LinnThereseDagsland -

Jeg er frustrert og møkk-lei!

  • 10.01.2017 kl. 14:14

Forbanna, helsikkens møkkadritt! Beklager ordbruken, men nå er jeg bare så sinnsykt lei! Jeg er så lei av å være kvalm hver eneste dag. Jeg er så lei av å kaste opp med engang jeg ikke har mat i magen. Og jeg er så lei av å ikke kunne leve normalt, akkurat som jeg selv ønsker. Jeg er lei av å være gravid - rett og slett.

I dag var det, som dere sikkert har fått med dere, tid for å ta glukosebelastning igjen, for å sjekke om jeg har fått svangerskapsdiabetes. Jeg tok den i oktober også, og den gang viste den negativ. Men ettersom jordmor ikke finner ut av hvorfor symfyse-fundus målet mitt øker så fort ville hun gjerne være helt sikker på at jeg ikke har svangerskapsdiabetes - og henviste meg til sykehuset for å teste igjen.

Klokken åtte hadde jeg time. Jeg skulle komme fastende. Det vil si at jeg verken fikk spise eller drikke noe som helst etter klokken tolv kvelden i forveien. Et mareritt når man har ekstrem svangerskapskvalme! Jeg blir kvalm og spyr med engang jeg kjenner et snev av sultfølelse. Jeg tenkte likevel med meg selv at jeg har klart det før, så jeg skal klare det igjen.

Jeg kjørte derfor til sykehuset litt over halv åtte (uten mat i magen) og var kvalm allerede da. Etter en halvtimes venting fikk jeg komme inn. Det ble tatt blodprøve før jeg måtte drikke denne seige, ekle og altfor søte guggen. Men jeg fikk det ned denne gangen også! Til tross for at jeg brakk meg et par ganger.

Deretter gikk jeg ut på venterommet igjen hvor jeg skulle sitte i to timer for så å ta ny blodprøve, før jeg endelig kunne spise. Jeg prøvde alt jeg kunne å holde det nede til tross for at jeg var så kvalm at jeg kunne spy der og da om jeg bare tillot det. Gikk inn på toalettet et par ganger fordi jeg var superkvalm, mens jeg klemte halsen igjen alt jeg kunne. Heldigvis gikk det bra!

- Nå begynner til og med gravidklærne å bli for små. Denne toppen kan snart bli en bh liksom... Hurra for gravidieten -

Men da jeg gikk inn på toalettet for tredje gang klarte jeg ikke lenger å holde det nede. Én time og ti minutter hadde det gått. Fader! Alt kom opp igjen, sammen med magesyre og det hele. Da jeg gikk bort til resepsjonen for å fortelle hva som hadde skjedd fikk jeg beskjed om at prøven da måtte avbrytes, og jeg måtte komme igjen om et par dager å prøve på ny. Helt fra starten igjen! Samme dritet med fasting, kvalme og seig gugge enda en gang! Åh, jeg kjenner jeg blir så frustrert.

Kunne det ikke vært en enklere måte å teste på..?

12 Kommentarer

Victoria Larsen

10.01.2017 kl. 14:23
Høres ikke godt ut med disse plagene dine.. Så synd at du skal ha det slik! Håper det snart blir bedre med deg <3

- Benedikte

10.01.2017 kl. 14:31
åherlighet såå frustrerendes.... Hadde klikka selv :(

Natasha

10.01.2017 kl. 14:52
De skal kunne måle sukkernivå så lenge du har holdt det nede i mer enn 40 min fikk jeg beskjed om og skal da slippe å ta prøven på ny...

lykke til neste gang, jeg skal i morgen...

Linn Therese Dagsland

10.01.2017 kl. 16:25
Natasha: Så rart at de gjør forskjellig :-O her fikk jeg beskjed om å gå hjem og prøve igjen en annen dag :-/

veronica Rona Thomassen

10.01.2017 kl. 16:10
Er det ikke mulig og ta jevne blodsukker målinger? Slik som de med diabetes gjør. Siden du sliter med kvalmen og egentlig ikke klarer å faste for så å prøve holde gugga nede.

Linn Therese Dagsland

10.01.2017 kl. 16:26
Veronica Rona Thomassen: Skulle ønske det, men det virker ikke ut som at det er mulig dessverre :-/

planleggergraviditet

10.01.2017 kl. 16:22
Åhh så forferdig at det ikke fungerte. håper kvalmen din går over snart.

mairho

10.01.2017 kl. 16:59
Åååh, så utrolig kjipt det må være! Jeg hadde også vært veldig frustrert om jeg var deg, håper virkelig ikke du blir så kvalm neste gang :-(

ida

10.01.2017 kl. 17:09
Huff :/ Får håpe det går bedre neste gang <3

Julia

10.01.2017 kl. 22:35
Jeg er gravid i uke 28, og har også slitt mye med kvalme og oppkast.. Men er det kanskje en mulighet for deg å få noe kvalmestillende? Jeg fikk Zofran fra en fødselslege, og det gjorde ting litt lettere for meg. Går jo an å undersøke muligheten for noe kvalmestillende den dagen du skal faste før denne testen? Går jo an å spørre :)

Laura

11.01.2017 kl. 07:35
God bedring kjære deg. Det er ikke noe gøy, men du skal se at det skal gå over snart. Du er tøff, og jeg veit du kommer til å klare deg kjempe fint! Du har en flott kjæreste, familie og venner som støtter. deg. Igjen ønsker jeg god bedring og en fin uke! :)

Rikke

17.01.2017 kl. 21:35
huff :( Jeg har selv tatt den glukosetesten og det var helt forferdelig selv om jeg ikke var gravid, føler veldig med deg :/ Du får ha mye god bedring og håper det ordner for deg snart :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits