LinnThereseDagsland -

Kylling fylt med hvitløk på en seng av grønt!

  • 05.09.2016 kl. 20:00

Er dere klar for en utrolig enkel og ikke minst supersunn middagsoppskrift? Ikke noe hokus pokus, men likevel veldig godt. Finn frem handlelisten og skrible ned ingrediensene under her. Eller kanskje har du alt du trenger allerede? Slik at det bare er til å sette i gang. Uansett - lykke til!

Du trenger:

2 kyllingfileter, 200 gram ris, et halvt fedd hvitløk, brokkoli og blomkål, 1 ts paprikapulver, 0.5 ts chilipulver, 0.5 ts pepper, 0.5 ts salt og eventuelt saus (kjæresten hadde bernesaus til)


Slik gjør du:

Start med å finhakke hvitløken og blande den sammen med alt krydderet. Skjær så kyllingfileten på tvers, nesten helt gjennom, og fyll den så opp med krydderblandingen.

Lukk så kyllingfileten igjen og stek dem i stekepannen på høyest mulig varme. Du trenger egentlig ikke steke den i noe, men om du har ei elendig stekepanne kan du bruke litt vann. Du skal ikke steke dem helt gjennom, bare lage ei fin stekeskorpe på hver side.

Skjær opp grønnsakene i mellomtiden, og dekk hele bunnen av ei ildfast form med dem. Ha gjerne litt vann i bunn her også.Når kyllingfiletene har fått ei fin stekeskorpe på hver side legger du dem over grønnsakene og steker alt midt i ovnen på 150 grader til kyllingen er gjennomstekt. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor stor kyllingfiletene er og ikke minst hvor mye du stekte dem i pannen, men hos meg tok det cirka 20 minutter.

Kok ris og eventuelt lag saus, før du serverer alt! 

Jeg er ikke så veldig glad i saus, så for min del ble dette helt perfekt. Men for kjærestens del hadde det blitt litt for tørt, og han hadde derfor bernesaus til. Gjør det du føler blir best! Ellers går det også selvsagt an å variere med grønnsakene for å få det litt mer spennende! Om du liker grønnsakene dine litt mykere kan du også steke grønnsakene i ovnen for seg selv før du legger kyllingen over og steker resten. Jeg derimot elsker når det er litt tyggemotstand i dem, og da var denne fremgangsmåten perfekt!

Håper det smaker!

Tror du at du kunne likt dette?

7 Kommentarer

Pernille

05.09.2016 kl. 20:31
Dette så veldig godt ut. Nå vet jeg hva jeg vil prøve og lage til middag en dag :) Ønsker deg en finfin kveld!

Hege

05.09.2016 kl. 22:28
Dette så godt ut, så må prøves ut til middag en dag :)

Therese Bråthen <3

06.09.2016 kl. 00:12
Dette er noe jeg virkelig elsker <3 Syns det er utrolig godt, jeg har også prøvd å ha ost inni, å det er også veldig godt! :)

Marie Oma

06.09.2016 kl. 01:40
åånam, dette så utrolig godt ut!!! takk for oppskrift :D

Henriette Celin

06.09.2016 kl. 08:20
Så digg det så ut <3

Caroline

16.09.2016 kl. 08:30
Åå nam, så kjempe godt ut. Du får så sykt fine bilder hele tiden, Hva gjør du for å få så fine bilder? Noe spesielt ? program eller noe ? ♥ :D

Linn Therese Dagsland

16.09.2016 kl. 10:11
Caroline: Å, tusen takk snille du! Bildene mine tar jeg med Canon EOS 7D og etterbehandler dem i picmonkey :-D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits