LinnThereseDagsland -

Ukens spørsmål #15

  • 09.04.2017 kl. 18:30

Du skrev tidligere om vektoppgangen i graviditeten med Dennis. Jeg sliter med dette selv, lurer på hvor mye du gikk opp, og om du ble fortalt om det høye blodtrykket hadde noe å si for vektoppgangen?

Jeg gikk opp en god del, men det aller meste kom faktisk i starten av graviditeten. Jeg gikk opp hele 17 kilo før uke 20, og deretter 11 kilo frem til uke 39 - når jeg fødte. Tilsammen gikk jeg altså opp 28 kilo! Jeg fikk aldri høre at blodtrykket og vektoppgangen hadde noen sammenheng nei. Masse lykke til med svangerskapet - jeg vet det er skikkelig kjedelig å gå opp så masse, men så lenge du spiser sunt og holder deg i bevegelse er det ikke så mye du kan gjøre fra eller til. Kos deg heller nå mens du går gravid, nyt tiden, så får du eventuelt tenke på disse kiloene en god stund etter fødselen - dersom du ønsker det!

Veier de han med klær på? :o det blir jo vanskelig å få riktig, da må han ha på seg de samme klærne hver gang.. burde veie med ny, tørr bleie.

Hehe, nei nei, han ble veid i ei ny og tørr bleie. Vi tok bare bildene helt til slutt etter at vi hadde kledd på han igjen slik at han slapp å ligge halvnaken så lenge.

Ka bruker du pølsene til? Hadde vært kjekt med ein god pølserett. Mannen klager alltid på at han ikkje får det til middag :p

Pølser kjøper jeg inn med jevne mellomrom, og da pleier jeg å kjøpe en slik gigantisk pakke og deretter fryse dem i porsjonspakker. Vi har flere spennende pølseretter på menyen, så dette skal jeg definitivt dele med dere en dag. Ellers bruker vi også pølser i wok, lapskaus, supper og til potetstappe.

Du er superfin! Hvor høy er du? :)

Tusen hjertelig takk for det! Jeg er 164 cm høy.

Hva er dine tanker om abort?

Selv kunne jeg nok aldri tatt abort, men samtidig er jeg veldig glad for at det alternativet finnes. Det ville nok vært veldig vondt og tungt å måtte bære frem et barn som ble skapt under en voldtekt for eksempel. Men om du er i et stabilt forhold og har mulighetene til å ta deg av et barn synes jeg absolutt ikke noe om at du velger å ta abort. Da bør du heller være mer nøye med prevensjon.

Kan du lage et innlegg med middagstips for oss som prøver å gå ned i vekt men har lite penger og ikke er så veldig glad i å bare spise grønt?

Hm, spennende! Det skal jeg prøve på - takk for tips!

Hvordan er livet som mamma?

Helt fantastisk!

Hvis dennis hadde vært en jente hadde dere et navn til det og hva hadde det vært?

Ja, det hadde vi faktisk! Hadde han vært jente ville han fått navnet Leah Sophie. Synes det er et nydelig navn, og vi kommer nok til å kalle en eventuell lillesøster for akkurat dét når den tid kommer.

Hei æ lurt på om du kunna lag et innlegg med et treningsprogram til de som ønsker og gå ned i vekt men ikke har råa til å gå på treningsenter?

Hm, nå er ikke jeg noen personlig trener, så treningsprogram kan jeg nok ikke lage. Men jeg har tidligere delt litt av mitt eget treningsprogram, ellers har jeg tipset dere om en hel haug med treningsøvelser. Alt sammen finner du under kategorien som heter «trening».

Hei! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men ble bare litt nyskjerrig siden jeg følger deg på snap! :) leste for en liten stund siden at gulsotten til Dennis blir verre når du ammer, men ser ofte at du ammer på snap. Går det bra nå? :)

Heisann! Det stemmer. Vi fikk vite at han har morsmelkassosiert gulsott, og fikk beskjed om å gi morsmelkerstatning i tillegg etter hvert måltid. Kun 25 ml, men dette for å spe ut morsmelken slik at det ble lettere for han å få overtaket på gulsotten. Etter ei uke med dette hadde gulsottverdiene gått fra 313 til 237, så det var tydelig at det fungerte. Etter forrige blodprøve fikk vi også beskjed om at nå når han har fått så godt overtak på gulsotten vil han nok klare å bryte ned resten også selv om jeg går tilbake til å fullamme. Så nå fullammer jeg altså igjen, og Dennis er på bedringens vei, men dessverre ikke kvitt gulsotten helt enda. Jeg er likevel overbevist om at det ikke er så lenge igjen før han er helt frisk.

Jeg lurer på om du kan lage et innlegg med tanker og meninger om favoritt klær og utstyr dere har til Dennis. Feks favoritt klær som dere har som du anbefaler. Om det er vanlig body eller omslagsbody, bukse med eller uten fot eller nattis i diverse stoff? Om du orker da.

Åh, så spennende! Ja, dette vil jeg gjerne gjøre. Tusen takk for tips. 

Åh, de var fine <3 er bare redd for perler i nærheten av babyer? Hva skjer om de får de i halsen eller noe

Jeg fester dem veldig, veldig godt nettopp fordi det er babyer som skal ha dem i nærheten av seg til enhver tid. Derfor er det liten sjanse for at barnet kan få perlene i halsen, men som alt annet med små barn må man selvsagt passe på.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

9 Kommentarer

liveterherlig93

09.04.2017 kl. 19:20
<3

Pernille

09.04.2017 kl. 19:28
Hva heter du på snap?

Linn Therese Dagsland

09.04.2017 kl. 19:32
Pernille: linnthereseee <3 Bare til å følge meg!

Hege Kristin

09.04.2017 kl. 19:45
fine svar!

Charlotte

09.04.2017 kl. 20:59
fine svar :)

byAnne

09.04.2017 kl. 21:09
Så fint innlegg :) Bra at Dennis er på bedringens vei :) Kos deg masse i påsken <3

Lizbeth Osnes

09.04.2017 kl. 21:48
Så flott du er, også så nydelig liten skatt <3 Smelt :-)

09.04.2017 kl. 23:52
Hva er din beste treningsøvelse på å få vekk disse håndtakene bak på ryggen ? :) Midt på ryggen hvis du skjønner hvor jeg mener :D

maja

11.04.2017 kl. 13:16
Jeg er blitt hekta på fødeavdelingen! Husker du skrev et innlegg om at dere hadde meldt dere på men at de ikke filmet akkurat deres sykehus. Jeg lurer på hva motivasjonen for å delta er, og om man får noe for å delta? Jeg er ikke gravid selv, bare veldig nysgjerrig:) (på ingen måte ment dømmende, jeg synes det er flott at folk lar seg filme slik at denne type program kan lages)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits