LinnThereseDagsland -

DIY: slik lager du sengegavl selv!

  • 25.02.2017 kl. 14:00

Å lage egne møbler er noe som krever tålmodighet, kreativitet, masse inspirasjon og nøyaktighet. Jo mer du har av disse, jo bedre blir som regel resultatet. Til gjengjeld, sparer du penger og får et møbel fylt med personlighet. I tillegg vil du nok kjenne på mestringsfølelsen en god stund etterpå, og det kan man ikke få nok av. I dette innlegget har jeg forklart dere hvordan jeg lagde sengegavlen min.

Du trenger:

2 sponplater fra obs bygg (jeg kjøpte disse til 99,- per stykk), ei lysdempende gardin i ønsket farge, et ullpledd med litt tykkelse, 3 pakker med dekorstifter fra clas ohlson, målebånd, hammer og småspikre (eventuelt stifter)

Slik gjør du:

Start med å legge sponplatene helt inntil hverandre, og spikre dem sammen i midten.

Når dette er gjort legger du ullpleddet over slik at det dekker hele platen, og så spikrer du det fast i hvert hjørne. Pass på at du strammer det godt opp, og ha gjerne en spiker i hver av langsidene også.

Legg så gardinen over der igjen, og spikre en spiker i hvert av de to nedre hjørnene. Pass på at gardinen ligger stramt over når du slår i den andre spikeren.

Snu så platen. På dette punktet er det lettest om du får hjelp av noen, for da kan dere holde platen oppreist mens dere slår fast. Da er det lettere å få det fint. Start i det ene nederste hjørne og jobb deg rundt. Slå i spikere på baksiden av platen, men husk å stramme gardinen godt først slik at resultatet ikke blir rukkete og løst.

Nå er du ferdig med selve sengegavlen, så da er det bare pyntingen igjen! Slå dekorstiftene i en fin firkant litt innenfor kanten på sengegavlen. Her er det viktig at du bruker målebånd slik at du får et jevnt og fint resultatet. Mål avstanden mellom hver av stiftene, men også avstanden fra kanten på gavlen. Det krever litt tålmodighet og nøyaktighet men er du nøye blir resultatet superbra.

Nå er du ferdig! Slå i så mange dekorstifter du ønsker. Selv stoppet jeg omtrent førti centimeter fra bunnen ettersom bekkenet mitt skrek etter å ha sittet så lenge på bakken og hamret. Jeg klarte meg derfor med bare to pakker dekorstifter, men om du ønsker å fortsette mønsteret helt ned til kanten trenger du tre.

Lykke til!

6 Kommentarer

liveterherlig93

25.02.2017 kl. 14:12
takk for tips<3

Victoria Larsen

25.02.2017 kl. 15:07
Så utrolig flott den var! Fint tips :D

Hildur

25.02.2017 kl. 15:09
Veldig fint =)

sara

26.02.2017 kl. 14:39
Så fint det blei og ikke minst billigere! :-D

cathri

26.02.2017 kl. 19:24
Kjempefin :) gøy å lage selv.

Emilie

27.02.2017 kl. 09:23
Så fint det ble ! er nok mye artigere og ikke minst billigere å lage det selv :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits