LinnThereseDagsland -

Han kjenner endelig sparkene fra utsiden!

  • 19.11.2016 kl. 16:51

Klokken halv to natt til fredag nådde vi endelig en milepæl i graviditeten som vi har ventet altfor lenge på! Jeg har som noen av dere kanskje har fått med dere, morkaken framme, noe som betyr at den demper en del for sparkene til lille D. Jeg har likevel kjent spark i ganske mange uker selv, men det var ikke før for et par dager siden at det var mulig å kjenne det utenpå magen også.

Klokken var som sagt halv to. Vi hadde lagt oss begge, og var egentlig ekstremt trøtte, men det var i hvert fall ikke lille gutten i magen. Han sparket fra seg så hardt han kunne, og når jeg hadde ligget å kjent på disse harde, og en smule vonde, sparkene altfor lenge kom jeg plutselig på at Christopher enda ikke hadde fått kjenne på denne følelsen.

Vi hadde prøvd mange ganger tidligere, men hver gang han kom med hånden sin sluttet enten D å sparke, eller så var det ikke kraftige nok spark så han kunne kjenne dem. Den natten derimot, måtte det bare vært hardt nok! Jeg var helt sikker, og spurte derfor min kjære ved min side om han ville kjenne. Han kom med hånden sin, og plasserte den akkurat der jeg hadde kjent sparkene hans den siste halvtimen.

Etter rundt ti sekunder lyser han opp i samme sekund som jeg kjenner et kraftig dult rett mot der han har hånden sin plassert. Jeg fikk ikke engang spurt han om han kjente sparket, for han brøt ut med «Åå, eg kjente det! Herregud så kult!». Det er lenge siden jeg har sett han smile så bredt som han gjorde da, og han flyttet ikke hånden sin på en evighet etterpå.

I ettertid har han forklart meg at det er noe av det mest fantastiske han har opplevd, og at det hele ble mye mer virkelig for han nå. Han har ikke bare sett et svart-hvitt bilde av den lille på en skjerm, men han har faktisk kjent bevegelsene til sønnen sin! De to siste dagene har han derfor svevd på skyer og smilt av ingenting - han er veldig lykkelig og gleder seg masse, med andre ord.

21+4 var jeg altså da jeg samboer endelig kjente sparkene utenfra for første gang. Når kunne sparkene til din lille mageboer kjennes fra utsiden?

9 Kommentarer

Victoria Larsen

19.11.2016 kl. 16:54
Åh, så fine bilder <3

Simona Lovise - 20år og mamma

19.11.2016 kl. 17:06
Ååå så koselig<3

Hadde morkaken på fremsiden selv, men vi kjente det smått utenfra i uke 19, noe rundt der.

Linn Therese Dagsland

19.11.2016 kl. 17:24
Simona Lovise: Ja, det er det! Så kult å høre hvor forskjellige andre gravide er <3 Og så må jeg bare få si at jeg har fulgt deg helt siden du gikk gravid - og både du og dattera di er nydelige <3

liveterherlig93

19.11.2016 kl. 18:19
<3

mairho

19.11.2016 kl. 19:10
Så søtt og koselig! Jeg kan tenke meg at følelsen er ubeskrivelig <3

19.11.2016 kl. 23:56
Såååå koselig :-)

Hva betyr det og ha morkaken framme? Har det noe å si når det kommer til fødselen osv?

Linn Therese Dagsland

20.11.2016 kl. 10:28
Anonym: Det betyr at morkaken har festet seg fremme på magen, og ikke bak mot ryggen som den vanligvis gjør. Morkaken ligger liksom mellom magen min og babyen. Det har ikke noe å si så lenge den holder seg borte fra åpningen, flytter den seg plutselig ned foran åpningen blir det haste keisersnitt. Men så langt ser det bra ut! <3

Camilla

21.11.2016 kl. 09:13
Sååå koselig! Her tror jeg sambo kjente det rundt uke 19 :)

27.11.2016 kl. 19:18
Enda flere stygge folk som skal ha barn 😐😬

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits