21.02.2017

Deilig, asiatisk falafel!

Da jeg skrev handlelisten for denne uken fristet det av en eller annen grunn med litt asiatisk mat. Jeg planla derfor to forskjellige asiatiske retter, og her har dere oppskriften på den første av dem. Det er faktisk en vegetarrett, men den smaker helt nydelig og man savner absolutt ikke et innslag av kjøtt - det gjorde i hvertfall ikke jeg.

Når det kommer til ingredienslisten må du ikke bli skremt av den, for halvparten er bare krydder!

Du trenger:

2 bokser kikerter, 1 gul løk, 2 fedd hvitløk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts chilikrydder, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts tandoori, 3 blader fersk basilikum, 2 bokser hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 dl matfløte, 1 pose ris, nanbrød

Slik gjør du:

Hell vannet av kikertene, og ha dem i en bolle med et knust fedd hvitløk, 1/2 hakket løk, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts paprikapulver, 1/2 ts chilipulver, 1/2 ts tandoori og finhakket basilikum.

Mos alt med en stavmikser. Er deigen perfekt så er det bare å forme små kuler av den, er den litt for våt så tilsett 2-3 ss hvetemel, er den litt for tørr så tilsett noen dråper vann. Her er det bare å prøve seg frem!

Stek falafel-bollene på middels varme i ei stekepanne med litt olje til de blir helt faste med et tynt og sprøtt lag.

I mellomtiden koker du posen med ris. Ha boksene med hermetisketomater, 2 ss tomatpuré, 1 fedd knust hvitløk og andre halvdel av den hakkede løken i en gryte. La det hele stå å småputre til løken er blitt myk, og mos så den varme blandingen med en stavmikser. Tilsett 1 dl matfløte og smak til med salt og pepper.

Sett nanbrødet i stekeovnen i det du tar tomatblandingen av stekeplaten for å mose den. Server så denne deilige retten med ris nederst, tomatsaus over og falafel-boller helt på topp. Oppskriften bør holde til å mette tre mager!

Dette hadde jeg til middag i dag, og magen ble veldig glad etter å ha blitt servert en deilig, asiatisk vegetarrett som er nokså enkel å lage. Anbefales på det varmeste!

Synes du det ser godt ut?




Pernille

21.02.2017 kl. 20:15
Mmm, det så utrolig godt ut <3

Becca Alexandra

21.02.2017 kl. 20:26
Nam det så veldig godt ut :D

lisarorvik

21.02.2017 kl. 20:42
Dette så kjempe godt ut <3

Liv Hege Schilvold

21.02.2017 kl. 21:26
Det så himmelsk godt ut! :-) <3

Ine Rossebø

21.02.2017 kl. 23:05
Så fine de ble! :) Men nå er falafel strengt tatt ikke fra Asia, men Midtøsten.

Oda Davidsen Nygaard

22.02.2017 kl. 09:36
Dette så utrolig godt ut!<3

Nina c

22.02.2017 kl. 09:37
Ser godt ut:)

elisebr

22.02.2017 kl. 14:38
Så god det så ut! :)

siri

22.02.2017 kl. 15:45
ååhh det så himmelsk godt ut:) hadde eg bare hatt muligheten til å gå ut å ned på butikken for å handle. men eg sitter ennå etter 5dager med hoven fot. I dag er den gul,blå å nesten grønn:D men har klart å gått litt på den:) MEn med krykker helst. I går var Anders her å handlet for meg, angrer jo nå på at han ikke handlet inn ting til en middag da.. men men..
Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på tjue år. Skriver om den spennende reisen jeg har i vente som gravid med mitt og Christophers første barn. Mye av bloggen kommer derfor til å handle om baby, graviditet og alt som hører med. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, trening, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Follow

Annonser

Bloggdesign

hits