LinnThereseDagsland -

Mine drømmedestinasjoner!

  • 20.02.2017 kl. 18:33

Det er kanskje flere enn meg som er skikkelig reisesyke på denne tiden av året? Vel, her i hus blir det nok ingen sydenferie dette året, i hvert fall ikke til sommeren, på grunn av vårt nyeste familiemedlem. Litt enklere å kjøre på tur med en liten baby på noen få måneder enn å måtte styre med fly, hotell og hele den biten. Så sverigetur i bil blir vår sommerferie i år - men det blir nok helt topp det også!

På et senere tidspunkt i livet derimot har jeg bestemt meg for at jeg er nødt til å oppleve enkelte reisemål, og de ser dere under her.


- Mine drømmedestinasjoner -

Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News/REX (4231357h)
Red bush seashore
Red bush seashore, Panjing, Liaoning Province, China - Nov 2014

- Panjin Red Beach China - 

Dette er ei såkalt «rød strand» i Kina, og man skulle tro ei rød strand besto av hav og rød sand - ikke sant? Men neida, på denne stranden finner du ikke et eneste sandkorn! Hele Panjin Red Beach består nemlig av en type sjøgress som vokser opp til våren hvert eneste år, og som er grønt om sommeren men så farges rødt mot høsten. Tenk så sinnsykt eventyrlig å oppleve en elvesafari langs disse kanalene!


Herd of elephants in african savanna at sunset

- Sør Afrika -

Okei, dere har sikkert fått med dere at vi bestilte tur til Sør Afrika i fjor vår, som skulle finne sted i januar i år? Vel, ting gikk så absolutt ikke etter planen, jeg ble jo gravid, og kunne dermed ikke reise så langt. Avbestillingsgebyr hadde jeg betalt for, men den gjaldt ikke ved graviditet. Selv om jeg til og med fikk legeerklæring på at jeg ikke kunne reise med fly så sent i svangerskapet. Uansett - vi skal til Cape Town en eller annen gang, og oppleve dette nydelige landskapet med både hvite sandstrender, blått hav og grønne fjell - for ikke å snakke om alle de majestetiske dyrene.


- Machu Picchu Peru -

"Det gamle fjellet", også kjent som Inkaenes tapte by ligger 2200 meter over havet, og består av rundt 200 ruiner som tidligere var bebodde byggverk, gårdsplasser, palass og templer. Grunnet den unike beliggenheten og de geologiske trekkene ble dette i gamledager brukt som en ferieby i Peru, og det sies også at silhuetten av fjellkjeden bak symboliserer ansiktet til en inka som ser opp mot himmelen. Fascinerende! Peru... En vakker dag kommer vi og besøker deg!


- Lavender fields, Provence France -

Altså, bare se på det her! Lillafargede lavendelbusker så langt øye kan se. Hadde jeg reist på ferie her en gang så hadde jeg helt klart tatt med meg lille Dennis og min kjære Christopher ut for å spise både frokost, lunsj, middag og kveldsmat på lavendelbusk-piknikk hver eneste dag! Tenk noe så romantisk.


- Namib Desert i Sossusvlei Namibia -

Afrikansk natur... Jeg får bare ikke nok! Nå vil jeg besøke en skikkelig ørken; stå på bunnen av verdens største sanddyner og bli påminnet om hvor liten jeg er.. Før jeg selvsagt klatrer til topps og ser utover hele det oransjefargede landskapet. OG ikke minst knipser bilder som en gal.


- Seven Colored Earth of Chamarel, Mauritius -

Mauritius har alltid vært en drømmedestinasjon, men nå har jeg funnet enda en grunn til å besøke paradiset... I Chamarel kan man nemlig besøke et sand-dyne område av vulkansk sand som gjør at sanden lyser opp i hele syv forskjellige farger når det er sol på himmelen! Fargene glitrer i sola og man ser tydelig variasjonene mellom gult, rødt og lilla. Bare se på bildene under her - noe så vakkert!


UYUNI, BOLIVIA - JANUARY 11: Tourists enjoy landscape at the Salar de Uyuni or Uyuni Salt Flat during Day 7 of the 2014 Dakar Rally on January 11, 2014 in Uyuni, Bolivia. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

- Salar de Uyuni, Bolivia -

Velkommen til verdens største saltslette! For 40 000 år siden var dette en stor innsjø, men i dag har vannet tørket ut og etterlatt seg to mindre innsjøer og to digre saltsletter som under regntiden kan bli dekket av flere desimeter dypt vann. På en vindstille solskinnsdag blir dette området som tatt rett ut fra et eventyr. Bare se på disse bildene! Hvorfor har jeg ikke vært her på jeepsafari allerede?


- Kauai, Hawaii -

Trenger jeg å utdype meg? Kauai er Hawaiis nordligste og fjerde største øy, mest kjent som "The Garden Island" med sine store regnskoger og majestetiske kyst. Fy fader her snakker vi drømmedestinasjon. Hadde ikke takket nei til å nyte en kokosnøtt og to her! Slikke sol på formiddagen, for så å pakke sekken og dra på oppdagelsesferd i jungelen på ettermiddagen! Virkelig en drømmereise.


Så ekstremt fargerikt, og ikke minst mye å oppleve. Man får i hvertfall med seg mange flere opplevelser hjem i kofferten om man velger disse litt utradisjonelle reisemålene istedenfor å reise til de typiske sydenplassene i Bulgaria og Tyrkia hvert eneste år.

Fortell meg gjerne hvilke av disse reisemålene du gjerne vil besøke! Eller har du besøkt noen av dem allerede kanskje?

7 Kommentarer

liveterherlig93

20.02.2017 kl. 18:59
mange av disse vil jeg til og:)

Jofrid

20.02.2017 kl. 19:41
Har hawaii og maldivene eg vil oppleva uten barn og disneyland, legoland bl.a. me barn :) me ska på bryllupsreise til maldivene mest sannsynlig (må bare gifta oss fyst) :)

Lilli

20.02.2017 kl. 19:46
Så mange fine steder! :)

siri

20.02.2017 kl. 20:19
Så mange fantastiske bilder<3 Nå ble eg skikkelig gira på å reise:D Planen for meg å Anders dette året er å spare til hus. Turen vi hadde i fjor til Mallorca kan eg leve på lenge kjenner eg. Men drømmer jo om å reise. Plutselig blir det en tur alikevel. :D

mairho

20.02.2017 kl. 21:55
Så utrolig kule destinasjoner! Kunne virkelig tenkt meg å dra til Hawaii, Machu Picchu og Mauritius :-D

Dazzy

21.02.2017 kl. 00:47
Jeg vil så innmari til Hawaii selv!

Liv Hege Schilvold

21.02.2017 kl. 11:24
Utrolig vakre og fargerike destinasjoner du har valgt, kjempe fine! Ville gjerne vært på alle disse stedene selv også, oppleve annen kultur og historie :-)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits