LinnThereseDagsland -

Tips, triks og favoritter: babyklær

  • 13.04.2017 kl. 20:07

Når det kommer til babyklær finnes det et enormt stort utvalg der ute! Alt fra helt enkle, hvite bodyer til heldresser og bukser i all verdens farger og mønstre. Man får også kjøpt barneklær nesten hvor som helst, men jeg må innrømme at de såkalte billigkjedene som h&m, kappahl og lindex er mine favoritter. Hadde jeg vært millionær hadde nok det svaret vært litt annerledes, men det er jeg dessverre ikke. Heldigvis har de ekstremt masse fint på disse vanlige butikkene også. Uansett, under her har jeg listet opp noen triks og tips - etter ønske fra dere. Håper det faller i smak!


- mine favoritter, tips og triks på babyklær -

La oss ta det vanligste plagget til babyer først, nemlig body. Der er jeg veldig glad i omslagsbodyene, men må likevel innrømme at jeg har en god del vanlige bodyer i skapet til Dennis også. For som oftest er de med finest motiv og farge helt vanlige. Omslagsbodyene er likevel favoritten fordi de er veldig lette å ta på babyen. Spesielt når barnet er helt nyfødt kan det være litt vanskelig (og ikke minst slitsomt for babyen) å tre bodyen over det lille hodet. Jeg merker det spesielt godt på Dennis at han gråter mye lettere når jeg tar på han en vanlig body, enn om han bare ligger på ryggen mens jeg knapper igjen omslagsbodyen.

Av farger og motiver liker jeg veldig godt helt hvite ensfargede bodyer og bukser. Det gjør antrekket veldig pent. Da pleier jeg nemlig å ha et ensfarget plagg (enten body eller bukse) og det andre plagget med mønster eller farger. Jeg har sikkert 4 eller 5 hvite bodyer, men kunne definivit hatt et par til. Kjøp mange, med andre ord!

Nå har jeg allerede nevnt at jeg anbefaler å ha en del helt hvite bukser. Men nesten enda viktigere enn dette tipset er det å velge bukser med fot. Det er så deilig å slippe de sokkene som hele tiden faller av. I vårt tilfelle har også Dennis veldig smale ankler (kanskje er det slik for alle i starten?) noe som resulterer i at ingen sokker henger på foten. Derfor er det litt kjedelig med de buksene som mangler fot, men helt klart, er de fine så kjøper jeg de uansett om de har fot eller ei. Men jeg prøver å velge de med fot fremfor de uten.

 

Et lite triks når du har ei fin bukse uten fot som du har lyst til å bruke. Dette gjelder selvsagt bare om du har problemer med å finne sokker som henger på foten! Da kan det nemlig være en løsning å ta på ei strømpebukse under buksen. Dette har vi gjort flere ganger ettersom vi slipper problemet med at sokkene faller av. Men til gjengjeld kan han fort bli litt for varm med to lag klær på bena.

Det samme gjelder med pysjamaser! Velg de med fot fremfor de uten. Et godt tips er også å ha et par pysjamaser i ull, og bruke dem på ekstra kalde dager. Vi har to ullpysjamaser i størrelse 50, og de blir brukt når det er ekstra kaldt ute. Da kan vi sove litt mer avslappet uten å våkne hvert femte minutt for å sjekke om han er kald. Ellers liker jeg veldig godt pysjamaser med knapper nede mellom bena - dette gjør det enkelt å skifte bleie i løpet av natten uten å måtte vekke han helt ved å kle av han.

Hjemmestrikkede ulljakker er virkelig et must have! Det er genialt når man skal ut med babyen - så ha gjerne MANGE. Selv har jeg faktisk hele seks forskjellige strikkejakker i størrelse 0-3 måneder, og de bruker han hver eneste gang vi skal ut av huset. Både i bilstolen og i vognen har han en av disse jakkene på seg. Velg da jakker i forskjellige farger slik at det er noen som passer til alle antrekk.

Har du noen gode tips eller triks på lur når det kommer til babyklær?

4 Kommentarer

Kristin

13.04.2017 kl. 20:29
Liker svært godt de bodyene med utformingen du har på det bildet med hvit body og to bukser. Visste du at halsen på disse er formet slik fordi du kan brette bodyen over skuldrene og nedover kroppen til barnet? Du kan lirke bodyen nedover dersom ungen har hatt et uhell, og slipper å dra avføring over hodet til babyen.

Har forøvrig erfart at Cubus jevnt over har litt bredere bodyer som er kortere i ryggen enn de andre produsentene. Ellers er jeg veldig godt fornøyd med både newbie fra Kappahl, hm og lindex sine barneklær. Kos dere med lillegutt :)

liveterherlig93

13.04.2017 kl. 21:16
flotte tips:)

Ana

14.04.2017 kl. 20:32
Med en 5 måneder gammel baby (og hekta på alt med baby, haha!) så er det gøy å lese om! Mine erfaringer er

-Fikk sønn i november og han brukte konsekvent ullbodyer+ullbukse første 2 månedene. Da var det bare å ta på en liten ulldress til over og putte i posen når man skulle ut

-Jeg brukte knapt strikka jakker, fordi jeg hadde dunpose til både bil og vogn.

- Nå synes jeg hust and claire (?) bodyene har helt nydelig kvalitet og er myke. Her går det mye i blå bukser (arvet), lys overdel og en smekke med motiv. Eller både smekke og bukse i beige eller blått og hvit body. Det er fint :D

Siri

15.04.2017 kl. 09:12
Supre tips! Lurer på hvilke ammetopper/singletter du bruker? Noen du liker bedre enn andre?

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits