LinnThereseDagsland -

Vi måtte ringe føden i natt!

  • 05.02.2017 kl. 15:52

Sent i går kveld var kjæresten og jeg ute og kjørte tur. Etter å ha sittet i bilen i en liten halvtime kjente jeg at magen strammet seg helt sinnsykt. «Åh, kynnere nå! For et dårlig tidspunkt» utbrøt jeg til kjæresten, uten å tenke noe mer over det. For vanligvis pleier jeg bare å få kynnere et par ganger i døgnet. Etter rundt 20 sekunder da den hadde gitt seg sank jeg skuldrene og lente meg tilbake og trodde alt var over - haha, der tok jeg skrekkelig feil!

En liten stund etter (jeg så ikke på klokken, så vet ikke nøyaktig hvor lenge) kom det enda en. Litt rart, men tenkte ikke så mye over det nå heller. Da den tredje kom derimot (29 minutter etter den første) reagerte jeg! Tre stykker på én dag, det var det veldig sjeldent jeg opplevde - og nå hadde alle tre kommet innen en halvtime. Jeg ba kjæresten notere ned klokkeslettet. Nøyaktig 10 minutter senere kom det enda en. Og deretter en til, 11 minutter etter det.

Nå begynte jeg å få litt småpanikk. Hva var dette? Var det rier i startfasen? Hvorfor kom de så regelmessig, og hva i alle dager skulle jeg gjøre om fødselen plutselig startet nå, over én måned før termin? Tankene spant, og jeg fikk sendt en melding til mamma hvor jeg forklarte hva som skjedde og la deretter til spørsmålet «kan rier i startfasen kjennes som kynnere?».

Hun var usikker, og jeg stilte samme spørsmål i marsgruppen jeg er med i på facebook (ettersom flere der har fødd før og vet hvordan rier starter). Jeg fikk mange svar, og de fleste anbefalte meg å ringe føden med det samme. Enten var det rier, eller så var det kynnere - men sistnevnte kan føre til rier om de kommer så ofte. Ettersom jeg kun er i uke 33 anbefalte de meg å ringe føden å høre hva jeg skulle gjøre. 

Riene/kynnerne fortsatte å komme med omtrent 10 minutters mellomrom hver gang. Jeg pratet masse med kjæresten om hva vi skulle gjøre. Vi satt fremdeles i bilen! Vi ble enige om å vente litt å se om de ble vondere eller kom med mindre mellomrom, og ringe dersom de gjorde det.

De ble ikke vondere, men plutselig kom det en bare fem minutter etter den forrige. Kjæresten fikk fullstendig panikk og dro til seg mobilen min før han slo nummeret til føden med skjelvende fingre. «Hvor langt er hun på vei?», «Blør hun?», «Hvordan kjennes de ut?», «Hvor lenge har det holdt på?», «Øker det i styrke?», «Mest i mage eller rygg?». En hel haug med spørsmål fikk vi fra jordmoren i andre enden. Kjæresten svarte med å si at jeg var 33 uker på vei, ikke visste om jeg blødde siden vi satt i bilen, forklarte at de var ubehagelige og ekle, men ikke direkte vonde. At de hadde holdt på i 1,5 time med omtrent 10 minutters mellomrom hver gang, de øker ikke i styrke og kjennes kun i magen.

Jordmoren ba oss dra hjem og gav klar beskjed om at jeg måtte legge med ned, ikke sitte oppreist (verken i bil eller hjemme). Jeg skulle også ta en paracet og slappe helt av. Dersom det ikke gav seg innen 1-2 timer måtte vi ringe igjen.

Vi kjørte hjem, jeg svelget en paracet og la meg på benken med et pledd over meg. Prøvde så godt jeg kunne å slappe av til tross for at tankene fremdeles gikk på kryss og tvers. «Er virkelig fødselen i gang allerede nå?». Etter at vi hadde kommet hjem kjente jeg enda en, men så gikk det heldigvis nitten minutter til neste - og jeg forsto derfor at det fungerte å slappe av! Etter det kom det en siste én time og ett minutt etter der igjen, før de gav seg helt.

Etter den siste i natt har jeg ikke kjent noenting, og regner derfor med at det bare var modningskynnere. Litt rart at de kom så regelmessig og så mange, spesielt siden jeg vanligvis ikke pleier å kjenne mer enn et par i døgnet. Men alt kjennes altså bra ut nå!

Har du opplevd det samme, og fikk du eventuelt vite hva det var?

10 Kommentarer

Ida Kristine

05.02.2017 kl. 15:59
åå, det må være utrolig spennende når det er så nært!

masse lykke til :D

Linn Therese Dagsland

05.02.2017 kl. 16:00
Ida Kristine: Ja, det er det virkelig! Haha, litt for spennende må jeg innrømme :?-D

Linn Therese Dagsland

05.02.2017 kl. 16:00
Ida Kristine: Tusen takk forresten! <3

liveterherlig93

05.02.2017 kl. 16:11
<3

Linn Therese Dagsland

05.02.2017 kl. 16:12
liveterherlig93:<3

Victoria Larsen

05.02.2017 kl. 17:16
Så utrolig bra det gav seg, men det må ha vært utrolig spennende - så lenge det er veldig nært! Lykke til <3

Jofrid

05.02.2017 kl. 20:00
Hadde det sånn i 14 dager før Celine kom. Eg blei og sendt hjem med rier hvert 3 min som aldri ga seg så stå på ditt når det gjelder føden :)

cathri

05.02.2017 kl. 20:18
Har opplevd det samme, fikk beskjed om å holde meg i ro og at det kom til å skje før tiden. Jeg endte opp med å gå på overtid. Men uansett lykke til :)

Marianne

06.02.2017 kl. 18:34
Hørres ut som modningsrier 😄 de kommer nok flere ganger i løpet av dagene som kommer. Hadde det utroooolig mye! Og det var verst når jeg var på ikea ei uke før termin 🙈 ble kjørt rundt i ei handlevogn 😅 var redd jeg kom til å føde der, men det ga seg så lenge jeg var i ro.

Masse lykke til!

Christina Larsen

07.02.2017 kl. 23:30
Oi så spennende! Lykke til med graviditeten :-)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits