LinnThereseDagsland -

Takkekortet!

 • 22.05.2017 kl. 12:30

I går kjørte vi rundt og leverte takkekort til alle som gav Dennis en gave på dåpsdagen. Jeg ble så fornøyd med kortet, og det ble akkurat slik jeg så for meg i hodet på forhånd - det hadde jeg aldri trodd. Jeg spurte jo dere hvilket bilde dere trodde jeg hadde valgt, og de aller fleste hadde rett, for jeg brukte hele seks bilder på takkekortet!

Slik er det når man har en så flott og fotogen gutt som gjør alle bildene nydelige. Da er det neimen ikke lett å bestemme seg!

Jeg slet også litt med å bestemme meg for hva det skulle stå på innsiden av kortet. Det er rart hvordan noe så kort og enkelt egentlig kan være så vanskelig. Det må jo være perfekt, han døpes bare en gang i livet. Resultatet ble bra til slutt, og jeg er fornøyd!

Fortell meg gjerne hva du synes?

Video: Dette fikk Dennis til dåpen!

 • 10.05.2017 kl. 14:32

Jeg lovet dere å filme en video der jeg viste dere alle gavene Dennis fikk i dåpen sin, og det har jeg gjort i dag morges. Håper dere synes det er spennende, og kanskje dere får noen tips til hva dere kan gi i dåpsgave til noen du vet skal døpe seg snart. Si gjerne fra om dette er noe dere ønsker å se mer av - videoer altså!

Fikk du noen tips til dåpsgaver? Hva synes du om videoen?

Takkekort til dåpen!

 • 09.05.2017 kl. 17:46

I går kom jeg plutselig på at jeg glemte helt ut å ta bilder av Dennis alene i dåpen hans. Derfor kledde jeg på han dåpskjolen igjen tidligere i dag og knipset i vei. Vi må jo ha bilder av hovedpersonen alene også. For ikke å snakke om at vi trenger bilder til takkekortene, så de har jeg også fått bestilt i dag. Gleder meg til å vise dem til dere. I mellomtiden kan dere ta en titt på bildene jeg fikk knipset av solstrålen min!

Hvilke av bildene likte du best?

Unike bordkort!

 • 08.05.2017 kl. 21:42

Noe av det jeg var aller mest fornøyd med under dåpen til Dennis var bordkortene våre. Det ble så unikt, og jeg har aldri sett noen gjøre det samme. Eller, jeg så det for første gang da noen andre som skulle ha konfirmasjon hadde gjort det samme, og det var da jeg fikk idéen, men før det har jeg aldri sett noe så kult. Nemlig å gravere inn navnene på alle glassene!

Jeg kjøpte først glassene på nille og leverte dem så inn til ei som driver med slike ting på hobbybasis her i distriktet. Hun graverte inn navn på alle glassene, og så var de unike bordkortene ferdige! Veldig enkelt, gjennomført og kult. Det beste av alt må likevel være at gjestene får noe de kan bruke med seg hjem, ikke bare en papirbit med pynt på som likevel bare støver bort i ei skuffe.

Så dette er definitivt noe jeg anbefaler videre! Et supersmart tips om du vil gjøre noe litt annerledes enn alle andre.

Hvilke bordkort hadde/skal du ha i deres dåp?

Familiebilder fra dåpen!

 • 08.05.2017 kl. 12:20

Det ble tatt så mange fine familiebilder i dåpen at jeg synes det skal få et eget innlegg. Ettersom været var så fint fikk vi også muligheten til å ta dem ute på terrassen i strålende sol! Veldig fornøyd med resultatet, og dette er kjempe koselig å se tilbake på i senere tid.


- Dennis og faddere - 

Fra venstre av har vi mamman min som er en av fadderene, etterfulgt av en god kompis med navn Per som er gudfar, deretter lillesøsteren min Marthe som er gudmor og til slutt lillebroren til Christopher, Daniel, som også er fadder.

- Dennis og mormor -

Under her ser dere min mamma, Dennis sin mormor, sammen med gullgutten selv.

- Dennis med farmor og farfar -

På bilder under ser dere foreldrene til Christopher, som altså er farmor og farfar til Dennis, og selvsagt dåpsbarnet i armene til farfaren sin.

- Dennis med nesten alle oldeforeldrene sine -

Dere fikk kanskje med dere at farfaren min var for syk til å være med i dåpen, men at vi besøkte han på sykehjemmet før selskapet i stedet. Derfor har vi nesten alle oldeforeldrene på bildet under, mangler kun oldefar Bjarne. Fra ventre har vi hans kone, min farmor, oldemor Bente, deretter oldefar Jan Arvid og oldemor Anne Torill, min mormor og morfar. Oldemor Sigrid, farmoren til Christopher holder Dennis, og ved siden av står hennes mann, oldefar Bodvard. Helt til høyre står morfaren og bestemoren til Christopher, oldemor Karen og oldefar Geir Charles.

- Dennis og tippoldemor -

Dette vil jeg tro er at ganske uvanlig familiebilde å ta i en dåp! Altså bilde av dåpsbarnet og tippoldemor - så utrolig spesielt og gøy at vi er så heldige å ha en tippoldemor i familien vår.

- Dennis med tanter og onkler -

Fra venstre har vi onkel Roar, deretter tante Aurora, tante Emily, tante Melanie og i midten tante Marthe som holder Dennis. Ved siden av der igjen kommer onkel Marcus og helt til slutt onkel Daniel.

- Fem generasjoner -

På bildet under her ser dere faktisk fem generasjoner! I stolen har vi eldste som holder ynste, tippoldemor som holder lille Dennis, og bak dem fra venstre står Dennis sin oldemor, mormor og mamma, altså meg.

- Dennis med mamma og pappa -

Helt til slutt har vi mitt favorittbilde - er det lov å si slik om seg selv? Hehe, min egen lille familie. Mor, far og sønn. Mamma, pappa og lille Dennis. Denne familien gjør meg så lykkelig, og jeg er så takknemlig for at jeg får lov å bo sammen med disse to.

Hva synes du om den store, fine familien vår? Tenk at Dennis får vokse opp med så mange mennesker rundt seg. Det er ikke mange som har så mange oldeforeldre og ikke minst ei tippoldemor når de blir født!

Slik gikk barnedåpen til Dennis!

 • 07.05.2017 kl. 19:43

For en fantastisk dag det ble! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Både vær, kirke, selskapet, maten, gjestene og alt sammen var bare topp! Dagen startet litt stressende med at vi glemte minnekortet til kamera, og ikke fant det ut før vi var i kirken. Heldigvis har vi snille faddere som var ute i god tid, og kjørte hjem for å hente det til oss. Bildene fra kirken ble litt skurrete, men det gjør ingenting - bildene i minnet er jo krystallklart!

Gudstjenesten startet ved at Christoper, Dennis og jeg gikk opp gjennom midtgangen med musikk i rommet, presten foran oss, en menighet som sto og det eneste andre dåpsbarnet den dagen bak oss. Det hele var veldig rørende og sterkt. Faktisk så rørende at jeg gråt en tåre og to.

Etter et par sanger var det tid for døpingen. Marthe, lillesøster min, er gudmor og hun bar derfor Dennis opp til døpefonten. Etter henne kom Per, en god kompis av både meg og min kjære - også kalt gudfar - deretter broren til Christopher, som er fadder, og til slutt min mamma som også er fadder. Dennis sov helt til han fikk lua av seg. I det presten tok vann på hodet hans våknet han bare litt mer til, men han lagde ikke en eneste lyd! Det var bare deilig, og han hadde faktisk antydning til et lite smil. Lille sjarmøren vår. Så snill og god.

Etter døpingen varte gudstjeneste litt for lenge for lille Dennis, for han var veldig sulten. Da hadde vi ikke annet valg enn å brette ned kjolen og amme, på første rad under gudstjenesten. Haha! Må man så må man. Men det gikk fint det også, og da han var ferdig rapte han en kjempe rap før han la seg til å sove igjen. Likte seg veldig godt i kirken med andre ord.

Da gudstjenesten var ferdig kjørte vi til sykehjemmet hvor farfaren min er innlagt. Han har vært kreftsyk i flere år nå, og har dessverre bare blitt dårligere og dårligere den siste tiden. Jeg tror han ble veldig lei seg for at han ikke kunne være med i dåpen, derfor kjørte vi opp til han etter kirken slik at han fikk sett oldebarnet sitt i dåpskjolen.

Det ble han veldig glad for! Utrolig rørende og sterkt å se hvor mye det gikk inn på han, og ikke minst hvor stolt han er over den lille skatten, eller "lillegutt" som han så fint kaller han.

Etter en liten visitt oppe hos farfar kjørte vi hjem til oss! 10 minutter forsinket til vårt eget dåpsselskap. Heldigvis har vi snill familie som er forståelsesfull, blid og ikke for sultne. Hehe! Smørbrød ble servert på bordet og vi koste oss gløgg i hjel. Maten smakte kjempe godt, og den æren skal mormor og mamma ha! Tusen takk for hjelpen.

Dennis lå og sov i stolen sin under hele spisingen. Hihi, godt sovehjerte har han i hvertfall, og det har han arvet etter faren sin. Ellers ser dere kanskje at Dennis også fikk sitte med bordet! Det skulle da bare mangle, det er jo hans dåp. Så det var jeg klar på fra starten av.

Etter at maten var spist tok vi familiebilder ute på terrassen i det nydelige været (de vil jeg vise dere i et eget innlegg i morgen). Gavene åpnet vi etter der igjen. Jeg åpnet dem, Christopher skrev ned underveis og mange av gjestene sto rundt og fulgte med. Jeg har lyst til å vise dere alle dåpsgavene Dennis fikk i en video en av de nærmeste dagene. Hadde ikke det vært litt gøy?

Helt til slutt var det kaker og kaffe. I likhet med at vi hadde masse smørbrød hadde vi også en god del kaker. Fruktkaken dere ser under her har faktisk tippoldemoren til Dennis laget. Også har vi dronning maud pudding, ostekake og karamellkake som oldemor Anne Torill, altså min mormor, har laget. Jeg selv har laget marsipankaken dere såvidt ser på bildet under her. Også har vi kjøpt dronningkake med bilde av Dennis på. 

Det så ut til at gjestene trivdes, og det gjorde Christopher og jeg også! En veldig vellykket barnedåp, og som jeg startet innlegget med, den kunne faktisk ikke blitt bedre. Jeg lurer på om Dennis har blitt overstimulert av alle folkene eller om han kanskje bare er sliten av mye lyder og en fantastisk dag, ikke vet jeg, men noe er det i hvertfall. For han har ligget strekk ut i flere timer nå. Sovet på fanget mitt en god stund, før han ble flyttet over på fanget til mormoren sin hvor han sov enda litt til og nå etter at gjestene gikk har han ligget i babynestet sitt et par timer helt alene og sovet.

Men selv om han er sliten tror jeg han er veldig fornøyd og har hatt en fin dag - for han har smilt veldig masse i dag. Og det er det som er det viktigste - at Dennis har det bra!

Morgendagens antrekk!

 • 06.05.2017 kl. 21:32

I morgen er vi blå alle tre! Pappan i blå dress og blått slips, mamman i blå kjole og dåpsbarnet i hvit kjole med blå bånd. Jeg gleder meg sånn til å se den flotte gutten vår bli døpt at jeg holder på å sprekke. Tenk, nå er det bare noen få timer igjen. Under her ser dere flere bilder av den fine dåpskjolen Dennis skal ha på seg i morgen. Den er nesten 50 år gammel, og i tillegg til mange andre i familien hadde jeg også den på meg da jeg ble døpt. Bare med rosa bånd selvsagt.

Har dere en gammel dåpskjole i deres familie som har blitt brukt i flere generasjoner?

Dagen før dagen!

 • 06.05.2017 kl. 20:45S.N.I.K.T.I.T.T    P.Å    D.Å.P.S.D.E.K.O.R.A.S.J.O.N.E.N.E

Dagen før dagen. Nå er vi så klar som vi kan få blitt før morgendagens dåp, og jeg er så spent! Spent på hvordan natten blir, om vi er blide og uthvilte til i morgen, spent på hvordan Dennis kommer til å reagere i kirken og ikke minst om resten av dagen blir vellykket. Jeg håper virkelig det, for han skal jo bare døpes en gang i livet. Vi får aldri denne dagen igjen og det gjør det ekstra viktig at alt er som det skal.

Nå skal Dennis og jeg sette oss ned å slappe av til pappan kommer hjem fra jobb senere i kveld. Vi er heldige og har besøk av mormoren til Dennis, også har oldeforeldrene hans nettopp vært her og hjulpet oss masse. Vi er så heldige!

Synes du det ser fint ut?

Dåpssamtale!

 • 22.04.2017 kl. 17:18

På torsdag var vi på dåpssamtale i Vår Frelsers kirke, byens største (og etter mitt syn fineste) kirke. Nå er det bare to uker igjen til Dennis skal døpes, og jeg gleder meg utrolig masse. Jeg har på følelsen av at det vil bli en veldig, veldig fin dag! Dåpssamtalen gikk ut på at vi fikk vite hvordan selve døpingen kommer til å foregå, hvor vi skal gå, hva vi skal gjøre og generelt om gudstjenesten.

Vi skulle egentlig også få vite hvor mange andre barn som skal døpes den søndagen, men vi hadde av en eller annen grunn havnet i feil gruppe, og var derfor på samtale med de som skal døpes nå på søndag. Litt kjedelig, men det spiller ikke stor rolle. Det viktigste var tross alt å få vite hva vi skulle gjøre.

Alt i alt var det en veldig fin dåpssamtale, og nå gleder jeg meg bare enda mer til den 7.mai. Det aller meste av planleggingen til dåpen er allerede i boks!

Sniktitt på dåpsdekorasjonene!

 • 07.04.2017 kl. 20:59

I dag har vi vært rundt med noen av dåpsinvitasjonene, og resten skal vi levere i morgen. I dag er det tross alt bare én måned igjen til den store dagen, og vi gleder oss kjempe masse. Jeg har planlagt denne dagen i en liten evighet, og kjøpte vel egentlig inn de første dekorasjonene for et halvt år siden. Fargene det skal gå i er blått, sølv og hvitt!

Som dere ser har vi litt av hvert, til og med blått dopapir! Haha, i tillegg til dette har vi en god del andre dekorasjoner på lur, men de får dere ikke se før den store dagen!

Dåpsinvitasjon - hvilken skal vi velge?

 • 11.03.2017 kl. 17:25

Selv om lille Dennis enda ligger i magen er det faktisk ikke så lenge til dåpen. Under to måneder! Derfor har jeg begynt å tenke litt på dåpsinvitasjonene, så får jeg litt mindre å styre med når lille skatten vår ligger her og stjeler all oppmerksomheten min. Uansett, jeg har funnet ut hvilke farger jeg vil skal gå igjen, men er veldig usikker på de små detaljene.

Og det er i slike tilfeller jeg er veldig glad for at jeg har både bloggen og dere! For nå trenger jeg virkelig deres hjelp. Hvilken av invitasjonene likte dere best? Nå er ikke teksten helt ferdig, så se bort i fra den, men jeg tenker mer på selve pyntingen.

-     1    eller    2    -

Hvilken av invitasjonene likte du best, 1 eller 2? 

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no