LinnThereseDagsland -

Utstyrsliste: dette trenger du til en baby!

  • 15.02.2017 kl. 20:22

Når man plutselig sitter med positiv graviditetstest i hendene for aller første gang begynner tankene å spinne som en sinnsyk karusell. Rundt og rundt og rundt. Ett av spørsmålene som gjerne dukker opp er «Hva trenger man egentlig til en baby?». Det er ikke så lett å vite når man aldri har hatt barn før, men det er også forskjellig fra barn til barn alt etter hvilket behov hver enkelt har.

Jeg tenkte likevel at jeg kunne hjelpe deg litt i gang med et innlegg med ei fullstendig liste over alt det er lurt å kjøpe før babyen kommer. Selvsagt er det ting du kan kjøpe underveis også, men selv synes jeg i hvertfall det er koselig å ha noe å gjøre i denne altfor lange ventetiden.


Dette trenger du til en vår- eller høstbaby!

Nå tar jeg vår- eller høstbaby som eksempel ettersom det er denne årstiden jeg selv har innstilt meg på. Men sommerbarn trenger gjerne bare litt lettere klær, mens vinterbarn trenger flere ullplagg.

Barnevogn med utstyr

Barnevogn er viktig, og det finnes et enormt utvalg så sett deg gjerne inn i hvilket behov vognen din må dekke. Tenk over hvor du skal trille, hvilket underlag, om den må være liten og nett eller om det er viktigere med stor og god plass til babyen. Husk også at du trenger både sengetøy (laken, pute, pledd, eventuelt vogndyne), stelleveske, vognpose, regntrekk, myggnetting og refleks (om det ikke allerede er sydd på vognen) i tillegg.

Babysete

Babysete kan både kjøpes og leies, men det anbefaler ikke å kjøpe det brukt ettersom du da ikke kan være sikker på at det aldri har vært i en kollisjon. Sikkerhet er viktig! Så bruk god tid på å bestemme deg her også, og sjekk gjerne ulike tester på internett på forhånd. Husk også å sjekke om bilen din har isofix eller ei.

Stelleplass

Jeg skriver stelleplass fordi det er ikke supernødvendig med eget stellebord selv om de aller fleste velger dette. Nå følger det med en god del utstyr rundt en stelleplass og da kan det være lurt og ha et stellebord å kunne oppbevare diverse i. Blant annet trenger du; (i tillegg til selve stellebordet) ei stellematte, salve mot sår hud, bleier, våtservietter eller tørre engangskluter, badebalje, oljer, termometer, neglesaks/neglefil, badehåndkle, myke frottévaskekluter, gjerne bleiebøtte og bomullspinner til å pleie navlen de første 7-10 dagene.

Sprinkelseng/vugge

Sprinkelseng eller vugge, eller gjerne begge deler som barnet kan sove i. Mange velger å ha sprinkelseng på barnerommet og vugge i stuen til sovingen på dagen. Mange har også babyen sovende på sitt eget soverom den første tiden, og da kan det være greit med bed side crib og/eller babynest. I tillegg til det som allerede er nevnt trenger du madrass(er), sengetøy og pledd. Gjerne et par kosebamser og en uro også!

Klær

Av klær må du tenke deg om hvor ofte du vasker klær og hvilke vaskemuligheter du har. Vasker dere sjeldnere klær kan det være lurt å velge antall ut i fra det som står til høyre på skalaen under her. Dette er forresten antall plagg man trenger i hver størrelse.

5-10 stk bodyer med lange armer (og gjerne som ikke trekkes over hodet i de minste størrelsene)

1-2 luer

3-8 stk pysjamaser

3-5 stk bukser

3 par sokker

1-2 gensere

3-6 siklesmekker

ytterklær

pledd

La gjerne et par av bodyene, et par av buksene, minst ei jakke og ei lue være i ull!

Amming

Husk også at det ikke bare er babyen dere må kjøpe inn til. Om du skal amme trenger du også et par gode ammebher, ammeinnlegg, ammesalve, ammeklær og ammepute. I tillegg kan det være greit å ha (spesielt om du ikke får til ammingen, men da trenger du et større antall flasker osv enn jeg har ramset opp her) 2-3 flasker, brystpumpe og en pakke med morsmelkerstatning stående bare i tilfelle.

Kjekt å ha

Dette er ikke livsnødvendig, men absolutt kjekt å ha likevel; vippestol, babygym, bæresele og babynest.

Babynestet over her har jeg sydd til meg selv, men jeg syr gjerne til deg også! Ta kontakt her for å lese mer.


Hvor langt har du kommet med innkjøpene til den lille, og når er termin?

 

13 Kommentarer

Victoria

15.02.2017 kl. 20:24
Såå mye fint :D

liveterherlig93

15.02.2017 kl. 20:26
masse fint:)

krist.in

15.02.2017 kl. 20:28
så nyttig innlegg! Mye å sette seg inn i her merker jeg, hehe !

Caroline

15.02.2017 kl. 20:35
Forsåvidt ferdig, kunne bare trengt litt mer klær og dynetrekk, pluss speil til bilen. Ellers er jeg helt klar til lillegutt kommer! :D bare få alt på plass der det skal være. Har termin 9 april <3

Nina Maria

15.02.2017 kl. 21:01
Terminen min er i følge lege 28.september, så er ikke akkurat begynt med noe stor-innkjøp enda :)

Evelin

15.02.2017 kl. 21:02
så nyttig innlegg :D mye å sette seg inn i her merker jeg :D

Natasha

15.02.2017 kl. 22:48
Ferdig med innkjøp, mangler kun base til bilstolen 😊

Termin 12.mars så 25dager igjen 😊

Jofrid

16.02.2017 kl. 11:12
Kjøpt søskenvogn og litt klær lenger er me ikkje komt :)

siri

16.02.2017 kl. 13:06
tror nok du må doble alt det du har skrevet:) he he:D

Iselin Renée

16.02.2017 kl. 15:59
Fin liste :)

16.02.2017 kl. 19:27
Hvor har du kjøpt den hyllen og de lyseblå boksene? 😊😊

Linn Therese Dagsland

16.02.2017 kl. 19:47
Anonym: De er fra IKEA! :-D

Silje

01.03.2017 kl. 01:30
Husk at små babyer ikke skal ligge på puter! Fikk streng beskjed om at det skulle jeg vente med til han var ca 1,5-2 år

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits