LinnThereseDagsland -

Dennis sine symptomer på tarminvaginasjon!

  • 18.05.2017 kl. 21:18

Jeg har fått mange meldinger og mailer i det siste der dere lurer på hvordan jeg skjønte at det var noe som var galt med Dennis, og at det ikke bare var kolikk eller de vanlige bivirkningene på rotavirusvaksinen - som løs i magen, mer grinete etc. I stedet for å måtte svare på det samme spørsmålet hundre ganger tenkte jeg derfor at jeg kunne ramse opp symptomene hans i dette innlegget.

Men først vil jeg bare få sagt at det å få tarminvaginasjon etter rotavirusvaksinen er uhyre sjeldent. For hver 200 000 spedbarn som blir vaksinert er det i snitt kun 3 av dem som får tarminvaginasjon. Med andre ord er det VELDIG sjeldent, men det skjer, og det er derfor viktig å være klar over det, og merke symptomene dersom de oppstår. Nå fikk Dennis i tillegg en veldig sjelden form for tarminvaginsjon ettersom hans kommer og går. Vanligvis blir tarmen bare sittende fast, og da er det også mulig å behandle det. Han har altså vært så uheldig som det går an å være.


- Dennis sine symptomer på tarminvaginasjon -

Grinetokter som kommer med alt fra noen minutter til noen timers mellomrom, og varer i alt fra noen minutter til flere timer. Under disse grinetoktene er det helt umulig å roe han.

Plutselige smerteskrik når han spiser. Disse kommer omtrent 7 minutter etter at han har startet måltidet, og hvis jeg får roet han og legger han til igjen tar det bare 2-3 minutter før samme smerteskrikingen kommer igjen.

Ingen avføring. Dennis gikk fra 4-5 bæsjebleier hver dag til å gå ei uke uten noen avføring. Da fikk han klyster på sykehuset for å få det ut.

Trekker bena opp mot magen og sparker de ut igjen når han gråter. Dette er et tegn på at smertene kommer fra magen.


Vi ble informert om å være oppmerksom på denne veldig sjeldne bivirkningen av helsesøster da han tok vaksinen. 2 dager etter han hadde tatt den begynte det smått med smerteskriking i ny og ne, men det var ikke før 6 dager etter vaksinen jeg begynte å skjønne at det var noe som ikke stemte. Da gråt han ofte, lenge og med korte mellomrom. Fra denne dagen og helt til dag ti ble det bare verre og verre - på dag ti tok vi kontakt med helsesøster som sendte oss videre til fastlege som igjen ringte og fikk oss innlagt på sykehuset. Derifra vet dere resten (om dere har lest de tidligere innleggene mine!).

4 Kommentarer

Grete

18.05.2017 kl. 22:51
I følge denne studien er det 5,3 barn av 100000 som opplever det samme. Bare at eit barn opplever dette burde vera nok til å stoppe denne vaksinen. Norovirus er ikkje livstruande for barn i Norge.

Hb alt ordner seg for ditt barn.

During the study period, 207,955 doses of monovalent rotavirus vaccine (including 115,908 first doses and 92,047 second doses) were administered in the VSD population. We identified 6 cases of intussusception within 7 days after the administration of either dose of vaccine. For the two doses combined, the expected number of intussusception cases was 0.72, resulting in a significant relative risk of 8.4. For the pentavalent rotavirus vaccine, 1,301,810 doses were administered during the study period, with 8 observed intussusception cases (7.11 expected), for a nonsignificant relative risk of 1.1. The relative risk of chart-confirmed intussusception within 7 days after monovalent rotavirus vaccination, as compared with the risk after pentavalent rotavirus vaccination, was 9.4 (95% confidence interval, 1.4 to 103.8). The attributable risk of intussusception after the administration of two doses of monovalent rotavirus vaccine was estimated to be 5.3 per 100,000 infants vaccinated.

Unni

19.05.2017 kl. 07:54
Takk for info! Jeg var en av fe som spurte Åssen du merket forskjell. Jeg synes fortsett symptomene er like som kolikk. Min sønn kunne også plutselig starte med smertehyl og kunne grine i alt fra noen minutter av gangen til flere timer. Han trakk også beina til seg pga kolikken satt i magen. Eneste forskjellen er vel at han hadde normale bleier. Men jeg er glad for å ha fått vite om dette for jeg hadde aldri hørt om d før! Aldri fått noe info om dette på helsestasjonen ol. Og nå er jeg gravid i uke 31 så dette skal jeg huske på

Nina Cecilie

19.05.2017 kl. 14:08
<3 huff

LTS

19.05.2017 kl. 16:17
Hvordan kommer du til å stille deg i forhold til fremtidige vaksinasjoner på Dennis ettersom dere har opplevd en så alvorlig og sjelden bivirkning på denne vaksinen? Kommer han til å få de andre vaksinasjonene som normalt eller har du fått et annet syn på vaksinasjonsprogrammet som gjør at du ikke vil la han få ta de andre?

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits