LinnThereseDagsland -

Slik gikk det på helsestasjonen!

  • 04.04.2017 kl. 18:30

For et nylig vær det er her i Haugesund i dag! Det gjorde det bare ekstra gøy å trille vognen ned til sentrum for å veie Dennis på helsestasjonen før vi trillet en liten tur nede i byen og deretter hjem igjen! To og en halv time var vi ute og gikk, og jeg har ikke ord for hvor deilig det var. Altså, å ha et normalt bekken igjen etter ni måneder som gravid og nærmest handikappet er helt ubeskrivelig fantastisk! Nå ble det jammen mye fantastisk, vidunderlig og deilig - mye positivitet, haha. Men denne dagen har virkelig utviklet seg bra etter en ganske dårlig natt - det er vel bare det som gjør humøret mitt topp.

Ellers var det selvsagt noe tull med vekten til vår lille skatt IGJEN. Føler alltid det er noe jeg. Er det ikke det ene så er det jammen meg det andre. Vi fikk nemlig positive tilbakemeldinger på gulsotten. Han er fremdeles gul, men helsesøster mente han var mindre gul enn da hun var på hjemmebesøket. Han har ikke tatt noen flere blodprøver, så vi vet jo ikke helt sikkert, men alt tyder altså på at han er på bedringens vei med gulsotten. La oss krysse fingrene for at han snart er kvitt det for godt!

Dere kan jo gjette hvem som SELVFØLGELIG var sulten akkurat i det vi kom inn på helsestasjonen (og det til tross for at han hadde fått mat like før vi gikk hjemmefra) haha, jeg ler! Heldigvis er de vandt med slike situasjoner der nede, og vi fikk derfor låne både ammestol og ammepute.

Men han skulle som sagt veies, og vekten viste 3675 gram. Det er med andre ord en fin vektoppgang om vi tenker på at han var 3510 gram på sykehuset på fredag. Men da helsesøster var på hjemmebesøk torsdag i forrige uke var han 3610 gram - så det er veldig liten oppgang siden den gang. Konklusjonen ble at han har blitt veid på litt for mange forskjellige vekter, og det derfor kan hende at alle disse viser forskjellig. Vi skal derfor tilbake på fredag for å veie igjen (på samme vekt som i dag), og da ser vi hvor mye han egentlig legger på seg.

Under ser dere vektkurven hans. Antall dager på den vannrette linjen og antall gram på den loddrette.

Til tross for at det er liten vektoppgang har han jo faktisk tatt igjen fødselsvekten nå! Så det jubler vi virkelig for. I tillegg legger han jevnt og trutt på seg, og følger sin egen kurve. Det hadde jo vært verre om han hadde gått ned i vekt.

Hvor mye veier barnet ditt nå, og hvor gammel er h*n?

9 Kommentarer

liveterherlig93

04.04.2017 kl. 18:47
<3

Pernille

04.04.2017 kl. 19:00
For en flott gutt!

Charlotte

04.04.2017 kl. 19:54
fine bilder :)

04.04.2017 kl. 20:04
Veier de han med klær på? :o det blir jo vanskelig å få riktig, da må han ha på seg de samme klærne hver gang.. burde veie med ny, tørr bleie.

Linn Therese Dagsland

04.04.2017 kl. 20:32
Anonym: Neinei, han ble veid i ei helt tørr bleie. Vi tok bare bildene helt til slutt etter at vi hadde kledd på han igjen slik at han slapp å ligge halvnaken så lenge <3

Jofrid

04.04.2017 kl. 20:47
Hu mi er runda 10 kg nå og er 15 mnd :) har logge på gjennomsnittsvekt heila tidå sjølom me får hørra at hu er så liten i forhold til andre på den alderen

Alexandra

04.04.2017 kl. 21:23
Gutten min er 5 mnd og veier 10 kg :D

04.04.2017 kl. 22:06
Jeg har selv ei jente på 5 uker som har hatt gulsott. Slapp heldigvis lys! Men hun måtte også veies ofte pga lite vektoppgang. Jeg sa hele tiden at jeg syntes det var helt feil å veie så ofte og fra en dag til en annen. Og det viste seg at jeg hadde rett. Det beste er å se vektoppgang fra uke til uke. Her gikk vektoppgang bedre etter hun var rundt 2-3 uker:) her ble vi rådet til at vi kanskje måtte starte med mme pga lite vektoppgang. Er veldig glad for ar jeg hadde is i magen og lyttet til min egen magefølelse. (Jeg har et barn fra før og samme erfaring med henne). Rådet mitt er å ikke stresse, det er kjempebra at han har nådd fødselsvekt så tidlig. Gulsottbarn når som regel den mye senere enn andre.

Natasha

05.04.2017 kl. 13:52
4368 ved fødsel, 3948 når vi reiste hjem, hadde en gard start, er 4uker idag og har nettop veid, 4880g 😊 Lagt på seg 505g på 9 dager 😳😳

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits