LinnThereseDagsland -

5 fototips for gravidbilder!

  • 21.01.2017 kl. 16:00

Jeg har fått så mange komplimenter på at bildene jeg deler med dere er så vakre, spesielt nå etter at jeg ble gravid. Flere har også spurt meg hvilket kamera jeg bruker, hvilket redigeringsprogram og hvordan jeg får til å ta så lyse, klare og gode bilder. Selv om jeg absolutt ikke ser på meg selv som ekspert skal jeg ærlig innrømme at jeg har litt peiling når det kommer til bildetaking, manuelle innstillinger og ikke minst etterbehandling av bildene.

Jeg har vært på ett fotokurs, ellers er resten selvlært. Enten via prøving og feiling eller via google og youtubevideoer. Det er likevel ikke dette avanserte jeg skal dele med dere nå, for det kunne tatt sin tid. Nå er det kun helt enkle fototips (for nybegynnere) som gjør at gravidbildene blir enda finere!


- 5 fototips for bedre gravidbilder -

Ikke bli for stor

Om du har planlagt en fotoshoot med ei venninne, eller har planer om å sette av én dag til å ha fullt fokus på gravidbilder vil jeg anbefale deg å gjøre det før du blir for stor. Blir magen for stor, og du er for langt på vei, blir det nemlig veldig krevende å posere foran kamera. Alt er tyngre og du kan ha problemer med å stå over lengre tid, noe som fører til ubehag, som igjen viser på bildene. Det er veldig individuelt når man er for stor, og selvfølgelig vil du at magen skal synes på bildet. De fleste har en godt synlig mage i uke 30, men klarer fortsatt å stå over en litt lengre periode.

Hva med å ta en fotoshoot rundt uke 30 bare slik at du hvertfall har noen bilder, og så prøve igjen rundt uke 33, uke 36 osv. Så ser du hvor stor mage du kan få før bildene ikke blir gode lenger! 

 

Pass på bakgrunnen

Skal du få et fint bilde, må du tenke på bakgrunnen. En rotete bakgrunn er full av detaljer, og dersom du tar bildene inne kan derfor stuen bli en rotete bakgrunn selv om huset er helt ryddig. Velg enten en helt tom vegg, eventuelt eksperimenter med å henge opp et laken, eller ta bildene ute foran en enkel bakgrunn. Hva med ei stor mark, havet som bakgrunn eller foran et gjerde.

Dersom du eller den som tar bilde av deg har litt peiling på kamera, og har ei god linse, kan dere også skru ned dybdeskarpheten. Dette vil føre til at all fokus er på den gravide mens bakgrunnen blir helt furry og uklar. Veldig fin effekt! Eksperimenter!

Dropp blitsen

Blits gir et hardt, hvitt lys med sterke kontraster og skarpe skygger, noe som er lite flatterende. Jeg har faktisk ikke brukt blitsen på kamera mitt på flere år! Eksperimenter heller med å bruke andre lyskilder - men for all del unngå kunstig lys. Bruk det naturlige lyset enten ved å ta bilder utendørs, eller ved å stille deg vet et vindu eller en åpen dør, og la lyset falle på magen. Igjen, eksperimenter og prøv deg frem!

Kast klærne..?

Når det kommer til klær bær du velge ensfargede og tettsittende klær med stretch slik at magen virkelig synes. Mønstrete klær kan fort stjele oppmerksomheten og ødelegge roen i bildet, så unngå det. Velger du nøytrale farger vil også bildene vare mye lenger - det er ikke sikkert du synes den mønstrete heldressen er like kul om ti år.

Det kan også være en idé å kaste klærne om du er komfortabel nok til det. Så kan du enten ta bildene i undertøy, eller bruker et bølgende stoff til å dekke til områdene du ikke vil vise. Poser naturlig så skal du se at bildene blir kunstneriske og vakre selv om det vises mye hud.

Velg rett fotograf

Den som tar bildene av deg bør være en person du kjenner veldig godt, er komfortabel rundt og som du stoler nok på til å kunne slappe av foran kamera. Kos deg, ikke vær anspent! Kanskje passer din kjære til denne beskrivelsen, eller ei god venninne. Bildene blir så mye penere med engang du selv er komfortabel og slapper av.

Også er det selvsagt en fordel om fotografen vet hvilken vei han eller hun skal holde kamera, haha. Neida, men han/hun trenger ikke ha masse erfaring med fotografi, men det er en fordel om de i hvertfall har litt peiling.

Helt til slutt vil jeg gjerne komme med forslag til noen gode poseringer ettersom dette kan være noe som virker helt unaturlig når du først står foran kamera. Så for at du skal slippe å ende opp med 50 bilder av deg selv der du står rett opp og ned kan kanskje disse være til hjelp;

nærbilde av magen, liggende på ryggen på en sofa eller i ei seng, eldre søsken som kysser magen, du holder et eldre søsken (så det «sitter» på magen med ansiktet mot deg), sittende i skredderposisjon mot kamera, fra siden med den ene foten bøyd og overkroppen rettet mot kamera, stående i profil, sammen med din kjære der han holder deg på magen.

Fikk du noen gode tips?

4 Kommentarer

Nina c

21.01.2017 kl. 16:12
Flott mage :)

Iselin Renée

21.01.2017 kl. 21:33
Gode tips :)

spisogspar

21.01.2017 kl. 21:39
Flotte bilder :)

Kommende mamma

22.01.2017 kl. 09:15
Jeg har lest bloggen din siden før du ble gravid. Jeg har også kommentert tidligere men brukt mitt ekte navn og link til bloggen min. Men siden jeg fikk positiv test I DAG velger jeg å være anonym nå. Jeg har i perioder vært uten nett og derfor ikke fått lest bloggen din hver dag, så det er mulig du har skrevet dette før, men kunne du lagd ett innlegg der du skriver om dine første gravid-symptomer? :)

Ønsker deg masse lykke til med resten av svangerskapet og fødsel! Gleder meg til å følge deg videre! Ellers takker jeg for tips til gravidfoto! De tipsene skal hvert fall jeg ta med meg videre nå :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits