LinnThereseDagsland -

Jeg har gått opp 17 kilo på 24 uker!

  • 02.12.2016 kl. 19:00

- samme kjole, samme jente - kun 24 uker og 17 kilo som skiller bildene -

Jeg føler det er så tabu å snakke om de som går veldig mye opp i vekt i løpet av et svangerskap. Jeg kjenner på det selv også, den skammen og pinligheten over at jeg ikke klarer å holde en rolig og jevn vektoppgang, men heller legger på meg en kilo for hver gang jeg blunker! Etter å ha snakket med jordmor om dette har jeg riktignok fått opp øynene for at det ikke er noe flaut ved det overhodet. Selvsagt er det kjedelig, men det er ikke så mye å gjøre med det.

Jeg spiser sunt, koser meg i helgene og holder meg i bevegelse. Likevel har jeg gått opp 17 kilo på 24 uker - og det er helt greit! Mens noen sliter med å legge på seg i et svangerskap finnes det også dem som sliter med å bremse vektoppgangen (inkludert meg selv), og begge deler er like normalt. Når man er gravid går kroppen igjennom en hel haug med forandringer, og akkurat den vekten kan man i noen tilfeller bare glemme å kontrollere.

Jeg regner med at det også spiller inn at jeg drev med fitness rett før jeg ble gravid, og at jeg fikk ned 13 kilo de siste 7 månedene før svangerskapet. Nå er jeg tyngre enn jeg har vært noensinne, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg føler meg svær. Men samtidig så vet jeg at lille i magen har det bra, og det er det som er det viktigste! Jeg kan jo alltids jobbe med kroppen og vekten min når fødselen er over - men akkurat nå er det ikke dét som skal være i fokus.

Jeg prøver å si til meg selv at det er helt greit å gå opp 17 kilo på 24 uker - samtidig som det er helt greit å gå opp 2 kilo eller 40 kilo i løpet av et helt svangerskap. Så lenge man spiser variert og sunt, koser seg i helgene og holder kroppen i bevegelse får badevekten bare vise det den viser.

Hvor mye la du på deg da du var gravid?

10 Kommentarer

Ida

02.12.2016 kl. 21:51
skal absolutt ikke skamme seg over de ekstra kiloene under svangerskapet <3 Jeg selv var undervektig før jeg ble gravid, så jeg TAKKER graviditeten for at jeg har fått mer former og er generelt mer fornøyd med kroppen min ^^ Lagt på meg litt over 20 kg! ENDELIG har jeg litt rompe og pupper.. :-P

A

02.12.2016 kl. 21:56
God kveld :)

Det er som du sier, veldig vanskelig å kontrollere helt vekt når man er gravid. Jeg hadde også gått ned en del kg, ikke så lenge før første graviditet. Det endte da i +33 totalt. Nr 2 var jeg ved start noe tyngre enn første gangen, så det ble kun rundt 5 kg opp. Da passet jeg veldig på. Med nr 3 ble det ingen oppgang, da var jeg endel syk Du ser flott ut!

Håper alt går fint videre :)

karidansen

02.12.2016 kl. 22:23
Det er mange år siden jeg fikk barn nå, men jeg husker at jeg la på meg mest med førstemann. Da ble det vel 16-17 kg, og jeg hadde en del væske/hevelse i kroppen. To måneder etter fødselen var alt borte igjen uten at jeg hadde gjort noe for det.I det siste svangerskapet la jeg bare på meg 5-6 kg, men da var jeg tyngre i utgangspunktet. Hva som er "riktig" vektøkning er umulig å si noe om, for det kommer jo an på hva man veide da man ble gravid. Hysterisk vektkontroll er i hvert fall ikke sunt. Samtidig er det tungt å bære på veldig mange ekstra kilo. :)

ingagilberg.blogg.no

02.12.2016 kl. 22:59
Like flott uansett du, Linn Therese! Som du sier: Det viktigste er at du og babyen har det bra :-)

Serine eikjeland

02.12.2016 kl. 23:39
Gått opp 7 kg foreløpig, er i uke 33 😊 Heilt sykt kor stor forskjell de e på personar! Mammen te typen gikk opp øve 20 kg, mens mamma igjen bare gikk opp 10 kg med meg 😅

Victoria

03.12.2016 kl. 02:31
Du er så utrolig flott uansett, du! Skrivingen din inspirerer meg :)

Marianne

03.12.2016 kl. 07:57
Du er utrolig flott uansett! Og sååå fin babymage :) Man skal ikke skamme seg over å gå opp i vekt i svangerskapet, det viktigste er at babyen har det bra. Selv gikk jeg opp 23 kilo i mitt svangerskap, og jeg synes det var helt greit! Tenkte lite over det og følte meg fin uansett med den voksende magen :)

03.12.2016 kl. 09:17
Stor forandring for kroppen når man blir gravid . Jeg gikk opp bare 10 kg da jeg gikk gravid for 8 år siden . Spiste som normalt og var heldig som kkke gikk opp noe mer enn det . Jeg er og var litt kraftig så var egentlig en lettelse og ikke gå opp for mye .

Men du ser jo fantastisk ut Linn , vær stolt av deg selv og kroppen din. Du kommer til å savne å gå gravid nå du har født . Jeg savner det etter 8 år .

Ida

03.12.2016 kl. 12:15
Jeg er også gravid. gått opp 4 kilo bare. Er 18 uker på vei. Det er viktig å vite at alle går opp forskjellig og alle har sine "plager". Jeg har fått litt strekkmerker på både bakside av lår og bryst. Men hva så? Tenk det samme med vekten din- selvsagt er det kjipt å gå opp mye, og det KAN ha negativ virkning, men det er jo ikke permanent. Når du har født kan du gå ned vekten igjen. INGENTING å skamme seg for!!

Lykke til videre. Julehilsen fra meg :-)

Jofrid

03.12.2016 kl. 18:21
Eg gjekk opp 10-12 kg med Celine :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits