LinnThereseDagsland -

Deilig sjokoladekake med bringebærfyll!

  • 24.08.2016 kl. 12:22

På mormors bursdagsfeiring på søndag bestemte jeg meg for å slå på stortromma. Jeg ville overraske henne med den mest avanserte kaken jeg noensinne har laget - og heldigvis ble resultatet vellykket! Jeg har derfor veldig lyst til å dele oppskriften på den med dere. Hele kaken tar veldig lang tid å lage, og du må derfor begynne å lage den dagen før den skal serveres.

Du trenger:

sjokoladekaken: 225 gram meierismør, 410 gram sukker, 4 egg, 375 gram hvetemel, 3 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 1.75 ts natron, 45 gram bakekakao, 45 gram oboypulver, 3.5 dl kulturmelk.

bringebærmousseé som skal være fyllet i kaken: 200 gram frosne bringebær, 100 gram sukker (+ 1 ts sukker for seg selv), 1 ss sitronsaft, 1 pakke freia bringebærgelepulver, 3 dl kremfløte.

sjokolademousse som skal dekke kaken: 3 egg, 450 gram sjokolade, 6 dl kremfløte

topping: friske bær


 

Slik gjør du - sjokoladekaken:

Start med å lage sjokoladekaken dagen før du skal servere kaken. Bruk ballongvispen på kjøkkenmaskinen til å piske smør og sukker hvitt. Dette tar omtrent 6 minutter. Tilsett så eggene, kun ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg (cirka ett minutt). 

Finn frem en bolle, og tilsett alle de tørre ingrediensene. Bland disse godt sammen, og sil dem så over i en annen bolle, dette er viktig for å få kaken luftig.

Tilsett så vekselsvis det tørre og kulturmelken i røren. Start og avslutt med det tørre. La så alt blande seg til en jevn røre.

Smør en rund kakeform, og kle bunnen med bakepapir. Husk å bruke dobbelt lag bakepapir siden kaken er tung. Hell så i røren, og stek kaken på 170 grader på nederste rille i ovnen i cirka én time og 10 minutter. Men pass på ettersom det kan være forskjellig steketid på forskjellige ovner.

Velv kaken opp/ned på en rist med bakepapir og litt hvetemel. Vent ca. 10-15min før du tar bort kakeformen. Det tar ganske lang tid å få kaken helt avkjølt så det er en fordel å lage den dagen/kvelden før man skal dele og fylle den. Pakk den godt inn i plastfolie og oppbevar den på kjøkkenbenken (kjøleskapet kan gjøre den tørr).


Slik gjør du - bringebærmousse:

Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjole og kok opp. La det koke i omtrent 5-10 minutter.

Sil så bærblandingen for å få bort frøene, og bruk en skje til å presse med. Husk å skrape under silen etterpå da mye av væsken samler seg her.

Tilsett så bringebærpulveret og rør til det er oppløst. Hvis pulveret ikke løser seg opp kan du sette det noen sekunder i mikroen, og prøve igjen, men dette skal egentlig ikke være nødvendig om du er effektiv.

Sett så blandingen i kjøleskapet i 20-30 minutter slik at blandingen begynner å stivne.

Ta den så ut igjen og pisk opp bringebærkremen med en håndmikser. Dette tar omtrent åtte minutter. Mens du pisker kan du ta kremfløten og 1 ts sukker i kjøkkenmaskinen og piske opp denne samtidig.

- slik ser de ut når de er ferdig pisket -

Tilsett så bærblandingen i kremen og bland det godt sammen. Sett gjerne bringebærmoussen i kjøleskapet mens du skjærer opp sjokoladekaken fra dagen før, opp i lag.

Smør så et lag med bringebærmousse mellom hvert lag med sjokoladekake.


Slik gjør du - sjokolademousse

Smelt sjokoladen og vent til den blir kaldere enn 60 grader (dette er viktig!). Sett den eventuelt i kjøleskapet i noen minutter om du har dårlig tid.

Klekk deretter eggene og bland ei og ei eggeplomme inn i sjokoladen (det er viktig at sjokoladen ikke er for varm når dette gjøres). Legg eggehvitene i ei egen skål, disse skal brukes senere. Pisk så krem av kremfløten, og bland kremen med sjokoladen.

Så pisker du eggehvitene helt stive og blander dem inn til slutt.

Deretter setter du bollen med sjokolademousse i kjøleskapet i rundt 30 minutter slik at den blir litt stivere, før du dekker hele sjokoladekaken med moussen. Sett så kaken i kjøleskapet en liten stund til.


Slik gjør du - topping

Pynt med friske bær - jeg brukte blåbær rundt kanten nede, og oppskjærte jordbær og blåbær på toppen!

Tror du at du kunne likt denne?

19 Kommentarer

Karoe

24.08.2016 kl. 12:29
Denne så supergod ut! Tror jeg hadde elsket den!

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Karoe: JA, det tror jeg også! Smakte himmelsk <3

sixblingohboy

24.08.2016 kl. 12:29
oh yeas!!! så døds god ut!

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
sixblingohboy: Det var den også! <3

Lillemilly

24.08.2016 kl. 12:33
Den såg syyyyykt god ut😛

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Lillemilly: Mhm, den smakte akkurat like godt som den ser ut! <3

Hege Kristin

24.08.2016 kl. 12:39
nam!

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:43
Hege Kristin: Mhmmm <3

Henriette Celin

24.08.2016 kl. 12:44
Så helt nydelih ut! Både utenpå og på smak ;3

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:48
Henriette Celin: Ja, den bør absolutt prøves! <3

sixblingohboy

24.08.2016 kl. 12:44
Ja men det er helt sant, men jeg vet ikke hvorfor jeg legger merke til sånt. Men jeg har en greie når jeg hører en perfekt film stemme eller radio stemme. Det er jo effekten av den som gjør om jeg elsker eller hater å lytte :) Din var perfekt :) hehe

Marie Oma

24.08.2016 kl. 14:24
åhnam, dette så utrolig godt ut! :D tusentakk for oppskrift :D

Linn Therese Dagsland

26.08.2016 kl. 11:29
Marie Oma: Bare hyggelig! :-D

Liv Hege Skaflestad

24.08.2016 kl. 15:38
Oy, det så utrolig godt ut! Må jeg prøve lage en dag :-)

Ha en nydelig kveld!

Linn Therese Dagsland

26.08.2016 kl. 11:29
Liv Hege Skaflestad: Ja, det smakte kjempe godt også! Det synes jeg du skal prøve <3

sceneteppe

24.08.2016 kl. 23:33
Damn! Det så herlig ut

Linn Therese Dagsland

26.08.2016 kl. 11:30
sceneteppe: JA, ikke sant! <3

Therese Bråthen <3

25.08.2016 kl. 22:00
Den så fantastisk god ut! :) Så flink du er til å bake! :)

Linn Therese Dagsland

26.08.2016 kl. 11:32
Therese Bråthen: Åh, tusen takk, snille du <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits