LinnThereseDagsland -

Bakt paprika er undervurdert!

  • 12.04.2017 kl. 18:45

Mmm, bakt paprika er virkelig undervurdert! Det er ekstremt godt, og kan varrieres på alle mulige måter. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha oppi paprikaen. I denne oppskriften har jeg valgt å ha kjøttdeig, gulrot og mais, og resultatet ble en smakseksplosjon uten like. Absolutt verdt å prøve ut hjemme.

Du trenger:

Til to personer: 2 paprika, 200 gram kjøttdeig, 1 gulrot, 1 boks hakkede tomater (eller hele slik jeg har, og hakk dem selv), 1 boks mais, 100 gram raspa ost, salt, pepper, chilikrydder (kan sløyfes) og gressløk. Rømme til servering.


Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 200 grader. Skrell deretter gulroten og skjær den i strimler.

Stek kjøttdeigen sammen med gulrøttene og maisen. Krydre så med 1/2 ts pepper, 1/2 ts salt og 1/2 ts chilikrydder.

I mens dette steker en liten stund kan du skjære toppene av paprikaene, fjerne innmaten og skrape ut eventuelle rester med ei skje.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt heller du over glasset med hakkede tomater og lar det hele putre i et par minutter.

Hell kjøttdeigblandingen over i ei skål, osten i en annen og ha paprikaene klar. Legg så annet hvert lag med kjøttdeigen og osten. Start med et lag kjøttdeig og avslutt med et lag ost.

Sett paprikaene i ei ildfast form og stek dem i stekeovnen på 200 grader til osten er blitt gyllen. Dette tar omtrent 15-17 minutter, men følg med hele tiden ettersom det avhenger av hvilken ovn du har og ikke minst hvilken ost du bruker.

Når paprikaene er ferdig stekte legger du litt rømme på toppen og deretter et lett dryss med pepper og/eller gressløk. Legg gjerne på et blad og to med koriander helt til slutt, det gjorde jeg.

Deretter er det bare til å servere! Håper det smaker.

Tror du dette er noe du kunne likt?

3 Kommentarer

Victoria Larsen

12.04.2017 kl. 19:40
Åh, det er såå godt! :D

liveterherlig93

12.04.2017 kl. 20:23
ser godt ut da:)

Anette Vedøy

12.04.2017 kl. 20:28
Det ser veldig godt ut, og er noko som kanskje skal prøvast ut her :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits