LinnThereseDagsland -

Gravidoppdatering: uke 33

  • 30.01.2017 kl. 17:55

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 33, og er med andre ord 32 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 59 dager igjen!

Babyen er så stor som: En durian - denne frukten skal visstnok være en asiatisk frukt som er kjent for lukten sin. Ikke vet jeg, for jeg har aldri hørt om den før, men om den er 40 centimeter og lang og veier rundt to kilo, stemmer det på en prikk! Lille Dennis veier nemlig 1,98 kilo i starten av uken og 2,15 kilo i slutten av uken, og er som nevnt 40 centimeter fra hodet til føttene.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Så absolutt! Her en kvelden da vi la oss var han faktisk helt sinnsykt aktiv. Holdt på i nærmere en halvtime og sparket fra seg med all sin styrke. Det gikk maks 4-5 sekunder mellom hvert spark, og bare det at han hadde krefter til å holde på så lenge synes jeg er et under.

Etter at han hadde holdt på slik i noen minutter spurte jeg Christopher om han ville kjenne. Det ville han helt klart svarte han, før ha la hånden på magen min. Han ble skikkelig overrasket over hvor hardt han sparket, og etterhvert koste han seg masse med denne opplevelsen. Han «svarte» nemlig Dennis ved å dytte tilbake etter at han hadde sparket fra seg, og på den måten kommuniserte de. Det var så spesielt! Christopher fortalte at han lærte Dennis morsealfabetet, og «oversatte» hva de pratet om til meg, haha. Et veldig fint og spesielt øyeblikk som både Christopher og jeg kommer til å huske lenge!

Innkjøp: Det må være romperen og langluen han fikk av oldemoren sin!

Utstyr: Kopiert fra forrige uke, haha; adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen, babycall, noen ammesingletter og en myk kosedress som jeg skal ha med meg på barsel. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig. Jeg har kjøpt to ammesingletter og kosedressen til fødebagen! Så de to tingene kan allerede krysses ut. Resten tar jeg litt etterhvert!

Ukens cravings: Sjokolademelk!!!

Plager: Kvalme og oppkast - jepp, det sitter i fremdeles! Et bekken som blir vondere og vondere for hver uke og en del halsbrann. Ellers har jeg det egentlig ganske bra!

Kjønn på babyen: Det er en liten gutt.

Hvordan sover du om natten: Våkner noen ganger for å gå på do. Ellers snur jeg meg ganske ofte fordi bekkenet gjør vondt, men sett bort i fra det så sover jeg egentlig ganske bra. Selv om jeg våkner ti tusen ganger er det sjeldent det påvirker energinivået mitt i løpet av dagen. Ellers har jeg begynt å sove litt ekstra på dagen inni mellom også!

Fødselsforventninger: Mange tanker rundt fødselen for tiden, men ingen som skremmer eller bekymrer meg noe særlig. Jeg gleder meg mest til denne opplevelsen, og er spent på hvordan kroppen min kommer til å takle det hele. Tar resten som det kommer! Så lenge jeg klarer å stole på at jordmødrene vet hva de holder på med, at vi er i gode hender og at kroppen min vet hva den driver med - så tror jeg egentlig det meste er gjort!

Humør: Humøret er braaa, i følge meg selv! Snur kanskje litt fort mellom glede, tristhet, latter og sinne - men alt i alt synes jeg egentlig at jeg klarer meg bra jeg.

Neste kontroll: Neste kontroll er ikke før den 15. februar! Wæ, lenge til, men ettersom alt ser veldig bra ut med både meg og lille er det ingen grunn til å ha en ekstra kontroll før den tid. Det blir da hos jordmor forresten, også skal jeg på sykehuset uken etter for vekstestimering av mini (det vil si; måle hvor stor han er).

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

13 Kommentarer

liveterherlig93

30.01.2017 kl. 18:06
går fort nå:)

Linn Therese Dagsland

30.01.2017 kl. 18:07
liveterherlig93: Ja, det gjør det virkelig :-D

Emilie

30.01.2017 kl. 18:12
Så stor den er blitt ! ikke lenge igjen nå :) artig å følge med uke for uke. Håper den siste tiden blir veldig fin for deg <3

Linn Therese Dagsland

30.01.2017 kl. 18:27
Emilie: Ja, både Dennis og magen vokser i rekordfart nå! <3 Så gøy at du liker disse oppdateringene, og tusen takk for fin kommentar :-D

Jofrid

30.01.2017 kl. 18:16
Føle det går drit seint for meg :/ men ska på ul på torsdag så håpe på å få vita kjønn :)

Linn Therese Dagsland

30.01.2017 kl. 18:26
Jofrid: Bare vent, plutselig rase tidå avgårde! Sjøl merka et at det gikk mye fortere itte eg va forbi 12-ukers grenså, men så forsvant tidå heilt fra uke 16 :?-D Lykke til på ultralyd! <3

- Benedikte

30.01.2017 kl. 18:26
Spennende :-) Liker disse innleggene!

Linn Therese Dagsland

30.01.2017 kl. 18:28
Benedikte: Så utrolig koselig å høre!! <3

Pernille

30.01.2017 kl. 19:20
Flott innlegg og utrolig fine bilder av dere <3

Karoline

30.01.2017 kl. 21:07
De begynner virkelig å vokse seg godt til nå! Skjønner ikke hvordan det skal. Bli plass til 2 kg til og 10 cm :o

Måtte le litt av ukens cravings, for min er akkurst det samme 🙈

AnnaMyklebust

30.01.2017 kl. 23:18
Så koselig innlegg og bilder :-) Masse lykke til med den lille :-)

Laura og Barabara

31.01.2017 kl. 10:08
Masse lykke til videre med svangerskapet, og lykke til med reisen som foreldre! :)

Merethe Susanne

01.02.2017 kl. 13:47
Så flotte dere er, å så lykkelig dere ser ut! <3 blir så glad inni meg av å se på bildene dine som bare stråler av kjærlighet!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits