LinnThereseDagsland -

Gravidoppdatering: uke 17

  • 11.10.2016 kl. 21:25

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 17, og er med andre ord 16 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Nå er det 170 dager igjen av svangerskapet.

Babyen er så stor som: En stor løk! Men det skal sies at jeg synes disse sammenligningene ikke passer like bra til frukten vi har her i Norge. Løken skal nemlig være 16 centimeter i diameter, noe som er ekstremt vanskelig å finne i vårt land. Derfor har jeg bilder av en 16 centimeter purreløk i stedet for! Men det er altså stor babyen vår er nå - 16 centimeter fra topp til tå! Ellers veier han 135 gram.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Vet dere hva! Nå er jeg rimelig sikker på at det er lille gutten vår jeg kjenner! Når jeg legger meg om kveldene, men av og til ellers på dagen også, kjenner jeg ofte noe romstering der nede. Jeg må ligge helt i ro for å kjenne det, og det er ganske svakt men jeg har aldri kjent noe sånn før - så mest sannsynlig er det lille D som prøver å gi et lite livstegn og to! Gleder meg likevel til det første tydelige sparket!

Innkjøp: Ukens innkjøp er definitivt stokke tripp trapp stolen, new born setet, lillelam dressen og sengetøyet han fikk av sine snille oldeforeldre. Jeg viste dere flere bilder av alt i går, men hvis du ikke fikk det med deg finner du det her!

Utstyr: Nå tror jeg faktisk at jeg tør påstå at vi har absolutt alt av de store tingene i boks - eller i hvertfall i planleggingsprosessen. Babynestet skal jeg sy selv, men tenker jeg venter til etter at vi har flyttet før jeg starter på det. Vognen skal vi få av mormor og morfar. Resten er vel kun småting og dilldall. Ellers trenger vi det meste av klær fra størrelse 2 måneder og oppover - men det tar vi som det kommer!

Hvordan har treningsuken vært: Veldig bra! Gangsperren min har akkurat sluppet taket etter søndagen, så jeg tar meg nok ei økt etter jobb i morgen også tenker jeg. Veldig deilig å kunne trene igjen nå som jeg faktisk føler meg vell i treningsklærne mine - magen tyter liksom ikke ut lenger etter at jeg fikk noen mammaklær i treningsgarderoben!

Ukens cravings: Hm.. Denne var litt vrien. Tror ikke jeg har hatt noen typiske cravings denne uken heller - men jeg har definitivt hatt dilla på melon yoghurt, det er så godt! 

Plager: For utenom den kvalmen som tyder til at aldri vil gi seg har jeg faktisk hatt en god del hodeverk denne uken! Ikke veldig deilig, men har tatt en paracet når det har vært aller verst. Utenom det har jeg det veldig fint - deilig å ikke ha noen hindringer eller utfordringer på jobb som jeg leser mange andre i termingruppen min har! .. bank i bordet, hehe.

Kjønn på babyen: En liten gutt! Prinsen til mamma og pappa ♥ Vi elsker deg allerede!

Hvordan sover du om natten: Ufattelig godt! Sovner tidelig og fort, og har heller ingen problemer med å komme meg ut av sengen om morgenen. Noen ganger har jeg til og med stått opp lenge før alarmen ringer ettersom blæren min som er mye mindre og slappere blir veldig fort full - hehe.

Fødselsforventninger: Tenker ikke så mye på det. Gleder meg egentlig litt skal jeg være ærlig. Vet det kommer til å bli et smertehelvette uten like, men det er noe med det å ha opplevd en fødsel også. Ellers planlegger jeg ingenting når det kommer til smertelindring eller noe i den duren - jeg vil bare ta det som det kommer! Legger jeg en plan er det likevel stor sjanse for at jeg ikke klarer å holde den - så hvorfor skal jeg gidde..?

Humør: Føler selv at humøret er veldig bra for tiden! Jeg er jo så lykkelig. Men jeg skal også være såpass ærlig å si at jeg merker det skal myyye mindre til før jeg plutselig eksploderer! Eller bryter ut i full gråt - enten av sorg eller glede. Humøret svinger med andre ord, men er jevnt over veldig, veldig glad.

Neste kontroll: Skal til legen nå på torsdag for å sjekke om jeg har svangerskapsdiabetes. Må innrømme jeg gruer meg litt... Tenk om jeg må begynne å tenke på diabetes i tillegg, huff. Krysser fingrene for at utfallet blir bra. 

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

11 Kommentarer

Jofrid

11.10.2016 kl. 21:34
Savne å gå gravid.. lillelam er så elsk merke einaste som er synd er at det så dyrt :)

11.10.2016 kl. 22:37
Jofrid: hva som er så dyrt med å gå gravid da? Ofte man får sæden i fitta gratis

Linn Therese Dagsland

11.10.2016 kl. 23:13
Anonym: Det er nok klesmerket Lillelam hun mener er dyrt, noe jeg er helt enig med henne i! :-)

Linn Therese Dagsland

11.10.2016 kl. 23:13
Anonym: Det er nok klesmerket Lillelam hun mener er dyrt, noe jeg er helt enig med henne i! :-)

Laura

11.10.2016 kl. 22:56
Gratulerer så mye og masse masse lykke til! :)

Bethina

12.10.2016 kl. 08:05
Lille lam ligger faktisk innafor all annen ull på markedet selv reflex kan være dyrere nesten på enkelt plagg:p

Men til en liten baby som vokser ut av d før d er slitt så er lille lam gaaangske overpriset:p

Fin mage,du har mye gøy i vente:)

iselinslund

12.10.2016 kl. 08:48
Gleder meg til den dagen jeg skal gå gravid! Masse lykke til :-)

Cathrine Flåtten

12.10.2016 kl. 11:14
Jeg tok også en diabetestest, utrolig ubehagelig da du må komme fastende og får sukkerdrikk som smaker dritt. Man får skikkelig høyt blodsukker, og må sitte i ro i to timer..... mareritt.

vet ikke om du har fått papirer fra sykehuset om hvordan fødsel du vil ha? Men da vil jeg anbefale deg å tenke godt igjennom hvordan du helst vil ha det, og ha i bakhodet at det kan gå helt annerledes. jeg fødte 5 dager før termin, og ønsket badekar fødsel. Jeg brukte tre timer på Denzel og klarte meg på lystgass (den tar toppen av smertene og hjelper deg veldig med å roe deg) Jeg ville ikke ha noe annet, og hadde egentlig ikke tid til noe. Vannet mitt gikk av seg selv, etter jeg hadde vasket hele rommet mitt. haha

Masse lykke til. spennende å følge deg :)

Caroline

12.10.2016 kl. 20:11
masse lykke til! ;D håper du slipper svangerskapsdiabetes!

Tine

13.10.2016 kl. 08:13
Hei.

Jeg lurte på om du ikke kunne lagt ut en bloggpost om hva dere har kjøpt til babyen, og kanskje skrevet litt om tingene også? (de store tingene vel og merke), og kanskje skrive hvilken vogn dere vil ha, og hvorfor?

Linn Therese Dagsland

13.10.2016 kl. 08:24
Tine: Skal se om jeg ikke får gjort dette om en liten stund :-) Men tror ikke det blir før etter flyttedagen ettersom mye av det er pakket ned allerede <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits