LinnThereseDagsland -

Spicy kyllingpizza på 1-2-3

  • 25.01.2017 kl. 16:24

Mm, er det noe jeg aldri kommer til å bli lei av så er det definitivt pizza. Samme om den er fra pizzabakeren, pakket i ei pappeske fra frysedisken eller om den er hjemmelaget - pizza er digg uansett. Nå skal jeg innrømme at jeg har jukset litt med bunnen, den er nemlig peppes sin 1-2-3 pizzabunn. Men den smaker himmelsk uansett! Absolutt noe som bør prøves til middag enten i kveld eller til helgen.


Du trenger:

Pizzabunn (enten om den er ferdigkjøpt eller om du lager den fra bunn av), 400 gram kylling, 1 boks med hakkede tomater med hvitløk, 1 ss tomatpuré, 1 rød chili, en halv boks créme fraiche, 2 ss matolje, en halv boks mais, en håndfull ruccolasalat, 4 ss grønn pesto


Slik gjør du:

Start med å skru på stekeovnen (dette glemmer jeg alltid selv, også må jeg stå å vente på at ovnen skal bli varm når pizzaen egentlig er klar, haha, så gjør dette nå!) 225 grader. Legg bakepapir på et stekebrett, og smør så 2 ss matolje utover bakepapiret. Om pizzaen får ligge å steke i matolje vil nemlig både bunn og kanter bli ekstra sprø og supergode. Fordel så deigen godt utover brettet.

Hell boksen med hakkede tomater i en gryte sammen med tomatpuréen, créme fraiche og finhakket chili. Min chili er faktisk egendyrket fra kjøkkenhagen min, men du kan fint bruke kjøpte fra butikken også. Gi det hele et lett oppkok før du moser alt godt sammen med en stavmikser.

Nå er tomatsausen klar! Smør sausen godt utover pizzabunnen, fordel så 4 ss grønn pesto utover deigen og ost over der igjen.

Skjær kyllingen opp i terninger og stek dem lett i stekepanne før du fordeler terningene over pizzaen. Topp med en halv boks mais (på min er det kun halve pizzaen som blir dekket av pesto og mais ettersom min kjære ikke liker dette) og 200 gram revet ost.

Pizzaen er nå klar til steking! Stek den i 15-20 minutter - alt etter hvor varm stekeovn du har. Når osten begynner å bli gyllen er den klar, så husk å følge med mot slutten! Topp pizzaen med ruccolasalat (og gjerne litt chili eller cherrytomater om du liker det) før servering.

Håper det smaker! Tror du at du hadde likt denne pizzaen?

7 Kommentarer

Sarah

25.01.2017 kl. 16:36
Så gott med pizza :)

Laila Marina

25.01.2017 kl. 16:42
Så kjempe godt ut! Tror jeg skal prøve ut denne oppskriften :)

liveterherlig93

25.01.2017 kl. 17:18
så god ut:)

Christine

25.01.2017 kl. 17:59
Nam nam! Elsker pizza, kunne spist det hver dag. Bor dessverre med en som ikke er så glad i pizza :( (ER DET MULIG!!??)

Victoria Larsen

25.01.2017 kl. 18:16
Ser kjempe godt ut! Denne må jeg prøve ut en dag :D

mairho

25.01.2017 kl. 19:42
Åååh nam, denne må jeg lagre til senere :-D

Lisa Malene

25.01.2017 kl. 21:16
Tror jeg hadde likt denne pizzaen ja! Jeg må bli flinkere til å laqe pizzasausen selv altså, det er jo såå mye bedre og så enkelt tydeligvis! Er flink til å bake surdeigsbunn selv da. :) Jeg burde prøve denne. Den så god ut. :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits