LinnThereseDagsland -

I fødebagen min!

  • 25.01.2017 kl. 20:05

Nå har jeg endelig pakket fødebagen ferdig! I går kjøpte jeg det aller siste jeg trengte, så nå er altså alt vi skal ha med oss til fødselen og barseltiden på sykehuset pakket i bager. Jeg brukte stelleveska mi til å pakke det vi skal ha med til selve fødselen, og så en egen bag med alt til barseltiden. På den måten slipper vi å måtte rote gjennom alt av klær til barseltiden bare for å finne en sjokolade når riene står på som verst.


- til fødestuen -

Til fødestuen har jeg pakket ei flaske powerade, ei flaske iste, to new energi sjokolader og en pakke mariekjeks til påfyll av energi. Jeg har også pakket ned kamera, ekstra linse, kamerastativ, fjernkontroll til kamera og ekstra batteri. En lipsyl og et par sandaler jeg enkelt kan trø inn og ut av har også funnet veien oppi bagen. I tillegg har jeg helsekortet, fødselsbrev og meldingsliste! Sistnevnte har jeg skrevet ned alle som skal få sms når Dennis er født, haha, bare sånn at jeg ikke skal glemme noen i all lykkerusen.

Til pappan har jeg pakket med et donald blad ettersom en fødsel gjerne kan ta litt tid, ei stor flaske coca cola, ei flaske iste og en boks med energidrikk. I tillegg har jeg lagt litt kontanter i fødebagen slik at han kan kjøpe seg noe mat nede i kiosken på sykehuset. Helt til slutt, bare sånn i tilfelle fødselen tar en evighet har jeg også pakket med en ren bokser og en ren singlet.


- til mamma -

Og så over til barselbagen! Der har jeg pakket en myk og behagelig joggedress, to amme-singleter og to amme-bher. To behagelige truser har jeg også pakket med. Kommer nok til å bruke sykehustrusene under oppholdet, men jeg må jo ha noe på meg på hjemveien, også har jeg ei ekstra bare for sikkerhetsskyld. Et par tykke og varme sokker i tillegg til verdens beste tøfler får også være med!

Til ammingen har jeg pakket med tre par engangsammeinnlegg. Usikker på om vi får dette på sykehuset eller ei, derfor har jeg pakket med tre par også får samboer ta med seg flere om vi ikke får det på sykehuset. Et par ullinnlegg har jeg også pakket med meg. I tillegg til denne ammesalven fra lykkelig som liten som jeg har hørt supermasse godt om!

Hårføner ettersom dette skal lindre dersom jeg må sy. En rull med deilig, mykt lambi-dopapir. Papiret de har på sykehuset føles nemlig som sandpapir når man har fødd. Sminkevesken min blir med, sammen med såpe, shampo, balsam og en god body lotion. Tannkost, tannkrem, deodorant og ett bind - til hjemturen ettersom jeg vet man får store bleielignende bind på sykehuset.


- teknisk -

Er man blogger så er man blogger. Kamera blir selvsagt med fordi jeg ønsker å knipse ti tusen bilder av den vakre prinsen som jeg har lengtet etter å få se i ni lange måneder, og når han sover vil jeg gjerne bruke litt tid på å oppdatere dere. Derfor har jeg pakket med både mac, maclader, kortleser og selvsagt mobil + mobillader.


- til lille -

En body, ei bukse, en heldress, ei lue og et par sokker til oppholdet på sykehuset. Her vet jeg at vi kan få låne klær av sykehuset men ettersom de er både utvasket og helt nøytrale ønsker jeg å ha med to sett søte, myke og helt nye babyklær jeg kan pakke Dennis inn i. Om han likevel skulle gulpet ut disse to settene får jeg heller låne resten av sykehuset. I tillegg har jeg også pakket med to gulpekluter - det kan være greit å ha både til hjemturen og bare i tilfelle.

Pleddet over her er kun et midlertidig valg ettersom det vi egentlig skal ha med til han ligger hjemme hos mamma. Det har hun strikket og er i ull! Godt å ha rundt seg både under oppholdet på sykehuset og ikke minst i bilstolen på hjemreisen. Kosen hans har jeg selvsagt med! Jeg har også pakket med en smokk bare i tilfelle han skulle ha et stort sugebehov slik noen nyfødte har, men tviler på jeg kommer til å introdusere han for smokk før han er et par uker gammel.

Til hjemreisen har jeg funnet frem en myk og hvit body, ei hvit sparkebukse med elefanter på, ei nydelige blå jakke som oldemoren hans har strikket til han, ei blå lue og et par blå sokker/tøfler. Jeg har også pakket med et par hvite votter som jeg kommer til å ta på hendene hans dersom det er veldig kaldt den dagen.


Ellers skal mamma kjøre oss hjem fra sykehuset, så hun tar med seg bilstolen når hun kommer for å hente oss. Også er det selvsagt verdens kjekkeste kommende pappa som skal bære bagene den store dagen - så han måtte jo få prøvebære dem i dag han også.

Så, det var det jeg har pakket med til både fødselen og barseltiden i etterkant. Nå bor vi bare fem minutter fra sykehuset, og kjæresten kommer jo til å sove hjemme så det er null stress å be han om å ta med noe om jeg finner ut at det er noe jeg savner. Ellers må dere gjerne komme med tips dersom dere ser noe viktig jeg mangler!

Hva synes du om innholdet i fødebagen min?

23 Kommentarer

Karoline

25.01.2017 kl. 21:09
Hei hvor det går!

kjenner jeg ligger litt mer på latsiden enn deg 🙈 Må nok hive meg rundt og bestille og kjøpe inn ting, og kanskje begynne å tenke litt frem:p trossalt termin bare en dag etter deg, og ligger laangt bak med ting som trengs !

Når vi snakker om ting som trengs, fine amme bh-er! ) hvor er de fra ?:)

Linn Therese Dagsland

25.01.2017 kl. 22:05
Karoline: Haha, kan nok være en kombinasjon av dét og at jeg kanskje er litt tidlig ute også :-P Uansett så kan det være godt å få det gjort, for fødselen nærmer seg faktisk med stormskritt, og vi har ikke mange ukene igjen før vi sitter med hver vårt lille mirakel i armene.

Amme bhene kjøpte jeg på glammom.no - og jeg er superfornøyd! De har et stort utvalg av både ammebher og størrelser, og så er de jo veldig fine også :-D Storfornøyd.

Serine eikjeland

25.01.2017 kl. 21:15
Ta med deg varme sokkar!!! E heilt forferdelig kaldt på det sykehusgolvet 😳 Å ei ekstra joggeboksa, eg og tok bare me meg ei, å når renselsen akkurat va begynt følte eg at den bokså eg hadde på meg lokta heilt forferdelig siden du blør så masse, så min måtte fint him å henta ei joggeboksa te 🙈

Linn Therese Dagsland

25.01.2017 kl. 22:07
Serine eikjeland: Ja, varme sokker er allerede pakket! Hihi, tusen takk for tips - kanskje eg ska ta med meg to par sokker også, bare for sikkerhetsskyld, hehe. Og takk for tips med to joggebukser - da skal jeg finne frem enda ei! :-D
Klem! <3

Victoria Larsen

25.01.2017 kl. 21:26
Så nyttig innlegg for senere! :)

Linn Therese Dagsland

25.01.2017 kl. 22:08
Victoria Larsen: Så kjekt å høre, fine du <3 Håper du plukket med deg noen gode tips, og god onsdagskveld videre!

25.01.2017 kl. 22:15
Dette var et nyttig innlegg :) Du er så sinnsykt flink til å skrive, og det er spessielt kjekt å lese innleggene dine som har med baby å gjøre. Spessielt siden jeg er gravid selv, og har termin bare noen uker etter deg, også med en prins i magen <3

Jeg bor også i Haugesund og er på samme alder som deg! Så denne bloggen elsker jeg og følge med på, kjenner meg igjen i mye :) Her har jeg mange gode tips til når jeg selv skal pakke fødebagen osv. Tenk at snart sitter vi med babyene våre i armene!

Lykke til videre :) Stå på! Du er knallgod med bloggen! klem

Linn Therese Dagsland

25.01.2017 kl. 22:17
Anonym: Åå, for en flott kommentar! Tusen hjertelig takk for gode ord, snille du <3 Og gratulerer med graviditeten - selv om du allerede er et godt stykke på vei. Kjekt at du liker å følge med på innleggene mine, så vil jeg ønske deg masse lykke til med resten av graviditeten og ikke minst fødselen.

Stoooor klem! <3

Vibeke

25.01.2017 kl. 22:18
Det holder ikke med en dorull :)

Linn Therese Dagsland

25.01.2017 kl. 22:20
Vibeke: Hehe, da får jeg be samboer ta med seg en til når han kommer på besøk om jeg ser at jeg begynner å gå tom! :-D Takk for tips <3

Karoline

25.01.2017 kl. 22:56
Har vært innpå glammom å sitt flere ganger ! De har mange fine! :) men selvfølgelig så har de ikke noen av de litt finere typene i min str :( sååå typisk!

Så nå leter jeg desperat etter andre sider , uten st de koster flesk:o

Det er helt sant, ikke lenge før de kommer nå! Gleder meg til å endelig få hun i armene !!

25.01.2017 kl. 23:07
For ett ordensmenneske du er . Flott liste og fine bilder . Gleder meg til å følge deg visere 😊

25.01.2017 kl. 23:20
Kjøp deg druesukkertabletter på helsekost just in case du blir kvalmen eller har lite matlyst under fødselen, veldig god energi boost! Jeg mista totalt matlyst under fødselen, men siden jeg hadde de med meg fikk jeg likevel i meg energi som var nyttig for kroppen 👏🏼 Var veldig gode å ha etter fødsel og, da det tok tid før matlysten var helt tilbake :) lykke til ❤️

NyMamma

26.01.2017 kl. 00:07
Pakk noen energibarer /nøtter o.l til barnefar! Hos oss startet fødselen om natten og i syv-tiden om morgenen var mannen utslitt og kiosken stengt. Så takket være energibarer fikk han i seg litt mat! Ikke at jeg hadde latt han forlate fødestua heller, han fikk nesten ikke lov til å å gå på do 😊

I

26.01.2017 kl. 08:08
Papiret på sykehuset er slik fordi det ikke skal løses opp i eventuelle rifter osv! -anbefaler å bruke det. Du klarer ikke tørke deg normalt heller, bare patte det tørt:)

Celine

26.01.2017 kl. 10:08
Når jeg fødte for to år siden, fikk jeg beskjed om å pakke sykehus truser som vi får kjøpt på apoteket for at de skulle spare penger. Dette var på SuS.

26.01.2017 kl. 10:13
Hjemreiseantrekk til deg selv?

Tonje Benedicte

26.01.2017 kl. 13:45
anbefaller å ta med en del klær til den lille. vi måtte bli noen ekstra dager og da hadde jeg litt lite, man får jo selvsagt fra sykehuset men er jeg synest det var mye koseligere å ha på klær jeg selv hadde kjøpt inn :) også angrer jeg på at jeg ikke tok med meg en ordentlig pysj eller noe ligg ¨stort¨til meg selv som jeg kunne sove med. :) masse lykke til!! kjempe gøy å følge med på bloggen din, nesten litt sånn at jeg har lyst på en til ;)

Emilie

26.01.2017 kl. 14:14
Gikk det fint hos jordmor på onsdag? Hadde symfysemålet stabilisert seg?

Linn Therese Dagsland

26.01.2017 kl. 16:22
Emilie: Så gøy at du følger med! Ja, det gikk veldig bra - og nå er jeg innenfor normalområdet igjen, så det var nok bare lille som hadde en kraftig vokseperiode under forrige måling <3

Amalie

26.01.2017 kl. 19:11
Åhh! Kjenner jeg gleder meg til å pakke fødebaggen når jeg ser dette innlegget🙊 Har selv termin i begynnelsen av Mai🙌🏼

Jofrid

26.01.2017 kl. 20:15
Veldig bra hadde mye lignande men trengte ikkje noe av det som skulle være med på fødestua siden eg ikkje rakk den. Vil anbefala bambus innlegg istedenfor engangsinnlegg btw syntes dei var mye mer behagelig å gå me :)

30.01.2017 kl. 00:39
Det er ikke nett på barsel bare så du vett det :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits