LinnThereseDagsland -

Ukens spørsmål #1

  • 10.12.2016 kl. 17:47

Hvilke symptomer hadde du de første ukene etter du fant ut at du var gravid? :-)

Nå måtte jeg faktisk bla tilbake i svangerskapsdagboken for å sjekke (helt utrolig hvor fort man glemmer slike ting, så da er det godt å ha alt oppskrevet). Om morgenen én dag før forventet menstruasjonsdag våknet jeg av at jeg blødde neseblod. Jeg drømte også at jeg fødte et barn denne natten - og begge disse skal visstnok være graviditetstegn. Menstruasjonen kom ikke på dagen den skulle, og dagen etter var testen positiv.

Etter at jeg visste jeg var gravid var de første tegnene at jeg tisset oftere, var veldig trøtt, løs mage og tett nese. Ellers kom kvalmen ei god uke etter positiv test, altså i slutten av uke 5.

Hvilke uke var du på UL når du var på tidlig UL? :-)

Tidlig ultralyd var jeg på i svangerskapsuke 9, mer nøyaktig uke 8+4. Dette var en utrolig stor dag ettersom det var vårt aller første møte med lille i magen, og ikke minst fordi ingen av oss hadde noen anelse om hvordan en ultralyd foregikk. På denne ultralyden fikk jeg vite hvor langt jeg var på vei (som var nøyaktig så langt som vi hadde regnet ut utifra første dag i forrige mens), vi fikk sett et lite hjerte banke og høre hjerterytmen. Veldig godt å få bekreftet at det var et levende mirakel inne i magen min!

På vanlig ultralyd så vi ikke så mye av formen på den lille, men med engang jordmor slo på 3D-bilde så vi en del mer. 3D-bildet ser dere under her!

Når vil dere dele navnet med den lille? :-)

Etter at du spurte om dette har vi delt navnet, så jeg regner med du har fått det med deg allerede? Om ikke finner du innlegget igjen her <3

Har du gått mye opp i vekt?

Ja, det har jeg! 17 kilo for å være eksakt! Og det til tross for at jeg spiser sunt og holder meg i bevegelse, men det er rett og slett bare sånn det er. Så jeg har begynt å akseptere det nå, selv om jeg skal innrømme at det er kjedelig. Den jobbe med å få det av igjen får jeg likevel bare ta etter at mirakelet vårt er født!

Er det noe du angrer på i graviditeten?

Hm, nei, det er vel egentlig ikke det. Kommer sikkert til å angre på at jeg ikke tok 3D-bilde av ansiktet, men det får bare våge seg. Da har vi i hvert fall en overraskelse å se frem til når det kommer til fødselen. Eller jo, forresten! Jeg spiste ei skive med roastbiff på for noen uker siden (selvsagt uvitende om at gravide ikke skal spise dette) og fikk panikk da jeg fant det ut. Angret meg i hjel en god stund etterpå, men det virker som det gikk bra med lille - så jeg får satse på det.

Hva hadde dere gjort hvis det ble tvillinger? 

Vet du, jeg satt faktisk med et lite ønske om at det skulle være tvillinger! Tenk så fantastisk da - dobbel kjærlighet. For ikke å snakke om hvor mye glede de to ville fått av hverandre underveis i oppveksten.

Skal du fortsette på noen utdanning etter permisjon osv når lille begynner i bhg? Eller skal du begynne å jobbe?

Nå er det mange år siden jeg gikk på skole sist, og jeg kommer nok neppe til å begynne å studere igjen. Jobb derimot - det har jeg i boks. Jeg skal fortsette i barnehagen jeg jobber i nå, men starte opplæringstiden som miljøarbeider i stedet for vanlig barnehageassistent. Gleder meg masse!

Skal mannen din ha pappapermisjon?

Ja, det skal han! Mest sannsynlig blir det 50 % pappaperm kombinert med 50 % jobb fra midten av februar til starten av juli i  2018.

Skal du ha med fotograf på fødselen? Såg du nevnte det i et tidligere innlegg! Personlig angrer eg på at eg ikke hadde det med selv.. har sett så mange fine bilder fra fødsel. Var nettopp et innslag om fødselsfotografi på tv haugaland også.

Åh, jeg har så lyst! Men å betale i overkant av 10 000 kroner for å få bilder fra fødselen når jeg har så godt kamerautstyr selv synes jeg egentlig bare blir tull. I stedet kommer vi nok til å rigge til kamera mitt på et stativ i et hjørne på fødestuen. Stille inn innstillingene nøye på forhånd og så plassere en fjernkontroll i hånden på min kjære. På den måten kan han sitte med meg og knipse i vei. Vi vil da få både gode bilder, bilder av de store øyeblikkene (som for eksempel akkurat i det barnet kommer ut), men også bilder av både meg og min kjære på. Og det beste av alt - det koster oss ikke ei eneste krone!

Bildet er herfra

Også lurer jeg på om du skal begynne å trene igjen å delta i konkurransen du egentlig skulle delta på nå i høst? Skal du begynne trening med en gang eller vente til permisjonen er over?

Ja, det skal jeg helt klart! Kjenner jeg klør i fingrene etter å komme tilbake til fitnesslivsstilen min allerede - så det blir nok utfordrende å klare å vente seks uker etter fødsel før jeg begynner å trene igjen. Men jeg skal klare det altså! Og så blir det fitnessfokus og forhåpentligvis en fitnesskonkurranse 1,5 år etter fødselen. Det er i hvertfall målet!

Og har du tenkt å amme? 

Ja, det har jeg! Og jeg håper så inderlig at jeg får det til!

Hvor lenge prøvde dere før du ble gravid? Og hadde dere egentlig lagt prøvingen litt på hylla siden du skulle delta i konkurranse?

Vi prøvde faktisk i nøyaktig ett år! Ja, vi la vel prøvingen på hylla etter 4-5 måneder ettersom vi bare ble mer og mer skuffet hver gang menstruasjonen kom. Vi bestemte oss derfor for å fortsette uten prevensjon, men ikke ha like stort fokus på at vi måtte få det til. Da flyttet jeg fokuset over på fitnessen, og tenkte litt sånn «skjer det så skjer det», men stresset absolutt ikke med det. Men da testen endelig viste positiv ble jeg overlykkelig!

Hva er ditt favoritt Forever Living produkt? og hvorfor er det din favoritt?

Åh, den var vanskelig! Men om jeg absolutt må velge tror jeg at jeg hadde gått for enten propolis eller sonya serum. Propolis fordi jeg smører magen med den hver eneste kveld, og absolutt ikke kunne klart meg uten. Sonya serumet fordi det er den mykeste og deiligste fuktighetskremen jeg vet om, og jeg er avhengig av å smøre hendene og ansiktet inn med denne både titt og ofte. Huden blir sååå myk!

Har du / dere det bra? :D

Ja, vi har det veldig bra! Både jeg, lille i magen og min kjære samboer. Vi er endelig på det stadiet vi vil her i livet og koser oss med å leve ut drømmen vår. Vi har barn på vei, er huseiere og har verdens beste familie - livet kunne ikke vært bedre.

Hvordan har matvanene dine endret seg etter at du ble gravid? :) 

Ettersom jeg gikk på fitnessdiett før jeg ble gravid har matvanene endret seg utrolig mye! Men når det er sagt spiser jeg fremdeles sunt og velger magre produkter fremfor de med mer fett. Jeg koser meg gjerne med en proteinbar en lørdagskveld, eller drikke fun light saft og vann i stedet for juice. Men når det er sagt har jeg også et mye mer avslappet forhold til maten - har jeg lyst på sjokolade, brus eller ostepop så spiser jeg det uten snev av dårlig samvittighet. Jeg vet at jeg skal tilbake til fitnessdiett en stund etter fødselen, derfor lar jeg være å spise superstrengt nå. Haha, ble mye frem og tilbake nå, men jeg håper du forsto hva jeg ville frem til!

Hadde dokke jentenavn klart om det hadde blitt det?

Ja, det hadde vi! Men akkurat hva det er har vi lyst til å holde for oss selv ettersom det er stor sannsynlighet for at det er nettopp dét lillesøster kommer til å hete om noen år dersom det blir jente neste gang.

Tenkt noe på kossen du vil føda? Vann? Smertelindring?

Nei, egentlig ikke. Tenker at jeg tar det litt som det kommer, men håper jeg klarer meg uten epidural. Så får tiden vise, og jeg bestemmer meg nok ikke for hva jeg vil før underveis i fødselen.

Har du psykiske problemer enda?

Ja, jeg har enda sosial angst, men føler jeg har lært meg å leve med det på en mye bedre måte enn tidligere. På den måten preger det meg ikke like mye i hverdagen lenger. Nå er det stort sett bare det å ta/snakke i telefonen, å være på folksomme plasser alene eller å møte nye mennesker jeg synes er veldig vanskelig.

Hvor mye jobber du nå? Er det en lærlingjobb via NAV du har? Begynte du å jobbe og søke jobb på eget initiativ eller fikset NAV det for deg? :)

Etter at jeg fikk problemer med bekkenet har jeg jobbet 50 %, og det føler jeg fungerer veldig bra! Nei, det er ikke en lærlingjobb via nav, men det var nav som hjalp meg å finne jobben. Jeg søkte mye på jobber selv også men ettersom jeg har sosial angst var jeg så heldig at jeg fikk komme inn et program hvor jeg hadde arbeidstrening lenge før jeg begynte i jobben. På den måten ble det ikke like skummelt å skulle møte opp på en ny jobb. Nå går det veldig fint og jeg gleder meg masse til tiden fremover!

Tror du at den lilles besteforeldre kommer til å være mye inni bildet? Håper du det?

Ja, det tror jeg absolutt! Jeg håper i hvert fall så inderlig at det kommer til å skje. Vil at min kjære sønn skal ha et like godt forhold til sine besteforeldre som jeg har til mine ♥

Kunne du tenke deg å ha kjæledyr hvis du fikk muligheten?

Ja, jeg har veldig lyst på en hund om noen år! Men ikke før den tid. Enn så lenge koser jeg meg sammen med min kjære og vår kommende sønn. Har lyst til å være helt ferdig med småbarnsperioden når vi eventuelt får oss en hund.

Hvilket forhold har du til din far? Hvorfor er han ikke på bloggen som din mor/aen familie?

Jeg har et kjempe godt forhold til pappa, og har egentlig alltid vært ei skikkelig pappa-jente! Når det kommer til hvorfor han ikke er like mye på bloggen som mamma så er det rett og slett bare fordi han er mye utenbys - i tillegg til at han aldri har vært glad i å bli tatt bilde av/lagt ut på nettet, og da respekterer jeg selvsagt det!

Noe du lurer på til neste ukes spørsmål?

5 Kommentarer

Victoria Larsen

10.12.2016 kl. 17:54
så utrolig flott innlegg! Du er en så nydelig jente :)

Jofrid

10.12.2016 kl. 18:03
Har du tenkt på kor mången år du vil ha mellom barna dine? Tette eller flere år forskjell? :)

Pernille

10.12.2016 kl. 18:50
Mange fine spørsmål du har fått, og utrolig flotte svar :)

liveterherlig93

10.12.2016 kl. 19:33
flott innlegg :)

Marie Oma

10.12.2016 kl. 21:07
Bra innlegg med masse gode svar :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits