11.01.2017

Min vurdering: babybox fra Libero

 • Skrevet 11.01.2017 klokka 16:53
 • Kategori: Babyutstyr

Libero sluttet dessverre å utlevere babyboxer etter 31.12.16. De som hadde registrert seg før den 21. desember ville likevel motta gavebeviset i posten for så å kunne gå på nærmeste kiwi og hente babyboksen sin. Ettersom jeg registrerte meg i august ventet jeg spent på når dette gavebevise skulle komme. Da 2017 var her og jeg enda ikke hadde mottatt det, sendte jeg en mail til Libero for å høre hvor det ble av.

Svaret jeg fikk var at de hadde prøvd å sende det ut i starten av desember, men at det hadde blitt returnert. Jeg slo meg i pannen i det jeg leste det. Selvsagt! Jeg hadde glemt å endre adresse etter at vi hadde flyttet. 

De avsluttet likevel mailen med å spør etter min nye adresse, og en liten uke senere lå denne boksen på postkontoret mitt! Snakk om god service! Så, det er altså ikke lenger mulig å få tak i denne babyboxen, men jeg velger å skrive om den likevel. Det kan jo hende de begynner å levere den ut igjen - man vet aldri!

Førsteinntrykket mitt var veldig bra, og det til tross for at jeg har hørt mange blir skuffet over akkurat denne boksen. Selv ble jeg kjempe glad! Man får jo alt gratis, og da skjønner jeg ikke hvordan det går an å bli skuffet!? Syntes forøvrig det var nyttige produkter jeg, og gleder meg til å ta dem i bruk.

Babyboxen fra Libero inneholdt:

En pakke med libero-touch bleier - 5 stykk i størrelse 1 og 9 stykk i størrelse 2

20 pakning med våtservietter

En pakke med bind fra libresse

To pakning med ammeinnlegg

Et kort som gir deg hver 4. libero bleiepakke gratis

Babysåpe på ei lita flaske

Babyolje på ei lita flaske

Leke som kan festes i både bilstol, vogn, babygym o.l

Tykk brosjyre med masse tips og råd til den nye familien

«Babysåpen», jeg setter det i anførselstegn fordi den er uparfymert, så teknisk sett er det vel ikke såpe. Uansett - denne er veldig fin å ha i badevannet til lille, og vi gleder oss til å teste den ut. Oljen som er i flasken ved siden av er perfekt å smøre på huden hans om han er tørr, eller å dryppe noen dråper på de tørre stelleklutene (gjerne sammen med lunkent vann) for å unngå at han blir sår i stumpen under bleieskift.

Leken synes jeg var supersøt, og kommer absolutt godt med! Spesielt gøy var det at vingene til sommerfuglen lager en knitrelyd når man er borti dem. Ellers var det superpraktisk at vi fikk med bind i denne startboksen ettersom den såkalte renselsen etter fødselen kan vare utrolig lenge. Da er det greit å ha noen bind liggende på lager!

Våtservietter er alltid gull! Det samme er ammeinnlegg. Dette kortet vi også fikk med er genialt for nybakte foreldre som kanskje ikke var forberedt på hvor mye det koster med et lite barn. Med dette kortet får du hver fjerde liberobleiepakke gratis, og på baksiden er det en strekkode som gir deg hver fjerde pakke med bind, tamponger og truseinnlegg fra libresse gratis. Jeg sier det igjen - G.E.N.I.A.L.T.

Libero touch bleiene er kjent for å være silkemyke, og er derfor hakket dyrere enn standardbleiene til libero. Synes derfor det er kjempe gøy at vi fikk disse i startboksen. Hele fem bleier i den aller minste størrelsen som er fra 2-5 kilo, og ni bleier i størrelsen over som er fra 3-6 kilo. På den måten kan vi både teste ut hvilken størrelse han trenger, men også hvilket merke vi liker best.

Har du hentet babyboxen fra Libero, og ble du fornøyd?

09.01.2017

Min vurdering: gratis bleiebøtte fra Angelcare

 • Skrevet 09.01.2017 klokka 19:23
 • Kategori: Babyutstyr

Som om det ikke var nok med alle disse gratis babyboxene man får når man er kommende foreldre får man faktisk også tilbud om gratis bleiebøtte fra Angelcare! Hvor fantastisk er ikke det? Disse bleiebøtte fungerer nemlig ypperlig om man har stellebordet på barnerommet slik som vi har (selvsagt om man har det på badet også, men er litt kjekkere at det lukter godt på et soverom).

Denne bleiebøtten gjør nemlig at man kan kaste bleiene inne uten at de lukter - til og med bæsjebleier! Når man har en liten en som ikke kan være alene kan det jo være tungvindt å gå ut i søppelkassen med bleien etter hvert eneste skift. For ikke å snakke om hvor ekkelt det blir å kaste dem i vanlig søppelbøtte. Du kan selv tenke deg til hvilken stank det vil gi..?

Sammen med denne bleiebøtten får man også én pakke med gratis refil. Dette gjør bleiebøtten veldig hygenisk ettersom alle bleiene forsegles i denne plasten. Superenkelt å tømme den også!

Altså at man får dette her gratis synes jeg er helt sinnsykt. Jeg kunne nemlig lett betalt et par hundrelapper for denne bøtta! Den står allerede klar ved siden av stellebordet til lille, og jeg gleder meg masse til å ta den i bruk. Du kan bestille den her fra og med 28. svangerskapsuke til og med tre måneder etter fødselen.

Har du hentet gratis bleiebøtte fra Angelcare?

07.01.2017

Min vurdering: babybox fra Apotek 1

 • Skrevet 07.01.2017 klokka 11:52
 • Kategori: Babyutstyr

I likhet med Rema 1000 tilbyr også Apotek 1 gratis startboks til kommende foreldre. Den kan hentes tidligst tre måneder før termin og senest tre måneder etter fødsel. Siden dere likte vurderingen av babyboxen fra Rema 1000 (som jeg skrev om her) så godt, tenkte jeg å gjøre det samme med boksen fra Apotek 1.

Førsteinntrykket mitt var ganske bra, og jeg hadde hørt mye om denne boksen på forhånd. Med andre ord var forventningene ganske høye, men boksen sto absolutt til disse forventningene og jeg ble kjempe fornøyd. Denne babyboksen var nemlig stappfull av gode produkter, og jeg trodde aldri jeg skulle nå bunnen da jeg tok ut det ene produktet etter det andre.

Babyboxen fra Apotek 1 inneholdt:

En utgave av Foreldre & Barn - magasinet

En gigantisk pakke med hele 72 vaskekluter

100 pakning med tørre engangskluter

Tutteflaske fra Avent i størrelse 0 måneder +

Smokk fra Avent i størrelse 0-2 måneder

2 pakning med ammeinnlegg som kan brukes ekstra lenge

Salve mot kløe fra La Roche-Posay

Fuktighetskrem fra La Roche-Posay

Tutteflaske fra MAM

Prøvepakke på tøyvaskemiddel fra Neutral

Bephanten salve som skal hjelpe på sår stump

Alt dette her fikk vi altså helt gratis fra Apotek 1, og det kan neppe bare være jeg som synes det var helt ekstremt mange gode produkter? Jeg sitter enda og gliser over denne lille boksen med godsaker. Ekstra gøy var det at vi fikk tutteflaske fra både MAM og AVENT, og på den måten kan vi teste ut begge før vi bestemmer oss for hvilken av de vi liker best og vil kjøpe videre.

Våtservietter og engangskluter kan vi aldri få nok av, så disse kommer garantert kjempe godt med! Som jeg har nevnt tidligere også kommer vi nok til å bruke de tørre engangsklutene med olje eller vann i starten (med unntak av når vi er ute på tur, da blir det enklest med vaskekluter), også går vi over til vaskekluter etterhvert som han blir litt eldre.

Jeg har lenge søkt og vært på jakt etter hvilket vaskemiddel som er aller best for små ettersom huden deres er så sensitiv, og derfor passet det perfekt at vi fikk denne prøvepakken med i babyboxen. Da kan vi nemlig prøve det ut, og slippe å kaste resten om det viser seg at han reagerer på det. Ellers fikk vi også ammeinnlegg og en smokk med - kjempegøy!

Jeg er stor fan av disse babymagasinene, og derfor hoppet jeg nesten i taket da jeg fant en utgave av Foreldre & Barn oppi boksen. Jeg tar med aldri tid til å faktisk kjøpe slike blader selv, så dermed passet dette midt i blinken! Gleder meg til å sette meg med bena høyt og lese masse babyrelatert senere i kveld.

Selv om jeg sverger til Forever Livings produkter og stort sett kun kommer til å bruke disse kan det likevel være veldig greit å ha noen andre produkter liggende om det skulle vise seg at han reagerer på noen av mine, at de ikke fungerer eller som en nødløsning om jeg rett og slett går tom!

Du kan bestille babybox fra Apotek 1 her når det er 3 måneder igjen til termin. Og bare så det er sagt, innlegget er absolutt ikke skrevet i samarbeid med Apotek 1, men kun fordi jeg ble veldig positivt overrasket og ville dele den gode erfaringen min med dere!

Har du hentet babyboxen fra Apotek 1, og ble du fornøyd?

05.01.2017

Min vurdering: babybox fra Rema 1000

 • Skrevet 05.01.2017 klokka 14:05
 • Kategori: Babyutstyr

Om dere ikke har fått det med dere enda tilbyr Rema 1000 og flere andre butikker gratis startbokser, eller såkalte babyboxer, til kommende foreldre. Disse kan hentes tidligst tre måneder før termin og senest tre måneder etter fødsel. Ettersom jeg vet mange av dere som leser bloggen min er gravide tenkte jeg at en vurdering av denne babyboxen kunne være en gøy ting å gjøre.

Førsteinntrykket mitt var absolutt kjempe bra! Produktene kommer i en utrolig praktisk og faktisk ganske fin bag som kan brukes til både oppbevaring av babyting i ettertid eller som overnattingsbag når lille skal på besøk til besteforeldre.

Babyboxen fra Rema 1000 inneholdt:

En praktisk og fin bag med glidelås som produktene kom i

28 pakning med bleier i størrelse 2, 3-6 kilo

Bomullsbody med søte flodhester på i størrelse 74-80, 6-12 måneder

25 pakning med våtservietter uten parfyme eller palmeolje

Eske med hele 100 stk tørre stellekluter

Nydelig smokk i lysegrønn fra avent i størrelse 0-2 måneder

Badesåpe på flaske som er uten parfyme og mild mot huden

Alle produktene over her fikk jeg altså gratis av Rema 1000, og jeg synes det er topp at de har et slikt tilbud! En kjempe fin bag med mange gode produkter som jeg vet vi kommer til å få god bruk for. Ellers ble jeg veldig positivt overrasket over at bodyen var i størrelse 6-12 måneder ettersom vi nesten ikke har noen klær over seks måneder, men en hel haug i mindre størrelser!

Ammeinnleggene var det som var overraskelsen. Når man bestiller pakken får man nemlig vite at man mottar alt over her, men også en overraskelse, som jeg vet har vært litt forskjellig, blant annet vaskepulver. Men min overraskelse var altså ammeinnlegg, noe som passet kjempe bra! I tillegg til skumsåpen vi kan bruke når vi skal bade Dennis fikk vi også med et lite blad hvor man kan se og lese om alle babyproduktene til Rema 1000. Kjempe praktisk ettersom man finner alt fra bleier og såper til smoothies og grøt i den!

Bleier kan man vel aldri få nok av? Og det at det fulgte med hele 28 stykk i denne gratispakken ser jeg på som et veldig stort pluss! Våtservietter er også veldig greit og enkelt å rengjøre lille med, men vi kommer sannsynligvis til å bruke tørre stellekluter som er fuktet i litt vann eller olje helt i starten ettersom det er anbefalt for en nyfødt barnerumpe. Også går vi over til våtservietter etterhvert!

Du kan bestille babybox fra Rema 1000 her når det er 3 måneder igjen til termin. Og bare så det er sagt, innlegget er absolutt ikke skrevet i samarbeid med rema 1000, kun fordi jeg ble veldig positivt overrasket og ville dele den gode erfaringen min med dere!

Har du hentet babyboxen fra Rema 1000, og ble du fornøyd?

28.12.2016

Vognen er endelig i hus!

 • Skrevet 28.12.2016 klokka 19:14
 • Kategori: Babyutstyr

Endelig er den her! Denne hvite skjønnheten som jeg og min lille skatt skal gå en hel haug av trilleturer med. Jeg tror aldri jeg har sett ei så vakker vogn i hele mitt liv. I tillegg er den superpraktisk med tanke på at det er ei stor og god vogn når den er oppslått, men blir bitteliten når den legges sammen. Den er også kjempe god å trille, i hvertfall er det dét inntrykket jeg har fått etter å ha trillet den både i butikken, hjemme i gårdsplassen vår og inne i stua. 

- Emmaljunga mondial duo combi vanilla leatherette med classic chrome understell -

Dette er altså en duovogn noe som betyr at den kan brukes helt fra han er født og til han ikke trenger vogn lenger! Bagdelen som jeg viser dere på bildene her kan enkelt klikkes av og byttes ut med en sportsdel (som fulgte med vogna) når han er rundt seks måneder og heller vil sitte og se mer når vi går tur.

Jeg er ekstremt forelsket i denne vakre vognen allerede, og skal innrømme at jeg tviler på jeg klarer å holde meg til etter fødselen før jeg tar den første trilleturen. Ellers er det kanskje noen som tenker at hvit vogn er veldig upraktisk med tanke på skitt, men ettersom denne er i skinn kan all skitt enkelt tørkes av med en lunken klut!

Det er myggnetting og solskjerming innebygd i kalesjen, og regntrekk som dekker hele vognen fikk vi også med! Jeg har også fått stelleveske i samme stil, men den kommer dessverre ikke før om 3 uker. Når den kommer skal dere forresten få enda flere bilder av vognen, stellevesken og sportsdelen! Gleder meg så masse til å vise dere enda mer.

Tusen hjertelig takk for vognen, mormor og morfar ♥

21.12.2016

I klesskapet til Dennis finner du...

 • Skrevet 21.12.2016 klokka 14:39
 • Kategori: Babyutstyr

Jeg har fått flere spørsmål som omhandler om jeg kan vise dere hva som befinner seg på innsiden av klesskapet til vårt kjære mirakel, og det kan jeg selvsagt gjøre! Jeg laget faktisk en detaljert oversikt over dette ei god uke ut i desember, og deler den under her. Den tar for seg alt av klær fra størrelse 50-68. Ellers har vi kun ei jakke og en body i størrelse 74. Sokker, luer og smekker har jeg imidlertid ikke tatt med i dette skjemaet ettersom det er så vanskelig å sortere etter størrelser.

Det begynner å bli flaut lenge siden jeg laget skjemaet under her, men det får bare gå! Bedre sent enn aldri, eller hva? Jeg har uansett skrevet ned under bilde hva vi har fått etter at jeg laget skjemaet, så om dere plusser på det ser dere alt vi har til lille mirakelet vårt så langt. VELDIG mye klær - men jeg er også så utrolig takknemlig for at vi har fått så masse. Det er bedre med for mye enn for lite, og alt (som ikke er slitt vel og merke) skal absolutt pakkes ned i esker og gjemmes til nestemann kommer.

Etter at jeg lagde skjemaet over har mamma, altså kommende mormor til lille prinsen, kjøpt inn en bukse i størrelse 50, en body og to pysjamaser i størrelse 62 og to bodyer i størrelse 68. Og mormor, kommende oldemor, kjøpt inn en sparkebukse, to gensere og en body i størrelse 50, og en sparkebukse og en body i størrelse 56.

Alle klærne i størrelse 50 har vi liggende fremme sammen med alle tøflene/skoene han har. Sokker ligger sortert sammen med de andre klærne etter størrelse i esker. Etterhvert som han vokser ut av en størrelse og inn i den neste, vil jeg pakke ut esken med den neste størrelsen og samtidig pakke ned det som er for smått. På den måten vil det alltid være veldig oversiktlig, og enkelt å finne klær som faktisk passer han.

Vi er så utrolig heldige som har et innebygd klesskap på hele den ene veggen på rommet hans. Dette gjør at selv om vi har veldig mange klær blir det ikke rotete. I tillegg kan vi ha klær helt frem til han er over ett år liggende i klesskapet hans sammen med sengetøy, leker han ikke bruker og ekstra dyner. I tillegg til skapdørene jeg har åpnet på bildet har vi ei dør til - der oppbevarer jeg leker han ikke er gammel nok til å bruke i starten, bæreselen, bilstolen og slike ting!

Ellers har vi ei eske i bunn av hengeskapet hvor vi har nesten alle strikkeklærne han har fått. Det vil si, bukser og luer ligger sammen med nettopp bukser og luer, mens det som egentlig skal henge heller ligger i kassen under her slik at det ikke blir dradd og ødelagt på bøyler.

Synes systemet vårt virker utrolig bra, og det er lett å finne frem til et eksakt klesplagg! Fortell meg gjerne hvordan dere oppbevarer klærne til deres mirakler!

20.12.2016

Skal jeg lage babynest til deg?

 • Skrevet 20.12.2016 klokka 19:40
 • Kategori: Babyutstyr

Nå er jeg ferdig med å sy mitt andre babynest. Dere husker kanskje det første? Om ikke viste jeg det til dere i dette innlegget. Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilke av disse to jeg liker best, så jeg tror faktisk jeg kommer til å beholde begge selv! Ha et i sengen vår og et i vuggen i stuen. Men jeg syr gjerne et til deg også! 

Jeg har fått helt dilla på å sy, så det er bare til å bestille babynest om du ønsker det! Jeg syr i hovedsak to forskjellige typer foreløbig, men om du har et eksakt stoff du ønsker (som ikke er et av disse to) kan du gjerne komme med ønsker så skal jeg se hva jeg kan gjøre. Om ikke kan du altså velge mellom blått med stjerner eller grått med stjerner.

Prisen for et babynest er 700,-

Legg igjen en kommentar i dette innlegget om du ønsker å bestille, så sender jeg deg en mail hvor vi avtaler nærmere. Om du ønsker ei gulpepute til (lik den jeg har i det blå babynestet) kommer et tillegg på 50,- den vil da ha grå eller blå stjerner på ene siden og hvitt stoff med elefant (kan selvsagt velges bort) på andre siden.

(Om nestet skal sendes i posten kommer frakten i tillegg, men jeg tror ikke det vil være all verdens ettersom de er såpass lette)

Jeg lager forresten babynestene med knapper der hvor madrassen legges inn slik at den enkelt kan tas ut når nestet skal vaskes.

Ønsker du å bestille et babynest? Legg i såfall igjen en kommentar med mailadresse, så kontakter jeg deg der!

14.12.2016

Slik ble babynestet!

 • Skrevet 14.12.2016 klokka 18:14
 • Kategori: Babyutstyr

Ettersom jeg hadde tilnærmet lik null erfaring med symaskin tidligere var jeg veldig spent på hvordan dette babynestet mitt egentlig kom til å bli, og har vel utsatt det såpass lenge ettersom jeg har vært veldig usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Etter mye søking på google, tegning og måling var det endelig tid for å sette i gang. Jeg sydde noen striper på en prøvelapp før jeg prøvde meg på selve nestet, og 3-4 timer senere satt jeg der med et ferdigsydd babynest i fanget! 

Jeg kan ikke si annet enn at jeg er ufattelig stolt over egen innsats! Hadde aldri i verden trodd at resultatet kunne bli så bra ettersom jeg aldri har fått til å sy på symaskin tidligere. Men det gikk altså knirkefritt, og jeg fikk det til. Nå i dag tenkte jeg å begynne på babynest nummer to, og når jeg er ferdig legger jeg det ut for salg!

Dette var nemlig så ufattelig gøy at jeg ønsker å begynne og sy på bestilling! Men først må jeg bare lage klart ett til først. Legger selvsagt ut mye mer info angående pris, stoff osv. når jeg bestemmer meg for å sy til andre. I mellomtiden kan dere nyte synet av dette vakre nestet her! Mitt aller første babynest.

Hva synes du om babynestet?

13.12.2016

Hentesettet til Dennis!

 • Skrevet 13.12.2016 klokka 14:33
 • Kategori: Babyutstyr

I dag har jeg vært med min kjære mormor i en babybutikk i nabokommunen. Der hadde de ekstremt masse fint til småtasser, og det aller fineste av det fikk jeg med meg hjem! Snille, snille mormor som har kjøpt både jakke og flere klesplagg til lille oldebarnet sitt i dag. Blant annet fikk han disse to supersøte settene! Begge med elefanter på. Det hvite er i størrelse 50, og det tenker vi å ta med oss på sykehuset og kle han i når vi skal hjem - sammen med hjemmestrikket jakke og lue!

Det hvite og blå settet er i størrelse 56, og er også superduper søtt! Jeg gleder meg sånn til å se han i dette. For ikke å snakke om de to genserne dere ser på bildet under her. Begge i størrelse 50, så nå har han totalt tre gensere i den minste størrelsen. Tror det er akkurat passe til en liten marsbaby. Kan jo være deilig med en genser over bodyen når det fremdeles er litt kaldt ute!

Om du skulle være i tvil; ja, min kjære hadde et enormt behov for oppmerksomhet i dag, og la seg derfor på gulvet sammen med klærne da jeg tok bilde av dem!

Helt til slutt fikk vi også med oss denne tykke og gode boblejakken i størrelse 74 - altså ni måneder! Den kommer nok til å være god og varm når han sitter i vognen midt på vinteren. 

En av dagene tenkte jeg forresten at jeg kunne vise dere hva vi har av klær så langt, og hvor mange plagg i de forskjellige størrelsene. Kan være greit for meg å få tilbakemeldinger fra dere om det er noe dere har erfart at man trenger en del av, men så kan det kanskje også være greit for dere andre som går gravide å se hva jeg har.

Hva synes du om klærne?

11.12.2016

Søndagens babyprosjekt!

 • Skrevet 11.12.2016 klokka 19:54
 • Kategori: Babyutstyr

Nå har jeg gått til innkjøp av både treperler, maling, bokstavperler, hyssing, smokkeklemmer og alt annet jeg trenger for å lage smokkelenker med perler også! Jeg har som dere sikkert har fått med dere laget og solgt mange smokkelenker som jeg har heklet, men nå er det altså også mulig å kjøpe smokkelenker som er perlet.

Til samme gode pris som de heklede smokkelenkene - kun 100 kroner!

Klikk gjerne inn på facebooksiden min her. Der finner dere alle de forskjellige typene smokkelenker jeg selger, inkludert disse to nykommerne som er laget av treperler. Her kan du selvsagt velge akkurat det navnet du ønsker på snoren, eller «prins», «prinsesse», «skatt» etc.

Om du ønsker å bestille kan du sende meg en melding på facebooksiden min (som du finner her) med hvilken type du ønsker. Så tar vi resten der! Jeg leverer smokkelenkene gratis om du bor her i nærheten, om du bor andre steder i landet sender jeg dem i posten mot en frakt på kun 20 kroner.

Kunne du tenke deg en av disse lenkene? Det er ypperlig å gi i julegave til en liten verdensborger, eller kanskje et kommende foreldrepar! Siste frist for å bestille om du ønsker å få dem tidsnok til julaften er i kveld!

08.12.2016

10 favoritter i babygarderoben!

 • Skrevet 08.12.2016 klokka 20:00
 • Kategori: Babyutstyr

Jeg skal ikke legge skjul på at garderoben til den lille prinsen vår begynner å fylle seg ganske godt opp allerede, men det er jo bare så innmari koselig! De kommende besteforeldre og oldeforeldre har bidratt med godt over halvparten, og med så snill familie rundt oss kommer i hvert fall ikke Dennis til å ha mangel på noe av klær. Ellers skal jeg innrømme at det er lett å gå litt bananas hver gang jeg suser forbi en butikk med noe smått og søtt - det finnes jo bare så utrolig mye vakkert til disse vakre, små.

Vi har stort sett alt vi trenger av klær opp til han er 6 måneder gammel, men akkurat i dag har jeg lyst til å vise dere 10 favoritter fra den aller minste størrelsen. Helt nyfødt, i størrelse 50.


10 favoritter akkurat nå ♥ 

Det supersøte settet til venstre er fra Lindex, og skjulte seg faktisk oppi pakkekalenderen min her for et par dager siden. Noe så fantastisk! Ullbukse til høyre derimot er fra Barnas Hus. Den er supermyk og utrolig praktisk at den i tillegg har føtter, så slipper vi sokker som bare faller av.

Alle de fire plaggene over her kjøpte faktisk jeg og min kjære inn lenge før vi visste kjønnet. De er likevel favoritter enda, supersøte, myke og med skjønne dyr på. Hvitt passer jo til absolutt alt, og dersom lille Dennis ikke klarer å slite dem ut selv kan de derfor pakkes ned og tas frem igjen når lillesøster eller lillebror kommer. Noe så praktisk! Pysjamasene er fra Kappahl, mens bodyene er fra Clair Kids.

Ellers har jeg falt totalt for denne lyseblå dressen over her - så myk og varm, og ikke minst passende at det er en bamse med kamera på magen. Med tanke på at jeg garantert kommer til å knipse tusenvis av bilder av vår lille hjertesmelter.. 1.. 2.. smile! Skoene under her er gull verdt når vi skal på kjøreturer for eksempel - da kan det fort bli kaldt på føttene. Ellers er ull-luen superduper nusselig, og jeg gleder meg til jeg kan tre den godt nedover hodet til lille prinsen vår.

Likte du noe av det?

07.12.2016

Prosjekt: babynest!

 • Skrevet 07.12.2016 klokka 16:37
 • Kategori: Babyutstyr

Endelig er jeg i gang! Etter noe som føles som en evighet har jeg endelig fått fingeren ut, og startet på dette babynestet som jeg har planlagt å sy i flere måneder. Termin nærmer seg faktisk med stormskritt og ettersom dette er noe han kommer til å bruke masse helt fra dag én bør jeg snart få det i boks.

Stoff og alt jeg trengte av utstyr og tilbehør klikket jeg derfor hjem i forrige uke, og i dag lå det på postkontoret, juhu!

Jeg har brukt deler av dagen på å måle opp stoff, feste med knappenåler og gjøre alt klart til sying, så begynner jeg nok på det ganske snart. Kanskje til og med i kveld! Gleder meg så masse til å se resultatet og ikke minst til å vise det til dere.

Har du babynest, eventuelt hvordan ser det ut?

03.12.2016

Utstyrsliste: dette har vi kjøpt til babyen!

 • Skrevet 03.12.2016 klokka 17:18
 • Kategori: Babyutstyr

Da jeg spurte hva dere ville lese mer om var det mange som spurte om vi kunne skrive mer om babyen og graviditeten - og det kan jeg selvsagt gjøre! Det er jo stort sett dette jeg tenker på selv, og som jeg tror jeg aldri kommer til å gå tom for temaer omkring. Jeg har riktignok prøvd å begrense babypraten tidligere fordi jeg var redd for det kunne bli for mye. Nå som jeg likevel vet at dette er noe dere vil lese om, kjører jeg på!

Her kommer derfor en liste over hva vi har kjøpt til lille D så langt!

Klær - Av klær har vi egentlig veldig mye, og jeg tror han kunne levd de første seks månedene uten å fryse eller måtte gå med skitne klær om han hadde kommet nå. Vi har vært veldig heldige og fått utrolig mye av familien min - men utenom det har vi også kjøpt en del selv. Akkurat hvor mye vi har i de forskjellige størrelsene og hvordan klærne ser ut har jeg lyst til å vise dere i et eget innlegg en annen gang.

Av dette er det en god del ull, og ellers mange myke og deilige bomullsklær. Vi har også en god del hjemmestrikkede klær og noen merkeklær fra blant annet hust & claire, miniature og lillelam. Garderoben hans er jeg egentlig veldig fornøyd med, og jeg gleder meg i hjel til å se han i disse bittesmå plaggene.

Soveplassen - Når det kommer til soveplassen har vi ei sprinkelseng på barnerommet. Han kommer likevel ikke til å bruke denne noe særlig i starten. Da skal han nemlig sove mellom meg og min kjære i et babynest i sengen vår. Ellers har vi både ei vugge og ei leandervugge som vi kommer til å bruke til soving på dagtid. Akkurat hvor vi skal plassere de to sistnevnte har vi enda ikke bestemt oss for, men det blir vel i stuen en plass.

Ellers har vi sengehimmel til både sprinkelsengen, vuggen og leandervuggen. Vi har dyner og tykke, gode madrasser i alle tre, flere forskjellige sengesett og en hel haug med pledd og tepper. Sprinkelbeskytter i sprinkelsengen har vi selvsagt også!

Ut på tur - Når vi skal ut har vi tre forskjellige hjelpemidler. Bilstol, vogn og bæresele - alle tre har vi faktisk vært så heldige å få av familie. Bilstolen av farmor og farfar - her falt valget på maxi cosi pebble plus som skal være en av de aller tryggeste babysetene på markedet som kan festes med bilsele. Den er enkel og feste i bilen og veldig lett å bære. Vognen fikk vi av mormor og morfar, og den kommer hjem til oss i midten av januar en gang. Det er emmaljunga mondial duo combi i hvit skinn! Den er bare helt utrolig vakker og jeg gleder meg til både å knipse ihjel bilder av den og ikke minst til å se lille D oppi.

Bæreselen fikk vi av svigerinna mi, og den kommer nok til å hjelpe meg både hjemme når jeg trenger å få gjort litt husarbeid, men også på trening eller på butikken! Vi har forresten en lammeskinnspose som jeg selv brukte da jeg var liten, og ei vogndyne, klar til å ha oppi vognen også.

Stelleplassen - På stelleplassen har vi et praktisk stellebord kombinert med hylleskap stående på barnerommet. På denne har vi stellematte, og ved siden av har vi propolis (kan kjøpes her) til sår stump, badekar, aloe hand & face (kan kjøpes her) til badevannet, noen babyhåndkler, et par pakker våtservietter, engangskluter og en hel haug med gaskluter og vaskekluter. Et par pakker med bleier har vi også klare allerede!

Når lille kommer skal vi også ha ei bleiebøtte stående nedenfor stellebordet og ei skål med vann stående ved siden av stellematten. Dette gjør det helt ukomplisert å ha stellebordet på barnerommet!

Generelt - For utenom det jeg har nevnt over har vi også stokke tripp trapp stol med new born set som gjør at han kan bruke den allerede fra dag én - han skal forresten sitte med bordet i denne i dåpen sin! Vi har også en god del leker klare til han allerede - både noen han kan bruke fra han er helt nyfødt, men også leker han må vente både tre og fire år før han kan bruke. En hel haug med kosebamser, flere tutter (smokker) og noen flasker.

Noe veldig viktig du mener vi mangler? Legg gjerne igjen en kommentar!

27.11.2016

Barnerommet er endelig ferdig!

 • Skrevet 27.11.2016 klokka 14:20
 • Kategori: Babyutstyr

Etter å ha planlagt barnerommet til lille skatt i magen helt siden det viste to streker på clearblue-testen i juli kan jeg endelig puste lettet ut og fortelle dere at rommet er helt ferdig! I dag fikk jeg på plass stellebordet som har vært det siste vi manglet, så nå kan han egentlig bare komme. Eller, han skal selvsagt få vokse seg enda større og sterkere først, men vi trenger i hvert fall ikke å stresse med å få ting på plass her hjemme - og det er deilig. 

Som jeg har nevnt tidligere er temaet på rommet hans elefanter, og jeg synes helt ærlig dette er det fineste barnerommet jeg har sett i hele mitt liv. Og det passer jo perfekt ettersom verdens fineste lille gutt kommer til å bo på det når han kommer til verden. Åh, jeg gleder meg sånn til å møte han! Og ikke minst til å se han tilbringe mange timer med lek der inne om noen år.

Ellers er både sprinkelsengen og stellebordet fra hensvik-serien på IKEA. Det samme er lekehyllen hans, mens ammestolen har vi kjøpt brukt. Ellers må dere bare spør hvor resten av tingene er fra om dere lurer på noe mer, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan!

I lekehyllen har han foreløbig to kasser med bamser og et par leker som han kan bruke fra han er helt nyfødt. Også kommer jeg til å bytte ut innholdet i disse to kassene etterhvert som han blir eldre. Hele det ene skapet hans er nemlig fylt med leker han kan bruke helt opp til 4-5 år! Med andre ord har vi nok av gøyale dubbeditter og fylle kassene med etterhvert som tiden flyr.

Hva synes du om rommet til lille D?

17.11.2016

Vil du ha smokkelenke?

 • Skrevet 17.11.2016 klokka 16:52
 • Kategori: Babyutstyr

En av mine største hobbyer er strikking og hekling - jeg synes det er så gøy. For et par dager siden fikk jeg derfor en idé om å hekle smokkelenker i flere forskjellige farger. Ettersom jeg synes dette er så gøy, og resultatet ble så bra som det ble, har jeg lyst til å hekle på bestilling og selge videre til dere. Om dere er interessert i en smokkelenke kan dere legge igjen en kommentar i innlegget her. Foreløbig er det kun disse to fargene jeg har laget, men jeg har store planer om å lage mange flere varianter, så det er bare til å komme med ønsker om du vil ha i en annen farge! Men det tar vi på epost sammen etterpå. Prisen er 100,- for ei snor - med både klype til genser, og alt du ser på bildene inkludert, unntatt selve smokken da.Legg igjen en kommentar i dette innlegget (med epostadressen din i feltet for epost) dersom du er interessert, så sender jeg deg en mail med mer info!

10.10.2016

Vi er ekstremt heldige!

 • Skrevet 10.10.2016 klokka 20:00
 • Kategori: Babyutstyr

- Nye innkjøp til den lille gutten vår -

Herregud... Akkurat nå sitter jeg hjemme alene og gliser som en annen tulling! Jeg er bare så lykkelig og glad for tiden at jeg ikke klarer å tørke vekk dette smilet mitt. I tillegg til at det gikk kjempe bra på jobb i dag også - fikk jeg besøk av farmor for et par timer siden. Hun ville så gjerne være med å kjøpe inn litt av hvert til sitt kommende olderbarn. Jeg er så ekstremt takknemlig for at vi har så god og snill familie rundt oss som hjelper til med at lille D skal få den beste starten på livet sitt!

Stokke tripp trapp stolen vi har ønsket oss i en liten evighet er endelig bestilt! Det er den samme som dere ser på new born settet over her, bare i fargen hvit. I tillegg fikk vi også dette new born settet som vi kan montere på tripp trapp stolen. Det gjør at lille kan sitte med middagsbordet når vi spiser, han kan få sin egen stol i dåpen og være med på de hyggelige familiestundene selv om han er bitte liten.

Dette skjønne, grønne sengesettet med masse forskjellige dyr på fikk han også av sine snille oldeforeldre! Gleder meg til å pakke han inn i dynen sin med dette sengesettet rundt, og se at han sovner så søtt i sengen sin.

Og sist men ikke minst fikk vi denne superskjønne lillelam dressen! Den har jeg ønsket meg i en liten evighet - den er jo bare helt utrolig myk og vakker. For ikke å snakke om at den er laget av den beste ullen man kan få tak i! Og endelig henger den i skapet til lille D. Nå klarer jeg nesten ikke vente med å se han i denne skjønne dressen her. Et lite pluss er også at den er i størrelse 62, noe som gjør at den passer litt lenger enn om den hadde vært bitteliten!

I dag fikk vi litt av hvert som vi har hatt på ønskelisten vår lenge, og det er så deilig å se at utstyrslisten bare blir kortere og kortere! Tusen millioner takk, farmor og farfar!

28.09.2016

Tema på barnerommet!

 • Skrevet 28.09.2016 klokka 20:30
 • Kategori: Babyutstyr

Endelig har jeg bestemt meg! Jeg har vært innom mye forskjellig; skyer, afrikas dyr, ugler, apekatter, teddybjørner og regnbuer - men ingenting har sett så perfekt ut i min egen fantasi som elefanter! Det er definitivt dét som blir tema på barnerommet til gutten i magen. Jeg har allerede kikket litt rundt på nettet og gjort meg oppmerksom på hvor de forskjellige tingene selges og hvilket utvalg som finnes der ute.

På kollasjen under her har jeg derfor samlet det jeg synes er aller finest, og satt i sammen en aldri så liten haug med inspirasjonsbilder til dette barnerommet vi snart skal i gang med å innrede. Nå som jeg vet akkurat hvordan rommet ser ut blir det bare enda kjekkere! Kan ikke vente med å flytte inn den 15.november og komme i gang med innredningen av barnerommet - som jeg gleder meg!

Holder du på å innrede barnerom selv? Har du også et tema som går igjen - eventuelt hvilket?

24.09.2016

I dag shoppet vi til deg, lille venn!

 • Skrevet 24.09.2016 klokka 20:00
 • Kategori: Babyutstyr

Kjære lille gutten min ♥ I dag var jeg, mormor og tante Marthe på byens største kjøpesenter for å handle klær og utstyr til deg. Nå som vi vet at du er en gutt er det mye lettere å planlegge, og handle inn akkurat det du trenger.

Men ettersom du vokser og vokser der inne er det ikke bare deg vi er nødt til å handle klær til. Færre og færre av mammas klær passer, og hver eneste uke er det et nytt av mamma sine plagg som er for små. I dag handlet jeg derfor i pappas genser fordi de fleste gensrene min enten er for korte eller så er de få som passer til vask! Denne nydelige, blomstrete toppen ble derfor med meg hjem i dag, og i den er det god plass til både deg og meg.

Den blå og hvite gardinen over her skal vi bruke som sengehimmel over sprinkelsengen din. Oppi der kommer du til å sove trygt og godt en stund etter at du har kommet til verden, og vi gleder oss masse til å se deg oppi den. Gasklutene og frotteklutene over her var du så heldig å få av din kjære mormor. Hun gleder seg nok minst like mye til å treffe deg som jeg gjør, og i dag kjøpte hun mange deilige, myke kluter til deg.

Du fikk også to kjempe tøffe smekker av mormoren din. Disse hadde masse biler over hele seg. Lurer på om du kommer til å bli en liten bilgutt. Kanskje kommer du til og med til å jobbe med biler når du blir voksen..? Jeg gleder meg sånn til å bli kjent med deg, lillevenn.

Dette sengesettet her klarte jeg heller ikke å gå forbi. Det var så vakkert at jeg var nødt til å ta det med meg hjem! Nå gleder jeg meg bare til å pakke det rundt den lille dynen din og legge det fint oppi sprinkelsengen sammen med bamsen som ligger og venter på deg, under den hvite og blå sengehimmelen.

Disse bodyene her fikk du også av mormoren din i dag. Og selv om de er bittebitte små kommer de sannsynligvis ikke til å passe til deg før du er rundt tre måneder gammel. Tenk det,  liten kommer du til å være når du kommer til verden!

Vi begynner med andre ord å nærme oss klare til å møte deg allerede, men vi vil gjerne at du holder deg inne helt til mars likevel!

21.09.2016

Gigantisk bag med masse kjærlighet!

 • Skrevet 21.09.2016 klokka 19:42
 • Kategori: Babyutstyr

Her en dagen fikk vi en gigantisk bag av min kjære mormor med oss hjem, og oppi der fant vi knøttsmå hjemmestrikkede plagg i alle former og fasonger. Felles for alle var at de var ufattelig søte og strikket i ull. Med andre ord kommer vårt lille mirakel både til å se ufattelig vakker ut og i tillegg holde seg varm. Og alt dette takket være den lilles strikkemaskin - også kjent som oldermor.

- Sett med hjertedetaljer -Sparkebukse med føtter, jakke med hjerter, lue i samme serie og et vognteppe som er strikket ekstra langt! Mormor har strikket alt og sydd kant rundt hvert av hjertene i etterkant. Jeg har også hjulpet til med noen av hjertene på vognteppe faktisk!

- Sett med nydelige riller -

Enda et nydelig sett med jakke, bukse, lue, sko og vognteppe - disse med nydelig silkebånd og et flott rillemønster! Gleder meg så masse til å se lille med dette på seg.

- Hjemmestrikket body, bukse og sko -

Om dette er et sett eller om det bare er tilfeldig at fargene matcher vet jeg ikke, men det var så flott at jeg definitivt kommer til å bruke dem sammen! Bodyen har vi også i samme farge i en størrelse større, og en i en lysere lillafarge. Begge disse andre bodyene ser du i et eget bilde helt i bunn av innlegget.

- Helseteppe -

Helseteppe her må være favoritt-teppet mitt oppi denne gigantiske bagen med masse vakre babyklær! Det er gigantisk og med et helt nydelig mønster. Jeg kan bare se for meg hvor lang tid det må ha tatt og hvor vanskelig det må ha vært. Men gurimalla for et resultat! Nydelig er det - rett og slett.

- To bodyer og to par sko til -

Her er de to siste bodyene og to par sko til! Bittebitte små. Tenk at føttene til vårt lille mirakel kommer til å passe oppi disse om rundt et halvt år.


 

Jeg er så utrolig glad for alt det fine vi har vært så heldige å få til vår lille prins eller prinsesse. Og tusen takk til mormor som har sittet uendelig mange timer bare for å jobbe med dette her. Jeg klarer ikke å sette ord på hvor takknemlig jeg er ♥

21.09.2016

Vi har fått babysete i hus!

 • Skrevet 21.09.2016 klokka 13:46
 • Kategori: Babyutstyr

Gjett hva snille farmor og farfar kom innom med for et par timer siden? Nemlig dette splitter nye babysetet! Akkurat det merket og den fargen jeg ønsket meg ♥ Maxi Cosi Pebble Plus i fargen Brown Earth! Er det ikke vakkert? Det har til og med en sammenleggbar solskygge som kan rulles inn i selve bilstolen slik at den slipper å være i veien når vi ikke har bruk for den. 

På håndtaket har jeg hengt denne supersøte uroen fra wish som jeg kjøpte for noen få kroner for en god stund siden. Det beste av alt må være at fargene passe så utrolig fint sammen. Nå slipper babyen å kjede seg på bilturene. Et annet stort pluss med dette bilsetet (i tillegg til at det er et av de aller tryggeste og sikreste bilsetene til biler som ikke har iso fix) er at det kan klikkes rettpå barnevognen vår ved hjelp av en adaptor. På den måten slipper vi å måtte vekke barnet om det har sovnet i bilen under kjøringen, vi kan bare klikke bilsetet på understellet til vognen istedet!

Om dere lurer på hvordan det festes ser dere det på de to bildene over og under her. Med tre enkle trinn med andre ord! Selen skal innom disse tre punktene på setet og hektes fast, noe som tar maks 10 sekunder - og så sitter babysetet som bom fast! Det er absolutt ikke vinglete i det hele tatt. Jeg er helt sikker på at dette er det perfekte babysete for vår lille skatt.

Hvilket babysetet har du kjøpt eller har planer om å kjøpe?

16.09.2016

Babygym in progress!

 • Skrevet 16.09.2016 klokka 20:00
 • Kategori: Babyutstyr

Jeg har store planer om å lage både uro over sprinkelsengen, babygym og babynest selv. Ikke bare blir det mye mer personlig, men jeg kan også lage dem akkurat slik jeg selv ønsker. Bedre er det også, både økonomisk og for miljøet. Når man i tillegg tenker over at et svangerskap varer i hele ni måneder må man ha noe spennende å gjøre i denne lange ventetiden. Mine prosjekter blir derfor overnevnte!

Uroen har jeg snart laget ferdig, og dere skal selvsagt få se den når alt er klart. Babygymmen derimot, den begynte jeg ikke på før i dag, men har likevel lyst til å dele litt underveis-bilder med dere. Jeg har nemlig gjort det så enkelt at jeg har bestilt såkalte «fingerdukker» på wish, og har brukt dagen i dag på å fylle dem med vatt og sy dem sammen.

Senere skal enten jeg eller min kjære pusse ned og male noen plankebiter for så å skru dem sammen til et nydelig, lite stativ. Dette skal jeg henge lekene opp i, og deretter krysse fingrene for at den lille kommer til å like den! Oppdaterer dere selvsagt når den er helt ferdig.

Har du laget noe til barnet ditt selv?

04.09.2016

Vogndynen er klar!

 • Skrevet 04.09.2016 klokka 20:37
 • Kategori: Babyutstyr

God søndag! Hvordan har den siste dagen i uken vært for dere? Selv har jeg vært på roadtrip sammen med min kjære kjernefamilie inkludert Milo. En kjempe koselig dag som avsluttet med at jeg tok en ryddedag her hjemme. Nå sitter jeg med bena høyt og steker lapper på stuebordet samtidig som Top Model surrer i bakgrunnen. Satser på at min kjære blir fornøyd når han kommer hjem etter en lang arbeidsdag og får nystekte lapper til kveldsmat!

Ellers var jeg bare nødt til å vise dere dette utrolig søte dynetrekket vår lille skatt fikk av mormoren og morfaren sin for en liten stund siden. Sammen med dynen som ligger inni trekket - ei tykk og god dyne som kommer til å holde den lille god og varm på kalde og sure dager. Denne skal ligge i vognen oppå vognposen som jeg hadde når jeg var liten - med saueskinn inni! Er det rart jeg er lykkelig for tiden? Blir så glad av å tenke på hvor godt vårt lille mirakel kommer til å få det.

Var ikke dette trekket bare verdens skjønneste?

01.09.2016

Utstyrsguide: garderobeskapet!

 • Skrevet 01.09.2016 klokka 21:10
 • Kategori: Babyutstyr

Det er ingen hemmelighet at vi er tidlig ute når det gjelder å kjøpe inn utstyr til den lille, men etter å ha lest andres erfaringer vet jeg at disse ni månedene kommer til å gå veldig fort, og nettopp derfor har vi bestemt oss for å gjøre ferdig alt av innkjøp ganske tidlig slik at vi bare kan nyte siste tiden som høygravid uten å stresse med å få alt i hus. Også er det liksom noe av kosen med denne ventetiden, og gjøre alt klart til dagen vi får møte vårt lille mirakel.

Plutselig vil den lille ut før termindato også, og da vet vi hvertfall at det kommer til å gå fint ettersom alt er klart. Så slipper jeg å løpe fra den ene barnebutikken til den andre med melkespreng i puppene og en gråtende baby på skulderen. Haha, dere skjønner sikkert tegninga? ;-) Uansett, det jeg ville vise dere nå var i hvertfall garderobeskapet til den lille.

Vi hadde allerede noen babyplagg liggende fra i fjor da vi mistet, og de ble pakket opp igjen så snart testen viste positiv. Men jeg skal innrømme at kjæresten og jeg har vært i butikkene og kjøpt 2-3 plagg i år også. Resten av klærne vi trenger kommer likevel ikke til å bli kjøpt før etter at vi vet kjønnet til den lille.

Til nå har vi 4 pysjamaser, 6 bodyer, 1 genser, 2 bukser, 1 strømpebukse, 3 bomullsluer og 2 par sokker i den minste størrelsen - riktignok kun i nøytrale farger. Vi har likevel bittelitt liggende oppi kassen merket med størrelse 1 måned også. 2,3 og 4 måneder kassene står enda tomme, men i løpet av tiden frem til mars skal vi nok fylle opp dem også. Gleder meg masse til å kjøpe inn bittesmå rosa eller lyseblå klær også - åh, vi har en så fin tid i vente.

Ellers er både skapet, kleshengerne og eskene fra IKEA. Veldig fornøyd med alt, og synes spesielt klesskapet er utrolig flott, og ikke minst gøy at det er i samme serie som både stellebord og seng. Ved siden av eskene med klær i større størrelser har vi laken og sengetøy liggende.

Spør gjerne om det er noe mer dere lurer på!

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på tjue år. Skriver om den spennende reisen jeg har i vente som gravid med mitt og Christophers første barn. Mye av bloggen kommer derfor til å handle om baby, graviditet og alt som hører med. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, trening, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Follow

Annonser

Bloggdesign

hits