LinnThereseDagsland -

Allerede én måned!

  • 19.04.2017 kl. 19:59

Tenk at du allerede er blitt én måned gammel. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden har gått! Fra jeg ble gravid har jeg fått høre at jeg må nyte småbarnstiden fordi den raser avgårde, og har tenkt "jaja, så fort går den ikke. Det er fremdeles 24 timer i et døgn og 7 dager i ei uke etter at barnet er født også." Men der tok jeg jammen feil, for disse fire ukene har garantert ikke hatt 28 dager tilsammen. Nei, det føles mer som 12 egentlig. Maks 13.

Dennis har hatt en ganske annerledes første måned i livet enn mange andre nyfødte. For han fikk gulsott da han ble født, noe som forsåvidt er veldig vanlig, men de fleste er kvitt det når de er 10 dager gamle. Dennis derimot har gulsott enda, og han er som sagt én måned gammel i dag. Han er heldigvis på bedringens vei, men ikke helt frisk enda.

Han har likevel vært kjempe sterk gjennom alle fire ukene! Vært masse våken, spist godt og hatt daglig avføring og mange våte bleier til tross for gulsotten. Det er veldig godt å se!

Han gikk litt sakte opp i vekt i starten og havnet derfor under gjennomsnittet på kroppsvekten, men det har heldigvis bedret seg og nå den siste uken la han på seg hele 325 gram! Det er helt sinnsykt at han klarte å legge så mye på seg på ei uke. Dermed er han på god vei opp mot gjennomsnittslinjen på kroppsvekt for en én måneds gammel baby.

I dag var vi på helsestasjonen for veiing, og gullgutten veide 4355 gram! Applaus og jubel! Han har snart lagt på seg en hel kilo siden han ble født.

Til tross for at det kan være slitsomt til tider er Dennis det absolutt beste som har hendt meg, og det er rart hvordan vi mennesker tilpasser oss når det kommer til søvn. Man lever liksom etter babyens døgnrytme den første tiden - sove et par timer, være våken et par timer, sove et par og så videre.

Jeg er super stolt over lille gutten min som allerede har festet blikket sitt og har god kontroll over der. Han lager ofte koselyder og i dag begynte han faktisk også å pludre. Mammahjertet mitt stråler, og jeg er så stolt.

Pappa og jeg elsker deg over alt på jord, gutten min. Og forholdet vårt har absolutt ikke blitt noe mer utfordrende etter at du kom til verden. Heller tvert i mot! Det har blitt styrket og vi har forelsket oss på ny - både i hverandre og i deg. Planen er derfor å leve sammen som en lykkelig liten familie i lang, lang tid!

Gratulerer med én månedsdagen, gullgutten min!


Og hvis du lurer så liker han veldig godt å spise på saueskinnet sitt!

6 Kommentarer

liveterherlig93

19.04.2017 kl. 20:11
<3 sjarmøren

Charlotte

19.04.2017 kl. 21:51
så fine bilder :)

Irene

19.04.2017 kl. 23:05
Så fine bilder :)

Tiden flyr virkelig :)

Julie Korsnes

20.04.2017 kl. 11:21
Så nydelig baby!😍

Lene

20.04.2017 kl. 13:45
Har du virkelig ikke noe filter for hva som er greit å dele på internett? Har sønnen din samtykket i at du kan dele informasjon om hans avføring og urin åpent på internett så alle kan se?

Har du tenkt over at barn fortjener privatliv på lik linje som oss voksne? Hadde du likt om noen utleverte deg på den måten?

FNs barnekonvensjon sier "Barn skal ikke utsettes for ulovlig innblanding i sitt privatliv. De skal beskyttes mot ulovlig inngrep i ære og omdømme.» Er det verdt det å ha en offentlig dagbok der du utleverer privat informasjon om et forsvarsløst barn? I løpet av sønnen din sin første måned har du vist flere bilder og utlevert flere detaljer om han enn andre vet om familiemedlemmer eller venners barn. Dette er ikke greit!! Hvem skal tale barnets stemme?

Veien til å bli kjent blogger er ikke via å skamløst utlevere barna sine, se bare på andre kjente bloggere som endelig innser at barna blir mobbet på grunn av mors "yrke", på barn som vurderes sendt på privatskole for å få fred (men å detaljlegge livet på bloggen er ok!), og på bloggerbarna som nå vokser opp og kan si fra om at det ikke er greit å være utlevert på andres premisser.

Du skriver en flott blogg sånn egentlig, prøv å ikke gå i forsvar nå og heller reflekter over hva jeg sier. Ikke vær den stemmeløses stemme, del heller ting som den det handler om ikke kommer til å mislike at du delte, for på internett blir ting sjelden borte.

https://www.ta.no/nyheter/sosiale-medier/nettbruk/foreldre-utleverer-barna-pa-nettet/s/5-50-125236

http://forum.kvinneguiden.no/topic/1013596-bloggerbarna/

Les de to, der kan mange få seg en vekker.

denutroligereisen89

20.04.2017 kl. 20:26
Så nydelig han er! Ja, babytiden går veldig fort! Det kan jeg signere under på! :) Fortsett å kose deg med guttene dine og nyt <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits