LinnThereseDagsland -

Tips: introduser babyen for nye smaker!

  • 31.08.2017 kl. 16:37

Nå har jeg fått bekreftet at det fremdeles er fullamming til 6 måneder som er anbefalt, og vi kommer derfor ikke til å introdusere Dennis for noe annet enn væske før på halvt års dagen. Men ettersom han er så interessert og nysgjerrig på mat, og følger oss med blikket når vi spiser kommer vi til å gi han frukt og grønnsaker i denne suttesmokken litt innimellom. Så langt har han fått smake på drue, agurk og vannmelon - spistnevnte falt absolutt ikke i smak, haha. Men det kan muligens være fordi det var litt kaldt. Vi får prøve igjen en annen gang når den er romtemperert.

Uansett, jeg tenkte jeg kunne tipse dere litt om hvordan man kan tilfredsstille babyens nysgjerrighet til mat uten å faktisk gi han noe mat. Det har fungert utmerket for oss, og det håper jeg det vil gjøre for dere også. Dennis stor koser seg med å venne seg til andre smaker enn bare morsmelksmaken, og dette forbereder han også på når han skal begynne å spise.

Suttesmokkene kan kjøpes ganske mange plasser på nett, og gi gjerne beskjed om dere ikke finner link så skal jeg prøve å samle noen i et eget innlegg. Når det er sagt er disse med gummismokk mye lettere å rengjøre enn de med nett! Fremgangsmåten er enkel. Man skjærer opp en liten bit som passer oppi smokken. Lukker igjen og gir den til babyen. Da kan han sitte å kose seg med denne, bli kjent med andre smaker samtidig som han ikke får i seg stort mer enn noen dråper væske fra frukten eller grønnsaken! Det er heller ikke fare for at de kan sette noe i halsen med denne ettersom bitene ligger inni gummismokken.

Hva synes du om slike suttesmokker?

5 Kommentarer

livetmitt93

31.08.2017 kl. 16:40
kjekt da:)

31.08.2017 kl. 18:13
Hvem var det som sa bekreftelsen på det? For på termingruppen min nå starter folka allerede og babyene bikker nå 4 mnd. Har såå lyst å gi smaksprøver selv 😍

V

31.08.2017 kl. 18:26
^ det er anbefalt å gi smaksprøver fra de er 4 mnd. Da er det snakk om typ en teskje med puré av noe slag eller noe lignende vedsiden av ammingen til et måltid feks.

Monika

31.08.2017 kl. 20:37
På min helsestasjon er de veeeeldig opptatt av å begynne med smaksprøver fra de er 4 mnd. Vi begynte med grøt når mini var 4,5 mnd (pluss litt mer smaksprøver), men han er ikke spesielt interessert - fikk beskjed om å fortsette å prøve og prøve. Men stresser ikke med det (han er straks 6 mnd og like uinteressert ;-)

Christina

01.09.2017 kl. 23:08
Kjære vene, så lite opplyste folk er her. DET ER IKKE anbefalt å starte med fast føde før 6 mnd om man ikke trenger.

Flott å se at du tar dette til etteretning Linn Therese. Vår datter er 4,5 mnd og hun får også smake på ting igjennom en slik babyfeeder, men så lenge hun er blid, fornøyd og legger godt på seg venter vi også med fast føde.

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits