LinnThereseDagsland -

Henvist til sykehuset to ganger!

  • 04.01.2017 kl. 18:06

I dag var det tid for den fjerde svangerskapskontrollen (selv om jeg har hatt to ekstra-sjekker siden den tredje), og jeg var kjempe spent på hva symfyse-fundus målet ville vise i dag. Det lå midt på gjennomsnittet på første sjekk i uke 23, men har etter den tid hatt en for bratt kurve. Dette er noe jordmor tar på alvor, så i dag, da jeg havnet utenfor normal-feltet ringte hun sykehuset mens vi satt der inne for å henvise meg til ekstra ultralyd for å finne ut hva som er grunnen til denne stigningen.

Kjenner jeg blir litt urolig av å vite at alt ikke er som det skal, men satser på at hun hadde stresset litt mer om det kunne vært noe alvorlig. Urinen, blodprosenten, fosterlyden og bevegelser fra lille var jo helt fint - og gav akkurat de resultatene det skal gi. Kun symfyse-fundus målet som stiger for fort, og blodtrykket mitt som har steget litt siden forrige gang (men det er enda innenfor normalen).

Ellers syntes jordmor at magen min var veldig stram, og lurte på om den alltid var sånn eller om det var spesielt i dag. Jeg forklarte at jeg hadde vært slik siden jeg ble gravid, og at jeg faktisk hadde fått kommentarer på at magen min var veldig hard og stram. Men så sa hun ikke noe mer på det, så regner med det heller ikke var noe alvorlig.

Ellers hadde vekten økt en god del siden forrige kontroll, og det til tross for at jeg spiser sunt og holder meg i bevegelse. Så derfor ringte hun sykehuset enda en gang sa hun ville ha en ny glukosebelastning på meg også. Den ville hun ha så snart som mulig, så nå skal vi på sykehuset tirsdag morgen for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes, igjen... 

Fikk også ny time til jordmor igjen den 25. januar istedenfor å vente en hel måned slik som hadde vært normalt. Grunnen til dette var fordi hun ville ha meg til tette kontroller for å være sikker på at det ikke lå å skjulte seg et eller annet hun ikke så ettersom noen av prøvene ikke gir de resultatene hun helst vil ha.

Så, det blir mange ekstra kontroller og sjekker - både hos jordmor og sykehuset de neste ukene - men jeg får se på det som en god ting. Da vet jeg i hvertfall at vi er i gode hender, Dennis og jeg.

6 Kommentarer

veronica Rona Thomassen

04.01.2017 kl. 18:15
Det er godt jordmor passer på. Svangerskapdiabetes fører gjerne til store babyer så de to henger i hop. Alltid bedre med en sjekk for mye så slipper du gå og anke. Har vært gjennom akkurat det samme selv. Dette går helt fint, det er jeg brennsikker på. Lillegutt ser ut til å ha en fin rugekasse å være i. At magen er stram kan jo skyldes at du var i overkant godt trent før du ble gravid. Lykke til!

Victoria Larsen

04.01.2017 kl. 18:17
Fin du er! :)

Erle

04.01.2017 kl. 19:09
Går du kun til jordmor for svangerskapskontroll? Jeg går annenhver gang fastlege og jordmor, og til fastlegen de gangene blodprøver skal tas, da helsestasjonen (jordmor) ikke tar blodprøver.

Godt de vil sjekke deg ekstra:) For hos meg er det motsatt, jeg falt under på Sf, så får ekstra kontroller på sykehus grunnet vekstavvik og fare for dysmatur/prematur fødsel. Du og Dennis er i de beste hender :)

Linn Therese Dagsland

04.01.2017 kl. 19:38
Erle: Jeg går kun til jordmor ja. Synes det er bedre da hun tar seg bedre tid og vi får pratet masse når jeg er der. Hos fastlegen er jeg heller bare om det er noe gale. Her tar jordmor blodprøve også - så det er ingen problem <3
Masse lykke til med resten av svangerskapet til deg da, så krysser jeg fingrene for at begge miraklene våre kommer ut friske og raske <3

Pernille

04.01.2017 kl. 19:48
Du har en flott babymage, og godt er det å bli tatt så godt vare på og bli fulgt opp så godt som det din jordmor gjør :)
Kjenner pulsen stiger når jeg leser innlegget ditt! Kjenner meg veldig igjen.. Fikk min lille prins i mars, og var aldri noe galt, men jeg trodde det flere ganger.. For ikke snakke om et slitsomt svangerskap! Han er min første, og jeg var mye usikker på om jeg gjorde alt riktig! Gleder meg til å følge deg på veien! Og jeg kommer gjerne med råd(selv om jeg ikke aner om jeg gjorde en dritt riktig), hvis du trenger det:)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits