LinnThereseDagsland -

Svar på spørsmålene!

  • 07.09.2016 kl. 21:16

Var det planlagt graviditet? Og hvorfor satse så hardt mot å stå på en scene om du visste du skulle ha barn/ eller planlagt å bli gravid?

Ja, graviditeten var helt klart planlagt. Når det kommer til hvorfor jeg valgte å satse på fitness samtidig som vi prøvde så var det enkelt og greit fordi det tok så lang tid før det klaffet at jeg like gjerne kunne finne på noe å gjøre i mellomtiden. Etter en stund hadde det gått nesten ett år, og vi var egentlig ganske sikre på at noe var galt med en av oss. Så med andre ord trodde jeg vel egentlig at jeg kom til å stå på scenen i fitness før en eventuell graviditet fant sted. Når alt kom til alt og testen plutselig ble positiv var det likevel ønsket om å få barn som sto sterkest, og derfor var det lett å sette fitnessdrømmen på vent.

Når bestemte du deg for å satse på fitness? Hva var kroppens utgangspunkt? Vekt(ca), str. i klær osv?

Jeg hadde en drøm om det fra høsten 2014, men det var ikke før november 2015 at jeg faktisk bestemte meg for å starte. Da var jeg veldig utrent, hadde nesten ikke trent ei eneste økt siden på et halvt år, men hadde likevel en del muskelmasse igjen fra mine ni år med vektløfting. Hadde likevel en veldig høy fettprosent, veide 80 kilo og var omtrent en medium i klesstørrelse (L i bukser).

Ka kjønn håpe du på?

Det er ingen av kjønnene jeg håper fremfor det andre, men jeg har på følelsen av at det blir ei lita jente.

Hvordan trener du nå som du er gravid?

Nå de første tolv ukene har jeg fått beskjed om at eg ikke bør trene styrketrening, men heller gå meg en tur på cirka 30 minutter hver eneste dag. Dette på grunn av at jeg har mistet tidligere. Med andre ord er det slik jeg har trent frem til nå. Etter tolv ukers grensen kommer jeg til å begynne med styrketrening igjen - og for å være ærlig klarer jeg nesten ikke vente! Klør i fingrene etter å løfte vekter igjen, og gleder meg til å oppdatere dere på hvilke endringer jeg gjør når det kommer til styrketrening som gravid.

Hva trener du mye av, og hva trener du mindre av?

Akkurat nå blir det ikke mye styrketrening, mest gåing. Men om jeg skal se bort i fra graviditeten elsker jeg å trene masse bein og rygg! Trener også litt armer, mage og resten av kroppen slik at jeg får brukt alle muskler! Så pleide jeg vanligvis å avslutte øktene med litt kardiotrening (elipsemaskin eller rask gange på tredemølle med veldig høy stigning). Det jeg trener mindre av er vel egentlig løping og jogging - har aldri likt det noe særlig.

Hva spiser du til frokost og middag for å holde deg sunn? Hva er dine favoritt retter? :)

Når det kommer til å spise supersunt har det sklidd litt ut nå som jeg har vært så kvalm. Da har jeg rett og slett bare spist det jeg har klart å holde nede - stort sett grovbrød med ost eller knekkebrød med skinke. Men om vi ser bort i fra graviditeten er jeg veldig glad i å starte dagen med frukt og vaniljekesam (oppskrift her, eller med yoghurt her), smoothie (oppskrift her), proteinpannekaker (oppskrift her) eller havregryn med proteinshake (oppskrift her). Til middag liker jeg veldig godt kylling med ris og grønnsaker, og ulike former for tortillapizza (oppskrift her). Eller bakt søtpotet - den er veldig god, oppskrift finner du her. Ellers må du gjerne ta en titt i «mat og oppskrifter» kategorien min for enda mer inspirasjon!

Har dere noen idé til barnenavn?

Det har vi! Vi bestemte oss faktisk for både guttenavn og jentenavn for over ett år siden, men litt usikker på om vi ønsker å gjøre det offentlig enda. I tilfelle vi ombestemmer oss.

Ka jør du for tidå mtp økonomi altså jobb?

Det har jeg skrevet et utfyllende innlegg om her. Men for å oppsummere kort, jeg har litt inntekter på både bloggen og Forever Living. Ellers er i jeg i en såkalt «arbeidsutprøvingsperiode» hvor jeg får teste ut forskjellige yrker samtidig som jeg får en fast inntekt fra nav. Men jeg har også noen andre spennende prosjekter på jobbfronten som jeg gleder meg til å dele med dere dersom det går i boks!

Hva var tankene dine etter du mistet sist, og ble gravid nå igjen? Positivt, usikkerhet etc.

Jeg ble veldig glad, men var samtidig litt redd for å bli for glad ettersom jeg var klar over at det kan gå galt. Gleden når jeg kom forbi tolv ukers grensen denne uken var derfor veldig god!

Har du sluttet helt med bikini fitness drømmen, eller vil du ta det opp igjen en gang? (:

Neida, den fitnessdrømmen er bare satt på pause! Jeg kommer sterkere tilbake etter fødselen, og foreløbig er målet å delta høsten 2018, men jeg tar det litt som det kommer, og ser når jeg blir klar for det! Men det er i hvertfall ingen tvil om at jeg kommer til å fortsette med styrketrening både underveis i svangerskapet, og i etterkant av fødselen.

Har du ingen venninner?

Joda, jeg har nok det du. Skal ikke skryte på meg at jeg er den her i verden som har flest venner, men jeg har noen få, men veldig nære venninner. Ellers har jeg også en del nære kompiser som jeg går godt overens med.

Hvordan går det med deg?

Det går veldig bra med meg for tiden! Herifra går det bare oppover, og jeg ser veldig lyst på livet! Elsker livet mitt akkurat nå.

Hvilket kamera bruker du?

Canon EOS 7D.

Hvor mye tid bruker du sånn ca. på bloggen hver dag?

Jeg bruker egentlig veldig mye tid! Akkurat hvor mange timer varierer litt fra dag til dag, men om jeg ikke sitter og skriver eller tar bilder, så har jeg alltid bloggen i bakhodet og pønsker ut nye og spennende emner å skrive om. Jeg er også inne for å sjekke for nye kommentarer flere ganger i timen!

Har dere fortsatt tenkt å bo der dere gjør nå når barnet kommer?

Vi har mulighet til å bo her frem til tidligst april 2017, altså til barnet er en måned gammel. Men planen er vel egentlig å prøve og finne noe annet før den tid, slik at vi har alt på stell og en leilighet eller et hus vi eier før vi blir en familie på tre!

Når har du tenkt å satse fullt på fitness igjen?

Jeg kommer til å begynne å trene igjen, sakte men sikkert, fra seks uker etter fødselen. I starten blir det vanlig styrketrening, og etterhvert som jeg begynner å komme i form igjen blir det mer fitnessrettet trening med treningsprogram og diett! Tar det litt som det kommer og ser hvor langt tid kroppen trenger på å komme seg i form. Når det er sagt har jeg et lite håp om å stå på scenen høsten 2018!

Hvor mye tjener du ca på bloggingen?

Det varierer fra måned til måned, men rundt 2000,- i måneden er vel gjennomsnittet.

7 Kommentarer

07.09.2016 kl. 21:39
Ikkje frekt men koss ska du/dåkke få råd til å kjøpe hus/leilighet når kjæresten din e på jakt etter lærling plass i tillegg til deg som ikkje har noe form for jobb?:)

Linn Therese Dagsland

07.09.2016 kl. 21:45
Anonym: Vi har begge trygg inntekt nå, men han ønsker å bytte jobb for å få enda sikrere inntekt. Noe jeg helt klart forstår med tanke på situasjonen :-) Men det er ikke slik at vi begge går hjemme uten inntekt. Jeg har trygg inntekt fire år frem i tid, og skal i løpet av de nærmeste ukene begynne i jobb - så det er absolutt ingen problem :-) Synes ikke du skal henge deg sånn opp i andres økonomi, og i hvertfall ikke vår som jeg ikke har skrevet noen eksakte tall på! :-) Vi har full kontroll, så du slipper å bekymre deg for det ;-)

Hege Kristin

07.09.2016 kl. 21:40
så fine svar <3

Linn Therese Dagsland

11.09.2016 kl. 13:04
Hege Kristin: Takk for det <3

Liv Hege

08.09.2016 kl. 13:07
Tusen takk for svar! Og kjempe fine svar ellers <3

Linn Therese Dagsland

11.09.2016 kl. 13:04
Liv Hege: Så gøy at du likte dem <3

08.09.2016 kl. 20:42
Det va ikke for å være slem som sagt! Er bare nyskjerrig selv med tanke på at jeg er lærling, og vet hvor vanskelig det er å få lån med så lav inntekt.. Men lykke til da:)<3

Linn Therese Dagsland

11.09.2016 kl. 13:03
Anonym: Tusen takk for det! Lån har vi allerede søkt om, så det er i boks! Må bare finne det rette huset først :-)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits