LinnThereseDagsland -

Gravidoppdatering: uke 10

  • 23.08.2016 kl. 16:57

I dag er første dag i ny uke etter at jeg delte den gode nyheten om graviditeten med dere, og derfor har jeg lyst til å ha en liten gravidoppdatering. Dette er likevel noe jeg kan tenke meg å ha hver uke fremover - gi meg gjerne en tilbakemelding om dere ønsker det samme!

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 10, og er med andre ord 9 uker + 0 dager på vei! Det er 219 dager igjen til termindato, og jeg er ferdig med over 22% av svangerskapet allerede.

Babyen er så stor som: Nå er babyen på størrelse med en stor slikkepinne - med andre ord bitte, bitte liten. Likevel har den både hode, armer og ben og ser ut som et mini-menneske allerede.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Kjenner ingen bevegelser enda, og det kommer jeg nok ikke til å gjør før om noen uker, men den lille har allerede begynt å bevege seg og trene musklene sine. I følge appen tar babyen vår faktisk saltoer rett som det er!

Innkjøp: Ukens innkjøp må være stolen vi kjøpte helt i starten av forrige uke! En vanvittig behagelig stol som skal stå inne på barnerommet og som kommer til å bli brukt som blant annet ammestol når den tid kommer.

Utstyr: Veldig tidlig ute når det gjelder utstyr. Har sprinkelseng, garderobeskap, stellebord (mangler stellematte) og alt av dyner allerede. Veldig betryggende å være tidlig ute slik at alt er klart uansett når den lille ønsker å komme til verden.

Hvordan har treningsuken vært: Ettersom jeg har blitt anbefalt å ikke gjøre noe mer enn å gå/sykle turer foreløbig kan det vel ikke akkurat kalles trening - men jeg har absolutt nådd mitt mål hver eneste dag som sier at jeg skal gå en tur på 30 minutter eller 3 turer på 10 minutter hver dag. Bare to uker til jeg kan begynne med styrketrening igjen. Gleder meg!

Ukens cravings: Har vel ikke hatt noen ordentlige cravings enda, men har virkelig dilla på knekkebrød med ost, og pølsebrød med skinke for tiden. Spiser stort sett ikke noe annet! Og sjokolademelk da! Selv om jeg prøver å holde det til helgene. I ukedagene går det i fun light saft med fruktfestsmak. Ellers spiser jeg masse jordbær og vannmelon for tiden, mmm!

Plager: Sliter veldig med kvalme. Stort sett hele dagen, men det er absolutt verst om morgenen og utover formiddagen. Om ettermiddagen letter den noe før den kommer tilbake når jeg skal legge meg. Skal likevel sies at jeg har hatt flere gode dager enn på lenge den siste uken, så kanskje det begynner å gå mot slutten på denne kvalmeperioden min :-) Er også vanvittig trøtt, og sover gjerne både en og to powernaper i løpet av dagen. 

Kjønn på babyen: Jeg har på følelsen av at det er ei lita jente, mens samboer er bombesikker på at det er en gutt. Blir så spennende å se!

Hvordan sover du om natten: Sover ganske godt når jeg først får sovne. Ligger ofte en liten stund, og så våkner jeg som regel en gang i løpet av natten for å tisse, og av og til kaste opp. Men sovner fort igjen etterpå og har ellers ingen søvnplager eller -vansker.

Fødselsforventninger: Gleder meg faktisk litt. Men gruer meg også. Tenker likevel at det som skjer, det skjer, og jeg har absolutt ingen planer om å planlegge noenting. Vil heller ta det som det kommer, så slipper jeg å stresse dersom ting ikke går etter planen. Nå er det uansett en god stund til fødselen enda, så i mellomtiden koser jeg meg som gravid, og har ingen hastverk.

Humør: Humøret går dessverre veldig mye opp og ned. Kan eksplodere for én ting i det ene øyeblikket, og bli så sint at jeg freser, mens jeg noen sekunder senere gråter av glede fordi jeg vi har mer jordbær igjen i kjøleskapet. Ellers er jeg stort sett veldig glad og ufattelig lykkelig med min nye tilværelse!

Vektøkning: Å gå ned 13 kilo rett før graviditeten var nok ikke det lureste som har hendt, og jeg er derfor veldig redd for at disse kommer tilbake før jeg får tid til å blunke. Samtidig tenker jeg at det ikke er så farlig! Så lenge jeg spiser sunt og godt, og klarer å holde meg i bevegelse ser jeg ikke på det som verdens undergang om jeg så går opp litt over gjennomsnittet. Det viktigste er tross alt at den lille i magen har det bra, og selv vet jeg at jeg kan trene bort disse kiloene igjen etter fødselen. Når det er sagt har jeg allerede gått opp hele 4 kilo på disse 10 ukene!

Neste kontroll: Neste kontroll er første svangerskapskontroll hos legen den 8.september! 

Nå, er dette noe dere kunne tenke dere å lese hver uke? I så fall må dere gjerne like eller dele via facebook-knappen under her eller legge igjen en kommentar!

22 Kommentarer

Ina Johansen

23.08.2016 kl. 17:12
What! Har ikke fått med meg at du er gravid. Gratulerer!! <3

Linn Therese Dagsland

23.08.2016 kl. 19:02
inabellee: Hihi, tusen takk for det <3

Evelin

23.08.2016 kl. 17:14
så utrolig skjønt gratulerer :D

Linn Therese Dagsland

23.08.2016 kl. 19:02
eveliin: Tusen takk!! <3

Liv Hege Skaflestad

23.08.2016 kl. 18:16
GRATULERER med den lille i magen, så utrolig herlig! <3

Vil mer enn gjerne lese slike oppdateringer fremover!

Linn Therese Dagsland

23.08.2016 kl. 19:02
Liv Hege Skaflestad: Tusen takk! <3 Så gøy, da blir det oppdatering hver tirsdag fremover :-D

Emilie

23.08.2016 kl. 19:19
Først må jeg bare gratulere dere så mye med den lille ! Veldig koselig med gravidoppdateringsinnlegg :) Spennende å se hvordan den utvikler seg !

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:41
Emilie: Tusen takk for det <3 Så gøy å høre! :-D

Camilla Eriksen

23.08.2016 kl. 19:41
Gratulerer så mye igjen! Dere har SÅ mye fantastisk å se frem til! Er en smule sjalu, for jeg savner å gå gravid, føde(ja jeg vil gjøre det igjen!! Haha) å oppleve nyfødt tiden <3

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Camilla Eriksen: Tusen takk <3 Ja, det tror jeg virkelig at vi har, hehe :-D Så gøy å høre at du hadde fine opplevelser fra både graviditeten, fødselen og den første tiden - håper jeg er like heldig <3

23.08.2016 kl. 20:08
Uff skal du gnåle hver uke om graviditeten til ungen er ute -.- typisk jenter som har blogg

Linn Therese Dagsland

23.08.2016 kl. 20:22
Anonym: Nå har jeg blogget ganske lenge, så det er egentlig veldig naturlig for meg at bloggen kommer til å handle en del om graviditeten nå ettersom det er det som skjer i livet mitt for tiden. Men det som er så fint er at det er valgfritt å lese den, så om du ikke liker det kan du bare la være å klikke deg inn :-)

Nina Maria

23.08.2016 kl. 21:10
Liker å lese slike innlegg, og vil gjerne lese dine resten av svangerskapet :)

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:40
Nina Maria: Så gøy å høre! <3 Da blir det mer av dette fremover :-)
Absolutt, liker veldig godt å følge med. Blir spennende det her :-)

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Inga Gilberg: Så gøy! <3

Therese Bråthen <3

23.08.2016 kl. 23:01
Koselig å lese slike innlegg! :) Det kan du bare fortsette med! :)

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Therese Bråthen: Det var kjekt å høre <3

Eline

24.08.2016 kl. 10:12
Elsker slike innlegg, bare fortsett! Og igjen - gratulerer så mye med graviditeten!

Linn Therese Dagsland

24.08.2016 kl. 12:42
Eline: Juhu! Tusen takk <3

LifebyCamilla

25.08.2016 kl. 08:55
Spennende tider i møte! Gleder meg til å følge deg :D

Linn Therese Dagsland

26.08.2016 kl. 11:30
LifebyCamilla: Ja, det er det virkelig <3 Så gøy å høre!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits