LinnThereseDagsland -

Mine aller første graviditetssymptomer!

  • 22.01.2017 kl. 13:25

Nå hopper jeg et stort steg tilbake her, men etter forespørsel fra en leser fant jeg plutselig ut at jeg aldri har publisert mine første svangerskapssymptomer, og det må jeg jo gjøre noe med! Kommentaren jeg fikk i dag morges:

Jeg har lest bloggen din siden før du ble gravid. Jeg har også kommentert tidligere men brukt mitt ekte navn og link til bloggen min. Men siden jeg fikk positiv test I DAG velger jeg å være anonym nå. Jeg har i perioder vært uten nett og derfor ikke fått lest bloggen din hver dag, så det er mulig du har skrevet dette før, men kunne du lagd ett innlegg der du skriver om dine første gravid-symptomer? :)

Ønsker deg masse lykke til med resten av svangerskapet og fødsel! Gleder meg til å følge deg videre! Ellers takker jeg for tips til gravidfoto! De tipsene skal hvert fall jeg ta med meg videre nå :D

Først og fremst, gratulerer så masse med graviditeten! Tenk at du bærer på et bittelite mirakel i magen din - så utrolig spennende. Og tusen takk for både en fin kommentar og tips til innlegg!


Mine første graviditetssymptomer

- drømte at jeg fikk barn -

Natt til 16.juli var jeg gravid i uke fire (jeg visste ikke på dette tidspunktet at jeg var gravid), og drømte faktisk den natten at jeg hadde fødd et barn. Ettersom jeg synes det er supergøy med drømmetolkning søkte jeg det selvsagt opp, og da sto det at jeg burde ta en graviditetstest. Wæ! Så spennende, vi hadde jo prøvd å få barn lenge, så jeg skal innrømme at jeg ble veldig gira samtidig som jeg ikke turde å håpe på for mye.

- neseblod -

To dager etter, som va den morgenen jeg skulle ta graviditetstesten, våknet jeg av at jeg blødde neseblod. Blodet rant rett og slett bare ut på puten min. Etter et raskt googlesøk fant jeg ut at også dette er et graviditetssymptom ettersom blodemengden øker en del når man er gravid, og dette gjør det lettere å plutselig begynne og blø neseblod.

- ingen mens og positiv graviditetstest -

Ettersom vi hadde brukt altfor mye penger på graviditetstester som viste seg å være negative tidligere ble vi enige om at jeg ikke skulle sjekke før menstruasjonen uteble. Så da jeg ikke begynte å blø på mandagen (som jeg egentlig skulle) tok jeg testen tirsdag morgen. Der lyste det «gravid 1-2».

- tisset ofte -

Hormonene i kroppen gjør musklene slappere, som for eksempel blæren, dette fører til at den ikke klarer å holde på like mye væske lenger. Noe som igjen fører til at man tisser oftere. Dette skjedde også i mitt tilfelle, og jeg merket det ganske tidlig. Bare et par dager etter positiv test.

- veldig trøtt -

Brått ble jeg veldig mye trøttere og kunne sove både en og to powernaper i løpet av dagen. Kroppen bruker mye energi på å skape et menneske, og denne energien tar den selvsagt fra dine lagre. Ikke rart man føler seg som en zombie gjennom hele graviditeten, haha!

- tett i nesen - 

Ikke vet jeg hvorfor man kan bli dét når man er gravid, men jeg fikk altså dette symptomet supertidlig. Allerede rundt uke fem, og har vel egentlig slitt med det med jevne mellomrom gjennom hele svangerskapet.

- kvalme -

Kvalmen kom i svangerskapsuke 6, men første gang jeg kastet opp var jeg 6+4. Haha, husker hvor møkk lei jeg var bare etter noen dager. Jeg var kvalm så og si hele døgnet, og det eneste som kunne fjerne kvalmen var å spise! Så det ble masse spising, spying og tårer de ukene der. Tror jeg kan være glad for at jeg ikke visste at dette kom til å henge med resten av svangerskapet også. Jeg hadde nemlig nedtelling til 12 uker kun fordi det er da kvalmen vanligvis gir seg. Men ikke hos meg nei, haha, heldigvis har jeg på en eller annen merkelig måte blitt vandt til å spy flere ganger i uken, og det plager meg ikke like mye nå lenger.

Så, det var mine første graviditetssymptomer, og da jeg skulle skrive dette innlegget skal jeg være så ærlig å si at jeg nesten ikke husket noenting av det. Heldigvis hadde jeg skrevet alt ned i svangerskapsdagboken. Det råder jeg deg til å gjøre også - for det er rart hvor fort man glemmer slike ting!

Fortell meg gjerne om dine første graviditetssymptomer!

4 Kommentarer

liveterherlig93

22.01.2017 kl. 13:48
<3 <3

Victoria Larsen

22.01.2017 kl. 13:50
Har ingen erfaring, men det er veldig spennende å lese dine erfaringer :)

Iselin Renée

22.01.2017 kl. 14:57
Gratulerer :)

Caroline

23.01.2017 kl. 12:18
her var det uteblitt mensen og tretthet! Etterhvert kom ømme pupper. Var ganske så heldig med de 12 første ukene mine! :) kunne bli kvalm hvis jeg ikke spiste, men da passet jeg på å spise før jeg ble sulten :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits