LinnThereseDagsland -

Sjette svangerskapskontroll!

  • 15.02.2017 kl. 16:48

Ettersom det har skjedd en del siden forrige svangerskapskontroll må jeg innrømme at jeg var veldig spent på hvordan det kom til å gå. Spesielt symfyse-fundus målet i og med at det er hele tre uker siden det ble målt sist, men også blodtrykket ettersom det var veldig høyt natt til mandag da vi måtte innom føden.

Alt i alt var egentlig de fleste resultatene bra, i hvertfall til slutt. Blodtrykket måtte måles tre ganger (med noen minutter liggende på benken i mellom for å prøve og få det ned) og etter det tredje forsøket hadde det heldigvis sunket ned til rett under godkjent nivå. På første måling viste undertrykket hele 98!

Ellers ser dere kanskje på skjemaet over her at symfyse-fundusmålene mine har variert ganske mye. Mellom uke 23 og 28 steg det veldig kraftig, og jeg havnet utenfor markert område, men så har det avtatt litt de siste ukene, og nå er jeg faktisk nesten helt nede på gjennomsnittet!

For de av dere som ikke forstår så mye av skjemaet over så er dette altså et skjema som måler hvor stor livmoren er. På den vannrette linjen vises antall uker i svangerskapet mens den loddrette linjen viser hvor mange centimeter lang livmoren er.

Vi fikk pratet mye om amming, og jeg lærte faktisk et par gode grep også! Kjæresten tok bilder underveis så vi skal huske dem til etter at Dennis er kommet til verden også. Ellers fikk jeg beskjed om å ta kontakt med jordmor om jeg fikk hodepine igjen (dersom det hendte på dagtid) eller føden om det oppsto ellers i løpet av døgnet. Dette fordi blodtrykket mitt ligger helt på grensen, så hvis jeg får hodepine er jeg nødt til å få blodtrykket målt.

Nå nærmer deg seg virkelig, og om ei uke skal vi på sykehuset for å hilse på lillegull på ultralyd igjen, og sjekke åpningen!

4 Kommentarer

15.02.2017 kl. 17:24
Så fin babymage du har fått :-)

Jeg er også gravid. Hva pleier ditt blodtrykk normalt å ligge på? Mitt ligger alltid rundt 142/89 og jordmor/lege sier ingenting på det.. Er det svangerskapsforgiftning de er redde for, siden du må ringe med engang hvis du får hodepine igjen?

Har du slitt med mensmurringer i korsryggen i graviditeten? Evnt. fra hvilken uke? :-)

Ha en kjempe fin dag videre! 😄

Linn Therese Dagsland

15.02.2017 kl. 18:13
Anonym: Blodtrykket mitt har ligget rundt 120/75 ganske lenge, men plutselig steg det til 148/89 natt til mandag - så da ble de bekymret for at det kunne være svangerskapsforgiftning ettersom mamma fikk det da hun var gravid - så er stor sjanse for at jeg også får det <3

Nei, det har jeg faktisk ikke! :-O

liveterherlig93

15.02.2017 kl. 18:12
kos:)

Caroline

15.02.2017 kl. 18:57
begynner å nærme seg med stormskritt nå! :D og så fin babymage du har <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits