LinnThereseDagsland -

7 utfordringer som høygravid!

  • 03.03.2017 kl. 15:42

Før jeg ble gravid selv så jeg for meg at det å være høygravid var akkurat som vanlig bare at man hadde litt større mage og litt mer vekt å bære på. Vel, der tok jeg rimelig feil! Jeg hadde nemlig ikke forventet bekkenplager, å «kjenne» hodet til babyen presse nedover, halsbrann til den store gullmedaljen, tissing hvert andre minutt eller det å bli andpusten av å prate... Haha, det hele er egentlig latterlig ille, så jeg ble nødt til å skrive et innlegg om det!


- 7 utfordringer jeg opplever som høygravid -

Miste ting på gulvet

Altså, la oss starte med det verste av det verste; nemlig å miste ting på gulvet. Det føles helt forferdelig, og for å sammenligne det med noe føles det likt som om en ikke-gravidperson skal stå på en stol og bøye seg ned for å plukke opp noe fra gulvet. For det første er magen i veien, for det andre gjør bekkenet vondt, tyngdepunktet i kroppen er virkelig forskjøvet og DET ER TUNGT! For å si det enkelt; om jeg mister noe på gulvet mens jeg er alene hjemme anser jeg det som tapt til samboer kommer hjem fra jobb.

Cravings

Okei, la oss bare være ærlige. Jo lenger ut i svangerskapet du kommer, des kraftigere og rarere blir cravingsene. Det er én ting med de «faste» cravingsene, altså de du kan planlegge fordi de kommer kveld etter kveld. Som foreksempel sjokolademelken gjør her i hus, men de helt uforberedte derimot; de er det litt verre med. Som når jeg helt ut av det blå fikk cravings på kokt potet klokken ett på natten i forrige uke. Det tar jo en evighet å lage! Så nesten én time senere sitter jeg å spiser tre tørre, kokte poteter uten noe tilbehør som om det var det beste på jord. Midt på natten!

Halsbrann ut av en annen verden

Når vi først er inne på dette med mat er jeg nødt til å nevne halsbrannen også! For én ting er at den kommer uanmeldt når som helst på døgnet. Men om jeg spiser for tett opptil sengetid er jeg nødt til å sove sittende for å overleve natten. Jeg tuller ikke! Om jeg har spist sterk mat, eller spist for seint på kvelden - ja, da blir jeg sittende å knaske love hearts i sengen heeeele natten. Juhu!

Høytlesing

Haha, dette er så latterlig at det nesten er litt flaut å innrømme det for dere. Men ettersom dette er en utfordring jeg selv absolutt ikke var forberedt på kan jeg like gjerne prøve å gi dere andre en forvarsel. Det har seg nemlig slik at det skal mindre og mindre til for å bli andpusten jo lenger ut i svangerskapet man kommer. De siste ukene har jeg til og med erfart at jeg blir andpusten av høytlesing! Hahaha, er det mulig!?

En utfordring å finne klær

Så snart magen titter frem begynner det å bli en utfordring å finne klær i klesskapet som passer, men på det stadiet er det bare til å gå på «mamma-avdelingen» på h&m å kjøpe seg noe nytt. Når man blir høygravid derimot, da er det til og med gravidklær som ikke passer! Haha, jeg har allerede pakket vekk tre gravidbukser og enda flere topper som er blitt for små. Buksene er for stramme rundt magen (selv om de har tøyelig stoff der tilpasset en gravid mage) og toppene er rett og slett for korte til tross for at de allerede har masse ekstra stoff fremme for å dekke en gravid mage. Man er rett og slett avhengig av stretch i gravidklærne for at de i det hele tatt skal passe! HAHA, da føler man seg jammen som en gigantisk flodhest som vagger rundt i barneklær.

Ikke-eksisterende sultfølelse og små måltider

Mot slutten er det så lite plass til overs inne i magehulen at magesekken er kneppet sammen uansett om den er tom eller full. Dette gjør at både sultfølelsen egentlig er ikke-eksisterende. Man kjenner ikke lenger om man er sulten, men finner andre måter å forstå at kroppen trenger mat. For min del er det kvalmen som gir et tegn på at jeg er sulten. Jeg blir småkvalm når det er en stund siden forrige gang jeg spiste, så da er det på tide å fylle på med LITT mer mat. Jeg skriver litt med store bokstaver fordi det rett og slett bare er plass til litt om gangen. Ett knekkebrød eller et halvt eple er liksom mer enn nok til å gjøre meg stappmett.

Jeg tisser som en hest!

Altså, for det første må jeg tisse hvert andre minutt, og likever er jeg så tissetrengt at alt (det vil si nesten ingenting) kommer ut med en massiv kraft som til og med får min kjære til å heve øyenbrynene! Akkurat som en vannpistol med full styrke som varer i nøyaktig 1,3 sekunder. Når det er sagt er det også bare én måte å sitte på, og det er rett opp og ned. Ingen lett fremoverlening som å sikre en diskrét urinstråle, nei her står spruten rett ned i avløpet! Veldig kvinnelig.

Det var altså noen punkter jeg selv ikke var klar over at jeg kom til å erfare før jeg ble gravid, men joda slik er det å være høygravid. Ikke en dans på silkemyke, rosa skyer med andre ord. Når det er sagt føler jeg meg også som en strandet hval når jeg skal ut av sengen. Det føles som jeg har betongklosser under bena når jeg skal opp trappen og alt er egentlig ti tusen ganger tyngre enn normalt. Jeg gleder meg til å være alene i egen kropp igjen, haha!

Kjenner du deg igjen? Har du eventuelt noen andre erfaringer å dele?

10 Kommentarer

Caroline

03.03.2017 kl. 15:48
Kjenner meg veldig igjen, bortsett fra med cravings. Der har jeg ikke noe særlig. Men ellers kjenner jeg meg veldig igjen i det du skriver her

Serine eikjeland

03.03.2017 kl. 15:54
Eg blei andpusten av å STÅ i dusjen den siste måneden, me måtte opp å stjela eine dusjstolen te svigermor siden eg så å sei bodde i dusjen den siste tiå 😅😂

lisarorvik

03.03.2017 kl. 15:56
Så morsomt innlegg :)

Nina c

03.03.2017 kl. 16:20
Gaga :kr

Nina c

03.03.2017 kl. 16:20
Slett den andre:) mente haha :)

Natasha

03.03.2017 kl. 18:43
Kjenner meg alt for godt igjen, i alt utenom lite matlyst, jeg føler det aldri blir fullt og er konstant sulten 😳

Og det å ta på seg sokker som høygravid er en treningsøkt i seg selv, her må samboer trå til av og til 😅 Godt jeg skal settes igang neste uke å få kroppen tilbake 👏🏻

MOM

03.03.2017 kl. 22:59
Uff da :) Du ser uansett helt fantastisk ut ............

mammaagate

04.03.2017 kl. 16:27
kjenner seg godt, når jeg var gravid med Sebastian så hadde jeg helt det samme. og halsbrann var en av de forferdligste følelser.

08.03.2017 kl. 15:46
Du ser helt utrolig fin ut som gravid!

Anne

09.03.2017 kl. 20:12
Kjenner meg godt igjen ja, jeg har 6 uker igjen til termin😥 tips ang korte gravidetopper, jeg bruker singlet fra cubus under, de med "bryter-rygg" de er ekstra lange og når langt ned på lårene😉😊

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits