LinnThereseDagsland -

Slik ble stuen vår etter oppussingen!

 • 15.11.2017 kl. 14:19

Siden det er bursdagen min i dag tenkte jeg at jeg kunne vise dere hvor langt vi har kommet med oppussingen i stuen. For nå gjenstår det faktisk bare listing, et strøk til med maling på murveggen, henge lampen i taket, puter og andre småting. Tenk det! Det har jammen tatt noen måneder, men nå når vi er så godt som ferdige vil jeg absolutt påstå at det var verdt det. Vi er SÅ mye mer fornøyd med stuen vår nå. Jeg skal vise dere sammenligningsbilder også, fra hvordan det så ut før og etter, men jeg vil vente til vi er helt ferdige før jeg gjør det.

Fortell meg gjerne hva du synes!

Slik ser barnerommet ut nå!

 • 30.10.2017 kl. 16:21

Det er litt flaut å si det, for jeg tror jeg har ommøblert, kjøpt nye møbler, byttet ut gamle, flyttet på ting og forandret på rommet til Dennis hundreogfemtiåtte ganger siden vi flyttet inn i dette huset for ett år siden. Jeg elsker å tilbringe tid der inne, og rydder det gjerne daglig. Aner ikke hvorfor, men det er så viktig for meg at rommet til minsten ser fint ut.

Nå har jeg altså nok en gang gjort forandringer der inne, og på bildene under her ser du resultatet!

Dere husker kanskje at jeg hadde et digert hyllesystem med mange små, blå pappkasser? Vel, de er nå byttet ut med denne kommoden som står i hjørnet. Tar mye mindre plass, og det gir større gulvplass til leking. Foreløbig brukes ikke rommet til så mye mer enn klesskifte, bleieskift, stell og soving, men etterhvert er det klart at lek vil bli mer og mer populært. Da er det greit å ha det klart allerede nå.

Fortell meg gjerne hva du synes!

Endelig kom den!

 • 24.10.2017 kl. 17:21

Juhu, rett før klokken halv tolv i dag kom endelig sofaen vi bestilte for over en måned siden. Tidspunktet kunne ikke passet bedre, og vi er ekstremt fornøyd med den. I skrivende stund testet Christopher ut hvordan den er å sove på (han har veldig vondt akkurat nå, men det er enda en time til han kan ta neste dose med smertestillende). Det er så vondt å se hvor langt ned han faller før han får ny dose. Dessverre kan han ikke ta så mye mer ettersom han allerede får ekstremt mye.

Uansett, sofaen kom og rett etter fikk vi et koselig besøk av Christina, søsteren til Christopher. Nok en gang perfekt timing - for da fikk vi hjelp av henne til å sette den sammen. Like etter kom også mormor med noen rene klær hun hadde vasket for oss og jordbær milkshake til min kjære (og meg). Med andre ord får vi veldig god hjelp av familie i disse tider, og det setter vi så ekstremt stor pris på.

Jeg må forresten på jakt etter et nytt bord, for som dere ser er stuebordet vårt altfor bredt! Veldig synd ettersom jeg likte det så godt. Om dere har tips til lignende bord gi gjerne en lyd i kommentarfeltet.

Jeg ble så skuffet!

 • 18.10.2017 kl. 14:04

Ah, i går opplevde vi en skikkelig nedtur! Sofaen vi har lengtet sånn etter, og som vi har telt dagene til vi får hele den siste uken viste seg å være forsinket. Noe så ekstremt kjipt. Vi er nødt til å vente enda 10 dager til før vi får den i hus, men det gir meg i det minste muligheten til å vise den til dere før vi får den. Så, under her ser dere altså hvordan sofaen vår ser ut - med puff, nakkestøtte og akkurat samme farge som på bildet (som forresten er lys grå, ikke beige som det ser ut til). Gleder meg sånn! Den er også helt magisk å sitte i.

Hva synes du om sofaen?

Lekekroken mangler bare litt maling!

 • 14.10.2017 kl. 13:46

I går kom mormor på besøk, og så tok hun Dennis med seg da hun gikk igjen. Herlighet så mye vi plutselig fikk gjort ved å ha barnevakt! Vi kom langt på vei, og ble faktisk ferdig med hele gulvet (sett bort i fra litt småplukk i noen hjørner og inne i garderobeskapet) noe som gjorde det mulig å flytte litt møbler på plass! Nå føles det ikke lenger som å bo på en byggeplass, og vi har faktisk god plass igjen! Det er så deilig.

Lekekroken til Dennis er også på plass! Der mangler vi bare å male veggen bak han hvit, og tette hullet til pipa. Jeg synes resultatet blir så fint, og gleder meg over hver eneste lille ting vi fullfører, for det fører oss enda nærmere målet. Om bare tre dager får vi sofaen vår, og da kan vi ta oss en velfortjent pause med en god film i sofaen!

Hva synes du så langt?

Enda en sniktitt på vår nyoppussede stue!

 • 10.10.2017 kl. 20:59

Nå må vi snart bli ferdige! Jeg er drittlei av å bo på en byggeplass, og ikke minst at vi ikke har et eneste sted utenom sengen å slappe av. I dag var det så ille at vi liksom måtte spise middag i sengen. Alternativet var gulvet, ettersom spisebordet er stablet med andre møbler. Nå har vi nemlig kommet så langt at vi holdet på med gulvet i stuen.

Veggene er malt (med unntak av den nye veggen som også skal tapetseres først) og jeg har hengt opp både klokke og mitt favorittbilde gjennom alle tider - denne nydelige elefanten! Vi var også og kjøpte oss veggfeste til tven i dag. Med andre ord, vi nærmer oss, men er ikke helt i mål enda.

Ønsker dere en fantastisk tirsdag videre! Fortell meg gjerne hva du har gjort i dag.

Sinnasnekker'n!

 • 05.10.2017 kl. 20:41

Herlighet, hvem hadde vist det var så mye jobb med denne oppussingen..? Nå begynner jeg plutselig å forstå de som er med i sinnasnekker'n - som jeg forresten er verdens største fan av! Snekkeren altså, ikke deltagerne. Det frister så mye mer å bare slappe av nå når vi har holdt på dag inn og dag ut, og alt går sååå sakte. Men heldigvis har vi ingen sofa å slappe av i enda - haha, "det e så gale" som vi sier her i Haugesund!

Uansett, vi begynner sakte men sikkert å skimte mål, men med en baby og en mann som jobber hele tiden går ikke ting så veldig fort. Det er begrenset hva jeg kan gjøre når jeg er alene med Dennis, og i tillegg har jeg både nettbutikk og blogg å ta meg av. Så når Christopher endelig har fri fra jobb tenker vi, NÅ kan vi jobbe mye, men plutselig vil ikke Dennis sove, spise eller ligge alene, og da er det plutselig bare én av oss som kan jobbe igjen...

MEN resultatet kommer til å bli kanonbra når vi først blir ferdig! Jeg gleder meg sånn til å komme i mål nå!

Frokost i halvferdig spisestue!

 • 30.09.2017 kl. 10:51

Nå begynner spisestuen å ta form, og det er kun småting som gjenstår. Jeg må innrømme at jeg elsker det allerede, og da vi satt å spise frokost i denne halvferdige spisestuen i dag morges ble jeg skikkelig glad innvendig. Det blir akkurat slik jeg så for meg. Satser på at resten av stuen også blir så lik forventningene.

I går kveld før vi la oss fikk vi reist den siste veggen i stua, så nå gjenstår bare å kle dem med plater, sparkel, tapet og maling. Rive en gardinkant over vinduene og skifte resten av gulvet i stuen og på kjøkkenet. Sånn i grove trekk i hvertfall. I skrivende stund er Christopher på butikken og kjøper mer sviskemos. Vi har en liten i hus som nå er på sin femte (!) dag uten avføring noe som fører til periodvis sterke smerter. I går kveld var det faktisk så ille at vi var nødt til å gi han paracet for å få han til å klare og sovne. Så nå er det sviskemos til alle måltider - til Dennis's store glede. Han digger det!

Dennis nyter formiddagen foran barnetv med lekeelefanten han fikk av mormoren sin mens jeg oppdaterer dere før dagens oppussingsjobb starter!

Slik går det med oppussingsprosjektet vårt!

 • 28.09.2017 kl. 14:01

Wæ, jeg kan ikke tro det! Nå har jeg gått rundt med store planer i hodet i månedsvis, og endelig begynner det å skje ting. Endelig ser vi forandringer her hjemme! Og det beste av alt - i dag kom gulvet vårt!

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke fortelle dere så mye om oppussingen underveis, bare plutselig komme med før og etter bilder. Men jeg har nå innsett at jeg faktisk ikke klarer å la være... Hehe! Det ER jo så spennende. Så, jeg vil gjerne fortelle litt likevel. Nå har vi skjært rundt gulvet til det nye barnerommet, revet den gørrstygge buen midt i stuen (ENDELIG!), i går kveld solgte vi sofaene våre, og den nye sofaen blir levert fra Bohus i midten av oktober. De nye veggene i stuen holder vi på å sette sammen i skrivende øyeblikk, og om alt går etter planen får vi satt opp gipsplatene, sparklet og gjort alt klart til maling i løpet av dagen. Deretter blir det maling i morgen og så får vi lagt gulv og lister etterpå. Da er vi faktisk så godt som ferdige!

I hvertfall med de største jobbene. Så er det litt småplukk igjen, som nye møbler, lamper, veggfeste til tven, skifte dørhåndtaker etc. Håper alt går etter planen, for jeg er så gira! Samtidig som det virkelig er kaos her hjemme, så jeg angrer meg annet hvert minutt. Får jo nesten ikke gjort noe! Møbler er stablet inn på rommet til Dennis og syrommet mitt så de to rommene får vi ikke brukt. Hehe! Heldigvis bare en midlertidig løsning.

Gleder meg sånn til å vise dere mer!

Vi lager enda et barnerom!

 • 09.09.2017 kl. 20:18

Jeg har nevnt for dere at vi skal sette opp en vegg i stua. Dette gjør vi i hovedsak på grunn av at huset vi bor i kun har to soverom, og begge er nå altså i bruk. Dennis har det ene og Christopher og jeg har det andre. Når vi en gang kommer til å få et barn til synes jeg det er viktig at han eller hun får sitt eget rom. Dennis sitt rom er uansett så lite at det ville blitt veldig vanskelig å dele det med en lillesøster eller lillebror. Dette har stresset meg en god del, og jeg har derfor vært innom tanken på å flytte ganske mange ganger allerede. For om vi skal flytte vil jeg gjerne ha det unnagjort før jeg blir gravid igjen slik at jeg kan ta mer del i flyttingen selv også.

Vi falt likevel på valget om å bo her og heller pusse det opp. Vi har tross alt utrolig stor stue, så nå setter vi opp en vegg i den slik at stuen blir litt mindre og vi får et ekstra barnerom. Jeg er ikke gravid igjen enda, så foreløbig blir det syrom, også gjør vi det om til barnerom en gang i fremtiden. Da er planen å få syrommet ned i kjelleren. Nå for tiden er underetasjen kun ei eneste stor bod + vaskerom. Men jeg regner med vi har fått fikset det litt til nestemann er på vei!

Så, da vet dere litt om planene våre når det gjelder romfordeling og hvorfor vi velger å sette opp vegger nå som vi holder på å pusse opp!

Sniktitt på oppussingen

 • 09.09.2017 kl. 14:27

Dette oppussingsprosjektet vårt tar litt tid. Men det er kanskje naturlig når vi har en liten tass på 5 måneder som krever en god dose oppmerksomhet og kos. Når det er sagt kommer heller ikke gulvet og listene før i slutten av måneden. Men så langt har vi malt ferdig tre av stuens seks vegger! Resultatet er kjempe fint, og vi angrer absolutt ikke. Håper vi er like fornøyde når hele stuen er ferdig malt, vi har fått opp veggen og gulvet er skiftet også!

Hva synes du om fargen?

Se hvilken dristig farge vi har valgt i stua!

 • 05.09.2017 kl. 14:45

Nå er dagen endelig kommet. Oppussingen jeg har planlagt hele sommeren skal endelig settes i gang, og nå skal stua gjenspeile vår stil, ikke være en blanding av alt mulig rart. Det første vi skal gjøre er å male! Fargevalget har vi diskutert lenge, og valget har falt på... dempet sort! Wæh. Noe så skummelt. Og mørkt! Er veldig spent på om dette kommer til å bli bra eller om det blir altfor mørkt og trist. Jeg har likevel prøvd å få det til å fungere med å lage en plan for heeelt lyst gulv, kritthvite lister og dører, og lyse møbler. Også har vi jo store vinduer på hele den ene veggen!

Jeg tror det kommer til å gi en veldig rolig og avslappet stemning i stuen, og ikke minst en gjennomført stil der ting faktisk passer sammen. På bildene her ser dere hvordan det ser ut nå, og jeg må helt ærlig si at jeg blir litt flau over å legge det ut, men da ser dere hva vi har å jobbe med! Hehe.

Vi skal faktisk også sette opp en vegg der dere ser det er en halvbue midt i taket på bildet under her. Det har vært en vegg her før også, men så har det blitt gjort om til stue igjen. Vi vil gjerne sette opp veggen igjen slik at vi har et ekstra rom. I første omgang blir det syrom, men det er altså det som blir soverommet til lillesøster eller lillebror en gang i fremtiden.

Tror du det blir for mørkt med dempet sort i stuen?

Barnerommet - det fineste rommet i huset!

 • 31.07.2017 kl. 13:44

Det er litt rart hvordan det minste rommet i huset samtidig er det fineste... Eller, badet vårt er kanskje mindre. Og gangen! Men finere? Nope. Barnerommet er rommet jeg er desidert mest stolt over. Det er også det rommet som alltid er ryddigst. Jeg forandrer også stadig på ting der inne. Enten om det er så lite som å bytte hylleplass på to pynteting eller om jeg flytter møbler - det er liv og bevegelse i det hele tiden. Derfor tenkte jeg at det kanskje var på tide å vise dere hvordan det ser ut der inne igjen!

Dennis er den personen i verden som betyr aller, aller mest for meg. Uten tvil! Han er jo barnet mitt, så det sier seg kanskje selv? Jeg elsker han over alt på jord, og kanskje det er akkurat derfor jeg er så opptatt av at det alltid skal se perfekt ut på rommet hans..? For det er ikke akkurat slik at han leker der inne enda. Eller sover for den del! Det eneste vi gjør der inne er å finne klær til han, skifte bleie og oppbevare alt som er hans. Jeg synes det er så unikt at jeg kan føle så sterkt for et rom!

Da vi fant ut at fuglene hadde bygget reir i ventilen inn til rommet hans begynte jeg å gråte. Tenk alle de bakteriene! Inn til akkurat DET rommet. Ikke nok med det men ventilen befant seg også rett over sengen til min lille skatt. Det var helt fryktelig. Han sov der ikke. Faktisk var han ikke født engang. Men likevel følte jeg at rommet hans måtte beskyttes mot rot, bakterier og alt som er ondt. Det føler jeg fortsatt.

Rommet til Dennis skal heller fylles av barnelatter, gode minner, de første skrittene, overgangen til seng for store gutter og første besøk av tannfeen. Det er der inne han skal lære å dele, det er der inne øynene hans kommer til å glitre av spenning mens vi leser eventyr før leggetid, og det er der inne Dennis kan trekke seg tilbake om han ønsker å være litt alene. Rommet hans. Bare hans.

Det fineste av dem alle.

Jeg vil ikke skuffe dere!

 • 24.07.2017 kl. 15:01

Jeg tror sjeldent jeg har vært så stolt som jeg var i går ettermiddag. Dennis hadde akkurat våknet fra luren sin, og jeg tok han med meg bort til stellebordet med engang. I mens han hadde sovet sydde jeg de siste sømmene på buksen hans, og dermed var settet med isbjørner helt ferdig!

Bleien ble skiftet, og så kledde jeg på han mine egne klær. Klærne som jeg har sittet i flere timer og sydd bare til han! Den følelsen jeg fikk da jeg så min lille skatt i klær jeg har laget selv var helt ubeskrivelig. 

Og ikke nok med at jeg ble fornøyd med klærne, skatten min var jo såå vakker i dem. Verdens fineste modell. Nå ble det mye sukkersøtt, skryting og mas her, men det føltes altså så bra. Buksen satt superfint, og den er myk og deilig mot den skjøre huden. Bodyen er omslagsbody - min favorittbodytype! Og luen sitter kjempe godt, det er samme form som Kivat-luene. Dekker godt for ørene og glir ikke rundt om han ligger i vognen.

Helt til slutt må jeg bare få si at selv om jeg har sydd klærne selv, og jeg syr på bestilling, er jeg ærlig med dere! Jeg kunne ikke gått god for et produkt jeg ikke likte selv. Det hadde for det første gitt både meg og klærne mine et utrolig dårlig rykte, men nesten enda verre - jeg hadde skuffet dere dersom dere kjøpte noen av produktene og ikke ble fornøyd, og DET er det siste jeg vil!

Nå har jeg bablet nok, så da avslutter jeg med å dele linker til hvor klærne kan kjøpes. Du kan kjøpe hele settet her (da sparer du en god del i forhold til å kjøpe hvert plagg for seg), buksen her, luen her og bodyen her!

Hva synes du om klærne?

Nytt interiør i stuen!

 • 22.06.2017 kl. 17:28

Ååå, jeg ble så overrasket tidligere i dag! Plutselig kom mamma og lillesøster på uventet besøk, og med seg hadde de en gave til lille prinsen min. Gaven viste seg å være et tipitelt! Jeg har siklet på et slikt veldig lenge nå, og var faktisk innom tanken på å sy et selv, men så kommer plutselig de to på besøk med den beste gaven jeg kunne tenke meg. Teltet har selvsagt fått plass i stuen! Det er så fint at det ikke kan gjemmes bort. Ikke hadde det vært plass på rommet til Dennis heller...

Jeg la inn et saueskinn, et par pledd, den store elefantbamsen hans, noen mindre bamser og ei pute for å gjøre det ekstra koselig. Han skjønner kanskje ikke så mye av det akkurat nå, men nå som det er klart kan han vokse inn i det! Teltet vil da være hans lille sted som han har hatt så lenge han kan huske, og det synes jeg er helt fantastisk. Ellers lå han her og koste med "sauen" ganske lenge, så jeg vil tro han elsker det allerede!

Inni her kommer han nok til å kose seg kjempe masse med bamsene sine! Se bare så fint og koselig.

Se den nye spisestuen min!

 • 08.06.2017 kl. 14:03

Gjett hvor i huset jeg sitter og blogger for dere nå? Jo, på kontoret! Nå har jeg nemlig fått meg kontor her også. Riktig nok ikke et eget rom, faktisk bare en egen vegg - men det er veldig greit det også, for da slipper jeg å stenge meg helt vekk selv om jeg skal blogge eller sy. Her har jeg nemlig sy-ting (fant ut at jeg måtte sette en bindestrek der, ellers fikk plutselig ordet en helt annen betydning, haha) i den ene kommoden og bloggting i den andre.

Elefantbilde mitt har jeg også fått opp på veggen over pulten, og der passet det perfekt! Bilde av Dennis har jeg stående i ene enden på pulten, og akkurat i dag har jeg Dennis sittende på andre siden i stolen sin, haha. Han storkoser seg med elefantleken, så jeg får virkelig gjort jobben min!

Forresten - se for dere hvor fint dette blir når vi får veggene mørkegrå og listene helt hvite! Det kommer til å bli så fint. Vi tenker at vi startet med malingen etter sommerferien.

Ellers var det altså dette jeg holdt på med i går mens Christopher var på jobb fra kl. 07:00-23:45 (!!!). Det, amming av Dennis, leking med han, rydding, baking og andre typiske husmorting. Også blogget jeg jo én gang da - men dette var grunnen til at det kun ble den ene gangen. Håper jeg tilgitt! Jeg skal gjøre det godt igjen i dag.

Hva synes du om den nye spisestuen min - med kontor i seg?

Ukens spørsmål #21

 • 28.05.2017 kl. 12:31

Hvordan er dere i forhold til meslingutbruddet i Europa og reise?

Vi følger nøye med på anbefalingene, men så langt priser vi oss lykkelige over at det (enda) ikke har spredd seg til Spania. Så slik det ser ut nå kan vi reise, men må såklart være veldig forsiktige der nede med tanke på Dennis. Han kan jo ikke få meslingsvaksinen før han er 9 måneder.

Hva tenker du om folk som ikke har råd til slike dyre barnevogn som du har? Må ærlig innrømme at jeg har lyst på den selv. Hvor enn jeg går ser jeg folk med dei vognene.. Jeg selv har en jente på litt over 4mnd men jeg hadde ikke råd til å kjøpe en slik dyr vogn og gjekk til innkjøp av barnevogn inkludert sittedel å bilstol til totalt 4000,- kr. Hva tenker du om dette?? Avogtil synst jeg det er flaut å gå med den barnevognen jeg har da jeg føler folk ser "stygt" på meg. Likevell så er jo barnevognen for en liten periode..?

Det tenker jeg faktisk ikke over en gang! Prisen på barnevognen spiller jo absolutt ingen rolle så lenge den fungerer og babyen ligger trygt oppi der. Så det synes jeg absolutt ikke du skal bekymre deg for. Trill rundt med stolthet, for uansett hvor dyr ei vogn er så er den lille skatten som ligger oppi verdt så mye mer.

Jeg lurte på om du kunne vise hvordan babyboken til Dennis ser ut inni. Lurer selv på om jeg skal kjøpe denne boken til min sønn på 2 måneder.

Det gjorde jeg her i uken! Innlegget finner du her!

Har du selvdiagnostisert deg?

Nei, det har jeg absolutt ikke. Diagnosen sosial fobi fikk jeg av psykologen min for mange år siden, og har i ettertid fått samme diagnose av flere andre psykologer også. Ellers er sosial fobi så og si det samme som sosial angst - derfor sier jeg heller sistnevnte, for det vet de fleste hva er.

Når tror du dere vill ha baby nr 2?

Det blir nok om et par år. Ser for oss å ha 2-4 år mellom dem, men det må vi nesten se på når den tid kommer. Rett og slett se når vi føler oss klar for et barn til, og slik jeg ser det nå blir det i hvertfall ikke enda. Jeg storkoser meg med Dennis og kunne absolutt ikke tenke meg å bli gravid igjen på en god stund.

Har du planer om å amme lenge?

Jeg vet ikke helt. Vil i hvertfall prøve å fullamme til han er seks måneder, og deretter delamme så lenge jeg føler det er naturlig og nødvendig. Tar det som det kommer!

Kjente du Christopher lenge før dere var sammen?

Haha, nei, absolutt ikke. Vi møttes på byen en lørdagskveld den 13. desember 2014 (eller siden klokken var over midnatt kan vi vel egentlig si den 14.). Vi pratet litt frem og tilbake på nett og avtalte og møtes mandagen etter. Siden det var vi med hverandre stort sett hver dag, og bare én liten måned senere ble vi offisielt kjærester - den 8.januar!

Og hvordan kom dere frem til at dere ville ha barn allerede i forholdet?

Hm, jeg vet ikke helt... Det var vel egentlig bare noe som begge plutselig følte seg klar til. Søsteren hans hadde akkurat fått baby, og vi ble vel litt babysyke begge to da vi møtte det lille nurket. I ukene etter pratet vi litt frem og tilbake om dette var noe vi følte oss klar for allerede (både med tanke på at vi bare hadde vært et par i noen måneder, men også fordi vi ikke var mer enn 19 år gamle. Vi bestemte oss for å prøve, og et par måneder senere, nærmere bestemt juli, ble jeg gravid. Mistet dessverre babyen i uke 6. Vi var fast bestemt på å prøve igjen, men det gikk et helt år før det klaffet og jeg fikk to streker på graviditetstesten. 

Nå har vi også ganske unge mødre begge to. Christopher sin mamma fikk sin første, altså han, da hun var 16 år og min mamma fikk meg når hun var 20 år. Så kanskje det bare ligger i genene at vi føler oss klar for å bli foreldre ganske tidlig..? Ellers var vi 21 år begge to, og jeg føler egentlig ikke det er sååå tidlig.

Har du noen drømmeferier du vill til?

JA! Jeg vil til Maldivene eller Hawaii en eller annen gang før jeg dør. Kanskje til og med ha bryllupsreisen dit? Det hadde jo vært fantastisk. Ellers ser jeg virkelig frem til denne sommerens ferie også - så det vil jeg helt klart kalle for en drømmeferie. 

Håper du vet at babyer under 6 måneder ikke skal oppholde seg i direkte sol?

Ja, det vet jeg, men nå hadde han lue og hette på seg hele tiden slik at jeg kunne ha ansiktet hans vendt bort fra solen - og dermed slapp at han skulle få sol på seg. Snudde kun ansiktet hans på et par av bildene, men det var snakk om sekunder :-)

Jeg ble også diagnosert med sosial fobi, men er enklere forklare med å si sosial angst ja :) Har du det fortsatt eller er du kvitt det? Hva brukte/bruker du av teknikker for at du skulle/skal ha det bedre? Er det ikke enkelte situasjoner du har det, eller har du det når du er hjemme også?

Jeg har det fortsatt, men lever mye bedre med det nå enn før. Jeg er virkelig på bedringensvei selv om slike sykdommer gjerne sitter i resten av livet. Jeg har eksponert med en del tidligere, men føler ikke det har gitt så store fremskritt egentlig... Jeg ble rett og slett bare bedre etter at jeg ble gravid - aner ikke hvorfor, det bare skjedde.

Angsten slår kun inn om jeg er blant fremmende eller mennesker jeg ikke har så veldig nært forhold til. Det vil si, om vi er ute, på et kjøpesenter, på besøk eller hjemme i egen stue - så er det personene rundt som avgjør om jeg får angst eller ei. Forutenom det klarer jeg meg veldig bra. Jeg sliter bare litt med å prate i telefonen.

Hvordan går det forresten med Dennis? Har han fortsatt vondt eller er det vekke?

Han er blitt mye bedre, og det gikk vel ei god uke fra vi ble skrevet ut fra sykehuset til de fryktelig vonde smerteskrikene avtok. Etter dette gråt han mye fremdeles, men med akkurat rett teknikk klarte vi å roe han til slutt. Jeg konkluderte derfor med at det var noe annet han gråt over nå, ikke tarminvaginasjonen - for den var enda verre.

Etter mye om og men, og søking på internett fant jeg ut at jeg ville prøve miniform på Dennis. Dette var for å se om det var masse luft i magen som gjorde at han gråt nå på slutten. Vi kjøpte det på apoteket på fredag, og begynte like etter. 10 dråper før hvert måltid, og nå to dager senere er han som et nytt barn! 6 timer tok det før virkningen kom. Nå sover han lenge av gangen, smiler og er superglad mellom blundene og spiser godt uten å få vondt.

Etter at tarminvaginasjonen gav seg fikk han altså enormt mye luft i magen, men nå er han helt frisk - smiler og koser seg, og sover godt! I natt sov han seks timer i strekk. Deilig!

Takk for at du skrev litt om sosial angst. Jeg har følt meg veldig alene med det å kjenner meg igjen i alt du skriver. Nå har jeg ikke lest bloggen din før idag siden du dukket opp på forsiden. Men ut ifra bildene har du en samboer - hvordan takler han psyken din? Jeg trenger nemlig litt tips på det feltet, hvis ikke alt i livet skal ryke. Hvordan ble du frisk?

Masse god bedring til deg, og krysser fingrene for at du snart får det bedre. Samboeren min er veldig forståelsesfull. Vi har satt oss ned og pratet om dette flere ganger, og han har søkt mye på nettet utenom, og vet derfor godt hva det går i. Bortsett i fra det så gir jeg beskjed hver gang det er noe jeg ikke klarer, så hjelper han meg. Mitt beste tips er rett og slett å bare være åpen om det!

Jeg er ikke frisk, men jeg har blitt mye bedre. Spesielt etter at jeg ble gravid. Vet ikke hvorfor - det bare skjedde av seg selv.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Vi skal pusse opp stua!

 • 22.05.2017 kl. 17:15

Helt siden vi flyttet inn i november i fjor har jeg følt at stua vår alltid har vært sånn halvveis. Det er mange fine ting og møbler, men det er lite som går sammen. Det blir liksom en god miks av stiler i samme rom, og det ser ikke bra ut. Vi malte stua like over nyttår, og da valgte vi bare hvit fordi vi tenkte at det alltid er safe. Men nå etter noen måneder har vi funnet ut hvordan vi vil ha det.

Planen er klar, men vi begynner ikke å pusse opp før om et par måneder. Denne gang skal vi være helt sikker på hva vi vil slik at vi ikke angrer i ettertid. Men foreløbig er planen at det skal gå i gråtoner. Veggene skal blant annet bli mørkegrå og alle lister og dører skal males hvite. De fleste av møblene kommer til å være hvite, og hva som skal henge på veggene har jeg også begynt å tenke på.

I dag kjøpte jeg blant annet dette nydelige elefantbilde som skal henge på denne veggen:

Hylleseksjonen som står her skal bort og bli erstattet av et hvitt, mindre vitrineskap, en hvit skrivepult og dette store nydelige elefantbildet. Jeg tror det kommer til å bli så bra!

Hva tror du? Høres det ut som en god plan?

Store planer for terrassen vår!

 • 13.03.2017 kl. 14:31

Etter at vi flyttet inn her i november i fjor har vi gjort en god del innendørs. Den store, flotte terrassen vår derimot har stått mer eller mindre urørt. I hvertfall inntil for noen dager siden! Da var vi nemlig så heldige å få disse utemøblene av mormor og morfar og jeg kan ikke si annet enn at de passet perfekt i den lille kroken på terrassen.

Nå gleder jeg meg bare enda mer til å gjøre det skikkelig fint her ute nå som våren er her. I løpet av uken får vi enda en sittegruppe - litt større denne gang, også skal jeg gå over plantene på terrassen om noen uker slik at vi har flotte rosebusker i full blomst til sommeren.

Åh, som jeg gleder meg til de neste månedene, varmere temperaturer og strålende sol! Dette kommer til å bli så bra.

Tusen hjertelig takk for utemøblene, mormor og morfar!

House tour: her bor vi!

 • 06.03.2017 kl. 22:22

Dere husker kanskje den forrige house touren kjæresten og jeg spilte inn? Om ikke kan dere se den her. På den tiden sto huset på hodet, vi hadde ikke pusset opp noen ting og det sto esker og ting over alt. Nå derimot, har vi fått gjort en god del her hjemme og begynner å bli ganske fornøyde med resultatet. Fremdeles har vi noen små oppussingsprosjekter på lur, men det har vel kanskje alle?

Gravidhjernen min har forresten levd opp til ryktet sitt den! Jeg glemte nemlig helt ut å filme badet vårt! Der er det likevel ikke gjort noe særlig siden den forrige videoen, vi har bare fått oss ei skittentøyskorg, hehe. Ellers kunne jeg ikke filme utleie-leiligheten denne gangen ettersom det bor folk der nå, men dere kan se bilder av hvordan vi pusset den opp her dersom dere ønsker det.

- Haha, musikken på videoen skal fikses altså! Sett på din egen i mellomtiden -

Ellers har vi et hovedrom/kjellerstue, et vaskerom og fire boder nede i kjelleren som jeg heller ikke filmer. Jeg viser dere bare hvor vi går ned til kjelleren.

Hva synes du om huset vårt?

Før og etterbilder av soverommet!

 • 01.03.2017 kl. 17:00

Haha, jeg holder på å le meg i hjel når jeg ser på før-bildene av soverommet vårt. Det var så grusomt stygt at jeg egentlig ikke skjønner hvorfor det tok oss nesten fire måneder før vi begynte å pusse det opp. Altså de gardinene sammen med den grå tapeten og den blå brystningen. For ikke å snakke om den grufulle taklampen! Nei, huff - det er godt vi endelig har fått et soverom vi trives med.

Slik ble nemlig forskjellen! Bildet til høyre ble tatt i dag, og det eneste som gjenstår nå er hvert vårt nattbord og noen rullegardiner - men det er absolutt ikke noe vi stresser med. Det er jo blitt så pent allerede! Tre vakre bilder fra denne fine tiden graviditeten har gitt oss har vi også hengt over sengen - og resultatet ble superfint.

Fortell meg gjerne hva du synes om resultatet?

DIY: slik lager du sengegavl selv!

 • 25.02.2017 kl. 14:00

Å lage egne møbler er noe som krever tålmodighet, kreativitet, masse inspirasjon og nøyaktighet. Jo mer du har av disse, jo bedre blir som regel resultatet. Til gjengjeld, sparer du penger og får et møbel fylt med personlighet. I tillegg vil du nok kjenne på mestringsfølelsen en god stund etterpå, og det kan man ikke få nok av. I dette innlegget har jeg forklart dere hvordan jeg lagde sengegavlen min.

Du trenger:

2 sponplater fra obs bygg (jeg kjøpte disse til 99,- per stykk), ei lysdempende gardin i ønsket farge, et ullpledd med litt tykkelse, 3 pakker med dekorstifter fra clas ohlson, målebånd, hammer og småspikre (eventuelt stifter)

Slik gjør du:

Start med å legge sponplatene helt inntil hverandre, og spikre dem sammen i midten.

Når dette er gjort legger du ullpleddet over slik at det dekker hele platen, og så spikrer du det fast i hvert hjørne. Pass på at du strammer det godt opp, og ha gjerne en spiker i hver av langsidene også.

Legg så gardinen over der igjen, og spikre en spiker i hvert av de to nedre hjørnene. Pass på at gardinen ligger stramt over når du slår i den andre spikeren.

Snu så platen. På dette punktet er det lettest om du får hjelp av noen, for da kan dere holde platen oppreist mens dere slår fast. Da er det lettere å få det fint. Start i det ene nederste hjørne og jobb deg rundt. Slå i spikere på baksiden av platen, men husk å stramme gardinen godt først slik at resultatet ikke blir rukkete og løst.

Nå er du ferdig med selve sengegavlen, så da er det bare pyntingen igjen! Slå dekorstiftene i en fin firkant litt innenfor kanten på sengegavlen. Her er det viktig at du bruker målebånd slik at du får et jevnt og fint resultatet. Mål avstanden mellom hver av stiftene, men også avstanden fra kanten på gavlen. Det krever litt tålmodighet og nøyaktighet men er du nøye blir resultatet superbra.

Nå er du ferdig! Slå i så mange dekorstifter du ønsker. Selv stoppet jeg omtrent førti centimeter fra bunnen ettersom bekkenet mitt skrek etter å ha sittet så lenge på bakken og hamret. Jeg klarte meg derfor med bare to pakker dekorstifter, men om du ønsker å fortsette mønsteret helt ned til kanten trenger du tre.

Lykke til!

Store forandringer på soverommet!

 • 23.02.2017 kl. 21:42

De siste nettene har faktisk Christopher og jeg flyttet ut i stuen. Vi har hatt senga vår plassert midt på stuegulvet mens han har tatt seg av malingen inne på soverommet. Vi har nemlig lenge planlagt å pusse opp dette rommet, og nå som det nærmer seg termin med stormskritt fant vi ut at vi er nødt til å få rumpa i gir så vi blir ferdige til sjefen ankommer.

Christopher har derfor stått på som en helt og malt både vegger og lister der inne, og i dag var det tid for å flytte møblene inn igjen. Et nytt garderobeskap har vi også kjøpt oss, så nå mangler vi bare nattbord!

Sengegavlen dere ser på bildet her har vi faktisk laget selv! Veldig stolt over å kunne si at jeg faktisk har gjort mesteparten helt på egenhånd - selv om jeg er høygravid! Det finnes ingen unnskyldninger, hehe. Trengte bare litt hjelp av min kjære til få de tunge platene sammen, dra-hjelp for å få stoffet stramt og fint, og til slutt hjelp til å bære den inn og på plass.

Jeg skal vise dere steg-for-steg hvordan jeg lagde den slik at dere kan prøve selv også, men det får bli til helgen! Nå skal vi slappe av en liten stund før vi skal inn på det vakre og nyoppussede soverommet vårt. Gleder meg til å få de siste detaljene på plass slik at det blir helt ferdig.

Hva synes du så langt?

DIY: forny benkeplaten for 200 kroner

 • 18.02.2017 kl. 12:06

Jeg delte jo bilde av hvor fin benkeplaten vår på kjøkken har blitt nå, og nevnte kort hva jeg hadde brukt for å skifte den ut. Vel, i dag tenkte jeg at jeg kunne forklare ganske nøyaktig hva jeg har gjort og hvordan jeg har gjort det slik at du også kan få det til - og fornye benkeplaten din hjemme for bare 200 kroner!

Du trenger:

En 10 meters lang rull med valgfri kontaktplast (jeg kjøpte min rull her, men ser nå at de er utsolgt. Men dere finner nok lignende ved å søke på «wallpaper» på wish), noe til å dytte kontaktplasten ned med (for eksempel slik man bruker når man tapetserer, ellers fungerer det også ypperlig med en stekespade, haha, det brukte jeg), ei nål, saks og en hårføner.

Slik gjør du:

Klipp først et så langt stykke som du trenger av rullen, men pass på å ta noen centimeter ekstra. Vask så godt av benkeplaten og tørk opp overflødig vann - pass på at det ikke er noe skitt og smuss igjen på platen. Begynn deretter i én ende av kontaktplasten, og ta kun av bakpapiret på et lite stykke om gangen. Bruk stekespaden til å dytte kontaktplasten godt nedtil benkeplaten slik at du unngår luftbobler.

Skulle du likevel få ei luftboble og to kan disse enkelt fjernes ved å stikke ei nål midt i luftboblen og deretter gå over med stekespaden igjen så er luftboblen helt borte.

Hvis du har vanskelige hjørner, utskjæringer eller andre utfordringer der kontaktplasten må strekkes godt for å passe kan du finne frem hårføneren. Om du blåster medium varm luft på kontaktplasten vil den nemlig utvide seg og du kan forme den akkurat som du selv ønsker! Genialt. Bare pass på å ikke blåse for lenge eller dra for mye slik at den blir for utstrekt og tynn.

For å skjøyte kontaktplasten (slik jeg måtte flere plasser der benkeplaten var for bred) legger du bare et nytt lag tett inntil det andre laget, og så skjærer du bort det som er overflødig etterpå. Kontaktplasten skal da ligge kant i kant og gli inn i hverandre. For enda finere resultat finner du frem hårføneren igjen og blåser akkurat i skjøyten samtidig som du presser dem sammen. Da vil den bli enda mindre synlig!

Spør gjerne om det er noe annet du lurer på! Høres det ikke enkelt ut?

Før og etter bilder av kjøkkenet!

 • 16.02.2017 kl. 16:59

Jeg har hatt lyst til å gjøre noe med kjøkkenet vårt oppe en god stund nå, og etter at jeg så hvor fint det ble nede i leiligheten ble ikke lysten akkurat mindre. Jeg gikk deretter på jakt etter enkle og billige måter å fornye kjøkkenet på uten å måtte bytte ut alt. Da jeg kom over kontaktplast som ser ut som svart tre på wish ble jeg frelst, og nå når jeg har fått lagt dette på hele kjøkkenbenken må jeg si meg superfornøyd.


FØR                ETTER

Se bare for utrolig flott det ble! Nå mangler det bare å male kjøkkenskapene hvite og få gjort noe med flisene, så har vi plutselig fått et helt nytt kjøkken til en veldig billig penge. Tenkte jeg skulle fortelle dere mer om hvordan jeg gjorde dette og ikke minst hvor jeg kjøpte kontaktplasten i morgen! 

I mellomtiden må dere gjerne fortelle meg hva dere synes!

Slik ble garderobeskapet til slutt!

 • 08.02.2017 kl. 18:26

Sjekk den forandringen! Etter at jeg og Christopher rev ut den gamle innredningen i garderobeskapet vi har midt i stuen for ei uke og to siden har det ikke blitt gjort noe mer med det. Men i går kveld fikk jeg besøk av mormor og morfar som hjalp meg å virkeliggjøre bildet jeg hadde i hodet - og det ferdige, nyoppussede resultatet ble akkurat like bra, om ikke bedre.

Åh, jeg angrer sånn på at jeg ikke tok skikkelige før-bilder av det sinnsykt stygge garderobeskapet vårt! De hadde nemlig sett helt skrekkelige ut i forhold til hvor fint det er blitt nå. Virkelig som natt og dag. Tidligere var det ei skikkelig stygg blomstergardin hengende fra ei gullfarget gardinstang som dekket skapet. Det var også en fuktskade nede i høyre hjørne som virkelig ikke så ut, ei enkel garderobestang og ei hylle over der igjen. 

Nå derimot, nå ser det så sinnsykt mye bedre ut! Gardinstangen er borte for lenge siden - takk gud for det. I tillegg har vi revet den gamle innredningen i skapet og erstattet det med ei splitter ny, hvit garderobestang fra IKEA og tre fine, hvite skohyller som morfar monterte for meg i går kveld. Det ble SÅ mye bedre, og ikke minst mye mer praktisk.

Med tid og stund kommer vi nok til å kjøpe ei dør til å ha foran, men foreløbig ser det helt greit ut når det er åpent også.

Helt på bunn har vi en kurv hvor vi oppbevarer luer, vanter og skjerf! Veldig fornøyd med systemet, og fitnesskoene mine har selvsagt fått hedersplassen på topphyllen.

Hva synes du?

Litt forandringer på barnerommet!

 • 31.01.2017 kl. 12:14

Husker dere hvordan rommet til lillegutt så ut tidligere? Om ikke kan dere ta en rask titt her. Som dere ser tar ammestolen opp unødvendig mye plass av det allerede lille rommet. Dette satt jeg og tenkte over i et par måneder før jeg plutselig kom over ei genial hylle fra IKEA! Ved å bytte stolen mot denne fikk vi med engang et mye åpnere, større og ikke minst mer praktisk rom med masse oppbevaringsplass.

Selv ble jeg kjempe fornøyd med den nye forandringen på rommet hans. Jeg fylte hyllene med 10 lyseblå esker som også er fra IKEA, og i dem har jeg blant annet sengetøy, flasker, smokker, vaskekluter, badesåper, ammeinnlegg, noen leker og mye mer. Etter hvert som han blir eldre vil nok innholdet i flere og flere av eskene bli byttet ut med leker - noe som vil gjøre rommet veldig ryddig selv om han har masse gøy han kan leke med.

De øverste hyllene har jeg rett og slett bare pyntet med blant annet noen bilderammer, sparebørsen hans og ikke minst bleiekaken og den digre elefantbamsen på toppen!

Hva synes du om resultatet?

Vil du bo i huset vårt?

 • 28.01.2017 kl. 20:08

Det tok litt lenger tid enn planlagt, men når resultatet ble så bra som det har blitt nå gjør det absolutt ingenting. Min supersnille familie har stått på som bare det de siste månedene for å hjelpe oss å pusse opp leiligheten i huset vårt, og nå er den altså endelig klar for utleie! Vi har en kjempe spennende tid i vente, og gleder oss til noen hyggelige mennesker skal flytte inn i huset vårt ganske snart.

Store deler av leiligheten er pusset opp. Blant annet er tapeten i stuen og kjøkkenet byttet ut, hele det gamle kjøkkenet er revet og splitter nytt kjøkken er kommet opp, baderomsmøblene, dusjen og toalettsetet er helt nytt. I tillegg er vegger og gulv i det disponible rommet (har ikke bilder av dette, men interesserte får se det på visningen) byttet ut. Karmer og dører er nymalte, og mye, mye mer. En flott leilighet der mesteparten av den er helt ny, med andre ord!

Er du, eller kjenner du noen som kan være interessert i å leie leiligheten? Den er på 60 kvadratmeter, har åpen stue- og kjøkkenløsning, et bad, et soverom, eget vaskerom og et disponibelt rom. Leiligheten ligger i kjelleren i huset vårt, og befinner seg med andre ord veldig sentralt i Haugesund. Delvis møblert med det aller meste av møbler og hvitevarer - alt som vises på bildene er inkludert. 

Ta gjerne kontakt med meg på facebook eller her på bloggen om du har noen spørsmål eller er interessert i å komme på visning! 

Leien er på 6500,- i måneden, der tv og internett er inkludert, men strøm kommer utenom.

Kjenner du noen som kunne vært interessert? Del gjerne innlegget på facebook!

Favoritter til barnerommet!

 • 22.01.2017 kl. 19:20

Jeg er inne i ei skikkelig koselig boble der jeg tenker på barnerommet til Dennis så og si hele tiden. Jeg innreder det på ti tusen forskjellige måter i hodet mitt, og ser for meg alle mulige løsninger. Rommet er jo ikke så stort, så man må liksom være litt kreativ for å få det til å se bra ut. I løpet av den siste uken har jeg satt ammestolen som sto der inne ut i stuen, og heller byttet den ut med ei stor hylle med plass til masse oppbevaring. Synes resultatet ble kjempe bra, og nå mangler jeg bare noen kurver før jeg viser dere hvordan det ble!

bord og krakker her // sengehimmel her // elefantteppe her // lekekasse her // vimpel her

Men selv om jeg ble fornøyd med den løsningen er det likevel mye jeg vil gjøre, og jeg elsker å drømme meg bort i ulike løsninger, møbler og dekorasjoner. I kveld har jeg derfor brukt litt tid til å bla meg gjennom lekmer sine produkter til barnerommet, og jeg fant sååå masse fint. Faktisk så mye at jeg bare er nødt til å dele favorittene med dere.

hengekøye her // oppbevaringskasser her // sky-hylle her // lag din egen banner her // gipsavstøpning her // sau-nattlampe her // sky-nattlampe her

Det beste av alt må likevel være at det er opptil 70 % rabatt på lekmer nå, og stort sett alle produktene over her er derfor på salg. De beste kuppene tror jeg må være bordet og krakkene nesten øverst, leketeltet og babydan 3 i 1. 

babydan 3 i 1 her // kleshengere her // elefant-uro her // kanin-babypakke her // leketelt her

Fortell meg gjerne hvilke produkter du likte best!

// innlegget inneholder adlinks

Nyttårsdekorasjoner og leandervugge!

 • 31.12.2016 kl. 17:41

Endelig er alle nyttårsdekorasjonene kommet opp, sammen med den elskede leandervuggen! I går kveld fikk jeg også for meg å ommøblere hele stuen, så nå er absolutt alt klart for et nytt år. Selv om jeg ble veldig fornøyd med både dekorasjoner og plassering av møbler må jeg innrømme at det var vuggen jeg ble aller mest fornøyd med.

Oppi har jeg lagt babynestet som jeg har sydd selv (syr også på bestilling!) sammen med en blå kos som jeg gleder meg til han skal kose masse med. Det finnes forresten også stativ til vuggen, men jeg synes det så mye mer magisk ut når den henger fra taket - spesielt med den nydelige himmelen til!

Ellers er bordet ferdig dekket, og det er sølv og glitter over alt. Nå gleder jeg meg til å tilbringe ei helt fantastisk nyttårsaften sammen med menneskene jeg er aller mest glad i! Det blir pinnekjøttmiddag, riskrem, iskake og alkoholfri champagne med pæresmak. Senere på kvelden skal vi kose oss med både pakkelek, spillet «ryktet går» og muligens et par raketter! Skal ta masse bilder - og gleder meg til å vise dere alle i morgen!

Hva synes du om det nyttårspyntede huset vårt, og ikke minst den elskede leandervuggen?

Nyttårsbordet vårt!

 • 29.12.2016 kl. 19:16

I dag morges våknet jeg klokken syv, lys våken og klar for å gjøre noe produktivt. Valget falt på å pynte nyttårsbordet, og resultatet ble superbra. Kjenner at jeg bare blir mer og mer forelsket i det nydelige servise mitt - det er det absolutt fineste jeg har sett i hele mitt liv. Sammen med litt ekstra sølv-stasj og et par flasker med pærechampagne (selvsagt uten alkohol), ble nyttårsbordet komplett, og jeg gleder meg i hjel til den store feiringen om et par dager.

På lørdag blir det full pinnekjøttmiddag med riskrem til dessert. I tillegg kommer vi til å ha musikken på ganske høyt hele tiden slik at lille Milo skal slippe å høre alle rakettene. Vi skal ha pakkeleken - som vi har hver eneste nyttårsfeiring, og selvsagt sende opp et par raketter. Det nye året skal startes sammen med en god kompis og mamma og de (lillesøster kommer litt tidligere, men går igjen i 20 tiden ettersom hun skal på fest). Gleder meg masse!

Hvordan skal du feire nyttår?

Barnerommet er endelig ferdig!

 • 27.11.2016 kl. 14:20

Etter å ha planlagt barnerommet til lille skatt i magen helt siden det viste to streker på clearblue-testen i juli kan jeg endelig puste lettet ut og fortelle dere at rommet er helt ferdig! I dag fikk jeg på plass stellebordet som har vært det siste vi manglet, så nå kan han egentlig bare komme. Eller, han skal selvsagt få vokse seg enda større og sterkere først, men vi trenger i hvert fall ikke å stresse med å få ting på plass her hjemme - og det er deilig. 

Som jeg har nevnt tidligere er temaet på rommet hans elefanter, og jeg synes helt ærlig dette er det fineste barnerommet jeg har sett i hele mitt liv. Og det passer jo perfekt ettersom verdens fineste lille gutt kommer til å bo på det når han kommer til verden. Åh, jeg gleder meg sånn til å møte han! Og ikke minst til å se han tilbringe mange timer med lek der inne om noen år.

Ellers er både sprinkelsengen og stellebordet fra hensvik-serien på IKEA. Det samme er lekehyllen hans, mens ammestolen har vi kjøpt brukt. Ellers må dere bare spør hvor resten av tingene er fra om dere lurer på noe mer, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan!

I lekehyllen har han foreløbig to kasser med bamser og et par leker som han kan bruke fra han er helt nyfødt. Også kommer jeg til å bytte ut innholdet i disse to kassene etterhvert som han blir eldre. Hele det ene skapet hans er nemlig fylt med leker han kan bruke helt opp til 4-5 år! Med andre ord har vi nok av gøyale dubbeditter og fylle kassene med etterhvert som tiden flyr.

Hva synes du om rommet til lille D?

Det fineste huset i nabolaget!

 • 26.11.2016 kl. 22:18

I dag har store deler av dagen gått til å pynte huset vårt til jul. Julegardiner, adventsstaker, julestjerner, juleduker og julelysene ute i hagen er endelig på plass! Juletre og resterende julepynt skal likevel få vente til 1.desember med å komme ut fra boden. Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg har gått rundt og klødd i fingrene etter å bære disse eskene med rødt stasj ut fra boden de siste to ukene - men har likevel klart å holde meg helt frem til lørdagen før første søndag i advent - og nå føles alt mye bedre!

Jeg må faktisk innrømme at jeg er stolt over dette vakre julehuset mitt! Det aller fineste huset i hele nabolaget vårt må jeg innrømme. Og de store julestjernene som henger i stuevinduene lyser julestemning og kan sees flere hundre meter unna. Jeg innbiller meg at dette er et hus foreldrene kjører barna til bare for å vise hvor fint det er pyntet. Haha, neida, vi har nok litt igjen før vi er på det stadiet - men om et par år - da lover jeg dere at det er enda mer lys på dette huset vårt!

Har dere pyntet til jul enda? Bare adventsstaker eller nisser også?

Slik blir IKEA-montering GØY!

 • 18.11.2016 kl. 12:00

Når man har høy musikk, sitt livs kjærlighet, pizza og ikke minst en vaffelpause midt i akten - ja, da går faktisk IKEA-montering som en lek! I går fikk nemlig jeg og min kjære samboer skrudd sammen alle kjøkkenskap og skuffer. Det eneste som gjenstår er å montere og koble til hvitevarene + skru fast skapdører, håndtak og andre småting. Ellers er alt i boks!

Nå gjenstår det bare å tapetsere veggene i stuen og kjøkkenet, og så kan vi henge opp og feste kjøkkenet der det skal være. Når det er gjort er det kun ett punkt igjen på to-do listen for leiligheten, og det er å skifte baderomsmøblene. Med andre ord kan leiligheten vår snart leies ut, og jeg gleder meg som et lite barn til den dagen alt endelig er i orden.

Det har vi og ikke minst min kjære, snille familie jobbet så hardt for å få til! Tror jammen at jeg må invitere familien min på vaffelbesøk én gang til - men neste gang er det for å feire at leiligheten er ferdig og klar for utleie. 

Endelig er drømmekjøkkenet ferdig!

 • 12.11.2016 kl. 14:21

Formiddagen her i hus har gått til å få alt på stell! Jeg har så smått begynt å dekke bordene, hele kjøkkenet er ferdig utpakket, ryddet og vasket. Det samme er stuen hvert øyeblikk! Spisestuen er helt ferdig, og nå nærmer huset seg med andre ord komplett. Det er så deilig å endelig begynne å få ting på plass slik at vi bare kan leve - og ikke måtte pakke ut og bære møbler hver gang vi har et ledig øyeblikk.

Ettersom kjøkkenet og spisestuen nå er helt ferdig har jeg veldig lyst til å vise dere resultatet! Jeg kommer helt klart til å vise dere hele huset i en video når absolutt alt er klart, men inntil da får dere nøye dere med disse bildene av drømmekjøkkenet mitt. Så stort, rent og fullt av oppbevaringsplass - dette kunne nesten ikke vært bedre. Et slikt kjøkken gjør det til en fryd å lage mat, bake og ikke minst holde det rent og ryddig!

Som dere sikkert ser har jeg også min egen lille kjøkkenhage i vinduskarmene her på kjøkkenet - med både blomster, urter, ja og til og med en chiliplante! Hvor kult er ikke det? Den, og mange av de andre plantene her fikk jeg faktisk av farmor og farfar, mens de små kaktusene over mikroen kommer fra min kjære mamma. Ellers er det mormor og morfar som har stått for innkjøp av roser - er det rart jeg føler meg heldig og takknemlig eller? Med en så snill familie og et så fint kjøkken kan ikke livet bli bedre!

Fortell meg gjerne hva du synes om kjøkkenet?

Usensurert video av huset vårt!

 • 03.11.2016 kl. 18:44

God torsdagskveld! I dag har jeg lyst til å dele en aldri så liten usensurert housetour av huset vårt. De aller fleste av dere har nok fått med dere at vi har kjøpt oss vårt aller første hus nå. Nå i disse dager er vi midt oppi flyttekaoset, så alt står egentlig på hodet her inne, men vi klarer på sett og vis å få det til å gå rundt likevel.

Det er likevel det som er grunnen til at vi - som dere ser - er langt i fra ferdige med huset. Men jeg tenkte det kunne være gøy å få en liten «underveis-film» også. Håper dere likte den!

Hva syntes du om huset?

Tema på barnerommet!

 • 28.09.2016 kl. 20:30

Endelig har jeg bestemt meg! Jeg har vært innom mye forskjellig; skyer, afrikas dyr, ugler, apekatter, teddybjørner og regnbuer - men ingenting har sett så perfekt ut i min egen fantasi som elefanter! Det er definitivt dét som blir tema på barnerommet til gutten i magen. Jeg har allerede kikket litt rundt på nettet og gjort meg oppmerksom på hvor de forskjellige tingene selges og hvilket utvalg som finnes der ute.

På kollasjen under her har jeg derfor samlet det jeg synes er aller finest, og satt i sammen en aldri så liten haug med inspirasjonsbilder til dette barnerommet vi snart skal i gang med å innrede. Nå som jeg vet akkurat hvordan rommet ser ut blir det bare enda kjekkere! Kan ikke vente med å flytte inn den 15.november og komme i gang med innredningen av barnerommet - som jeg gleder meg!

Holder du på å innrede barnerom selv? Har du også et tema som går igjen - eventuelt hvilket?

Vi har fått babysete i hus!

 • 21.09.2016 kl. 13:46

Gjett hva snille farmor og farfar kom innom med for et par timer siden? Nemlig dette splitter nye babysetet! Akkurat det merket og den fargen jeg ønsket meg ♥ Maxi Cosi Pebble Plus i fargen Brown Earth! Er det ikke vakkert? Det har til og med en sammenleggbar solskygge som kan rulles inn i selve bilstolen slik at den slipper å være i veien når vi ikke har bruk for den. 

På håndtaket har jeg hengt denne supersøte uroen fra wish som jeg kjøpte for noen få kroner for en god stund siden. Det beste av alt må være at fargene passe så utrolig fint sammen. Nå slipper babyen å kjede seg på bilturene. Et annet stort pluss med dette bilsetet (i tillegg til at det er et av de aller tryggeste og sikreste bilsetene til biler som ikke har iso fix) er at det kan klikkes rettpå barnevognen vår ved hjelp av en adaptor. På den måten slipper vi å måtte vekke barnet om det har sovnet i bilen under kjøringen, vi kan bare klikke bilsetet på understellet til vognen istedet!

Om dere lurer på hvordan det festes ser dere det på de to bildene over og under her. Med tre enkle trinn med andre ord! Selen skal innom disse tre punktene på setet og hektes fast, noe som tar maks 10 sekunder - og så sitter babysetet som bom fast! Det er absolutt ikke vinglete i det hele tatt. Jeg er helt sikker på at dette er det perfekte babysete for vår lille skatt.

Hvilket babysetet har du kjøpt eller har planer om å kjøpe?

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no