LinnThereseDagsland -

Gravidoppdatering: uke 37

  • 27.02.2017 kl. 14:19

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 37, og er med andre ord 36 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Nå er det faktisk kun 31 dager igjen til termin - det blir så spennende å se når lillegull velger å melde sin ankomst!

Babyen er så stor som: En såkalt voksagurk i følge google da jeg skrev inn «winter melon» som er det engelske navnet. Men dette betyr altså at lille i magen er hele 46 centimeter lang, 2.79 kilo i starten av denne uken og 2.97 kilo i slutten av denne uken! Med andre ord er han snart tre kilo dersom han er gjennomsnittlig stor!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg definitivt. Dere kan blant annet se litt morgengymnastikk på videoen under her som jeg publiserte tidligere i uken.

Innkjøp: Ukens innkjøp... hm, har egentlig ikke kjøpt inn noe særlig den siste uken. Men vi har fått litt leker og klær av familie!

Utstyr: Nå mangler vi ingenting! Så han kan egentlig bare komme.

Ukens cravings: Tror jeg er nødt til å si sjokolademelk denne uken også! Kjøpte inn to 18 pk med sjokomelk uken som var ettersom de var på tilbud - og jeg må si meg meget fornøyd med det kjøpet der. Det er så ekstremt godt!

Plager: Har hatt ekstremt mange sterke kynnere, og faktisk noen modningsrier, hele helgen. I dag morges gikk også slimproppen igjen, så nå virker det som kroppen gir beskjed om at han gjør seg klar for å komme ut. Ellers er det det vanlige med oppkast, kvalme, halsbrann og bekkenet. 

Kjønn på babyen: En liten gutt!

Denne lille boksen dere ser til venstre i bildet poppet plutselig opp i dag! Så spennende, nå nærmer det seg.

Hvordan sover du om natten: Litt opp og ned, men våkner som regel en gang og to i løpet av natten. De siste dagene har jeg riktignok våknet av både kynnere og vondt i ryggen i tillegg til doturene mine! Godt det ikke er så lenge igjen nå, og enda bedre er det at det er lenge til jeg skal gå gravid igjen, haha! I hvertfall 2-3 år.

Fødselsforventninger: For min del kan den egentlig bare starte nå. Jeg gleder meg til smertene! Det høres jo helt sinnsykt å si det, men det er sant, haha. Bring it on - jeg er klar!

Humør: Tror egentlig det har vært ganske greit jeg. I hvertfall om man tar i betraktning at jeg er høygravid, haha.

Neste kontroll: 8.mars hos jordmor, men jeg må innrømme at jeg har en følelse av at den kommer til å bli avlyst. Tror lillegutt kommer før den tid. Så nå blir jeg sikkert dritskuffet om halvannen uken når jeg finner ut at jeg må på denne kontrollen likevel, haha. Tenk om jeg til og med må gå over termin - tror jeg kommer til å dø av utålmodighet. Nei, jeg satser på at det skjer noe snart, så får jeg heller ta den skuffelsen om noen uker dersom det viser seg at det bare er kroppen som spiller meg et puss.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

13 Kommentarer

liveterherlig93

27.02.2017 kl. 14:44
går fort nå<3

Henriette

27.02.2017 kl. 15:23
46 centimeter lang, 2.79 kilo i starten av denne uken - det er rart så nøyaktig de kan være med estimeringene. Eldste mann er født mellom uke 46 og 47, litt vanskelig og si helt nøyaktig fordi jeg var kommet så langt når jeg fant ut at jeg var gravid. Men uansett. Han var 46 cm og 2565 gr. <3 Masse lykke til når babyen melder sin ankomst <3

Linn Therese Dagsland

27.02.2017 kl. 15:27
Henriette: Disse målene er ikke estimering, det er bare gjennomsnittet som jeg får opp hver måned via en app <3 Dennis er nok bittelitt større om estimeringen stemmer ettersom han har et vekstavvik på +5% :-)
Så koselig! Regner med du mener mellom uke 36 og 37 da.. :'-D <3

Linn Therese Dagsland

27.02.2017 kl. 15:27
Henriette: Disse målene er ikke estimering, det er bare gjennomsnittet som jeg får opp hver måned via en app <3 Dennis er nok bittelitt større om estimeringen stemmer ettersom han har et vekstavvik på +5% :-)
Så koselig! Regner med du mener mellom uke 36 og 37 da.. :'-D <3

Henriette

27.02.2017 kl. 15:31
haha, jeg er vist litt ustø på tastature. Ja, mener naturligvis 36 og 37. Takk gud for at jeg ikke gikk såå lenge! :o Da hadde jeg gått på veggene for lenge siden! begge mine gutter lå under -11 på det meste, men kom seg opp på -5 sisten da :D

Linn Therese Dagsland

27.02.2017 kl. 15:33
Henriette: Haha, ja, det hadde vært litt drøyt å gått gravid så lenge! :'-D Så koselig å høre! Elsker å høre hvor store andres barn var, deres fødselshistorier og andres erfaringer og opplevelser generelt <3

Victoria Larsen

27.02.2017 kl. 15:32
Så utrolig flott innlegg! Du er så utrolig flott :)

ingagilberg.blogg.no

27.02.2017 kl. 15:45
Åhh det blir så spennende i tiden framover. Gleder meg til å følge med :-D

Henriette

27.02.2017 kl. 15:55
Jeg hadde 2 x drømmefødsler. Rakse og enkle. Jeg er ikke noe og høre på. Ja, det gjør vondt. Men i gjennomsnitt varer en fødsel for førstegangsfødende i 1,5 time, om jeg forstod jordmoren riktig. Og det er gjennomsnittet fra full åpning til barnet er ute. Jeg? Første gang gikk vannet klokken 5-6 om morgenen en fredag. Jeg gikk og la meg igjen, etter og ha banket på døren til mamma og spurt om hvordan jeg viste at vannet hadde gått. Hun vinket meg tilbake til sengs og sa at det hadde jeg merket fordi a) det hadde vært vondt og b) det hadde vært vått rundt meg. Men jeg nøs på badet, så ble det vått og jeg kastet meg over do. Så jeg viste ikke hvor mye eller hvor lite som kom. Jeg gikk og la meg igjen, og lå sånn i tja en halvtime og stirret i taket. Men noe føltes annerledes. Så jeg ringte føden. Da viste jeg at jeg var "prematur" og da må jeg egentlig på et annet sykehus enn det nærmeste. Så jeg sa "dersom du sender meg til Åse, så legger jeg på og later som ingenting. Du kan finne ut akkurat like mye du som de i Ålesund." så stakkars jordmoren som tok telefonen ringte til Ålesund og spurte om jeg fikk komme dit. Og det fikk jeg, mot at det var klart et helikopter som kunne frakte oss til dem, dersom noe skulle oppstå. Jeg gikk tilbake til mamma, som sikkert var ganske trett og veldig glad og avslappet for at jeg var hjemme hos dem, og sa at vi bør ta oss en tur på føden. Hennes reaksjon var i halvsøvne før hun stod i sengen "rekker jeg og dusje først?" haha. Så gikk det opp for henne hva jeg sa, og vi var på vei ut døren. Men mamma skulle på jobb, så jeg måtte ringe mannen så han fikk ta over og kjøre meg på sykehuset. Han sov. Som en stein og tok ikke telefonen. Jeg endte opp med å måtte ringe svigermor for å få henne til å vekke mannen.

På vei til sykehuset må vi gjennom en sånn bomstasjon. Etter at vi hadde kjørt gjennom den, så hyler jeg til mannen at han skal snu. Det er ikke vannet som har gått det er bare jeg som har pissa på meg. Men han overbeviser meg med at jeg skal på sykehuset fordi de venter på meg og fordi han nettopp har betalt masse penger for å kjøre meg hit, jeg kunne ha sagt fra før....! Jeg blir dritsur og går med på å dra på sykehuset. Der undersøker de meg, og det er vannet som har gått. Jeg lå hele fredag, hele lørdag uten at noe skjer. Søndag fikk jeg en modningstablet og beskjed om å ligge stille i 2 timer, to ganger. Ingenting skjer. De tar vannet med en forbanna heklekrok (DRIT VONDT), og ikke det heller hjalp meg. Nå må jeg settes i gang og jeg får drypp med kunstige hormoner for å starte det hele. Jeg ligger med det i en time, uten at jeg kjenner noe ting. Og de er stadig forbløffet over at det ikke er noe utslag på den måleren heller (den måler hjertefrekvens og sammentrekninger i livmoren). Men når de undersøker meg hadde jeg plutselig full åpning. Da bar det rett på fødestuen, og 25 minutter senere med da pressrier - holdt jeg min første fødte.

Andre gang:

Kjente min frøste ri kl. 01:10. Jeg ligger i sengen i en time og forventer egentlig at ting skal gå over. Hadde hørt mitt om maserier og sånt. Så trodde ikke at det var rier. Hadde ca. 1 ri pr 10 minutt. Da bestemmer jeg meg for å lete etter noe smertestillende, for å slappe av litt og kanskje sovne. Men jeg finner ingen og klokken halv 3 - kvart på 3 ringer jeg føden og lurer på når jeg skal komme. Hun ber meg vente litt til, og sier at riene skal være regelmessige med 5 minutters mellomrom før jeg kommer. Jeg vekker mannen og sier at han skal tenke på å bære tingene i bilen. Vi tar det med ro, drar innom jobben hans og henter kameraet. Turen til sykehuset greier jeg ikke og slappe av i bena på. Riene kjennes godt i lårene. Fy faen. Jeg kommer på sykehuset og ringer på. Tar heisen opp og sier at det kjennes ut som om jeg må på toeren på do. Så hun spør meg om jeg vil rett på fødestuen, og det sier jeg ja til. Klokken på veggen viser 04:10 når jeg ligger i fødesengen eller hva det heter. Klokken 04:55 var gutt nummer to født. Han kom samtidig som fostervannet.

JA, det er vondt. JA, jeg har forholdsvis enkle fødsler. Men det er ingen hensikt med og skremme andre. Og det er heller ingen hensikt i og romantisere fødlser. Men dette var mine to kjapt fortalt.

27.02.2017 kl. 20:39
Leser bloggen din hver dag du har snakket med meg før jeg er den jenta som er 11 år, men til søndag blir jeg 12 år så jeg syntes det hadde vert morsomt om han kom da💖Elsker babyer de er så søte💖Skal bli tante i August så jeg gleder meg veldig til det 💖Har du tenkt å filme når du er på sykehuset? Du følte min blogg før så begynte jeg å følge din men så

Slettet jeg den😭Men nå har jeg laget en ny🤣Vist du vill følnåge me nå har jeg nå har jeg G så søk på kineemiliea.blogg.no😻Elsker deg

Cathrine Flåtten

27.02.2017 kl. 20:39
sååå fin du er !

Irene

27.02.2017 kl. 22:19
Wow, jeg har vært så lenge borte fra bloggen :P

Gratulerer med at du er gravid :)

Du har i hvert fall en kjempe stor mage og det er ikke så lenge før babyen kommer nå, kan jo komme når som helst :)

Evelin

27.02.2017 kl. 22:22
nydelig baby mage :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits