LinnThereseDagsland -

Jeg har 3 cm åpning!

  • 13.02.2017 kl. 14:38

På selveste morsdagen ble det en tur inn på føden på oss. De siste 2-3 døgnene har jeg nemlig vært ekstremt trøtt - nå snakker vi så trøtt at jeg har sovet rundt 12 timer om natten, og likevel måttet sove i flere timer midt på dagen. Jeg har ikke tenkt så mye mer over det, annet enn at jeg må lytte til kroppen. Men da jeg i tillegg våknet med litt hevelse i fingrene i går morges begynte jeg å tenke meg litt om.

Et par timer senere fikk jeg ikke ringene av, og var nødt til å gå på badet for å gnikke dem av med såpe - da gikk det heldigvis! Utover kvelden kom også en intens hodepine snikende. Jeg tok en paracet, men uten virkning.

En god time etter at paraceten var inntatt hadde jeg fremdeles like intens hodepine, og kanskje til og med enda verre. Vi ble derfor enige om å ringe føden for å høre om dette kunne være svangerskapsforgiftning. Vi ble bedt om å komme inn på kontroll med det samme, og klokken var da blitt hele halv elleve om kvelden.

Først koblet de meg til ctg for å sjekke at babyen hadde det bra. Den ble jeg liggende med i en evighet - faktisk så lenge som en times tid. I starten så alt bra ut, men så steg pulsen til babyen veldig mye. Jeg fikk derfor beskjed om å legge meg ned i steden for å sitte, også hadde jordmor kontaktet legen som skulle komme så fort han kunne.


Her er et lite videoklipp fra da Dennis begynte å hikke under målingene. Haha, det forstyrret lyden av hjertet hans helt, og den jevne dunkingen dere hører på videoen her er hikkingen hans!

I mellomtiden målte hun blodtrykket mitt og pulsen min (samtidig som jeg hele tiden var koblet til ctg-apparatet), og resultatet viste 148/89 i blodtrykk som var litt for høyt. I tillegg var pulsen min på godt over 130 noe som også var for høyt ettersom jeg bare lå i en sofa.

Da klokken passerte halv tolv kom endelig jordmor inn med beskjed om at legen var ledig, og vi ble sendt videre på et annet rom. Der pratet først legen lenge med meg og spurte meg om forskjellige ting før han ba meg legge meg ned for å ta en ultralyd. Den viste igjen at alt var bra med lille, og grunnen til at han hadde hatt litt høy puls var mest sannsynlig bare fordi jeg hadde opplevd noen kynnere mens jeg lå der og/eller at ctg-apparatet hadde fanget opp min puls i tillegg til hans.

Da han fikk vite at slimproppen min hadde gått for fire dager siden ville han også veldig gjerne sjekke åpningen. Jeg gikk derfor inn på toalettet for å kle av meg, og kom tilbake med et lite håndkle som miniskjørt rundt underlivet, haha. Fryktelig sjarmerende! Uansett - det ble tatt innvendig ultralyd for å sjekke åpningen, og den viste at jeg faktisk hadde 3 cm åpning!

Aktiv fødsel er ikke før 4 cm, og man kan gå lenge med 3 cm åpning før det skjer noe mer, men dette betyr altså at fødselen kan starte når som helst. Vi ble derfor sendt hjem med beskjed om å ringe med engang dersom noe endret seg eller jeg plutselig kjente på noe som kunne bety at fødselen var i gang.

Når klokken passerte midnatt utbrøt plutselig legen; «Nå er du 34+0, så dersom fødselen starter nå kommer vi ikke til å prøve å stoppe den. Bare slik at du vet det!» Så utrolig spennende! Jeg fikk uansett beskjed om å ta det med ro på grunn av pulsen og blodtrykket mitt, og fikk en sterkere smertestillende for hodeverken med meg som jeg var nødt til å ta i natt for å få sove.

I dag skal bare kose meg masse her hjemme. Skrive noen innlegg og muligens gjøre en forandring på kjøkkenet - gleder meg til å vise dere resultatet av det! Vi prates senere i dag, da er det tid for ny gravidoppdatering. 

Fortell meg gjerne hvor lenge du gikk med åpning før fødselen startet om du har lignende erfaringer!

9 Kommentarer

liveterherlig93

13.02.2017 kl. 14:43
spennende <3

Camilla

13.02.2017 kl. 14:59
Jeg er usikker på hvor lenge jeg gikk med 3 cm. Hadde hvertfall 3 cm på overtidskontrollen, den tok de 4 dager over termin. Fødselen starter 10 dager over og han var ute 23:36 11 dager over :)

Får krysse fingrene for at Dennis holder seg inne til hvertfall 37+0, så dere slipper å få en prematur baby :)

Stina

13.02.2017 kl. 15:02
Så spennende :-D jeg gjekk med 3cm åpning unda ett døgn, så startet fødselen. Født på Haugesund jeg også, kjempe fin opplevelse og flink jordmor jeg fikk :-D masse lykke til videre, håper alt går bra med dere alle :-)

13.02.2017 kl. 15:16
Tror jeg hadde 2-3 cm i uke 36, fødselen skjedde to uker etterpå, får håpe prinsen din holder seg inne litt til :)

Christine

13.02.2017 kl. 15:39
Huffameg, ekkelt med hovne fingre og hodepine.

Håper han holder seg inne i allefall i 3 uker til, er ikke bare bare å få prematur baby :/

Victoria

13.02.2017 kl. 15:54
Wow, så utrolig spennende! Når noe skjer, så må du ha masse lykke til <3

Anne Marie

13.02.2017 kl. 16:09
Ikke lenge igjen nå! Du får har masse lykke te (sier det nå sånn tilfelle) 🙊 Gud så spennede☺️ Sender masse kjærlighet til dere❤️

siri

13.02.2017 kl. 17:09
Ååååhhhh så spennende:D ja nå kan det skje når som helst<3 Glede meg:D

13.02.2017 kl. 17:55
Hadde tre cm i to mnd, maserier daglig fra uke 30 😂😅 så det kan fremdeles ta goood tid 😂 Hver gang jeg var inne på føden spådde de fødsel, 'men de hadde feil 7ganger 😅

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits