LinnThereseDagsland -

Gravidoppdatering: uke 19

  • 25.10.2016 kl. 20:28

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 19, og er med andre ord 18 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 156 dager! Med tanke på at det var 282 dager igjen av svangerskapet da jeg ble gravid har vi absolutt lagt en god del bak oss allerede.

Babyen er så stor som: En 20 centimeter lang mango! Med andre ord begynner han å bli ganske stor nå, til tross for at han bare veier 220 gram. Denne uken kommer også finger- og tæravtrykkene til den lille til å bli dannet. Det samme blir immunforsvaret! Babyen er også blitt så sterk at de aller fleste kjenner fosterbevegelsene på denne tiden.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det første sparket kjente jeg for noen dager siden, og jeg har kjent noen spark etter det også. Det er så deilig! Han våkner likevel først når jeg setter meg ned i sofaen hjemme etter en lang dag på jobb, og når jeg legger meg om kvelden.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være dette supersøte elefantteppe! Vurderer faktisk og bare ha det innrullet slik som dette og la det stå på kommoden eller ei hylle som pynt ettersom det er så søtt. Hva ville du gjort?

Utstyr: Alt av store ting er kjøpt inn, og i går gikk vi en tur innom nye huset for å se. Da fikk jeg også laget meg et lite bilde av hvordan barnerommet til D kommer til å bli seende ut! Som jeg gleder meg til å innrede det.

Hvordan har treningsuken vært: Ettersom sykdom har preget store deler av uken har dessverre ikke treningen blitt prioritert, men et par spaserturer har jeg absolutt klart å fullføre.

Ukens cravings: Cravings og cravings, men lovehearts er faktisk noe jeg har gått og knasket på hele tiden de siste dagene. Halsbrannen har nemlig meldt seg for fullt, og jeg kan stort sett ikke sette meg ned eller bøye meg uten at den kommer snikende! Lovehearts hjelper utrolig nok, og dette har derfor vært ukens «må ha!»

Plager: Som nevnt over, halsbrann! Ettersom den kommer hver gang jeg bøyer meg eller setter meg kan dere jo bare tenke dere hvor mange ganger i løpet av dagen jeg er nødt til å hive i meg et hjerte og to ettersom jeg jobber i barnehage... Ellers får jeg fremdeles vondt helt nederst i ryggen om jeg sitter lenge i ro - men det er absolutt ikke superille! 

Kjønn på babyen: Lille gutten min! Får satse på at han ikke har blitt ei jente på fredag, når vi skal på ordinær ultralyd ;-)

Hvordan sover du om natten: Veldig bra egentlig! Sovner fort og sover hele natten gjennom. Kommer meg likevel enkelt ut av sengen om morgenen ettersom jeg er ekstremt tissetrengt, haha. Kan liksom ikke ligge «bare litt til» om jeg ønsker engang - i så fall blir det i ei våt seng, og da er liksom hele poenget borte.

Fødselsforventninger: Tar det fremdeles som det kommer, og tror det kommer til å bli en veldig fin (men selvsagt vond) opplevelse. Vurderer faktisk om jeg skal bestille fødselsfotograf - noen av dere som har erfaringer med det?

Humør: Nå skal jeg være ærlig å si at humøret mitt egentlig ikke er stabilt i det hele tatt. Jeg er veldig glad og lykkelig altså - men det skal INGENTING til før jeg plutselig klikker i vinkel og vil denge ned alle i en mils omkrets... Hormonene viser seg virkelig fra sin beste side med andre ord.

Neste kontroll: Ordinær ultralyd på Haugesund sykehus fredag morgen!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

7 Kommentarer

Victoria Larsen

25.10.2016 kl. 20:53
Såå nydelig innlegg! Fine bilder :D

25.10.2016 kl. 22:35
Så kjekt :D

Er det en App du har, der du ser hvor stor babyen er osv? Isåfall, hva heter den? :D

Linn Therese Dagsland

25.10.2016 kl. 22:37
Anonym: Ja, det er det! Babypics heter den <3 Koster noen kroner, men er så absolutt verdt det :-)

25.10.2016 kl. 22:44
Hvorfor blogger ikke svigersøsteren din?

Linn Therese Dagsland

25.10.2016 kl. 22:45
Anonym: Det må du nesten legge igjen en kommentar på bloggen hennes og spør henne om selv :-) Men jeg regner med det har med mangel på motivasjon eller tid å gjøre, kanskje :-)

Silje Lillefosse

26.10.2016 kl. 22:11
Så koselig innlegg, kjempegøy å høre om oppdatering :) , Så fine bilder :D

Therese Bråthen <3

30.10.2016 kl. 17:25
Så utrolig koselig å høre at du er så langt på vei! :) Blir spennende å lese om hvordan ultralyden gikk! :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits