LinnThereseDagsland -

10 gode sparetips på matfronten!

  • 01.10.2016 kl. 18:14

1. Gå alltid rundt med drikkeflaske. Små beløp på kaffe, kjøpevann, sjokomelk og juicekartonger utgjør en skremmende sum på bare én måned. Har du et matbudsjett på 2-3000 kroner så har du bare ikke råd til det. Vann er gratis, og kan fylles på nesten over alt. Saft er heller ikke så dumt, og smaker til og med godt!

2. Last ned appen "Mattilbud". En gratis, superoversiktlig app som oppdateres hver mandag, med hva som er på tilbud hvor. Er det 10 kroners marked på Spar så vet du det, er det tilbud på vaskemiddel på Rema 1000 så vet du det. Denne uken er det - 30% på alle pose og suppepakker på Coop Prix, så dit dro jeg og hamstret på tirsdag!

3. Se alltid på kilopris. Jeg vet det er fristende å dra med seg den pakken med to kyllingfileter til 49kroner, men du får så uendelig mange flere middager for pengene ved å kjøpe en diger pakke til det dobbelte på Rema 1000. Ta filetene ut av pakningen, legg dem i plastposer og frys ned, så har du til middagsretter for uker fremover.

4. Sett av en times tid til planlegging av middagsmenyen kvelden før kjøleskapet skal fylles og følg handlelisten din til punkt og prikke. Husk at en ekstra vare her og der utgjør en stor sum sammenlagt. Det er ikke vanskelig å lage en budsjettvennlig handleliste. Det krever bare litt ekstra kreativitet. Gjør det til en morsom utfordring! Du behøver slett ikke å spise makaroni hver dag for å få det til å gå opp.

5. Lag gjerne doble middagsporsjoner. Så sparer du både penger og tid. Maten kan fryses og varmes opp igjen en dag du har dårlig tid! Dette har vi gjort en liten stund nå, og det fungerer supert. 

6. Om du går på jobb eller skole, lag deg gjerne nistepakke på morgenen, og legg kortet igjen hjemme så du ikke har noe annet valg enn å spise det du har smørt deg. Bare sørg for at du lager deg nok nistemat slik at du ikke ender opp med å spise maten opp litt for tidlig og deretter kjøpe den noe i kantinen senere på dagen likevel. Det er jo helt tullete!

7. Bli trumf medlem. Som Trumf-medlem får jeg 1% trumf-bonus hver gang jeg handler på dagligvarer tilknyttet trumf, og i tillegg så har Kiwi kommet med Kiwi PLUSS, som gir 7,5 trumf-bonus på frukt og grønt. JA! Er det noe jeg elsker å fylle kjøleskapet mitt med så er det nettopp frukt og grønt, så dette er helt genialt spør du meg. Her er det masse penger å spare!

8. Let alltid etter billigste variant. I hvertfall på de produktene som virkelig ikke utgjør noen smaksforskjell. Gulrøtter er gulrøtter.. Hvorfor kjøpe dem til 40 kroner når First Price har dem til halve prisen?

9. Det holder med to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen. Du trenger ikke alltid ha roastbiff, ost, leverpostei, skinke, syltetøy og alt på en gang. Her i hus går det i skinke og ost denne perioden, og når det er tom kjøper vi kanskje inn fårepølse og leverpostei for litt variasjon. Dette sparer vi masse penger på i stedet for å kaste halvfulle påleggsbokser fordi vi rett og slett har for mye å velge mellom.

10. Bak selv. Hvetemel er superbillig, og det samme er havregryn om du foretrekker den litt sunnere varianten. Dessuten holder stort sett en porsjon med frokosthorn eller rundstykker til frokost, lunsj og kveldsmat til hele uken. Du behøver bare å sette av tid til baking én time av søndagskvelden så har du nistemat i boks for hele uken. Selv bakte jeg 36 horn her en dagen, og det tok ikke mer enn et par timer! Nå ligger mesteparten i frysen så tar vi opp etterhvert.

- og bare så det er sagt så er bildene i dette innlegget fra lunsjbordet til mamma (som absolutt ikke klarer å ha bare to påleggsvarianter i kjøleskapet av gangen) hehe -

Så ønsker jeg dere en superøkonomisk lørdagskveld - med nedlasting av tilbudsapper og baking av frokosthorn. Og husk, i morgen er den store middagsplanleggingsdagen!

Kilde her

7 Kommentarer

Laila Monica Ribsskog

01.10.2016 kl. 18:23
JEG ER IKKE SINNSYK

Fordi:

- jeg stalker ikke andre

- jeg klager ikke på andre anonymt

- jeg sliter ikke med å gjøre mine arbeidsoppgaver

-jeg sliter ikke med å gjøre andre oppgaver i livet

.jeg har aldri vært deprimert

-jeg har aldri hatt en psykisk lidelse

-jeg hører ikke stemmer

-jeg ser ikke syner

-jeg har ingen tvangstanker

-jeg har ingen tvungne handlinger

-jeg har ikke masse tankespinn

-jeg har en klar tankegang

-jeg er ikke rastløs

-jeg er ikke urolig

-jeg har ikke overdrevne tanker om meg selv

-jeg er rolig

-jeg lyver ikke

-jeg har empati med andre

-jeg har et lett og lyst sinn

-jeg tror ikke det verste om andre mennesker

-jeg liker å jobbe

-jeg liker å slite

-jeg når mine mål og måltall i arbeidslivet

-jeg lærer lett

-jeg liker utfordringer

-jeg liker kompliserte saker

-jeg jobber svært selvstendig

-jeg er effektiv

.jeg tar raske beslutninger

-jeg er ikke redd for å ta beslutninger

-jeg liker å hjelpe folk

-jeg liker å trene

-jeg liker å danse

-jeg liker å ta i litt

-jeg liker å lage mat

-jeg liker å pynte meg

-jeg liker å være ute i naturen

-jeg har aldri brukt dop

-jeg misbruker ikke alkohol

-jeg forholder meg til lover og regler

http://hevhodet.blogg.no/

01.10.2016 kl. 23:32
Fantastisk tips!! =)

02.10.2016 kl. 10:07
Så smart!!:)

Linda

02.10.2016 kl. 12:35
Så smarte tips!

Jeg ser du har de superpratiske oppbevaringsboksene! Hvor har du kjøpt de? Og holder maten seg lenge i dem? :)

Linn Therese Dagsland

02.10.2016 kl. 13:44
Linda: Akkurat disse på bildene er mamma sine, men jeg har like selv hjemme :-) Fikk dem av mormoren min, så vet ikke hvor de er kjøpt, men er veldig fornøyd med dem og synes maten holder seg veldig godt!

Ronja Østensvik

02.10.2016 kl. 19:14
Dette var skikkelig gode tips!! :D

ivytravels

03.10.2016 kl. 17:11
Gode tips! Særlig dobbel middagsporson er jeg fan av :-)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits