denne gangen også! Til tross for at jeg brakk meg et par ganger.

Deretter gikk jeg ut på venterommet igjen hvor jeg skulle sitte i to timer for så å ta ny blodprøve, før jeg endelig kunne spise. Jeg prøvde alt jeg kunne å holde det nede til tross for at jeg var så kvalm at jeg kunne spy der og da om jeg bare tillot det. Gikk inn på toalettet et par ganger fordi jeg var superkvalm, mens jeg klemte halsen igjen alt jeg kunne. Heldigvis gikk det bra!

- Nå begynner til og med gravidklærne å bli for små. Denne toppen kan snart bli en bh liksom... Hurra for gravidieten -

Men da jeg gikk inn på toalettet for tredje gang klarte jeg ikke lenger å holde det nede. Én time og ti minutter hadde det gått. Fader! Alt kom opp igjen, sammen med magesyre og det hele. Da jeg gikk bort til resepsjonen for å fortelle hva som hadde skjedd fikk jeg beskjed om at prøven da måtte avbrytes, og jeg måtte komme igjen om et par dager å prøve på ny. Helt fra starten igjen! Samme dritet med fasting, kvalme og seig gugge enda en gang! Åh, jeg kjenner jeg blir så frustrert.

Kunne det ikke vært en enklere måte å teste på..?

Min vurdering: gratis bleiebøtte fra Angelcare

 • 09.01.2017 kl. 19:23

Som om det ikke var nok med alle disse gratis babyboxene man får når man er kommende foreldre får man faktisk også tilbud om gratis bleiebøtte fra Angelcare! Hvor fantastisk er ikke det? Disse bleiebøtte fungerer nemlig ypperlig om man har stellebordet på barnerommet slik som vi har (selvsagt om man har det på badet også, men er litt kjekkere at det lukter godt på et soverom).

Denne bleiebøtten gjør nemlig at man kan kaste bleiene inne uten at de lukter - til og med bæsjebleier! Når man har en liten en som ikke kan være alene kan det jo være tungvindt å gå ut i søppelkassen med bleien etter hvert eneste skift. For ikke å snakke om hvor ekkelt det blir å kaste dem i vanlig søppelbøtte. Du kan selv tenke deg til hvilken stank det vil gi..?

Sammen med denne bleiebøtten får man også én pakke med gratis refil. Dette gjør bleiebøtten veldig hygenisk ettersom alle bleiene forsegles i denne plasten. Superenkelt å tømme den også!

Altså at man får dette her gratis synes jeg er helt sinnsykt. Jeg kunne nemlig lett betalt et par hundrelapper for denne bøtta! Den står allerede klar ved siden av stellebordet til lille, og jeg gleder meg masse til å ta den i bruk. Du kan bestille den her fra og med 28. svangerskapsuke til og med tre måneder etter fødselen.

Har du hentet gratis bleiebøtte fra Angelcare?

Gravidoppdatering: uke 30

 • 09.01.2017 kl. 13:10

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 30, og er med andre ord 29 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Jeg har nå vært gravid i 203 dager, og har kun 80 dager igjen til termin!

Babyen er så stor som: Nå har han blitt 36 centimeter lang og veier 1,43 kilo i starten av uken og 1,58 kilo i slutten av uken. I følge denne appen min tilsvarer dette en stor boks med iskrem!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg! Nå kommer han med livstegn så ofte at jeg føler vi kommuniserer sammen. Om morgenene for eksempel, da ligger jeg og stryker over magen etter at jeg har våknet, og etter et par minutter sier han «God morgen» tilbake med et aldri så lite spark. Kjempe koselig!

Innkjøp: Det må bli alle babyboxene jeg har vært og hentet gratis på diverse butikker rundt etter. Om du ikke har fått med deg innleggene skrev jeg om boksen fra apotek 1 her og rema 1000 her. Ellers kommer det snart et innlegg både om boksen fra libero og bleiebøtten fra angelcare.

Utstyr: Ammesingletter! Her en dagen kom jeg på at det snart er på tide å kjøpe inn litt ammeklær som jeg må ha med meg både på sykehuset og til den første tiden etter fødselen, så kan jeg heller kjøpe litt mer etterhvert. Ellers gjenstår babycall, men det stresser vi absolutt ikke med!

Ukens cravings: Sjokolademelk! Dere vet den mørkebrune kartongen med fargerike bokstaver over hele, den er definitivt den beste - og hadde det vært opp til meg hadde jeg drukket flere liter av den sjokolademelka daglig.

Plager: Kvalmen er her fortsatt den. Her en dagen kastet jeg faktisk opp i bilen min mens lillesøster var ute og øvelseskjørte med mamma. Jeg satt i baksetet, og dét kombinert med svingete vei, en kropp proppet av hormoner og det faktum at det var to timer siden forrige måltid gjorde rett og slett at magesekken tømte seg i bilen (i en pose heldigvis). Stakkars lillesøster som fikk helt panikk bak rattet. Wups!

Ellers er det halsbrann og bekkenet. Litt mye vann i kroppen til tider, og ankelene mine forsvinner helt noen kvelder, mens de andre ganger kan være helt fine. Ikke så godt å forstå seg på, men jeg klarer fint å komme meg gjennom dagene med et smil!

Kjønn på babyen: Fremdeles en liten gutt!

Hvordan sover du om natten: Vel, nå er jeg på hotell hjemme hos mamma og pappa som jeg har nevnt for dere et par ganger, og jeg må si at sovemønsteret er ikke så mye bedre av den grunn. Ikke verre heller altså! Men jeg våkner fremdeles en del i løpet av natten - både på grunn av lille i magen og tisseturer. Sovner uansett fort igjen, og det plager meg egentlig ikke så mye.

Fødselsforventninger: Etter det fødselsforberedende kurset som vi var på for to dager siden føler jeg at jeg kan si meg mye mer forberedt på hva vi har i vente. Jeg gleder meg egentlig litt mer etter det kurset, selv om jeg ble litt overrasket over hvor lenge en gjennomsnittlig fødsel for førstegangsfødende varer (12-18 timer!). Ellers tenker jeg at jeg tar det som det kommer, og prøver å innstille meg på at jeg kommer til å miste kontrollen. Fødebagen er jeg godt i gang med å pakke, og fødselsbrevet er allerede skrevet (det kan du lese her).

Humør: Føler meg egentlig glad jeg! Selv om jeg tar lett til tårene for tiden. Hulket meg ihjel lørdagskvelden fordi jeg tenkte på at min kjære samboer måtte sitte alene å male en lørdagskveld mens jeg var hos mamma og så på film og koste meg. Haha!

Neste kontroll: Neste kontroll er allerede i morgen tidlig, da skal vi på sykehuset for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes - igjen. Jeg ble sjekket for dette i oktober også, og da var resultatet negativt, men jordmor vil gjerne sjekke igjen ettersom hun ikke finner ut av hvorfor symfyse-fundus målet mitt stiger for fort. Må innrømme at jeg er spent på resultatet selv om jeg tviler på at det har endret seg siden sist.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Mitt fødselsbrev!

 • 08.01.2017 kl. 20:46

Å skrive fødselsbrev er noe som blir mer og mer vanlig, og i dag anbefales det at alle gjør dette for at jordmor skal kunne gjøre en så god jobb for deg som overhode mulig. Dette brevet tas med sammen med helsekortet når du skal føde, og leveres til jordmor før fødselen er skikkelig i gang. Har du god tid vil også gjerne jordmor gå gjennom brevet sammen med deg, men om ikke leser hun bare raskt igjennom det på egenhånd.

Dette er god hjelp for jordmor, men også for deg. Jeg var selv veldig usikker på hvordan jeg skulle skrive brevet mitt, men har endelig fått fingeren ut og faktisk gjort det!

Ikke bare får du skrevet ned det du ønsker før, under og etter fødselen, men det er også veldig god mental trening før denne store opplevelsen. Du er nødt til å tenke igjennom hva du ønsker, og ta bevisste valg. Om du selv har problemer med å skrive fødselsbrevet vil jeg gjerne gi deg noen tips på veien. For det første; hold det kort, enkelt og punktvis. Ellers har jeg listet ned forskjellige emner det kan være greit å ha med i et slikt brev under her:

Åpningsfasen: Vil du være i aktivitet, stå oppreist, ligge?

Smertestillende: Vil du ha epidural, eller vil du forsøke å klare deg uten? Ønsker du akupunktur hvis jordmor tilbyr det?

Atmosfæren i fødestuen: Vil du ha med egen musikk, dempet belysning?

Utdrivningsfasen: Ønsker du å føde vanlig i seng, i vann, i en spesiell stilling?

Hva er viktig for at du føler deg trygg? Trenger du ekstra mye informasjon og oppfølging?

Hva er du bekymret for? Mange gruer seg til å føde, og det kan være lurt å si ifra om det på forhånd. Hva er du engstelig for? Noen kan være redd for å revne i mellomkjøttet, andre er bekymret for å bæsje under fødselen, mens andre igjen er livredde for smertene som kommer. Når jordmor vet om dette, vil hun kunne følge deg bedre opp under fødselen.

Studenter med på fødselen? Mange universitetssykehus har praktiserende studenter. Vil du ikke ha dem med på fødselen, så skriv det ned.

Fødselsøyeblikket: Vil du ha babyen lagt på brystet umiddelbart etter fødselen, eller ønsker du at den skal vaskes først? Noen ønsker at babyen skal få ha hudkontakt hele tiden, andre har spesielle ønsker knyttet til det å klippe av navlestrengen.

Har du skrevet fødselsbrev? Legg gjerne igjen noen tips eller noen punkter fra ditt fødselsbrev i kommentarfeltet her!

Ukens spørsmål #4

 • 08.01.2017 kl. 13:14

Skal du ta/har du tatt graviditetsbilder?

Nei, jeg kommer nok ikke til å gå til fotograf for å gjøre det - selv om det frister, hehe. Men jeg har så godt kamerautstyr selv at jeg synes det er bortkastet å bruke penger på profesjonell fotograf.

Ser du har kommet høyt opp på topplisten, hva tenker du om det?

Jeg synes absolutt det er kjempe koselig at flere og flere leser bloggen min, og akkurat i dag ligger jeg på 47.plass på bloggtoppen i Norge. Det vil si at bloggen min er den 47. mest leste i hele Norge av alle bloggene som drives av enkeltpersoner. Om man legger til de som drives av firmaer eller magasiner ligger jeg på en 81.plass! Kjempe fornøyd med det, men ønsker absolutt å komme enda høyere opp også. Å nå ut til så mange er helt fantastisk!

Hvordan gikk glukosebelastningstesten? Skal ta den selv, gruer meg til den søte drikken. Har du fått svar på den? :)

Jeg har tatt den en gang tidligere. Rundt uke 14 om jeg ikke husker feil? Og fikk da vite at jeg ikke hadde svangerskapsdiabetes, men ettersom de ikke finner ut av hvorfor SF-målet mitt stiger for fort vil de ta den testen en gang til for å være helt sikker. Det skal jeg gjøre førstkommende tirsdag, og svaret får man med engang den siste blodprøven blir tatt to timer etter man har drukket drikken. Jeg skrev om hele opplevelsen av første gang her hvis du ønsker lese. Masse lykke til!

Så billig da! Kan du vise hvor gode bildene blir når du zoomer og når du tar bilder ute? :)

Det er ikke zoom på denne linsen. Det er et fast objektiv på 50 mm! Over her ser du et eksempel på et bilde som er tatt utendørs med denne linsen.

Går du kun til jordmor for svangerskapskontroll?

Jeg var hos legen på første svangerskapskontroll, og den andre blir jo tatt på sykehuset (ordinær ultralyd), resten har jeg valgt å ta hos jordmor av den enkle grunn at ei jordmor har bedre tid til å snakke med deg om det skulle være noe. Hun har også enda mer peiling på svangerskapsrelaterte ting enn en lege, og man kan da spør om mye mer og få et godt svar. Derfor synes jeg det er bedre å gå til jordmor på kontrollene. Men skulle det være noe galt i mellom kontrollene går jeg gjerne til fastlegen - eller føden da selvsagt, om det er noe alvorlig.

Har du planer om å bruke det etter du har født, som en kickstart?

Hadde jeg kunnet hadde jeg helt klart kickstartet med en C9 etter fødselen, men som jeg skrev i innlegget skal ikke C9 brukes når man er gravid eller ammer, og da blir det dessverre ikke mulig for meg. Jeg har jo store planer om å amme! :-D

Emmaljunga er uten tvil de beste vognene! Men dette er vel white leatherette? Den er vel helt hvit? :)

Det stemmer! Den er helt hvit, og i skinn. Synes det er den aller fineste av alle modellene, og jeg elsker denne vognen. Gleder meg til å gå på lange trilleturer når lille har meldt sin ankomst.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Jeg har flyttet hjem til mamma igjen!

 • 07.01.2017 kl. 22:29

Vel, nå ligger jeg her. På sofaen hjemme hos mamma og pappa. Har akkurat blitt servert middag, bagen min står enda på kjøkken og jeg har store planer om å være her en liten stund. I hvertfall noen dager! Hvorfor, tenker du kanskje? Og neida, det er ikke noe samlivsbrudd på gang altså - heller tvert i mot. Christopher og jeg har vel aldri hatt det bedre.

Men det er endelig tid for å male stuen og kjøkkenet hjemme, og ettersom maling avgir giftige gasser for lille i magen flytter jeg ut av huset i noen dager. En kompis av oss har flyttet inn til Christopher og de to kommer til å male, drikke vin, høre på musikk og spille i mellom strøkene. Skikkelig guttetid samtidig som huset blir nytt, altså.

Jeg har allerede fått mange filmer og bilder av forandringene som skjer der hjemme, og jeg må si jeg gleder meg til å komme hjem igjen til et nytt hus! Det ser så bra ut allerede. Siste steg før lille kommer i mars, og i mellomtiden skal jeg altså være her hjemme på hotell mamz&papz. Stor trives, må jeg si, er jo akkurat som å reise på ferie i forhold til hvordan det er å bo for seg selv. Middagen dere ser bilde av i dette innlegget for eksempel - ja, den fikk jeg servert rett i fanget uten å gjøre en dritt! D.E.I.L.I.G.

Hvilken farge tror du stuen vår skal bli?

Fødselsforberedende kurs!

 • 07.01.2017 kl. 15:43

Denne formiddagen har min kjære samboer og jeg tilbrakt på Haugesund Sykehus sammen med en hel haug med andre kommende foreldre. Vi var en god gjeng som var samlet, og tiden gikk faktisk kjempe fort selv om kurset tok hele fem timer. Vi startet først med teori om både fødsel, smertelindring, komplikasjoner som kan oppstå underveis og en hel haug annen nyttig informasjon.

Etter det fikk vi en omvisning på føde- og barselavdelingen. Må innrømme at det var veldig godt å få strekke litt på både ben, rygg og kropp etter å ha sittet i ro i så mange timer, og det var jeg nok ikke alene om å synes. Vi fikk også komme inn på en av fødestuene, og da jordmoren begynte å fortelle om det såkalte «gjenopplivingsbordet» kjente jeg tårene begynte å renne med det samme. Herlighet så emosjonell jeg er om dagen!

Ellers fikk vi se film om både amming og fødsel, og vi lærte gode teknikker som skal gjøre det enklere å få til ammingen. Alt i alt er jeg super fornøyd med kurset, og lærte helt utrolig mye. Nå føler jeg meg så godt forberedt som jeg kan bli, og gleder meg enda litt mer til den store dagen hvor vi får møte vår lille skatt. Da jeg spurte kjæresten om kan gledet seg mer etter dette kurset svarte han «Nei, jeg gruer meg egentlig mer nå enn før. Jeg visste ikke at det tok  lang tid, at det kunne skje  mye galt og mye annet... Men det var veldig lærerikt da!"

Har du vært på fødselsforberedende kurs?

Min vurdering: babybox fra Apotek 1

 • 07.01.2017 kl. 11:52

I likhet med Rema 1000 tilbyr også Apotek 1 gratis startboks til kommende foreldre. Den kan hentes tidligst tre måneder før termin og senest tre måneder etter fødsel. Siden dere likte vurderingen av babyboxen fra Rema 1000 (som jeg skrev om her) så godt, tenkte jeg å gjøre det samme med boksen fra Apotek 1.

Førsteinntrykket mitt var ganske bra, og jeg hadde hørt mye om denne boksen på forhånd. Med andre ord var forventningene ganske høye, men boksen sto absolutt til disse forventningene og jeg ble kjempe fornøyd. Denne babyboksen var nemlig stappfull av gode produkter, og jeg trodde aldri jeg skulle nå bunnen da jeg tok ut det ene produktet etter det andre.

Babyboxen fra Apotek 1 inneholdt:

En utgave av Foreldre & Barn - magasinet

En gigantisk pakke med hele 72 vaskekluter

100 pakning med tørre engangskluter

Tutteflaske fra Avent i størrelse 0 måneder +

Smokk fra Avent i størrelse 0-2 måneder

2 pakning med ammeinnlegg som kan brukes ekstra lenge

Salve mot kløe fra La Roche-Posay

Fuktighetskrem fra La Roche-Posay

Tutteflaske fra MAM

Prøvepakke på tøyvaskemiddel fra Neutral

Bephanten salve som skal hjelpe på sår stump

Alt dette her fikk vi altså helt gratis fra Apotek 1, og det kan neppe bare være jeg som synes det var helt ekstremt mange gode produkter? Jeg sitter enda og gliser over denne lille boksen med godsaker. Ekstra gøy var det at vi fikk tutteflaske fra både MAM og AVENT, og på den måten kan vi teste ut begge før vi bestemmer oss for hvilken av de vi liker best og vil kjøpe videre.

Våtservietter og engangskluter kan vi aldri få nok av, så disse kommer garantert kjempe godt med! Som jeg har nevnt tidligere også kommer vi nok til å bruke de tørre engangsklutene med olje eller vann i starten (med unntak av når vi er ute på tur, da blir det enklest med vaskekluter), også går vi over til vaskekluter etterhvert som han blir litt eldre.

Jeg har lenge søkt og vært på jakt etter hvilket vaskemiddel som er aller best for små ettersom huden deres er så sensitiv, og derfor passet det perfekt at vi fikk denne prøvepakken med i babyboxen. Da kan vi nemlig prøve det ut, og slippe å kaste resten om det viser seg at han reagerer på det. Ellers fikk vi også ammeinnlegg og en smokk med - kjempegøy!

Jeg er stor fan av disse babymagasinene, og derfor hoppet jeg nesten i taket da jeg fant en utgave av Foreldre & Barn oppi boksen. Jeg tar med aldri tid til å faktisk kjøpe slike blader selv, så dermed passet dette midt i blinken! Gleder meg til å sette meg med bena høyt og lese masse babyrelatert senere i kveld.

Selv om jeg sverger til Forever Livings produkter og stort sett kun kommer til å bruke disse kan det likevel være veldig greit å ha noen andre produkter liggende om det skulle vise seg at han reagerer på noen av mine, at de ikke fungerer eller som en nødløsning om jeg rett og slett går tom!

Du kan bestille babybox fra Apotek 1 her når det er 3 måneder igjen til termin. Og bare så det er sagt, innlegget er absolutt ikke skrevet i samarbeid med Apotek 1, men kun fordi jeg ble veldig positivt overrasket og ville dele den gode erfaringen min med dere!

Har du hentet babyboxen fra Apotek 1, og ble du fornøyd?

Video: bevegelser fra innsiden av magen!

 • 06.01.2017 kl. 15:20

Etter at jeg delte video av Dennis sine bevegelser for første gang har de uten tvil blitt mye større og sterkere. Jeg tenkte derfor at det kunne være på tide å dele noen filmklipp igjen! Så, om du synes det er like spennende som meg er det bare til å klikke på play på filmen under. Sett den gjerne på HD-kvalitet ved hjelp av tannhjulet nede i høyre hjørne også.

Ellers er det mye enklere å se (i hvertfall de to siste klippene) om du ser på nettbrett eller pc!

Synes du det er spennende å se slike klipp inni mellom?

Mine fem mest leste innlegg i desember!

 • 05.01.2017 kl. 19:59

Navnet til lille i magen!

Det aller mest leste innlegget forrige måned var dette med hvor vi delte navnet på vår lille skatt i en video.


Jeg har gått opp 17 kilo på 24 uker!

Å gå gjennom et svangerskap er ikke bare en dans på roser. I dette innlegget viser jeg dere hva dette svangerskapet har gjort med kroppen min, både med bilder i samme kjolen, og tekst.


Velkommen, kjære strekkmerker!

Mine aller første strekkmerker i svangerskapet dukket plutselig opp på undersiden av puppene!


Vi måtte på sykehuset!

Det fjerde mest leste innlegget i Desember var dette hvor vi måtte på føden for å sjekke om alt var bra med lille da jeg ikke hadde kjent bevegelser fra han hele dagen.


3D-ultralyd: i dag fikk vi se ansiktet ditt!

Vi var på 3D-ultralyd og fikk endelig se ansiktet til vårt lille mirakel. Dette over her må være favorittbildet mitt, men om du vil se alle de andre fine bildene vi også fikk med oss hjem er det bare til å klikke deg inn på innlegget.


Klikk på overskriftene for å komme til innleggene. Husker du alle?

Min vurdering: babybox fra Rema 1000

 • 05.01.2017 kl. 14:05

Om dere ikke har fått det med dere enda tilbyr Rema 1000 og flere andre butikker gratis startbokser, eller såkalte babyboxer, til kommende foreldre. Disse kan hentes tidligst tre måneder før termin og senest tre måneder etter fødsel. Ettersom jeg vet mange av dere som leser bloggen min er gravide tenkte jeg at en vurdering av denne babyboxen kunne være en gøy ting å gjøre.

Førsteinntrykket mitt var absolutt kjempe bra! Produktene kommer i en utrolig praktisk og faktisk ganske fin bag som kan brukes til både oppbevaring av babyting i ettertid eller som overnattingsbag når lille skal på besøk til besteforeldre.

Babyboxen fra Rema 1000 inneholdt:

En praktisk og fin bag med glidelås som produktene kom i

28 pakning med bleier i størrelse 2, 3-6 kilo

Bomullsbody med søte flodhester på i størrelse 74-80, 6-12 måneder

25 pakning med våtservietter uten parfyme eller palmeolje

Eske med hele 100 stk tørre stellekluter

Nydelig smokk i lysegrønn fra avent i størrelse 0-2 måneder

Badesåpe på flaske som er uten parfyme og mild mot huden

Alle produktene over her fikk jeg altså gratis av Rema 1000, og jeg synes det er topp at de har et slikt tilbud! En kjempe fin bag med mange gode produkter som jeg vet vi kommer til å få god bruk for. Ellers ble jeg veldig positivt overrasket over at bodyen var i størrelse 6-12 måneder ettersom vi nesten ikke har noen klær over seks måneder, men en hel haug i mindre størrelser!

Ammeinnleggene var det som var overraskelsen. Når man bestiller pakken får man nemlig vite at man mottar alt over her, men også en overraskelse, som jeg vet har vært litt forskjellig, blant annet vaskepulver. Men min overraskelse var altså ammeinnlegg, noe som passet kjempe bra! I tillegg til skumsåpen vi kan bruke når vi skal bade Dennis fikk vi også med et lite blad hvor man kan se og lese om alle babyproduktene til Rema 1000. Kjempe praktisk ettersom man finner alt fra bleier og såper til smoothies og grøt i den!

Bleier kan man vel aldri få nok av? Og det at det fulgte med hele 28 stykk i denne gratispakken ser jeg på som et veldig stort pluss! Våtservietter er også veldig greit og enkelt å rengjøre lille med, men vi kommer sannsynligvis til å bruke tørre stellekluter som er fuktet i litt vann eller olje helt i starten ettersom det er anbefalt for en nyfødt barnerumpe. Også går vi over til våtservietter etterhvert!

Du kan bestille babybox fra Rema 1000 her når det er 3 måneder igjen til termin. Og bare så det er sagt, innlegget er absolutt ikke skrevet i samarbeid med rema 1000, kun fordi jeg ble veldig positivt overrasket og ville dele den gode erfaringen min med dere!

Har du hentet babyboxen fra Rema 1000, og ble du fornøyd?

Henvist til sykehuset to ganger!

 • 04.01.2017 kl. 18:06

I dag var det tid for den fjerde svangerskapskontrollen (selv om jeg har hatt to ekstra-sjekker siden den tredje), og jeg var kjempe spent på hva symfyse-fundus målet ville vise i dag. Det lå midt på gjennomsnittet på første sjekk i uke 23, men har etter den tid hatt en for bratt kurve. Dette er noe jordmor tar på alvor, så i dag, da jeg havnet utenfor normal-feltet ringte hun sykehuset mens vi satt der inne for å henvise meg til ekstra ultralyd for å finne ut hva som er grunnen til denne stigningen.

Kjenner jeg blir litt urolig av å vite at alt ikke er som det skal, men satser på at hun hadde stresset litt mer om det kunne vært noe alvorlig. Urinen, blodprosenten, fosterlyden og bevegelser fra lille var jo helt fint - og gav akkurat de resultatene det skal gi. Kun symfyse-fundus målet som stiger for fort, og blodtrykket mitt som har steget litt siden forrige gang (men det er enda innenfor normalen).

Ellers syntes jordmor at magen min var veldig stram, og lurte på om den alltid var sånn eller om det var spesielt i dag. Jeg forklarte at jeg hadde vært slik siden jeg ble gravid, og at jeg faktisk hadde fått kommentarer på at magen min var veldig hard og stram. Men så sa hun ikke noe mer på det, så regner med det heller ikke var noe alvorlig.

Ellers hadde vekten økt en god del siden forrige kontroll, og det til tross for at jeg spiser sunt og holder meg i bevegelse. Så derfor ringte hun sykehuset enda en gang sa hun ville ha en ny glukosebelastning på meg også. Den ville hun ha så snart som mulig, så nå skal vi på sykehuset tirsdag morgen for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes, igjen... 

Fikk også ny time til jordmor igjen den 25. januar istedenfor å vente en hel måned slik som hadde vært normalt. Grunnen til dette var fordi hun ville ha meg til tette kontroller for å være sikker på at det ikke lå å skjulte seg et eller annet hun ikke så ettersom noen av prøvene ikke gir de resultatene hun helst vil ha.

Så, det blir mange ekstra kontroller og sjekker - både hos jordmor og sykehuset de neste ukene - men jeg får se på det som en god ting. Da vet jeg i hvertfall at vi er i gode hender, Dennis og jeg.

Jeg tok en rå-sjanse!

 • 04.01.2017 kl. 09:44

Jeg tok virkelig en rå-sjanse da jeg for et par uker siden valgte å klikke hjem ei kameralinse fra wish! Jeg har lenge siklet etter ei ny linse, og denne som jeg ønsket meg koster rundt 2000,- her i Norge. Da jeg tilfeldigvis så at de solgte den for litt over 400,- på wish datt jeg nesten i bakken! Det måtte være for godt til å være sant, men jeg måtte jo prøve likevel.

Jeg klikket den derfor hjem, og i dag, to uker senere dukket den opp på postkontoret. Jeg vet ingenting om kvaliteten på linsen etter en stund - men førsteinntrykket er helt ekstremt bra! Den er akkurat like god som de man får kjøpt i butikk her hjemme, og jeg er superglad for at jeg turde å ta sjansen. Det er jo ikke en selvfølge at kvaliteten er bra nå prisen er så lav.

Men jammen fungerer den utmerket og jeg er i himmelen! Fra nå av kommer jeg nok til å kjøpe alt kamerautstyr på wish - når man kan få akkurat samme gode kvalitetsvare til en enda lavere pris, hvorfor skal man da kjøpe de her hjemme? Bildene i dette innlegget er forresten tatt med denne nye babyen min, og dere ser jo selv hvor sinnsykt god kvalitet bildene har - for disse ble tatt klokken 09 om morgenen når lyset var skikkelig ille!

Tenkte bare jeg skulle tipse dere om det dersom dere også går rundt og sikler på superdyre kameralinser. Sjekk heller ut om de har de på wish. Er du like heldig som meg har du spart veldig mange kroner. Og dette er altså ingen sponsing eller samarbeid, kun et godhjertet tips fra meg til deg. Linsen jeg har fått i samlingen min kan du kjøpe her!

Har du bestilt noe fra wish før?

Feiring og dåpsplanlegging!

 • 03.01.2017 kl. 20:31

Heisann, dere! Nå ble den en veldig sen oppdatering her, men det er av den enkle grunn at min kjære samboer har bursdag i dag! Derfor har det vært full rulle hele dagen med handling, kakebaking, rydding vasking og ikke minst selskap. Jeg har også prøvd å gi han den ekstra tiden og oppmerksomheten jeg har hatt, istedenfor å sette meg ned med macen for å blogge. Men nå som han sitter og spiller tenker jeg at jeg kan oppdatere dere litt.

For utenom selskap og alt som har med det å gjøre har vi snakket en del om dåpen. Ja, faktisk har vi funnet dato, bestilt tid til kirken, bestemt oss for etternavnet til Dennis og sist men ikke minst planlagt bordplasseringen til selskapet etterpå. Med andre ord er vi ute i god tid og det føles kjempe deilig! Nå gleder jeg meg til å sette meg ned å planlegge alle detaljene og pynten til dåpen hans. Synes slik er så spennende!

Har du noen tips til hvor man kan kjøpe fine dåpsdekorasjoner til gutt?

Slik holder du nyttårsforsettet!

 • 02.01.2017 kl. 21:35

Jeg er ganske sikker på at det er mange av dere som har satt dere et nyttårsforsett som omhandler å leve sunnere, gå ned i vekt, komme i form eller lignende. Det jeg dessverre også vet er at mange av dere kommer til å sprekke underveis fordi dere mister motivasjonen. Dere ser ikke nok fremgang, og mister derfor både lyst og viljestyrke til å fortsette. Om du er redd for at du er en av de jeg prater om over her så har jeg et godt tips til deg - håpet er med andre ord ikke ute enda!

Løsningen er nemlig veldig enkel. Kickstart vektnedgangen med C9! På den måten vil du oppnå svært gode resultater over veldig kort tid - faktisk bare ni dager - og etter kuren vil du (så sant du fortsetter å spise sunt og bevege deg selvfølgelig) ikke gå opp igjen det du har gått ned på disse ni dagene. Faktisk er det stor sjanse for at du fortsetter å gå enda mer ned, og hvor motiverende er ikke det!?

Jeg har selv prøvd meg på C9 tidligere, og ble superfornøyd med resultatet! Faktisk så fornøyd at både mamma, mormor og morfar valgte å hive seg på de også - og med samme gode resultat. Det er ikke uten grunn at C9 er mitt absolutt mest solgte produkt.

Det er ingen tvil om at det kan være utfordrende å følge programmet til C9 i de ni dagene det varer, men når man har kommet seg igjennom føler man seg så mye friskere, sunnere og ikke minst lettere.

Under her ser dere hva disse ni dagene gjorde med kroppen min! Grunnen til at du går ned så mye er fordi en C9-kur i hovedsak kun inneholder produkter med aloe vera. Dette gjør at kroppen renses for avfallstoffer og kvitter seg med dem - noe som selvsagt gjør at du blir både lettere, slankere, strammere og sunnere!

Kroppsvekt: 4,2 kilo

Bryst: - 5 cm

Arm: - 2,5 cm

Midje: - 5 cm

Hofte: - 3 cm

Lår: - 6,5 cm

Legger: - 0,5 cm

Du får med alt du trenger av produkter til disse ni dagene (pluss at du har en del igjen etter at kuren er over også), en detaljert oversikt over alt du skal spise, tips til gode og sunne smoothie- og middagsoppskrifter, forslag til treningsformer, en brosjyre hvor du kan føre inn fremgangen din og et målbånd til å sjekke forandringer!

Du kan kjøpe C9 med sjokoladesmak her og C9 med vaniljesmak her!

Send meg gjerne en mail til ltd-forever@hotmail.com eller legg igjen en kommentar under her dersom det er noe du lurer på. Husk også at om du ikke er fornøyd med C9 får du pengene tilbake (så lenge du klager innen 90 dager etter kjøpsdato). Lykke til!

Kunne du tenke deg å kickstarte livsstilforandringen med C9?


PS: Du må selvsagt ikke ta C9 om du er gravid eller ammer.

Gravidoppdatering: uke 29

 • 02.01.2017 kl. 14:46

- I dag gikk jeg inn i tredje, og siste, trimester - 

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 29, og er med andre ord 28 uker + 0 dager på vei, og offisielt i tredje og siste trimester.

Dager igjen av svangerskapet: 87 dager igjen! Føles uvirkelig at jeg er i siste trimester allerede - samtidig som jeg føler at jeg har vært gravid i en evighet, og jeg gleder meg virkelig til å være alene i kroppen min igjen!

Babyen er så stor som: En vintersquash! Jeg har aldri vært borti en sånn før, men dersom den er omtrent 35 centimeter fra ende til annen, og veier mellom 1,26 og 1,40 kilo, så stemmer det på en prikk! Nå om dagen legger lille veldig godt på seg - vi snakker faktisk en vektøkning på hele 250 gram i uken, det er absolutt ikke småtteri. Jeg føler allerede at det begynner å bli veldig trangt inni der, og kjenner at hele magen beveger seg om han snur litt på seg eller flytter en fot - så jeg skjønner absolutt ikke hvordan det her skal gå!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, som jeg nevnte over her kjenner jeg han veldig godt. Det er liksom ikke bare et lite dult her og der, nå beveger hele magen seg samtidig, og det hender ofte at han sparker opp mot ribbena og trykker seg ned mot blæren samtidig! Det merkes godt at han er blitt lang med andre ord. Ellers går det stort sett ikke mer enn en time, maks to, mellom hver gang han gir livstegn fra seg. Får håpe han sover litt mer når han kommer ut, haha!

Innkjøp: Er det noen tvil? Helt klart vognen som endelig var klar! Min kjære og jeg har allerede gått gjennom halve byen på en såkalt prøvetrilletur. Gikk vel rett i underkant av én time, og selv om han syntes det var pinlig i starten tror jeg han ble mer komfortabel etterhvert. Han kjørte nemlig raserbil med vognen en liten periode, haha! Gleder seg nok veldig til han kan gjøre akkurat dét med Dennis oppi også.

Utstyr: Mangler babycall, men det er absolutt ikke noe vi stresser med! Resten er vel på plass tror jeg. Vi skal ta en runde å hente gratis baby-startbokser på diverse butikker en av dagene, og da har vi nok i hvertfall alt!

Ukens cravings: Ikke bare har det vært mangel på cravings, men jeg har også slitt en del med matlysten de siste par ukene. Jeg føler meg veldig sulten samtidig som jeg ikke har lyst på noenting. Veldig kjedelig med tanke på at jeg må spise superofte for å ikke spy for tiden! Det er ikke sjeldent jeg hoster til jeg brekker meg, opplever sure oppstøt eller rett og slett spyr. Får satse på det snur ganske snart!

Plager: Som nevnt over, en del kvalme! Virker som den har blitt verre nå når lille er inne i den kraftigste vokseperioden. Får håpe det er tilfelle, for i så fall er det bare tre uker til det jevner seg litt mer ut. Ellers har jeg følt skikkelig på denne «redebyggingsfølelsen» som alle snakker om. At morsinnstinktet i meg «bygger rede» altså! Jeg har vært ekstremt rastløs samtidig som jeg har hatt en indre panikk om å få alt klart til lille kommer! Det har resultert i spontan ommøblering av stua mens min kjære var på jobb, jeg hang opp leandervugga og sortert klærne hans for hundrede gang - alt alene og på én kveld!

Ellers er det halsbrannen og bekkenet som virker som aldri kommer til å gi seg. Men det kommer noe veldig godt ut av det - så jeg tar gjerne i mot ti tusen plager til, så lenge lille har det bra.

Kjønn på babyen: Lille prinsen min! Fikk nok en gang bekreftet på 3D-ultralyden at «det er ikke tvil, dette er helt klart en gutt!» På bildet over her har faktisk jordmor tatt bilde av kjønnsorganet hans, men jeg klarer ikke helt å se hva som er hva. Hjelp meg gjerne om du er god på ultralyd! Skjønner ikke om det er tatt fra undersiden, rett fra siden eller noe helt annet..?

Hvordan sover du om natten: Sover faktisk veldig bra for tiden! Bedre enn på lenge. Våkner for å gå på do en gang og to, men sover som en stein utenom det. Kanskje det kan ha noe med at jeg bruker lang tid før jeg legger meg på å stable og plassere en hel haug med puter rundt meg slik at de skal støtte opp absolutt alt som kan gjøre vondt. Ei mellom bena for å avlaste bekkenet, ei under magen og ei i korsryggen. Ellers har jeg to under hodet og dynen brettet godt rundt alt sammen!

Fødselsforventninger: Skal på fødselsforberedende kurs på sykehuset på lørdag, og gleder meg som et lite barn til å få vite litt mer om hva som venter meg! Samboer skal selvsagt bli med han også, og jeg forteller dere med om kurset i ettertid.

Humør: Har grått så mye den siste uken at det nesten er litt flaut. Både av savn på personer som står meg nær når de ikke er tilstedet, av glede etter å ha sett så mange nydelig mennesker smile foran juletreet og kose seg i romjulen. Og sist men ikke minst har jeg grått av glede etter å ha lest om nyttårsbabyene som ble født rundt etter! Veldig glad og veldig emosjonell for tiden, altså.

Neste kontroll: Fjerde svangerskapskontroll hos jordmor på onsdag! Blir spennende å se hvordan det står til med SF-målet nå ettersom jeg føler magen har vokst en del siden lille julaften da det ble kontrollert sist.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

My new years eve!

 • 01.01.2017 kl. 16:06

Nyttårsaften i går ble ikke noe annet enn helt fantastisk! Det hele startet med at kjæresten (som egentlig skulle jobbe til klokken 21 på kvelden) ringte i fire tiden og sa at han var ferdig da i stedet. Etter at han hadde lagt på røret satte jeg i et jubelhyl før jeg dekket på til enda flere rundt bordet. Nå kunne vi nemlig spise sammen alle mann, istedenfor å spise i to puljer som vi egentlig skulle!

Like etter klokken atten var det tid for mat. Vi satte oss til bords, og alle fikk vær sin «smellbongbong». Inni der lå det ei krone, to sjokolader og en liten lapp hvor det sto «happy new year» på. Etter at kronene var på var det på tid å innta maten, som forresten smakte helt nydelig! Det ble mye latter og gøyale samtaler rundt bordet før det var tid for dessert.

Lillesøster for like etter desserten for å dra på fest, og da ble vi andre igjen for å leke pakkeleken. En sann tradisjon hver eneste nyttårskveld. I år hadde vi en hel haug med gaver, og alle vant derfor masse - kjempe moro! Om dere ikke har hatt pakkeleken før anbefaler jeg alle å prøve det - det gir virkelig kroppen et adrenalinrush, samtidig som det er morsomt og ikke minst minneverdig.

Timene raste i fra oss og etter x-antall runder med partyspillet - «Ryktet går», var plutselig klokken blitt halv tolv. Jeg har aldri i mitt liv opplevd at tiden har gått så fort - og det sier kanskje litt om hvor gøy vi hadde det. Akkurat dette spillet anbefaler jeg også alle å innføre i tradisjonene sine - enten om det er på nyttårsaften, utdrikningslag eller bare en fredagskveld! Morsommere spill skal man lete lenge etter. Jeg sitter enda og ler av tegningene vi tegnet i går kveld.

Da vi plutselig innså at klokken nærmet seg tolv og året snart var omme gikk vi ut for å se på rakettene, og nøt synet av alle de nydelige eksplosjonene som malte himmelen i alle regnbuens farger i nesten en halvtime. Nyttårskyss fikk jeg også! Og gode klemmer av gode venner. Alt i alt en helt perfekt avslutning på 2016, og helt perfekt start på 2017. Etter at vi kom inn igjen avsluttet vi kvelden med enda noen flere runder med ryktet går!

Hvordan feiret du nyttårsaften?

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no