LinnThereseDagsland -

Sydenturen som gikk til helvette!

  • 29.09.2016 kl. 22:27

Det er ikke ofte jeg kommer med klageinnlegg eller negative utblåsninger, men akkurat nå klarer jeg ikke å la være! Reisebyrået gotogate har nemlig gjort noe jeg absolutt ikke trodde var mulig. Så lite forståelse har jeg aldri opplevd i hele mitt liv.

Tidlig i mai i år bestilte jeg flybilletter til meg og min kjære. Vi skulle reise på en helt fantastisk opplevelsesferie til Sør Afrika, og nyte fjorten dager med majestetiske dyr, enestående natur og lange bilturer langs kysten av Afrika. Planen var at vi kun skulle booke flybilletter og deretter hotell litt etterhvert. Slik at vi kunne sove på flere forskjellige hoteller etterhvert som vi forflyttet oss østover i dette magiske landet. Vi skulle leie bil, kjøre rundt og gjøre akkurat det vi ville i to hele uker! 

Høres ikke det fantastisk ut?

Men så hendte det da. Det mest fantastiske som kunne skje! Akkurat i det vi var i ferd med å gi opp, etter over ett års prøving - jeg ble endelig gravid! Dette var kun én og en halv måned etter at ferien vår til Sør Afrika var bestilt. Etter å ha sjekket opp om det fremdeles var mulig å reise fant jeg ut at det ikke er anbefalt å reise til Afrika som gravid ettersom bakteriene der er veldig annerledes enn i her Norge, og dette kan være en fare for fosteret. I tillegg er jeg kommet alt for langt i graviditeten på avreisedato at legen ikke tillot meg å reise.

Jeg priset meg derfor lykkelig over at jeg hadde bestilt reisen med avbestillingsbeskyttelse! For man skulle jo tro at det var nok til å avbestille en reise. Jeg leste gjennom vilkårene og fant ut at jeg var nødt til å få legeerklæring for å benytte meg av avbestillingsbeskyttelsen. Det var greit nok - jeg tok bare med meg skjemaet på neste svangerskapskontroll, og legen min fylte det mer enn gjerne ut ettersom han mente det var viktig at jeg ikke kunne reise! 

Jeg sendte denne inn for rundt en uke siden, og her i kveld fikk jeg svar på mail. Svaret var på to knappe linjer og gikk ut på at avbestillingsbeskyttelsen ikke dekker graviditet..! Hva!? Jeg klødde meg i hodet samtidig som jeg kjente det bruse inni meg. Hvorfor i alle dager skal vi da betale mange hundre kroner for en avbestillingsbeskyttelse når vi likevel ikke får benytte oss av den?

Jeg har legeerklæring på at jeg ikke kan reise ettersom jeg er for langt på vei i graviditeten. Og dette er snakk om nesten et halvt år frem i tid. Likevel får jeg kun et svar på to linjer om at det ikke er nok? 13 000 kroner betalte vi for de flybillettene. 13 000 kroner rett ut vinduet. For på gotogate går det nemlig ikke an å endre navn på flybillettene - på samme måte som at det ikke går an å benytte seg av en avbestillingsbeskyttelse man allerede har betalt for - så jeg får med andre ord ikke solgt dem videre heller.

Herd of elephants in african savanna at sunset

Er det noen som har noen tips til hva vi kan gjøre nå? Det blir litt for dumt å kaste bort 13 000 kroner bare fordi vi ikke får benytte oss av avbestillingsbekreftelsen vår nå som jeg er blitt gravid. Er det bare jeg som synes dette er hull i hodet!? Det skal jo ikke være slik. 

Med vennlig hilsen ei rimelig irritert og frustrert frøken som aldri skal kjøpe flybilletter av gotogate igjen.

19 Kommentarer

May

29.09.2016 kl. 22:54
Har dere reiseforsikring? Snakk evt med de.

Katrine

29.09.2016 kl. 22:58
Stod det noe om graviditet i vilkårene da? Hvis det ikke gjorde det har dere rett på å få det refundert! Da er det jo svindel.

Marie Oma

29.09.2016 kl. 23:20
Nei, hva søren?? Håper det fikser seg for dere!!!

men ja, jeg har vert i Afrika før, på backpaking tur, hvor vi sov i telt i 3 uker. Det er den beste turen jeg noen gang har hatt , og vil absolutt tilbake! :-D

Lol

29.09.2016 kl. 23:22
Herregud. Det er jo bare til å ringe din egen reiseforsikring, de dekker det.

30.09.2016 kl. 00:10
Dette er en ska får tv2 hjelper deg 🖒

30.09.2016 kl. 03:45
Bildet av fossen er ikke Afrika, men Island.

30.09.2016 kl. 03:46
Gullfoss heter den. Og befinner seg på Island.

Linn Therese

30.09.2016 kl. 07:46
Nei så kjipt! Håpar verkeleg at det ordnar seg :-)

Bitte-Louise

30.09.2016 kl. 09:18
uff, håper det vil fikse seg for dere, se om tv2hjelper deg kan hjelpe dere fordi de for det nok til.. Du for kose deg denne dagen å gjøre ting best ut av ting:)

mairho

30.09.2016 kl. 09:29
Wow, dette er helt utrolig feil! Uansett grunn til legeerklæring bør det da være gyldig når dere tross alt betalte for å kunne avbestille i tilfelle noe skulle skje. Veldig råttent gjort av reisebyrået! Håper virkelig dere får pengene tilbake, det er langt ifra gøy å gå rundt med tanken om at man har blitt "svindlet" for flere tusen kroner :-(

liveterherlig93

30.09.2016 kl. 10:26
høl i hodet... ikke gi dere:(

Liefs

30.09.2016 kl. 10:55
Enig med en kommentar over - sjekk hvilke rettigheter du har angående avbestilling og reiseforsikring. Høres veldig, veldig kjipt ut å ikke få tilbake de pengene :/

Men gratulerer så mye med graviditeten! :)

Helle

30.09.2016 kl. 13:57
utrolig teit spør du meg! håper det ordner seg <3

Lizbeth Osnes

30.09.2016 kl. 16:38
Er det mulig?! Dette bør du gå til media med.

Emma

30.09.2016 kl. 19:01
Kjipt, men sant. De har til og med skrevet det i vilkårene sine, så da er de i sin fulle rett til å gjøre det. Snakk med reiseforsikringen deres. Hvis du personlig ikke har er det mulig du er dekket av dine foreldres hvis du fremdeles er folkeregistrert på deres adresse.

http://www.gotogate.no/reisevilkar

Meg

30.09.2016 kl. 19:47
Håper det ordner seg. Hvilket flyselskap reiser dere med? Har vanskelig for å tro at det er så vanskelig for de å gjøre noe for å hjelpe. Jeg har tidligere kansellert og endret langdistanse fly. Måtte betale sykt høye gebyr, ca 1500 kroner, men når billettene koster over 15000 kroner så er det bedre enn ikke noe.

Kan dere endre dato eller destinasjon for reisen?

Alternativ løsning er å endre dato på billettene og reise etter at lille er født. Tre månder er fint, for da har man rukket to runder med vaksiner! Jeg har reist mye med småbarn og langdistanse går fint! 3-6 månder er en lett alder på fly!

Lykke til

Hei

02.10.2016 kl. 09:07
Da har du vel lært hvor viktig det er å Skjekke vilkårene? I og med at dere faktisk planla å bli gravide

Camilla Eriksen

03.10.2016 kl. 18:44
Står jo under hva det ikke gjelder;

"

sykdom, ulykkeshendelser eller følgevirkninger forårsaket av graviditet eller barnefødsel."

Så er vel lite dere får gjort med det :( sure penger!

VIlde

05.10.2016 kl. 11:14
Gotogate er ikke et reisebyrå, men en nettside. Hadde du bestilt hos reisebyrå hadde du hatt en person å henvede deg til, og som kan hjelpe med slike ting!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits