LinnThereseDagsland -

En kropp full av strekkmerker!

  • 19.01.2017 kl. 13:42

Den perioden jeg står og ser på meg selv i speilet hver kveld før jeg skal legge meg - og hver morgen etter at jeg står opp - blir lenger og lenger for hver dag som går. Det tok lang tid før det første strekkmerket dukket opp på kroppen min. Faktisk så lang tid at jeg trodde jeg var en av de få som skulle være så heldig å slippe unna. Men der tok jeg veldig feil! Plutselig oppdaget jeg at undersiden av puppene mine var fulle av dem, og etter det har disse merkene spredd seg over kroppen min som ild i tørt gress.

Nå har jeg strekkmerker på puppene, hoftene, rumpa, innsiden av lårene, fremsiden av lårene og faktisk også noen på magen. Sistnevnte var det jeg gruet meg aller mest til, og nå har de kommet.

Jeg ble skikkelig lei meg da jeg så gjennom bildene jeg tok i dag. Det eneste jeg klarer å se er massevis av strekkmerker formet som en gravid kvinnekropp. Å legge ut bildet over her krevde så ekstremt mye av meg. Jeg har så lyst til å redigere bort merkene, men hvorfor i alle dager skal jeg det!? Dette er slik jeg er. Det er dette graviditeten gjør med kroppen min. Hele 85 % av alle gravide kvinner får strekkmerker, så hvorfor ser og hører vi ikke mer om det?

I magasiner og babyblader viser de alltid bilde av de få gravide som ikke har fått et eneste strekkmerke, og det får oss andre til å føle oss som unormale og stygge i forhold. Nå synes jeg det er på tide å spre både gravid- og mammabilder av oss andre også. Vi som har strekkmerker!

Jeg starter med å dele dette bildet av meg, og så vil jeg gjerne utfordre deg til å gjøre det samme! Enten det er på instagram, facebook eller om du selv har blogg. Del gjerne et bilde og legg igjen linken i kommentarfeltet under her. Jeg har så lyst til å se mange flotte, gravide- og mammakropper med strekkmerker!

18 Kommentarer

ingagilberg.blogg.no

19.01.2017 kl. 13:45
Helt normalt for en kropp som er i endring, både når man blir gravid og når man vokser i ungdommen. Flott er du! :-)

liveterherlig93

19.01.2017 kl. 13:57
<3

Maja E V Olsen

19.01.2017 kl. 14:19
Så tøff og flott du er! Nå har ikke jeg vært gravid ennå selv, men strekkmerker har jeg og flere skal det nok bli ;) Husker godt sjokket jeg fikk da jeg oppdaget mitt første strekkmerke, men det er jo helt naturlig. Supert at du skriver om dette. Og lykke til med resten av graviditeten :)

- Benedikte

19.01.2017 kl. 14:42
Herregud så fin du er gravid!! Ellers og altså :-) men je la ikke merke til strekkmerkene før du nevnte det. Og det er helt normalt. Jeg har selv en del strekkmerker, men det er ikke pga graviditet. Jeg skjemmes ikke. Tigerstripene mine.

Victoria Larsen

19.01.2017 kl. 15:10
Du er så flott og utrolig tøff uansett! Utrolig bra av deg å ta opp dette viktige temaet. Det er sant det der med gravide kvinner i blader.. Det er helt utrolig og det er jo ikke rart at da andre blir påvirket av det. Jeg har selv strekkmerker, uten å være gravid - og det stortrives jeg med! Jeg elsker det, fordi det er meg! Stå på - du er kjempe flott! <3 Jeg ønsker deg en fin torsdag :-)

Alexandra Emilie

19.01.2017 kl. 19:02
du ser jo helt fantastisk ut<3

Elisabeth

19.01.2017 kl. 19:30
Tror det finnes en behandling mot det som heter dermapen

Anonym

19.01.2017 kl. 19:33
Bær strekkmerkene med stolthet! Slet med det selv når jeg såg strekkmerkene begynte å vise seg da jeg alltid har vært veltrent og slank..

nå 20kg senere og 33 uker på vei kunne jeg ikke vært mer stolt av kroppen og strekkmerkene mine, de forteller en historie av hva kroppen vår går gjennom et svamgerskap! ❤

Sara Eleanor

19.01.2017 kl. 20:17
Gjorde det samme nylig, på instagram, men teksten var ikke like oppmuntrende som din. I fjor på denne tiden veide jeg 38 kilo. Jeg var kjempe syk. I dag veier jeg 76 kilo, og i mars får jeg en liten gutt. Forandringen kroppen min har gått igjennom er ENORM, og strekkmerkene er der for å minne meg på det. Ingen på magen enda, men de kommer nok, de også. Jeg har mest på hoftene, rumpa, og baksiden av lårene, men også puppene er preget - de har i tillegg sunket en god del cm

Jeanette

19.01.2017 kl. 21:21
Du ser fantastisk ut og så gin mage :-)

Oddbjørg

19.01.2017 kl. 21:29
Så pen og tøff du er!

Ta gjerne en tur innom bloggen min!<33

Cathrine Flåtten

19.01.2017 kl. 23:52
Det er veldig bra at du er stolt over strekkmerkene, og at du oppfordrer andre slik du gjør. Jeg dessverre syntes ikke det er så flott. Jeg liker at andre viser at de er menneskelige, ekte og ikke retusjerer bilder etc - men selv ville jeg aldri lagt ut bilder av de få strekkmerkene jeg fikk av graviditeten. Jeg var ganske heldig, fikk på innsiden av lårene som nesten ikke syntes og et par på hver side kroppen på hoftene. Men, jeg liker ikke bilder av de.

Laila Marina

20.01.2017 kl. 00:19
Så flott du er, og ikke minst tøff :)

Tina

20.01.2017 kl. 06:02
Hver du stolt av "arrene" du skal bære for resten av livet, for det er din lykke som har laget dem :D

20.01.2017 kl. 07:28
Du har FÅ i forhold til meg, jeg har mange på hofter og fremme på magen. Men vet du hva? Jeg bryr meg ikke, min kjæreste bryr seg ikke. Jeg tenker ikke over dem lengre og er helt ok med at de er der. Det er helt naturlig og viser bare hva kroppen min har gått igjennom, et svangerskap :) Jeg synes jeg ser bra ut til tross merkene! Ooooog jeg synes du ser smashing ut og jeg digger deg! Veldig tøft av deg å legge ut et slikt innlegg, så får flere se at det er heeelt normalt :-)

Martine Bruun

20.01.2017 kl. 08:49
Du er like flott med eller uten strekkmerker. Tøft av deg å likevel dele bildet og følelsene rundt det! Du kommer til å bli en flott mamma :)

Ayla

20.01.2017 kl. 23:45
Du er fin som du er♡ det som gjør bloggen din spesiell er at du er deg selv😊

Wilmacg

26.01.2017 kl. 21:13
Det var utrolig fint skrevet, du er skikkelig tøff som også legger du dette bildet og forteller hvordan dette får deg til å føle :) <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits