LinnThereseDagsland -

Spicy gulrotsuppe med kylling!

  • 16.11.2016 kl. 19:22

Ettersom så og si alt av mat har kommet opp igjen her i huset i dag valgte jeg å lage meg noe jeg aldri har prøvd før, men som likevel hørtes veldig godt ut der og da. Nemlig gulrotsuppe! Kjæresten og jeg tok turen til butikken hvor vi kjøpte en stor pose med first price gulrøtter og så fant jeg frem litt forskjellig jeg hadde i skapet. Resultatet ble helt nydelig takket være kyllingkjøttdeig, litt spicy krydder og frisk sitronsaft. Mmm! Absolutt verdt å teste ut.

 - Dessuten er retten både rimelig å lage, kjapp og supersunn! -

Du trenger:

1 liter vann, 2 hønsebuljong terninger, omtrent 700 gram gulrøtter, 1/2 ts ingefærkrydder, 1/2 ts chilikrydder og 1 chili (min kommer rett i fra planten i kjøkkenvinduet), 1 ts salt, 1 gul løk, , 3 ss sitronsaft, 200 gram kyllingkjøttdeig

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og skjær dem i mellomstore biter sammen med løken. Ha alt i en gryte med 10 dl vann + 2 hønsebuljonger og kok til grønnsakene er myke.

I mellomtiden kan du steke kyllingkjøttdeigen.

Sil vannet/kraften av grønnsakene over i en annen bolle. Slik at du nå har ei bolle med grønnsakene og ei bolle med kraften. Mos alt av gulrot og løkbiter med en stavmikser og tilsett omtrent halvparten av vannet igjen.

Ha så alt tilbake i gryten sammen med finhakket chili, alt krydderet, sitronsaften, halvparten av kyllingkjøttdeigen og gjerne litt mer av kraften dersom du ønsker suppen tynnere. Jeg brukte vel rundt 7-8 dl av kraften, og da ble suppen akkurat passe tykk. Gi det hele et nytt oppkok, og bland alt godt sammen. 

Når alt er blandet og suppen er god og varm skjærte jeg opp et par gulrøtter i tynne strimler og toppet med dem + resten av kjøttdeigen og et par busker med persille! Så er supper klar til servering. Gjerne med et par baguetter eller flatbrød til, men den smaker akkurat like godt uten også.

Oppskriften holder til 2 store eller 3 små porsjoner! Tror du dette er noe du kunne likt?

3 Kommentarer

Nina c

16.11.2016 kl. 19:55
Så hodt ut:)

Victoria Larsen

16.11.2016 kl. 19:56
Så utrolig godt! :)

Camilla

16.11.2016 kl. 20:13
Det så veldig, veldig godt ut!<3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits